فهرست مطالب

طب دریا - سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار 1399)

مجله طب دریا
سال دوم شماره 1 (پیاپی 5، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/01/13
  • تعداد عناوین: 14
|
  • هاله شاهد حق قدم، علی فتحی آشتیانی، امیرمحسن راه نجات*، محسن احمدی طهور سلطانی، ارسیا تقوا، محمدرضا ابراهیمی، وحید دنیوی، پیمان جهانداری صفحات 1-11
    زمینه و هدف

    با توجه اثرات روان شناختی گسترده پنومونی ویروس کرونا (کووید-19) مانند استرس، اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از ضربه روی افراد درگیر به ویژه کادر درمان، مبتلایان به این بیماری و خانواده های آنان و افراد قرنطینه، مطالعه حاضر با هدف بررسی، شناخت و ارایه مداخلات روان شناختی اثربخش مبتنی بر شواهد علمی به افراد درگیر با ویروس کرونا انجام شد.

    روش ها

    این مطالعه به روش مقالات مروری روایتی از مقالات موجود از تاریخ 1 ژانویه تا 11 می 2020 با استفاده از کلیدواژگان ان کو، ویروس کرونا، ان کو2019، پنومونی، مداخلات روان شناختی در بحران ها، سلامت روان، کوید19، پاندمیک و با جستجو در سایت های معتبر پابمد، ساینس دایرکت، اسکوپوس، گوگل اسکالر، پروکویست و همچنین معروف ترین پایگاه های داده های داخلی یعنی پایگاه جهاد دانشگاهی، ایرانمدکس و مگیران به بررسی مطالعات انجام شده در زمینه ارایه مداخلات روان شناختی در زمان پنومونی ویروس کرونا پرداخته است. علاوه بر این، مقالاتی که به طور آنلاین توسط کمیسیون بهداشت ملی چین، مرکز ملی پیشگیری و کنترل بیماری ها و سازمان جهانی بهداشت منتشر شده است، نیز مورد جستجو قرار گرفتند.

    یافته ها

    در مجموع، از تعداد 102 مقاله انگلیسی به دست آمده، تعداد 75 مقاله مورد مرور نهایی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در زمان پاندمی ویروس کرونا  (کووید-19) اثرات روان شناختی منفی از جمله اختلال استرس پس از سانحه، افسردگی، اضطراب، استرس، اختلالات خواب و عصبانیت در کادر درمان و دیگر افراد درگیر با ویروس کرونا (کووید-19) به طور معناداری افزایش یافته بود. عوامل استرس زا شامل اضطراب سلامتی، نظریه های توطیه، طولانی شدن زمان قرنطینه، ترس از سرایت بیماری، ناامیدی، خستگی، لوازم محافظتی کم، اطلاعات ناکافی، ضرر مالی، شایعات، باورهای منفی درباره واکسیناسیون و انگ هستند. به علاوه یافته ها نشان داد که در زمان شیوع کرونا، رویکرد درمانی شناختی- رفتاری به صورت آنلاین موثر می باشد.

    نتیجه گیری

    بر طبق مرور مطالعات انجام شده، مشخص شد که به طورکلی در زمان پاندمی ویروس کرونا (کووید-19) شاهد کاهش سلامت روان افراد به خصوص کارکنان درمانی درگیر با این بیماری هستیم و لازم است مداخلات روان شناختی سریع، مداوم و به موقع به خصوص خدمات تلفنی و آنلاین صورت گیرد و فواید خدمات روان شناختی آنلاین در طی زمان شیوع به مراتب بیشتر از خدمات روان شناختی حضوری و چهره به چهره است.

    کلیدواژگان: ویروس کرونا (کووید-19)، مداخلات روان شناختی، پاندمی، مرور روایتی از مقالات موجود
  • محمدتقی محمدی* صفحات 12-17

    سیستم تنفسی اولین جایگاه بیماری زایی برای ویروس SARS-CoV-2 است. بر اساس شواهد آزمایشگاهی، ویروس از طریق ایزوفرم نوع دوم آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE2) وارد سلول های ریه می شود، که به میزان بالایی در سلول های آلویولی بیان می شود. بیماری ناشی از این ویروس به طور رسمی به عنوان کووید-19 نام گذاری گردید که با ایجاد آسیب های گسترده در بافت ریه باعث بروز نارسایی تنفسی حاد می گردد. نتایج بافت شناسی به دست آمده از نمونه برداری ریه بیماران کووید-19 آسیب گسترده آلویولی، ترشحات التهابی مزمن و ادم شدید را در ریه نمایان کرده است. بر این اساس، در حالت شدید بیماری، که آسیب گسترده در غشای تنفسی به همراه کاهش شدید در ظرفیت انتشاری ریه به وجود می آید، امکان تبادل گازها حتی با دستگاه تهویه مصنوعی نیز امکان پذیر نخواهد بود. در این وضیعت، استفاده از سیستم اکسیژن رسان غشایی خارج پیکری (ECMO) می تواند یک روش کمک کنده برای تبادل گازهای تنفسی و اکسیژنه شدن خون باشد. سیستم ECMO به عنوان یک درمان نجات بخش می تواند از هیپوکسی طولانی مدت و آسیب های بافتی جلوگیری نماید موقعی که یک کاهش در انتقال گازهای تنفسی در غشای تنفسی در حالات شدید بیماری کووید-19 مشاهده می گردد.

    کلیدواژگان: بیماری کووید-19، ظرفیت انتشاری ریه، آسیب آلوئولی، اکسیژنه شدن خون، تبادل گاز
  • مهدی پولادی، ملیحه انتظاری*، مهرداد هاشمی، علیرضا باهنر، کیاوش هوشمندی، مهدی راعی صفحات 18-25

    اعلام وضعیت اضطراری برای مقابله با کروناویروس جدید توسط دبیر کل سازمان جهانی بهداشت در 30 ژانویه 2020 اطلاع داده شد. پاندمی کووید-19 در دسامبر 2019 از ووهان چین آغاز شده و با توجه به قدرت انتقال بالای این ویروس خیلی سریع تمام دنیا را درگیر مشکلات چندگانه کرد. مدیریت کارآمد در برخی از کشورها خسارت را به حداقل رساند. ما در این مقاله اقدامات مدیریتی کشورهای مختلف را مورد بررسی قرار داده ایم. به نظر می رسد اقدام سریع، استفاده از تجربه، پیش بینی و تجهیز زیرساخت های مورد نیاز و استفاده و بکار گیری همه توانایی ها  از فاکتورهای موثر در کنترل پاندمی کروناویروس جدید در بعضی از کشورها هست.

    کلیدواژگان: کووید-19، کروناویروس، پاندمی، مدیریت کارآمد
  • منیره متقی، علی غنجال* صفحات 26-32

    بیماری همه گیر کووید-19 در اواخر دسامبر سال 2019، با نام کروناویروس نوین-2019 (2019-nCoV)، باعث آغاز شیوع پنومونی از ووهان چین شد . این بیماری در حال حاضر همچنان بصورت یک تهدید بهداشتی بزرگ در سراسر جهان مطرح و جان تعداد زیادی از افراد را گرفته است. کرونا  تا بحال حدود 220 کشور ، از جمله ایران را آلوده کرده است. طبق آمار جهانی ، میزان نرخ مرگ و میر آن 3/4 -3/5 % می باشد. این ویروس در کمیته طبقه بندی ویروسها بعنوان سندروم تنفسی حاد شدید (Severe Acute Respiratory Syndrome) طبقه بندی شده است . علایم اولیه کووید-19 شامل پنومونی (با کاهش سطح اکسیژن ، تنگی نفس ، سرفه های تحریکی و خشک ، تحریک ناحیه حلق ، خلط ، خطر فیبروز ریوی) ، تب ، دردهای عضلانی و خستگی می باشد. تا به امروز هنوز هیچ واکسن یا داروی ضد ویروسی موفقیت آمیزی برای این عفونت از نظر بالینی تایید نشده . لذا همچنان پیشگیری ، کنترل عفونت و رعایت اصول بهداشتی توسط عموم مردم در اولویت می باشد.   افراد مبتلا به این بیماری بصورت بارزی دچار مشکلات تنفسی حاصل از پنومونی می شوند و به تبع آن علایمی مانند کاهش سطح اکسیژن ، تنگی نفس ، سرفه های تحریکی و خشک، تحریک ناحیه حلق ، خلط ، خطر فیبروز ریوی بروز می نماید. هدف این مطالعه مروری بررسی نقش فیزیوتراپی تنفسی در درمان مبتلایان به  کووید -19 بر اساس شواهد موجود می باشد .

    کلیدواژگان: فیزیوتراپی تنفسی، کرونا ویروس نوین 2019، کووید -19
  • مریم سعیدی، مهشاد کلانتری، احسان دردی زاده بصیر آباد، ملیحه انتظاری* صفحات 33-40

    کروناویروس جدید با نامSARS-CoV-2  شناخته شده است و بیماری ناشی از آن کووید-19 نامیده می شود. این بیماری قدرت انتقال فرد به فرد زیادی داشته و به نظر می رسد به علت توانایی بالا و تمایل پروتئین Spike به گیرنده سلولیACE2  انسانی است که به اندام هایی چون ریه، قلب، کبد و کلیه که دارای میزانی بالایی از این گیرنده هستند، آسیب وارد می کند. این مسئله باعث شده این اندام ها میزبانی برای این ویروس محسوب گردند و اثرات جانبی این بیماری روی این اندام ها تاثیر بگذارد، اگرچه بافت اصلی هدف این ویروس ریه ها محسوب می شود. به طور کلی این ویروس با کمک پروتئین Spike وارد سلول میزبان می گردد که این پروتئین یا بخش هایی از آن کاندیدی مناسب برای طراحی واکسن هستند و مهار یا بلاک گیرنده های ACE2 با استفاده از پادتن های خنثی کننده این گیرنده می تواند امیدی برای ممانعت از تهاجم این ویروس به سلول و آسیب های ناشی از آن گردد.

    کلیدواژگان: ACE2، کووید-19، گیرنده کرونا ویروس، SARS-CoV-2
  • محمدجلیل ذریه زهرا، مریم دادار، مینا زیارتی*، مسعود صیدگر، فاطمه حسن تیار، سمیرا رشیدی منفرد، محدث قاسمی، لاله یزدانپناه گوهرریزی، منیره فئید، رکسانا فلاحی صفحات 41-52
    زمینه و هدف

    در اواخر 2019، یک بیماری ویروسی جدید، با نام کووید-19، ناشی از کروناویروس SARS-CoV-2، از چین آغاز و خیلی زود به یک پاندمی تبدیل شد. کووید-19 عامل تهدیدکننده سلامت انسان ها و مسبب خسارات جانی و مالی جوامع بشری است. لذا محققین در تلاش برای شناسایی بهتر و کنترل سریعتر آن هستند. این مطالعه به ارایه جدیدترین اطلاعات کووید-19 پرداخته است.

    روش ها

    داده های این مطالعه مروری، از جدیدترین مقالات مرتبط با کووید-19 استخراج شده و شامل منشاء کروناویروس و راه های انتقال، اکو- اپیدمیولوژی، دوره کمون و علایم بیماری و چشم اندازی بر کنترل و پیشگیری آن می باشد.

    نتایج

    کروناویروس SARS-CoV-2 یک عامل زیونوتیک محسوب شده و جهش در ژنوم آن، مطرح می باشد. علایم آن متعدد بوده و مهم ترین راه انتقال، قطرات تنفسی است. لذا تاریخچه بیمار، تشخیص علایم عمومی، یافته های آزمایشگاهی، تصویربرداری قفسه سینه، تشخیص سرولوژیک و مولکولی، می تواند در شناسایی سریع تر بیماران، کنترل و پیشگیری موثر باشد.

    نتیجه گیری

     تاکنون واکسن یا داروی موثری برای پیشگیری یا درمان کووید-19 وجود ندارد، محققین دنیا با افزایش آگاهی از ویژگی های ساختاری و رفتارشناسی ویروس، در تلاش برای تولید دارو و واکسن موثر هستند ولی تا کسب نتایج قطعی، تنها راه، پیشگیری و کنترل بیماری با رعایت پروتکل های بهداشتی است.

    کلیدواژگان: کروناویروس، کووید-19، پاندمی، مراقبت
  • حسین عزیزی* صفحات 53-57

    ارزیابی توانایی و کارایی نظام مراقبت بیماری COVID-19 در تشخیص بیماران با استفاده از شاخص های اپیدمیولوژیک به منظور آگاهی از کارکرد سیستم سلامت و سودمندی آن بسیار مهم و راهگشا می تواند باشد. مدیران و سیاستگذاران سلامت با در اختیار داشتن داده های مناسب و دقیق می توانند برنامه ریزی موثری برای کنترل بیماری اتخاذ نمایند و در صورت نیاز بازنگری لازم در برنامه نیز اعمال نمایند. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی از شاخص های مهم ارزیابی توانایی نظام مراقبت در تشخیص موارد است. اما با توجه به حساسیت کم تست های تشخیصی بیماری COVID-19 و درصد زیاد منفی کاذب و فاصله طولانی بین تشخیص و نتیجه تایید شده، بهتر است برای ارزیابی توانایی نظام مراقبت از شاخص های پایایی مثل درصد توافق مثبت تست ها (Percent Positive Agreement)، آماره کاپا (KAPPA) استفاده شود.

    کلیدواژگان: نظام مراقبت، COVID-19، درصد توافق مثبت، آماره کاپا
  • راحیل قربانی* صفحات 57-58
  • خدیجه جهانگشت* صفحات 59-60

    یکی از پیامدهای روانی و اجتماعی ابتلا به برخی بیماری ها به خصوص بیماری های واگیردار در هر جامعه ای و در این روزهای سخت شیوع ویروس کرونا ، ترس و وحشت بیمار از واکنش های اجتماعی، انگ بیماری و عامل انتقال بودن است که به خاطر هجمه سنگین این بیماری بر ابعاد مختلف جامعه، به این مهم توجه نشده است. شیوع فعلی بیماری کرونا باعث استیگما و رفتارهای تبعیض آمیز اجتماعی علیه افراد با قومیت های خاص و همچنین هر کسی که تصور می شود با ویروس در ارتباط بوده، شده است. همچنین، انگ اجتماعی می تواند موجب اختلالات رفتاری و تاثیر منفی بر بیماران، پزشکان، پرستاران، خانواده بیمار و... شود. این ویروس گذشته از اینکه تعداد بسیاری از کشورهای جهان را بصورت بالقوه در معرض گسترش خود قرار داده ، خانواده های زیادی را نیز بصورت بالفعل تحت تاثیر شیوع قرار داده است . امروزه کمتر کسی در جهان وجود دارد که دستورالعمل ها و توصیه های بهداشتی مربوط به پیشگیری از این ویروس خطرناک را نشنیده و از آن بی خبر مانده باشد؛ اما کمتر رسانه و کارشناسی در خصوص وضعیت عمومی افرادی که یکی از اعضای خانواده خود را در اثر این بیماری از دست داده صحبتی به میان می آورد .این افراد ضمن قرار داشتن در وضعیت سوگ عظیم ناشی از فقدان عزیزشان با موارد نوظهوری از جمله نگرانی شدید در مورد ابتلای اعضای دیگرخانواده، نداشتن امکان برگزاری و اجرای مراسم و آداب تدفین و سوگواری برای عزیز خود به دلیل توصیه های بهداشتی از جمله ممنوعیت اجتماعات و به دنبال آن محرومیت از دریافت های عاطفی، همدردری، همدلی و همراهی خویشاوندان، دوستان و آشنایان خود مواجه هستند . آنها حتی نگرانی زیادی از چگونگی برخورد اطرافیان در مورد وقوع این اتفاق را دارند زیرا در طول زندگانی با پدیده مشابهی روبرو نشده و لذا خود بدیع بودن این وضعیت نیز؛ این افراد و اطرافیانشان را با کمبود تجربه واکنشی و الگوی رفتاری صحیح روبرو می کند.استیگما یا انگ اجتماعی، همچنین می تواند بعد از رها شدن فرد از قرنطینه بیماری نیز ایجاد شود، حتی اگر دیگر خطری برای انتشار ویروس به دیگران در نظر گرفته نشود. از این رو می توان گفت که برداشت جامعه از کرونا صرفا یک بیماری و نسبت به فرد مبتلا به کرونا تنها به عنوان یک بیمار محدود نمی شود، بلکه به عنوان معرف یا نشان د هنده فرد یا افرادی شناخته می شود که به احتمال زیاد دارای رفتارهای بهداشتی نبوده اند و در نتیجه این رفتارهای غیربهداشتی و غیرمراقبتی به کرونا مبتلا شده اند.

    کلیدواژگان: انگ اجتماعی، کروناویروس
  • ابراهیم رحمانی مقدم، وحیده زرین، هادی کشی پور، مهدی راعی* صفحات 61-62
  • حسین شیروانی*، ابوالفضل درویشی، علی محسنی فر صفحات 63-64
  • ساقی نورایی، ملیحه انتظاری، کیاوش هوشمندی، مهدی راعی* صفحات 65-66
  • حسین علی احمدی جشفقانی* صفحات 67-68

    دو رفتار در دوره فراگیری ویروس کرونا در جهان مشاهده گردید. رفتار اول بین بیماران تبعیض قایل شد و بیمارستان ها به ترجیح برخی بیماران پرداختند. رفتار دوم بیماران را به چشم بیمار دیدند و با فداکاری به درمان بیماران پرداختند، هرچند ویروس درمان نداشت و زحمات موثر کمتر امکان داشت. این مقاله به رفتارشناسی انسان ها با تحلیل محتوای مبانی اخلاقی این دو نوع رفتار می پردازد و به دنبال یافتن علل بروز این اخلاقیات در بین پرستاران، پزشکان، بیمارستان ها، کادر درمان و دولت ها می باشد و تفاوت اخلاقی را در صدور افعال پزشکی متفاوت در برخورد با پدیده اپیدمی کرونا بی تاثیر نمی داند و به ملت ها توصیه آموزش مبانی اخلاقی در کنار مبانی حرفه ای به کادر درمان و مدیریت بیمارستان ها را توصیه می نماید.

    کلیدواژگان: کووید-19، اخلاق پزشکی، انقلاب اسلامی، بسیج مردمی، تحریم های آمریکا، تجهیزات درمان
|
  • Haleh Shahed Hagh Ghadam, Ali Fathi Ashtiani, AmirMohsen Rahnejat*, Mohsen Ahmadi Tahour Soltani, Arsia Taghva, MohammadReza Ebrahimi, Vahid Donyavi, Peyman Jahandari Pages 1-11
    Introduction

     Due to serious psychological effects of the new coronavirus pneumonia (COVID-19) like stress, anxiety, depression and Post traumatic stress disorder, the purpose of this study was to investigate, identify and provide psychological interventions to people involved especially medical staff, Patients, their families and those quarantined.

    Methods

    Published studies on psychological interventions during the Pandemic Outbreak of 2019 Novel Coronavirus (COVID-19) were reviewed, from January 1 to May 11, 2020. The search terms were nCoV, 2019 novel coronavirus, 2019-nCoV, Pneumonia, Psychological interventions, crisis intervention, mental health, COVID-19, Pandemic. Literature for this review was identified by searching the following online databases: PubMed, science direct, Scopus, Google Scholar, ProQuest, SID, IranMedex and MagIran. In addition, some papers published online by the National Health Commission of China, National Center of Disease Prevention and Control, and WHO were also searched. This study analyzed and discussed 75 research articles published until 11 May, 2020.

    Findings

    Of 102 articles found, 75 were reviewed. The results showed negative psychological effects including post-traumatic stress disorder, depression, anxiety, stress, sleep disorders, anger on medical staff and other people involved with coronavirus were significantly increased. Stressors included health anxiety, conspiracy theories, longer quarantine duration, infection fears, frustration, boredom, inadequate supplies, inadequate information, financial loss, rumors, Negative beliefs about vaccination, and stigma. Findings show that at the time of the outbreak, online cognitive-behavioral therapy is effective.

    Conclusion

    Review of previous studies, have shown that people's mental health, especially medical staff involved in this disease during the Pandemic Outbreak of 2019 Novel Coronavirus (COVID-19) decreases and dealing with it requires quick, continuous and timely psychological intervention, especially online services and the benefits of online psychological services is much greater than face-to-face psychological services.

    Keywords: New Pandemic Corona Virus 2019, Psychological Interventions, Pandemic, Narrative Review of the existing literature
  • MohammadTaghi Mohammadi* Pages 12-17

    The respiratory system is the first pathogenic place for SARS-CoV-2 virus. According to the experimental evidence, the virus enters into the lung cells through type-2 isoform of angiotensin converting enzyme (ACE2), which is expressed at high level in the alveolar cells. The disease induced by the virus was officially named as COVID-19 that by development of the diffused injuries in lung results in acute respiratory failure. Histopathological findings obtained from lung biopsy in patients with COVID-19 showed the diffuse alveolar damage, chronic inflammatory exudates and severe edema in lung. Accordingly, during severe state of disease, which the diffuse damages are observed in respiratory membrane in accompany with reduction of lung diffusing capacity, gases transfer is not even possible by using mechanical ventilator. In this situation, using extracorporeal membrane oxygenation (ECMO) could be a helpful method for the respiratory gases exchange and blood oxygenation. ECMO as a rescue therapy could prevent long-term hypoxia and the tissues damages when a decrease in the respiratory gases transfer in respiratory membrane is observed in severe state of COVID-19.

    Keywords: COVID-19 disease, Lung diffusing capacity, Alveolar damage, Blood oxygenation, Gas exchange
  • Mehdi Pooladi, Maliheh Entezari*, Mehrdad Hashemi, Alireza Bahonar, Kiavash Hushmandi, Mehdi Raei Pages 18-25

    The Secretary-General of the World Health Organization announced a state of emergency on January 30, 2020, to deal with the new coronavirus. The COVID-19 pandemic began in December 2019 in Wuhan, China, and due to the high transmission power of this virus, it quickly involved many problems around the world. Efficient management in some countries minimizes damage. In this article, we examine the management practices of different countries. Quick action, use of experience, forecasting and equipping the required infrastructure, and the use and application of all capabilities seem to be effective factors in controlling the new coronavirus pandemic in some countries.

    Keywords: COVID-19, coronavirus, pandemic, effective management
  • Monireh Motaqi, Ali Ghanjal* Pages 26-32

    In late December 2019, the new coronavirus-2019 (2019-nCoV) caused the outbreak of pneumonia in Wuhan, China. The disease is currently being treated as a major health threat around the world that has claimed the lives of many people.Corona has infected about 200 countries, including Iran.According to world statistics, its mortality rate is 4.3%. The virus is classified on the Virus Classification Committee as Severe Acute Respiratory Syndrome. The early symptoms of Covid-19 include: pneumonia (with decreased oxygen levels, shortness of breath, irritable and dry cough, pharyngeal stimulation, sputum, risk of pulmonary fibrosis), fever, muscle aches and fatigue. To date, unfortunately, there are no approved vaccines or antiviral drugs to control this infection clinically. Therefore, prevention, infection control, and compliance with health principles are still a top priority for people.People with the disease develop significant respiratory problems from pneumonia, and consequently symptoms such as decreased oxygen levels, shortness of breath, irritable and dry cough, pharyngeal irritation, sputum, and risk of pulmonary fibrosis.The purpose of this review study is to evaluate the role of respiratory physiotherapy in the treatment of patients with covid-19 based on available evidence.

    Keywords: Respiratory Physiotherapy, Coronavirus 2019, Kovid-19
  • Maryam Saeidi, Mahshad Kalantari, Ehsan Dordizadeh Basirabad, Maliheh Entezari * Pages 33-40

    The new coronavirus, known as severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), causes an infectious disease called coronavirus disease 19 (COVID-19). This disease is highly contagious, and it damages organs due to the high affinity of Spike protein for the human angiotensin-converting enzyme 2 (ACE2) cell receptor, which is highly expresses in organs such as the lungs, heart, liver, kidneys, brain, and bladder. These organs seems a probable host for the virus although the main target tissue of the virus is the lungs. In general, the virus enters the host cell by Spike protein, which it is a good candidate for the vaccine design. Inhibition or blockade of ACE2 receptors using antibodies that neutralize this receptor can be a hope to prevent the virus from invading the cell and causing damage.

    Keywords: Angiotensin-Converting Enzyme 2 (ACE2), COVID-19, Coronavirus Receptor, SARS-CoV-2
  • MohammadJalil Zorriehzahra, Maryam Dadar, Mina Ziarati *, Masoud Seidgar, Fatemeh Hassantabar, Samira Rashidi monfared, Mohaddes Ghasemi, Laleh Yazdanpanah goharrizi, Monireh Faeed, Roxana Fallahi Pages 41-52
    Background and Aim

    In late 2019, a new viral disease, called COVID-19, caused by SARS-CoV-2, began in China and soon became a pandemic. COVID-19 is a threat to human health and causes human and financial losses in societies. Therefore, researchers are working to identify and control it more quickly. This review provides the newest information on COVID-19.

    Methods

    The data in this review are extracted from the latest articles related to COVID-19 and include the origin of the virus and its transmission routes, eco-epidemiology, incubation period and the symptoms of the disease, and perspectives on its control and prevention. 

    Results

    SARS-CoV-2 is known as a zoonotic agent with high gene mutation. COVID-19 symptoms are numerous and the most important mode of transmission is respiratory droplets. Therefore, the patientchr('39')s history, diagnosis of general symptoms, laboratory findings, chest imaging, serological and molecular diagnosis, can be effective in identifying patients as soon as possible, controlling and preventing.

    Conclusion

    There is still no effective drug or vaccine to prevent the disease and investigation in this field is ongoing. The only way to prevent and control the disease is adherence to the health protocols

    Keywords: SARS-CoV-2, COVID-19, Pandemic, Care
  • Hosein Azizi* Pages 53-57

    The capacity and efficiency of the COVID-19 surveillance system in identifying cases by epidemiologic indicators are critical for system utility and practice. Policymakers and health managers can make effective plans to control the COVID-19 outbreak by having valid and appropriate data surveillance ability. There make they also review the program for requiring changes. Sensitivity, specificity, positive, and negative predictive value are important indicators for assessing the capacity of the surveillance system to diagnose cases. However, due to the low sensitivity of COVID-19 diagnostic tests and the high false-negative percentage and the long interval between the diagnosis and the confirmed result, it is better to evaluate the capacity of the surveillance system to take care of reliability indicators such as Percent Positive Agreement (PPA) and KAPPA statistics.

    Keywords: Surveillance, COVID-19, Percent Positive Agreement, KAPPA statistics
  • Rahil Ghorbani * Pages 57-58
  • Khadije Jahangasht* Pages 59-60

    One of the psychological and social consequences of some diseases, especially infectious diseases in any society and in these difficult days of coronavirus outbreak, is the patient's fear of social reactions, disease stigma and transmission, which is due to the severe attack of this disease. Different dimensions of society have not paid attention to this important issue. The current prevalence of corona disease has led to stigma and discriminatory social behavior against people of certain ethnicities, as well as anyone who is thought to be infected with the virus. Also, social stigma can cause behavioral disorders and negative effects on patients, doctors, nurses, the patient's family, and so on. In addition to potentially exposing many countries around the world, the virus has actually affected many families. There are few people in the world today who have not heard or been unaware of the health guidelines and recommendations for the prevention of this dangerous virus; But few media outlets and experts talk about the general condition of people who have lost a family member to the disease. While these people are in a state of great mourning due to the loss of their loved ones with emerging issues such as severe concern about the affliction of other family members, not being able to hold and perform funerals and mourning rituals for their loved ones due to health advice such as community ban and This is followed by deprivation of emotional perceptions, empathy, sympathy and support from relatives, friends and acquaintances. Corona disease is not just a disease and is not limited to a person with coronary heart disease, but also represents or identifies a person or persons who are unlikely to have health behaviors, and as a result of these unhygienic and careless behaviors. Have been infected.

    Keywords: Social stigma, coronavirus
  • Ebrahim Rahmani Moghadam, Vahideh Zarrin, Hadi Keshipour, Mehdi Raei* Pages 61-62
  • Saghi Nooraei, Maliheh Entezari, Kiavash Hushmandi, Mehdi Raei* Pages 65-66
  • Hosein Aliahmadi Jeshfaghni* Pages 67-68

    Two behaviors were observed during the Coronavirus epidemic in the world. The first treatment was discriminatory among patients, and hospitals preferred some patients. They saw the second behavior of the patients in the eyes of the patient and treated the patients with autopsy, although the virus did not cure and less effective efforts were possible. This paper analyzes human behavior by analyzing the content of the ethical foundations of these two types of behavior and seeks to find the causes of these ethics among nurses, physicians, hospitals, medical staff and governments, and the ethical difference in the issuance of different medical practices in Dealing with the corona epidemic phenomenon is not ineffective and advises nations to teach ethical principles along with professional principles to hospital treatment and management staff.

    Keywords: COVID-19, Medical Ethics, Islamic Revolution, People's Mobilization, US Sanctions
  • Farzam Farzan*, Zeinab Naseri Pages 69-70