فهرست مطالب

نشریه تعالی مشاوره و روان درمانی
پیاپی 34 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مهرداد ساسانی*، قربان فتحی اقدم، مسعود رضازاده صفحات 1-19
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی آموزش خود متمایز سازی و واقعیت درمانی بر صمیمیت، سازگاری و ابراز وجود زنان متاهل انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری کلیه زنان متاهل دارای مدت ازدواج زیر 5 سال و سن بین 20 تا 40 سال شهر تبریز بودند. نمونه آماری 45 زن متاهل، که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به روش تصادفی در دوگروه آزمایش، یک گروه برای آموزش واقعیت درمانی و یک گروه برای آموزش خود متمایز سازی (هر گروه 15 نفر) و یک گروه گواه (15 نفر) جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها در مرحله پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری از پرسشنامه صمیمیت زناشویی (باگاروزی، 2001)، پرسشنامه سازگاری (اسپانیر، 1976) و پرسشنامه ابراز وجود (گمبریل و ریچی،1975) استفاده شد. داده های بدست آمده با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، آموزش خود متمایزسازی و واقعیت درمانی بر صمیمیت، سازگاری و ابراز وجود زنان متاهل موثر است. همچنین بر اساس نتایج، بین اثر بخشی آموزش خود متمایزسازی و واقعیت درمانی بر صمیمیت، سازگاری و ابراز وجود زنان متاهل تفاوت معناداری وجود ندارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق می توان بیان کرد برای افرادی که از صمیمیت، سازگاری و ابراز وجود کمی برخوردار هستند می توانند از خود متمایزسازی و واقعیت درمانی به عنوان روش درمانی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: آموزش خودمتمایزسازی، آموزش واقعیت درمانی، صمیمیت، سازگاری، ابراز وجود
  • شادی پاک اندیش، آدیس کراسکیان*، فرهاد جمهری صفحات 20-32
    هدف

    چاقی در تمام جوامع یک مشکل بهداشتی است و به سرعت در حال افزایش است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی طرح‏واره درمانی و درمان شناختی-رفتاری بر کیفیت زندگی و تصویر بدنی زنان چاق انجام شد.

    روش

    روش پژوهش از نوع نیمه‏آزمایشی با طرح پیش‏آزمون، پس‏آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را تمامی زنان مراجعه کننده به مرکز درمان چاقی بیمارستان رسول اکرم(ص) شهر تهران در سال 1398 تشکیل داد که از بین آن‏ها با روش نمونه‏گیری هدفمند تعداد 45 نفر انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه مساوی 15 نفری جایگزین شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه کیفیت زندگی (سازمان بهداشت جهانی، 1989) و پرسشنامه روابط چندبعدی بدن-خود (کش و همکاران، 1997) بود. آزمودنی‏های دو گروه آزمایش تحت 8 جلسه 90 دقیقه درمان به صورت هفته‏ای یک جلسه قرار گرفتند. تحلیل داده ‏ها با روش‏های آمار توصیفی و تحلیل واریانس به شیوه اندازه‏گیری مکرر در نرم‏افزار SPSS/24 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین طرح‏واره درمانی و درمان شناختی-رفتاری با گروه کنترل بر کیفیت زندگی و ابعاد آن و تصویر بدنی و ابعاد آن در مراحل پس‏آزمون و پیگیری تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). همچنین، درمان شناختی-رفتاری نسبت به طرح‏واره درمانی بر بهبود تصویر بدنی و ابعاد آن موثرتر بود اما بین اثربخشی دو روش درمانی بر کیفیت زندگی و ابعاد آن این تفاوت معنادار نبود (05/0<P).

    نتیجه ‏گیری

    براساس نتایج می‏توان گفت که دو روش درمان شناختی-رفتاری و طرح‏واره درمانی می‏توانند به عنوان شیوه ‏های درمانی موثری برای ارتقای کیفیت زندگی و بهبود تصویر بدنی افراد مبتلا به چاقی در محیط‏های آموزشی و درمانی به کار برده شوند.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، درمان شناختی رفتاری، کیفیت زندگی، تصویر بدنی، چاقی
  • مصطفی رمضانی اول، حسن احدی*، پرویز عسگری، حمید نجات صفحات 33-45
    هدف

    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مسایل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. بنابراین این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بهزیستی درمانی بر کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به افسردگی غیربالینی انجام شد.

    روش

    روش پژوهش از نوع نیمه‏ آزمایشی با طرح پیش‏آزمون، پس‏آزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش حاضر را سالمندان مقیم در سرای سالمندان نشاط شهر مشهد در سال 1398 تشکیل دادند. از بین آنان 28 نفر به شیوه در دسترس انتخاب و بعد از کنترل معیارهای ورود و خروج، به صورت تصادفی در دو گروه 14 نفری (آزمایش و کنترل) جایگزین شدند. ابزارهای اندازه ‏گیری عبارت بودند از مقیاس افسردگی سالمندان (یسویگ و همکاران، 1982)، مقیاس کوتاه اختلالات شناختی (هادکینسون، 1972) و مقیاس کیفیت زندگی سالمندان (هاید و همکاران، 2003). جلسات بهزیستی درمانی نیز طی 8 جلسه 90 دقیقه‏ای برای آزمودنی‏های گروه آزمایش ارایه شد. به منظور بررسی فرضیه پژوهش از آمار توصیفی و تحلیل واریانس به شیوه اندازه گیری مکرر در نرم‏افزار SPSS/24 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته‏ ها نشان داد هم در مرحله پس‏آزمون و هم در مرحله پیگیری میان دو گروه به لحاظ نمره کل کیفیت زندگی (03/14=F، 001/0=P و 43/0=Eta) و مولفه کنترل (67/4=F، 041/0=P و 15/0=Eta) تفاوت معناداری وجود دارد، اما در مولفه خودیابی، کامیابی و استقلال بین میانگین نمره دو گروه در پس‏آزمون و پیگیری تفاوت معنادار نبود (05/0<P).

    نتیجه ‏گیری

    یافته‏ های این مطالعه می‏تواند چشم‏انداز امیدوارکننده‏ای از اثربخشی درمان‏های مثبت‏گرا بر کیفیت زندگی سالمندان مقیم در سرای سالمندان ترسیم نماید.

    کلیدواژگان: بهزیستی درمانی، کیفیت زندگی، سالمندان، افسردگی غیر بالینی
  • نادره سعادتی*، زهرا یوسفی، محسن گل پرور صفحات 46-56
    هدف

    هدف پژوهش تعیین اثربخشی آموزش بسته تربیتی بومی بر کیفیت روابط والد-فرزندی و خودکارامدی والدگری بر مادران دارای پسر نوجوان بود.

    روش

    روش پژوهش از نوع نیمه آزمایشی، پیش آزمون-پس آزمون و پیگیری دو ماهه با گروه های آزمایش و گواه بود. جامعه آماری پژوهش مادران دارای نوجوان پسر 12 تا 18 سال شهر اصفهان در سال 1398 به تعداد 78 نفر بودند که از بین آن ها 40 مادر که روابط والد-فرزندی و خودکارآمدی والدگری پایین تری داشتند به روش هدفمند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مساوی جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای بسته مشاوره تربیتی بومی (محقق ساخته) را دریافت کردند و گروه گواه در طول پژوهش هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. شرکت کنندگان هر دو گروه پرسشنامه رابطه والد-فرزندی پیانتا (1994) و خودکارآمدی والدگری دومکا و همکاران (1996) را در سه مرحله تکمیل کردند. داده ها با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج حاکی از تاثیر برنامه بسته مشاوره تربیتی بومی بر افزایش رابطه والد-فرزندی (003/0 =P) و خودکارآمدی والدگری مثبت (024/0 =P) و کاهش خودکارآمدی والدگری منفی (033/0 =P) در مرحله پس آزمون و پایداری این تاثیر در مرحله پیگیری بود.

    نتیجه گیری

     نتایج پژوهش شواهدی را پیشنهاد می کند که آموزش این برنامه برای پیشگیری و اصلاح روابط هر یک از والدین با پسران نوجوان خود موجب کاهش خودکارآمدی والدگری منفی و بهبود رابطه والد- فرزندی شده تا کمتر شاهد تعارض بین والدین و پسران نوجوان جامعه باشیم؛ این پژوهش می تواند برای روان درمانگران و مشاوران در حوزه مشاوره نوجوان و انتخاب نوع مداخله برای آموزش به والدین مفید باشد.

    کلیدواژگان: مشاوره تربیتی، کیفیت رابطه والد-فرزندی، خودکارآمدی والدگری
  • لیلا ملکی سامیان، غلامعلی افروز *، مسعود غلامعلی لواسانی، هادی بهرامی صفحات 57-68
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی ویژگی های شخصیتی و حافظه فعال  در بزرگسالان آهسته گام  مبتلا به نشانگان داون با و بدون اختلال آلزایمر انتخاب شده در شهر باکو و شهر تهران بود.

    روش

    پژوهش حاضر از لحاظ روش کمی و از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ گرداوری داده از نوع تحقیقات" علی- مقایسه ای"  پس رویدادی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل بزرگسالان مبتلا به سندروم داون مبتلا به اختلال آلزایمر و بدون اختلال آلزایمر بالای 40 سال، که به صورت هدفمند و در دسترس 40 بزرگسال مبتلا به نشانگان سندروم داون مبتلا در کشور باکو، 20 مورد اختلال آلزایمر و 20 مورد بدون اختلال آلزایمر و 40 بزرگسال مبتلا به سندروم داون مبتلا در ایران (20 مورد اختلال آلزایمر و 20 مورد بدون اختلال آلزایمر) به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات لازم در این پژوهش، از پرسشنامه ویژگی های شخصیتی و مقیاس حافظه فعال استفاده شد.

    یافته ها

      نتایج پژوهش نشان داد تفاوت ویژگی های شخصیتی و حافظه فعال بزرگسالان آهسته گام مبتلا به نشانگان داون با اختلال آلزایمر و بدون اختلال در تهران و باکو معنادار است . همچنین میانگین ویژگی های شخصیتی، وظیفه شناسی، انعطاف پذیری، پذیرا بودن و حافظه فعال در بزرگسالان آهسته گام با نشانگان داون بدون اختلال آلزایمر در مقایسه با بزرگسالان آهسته گام با نشانگان داون و اختلال آلزایمر در کشور باکو نسبت به ایران به جز روان رنجوری بیشتر بوده است.

    بحث و نتیجه گیری

      بر این اساس پیشنهاد می شود تا برنامه های مداخلات رفتاری مبتنی بر شناخت و ذهن آگاهی در حوزه تقویت ویژگی های شخصیتی و حافظه فعال برای والدین کودکان آهسته گام با نشانگان داون و دارای اختلال آلزایمر طراحی و استفاده شود.

    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، حافظه فعال، بزرگسالان آهسته گام با نشانگان داون، اختلال آلزایمر
  • مهرناز نوش کیا، محسن رسولی*، مهدی زارع بهرام آبادی صفحات 69-83
    هدف

    اختلال اضطراب فراگیر یکی از شایع‏ترین اختلالات اضطرابی مشاهده شده در مراکز بالینی و همچنین، جمعیت عمومی است که غالبا مزمن می‏باشد. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی آموزش رفتاردرمانی دیالکتیک به شیوه گروهی بر نشخوار فکری و تنظیم شناختی ‏هیجان مبتلایان به اختلال اضطراب فراگیر انجام شد.

    روش

    این پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی مراجعان بزرگسال با شکایت در زمینه اضطراب مراجعه کننده به یکی از مراکز تخصصی روان‏پزشکی و روان‏درمانی در سطح شهر تهران در سال 1398 بود، که از بین آنان به شیوه در دسترس تعداد 24 نفر انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. در گروه آزمایش، آموزش رفتاردرمانی دیالکتیکی در 10 جلسه و به صورت هفته ای 1 جلسه و هر جلسه به مدت 1 ساعت اجرا گردید. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس اختلال اضطراب فراگیر (اسپیتزر و همکاران، 2006)، مقیاس پاسخ نشخواری (نولمن-هوکسما و مارو، 1991) و مقیاس تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی و همکاران، 2002) بود. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین سنی در گروه آزمایش 54/39 و کنترل 76/38 سال بود. براساس نتایج آزمون مجذور کای مشخص شد میان گروه های آزمایش و کنترل از نظر مشخصات جمعیت شناختی (سطح تحصیلات، وضعیت تاهل و جنسیت) تفاوت آماری معنا داری وجود ندارد (05/0<P). نتایج نشان داد که آموزش رفتاردرمانی دیالکتیک بر کاهش نشخوار فکری و بهبود تنظیم شناختی هیجان آزمودنی‏های گروه آزمایش موثر می‏باشد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، توصیه می شود که مشاوران و روانشناسان از روش رفتاردرمانی دیالکتیک در کنار سایر روش های درمانی برای کاهش نشخوار فکری و بهبود راهبردهای تنظیم هیجان در مبتلایان به اختلل اضطراب فراگیر استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: رفتاردرمانی دیالکتیک، نشخوار فکری، تنظیم شناختی هیجان، اختلال اضطراب فراگیر
  • پیمان مرادی، حسین داوودی*، حسن حیدری، سید علی آل یاسین صفحات 84-94
    هدف

    مطالعات نشان می‏دهد که شیوع مشکلات عاطفی-رفتاری در دانش آموزان ابتدایی بالا می‏باشد که این می‏تواند زمینه‏ ساز عوارض و مشکلات بسیاری برای آنان و خانواده‏ هایشان باشد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی آموزش ورزش مغزی و فرزنددرمانی مبتنی بر رابطه والد-کودک بر کاهش مشکلات عاطفی-رفتاری دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی انجام شد.

    روش

    پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه و پیگیری دوماهه بود. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پسر 11-7 ساله مشغول به تحصیل در مقطع ابتدایی شهرستان گرگان بود. با روش در دسترس تعداد 30 دانش آموز که در پرسشنامه مشکلات رفتاری راتر- فرم والدین (فرم A) نمره بالا کسب کرده بودند، انتخاب و در سه گروه مساوی 10 نفری گمارش شدند. برای گروه ورزش مغزی 8 جلسه 1 ساعته به صورت 1 جلسه در هفته و برای گروه فرزنددرمانی 10 جلسه 5/1 ساعته به صورت 1 جلسه در هفته انجام شد اما گروه گواه مداخله‏ای دریافت نکرد. تحلیل داده‏ها با روش‏های آمار توصیفی و کوواریانس یکراهه با اندازه گیری مکرر با SPSS نسخه 22 انجام شد.

    یافته‏ ها

    نتایج نشان داد که در مرحله پس آزمون بین میانگین نمرات پرخاشگری، افسردگی، اضطراب و ناسازگاری در آزمودنی‏های سه گروه تفاوت آماری معنادار است (05/0>P). همچنین، نتایج نشان داد که در مرحله پیگیری دوماهه این اثربخشی پابرجا بوده و میزان تاثیر ورزش مغزی بر کاهش ابعاد مشکلات عاطفی-رفتاری نسبت به فرزنددرمانی مبتنی بر رابطه والد-کودک موثرتر بوده است (05/0>P).

    نتیجه‏ گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر می‏توان نتیجه گرفت برنامه آموزش ورزش مغزی و فرزند درمانی والدین راهبردهای موثری برای کاهش مشکلات عاطفی-رفتاری کودکان هستند. بر مبنای نتایج این پژوهش به مشاوران و روانشناسان کودک پیشنهاد می‏شود با استفاده از این برنام‏های آموزشی در کاهش مشکلات عاطفی-رفتاری کودکان بکوشند.

    کلیدواژگان: فرزند درمانی، مشکلات رفتاری، ورزش مغزی
|
  • Mehrdad Sasani *, Ghorban Fathi Aghdam, Masuod Rezazadeh Pages 1-19
    Purpose

    The present study aimed to compare the efficacy of self-differentiation and the reality therapy training on the intimacy و adaptation and assertiveness of the married women.

    Methodology

    The research method was semi-experimental using a pre-test,post-test and follow up design with a control group.The community of society was all married women whose terms of marriage were under 5 years and their age were between 20 and 40 years in Tabriz city.A sample of 45 married women was selected available method and randomly assigned to two groups of experiments, a group for the treatment of reality therapy and a group for self-differentiation training (each group was 15) and a control group (15 people). To collect the data, the pre-test and post-test stages, Marital intimacy questionnaire (Bagarozzi, 2001), adaptation questionnaire (Spanier,1976) and assertiveness questionnaire (Gambbridge & Richie, 1975), were used. The data were analyzed by repeated measures analysis of variance.

    Findings

    The result showed that the self-differentiation and the reality therapy training is effective on the intimacy and adaptation and assertiveness of the married women. Also, based on the result, there is no significant difference between the efficacy of self-differentiation and the reality therapy on the intimacy and adaptation and assertive of the married women.

    Conclusion

    According to the results of the study, it can be stated that for those who have little intimacy, compatibility, and self-expression, use self-differentiation and reality therapy as a treatment.

    Keywords: self-differentiation, reality therapy, intimacy, Adaptation, assertiveness
  • Shadi Pakandish, Adys Kraskyan *, Farhad Jomehri Pages 20-32
    Purpose

    Obesity is a rapidly growing health problem in every society. The purpose of this study was to determine the effectiveness of schema therapy and cognitive-behavioral therapy on quality of life and body image of obese women.

    Methodology

    The research method was quasi-experimental with pre-test, post-test and follow-up with control group. The statistical population of the study consisted of all women referred to the obesity treatment center of Rasoul Akram Hospital in Tehran in 2019, Among them, 45 people were selected by purposive sampling method and randomly replaced in three equal groups of 15 people. The research instruments included a world health organization quality of life (WHO, 1989) and a multidimensional body-self relations questionnaire (Kash et al., 1997). Subjects in both experimental groups underwent 8 sessions of 90 minutes of treatment once a week. Data analysis was performed by descriptive statistics and repeated measures analysis of variance in SPSS/24 software.

    Findings

    The results showed that there is a significant difference between schema therapy and cognitive-behavioral therapy with the control group on quality of life and its dimensions and body image and its dimensions in the post-test and follow-up stages (p < 0.05). Also, cognitive-behavioral therapy was more effective than body therapy on improving body image and its dimensions, But there was no significant difference between the effectiveness of the two treatments on quality of life and its dimensions (P>0.05).

    Conclusion

    Based on the results, it can be said that two methods of cognitive-behavioral therapy and schema therapy can be used as effective therapies to improve the quality of life and body image of obese patients in educational and medical settings.

    Keywords: Schema Therapy, cognitive-behavioral therapy, quality of life, body image, Obesity
  • Mostafa Ramezani Aval, Hassan Ahadi *, Parviz Asgari, Hamid Nejat Pages 33-45
    Purpose

    Aging is a sensitive period of human being's life which requires substantial attention toward the related needs and concerns. Therefore, this study was conducted to determine the effectiveness of well-being therapy on the quality of life of the elderly with non-clinical depression.

    Methodology

    The research method was quasi-experimental with pre-test, post-test and follow-up with control group. The present study population consisted of the elderly living in Neshat nursing home in Mashhad in 2019. 28 of them were selected by convenience sampling method and after controlling the inclusion and exclusion criteria, they were randomly assigned to two groups of 14 (experimental and control). Measurement tools were the GDS (Yesavage et al, 1982), AMTS (Hodgkinson, 1972), and the CASP-19 (Hyde et al, 2003). Welfare therapy sessions were also provided to the experimental group in 8 sessions of 90 minutes. In order to test the research hypothesis, descriptive statistics and repeated measures analysis of variance were used in SPSS/24 software.

    Findings

    The results showed that both in the post-test and in the follow-up phase, there was a significant difference between the two groups in terms of total quality of life score (Eta=0.43, P=0.001 & F=14.03), and control component (Eta=0.15, P=0.041 & f=4.67). But in the component of selfrealization, autonomy and i pleasure, there was no significant difference between the mean scores of the two groups in post-test and follow-up.

    Conclusion

    The findings of this study can provide a promising perspective on the effectiveness of positive therapies on the quality of life of the elderly living in nursing homes.

    Keywords: Non-Clinical Depression, Well-Being Therapy, quality of life, elderly
  • Nadereh Saadati *, Zahra Yousefi, Mohsen Gholparvar Pages 46-56
    Purpose

    The aim of this study was to determine the effectiveness of indigenous education package training on the quality of parent-child relationships and parenting self-efficacy of mothers with adolescent boys.

    Methodology

    The research method was quasi-experimental, pre-test-post-test and two-month follow-up with experimental and control groups. The statistical population of the study was mothers with adolescent boys aged 12 to 18 years in Isfahan in 2019, of which 87 mothers with lower parent-child relationships and parenting self-efficacy through Pianta (1994) parent-child relationship questionnaire, Parental self-efficacy Dumka, Strezinger, Jackson, and Rosa (1996) were screened for self-efficacy. Finally, 40 mothers were selected and randomly assigned to the experimental group (20 mothers) and the control group (20 mothers). Participants in both groups completed parent-child relationship questionnaires and parental self-efficacy in three stages. The experimental group received a native 90-minute training package (researcher-made) for 8 sessions. Data were analyzed by repeated measures analysis of variance in SPSS software version 24.

    Findings

    The results indicate the effect of the Indigenous Educational Counseling package on the score of the parent-child relationship (P = 0.003) with the effect size of 0.21, positive parenting self-efficacy (P = 0.024) with the effect size of 0.12, negative parenting self-efficacy (P = 0.033) with an effect size of 0.11 in the post-test stage and the stability of this effect was in the follow-up stage.

    Conclusions

    The results of the study suggest evidence that training this program to prevent and improve the relationship of each parent with their adolescent sons reduces negative parenting self-efficacy and improves the parent-child relationship so that we see less conflict between parents and adolescent boys in society; This research can be useful for psychotherapists and counselors in the field of adolescent counseling and choosing the type of intervention to educate parents.

    Keywords: Native Education Counseling, parent-child relationship, parenting self-efficacy
  • Leila Maleki Samian *, Gholamali Afrooz, Masuod Gholamali Lavasani, Hadi Bahrami Pages 57-68
    Purpose

    The aim of this study was to investigate personality traits and working memory in slow-moving adults with Down syndrome with and without Alzheimer's disease selected in Baku and Tehran.

    Methodology

    The present study was a "causal-comparative" post-event research in terms of quantitative method, applied purpose and data collection. The statistical population of this study includes adults with Down syndrome with Alzheimer's disorder and without Alzheimer's disease over 40 years, which is purposefully and accessibly available to 40 adults with Down syndrome in Baku, 20 cases of Alzheimer's disease and 20 cases without Alzheimer's disorder and 40 adults with Down syndrome in Iran (20 cases of Alzheimer's disorder and 20 cases without Alzheimer's disorder) were selected as a statistical sample. To collect the necessary information in this study, a personality traits questionnaire and working memory scale were used.

    Findings

    The results showed that the differences between personality traits and working memory of slow-acting adults with Down syndrome with and without Alzheimer's disease in Tehran and Baku were significant, as well as the mean of personality traits, conscientiousness, flexibility, receptivity and Active memory in adults with Down syndrome without Alzheimer's disorder compared to adults with Down syndrome and Alzheimer's disorder in Baku was higher than in Iran except for neuroticism.

    Conclusion

    Based on this, it is suggested that behavioral intervention programs based on cognition and mindfulness be designed and used in the field of strengthening personality traits and working memory for parents of children with Down syndrome and Alzheimer's disorder.

    Keywords: Personality traits, working memory, Clumsy Adults with Down Syndrome, Alzheimer's Disorder
  • Mehrnaz Noosh Kia, Mohsen Rasouli *, Mehdi Zare Bahramabadi Pages 69-83
    Purpose

    General anxiety disorder (GAD) is the most prevalent anxiety disorders in clinical centers and general population that mostly is chronic. Therefore, the aim of this study was to investigate the effectiveness of dialectical behavioral group therapy on rumination and emotional regulation strategies in patients with generalized aninety disorder.

    Methodology

    This was a quasi-experimental study with a pretest and posttest design with a control group. The statistical population of the study included all adult clients with complaints about anxiety referred to one of the specialized centers of psychiatry and psychotherapy in the city of Tehran in 2019. Among them, 24 people were selected by available means and were randomly replaced in two groups. In the experimental group, dialectical behavior therapy training was performed in 10 sessions, 1 session per week and each session for 1 hour. Research instruments included the Pervasive Anxiety Disorder Scale (Spitzer et al, 2006), the Ruminant Response Scale (Knulman-Hooksma & Murrow, 1991), and the Cognitive Emotion Regulation Scale (Garnfsky et al, 2002). Data were analyzed by multivariate analysis of covariance in SPSS software version 21.

    Findings

    The mean age in the experimental group was 39.54 and the control was 38.76 years. Based on the results of chi-square test, it was found that there is no statistically significant difference between the experimental and control groups in terms of demographic characteristics (level of education, marital status and gender) (P>0.05). The results showed that dialectical behavior therapy training is effective in reducing rumination and improving emotional regulation strategies in the experimental group (p < 0.05).

    Conclusion

    According to the results, it is recommended that counselors and psychologists use dialectical behavior therapy along with other therapies to reduce rumination and improve emotion regulation strategies in patients with generalized anxiety disorder.

    Keywords: dialectical behavior therapy, generalized anxiety disorder, Ruminant, cognitive emotion regulation
  • Peyman Moradi, Hossein Davoodi *, Hassan Heydari, Seyed Ali Al Yasin Pages 84-94
    Purpose

    Studies show that the prevalence of emotional-behavioral problems in primary school students was high, which can lead to many complications and problems for them and their families. Therefore, the aim of this study was to compare the effectiveness of brain gym education and child –parent relationship therapy on reducing emotional-behavioral problems in primary school male students.

    Methodology

    The research was quasi-experimental with a pretest-posttest design with a control group and a two-month follow-up. The statistical population included all 7-11 year old male students studying in primary school in Gorgan. Using the available method, 30 students who scored high on the Rutter Behavioral Problems Questionnaire (Form A) were selected and assigned to three equal groups of 10 people. For the brain gym group, 8 1-hour sessions were performed once a week, and for the pediatric therapy group, 10 1.5 hour sessions were performed once a week, but the control group did not receive any intervention. Data analysis was performed by descriptive statistics and one-way covariance with repeated measures with SPSS version 22.

    Findings

    The results showed that in the post-test stage, there was a statistically significant difference between the mean scores of aggression, depression, anxiety and maladaptation in the subjects of the three groups (p < 0.05). Also, the results showed that in the two-month follow-up phase, this effect was stable and the effect of brain gym on reducing the dimensions of emotional-behavioral problems was more effective than child therapy based on the parent-child relationship (p < 0.05).

    Discussion

    According to the results of the present study, it can be concluded that parents' brain gym training program and child therapy are effective strategies to reduce children's emotional-behavioral problems. Based on the results of this study, counselors and child psychologists are suggested to try to reduce children's emotional-behavioral problems by using these educational programs.

    Keywords: Child Therapy, Brain Gym, behavioral problems