فهرست مطالب

نشریه پژوهش سلامت
سال پنجم شماره 3 (پیاپی 19، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحر محسنی، احمد میرگل* صفحات 137-143
    مقدمه

    شادی به عنوان یکی از توانایی های ذهن انسان نقش عمده ای در نوآوری و حل مشکلات بشری بر عهده دارد. لذا هدف پژوهش حاضر، تعیین نقش سبک زندگی اسلامی، مطلوبیت اجتماعی و خودکارآمدی در پیش بینی شادکامی و سلامت روان دانشجویان بوده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه کاربردی، از نوع مطالعات همبستگی بود. 150 دانشجو از بین جمعیت دانشجویان دانشگاه پیام نور مرکز زاهدان در سال تحصیلی 97- 98 به شیوه تصادفی ساده انتخاب شده و اطلاعات مربوط با استفاده از پرسشنامه های سبک زندگی اسلامی کاویانی (1388)، مطلوبیت اجتماعی کراون و مارلو (1964)، خودکارآمدی شوارترز و جروسالم (1992) و شادکامی آکسفورد (1999) جمع آوری گردید. به منظور بررسی داده ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون در نرم افزار Spss استفاده شد.  

    یافته ها

    نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که رابطه مثبت و معناداری بین سبک زندگی اسلامی با شادکامی (0.27=r) در سطح 99 درصد اطمینان وجود دارد. همچنین رابطه مثبت و معناداری بین مطلوبیت اجتماعی (0.52-=r) و خودکارآمدی (0.33=r)  با شادکامی دانشجویان در سطح 99 درصد اطمینان وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به قابل آموزش بودن شادکامی و نقش مهم آن در بهبود روانی و سلامت فرد، سیستم آموزشی و برنامه ریزان آموزش و پرورش باید در مطالعات علمی و تدابیر آموزشی به آن توجه ویژه ای داشته باشند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی اسلامی، مطلوبیت اجتماعی، خودکارآمدی، شادکامی، دانشجویان
  • فریده باباخانی* صفحات 144-151
    مقدمه

    طراحی برنامه های حرکتی مناسب از مهمترین عوامل کمک به دانش آموزان کم توان ذهنی می باشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تاثیر ماندگاری دوازده هفته تمرینات عضلات مرکزی با توپ فیزیوبال بر تعادل و تغییر انحنای لوردوز در دانش آموزان دخترکم توان ذهنی آموزش پذیر بود.

    مواد و روش ها

    نمونه آماری این پژوهش 30 دانش آموز دخترکم توان ذهنی با دامنه سنی 12-10 سال بودند که در دو گروه 15 نفری تجربی (ناهنجاری لوردوز) و کنترل (بدون ناهنجاری برای ارزیابی تعادل) قرار گرفتند. برای ارزیابی زاویای لوردوز از خط کش منعطف و برای تعادل پویا از آزمون y استفاده شد. آزمودنی ها یک برنامه تمرینی که شامل تمرین های ثبات مرکزی با توپ فیزیوبال را 3 بار در هفته به مدت 12 هفته دریافت کردند. داده ها توسط آزمون t همبسته و مستقل با سطح معناداری  (0.05≥P) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    پس از 12 هفته تمرین، بهبود معنی داری در ناهنجاری لوردوز کمری گروه تجربی نسبت به پیش از دوره تمرینات ثبات مرکزی با توپ فیزیوبال ایجاد شد (0.05≥P). تمرین با توپ فیزیوبال درگروه تجربی، منجر به بهبود تعادل و عملکرد بهتر نسبت به گروه کنترل شد. تعادل پس از تمرینات درهر دو گروه تجربی و کنترل در جهت قدامی و خلفی داخلی معنادار بوده است (0.05≥P). در تعادل خلفی خارجی هر دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    استفاده از توپ فیزیوبال در تمرینات ثبات مرکزی می تواند به عنوان روشی موثر در کاهش زاویه لوردوز کمری و مداخله ای سودمند در جهت بهبود تعادل در دانش آموزان کم توان ذهنی باشد.

    کلیدواژگان: کم توان ذهنی، ثبات مرکزی، تعادل پویا، لوردوز
  • فرشاد فتحی، علی خضری*، محمدسعید خانجوانی، هانیه شریفی، کیانوش عبدی صفحات 152-161
    مقدمه

    تاکید بر حقوق انسان در دریافت خدمات بهداشتی-درمانی، زمانی اهمیت می یابد که آسیب پذیری بیمار، او را به آسانی درمعرض تخلفات قرار می دهد. اهمیت حقوق بیمار و توجه به آن زمانی پررنگ تر شد که پاسخ گویی به انتظارات غیردرمانی بیماران به عنوان یکی از اهداف نظام های سلامت درگزارش جهانی سلامت سال2000 ذکر گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه، کلیه مقالات منتشر شده بین سال های 2000 تا 2016 بودند که با استفاده از کلید واژه های پاسخ گویی، خدمات سلامت و نظام سلامت در بانک های اطلاعاتی داخلی و خارجی یافت شدند. به منظور جمع آوری داده ها از فرم استخراج داده ها که براساس هدف پژوهش طراحی شده بود استفاده گردید. نتیجه این جستجو دستیابی به 39 مقاله مرتبط با موضوع بود که نهایتا 21 مقاله به علت دارا نبودن معیارهای ورود حذف شدند و 18 مقاله وارد مطالعه شدند.  

    یافته ها

    در پی ارزیابی پاسخ گویی در سیستم سلامت، همکاری بیشتر بیماران با اعضای تیم درمان، رضایت از کیفیت خدمات، رضایت از عملکرد پرسنل سلامت ایجاد شد. همچنین بررسی پاسخ گویی درمراکز ارایه دهنده خدمات سلامت اهمیت بسیار زیادی دارد و در تخصیص منابع و تدوین استراتژی های اصلاحی به مدیریت هر چه بهتر خدمات شایانی می کند.

    نتیجه گیری

    با توجه به وضعیت کنونی پاسخ گویی درمراکز ارایه دهنده خدمات سلامت و اهمیت آن، تقویت ابعاد دارای نقاط ضعف باید در اولویت کاری مدیران و سیاست گذاران سلامت قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پاسخگویی، نظام سلامت، خدمات سلامت
  • رمضان جعفری*، مرتضی خداپرست، محمدحسین قزوینی صفحات 162-167
    مقدمه

    بیماری های قلب و عروق شایع ترین علت مرگ و میر در جهان بوده و اصلی ترین علت آن ها نیز آترواسکلروز عروق کرونر می باشد. یکی از روش های که توان پیش گویی حوادث قلبی را افزایش داده است، تعیین نمره کلسیم شریان کرونر می باشد که یک بیومارکر تصویری قوی برای آتروسکلروز است. از طرفی  آنتی ژن گروه های خونی ABO در ترشحات و غشای سلولی تمام سلول های بدن واقع شده و موجب افزایش استعداد ابتلا به تعدادی از بیماری ها در فنوتیپ های گروه های خونی می شود. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط بین نمره کلسیم شریان کرونر با گروه های خونی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه، یک مطالعه ی مقطعی بود که جامعه مورد پژوهش در آن، بیمارانی بودند که جهت انجام اسکن و تعیین میزان نمره کلسیم شریان کرونر توسط متخصص قلب و عروق به بخش رادیولوژی ارجاع می شدند. برای کلیه بیماران چک لیستی تهیه گردیده که در آن گروه خونی و ریسک فاکتورهای قلبی فرمینگهام شامل سن، جنس، فشارخون، کلسترول، HDL، دیابت و سابقه ی مصرف سیگار به همراه اطلاعات دموگرافیک در آن ثبت می گردید. در نهایت اطلاعات ثبت شده به روش توصیفی و مقایسه میانگین ها و نیز آنالیز همبستگی در نرم افزار آماری SPSS-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج ما نشان داد که ارتباط معنی داری بین گروه های خونی با نمره کلسیم شریان کرونر وجود ندارد. اما بین ریسک فاکتور های قلبی فرمینگهام (جنسیت، سن، مصرف سیگار، دیابت، فشار خون بالا، کلسترول توتال بالا و HDL پایین) با این شاخص ارتباط معنادار برقرار است (P<0.05).

    نتیجه گیری

    نمره کلسیم شریان کرونر ارتباط معناداری با گروه خونی بیمار ندارد. اما ریسک فاکتورهای قلبی فرمینگهام دارای ارتباط معنا داری با نمره کلسیم شریان کرونر به عنوان پیش بینی کننده قوی در مورد حوادث قلبی و عروقی می باشد.

    کلیدواژگان: نمره کلسیم شریان کرونر، آترواسکلروز، گروه های خونی، فاکتورهای خطر قلبی فرمینگهام
  • مهری حسینی، بهرام یوسفی*، علی اشرف خزایی صفحات 168-179
    مقدمه

    مصرف مواد مختلف انرژی زا و مکمل های ورزشی جهت بهبود عملکرد عضلات یک مشکل بزرگ در سراسر دنیا محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر، تحلیل بازار و رفتار مصرف کنندگان مکمل های ورزشی در میان مردان و زنان پرورش اندام شهر کرمانشاه بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع توصیفی- کاربردی بود. 400 نفر ورزشکار بدنساز زن و مرد با استفاده از نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته تحلیل بازار و رفتار مصرف کننده بود. نظرهای متخصصان به منظور تعیین روایی صوری و محتوایی ابزارهای تحقیق و آزمون آلفای کرونباخ به منظور تعیین پایایی ابزارها به کار گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی، درصد، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 0.05≥P) با استفاده از SPSS و همچنین تحلیل مسیر به وسیله نرم افزار لیزرل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که 2/65 % از مردان و 66/36 % از زنان در حال حاضر عادت به مصرف استروییدهای آنابولیک داشتند. مکمل برند کارن با  23 % و اپکس با 19 % در بین مردان و برند اپکس با 25 % و کارن با  17 % نسبت به سایر برندها در بین زنان بیشتر مصرف می شدند. همچنین نتایج مطالعه حاضر نشان داد وضعیت بازار مصرف کنندگان اثر معناداری بر مولفه های رفتار مصرف کننده گان داشته و در کلیه متغیرهای تاثیر گذار بازار، کیفیت مکمل های ورزشی اثر زیادی بر خرید، رضایت و باور مشتریان دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، آگاهی از عوارض این داروها در ورزشکاران بدنساز مرد و زن بسیار پایین بود. بنابراین آموزش ورزشکاران در مورد عوارض مکمل های ورزشی و اجرای طرح های تحقیقاتی در تغییر  نگرش نسبت به مصرف این داروها توصیه می گردد. از سوی دیگر، به شرکت های تولیدکننده مکمل ها می توان توصیه کرد که به عوامل بازار (کیفیت، قیمت، باور و تبلیغات) به خصوص افزایش کیفیت در محصولات خود توجه بیشتری کنند.

    کلیدواژگان: مکمل های ورزشی، نگرش، آگاهی، بازار، رفتار مصرف کننده
  • بابک قطبی، ساسان ناوخاصی، شادی قبادی*، زهرا شهسواری، ناهید کهریزی صفحات 180-187

    موارد تایید شده و مشکوک بیماری کروناویروس جدید 2019 نه تنها در چین، بلکه در ایران و جهان نیز زیاد شده است. تقاضای بسیار زیاد برای کنترل جریان شیوع کووید-19، هم کارکنان مراقبت از سلامت و هم نظام تدارکات پزشکی را به چالش کشیده است. بر همین اساس این پژوهش با هدف بررسی عفونت کرونا ویروس جدید (2019-nCOV)  انجام گرفته است. مقالت مختلف در زمینه بیماری کووید-19 جمع آوری و ترجمه شده است. نتایج این پژوهش شامل توضیح بالینی، تشخیص بیماری، علل و عوامل خطر، رویه های تشخیص بیماری، درمان، پیش بینی عوارض، غربال گری و پیشگیری می شود.

    کلیدواژگان: کرونا ویروس جدید، علایم بالینی، تشخیص بیماری، درمان، پیشگیری از بیماری
  • اریا حدادی*، محمداسماعیل ابراهیمی صفحات 188-198
    مقدمه

    تاب آوری توانایی آموختن، مدیریت و انطباق با شرایط سخت و پاسخ انعطاف پذیر به فشارهای زندگی روزانه است. با توجه به اینکه دانشجویان در دوران دانشجویی خود، دچار مسایل عاطفی مانند دوری از خانواده می شوند و استقلال در آنها نیاز به مهارت های ارتباطی دارد، لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر گروه درمانی یالوم بر میزان تاب آوری و مهارت های ارتباطی دانشجویان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان روانشناسی بود که از بین آنها 32 نفر به صورت تصادفی در دو گروه 16 نفره آزمایش و کنترل با توجه به معیار ورود و خروج انتخاب شدند. سپس گروه آزمایش طی 10 جلسه تحت گروه درمانی یالوم قرار گرفتند و هر دو گروه به صورت پیش آزمون و پس آزمون به پرسشنامه های تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و پرسشنامه مهارتهای ارتباطی بارتون (1990) پاسخ دادند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس چند متغیری و تحلیل واریانس تک متغیری در نرم افزار SPSS نسخه 25 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، گروه درمانی یالوم موجب بالا رفتن تاب آوری شده است (پیش آزمون: 3.51±66.06؛ پس آزمون: 6.71±89.67). همچنین، با استفاده از تحلیل واریانس تک متغیری به وضوح افزایش در نمرات مهارت های ارتباطی بعد از اجرای گروه درمانی یالوم (پیش آزمون: 4.32±18.00؛ پس آزمون: 3.53±41.31) مشاهده شد که حاکی از بهبود مهارت های ارتباطی در دانشجویان بود.

    نتیجه گیری

    گروه درمانی یالوم بر میزان تاب آوری و مهارت های ارتباطی دانشجویان موثر بوده و با توجه به اینکه این مهارت ها در تصمیم گیری های بنیادین آنها نقش اساسی دارد و علاوه بر آن منجر به افزایش تاب آوری می گردد، از داده های این پژوهش در راستای افزایش ارتقا سلامت دانشجویان می توان بهره برد.

    کلیدواژگان: گروه درمانی، یالوم، مهارت های ارتباطی، تاب آوری
  • اکرم مهراندشت*، سعید موحدی سیرت، محمدرضا ملکیان، خدیجه علیپور ندوشن، زهره خلجی نیا صفحات 199-205
    مقدمه

    سلامت معنوی در اسلام در واقع ارتباط و اتصال معنوی انسان با خالق هستی است. این بخش با تعیین حوزه های مختلف سلامت معنوی و اجزای مطالعه امکان انجام دوباره و ارزیابی تحقیق را امکان پذیر می سازد. هدف این پژوهش، تعیین روش شناسی بکار گرفته شده در مقالات نمایه شده در حوزه سلامت معنوی در پایگاه PubMed در سالهای 2000 الی 2018 بود.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نوع پیمایشی توصیفی و مقطعی است. جامعه پژوهش شامل چکیده مقالات حوزه سلامت معنوی بود که از ابتدای سال 2000 الی سال 2018 در پایگاه اطلاعاتی پابمد نمایه شدند. با استفاده از نمونه گیری طبقه ای 350 مقاله بعنوان نمونه انتخاب شدند و اطلاعات مورد نیاز با مطالعه این مقالات در فرم جمع آوری داده ها ثبت شد. سپس مقالات به روش تحلیل شبکه ارزیابی شدند.  

    نتایج

    در مجموع 350 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند که ازین تعداد 54 مقاله توسط نویسندگان ایرانی و 160 مقاله توسط نویسندگان آمریکایی نوشته شده بود. بیشترین نوع مقالات از نوع مطالعات مقطعی بود. 25 مقاله از مجموع کل مقالات از نوع مطالعات ثانویه و 11 مقاله از نوع مطالعات کیفی بودند.  بررسی توزیع فراوانی مقالات نشان داد که دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه آزاد در بین دانشگاه های جهان بیشترین مقالات را دارا بودند.

    نتیجه گیری

    با شناسایی کدها و حوزه های مختلف در زمینه سلامت معنوی و استخراج آن از قرآن و روایات می توان کاربردها و کارکردهای مختلف این حوزه را شناسایی و در بهبود فعالیت های علمی پژوهشگران کمک نمود. مطالعات اولیه نشان داد که مطالعات مشاهده ای در راس مطالعات سلامت معنوی قرار دارد و مطالعات مداخله ای علیرغم تناسب باحیطه های علوم پزشکی از محبوبیت کمتری در بین پژوهشگران برخوردار است. همچنین درصد ناچیزی از کل مطالعات از نوع مطالعات ثانویه است.

    کلیدواژگان: روش شناسی، سلامت معنوی، مراقبت معنوی، تجارب معنوی
|
  • Sahar Mohseni, Ahmad Mirgol* Pages 137-143
    Introduction

    Happiness, as one of the abilities of the human mind, plays a major role in innovation and solving human problems. Therefore, the aim of the present study was to determine the role of Islamic lifestyle, social desirability and self-efficacy in predicting studentschr('39') happiness.

    Materials and Methods

    The present study was an applied study of correlational studies. 150 students were selected from the student population of Payame Noor University of Zahedan Center in the academic year of 1997-98 in a simple random manner and information related to using Kaviani Islamic lifestyle questionnaires (2009), social desirability of Crown and Marlowe (1964), Schwarzerchr('39')s self-efficacy And Jerosalem (1992) and Oxford Happiness (1999) were collected. Pearson correlation and regression in Spss software were used to investigate the data.

    Results

    The results of Pearson correlation coefficient showed that there is a positive and significant relationship between Islamic lifestyle and happiness (r=0.27) at 99% confidence level, as well as a positive and significant relationship between social desirability (r=-0.52) and self-efficacy (r=0.33) with studentschr('39') happiness at 99% confidence level. 

    Conclusion

    Due to the learnability of happiness and its important roles in improving mental health and well-being, the education system planners should pay more special attention to it in scientific studies and educational planning.

    Keywords: Islamic Lifestyle, Social Desirability, Self-Efficacy, Happiness, Mental Health, Students
  • Farideh Babakhani* Pages 144-151
    Introduction

    Designing appropriate movement programs is one of the most important factors in helping mentally retarded students. The aim of the present study was to investigate the effect of durability of twelve weeks of central muscle exercises with a physiobal ball on the balance and curvature of lordosis in mental retard trainable female students.

    Materials and Methods

    The statistical sample of this study was 30 female students with mental disabilities aged 10-12 years who were in two experimental groups of 15 (lordosis abnormalities) and control (without abnormalities to assess balance). A flexible ruler was used to evaluate the lordosis angle and a y test was used for dynamic equilibrium. Subjects received a training program that included central stability exercises with a physioball ball three times a week for 12 weeks. Data were analyzed by t-correlated and independent t-test with a significant level of P≤0.05.

    Results

    After 12 weeks of training, significant improvement in lumbar lordosis of the experimental group compared to the pre-training period of central stability with physioball ball was established (P<0.05). Exercise with a physioball ball in the experimental group led to improved balance and better performance than the control group. Balance after exercise has been significant in both experimental and control groups in the anterior and posterior direction of internal (P<0.05). There was no significant difference in the external posterior balance of both groups.

    Conclusion

    The use of physiobal balls in central stability exercises can be used as an effective way to reduce lumbar lordosis angle and beneficial interventions to improve balance in mentally retarded students.

    Author Contribution: The author contributed in the work.
    Conflict of Interest/Funding/Supports: The author states that have no Conflict of Interest/Funding/Supports in this study.
    Ethical Considerations: All ethical concerns respected in this study. Also it was approved in ethical committee of Allameh Tabataba’i University (code number: S/7/25/54347).
    Applicable Remarks: To aim for reduce Lumbar lordosis angle and improve balance in students with ntelectual disability.

    Keywords: Intelectual Disability, Core Stability Training, Dynamic Balance, Lordosis
  • Farshad Fathi, Ali Khezri*, Mohammad Saeed Khanjani, Haniyeh Sharifi, Kianoush Abdi Pages 152-161
    Introduction

    Emphasis on human rights in the provision of health care services becomes important when a patientchr('39')s vulnerability makes him or her vulnerable to abuse. The importance of patient rights and attention to them became more prominent when the response to patientschr('39') non-therapeutic expectations was cited as one of the goals of health systems in the 2000 World Health Report.

    Materials and Methods

    In this study, all articles published between 2000 and 2016 were found in both Iranian and international valuable databases using keywords of responsive, health services, and health system. In order to collect data, a data extraction form based on the research goal was used. The result of this search was the acquisition of 39 related articles, of which 21 articles were eventually removed due to lack of entry criteria, and 18 articles were included in the study.

    Results

    Following the evaluation of accountability in the health system, more cooperation of patients with members of the treatment team, satisfaction with the quality of services, satisfaction with the performance of health personnel was created. It is also important to be accountable to health care providers, and to make the best possible management of resources and the development of corrective strategies.

    Conclusion

    Given the current state of accountability in health care providers and their importance, strengthening the downside dimensions should be a priority for health managers and policymakers.

    Keywords: Accountability, Health System, Health Services
  • Ramezan Jafari*, Morteza Khodaparast, Mohammad Hossein Qazvini Pages 162-167
    Introduction

    Cardiovascular disease is the most common cause of death in the world, and the main cause is atherosclerosis of the coronary arteries. One of the methods that has increased the predictability of heart attacks is to determine the calcium score of the coronary artery, which is a powerful visual biomarker for atherosclerosis. On the other hand, the antigen of ABO blood groups is located in the secretions and cell membranes of all cells of the body and increases the susceptibility of a number of diseases in the phenotypes of blood groups. The aim of the present study was to investigate the relationship between the calcium score of coronary arteries and blood groups.  

    Materials and Methods

    The study was a cross-sectional study in which the study population was patients who were referred to the radiology department by a cardiologist to perform a scan and determine the amount of calcium in the coronary artery. A checklist has been prepared for all patients in which the blood group and risk factors for formalin heart failure, including age, sex, blood pressure, cholesterol, HDL, diabetes, and smoking history, along with demographic information, were recorded. Finally, the recorded information was analyzed by descriptive method and comparison of means and correlation analysis in SPSS-20 statistical software.

    Results

    Our results showed that there was no significant relationship between blood groups and coronary artery calcium score. But there is a significant association between the risk factors for formalin heart disease (gender, age, smoking, diabetes, high blood pressure, high total cholesterol, and low HDL) with this index (P<0.05).

    Conclusion

    Coronary artery calcium scores have no significant relationship with the patientchr('39')s blood type. But the risk factors for formalin heart failure are significantly related to the calcium score of the coronary artery as a strong predictor of cardiovascular events.

    Keywords: Coronary Artery Calcium Score (CACS), Atherosclerosis, ABO Blood Groups, Framingham Cardiac Risk Factors
  • Mehry Hoseini, Bahram Yousefi*, Ali Ashref Khazaei Pages 168-179
    Introduction

    Excessive consumption of energizer supplements to improve muscleschr('39') performances is a great problem of bodybuilders in worldwide. The aim of the present study was to analyze the market and consumer behavior of users of these supplements among bodybuilders in Kermanshah city.

    Materials and Methods

    This research was a descriptive-applied study. 400 male and female bodybuilders were randomly selected as the sample. The research tools included a researcher-made questionnaire, analysis of marketing, and behavior in energizer supplements consumers. Validity of the applied tool was determined by experts and Cronbachchr('39')s alpha test was used to determine the reliability of it. The collected data were analyzed by descriptive statistics (frequency, percentage, mean and standard deviation) and inferential statistics (Pearson correlation coefficient test) was used for data analysis. Path analysis was also performed using SPSS and LISREL software.

    Results

    The results showed that 65.2% of men and 36.66% of women were currently use anabolic steroids. Supplements of Karen brand with 23% and Apex with 19% were used more among men and Apex brand with 25% and Karen with 17% were consumed more than other brands among women. The results of the present study also showed that the situation of the consumer market has a significant effect on the components of consumer behavior, which in all influential market variables, the quality of sports supplements have a great effect on customer purchase, satisfaction and belief.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the awareness of the side effects of these drugs in male and female bodybuilders was very low. Therefore, educating athletes about the side effects of sports supplements and conducting research projects on changing attitudes toward the use of these drugs is recommended. On the other hand, supplements manufacturers can be advised to pay attention to market factors (quality, price, belief and advertising), especially to increase the quality of their products.

    Keywords: Anabolic Steroids, Attitude, Knowledge, Prevalence, Analysis of Marketing, Behavior
  • Babk Ghotbi, Sasan Navkhasi, Shadi Ghobadi*, Zahra Shahsavari, Nahid Kahrizi Pages 180-187

    Confirmed and suspected cases of new coronavirus 2019 have increased not only in China, but also in Iran and the world. The overwhelming demand for Covid-19 outbreaks has challenged both health care workers and the medical procurement system. Accordingly, this study was conducted to investigate the new coronavirus infection (2019-nCOV). Various articles on Covid-19 disease have been collected and translated. The results of this study include clinical explanation, diagnosis, causes and risk factors, diagnostic procedures, treatment, complication prediction, screening and prevention.

    Keywords: Novel Coronavirus, Clinical Symptoms, Illness Diagnosis, Treatment, Illness Prevention
  • Arya Haddadi*, Mohammad Esmaeel Ebrahimi Pages 188-198
    Introduction

    Resilience is the ability to learn, manage, and adapt to difficult situations and to respond flexibly to the stress of life. Due to the fact that students suffer from emotional issues such as distance from family and requires communication skills, so this study was conducted to investigate the effect of Yalom group therapy on resilience and communication skills of students.

    Materials and Methods

    This study was a quasi-experimental research project of pretest-posttest type with control group. The statistical population of the study included all psychology students, from which 32 people were randomly selected and divided into two groups of 16 experimental and control according to the inclusion and exclusion criteria. The experimental group then underwent Yalom group therapy for 10 sessions and both groups answered to Connor and Davidson (2003) Resilience Questionnaire and Barton Communication Skills Questionnaire (1990) as pretest and posttest. Data were analyzed using multivariate analysis of covariance and univariate analysis of variance in SPSS software version 25.

    Results

    The results showed that Yalom group therapy increased resilience (pretest: 66.06±3.51; posttest: 89.68±6.71). Also, using univariate analysis of variance, there was a clear increase in communication skills scores after Yalom group therapy (pre-test: 18.00±4.32; post-test: 41.31±3.53), which indicates on Improving communication skills in students.

    Conclusion

    Yalom group therapy is an effective intervention on students chr('39')resilience and communication skills improving them, and considering that these skills play essential roles in studentschr('39') life and increase resilience, the data of this study can be used to improve studentschr('39') health.

    Keywords: Group Therapy, Communication Skills, Resilience
  • Akram Mehrandasht*, Saeed Movahedisirat, Mohammadreza Malekian, Khadijeh Alipour Nodoushan, Zohreh Khalajinia Pages 199-205
    Introduction

    Spiritual health in Islam is in fact the spiritual connection of man with the Creator of the universe. This section makes it possible to re-evaluate and evaluate research by identifying different areas of spiritual health and study components. The purpose of this study was to determine the methodology used in articles indexed in the field of spiritual health in the PubMed database from 2000 to 2018.

    Materials and Methods

    This research is a descriptive and cross-sectional survey. The research population included abstracts of articles in the field of spiritual health that were indexed in the PubMed database from the beginning of 2000 to 2018. Using stratified sampling, 350 articles were selected as a sample and the required information was recorded in the data collection form by studying these articles. Then the articles were evaluated by network analysis method.  

    Results

    A total of 350 articles were reviewed, of which 54 articles were written by Iranian authors and 160 articles by American authors. Most of the articles were cross-sectional studies. 25 articles out of the total number of articles were secondary studies and 11 articles were qualitative studies. The study of the frequency distribution of articles showed that Shahid Beheshti University of Medical Sciences and Azad University had the most articles among the worldchr('39')s universities.

    Conclusion

    By identifying different codes and areas in the field of spiritual health and extracting it from the Quran and hadiths, it is possible to identify different applications and functions in this area and help improve the scientific activities of researchers. Preliminary studies have shown that observational studies are at the forefront of spiritual health studies, and interventional studies are less popular among researchers despite their relevance to the medical sciences. Also, a small percentage of all studies are secondary studies.

    Keywords: Methodology, Spiritual Health, Spiritual Care, Spiritual Experiences