فهرست مطالب

پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 19 (بهار و تابستان 1399)

نشریه پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 19 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/18
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مسعود فریدونی، ابراهیم علیدوست قهفرخی* صفحات 1-15

    هدف از این پژوهش ارایه مدلی از تاثیر تعهد عاطفی و مستمر بر قصد خرید و قصد حمایت مشتریان بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر گرداوری داده ها توصیفی- همبستگی بود. جامعه اماری شامل تمامی استفاده کنندگان از خدمات ورزشی مجموعه ورزشی انقلاب تهران بود که برحسب تعداد سوالات پرسشنامه (30 سوال) تعداد 300 نمونه انتخاب شدند. با بررسی پیشینه پژوهش، مدل اولیه پژوهش طراحی شده و بر اساس آن پرسشنامه ای ساخته شد و روایی ان توسط جمعی از صاحبنظران دانشگاهی و از طریق تکنیک تحلیل عاملی مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج حاصل از این مدل نشان داد که تعهد عاطفی و مستمر بر قصد خرید و قصد حمایت مشتریان تاثیر گذار است. همچنین مدل دارای برازش و تناسب بالایی بود و نشان داد که روابط تنظیم شده متغیرها بر اساس چارچوب نظری پژوهش منطقی بوده است. با توجه به نتایج حاصل از این مدل پیشنهاد می شود که جهت ایجاد تعهد به انتظارهای مشتریان و عرضه خدمت مطابق با انتظارات و یا چیزی فراتر از انتظارات آنها توجه گردد تا به تبع آن قصد خرید و حمایت مشریان مجموعه ورزشی انقلاب افزایش یابد.

    کلیدواژگان: تعهد عاطفی، تعهد مستمر، قصد خرید، قصد حمایت، مدل یابی
  • مهدی شهبازی، اکبر بهلول*، شقایق مدبری صفحات 16-30

    دستگاه اندازه گیری هماهنگی حرکتی بین فردی و درون فردی برای قرار دادن اطلاعات مربوط به هماهنگی حرکات انسان در دسترس محققان، مربیان و درمان گران، طراحی و ساخته شده است. برای بررسی اعتبارسنجی این ابزار از 28 شرکت کننده با بهره گیری از آزمون هماهنگی دودستی دستگاه وینا و ابزار پژوهش حاضر خواسته شد تا تکلیف هماهنگی حرکتی دودستی، دوپایی و بین فردی را انجام دهند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد ابزار پژوهش حاضر در هماهنگی حرکتی دودستی در فاکتور میانگین کل زمان دسته (88/0=r) و صفحه گردان (96/0r=) و در فاکتور میانگین درصد زمان خطای دسته (89/0=r) و صفحه گردان (87/0=r) از روایی بالایی برخوردار است. همچنین نتایج آلفای کرونباخ نیز نشان داد ابزار پژوهش حاضر در هماهنگی حرکتی دودستی در فاکتور میانگین کل زمان دسته (89/0=r) و صفحه گردان (97/0=r) و در فاکتور میانگین درصد زمان خطای دسته (81/0=r) و صفحه گردان (85/0=r) از پایایی مناسبی برخوردار است. همچنین، در هماهنگی حرکتی دوپایی در فاکتور میانگین کل زمان پدال ها (90/0=r) و در فاکتور میانگین درصد زمان خطای پدال ها (83/0=r) و در هماهنگی حرکتی بین فردی در فاکتور میانگین کل زمان (91/0=r) و در فاکتور میانگین درصد زمان خطا (80/0=r) نیز نتایج، بیانگر پایایی قابل قبول بود. لذا استفاده از ابزار پژوهش حاضر را می توان به آزمایشگاه های علوم ورزشی در کلیه موسسات آموزش عالی، فدراسیون ها و مربیان ورزشی، بیماران و مراکز توانبخشی ها، کلینیک های درمانی و فیزیوتراپی پیشنهاد کرد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، کنترل حرکتی، هماهنگی حرکتی درون فردی، هماهنگی حرکتی بین فردی، وینا
  • چالاک مجیدی*، مرجان صفاری، محمد خبیری صفحات 31-56

    در سال های اخیر ورزش های ماجراجویانه سریعا در حال رشد بوده است. ورزش های ماجراجویانه فعالیت هایی جدید و جذاب و به طور معمول شامل میزانی از چالش های فیزیکی و ذهنی و حضور نسبی مولفه طبیعت هستند. فعالیت های ماجراجویانه مسیرهای جدیدی را در فعالیت ورزشی ارایه کرده اند و گاهی به عنوان رقیب ورزش های مرسوم معرفی می شوند. هدف این پژوهش ارایه الگویی برای توسعه ورزش های ماجراجویانه بود. بدین منظور از روش کیفی و با استفاده از استراتژی تحقیق نظریه داده بنیاد  با رویکرد اشتراوس و کوربین  انجام شد. منابع جمع آوری داده ها شامل مبانی نظری (کتاب ها و مقالات)، مصاحبه با متخصصین ورزش های تفریحی و ارایه دهندگان خدمات تفریحی فعالیت های ماجراجویانه، گروه های کانونی و فیلم های مستند و سینمایی مرتبط با ورزش های ماجراجویانه می باشد. این پژوهش منتج به ارایه الگوی توسعه ورزش های ماجراجویانه شد. در این الگو شرایط علی پدید آورنده و توسعه دهنده ورزش های ماجراجویانه، بافت ورزش های ماجراجویانه، شرایط واسطه ای و شرایط زمینه ای حاکم، راهبردها و اقدامات لازم برای توسعه ورزش های ماجراجویانه و پیامدها و نتایج این توسعه ارایه شده است. پیشنهاد می شود برای شناخت و برخورد مناسب با این حوزه که به احتمال زیاد در آینده به یکی از بخش های اصلی ورزش تبدیل خواهد شد، پژوهش های علمی بیشتری خصوصا با رویکرد آینده پژوهی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: الگو، ورزش های ماجراجویانه، ورزش های جایگزین، تحقیق کیفی، نظریه داده بنیاد
  • زهرا کریمی، جواد غلامیان، وحید ساعت چیان* صفحات 57-71

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش ابعاد زیبایی شناختی مکان و گرایش به ورزش مشتریان در باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک شهر مشهد می باشد. روش تحقیق توصیفی- همبستگی بود و جامعه آماری شامل مشتریان باشگاه های آمادگی جسمانی و ایروبیک شهر مشهد تشکیل دادند که با احتساب مطالعات همبستگی 250 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در ادامه از دو پرسشنامه ابعاد زیبایی شناختی سلیمانی (1391) و پرسشنامه انگیزه مشارکت ورزشی گیل (1983) استفاده شد. نتایج نشان داد مهم ترین مولفه ی زیبایی شناختی " رنگ" با میانگین 19/4 در اولویت اول و مولفه " محیط" با میانگین 17/3 در اولویت آخر قرار دارند. ابعاد زیبایی شناختی می تواند تاثیر مثبت و معناداری برابر با ضریب مسیر 77/0 بر گرایش به ورزش داشته باشد. با توجه به تغییر نگرش مشتریان امروزی در خصوص استفاده از فضاهای ورزشی مجهز و مدرن با فضاهای اختصاصی و سبک مدرن، به کار بستن ابعاد زیبایی شناختی در حفظ و رضایتمندی مشتریان، تضمین وفاداری آنان و همچنین در گرایش افراد به ورزش و باشگاه های ورزشی می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی ورزشی، باشگاه های ورزشی، زیبایی شناختی، گرایش به ورزش، مشتری ورزشی
  • سپیده معصومی*، میثم شیرخدایی، رضا احمدی صفحات 72-91

    تمرکز تلاش های بازاریابی خیرخواهانه در صنعت ورزش به ماهیت ناملموس کسب و کار ورزشی  و درجه بالای تمایل هواداران به برنامه های خیرخواهانه مربوط است. بنابراین هدف از انجام این پژوهش بررسی نقش نگرش هواداران تیم های ورزشی در بازاریابی خیرخواهانه ورزشی می باشد. جامعه آماری تحقیق اعضای کانون هواداران باشگاه پرسپولیس و استقلال بودند که از طریق شبکه های اجتماعی مرتبط با این کانون پرسشنامه برای ایشان ارسال شد. روش نمونه برداری در این تحقیق، نمونه برداری تصادفی ساده بود و ازآنجایی که جامعه مورد نظر در این تحقیق نامحدود بود، برای برآورد حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) استفاده شده است. بر اساس نتایج تحقیق  هر دو متغیر نگرش هواداران نسبت به بازاریابی خیرخواهانه و نگرش آنها نسبت به تیم ورزشی در قصد خرید آنها از محصولات ورزشی و همچنین حضور مجدد در ورزشگاه تاثیر دارد. بنابراین زمانی که میان برند تیم و برنامه بازاریابی خیرخواهانه تناسب وجود داشته باشد، هواداران نگرش مثبتی نسبت به تیم و نسبت به بازاریابی خیرخواهانه ورزشی پیدا می کنند و در نتیجه تمایل بیشتری به خرید محصولات ورزشی تیم و حضور دوباره در ورزشگاه دارند.

    کلیدواژگان: بازاریابی خیرخواهانه ورزشی، نگرش، تناسب برند، قصد خرید، حضور مجدد
  • علی عباس زاده*، عبدالله قاسمی، علی حیرانی، مهدی نبوی صفحات 92-104

    بازخورد افزوده اطلاعاتی است که عملکرد را به سمت پاسخ درست هدایت می کند و در یادگیری مهارت-های حرکتی نقش حیاتی دارد. هدف پژوهش حاضر مقایسه ارایه بازخورد پس از کوشش های خوب نسبت به کوشش های ضعیف بر یادگیری و توانایی برآورد خطا کودکان در مهارت دارت بود. 32 دانش آموز ابتدایی (با میانگین سنی 4/10 و انحراف استاندارد 9/0 ±) که سابقه هیچ گونه فعالیت در رشته دارت را نداشتند و همگی مبتدی بودند در این مطالعه شرکت کردند و به صورت تصادفی در دو گروه (گروه بازخورد خوب و ضعیف) قرار گرفتند. شرکت کنندگان طی مرحله تمرین در قالب 10 بلوک 6 کوششی مهارت دارت را تمرین کردند و در طول کل 60 کوشش این مرحله برآورد خطا داشتند و بازخورد آگاهی از نتیجه را روی سه کوشش از هر بلوک 6 کوششی دریافت کردند. از آزمون های آماری تحلیل واریانس مرکب (2*2) با اندازه گیری مکرر، آزمون t مستقل و آزمون تحلیل واریانس چند متغیره با (05/0 =a) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج مرحله تمرین نشان داد که بین گروه بازخورد خوب و گروه بازخورد ضعیف در عملکرد مهارت دارت و توانایی شناسایی خطا تفاوت معنادار بود (001/0 =p). در آزمون یادداری گروه بازخورد خوب یادگیری و توانایی برآورد خطا بهتری از خود نشان داد (001/0 =p). این نتایج نشان داد که اگر کودکان پس از کوشش-های نسبتا خوب نسبت به کوشش های نسبتا ضعیف، بازخورد آگاهی از نتیجه دریافت کنند، یادگیری و توانایی شناسایی خطا بهتری رخ خواهد داد.

    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، مدنیت واحد، بدبینی سازمانی، ترک خدمت
  • مجید رضوی نیا*، شهاب پروین پور، سعید ارشم صفحات 105-121

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر الگوی در حال یادگیری، الگوی ماهر و خود مرورگری مثبت بر یادگیری شنای کرال سینه در کودکان با دامنه ی سنی 9 تا 11 ساله استان البرز بود. شرکت کنندگان از نمونه در دسترس و به صورت تصادفی درگروه های مختلف تقسیم شدند. بدین ترتیب افراد همه گروه ها باتوجه به دستورالعمل هایی که مربوط به گروهی که در آن قرار داشتند، در مجموع 12 جلسه به تمرین مهارت های شنای کرال سینه پرداختند. درپایان آخرین جلسه آزمون یادداری فوری و یک هفته پس از آن آزمون یادداری و انتقال گرفته شد. متغیر وابسته کیفیت شنای افراد بود که با استفاده از چک لیست ارزیابی مهارت شنای کرال سینه انجام گرفت. نتیجه ی تحقیق حاکی از سودمندی هر سه نوع الگودهی بر عملکرد شنای کرال سینه و تفاوت معنادار بین گروه ها در آزمون اکتساب، یادداری و انتقال بود (05/0 <p). همچنین در مقایسه ی بین گروه ها گروه خودمرروگری مثبت و الگوی درحال یادگیری در آزمون یادداری فوری از گروه الگوی ماهر و کنترل بهتر بودند. گروه الگوی ماهر نیز نمرات بهتری از گروه کنترل داشت. در آزمون های یادداری و انتقال گروه خودمرورگری مثبت از سه گروه (درحال یادگیری، ماهر، کنترل) عملکرد بهتری داشت. بعد از آن گروه الگوی درحال یادگیری از دو گروه (ماهر و کنترل) بهتر بود و در آخر گروه الگوی ماهر از گروه کنترل بهتر عمل کردند. براساس این یافته ها می توان چنین نتیجه گیری کرد، در جایی که دسترسی به امکانات ویدیویی وجود دارد، می توان از الگودهی استفاده کرد. چه بسا آموزش از این طریق، به لحاظ صرف وقت و هزینه برای شاگردان، مربیان، معلمان و والدین سودمندتر است و موجب یادگیری بیشتر و پایدارتر می شود.

    کلیدواژگان: الگوی درحال یادگیری، الگوی ماهر، خودمرورگری مثبت، شنای کرال سینه، یادگیری مشاهده ای
  • شهزاد طهماسبی بروجنی*، معصومه کریم تجات صفحات 122-136

    در این پژوهش به بررسی بازخورد مبتنی بر نظریه توانایی ذاتی و توانایی افزایشی بر تعادل پویای زنان میانسال پرداخته شد. 29 زن میانسال (با میانگین سنی94/2 ±75/53) به صورت هدفمند انتخاب و سپس به صورت انتساب تصادفی در دو گروه مساوی بازخورد مبتنی بر توانایی ذاتی و توانایی افزایشی قرار گرفتند. هر دو گروه بعد از پیش آزمون تعادل پویا (آزمون عملکردی زمان برخاستن و راه رفتن) دستورالعمل های بازخوردی متفاوتی دریافت کردند. آزمون یادداری فوری در پایان جلسه مداخله و یادداری تاخیری یک روز بعد اجرا شد. همچنین آزمون انتقال هم به صورت تکلیف شناختی و هم دستکاری شی انجام شد. تمام آزمون ها در سه مرحله اجرا و نمره میانگین هر یک ثبت گردید. نتایج تحلیل واریانس مرکب تفاوت معنی داری بین دو بازخورد در تعادل پویا (249/0=P) نشان نداد. همچنین، نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری نشان داد که تعادل پویا در زنان میانسال تحت تاثیر هر دو بازخورد مبتنی بر توانایی ذاتی (0005/0=P) و بازخورد مبتنی بر توانایی افزایشی (000003/0=P) قرار گرفته است. در نتیجه، جدای از نوع بازخورد مبتنی بر توانایی ها، اثر بخشی هر دو نوع بازخورد در تعادل پویا مورد تایید قرار گرفت. بدین مفهوم که، آثار کوتاه مدت در هر دو گروه نشان از بهبود معنی دار تعادل پویا از پیش تا پس آزمون و یادداری فوری بود. همچنین آنچه در نتایج اثبات شد این بود که به نظر می رسد تکالیف ثانویه شناختی بیش از حرکتی می تواند تعادل را مختل کند.

    کلیدواژگان: بازخورد عمومی، بازخورد غیرعمومی، تکلیف ثانویه شناختی، تکلیف ثانویه حرکتی
  • هما علی پور، ژاله باقرلی*، سید محی الدین بهاری صفحات 137-147

    در میان علوم مرتبط با ورزش، تاثیر روانشناسی ورزشی ونقش آن در کسب موفقیت های ورزشی اجتناب ناپذیر است. یکی از زیر مجموعه های روانشناسی ورزشی که بر عملکرد فرد تاثیر می گذارد، خودکار آمدی است هدف این تحقیق بررسی تاثیر بالا بردن انتظار بر عملکرد و یادگیری ضربه پات گلف با تاکید بر خودکارآمدی و شایستگی ادراک شده می باشد. طرح آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با دو گروه هدف بزرگ و هدف کوچک بود. برای این منظور تعداد 34 دانشجو (3/3±2/20) انتخاب و به ضورت تصادفی به دو گروه 17 نفره تقسیم شدند. شرکت کنندگان در پیش آزمون یک بلوک 5 کوششی، مرحله اکتساب، 5 بلوک 10کوششی و در مرحله یادداری و انتقال، 12 کوشش را اجرا کردند. نتایج آزمون  تحلیل واریانس 2 عاملی ترکیبی برای مرحله اکتساب و tمستقل برای مرحله یادداری نشان داد که یادگیری ضربه پات گلف در بین دو گروه هدف بزرگ و کوچک به طور معنی داری متفاوت است (05/0>P)؛ اما تفاوت معنی داری بین دو گروه در خودکارآمدی و شایستگی ادراک شده وجود ندارد. نتایج تحقیق نشان داد که بالا بردن انتظار بر یادگیری مهارت حرکتی ضربه پات گلف در مرحله یادداری و انتقال تاثیر بسزایی داشت، در حالیکه بالا بردن انتظار بر خودکارامدی و شایستگی ادراک شده تاثیر معنی داری نداشت.

    کلیدواژگان: بالا بردن انتظار، یادداری، انتقال، ضربه پات گلف، خودکارآمدی، شایستگی ادراک شده
  • ابراهیم نوروزی سید حسنی*، فاطمه سادات حسینی، محمدکاظم واعظ موسوی صفحات 148-162

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثر تمرین چشم ساکن و ذهن ساکن بر یادگیری پرتاب دارت بود. سی مرد جوان با میانگین سنی 28/3±53/24 سال به شیوه در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به 3 گروه چشم ساکن، گروه ذهن ساکن و گروه کنترل تقسیم شدند. اجرای این پژوهش شامل پنج مرحله پیش آزمون، تمرینات به دو شیوه چشم ساکن و ذهن ساکن، یادداری اول، آزمون تحت فشار و یادداری دوم بود. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و روش های آماری آزمون تحلیل واریانس مرکب و آزمون تعقیبی بنفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد مقادیر خطای شعاعی برای تمام گروه ها در اثر تمرین کاهش یافته بود (001/0=p). علاوه براین، خطای شعاعی پرتاب دارت برای گروه چشم ساکن به نسبت گروه های دیگر کاهش بیشتری یافته بود 001/0= P، همچنین این کاهش در گروه ذهن ساکن بیشتر از گروه تمرین بدنی بود 001/0=P. علاوه براین، نتایج نشان داد تنها گروه چشم ساکن و ذهن ساکن توانستند عملکرد خود را در آزمون تحت فشار حفظ کنند 001/0= P. نتایج پژوهش حاضر، دو نوع تمرین چشم ساکن و ذهن ساکن را به عنوان ابزاری برای ایجاد شرایط یادگیری پنهان، پیشنهاد می کند.

    کلیدواژگان: یادگیری حرکتی، چشم ساکن، ذهن ساکن، تحت فشار
  • محمدتقی اقدسی، بهزاد بهزادنیا* صفحات 163-179

    این پژوهش خودکارآمدی تمرینی و شاخص های بهزیستی را بر اساس جهت گیری های مختلف نسبت به فعالیت ها را در جانبازان و معلولین جسمی-حرکتی مقایسه کرد.  123 نفر از جانبازان و معلولین جسمی- حرکتی در شهرهای ارومیه و تبریز پرسشنامه های خودکارآمدی تمرینی، انگیزه لذت گرایی و فضیلت گرایی برای فعالیت ها، عاطفه مثبت و منفی و سرزندگی ذهنی را تکمیل کردند.  نتایج نشان داد که تنها انگیزه فضیلت گرایی با عاطفه مثبت و سرزندگی ارتباط مثبتی داشت. خودکارآمدی تمرینی با بهزیستی فضیلت گرا رابطه مثبت داشت. تفاوت معناداری بین چهار نوع جهت گیری در زندگی در شاخص عاطفه مثبت و سرزندگی وجود داشت. افرادی که دارای میزان بالاتری از فضیلت-گرایی بودند، درجات بالاتری از عاطفه مثبت و سرزندگی ذهنی را به نسبت افرادی که میزان پایین تری از فضیلت گرایی و لذت گرایی (زندگی تهی) داشتند. همچنین افرادی که دارای میزان بالاتری از هر دو فضیلت گرایی و لذت گرایی بودند (زندگی کامل) دارای میزان بالاتری از عاطفه مثبت به نسبت افراد با زندگی تهی هستند. نتایج نقش مهم  فضیلت گرایی در بهزیستی جانبازان و معلولین جسمی - حرکتی نشان می دهد، و ترکیب این دو نوع انگیزه می تواند مرتبط با بهزیستی بهینه در این گروه از افراد باشد.

    کلیدواژگان: فضیلت گرایی، لذت گرایی، خودکارآمدی تمرینی، نظریه خود- مختاری، جانبازان و معلولین جسمی - حرکتی
  • سید عباس ابراهیمی*، محسن عین علی، هوشمند باقری قره بلاغ صفحات 180-197

    در سال های اخیر، مطالعات مربوط به رهبری گسترش یافته و مدل های جدیدی از رهبری توسط اندیشمندان ارایه شده است که یکی از آن مدل ها، رهبری زهرآگین است. بر خلاف سبک های رهبری مثبت گرا، رهبری زهرآگین بر جنبه های منفی یک رهبر تاکید دارد و محیط کسب و کار را برای پیروان تبدیل به محیطی آکنده از تنفر و بدبینی می کند. محبوبیت چشم انداز رهبری تاریک منجر به توسعه مدل رهبری زهرآگین شده است. پژوهش حاضر به دنبال بررسی پیامدهای رهبری زهرآگین با تاکید بر نقش میانجی مدنیت واحد است. این مطالعه از لحاظ هدف کاربردی، از نوع تحقیقات توصیفی و با روش پیمایشی است. برای این منظور نمونه ای به تعداد 210 نفر از ورزشکاران هیات های ورزشی مستقر در شهر سمنان به  بصورت غیر احتمالی در دسترس انتخاب شدند و داده ها از طریق پرسشنامه گردآوری شد و به کمک مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزار Pls - Smart مورد بررسی قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان  می دهد که رهبری زهراگین بر بدبینی سازمانی و تمایل به ترک خدمت  رابطه معناداری دارد. با این وجود، بین رهبری زهراگین، اعتماد سازمانی و مدنیت واحد رابطه منفی و معناداری یافت شد. علاوه بر این، مدنیت واحد رابطه منفی و معناداری با بدبینی سازمانی و تمایل به ترک خدمت کارکنان دارد. همچنین بین مدنیت واحد و اعتماد سازمانی تاثیرمعناداری یافت شد.

    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، مدنیت واحد، بدبینی سازمانی، ترک خدمت
|
  • Masoud Freydoni, Ebrahim Alidost Ghahfarokhi* Pages 1-15

    The aim of current study was providing a model of the effect of emotional commitment and continued commitment on customers’ going to buy and Support intention. The statistical population was the whole consumers of Enghelab sport complex of Tehran that based on the number of questions of questionnaires (30 questions) 300 samples were selected. With reviewing the literature of the study, the primary research model was designed and based on that, the questionnaire was made and validity of questionnaire was confirmed by some academic experts and factor analysis. For analyzing the data, was used SEM (Structural equation modeling). The results from the model was shown emotional and continued commitment have effects on going to buy and customers’ support intention. Also, the model has goodness and high fitness and shown that the designed relationships of variables had been logical on research theoretical base. Focus on the result, was suggested to make customers commitment, and should be considered to serving customers and suppliers expectations in line with expectations and beyond their expectations that consequently has increased purchase intention and support customers of Enghelab Sports Complex.

    Keywords: Emotional commitment, Continued commitment, Going to buy, Support plan
  • Mehdi Shahbazi, Akbar Bohloul*, Shaghayegh Modaberi Pages 16-30

    Measuring instrument of interpersonal and intrapersonal motor coordination has designed and built to provide information about the human movements’ coordination in reach of researchers, trainers and therapists. To evaluate the validation of this instrument with using of Vienna two hands coordination test and present research instrument were asked 28 participants to do the task of two hands, two feet and interpersonal movement coordination. Pearson correlation test showed that the present research instrument has high validation in motor coordination of two hands in total time mean factor of joystick (r =0/88), knob (r =0/96) and in error percentage mean factor of joystick (r =0/89) and knob (r =0/87). Also the results of Cronbach’s alpha showed that present research instrument has appropriate reliability in motor coordination of two hands in total time mean factor of joystick (r =0/89) and knob (r =0/97) and in error time percentage mean factor of joystick  (r =0/81) and knob (r =0/85). Also results indicated acceptable reliability in motor coordination of two feet in total time mean factor of pedals (r =0/90) and in error time percentage mean factor of pedals (r =0/83) and in interpersonal motor coordination in total time mean factor (r =0/91) and in error time percentage mean factor (r =0/80). Therefore using the present study instrument can be offered to sports science laboratories in all higher education institutions, federations and coaches, patients and rehabilitation centers, health and physiotherapy clinics.

    Keywords: Accreditation, motor control, interpersonal motor coordination, intrapersonal motor coordination, Vienna
  • Chalak Majidi*, Marjan Saffari, Mohammad Khabiri Pages 31-56

    In the recent years, adventure sports have been growing increasingly. Adventure sports are new and appealing activities that regularly include some kinds of physical and mental challenges and relative presence of natural environment. These activities are presenting new paths and sometime they called as a serious competitor for mainstream sport. The aim of this study was to present a paradigm for adventure sports development. The qualitative methodology used in this study has followed an interpretive approach that was achieved by grounded theory. Data was collected from literature, interviews, focus groups, adventure sports related documentary films and movies. Results of this study are presenting adventure sports paradigm. In this paradigm developmental causal conditions of adventure sports, contexture of adventure sports, existing intervening conditions and contextual conditions, strategies and tactics for developing adventure sports and finally consequences. To appropriate recognition and encountering with this field, that most probably will be one of the main part of sport, we suggest doing more scientific research, especially with futurology approaches.

    Keywords: Paradigm, Adventure Sports, Alternative Sports, Qualitative research, Grounded Theory
  • Zahra Karimi, Javad Gholamian, Vahid Saatchian* Pages 57-71

    The present study investigates the role of aesthetic dimensions of the place and the tendency of costumers to the sport in physical fitness and aerobics clubs in Mashhad. The research method was descriptive-correlational and the statistical population consisted of customers of Mashhad fitness and aerobics clubs. Considering correlational studies, 250 persons were selected (randomly) as the samples. Then two questionnaires of Soleimanichr('39')s Aesthetic Dimensions (2012) and Gilchr('39')s Sport Participation Motivation Questionnaire (1983) were used. The validity and reliability of the questionnaires were 0.71 and 0.82, respectively. The results showed that the most important aesthetic component of "color" is in the first priority and the "environment" component is in the last priority. In terms of forecasting the tendency of customers to sports, It can be said that 43% of the changes in tendency to sports is related to aesthetic variable (P<0.05). The dimensions of aesthetics can have a positive and significant effect equal to 0.77 on tendency to sports. Considering the changing of todaychr('39')s customer’s attitude regarding the use of equipped and modern sports spaces with exclusive spaces and modern style, applying aesthetic dimensions can be useful for customer satisfaction, assurance of their loyalty, as well as the tendency of people to sports and sports clubs.

    Keywords: Sport Marketing, Sport club, aesthetic, Tendency to exercise, Sports customer
  • Sepideh Masomi*, Maisam Shirkhodaie, Reza Ahmadi Pages 72-91

    Focus of cause-related marketing efforts in the sports industry is related to the intangible nature of sport Business and the high degree of fanschr('39') willingness to charity programs. The purpose of this study is to investigate the role of sport fanschr('39') attitude in cause-related sport marketing. Survey of this study was the members of the Supporterschr('39') Association of Persepolischr('39')s and Esteghlalchr('39')s clubs. And the questioner is sent them through Social Networks. In this study, simple random sampling was used and since the Statistical Society in this study was unlimited, Cochran formula was used to estimate the sample size. To analyze the data, structural equation method with Partial Least Squares (PLS) approach is used. Based on the results, both fans attitude toward cause-related sport marketing and fans attitude toward sport team has a   positive and significant effect on purchase intention of sport product and re-attention intention. According to the finding, when fans have a positive attitude toward the team and sport charity program, cause/brand fit lead to purchase intention and re-attention intention.

    Keywords: Cause-related sport marketing, Attitude toward cause-related Sport marketing, Cause, brand fit, Purchase intention of sport product, Re-attention intention
  • Ali Abaszadeh*, Abdolah Ghasemi, Ali Heirani, Mehdi Nabavi Nik Pages 92-104

    Augmented feedback is information that guidance performance to direction correct response and has critical role in motor skill learning. The purpose of this study was to examine the effect of knowledge of results, after good and poor trials on learning and error estimation capability in children.32 elementary students (Mean age 10/4, SD ± 0/9) that all novice and no experience in dart skill participated in this research and randomly divided in two groups (good and poor feedback groups). Participants’ in acquisition phase exercise dart skill at 10 blacks (6-trial) and received knowledge of resulting feedback on 3 attempts in each block, also in all their trials on the acquisition and retention had error estimation. Multiplex Analysis of variance test (2*2) with repeated measures, independent t test and Multiple Analysis of variance test used to data analysis (α=0.05). There were significant difference between two groups in performance and error estimation in practice phase (p=0/001). Also, the good feedback group showed learning and error detection capability advantages on a delayed retention test (p=0/001). These results demonstrated that learning and error detection capability are facilitated if feedback is presented after good rather than poor trials.

    Keywords: Knowledge of results, Good trials, Poor trials, Dart throwing, Error estimation
  • Majid Razavinia*, Shahab Parvinpour, Saeed Arsham Pages 105-121

    One of the main goals of the mission of experts motor learning is maximize the quality of learning experiences and optimize the educational environment .The purpose of this study was focusing on the effects of learning model, skilled model and positive self-review crawl on learning in children aged 9 to 11 years in Alborz Province. Participants of the random and available samples divided into different groups. Thus, Participants of all groups practiced three time in a week which have 20 attempt to practice in every session and totally all the crawl swimming exercises were finished at 12 session. at the end of the twelfth session acquisition test and a week after the end of the last session retention and transfer tests were taken. The dependent variable was the quality of Participants which was performed by swimming instructor-notch swimming using crawl skills assessment Czech list. The results indicate the advantage of the three types of model crawl performance and significant difference between groups in the acquisition, retention and transfer test) p<0/05(.Also, positive self-review and learning model groups was considerably better than skilled model and control group in Acquisition test. Furthermore, skilled model group scores are really higher than the control group. Positive self-review groups had the best performance in the retention and transfer tests in comparison with the other groups (learning model, skilled model and control). After that, learning model group was more effective than the rest of them (skilled model and Control groups). Finally, control groups had lowest performance among all mentioned groups

    Keywords: Observational learning, learning model, skilled model, positive self-review, front crawl swimming
  • Shahzad Tahmasebi Boroujani*, Masoumeh Karimnejat Pages 122-136

    The aim of this study was to examine the effect of inherent and incremental ability theories feedback on dynamic balance in middle-aged women. 29 middle-aged women (age: 50-60) randomly assigned into two groups (inherent ability= 15 subjects, and incremental ability= 14 subjects). Both groups after the dynamic balance pretest (Timed Up and Go) received different instructions feedback. Immediate retention test at the end of sessions and delayed retention test was a day later. The transfer test conducted by cognitive and manual task. All tests performed on three stages and the score was recorded average each. The Mixed analysis of variance not significant difference between two feedbacks in dynamic balance (P= 0.249). In addition, analysis of variance with repeated measures showed that the dynamic balance in middle-aged women affected by both the inherent ability-based feedback (P= 0.0005) and incremental ability-based feedback (P=0.000003).

    Keywords: Generic Feedback, Non-Generic Feedback, Secondary Cognitive Task, Secondary Manual Task
  • Homa Alipour, Zhaleh Bagherli*, Seyed Mohialdin Bahari Pages 137-147

    Sport psychology and its role is important effect on successful in physical education. One of following a field of sport psychology that affects performance, is self-efficacy. The aim of this study was to investigate the effect of raising expected impact on performance and learning with an emphasis on self-efficacy and competence Put Golf is perceived. In terms of content this study was applicable. The experimental design was pretest-posttest with two large and small target groups. For this purpose, a sample of 34 students were divided into two groups (n=17), participated in this study. Students perform 5 blocks efforts in the pre-test, then the acquisition phase which contains 5 blocks of 10 trials and then the retention and transfer was performed in 12 attempts. After checking the normality of the data, independent t- test and analysis of variance (repeated measure ANOVA) was used. The findings of this study showed that learning putting golf balls between large and small target groups significantly different (p<0.05), But there isn’t significant difference between the two groups in efficacy and perceived competence. The results showed that enhanced expectancies significant impact on learning motor skills of golf putting golf in the retention and transfer test, while enhanced expectancies had no significant effect on self-efficacy and perceived competence.

    Keywords: Expectance, Retention, Transfer, Golf Putting, Self-efficacy, Perception Competence
  • Ebrahim Norouzi*, Fatemehsadat Hosseini, Seyed MohammadKazem Vaezmosavi Pages 148-162

    The aim of present study is to investigate effect of the quiet eye and quiet mind training on the dart throw learning. Thirty young males were selected with 24.53 mean aged through convenience sampling and randomly divided into quiet eye group, quiet mind group and control group. The study was conducted in four phases, including: Pre-test, training in quiet eye and quiet mind training, retention 1, under pressure test and retention 2. Descriptive statistics, Mixed ANOVA and post-hoc Bonferroni correction were used to data analyze. The results of the study showed that radial error of all groups dwindled as the result of training. Moreover, the radial error of quiet group was lower than other groups and that of quiet mind group was lower control group. Likewise, quiet eye and mind groups were capable of maintaing their performance in the under-pressure test rather than control group. The results of this study suggest that quiet mind and quiet eye training would be beneficial as a tool to prime impilicit learning conditions.

    Keywords: motor learning, Quiet eye, Quiet mind, under pressure
  • MohammadTaghi Aghdasi, Behzad Behzadnia* Pages 163-179

    This study examined the comparison of exercise self-efficacy and indices of well-being based on different orientations to activities among physically-motion disables and veterans. 123 physically-motion disables and veterans filled the questionnaires of exercise self-efficacy, hedonia and eudemonia motives for activities, positive and negative affect and subjective vitality.The results showed that only eudemonia motive positively associated with positive affect and vitality. Exercise self-efficacy positively associated with eudemonic well-being. There were significant differences between different orientation to activities on positive affect and vitality. People whose lives were high in eudemonia had higher degrees of positive affect and vitality than people whose lives in the lower degree of both hedonia and eudemonia (empty life). Also, people whose lives were in both high eudemonia and hedonia (full life) had the higher degree of positive affect than people whose lives in empty life.The finding show of crucial role of eudemonia on well-being among physically-motion disables and veterans, and the combination of hedonia and eudemonia may be associated with optimal well-being.

    Keywords: Eudemonia, Hedonia, Exercise Self-Efficacy, Self-Determination Theory, Physically-Motion Disables, Veterans
  • Seyed Abbas Ebrahimi*, Mohsen Eynali, Hooshmand Bagheri Garabolagh Pages 180-197

    In recent years, leadership studies have been expanded and new leadership models have been presented by scholars that one of these models is toxic leadership. Contrary to positivist leadership styles, toxic leadership emphasizes the negative aspects of a leader. The popularity of the dark leadership vision has led to the development of a toxic leadership model. The present study seeks to investigate the consequences of toxic leadership with an emphasis on mediation role of unit civility. This is a applied and descriptive study and has been performed by survey method. For this purpose, a sample of 210 sports athletes in Semnan were randomly selected. Data were collected with questionnaire and analyzed using structural equation modeling in Smart-Pls software. Findings show that, toxic leadership has a significant relationship with organizational cynicism and Intention to Leave. There was a negative and significant relationship between toxic leadership, organizational trust and unit civility. In addition, the unit civility has a negative and significant relationship with organizational cynicism and Intention to Leave. Also, there was a significant relationship between unit civility and organizational trust.

    Keywords: Toxic Leadership, Unit Civility, Organizational Cynicism, Intention to Leave