فهرست مطالب

مدیریت سازمان های دولتی - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، تابستان 1399)

فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه سادات ابوالمعالی، کرم الله دانش فرد*، علی اصغر پورعزت صفحات 11-32

    اصلاحات فناوری محور، به ویژه در بخش دولتی، «با جامعه در حال دیجیتالی شدن» در دستور کار اکثر کشورهای دنیا قرار گرفته است. مدل «حکومت باز»، با تکیه بر «داده باز»، ازجمله مدل های نوین حکمرانی دیجیتال برای پیاده سازی اصلاحات است. همگامی با برخی پارادایم ها (پارادایم حکومت باز) ضرورتی اجتناب ناپذیر در راستای کاربست خط مشی های اصلاح نظام اداری است. حکومت باز، یکی از دیگر از نتایج تکامل دولت دیجیتال و پارادایم مذکور است. بنابراین، هدف این پژوهش ارایه الگویی مبتنی بر حکمرانی در عصر دیجیتال،«مدل حکومت باز»، جهت تسریع اصلاحات اداری در وزارت کشور است. روش اجرای پژوهش، کیفی و از نوع تحلیل مضمون است. این پژوهش بنیادی است. روش گردآوری داده و اطلاعات، روش کتابخانه ای بوده با ابزار فیش برداری انجام می شود. همچنین ضمن مصاحبه با خبرگان دانشگاهی و اجرایی صاحب نظر در موضوع مطالعه تلاش می شود تا داده های مکمل جمع آوری و تحلیل شوند. این مصاحبه ها به صورت هدفمند با 16 خبره دانشگاهی و اجرایی متخصص درزمینه موضوع انجام شدند. با کدگذاری باز و محوری داده های حاصل از مصاحبه (بخش کیفی پژوهش)، 6 مضمون اصلی بر اساس «مدل استیفن و نگندی» برای اصلاح نظام اداری، شناسایی و سپس اولویت بندی شدند. در کدگذاری باز 71 کد اولیه از مصاحبه با خبرگان استخراج شد که نهایتا این شبکه مضامین در 6 مضمون اصلی دسته بندی شدند. اولویت این مضامین از منظر خبرگان (در بخش کیفی پژوهش)، برای اصلاح خط مشی های نظام اداری به واسطه کاربست حکومت باز، به ترتیب نیازمند بازمهندسی نظام فرهنگی، فناوری، نظام اقتصادی به منزله مهم ترین عوامل اصلاح نظام اداری است

    کلیدواژگان: اصلاح نظام اداری، مدل حکومت باز، حکمرانی دیجیتال
  • لیلا منزه، سید مهدی شریفی*، فرشته امین، طاهر روشندل اربطانی صفحات 33-50

    امروزه در همه سازمان ها، مهم ترین رکنی که در رسیدن به اهداف سازمان تاثیر می گذارد، مدیریت است. مدیر در سازمان به عنوان نماینده رسمی، به منظور برقراری هماهنگی و افزایش اثربخشی در راس امور قرار می گیرد. لذا، یکی از عواملی که برای مدیران بسیار ضروری و حیاتی است، وجود شایستگی های مدیریتی است و یکی از حوزه های که نیازمند مدیران شایسته است، صنایع خلاق است. هدف پژوهش حاضر ارایه طراحی مدل شایستگی مدیران صنایع خلاق در خبر تلویزیون است. روش پژوهش مورد استفاده کیفی و از نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل مدیران و خبرگان فعال در حوزه صنایع خلاق و مخصوصا بخش خبر تلویزیون بود. نمونه گیری در پژوهش حاضر به صورت نظری انجام گرفت که تعداد 11 نفر از مدیران و خبرگان با استفاده از این روش انتخاب گردیدند. در این تحقیق از ابزار مصاحبه برای جمع آوری دیدگاه های مدیران و متخصصان حوزه صنایع خلاق استفاده شده است. ابزار پژوهش شامل مصاحبه بدون ساختار و باز بود. نتایج به دست آمده به صورت کلی نشان داد که شایستگی های موردنیاز مدیران صنایع خلاق در خبر تلویزیون شامل چهار مقوله کلی شایستگی های مدیریتی، شایستگی های کاربردی، شایستگی های فردی و شایستگی های تخصصی می شود که شایستگی های کاربردی خود شامل چهار زیر مقوله (آگاهی به عوامل محیط دور و نزدیک، دانش تخصصی و حرفه ای، دانش مکمل، تجربه و حسن شهرت) است. شایستگی های فردی شامل چهار زیر مقوله (شجاعت و جسارت، هوش هیجانی بالا، رفتار سازمانی مثبت گرا، خویشتن شناسی) است. شایستگی های مدیریتی شامل سه زیر مقوله (مهارت های فنی و اجرایی، مهارت های انسانی و ارتباطی، مهارت های ذهنی و فکری) است و شایستگی های تخصصی نیز شامل دو زیر مقوله (خبرشناسی و مخاطب شناسی) است.

    کلیدواژگان: شایستگی، شایستگی مدیران، صنایع خلاق، خبر سیمای جمهوری اسلامی ایران
  • سید محمدرضا سیدی، حسن دانایی فرد*، اسدالله گنجعلی، احمدعلی خائف الهی صفحات 51-68

    نقش، رفتاری است که با توجه به موقعیت و پایگاه اجتماعی، از افراد انتظار می رود. اهمیت نقش های وزرا بر کسی پوشیده نیست. وزرا -در قله سیاست و مدیریت- مدیران سازمان های بزرگی به نام وزارتخانه ها هستند که کوچک ترین تصمیمات آن ها می تواند آثار بزرگی داشته باشد؛ لذا فقدان الگوی نقش ها برای آن ها، نه تنها آن ها را از عملکرد بهینه، دور و آن ها را با ابهامات و کشمکش های زیادی مواجه می کند بلکه پیشرفت سازمان ها را نیز کند می کند؛ بنابراین، نظر به خلا نظری موجود، این پژوهش بر طراحی الگوی نقش های وزرا تمرکز کرد. سپس، ازآنجاکه بررسی و جمع بندی یافته های مطالعات گذشته، گام مهمی در ترسیم تصویر جامعی از آن ها است فراترکیب آن ها را مدنظر قرار داد؛ پس در گام اول، با جست وجوی فراگیر منابع، 131 منبع به دست آمد که در پالایشی سه مرحله ای به 50 منبع مرتبط، کاسته شد؛ که پس از پالایش، تحلیل و جمع بندی شناسه های آن ها به 27 مفهوم و 7 مقوله بدین شرح منتج شد: نقش روابط عمومی، نقش خط مشی ای، نقش سیاسی، نقش اجرایی، نقش پارلمانی، نقش حزبی و نمایندگی مجلس و نقش بین المللی. سپس یافته ها با روش دلفی اعتبارسنجی شد که درنهایت نقش حزبی و نمایندگی مجلس و دو مفهوم ذیل آن حذف شدند. این اعتبارسنجی نشان می دهد که نقش یادشده و مفاهیم آن، در ایران معتبر نیست.

    کلیدواژگان: الگوی نقش، وزیر، وزرا، فراترکیب، دلفی
  • لطف الله علی پور، عباس نرگسیان*، حسن بودلایی، یوسف محمدی مقدم صفحات 69-82

    مدیریت منابع انسانی الکترونیک فرصتی برای بهره‏ورتر کردن متخصصان منابع انسانی از طریق رهانیدن آنان از بسیاری از وظایف و کارهای روتین و متمرکز کردن آن‏ها بر روی ابعاد استراتژیک شغلشان است. هدف از این پژوهش کیفی ارایه مدل مدیریت منابع انسانی الکترونیک در صنعت بانکداری است. برای استخراج مولفه های اصلی مدیریت منابع انسانی الکترونیک از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده و با 36 نفر از خبرگان بخش منابع انسانی در بانک‏ها مصاحبه های عمیقی انجام شده است. افراد مورد مطالعه این پژوهش را خبرگان بخش منابع انسانی در صنعت بانکداری تشکیل دادند که مشارکت کنندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع نمونه گیری نظری انتخاب شدند. در این پژوهش با استفاده از روش داده بنیاد کوربین و استراوس در مرحله کدگذاری باز 15 مقوله و 31 مفهوم استخراج شد. در مرحله کد گذاری محوری بر اساس مفاهیم مقوله محوری، شرایط علی، راهبرد، بستر، شرایط مداخله گر و پیامدها، مدل پارادایمی ارایه شد و در مرحله کدگذاری انتخابی مدل نظری برخاسته از یافته های پژوهش معرفی و تشریح شد. مدیریت منابع انسانی الکترونیک به عنوان یک نوآوری و توسعه در زیرساخت های اساسی مدیریت منابع انسانی شناخته شده است که نتایج آن در یک پدیده جدید و به ‏وسیله تغییرات مهم ظاهر شده است.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی الکترونیک، زیرساخت تکنولوژیکی، صنعت بانکداری
  • یوسف مبینی دهکردی، محمدرضا دلوی اصفهانی*، علیرضا شیروانی جوزدانی، عبدالمجید عبدالباقی عطاآبادی صفحات 82-94

    هدف از انجام این پژوهش تدوین مدلی جهت شناسایی اصول حاکمیت شرکتی با محوریت هییت مدیره در بانکهای دولتی می باشد. ماهیت این پژوهش اکتتشافی با رویکرد استقرایی و فلسفه آن تفسیری با جهت توسعه ای است برای این منظور از روش کیفی نظریه داده بنیاد استفاده گردید. جامعه آماری ، اساتید آشنا به مبحث حاکمیت شرکتی در حوزه های مالی ، اقتصاد و مدیریت بودند همچنین برای انتخاب نمونه از ترکیب روش های هدفمند قضاوتی و روش گلوله برفی استفاده شد. داده های پژوهش، از مصاحبه نیمه ساختار یافته با دوازده نفر از اساتید دانشگاهی جمع آوری گردید . در نتیجه تجزیه و تحلیل داده های پژوهش به روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی، مدلی استخراج گردید که از آن، نقش هییت مدیره به عنوان شرایط علی و ساختار هییت مدیره به عنوان پدیده مرکزی و ویژگی های هییت مدیره به عنوان عوامل زمینه ای و مداخله گر و در نهایت پاسخگویی به عنوان پیامد و خروجی بدست آمد.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، بانک های دولتی، ساختار هیئت مدیره، وظایف هیئت مدیره، ویژگی هیئت مدیره
  • ابراهیم رجب پور* صفحات 95-108

    یکی از مهمترین فرآیندهایی که در مدیریت منابع انسانی توجه چندانی به آن نشده است؛ موضوع مدیریت مسیر شغلی می باشد. همچنین، با توجه به عصر کنونی که عصر اقتصاد دانشی خوانده می شود؛ دانش و کارکنان دانشی اهمیتی دوچندان یافته اند. بنابراین، مساله مورد بررسی در این پژوهش، تعیین اهمیت معیارهای موثر بر مسیر شغلی کارکنان دانشی در دو گروه پژوهشگری و مدیریتی است؛ از این رو، هدف اصلی پژوهش حاضر، اولویت بندی عوامل موثر بر مسیر شغلی کارکنان دانشی پژوهشگاه صنعت نفت است. برای اولویت بندی عوامل موثر بر مسیر شغلی در این پژوهش از مدل تحلیل شبکه ای فازی با رویکرد برنامه ریزی غیرخطی استفاده شده است. استفاده از این روش در مقایسه با سایر روش های اولویت بندی، به دلیل داشتن مفروضاتی است که با شرایط واقعی تصمیم گیری هم خوانی بیشتری دارد. در این پژوهش، 6 عامل به عنوان عوامل موثر بر مدیریت مسیر شغلی کارکنان دانشی شناسایی شدند. نتایج پژوهش نشان می دهد که در میان شش معیار اصلی مورد بررسی در دو گروه کارکنان دانشی ترتیب تاثیرگذاری معیارها بر مسیر شغلی همانند بوده است. شایستگی های اختصاصی دارای بیشترین اهمیت در مسیر شغلی کارکنان دانشی هر دو گروه بوده است و پس از آن به ترتیب؛ معیار ارزیابی عملکرد، ویژگی های مزیت ساز؛ دوره های آموزشی؛ سابقه کاری و تحصیلات قرار دارند.

    کلیدواژگان: کارکنان دانشی، مدل شایستگی، مسیر شغلی، فرآیند تحلیل شبکه ای فازی، برنامه ریزی غیرخطی
  • پیمان اکبری*، حمزه خواستار، یوسف وکیلی، سلطانعلی شهریاری صفحات 108-146
    هدف

    هدف این پژوهش مفهوم پردازی دلبستگی شغلی کارکنان بر مبنای بازی وارسازی است.

    روش شناسی پژوهش

    در "بازی‏وارسازی"، به منظور بسط دادن دلبستگی شغلی کارکنان از مدل چوی (2015) براساس نگاشت شناختی بهره گرفته شد. همچنین مدل به طور کامل مورد اعتبارسنجی قرار گرفت.

    یافته ها

    در این پژوهش، از مولفه های "سرزندگی"، "فدایی شدن"، "مجذوب شدن" و "شناخته شدن/مطرح شدن" به عنوان دلبستگی شغلی کارکنان استفاده شد. در ادامه نیز به کمک 8 رانه "معنای حماسی و ندای درون"، "پیشرفت و دستاورد"، "توانایی بروز خلاقیت و بازخورد"، "مالکیت و تصاحب"، "نفوذ اجتماعی و وابستگی"، "کمیابی و بی صبری"، "پیش‏بینی ناپذیری و کنجکاوی" و "ضرر و پیشگیری" که در قالب 4 وجه طراحی "زیبایی شناسی"، "زمینه داستانی"، "تکنولوژی" و "عناصر" ایجاد شده بود، به پیاده سازی دلبستگی شغلی کارکنان بر مبنای بازی‏وارسازی پرداخته شد. و مشخص شد که برای هر مولفه از دلبستگی شغلی کارکنان می توان شرایطی را از بازی به وجود آورد که بتوان آن را افزایش داد، همچنین براساس یافته-های پژوهش روند بازی را می توان با توجه به موقعیت های کاری کارکنان بروزسانی کرد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد، رویکرد انگیزشی بازی‏وارسازی می تواند، کارکنان را در شریطی قرار دهد که به راحتی انگیزه (درونی و بیرونی) آنان را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: مفهوم پردازی، دلبستگی شغلی کارکنان، بازی وارسازی، اکتالیسیس
  • خسرو رشید*، کامبیز کریمی، مائده عطایی، گلاویژ علیزاده صفحات 137-150

    از مهم ترین پشتوانه های کار کارمندان در پیشبرد اهداف یک سازمان، اصل مردم داری و حمایتی است که مردم نسبت به کارمندان دارند. با رسوخ مدرنیته در تمام عرصه های جامعه، خلا این اصل بیش از پیش در جامعه احساس می شود. مردم داری معیارهای فراوانی دارد از این رو، ضروری است که ابزارهای لازم برای بررسی این ویژگی در دسترس افراد مسیول باشد. هدف پژوهش حاضر ساخت و هنجاریابی آزمون مردم داری در کارمندان بانک مسکن بود. برای دستیابی به این هدف بر اساس مبانی نظری آزمونی با 22 گویه ساخته شد. برای شناسایی مشکلات احتمالی، این آزمون به گروهی از روان شناسان و متخصصان داده شد که پس از ارزیابی داده ها، دو گویه آزمون حذف شدند. سپس آزمون به طور آزمایشی بر روی 50 نفر از گروه نمونه اجرا و برخی از گویه ها تغییر یافتند. نوع پژوهش توصیفی - پیشمایشی و آزمودنی های پایانی 1176 نفر از کارمندان بانک مسکن کشور بودند که 200 نفر علاوه بر آزمون مردم داری به آزمون ملاکی خدمت رسانی (رشید، 1391) نیز پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، آلفای کرونباخ، تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. یافته ها نشان داد آزمون مردم داری ساخته شده سه عامل مسئولیت پذیری، همدلی و برونگرایی را می سنجد. پایایی پرسشنامه با روش آلفای کرونباخ 0.85 بدست آمد. این آزمون همبستگی بالایی با آزمون خدمت رسانی نشان داد (r=0.76). با توجه به میزان پایایی و روایی به دست آمده پرسشنامه اندازه گیری مردم داری ابزاری مناسب به شمار می رود.

    کلیدواژگان: مردم داری، هنجاریابی، خدمت رسانی، بانک مسکن
  • هدایت کارگرشورکی *، سید حبیب الله میرغفوری، علی محمد سلطانی، حبیب زارع احمدآبادی صفحات 155-166

    جریان نوپدید فناوری ‌های همگرا (انبیک یا شزان) که از ترکیب چهار فناوری پیشرفته (شامل ریز فناوری، زیست فناوری، فناوری اطلاعات و علوم شناختی) حاصل آمده است، تمامی برساخته های اجتماعی بشر ازجمله سازمان و نظام اداری را تحت‌تاثیری شدید و انقلابی قرار خواهد داد. این مقاله می کوشد تا نحوه حضور جریان همگرایی فناورانه شزان در نظام اداری ایران را آینده نگاری کند و سناریوهای محتمل از وقوع نظام اداری همگرا در این کشور را تشریح نماید. تحقیق کیفی و توصیفی حاضر با تکنیک پویش محیطی، عوامل موثر بر همگرایی فناورانه را شناسایی و با تکنیک تحلیل شبکه اجتماعی و نرم افزار UCINET آن ها را اولویت بندی می ‌کند. سپس با انتخاب دو عامل اولویت دار و استفاده از تکنیک سناریونویسی، آینده ‌های فراروی نظام اداری کشور ترسیم می‌ شود. یافته ‌های این پژوهش نشان می‌‌دهد که از میان عوامل هفت گانه موثر بر همگرایی فناورانه در ایران، «ظرفیت ‌های فناورانه» و «محیط سیاسی» با بالاترین مقدار شاخص‌ های مرکزیت بینابینی و مرکزیت درجه ای به‌عنوان عوامل اولویت دار شناخته می ‌شوند و از تعامل عدم قطعیت های مربوط به این دو عامل، چهار سناریو (شامل پیشتاز/ دنباله رو/ منزوی/ خاموش) برای وقوع نظام اداری همگرا قابل پیش ‌بینی است. این مطالعه نشان می ‌دهد که نظام اداری جمهوری اسلامی ایران، ناگزیر تحت‌تاثیر جریان همگرایی فناورانه قرار خواهد گرفت، اما چگونگی این تاثیرپذیری به‌شدت وابسته به دو عامل اصلی شامل شرایط سیاسی جامعه و توانمندی‌ های فناورانه است.

    کلیدواژگان: نظام اداری، همگرایی فناورانه، فناوری های همگرا، انبیک (شزان)، سناریوسازی
  • سنا اسفندیاری، کاظم عسکری فر *، ابوالقاسم ابراهیمی صفحات 167-180

    جلب مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های مشارکتی بخش عمومی کشور، نیازمند یک الگوی سازمانی متناسب با انتظارات بخش خصوصی است و هدف این مطالعه به‌عنوان یک پژوهش کاربردی، توصیفی، اکتشافی و آمیخته، ارایه الگوی سازمانی بخش عمومی به‌منظور جذب مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های عمومی است که در دو مرحله کیفی و کمی انجام شده است. در مرحله کیفی عوامل موثر بر تصمیم سرمایه‌گذار بخش خصوصی در قالب کدها، مفاهیم، تم‌های فرعی و تم‌های اصلی با رویکرد پدیدارشناسی تعیین و در ادامه این عوامل سازمانی با روش دیمتل به عوامل اثرگذار و اثرپذیر دسته‌بندی شده‌اند. جامعه آماری پژوهش شامل سرمایه‌گذاران پروژه‌های بخش عمومی و خبرگان این حوزه بوده‌اند که 13 نفر سرمایه‌گذار و 9 نفر خبره به صورت قضاوتی و هدفمند انتخاب شده و مشارکت کرده‌اند. روش گردآوری داده‌ها به صورت میدانی بوده که در بخش کیفی فرم مصاحبه باز و ضبط مصاحبه‌ها و در بخش کمی فرم‌های جمع‌آوری نظر خبرگان به‌عنوان ابزار استفاده شده ‌است. یافته‌ها نشان می‌دهد یازده تم اصلی در بخش عمومی شامل سامانه‌ها، تبلیغات، فرآیندهای کاری، حاکمیت سازمانی، منابع انسانی، ارتباطات، اعتمادسازی، برندسازی، شواهد فیزیکی سازمان، جذابیت شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی و واقعی بودن شرایط پروژه‌های پیشنهادی در تصمیم بخش خصوصی به مشارکت با بخش عمومی موثر هستند که از بین آن‌ها، فرآیندهای سازمانی، منابع انسانی درگیر در فرآیند جلب مشارکت‌ها و حاکمیت سازمانی بخش عمومی تاثیرگذارترین عوامل و اعتمادسازی، برندسازی و ارتباطات به عنوان تاثیرپذیرترین عوامل مرتبط با بخش عمومی هستند.

    کلیدواژگان: بخش عمومی، بخش خصوصی، سرمایه گذاری، مشارکت، پدیدارشناسی
|
  • Fatemeh Sadat Aboalmaali, Karamollah Daneshfard *, AliAsghar Pour Ezzat Pages 11-32

    Technological-centered reforms, especially in the public sector, have been put in most countries' agenda setting. The pattern of. “Open Government” relying on “Open Data” is among the new patterns for the digital governance. It aims at the execution of reforms and aligning with some paradigms (Open Government Paradigm) is an inevitable necessity for executing the policies for administrative. The open government is another outcome of digital governance evolution and the mentioned paradigm. Therefore, the present study aims at presenting a pattern based on governance in the digital age, “Open Government Pattern” for quickening the administrative reforms in the Ministry of Interior. The present study is fundamental, and its method is qualitative through employing the content analysis method. For compiling data and information, we have used the library research method and taking notes. Also, while interviewing the academic and administrative experts in the field, we have tried to compile and analyze the complementary data. The interviews were done with 16 academic and administrative experts in the field of study purposefully. By open and critical coding of acquired data through interviews (the qualitative section of the study), six primary themes have been coded for administrative reforms, recognition. The procedure took place based upon the Stephen & Neghendy Model. We have extracted 71 primary codes out of the interviews with experts in open coding. And finally, we categorized this network of themes into six central themes. The view of the experts (in the qualitative section of the study) for reforming the administrative reforms through employing the pattern of open government requires engineering of the cultural system, technology, and economic system as the most prominent factors for reforming administrative systems. The qualitative model (in the quantitative section of the study) was confirmed by the academic professors and experts through employing the methods of CVR and CVI.

    Keywords: Administrative Reform, open government, Digital Goverance
  • Leila Monazah, Sayed Mahdi Sharifi *, Fereshteh Amin, Taher Roshandel Pages 33-50

    Today, The manager is placed at the head of it as the official representative of the organization, in order to coordinate and increase effectiveness. Therefore, one of the factors that is critical for managers is the existence of managerial competencies, and one of the areas that requires competent managers is creative industries. Because this field, due to its new and begging, tends to have more decent management to achieve its goals. Therefore, designing a merit model for creative industries managers is very important. purpose of this study is to present the design of a competency model for managers of creative industries in TV news. The nature of the present research is applicable, The research methodology is qualitative. The statistical population of the study consisted of managers and experts working in the field of creative industries, in particular in the TV news section. Sampling in the present study was conducted Theoretical, with 11 managers and experts selected using this method. In this research, the tool of interview was used to collect views of managers and professionals in the field of creative industries. results showed that the competencies required by creative industries managers in TV news include four categories of experiential and knowledge, managerial, individual and news literacy. Each of these competencies has the following categories. Regarding the findings, can be said that TV news managers should have the competencies to be successful, the more managers in this field have the most competencies, the organization is better off achieving its goals.

    Keywords: Competency, Managers Competency, Creative Industries, News of the Islamic Republic of Iran TV
  • Seyed Mohammadreza Seyedi, Hassan Danaeefard *, Asadollah Ganjali, Ahmadali Khaef Elahi Pages 51-68

    Role is a behavior that is expected from people according to their position. Importance of ministers' roles isn't concealed to anyone. Ministers -at the top of politics and management- are managers of large organizations called ministries whose smallest decisions can have great effects; Therefore, lack of their role model, not only prevents them from optimal performance and puts them in a lot of ambiguities and conflicts, but also slows the progress of organizations; Therefore, this study addressed ministers and concentrated on designing a role model for them. Then, since review and concluding past studies findings is an important step in drawing up a comprehensive picture of them, the study concentrated on its meta-synthesis; So, in first step, gained 131 references about the subject, through a deep search in literature, which in a three-stage refinement reduced to 50 related references; which after refining, analyzing and summarizing their themes, resulted in 27 concepts and 7 categories as follows: public relations role, policy role, political role, executive role, parliamentary role, party and constituency representational role and international role. The findings were then validated by Delphi method; which finally party and constituency representational role and its concepts were deleted. The validation shows the last role and its concepts are not applicatory in Iran.

    Keywords: Role model, Minister, Ministers, Meta-Synthesis
  • Lotfollah Alipour, Abbas Nargesian *, Hasan Budlaei, Yusef Mohammadi Moghadam Pages 69-82

    E-HRM should be an opportunity for HR professionals to benefit from many of their routine tasks and to focus on the strategic aspects of their work. The purpose of this qualitative research is to present an e-HRM model in the banking industry. Semi-structured interviews were used to extract key components of the Electronic Human Resource Management and in-depth interviews were conducted with 36 HR experts in banks. The study population consisted of HR experts in the banking industry. Participants were selected through purposive sampling from theoretical sampling. In this study, 15 categories and 31 concepts were extracted using Corbin and Strauss database method in open coding. In the axial coding stage, a paradigmatic model was presented based on the concepts of axial category, causal conditions, strategy, context, confounding conditions and consequences, and in the selective coding stage the theoretical model derived from the research findings was introduced and described. Electronic Human Resource Management is recognized as an innovation and development underlying human resource management infrastructures that results in a new phenomenon, driven by significant changes.

    Keywords: electronic human resource management, Technology Infrastructure, Banking Industry
  • Yousef Mobini Dehkordi, Mohammadreza Dalvi Isfahani *, Alireza Shirvani Jowzadani, Abdolmajid Abdolbaghi Ataabadi Pages 82-94

    The purpose of this study is to develop a model for identifying corporate governance principles regarding the role of the board of directors in state-owned banks. The nature of this exploratory research with an inductive approach and its philosophy is an interpretation with a developmental direction that for this purpose, the qualitative method of Grounded Theory was used. Therefore, the target population was the professors familiar with corporate governance in the areas of finance, economics and management. Also, a combination of purposeful judgment and snowball method were used to select the sample. The research data were collected from semi-structured interviews with twelve university professors. As a result, analysis of research data through open, axial, and selective coding method was extracted from that, the role of board as causal conditions and board structure as central phenomenon and board characteristics as contextual and confounding factors and finally accountability as outcome and output.

    Keywords: Corporate Governance, State Banks, Board Structure, Board Duties, Board Characteristics
  • Ebrahim Rajabpour * Pages 95-108

    One of the most important processes which has not been seriously taken into account in human ‎resources management is the career path management. With regards to the present era, known as the ‎knowledge economy era, knowledge and knowledge workers are of great significance. Hence, the ‎issue being studied in the present study is the determination of importance of criteria affecting the ‎career path of knowledge workers in both research and managerial groups; therefore, this study ‎aims mainly at the prioritization of factors affecting the career path of knowledge workers of the ‎Research Institute of Petroleum Industry. To prioritize the factors affecting the career path in this ‎research, the fuzzy network analysis model with the nonlinear planning approach. Compared to the ‎other prioritization methods, using this technique is because of assumptions that are more consistent ‎with the real conditions of decision-making. Six factors were identified as the factors affecting the ‎career path management of knowledge workers in this research. The results show that among the ‎six main criteria studied in two knowledge workers, the orders of criteria influence on the career ‎path are the same. The exclusive competencies have the highest level of importance in the career ‎path of knowledge workers in both groups followed by the criteria of performance assessment, ‎advantageous properties, training courses, working experience and education, respectively.‎

    Keywords: Knowledge Workers, Competency Model, career path, Fuzzy analytic network process, Nonlinear programming
  • Peyman Akbari *, Hamze Khastar, Yosof Vakili, Soltanali Shariari Pages 108-146

    The purpose of this study is to Conceptualization of Employees Engagement based on Gamification. In the "Gamification", in order to expand the Employees Engagement, the Choi model (2015) was used based on cognitive mapping. The model was also fully validated. In this study, the components of "Exhaustion", "Ineffectiveness", "Cynicism" and "being known/ presented" were used as Employee Engagement. It continues with the help of 8 categories: "Epic Meaning", "Development and Accomplishment", "Empowerment of Creativity and Feedback", "Ownership", "Social Influence and Relatedness", "Scarcity and Impatience", "Curiosity and Unpredictability" and "Loss and Avoidance" Created in the form of four aspects of designing "Aesthetic", "Background story", "technology" and "elements" the implementation of Employee Engagement was based on Gamification. It was found that for each component of the Employee Engagement, conditions can be created from the game that can be increased, and also based on the research findings, the game process can be updated according to the employees' work situations. The results show that the motivational approach of Gamification can put employees in a situation that increases their motivation (internal and external).

    Keywords: conceptualization, Employee Engagement, Gamification, Octalysis
  • Khosro Rashid *, Kambiz Karimi, Maede Ataei, Galavizh Alizadeh Pages 137-150

    The most important backbone of the employee to advance an organization's goals is the principle of humanity and the support that people have for employees. With the penetration of modernity in all areas of society, the vacuum of this principle is increasingly felt in society. People have many criteria. Therefore, the tools necessary to verify this feature must be available to those in charge. Proper customer relationship is one of the requirements of banking. The purpose of this study was to construct and standardize the People-Orientation test in Maskan Bank employees. To achieve this goal, a test with 22 items was constructed. To identify potential problems, the test was administered to a group of psychologists and specialists who, after evaluating the data, eliminated two test items. Then the test was performed experimentally on 50 subjects in the sample group and some of the items were changed. The research was a descriptive, survey study and the final subjects were 1176 employees of the Maskan Bank of Iran, 200 of whom also completed the standardized Service-Orientation Test (Rashid, 2012). Pearson correlation coefficient, Cronbach's alpha, exploratory and confirmatory factor analysis were used to analyze the data. The findings showed that the constructed People-Orientation test measures three factors of public responsibility, empathy, and extraversion. Reliability of the questionnaire was calculated as 0.85 by Cronbach's alpha method. Also, this test showed a high correlation with Service-Orientation Test (0.76). According to the reliability and validity of the questionnaire, it is a good tool.

    Keywords: People-Orientation, Standardization, Service-Orientation Test, Maskan Bank
  • Hedayat KargarShouroki *, sayed Habibolah Mirghafoori, ali mohamad Soltani, Habib Zare Ahmadabadi Pages 155-166

    The emerging wave of convergent technologies (NBIC) that is derived from combining four advanced technologies (Nano-technology, Bio-technology, Information technology & Cognitive sciences), would have a rich and revolutionary impact on all human constructs such as organization and administrative system. The present study seeks to foresight the presence of technological convergence in Iranian administrative system by identifying and prioritizing the factors affecting this flow. This qualitative & descriptive study uses “Environmental Scanning” technique to identify the factors affecting technological convergence in administrative system and then these factors are prioritized, by “Social Network Analysis” technique and UCINET software. Then, by selecting two main factors and using the scenario-building technique, the future scenarios of Iranian administrative system is drawn. Findings show that the conceptual network of factors influencing the convergent administrative system in Iran consists of seven main elements. Among these, the two factors of "technological capacities" and "political environment" were selected with the highest value of degree centrality and betweenness centrality indicators as priority factors. Finally four scenarios for the future of technological convergence in Iranian administrative system were designed (including pivot / follower / isolating / silent), by analyzing the interaction of uncertainties related to these two factors. The study shows that Iranian administrative system will be affected by NBIC, But the quality of this affection is depended on political conditions and technological capacities.

    Keywords: Administrative System, Technological Convergence, Convergent Technologies, NBIC, Scenario-Building
  • Sana Esfandyari, Kazem Askarifar *, Abolghasem Ebrahimi Pages 167-180

    Attracting private sector participation in public sector participatory projects in the country requires an organizational framework tailored to the expectations of the private sector, and the purpose of this study as an applied, descriptive, exploratory and mixed research is to provide a public sector organizational model in order to attract private sector participation in public projects, that has been done in two stages, qualitatively and quantitatively. In the qualitative stage, the factors influencing the decision of the private sector investor in the form of codes, concepts, sub-themes, and main themes have been determined with a phenomenological approach. Then, these organizational factors are classified into effective and efficient factors by DEMATEL method. The statistical population of the study consisted of private investors in public projects and experts of this era, in which 13 private investors and 9 experts were selected in a judgmental and purposeful manner and participated in interviews. Findings show that eleven major themes in the public sector including systems, advertising, business processes, organizational governance, human resources, communications, trust-building, branding, physical evidence of the organization, economic and social attractiveness of projects are influential in the private sector decision to partner with the public sector. Among them, organizational processes, human resources involved in the process of attracting partnerships, and organizational governance of the public sector are the most influential factors.

    Keywords: Public Sector, Private Sector, Investment, Participation, Phenomenology