فهرست مطالب
مجله مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 8، تابستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/04/01
- تعداد عناوین: 7
-
-
صفحات 1-24زمینه و هدف
رشد ارگانیک شرکت های هواپیمایی نیازمند طراحی مناسب اکوسیستم کارآفرینی صنعت هوانوردی است. این مقاله با هدف شناسایی ویژگی های مدل تکاملی اکوسیستم کارآفرینانه مولد رشد ارگانیک شرکت های هواپیمایی (کوچک و نوپا) و آشکارسازی روابط علت و معلولی میان عوامل اصلی آن تدوین شد.
روش شناسیپژوهش حاضر از نظر نوع استفاده، پژوهشی بنیادی و از نظر هدف دارای رویکردی توصیفی است که در آن از راهبرد پژوهش کیفی و روش تحقیق داده بنیاد استفاده شد. گردآوری داده ها با استفاده از ابزار مصاحبه و با مشارکت 10 نفر از خبرگان صنعت هوانوردی کشور انجام شد. داده ها مطابق با روال پژوهش نظریه داده بنیاد، تحلیل و مدل نهایی به دست آمد.
یافته هابر اساس تحلیل داده ها 12 حوزه اصلی اکوسیستم کارآفرینی مولد رشد ارگانیک شرکت های هواپیمایی شامل نقش دولت، حاکمیت، مدیریت بنگاه و مدیریت دانش در ارتباط با اکوسیستم کارآفرینی صنعت هوانوردی ایران شناسایی شدند.
نتیجه گیریگذر از الگوبرداری کلیشه ای از نمونه های موفق اکوسیستم های کارآفرینی با رویکرد یکسان انگاری آن ها و تلاش برای شناسایی اکوسیستم های یکتا شده در خوشه ها یا صنایع مختلف، شناخت مناسبی از اکوسیستم های کارآفرینی را فراهم می نماید.
کلیدواژگان: کارآفرینی، اکوسیستم، رشد ارگانیک، شرکتهای هواپیمایی -
صفحات 25-48زمینه و هدف
عدم اطمینان محیطی، تحولات بیرونی مداوم و تغییرات شرایط اقتصادی به گسترش فعالیت های آینده نگاری منجر شده است. هدف آینده نگاری، شناسایی حوزه های تحقیقات راهبردی و فناوری های جدید است. با توجه به اهمیت سیاست گذاری در بهبود نوآوری فناورانه سازمان های دفاعی، تحقیق حاضر به بررسی تاثیرات آینده نگاری بر نوآوری پرداخته است.
روش شناسیتحقیق حاضر از لحاظ نوع استفاده، پژوهشی کاربردی و از نظر نحوه جمع آوری داده ها، پژوهشی توصیفی همبستگی مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تحقیق شامل 330 نفر از خبرگان موضوعی دانشگاهی و مدیران سازمان های دفاعی بود. روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده و برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS انجام گرفته است.
یافته هانتایج تحلیل داده ها نشان داد که آینده نگاری بر نوآوری فناورانه تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، اثر متغیر آینده نگاری بر هوشمندی راهبردی و فناورانه معنادار بود.
نتیجه گیریکسب مزیت رقابتی و بقا سازمان های دفاعی درگرو ارتقاء مداوم فرایند نوآوری فناورانه، فراهم نمودن بستری جهت پیاده سازی قابلیت های آینده نگاری و توسعه هوشمندی راهبردی است.
کلیدواژگان: آینده نگاری فناوری، نوآوری فناورانه، هوشمندی راهبردی، هوشمندی فناوری، سازمان های دفاعی -
صفحات 49-76زمینه و هدف
با توجه به نقش عملکرد نوآورانه در بقا سازمان ها، کسب مزیت رقابتی و توسعه سازمانی، این پژوهش به مطالعه تاثیر انتقال فناوری، قابلیت های سازمانی و استراتژی برون سپاری بر عملکرد نوآورانه شرکت های تولیدی دارو پرداخته است.
روش شناسیدر این پژوهش از روش شناسی پژوهش آمیخته ترتیبی-تبیینی (کمی کیفی) استفاده شده است. در بخش کمی از روش تحقیق پیمایشی و در بخش کیفی از روش تحلیل مضمون استفاده شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کمی 83 شرکت داروسازی فعال در تهران بود. با توجه به اهداف پژوهش، در ابتدا، بر مبنای طرح کمی، مدل استخراجی از مبانی نظری با کمک تکنیک معادلات ساختاری و نرم افزار smartPLS برازش شد و سپس به منظور تعمیق فهم نتایج پژوهش، طرح کیفی مبتنی بر تحلیل داده های حاصل از مصاحبه نیمه ساختاریافته از 5 خبره علمی و عملی با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام شد.
یافته هاتحلیل داده های کمی نشان داد که هر یک از متغیرهای؛ «برون سپاری»، «انتقال فناوری» و «قابلیت سازمانی» بر «عملکرد نوآورانه» تاثیر معناداری دارند. همچنین طی تحلیل داده های کیفی در مجموع 43 کد نهایی در قالب 10 تم فرعی از مفاهیم اصلی پژوهش استخراج شدند.
نتایجتمرکز بر قابلیت های سازمانی و سیاست های مبتنی بر انتقال فناوری و برون سپاری موجب می شود تا شرکت های تولیدی دارو علاوه بر قابلیت های درونی خود از قابلیت های مستقیم و غیر مستقیم سایرین نیز استفاده کنند.
کلیدواژگان: انتقال فناوری، برون سپاری، عملکرد نوآورانه، قابلیت سازمانی، صنعت دارو -
صفحات 77-104زمینه و هدف
نوآوری فناورانه یکی از عوامل کلیدی موفقیت و بقا در صنایع فناوری محور است. بدین دلیل، شرکت ها بر روش هایی تمرکز دارند تا از طریق آن ها نوآوری های خود را ارتقا دهند. بر این اساس، هدف این پژوهش، بررسی تاثیر هم افزایی های بین شرکتی بر عملکرد نوآوری فناورانه شرکت ها و نقش توانمندی نوآوری فناورانه و استراتژی نوآوری در تعدیل این رابطه است.
روش شناسیپژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل شرکت های تابعه یک سازمان فناوری محور در حوزه انرژی بود. داده های پژوهش به کمک پرسش نامه 50 سوالی با طیف پنج گانه لیکرت گردآوری شدند. برای آزمون فرضیه های پژوهش، از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) و تکنیک حداقل مربعات جزیی (PLS) به کمک نرم افزار اسمارت پی ال اس (SmartPLS) استفاده شد.
یافته هانتایج نشان داد که هم افزایی بین شرکتی تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت در نوآوری فناورانه دارد. همچنین توانمندی نوآوری فناورانه و استراتژی نوآوری رابطه بین هم افزایی بین شرکتی و عملکرد شرکت در نوآوری فناورانه را تعدیل می کنند.
نتیجه گیریشرکت ها با بهره گیری از هم افزایی های بین شرکتی می توانند عملکرد خود را در حوزه نوآوری فناورانه ارتقا دهند. در این راستا، ایجاد و ارتقای توانمندی های نوآوری فناورانه و تدوین و پیاده سازی استراتژی نوآوری به بهره برداری بهتر از این هم افزایی ها کمک خواهد کرد.
کلیدواژگان: هم افزایی بین شرکتی، ارتباط پذیری، عملکرد نوآوری فناورانه، توانمندی نوآوری فناورانه، استراتژی نوآوری -
صفحات 105-124زمینه و هدف
کارآفرینی استراتژیک ترکیبی از کارآفرینی و مدیریت استراتژیک است که با هدف به دست آوردن مزیت رقابتی با بهره گیری از منابع و توانایی های سازمان انجام می شود. کارآفرینی استراتژیک و سرمایه های فکری از مهم ترین مفاهیم اساسی سازمانی هستند که درک و شناخت هر یک و ارتباط آن ها ضروری است. بر این اساس، هدف این پژوهش تبیین تاثیر سرمایه فکری و ابعاد آن بر کارآفرینی استراتژیک است.
روش شناسیاین پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش از نوع توصیفی همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های تولیدکننده نرم افزار در تهران است. در این پژوهش از ابزار پرسشنامه استاندارد 37 سوالی استفاده شد که مدیران 78 شرکت به آن پاسخ دادند. برای بررسی روایی ابزار سنجش از روایی همگرا و واگرا و برای پایایی آن از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار 3SmartPLS انجام شد.
یافته هانتایج تحلیل داده ها نشان داد که سرمایه فکری با سه بعد انسانی، ساختاری و ارتباطی تاثیر مثبت و معناداری بر کارآفرینی استراتژیک دارند.
نتیجه گیریشرکت های نرم افزاری باید جهت بهبود و تقویت کارآفرینی استراتژیک بر سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی متمرکز شوند.
کلیدواژگان: سرمایه فکری، کارآفرینی استراتژیک، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه ارتباطی -
صفحات 125-150زمینه و هدف
بازار امروز صنایع تحت تاثیر خلاقیت و نوآوری افرادی است که توانایی خلق ارزش در چرخه صنعت را دارند. ازاین رو، پرورش و تربیت کارآفرینان به نوعی مزیت رقابتی تبدیل شده است. انجام این وظیفه در جامعه بر عهده دانشگاه ها است. با توجه به اهمیت موضوع کارآفرینی، هدف اصلی تحقیق حاضر طراحی الگوی پرورش کارآفرینان در دانشگاه های دولتی شهر تهران است.
روش شناسیدر این پژوهش از استراتژی پژوهش آمیخته اکتشافی استفاده شد. در بخش کیفی از روش نظریه پردازی داده بنیاد و در بخش کمی از روش تحقیق توصیفی - پیمایشی بهره گیری شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل 12 نفر از اساتید خبره و متخصصانی بودند که به روش نمونه گیری گلوله برفی انتخاب شدند. در بخش کمی نیز از نظرات 400 نفر از دانشجویان و اساتید دانشگاه های دولتی منتخب شهر تهران استفاده شد. این تعداد از طریق روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. همچنین، برای جمع آوری داده ها در بخش کیفی از ابزار مصاحبه های نیمه ساختاریافته و در بخش کمی از ابزار پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد.
یافته هانتایج تحلیل داده های پژوهش به کمک سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی نشان داد که زیرساخت ها و سرمایه به عنوان شرایط علی، ارتباط صنعت با دانشگاه به عنوان شرایط زمینه ای، مهارت ها و توانمندی ها به عنوان شرایط مداخله گر، آموزش به عنوان مقوله محوری، حمایت و ترویج فرهنگ کارآفرینانه به عنوان راهبردها و ایجاد اشتغال و افزایش رفاه نیز به عنوان پیامدهای پرورش کارآفرینان در دانشگاه های دولتی شهر تهران هستند.
نتیجه گیریمدیران باید در تعامل موثر زیرساخت های اصلی آموزش کارآفرین با صنعت، آموزش و تجربه کاری را برای افراد فراهم سازند. این امر می تواند از طریق ترویج فرهنگ کارآفرینانه و حمایت از خلاقیت و نوآوری و پشتیبانی مالی میسر گردد. پیامد اصلی این اقدامات، ایجاد اشتغال و افزایش رفاه عمومی در جامعه خواهد بود...
کلیدواژگان: کارآفرینی، پرورش کارآفرینان، آموزش عالی، دانشگاه های دولتی، ارتباط صنعت با دانشگاه -
صفحات 151-178زمینه و هدف
رشد شرکت عامل مهمی برای رشد اقتصادی است. لذا انتخاب استراتژی مناسب رشد یکی از مسایل مهم در تصمیمات مدیریتی است. بر همین اساس هدف این تحقیق طراحی الگوی انتخاب استراتژی رشد شرکت بر اساس بر اساس ماتریس آنسف با استفاده از سیستم استنتاج فازی بوده است.
روش شناسیبرای دستیابی به هدف تحقیق، ابتدا بر اساس ماتریس آنسف، عوامل موثر بر انتخاب استراتژی محصول- بازار شناسایی شده و در ادامه یک سیستم دو سطحی استنتاج فازی برای انتخاب استراتژی رشد شرکت طراحی شده است. جامعه آماری این تحقیق صنایع تولید کننده مواد و محصولات شیمیایی استان آذربایجان شرقی بوده است. نمونه آماری بر اساس نمونه در دسترس 124 مدیر این شرکت ها تعیین شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است که پس از تعیین روایی و پایایی آن در بین اعضای نمونه آماری توزیع شده است. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها ضمن استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی، از سیستم استنتاج فازی بر اساس توابع عضویت مثلثی و استنتاج ممدانی در جهت تدوین الگوی انتخاب استراتژی رشد شرکت استفاده شده است.
یافته هایافته های تحقیق نشان می دهد که برای جامعه آماری مورد بررسی بر اساس درجه عضویت، مناسب ترین استراتژی، ابتدا استراتژی توسعه بازار و پس از آن به ترتیب استراتژی های متنوع سازی، نفوذ در بازار و توسعه محصول قرار دارند.
نتیجه گیریشرکت های جامعه آماری مورد بررسی می توانند بر اساس انتخاب استراتژی مناسب، الگوی رشد متناسب با شرکت را در راستای افزایش توان رقابتی بکار گیرند.
کلیدواژگان: استراتژی رشد شرکت، ماتریس آنسف، سیستم استنتاج فازی
-
Pages 1-24
Aviation Industry consider as an Engine of Sustainable Development in Economic, Social, Political and cultural Aspect of Countries. In this Study we are trying to Design an Entrepreneurial Ecosystem supporting Growth of Airlines and seeking answering this question: What are the characterizes of Entrepreneurial Ecosystem Suitable for Growth of Iranian Airline? We adopted a qualitative approach in this study. With choosing of descriptive attitude that all data hasn’t been manipulated. Entrepreneurial Ecosystem texts together with the results of interviews with experts who were informed in Airlines business analyzed. We Recognized 13 main Emergence aspects of Entrepreneurial Ecosystem and providing contribution to this concept by Identification distinct aspects and associated construction such as Authority, Role of Government, Corporate Management and Knowledge Management. Passing the mimicry of famous entrepreneurial Ecosystem for achieving particular and unique format is essential step for well-knowing of this concept. Passing the mimicry of famous entrepreneurial Ecosystem for achieving particular and unique format is essential step for well-knowing of this concept and Facilities meeting requirement of elaborating of comprehensive model of Entrepreneurial Ecosystem.
Keywords: Entrepreneurship, Ecosystem, growth, Airlines -
Pages 25-48Field and Purpose
uncertainty, constant external developments, changes in future economic conditions and lack of comprehensive structure have led to the expansion of foresight activities and the attention of organizations. The purpose of foresight is to identify areas of strategic research and new technologies, and the success of organizations requires a time horizon based on technological innovation and the proper allocation of resources. the importance of appropriate policy-making in improving the technological innovation of defense organizations. the present study investigates the future effects of innovation on innovation.
MethodologyThe purpose of this study is applied and in terms of nature and method of data collection, descriptive- a survey. The statistical population consists of 330 experts, academics and managers of defense organizations. The sampling method is simple and the data collection tool is a questionnaire. This study was used by structural equation modeling and LISREL software for data analysis. Funding: The results showed that foresight has a positive and significant effect on technological innovation. Also, the effect of the foresight variable on strategic and technological intelligence is significant. Besides, all research hypotheses are confirmed.
Resultsgaining competitive advantage and survival of defense organizations through continuous improvement of the technological innovation process is providing a framework for implementing foresight capabilities and developing strategic intelligence.
Keywords: Technology Foresight, Technological Innovation, Technological Intelligence, Strategic intelligence, defense organizations -
Pages 49-76Background and Aim
Today, one of the key factors for the survival of manufacturing companies is the continuous promotion of innovative performance. Innovative performance maintains competitive advantage and organizational development. On the other hand, improving the technology of products, processes and workplaces is an important factor for corporate development. Since creating innovative performance requires the use of appropriate technology, pharmaceutical companies can achieve their goals by outsourcing and technology transfer strategies.
MethodologyThe present study was implemented in two studies using a qualitative-quantitative mixed research design. The hybrid approach in this study is anatomical mixed design. The statistical population of this study consists of 83 active pharmaceutical companies in Tehran. The quantitative design is a descriptive goal in terms of research strategy, survey and data collection methods. Accordingly, using Structural Equation Modeling and Partial Least Squares Technique (Smart-PLS 2) for analyzing the collected data, using quantitative-qualitative descriptive mixed design. Qualitative approach (using content analysis of semi-structured interviews to understand the hidden angles between variables and the topic of innovation in the pharmaceutical industry) has also been used in the present study.
Findings and ConclusionThe results showed that technology transfer with outsourcing leads to improved organizational capabilities and ultimately enhances product and process innovation which in turn improves innovative performance. Also the results of the content analysis of the interviews indicate the sensitivity and necessity of paying attention to the innovation of the pharmaceutical industry in the current situation.
Keywords: Innovative performance, Organizational Capabilities, Outsourcing, Technology Transfer -
Pages 77-104Context/ Purpose
Technological innovation has a positive effect on firm performance and is one of the key factors for success and survival, particularly in technology-based industries. Firms have been focusing on the ways through which they can boost their innovations. This study aimed to investigate the effect of inter-firm synergies on firm’s performance in technological innovation by considering the moderating roles of technological innovation capability and innovation strategy.
MethodologyThis descriptive study is a practice-oriented research using correlational method in data collection phase. The statistical population includes the subsidiaries of an Iranian technology-based organization in energy sector. Data were collected by a 50-item questionnaire with a 5-point Likert scale which its validity and reliability was confirmed. Hypotheses were tested using structural equation modelling (SEM) and partial least squares (PLS) technique, employing the SmartPLS Software.
FindingsThe results showed that inter-firm synergy significantly has a positive effect on firm’s performance in technological innovation. We also found that both technological innovation capability and innovation strategy positively moderates the relationship between inter-firm synergy and firm’s performance in technological innovation.
ConclusionAs the findings showed, firms can increase their performance in technological innovation by exploiting inter-firm synergies. Building and Enhancing technological innovation capability and innovation strategy formulation and implementation will help them to better exploit of these synergies.
Keywords: Inter-Firm Synergy, relatedness, Technological Innovation Performance, Technological innovation capability, Innovation Strategy -
Pages 105-124
Strategic Entrepreneurship is a combination of entrepreneurship and strategic management that aims to gain competitive advantage by exploiting the resources and capabilities of the organization. Understanding relationship between strategic entrepreneurship and intellectual capital as two basic organizational concepts is very important. Strategic entrepreneurship includes the dimensions of entrepreneurial mindset, entrepreneurial culture, creativity and innovation, entrepreneurial leadership and strategic management of resources and intellectual capital including the dimensions of human capital, structural capital and communication capital. In this research, The main purpose is to explain the impact of intellectual capital and its dimensions on strategic entrepreneurship. Data analysis carried out using structural equation modeling by SmartPLS3 after collecting 78 software companies’ data. We used the standard questionnaire with 37 questions. The results show that intellectual capital with three dimensions of human, structural and relational has a positive and significant effect on strategic entrepreneurship. Therefore, these companies can focus on improving human capital, structural capital and communication capital in order to improve strategic entrepreneurship.
Keywords: intellectual capital, Strategic Entrepreneurship, Human capital, Structural Capital, relational capital -
Pages 125-150
The main purpose of the present study is to design a model of entrepreneurship education in public universities in Tehran. This research is a qualitative-quantitative mixed-method research. The statistical population in the qualitative section consisted of 12 expert professors and experts who had been involved with the dimensions of the research problem and subject for many years of experience in universities. The sampling method in the qualitative section was snowball. The statistical population in the quantitative section includes 400 students and professors of selected public universities in Tehran who were selected by multistage cluster sampling. The data gathering tool in the qualitative part of the research was semi-structured interviews and in the quantitative part of the researcher made a questionnaire, to analyze the data in the qualitative part of the foundation data method which eventually led to the extraction of research indices and categories, and according to the indices. Extracted, a research questionnaire was developed which was used to determine the validity of the indices and model of research using CVR method. Pls software is also used in the quantitative part to analyze the data. The results show that infrastructure and capital as causal conditions, industry-university relationship as contextual, skills and competencies as intervening conditions, education as a core issue, support and promote entrepreneurial culture as strategies and create employment and increase welfare are productive outcomes in the public universities in Tehran.
Keywords: Entrepreneurship, Nurturing Entrepreneurship, Higher Education, Public University, Industry Relations with University -
Pages 151-178
Corporate growth is an important factor for economic growth. Therefore, choosing the right growth strategy is one of the most important issues in managerial decisions. Accordingly, the purpose of this study was to design a business growth strategy selection model based on Ansoff matrix using fuzzy inference system. To achieve the research goal, first based on the ANSF matrix, Factors affecting market product strategy selection are identified and then two-level fuzzy inference system designed to select the company's growth strategy. The statistical population of this research was chemical and chemical industries of East Azarbaijan province. The statistical sample is based on the sample of available 124 managers of these companies. A questionnaire was used to collect the data, which was distributed among the sample members after determining its validity and reliability. In order to analyze the data while using exploratory factor analysis, a fuzzy inference system based on triangular membership functions and Mamdani inference is used to formulate the model of choosing the growth strategy of the company. The research results show that the designed system is able to identify the right growth strategy for companies. Also, the results in determining the growth strategy of the companies show that for the surveyed community, the best growth strategy was market development.
Keywords: Corporate Growth Strategy, ANSF Matrix, Fuzzy Inference System