فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال چهاردهم شماره 4 (امرداد و شهریور 1399)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال چهاردهم شماره 4 (امرداد و شهریور 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمدعلی هاشمی، فاطمه هاشم زاده، هلن بهرام پور، فاطمه نکوئی، نگار جوهری نیا، جمال سروری* صفحات 297-306
    زمینه و هدف

    با در دسترس بودن یک واکسن موثر علیه ویروس هپاتیتB، واکسیناسیون همگانی بهترین راه کنترل عفونت ویروس هپاتیت B می باشد. اما  برخی افراد به واکسن پاسخ نداده یا با گذشت زمان بعد از واکسیناسیون تیتر آنتی بادی و در نتیجه ایمنی آنها در برابر ویروس کاهش می یابد. بنابراین هدف از این مطالعه تعیین وضعیت سروایمنولوژیک دانشجویان ورودی سال 98 دانشگاه علوم پزشکی شیراز در برابر ویروس هپاتیت B می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه دانشجویان پذیرفته شده در رشته های مختلف دانشگاه علوم پزشکی شیراز درسال تحصیلی 98  وارد شدند. پس از خون گیری و جداسازی سرم، تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت B  با استفاده از کیت الایزا اندازه گیری شد.

    یافته ها

    از مجموع 825 نفر دانشجو 54% پسر و 46% دختر بودند. میانگین سنی دانشجویان 1/9±19/5 بود. بررسی تیتر آنتی بادی نشان داد که  529 نفر (%64) تیتر آنتی بادی کم تر از mIU/mL10 داشتند و فاقد مصونیت یا مصونیت ضعیف بودند. بین سن و تیتر آنتی بادی ارتباط معناداری مشاهده شد(000/1=P) اما ارتباط معناداری بین جنس و تیتر آنتی بادی (0/19 =P) و همچنین بین سابقه تزریق خون وتیتر آنتی بادی مشاهده نشد(0/58 =P).

    نتیجه گیری

     نتایج این مطالعه نشان می دهد که تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن HBs در بیش از نیمی از دانشجویان کمتر از mIU/mL  10 می باشد و با افزایش سن تیتر انتی بادی کاهش می یابد که ضرورت بررسی تیتر آنتی بادی ضد آنتی ژن HBs را در دانشجویان علوم پزشکی نشان می دهد.

    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت B، تیتر آنتی بادی، دانشجویان، شیراز
  • مهرداد غلامزاد، زینب سیدخان، حسن مروتی خمسی، مهدی خورشیدی* صفحات 307-313
    زمینه و اهداف

    استافیلوکوکوس اوریوس یکی از مهم ترین میکروارگانیسم های بدن است که میتواند در بدن انسان کلونیزه شود و با ترشح عوامل بیماری زا باعث بروز انواع بیماری های انسانی شود. سنجش جریان جانبی (LFA) یکی از روش های شناخته شده ایمونواسی تجاری است که یک روش حساس و سریع را برای نظارت بر عوامل عفونی در خون، سرم و ادرار فراهم می کند. LFA به عنوان یک آزمایش ایمونوکروماتوگرافی ایده آل در نظر گرفته شده است.

    مواد و روش کار

    آنتیبادیهای ضد انتروتوکسین B استافیلوکوکوس به اختصار (SEB) به نانوذرات طلای کلوییدی 20 نانومتری کونژوگه شده و LFA استفاده شد. معرف های مناسب در این روش تهیه و مورد استفاده قرار گرفت. یک نوار تست ایمونوکروماتوگرافی تک برای شناسایی SEB طراحی شد.

    یافته ها

    در این مطالعه، کمترین مقدار SEB با استفاده از روش ساندویچ LFA میزان 10 نانوگرم در میلی لیتر بود. ما همچنین "silver enhanced method" را ایجاد کردیم. نقره می تواند تشخیص حساسیت آزمایش را 100 برابر بیشتر از ساندویچ LFA که قبلا ذکر شد بهبود بخشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به حساسیت بالای روش جدید برای تشخیص و اندازه گیری SEB به میزان (0.1 نانوگرم در میلی لیتر)، این تست نواری می تواند برای اولین بار به جای سایر آزمایش های تشخیصی SEB در آزمایشگاه ها استفاده شود.

  • محدثه لاری پور*، الهام اخوان سپهی، آنیتا طباطبایی علوی صفحات 314-341
    زمینه و اهداف

      باتوجه به افزایش بیماری های دستگاه گوارشی، استفاده ازداروهای گیاهی کم عارضه جهت درمان افزایش یافته است. لذا این مطالعه به بررسی اثر هم افزایی شیرین بیان و کتیرا بر بهبود زخم معده پرداخت.

    مواد و روش کار

    گیاهان دارویی شیرین بیان و کتیرا جمع آوری و عصاره گیری شد. با انجام آزمون های رایتینگ وکاراگینان، مناسب ترین دوز برای استفاده از عصاره شیرین بیان در آزمایشات mg/kg/day 200 تعیین شد. سپس برای ایجاد زخم معده چهارگروه موش به مدت 3 روز با دوز mg/kg/day 200 آسپرین محلول در یک سی سی کربوکسی متیل سلولز 1% گاواژ شدند. این گروه ها به مدت 14 روز با دوز  mg/kg/day 200 (غلظت هرترکیب 0/036میلی گرم /میلی لیتر)، عصاره شیرین بیان و کتیرا و آب مقطر تیمار شدند. چهار گروه مبتلا به زخم معده به ترتیب عصاره شیرین بیان و کتیرا، عصاره شیرین بیان، امپرازول و آب مقطر بعنوان گروه شاهد مثبت دریافت کردند و گروه شاهد منفی که به زخم معده مبتلا نبود، فقط آب مقطر دریافت کرد. پس از دوره تیمار، موش ها تشریح شده و بافت معده و روده تحت بررسی میکروسکوپی و پاتولوژی قرار گرفت.

    یافته ها

    عصاره شیرین بیان همراه کتیرا ضریب زخم را نسبت به دو گروه کنترل به طور معنی داری کاهش می دهد (0/05<P). درصد بهبودی زخم نیز نسبت به گروه شاهد مثبت (امپرازول) 90/27%و گروه شاهد منفی (آب مقطر) 91/53% افزایش داشت. بررسی های پاتولوژیک یافته های میکروسکوپی را تقریبا تایید می کند.

    نتیجه گیری

    ارزیابی آماری نتایج نشان می دهد که آثار زخم معده در نتیجه مصرف شیرین بیان بسیارکاهش یافته است. همچنین مصرف کتیرا به همراه شیرین بیان در مورد زخم معده اثر هم افزایی دارد، اما در مورد التهاب روده اثر هم افزایی ندارد (0/05<P).

    کلیدواژگان: کتیرا، شیرین بیان، زخم معده، موش
  • محمدحسین حیدرگوی* صفحات 342-347
    زمینه و اهداف

    به دنبال شیوع SARS-CoV (سندرم شدید و حاد تنفسی کروناویروس) در سال 2002 و شیوع سندرم تنفسی کرونا ویروس خاورمیانه (MERS-CoV) در سال 2012 ، با گسترش سریع کرونا ویروس جدید کرونا (COVID-19) در سال 2019 روبرو هستیم.تعدد شیوع ویروس و همچنین گستردگی شیوع آن نیازمند طراحی دارو و واکسن در کمترین زمان ممکن دارد. این امر امکان پذیر نیست مگر با استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیک. در این مطالعه ، اتصال داروهای موثر بر RNA پلیمراز به ساختار RNA پلی مراز وابسته به RNA  متعلق بهSARS-CoV-2 با روش داکینگ مولکولی، شبیه سازی گردیده است.

    مواد و روش کار

    ساختار داروهای مورد استفاده در درمان COVID-19 و ساختارهای مشابه آنها از بانک اطلاعاتی drugbank دریافت شده است. سپس توسط نرم افزار AutoDock Vina ، داکینگ مولکولی انجام گرفت. ساختار دارویی که منفی ترین انرژی پیوند را داشت، در جایگاه اختصاصی تر، دوباره داک شد. سرانجام ، اسیدهای آمینه درگیر در اتصال توسط نرم افزار Discovery Studio  مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    در شرایط کامپیوتری(insillico)، دارویRifabutin  بهترین عملکرد را برای اتصال به RNA پلی مراز وابسته به RNA متعلق بهSARS-CoV-2  داشت و محل اتصال مشخص شده برای این دارو با محل اتصال نشان داده شده در پایگاه داده PDB متفاوت بود.

    نتیجه گیری

    تحقیقات بیشتر در مورد Rifabutin می تواند کلید اصلی کشف داروهای جدید برای COVID-19 باشد.

  • نرگس میاندهی، سید کاظم بیدکی، مهدی آجورلو، علیرضا غلامی* صفحات 348-360
    زمینه و اهداف

     هاری یک بیماری زیونوز کشنده و عامل مولد آن ویروس هاری با ژنوم RNA تک رشته ای است. این ویروس می تواند سیستم اعصاب مرکزی فرد مبتلا   به هاری را آلوده و مختل سازد. گلیکوپروتئین (G) مهمترین پروتئین در اتصال ویروس به گیرنده های سلولی و همچنین ایجاد پاسخ ایمنی بر ضد ویروس در میزبان است. با استفاده از فناوری ژنتیک معکوس می توان تغییراتی در ژن کدکننده گلیکوپروتئین ویروس ایجاد و ویروسی با توان ایمنی زایی بالاتر و یا بیماری زایی کمتر تولید کرد. 

    مواد و روش کار

    در این پژوهش با کمک نرم افزار در توالی ژنتیکی گلیکوپروتئین ویروس هاری سویه پاستور جهشی در سایت آنتی ژنیک اصلی II، در موقعیت اسیدهای آمینه 42-34 طراحی گردید و پس از سنتز، ژن تغییر یافته تعیین توالی گردید و نوکلیوتید جهش یافته تایید شد. سازه حاوی ژن تغییریافته بوسیله دو آنزیم محدودالاثر جایگزین ژن اصلی در ژنوم ویروس هاری شد و کلون گردید. سلول T7-BHK تحت پروموتر فاژ T7 برای بیان ژن گلیکوپروتئین، همزمان با سازه ژنی و وکتورهای بیان کننده ژن های N, P و L ویروس هاری و فول ژنوم ترنسفکت شد. پس از بیان ژن های ویروسی و تایید آن، در سلول BSR کشت داده شد.

    یافته ها

    بازیابی ویروس نوترکیب حامل ژن جهش یافته گلیکوپروتئین، پس ازکلون شدن و ترنسفکت در سلول T7-BHK، در سلول BSR کشت و تکثیر پیدا کرد و پس از استخراج ژنوم آن از سلول، بوسیله تعیین توالی تایید نهایی گردید.

    نتیجه گیری

    با بررسی بر روی توان ایمنی زایی یا کاهش قدرت بیماریزایی و همچنین حفظ یا افزایش آنتی ژنیسیته ویروس نوترکیب بازیابی شده می توان از آن جهت مطالعات تحقیقاتی در ساخت واکسن بهره جست.

    کلیدواژگان: ویروس هاری، فناوری ژنتیک معکوس، واکسن، ویروس نوترکیب، گلیکوپروتئین
  • فاطمه عزیزی علیدوست، معصومه انوری*، سمیه عطایی جلیسه صفحات 361-373
    زمینه و اهداف

     در سال های اخیر کاربرد گیاهان دارویی باتوجه به عوارض و هزینه کمتر نسبت به داروهای شیمیایی و سازگاری بیماران به این داروها افزایش یافته است. این تحقیق به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره آبی والکلی (اتانولی) چهارگونه از گیاهان دارویی بومی استان گیلان علیه باکتری کلبسیلا پنومونیه انجام شده است.

    مواد و روش کار

    در این تحقیق گونه هایی گیاهی از نواحی مختلف استان گیلان جمع آوری شدند و عصاره گیری انجام شد. بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره ها به روش دیسک دیفیوژن و اندازه گیری میانگین قطر هاله عدم رشد صورت گرفت. سپس با استفاده از روش میکرودایلوشن براث حداقل غلظت بازدارندگی از رشد باکتریها تعیین شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که عصاره الکلی بابونه با حداکثر میانگین قطر هاله عدم رشد 14 میلی متر علیه کلبسیلا پنومونیه بهترین اثر را نشان داد. باکتری مورد نظر نسبت به عصاره گیاهان بارهنگ آبی و الکلی مقاومت نشان داد و همچنین عصاره اتانولی گیاهان گزنه و بابونه در مقادیر 0/39 میلی گرم بر میلی لیتر بهترین اثر ضد باکتریایی را داشت. حداقل غلظت بازدارنگی از رشد عصاره گیاه بارهنگ آبی علیه کلبسیلا پنومونیه 12/5 میلی گرم بر میلی لیتر و پایین تر از سایر انواع عصاره ها بود. با توجه به نتایج می توان این عصاره ها را در فرآورده های ضدمیکروبی در صنایع داروسازی و غذایی و در درمان علایم عفونت به کار گرفت.

    کلیدواژگان: اثر ضدباکتریایی، بابونه، بارهنگ، پونه آبی، گزنه، کلبسیلا پنومونیه
  • محمدحسین حیدرگوی* صفحات 374-378
    زمینه و اهداف

      مقاومت عوامل بیماری زا به آنتی بیوتیک ها یکی از معضلات بزرگ ایران و جهان است که باعث شده تیم درمان در مقابله با عوامل عفونی با مشکلات فراوانی روبرو شوند. شیوع بیماری کرونا باعث شده، افرادی که دارای نشانه های خفیف بیماری هستند به مراکز درمانی رجوع نکنند و به خوددرمانی بپردازند که این امر باعث تشدید بحران مقاوت آنتی بیوتیکی می شود.

    مواد و روش کار

    این پژوهش با طراحی پرسشنامه انجام گرفته است و جامعه هدف آن خادمان حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و اعضای مجتمع ونک پارک واقع در تهران میباشد که در مجموع 168 نفر در این پژوهش شرکت نمودند و نتایج به صورت درصد و نمودار جمع بندی گردید

    یافته ها و بحث

    20.8 درصد افراد در دوران شیوع بیماری کرونا آنتی بیوتیک مصرف کرده اند که 20 درصد از آنها اظهار داشتند که دوران شیوع کرونا و قرنطینه باعث شده به مراکز درمانی مراجعه نکنند و به خود درمانی بپردازند. در این صورت میتوان نتیجه گیری کرد که ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس، بر میزان مراجعه افراد به مراکز درمانی و تشدید خود درمانی و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک و سر آخر بر بحران مقاومت آنتی بیوتیکی، تاثیر گذار بوده است.

    کلیدواژگان: مقاومت دارویی، مقاومت به داروهای ضدمیکروبی، آنتی بیوتیک، کرونا ویروس، کووید-19
  • دانیال دهقان، مهدی فصیحی رامندی، رمضانعلی طاهری* صفحات 379-387
    زمینه و اهداف

    عفونت های سودوموناس آیروژینوزا مقاوم به آنتی بیوتیک معمولا سخت درمان می شوند و آنتی بیوتیک های محدودی برای درمان وجود دارد. مقاومت این ارگانیسم نسبت به عوامل ضد میکروبی در حال افزایش است و فاکتورهای بیماریزای آن نیز مشخص شده است. لذا در این مطالعه کوتاه، اثر سینرژیسم نانوذره نقره و اریترومایسین علیه سودوموناس آیروژینوزا دارای اگزوتوکسین A جدا شده از ترشح زخم های سوختگی بررسی شد.

    مواد و روش کار

    در این مقاله کوتاه، 40 نمونه از محل ترشح زخم های سوختگی با سواپ گرفته شد و با انجام تست های تشخیصی و افتراقی استاندارد 26 نمونه سودوموناس آیروژینوزا جدا گردید. وجود ژن اگزوتوکسین A با روش PCR و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با روش کربی بایر ارزیابی شد. سپس اثر مخلوط نانو ذره نقره و اریترومایسین در 10 رقت برای بررسی حداقل غلظت مهارکنندگی به صورت میکرودیلوشن و مقایسه با نتایج الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استفاده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

    از 26 نمونه سودوموناس آیروژینوزا 25 نمونه واجد ژن اگزوتوکسین A بودند. برای حداقل غلظت مهاری، این باکتری نسبت به نانو ذرات نقره حساس و نسبت به اریترومایسین مقاوم بود. در آخر اینکه هیچ گونه همکاری بین این دو ماده برای مهار این باکتری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: نانو ذرات نقره، سودوموناس آئئروژینوزا، اریترومایسین، حداقل غلظت مهاری، اگزوتوکسین A
|
  • Seyed Mohammad Ali Hashemi, Fatemeh Hashemzadeh, Helen Bahrampour, Fatemeh Nekoei, Negar Joharinia, Jamal Sarvari* Pages 297-306
    Background

      Regarding the availability of an effective vaccine against hepatitis B virus, global vaccination is the best cost-effective strategy to prevent HBV infection. However, some people may not respond to the vaccine or the titer of antibody decreases by time. Therefore, the present study aimed to determine the frequency of anti-HBs antibody (anti-HBsAb), among university students in Fars province, southern Iran.

    Methods

     In this cross-sectional study, 825 medical students were enrolled. Blood samples were taken from the subjects, and the serum separated and stored at – 20 ºC until use. Next, HBs Ab titer was measured by ELISA method.

    Results

     Out of 825 students 54% was male and 46% were female. The mean age of the students was 19.5±1.9. The titer of anti-HBsAb in 529 (64%) of subjects was lower than 10 mIU/mL. Significant relationship was observed between age and the titer of anti-HBsAb (P=0.001), although no significant relationship was observed between gender (P=0.19), history of blood transfusion (P=0.58) and the titer of anti-HBsAb.

    Conclusion

     Finding of this study showed that the titer of anti-HBsAb in more than half of students was lower than 10 mIU/mL and by time the anti-HBsAb titer decreased, indicating the necessity of measurement of anti-HBsAb titer in medical students.

    Keywords: Hepatitis B virus, Antibody titer, Student, Shiraz
  • Mehrdad Gholamzad, Zeynab Seyedkhan, Hassan Morovati Khamsi, Mehdi Khorshidi* Pages 307-313
    Background

    Staphylococcus aureus is one of the most important microorganisms that can colonize the human body and cause various types of human diseases by secreting virulence factors. The lateral flow assay (LFA) is one of the well-known commercial immunoassay methods that provides a high sensitive and rapid approach to monitoring infectious agents in blood, serum and urine. LFA has been considered as an ideal immunochromatographic test.

    Materials & Methods

    Anti Staphylococcal Enterotoxin B (SEB) antibodies were conjugated to 20 nm colloidal gold nanoparticles and were applied in assembled lateral flow layer. Suitable reagents were prepared and used in silver enhancement method. We designed a single immunochromatographic test strip to detect SEB.

    Results

    In this study, the smallest amount of SEB identified using sandwich LFA method was 10 ng/mL. We also established a "silver enhanced method". Silver could improve the sensitivity detection of the test 100-fold greater than the previously mentioned sandwich LFA.

    Conclusion

    Regarding the high sensitivity of the new method for detection and measurement of SEB (0.1 ng/mL), this strip test offers great promise for a rapid technique instead of the other diagnostic SEB tests in laboratories for the first time.

    Keywords: Immunochromatographic test strip, Lateral flow assay, Rapid detection, Silver Enhancement, Staphylococcal enterotoxin B, Test strip
  • Mohaddeseh Larypoor*, Elham Akhavan Sepahy, Anita Tabatabaee Alavi Pages 314-341
    Background

    Due to the increase in gastrointestinal diseases, the use of low-potency herbal medicines for treatment has increased. The synergistic effect of Glycyrrhiza glabra and Astragalus gossypinus on the healing of gastric ulcers is the aim of this study

    Materials & Methods

    The both plants were harvested and extracted. The most appropriate dose for the use of Glycyrrhiza glabra extract in experiments, 200 mg / kg / day, was determined by performing writing tests and carrageenan. Then, to create of gastric ulcer in rats, rats were gavaged for 3 days with a dose of 200 mg/kg/day of dissolved aspirin in 1% Carbocyte methylcellulose. The groups were treated with dose 200 mg / kg / day (Concentration of 0.363 mg / ml) of both extracts and distilled water for 14 days. Four gastric ulcer rat groups, respectively, received both extracts, Glycyrrhiza glabra extract, omeprazole and distilled water as a positive control group, and the fifth group or negative control group Without gastric ulcer received distilled water. After the treatment period, the rats were described and ulcers were examined under microscopic and pathological examination.

    Results

    Both extracts together (200 mg/kg/day) reduced the wound coefficient significantly (P <0.01) compared to the two control groups. The percentage of wound healing was increased than the positive control group (omeprazole) 90.27% and the negative control group (distilled water) 91.53%. Pathologic examination confirms microscopic findings.

    Conclusion

    The statistical evaluation of the results shows that the effects of gastric ulcer as a result of the consumption of Glycyrrhiza glabra are very low and valuable. (P<0.01) Also, the use of both extracts together is not synergistic.

    Keywords: Glycyrrhiza glabra, Astraglus gossypinus, Gastric ulcer, Rat
  • Mohammad Hossein Heydargoy* Pages 342-347
    Background

    Following the outbreak of SARS-CoV (Severe Acute Respiratory Syndrome coronavirus) in 2002 and the outbreak of Middle East respiratory syndrome coronavirus (MERS-CoV) in 2012, we are facing the rapid spread of SARS-CoV-2 (COVID-19) in the world in 2019. Several outbreaks of the virus and its widespread prevalence have necessitated the design of drugs and vaccines in the shortest possible time. This is not possible except by using bioinformatics tools. In this study, the binding of drugs affecting RNA Polymerases to SARS-CoV-2 RNA-dependent RNA polymerase structure was simulated by molecular docking method.

    Materials & Methods

    The structure of drugs used to treat COVID-19 and their similar structures from the drugbank database received. It was then subjected to molecular docking by AutoDock Vina software, and the structure with the most negative affinity was docked to reconsider its connection location. Finally, the amino acids involved in binding were investigated by Discovery Studio software.

    Results

    In the test with in silico status, the Rifabutin had the best performance for SARS-CoV-2 RNA-dependent RNA polymerase binding, and the binding site identified for this drug was different from the binding site shown in the PDB database.

    Conclusion

    Further research on the Rifabutin could be the key to discovering new drugs for COVID-19.

    Keywords: COVID-19, SARS-CoV-2, Molecular docking, Structural bioinformatics
  • Narges Miandehi, Kazem Bidoki, Mehdi Ajorloo, Alireza Gholami* Pages 348-360
    Background

    Rabies is a deadly zoonotic disease that is caused by the rabies virus. The virus can infect and disrupt the central nervous system of a rabid patient. The rabies virus is a neurotropic single stranded RNA virus. Glycoprotein (G) is the most important protein that binds to the cellular receptors and also induces an immune response against the virus in the host. Using reverse genetics technology, the glycoprotein gene could be modified and a virus with higher immunogenicity or lower pathogenicity.

    Materials & Methods

    In this study, we designed a mutation in the sequence of glycoprotein gene using a software, on the main antigenic site II of the Pasteur virus strain at the position of 42-34 amino acids. Agene fragment in the cloning vector containing the rabies virus genome was replaced by the synthesized construct containing the altered gene by two restricted enzymes, and then cloned. The T7-BHK cell under the T7 phage promoter control was transfected to express the glycoprotein gene, along with the construct and vectors expressing the N, P, and L genes of the rabies virus as well as the full genome. After expressing and confirming viral genes, it was cultured and amplified in BSR cell.

    Results

    after cloning and expression of the recombinant virus in the target cell, the vector containing the mutated gene led to the rescue of the recombinant virus. The recombinant virus cultured and propagated in the BSR cells, then the genome was extracted and finally confirmed by sequencing.

    Conclusion

    The rescued recombinant virus can be used for research studies or in the vaccines manufacturing, provide that the antigenicity is maintained or increased.

    Keywords: Rabies, Reverse genetics, Vaccine, Glycoprotein, Recombinant virus
  • Fatemah Azizi Alidoust, Masoumeh Anvari*, Somayeh Atayi Jaliseh Pages 361-373
    Background

    In recent years, the use of medicinal plants has increased due to their lower side effects and costs compared to chemical drugs and patientschr('39') adaptation to these drugs. This study was performed to investigate the antibacterial effect of aqueous and alcoholic extract of four native medicinal plants of Gilan province against the bacterium Klebsiella pneumoniae.

    Materials & Methods

    In this study, plant species were collected from different areas of Gilan province and extraction was performed. The antibacterial effect of the extracts was investigated by the disc diffusion method. Then, using microdilution method, the minimum inhibitory concentration of bacterial growth was determined.

    Results and Conclusion

    The results showed that chamomile alcoholic extract with the maximum average halo diameter of 14 mm showed the best effect against K. pneumoniae. The bacterium showed resistance against the aqueous and alcoholic extracts of fleawort. Also, the ethanolic extracts of nettle and chamomile plants had the best antibacterial effect at 0.39 mg/ml. The minimum inhibitory concentration of aqueous extract of fleawort plant against Klebsiella pneumoniae was 12.5 mg/ml which was lower than other types of extracts. According to the results, these extracts can be used as antibacterial products in the pharmaceutical and food industries and in the treatment of infection symptoms.

    Keywords: Antibacterial effect, Chamomile, Fleawort, Aquatic pennyroyal, Nettle, Klebsiella pneumoniae
  • Mohammad Hossein Heydargoy* Pages 374-378
    Background

    Pathogens’ resistance to antibiotics is one of the major problems in Iran and worldwide, which has caused the healthcare system to face many problems dealing with infectious agents. Following the prevalence of Covid-19, people with mild symptoms have avoided seeking medical attention while preferring self-medication. This has exacerbated the crisis of antibiotic resistance. Here we aimed to investigate the effect of the prevalence of Covid-19 on the overuse of antibiotics.

    Materials & Methods

    The data gathering tool was a researcher-made questionnaire. The study’s target population was the servants of the holy shrine of Fatima Masumeh (PBUH) and members of Vanak Park Complex located in Tehran. A total of 168 people participated in this research and the results were summarized and presented as percentages and graphs.

    Results & Conclusion

     20.8% of people used antibiotics during the outbreak of Covid-19, of which 20% said that the outbreak of Covid-19 and quarantine prevented them from going to medical centers and self-medicating. In this case, it can be concluded that fear of coronavirus disease has affected the rate of referrals to medical centers and the intensification of self-medication and overuse of antibiotics, and finally the crisis of antibiotic resistance.

    Keywords: Drug resistance, Resistance to antimicrobial drugs, Antibiotics, Coronavirus, Covid-19
  • Danial Dehghan, Mahdi Fasihi-Ramandi, Ramezanali Taheri* Pages 379-387
    Background

     Pseudomonas aeruginosa infections are resistant to antimicrobial agents and produce toxic virulence factors such as exotoxin A. Studies have shown that some nanoparticle compounds and antibiotics have a synergistic effect. Therefore, the aim of this study was to investigate the synergistic effect of silver nanoparticles and erythromycin on antibiotic-resistant P. aeruginosa.

     Materials & Methods

     In this descriptive cross-sectional study, 40 cultured samples of burn wound secretions were taken from Imam Musa Kazem (PBUH) Burns Hospital in Isfahan, Iran. Diagnostic and differential tests were performed. Antibiogram was performed to obtain the bacterial resistance pattern and the exotoxin A gene was detected by PCR. The bacterial minimum inhibitory concentration (MIC) was then applied to the silver nanoparticles (shape and mean size) and erythromycin separately and a common mixture of both in 10 dilutions to investigate the synergistic effect.

    Results & Conclusion

       A number of 26 bacteria were strains of P. aeruginosa. Of samples, 25 (96.15%) had exotoxin A gene. All samples were sensitive to all erythromycin concentrations. The mean MIC of nanoparticles against bacteria was reported to be 2 μg/mL. A solution of 40 μg/mL erythromycin and 2 μg/mL nanoparticles was also considered as MIC solution. Pseudomonas aeruginosa is sensitive to erythromycin to very low concentrations of silver particles. But no synergistic effect between silver nanoparticles and erythromycin was reported for this bacterium. Based on PCR results and antibiotic resistance pattern, a significant number of the samples contained the exotoxin A gene and the use of erythromycin alone was not appropriate for treatment.

    Keywords: Silver nanoparticles, Pseudomonas aeruginosa, Erythromycin, Minimum Concentration, Exotoxin A