فهرست مطالب

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال سی و یکم شماره 3 (خرداد 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/13
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جاوید مهتابی علمداری، حسن متین*، پروین فرزانگی صفحات 158-168
    پیش زمینه و هدف

    آپوپتوزیس، مرگ سازمان یافته سلولی است که عوامل مختلف فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی باعث القای آن می گردد. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین تداومی بر میزان پروتئین های BAX،BCL-2,Caspse 3 عروق در رت های با مسمومیت القایی ناشی از دوز های مختلف پراکسید هیدروژنمی باشد.

    مواد و روش کار

     در این مطالعه تجربی 40 سر رت نر و بالغ به طور تصادفی به پنج گروه (8=n) تقسیم شدند: (1) تزریق یک میلی مول H2O2 به صورت درون صفاقی (H1)، (2): تزریق دو میلی مول H2O2 به صورت درون صفاقی (H2)، (3): تزریق یک میلی مول H2O2 به صورت درون صفاقی همراه با انجام تمرین ورزشی منظم (H1E)، (4): تزریق دو میلی مول H2O2 به صورت درون صفاقی همراه با انجام تمرین ورزشی منظم (H2E) (2)، (5): کنترل (C). گروه های تمرینی به طور روزانه فعالیت تمرینی منظم بر روی تردمیل را به مدت 8 هفته (هفته اول و دوم، 30 دقیقه- هفته سوم و چهارم، 45 دقیقه- هفته پنجم تا هستم، 60 دقیقه) انجام دادند. سپس همه رت ها بعد از بی هوشی قربانی شده و نمونه پروتئین های BAX, BCL-2, Caspase 3 با روش الایزا اندازه گیری شد. برای تعیین اثر هر یک از متغیر های مستقل بر شاخص‎ های موردنظر، از آزمون Way ANOVA Two استفاده شد همچنین برای بررسی بین گروهی هر یک از متغیرها آزمون ANOVA One Way و آزمون تعقیبی بونفرونی بکار گرفته شد. و معنی داری به صورت 05/0 P≤ در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    انجام تمرینات تداومی در رت ها نشان داد که میزان پروتئین BAX نسبت به گروه تیمار با 1 و 2 میلی مولار پراکسید هیدروژن کاهش معنی داری پیدا نکرده است. انجام فعالیت ورزشی به تنهایی و همراه با تزریق 1 و 2 میلی مولار پراکسید هیدروژن باعث افزایش مقدار پروتئین BCL -2 گردید که این افزایش نیز معنی دار نبود، کاهش میزان Caspase3,BAX و نسبت BAX/BCL-2 در هر دو گروهی که یک و دو میلی مولار پراکسید هیدروژن دریافت کرده بودند، شد که فقط تغییرات Caspase3 (P=0.014) و نسبت (BAX/BCL2(p=0.0002 در گروه هایی که 2 میلی مولار پراکسید هیدروژن دریافت کرده بودند، معنی دار بود (05/0 P≤.).

    بحث و نتیجه گیری

     تمرینات تداومی احتمالا از طریق کاهش Caspase3، نسبت BAX/BCL-2 و افزایش BCL-2، باعث کاهش آپوپتوز عروقی می گردد که احتمال می رود از آسیب وارده به بافت عروقی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: تمرین تداومی، کاسپاز 3BCL-2، BAX، اندوتلیال
  • آزاده گیلانی، عباسعلی گائینی، رضا نوری* صفحات 169-177
    پیش زمینه و هدف

    استیوآرتریت (OA)، شایع ترین اختلال عضلانی- اسکلتی است. نداشتن فعالیت در این بیماران، احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی مانند بیماری عروق کرونر و سکته مغزی را افزایش می دهد که از دلایل اصلی ناتوانی و مرگ ومیر در سراسر جهان محسوب می شود. هدف از پژوهش حاضر، مقایسه تمرین هوازی و ازن درمانی بر دینامیک طول تلومر بافت قلب موش های مبتلا به OA است.

    مواد و روش کار

    این مطالعه از نوع بنیادی-توسعه ای و روش آن تجربی بود که در آن 15 سر موش نر 8 هفته ای با میانگین وزنی 15±235 گرم، بعد از القای مدل OA، از راه مداخله مستقیم تصادفی به سه گروه 5 تایی آرتروز (OA)، آرتروز و ازن (OAO) (ازن با غلظت 20 μg/ml، یک بار در هفته در خط مفصلی تیبیوفمورال 3 مرتبه تزریق شد) و آرتروز و تمرین هوازی (OAE) (3 جلسه تمرین در هفته با سرعت 16 متر بر ثانیه، 8 هفته انجام شد) تقسیم شدند. 48 ساعت بعد از پایان تمرین، بافت قلب استخراج و با روش Real time-qPCR بیان ژن های TRF2 و TERT قلب اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معنی داری کوچک تر از 05/0 بررسی شد.

    یافته ها

    بیان ژن TRF2 در گروه OAE افزایش معنی داری نسبت به گروه OA (P=0.045) داشت. همچنین، افزایش بیان ژن TERT در گروه OAE در مقایسه با گروه OA P= 0.02)) نیز معنی دار گزارش شد ولی تفاوت معنی داری بین دو گروه OAE و OAO در بیان ژن (P=0.303) TRF2 و (P=0.382 TERT) مشاهده نشد. همچنین تغییرات بیان ژن (P= 0.490) TRF2 و (251/0 P=) TERT بین گروه OAO و OA معنی دار گزارش نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    هشت هفته تمرین هوازی در مقایسه با ازن درمانی با افزایش بیان ژن TRF2 و TERT می تواند بر بیولوژی سلولی بافت قلب تاثیرگذار باشد. اما در خصوص اینکه تمرین هوازی آثار بهتری بر افزایش طول عمر بیماران OA دارد یا ازن درمانی، نیاز به مطالعات بیشتری در آینده است.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، ازن درمانی، TRF2 و TERT
  • علی سلیمانی، رضا حاجی زاده، کمال خادم وطنی*، میرحسین سیدمحمدزاده، شهریار خان احمدی صفحات 178-187
    پیش زمینه و هدف

    کلوتو شاید سبب حفاظت از سیستم قلبی عروقی از طریق افزایش تولید Nitric oxide و جلوگیری از استرس اکسیداتیو شود با توجه به اینکه احتمال می رود کلوتو نقش محافظتی در برابر بیماری عروق کرونری داشته باشد ولی مطالعات زیادی در این زمینه و بخصوص در مورد ارتباط سطح سرمی این پروتئین با بیماری کرونری در ایران انجام نشده و سطح سرمی مشخصی در مورد این پروتئین ارایه نشده است.

    مواد و روش ها

     مطالعه بر روی 80 نفر کاندید آنژیوگرافی عروق کرونری الکتیو می باشند اعم از زنان و مردان در طیف سنی 50 تا 70 سال پس از در نظر گرفتن معیارهای ورود و خروج از مطالعه، انجام شدند. واجدان شرایط به دو گروه 40 نفری مورد (مبتلا به بیماری عروق کرونر) و شاهد (افراد با عروق کرونر نرمال) برحسب نتیجه آنژیوگرافی کرونری تقسیم شدند.

    یافته ها

    در مطالعه ما در گروه بیماران همبستگی مشاهده شده بین قند خون ناشتا، پتاسیم، کلسیم، کراتی نین، تری گلیسرید و CRP با سطح سرمی کلوتو منفی و بین کلسترول، سدیم، سطح سرمی LDL و HDL و نمایه توده بدنی با سطح سرمی کلوتو مثبت بود. میانگین ± انحراف معیار سطح پروتئین کلوتو در بیماران با 1، 2 و 3 رگ درگیر به ترتیب 0/2±2/16، 0/13±2/2 و 0/2±1/98 بود و در بیماران با 3 رگ درگیر کم تر از 1 و 2 رگ درگیر بود و تفاوت مشاهده شده ازنظر آماری معنی دار بود (0/02= P).

    نتیجه گیری

     مطالعه حاضر نشان داد سطح سرمی کلوتو در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر نسبت به افراد سالم به طور معنی داری کم تر است و این کاهش با شدیدتر شدن درگیری عروق کرونر بارزتر است.

    کلیدواژگان: کلوتو، بیماری قلبی، عروق کرونر، یافته های آزمایشگاهی
  • علیرضا حاج عباس فرشچی*، ناهیده افضل آهنگران، امیر ولیخانی، سعیده قربانی صفحات 188-198
    پیش زمینه و هدف

    مطالعات قبلی نشان داده است که مشتق های پیریمیدینی داری خواص ضد سرطانی می باشند. در این کار تحقیقاتی ارزیابی اثرات سایتو توکسیک یکی از مشتقات پیریمیدینی بنام مشتق 2-کلروپیریمیدین، بر روی سرطان خون انسانی K562 و همچنین سلول های نرمال تک هسته ایی خون محیطی (PBMC) به عنوان کنترل انجام گرفت.

    مواد و روش کار

    تعداد 106×1 سلول k562 و PBMCS در 100 میکرولیتر به همراه غلظت های سریالی لگاریتمی (µg 200- 1/5625) از مشتق مورد آزمایش درون هریک از چاهک ها در زمان های (24، 48، 72) انکوبه شدند. پس از اتمام زمان انکوباسیون درصد زنده مانی سلولی به وسیله روش MTT سنجش شد، پس از تعیین IC50 درصد آپوپتوز و نکروز به روش PI/AO سنجیده شد.

    یافته ها

    اطلاعات نشان می دهد که این ترکیب رفتاری سایتوتوکسیک را دارا می باشد به نحوی که میزان زنده مانی در تست MTT کاهش پیدا کرد و درصد آپوپتوز افزایش یافت که خوشبختانه مقدار IC50 این ترکیب بر روی K562 نسبت به PBMCS پایین تر می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به نتایج به دست آمده استفاده از این ترکیب می تواند برای مقابله با سرطان رده سلول انسانی K562 بدون اثرات سیتوتوکسیک بر روی PBMC مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: K562، PBMC، کلروپیریمیدین، MTT، PI، AO، آپوپتوز، IC50
  • امین بویراحمدی، وحید تادیبی*، صدیقه حسین پور دلاور، ناصر بهپور صفحات 199-208
    پیش زمینه و هدف

    انتقال دهنده اسکوربات وابسته به سدیم نوع 2 (SVCT2) نقش اساسی در انتقال اسید آسکوربیک به هپاتوسیت ها دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر تمرین هوازی بر سطح SVCT2 کبدی و سطوح سرمی آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST) در رت های دیابتی بود.

    مواد و روش کار

    در این مطالعه مداخله ای و تجربی، 25 سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 5 گروه: 1) کنترل سالم)، 2) تمرین سالم، 3) کنترل دیابت، 4) تمرین دیابت و 5) شم تقسیم شدند. پس از القای دیابت برنامه تمرینی شامل 6 هفته دویدن روی تردمیل، 5 جلسه در هفته اعمال شد. بافت هموژن کبدی و سرم برای بررسی متغیرهای موردنظر استفاده شد.

    یافته ها

    القای دیابت باعث کاهش معنی دار سطوح سرمی و کبدی اسید آسکوربیک و افزایش معنی دار پروتئین SVCT2 کبدی و سطوح سرمی ALT و AST شد (0/001 > P). همچنین نتایج نشان داد که تمرین هوازی منظم موجب کاهش سطح گلوکز سرمی و کاهش سطوح سرمی ALT و AST شد ولی اثر معنی داری بر پروتئین SVCT2 کبدی و سطوح اسید اسکوربیک سرم و کبدی نداشت.

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به نتایج این مطالعه، القاء دیابت موجب کاهش سطح اسید آسکوربیک کبدی می شود که به نظر می رسد با هیپرگلیسمی و آسیب کبدی در ارتباط باشد. از طرفی شش هفته تمرین هوازی اگرچه موجب کاهش قند خون و ترانس آمینازهای کبدی شد اما اثر معنی داری بر اسید اسکوربیک کبدی و SVCT2 نداشت.

    کلیدواژگان: دیابت، کبد، تمرین هوازی، انتقال دهنده اسکوربات وابسته به سدیم نوع 2، ترانس آمینازهای کبدی، اسید اسکوربیک
  • رضا جوادرشید، محمدحسین دقبقی، رباب بخشی* صفحات 209-218
    پیش زمینه و هدف

    ترومبوز وریدهای مغزی (CVT) بیماری نسبتا" غیرشایع اما مهمی است. به علت غیراختصاصی بودن علایم بالینی، معمولا برای اکثر این بیماران سی تی اسکن بدون کنتراست مغز (NCT) انجام می شود. هدف اولیه از این مطالعه بررسی ارزش تشخیصی سی تی اسکن در تشخیص CVT بود. هدف دیگر ارزیابی ارزش اندازه گیری دانسیته سینوس های وریدی در NCT در تشخیص CVT بود.

    مواد و روش کار

    سی تی اسکن بدون کنتراست 187 بیمار ارزیابی شد. حساسیت و ویژگی سی تی اسکن در تشخیص CVT بررسی شد. دانسیته وریدهای ترومبوزه در بیماران با CVT و دانسیته وریدهای نرمال در گروه کنترل مقایسه شد. همچنین دانسیته استانداردشده این وریدها با تقسیم آن بر میانگین دانسیته شرایین کاروتید داخلی دو طرف مقایسه شد.

    یافته ها

     CVT در 32 بیمار به وسیله Magnetic Resonance Venography) (MRV اثبات شد. سی تی اسکن دارای حساسیت و ویژگی بالایی در تشخیص CVT بود. تفاوت معنی داری در میانگین دانسیته سینوس های وریدی ترومبوزه در بیماران با CVT (Hu4/7± 66/12) و میانگین دانسیته سینوس های وریدی نرمال در گروه کنترل (Hu5/91± 48/59) وجود داشت)0/05>P). این تفاوت بین میانگین دانسیته استانداردشده سینوس های وریدی ترومبوزه (0/24 ± 1/59) و میانگین دانسیته استانداردشده سینوس های وریدی نرمال (0/14 ± 1/06) نیز دیده شد)0/05>P). دانسیته >Hu 62 و دانسیته استانداردشده > 4/1 با احتمال بالای CVT همراه بود.

    بحث و نتیجه گیری

     حساسیت بالای سی تی اسکن و استفاده از دانسیته سینوس های وریدی در تشخیص CVT می تواند در تشخیص و شروع سریع تر درمان در شرایط اورژانس کمک کننده باشد. استفاده از دانسیته سینوس وریدی >62 و دانسیته استانداردشده آن >4/1 می تواند روش قابل اعتمادی در تشخیص CVT در NCT باشد.

    کلیدواژگان: ترومبوز وریدهای مغز، دانسیته وریدهای مغزی، سی تی اسکن بدون کنتراست، حساسیت، ویژگی
  • محمدرضا اسد، فائزه فربد مهنا، علی برزگری* صفحات 219-229
    پیش زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت پیشگیری از عوامل بروز بیماری های قلبی و نیز فقدان اطلاعات کافی در خصوص تاثیر تمرین های ورزشی بر بیان کوپپتین و پروآدرنومدولین میانی، هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر چهار شیوه تمرینی بر بیان کوپپتین و پروآدرنومدولین میانی در بطن چپ موش های صحرایی نر نژاد ویستار می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر ویستار 8 هفته ای با میانگین وزنی 33±237 گرم به طور تصادفی به 5 گروه شامل گروه های کنترل، تمرین هوازی شدت متوسط، تمرین هوازی پرشدت، تمرین هوازی تناوبی پرشدت و تمرین شنا با شدت متوسط تقسیم شدند. برنامه های تمرینی در گروه های تجربی به مدت 8 هفته و 5 روز در هفته انجام شد. بیان ژن های موردمطالعه در بافت قلب با روش PCr تعیین شد. جهت تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و بونفرونی در سطح معنی داری 0/05 ≥P استفاده گردید.

    یافته ها

    بیان کوپپتین و پروآدرنومدولین میانی در هر یک از گروه های ورزشی در مقایسه با گروه کنترل، به طور معنی داری کاهش یافته است (p= 0.001, p= 0.001). همچنین افزایش معنی داری در بیان کوپپتین و پروآدرنومدولین میانی در گروه های HIIT و HIT نسبت به گروه های ST و MIT مشاهده شده است (p= 0.001, p= 0.001).

    نتیجه گیری

    هر چهار شیوه تمرینی توانست با بهبود بیان ژن های موردمطالعه، تغییرات مطلوبی در کاهش پیامدهای ناشی از آسیب بافت قلبی ایجاد نماید. بااین حال، به نظر می رسد که تمرینات شنا با توجه به ویژگی عدم تحمل وزن تاثیرات مطلوب تری داشته باشد، هرچند در این زمینه به تحقیقات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: کوپپتین، پروآدرنومدولین میانی، تمرین ورزشی و بطن قلب
  • احمد حاج ابراهیمی، خلیل علی مخمدزاده*، سید مجتبی حسینی، علی ماهر، محمد بهادری صفحات 230-239
    مقدمه

    مسایل و مشکلات بهداشتی و درمانی مجرمان و زندانیان، یکی از چالشهای حوزه سلامت می باشد. محیطی که مهم ترین اولویت آن حفظ نظم، کنترل و انضباط است، حفظ سلامت و ارایه خدمات بهداشتی درمانی، چالش های خاص خود را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل برخی از کشورها، مسئولیت ارایه خدمات بهداشتی در زندان را به وزارت بهداشت انتقال داده اند. هدف از این پژوهش بررسی سیر تحولات و تغییرات ارایه خدمات بهداشتی به زندانیان و ساختارهای متفاوت آن در کشورهای مختلف است.

    روش کار

    در این مطالعه مروری پایگاه های داده scopus، Google Scholar و Pubmed  برای مقالات انگلیسی زبان و با استفاده از استراتژی جستجوی پیشرفته و عملگرهای متناسب با هر پایگاه علمی، ابتدا بر اساس عنوان و سپس بر اساس کلیدواژه، مورد جستجو قرار گرفتند. داده های مطالعه، با استفاده از کلیدواژه های Prison Healthcare, Health, Prisoners, Nursing, Correctional Health, Primary Care, Jail, با محدوده زمانی تا سپتامبر 2019 گردآوری گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بهداشت و سلامت زندان نه در قالب موضوعی مستقل بلکه به عنوان بخشی از وظایف وزارت بهداشت و سیستم سلامت ملی یا وزارت دادگستری هر کشور به آن پرداخته شده است. گزارش های مستخرج از پژوهش های انجام شده در کشورهای فرانسه، اسکاتلند، هلند، نروژ، افعانستان، انگلیس-ولز و نیو ساوت ولز استرالیا حاکی از تغییر و تحول بنیادین در مراقبت های بهداشتی و درمانی زندانیان در این کشور ها و روند انتقال مسئولیت از وزارت دادگستری به وزارت بهداشت و  دستاوردهای حایز اهمیت آن است.

    بحث و نتیجه گیری

     نتایج بیانگر این بود، با توجه به اینکه اولویت اصلی وزارت دادگستری و سازمان زندان ها، حفظ نظم و مقررات زندان است، بنابراین در صورت انتقال مسئولیت ارایه خدمات بهداشتی زندان به وزارت بهداشت و سیستم بهداشت ملی، کیفیت کار و بازدهی کارکنان بیش تر خواهد بود و فرصت تحقیقات و آموزش های پیشرفته در این زمینه نیز افزایش خواهد یافت.

    کلیدواژگان: خدمات بهداشتی، زندان، وزارت بهداشت، وزارت دادگستری
|
  • Hasan Matin Homaei*, Parvin Farzanegi Pages 158-168
    Background & Aims

    Apoptosis is organized cellular death, induced by various physiological and pathological factors. Therefore, the purpose of this study is to investigate the effect of continuous training on rate of Caspase3, BAX and BCL-2 proteins in rats vascular by induced poisoning due to various doses of hydrogen peroxide.

    Materials & Methods

    40 mature male wistar rats were randomly assigned into 5 groups including 8 rats in each group. The groups were injected by: 1-Intraperitoneal injection of 1mM H2O2, group (H1), 2- Intraperitoneal injection of 2mM H2O2, group(H2), 3-Intraperitoneal injection of 1mM H2O2 with regular exercise, group (H1E), 4- Intraperitoneal injection of 2mM H2O2 with regular exercise, group (H2E), and 5-control group(C).The training groups performed regular training on the treadmill daily for 8 weeks, all of rats after the anaesthesia knocked out and the BAX, BCL-2 and Caspas3 proteins ratio were determined and measured by ELISA technic. The ANOVA Two Way test was used to determine the effect of each of the independent variables on the indicators. Also, the ANOVA One Way test of the Bonfroni follow-up test was used to examine the intergroup of each of the variables. And significance was considered as P≤ 00.05.

    Results

    Continuous training in the rats showed that the amount of BAX protein did not decrease significantly compared to the treatment group with 1 and 2 mM of hydrogen peroxide. Exercise alone or with injections of 1 and 2 mM of hydrogen peroxide, increased the amount of protein BCL-2, which was not significant and decreased Caspase3, BAX, and BAX / BCL-2 ratios in both groups receiving one and two milliliters of hydrogen peroxide, but only changes in Caspase-3 (P = 0.014) and ratio BAX / BCL-2 (p = 0.0002) was significant in groups receiving 2 mM of hydrogen peroxide (P ≤ 0.05).

    Conclusion

    Continuous exercises are likely to reduce the apoptosis of endothelial cells by reducing Caspase3, BAX / BCL-2 ratio and increasing BCL-2 which is likely to prevent vascular tissu damage.

    Keywords: Continuous Exercise, BCL-2, BAX, Caspase3, Endothelial
  • Azadeh Gilani, Abbasali Gaeini, Reza Nouri* Pages 169-177
    Background & Aims

    Osteoarthritis (OA) is the most common disease of joints caused by the degradation of articular cartilage and subchondral bone. It is unknown whether different therapies exert differential cellular effects. Telomeres and telomerase play a major role in cellular aging with implications for global health. Also, OA may be associated with CVD and reduction in telomeres length. Thus, this study investigated the effect of ozone therapy and aerobic training on telomeres and telomerase expression genes in the heart of rats with knee OA.

    Materials & Methods

    In this experimental study, knee OA was induced by the surgical method in rats. OA rats were randomly divided into the OA, OA and ozone therapy (OAO), and OA and aerobic exercise (OAE) groups. Rats in the OAO group received O3 at the concentration of 20μg/ml, once a week for 3 weeks. Rats in the OAE group were trained on rodent treadmill with intensity of 16 m/min, 3 days/week. 48 hours after the intervention, cartilage and heart tissues were isolated and the expression of TRF2 and TERT gene was measured using Real-Time qPCR (RT-qPCR).

    Results

    OAE significantly increased the expression of TRF2 compared to the OA (p=0.045) group. Also, OAE group had significantly higher expression of TERT compared to the control (p= 0.02) group but no difference was observed between OA and OAO in TRF2 (p=0.303) and TERT (p=0.382) genes expression.

    Conclusion

    TRF2 and TERT increased after 8 weeks of aerobic exercise compared to the Ozone therapy.

    Keywords: TRF2, TWRT, Osteoarthritis, Ozone, Aerobic exercise
  • Ali Soleimany, Reza Hajizadeh, Kamal Khadem Vatani*, Mir Hossein Seyyed-Mohammadzad, Shahriar Khan Ahmadi Pages 178-187
    Background and aims

    Serum Klotho is suggested to have protective effect against cardiovascular diseases. Nitric oxide production and preventing of oxidative stress have been suggested as its possible mechanisms of action. In this study we aimed to evaluate the association between serum Klotho level and cardiovascular diseases.

    Materials and Methods

    According to coronary angiography results, 40 patients with normal coronary artery and 40 patients with coronary artery disease included in this study. Serum Klotho level and laboratory data were analyzed for each patient and the association between serum Klotho level and coronary artery disease was evaluated.

    Results

    Our results showed that Serum Klotho level in patients with 1 vessle, 2 vessle and 3 vessel disease was 2.16± 0.2, 2.2±0.13, 1.98±0.2 mIU/L respectively. (P value=0.02) The plasma Klotho concentration was significantly lower in patients with coronary artery disease.

    Discussion

    Serum Klotho level can be a useful marker for evaluation of patients with coronary artery disease.

    Keywords: Klotho, Severity of CAD, cardiovascular risk factors
  • Alireza Hajabbas Farshchi*, Nahideh Afzal Ahangaran, Amir Valikhani, Saeideh Ghorbani Pages 188-198
    Background & Aims

    Previous studies indicated that pyrimidine derivatives possess anti-cancer properties. This study was set out to evaluate the effect of 2-chloropyrimidine as a pyrimidine derivative on K562 human erythroleukemia cell line and peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) as normal control cells.

    Materials & Methods

    The K562 cells or PBMCs (1×106 cells/100 μl/well) were incubated for different time periods (24, 48, and 72 h) with a serial logarithmic dilution of analogue (1.5625-200µg/ml). After the incubation period, the survivability of cells was determined by MTT methods. After determining IC50 value, apoptosis and necrosis of cells were measured by PI/AO staining.

    Results

    Our data indicated that this compound had a profound cytotoxic effect on the K562 cell line in a dose-dependent manner so that the apoptosis increased and the survival test (MTT) decreased. Interestingly, the IC50 value of this compound against K562 was lower than IC50 value of this compound against PBMCs.

    Conclusion

    As a result, this compound provides more favorable cytotoxicity against K562 cell line without any additive cytotoxicity against PBMCs.

    Keywords: K562, PBMC, 2-chloropyrimidine, apoptosis, PI, AO, IC50, MTT
  • Amin Boyerahmadi, Vahid Tadibi*, Sedigheh Hosseinpour Delavar, Naser Behpour Pages 199-208
    Background & Aims

    Sodium-dependent ascorbate transporter 2 (SVCT2) plays a key role in the transmission of ascorbic acid to hepatocytes. The aim of this study was to compare the effect of aerobic training on hepatic SVCT2 levels, serum levels of alanine aminotransferase (ALT), and aspartate aminotransferase (AST) in diabetic rats.

    Materials & Methods

    In this interventional and experimental study, 25 male Wistar rats were randomly divided into 5 groups: 1) healthy control, 2) healthy training, 3) diabetes control, 4) diabetes training, and 5) sham. After Induction of diabetes, training program consisted of 6 weeks of running on the treadmill, 5 sessions per week (for 20-40 minutes). Serum and liver tissues were evaluated to investigate the effect of exercise training on ascorbic acid metabolism.

    Results

    Induction of diabetes significantly decreased serum and hepatic ascorbic acid levels and significantly increased hepatic SVCT2 protein, ALT and AST serum levels (p <0.001). The results also showed that regular aerobic exercise decreased serum glucose levels, serum levels of ALT and AST but had no significant effect on serum hepatic and ascorbic acid levels and hepatic SVCT2.

    Conclusion

    According to the results of this study, induction of diabetes reduces hepatic ascorbic acid levels, which seems to be associated with hyperglycemia and liver injury. On the other hand, six weeks of aerobic exercise reduced blood glucose and liver transaminases, but had no significant effect on level of serum, hepatic ascorbic acid, and hepatic SVCT2 levels.

    Keywords: Diabetes, Liver, Aerobic training, Sodium-dependent ascorbate transporter 2, Liver transaminases, Ascorbic acid
  • Reza Javadrashid, Mohammad Hosein Daghighi, Robab Bakhshi* Pages 209-218
    Background & Aims

    Cerebral venous thrombosis (CVT) is relatively uncommon but important. Because of non-specific signs and symptoms, non-contrast computed tomography (NCT) is performed for most patients. The first aim of this study was to investigate the sensitivity and specificity of NCT in the diagnosis of CVT. Another aim was to assess the value of sinus venous attenuation measurement on NCT in the diagnosis of CVT.

    Materials & Methods

    NCT of 187 patients were reviewed. Sensitivity and specificity of NCT were evaluated in the diagnosis of CVT. Hounsfield unit (HU) of sinus venous with thrombus was compared to normal veins of control group, with and without standardization to the average HU of the internal carotids.

    Results

    CVT was confirmed in 32 patients by MRV (Magnetic Resonance Venography(. NCT has high sensitivity and specificity in the diagnosis of CVT. A significant difference in average venous sinus attenuation was found between thrombus in patients with CVT (66.12±7.4 HU) and normal veins in the control group (48.59±5.91 HU; p<0.05). A similar difference is identified between standardized HU value in venous sinuses with thrombus (1.59±0.24) and venous sinuses without thrombus (1.06±0.14; p<0.05). A HU of >62 and a standardized HU of >1.4 on NCT are associated with high probability of CVT.

    Conclusion

    High sensitivity of NCT and using sinus venous attenuation can be helpful for the early diagnosis and treatment of CVT in the emergency settings. Sinus venous attenuation value of >62 and standardized HU of >1.4 on NCT can be used as reliable methods to detect CVT.

    Keywords: cerebral venous thrombosis, Hounsfield unit of venous sinus, non-contrast computed tomography, sensitivity, specificity
  • Mohammad Reza Asad, Faezeh Farbod Mohana, Ali Barzegari* Pages 219-229
    Background & Aims

    Considering the importance of preventing the risk factors in heart disease and lack of sufficient information about the effect of exercise training on copeptin and mid-regional proadrenomedullin expression, this study aimed to investigate the effect of four training methods on the copeptin and mid-regional proadrenomedullin expression in the left ventricle of male Wistar rats.

    Materials & Methods

    In this experimental study, 40 male Wistar rats with the age of 8-weeks and an average weight of 237±33 grams were randomly divided into 5 groups: control, moderate-intensity training, high-intensity training, high-intensity interval training, and moderate-intensity swimming training. The training programs in experimental groups were performed for 8 weeks (5 days a week). Expression of research genes was determined by real-time polymerase chain reaction. To analyze the data, one way ANOVA and bonferroni were used at a significance level of p≤ 0.05.

    Results

    Copeptin and mid-regional proadrenomedullin expressions in each training group decreased significantly compared to the control group (p= 0.001, p= 0.001). Also, Copeptin and mid-regional proadrenomedullin expression increased significantly in HIIT and HIT groups compared to ST and MIT groups (p= 0.001, p= 0.001).

    Conclusion

    All of the four exercise training methods were able to reduce the expression of the studied genes, and make favorable changes in reducing the consequences of cardiac tissue injury. However, swimming exercises seem to have more favorable effects with regard to non-weight bearing property, although further research is needed.

    Keywords: Copeptin, Mid-regional proadrenomedullin, Exercise training, Heart ventricle
  • Ahmad Hajebrahimi, Khalil Ali Mohammadzadeh*, Seyed Mojtaba Hosseini, Ali Maher, Mohammadkarim Bahadori Pages 230-239
    Background & Aims

    Health and medical problems of prisoners are health challenges. In an environment where the most important priority is maintaining order, control, and discipline, maintaining health and providing healthcare will have its own challenges. For this reason, some countries have transferred the responsibility for providing health services in prison to the Ministry of Health. We aimed to investigate the developments and changes in providing health services to prisoners and their different structures in different countries.

    Materials & Methods

    English language articles in Scopus, Google Scholar, and PubMed databases were searched. Advanced search options were used, initially based on the titles and keywords. Articles published until September 2019 were included using the following keywords: Prison, Jail, Primary care, Correlational health, Nursing, Prisoners, Health, and Healthcare.

    Results

    Prison health was addressed not as an independent matter but as part of the duties of the Ministry of Health and the National Health System or the Ministry of Justice in each country. Reports from research carried out in France, Scotland, the Netherlands, Norway, Afghanistan, England-Wales, and New South Wales suggest a fundamental shift in the health care of prisoners in these countries and the process of transferring responsibility from the Ministry of Justice to the Department of Justice are among gained achievements.

    Conclusion

    The priority of the Department of Justice and the Prisons Organization is to maintain prison rules and regulations, so the quality of work and staff productivity will be greater when the responsibility of providing prison health services is transferred to the Ministry of Health and the National Health System. The opportunity for advanced research and training in this field will also increase.

    Keywords: Health services, Prison, Ministry of Health, Department of Justice