فهرست مطالب

دانش حسابداری - پیاپی 41 (تابستان 1399)

فصلنامه دانش حسابداری
پیاپی 41 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/05/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جعفر باباجانی*، محمد مرفوع، ابوطالب نعیمی صفحات 1-29
    هدف

    با توجه به ماهیت خاص بانک ها در اقتصاد، استقرار حاکمیت شرکتی بر اساس الگویی جامع و منحصر به فرد از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این پژوهش، ارایه الگویی بومی برای حاکمیت شرکتی در بانک های ایران و شناسایی و طبقه بندی ابعاد، مولفه ها و شاخص های آن بوده است.

    روش

    مبانی نظری و پیشینه موضوع این پژوهش با استفاده از آخرین اصول و استانداردهای مرتبط داخلی و بین المللی پیرامون سیستم های بانکی مختلف در دنیا مورد بررسی قرار گرفت و با جمع آوری و تجمیع آنها، الگوی اولیه حاکمیت شرکتی برای بانک ها در چارچوب تفکر سیستمی تدوین شد و به روش دلفی فازی، مورد نظرخواهی از 110 نفر گروه خبرگان قرار گرفت.

    یافته ها

    بر اساس تجزیه و تحلیل نظرات ارایه شده از سوی گروه خبرگان، کلیات الگوی سیستمی شامل 19 مولفه و 153 شاخص در قالب تفکر سیستمی مشتمل بر چهار بعد عوامل محیطی، نهاده ها، فرایندها و اهداف و نتایج تایید شد. همچنین 9 شاخص از بعد محیطی، یک شاخص از بعد فرایندی و 7 شاخص از بعد نهاده ها مورد تایید خبرگان واقع نشد.

    نتیجه گیری

    الگوی نهایی پژوهش حاضر با توجه به جامعیت و گستره شمول آن در تمامی ابعاد، می تواند به عنوان معیاری برای استقرار حاکمیت شرکتی در بانک ها و ارزیابی وضعیت آنها مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: حاکمیت شرکتی، تفکر سیستمی، بانک ها، ذینفعان، پاسخگویی
  • مژده قاسمی*، غلامرضا کردستانی، حمید حقیقت، عباسعلی دریائی صفحات 31-69
    هدف

    هدف این تحقیق ارایه الگویی برای پاداش مدیران اجرایی ارشد در شرکت های تولیدی خصوصی کشور در قالب چارچوب ارزیابی متوازن است. این چارچوب حاوی معیارهای گذشته نگر و آینده نگر در چهار وجه مالی، مشتری، فرایندهای داخلی و رشد و یادگیری است که براساس آن می توان به بهترین نحو عملکرد گذشته مدیر را ارزیابی و نقشه راه آینده شرکت را ترسیم نمود.

    روش

    روش تحقیق از نوع کیفی و پیمایشی است. در مرحله اول، با استفاده از روش دلفی فازی1و از طریق اجرای مصاحبه با 16 خبره دانشگاهی، عوامل اثرگذار در طراحی الگوی پاداش تعیین شد. در مرحله دوم، با استفاده از پرسش نامه و روش تحلیل سلسله مراتبی فازی2 وزن هریک از چهار وجه ارزیابی متوازن در الگوی پاداش پیشنهادی مشخص شد. پرسشنامه تحقیق در این مرحله توسط 22 نفر که سابقه مدیرعاملی و عضویت در هییت مدیره شرکت ها در صنایع گوناگون را دارند، تکمیل شد. بنابراین، مجموع گروه خبرگان تحقیق 38 نفر است. مطالعه در سال 1397 و 1398 صورت گرفته است.

    یافته ها

    عوامل اثرگذار در طراحی الگوی پیشنهادی در سه گروه مشخصه های مدیر، مشخصه های محیط درونی و مشخصه های محیط بیرونی طبقه بندی شده اند. بر اساس یافته های تحقیق، عامل ارتباط موثر با گروه در میان مشخصه های مدیر و در الگوی پیشنهادی تحقیق وجه رشد و یادگیری بالاترین اهمیت را به خود اختصاص دادند.

    نتیجه گیری

    حصول بالاترین ضریب برای وجه رشد و یادگیری حاکی از این موضوع است که از دیدگاه خبرگان تغییرات زیربنایی باید بالاترین درجه اهمیت را در تخصیص پاداش به مدیریت داشته باشند.

    کلیدواژگان: تحلیل سلسله مراتبی فازی، چارچوب ارزیابی متوازن، روش دلفی فازی، طرح پاداش، نظریه نمایندگی
  • سید حسین حسینی*، بهمن بنی مهد، زهرا صفری صفحات 71-105
    هدف

    تحقیق حاضر تاثیر دیدگاه های تردید حرفه ای حسابرس بر ارزیابی ریسک تقلب را با توجه به اثر مداخله کنندگی مهارت ارتباطی و تضعیف اجتماعی، در میان 445 نفر از حسابرسان شاغل در سازمان حسابرسی و موسسات خصوصی حسابرسی استان تهران بررسی می نماید.

    روش

    این پژوهش از حیث هدف کاربردی، از حیث روش توصیفی- پیمایشی و مربوط به سال 1396 است. این تحقیق به آزمون فرضیه ها بر حسب روابط مبتنی بر الگوی پیش بینی می پردازد و به دنبال تعیین اثر مداخله گری ابعاد مهارت ارتباطی و تضعیف اجتماعی بر رابطه تردید حرفه ای حسابرس و ارزیابی ریسک تقلب، از روش آمار استنباطی است. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه، جمع آوری شده و با استفاده از معادلات ساختاری به کمک نرم افزار آموس، مورد تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که از میان شش مشخصه تردید حرفه ای، تنها دو عامل ذهن پرسشگر و وقفه در قضاوت بر ارزیابی ریسک تقلب معنا دار هستند. مهارت ارتباطی با سه شاخص تردید حرفه ای در ارزیابی ریسک تقلب، یعنی جستجوی دانش، وقفه در قضاوت و اعتماد به نفس اثر مداخله گری مثبت و معنا دار دارد. تضعیف اجتماعی بر سه شاخص تردید حرفه ای در ارزیابی ریسک تقلب، یعنی ذهن پرسشگر، وقفه در قضاوت و اعتماد به نفس اثر مداخله گری منفی و معنا دار دارد.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که ویژگی های رفتاری و اخلاقی حسابرسان در به کارگیری تردید حرفه ای و ارزیابی ریسک تقلب موثر است، توجه هر چه بیشتر به ابعاد رفتاری و اخلاقی آنها در محیط کار حسابرسی حایز اهمیت است.

    کلیدواژگان: تردید حرفه ای، ارزیابی ریسک تقلب، مهارت ارتباطی و تضعیف اجتماعی
  • فاطمه سهیلی فر، محمد رمضان احمدی*، علیرضا جرجرزاده، سعید نصیری صفحات 107-137
    هدف

    کارایی سرمایه گذاری از عوامل مهم تاثیرگذار بر عملکرد شرکت است. از طرفی تصمیمات تامین مالی به سبب تاثیراتی که غیر بهینگی ساختار سرمایه بر نرخ هزینه سرمایه و جریان های نقدی شرکت دارد، تصمیمات سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار می دهد. در این پژوهش به بررسی رابطه بین اندازه انحراف از سطح بهینه ساختار سرمایه و اندازه ناکارایی سرمایه گذاری های واحد تجاری پرداخته شده است.

    روش

    این پژوهش از نوع توصیفی، همبستگی و پس رویدادی است. در این پژوهش جامعه آماری تمامی شرکت های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران هستند که از آن میان 1562 سال- شرکت درسال های 1396-1386 انتخاب شده است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان می دهد که افزایش انحراف از سطح بهینه ساختار سرمایه سبب افزایش ناکارایی سرمایه گذاری می گردد. همچنین نتایج نشان می دهد که افزایش انحراف مثبت از ساختار سرمایه بهینه (بیش اهرمی) تاثیر منفی و معناداری بر بیش سرمایه گذاری و تاثیر مثبت و معناداری بر کم سرمایه گذاری در شرکت ها دارد. همچنین با افزایش انحراف منفی از سطح بهینه ساختار سرمایه، بیش سرمایه گذاری افزایش و کم سرمایه گذاری کاهش می یابد.

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها ساختار سرمایه بهینه، از طریق تعدیل جریان های نقدی در دسترس و نرخ بهره مورد انتظار، می تواند کارایی سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار دهد.

    کلیدواژگان: ساختار سرمایه بهینه، ناکارایی سرمایه گذاری، بیش سرمایه گذاری، کم سرمایه گذاری
  • حامد رضازاده، دکتر عسگر پاک مرام*، دکتر جمال بحری ثالث، دکتر رسول عبدی صفحات 139-167
    هدف

    پیش بینی سود توسط مدیریت یکی از مکانیزم هایی است که مدیریت از طریق آن اطلاعاتی را درباره وضعیت سودآوری آتی شرکت ارایه می کند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر سوگیری در پیش بینی سود مدیریت بر رفتار سرمایه گذاری شرکت و عدم تقارن اطلاعاتی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت، همبستگی است. به منظور دستیابی به هدف پژوهش، تعداد 155 شرکت از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1385 تا 1396 به روش حذف سیستماتیک، انتخاب و به عنوان نمونه اصلی در نظر گرفته شد. برای بررسی روابط بین متغیرها نیز از رگرسیون چندمتغیره استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج پژوهش، بیانگر آن است که سوگیری در پیش بینی سود توسط مدیریت بر رفتار سرمایه گذاری شرکت، تاثیر منفی دارد.

    نتیجه گیری

    مدیران در جهت حفظ منافع خود و در راستای آرامش سرمایه گذاران بالفعل و سایر ذینفعان، برای مخفی نگه داشتن اثر ناکارایی سرمایه گذاری ها، سود پیش بینی شده را همراه با سوگیری گزارش می نمایند.

    کلیدواژگان: پیش بینی سود مدیریت، رفتار سرمایه گذاری شرکت، عدم تقارن اطلاعاتی
  • محمد نظری پور، صلاح الدین مقصودپور* صفحات 169-207
    هدف

    کیفیت مدیریت شرکت می تواند یک اثر تاییدکننده ای بر ارزش شرکت داشته و از طریق ارایه گزارش های سودمند و انتشار آنها در بازار سرمایه می تواند زمینه اتخاذ تصمیمات صحیح اقتصادی فراهم نماید و از طرفی ارتباطات سیاسی، انگیزه مدیران در ارتباط با گزارشگری مالی و تهیه صورت های مالی تحت تاثیر قرار می دهد. از این رو هدف از انجام این پژوهش، تاثیر ارتباطات سیاسی بر رابطه بین توانایی مدیریت و گزارشگری مالی متقلبانه در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش

    به منظور دستیابی به هدف پژوهش، براساس رگرسیون لجستیک دوجمله ای، تعداد 158 شرکت از میان شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1390 تا 1396 به روش نمونه گیری، جامعه در دسترس انتخاب و در مجموع 1106 سال- شرکت جهت انجام تحلیل در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین توانایی مدیریت و گزارشگری مالی متقلبانه رابطه منفی و معناداری وجود دارد. همچنین تاثیر ارتباطات سیاسی، بر توانایی مدیریت و گزارشگری مالی متقلبانه یک رابطه مثبت و معنادار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با افزایش توانایی مدیریت، گزارشگری مالی متقلبانه کاهش می یابد و ارتباطات سیاسی شرکت می تواند تاثیر توانایی مدیریت در کاهش گزارشگری مالی متقلبانه را تضعیف یا محدود کند. بدین معنی، در شرکت های با ارتباطات سیاسی با افزایش توانایی های مدیریت گزارشگری مالی متقلبانه نیز افزایش می یابد. به عبارت دیگر، توانایی مدیریت در کاهش گزارشگری مالی متقلبانه در شرکت های با ارتباطات سیاسی، ضعیف تر از شرکت های بدون ارتباطات سیاسی است.

    کلیدواژگان: ارتباطات سیاسی، توانایی مدیریت، گزارشگری مالی متقلبانه
  • وحید تقی زاده خانقاه*، یونس بادآور نهندی صفحات 209-238
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی ارتباط بین بیش اطمینانی مدیریت، تامین مالی داخلی و کارایی سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش

    بدین ترتیب تعداد 130 شرکت برای دوره زمانی 1396-1386 انتخاب شد. کارایی سرمایه گذاری از طریق شاخص های سرمایه گذاری بیشتر و کمتر از حد اندازه گیری گردید. همچنین برای سنجش بیش اطمینانی مدیریت و تامین مالی داخلی به ترتیب از مخارج سرمایه ای و سود انباشته بهره گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین بیش اطمینانی مدیریت و تامین مالی داخلی، ارتباط مثبت وجود دارد. همچنین بین بیش اطمینانی مدیریت با سطح سرمایه گذاری و سرمایه گذاری بیشتر از حد، ارتباط مثبت و با سرمایه گذاری کمتر از حد، ارتباط منفی وجود دارد. از سوی دیگر، نتایج نشان داد که بین تامین مالی داخلی با سطح سرمایه گذاری و سرمایه گذاری بیشتر از حد ارتباط مثبت و با سرمایه گذاری کمتر از حد ارتباط منفی وجود دارد. در نهایت یافته ها حاکی از آن بود که تامین مالی داخلی بر رابطه بین بیش اطمینانی مدیریت و سطح سرمایه گذاری تاثیر مثبت دارد و تاثیر تعاملی تامین مالی داخلی بر رابطه بین بیش اطمینانی مدیریت و سرمایه گذاری بیشتر از حد مثبت و معنا دار است، در حالیکه این رابطه برای شرکت های کم سرمایه گذار معنا دار نیست.

    نتیجه گیری

    وجود منابع داخلی، انگیزه مدیران بیش اطمینان در مصرف منابع جهت منافع شخصی را افزایش داده و موجب رفتارهای سرمایه گذاری غیربهینه می شود. این فرایند از طریق افزایش سطوح سرمایه گذاری انجام می پذیرد.

    کلیدواژگان: بیش اطمینانی مدیریت، تامین مالی داخلی، سرمایه گذاری بیشتر از حد، سرمایه گذاری کمتر از حد
  • علیرضا رحیمی*، عارف فروغی صفحات 239-264
    هدف

    این پژوهش به بررسی تاثیر اجتناب از پرداخت مالیات بر کارایی سرمایه گذاری شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازد. به منظور اندازه گیری اجتناب از پرداخت مالیات از شاخص نرخ موثر مالیاتی نقدی و برای اندازه گیری کارایی سرمایه گذاری از الگوی ریچاردسون (2006) استفاده شده است.

    روش

    نمونه آماری پژوهش شامل 152 شرکت از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های 1387 الی 1396 است. برای آزمون فرضیه پژوهش از رگرسیون حداقل مربعات معمولی برایداده های ترکیبی استفاده شده است.

    یافته ها

    بر اساس یافته های پژوهش، افزایش اجتناب از پرداخت مالیات، کارایی سرمایه گذاری شرکت را کاهش می دهد.

    نتیجه گیری

    هرچند می توان گفت که فعالیت های اجتناب از پرداخت مالیات مستلزم پنهان کردن حقایق و انجام معاملات پیچیده است که منجر به رفتارهای فرصت طلبانه مدیریت و کاهش کارایی سرمایه گذاری شرکت می شود؛ اما در شرایط ایران اجتناب از پرداخت مالیات رویه ای است که نه لزوما به قصد ایجاد کارایی بیشتر بلکه به طور معمول توسط شرکت ها دنبال می شود.

    کلیدواژگان: اجتناب از پرداخت مالیات، نرخ موثر مالیاتی نقدی، کارایی سرمایه گذاری
|
  • Jafar Babajanei *, Mohammad Marfou, Abootaleb Naeimi Pages 1-29
    Objective

    Regarding the nature of banks in the economy, establishing corporate governance based on a comprehensive and unique model is of particular importance. This study aims to present an indigenous model for Iranian banks and determine and classify its dimensions, components, and indicators.

    Method

    The theoretical foundation and background of this research were reviewed, using the latest domestic and international standards of different banking systems around the world. Then, by collecting them, a basic corporate governance model was formulated in a systematic thinking framework and was examined by 110 experts, using a fuzzy Delphi method.

    Results

    Based on the analysis of the views of experts, the systemic model, and its 19 components and 153 indicators were verified, using a systematic thinking framework within four dimensions of environmental factors, inputs, processes, and goals. The experts' views rejected nine environmental indicators, one process indicator, and seven inputs indicators.

    Conclusion

    The final model in this study, concerning its comprehensiveness and breadth in all dimensions, can provide a criterion for establishing corporate governance in the banks and assessing their status.

    Keywords: Corporate Governance, Systematic Thinking, Banks Stakeholders, Accountability
  • Mozhdeh Ghasemi *, Gholamreza Kordestani, Hamid Haghighat, Abbasali Daryae Pages 31-69
    Objective

    This study aims to provide a model for executive directors' compensation in private manufacturing companies, based on a balanced scorecard framework. The framework contains retrospective and prospective criteria in four areas of financing, customer affairs, internal processes, and growth and learning issues, which based on them it is possible to evaluate the manager at best and outline the company's future road-map.

    Method

    The Method of this research is qualitative and of survey type. In the first step, the factors influencing the design of the compensation plan were determined, using the Fuzzy Delphi method and interviewing with 16 academic experts. In the second step, the weight of each of the four balanced scorecard perspectives in the proposed plan was determined, using the survey method and fuzzy analytical hierarchical analysis. In this step, 22 experts, who were CEOs or members of the board of directors of the companies in different industries, completed the research questionnaire.

    Results

    The main factors of the proposed model were in the three groups of manager characteristics, internal environment characteristics, and external environment characteristics. Based on the findings, in the manager characteristics, the factor of effective communication with the group, and in the proposed plan of research, the growth and learning perspective are the most important.

    Conclusion

    Achieving the highest coefficient for growth and learning implies that from the perspective of the experts, the underlying changes in allocating compensations to management should have the highest priority.

    Keywords: Fuzzy Analytical Hierarchy Process, Balanced scorecard framework, Fuzzy Delphi method, Compensation plan, Agency Theory
  • Seyyed Hossein Hosseini *, Bahman Banimahd, Zahra Safari Pages 71-105
    Objective

    The purpose of this study is to examine the effect of auditor's professional skepticism, PS, on the assessment of fraud risk, considering the moderator effect of communication skills and social undermining among 445 auditors working in public and private audit institutions in Tehran province.

    Method

    This study is applied research in terms of the purpose, and a descriptive-survey type, using data from the year 2017. We examined the hypotheses in the forecasting model of relationships, and determined the moderator effect of communication skills and social undermining factors on the relationship between auditor's PS and fraud risk assessment, using the inferential statistics. The data was collected from a questionnaire and analyzed by a structural equation system using Amos software.

    Results

    Findings showed that only two factors of six of the PS, including questioning mind and judgment suspension, have significant relationships with fraud risk assessment. Communication skill has positive and significant moderator effects on three indicators of the PS in fraud risk assessment, namely knowledge search, judgment suspension, and self-confidence. Also, findings indicated that social undermining has negative and significant moderator effects on the three indicators of the PS in fraud risk assessment.

    Conclusion

    Because auditors' behavioral and ethical characteristics are effective in applying professional skepticism and fraud risk assessment, it is important to pay more attention to auditors' behavioral and ethical dimensions in the work environment.

    Keywords: professional skepticism, Fraud Risk Assessment, Communication Skills, Social Undermining
  • Fatemeh Soheilyfar, Mohammad Ramezan Ahmadi *, Alireza Jorjor Zadeh, Saeid Nasiri Pages 107-137
    Objective

    Investment efficiency is one important factor affecting a firm's performance. Also, financing decisions affect investment decisions, regarding the effects of the non-optimal capital structure on the rate of capital cost and cash flows of the firm. This study examines the relationship between deviation from optimal capital structure and inefficiency of investment.

    Methods

    This is a descriptive, correlation, and post-event study. The statistical population consists of the companies listed in the Tehran Stock Exchange, and the sample comprises 142 companies during 2007-2017, accounting for 1562 company-years.

    Results

    The findings showed that an increase in the deviation from optimal capital structure increases investment inefficiency.  Also, an increase in the positive deviation from optimal capital structure (over-leveraged) has a significant and negative effect on over-investment and a positive effect on under-investment. Besides, an increase in the negative deviation from optimal capital structure (under-leveraged) has a significant and positive effect on over-investment and negative effect on under-investment.

    Conclusion

    The results imply that the optimal capital structure can affect investment efficiency by moderating the cash flow availability and the expected interest rate.

    Keywords: Optimal Capital Structure, Inefficiency of Investment, Over-investment, Under-investment
  • Hamed Rezazadeh, Asgar Pakmaram *, Jamal Bahri Sales, Rasoul Abdi Pages 139-167
    Objective

    Management earnings forecasts are one of the mechanisms by which management provides information about the future of the profitability status of the company. This study aimed to examine the effect of bias in management earnings forecasts on investment behavior of the firm and information asymmetry of the companies listed in the Tehran Stock Exchange, TSE.   

    Method

    This study is applied in terms of purpose and correlation in nature. To achieve the aim of this study, a sample of 155 companies listed in the TSE was selected between 2006 and 2017, using a systematic random sampling method. The relationships between variables were determined by multivariate regression.

    Results

    Study findings indicated that the bias in management earnings forecasts has a negative effect on the investment behavior of the firm.

    Conclusion

    Managers usually report earnings forecasts with bias and hide the inefficiency of investments to protect their own interests and the comfort of actual investors and other stakeholders.

    Keywords: Management Earnings Forecasts, Investment behavior of firm, Information Asymmetry
  • Mohammad Nazaripour, Salahaldin Maghsodpour * Pages 169-207
    Objective

    The quality of firm management can have a significant effect on firm value, and can provide a basis for making proper economic decisions by preparing useful reports and publishing them in the capital market. Also, political connections affect managers' motivation for financial reporting and preparing financial statements. This research aims to examine the influence of political connections on the relationship between management ability and fraudulent financial reporting in the companies listed in the Tehran Stock Exchange, Tehran Stock Exchange.

    Method

    Regarding the purpose of this study, a sample of 158 companies listed in the TSE was selected from 2011 to 2017, and then, a data of 1106 firm-years was analyzed by a polynomial logistic regression model.

    Results

    The findings showed that there is a negative and significant relationship between management ability and fraudulent financial reporting. Also, political connections have a significant and positive impact on the management ability and the fall of fraudulent financial reporting.

    Conclusion

    The increased ability of management reduces the fraudulent financial reporting, and the political connections of the firm reduce the influence of the increased ability of management, aiming at reducing fraudulent financial reporting. That is, in companies with political connections, as management ability increases, fraudulent financial reporting increases. In other words, in companies with political connections, the manager's ability to reduce fraudulent reporting is weaker than the manager's ability in the fraudulent area in companies without political connections.

    Keywords: Political Connections, Management Ability, Fraudulent Financial Reporting
  • Vahid Taghizadeh Khanqah *, Younes Badavar Nahandi Pages 209-238
    Objective

    The purpose of this study is to examine the relationships between management overconfidence, internal financing, and investment efficiency in the companies listed in the Tehran Stock Exchange.

    Method

    A sample of 130 companies was selected in the period 2007-2017. To measure investment efficiency, the indicators of over- and under-investment were rated. Also, to measure management overconfidence and internal financing, capital expenditures and retained earnings were assessed, respectively.

    Results

    The findings showed that there is a positive relationship between management overconfidence and internal financing. Also, there are positive relationships between management overconfidence and investment level, and between management overconfidence and over-investment, and there is a negative relationship between the management overconfidence and under-investment. On the other hand, the results showed that there are positive relationships between internal financing and the investment level, and between internal financing and over-investment, and that there is a negative relationship between internal financing and under-investment. The results indicate that 1) internal financing has positive effects on the relationship between managerial overconfidence and the level of investment, 2) the interactive effect of internal financing on the relationship between the managerial overconfidence and over-investment is significant and positive, while the similar effect concerning under-investment is not significant.

    Conclusion

    Existence of internal resources increases the motivation of overconfidence managers in using personal gain resources and leads to non-optimal investment behaviors. This process is done by increasing the levels of investment.

    Keywords: Management Overconfidence, Internal Financing, Over- Investment, Under-investment
  • Alireza Rahimi *, Aref Forughi Pages 239-264
    Objective

    The objective of this study was to investigate the effects of tax avoidance on the investment efficiency of the companies listed in the Tehran Stock Exchange, TSE. To measure tax avoidance and investment efficiency, we used the cash effective tax rate and the Richardson (2006) model, respectively.

    Method

    A sample of 152 companies listed in the TSE from 2009 to 2018 was selected to test the research hypothesis, using a panel data least squares regression model.

    Results

    Findings showed that an increase in tax avoidance reduces the efficiency of the company's investment.

    Conclusion

    Although tax avoidance activities require hiding the facts and the performance of complex transactions that lead to opportunistic behaviors of management and reducing the company's investment efficiency, in Iran, tax avoidance is a procedure not necessarily intended to create efficiency, but one that typically followed by companies.

    Keywords: Tax Avoidance, Cash Effective Tax Rate, Investment Efficiency