فهرست مطالب

رفتار حرکتی - پیاپی 39 (بهار 1399)

نشریه رفتار حرکتی
پیاپی 39 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/04/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صالح رفیعی*، سید محمدکاظم واعظ موسوی، عبدالله قاسمی صفحات 17-32

    هدف پژوهش حاضر، مقایسه مهارت های بینایی و دقت تصمیم گیری در داوران ماهر و مبتدی بسکتبال بود. شرکت کنندگان در پژوهش 38 داور مرد بسکتبال بودند که در دو گروه ماهر و مبتدی تقسیم شدند (هر گروه 19 نفر). شرکت کنندگان در آزمون کلیپ ویدیویی شرکت کردند و دقت تصمیم گیری برای هر شرکت کننده ثبت شد. در بخش دیگر این پژوهش، مهارت های بینایی پیرامونی، سرعت حرکات ساکادی، ورژنس و مهارت سهولت تطابقی در دو گروه اندازه گیری شدند. برای مقایسه داده ها از آزمون تی مستقل و رگرسیون چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که تفاوتی معنادار بین دو گروه در دقت تصمیم گیری، سهولت تطابقی و سرعت حرکات ساکادی وجود داشت، اما بین مهارت بینایی پیرامونی و ورژنس دو گروه هیچ تفاوت معنادار وجود نداشت. همچنین، نتایج آزمون رگرسیون چندمتغیره با روش گام به گام نشان داد که دو مهارت سرعت حرکات ساکادی در گام اول و مهارت سهولت تطابقی در گام دوم، پیش بینی کننده معناداری برای متغیر ملاک پژوهش (مهارت تصمیم گیری) بودند. این نتایج نشان دهنده توانایی بیشتر داوران ماهر برای استخراج اطلاعات از زمینه بینایی مشابه نسبت به داوران مبتدی است. همچنین، دو مهارت سرعت حرکات ساکادی و مهارت سهولت تطابقی نقشی مهم در استخراج اطلاعات از زمینه بینایی دارند.

    کلیدواژگان: دقت تصمیم گیری، سهولت تطابقی، سرعت حرکات ساکادی چشم، بینایی پیرامونی، داوران بسکتبال
  • محسن رجائی*، شیلا صفوی، احمدرضا موحدی صفحات 33-50

    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین با خطای بینایی ابینگهاوسبر یادگیری مهارت هدف گیریدر افراد مستقل از زمینه و وابسته به زمینهبود.دراین راستا، آزمونگروهی تصاویر پنهان شده بین 300دانش آموز پسربا میانگین سنی 08/1 ± 86/13 سال توزیع شد. براساسنمره هایبه دست آمده از آزمون، 60نفر به صورتتصادفی در چهار گروه 15نفری مستقل از زمینه با ادراک هدف بزرگ ، وابسته به زمینه باادراک هدف کوچک ، مستقل از زمینه با ادراک هدف کوچک و وابسته به زمینه با ادراک هدف بزرگ ، به صورت همگنتقسیم شدند. برای اطمینان از تفاوت نداشتن گروه ها، پیش آزمون اجرا شد.شرکت کنندگان تکلیف شوت تیلهرا به مدت سه جلسه و هر جلسه، سهدسته کوشش پنجاه تایی را با خطای مربوطبه گروه خود تمرین کردند. با فاصله 24 ساعت بی تمرینی، آزمون یادداری و 72 ساعت بعد، آزمون انتقال (همانند یادداری یک دسته کوشش چهل تایی) اجرا شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون آنوای دوطرفه و برای بررسی اثر متقابل از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. مقایسه نتایج نشان دادکه اثر اصلی سبک شناختی در یادداری و اثرهای اصلی (سبک شناختی و خطای بینایی) و همچنین، اثر متقابل (خطای بینایی × سبک شناختی) در انتقال معنادار بودند (P < 0.05). یافته ها تفاوتیمعنادار بین گروه وابسته به زمینه با خطای بینایی ادراک بزرگ و سه گروه دیگر نشان داد.به طورکلی، این پژوهش نشان دادکه برای افراد وابسته به زمینه تمرین با هدف بزرگ درک شده،تاثیر منفیدارد وتمرین با هدف کوچک درک شده یک مزیت است.

    کلیدواژگان: خطای بینایی ابینگهاوس، سبک های شناختی، وابسته، مستقل از زمینه، یادگیری حرکتی
  • هانیه قاسمیان مقدم، مهدی سهرابی*، حمیدرضا طاهری صفحات 51-68

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی تمرینات ادراکی حرکتی منتخب بر تبحر حرکتی کودکان با اختلال یادگیری انجام شد. بدین منظور، 24 نفر از کودکان پسر هفت تا نه سال با اختلال یادگیری شهر مشهد انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت 20 جلسه، هر جلسه 30 دقیقه و با تکرار پنج روز در هفته تمرینات ادراکی حرکتی منتخب را انجام دادند. گروه کنترل نیز درطی این دوره به فعالیت های عادی روزمره خود پرداختند. تغییرات در تبحر حرکتی آزمودنی ها قبل و بعد از دوره تمرین به وسیله آزمون برونینکس اوزرتسکی سنجیده شد. برای تجزیه وتحلیل آماری داده ها از نرم افزار اس.پی.اس.اس. نسخه 21 و آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری استفاده شد. نتایج داد که عملکرد گروه تجربی در خرده مقیاس های تعادل، قدرت، سرعت پاسخ، کنترل بینایی حرکتی، هماهنگی اندام فوقانی، سرعت و چالاکی اندام فوقانی، هماهنگی دوسویه، سرعت دویدن و چابکی تفاوت معناداری با گروه کنترل داشت (0.05 <p)؛ بنابراین، می توان گفت تمرینات ادراکی حرکتی منتخب به بهبود تبحر حرکتی در کودکان با اختلال یادگیری کمک می کنند.

    کلیدواژگان: اختلال یادگیری، تبحر حرکتی، تمرینات ادراکی حرکتی منتخب
  • لیلا محمدی، پریسا حجازی دینان، پروانه شمسی پور دهکردی* صفحات 69-88

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی میزان اثربخشی فراهم سازی محیط بر بهره هوشی، تبحر حرکتی و مهارت اجتماعی کودکان براساس نظریه سیستم های پویا بود. نمونه آماری این پژوهش همه کودکان دختر و پسر چهار تا پنج ساله شهر تهران بودند. 111 کودک به صورت نمونه گیری دردسترس و براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسش نامه مشخصاتفردی، پرسش نامه فراهم سازی در خانه برای رشد حرکتی (AHEMD)، پرسش نامه مهارت اجتماعی ماتسون، آزمون هوش ریون، فرم کوتاه آزمون تبحر حرکتی بروینینکس-اوزرتسکی انجام شد. برای بررسی اثرگذاری فراهم سازی بر هریک از متغیرهای تبحر حرکتی، بهره هوشی و مهارت اجتماعی از رگرسیون خطی تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که 19 درصد از واریانس تبحر حرکتی ،12 درصد از مهارت های اجتماعی و 39 درصد از واریانس بهره هوشی کودکان به وسیله فراهم سازی تبیین می شود (P = 0.001).این نتایج نشان می دهد که با داشتن محیطی با نمره فراهم سازی زیاد، میزان تبحر حرکتی، بهره هوشی و مهارت اجتماعی کودکان افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: فراهم سازی محیط، بهره هوشی، تبحر حرکتی، مهارت اجتماعی
  • ناهیده پروین*، فاطمه سادات حسینی، مالک احمدی صفحات 89-106
    سالمندی با تخریب بینایی، افت در پوسچر، کاهش قدرت عضلانی، تعادل و فعالیت شناختی همراه است و به کاهش فعالیت بدنی منجر می شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، اثر دو نوع تمرین دوگانه حرکتی-حرکتی و حرکتی-شناختی بر تعادل و حافظه کاری زنان سالمند شهر تهران بود. آزمودنی های پژوهش 45 زن سالمند (میانگین سنی: 71/67 و انحراف معیار: 49/5 سال) بودند که به صورت تصادفی به سه گروه حرکتی-شناختی، حرکتی-حرکتی و کنترل تقسیم شدند. این پژوهش شامل سه مرحله پیش آزمون، تمرین ها به دو شیوه دوگانه حرکتی-حرکتی و حرکتی-شناختی و پس آزمون بود. تمرین های دوگانه حرکتی-حرکتی شامل تمرین مقاومتی به علاوه تمرین حرکتی هم زمان مانند حرکت توپ به بالا و پایین، پرتاب کیسه و نگه داشتن کیف بود. تمرین دوگانه حرکتی-شناختی نیز شامل تمرین مقاومتی به علاوه تمرین شناختی هم زمان مانند شمارش معکوس عدد، انجام محاسبات ریاضی و اسپل معکوس اسامی خاص بود. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی، روش های آماری آزمون تحلیل واریانس مرکب 3 * 2 و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد که مقادیر حافظه کاری برای گروه تمرین حرکتی-شناختی نسبت به گروه حرکتی-حرکتی (P = 0.005) و گروه کنترل (P = 0.002) بیشتر است. علاوه براین، نمره های مقیاس تعادل برگ برای گروه حرکتی-شناختی و حرکتی-حرکتی در مرحله پس آزمون نسبت به پیش آزمون افزایش داشت (P = 0.01)، اما این افزایش در گروه حرکتی-شناختی بیشتر بود. به طورکلی، براساس نتایج پژوهش، تمرین دوگانه حرکتی-شناختی به دلیل ارتقای کارکردهای عصبی به عنوان مدلی بهتر در مقایسه با تمرین حرکتی-حرکتی و حرکتی محض برای ارتقای تعادل و بهبود حافظه کاری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سالمندان زن، تمرین تکلیف دوگانه، تمرین مقاومتی، تمرین شناختی
  • سید کاظم موسوی*، رسول یاعلی، عباس بهرام، علی عباسی صفحات 107-124
    براساس نظریه پویایی های بوم شناختی و رویکرد غیرخطی برخاسته از آن، یادگیرنده باید برای کشف راه حل های حرکتی که متناسب خودش هستند، تشویق شود. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی رویکرد آموزش غیرخطی بر یادگیری سرویس بک هندکوتاه بدمینتون است؛ براین اساس، 14 نفر به صورت تصادفی به دو گروه خطی و غیرخطی تقسیم شدند. رویکرد خطی را براساس دیدگاه سنتی و مرسوم و رویکرد غیرخطی را با بهره گیری از نظریه پویایی های بوم شناختی طرح ریزی و اجرا کردیم. متغیرهای دقت اجرا، الگوی معیار و متغیرهای کینماتیکی محاسبه شدند. یافته ها نشان داد که دقت اجرا و الگوی معیار بین هر دو گروه تفاوت معنادار نداشت، اما گروه غیرخطی خوشه های بیشتری را در هر دو مرحله پس آزمون و یادداری نشان دادند که به معنی وجود دیجنریسی است. براساس یافته های پژوهش، رویکرد آموزش غیرخطی در رسیدن به نتایج تکلیف و خلق الگوهای حرکتی متنوع و متناسب با ویژگی های یادگیرندگان موثر است، اما ظهور الگوهای اختصاصی به عواملی چون ماهیت تکلیف، هدف و انگیزه یادگیرنده بستگی دارد؛ بنابراین، طراحی دقیق فراهم سازها می تواند نتایج بهتری را فراهم کند که برای یادگیرنده و تکلیف مناسب تر باشد.
    کلیدواژگان: پویایی های بوم شناختی، دیجنریسی، تغییرپذیری کارکردی
  • سید رسول سوزنده پور*، فرهاد قدیری، سعید ارشم صفحات 125-142
    هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه اثر سه روش تمرینی اگزرگیم و راه رفتن روی تردمیل بر کارکرد جسمانی (تعادل و قدرت عضلانی پاها) مرتبط با سقوط در سالمندان بود. شرکت کنندگان 60 نفر از سالمندان 60 تا 70 ساله شهر شیراز بودند که سابقه زمین خوردن و بازی اگزرگیم نداشتند و به صورت تصادفی انتخاب شدند. شرکت کنندگان فرم رضایت نامه مبنی بر شرکت در پژوهش را براساس استانداردهای پژوهشی پژوهشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم تکمیل کردند. پس از انجام پیش آزمون، شرکت کنندگان به چهار گروه همسان تقسیم شدند: گروه اگزرگیم انفرادی، گروه اگزرگیم گروهی، گروه اگزرگیم شناختی و گروه تردمیل. مدت دوره چهار هفته و هر هفته سه جلسه تمرینی مجزا بود. از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره (مانکوا) برای تحلیل داده ها استفاده شد و سطح معنا داری آلفای 05/0 درنظر گرفته شد. ننایج نشان داد که شرکت کنندگان هر چهار گروه در آزمون های تعادل فولرتون و برخاستن و نشستن پیشرفت داشتند (0.05> P)؛ اگرچه گروه اگزرگیم شناختی در قدرت عضلانی پاها تفاوت معناداری را نشان ندادند (0.05 < P). مقایسه بین گروه ها نشان داد که تفاوت معناداری در تعادل فولرتون وجود نداشت؛ اگرچه گروه تمرین های گروهی امتیازهای بیشتری را کسب کردند. در آزمون برخاستن و نشستنن نیز تفاوت معناداری مشاهده نشد و گروه اگزرگیم انفرادی امتیازهای بیشتری را کسب کردند. براساس نتایج پژوهش، افراد غیرفعال سالمند می توانند به منظور بهبود تعادل و پیشگیری از خطر سقوط از تمرین های گام برداری اگزرگیم سود ببرند.
    کلیدواژگان: اگزرگیم، تعادل، قدرت عضلانی، سالمند، سقوط
  • مسلم بهمنی، غلامحسین ناظم زادگان* صفحات 143-158

    پژوهش هایی اندک درباره دستورالعمل های تمرکز توجه و بازخوردهایی کلامی که مربیان هنگام تمرین به ورزشکاران ارایه می دهند و نیز چگونه این دستورالعمل ها بر توجه ورزشکاران هنگام رقابت تاثیرگذارند، انجام شده اند؛ بنابراین، هدف از انجام این پژوهش، بررسی موضوع ذکرشده در رشته رزمی جودو با استفاده از جودوکاران نوجوان دعوت شده به اردوی تیم ملی بود. از 25 جودوکار شرکت کننده در این پژوهش خواسته شد پرسش نامه ای را تکمیل کنند که درمورد دستورالعمل های توجهی و بازخوردهایی کلامی بود که مربیان درحین تمرین به آنان ارایه می کنند و نیز نوع تمرکز توجهی که خود ورزشکاران در رقابت اتخاذ می کنند. پرسش نامه ذکرشده از پژوهش های پیشین برگرفته شده بود و حاوی سوال های چندگزینه ای و سوال های با پایان باز بود. یافته های پژوهش نشان داد که در بیشتر موارد، مربیان ترکیبی از دستورالعمل های تمرکز درونی و بیرونی و میزان برابری از آگاهی از نتیجه و آگاهی از اجرا را درطی تمرین به ورزشکاران ارایه کردند. همچنین، شرکت کنندگان در غالب مراحل اجرای فنون در رقابت ها بر پیروزی تمرکز داشتند؛ باوجوداین، آنان در مرحله اجرای فن، ذهن خالی را گزارش کردند. به نظر می رسد که جودوکاران نوجوان در سطح تیم ملی درحین اجرای مهارت به جنبه ای خاص توجه ندارند یا دست کم از تفکرات خود در آن زمان آگاهی ندارند.

    کلیدواژگان: تمرکز بیرونی، تمرکز درونی، جودو، بازخورد، اجرا
|
  • Saleh Rafiee *, Seyed MohammadKazem Vaez Moosavi, Abdollah Ghasemi Pages 17-32

    This study aims to draw a comparison of Visual skills and Decision-Making accuracy between expert and novice Basketball referees. 38 male referees took part in the research and were divided into two groups of experts and novices (Each group consisting of 19 people). Participants took part in a video test and their decision-making accuracy was registered through a clip test. In another part of this research peripheral vision skill, vergence, speed of eye saccadic movement and facility of accommodation in both groups were evaluated. In order to analyze data, Independent t-test and multivariate logistic regression used. Results showed that there is a significant difference between the two groups in their decision-making accuracy, facility of accommodation and speed of eye saccadic movement but there is no significant difference in their vergence and peripheral vision skill. And also results of multivariate logistic regression analysis with stepwise method showed that speed of eye saccadic movement and facility of accommodation were significant variables for research criteria (decision making skill) respectively. Expert referees may be able to extract more relevant decision-making information from the same visual field as compared to the novice referees that will help to make more accurate decisions. Speed of eye saccadic movement and facility of accommodation had important role in extracting information from visual field.

    Keywords: Decision Making, Facility of accommodation, speed of eye saccadic movement, Peripheral Vision Skill, Basketball Referee
  • Mohsen Rajaei *, Shila Safavi, AhmadReza Movahedi Pages 33-50

    The aim of present study Esfahan was to examine the effect of practice with Ebbinghaus' illusion on targeting skill performance in field dependence and field independence individuals. The Group Embedded Figure Test was distributed among 300 male students with the average age of 13.86±1.08. On the basis of the test results 60 people were divided into four groups (n=15) field independence on large target perception, field dependence on small target perception, field dependence on large target perception, field independence on small target perception groups. A pre-test was conducted to ensure that there were no differences between the groups at pre intervention time; the participants practiced marble shooting, (3×50 trials) in three sessions based on their groups. After 24 and 72 hours from the last practice session, retention and a transfer test was taken respectively. For analyzing data, two-way ANOVA and Tukey test were used. The results showed a significant difference between the main effect cognitive style on retention test and between the main effects cognitive style, visual error and the interaction effect (visual error×cognitive style) in the transfer test (P<0.05). Findings showed a significant difference between the field dependent group with the larger perceived target and the other groups (P<0.05). This study suggests that practicing with a larger perceived target for individuals who are field dependence, has a negative effect and, practicing with a smaller perceived target is an advantage for them.

    Keywords: Ebbinghaus' Illusion, Field Dependence, Field Independence, Cognitive styles, Motor Learning
  • Hanieh Ghasemian Moghadam, Mahdi Sohrabi *, Hamidreza Taheri Pages 51-68

    The purpose of this study was to investigate the effects of selectedperceptual motor exercises on motor proficiency of children with learning disorder. Based on this study, 24 boys (79 years old) with learning disorder in Mashhad were selected and randomly assigned to experimental and control groups. The experimental group was subjected to selectedperceptual motor exercises for 20 sessions of 30 minutes, which was repeated 5 days per week. During this period, the control group performed its routine activities. Changes in the motor proficiency were measured using with the Burininks Oseretsky test before and after the intervention. Repeated measures analysis of variance. showed that selectedperceptual motor exercises improved the balance, power, response speed, vision motor control, upper limb coordination, speed agility of the upper limb, bilateral coordination and sprint agility of children in the experimental group, relative to the control group (P <0.05).

    Keywords: Learning Disorder, Motor Proficiency, Selected Perceptual Motor Exercises
  • Leila Mohamadi, Parisa Hejazi Dinan, Parvaneh Shamsipour * Pages 69-88

    The purpose of this study was to investigate the effectiveness of environmental education on intelligence, motor skill and social skill of children: a function of dynamic systems Theory. The sample of this study included all children and boys aged 4-5 years old in Tehran. 111children were selected by sampling method and were selected based on inclusion criteria. Data were gathered using Personal Information Questionnaire, Home Improvement for Motor Development Questionnaire (AHEMD), Matsun's Social Skills Questionnaire, Raven's Intelligence Questionnaire, and Short-form Brinx-Oseretsky Motor Cycle Test. Liner regression was used to assess the effectiveness of providing each of the expedient, intelligence and social skills. The results showed that 19% of variance in motor skills, 12% of social skills and 39% of children's IQ variances were explained by providing (p=0/001). These results show that having an environment with a high degree of delivery, expediting, intelligence and social skills of children is increased.

    Keywords: Enabling environment, Intelligence, Motor skill, Social Skill
  • Nahideh Parvin *, Fatemeh Sadat Hosseini, Malek Ahmadi Pages 89-106
    Aging is associated with the visual degeneration, loss of posture, that leads to the decreased muscle strength, balance, and cognitive activity, therefore, resulted in decreased physical activity. The purpose of the present study was to compare the impact of two types of motor-motor and motor-cognitive dual task training on balance and working memory among elderly women in Tehran. The participants were 45 elderly women (mean age 67.71 years; SD: 5.49) that were randomly assigned as the motor-cognitive, motor-motor and control groups. This study including of three stages of pre-test, training in two dual task ways motor-motor and motor-cognitive and post-test. Motor-motor dual-task training includes resistance training along with a motor training simultaneously, such as moving the ball up and down, throwing the bag, holding the bag. Motor-Cognitive dual-task training also includes resistance training along with a cognitive training simultaneously, such as revers the number counting, performing mathematical calculations, the reversing the spelling of particular names. To analyze the data, descriptive statistics, statistical methods of mixed analysis of variance (ANOVA) 2 × 3 and Bonferroni post hoc test were used. The results showed that the working memory score for the motor-cognitive training group is higher than the motor-motor (P= 0.005) and control (P = 0.002) groups. In addition, results showed a higher score of Berg scales of balance for motor-cognitive and motor-motor groups in the post-test compared to pre-test (P = 0.01). However, this increase is the highest in the motor-cognitive group. In general, the results of the research suggest that motor-cognitive dual task training promote balance and improve working memory as a result of enhancing neural functions that outperforms motor-motor or pure motor training model in function.
    Keywords: Elderly Women, dual task training, Resistance Training, Cognitive training
  • Seyed Kazem Mousavi *, Rasoul Yaali, Abbas Bahram, Ali Abbasi Pages 107-124
    Based on ecological dynamic theory and its nonlinear approach, a learner should be encouraged to explore various movement solutions to determine the most suitable for them. The purpose of this study was to determine the effectiveness of a Nonlinear Pedagogy approach in the learning of low badminton backhand serve. A total of fourteen subjects were divided randomly into two groups. The Linear approach based on a traditional viewpoint and the Nonlinear Pedagogy approach based on the ecological dynamics theory were planned and conducted. Performance accuracy scores, movement criterion scores and kinematic data were measured. The findings showed that although the accuracy of the performance and the movement criterion between the two groups were insignificant, the nonlinear group showed more clusters in both the post-test and the retention, which indicates the presence of degeneracy. The results of this study indicate that although the nonlinear pedagogy approach is effective in achieving the results of the task and creating different movement patterns that are suitable to the characteristics of the learners, the emergence of specific patterns depend on factors such as the nature of the task, as well as the purpose and motivation of the learner. Therefore, the precise design of the affordances can provide better results that are more appropriate for the learner and the task.
    Keywords: ecological dynamics, Degeneracy, functional variability
  • Seyed Rasul Suzandehpour *, Farhad Ghadiri, Saeed Arsham Pages 125-142
    The aim of the current study is to compare three exergame training and treadmill walking methods on physical functions associated with fall in older adults. Sixty older adults (aged 6070) from Shiraz participated in this study. We included only those individuals who reported never having played video games and/or never had a history of falling. They gave their informed consent according to the principles outlined by the Ethics Committee of Faculty of Sport Sciences and Physical Education. The participants were not compensated for their participation. They were assigned into four homogeneous groups (single exergame (N=15), multiplayer exergame (N=15), cognitive exergame (N=15) and treadmill walking (N=1.5). After the pretest, they participated in the study for 12 sessions (4weeks, 3 sessions per week). After the last session, the post test was taken. Multivariate analysis of covariance (MANCOVA) were used to analyze the data. Results showed the participants’ balance and lower limb strength improved after these 12 sessions )P<0.05). A significant difference was not found in balance between groups in post tests )P< 0.05). The multiplayer exergame group gained better scores in balance. Also, in lower limb strength, this difference wasn’t significant. The single exergame group did better in the chair stand test. The findings indicate that sedentary older adults can benefit from stepping exergame trainings in order to reduce fall risk.
    Keywords: exergame, Balance, Muscle Strength, Older Adults, Fall
  • Moslem Bahmani, GholamHossein Nazemzadegan * Pages 143-158

    Focus of attention instructions and verbal feedbacks that coaches provide to athletes during practice, and how these instructions and feedbacks affect athletes’ focus of attention during competition has rarely been investigated. The aim of this study was to investigate the abovementioned issue in the combat sport of judo using adolescents who were invited to national judo team camp. Twenty-five adolescents participated in this study. Participants were asked to complete a questionnaire about their coaches’ attentional instructions and verbal feedback during practice, and the judo players reported their focus of attention during competition. The questionnaire was adopted from the previous studies, and included multi-choice and open-ended questions. The majority of participants reported that during practice, their coaches provided equal internal and external focus of attention instructions, and equal knowledge of performance (KP) and knowledge of results (KR) feedback. Further, our results indicated that during most phases of competition the most prevalent theme that participants focused on was “winning and strategy.” However, in the execution phase of skill performance, the most prevalent theme was what was categorized as “clear mind” It seems that during the execution phase, adolescent national-level judo players do not adopt any focus or at least are unaware of their thoughts explicitly.

    Keywords: External focus, Internal Focus, Judo, Feedback, Performance