فهرست مطالب

باغ نظر - سال هفدهم شماره 86 (امرداد 1399)

نشریه باغ نظر
سال هفدهم شماره 86 (امرداد 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی عمرانی پور*، حمیدرضا جیحانی، فاطمه رجبی صفحات 5-16
    بیان مسئله

    شهر تاریخی نراق در سده اخیر به تدریج اقتصاد مبتنی بر تجارت خود را از دست داده و از روزهای اوج فاصله گرفته است؛ با وجود این، ساختار تولیدی مبتنی بر کشاورزی و دامداری هنوز باقی مانده است. از این رو شهر، ارتباطی گسترده با حومه های زراعی خود دارد. کمبود آب، توسعه شهری ولو ناچیز و تغییر کاربری اراضی ناشی از ایجاد ساختارهای بزرگ از قبیل دانشگاه و مجموعه های کوچک و بزرگ صنعتی، مزارع، اراضی و باغ ها را در معرض خطر قرار داده است. این در صورتی است که بررسی های اولیه نشان از ارتباط گسترده میان اراضی زراعی با ساختار شهری نراق دارد.

    هدف

    این مقاله در پی شناخت نقش و جایگاه مزارع و باغ ها در ساخت شهری نراق است و برای این منظور، پهنه قرارگیری مزارع، باغ ها و اراضی کشاورزی را در نسبت با هسته اولیه نراق و سیر توسعه تاریخی آن مطالعه خواهد کرد.

    روش تحقیق

    روش تحقیق به کار رفته در این مقاله تفسیری_ تاریخی است و علاوه بر متون تاریخی، بافت و بستر شهری نراق نیز برای نیل به هدف تفسیر خواهند شد. در این راستا، پهنه های زیرکشت و اراضی کشاورزی مجاور شهر و محدوده های دورتر از بافت فیزیکی آن، در قالب نمونه هایی از مزارع مسکون و باغ ها شناسایی و مطالعه شده اند تا نسبت میان آنها با هسته اولیه شهر و توسعه های ثانوی آن روشن شود.

    نتیجه گیری

    تحلیل یافته های این مقاله نشان می دهد که مزارع در الگوی خرد استقرار خود، بهره گیری از منابع آبی، برنامه ریزی برای استفاده از زمین در جهت استقرار و توسعه یک استقرار امن و گسترش اراضی کشاورزی در راستای کاهش خطرات محیطی مانند سیلاب ها را فراهم می کرده اند. این الگو در مقیاسی کلان تر و در جهت توسعه و تبدیل هسته زراعی اولیه به زیستگاه و شهر ثانوی ادامه یافته و در عین حال با توسعه شهری به سوی شرق و در تبعیت از بافت و شکل مزارع و باغ های سوی شرقی زیستگاه اولیه هماهنگ بوده است.

    کلیدواژگان: باغ های تاریخی، مزارع مسکون، نراق، توسعه شهری
  • ستاره یمینی، پریسا علیمحمدی*، کاوه بذرافکن صفحات 17-28
    بیان مسئله

    طراحی و روش های آن همواره یکی از دغدغه های مهم افرادی بوده است که در عرصه های آکادمیک و حرفه ای در قلمروهای مختلف آن فعالیت می کنند. معماری به عنوان یکی از رشته های مرکزی این حوزه فعالیت است که چگونگی پیدایی آثار آن در دوران مختلف، دیدگاه اندیشمندان و صاحب نظران را از زاویه های متفاوت به چالش کشیده و نتایج مطالعات گویای نظرات ضد و نقیض در حوزه روش شناسی طراحی است. در این میان برخی پژوهشگران روان شناسی و انسان شناسی معتقد به تاثیر برخی عوامل غیر مستقیم در پیدایش آثار هنری هستند که باعث ایجاد منظرهای تازه در تحلیل آثار هنری و ارجاع آن به برخی عوامل ناخودآگاه شده است.

    هدف تحقیق

    هدف از تحقیق حاضر بررسی برخی عوامل و ابعاد پنهان در شکل گیری یک اثر معماری است که طراح مستقیما در آن دخالت نداشته و به صورت ناخودآگاه روش طراحی او را تحت تاثیر قرار می دهد.

    روش تحقیق

    در این پژوهش با بهره گیری از ساختار روش «نقد اسطوره ای» و با رویکردی تحلیلی- تطبیقی و روش استقرایی، به بررسی عناصر و مفاهیمی که به صورت ناخودآگاه در آفرینش اثر نقش داشته و به بن مایه های اساطیری آن تاویل می نماید، پرداخته شده است. بدین منظور، نخست نحوه ظهور کهن الگوها در معماری تشریح می شوند. سپس یک نمونه کهن الگوی معماری انتخاب و با روش مورد پژوهی، اثر یک طراح معاصر با کهن الگوی انتخابی تطبیق داده می شود.

    نتیجه گیری

    با استفاده از ساختار روش نقد اسطوره ای معلوم گردید نظام فضایی پایانه بندری یوکوهاما، که یک معمار ایرانی تبار در طراحی آن نقش اساسی داشته است، با نظام فضایی کهن الگوی باغ ایرانی در انطباق است.

    کلیدواژگان: نقد اسطوره ای، ناخودآگاهی، کهن الگو، پایانه بندری یوکوهاما، الگوهای معماری
  • علی اسدپور* صفحات 29-40
    بیان مسئله

    کاشی نگاره «رستم و دیو سپید» بر درگاه ارگ کریم خانی از افزوده های قاجاریان است که علاوه بر ویژگی های هنری از اهمیت اجتماعی و دیوانی ویژه ای نیز برخوردار است، گرچه کمتر به آن پرداخته شده است؛ لذا تفسیر تازه ای از آن می تواند درکی عمیق تر از تحولات مجموعه زندیه در روزگار قاجار عرضه کند. این پژوهش مبتنی بر این فرضیه است که کاشی نگاره مورد نظر فارغ از نقش هنری آن -در ادامه سنت تصویرگری نبرد رستم و دیو سپید- دارای کارکردهای غیر هنری (سیاسی و دیوانی) نیز بوده است.

    هدف پژوهش

    پژوهش حاضر در پی آن است که جنبه های محتوایی و مفهومی این اثر مغفول مانده را در بستر تاریخی و اجتماعی شکل گیری آن بازشناسی و کارکردهای دیوانی و حکومتی آن را بر سیمای ارگ کریم خان شناسایی کند.

    روش پژوهش

    این پژوهش با استفاده از مراحل سه گانه روش شمایل نگاری اروین پانوفسکی در مطالعات تاریخ هنر می کوشد با «توصیف»، «تحلیل» و «تفسیر» اسناد و مدارک موجود به خوانشی تازه از این کاشی نگاره دست یابد. داده های اولیه شامل منابع تصویری (آرشیوی) و اسناد نوشتاری هستند که در پیوند با هم پیش می روند.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش نشان می دهند که الف) مضمون ابتدایی این اثر با نمونه های دیگر تشابه دارد، با این حال در صحنه پردازی هایی همچون ترسیم «حیوانات» و «عناصر معماری فرنگی» در حاشیه های مجلس متفاوت است؛ ب) مضمون قراردادی این اثر نبرد رستم را با دیو سپید در خوان هفتم «شاهنامه» (صحنه سیزدهم روایت) نشان می دهد که دگرگونی هایی نیز در پاره ای از جزییات در طول زمان داشته است؛ ج) معنای ذاتی این طرح، با توجه به سه حوزه «پیش زمینه های هنری»، «شرایط حکومتی و دیوانی شیراز» و «مفاهیم نمادین اجتماعی و سیاسی»، نشان می دهد که استفاده از این نقش در درگاه ارگ، در دو سطح «عوام» و «خواص»، می تواند به عنوان رسانه ای تصویری برای بیان شوکت و قدرت سیاسی حسینعلی میرزا فرمانفرما، والی فارس، و همچنین به عنوان نمادی از مرکزیت، فردیت و استقلال طلبی او در برابر حکومت مرکزی، و بخشی از دیگر اقدامات مشابه والی برای اعلام جانشینی پس از فتحعلی شاه قاجار، تعبیر و تفسیر شود.

    کلیدواژگان: شمایل شناسی، «شاهنامه»، کاشی، رستم، حسینعلی میرزا فرمانفرما
  • علیرضا شاه محمدپور، حمیدرضا بخشنده فرد*، اصغر محمد مرادی صفحات 41-50
    بیان مسئله

    شهر بیشاپور در اوایل دوره ساسانی به دستور شاپور یکم بنیان گذاشته شد و عناصر معماری و هنری متعددی از آن به جای مانده است. یکی از این آثار بقایای بنایی موسوم به کاخ چلیپایی است. پلان چلیپایی این بنا با جرزهای عظیمی از سنگ و گچ و با ضخامتی نزدیک به شش متر احاطه شده که فضای مربع شکل مرکزی آن بیش از بیست و دو متر طول دارد. در حال حاضر هیچ گونه نشانه ای از پوشش سقف آن وجود ندارد.

    فرضیه پژوهش

    نظریات پیشین در خصوص شکل سقف احتمالی کاخ چلیپایی بیشاپور بر مستندات استوار نیست. چنانچه گنبدی بر فراز مربع مرکزی پلان چلیپایی متصور شود، بزرگ ترین گنبد سنگی آن دوره در ایران خواهد بود. وجود گنبد بر فراز این بنا و تبعیت آن از فرم گنبدهای متعارف معماری ساسانی فرضیه این تحقیق است.

    هدف پژوهش

    یافتن نشانه هایی که امکان وجود یک پوشش گنبدی را بر روی بنا اثبات کند و سپس شکل اصیل احتمالی سازه آن را براساس شواهد مستدل به تصویر بکشد.

    روش پژوهش

    برای رسیدن به این اهداف از روش مطالعه تطبیقی بهره گرفته شد و نمونه هایی که از نظر تاریخی و سبک معماری و مصالح به این سازه شباهت داشتند بررسی شدند و با محاسبه و مقایسه ابعاد و تناسبات آنها الگویی برای نسبت ابعاد جرزها و دهانه ها در گنبدهای ساسانی به دست آمد.نتیجه گیری: براساس نتایج به دست آمده، ضخامت جرزهای کاخ چلیپایی با میانگین اندازه های نمونه های منتخب بناهای چهارطاقی ایران هم خوانی دارد و امکان بالقوه وجود گنبد بر فراز بخش مربع شکل پلان چلیپایی را ثابت می کند. در خصوص ارتفاع گنبد، دامنه نتایج پراکندگی دارد و ارتفاع فرضی، براساس میانگین، قابلیت ارایه دارد.

    کلیدواژگان: معماری ساسانی، گنبد، بازآفرینی مجازی، کاخ چلیپایی، تالار تشریفات
  • مرجان ارباب زاده، ایرج اعتصام*، سید مجید مفیدی شمیرانی صفحات 51-64
    بیان مسئله

     بی هویتی و عد م تعلق به مکان در کنار عدم توجه به اقلیم، طبیعت و تاریخ، معماری مدرن را با مشکلات اساسی روبه رو کرد . همین مسئله معماران معاصر را بر آن داشت تا به جست وجوی راه حلی برای مشکلات برآمده از معماری مدرن برآیند . چگونگی برقراری ارتباط بین معماری، تاریخ و طبیعت به گونه ای که محصول طراحی توانایی پاسخگویی به نیازهای امروز را داشته و در عین حال بهره مند از تکنولوژی پیشرفته باشد ، مسئله اصلی این پژوهش است.

    هدف پژوهش

    یافتن ایده های اصلی در معماری بومی با تمرکز بر معیار اقلیمی است که قابلیت ترکیب با فناوری جدید را د اشته، مبنایی در شکل گیری کانسپت های معاصر باشد و راه را برای رسیدن به معماری پایدار بگشاید . امکان یافتن خوانش های مختلف از متن معماری بومی منتهی به آفرینش زبانی جدید مبتنی بر ارجاع مستقیم یا برداشتی نشانه شناسانه (سمبولیک) از متن نیز از جمله سوالاتی است که یافتن پاسخ آن د ر مسیر رسیدن به هدف اهمیتی ویژه د ارد .

    روش پژوهش

    در این مطالعه روشی ترکیبی از تحقیق تفسیری-تاریخی و تحقیق کیفی به کار گرفته و در بررسی نمونه های مورد مطالعه از مطالعه کتابخانه ای استفاد ه شد . در بخش پایانی نیز از روش تطبیقی در بررسی شباهت ها و تمایزات نمونه ها بهره گرفته شد .

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از آن است که معماران معاصر، با شناخت ویژگی های اصلی معماری بومی-سنتی، نقشی ویژه در شکل گیری زبانی و محتوایی معماری پاید ار معاصر داشته اند . در اکثر نمونه های مورد بررسی، الگوهای اولیه معماری بومی و سنتی دچار د گرگونی اساسی در زمینه فرم و کارکرد د رروند انتقالی شده و در  بسیاری از موارد د ر کنار پاسخگویی به مسایل اقلیمی از ویژگی های نشانه شناسانه معطوف به بیان سمبولیک برخورد ار شد ه اند و این امر به نوعی پایداری فرهنگی در کنار پایداری محیطی منجر شده است. در سطحی دیگر، ترکیب تکنولوژی پیشرفته با محتوای بومی و سنتی در برخی نمونه ها، امکان تجلی روح زمانه و بیانی نوگرایانه از کانسپت سنتی را به وجود آورده است.

    کلیدواژگان: معماری بومی، معماری سنتی، معیار اقلیمی، معماری پاید ار، بوم گرایی، نشانه شناسی
  • مژده درخشانی*، منصور کلاه کج صفحات 65-76
     بیان مسئله

    ارزش نماد ین صنایع د ستی ملی و منطقه ای و نیز هم ترازی آنها با سرمایه اقتصادی، که به وسیله نظریه پردازانی چون «بورد یو»، بیان شد ه، نشان از ارجمند ی آنها در نزد جوامع توسعه یافته است. جایگاه نمادین صنایع د ستی و کارکرد فرهنگی این هنرها، که برآمد ه از اصالت آنها است، سبب می شود تا اصالت این آثار همواره مورد توجه قرار گیرد . بر این اساس در این مقاله، معیارهای سنجش اصالت اثر، صنایع دستی یونسکو، به عنوان مرجع تعیین اصالت، با آثار صنایع دستی خراطی «عبد الرحیم فروتن» که دارنده نشان ذکر شده، تطبیق د اد ه شده است. د ر این راستا سوالات پژوهش بدین شرح است: معیارهای اصالت اثر هنری یونسکو چیست و چگونه با آثار خراطی عبد الرحیم فروتن منطبق است؟

    هدف

    هدف این مقاله، آگاهی صنعتگران و علاقه مند ان صنایع دستی از این معیارهاست. اهمیت این موضوع اعتباربخشی به صنایع دستی با بیان معیارهایی مشخص و ضرورت آن کسب اعتبار آثار تولیدی هنرمند ان صنایع د ستی ایران و منتفع شدن آنها در ابعاد مختلف کاری است.

    روش تحقیق

    این پژوهش کیفی و روش آن تطبیقی است که با بهره گیری از معیارهای اصالت یونسکو و انطباق و همسنجی آنها با شیوه کار هنرمند مورد نظر، به صورت توصیفی و تحلیل نتایج خود را ارایه می دهد . منابع و اطلاعات این تحقیق، برآمده از منابع کتابخانه ای، پایگاه های معتبر اطلاعاتی علمی و اطلاعات میدانی است. ،

    نتیجه گیری

    یافته های این مقاله نشان می دهد ، رعایت حق کپی رایت، اصالت ایده ، حقوق اجتماعی (مانند پای بندی به رعایت حقوق کارگران توسط کارفرما و ایمنی محیط کار، آموزش به داوطلبان یاد گیری این هنر و قراردادن امکانات کارگاهی د ر اختیار افراد تحت آموزش) مرغوبیت و کیفیت مواد اولیه، توجه به هویت و اصول زیباشناسی سنتی، در نظر داشتن مسایل زیست محیطی چون به کاربرد ن چوب یکپارچه بد ون استفاده از مواد شیمیایی مانند چسب و دیگر مواد ، اقدام به کاشت و نگهداری از درختان جغ در منطقه، بازیافت و مد یریت پسماند در کنار قابلیت بازاریابی و عرضه در بازارهای جهانی، ارکان اصلی اصالت یک اثر از نظر یونسکو است که همه این موارد به شرح گفته شده، در کارگاه هنرمند مورد نظر، اجرا شد ه است.

    کلیدواژگان: اصالت، صنایع د ستی، خراطی چوب، د زفول، نشان اصالت یونسکو
|
  • Ali Omranipour *, Hamidreza Jayhani, Fatemeh Rajabi Pages 5-16
    Problem statement

    The historic town of Naraq has gradually lost its trade-dependent economy over the last century; yet, its agricultural and livestock sectors around the town have remained. Therefore, the town has extensive connections with its suburbs. The water shortage, urban development, and land use change have endangered mazraʿas (farmsteads) and gardens. On the other hand, initial surveys indicate a broad connection between farmlands and the urban structure of Naraq.

    Research objective

    This article aims to understand the role of farmsteads and gardens in the urban structure of Naraq. So, it will study the location of the farmsteads, gardens and agricultural lands in comparison with the early urban core of Naraq and its historical development process.

    Research method

    The method applied in this article is historical interpretation and in addition to historical texts, urban texture and context will also be interpreted to achieve this purpose. Regarding this matter, the cultivated areas adjacent to the city and areas far away from its urban texture have been identified and studied as examples of inhabited farmsteads and gardens to illustrate the relationship between them and the early urban core and also its secondary development.

    Conclusion

    The analysis of article`s finding indicates that farmsteads in their micro-settlement pattern have provided utilizing water resources, planning to use lands for having a safe settlement and development, and expanding agricultural lands to reduce environmental hazards such as floods. On a larger scale, this pattern has continued to develop and has transformed the primary agricultural rural core into a secondary urban areas, and at the same time, it coincided with the urban development to the east, in accordance to the texture and shape of the farmsteads and gardens at eastern part of the original habitat or settlement.

    Keywords: Historic gardens, Inhabited Farmsteads, Naraq, Urban Development
  • Setareh Yamini, Parisa Alimohammadi *, Kaveh Bazrafkan Pages 17-28
    Problem statement

     Designing and its methods are always the concerns of people who work in academic and professional fields in different areas. Architecture as one of the central disciplines in this field has always been challenging the genesis of its works during different periods and the thinkers’ opinion from a different point of views; the results of studies showed controversial views about the methodology of designing. Meanwhile, some researchers in psychology and anthropology believe in the influence of some indirect factors in the emergence of artistic works that have led to the appearance of new horizons in the analysis of artworks and its referral to some unconscious agents.

    Research objective

    This study investigates some of the unknown factors and dimensions involved in the formation of architectural work that the designer does not sense it directly, which unconsciously influences the formation of his/her design.

    Research method

    In this research, we used the “mythical criticism” method which by an adaptive analytical approach and an induction method, analyses the elements and concepts that have contributed unconsciously to the creation of the work and interprets its mythical motifs. For this purpose, first, the emergence of archetypes in architecture was described, then an architectural archetype was selected and the work of a contemporary designer was compared with the selected archetype.

    Conclusion

    Using the mythical criticism method, it was found that the spatial system of the Yokohama port terminal, which an Iranian architect has been involved in its designing, was consistent with the spatial system of the Iranian garden archetype.

    Keywords: mythical criticism, Unconsciousness, archetype, architectural patterns
  • Ali Asadpour * Pages 29-40
    Problem Statement

    The “Rustam and Div-e Sepid (White Demon)” tilework painting on the Karim Khan citadel (Arg) is one of the Qajarian’s interventions into this Zandian’s building. In addition to its artistic features, this work has a special social and governmental significance. However, it has received less attention from researchers. A new interpretation of it could provide a deeper understanding of the developments of the Zandian’s complex at Qajar era. The research is based on the hypotheses that this tilework in spite of its artistic role -in keeping with the Iranian tradition of illustrating the struggle of Rustam and Div-e Sepid in the art- also has non-artistic (political and governmental) functions.

    Research objective

    The aim of the research is to recognize the content and conceptual aspects of this neglected tilework in its historical and social context and to identify its political and governmental functions in the Karim Khan citadel (Arg).

    Research method

    This study attempts to obtain a new understanding of the aforementioned tilework by “describing”, “analyzing” and “interpreting” the existing documents using the three stages of the iconography method of Erwin Panofsky in history of art studies. Primary data included archived images of the tilework and historical documents.

    Conclusion

    The findings show that: A) The primary or natural subject of this tilework was similar to other examples, however, the scene’s components such as “animals” and “elements of Western architecture” on the margins are different from previous samples; B) The secondary or conventional subject of this tilework illustrates Rustam’s struggle with Div-e Sepid (the thirteenth scene of the story narration) in the last stage of the Shahnameh Seven Adventures story called Haft Khan, which also undergoes some changes over time; C) The intrinsic meaning of this tilework with respect to the three subjects named “Artistic Backgrounds”, “Shiraz Government and Administrative Conditions” and “Symbolic Social and Political Implications” indicates that the use of these figures at the Karim Khan Citadel portal-at two levels of “Populace” and “Elite”- can serve as a visual medium for the transfer of the glory and political power of Fars governor Hussein-Ali Mirza Framanfarma as well as a symbol of his centrality, individuality, and independence against central government in Tehran. This artwork is to be interpreted as a part of other similar actions by the governor to announce the succession after Fath-Ali Shah Qajar.

    Keywords: Iconology, Shahnameh, Tile, Rustam, Hussein-Ali Mirza Farmanfarma
  • Alireza Shahmohammadpour, Hamidreza Bakhshandehfard *, Asghar Mohammadmoradi Pages 41-50
    Problem statement

     Some architectural and artistic monuments have been preserved from the city of Bishapur, which was founded in the early Sasanian era by Shapur I. One of them is the remains of a building called the Cruciform Palace. The cruciform plan of the construction is surrounded by huge piers of stone and gypsum, about six meters thick, and its central square is over twenty-two meters long. There are currently no signs of ceiling or roof in situ.Hypothesis: The previous theories about the possible ceiling form of the Cruciform Palace of Bishapur are not based on documentation. The imagined dome over the central square of the Cruciform Plan would be the largest stone dome of that period in Iran. The existence of a dome above this building and its compliance with the conventional dome form of Sasanian architecture is the hypothesis of this research.

    Research objective

    The purpose of this research is to find indications that demonstrate the possibility of the existence of the dome and then illustrate the possible authentic form of its structure based on the reliable evidences.

    Research Method

    To achieve these goals, a comparative study method was utilized and the samples that were similar in structure, architecture, and historical style were studied. Their dimensions and proportions were examined to obtain a model for the size of piers and spans in the Sasanian domes.

    Conclusion

    According to the obtained results, the thickness for piers of the palace is consistent with the average size of the selected samples of the Four-Arches constructions in Iran and potentially confirms the existence of a dome over the square section of the cruciform plan. About the height of the dome, the range of results is various and the hypothetical height can be estimated based on the mean measurements.

    Keywords: Sasanian Architecture, Dome, Virtual Re-Creating, Cruciform Palace, Ceremonial Hall
  • Marjan Arbabzadeh, Iraj Etessam *, Majid Mofidi Shemirani Pages 51-64
    Problem statement

    The lack of identity and a sense of attachment to place and lack of attention to climate, nature and history have led modern architecture to face major problems. This has encouraged contemporary architects to search for solutions to fix the predicaments caused by modern architecture. This research is an attempt to understand how the integration of architecture, history and nature can offer a design that can satisfy today’s needs while benefiting from advanced technologies.

    Research objective

    The purpose of this study is to find the key ideas in vernacular architecture by focusing on climate criteria that can be combined with new technologies It is hoped that the ideas form the basis of contemporary concepts and pave the way for sustainable architecture. The possibility of examining the text of vernacular architecture from another perspective leads to the creation of a new language based on a direct reference to or a symbolic interpretation of the text This is also another question to which the response can help us achieve the goal of this study

    Research method

    The study is interpretive-historical and it is qualitative in nature. The data related to case studies were analyzed using the library method. Finally, a comparative approach was used to examine the similarities and differences.

    Conclusion

    The results indicate that contemporary architects have a vital role in developing the linguistic and contextual aspects of contemporary sustainable architecture. This requires understanding the main features of the vernacular-traditional architecture. In most of the cases studied, the initial designs of vernacular and traditional architecture have undergone fundamental changes in form and function during the transitional process and in many cases, the designs have gained symbolic features while responding to climatic issues. This has led to some kind of cultural and environmental sustainability. Also, the integration of advanced technology with vernacular and traditional content in some cases has made it feasible for architects to reflect the spirit of the times and create the modernist expression of the traditional concept.

    Keywords: Vernacular architecture, Traditional Architecture, Climate Criteria, Sustainable Architecture, ecology, semantics
  • Mojdeh Derakhshani *, Mansour Kolahkaj Pages 65-76
    Statement of the problem

     Handicrafts are particularly important in terms of symbolic meaning they convey. This symbolic meaning, however, is in turn rooted in their authenticity. In the present study, first the criteria for measuring authenticity of handicrafts are addressed and then the extent to which these criteria, as set by the World Craft Council, have been respected in the wooden works of Abdol -Rahim Foroutan is examined. Foroutan is an artist craftsman in Dezful who makes wooden works by woodturning and is the holder of World Crafts Council Award of Excellence for Handicrafts. The main questions of the study include 1) what are the criteria of authenticity for handicrafts as set forth by the World Crafts Council? and 2) to what extent such criteria have been respected in Foroutan’s works? Hypothesis: This study is to inform handicraft makers and all those who are interested in handicrafts of such criteria set forth by the World Craft Council so that they are encouraged to raise the authenticity of their works. The final result is expected to remain the special place of handicrafts and the economic benefit is created for the handicraft makers.

    Research objective

    This study is qualitative in nature and has been conducted comparatively. First, the criteria for measuring authenticity of a handicraft, set forth by the World Craft Council, have been addressed and then the extent to which the intended criteria have been satisfied in the works of artist Foroutan has been examined. Then, the results were analyzed descriptively. The data were gathered from library sources, accredited databases as well as field studies.

    Results

    The results indicated that nearly all criteria set forth by the World Craft Council for an authentic handicraft have been present in Foroutan’s works. These criteria included respecting copyright, originality of the initial concept, social rights (such as commitment to considering the workers’ rights by the employer and working safety), training the volunteers to learn the art of woodturning, high quality of the materials used, taking into account cultural identity and aesthetic concerns, respecting environmental concerns (for example using one-piece wood without using chemicals like wood adhesive and the likes), management of waste, creating competitive potential in international markets (marketing) and planting Indian rosewood trees in the region.

    Keywords: Authenticity, Handicrafts, Woodturning, Dezful, UNESCO Certificate of Authenticity