فهرست مطالب

مجله انجمن مهندسی صوتیات ایران
سال هشتم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سمیه مرادی، منیژه مختاری دیزجی*، فریبا قاسمی، شهاب شیبانی، فهیمه اسدی آملی صفحات 1-6

    هایپرترمی با استفاده از امواج فراصدا، روش جدید برای درمان تومورهای سرطانی است. رتینوبلاستوما یکی از رایج ترین تومورهای بدخیم چشمی در کودکان است. با توجه به آنکه هایپرترمی در یاخته های سرطانی یک درمان موثر است، در این مطالعه اثر هایپرترمی بر یاخته های رتینوبلاستوما مورد بررسی قرار گرفت. هدف از این مطالعه، تاثیر مدت زمان هایپرترمی با امواج فراصدای 3 مگاهرتز بر میزان مرگ یاخته ای وای 79 پس از 48 ساعت با استفاده از آزمون ام تی تی می باشد. در این پژوهش، درصد زنده ماندن یاخته ها پس از 48 ساعت در گروه های درمان با مدت زمان هایپرترمی بیش تر از 4 دقیقه نسبت به گروه شاهد (کنترل) اختلاف معنی داری داشت و در گروه درمان با مدت زمان هایپرترمی 9 دقیقه، 50 درصد یاخته ها و با مدت هایپرترمی 11 دقیقه 69 درصد یاخته ها از بین رفتند. از این رو می توان به این نتیجه رسید که هایپرترمی با استفاده از امواج فراصدا می تواند یک گزینه درمانی امیدوارکننده باشد.

    کلیدواژگان: امواج فراصدا، یاخته رتینوبلاستوما وای 79، هایپرترمی، آزمون ام تی تی، مرگ یاخته ای
  • عباس بحرینی، علی عیوض زاده، محمد تلافی نوغانی*، مرتضی سقفی یزدی صفحات 7-13

    در این مقاله، پوشش اکسید تیتانیوم (2TiO) به روش اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی (پی ایی ا) روی آلیاژ تیتانیوم V4Al6Ti ایجاد شده است. الکترولیت های بر پایه سدیم سیلیکات (3SiO2Na) و سدیم آلومینات (2NaAlO) در فرآیند پی ایی ا انتخاب شدند. تاثیرات غلظت سدیم آلومینات (0، 2/5، 5، 7/5 و 10 گرم بر لیتر) بر ریزساختار و رفتار صوتی پوشش های ایجادشده مطالعه شدند. نتایج نشان دادند که مقدار بیشینه ضریب جذب صدا از 0/17 برای نمونه بدون پوشش به 0/48 برای نمونه ای که از الکترولیتی با ترکیب 10 گرم بر لیتر سدیم سیلیکات و 10 گرم بر لیتر سدیم آلومینات (نمونه 10A) به دست آمده، ارتقاء یافته است. این رفتار صوتی با مشخصات پوشش در ارتباط است. به طوری که نمونه با 10 گرم بر لیتر سدیم آلومینات (10A) کمینه اندازه حفرات و بیشینه ضخامت و تخلخل در مقایسه با سایر پوشش ها را دارد.

    کلیدواژگان: تیتانیوم، اکسیداسیون الکترولیتی پلاسمایی (پی ایی ا)، رفتار صوتی، سدیم آلومینات
  • مسعود بحرینی مطلق*، رضا روزبهانی، یونس ظهرابی، حمید کاردان مقدم، حسین دهبان، کمال محتشم صفحات 14-21

    فن تیکه نگاری صوتی (ت ص موسوم به ای تی) یکی از روش های نوآورانه پایش بهنگام رودخانه ها است. در این مطالعه به معرفی و بررسی دقت اندازه گیری سرعت جریان با استفاده از دستگاه تیکه نگاری صوتی رودالی 50 کیلوهرتز مناسب برای رودخانه های کم عرض (اکثر رودخانه های ایران) و مقایسه عملکرد آن با دستگاه های تیکه نگاری صوتی رودالی 30 کیلوهرتز که در رودخانه های عریض مورد استفاده قرار می گیرد، پرداخته شده است. نتایج نشان دادند که دستگاه های تیکه نگاری صوتی 30 و 50 کیلوهرتزی در رودخانه هایی با عرض 40 متر، به ترتیب دقتی معادل 4 و 2/5 سانتی متر بر ثانیه دارند. هم چنین در رودخانه هایی با عرض 100 متر، دقت اندازه گیری سرعت جریان به ترتیب 2 و 1 سانتی متر بر ثانیه است. متعاقبا، در رودخانه هایی با عرض 200 متر، دقت اندازه گیری سرعت جریان آب به ترتیب 1 و 0/7 سانتی متر بر ثانیه به دست آمد. بنابراین، در فن تیکه نگاری صوتی با افزایش عرض رودخانه، دقت اندازه گیری جریان افزایش می یابد. اما محاسبات حداکثر مسافت انتشار صدا با فرض عدم وجود ذرات معلق در آب برای بسامدهای 30 و 50 کیلوهرتز به ترتیب تقریبا 2000 و 1200 متر به دست آمد. براساس نتایج این مطالعه به کارگیری دستگاه تیکه نگاری صوتی رودالی 50 کیلوهرتز در رودخانه های با عرض بزرگ تر از 40 متر توصیه می شود.

    کلیدواژگان: پایش بهنگام رودخانه، پایش پیوسته رودخانه، دقت اندازه گیری سرعت جریان، حداقل و حداکثر مسافت اندازه گیری، تیکه نگاری صوتی رودالی 50 کیلوهرتز
  • علاءالدین ملک*، مصطفی محمدی کوثر صفحات 22-27

    در این مقاله، به دو موضوع اساسی: الف) طبقه بندی صدا توسط شبکه های عصبی مصنوعی براساس شبه سنج های بسامد و شدت صدا، ب) ارزیابی سلامت گوش انسان های مختلف در مقایسه با یک فرد سالم، پرداخته می شود. طبقه بندی صدا توسط یک شبکه عصبی پیش خور با دو ورودی به شکل بسامد و شدت صدا و دو لایه نهانی پیشنهاد شده است. این فرایند به مقوله بندی صداهای شنیداری و غیرشنیداری (خطرناک) برای فرد سالم می انجامد. در تشخیص گوش سالم، با داشتن شبه سنج های مربوطه، استفاده از روش یادگیری ماشین توسط شبکه های عصبی پیش خور و انتگرال گیری عددی سیمپسون و ذوزنقه ای، آستانه های شنوایی و دردناکی گوش فرد بیمار در قیاس با گوش سالم ارزیابی می شود. نتایج عددی و نمودارهای منقوش بیانگر این واقعیت هستند که روش ارایه شده در این تحقیق قادر است تا با شبیه سازی ریاضی بدون نیاز به دانش اضافی پزشکی، سلامت گوش یک فرد را بازشناسی کند.

    کلیدواژگان: شبکه های عصبی مصنوعی، یادگیری ماشین، طبقه بندی صدا، آستانه ی دردناکی، انتگرال گیری عددی
  • محمدباقر عبدالهی، علی خوانین*، معصومه کایدانی، داود پناهی صفحات 28-35

    ارتعاش از مهم ترین عوامل فیزیکی زیان آور محیط کار است که سالانه بخش مهمی از کارگران با آن مواجهه دارند. مهم ترین اختلالات آن شامل مشکلات اسکلتی- عضلانی، عروقی، گوارشی، فیزیولوژیکی و غیره می باشند. به دلیل گستردگی مواجهه و هم چنین عدم کفایت مطالعات در خصوص تاثیر ارتعاش بر قدرت باروری، جای خالی انجام پژوهش محسوس می باشد. در این مطالعه از تعداد 16 سر موش سوری نر بالغ (نژاد ام آرآی)، به صورت دو گروه مورد و شاهد استفاده گردید. بسامد 6 هرتز و شتاب موثر نیز r.m.s 2m/s 1 که توسط ویبراتور و اینورتور ایجاد گردید. مدت مواجهه با ارتعاش ده روز، طی دو هفته متوالی بود و حیوانات 35 روز پس از اتمام مواجهه کشته شدند. با استفاده از آزمون تی- تست و نرم افزار اس پی اس.21 نتایج تجزیه و تحلیل گردیدند. نتایج نشان دادند که درصد اسپرم های پیشرونده (1/4±39/4)، اسپرم های نامتحرک (3/4±28/8) و ریخت شناختی (مورفولوژی) (1/1±74/1) گروه مورد به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است (0/05<P). هر چند این مقدار برای تعداد اسپرم (1/1±4/7)، درصد اسپرم های غیرپیشرونده (2/6±31/9) و قابلیت زنده ماندن اسپرم ها (2±69/7) تفاوت معنی داری نداشت (0/05<P). مواجهه با ارتعاش تمام بدن دارای اثر منفی بر قدرت باروری اسپرم می باشد هر چند نیاز به مطالعات بیش تری احساس می گردد.

    کلیدواژگان: ارتعاش تمام بدن، قدرت باروری، موش سوری
  • علی احمدی* صفحات 36-49

    طبق شواهد، زمان ری وربرنت در اکثر تالارهای اجراشده بیش تر از حد پیش بینی بوده و علت آن وجود یک میدان ری وربرنت افقی مجزا در منطقه مشخصی در نزدیکی سقف است. اگرچه در آثار مکتوب اظهار نظر نامطلوبی در خصوص آن وجود ندارد ولی در تالار سمفونیک بوستون، ماساچوست و استدهال گاسینن نیز مشاهده شده است. این مقاله براساس نتایج به دست آمده از دو الگو ماکت شده است که یکی از آن ها به شکل جعبه کفشی بوده و بازشوهایی در آن تعبیه شده که قابلیت قرارگیری سطوح صاف و قاب های پخشاگر در آن ها وجود داشت. در این الگو با سطوح صاف زمان ری وربرنت 53 درصد و با قاب های پخشاگر 8 درصد بالاتر از پیش بینی سابین به دست آمد. الگوی دوم اما ماکتی از یک تالار کنفرانس با ارتفاع متغیر 6 و 8 متری بود. در این الگو مقدار جاذب و ارتفاع سقف برای دستیابی به کیفیت مطلوب سخنرانی تنظیم شدند که در این نقطه با کاهش انرژی اولیه، دی<0/5، و تی15 در بسامد میانی 1/47 ثانیه به دست آمد، درحالی که پیش بینی سابین برای این مقدار برابر با 1/06 ثانیه بود. افت صدا که غیرخطی بوده با رابطه ی «تی30>تی15>ایی دی تی» متناسب بود. وجود این میدان پرطنین افقی، امکان حضور خصوصیات صوتی ویژه ای را پیشنهاد می دهد که بدون هیچ گونه تغییر فیزیکی بهترین نتیجه را برای اجرای موسیقی غیرتقویت شده و نیز سخنرانی داشته باشد. استفاده ی بهینه از این ری وربرنت ثانویه در یک تالار ممکن است برای اجرای انواع سبک های موسیقی مفید باشد.

    کلیدواژگان: صوتیات معماری، طراحی صوتی، میدان ری وربرنت افقی، تالارهای چندمنظوره، شبیه سازی صوتی
  • امین جانقربانی*، محمدجواد جنتی، رحمان مهدیانی صفحات 50-60

    طبقه بندی رخدادهای صوتی در سامانه های حفاظتی صوتی یکی از مورد توجه ترین زمینه های پژوهشی در سال های اخیر بوده است. یکی از بهترین سامانه های پرکاربرد این نوع سامانه ها، سامانه های تعیین موقعیت شکارچی در محیط زیست هستند. قابلیت اطمینان و عملکرد صحیح این سامانه ها به صورت قابل توجهی متاثر از کیفیت تفکیک و طبقه بندی علامت موج های ضربه ای (شوک) از نوفه های ضربه ای محیطی است. در این مطالعه با بهره گیری از ویژگی های مبتنی بر دینامیک غیرخطی و ماشین های بردار پشتیبان، اقدام به تفکیک موج ضربه (شوک) از سایر نوفه های دفعی (ضربه ای) شد. مجموعه داده های این مقاله به صورت بومی و در شرایط مختلف آب و هوایی و با عوارض متفاوت زمین ثبت شده و دارای تنوع داده ای بسیار مناسبی هستند. نتایج آزمون آماری بررسی واریانس، تفاوت معنادار میانگین همه ویژگی های استخراج شده بین دو دسته ی موج ضربه (شوک) و نوفه های ضربه ای این مجموعه ی داده ها را نشان داد، که بیانگر کیفیت بالای ویژگی های استفاده شده در این مقاله است. علاوه بر این، ماشین بردار پشتیبان توانست براساس ویژگی های استخراج شده در فرآیند ارزیابی تقاطعی با دقت 89/6 درصد، ویژگی 88 درصد و حساسیت 92 درصد و ارزیابی با داده آزمون مستقل با دقت 90/36 درصد، ویژگی 87/5 درصد و حساسیت 91/85 درصد، موج ضربه (شوک) را از نوفه های ضربه ای محیطی تفکیک نماید.

    کلیدواژگان: سامانه های موقعیت یاب صوتی، دینامیکز غیرخطی، موج ضربه (شوک)، نوفه دفعی (ضربه ای)، استخراج ویژگی، ماشین های بردار پشتیبان
  • سجاد پاکزاد*، احد شاه حسینی، گیتی شادمان صفحات 61-67

    جانمایی تجهیزاتی که باعث آلودگی صوتی می شوند در محیط های اداری و آموزشی در برخی موارد اجتناب ناپذیر است. بنابراین تنها راهی که برای تامین آسایش صوتی محیط وجود دارد مهار انتشار صوتی از منبع آن می باشد. استفاده از محفظه های مهار صوتی در این خصوص امری مرسوم است که عملکرد این نوع محفظه ها با انتخاب ماده جاذب و ضخامت آن تعیین می شود. با توجه به اینکه شکل جاذب نیز تاثیر بسزایی در مهار صوتی دارد، این شکل های رایج برای مهار انتشار صوتی مورد بررسی قرار گرفته اند. در راستای کاهش امواج صوتی انتشاریافته از منبع صدا از میان شکل های موجود در بازار، سه الگوی صفحه جاذب صوتی کرکره ای، هرمی و شانه تخم مرغی از جنس پلی یورتان با چگالی و ضخامت یکسان از کف تا قله صفحه انتخاب شدند. اندازه گیری از دو جهت و هر آزمون دو بار با ترازسنج صوتی انجام شد. آزمون ها در دو نوع طیفی برای هر شکل جاذب و هم چنین بدون جاذب و صدای محیط انجام شده اند. پس از اندازه گیری شدت تراز معادل و طیف بسامدی و مقایسه نتایج، شکل هرمی از میان شکل های انتخاب شده بهترین عملکرد را داشته است.

    کلیدواژگان: محفظه صوتی، شکل جاذب صدا، کمپرسور
  • حسین میلانی مقدم*، مهدی فلاح صفحات 68-77

    پروسکیت های هالیدی بازدهی بسیار بالایی در یاخته های خورشیدی دارند، اما دگرگونی ساختار در اثر تغییر دمای سطح که به دلیل تجمع گرمایی تابش های خورشیدی است، از مهم ترین نقاط ضعف آن هاست. تحلیل ساختار و ترابرد گرمایی می تواند در افزایش بازدهی مفید باشد. در این مقاله خواص مکانیکی، صوتی و گرمایی پروسکیت های CsPbI3 و CsPbBr3 در حالت مکعبی شکل با استفاده از نظریه تابعی چگالی، در تقریب شیب تعمیم یافته (PBE-GGA) بررسی شدند. ثابت های کشسانی با استفاده از روش تنش کرنش به دست آمدند. با استفاده از ثابت های کشسانی، پایداری مکانیکی، ناهمسانگردی، ضرایب کشسانی، دمای دبای و سرعت انتشار صدا در بلور بررسی شدند. دو ماده علی رغم داشتن پایداری در شرایط ایستا به دلیل ناهمسانگردی بالا (حدود 2/9) در کاربردهای صنعتی امکان ناپایداری دارند. CsPbBr3 نسبت به CsPbI3 با داشتن دمای دبای120 و 101 کلوین و سرعت انتشار صدای 1774 و 1587 متر بر ثانیه علاوه بر پیوندهای قوی تری بین عناصر سازنده دارای ترابرد فونونی بالاتری نیز هست. رسانندگی گرمایی با استفاده از الگوی اسلک مورد بررسی قرار گرفت که برای CsPbBr3 و CsPbI3 به ترتیب برابر با W/mK 0/394 و 0/274 به دست آمد. رسانندگی گرمایی بالاتر ماده CsPbBr3 به دلیل تجمع گرمایی کم تر روی سطح، می تواند این ماده را به گزینه مناسب تر کاربرد در یاخته های خورشیدی معرفی کند.

    کلیدواژگان: پروسکیت، سرعت صدا، رسانندگی گرمایی، ناهمسانگردی
  • علی فائزیان، بی بی مرضیه رضوی زاده* صفحات 78-87

    در پژوهش حاضر شبه سنج های صوتی برای القای امواج صوتی بر پیاز زعفران در محیط کنترل شده و به روش هواکشت بررسی گردیده اند. برای این منظور ابتدا جعبه صوتی، ابزار و شرایط ایجاد صدا در یک جعبه، بدون تاثیر بر جعبه مجاور بدون صدا طراحی و آماده شد. با توجه به محل قرارگرفتن بلندگو، شبه سنج های صوتی در چهار نقطه درون جعبه شامل درب- سمت چپ، درب- سمت راست، دیوار جانبی- سمت راست و سقف اندازه گیری شدند. براساس تحلیل شبه سنج های صوتی به دست آمده، صدادهی به دو گروه از پیازهای زعفران تحت تراز فشار صدای معادل 77 دسی بل انجام شد. در گروه اول صدا دهی با بسامد های 500، 1000، 2000 هرتز در دوره های مختلف گل انگیزی، گل دهی و کل دوره (گل انگیزی و گل دهی) صورت گرفت. در گروه دوم، صدا دهی بر روی پیازها فقط در دوره گل دهی و با بسامد های 4000، 8000، 12000 و 16000 هرتز انجام شد. نتایج آماری از میزان گل دهی پیازهای زعفران نشان دادند که با شرایط صوتی در نظر گرفته شده تعداد گل تولیدشده توسط پیاز های صدادهی شده نسبت به کنترل تفاوت معنی دار نداشتند (0/05>p).

    کلیدواژگان: صدا، فناوری بسامد صوتی گیاهی، گل دهی، زعفران
  • رئوف معصومی، حامد صادقی* صفحات 88-103

    امواج صوتی در محدوده ی بسامدی 0/02 تا 20 هرتز که زیر آستانه ی شنوایی انسان از طریق جو حرکت می کنند‏، به عنوان امواج فروصدا شناخته می شوند. اصلی ترین نوفه در این بازه ی بسامدی نوفه ی باد است که عمل دریافت و آشکارسازی امواج فروصدا را با اختلال شدید مواجه می کند. بنابراین‏، آشکارسازهایی با کیفیت بالا نیاز خواهد بود که معمولا برای این منظور از آرایه های حسگری و روش های پردازش علامت آرایه ای استفاده می شود.‎ آشکارسازی علامت مبتنی بر نسبت فیشر یکی از روش های قدرت مند پردازش آرایه ای در زمینه ی فروصدا می باشد که به طور گسترده از آن استفاده می گردد. لیکن اشکال اصلی این روش زمان محاسباتی بالای آن می باشد که به دلیل محاسبات تکراری آماره ی آزمون برای هر عنصر در شبکه ی کندی صورت می گیرد. از این رو پژوهش گران مجبور هستند از یک شبکه ی کندی با قدرت تفکیک نسبتا پایین استفاده کنند تا در زمان پردازش صرفه جویی به عمل آید. در نتیجه‏، این قدرت تفکیک پایین خطایی را در مقدار شبه سنج های تخمین زده شده ی امواج فروصدا  ایجاد می کند.‎ ‏در این پژوهش‏ به منظور بر طرف نمودن اشکال اساسی روش فیشر‏، یک روش آشکارسازی مبتنی بر الگوریتم ژنتیک پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادشده مولفه های شبکه ی کندی  به عنوان کروموزوم برای الگوریتم ژنتیک تعریف شده اند و الگوریتم ژنتیک این مزیت را ایجاد کرده است که برخلاف روش های پیشین، جستجو در یک شبکه ی کندی پیوسته صورت بگیرد. لذا پیوسته بودن شبکه‏ و بررسی شدن تنها تعداد محدودی از بردارهای کندی به ترتیب باعث کاهش میزان خطا و زمان پردازش شده اند. ‎‎‎در شبیه سازی انجام شده، میزان خطای سرعت ظاهری و زاویه ی ورودی به ترتیب برابر با 0/5923 و 0/071 گردیدند و زمان پردازش به طور متوسط از 07 /25835 به 533/55 ثانیه کاهش یافت.

    کلیدواژگان: فروصدا، آشکارسازی، فیشر، الگوریتم ژنتیک، بهینه سازی
  • حمدالله صالحی*، آزاده غلامپور صفحات 104-111

    در این مقاله با  استفاده از روش محاسباتی المان محدود ونرم افزار کامسول و برنامه نویسی در محیط متلب،ابتدا ساختار نواری بسامد و گاف نواری ساختار بلور فونونی دوبعدی با شبکه  شش گوشی انجام  و سپس با درنظر گرفتن سه ساختار بلور فونونی شامل حفره های هوا در ماده زمینه آلومینیوم، آهن و نقره با حفره های استوانه ای شکل و تغییر شکل سطح مقطع، اثر ضرایب لامه را بر ساختار نواری و گاف مورد بررسی قرار دادیم و مشاهده کردیم که با افزایش اندازه این ثابت ها، پهنای گاف نیز بزرگ تر خواهد شد،  همچنین ضمن بررسی سه ساختار غیر فلزی شامل پلیمر پلی اتیلن، نارسانای سیلیکا و نوعی شیشه مشاهده شد که با کاهش مقدار ضرایب لامه، پهنای گاف نواری برای این ساختارها افزایش پیدا می کند.

    کلیدواژگان: بلور فونونی، ساختار نواری فونونی، عنصر متناهی، ضرائب لامه
|
  • S. Moradi, M. Mokhtari Dizaji*, F. Ghassemi, S. Sheibani, F. Asadi Amoli Pages 1-6

    Ultrasound hyperthermia is a new way to treat cancerous tumors. Retinoblastoma is one of the most common malignant ocular tumors in children. Since hyperthermia is an effective treatment for cancer cells, the effect of hyperthermia on retinoblastoma cells was investigated in this study. The purpose of this study was to determine the effect of duration of 3 MHz ultrasound hyperthermia on Y79 cell death after 48 hours using MTT assay. In this study, the percentage of cell viability after 48 hours in treatment groups with a duration of hyperthermia more than 4 minutes was significantly different from the control group and in the treatment group with hyperthermia time of 9 minutes and 11 minutes, 50% and 69% of cells were killed, respectively. Therefore, it can be concluded that ultrasound hyperthermia may be a promising therapeutic option.

    Keywords: Ultrasound waves, Retinoblastoma cell, Y79, Hyperthermia, MTT test, Cell death
  • A. Bahreini, A. Eyvazzadeh, M. Talafi Noghani*, M. Saghfi Yazdi Pages 7-13

    In this paper, titanium oxide coating (TiO2) was produced on titanium alloy Ti6Al4V by Plasma Electrolytic Oxidation (PEO) Method. Sodium Silicate (Na2SiO3) and Sodium Aluminate (NaAlO2) based electrolytes were selected in PEO process. The effects of concentration of Sodium Aluminate (0, 2.5, 5, 7.5, and 10 g/L) on the microstructure and acoustical behaviour of the formed coatings were studied. The results show that maximum value of sound absorption coefficient from 0.17 for the bare sample increased to 0.48 for the sample which was coated in an electrolyte with the combination of 10g/L Na2SiO3 and 10g/L NaAlO2 (sample A10). This acoustical behaviour was related to the coating characteristics. So that in the sample with 10g/L NaAlO2 (A10) has minimum size of the pores and maximum thickness and porosity comparison to other coatings.

    Keywords: Titanium, Plasma Electrolytic Oxidation (PEO), Acoustical behaviour, Sodium Aluminate
  • M. Bahreinimotlagh*, R. Roozbahani, Y. Zohrabi, H. Kardanmoghadam, H. Dehban, K. Mohtasham Pages 14-21

    Acoustic Tomography (AT) technique is an innovative method for real-time river monitoring. In this study, not only the accuracy of flow velocity measurement using 50 kHz AT system which is appropriate for narrow rivers (most Iranian rivers) is evaluated, but also its performance is compared with 30 kHz one which is used in wide rivers. The comparison results showed that the velocity resolutions of 30 and 50-kHz AT systems for rivers with a width of 40 meters are 4 and 2.5 cm/s, respectively. Correspondingly, applying the systems in a 100-m river width, the resolutions improved up to 2 and 1 cm/s, respectively. Subsequently, the systems have resolutions as much as 1 and 0.7 cm/s in rivers with a width of 200 meters. As a result, the measurement resolution of AT technique enhances with respect to the river width. However, calculations of the maximum sound propagation distance, assuming that there are no suspended particles in the water for frequencies of 30 and 50 kHz, were approximately 2,000 and 1,200 meters, respectively. According to the results of this study, the utilization of the 50-kHz AT system in rivers larger than 40 meters wide is recommended.

    Keywords: Real-time river monitoring, Continuous river monitoring, Velocity resolution, Minimum, maximum range measurement, Fluvial acoustic tomography
  • A. Malek*, M. Mmohammadi Kosar Pages 22-27

    In this paper, we focus on two basic issues: (a) the classification of sound by neural networks based on frequency and sound intensity parameters (b) evaluating the health of different human ears as compared to of those a healthy person. Sound classification by a specific feed forward neural network with two inputs as frequency and sound intensity and two hidden layers is proposed. This process results in categorization of audible and non-audible ( dangerous ) sounds for a healthy person. In the diagnosis of healthy ear, having the relevant parameters, using the method of machine learning by feed forward neural networks, and simpson and trapezoidal numerical integration rules, the hearing and pain thresholds of the patientchr('39')s ear are evaluated in comparision with healthy ear. Numerical results and depicted graphs represent the fact that the method presented in this study is able to recognize an individualchr('39')s ear with mathematical simulation without too much knowledge of medical parameters.

    Keywords: Neural networks, Machine learning, Sound classification, Hearing, Painful threshold, Numerical integration
  • M.B. Abdollahi, A. Khavanin*, M. Kaydany, D. Panahi Pages 28-35

    Vibration is one of the most important physical harmful agents in the workplace that annually a significant proportion of workers in face. Among the most important disorders associated with it are musculoskeletal, vascular, gastrointestinal, physiological and etc. due to the widespread exposure and also the inadequate studies of the effects of vibration on fertility, research is an open field. In this study, 16 adult male mice (NMRI) were divided into case and control groups. The frequency used in this study was 6 Hz and the effective acceleration was 1 m/s2 r.m.s generated by the vibrator and inverter. The duration of exposure to vibration was 10 days for 2 consecutive weeks and the animals were sacrificed and analysed after 35 days. The results showed that the percentage of progressive sperm (39.1±4.4), immobilized sperm (28.3±8.4) and morphology (74.1±1.1) of the exposed group Whole body decreased significantly compared to the control group (P<0.05). However, this difference was not significant for sperm count (4.1±7.1), percentage of non-progressive sperm (31.2±9.6) and viability of sperm (69.2 ± 7) (P>0.05). Exposure to whole body vibration has a negative effect on sperm fertility, although further studies are needed.

    Keywords: Whole body vibration, Reproductive power, Mice
  • A. Ahmadi* Pages 36-49

    According to evidences, it has been observed that the reverberation time is longer than expected and that the cause is a horizontal reverberant field established in the region near the ceiling and far from the audience. Although there are no unfavorable comments about it, this has been also observed in the Boston Symphony Hall, Massachusetts, and the Stadthalle Göttingen. This study is on based of two scaled modeling that the walls and ceiling contained openings in which either plane or scattering panels could be placed. With plane panels, the model reverberation time (RT) was measured as 53% higher than the Sabine prediction, compared with 8% higher with scattering panels. But the second model was lecture theatre with a movable 6 m or 8 m high. In this case, the amount of absorption was increased until the point was reached where speech had acceptable intelligibility, with the early energy fraction, D > 0.5. For this acceptable speech condition, the measured mid-frequency T15 was 1.47s, whereas the Sabine predicted RT was 1.06 s. The sound decay was basically non-linear with T30 > T15 > EDT. Exploiting a high-level horizontal reverberant field offers the possibility of acoustics that are better adapted as suitable for both speech and unamplified music, without any physical change in the auditorium. Optimum using of this secondary reverberation in an auditorium for a wide variety of music might also be beneficial.

    Keywords: Architectural acoustics, Acoustical design, Horizontal reverberant field, Multipurpose halls, Acoustical simulation
  • A. Janghorbani*, M.J. Jannati, R. Mahdiyani Pages 50-60

    Classification of acoustic events in acoustic surveillance systems are of the most interesting research areas in recent years. Sniper localization systems are one of the important and applicable kinds of these systems in which detection and discrimination of the shock signals from environmental impulsive noises have a very important and significant effect on the reliability and performance of them. This study approaches the classification of the shock signals and impulsive noise using nonlinear dynamics-based features, for the first time, and the SVM with a multinomial kernel. The results of the Anova test in this study showed the good potential of the extracted features to discriminate the shocks form impulsive noises. Furthermore, the classification results confirm this remarkable ability. The performance of this study method yields to 89.6% accuracy, 88% specificity and 92% sensitivity in a 5-fold cross validation procedure. Also, the performance of the trained classifier dealing with an independent test set was 90.36% for the accuracy, 87.5% for the specificity and 91.85% for the sensitivity.

    Keywords: Acoustic localization system, Nonlinear dynamics, Shock, Impulsive noise, Feature Extraction, Support vector machine
  • S. Pakzad*, A. Shah Hoseini, G. Shadman Pages 61-67

    In some cases, the placement of equipment that causes noise pollution in office and educational environments is inevitable. Therefore, the only way to ensure the sound comfort of the environment is to control sound emission from its source. The use of sound control chambers in this regard is common, and the performance of these types of chambers is determined by selecting adsorbent and its thickness. Given that the shape and form of the adsorbent also have a significant effect on sound control, the study of the common form of sound adsorption has been performed on the control of sound emission. In order to reduce the noise emitted from the sound source among the forms available in the market, three shutter panel models pyramid and oval shoulder made of polyurethane with the same density and thickness were selected from floor to peak. Measurements were performed in two directions and each test was performed twice with an audiometer. The tests were performed in two types of spectrom for each form of adsorbent and also without adsorption and ambient noise. After measuring the equivalent level intensity and frequency spectrum and comparing the results, the pyramid form was the best among the selected forms.

    Keywords: Acoustic chamber, Sound absorption form, Compressor
  • H. Milani Moghaddam*, M. Fallah Pages 68-77

    Halide Perovskites have great energy conversion efficiency, but their structural degradation due to change in surface temperature arise from heat accumulation of solar radiation is one of their most important drawbacks. Analysis of structure and thermal transport can be useful in increasing their efficiency. in this paper mechanical, acoustical and thermal properties of CsPbI3 and CsPbBr3 in cubic phase were studied using density functional theory with PBE-GGA approximation. Elastic constants obtained with stress-strain methodology. Using elastic constants, mechanical stability, anisotropy, elastic coefficients, Debye temperature and various sound propagation modes in the materials investigated. Despite mechanical stability in static conditions, the existence of high anisotropy (~2.9) in these perovskites revealed that, they may become unstable in commercial applications. CsPbBr3 compared to CsPbI3 due to higher Debye temperature (120 and 101 K) and more speed of sound propagation (1774 and 1587 m/s), has stronger bonds between the components, in addition to, having higher phonon transport. Thermal conductivity was investigated using the Slack model, which obtained 0.349 and 0.274 W mK/s for CsPbI3 and CsPbBr3, respectively. Higher thermal conductivity of CsPbBr3 leads to less heat accumulation on the surface, so it can be introduce as better choice for use in solar cell applications.

    Keywords: Perovskite, Sound velocity, Thermal conductivity, Anisortopic
  • A. Faezian, B.M. Razavizadeh* Pages 78-87

    In the present study, the acoustic parameters for inducing sound waves on saffron corms in the controlled environment and aeroponic cultivation method have been investigated. For this purpose, the acoustic box, tools and conditions for sound emission in the box were designed and prepared without affecting the adjacent box which was meant to be without sound. Due to the location of the speaker, acoustic parameters were measured for four points inside the box, including the door on the left, the door on the right, the side wall on the right, and the ceiling. Based on the analysis of the obtained sound parameters, sounding was performed on two groups of saffron corms under the sound pressure level of 77 dB. In the first group, sound waves with frequencies of 500, 1000, 2000 Hz were done in different stages of flowering induction, flowering and the whole stage of flower formation. In the secound group, sounding was performed on the corms only during the flowering stage with the frequencies of 4000, 8000, 12000 and 16000 Hz. Statistical results of flowering of saffron corms showed that with the acoustic conditions, the number of flowers was not significantly different from the control (P>0.05).

    Keywords: Sound, Plant acoustic frequency technology, Flowering, soffran
  • R. Masoomi, H. Sadeghi* Pages 88-103

    Sound waves with frequencies below the human hearing threshold in the range of 0.002 Hz to 20 Hz‎, ‎which are traveling through the atmosphere‎, ‎are referred to as infrasound‎. ‎Wind is the main noise in the above-mentioned frequency range‎. ‎The operation of receiving and detecting of infrasound are often hampered by wind‎. ‎Therefore‎, ‎high quality detectors are required‎. ‎For this purpose‎, ‎sensor arrays and array signal processing techniques are utilized‎. Fisher ratio-based signal detection is a widely used and powerful method in the field of infrasound‎. ‎The main drawback of this approach is its high computational time due to the repeated computation of test statistics for each element of the slowness grid‎. ‎Thus‎, ‎the researchers use a relatively low-resolution slowness grid in order to save time in processing‎. ‎On the other hand‎, ‎low resolution results in an error in the values of estimated parameters of infrasound waves‎. In this study‎, ‎a genetic algorithm based detection method is proposed in order to overcome the fundamental problems of the Fisher method‎. ‎In the proposed method‎, ‎the slowness grid components (px, py) are defined as the chromosome for the genetic algorithm‎. ‎Despite the previous methods‎, ‎the genetic algorithm has created the advantage that searching could be conducted in a continuous slowness grid‎. ‎Therefore‎, ‎the continuity of the network and searching only a limited number of slowness vectors reduce error rates and processing time respectively‎. ‎The apparent velocity and incoming angles became 0.5923 and 0.0710 respectively‎, ‎and the processing time decreased considerably from 25835.07 seconds to 533.55 seconds on average‎.

    Keywords: Infrasound‎, ‎Detection‎, ‎fisher‎, ‎Genetic algorithm‎, ‎Optimization
  • H. Salehi*, A. Gholampour Pages 104-111

    In this paper, using finite element computational methods and Camsul package and programming in Matlab environment, first the frequency band structure and the band gap of the 2D phononic crystal structure with a lattice of hexagonal phononic and the optimal filling fraction are performed and then considering three phononic crystal structures including air cavities in aluminum, iron and silver base material with cylindrical cavities and cross-section deformation, we investigated the effect of lame coefficients on the band structure, band gap and we observed that with increasing the size of these constants, the gap width will also be larger. Also, we investigation three non-metallic structures including polyethylene polymer, silica non-conductive and a type of glass, it was observed that by reducing the amount of lame coefficients, the band gap for these structures increases.

    Keywords: Phononic crystal, Phononic band structure, Finite element, Lame coefficients