فهرست مطالب

مجله تحقیقات اقتصاد کشاورزی
سال دوازدهم شماره 3 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/07
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین حاجی میرزا، رضا شاکری بستان آباد* صفحات 1-24

    هدف این مطالعه بررسی نقش کارایی در انتقال شوکهای اقلیمی و قیمتی بر رفتار کشاورزان است. فرضیه مطالعه حاضر این است که بهره برداران کارای بخش کشاورزی در مقابل شوکهای اقلیمی و قیمتی وارده تابآوری بیشتری دارند و کمتر متضرر میشوند. به منظور تست این فرضیه، از رهیافت تحلیل پوششی داده ها و از الگوی برنامه ریزی ریاضی مثبت استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز برای این منظور از پرسشنامه های جهاد کشاورزی شهرستان رزن، واقع در شمال استان همدان استخراج شد. یافته ها حاکی از آن است که بر اثر اعمال شوک اقلیمی، گروه های کشاورزان کارا نسبت به کشاورزان ناکارا کمتر تحت تاثیر قرار گرفته و مقاومت بیشتری دارند. همچنین کشاورزان کارا اثر پذیری کمتری نسبت به تغییرات قیمت دارند که نشان از وضعیت با ثبات این گروه از کشاورزان نسبت به این شوکها دارد. لذا این گونه استنباط می شود که حرکت به سمت مرز کارای تولید میتواند ابزاری برای کاهش اثر مخاطرات اقلیمی، بازار و نوسان تولید محصولات کشاورزی در سطح منطقه مورد مطالعه باشد.

    کلیدواژگان: کارایی، تحلیل پوششی داده ها، برنامه ریزی ریاضی مثبت
  • سیده روزیتا ابراهیمی، فرید خوش الحان*، حامد قادرزاده صفحات 25-48
    صنعت لبنی جایگاه ویژه ای در صنایع غذایی جهانی دارد. موضوع محصولات ثانویه در کاهش ضایعات، ایجاد ارزش افزوده ی بالا و کاهش اثرات زیست محیطی متناظر به عنوان بخشی از مولفه های زنجیره تامین لبنی قابل طرح است. به دلیل ارزش غذایی و هم چنین شامل شدن هزینه های تولیدی این محصولات انجام تمهیداتی به منظور کاهش ضایعات و تامین غذای بیشتر، اقتصادی به نظر می رسد. در بین محصولات ثانویه در فرایند فراوری محصولات لبنی، آب پنیر به عنوان مهم ترین و مغذی ترین ماده ی ثانویه شناخته شده است. مقاله ی حاضر تلاش می نماید، با توسعه ی مدل های موجود در زنجیره تامین لبنی و افزودن متغیر تصمیم محصولات ثانویه به آن، گامی در راستای تحقق این اهداف بردارد. با تحلیل و آنالیز مدل جدید با بهره گیری از داده های صنعت لبنیات استان کردستان سودآوری این زنجیره پس از دخیل کردن تاثیر محصول ثانویه ی آب پنیر، به طور معنی داری افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: زنجیره تامین لبنی، بهینه سازی، محصولات ثانویه، ضایعات مواد غذایی - استان کردستان ایران
  • فاطمه ملارضاقصاب، عباس عبدشاهی*، افشین مرزبان صفحات 49-72

    مطالعه ی حاضر، با محاسبه ی بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب در محصولات زراعی و باغی شهرستان دزفول در سال زراعی 96-1395، این محصولات را از نظر بهره وری آب اولویت بندی نموده است. همچنین عوامل موثر بر بهره وری فیزیکی و اقتصادی آب با استفاده از یک مدل رگرسیون، تعیین گردید. داده های مورد نیاز با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و با تکمیل پرسشنامه از یک نمونه ی 221 نفری از کشاورزان شهرستان مذکور، به دست آمد. نتایج نشان داد که، بالاترین بهره وری فیزیکی آب به ترتیب مربوط به محصول کاهو (8/22 کیلوگرم بر مترمکعب)، هویج (03/15 کیلوگرم بر مترمکعب) و پیاز (19/9 کیلوگرم بر مترمکعب) و پایین ترین بهره وری فیزیکی آب مربوط به نارنج (67/0 کیلوگرم بر مترمکعب) و گریپ فروت (84/0 کیلوگرم بر مترمکعب) می باشد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که متغیرهای نوع محصول، سن، سابقه ی و تحصیلات کشاورز، سطح زیرکشت، داشتن شغل غیرکشاورزی، نوع منبع آب و روش آبیاری بر بهره وری فیزیکی و متغیرهای سن و سابقه ی کشاورز، شغل غیرکشاورزی، بافت خاک و نوع منبع آب بر بهره وری اقتصادی آب موثرند.

    کلیدواژگان: بهره وری فیزیکی آب، بهره وری اقتصادی آب، محصولات زراعی و باغی، رگرسیون
  • نیما سعیدی*، محمد مهدی موحدی صفحات 73-98

    تحقیق حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر پذیرش تبلیغات از طریق تلفن همراه، در جامعه ای متشکل از 259 نفر از مشتریان بانک کشاورزی انجام شد. نتایج حاصل از بکارگیری تحلیل عاملی بیانگر تاثیر مثبت و معنادار متغیرهای منافع مالی، اعتبار، مطلوبیت اجتماعی ادراک شده، کنترل، سودمندی ادراک شده و مطلوبیت محتوا بر پذیرش تبلیغات از طریق تلفن همراه بود. با بکارگیری تکنیک تاپسیس فازی، 22 زیرمعیار مربوطه رتبه بندی شدند که در نهایت "کسب اجازه برای دریافت پیام"، "دریافت پیام ها مطابق با نیازهای شخصی" و "تشویق اطرافیان به توجه به پیام کوتاه" به ترتیب با اوزان 624/0، 471/0 و 448/0 در رده های اول تا سوم، جای گرفتند. در انتها با بکارگیری تکنیک فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، سه عامل مربوط به پذیرش تبلیغات رتبه بندی شدند که "نگرش مثبت نسبت به تبلیغات" (37/0) به عنوان مهمترین و "تمایل به دریافت تبلیغات" (31/0) نیز بعنوان کم اهمیت ترین عامل انتخاب شد. با عنایت به نتایج به دست آمده، به مدیران این بانک توصیه می شود از طریق شناسایی نیازها و خواسته های مشتریان خود، تنها پیام های مرتبط برای آنان ارسال نمایند.

    کلیدواژگان: منافع مالی، اعتبار، مطلوبیت اجتماعی و محتوی، کنترل، سودمندی ادراک شده
  • حسین عباسی، حبیب الله دانایی، ام البنین اسدی قربانی* صفحات 99-124

    پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی عملکرد محصول جدید مبتنی بر بازارگرایی و سرعت نوآوری در صنعت چرم انجام گرفته، که از نظر هدف کاربردی و از نوع توصیفی-پیمایشی است. داده های میدانی در سال 1396 از طریق پرسشنامه با مراجعه به 200 نفر از مدیران و دست اندرکاران واحدهای تولیدی و فروش چرم در شهر تبریز که به صورت تصادفی انتخاب گردیده بودند، جمع آوری شده است. تحلیل داده ها، آزمون فرضیات و نیز برازش مدل مفهومی پژوهش با روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار LESREL انجام گرفته است. یافته ها نشان می دهد، بازارگرایی با ابعاد ایجاد هوشمندی، توزیع هوشمندی و پاسخگویی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم از طریق سرعت نوآوری بر عملکرد محصول تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، بازارگرایی در قالب سه متغیر فوق تاثیر مثبت بر سرعت نوآوری دارد. نتایج حاصل از بررسی روابط بین متغیرهای مستقل نشان می دهد، ایجاد هوشمندی و توزیع هوشمندی تاثیر قابل توجهی بر پاسخگویی به هوشمندی بازار داشته و نیز ایجاد هوشمندی تاثیر مثبت و معناداری بر توزیع هوشمندی دارد.

    کلیدواژگان: بازارگرایی، عملکرد محصول جدید، سرعت نوآوری، ایجاد هوشمندی، توزیع هوشمندی
  • سیما شافعی، یدالله بستان، احمد فتاحی اردکانی*، درنا جهانگیرپور، رحمان عرفانی مقدم صفحات 125-150

    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر نااطمینانی نرخ ارز حقیقی بر واردات کشاورزی ایران برای دوره 1395-1357 و پیش بینی میزان واردات کشاورزی ایران تا سال 1404 با استفاده از روش های GARCH، VAR، VECM و ANN است. بدین منظور، از الگوی واریانس ناهمسانی شرطی اتورگرسیو تعمیم یافته برای شاخص سازی نااطمینانی نرخ ارز حقیقی، از رهیافت الگوی های خودرگرسیونی و تصحیح خطای برداری برای برآورد رابطه هم جمعی و پویای های کوتاه مدت و بلندمدت و در نهایت برای پیش بینی از روش شبکه عصبی مصنوعی استفاده شد. نتایج نشان داد که رابطه غیرمستقیم از نوسانات نرخ ارز حقیقی و الگوی مصرفی جامعه بر واردات بخش کشاورزی و رابطه مستقیم از متغیر درآمد نفتی و متغیر جذب بر واردات بخش کشاورزی وجود دارد. سپس از مقایسه کارایی الگوی های خودرگرسیونی و الگوی تصحیح خطای برداری و شبکه عصبی مصنوعی، از شبکه عصبی طراحی شده در جهت پیش بینی واردات بخش کشاورزی ایران برای دوره زمانی 1396 تا 1404 تحت یک سناریو استفاده شد و پیش بینی برون نمونه ای انجام شد. نتایج حاکی از آن است که با افزایش نوسانات نرخ ارز، واردات بخش کشاورزی کاهش...

    کلیدواژگان: ایران، پیش بینی، نرخ ارز، وارادات، ANN
  • علی شهنوازی* صفحات 151-188

    در این مطالعه کارایی های فنی، تخصیصی، هزینه و سود زراعت سیب زمینی و نهاده های مورد استفاده با رهیافت تحلیل پوششی داده ها و اطلاعات منتشر شده وزارت جهاد کشاورزی برای سال زراعی 94-1393 در 23 استان کشور محاسبه و اهمیت هر یک از نظر صرفه جویی در منابع، کاهش هزینه و بهبود سودآوری بررسی گردید. بر اساس یافته ها در رویکرد نهاده گرا و بازده ثابت نسبت به مقیاس، میانگین کارایی فنی تولید سیب زمینی برابر با 917/0 و در رویکرد نهاده گرا با بازده متغیر نسبت به مقیاس، برابر با 970/0 می باشد. در شرایط بازده متغیر نسبت به مقیاس در رویکرد ستانده گرا، توانایی الگو در تفکیک استان ها نسبت به بقیه الگوها کمتر بوده ولی میانگین کارایی گزارش شده بیشتر و 973/0 می باشد. طبق یافته ها امکان افزایش کارایی فنی در مقادیر میانگین به میزان 083/0، 03/0، 083/0 و 056/0 با کاهش درصدی به همین میزان در مصرف نهاده ها (رویکرد نهاده گرا) یا افزایش تولید (رویکرد ستانده گرا) وجود دارد. 

    کلیدواژگان: رتبه بندی، کارایی تخصیصی، کارایی سود، کارایی فنی، کارایی هزینه ای
  • سید احمد محدث حسینی*، نجم الدین منصوریان صفحات 189-210

    به نظر بسیاری از کارشناسان موفقیت در افزایش تولید به میزان زیادی به وجود سازمان بازاررسانی و بازاریابی محصولات بستگی داشته و شناخت مسیر بازاررسانی و میزان کارایی آن ، به منظور اصلاح و دگرگون ساختن آن ضرورت دارد. در ادبیات بازاریابی محصولات کشاورزی، بازاریابی فعالیتی مهمتر از تولید محسوب می شود و بیشتر بر آن تاکید می شود. هدف این مطالعه بررسی بازاریابی خربزه شهرستان تایباد و عوامل موثر بر آن بوده است. در راستای نیل به اهداف مطالعه، به بررسی حاشیه های بازار خربزه؛ عوامل موثر بر آن و سهم تولید کننده، عمده فروشان و خرده فروشان در بازار پرداخت شد. نتایج نشان داده است به طور میانگین 12 درصد از قیمتی که مصرف کننده می پردازد، مربوط به هزینه‎های بازاریابی است. میانگین هزینه حاشیه کل بازاریابی خربزه 4715 (ریال) است. تابع حاشیه بازاریابی برای عمده فروشی حاشیه بازاریابی برآورد گردید. همچنین نتایج محاسبات نشان داده است که سهم تولیدکننده از حاشیه کل برابر با 61.26 درصد می باشد. سهم عمده فروش برابر با 9.8 درصد و سهم خرده فروشی 87/28 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: تایباد، حاشیه بازار، سود آوری، خربزه
  • سید حسام وقفی*، زهره حیدری، سامیران خواجه زاده، صدیقه کامران راد صفحات 211-236
    تحلیل درماندگی مالی و تعیین احتمال درمانده شدن قبل از بروز درماندگی موضوعی بااهمیت برای سرمایه گذاران، اعتباردهندگان و مدیران می باشد. در این پژوهش با استفاده از اطلاعات شش سال مالی طی دوره 1390 الی 1395 در بخش کشاورزی و مواد غذایی به بررسی عوامل موثر بر درماندگی مالی و پیش بینی آن با استفاده از الگوریتم آدابوست و طبقه بندی احتمالی بیز پرداخته شده است. از تاثیر مستقیم تورم، ریسک مالی و تاثیر معکوس نسبت مدیران غیرموظف، بازده سالانه سهام و نسبت وجه نقد عملیاتی بر درماندگی مالی می‎باشد. همچنین نتایج نشان می دهد که الگوریتم تقویت انطباقی آدابوست با استفاده از داده های مالی و اقتصادی توانایی بالاتری نسبت به روش طبقه‎بندی احتمالی بیز در پیش بینی درماندگی مالی دارد. نتایج این تحقیق می تواند به صورت کاربردی موردتوجه مدیران بخش کشاورزی و مواد غذایی بورس اوراق بهادار تهران قرار گیرد که با پیش بینی درماندگی مالی در شرکت ها و کار کردن بر روی عوامل موثر بر آن، نسبت به مدیریت کردن جذب سرمایه سهامداران، کاهش ریسک بحران های مالی و کمک به سرمایه گذاران جهت اجتناب از زیان های بزرگ در بازار سهام، اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: الگوریتم آدابوست، طبقه بندی احتمالی بیز، درماندگی مالی
  • نسرین اوحدی*، الهه آهنی، ابراهیم مرادی صفحات 237-252
    هدف از انجام مطالعه حاضر تعیین کارایی فنی گاوداری های شیری شهرستان سیرجان به روش تحلیل پوششی داده های فازی می باشد. فرض اساسی این روش بر خلاف روش سنتی تحلیل پوششی داده ها عدم قطعیت در رابطه با نهاده ها و ستانده ها است. از آنجایی که کشاورزی و دامپروی تحت شرایط نامطمین زیست محیطی انجام می شود در رابطه با نهاده ها و ستانده ها عدم قطعیت وجود دارد. لذا بکارگیری روش تحلیل پوششی داده های فازی بر روش تحلیل پوششی داده های سنتی ارجحیت دارد. اطلاعات لازم جهت انجام تحقیق از طریق تکمیل پرسشنامه در سال 1396، از 32 واحد گاوداری در شهرستان سیرجان جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که میانگین کارایی فنی واحدهای گاوداری تحت مطالعه 81 درصد می-باشد که از حداقل 36% تا حداکثر 100% نوسان داشته است. به عبارت دیگر، می توان بدون تغییر سطح تکنولوژی و با استفاده مطلوب تر از تکنولوژی فعلی میزان کارایی را افزایش داد. همچنین شکاف بین بهترین و بدترین تولید کننده 64% است که با ارتقای دانش فنی و مدیریتی، ترویج بیشتر و علوم و فنون جدید در بین واحدهای گاودارای منطقه قابل بهبود می باشد.
    کلیدواژگان: تحلیل پوششی داده های فازی، سیرجان، کارایی فنی، واحدهای گاوداری
  • مرضیه رونقی*، محمدرضا کهنسال، محمد قربانی صفحات 253-288

    حکمرانی شامل تعامل بین نهادهای رسمی و جامعه مدنی است. در این تحقیق ابتدا از روش فرا ترکیب برای یافتن عوامل مهم حکمرانی کشاورزی در سطح جهانی استفاده شد. از کارشناسان متخصص کشاورزی برای رتبه بندی متغیرها در سطح جهانی با استفاده از روش آنتروپی شانون استفاده شد. همچنین برای یافتن مولفه های حکمرانی کشاورزی در ایران از تکنیک دلفی برای پر کردن پرسشنامه ها و ماتریس مقایسه زوجی در بین خبرگان ایرانی استفاده شد و در انتها روش فازی نوع دوم برای وزن دهی و مقایسه متغیرها در سطح جهانی و ایران بکار گرفته شد. مطابق مدل متا سنتز متغیرهای سیاست بین المللی، مشارکت گروهی و شرکت های تعاونی, رعایت استانداردها بیشترین اهمیت و رتبه را دارند. با استفاده از تجزیه و تحلیل فازی نوع دوم متغیرهای پایداری کشاورزی، مشارکت گروهی بیشترین وزن را در حوزه های سیاسی ، اجتماعی و زیست محیطی و عوامل افزایش کارایی و بهبود تولید، بازاریابی بیشترین وزن را در حوزه اقتصادی دارد.

    کلیدواژگان: حکمرانی کشاورزی، مشارکت گروهی، فازی نوع دوم
  • آیدا آریابد*، رضا مقدسی، سید یعقوب زراعت کیش صفحات 289-318

    با توجه به نقش سیاست های دولت بر تولید و بهره وری کل عوامل تولید در بخش کشاورزی، در این پژوهش به بررسی مقایسه ای تاثیر شاخص های حکمرانی خوب یعنی حاکمیت قانون، کنترل فساد، کارایی و اثربخشی دولت، کیفیت قوانین، مسئولیت پذیری و ثبات سیاسی بر تولید و بهره وری کل عوامل تولید در بخش کشاورزی کشورهای منتخب در حال توسعه و OECD در دوره زمانی 2013-2000 با استفاده از الگوهای پانل و 3SLS پرداخته شد. نتایج نشان داد که شاخص های حکمرانی بر ارزش تولیدات بخش کشاورزی و بهره وری کل عوامل تولید کشورهای در حال توسعه تاثیر منفی و این اثر در گروه کشورهای OECD مثبت است. از بین شاخص های شش گانه حکمرانی خوب، کنترل فساد با مقدار کشش 079/0- در گروه کشورهای در حال توسعه و حاکمیت قانون با مقدار کشش 075/0 در گروه کشورهای OECD دارای بالاترین تاثیر بر ارزش تولیدات بخش کشاورزی بوده اند. نتایج نشان می دهد که عدم بکارگیری سیاست های مناسب و برنامه ریزی از سوی دولت منجر به کاهش ارزش تولید می شود.

    کلیدواژگان: شاخص های حکمرانی، کنترل فساد، الگوی پانل، حاکمیت قانون
|
  • H. Haji Mirza, Reza Shakeri * Pages 1-24

    The purpose of this study was to investigate the role of efficiency in the transmission of climate and price shocks on farmers' behavior. The hypothesis of this study is that efficient farmers in the agricultural sector are more resilient and less vulnerable to climate and price shocks. In order to test this hypothesis, data envelopment analysis approach and positive math planning model were used. Data needed for this purpose were collected from the Agricultural Jihad questionnaires in Razan township, north of Hamedan province. The findings indicate that, due to the effects of climate change, farmers' groups are less effective than inefficient farmers and have more resistance. Also, farmers are less effective than price changes, which reflect the stable situation of this group of farmers in relation to these shocks. Therefore, it can be inferred that moving towards a productive boundary can be a means to reduce the impact of climatic hazards, markets and fluctuations in agricultural production in the studied area.

    Keywords: Efficiency, Data Envelopment Analysis, Positive Mathematical Programming
  • S. R. Ebrahimi, F. Khoshalhan *, H. Ghaderzadeh Pages 25-48
    The dairy industry has a special place in the global food industry. The theme of byproducts is to reduce waste, create high added value and reduce the corresponding environmental effects as part of the components of the dairy supply chain. Because of the nutritional value and also the cost of producing these products, measures to reduce waste and provide more food are economical. Among the byproducts in the process of processing dairy products, whey is considered to be the most important and nutritious ingredient. The present paper tries to develop a model in the supply chain of dairy products and add the variable of the decision of byproducts to it, a step towards achieving these goals. By analyzing and analyzing the new model using data from the dairy industry in Kurdistan province, the profitability of this chain increases significantly after affecting the effect of whey production.
    Keywords: Dairy Supply Chain, Optimization, Byproducts, Food waste, Kurdistan Iran province
  • F. Molareza Qassab, A. Abdeshahi *, Afshin Marzban Pages 49-72

    In this study, physical and economic water productivities of agronomic and horticulture crops of Dezful city were calculated, and the priority cultivation of these crops was determined in the 2016. A regression model was used to investigate factors affecting water productivity. Necessary data were collected using stratified random sampling by completing a quetionaire of 221 farmers. The results indicated that maximum physical productivity is related to lettuce (22.8 kgh-1), carrot (15.03 kgh-1) and onion (9.19 kgh-1) and minimum physicsl productivity is related to orange (0.67 kgh-1) and grapefruit (0.84 kgh-1) respectively. The results also indicated that variables such as type of crop, age, experience and education level of farmers, planting area, nonagricultural job, kind of water source and irrigation method affect physical water productivity and variables such as age and experience of farmers, nonagricultural job, soil texture and type of water source affect economic water productivity.

    Keywords: Physical Water Productivity, Economic Water Productivity, agronomic, horticulture crops, Regression
  • N. Saeedi *, Mohammad Mehdi Movahhedi Pages 73-98

    The current study with the purpose of identifying and categorizing the driving factors influencing on consumers’ acceptance of SMS advertising was accomplished in a society include 259 customer of Agriculture Bank in Tehran. The results of using structural equation model show that Financial Rewards, Credibility, Perceived Social Utility, Control, Perceived Utility and Context Utility affect significantly on SMS advertising acceptance which creditability, finance rewards and control were the most important ones. Continuously by applying fuzzy Topsis technique, 22 sub criteria were categorized that “permission to sending SMS”, “delivering SMS match private needs” and “encourage to more usage of mobile phone and pay attention to SMS” with approximate weights 0.624, 0.471 and 0.448 were selected as the most important sub criteria. Finally, by using AHP technique, 3 criteria of advertising acceptance were ranked which “positive attitude about advertising” (0.37) was the most and “tending to accepting advertising by SMS” (0.31) was the least important ones. Attending to the results, managers are advised to send related SMS in terms of customers’ needs and desires.

    Keywords: financial benefits, creditability, social utility, content, control, perceived utility
  • H. Abbasi Esfanjani, H. Danai, O. Asadi Ghorbani * Pages 99-124

    This study aimed to design a new product performance model based on market orientation and innovation speed in the leather industry has been done. While this study is essentially an applied research and it is descriptive survey. Field data was collected using questionnaires in 2017 by referring to 200 managers and directors of leather manufacturing and sell units in Tabriz Township, that were selected randomly. Data analysis, testing hypotheses, and also fitting the conceptual model of research was performed using structural equation modeling and LISREL software. Findings indicate, market orientation in form of intelligence generation, intelligence dissemination and responsiveness influences new products performance positively and meaningfully, both directly and indirectly through innovation speed, and also have positive and meaningful effect on innovation speed. The results were obtained by surveying relationship between independent variables show, intelligence generation and intelligence dissemination have a significant effect on responsiveness to market intelligence. Finally, intelligence generation has a positive and meaningful effect on intelligence dissemination.

    Keywords: Market Orientation, New Product Performance, Innovation Speed, Intelligence Generation, Intelligence Dissemination
  • Sima Shafei, Yadollah Bostan, Ahmad Fatahiardakani *, DORNA Jahangirpor, Rahman Erfani Pages 125-150

    The purpose of this study was to investigate the effect of real exchange rate uncertainty on Iran's agricultural imports for the period of 1977-1389 and predict the level of Iranian agricultural imports by 1404 using GARCH, VAR, VECM and ANN methods. For this purpose, a generalized autoregressive conditional heterogeneity variance model was used to index the real exchange rate uncertainty, using autoregressive patterns and vector error correction for estimating co-integration and short-term and long-term coherent relationships and finally for prediction of artificial neural network method. The results showed that there is an indirect relationship between the real exchange rate fluctuations and consumption pattern of the society on agricultural imports and the direct relation between oil revenue variable and the absorption variable on agricultural imports. Then, comparing the efficiency of self-regression models and Vector Error Correction Model and artificial neural network, a neural network designed to predict the import of Iranian agricultural sector for the period 1396 to 1404 was used under a scenario and exogenous predictions were .....

    Keywords: ANN, Exchange Rate, Imports, Iran, Prediction
  • A. Shahnavazi * Pages 151-188

    In this study, the technical, allocative, cost and profitability efficiencies of potato cultivation were studied, using the Published data of the Ministry of Jihad-e-Agriculture for the 2014-2015 crop year. Based on the findings of input orientated and fixed return to scale approach, the average technical efficiency of potato production was 0.917 and in the output orientated with variable returns to scale, it was 0.970. According to the results, it was possible to increase the technical efficiency. The lowest and highest input efficiencies were 0.88 and 0.91 for labor and seed inputs, respectively. According to the results, average allocative efficiency was 0.708 and the lowest score belonged to Yazd province (0.247). In terms of cost efficiency, the lowest and most scores were related to Kermanshah and Yazd provinces with 1 and 0.247, respectively.

    Keywords: Ranking, allocation efficiency, profitability, Technical efficiency, cost efficiency
  • S.A. Mohaddes Hossieni *, Najmodian Mansoriyan Pages 189-210

    That is why literature marketing of agricultural products, marketing is more important than production is emphasized. The aim of this study was to investigate marketing melon Taybad County and the factors affecting it. In order to achieve the objectives of the study, the melon market margins; factors affecting it, and the producers, wholesalers and retailers in the market was paying. Results have shown an average of 12% of the price the consumer pays, the cost of marketing. The average cost of total marketing margin melon 4715 (IRR) is. The marketing margin for the wholesale marketing margin was estimated. Also the results show that the producer's share of the total margin of 61.26 percent, respectively. Stake in retail sales of 9.8 percent and 87/28 percent.

    Keywords: &quot, margins market&quot, market&quot, melon&quot
  • Seyed Hesam Vaghfi *, Zohre Heydari, Samiran Khajezade, S. Kamranrad Pages 211-236
    Analysis financial distress is an important phenomenon for investors, creditors and other users of financial information. Determining the probability of a company’s distress before occurrence of distress and bankruptcy is considered a very interesting and attractive subject and can be useful for both managers, and investors and creditors. In this study, using the information of 6 financial years during the period 2011 to 2016 in industry agriculture and food materials industry, the factors affecting financial distress and predicting it through methods based on machine learning (NBC and AdaBoost) have been studied. The results of the study indicate direct impack and inflationon, indirect impact of the ratio of non-executive directors, Stock returns, the ratio of operating cash flow financial distress. The results also show that AdaBoost method, using financial and economic data, has higher capability in predicting financial distress compared to NBC method.
    Keywords: financial distress, NBC Algorithm, AdaBoost Algorithm
  • Nasrin Ohadi *, Elahe Ahani, Ebrahim Moradi Pages 237-252
    The purpose of this study was determination of technical efficiency for Sirjan dairy farms using fuzzy data envelopment analysis approach. The underlying assumption of this method unlike conventional data envelopment analysis approach is that input and output data have imprecise. Since activities of agricultural and animal husbandry is done under environmental uncertainty conditions there is uncertainty about inputs and outputs. Therefore employing fuzzy data envelopment analysis is preferred into conventional data envelopment analysis. Necessary information for this study was collected through filling questionnaires for the years 2017 from 32 units of dairy farms in Sirjan. The result showed that the average technical for dairy farms was 81 percent. It has undulate from at least 36% up most 100%. In the other words, can increase amount of efficiency without changing the level of technology and better use of current technology. Also the gap between the best and the worst producer was 64% that can be improved by increasing technical and managerial knowledge, more promotion and new sciences and techniques among the dairy farms of the region.
    Keywords: Dairy Farms, Fuzzy Data Envelopment Analysis, Sirjan, Technical efficiency
  • Marzieh Ronaghi *, Mohammadreza Kohansal, Mohammad Ghorbani Pages 253-288

    Good governance consists a set of norms and values. In this research, we first use the Meta-synthesis method to find the important factors of agricultural governance worldwide. We have Iranian experts for ranking the variables by using the Shanon Entropy method. These experts weigh the variables by a pairwise comparison matrix of Fuzzy method. The results of the Meta-synthesis model show that international policy, group participation, and observance standards have the highest importance and rank. However, the Type-2 Fuzzy analysis the factors of agricultural sustainability, group participation have the highest weight in the political, social and environmental areas and the factors of increase production, and marketing have the highest weight in the economic area.

    Keywords: Agricultural governance_Group participation_Type 2 Fuzzy Method
  • Aida Ariabod *, R. Moghaddasi, S. Y. Zeraatkish Pages 289-318

    According to government`s policies role on production and utilization of all production factors in agriculture section, it is performed compared study of good governance indexes effect in this research by panel algorithm and 3SLS which are rule of law, corruption control, Government Effectiveness, quality law, responsibility and policy stability on production and utilization of all production factors in chosen developing and OECD countries agriculture section in 2000-2013 period time. Effects show that governance index have negative effect on agriculture section productions value and utilization of all developing countries factors and this effect is positive for section countries. In among of good governance six-indexes, corruption control with limit of -0.079 in group of developing countries and rule of law with limit of 0.075 OECD countries have been highest effect on agriculture section production. Effects show that if no utilizing appropriate policies and programing happen to reduce production value by government.

    Keywords: Governance Index, Corruption Control, Panel Model, Rule of Law