فهرست مطالب

نشریه غرب شناسی بنیادی
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 21، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • تبیین «کثرت گرایی فرهنگی» در پرتو فلسفه فرهنگ هردر
    محمدمهدی اردبیلی* صفحات 1-18

    هرچند فلسفه فرهنگ، در معنای مشخص آن، شاخه‌ای نوپا و میان‌رشته‌ای است که مستقلا از اواخر قرن بیستم در آلمان مطرح شد و بسط یافت، اما مفسران نخستین اندیشه‌های فلسفی درباره فرهنگ در معنای مدرن آن را به یوهان گتفرید فن هردر (1744-1803) نسبت می‌دهند که آثارش الهام‌بخش فرهنگ‌پژوهان پس از او بوده است. یکی از مهمترین میراث‌های هردر، «کثرت‌گرایی فرهنگی» است. او این کثرت‌گرایی را به عنوان ابزاری علیه تمامیت‌خواهی خودبرتربین و استعمارگر حاکم بر روشنگری به کار گرفت و نه تنها به برتری فرهنگ اروپایی بر سایر فرهنگ‌ها باور نداشت، بلکه تعریف و درک نوینی از فرهنگ را مطرح کرد که بر اساس آن می‌شد از فرهنگ‌های سایر بخش‌های جهان، به ویژه فرهنگ‌های شرقی دفاع کرد. مقاله حاضر با هدف تبیین ایده «کثرت‌گرایی فرهنگی» نزد هردر، خواهد کوشید تا این ایده را ذیل سه زیرعنوان کلیدی «تکینگی فرهنگی»، «داوری درونی» و «مفهوم نیرو» ساماندهی و تبیین نماید و امکانات آن را برای مقابله با تصور تمامیت‌خواهانه اروپامحور یا همان «اروپامحوری فرهنگی» نشان دهد. نهایتا به کمک تحلیل کارکرد مفهوم «نیرو» نزد هردر، بخش مختصری به بحث از اتهام نسبی‌گرایی علیه «کثرت‌گرایی فرهنگی» اختصاص خواهد یافت.

    کلیدواژگان: فلسفه فرهنگ، یوهان گتفرید فن هردر، تکینگی فرهنگی، کثرت گرایی فرهنگی
  • مسیب جوزی*، مجید ملایوسفی، محمدصادق زاهدی صفحات 19-39

    دغدغه اصلی ارسطو در این بحث، مساله استحقاق و شایستگی در حکومت و تقسیم مناصب آن است بدین منظور او به بررسی نظام های سیاسی مختلف پرداخته و ایرادات آن نظام ها را از این لحاظ بیان می کند او می گوید در امر حکومت و تقسیم مناصب باید سهم هر کس در حفظ و نگهداری و فراهم آوردن عناصر هستی و سازمان حکومت، معیار قرار گیرد. همچنین او بیان می کند که معیار سنجش درستی و نادرستی این حکومت ها فراهم آوردن هر چه بیشتر « نفع مشترک» است. یعنی حکومت هایی که به دنبال  نفع فرمانروایان باشند حکومت هایی نادرست و غیرعادلانه و حکومت هایی که به دنبال نفع افراد جامعه باشند حکومت هایی صحیح و عادلانه اند سپس با این معیار به تشریح بهترین نظام سیاسی می پردازد و آن را نظامی می داند که افراد در آن به تناوب فرمانروا و فرمانبرداری می شوند چرا که تنها از این طریق است که می توانند به فضیلت کامل (عدالت) دست پیدا کنند. ولی نهایتا نتیجه می گیرد که این نظام قابلیت اجرایی ندارد بنابراین نظامی ترکیبی را معرفی می کند که شایستگان در راس هرم قدرت قرار دارند و توده مردم وظیفه نظارت و برگزیدن آن ها از طریق شورا و انجمن نمایندگی برعهده دارند.

    کلیدواژگان: ارسطو، عدالت توزیعی، نظام سیاسی، فضیلت، شایستگی
  • همایون دهاقین*، بیژن عبدالکریمی صفحات 23-48

    ادموند هوسرل پایه گذار پدیدارشناسی در معنای خاص و جدید کلمه است . وی با این نهضت فکری تحولی در فلسفه غرب پدید آورد. پدیدارشناسی استعلایی هوسرل روشمند (متدولوژیکال) است و در زمانه بحران علوم و فلسفه اروپایی آن را یگانه طریق مبتنی ساختن بنای معرفت بر پایه ایی خلل ناپذیر می دانست . پدیدارشناسی هوسرل به توصیف آگاهی محض و افعال آگاهی و نحوه روی آوری آن می پردازد، جهان او، جهان آگاهی است که به واسطه قصدیت و تقلیل های استعلایی قوام می گیرد . هایدگر کل تاریخ فلسفه غرب را تاریخ غفلت از وجود و فلسفه خود را حول محور "پرسش از مفهوم وجود" پدید آورد . از نظر هایدگر مبدییت آگاهی در نظام فکری هوسرل منجر به بسط سوبژکتیویسم و انفکاک از وجود گردیده، آن را درادامه سنت ایدآلیسم غربی قرار داده است . پدیدارشناسی هرمنوتیکی و فلسفی هایدگر به اعتباری در جهت تصحیح پاره ایی نارسایی های سیستم فکری هوسرل است. از نظر هایدگر انسان به عنوان موجودی متمایز از سایر موجودات، که وی آن را به "دازاین" تعبیر می کند ، به وجود گشودگی و استعلاء دارد. لذا آگاهی نیز شانی از نحوه هستی دازاین و به تبع آن است . این دو فیلسوف علی رغم مقاصد فکری مشترک پاره ایی تمایزات نیز در سلوک فکری و نحوه مواجهه شان با مساله وجود دارند. این مقاله در صدد بررسی این تمایزات است.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، استعلا، وجود، آگاهی، دازاین، قصدیت
  • محمدتقی روستایی، مقصود رنجبر*، علی شیرخانی صفحات 49-70

    اندیشمندان ایرانی به فراخور زمانه و زمینه، هر کدام رویکردی متفاوت در برخورد با غرب و مدرنیته برگزیدند. هدف این پژوهش، فهم نگرش شریعتی نسبت به غرب و مدرنیته بوده و با استفاده از روش تحلیل محتوای کیفی و با استناد به آثار ایشان و بر اساس چارچوب نظری مکتب فرانکفورت به دنبال دست یابی به این هدف و پاسخ گویی به این سوال است که موضع و دیدگاه شریعتی نسبت به چیستی غرب و مدرنیته چیست؟ به نظر می رسد ایشان با نگاهی گزینشی و انتقادی به چیستی غرب و مدرنیته، بر لزوم استفاده ی صحیح از مدرنیته و حفظ هویت در برابر چیستی غرب اصرار می ورزید. بنا بر شواهد، نگرش شریعتی به چیستی غرب از منظر تمدن و استعمار است. وی به جنبه های مثبت و علمی تمدن غرب، به دلیل تناسب با جوامع جهان سوم تمایل نشان می داد، و به استعمار از آن جهت که از خود بیگانگی را بر جوامع جهان سوم تحمیل می کرد، نگاه منتقدانه ای داشت. زاویه ی دید او به مدرنیته نیز، به دو وجه تمدن و تجدد تقسیم می شود. وی علی رغم آن که تمدن را امری مثبت می دانست، بر تجددی هجوم می برد که ما را مقلد و مصرف زده می کرد.

    کلیدواژگان: شریعتی، چیستی، غرب، مدرنیته، تمدن، تجدد
  • «لبخند» تراژیک ابرانسان در تفکر نیچه
    سید علیرضا رضوی زاده *، بیژن عبدالکریمی، علی مرادخانی صفحات 67-97

    نیچه در تاملات انتقادی خود درباره فلسفه عقل‌گرایان و تجربه‌باوران که درون‌مایه آن را نتیجه تفکر متافیزیکی و تیولوژیک می‌داند به ماحصل شیوه‌های جهان‌بینی آنها، همچون یاس، ناامیدی و سرخوردگی‌ای اشاره دارد که به نیهیلیسم می‌انجامد. تفکر تاکنونی غربی از نظرگاه نیچه، محمل دشمنی و کینه‌توزی با زندگی بوده است. گویی که زندگی خصم تفکر است و رستگاری انسان بریدن از زندگی و حیات است. فلسفه آری‌گوی نیچه به عنوان بدیل تفکر تاکنونی غرب، چهره‌ای متبسم و خندان دارد که مولفه‌ای کلیدی در تفکر اوست. این فلسفه ریشه در تایید زندگی، علاقه به حیات و زیست‌جهانی شادان دارد. این شادی از برای چیرگی بر خود و لذت حاصل از اراده معطوف به قدرت و برخورداری از بیشینه انرژی و نیروست که در ابرانسان نیچه ظهور و نمود می‌یابد. ابرانسان است که با گذشته آشتی می‌کند، حال را تایید کرده، آینده را با پل آری‌گویی می‌سازد و با عشق به بازگشت جاودانه همه امور، خود، سرنوشت و تقدیر خویش را متحقق می‌سازد. سلامتی از نظر نیچه در تقابل با بیماری متافیزیک‌اندیشی، زیستی شادمان است که چهره نهایی‌اش در انفجار نیروها و فیگور لبخند ظهور می‌یابد: لبخند به زندگی، زمین و زمان؛ لبخندی دیونوسوسی.

    کلیدواژگان: نیهیلیسم، ابرانسان، اراده معطوف به قدرت، دیونوسوس
  • منیره طلیعه بخش*، مهدی معین زاده صفحات 71-96
    خوانش رایج سوژه دکارتی، آن را به منزله نقطه عطفی در«خودبنیادی» انسان درنظر گرفته است. بخش مهمی از فلسفه قرن بیستم به تاسی از هایدگر، بالاترین اهتمام خود را نقد سوژه دکارتی تعریف کرد؛ گویی سوژه دکارتی عامل اصلی انحراف مسیر فلسفه از لحاظ کردن وجود بماهو وجود بوده است. بسیاری منتقدان بحران های مدرنیته را مولود خودبنیادی سوژه دکارتی می دانند تا جایی که می گویند سوژه دکارتی نه تنها فلسفه بلکه بشریت را نیز منحرف کرده است. این مقاله می کوشد ضمن ارایه تقریری از نقد هایدگر و فیلسوفان متاثر از او، به نحوه تقویم سوژه دکارتی بازگردد و نسبت تاملات دکارتی را با بالقوگی، دوآلیته و خودبنیادی دریابد و نشان دهد با توجه به فقدان بنیادی سوژه دکارتی، نمی توان چنین نقدی بر حقیقت سوژه نزد دکارت وارد کرد. در این میان متفکرینی بوده اند که خوانشی متفاوت از سوژه دکارتی داشتند؛ خوانشی که این سوژه را به نسیان وجود و بحران خودبنیادی بشریت و... رهنمون نمی گردد. مقاله حاضر ضمن نقب زدن به مفهوم سوژه در یونان و تبار هلنی و عرفانی آن، خوانش های مغایر با خوانش رایج سوژه دکارتی را مبنای کار قرار می دهد و نشان می دهد که سوژه دکارتی در حقیقت آن امر تهی است که امکان آزمودن حقایق را فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: دکارت، هایدگر، سوژه، بالقوگی، دوآلیته، خودبنیادی، فقدان
  • بیان کریمی*، سید مصطفی شهرآیینی صفحات 97-114
    خوانش نیچه از واسازی مفهوم سوبژکتیویسم، بر گسست معرفت شناختی از فهم های سنتی و مدرن در باب معرفت، حقیقت، زبان و آگاهی استوار است. او چهارچوبی جدید برای بازتفسیر موجود انسانی به عنوان موجودی دایما متغیر در شبکه فرایندهای تن کردشناسانه ارایه می دهد و پدیده هایی چون معرفت، حقیقت، زبان و اندیشه را از نو تفسیر و ارزشیابی می کند. هدف نیچه کنارگذاشتن معرفت و خواست حقیقت مطلق به عنوان رانه اصلی آن، و  طرح رانه دیگری است که شناخت را همچون ابزار به کار می گیرد. وی همچنین توهم کشف حقیقت در دوره مدرن را ناشی از تمرکز بر دو  جزء جدایی ناپذیر سوژه یعنی زبان و اگاهی قلمداد می کند. نیچه به جای آرمان شناخت و به جای کشف حقیقت، مفاهیم تفسیر و ارزشیابی را می نشاند. تفسیر، معنای پدیده را که همیشه جزیی است، تعیین می کند و ارزشیابی، ارزش سلسله مراتب معانی را مشخص می سازد و به اجزاءا کلیت می بخشد، بی آنکه کثرت شان را از میان بردارد. پرسش اصلی مقاله این است که  نیچه چگونه با گسست از وجوه معرفت شناختی سوژه مدرن به واسازی این مفهوم پرداخته است؟ مدعای اصلی مقاله این است که واسازی سوژه در نیچه تنها زمانی قابل فهم است که نقد وی از مفاهیمی چون حقیقت، معرفت، زبان و آگاهی را دریابیم.
    کلیدواژگان: نیچه، سوژه، معرفت، حقیقت، زبان، آگاهی، تفسیر
  • اعظم محسنی*، سید مسعود سیف، علی فتح طاهری صفحات 115-133
    در میان مفاهیم جدیدی که در اوایل قرن بیستم در حوزه ی تعلیم و تربیت مطرح شده بودند، مفهوم «دو طرفه بودن» (Gegenseitigkeit) فرایند آموزش چالش های بسیاری را به همراه داشته است؛ بسیاری از مربیان با انتقاد از این مفهوم، اظهار داشتند که معلم باید به تنهایی فرایند آموزش را رهبری کند و شاگردان نمی توانند و نباید نقشی در این فرایند ایفا کنند. بوبر ضمن اشاره به این مطلب که به منظور حفظ رابطه ی آموزشی، باید فاصله ی امنی بین معلم و شاگرد وجود داشته باشد، آموزه ی «تعلیم و تربیت مبتنی بر دیالوگ» را مطرح می کند؛ به عبارت دقیق تر، وی نسبت آموزشی را نوعی« رابطه ی من تو یک طرفه» می خواند. حال پرسش اینجاست که با توجه به این که بوبر «رابطه ی من- تو» را یک رابطه دو طرفه می داند، چگونه می تواند از رابطه ی میان معلم و شاگرد تعبیر به «رابطه ی من تو» کند و در عین حال از یک طرفه بودن آن سخن بگوید؟
    کلیدواژگان: مارتین بوبر، «نسبت من آن»، «رابطه ی من تو»، دو طرفه بودن، تعلیم و تربیت
  • بنیان های فکری راست افراطی در غرب
    غلامعلی سلیمانی* صفحات 121-145

    آمارها در غرب حکایت از رشد روز افزون جریان راست جدید و اقبال به این احزاب دارد. راست جدید همچون اسلاف خویش در سال های بین دو جنگ جهانی به اقداماتی خشونت ‌آمیزی چون؛ آتش زدن اماکن و پناهگاهای مهاجرین، ترور و قتل، تحقیر رنگین ‌پوستان، ضرب و شتم مهاجران، ارسال پیامها تهدیدآمیز، شعارنویسی و هتک حرمت به اماکن مذهبی دست می‌زنند. با این وجود در سایه فراروایت «مقابله با تروریسم» بسیاری از اقدامات خشونت‌بار به مهاجران نسبت داده می‌شود. این پژوهش در پی پاسخ به این سوال است که بنیان‌های فکری و ایدیولوژیکی جریان روبه رشد راست جدید را از چه منظری می‌توان تحلیل کرد و در بین جریان های مختلف راست افراطی، «دیگری» به عنوان مصداق و آماج خشونت‌های راست افراطی از چه تفاوت‌ها و تمایزهایی برخوردار است؟ در راستای پاسخ به سوال فوق، این پژوهش با روش اسنادی در گردآوری داده‌ها از طریق روش تجزیه و تحلیل گفتمان، بنیان‌های فکری راست جدید را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. به نظر می‌رسد گفتمان راست افراطی در غرب بر تقسیم‌بندی آشتی‌ناپذیر میان «ما» و «آنها» و یا «خود» و «دیگری» استوار است و بر نوعی ارزش‌گذاری فراتر از تفاوت تاکید دارد که نشانگر برتری «ما» بر «آنها» است.

    کلیدواژگان: راست افراطی، ناسیونالیسم افراطی، بیگانه ستیزی
  • علی ناظمی اردکانی، رضا داوری اردکانی، مالک حسینی* صفحات 135-164
    پولیس یا مدینه، موضوع فلسفه سیاست کلاسیک است. با بررسی متونی کلاسیک مثل تاریخ جنگ پلوپونزی توسیدید و سیاست ارسطو و پژوهش های جدیدی همچون تمدن قدیم فوستل دوکلانژ و پولیس هانسن به درکی از تفاوت مدینه و شهر پی می بریم که می تواند در فهم ما از مبانی و مبادی فلسفه سیاست مدرن موثر باشد. مدینه، جامع ترین و والاترین شکل جامعه سیاسی و غایت آن نیکبختی بود، یعنی جامع ترین و والاترین خیری که یک جامعه می تواند به آن دست یابد. مدینه بر خلاف شهر دارای هویتی اجتماعی و سیاسی بود و تا زمانی که رشته مدنی-سیاسی افراد آن از هم نگسسته بود، برقرار بود. از ویژگی های اصلی مدینه یکی این بود که اعضای آن در زندگی شریک یکدیگر بودند و نیکبختی مردمان آن به هم وابسته بود. ویژگی مهم دیگر مدینه که آن را در نسبت با فرونسیس قرار می دهد، پرسش پذیری آن بود. باز اندیشی در مفاهیم مدینه و فرونسیس و نسبت آنها امروزه می تواند مجالی را فراهم کند تا به بنیادهای خودنقاد اندیشیدن بیاندیشیم، بدون اینکه در دام جزم اندیشی گرفتار شویم. دیگر اینکه تامل در مفاهیمی چون پولیس فرصتی است برای شناخت ریشه های سنت دموکراتیک غرب و درک عمیق تر از نهادها و ارزش هایی که فرهنگ غربی را قوام می بخشد.
    کلیدواژگان: پولیس، مدینه، شهر، سیاست، اجتماع سیاسی، نیکبختی، فرونسیس
  • بررسی مفهوم دیالکتیک در اندیشه مارکس؛ بررسی نسبت دیالکتیک مارکس با دیالکتیک کانتی و دیالکتیک هگلی
    سینا شیخی، سید محمدتقی چاوشی * صفحات 147-166

    برداشت هگلی از تفکر مارکس یک تقریر شایع و متداول در علوم انسانی است و اشتراک ایشان در استفاده از روش دیالکتیکی، دلیل اصلی این مدعا دانسته می شود. بدون نفی تاثیرپذیری مارکس از هگل، توجه به فلسفه کانت، ما را به تقریری دیگر از اندیشه مارکس رهنمون می شود که به مراتب از تفکر هگل دور خواهد بود. اگر بتوان روش مارکس را با تسامح دیالکتیکی خواند، این روش با دیالکتیک هگل، علاوه بر جایگاه وارونه آگاهی و ماده، تفاوت عمده دیگری نیز دارد؛ دیالکتیک هگل از سه ضرب تشکیل می شود که ضرب سوم از جمع تضاد میان ضرب اول و دوم بیرون می آید، اما دیالکتیک مارکس همچون دیالکتیک کانت دوضربی و اصطلاحا «منفی» است، زیرا وضعیت پس از انقلاب، به ویژه وضعیت بی طبقه، حاصل جمع مراحل پیشینی جوامع نیست و تفاوتی بنیادین و کیفی با صورت زندگی گذشته انسان دارد. علاوه بر این، همان طور که نقد در اندیشه کانت به معنای بررسی شرایط پیشینی تحقق امور است، مارکس نیز در نقد اقتصاد سیاسی به دنبال یافتن شرایط پیشینی تحقق وضعیت بی طبقه است و تصویر روشنی را از وضعیت بی طبقه ارایه نمی دهد. با این نگاه وضعیت بی طبقه در اندیشه مارکس، به مثابه ایده تنظیمی کانت درخواهد آمد.

    کلیدواژگان: دیالکتیک، کانت، هگل، نقد، وضعیت بی طبقه
  • غرب زدگی و اصالت
    آیدین کیخایی* صفحات 211-227

    غرب‌زدگی آل احمد از زمان نخستین چاپ آن در ابتدای دهه‌ی 1340 تا به امروز، کانون بحث و جدل و مناقشات نظری و سیاسی بوده است. در این میان، یکی از نگرش‌های غالب به اندیشه‌ی‌ آل احمد و ایده‌ی غرب‌زدگی او در فضای روشنفکری و دانشگاهی، به ویژه در دهه‌های بعد از انقلاب،‌ نگرشی است که او را به عنوان روشنفکری «اصالت»‌گرا و مروج ایده‌ی «بازگشت به خویش» تفسیر می‌کند. در این مقاله، با برجسته کردن ظرفیت‌های متن غرب‌زدگی برای فرا رفتن از «اصالت‌»گرایی و نقد صریح آن بر ایده‌ی «بازگشت به خویش»، می‌کوشیم تا نابسنده و یک‌جانبه بودن این تفسیر غالب را تبیین کنیم.

    کلیدواژگان: جلال آل احمد، غرب زدگی، اصالت، بازگشت به خویش، هویت
|
  • 'Cultural Pluralism' in the light of Herder's Philosophy of Culture
    MohammadMehdi Ardebili * Pages 1-18

    Although “Philosophy of Culture” is commonly taken to refer to a rather new and interdisciplinary branch that has been developed in Germany since late twentieth century, one can trace the first philosophical ideas about culture, in the modern sense of the term, back to Johann Gottfried von Herder (1744-1803). In this context, one of Herder's most important legacies (or lasting contributions) is "cultural pluralism,” which he utilized as a tool against the colonial totalitarianism of Enlightenment. Herder was critical of the commonly held belief in the superiority of European culture over other cultures, and introduced a new definition and understanding of culture that could potentially be used to defend the cultures of other parts of the world, especially Eastern cultures. With the aim of explaining Herder’s concept of "cultural pluralism," the present article will organize and explain this concept under three key sub-headings of "cultural singularity", "internal judgment," and “concept of force.” It will analyze its opposition to "cultural Europeanism" and demonstrate its possibilities for confronting the European-centric concept of totalitarianism. Finally, a brief section will be devoted to the discussion of the charge of relativism against Herder’s "cultural pluralism”.

    Keywords: Philosophy of Culture, Johann Gottfried von Herder, cultural pluralism, cultural singularity, internal judgment
  • Mosayeb Jovzi *, Majid Mollayousef, MohammadSadegh Zahedi Pages 19-39

    Aristotle's main concern in this discussion is the issue of merit in rule and the division of its offices. For this purpose, he examines different political regimes and expresses the objections of those regimes in this regard. He says the distribution of political offices should be based on everyone's contribution to the preservation and provision of the elements of existence and the organization of rule. He also states that the standard of correct and errant regime is provide as much "common advantage " as possible. That is, regimes that seek the benefit of rulers are errant and unjust regimes, and regimes that seek the benefit of the people of society are correct and just. Then, with this standard, he describes the best political regime. He says that this is the regimes consist in serious human beings are ruling and being ruled with a view to the life in accord with virtue. But in the end he concludes that this regime is not feasible, so he proposes a mixed arrangement in which the best hold the ruling offices while the multitude share in deliberation and judging.

    Keywords: Aristotle, distributive justice, political regime, Virtue, merit
  • Homayon Dahaqin *, Bijan Abdolkarimi Pages 23-48

    Edmund Husserl was the principal founder of phenomenology that carried new and special meaning to word of phenomenology‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌ With his intellectual movement he developed a revolution in Western philosophy that had far-reaching effects on it‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌ Husserl’s transcendental phenomenology is systematic and methodological and at the crisis time of the science and philosophy in Europe his phenomenology is seen as the only way to solve the crisis and build a new foundation of knowledge on a solid basis‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌ Husserl's Phenomenology introduced pure consciousness, describes the acts of consciousness and its organization‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌ In general, his world is the world of consciousness that is shaped by intentionality and transcendental reductions‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌ Heidegger introduced the whole history of Western philosophy as the history of ignorance of Being and introduced his philosophy as a question of existence’s the concept of Being. For Heidegger, the origin of consciousness in Husserl's intellectual system has led it to the development of subjectivism and the separation of Being and Heidegger believed that it is the continuance of the tradition of Western idealism‌‌‌‌‌. Heidegger's hermeneutic and philosophical phenomenology is aimed to clarification and correction of Husserl's intellectual system that he thought is not persuading‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌ In his view, human being is distinguished from other beings because of openness and transcendence so he called it as Dasein, that Consciousness is a sign of his existence and its consequence‌‌‌‌‌. Despite of the common intellectual philosophical systems elements among two philosophers, there are some differences in their principles that the article tries to deals with this issue‌‌‌‌‌.

    Keywords: Phenomenology, transcendence, Being, Consciousness, Dasein, intentionality
  • MohammadTaghi Roostaei, Maghsood Ranjbar *, Ali Shirkhani Pages 49-70

    Iranian thinkers, befitting to the time and context, each chose a different approach in dealing with the West and modernity. The purpose of this study is to understand Shariati's attitude towards the West and modernity and by using qualitative content analysis method and quoting his works and based on the theoretical framework of the Frankfurt School, this research seeks to achieve this goal and answer the question: what is Shariati's position and view on the essence of the West and modernity? He seems to have taken a selective and critical look at the essence of the West and modernity, insisting on the need to use modernity properly and maintain an identity against the essence of the West. According to the evidence, Shariati's view of the essence of the West is from the perspective of civilization and colonialism. He was interested in the positive and scientific aspects of Western civilization because of its relevance to Third World societies and had a critical view of colonialism because it imposed alienation on the societies of the Third World. His view of modernity is also divided into two aspects of civilization and modernity. Although he saw civilization as a positive thing, he attacked modernity that imitated and consumed us.

    Keywords: Shariati, Essence, West, CIVILIZATION, Modernity
  • The tragic "smile" of the superman in Nietzsche's thought
    Seyed Alireza Razavizade, Bijan Abdolkarimi, Ali Moraadkhani Pages 67-97

    Nietzsche points out that these are the outputs of metaphysical theological thinking and that the ultimate outcome of these worldviews is despair, hopelessness and disappointment which results in nihilism. The history of Western thought, as Nietzsche believes, has been full of hostility and hatred towards life as if life is the enemy of thinking, and human salvation requires disengaging oneself from life. Nietzschean affirmation as the alternative of Western thought has a smiling face which is a key component of his thinking. This point of view is rooted in life affirmation, desire towards life and the joyful wisdom. This joyfulness is due to the self-command and the pleasure of will to power and the privilege of having the maximum power which is realized in Nietzsche’s Übermensch. Übermensch reconciles with the past, affirms the present, constructs the future through the bridge of affirmation, and realizes all entities, the self, his fate and predestination through eagerness towards eternal return. Health in Nietzsche’s view is a kind of joyful living, in contrast to metaphysical thinking syndrome, and its full form is realized in the burst of powers and smile figure, which means smiling to life, to the time and place, and this is a Dionysian smile.

    Keywords: Nihilism, Superman, Will to power, Dionysus
  • Monireh Taliehbakhsh *, Mahdi Moinzadeh Pages 71-96
    The current reading of Cartesian subject has taken it as a turning point in human "self-fundamentalism". An essential part of twentieth-century philosophy, following Heidegger, defined his highest effort a critique of Cartesian subjectivity, as if the Cartesian subject had been the main factor diverting the path of philosophy from considering being qua being. Many critics have found the crisis of modernity a result of subject self-fundamentalism, insofar as it has distorted not only philosophy but humanity as well. While presenting Heidegger's critiques of the Cartesian subject and those by philosophers influenced by Heidegger, this paper attempts to return to the modality of Cartesian subject construction and to understand Cartesian reflection ratios with potentiality, duality, and self-fundamentalism. It also shows that we, given the fundamental lack of Cartesian subject, cannot make such a criticism of Descartes' subject' fact. Among this philosophers, there have been thinkers who have a different reading from the Cartesian subject, one that does not lead subject to forgetfulness of being, humanity's self-fundamentalism crisis, and so on. This paper, while digging out the concept of the subject in Greece and its Hellenic and mystical gene, provides readings contrast to the usual Cartesian ones and shows that the Cartesian subject is, in fact, the void that allows truths to be tested.
    Keywords: Descartes, Heidegger, subject, Potentiality, Duality, Self-Fundamentalism, Lack
  • Baian Karimi *, Mostafa Shahraiini Pages 97-114
    Nietzsche's version of deconstructing the concept of the Subjectivism is based on the epistemological gap from classical and modern understandings of knowledge, truth, language and awareness. To reinterpret the human being as a being perpetually evolving within the web of physiological processes, he presents a new framework in which tries to interpret and evaluate such phenomena as knowledge, truth, language and thought, again. Nietzsche's aim is setting aside knowledge and the will of absolute truth as its main drive, and instead, introducing another drive that employs knowledge as an instrument. For him, the discovery of truth is an illusion originated from focusing upon the two inseparable constituents of the Subject, to say, language and awareness. Instead of the ideal of knowledge and the discovery of truth, he places the concepts of interpretation and evaluation; the former determinates the meaning, usually particular, of the phenomenon, while the latter specifies the hierarchy of meanings with no bearing on their plurality. Our core question in the present paper is ‘how can Nietzsche deconstruct the concept of the Subject in spite of his breaking with its modern epistemological aspects’. And our main claim is that the deconstruction of the Subject can only be understood if we understand Nietzsche’s criticism of such concepts as truth, knowledge, language and awareness.
    Keywords: Nietzsche, subject, Knowledge, Truth, language awareness, Interpretation
  • Azam Mohseni *, Seyed Massoud Sayf, Ali Fath Taheri Pages 115-133
    educators criticized this concept and said that the teaching process should be led by the teacher alone and students cannot and shouldn’t play a role in this process. Buber pointed out that there must be a safe distance between teacher and student to maintain the educational relationship; meanwhile, introduced the doctrine of “Education based on Dialogue”. In other words, he calls the educational relationship as a kind of “I – Thou relationship”. Now the question is that while Buber knows the “I – Thou relationship” as a mutualrelationship, how can he interpret the relationship between teacher and student as a “I – Thou relationship” and at the same time he says it is one-sided inclusive.
    Keywords: Martin Buber, “I – It relation”, “I – Thou relationship”, Mutuality, Education
  • Extremely far-right intellectual foundations in the West
    gholamali soleimani * Pages 121-145

    The new right, like its predecessors during the years between World War I and the Second World War, there were violent acts such as Burning places and shelters of immigrants, Assassination and murder, humiliation of colored people, beatings of immigrants, sending messages and threatening comments, and slogans and hatred of religious places. Nevertheless, in the context of the "counter-terrorism" meta -narratives, many violent acts are attributed to immigrants especially to Muslims. This research seeks to answer the question of how the ideological foundations of the emerging new right in the West can be analyzed? And in West, what are the differences of the "other" as the case of extreme right-wing violence? In response to the above question, this research by documentary method for data collection and through discourse analysis, examined the Foundations of thoughts of the new right. The extreme right discourse in the West seems to be based on an irreconcilable division between "us" and "them," or "self" and "another," and emphasizes a kind of valuation that goes beyond differences. It indicates the superiority of "us" over "them".

    Keywords: extreme right, extreme nationalism, xenophobia
  • Ali Nazemi Ardakani, Reza Davariardakani, Malek Hosseini * Pages 135-164
    Polis or The City is the subject of classical politics. By examining classical texts such as History of The Peloponnesian War by Thucydides, the Politics of Aristotle, and new researches such as The Ancient City of Fustel De Coulanges and Polis by Hansen, we come to an understanding of the difference between “The City” (Polis) and “city”; that can be effective in our knowledge of the fundamentals of modern politics. The City was the most comprehensive and supreme form of political society. The end of this community was happiness (eudaimonia), the most comprehensive and supreme good that a community can attain. Unlike a city, The City had a social and political identity, and it was bound to the civil-political discourse. One of the main features of The City was that its members were a participant in life, and the happiness of its people was interdependent. Another essential element of The City, which links it to phronesis, was its question-worthiness. This question-worthiness is to show how phronesis or polis remained open to a critic. A rethinking of the concepts of Polis and phronesis and their relation today can provide an opportunity to reflect on the foundations of self-criticism, without being trapped in dogmatism. Furthermore, reflection on concepts such as polis is an opportunity to understand the roots of the Western democratic tradition and to achieve a deeper understanding of the institutions and values ​​that maintain Western culture.
    Keywords: polis, City, Politics, Political Society, Eudaimonia, Phronesis
  • A study of the concept of dialectics in Marx's thought; A study of Marx's dialectic with Kantian dialectics and Hegelian dialectics
    Sina SHeikhi, Seyyed mohammadtaqi CHawoshi * Pages 147-166

    Hegelian interpretation of Marx's thought is a common interpretation in the humanities and their commonality in the use of dialectical methods is the main reason for this treatment. Without denying Marx's influence on Hegel, attention to Kant's philosophy will lead us to another account of Marx's thought that would be far removed from Hegel's thought. If Marx's method is read with dialectical tolerance, it differs from Hegel's dialectic more than the inverted position of consciousness and matter. Hegel's dialectic consists of three multiplications, the third multiplication coming from the sum of the contradictions between the first and the second multiplication, but Marx's dialectic, like Kant's dialectic, is two-fold and so-called "negative", because the post-revolutionary situation, especially the classless one, It is not the sum of the a priori stages of societies and has a fundamental and qualitative difference with the past form of human life. Moreover, just as a critique of Kant's thought means examining the a priori conditions for the realization of things, so Marx in his critique of political economy seeks to find the a priori conditions for the realization of the Classless situation and does not provide a clear picture of the Classless situation. Give. With this view, the Classless situationin Marx's thought would become Kant's regulatory idea.

    Keywords: dialectic, Kant, Hegel, critique, Classless situation
  • Gharbzadegi and Authenticity
    Aidin Keikhaee * Pages 211-227

    Since the time of its first publication in the 1960s up until now, Al-i Ahmad’s Gharbzadegi has been the locus of much controversy, both in academia and in politics. Among the various encounters with this influential text, one of the dominant interpretations, particularly in the decades after the 1979 Revolution, has been the one that reads Gharbzadegi in the framework of cultural essentialism, or “authenticity”, and as a call for a “return to self.” This essay aims to explicate the inadequacy and one-sidedness of this dominant interpretation through highlighting both the potentials of the text to move beyond cultural essentialism and its explicit critique of the notion of the “return to self”.

    Keywords: Jalal Al-i Ahmad, Gharbzadegi, Occidentosis, essentialism, authenticity, return to self