فهرست مطالب

پلاسما و نشانگرهای زیستی - سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، تابستان 1399)

نشریه پلاسما و نشانگرهای زیستی
سال سیزدهم شماره 3 (پیاپی 51، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرحناز کاکاوند، سید علی اکبر هدایتی*، علی جافر، سعید مداح، مریم رضایی صفحات 1-13
    زمینه و هدف

    هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک قارچ صدفی (pleurotus ostreatus) بر شاخص های هماتولوژی خون ماهی تیلاپیا (Oreochromis niloticus) مواجهه شده با نانو ذرات نقره بود.

    روش کار

    به همین منظور تعداد 120 بچه ماهی تیلاپیا به مدت 42 روز در 4 تیمار: تیمار (1) شاهد، فاقد پربیوتیک قارچ صدفی، تیمار (2) غذای حاوی 05/0 تیمار (3) غذای حاوی 1/0 و تیمار (4) غذای حاوی 2/0 درصد پربیوتیک قارچ صدفی تقسیم شدند. سپس به هرکدام از گروه ها غلظت 5/0ppm نانو ذرات نقره به مدت 16 روز اضافه شده و شاخص های خونی ماهیان در سطوح مختلف ارزیابی شد.

    یافته ها

    پربیوتیک به تنهایی اثر معنی داری بر تعداد گلبول های قرمز، حجم متوسط گلبولی (MCV)، هموگلوبین، متوسط سلولی (MCH)، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCHC)، هماتوکریت، هموگلوبین و گلبول سفید نداشته (0.05P<) ولی تیمار در معرض نانو ذرات نقره و پربیوتیک به صورت ترکیبی سبب افزایش فاکتورهای ذکرشده در مقایسه با گروه شاهد و تیمارهای پربیوتیک به تنهایی شدند. بااین وجود مقادیر گلبول سفید و گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، MCH در تیمار ترکیبی 2/0 پربیوتیک و نانو ذرات نقره بیشتر از سایر تیمارها بود.

    نتیجه گیری

    پربیوتیک در روش خوراکی، ایمنی غیراختصاصی را در ماهی تیلاپیا تحریک نموده و استفاده ترکیبی نانو نقره و پربیوتیک قارچ صدفی مقدار شاخص های خونی را افزایش و اثرات تخریبی ناشی از نانو نقره بر شاخص های خونی را نیز کاهش دهد. چنین نتیجه گیری می شود که سطح 2/0 پربیوتیک قارچ صدفی و 5/0 نانو ذرات نقره در جیره می تواند بهترین تاثیر را بر فاکتورهای خونی ماهی تیلاپیا داشته باشد.

    کلیدواژگان: پربیوتیک، قارچ صدفی، ماهی تیلاپیا، شاخص های خونی، مقاوم سازی
  • ابوالحسن رضایی*، مسعود قانع، شیدا اخشابی صفحات 15-27
    زمینه و هدف

    گزارشات متعددی مبنی بر تاثیر پروبیوتیک ها در افزایش باروری نیز وجود دارد. پروبیوتیک ها با فعالیت داخل روده گوارشی باعث تولید ویتامین ها و پروتئین های متعدد میشوند که جهت باروری در مگس ها و به طور کلی در ارگانیسم های مختلف نیازمند می باشد.در تحقیق حاضر تاثیر عصاره گیاه رازیانه بر باروری مگس سرکه و نقش پروبیوتیک ها در آن مورد بررسی قرار گرفته است.

    روش کار

    عصاره رازیانه به غلظت های مختلف 25، 50 و mg/ml 75 به محیط کشت اضافه شد. سپس تعداد اسپرم های مگس نر در زیر میکروسکوپ نوری با قرار دادن محیط A شمارش گردیدند. تعداد سلول های غده جنسی، سایز سلول ها و اندازه غده جنسی به کمک میکروسکوپ نوری مشاهده شدند، هم چنین میزان پروتئین های غدد جنسی نیز جداسازی و با روش  PCRبررسی و همه داده ها به کمک SPSS آنالیزگردید.

    یافته ها

    میانگین شمارش اسپرم ها 6440 و 3995 عدد، تعداد سلول های غده جنسی 3502 و 1364 عدد، سایز سلول های غده جنسی 0.0675 و 0.0286 میلی متر مربع،  سایز غده جنسی 0.339 و 0.391سانتی متر مربع، نتایج نشان داد که میزان پروتئین های جنسی 61/19 و 95/16 میکروگرم،به ترتیب در غلظت رازیانه(mg/ml 75) و غلظت(mg/ml25) بودند، می باشد، نتایج آنالیز نشان داد که تاثیر معنی داری اثر رازیانه در افزایش باروری داشته است.با تکنیک PCR نیز یک باند تقریبا bp 300 بر روی ژل مشاهده گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق نشان داد زمانی که از غلظت بیشتر عصاره رازیانه( mg/ml75) در محیط کشت استفاده شد، میزان باروری در مگس سرکه نر بیشتر از غلظت کمتر(mg/ml 25) و هم چنین گروه کنترل بودند. در تحقیق حاضر وجود پروبیوتیک ها نشان دهنده تغییرات در محیط کشت و تاثیر آن در میزان باروری است.

    کلیدواژگان: مگس سرکه نر، گیاه رازیانه، پروبیوتیک
  • لیلا فرض الهی، کوروش سروی مغانلو*، احمد ایمانی، میثم عزیزی بصیر صفحات 29-40
    زمینه و هدف

    در سال های اخیر استفاده از گیاهان دارویی برای بهبود شاخص های رشد و سیستم ایمنی ماهیان، مورد توجه بوده است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر افزودن عصاره های هیدروالکلی کاسنی و علف چای بصورت مجزا و ترکیبی به جیره غذایی بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت.

    روش کار

    برای این منظور 720 قطعه ماهی به وزن تقریبی 5±100 گرم در قالب 4 تیمار شامل گروه شاهد، تیمار 3% عصاره کاسنی، تیمار 3% عصاره علف چای و تیمار ترکیبی هر دو گیاه به مدت 12 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. در انتهای پژوهش شاخص های رشد (وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، ضریب رشد ویژه، افزایش وزن، ضریب چاقی و شاخص کبدی) و فعالیت آنزیم های گوارشی (لیپاز، آمیلاز و پروتیاز) بررسی گردید.

    یافته ها

    بیشترین و کمترین میزان افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و شاخص کبدی به ترتیب در تیمارهای 3% کاسنی و 3% علف چای مشاهده شد (0/05<p). همچنین کمترین میزان ضریب تبدیل غذایی و بیشترین میزان ضریب چاقی نیز مربوط به تیمار 3% کاسنی بود (0/05<p). بالاترین میزان فعالیت آنزیم های آمیلاز و پروتیاز در تیمار 3% کاسنی مشاهده شد (0/05>p). بالاترین میزان فعالیت آنزیم لیپاز در تیمار 3 % کاسنی و پایین ترین میزان فعالیت آن در تیمار ترکیب دو گیاه مشاهده شد، ولی اختلافی بین تیمارهای مختلف نسبت به تیمار شاهد وجود نداشت (0/05<p).

    نتیجه گیری

    در مجموع افزودن 3 % عصاره کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخص های رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان می شود.

    کلیدواژگان: کاسنی، علف چای، رشد، آنزیم های گوارشی، ماهی قزل آلای رنگین کمان
  • سپیده کاظمی، کاظم پریور*، نسیم حیاتی رودباری، پریچهر یغمایی، بهنام صادقی صفحات 41-56
    زمینه و هدف

    درمان با سلول های بنیادی، رویکردی نوین را در ترمیم و بازسازی اندام ها و بافت ها پدید آورده است. سلول های بنیادی مزانشیمی(MSCs)، کاندیدهای نویدبخشی برای سلول درمانی محسوب می شوند. گرچه،  MSCهای مشتق از مغز استخوان قادرند به چندین رده سلولی تمایز یابند، اما مغز استخوان به دلیل فرآیند جداسازی مشکل سلول ها و بازدهی پایین، منبع سلولی مناسبی نیست. هدف از این مطالعه، بررسی مقایسه ای توان ترمیمی MSCهای انسانی حاصل از 3 منبع شامل بافت مغز استخوان و چربی و بافت دسیدوآی پرده جنینی در شرایط in vitro می باشد.

    روش کار

    سلول های بنیادی مزانشیمی از 3 بافت مغز استخوان، بافت چربی و سلول بافت دسیدوآی پرده جنینی جدا شده، و تا 10 پاساژ سلولی کشت داده شدند و برای فنوتیپ با ایمونوفلورسانس و فلوسیتومتری به منظورتعیین بیان مارکرهای سطحی اختصاصی سلول مزانشیمی(CD11b ، CD34، CD44، CD45، CD73، CD90 و CD105)، توانایی تمایز به سلول استخوان، چربی و غضروف، رشد سلول ها با محاسبه زمان دو برابر شدن و سطح دو برابر شدن جمعیت لحاظ کیفی وکمی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    یافته ها

    علیرغم شباهت ها از نظر بیان آنتی ژن سطحی و توانایی خود نوزایی، سلول های بنیادی مزانشیمی منابع مختلف، تفاوت های معنی داری را از نظر تکثیر و ظرفیت های تمایز به استخوان چربی و استخوان نشان دادند. DSCs بالاترین ظرفیت تکثیر سلولی را نشان داد و به نظر می رسد که این ویژگی را تا پاساژ 10حفظ می کند، در حالی که BM-MSCs دارای توانایی تمایز قابل توجهی برای تمایز به استخوان و غضروف، AT-MSC ها بیشترین قدرت تمایز چربی را در بین سایرین نشان دادند. با این توضیحات به نظر می رسد DSC ها با توجه ویژگی های ذکر شده می تواند جایگزین مناسبی برای استفاده در سلول درمانی باشند.

    نتیجه گیری

    از آن جایی کهDSC ها وAT-MSC ها نیز ویژگی های سلول های مزانشیم را به خوبی BM-MSC نشان می دهند این سلول ها می توانند جایگزین مناسبی برای سلول درمانی باشند.

    کلیدواژگان: بافت چربی، مغز استخوان، سلول استرومای دسیدوآ، سلول های بنیادی مزانشیمی، روش های ترمیمی
  • معصومه درویشی مجره*، رقیه صفری صفحات 57-67
    زمینه و هدف

    دیازینون از سموم ارگانوفسفره پرکاربرد در مزارع کشاورزی است که جهت از بین بردن آفات و کرم ساقه خوار در مزارع استفاده می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر غلظت های تحت کشنده دیازینون بر بافت بیضه در ماهی گورخری (Danio rerio) انجام گرفت.

    روش کار

    بدین منظور240 عدد ماهی نر با میانگین وزنی 2/0 ± 05/0 پس از 2 هفته سازگاری با شرایط آزمایشگاه در 3 تیمار تحت کشنده سم دیازینون که پس از انجام تست LC50 به ترتیب 8/0، 6/1 و 2/3 میلی گرم بر لیتر و تیمار شاهد به مدت 30 روز قرارگرفتند. در پایان دوره از بافت بیضه ماهیان نمونه برداری و سپس مقاطع بافتی تهیه شد.

    یافته ها

    در بررسی بافتی بیشترین ناهنجاری در دوز بالاتر(2/3 میلی گرم بر لیتر) مشاهده گردید که کاهش اندازه گناد از مهم ترین آن می باشد. در برش بافتی گروه شاهد بافت بیضه از اندازه و رشد مناسب برخوردار بوده و سلول ها در مرحله رسیدگی جنسی قرار داشتند، در صورتی که در تیمار 8/0 میلی گرم بر لیتر آتروفی سلول های جنسی بافت بیضه مشاهده شد. همچنین در این تیمار دیواره لوبول ها نیز از بین رفته بود. در تیمار 6/1 میلی گرم بر لیتر دژنره شدن و آتروفی سلول های جنسی، از بین رفتن شکل و دیواره لوبول ها مشاهده شد. در بالاترین غلظت سم، دژنره شدن و آتروفی سلول های جنسی، از بین رفتن شکل و دیواره لوبول ها و کاهش تعداد سلول های جنسی مشاهده شده که این کاهش تعداد سلول های جنسی و عوارض مشاهده شده موجب کاهش اندازه بافت بیضه نیز می شود.

    نتیجه گیری

    این مشاهدات نشان دهنده افزایش عوارض و ناهنجاری های سم دیازینون بر بافت بیضه ماهی گورخری با افزایش غلظت سم می باشد.

    کلیدواژگان: دیازینون، بافت بیضه، ماهی گورخری
  • مهسا افشاری کاشانیان*، پرگل قوام مصطفوی، علی ماشینچیان مرادی صفحات 69-83
    زمینه و هدف

    داروی ایبوپروفن به عنوان یک آلاینده دارویی، اثرات مخرب و در برخی موارد جبران ناپذیری بر موجودات آبزی و به طور کلی موجودات زنده می گذارد که در بسیاری از مواقع این اثرات به صورت تخریب های ژنتیکی و آسیب به ساختار DNA می باشد.هدف این تحقیق بررسی تاثیرات غلظت های مختلف داروی ایبوپروفن در تخریب و آسیب به ساختار DNA در گورخرماهی می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه تغییرات ژنتیکی ژن P53 و بیان آن در گورخرماهی پس از مواجه دو هفته ای با غلظت های 1/0، 1 و 10 میلی گرم بر لیتر ایبوپروفن در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. در انجام این تحقیق گورخرماهی به مدت دو هفته در معرض غلظت های ذکر شده قرار گرفتند و پس از آن استخراج RNA از آن ها صورت گرفت، با استفاده از روش QPCR نتایج به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان دادند که غلظت کم دارو یعنی 1/0 میلی گرم بر لیتر تاثیری بر بیان ژن P53 نداشته است، در حالی که در دو غلظت دیگر که به ترتیب 1 و 10 میلی گرم بر لیتر ایبوپروفن بودند، نشان داده شد که اختلاف معناداری بین  کنترل و نمونه حاوی دارو بوده است، که در نتیجه آن، ژن P53 به میزان زیادی بیان شده است.همچنین برای ژن کنترل داخلی که GAPDH بود، در کمترین غلظت دارو هیچ گونه اختلاف معناداری بین نمونه تیمار و کنترل مشاهده نشد، در حالی که در تیمارهای بعدی اختلاف معنادار در حد بسیار کم بین نمونه کنترل و تیمار مشاهده شد.

    کلیدواژگان: ایبوپروفن، گورخرماهی، ژن p53، qPCR
  • الهام حویزی* صفحات 85-96
    زمینه و هدف

    سوختگی یکی از آسیب های رایج در جهان است که می توان از روش های نوین مانند سلول درمانی و طب سنتی برای درمان آن استفاده کرد. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی اثرات ضمادی از صمغ بنه و روغن حیوانی به همراه سلول های بنیادی مزانشیمی ژله وارتون در درمان سوختگی درجه سه در رت های نژاد ویستار می باشد.

    روش کار

    در این آزمایش تجربی، سلول های بنیادی از طریق جداسازی سلول های ژله وارتون از بندناف انسانی حاصل شد. برای انجام این مطالعه 28 رت بواسطه استامپ فلزی سوزانده و سپس به طور تصادفی در دو گروه کنترل(7 موش) و تیمار(21 موش) تقسیم شدند. گروه تیمار به سه دسته(هر گروه 7 موش) تیماربا ضماد، سلول درمانی و سلول درمانی بعلاوه ضماد تقسیم شدند. به هر رت تعداد 106 سلول در پاساژ سه و به صورت زیرجلدی تزریق شد. در روز 30 بعداز درمان آسان کشی با کلروفروم و تهیه ی مقاطع بافتی با رنگ آمیزی هماتوکسیلسن-ایوزین و تری کروم ماسون برای بررسی های میکروسکوپی صورت گرفت.

    یافته ها

    مشاهدات میکروسکوپی نشان داد که در گروه های تیمار روند بهبودی با سرعت بالاتری نسبت گروه کنترل انجام گرفت. هم چنین بعد از گذشت 30 روز روش سلول درمانی+ ضماد به طور معنی داری موثرتر نسبت به ضماد و تزریق سلول به تنهایی بود. مطالعات بافت شناسی نشان دهنده ی ازدیاد معنی دار در آنژیوژنز، سنتز کلاژن، تعداد سلول ها، ضخامت لایه های پوست و در نهایت تسریع ترمیم زخم در نمونه های تیمار در مقایسه با نمونه های گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج به دست آمده، روش های درمانی هم زمان استفاده شده در این مطالعه در تسریع ترمیم زخم های پوستی در مدل حیوانی به طور معنی داری تاثیر گذار بوده است.

    کلیدواژگان: سوختگی، سلول درمانی، صمغ درخت بنه، مطالعات بافت شناسی، سلول های بنیادی ژله وارتون
  • علی مهری، صدیقه حسین پور دلاور*، معصومه عزیزی، محمدعلی آذربایجانی، پروین فرزانگی صفحات 97-108
    زمینه و هدف

    مطالعه حاضر اثر تمرین هوازی همراه مصرف مکمل رزوراترول بر فاکتورهای تنظیمی و اجرایی آپوپتوز کاردیومیوسیتی در رت های نر دیابتی شده با استرپتوزوسین است.

    روش کار

    دریک کارآزمایی تجربی 42 موشصحرایی نر، تصادفی به 6 گروه7 تایی کنترل سالم، دیابتی ، دیابتی سالین ، مکمل رزوراترول ، تمرین هوازی و مکمل رزوراترول+تمرین هوازی تقسیم شدند. دیابت با تزریق تک دوزml/kg50 استرپتوزوتوسین القا شد. برنامه گروه های تمرین، تمرین و مکمل بر روی تریدمیل 5 روز در هفته  که به مدت 8 هفته انجام شد  پس از پایان دوره تمام حیوانات با شرایط کاملا مشابه و به دنبال12-14 ساعت ناشتایی و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی بیهوش و قربانی شدند. پس از خروج قلب و هموژنایز کردن آن غلظت (GPX،SOD،MDA) بصورت الایزا سنجش شد.

    یافته ها

    پس از القای دیابت غلضت GPX و SODقلبی نسبت به کنترل سالم کاهش معنی دار یافت در حالیکه غلظت MDAدر این شرایط افزایش معنی دار داشت .اما تعامل تمرین و رزوراترول توانست اثر معنی داری بر غلظت SOD   قلبی داشته باشد در حالی که تعامل این دو اثر معنی دار بر غلظت MDAوGPX قلبی نداشت .

    نتیجه گیری

    تمرین هوازی و رزوراترول اثر سودمندی بر آپوپتوز قلبی در القای دیابت دارند اما تعامل این دو بر روند آپوپتوز قلبی معنادار نیست. البته از تمرین هوازی و رزوراترول  میتوان بعنوان طب مکمل برای حفاظت میوکارد در برابر آپوپتوز نابجای ناشی از  دیابت القا شده استفاده نمود.

    کلیدواژگان: دیابت، تمرین هوازی، رزوراترولGPX، SOD، MDA
|
  • F. Kakavand, A. Hedayati*, A.Jafar Nodeh, S. Maddah, M. Rezaei Shadegan Pages 1-13
    Introduction & Objective

    Emerging contaminants of nanoparticles in aquatic ecosystems cause stress response in aquatic animals and decrease their immune function. Therefore, use of immune stimuli such as prebiotics is very necessary. The aim of this study was to investigate the effect of different levels of prebiotic Pleurotus ostreatus on hematological indices of tilapia (Oreochromis niloticus) exposed to silver nanoparticles.

    Materials and Methods

    120 fish were distributed for 42 days in 4 treatments (3 replicates): control (1), no prebiotic fungi, treatment (2) food containing 0.05, treatment (3) food containing 0.1 and treatment (4) food contained 0.2% prebiotic. Then, 0.5 ppm of silver nanoparticles was exposed to each group for 16 days and blood parameters were examined.

    Results

    Prebiotic alone had no significant effect on erythrocyte count, mean cell volume (MCV), mean cell hemoglobin (MCH), mean erythrocyte hemoglobin concentration (MCHC), hematocrit, hemoglobin, white blood cell (P <0.05) but exposure to silver nanoparticles and prebiotic in combination increased the mentioned factors compared to the control and prebiotic treatments alone. However, the levels of white blood cells and erythrocytes, hemoglobin, hematocrit, and MCH were higher than the other treatments in the combination of 0.2 prebiotic and silver nanoparticles.

    Conclusion

    Oral probiotics stimulate non-specific immunity in tilapia, the combined use of nano-silver and prebiotic mushrooms increase the amount of blood indices and reduce the destructive effects of nano-silver on blood indices. It is concluded that the 0.2% prebiotic level could have the best effect on the blood indices of tilapia.

    Keywords: Blood indices, Prebiotic, Pleurotus ostreatus, Tilapia, Resistant improvement
  • A. Rezaei*, M. Ghane, Sh. Akhshabi Pages 15-27
    Inroduction & Objective

    In the present study, the effect of fennel extract on Drosophila fertility and its role in probiotics were investigated.Probiotics with the activity of the gastrointestinal tract produce numerous vitamins and proteins that are needed for fertility in flies and in general in different organisms.

    Material and Method

    Fennel extracts were divided into different concentrations. Concentrations containing 25, 50 and 75 mg / ml were added to the culture medium then the number of male spermatozoa were counted under light microscopy to be placed in A medium. Numbers of accessory gland cells, cell size and accessory gland size were observed by light microscopy. Also, accessory gland proteins were isolated and all data were analyzed by SPSS. PCR technique was also performed.

    Results

    The mean number of sperm was 6440 and 3995, the number of accessory gland cells was 3502 and 1364, the size of accessory gland cells was 0.0675 and 0.0286 mm 2, the size of accessory gland was 0.339 and 0.391 cm 2, respectively. The protein of accessory gland 19/16 and 16/95 μg, respectively, were in the concentration of fennel (75 mg / ml) and concentration (25 mg / ml), respectively. The results of analysis showed that fennel had a significant effect on increasing fertility. It showed that a band of approximately 300 bp was observed on the gel.

    Conclusion

    The results showed that when the higher concentration of fennel extract (75mg / ml) was used in the culture medium, the fertility rate in male Drosophila was higher than the lower concentration (25mg / ml) and in the control group. In the present study, the presence of probiotics indicates changes in the culture medium and its effect on fertility rate.

    Keywords: Male Drosophila melanogaster, Fennel, Probiotic
  • L. Farzollahi, K. Sarvi Moghanlou *, A. Imani, M. Azizibasir Pages 29-40

    Introduction &

    Objective

    In recent years, the use of medicinal plants has been considered to improve growth and immune system indices of fish. Therefore, the present study was carried out to investigate the single and combined effects of Chicory and St John's-wort hydro-alcoholic extracts on growth indices and digestive enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss).

    Material and Methods

    For this purpose, 720 fish with an average body weight of 100±5 g were randomly allocated to four distinct treatments including a control group, 3% chicory extract, 3% St John's-wort extract and a combined treatment containing 1.5% chicory and 1.5% St John's-wort extract. The experiments lasted for 12 weeks and growth indices (final weight, food conversion rate, specific growth rate, weight gain, condition factor and hepatosomatic index) and digestive enzymes activity (lipase, amylase and protease) were measured.

    Results

    The highest and lowest weight gain, specific growth rate and hepatosomatic index were observed in 3% extract of chicory and 3% St John's-wort extract, respectively (p>0.05). Also, the lowest food conversion ratio and the highest condition factor belonged to group received diet supplemented with 3% chicory (p>0.05). The highest amylase and protease activity were observed in 3% chicory treatment (p<0.05). In addition, the highest and lowest lipase activity was observed in 3% chicory and combined treatment, respectively, however they did not significantly differ (p>0.05).

    Conclusion

    dietary inclusion of 3% chicory extract would improve the growth indices and digestive enzymes activity of rainbow trout.

    Keywords: chicory, H. perforatum, growth, Digestive enzymes, Rainbow trout
  • S. Kazemi, K. Parivar *, N. Hayati Rudbari, P. Yaghmaei, B. Sadeghi Pages 41-56
    Inroduction & Objective

    Stem cell therapy has introduced a new approach to repair and regeneration of organs and tissues. Mesenchymal stem cells (MSCs) are promising candidates for cell therapy. Although bone marrow-derived MSCs are able to differentiate into several cell lines, bone marrow is not an appropriate cell source due to the problem of cell division and low efficiency. The aim of this study was to compare the healing potential of human MSCs obtained from three sources including Bone marrow (BM-MSCs) and adipose tissue (AT-MSCs) and fetal membrane decidua (DSCs) tissue in vitro. 

    Material and Methods

    MSCs were isolated from the human Bone marrow, Adipose tissue and decidua stromal cell , cultured for 10 passages, and assessed for: phenotype with immunofluorescence and flow cytometry, multipotency with differentiation capacity for osteo-, chondro-, and adipogenesis, growth evaluation with population doubling time and population doubling level was performed.

    Results

    Despite of similarities in terms of surface antigen expression and self-renewal capacity, MSCs of different sources demonstrated significant differences with regards to proliferation and multi-lineage differentiation capacities. DSCs showed the highest cell proliferation capacity and appeared to preserve it up to the tenth passage whereas BM-MSCs possessed significant advantage for osteogenic and chondrogenic differentiation and AT-MSCs showed the most potent adipogenic differentiation capacity among the others. Although demonstrating significant advantage for cell proliferation capacity, DSCs possessed the lowest osteogenic, chondrogenic and adipogenic differentiation capacities.

    Conclusion

    Because AT-MSCs and DSCs as effectively as BM-MSCs, AT-MSCs and DSCs may constitute an alternative source for BM-MSCs.

    Keywords: Freshwater Gammarus (Gammarus fasciatus), Lakanshahr altitude, Temp, DO2
  • M. Darvishi*, R.Safari Pages 57-67
    Inroduction & Objective

    Diazinon is an organophosphoric pesticide used in agricultural fields. The aim of this study was to evaluate the effect of sublethal concentrations of diazinon on testicular tissue in Danio rerio.  

    Material and Methods

    For this purpose, 240 male animals with mean weight of 0.20 ± 0.05 were subjected to 0.8, 1.6 and 3.2 mg / l of diazinon and control for 30 days.

    Results

    In histopathological study, the highest abnormality was observed in the highest dose (3.2 mg / l) and the most important abnormality was reduction in gonad size. In control group, the testicular tissue had adequate size and growth, and the cells were in the sexual maturity stage, but in 0.8 mg/ l, cellular atrophy and lose of lobular walls was observedIn 1.6 mg / l, the degeneration and atrophy of the sexual cells, destruction of shape and walls of the lobules was observed. At the highest concentration, the degeneration and atrophy of the sexual cells, destruction of shape and wall of the lobules and the decrease in the number of sex cells were observed. This decrease in the number of sexual cells results in reduction of testicular tissue size.

    Conclusion

    These observations indicate an increase in complications and anomalies with the increase in toxin concentrations

    Keywords: diazinon, Testicular tissue, Danio rerio
  • M. Afshari Kashaniyan*, P. Ghavam Mostafavi, A. Mashinchiyan Moradi Pages 69-83
    Inroduction & Objective

    Ibuprofen, as a drug contaminant, has deleterious and in some cases irreversible effects on aquatic organisms and in general on living things, which in many cases can result in genetic damage and damage to the DNA structure. The effects of different concentrations of ibuprofen on DNA damage and damage to zebrafish are investigated. In this study, genetic changes of p53 gene and its expression in zebrafish after two weeks of exposure to 0.1, 1 and 10 mg / l ibuprofen in vitro were investigated.

    Material and Method

    In this study zebrafish were exposed to the above mentioned concentrations for two weeks and then RNA extracted from them. The results were analyzed using QPCR method.

    Results

    The low drug, 0.1 mg / l had no effect on p53 gene expression, while the other two concentrations, which were 1 and 10 mg / l ibuprofen, respectively, showed a significant difference between the control and the drug containing sample. As a result, the p53 gene was highly expressed. Also for the internal control gene that was GAPDH, there was no significant difference at the lowest drug concentration. Ray did not show a significant difference between the treatment and control samples, while in the subsequent treatments there was a significant difference between control and treatment samples.The final result of this study was that p53 gene expression increased 1.09, 0.57 and 2.2 fold in sample with lowest drug concentration, mean concentration and highest drug concentration, respectively.

    Keywords: Ibuprofen, Zebrafish, P53 Gene, qPCR
  • E. Hoveizi* Pages 85-96
    Background

    Burn is a common wound in the world and consider the novel methods such as cell therapy can be a helpful strategy in the treatment. The purpose of the present study is investigating the effects of using ointment of animal oil mixed with Gum of Pistacia atlantica associated wharton's jelly mesenchymal stem cells (WJMSCs) on rat third-degree burn models.

    Methods

    In this experimental study, WJMSCs were extracted from human umbilical cord. For this study, 28 Wistar rats were burned by heating a metal rod of 1cm in diameter and then randomly divided into the control (7 rats) and treatment (21 rats) groups. The treatment group was divided into three groups (each group of 7 rats) of daily scrubbingof ointment, cell therapy, and cell therapy+ ointment. 106 cells (passage3) were injected into each rat subcutaneously. On day 30 after treatment, animals killed by chloroform and histological sections were prepared by staining Hematoxylsene-Eosin (H&E) and Trichromosone done for microscopic study.

    Results

    Macroscopic and microscopic results indicated that in the experimental groups, the recovery was significantly more than the control. Also, the cell therapy+ ointment was significantly more effective than ointment and cell alone after 30 days. Histological analysis demonstrated a significant increase in angiogenesis, collagen synthesis, number of cells, thickness of skin layers, and totally acceleration wound healing in experimental groups compared to controls.

    Conclusion

    Based on these data, it can be suggested that simultaneous cell-therapy and traditional medicine accelerate the repair of skin burns in the animal models more significantly.

    Keywords: Cell-therapy, Gum of Pistacia atlantica, Histology, Wharton's jelly mesenchymal stem cells
  • A. mehri, S. Hosseinpour Delaware *, M. Azizi, M. A, Azarbaijani, P. Farzangi Pages 97-108
    Inroduction & Objective

    The present study was conducted to investigate the effect of aerobic training with resveratrol supplementation on regulatory and executive factors of cardiomyocytes apoptosis in streptococci diabetic male rats

    Material and Method

    In an experimental study, 50 male rats were randomly divided into 5 groups of 10 healthy controls, diabetics, resveratrol supplements, aerobic training and complementary resveratrol + aerobic training. Diabetes was induced by single injection of streptozotocin, ml / kg. The program of exercise, exercise and supplementation groups began for 8 weeks and 5 days a week on the training of Treadmill. All animals were completely and similarly treated, followed by 14-12hours of fasting and 48 hours after the last training session, anesthetized and sacrificed. After cardiac output and homogenization, the concentration (GPX, SOD, and MDA) was measured as ELISA. 

    Results

    After induction of diabetes, the concentration of GPX and SOD in the cardiac system was significantly lower than healthy controls, while MDA concentration increased significantly in these conditions. However, exercise interaction and resveratrol had a significant effect on the concentration of cardiac SOD, while the interaction of these two effects there was no concentration of MDA and GPX in the heart.

    Conclusion

    Aerobic exercise and resveratrol have a beneficial effect on cardiac apoptosis in inducing diabetes, but their interaction is not significant in the process of cardiac apoptosis. Of course aerobic exercise and resveratrol can be used as complementary medicine for protecting myocardial cells against the invasive induced apoptosis induced by diabetes.

    Keywords: Diabetes, Aerobic Exercise, GPX, Resveratrol, SOD, MDA