فهرست مطالب

فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی - سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، پاییز 1399)

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 41، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • موسی یمین فیروز، طاهره آقامیرزایی محلی، جمیله آقاتبار رودباری*، مصطفی جوانیان، نوین نیک بخش صفحات 5-23

    این پژوهش با هدف بررسی توانایی و دانش استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباط آن با عملکرد پژوهشی و نوآورانه اعضای هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد. جامعه آماری اعضای هییت علمی دانشگاه-های علوم پزشکی بابل به تعداد 347 نفر،که با استفاده از فرمول کوکران 180 نفر نمونه به روش تصادفی طبقه-ای انتخاب شدند. جمع آوری داده ها باپرسش نامه های محقق ساخته سنجش توانایی و دانش استفاده از فناوری با 15 سوال، سنجش عملکرد نوآورانه با 8 سوال و سنجش عملکرد پژوهشی با 13 سوال انجام شد. روایی صوری و محتوایی به تایید متخصصان رسید و پایایی باضریب آلفای کرونباخ برای توانایی و دانش استفاده از فناوری اطلاعات (86/0)،عملکردپژوهشی (84/0) وعملکرد نوآورانه (77/0) محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های تحلیل رگرسیون، یومان ویتنی، کروسکال والیس، توسط نرم افزار Spss24 انجام شد. نتایج نشان داد بین توانایی و دانش استفاده از فناوری اطلاعات با عملکرد پژوهشی و عملکرد نوآورانه اعضای هیات-علمی رابطه معناداری وجود دارد. توانایی و دانش استفاده از فناوری اطلاعات اعضای هییت علمی و عملکرد پژوهشی آنان در وضعیت نسبتا مطلوب و عملکرد نوآورانه در وضعیت نامطلوب قرار دارند. اهتمام فزاینده سیاست گذاران آموزش پزشکی و دولتمردان، برای ایجاد فرصت های بیشتر برای آموزش و ترغیب اعضای هیات علمی در جهت به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در فعالیت های دانشگاهی وگنجاندن مباحثی در موردنقد وضعیت فناورانه موجود ضروری است.

    کلیدواژگان: عملکرد پژوهشی، عملکرد نوآورانه‌، فناوری اطلاعات، اعضای هیئت‌علمی
  • جواد پورکریمی*، زهره علیمردانی صفحات 25-44

    پژوهش حاضر باهدف شناسایی عوامل موثر بر تعاملات در محیط یادگیری الکترونیکی انجام شد که از منظر نظریه پردازان مختلف به عنوان مهم ترین عنصر حیاتی در فرایند یادگیری شناسایی شده است.روش پژوهش حاضر، کیفی وازنظر هدف بنیادی است که به صورت فراترکیب و روش کتابخانه ای، با استفاده از مدل هفت مرحله ای سندلوسی و باروس (Sandelowski & Barroso,2007) گردآوری شده است. در این مطالعه، پس از طراحی سوال پژوهشی، جستجوی سیستماتیک براساس کلمات کلیدی مربوط به یادگیری الکترونیکی و تعاملات طی سال های (2010-2020 وهم چنین 1398-1388) در پایگاه های اطلاعاتی ایرانی و خارجی شامل civilica،SID،springer،magiran، Proquest،Elsevier،Google.Scholar مورد بررسی قرار گرفت. پس از انجام 7 مرحله از روش متا سنتز و بازبینی تعداد 30مقاله از بین 106 مقاله یافت شده، 5 مولفه اصلی و35 مولفه فرعی به عنوان عوامل موثر بر تعاملات در محیط آموزشی الکترونیکی قابل استناد است. بر این اساس مولفه های اصلی عوامل موثر بر تعاملات در محیط یادگیری الکترونیکی شامل: 1.عوامل فناوری ( فناوری در آموزش، کیفیت ابزارهای دیجیتال، زیرساخت های مخابراتی) 2. عوامل فردی ( انگیزه، نگرش، تعهد و نظم ) 3. عوامل آموزشی ( بازخورد، تعداد افراد کلاس، شیوه تدریس، مشارکت کلاسی ) 4. عوامل علمی ( تناسب محتوا، طرح درس، سرفصل وتسلط بر محتوا) 5. عوامل مدیریتی ( رهبری فرایند و ساختار، نظارت بر عملکرد دوره های آموزش الکترونیکی) می باشد.

    کلیدواژگان: تعامل، یادگیری الکترونیکی، فراترکیب
  • مهدی خاکزادیان، مجید فتاحی*، محمد صالحی صفحات 45-60

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر زیر ساخت های دانش بر عملکرد نوآورانه در سازمان های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات استان مازندران می باشد. روش پژوهش حاضر بر حسب هدف، کاربردی و از لحاظ ماهیت جمع آوری اطلاعات توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه ی آماری، مدیران و کارکنان سازمان های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشند. جهت انتخاب حجم نمونه از جدول کرجسی و مورگان استفاده و حجم نمونه 196 نفر انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه ی زیرساخت های دانش شکاری (2015)، و پرسش نامه ی عملکرد نوآورانه خاکزادیان (2020) استفاده شده است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS3 استفاده گردید. نتایج پژوهش، نشان داد که زیر ساخت های دانش بر عملکرد نوآورانه در سازمان های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، با توجه به بار عاملی شان در بین سازه زیرساختهای مدیریت دانش سازه های فرهنگ، ساختار، فناوری، منابع مالی، فرایندها و افراد دارای بیشترین اهمیت و در بین سازه عملکرد نوآورانه سازه های رشد فروش، نوآوری های استراتژیکی، گرایش به نوآوری، سهم بازار، سرعت تصمیم گیری و ریسک پذیری دارای بیشترین اهمیت هستند.

    کلیدواژگان: زیر ساخت های دانش، عملکرد نوآورانه، سازمان های مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • حمیدرضا تیموری، سمانه سلیمی* صفحات 61-79

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه نگرش معلمان نسبت به کاربرد فناوری های آموزشی در فرآیند تدریس با انگیزه تحصیلی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بوده است. این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی و از نوع مطالعات کاربردی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه معلمان دوره اول متوسطه شهر میرجاوه به تعداد 286 نفر بود. نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 164 نفر و به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند جهت جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه پیشرفت تحصیلی اسدی گنجی (1389)، انگیزه تحصیلی رشید (1391) و کاربرد فناوری های آموزشی ستاری (1390) استفاده شده است. روایی صوری ابزار توسط صاحب نظران و متخصصان مورد تایید قرار گرفته است. پایایی با استفاده از فرمول آلفای کرونباخ به ترتیب برابر 75/0، 78/0 و 71/0 به دست آمد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، آزمون T با دو گروه مستقل و تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. نتایج نشان داد که بین نگرش معلمان نسبت به کاربرد فناوری های آموزشی در فرآیند تدریس با انگیزه تحصیلی، پیشرفت تحصیلی و بین انگیزه تحصیلی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه معناداری وجود دارد و بین نگرش معلمان نسبت به کاربرد فناوری های آموزشی در فرآیند تدریس سابقه تدریس تفاوت معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: فن اوری های آموزشی، فرایند تدریس، انگیزه تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • علیرضا بادله*، محدثه خواجه، شیرین پورقاز، عیدالجلال توماج صفحات 81-100

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر مهارت های فناورانه ی معلمین ابتدایی در شهر گرگان در سال تحصیلی 96-97 انجام شده است. روش پژوهش،توصیفی و از نوع پیمایشی می باشد. جامعه ی آماری این تحقیق را خبرگان حوزه ی فناوری و معلمین مقطعابتدایی شه v گرگان تشکیل می دهند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) استفاده شده است. با توجه به هدف پژوهش، فرایند تحلیل سلسله مراتبی برای رتبه بندی مهارت های فناورانه ی معلمین روش مفیدی می باشد. به همین منظور پرسشنامه ای بر اساس طرح توماس الساعتی طراحی و پر شده است. پایایی پرسشنامه با نرخ ناسازگاری 04/0 مورد بررسی قرارگرفته است. بنابراین در مقایسات زوجی، سازگاری وجود دارد. آنالیز داده ها با نرم افزار Expert Choice   انجام شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که در بین عوامل اصلی، عامل هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان با وزن نسبی 24/0 در رتبه اول، عامل تعامل معلمین بادانش آموزان و والدین آنان با وزننسبی 23/0 در رتبه دوم و عامل طرحدرس الکترونیکی با وزن نسبی 22/0 در رتبه سوم اهمیت قرار دارند و در بین عوامل فرعی، عامل تعامل در سامانه توسط کادر مدرسه با وزن نسبی 10/0 رتبه اول، عامل حضور و غیاب به صورت هوشمند با وزن نسبی08/0  رتبه دوم و میزان انطباق اهداف سامانه های مدارس هوشمند با محتوای درس با وزن نسبی 07/0 رتبه سوم اهمیت را به خودشان اختصاص داده اند.

    کلیدواژگان: رتبه‌بندی، مهارت‌های فناورانه‌ی معلمین ابتدایی، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، نرخ ناسازگاری
  • غزاله محمدی، کیهان خام فروش*، رفیق حسنی صفحات 101-118

    هدف این مطالعه تعیین اثربخشی آموزش برنامه نویسی با استفاده از محیط مجازی (نرم افزار اسکرچ) در بهبود مهارت برنامه نویسی دانشجویان دانشگاه آزاد واحد سنندج در مقطع کارشناسی بود. روش تحقیق از نوع نیمه آزمایشی با طرح تحقیق پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان رشته کامپیوتر مقطع کارشناسی گرایش نرم افزار دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج که در سال تحصیلی 98-1397 درس برنامه نویسی را اخذ کرده بودند. کل این دانشجویان 16 نفر بودند که به طور تصادفی به دو کلاس (گروه آزمایش و گروه کنترل هر کدام 8 نفر) تقسیم شدند. در این تحقیق در ابتدای دوره یک آزمون پیشرفت تحصیلی معلم ساخته که شامل مفاهیم آشنایی با دسنورات برنامه نویسی،تابع،روال،رخداد ،توالی دستورات درس برنامه نویسی بود به عنوان پیش آزمون طراحی شد و آزمون محقق ساخته ای که بر اساس دوره آموزش برنامه نویسی به روش ام آی تی ساخته شده بود به عنوان پس آزمون استفاده شد. داده های بدست آمده از طریق آزمون های تحلیل کوواریانس یک متغیره و چندمتغیره تحلیل شدند.. نتایج نشان می دهد که این آموزش بر افزایش مهارت روال و توابع،توالی دستورات و مهارت نوشتن شی موثر بوده اما بر شناخت دستورات و نوشتن رخداد موثر نبوده است.

    کلیدواژگان: نقشه‌ی مفهومی، مهارت برنامه‌نویسی، آموزش برنامه‌نویسی، محیط مجازی، نرم افزار اسکرچ
  • کلثوم نامی*، مرضیه نظری هنزایی صفحات 119-135

    چکیده هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر میزان استفاده دبیران از شبکه های اجتماعی بر توانمندسازی آنان با نقش میانجی انتقال دانش می باشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت جمع آوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری کلیه دبیران متوسطه دوم ناحیه یک شهر بندرعباس به تعداد 428 نفر بود، حجم نمونه با استفاده جدول کرجسی و مورگان به تعداد 205  نفر که به شیوه تصادفی - طبقه ای انتخاب گردیدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های توانمندسازی اسپریتزر (1995) با 18 گویه ، انتقال آموزش هالتون و همکاران (2000) با 45 گویه ، شبکه های اجتماعی اندام (1395 ) با 14 گویه بود، روایی صوری و محتوایی آنها مورد تایید متخصصان قرار گرفت و پایایی آن ها با استفاده از روش ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب مقادیر 86/0، 84/0 و 89/0 به دست آمد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS23 و LISREL8.80 مورد پردازش قرار گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از شبکه اجتماعی بر انتقال دانش توسط دبیران اثر مستقیم دارد. استفاده از شبکه اجتماعی بر توانمندسازی دبیران اثر مستقیم دارد. انتقال دانش با توانمندسازی دبیران اثرمستقیم دارد. و انتقال دانش در تاثیر بکارگیری شبکه اجتماعی بر توانمندسازی دبیران نقش میانجی دارد.

    کلیدواژگان: انتقال دانش، توانمندسازی، شبکه‌های اجتماعی
  • فائزه عزیزخانی، فاطمه جعفرخانی*، محمدرضا نیلی صفحات 137-154

    هدف اصلی پژوهش حاضر مقایسه سطوح یادگیری در رویکرد معکوس به روش انفرادی و گروهی باگروه تدریس معمول در درس مطالعات اجتماعی دانش آموزان پایه ی پنجم ابتدایی می باشد. روش تحقیق شبه آزمایشی و طرح تحقیق، پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری شامل دانش آموزان دختر مشغول به تحصیل در پایه پنجم ابتدایی شهر تهران منطقه 18 در سال تحصیلی 1399-1398 بود. نمونه گیری از نوع در دسترس شامل بر 60 دانش آموز از یک دبستان دولتی بود که به صورت تصادفی در سه گروه یادگیری معکوس مشارکتی، معکوس فردی و آموزش معمول قرار گرفته و طی 12 جلسه آموزش دیدند. ابزار گردآوری اطلاعات آزمون محقق ساخته (پیش آزمون- پس آزمون) مطابق با سطوح شناختی بلوم با تایید روایی و پایایی بود. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون تحلیل کواریانس استفاده شد. یافته های حاصل از نتایج پژوهش نشان داد که رویکرد یادگیری معکوس بر میزان یادگیری دانش آموزان تاثیر معناداری داشته و تاثیر آن به ترتیب در گروه معکوس مشارکتی و معکوس فردی نسبت به آموزش معمول بیشتر بوده است اما سطوح بالای یادگیری در حیطه شناختی بلوم در گروه معکوس مشارکتی نسبت به معکوس فردی بیشتر بوده است.

    کلیدواژگان: دوره ابتدایی، سطوح یادگیری بلوم، مطالعات اجتماعی، یادگیری معکوس، یادگیری گروهی
|
  • Mousa Yaminfirooz, Tahereh Aghamirzaee Mahali, Jamileh Aqatabar Roudbari *, Mostafa Javanian, Novin Nik Bakhsh Pages 5-23

    This study was conducted to evaluate the ability and knowledge of using information technology and its relationship with research and innovative performance of facultymembers of BabolUniversityofMedical Sciences.-The statistical population of the faculty members of BabolUniversityof-Medical Sciences was347,and 180 people were selected by stratified Cochran's formula using stratified random sampling. Data collection was performed by researching letters made by a researcher measuring the ability and knowledge of using technology with15 questions,measuring innovative performance with 8 questions and measuring research performance with13questions.Formal and content validity was confirmed by experts.Cronbach's alpha for the ability and knowledge of using information technology(0.86),research performance(0.84) ,innovative performance(0.77). Data analysis was performed by regression analysis tests,YumanWhitney, Croscal Wallis, by Spss24 software.The results showed that there was a significant relationship between the ability and knowledge of using information technology with research performance and innovative performance of faculty members.The ability and knowledge to use the information technology of faculty members and their research performance is in a relatively-desirable situation and innovative performance in an unfavorable situation.Increasing efforts by medical education policymakers and government officials are needed to create more opportunities for education and to persuade faculty members to use information and communication technology in academic activities and to discuss current technological situations.

    Keywords: research performance, innovative performance, Information Technology, Faculty Members
  • Javad Pourkarimi *, Zohreh Alimardani Pages 25-44

    The aim of this study was to identify the factors affecting interactions in e-learning environment, which has been identified as the most important vital element in the learning process from the perspective of different theorists' theories. Sandlossi and Barroso (Sandelowski & Barroso, 2007) have been collected. In this study, after designing the research question, systematic search based on keywords related to e-learning and interactions during the years (2010-2020 as well as 2009-2010) in Iranian and foreign databases including civilica, SID, springer, magiran, Proquest, Elsevier, Google.Scholar was reviewed. After performing 7 steps of meta-synthesis method and reviewing 30 articles out of 106 found articles, 5 main components and 35 sub-components can be cited as factors affecting interactions in e-learning environment. Accordingly, the main components of factors affecting interactions in the e-learning environment include: 1. Technological factors (technology in education, quality of digital tools, telecommunication infrastructure) 2. Individual factors (motivation, attitude, commitment and order) 3. Educational factors (feedback) , Number of class members, teaching method, class participation) 4. Scientific factors (content fit, lesson plan, topic and content mastery) 5. Management factors (process and structure leadership, monitoring the performance of e-learning courses).

    Keywords: Interaction, E-Learning, Meta-synthesis
  • Mehdi Khakzadian, Majid Fattahi *, Mohammad Salehi Pages 45-60

    The purpose of the present study is to investigate the impact of knowledge infrastructures on innovative performance in organizations based on information and communication technology in Mazandaran province. The present research is applied in terms of purpose. The statistical population of this study is all managers and employees of information and communication technology based organizations in Mazandaran province in year 2020. Morgan table was used to select the sample size and 196 people were selected by stratified random sampling. For data collection, Knowledge Infrastructure Questionnaire(2015), and Innovative Performance Questionnaire(2020) were used. Structural Equation Test was used for data analysis using PLS3 software. The results showed that knowledge infrastructure has a positive and significant effect on innovation performance in organizations based on information and communication technology in Mazandaran province. Also, considering their factor loadings, among the structures of knowledge management infrastructure, organizational structures, organizational structure, technology, financial resources, processes and people are the most important ones. And among the innovative performance structures, sales growth, strategic innovations, increasing the tendency to innovate, surviving and increasing market share, decision making speed and increasing the willingness to take risks are the most important.

    Keywords: Knowledge Infrastructure, innovative performance, ICT Organizations
  • Hamidreza Teimoury, Samaneh Salimi * Pages 61-79

    The purpose of the present study was to determine the relationship between teachers' attitude towards the use of educational technologies in teaching process with academic motivation and academic achievement of students. This is a descriptive correlational and applied study. The statistical population consisted of all teachers of the first high school of Mirjaveh (286). The statistical sample was selected by Cochran formula and 164 individuals were selected through simple random sampling. Three questionnaires of academic achievement (Asadi & Gangi, 2010), academic motivation (Rashid et al, 2012) and educational technology (Satari et al, 2011) were used for data collection. The face validity of the tool has been confirmed by experts and experts. Cronbach's alpha was 0.75, 0.78 and 0.71, respectively. Pearson correlation coefficient, independent t-test and one-way ANOVA were used to analyze the data. The results showed that there is a significant relationship between teachers' attitude towards the use of educational technologies in teaching process with academic motivation, academic achievement and between educational attitudes and students' academic achievement, and between teachers' attitude towards the use of educational technologies in teaching process, There is no difference in gender and field of instruction, but there is a significant difference in teaching history.

    Keywords: educational technologies, teaching process Academic Motivation, Academic Achievement
  • Ali Badeleh *, Mohedeseh Khaje, Shirin Pourghaz, Abdoljal Tomaj Pages 81-100

    This survey,has,been conducted,with the objective of identifying and ranking the effective factors on the technological skills of primary school teachers in the city of Gorgan in the educational year 2017-2018.The research methodology is descriptive survey type.The statistical population is the experts of IT,teachers of communicational sciences and primary school teachers in the city,of Gorgan.Data,analysis,was,done,by,analytic,hierarchy,process,(AHP).Considering the survey objective, the analytic hierarchy process has been a very useful method for ranking technological skills of teachers.For this purpose,a questionnaire according to Thomas,L. Totten’s design was prepared and filled. The questionnaire reliability was analyzed with the incompatibility rate of 0.04. Therefore,there,is compatibility in the paired comparisons.The data,was analyzed by the use of Expert Choice software.The findings show that out of the main factors,educational and occupational guidance of students with the relative weight of,0.234 is,at the,top, teachers’ interaction with,students and their parents with,0.231 is the second factor, and the electronic lesson design with,0.227 is the third important factor; and out of the minor factors,interaction in,the,system by,the school personnel,with the,relative weight,of 0.101 is,at,the first place, calling the roll by the smart method with,0.082 at the second place, and the compatibility level of the goals of smart schools’ electronic systems with,the,lesson,contents,with,0.073 is,in the third rank of importance.

    Keywords: Ranking, primary school teachers’ technological skills, analytic hierarchy process, incompatibility rate, Expert Choice
  • Ghazaleh Mohamamdi, Keyhan Khamforoosh *, Rafigh Hasani Pages 101-118

    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of programming training using virtual environment (scratch software) in improving the programming skills of students of Azad University, Sanandaj Branch. The research method is semi-experimental with pre-test and post-test with control group. The statistical population consisted of all students who took programming courses in the academic year of 97-98(Iranian year), 16 of whom were selected by random sampling. At the beginning of the study, a pre-test was administered to 16 students, 8 of whom were male and 8 female. The students were randomly assigned to experimental and control groups. Students in both experimental and control groups had the same level of knowledge and skill in programming. During one semester with the experimental group, scripting graphing software training was used to get to know and understand programming for 10 sessions and each session for 1:30 minutes along with the traditional programming method. Learning programming has been useful and has improved students' skills.

    Keywords: Concept map, programming skills, Programming Training, Virtual Environment, SCRATCH software
  • Kolsum Nami *, Marzieh Nazari Pages 119-135

    The purpose of this study was to investigate the effect of teachers' use of social networks on empowering them with the mediating role of knowledge transfer. The purpose of this study is practical and descriptive correlational in nature. The population of the study consisted of 428 second-grade teachers in the second district of Bandar Abbas city. The sample size was 9 persons who were selected by stratified random sampling using Krejcie and Morgan table. Data collection tools were Spritzer Empowerment Questionnaires (1995) with 2 items, Halton et al. (1) education questionnaire with 2 items, 2-item social networks (1), face validity and content validated by experts. Cronbach's alpha coefficient was used to determine their reliability at the values ​​of 0.5, 0.5 and 0.5, respectively. Data were analyzed using SPSS23 and LISREL8.80 software. The results showed that using social network had a direct effect on teachers' knowledge transfer. Using social networking has a direct effect on empowering teachers. Knowledge transfer has a direct effect on empowering teachers. And knowledge transfer plays a mediating role in the impact of using social networking on empowering teachers.

    Keywords: Knowledge transfer, empowerment, Social Networking
  • Faezeh Azizkhani, Fatemeh Jafarkhani *, MohamadReza Nili Pages 137-154

    The main purpose of this study is to compare learning levels of cooperative flipped learning with individual one of fifth grade primary students in social studies. The research method is quasi-experimental and the research design is pretest-posttest with a control group. The statistical population included female students studying in the fifth grade of elementary school in Tehran, district 18 in the academic year 1398-99. The statistical sample consisted of 60 students who were randomly selected from a public primary school and participated in three groups of cooperative , individual flipped classes and the normal class for 12 sessions. The researcher-made test data collection tool (pre-test-post-test) was in accordance with Bloom's cognitive levels by confirming the content validity. Descriptive statistics and analysis of covariance were used to analyze the data. Findings from the results showed that flipped learning approach had a significant effect on students' learning and its effect was higher in cooperative and individual flipped groups than the normal method, respectively. However high levels of learning in Bloom's cognitive domain in cooperative flipped group has been greater than the individual one.

    Keywords: elementary school, flipped learning, group learning, levels of Blooms cognitive learning, social sciences