فهرست مطالب

علوم دامی (پژوهش و سازندگی) - پیاپی 126 (بهار 1399)

نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
پیاپی 126 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/13
  • تعداد عناوین: 15
|
  • معصومه نظری، امیر رشیدی*، محمد رزم کبیر، مزدک کاظمی صفحات 3-16

    هدف از پژوهش کنونی ارزیابی اثر اسپرم های وارداتی دسته بندی شده بر اساس شاخص های مختلف انتخاب بر تغییرات فنوتیپی صفات تولیدی در جمعیت گاوهای هلشتاین در اقلیم های مختلف ایران بود. در این پژوهش از رکوردهای شیر تولیدی، درصد چربی و درصد پروتئین دوره اول شیردهی 269786، 216850 و 270566 نتاج حاصل از اسپرم های وارداتی دسته بندی شده بر اساس شاخص مختلف انتخاب در اقلیم های سرد، نیمه سرد، معتدل و گرم، استفاده شد. داده های مورد استفاده توسط مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی ایران طی سال های 1371 تا 1396 جمع آوری شده بودند. برای آنالیز داده ها از روش مدل خطی تعمیم یافته (GLM) نرم-افزار SAS 9.2 استفاده شد. در اقلیم های سرد، نیمه سرد، معتدل و گرم، میانگین شیر تولیدی در نتاج حاصل از اسپرم های وارداتی به ترتیب 92/9597، 46/9654، 34/9718 و 37/8985 کیلوگرم، میانگین درصد چربی 13/3، 07/3، 08/3 و 15/3 درصد و میانگین درصد پروتئین 10/3، 25/3، 14/3 و 16/3 درصد برآورد شدند. در پژوهش کنونی بیشترین میانگین حداقل مربعات ارزش فنوتیپی دختران حاصل از گاوهای نر انتخاب شده تحت شاخص های مختلف انتخاب در اقلیم های سرد، نیمه سرد، معتدل و گرم به ترتیب مربوط به کشورهای فرانسه (2011- 2001)، ایتالیا (2001-1993)، هلند (2006- 2001)، فرانسه (2011- 2001) برای شیر تولیدی، هلند (2000-1999)، آمریکا (1988-1987)، آمریکا (1993- 1992) و کانادا (2000- 1998) برای درصد چربی و کانادا (1992-1991)، فرانسه (2013- 2012)، سوید (2012- 2008) و آلمان (2007 -2002) برای درصد پروتئین بوده است.

    کلیدواژگان: شاخص انتخاب، اقلیم، ارزش فنوتیپی، صفات تولیدی
  • احسان محجوبی، امیر ارمکان، مهدی حسین یزدی، داود زحمتکش* صفحات 17-30
    به منظور بررسی اثر افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل بر عملکرد رشد و فراسنجه های خونی گوساله های هلشتاین از 36 راس گوساله هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: 1) گروه شاهد بدون افزودنی (B0)، 2) گروه شاهد + 4 گرم در روز اسید بوتیریک در شیر (B4)، و 3) گروه شاهد + 8 گرم در روز اسید بوتیریک در شیر (B8). در طول آزمایش به خوراک و آب به صورت آزاد دسترسی داشتند. وزن بدن در زمان شیرگیری و پایان دوره در B4 و B8 تمایل به افزایش داشت (08/0 = P). افزایش وزن روزانه به طور معنی داری (01/0 > P) در دوره پیش از شیرگیری تحت تاثیر تیمار قرار گرفت به طوری که B0 کمترین افزایش وزن روزانه را داشت ولی تفاوتی بین B4 و B8 مشاهده نشد. استارتر مصرفی در دوره پیش از شیرگیری (01/0 > P)، پس از شیرگیری (04/0 = P) و کل دوره (01/0 > P) برای B0 کمتر از دو گروه دیگر بود ولی بین B4 و B8 تفاوتی وجود نداشت. غلظت گلوکز، پروتئین کل و آلبومین سرم در دوره پیش از شیر گیری تفاوتی بین تیمارها نداشت ولی غلظت BHBA در گروه B0 کمتر از سایر گروه ها بود (01/0 > P). میانگین امتیاز مدفوع پیش از شیرگیری بین تیمارها تفاوتی نشان نداد. در کل نتایج این پژوهش برای اولین بار نشان داد که افزودن اسید بوتیریک به شیر کامل می تواند اثرات مثبتی بر بهبود عملکرد در پی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اسید بوتیریک، شیر کامل، گوساله، عملکرد تولیدی
  • احمد ابراهیم زاده آله آباد، خدیجه نصیری، زهرا رودباری* صفحات 31-40

    امروزه ژن های موجود در ژنوم میتوکندریایی به عنوان نشانگر ژنتیکی قوی به صورت گسترده کاربرد دارند. هدف از این مطالعه، توالی یابی ناحیه ND6 ژنوم میتوکندری مرغ خزک و بررسی رابطه فیلوژنتیکی این ناحیه از مرغ بومی خزک با دیگر نژاد های مرغ و برخی از ماکیان بود. برای این منظور نمونه خون از ورید بال 20 قطعه مرغ خزک از پژوهشکده دام های خاص استان سیستان و بلوچستان جمع آوری شد. استخراج DNA از خون کامل انجام گرفت. سپس ژن ND6 به همراه بخشی از tRNA بالادست و پایین دست (854 جفت باز) توسط آغازگرهای اختصاصی در واکنش زنجیره ای پلیمراز تکثیر شد. نمونه ها پس از خالص سازی توالی یابی شدند و تنوع ژنتیکی درون جمعیتی مورد بررسی قرار گرفت. در ادمه، پس از گرفتن 19 توالی مشابه ژنوم میتوکندریایی مربوط به سایر نژادهای مرغ و برخی از ماکیان از بانک جهانی ژن، تجزیه و تحلیل فیلوژنتیک انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که هیچ تفاوت نوکلیوتیدی بین توالی های نوکلیوتیدی ND6 مرغ های بومی خزک وجود نداشت. نتایج حاصل از رسم درخت فیلوژنتیک مرغ بومی خزک با دیگر نژادها نشان داد که بیشترین تشابه ژنتیکی این ناحیه از ژنوم میتوکندری مرغ خزک با نژاد مرغ های هوانگ لانگ، ژوسیانگ، فیجی، فلیپین، هانگشان زرد، جینو ووفنگ، مرغ جنگلی قرمز و مرغ اهلی مشاهده می شود. نتایج نشان دهنده قرابت ژنتیکی زیاد بین مرغ بومی خزک با مرغ های ژاپن و چین (جنوب شرقی آسیا) می باشد. کمترین تشابه ژنتیکی این ناحیه از مرغ بومی خزک با پرنده ماهی خوار تاج قرمز مشاهده شد.

    کلیدواژگان: مرغ خزک، درخت فیلوژنتیک، تنوع ژنتیکی، ژن ND6
  • جواد پایمرد، جواد بیات کوهسار*، فرزاد قنبری، شهریار مقصودلو صفحات 41-58
    به منظور بررسی تاثیر استفاده از مخلوط باکتری های پروبیوتیکی به صورت مایع یا خشک انجمادی بر مصرف خوراک، افزایش وزن، شاخص های رشد اسکلتی و فراسنجه های خونی، از 24 راس گوساله ماده هلشتاین در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. گوساله ها پس از تولد به طور تصادفی به یکی از سه تیمار: 1) شاهد (بدون افزودنی)، 2) گوساله های دریافت کننده پروبیوتیک به شکل مایع و 3) گوساله های دریافتکننده پروبیوتیک به شکل جامد اختصاص داده شدند. تعیین ماده خشک مصرفی و ثبت نمره مدفوع به صورت روزانه، وزن کشی و شاخص های رشد اسکلتی به صورت هفتگی و نمونه گیری خون در سنین 21، 42 و 70 روز گی انجام شد. مایع شکمبه 4 ساعت پس از تغذیه صبح در روزهای 30، 60 و70 آزمایش جمع آوری شد. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر میانگین روزهای از شیرگیری و شاخص های رشد اسکلتی اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک مایع و جامد تاثیر معنی داری بر وزن بدن اولیه، وزن از شیرگیری و وزن نهایی نداشت (05/0P>). هیچ اختلافی بین تیمارها از نظر pH و غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه در طی دوره آزمایش مشاهده نشد (05/0P>). استفاده از پروبیوتیک به شکل مایع و پودری تاثیر معنی داری بر فراسنجه های خونی (گلوکز، تری گلیسرید، پروتئین کل، بتاهیدروکسی بوتیرات و آلبومین) نداشت (05/0P>). به طور کلی عدم پاسخ قابل انتظاردر نتیجه استفاده از پروبیوتیک به دو شکل مایع و یا پودری بر عملکرد گوساله های شیرخوار را می توان احتمالا به خاطر شرایط خوب بهداشتی و مدیریتی در پرورش گوساله های شیرخوار نسبت داد.
    کلیدواژگان: گوساله، پروبیوتیک، عملکرد، فراسنجه های خونی، شاخص های رشد اسکلتی
  • سمیرا عباس زاده، نصرالله پیرانی*، بهنام احمدی پور جونقانی صفحات 59-72

    این تحقیق به منظور توصیف و مقایسه سه مدل غیرخطی جهت بررسی الگوی رشد قطعات بدنی جوجه های بومی اصفهان انجام گرفت. بدین منظور از اطلاعات رشد یک روزگی تا پایان 12 هفتگی از تعداد200 قطعه (112 نر و 88 ماده) جوجه بومی استفاده شد. جوجه ها در روز اول توزین و با نوارهای رنگی پلاستیکی روی یک پا شماره گذاری شدند و تا پایان دوره به صورت هفتگی وزن کشی شدند. در پایان هفته های 3، 6، 9 و 12 طول و قطر ران، طول و عرض سینه و طول و قطر ساق پا اندازه گیری شدند. جهت برازش داده های رشد اندازه های بدن با سن پرنده از سه تابع غیرخطی ریچارد، گمپرتز و لجستیک استفاده شد. بر اساس شاخص های برازش و آماره های آماری، نتایج حاکی از برازش مشابه برای هر سه مدل مورداستفاده بود (90/0 ≤r2adj)، اما در بین مدل های فوق تابع رشد گمپرتز ازنظر آماره های برازشی وضعیت بهتری داشت. برای جوجه های نر اندازه های بدن در سن بلوغ بزرگ تر و با نرخ رشد کمتری حاصل شد. همچنین جوجه های نر دیرتر به نقطه عطف منحنی رشد رسیده و در این سن نیز دارای اندازه های بدنی بزرگ تری بودند. همبستگی اندازه های بدن و وزن زنده در هفته 12 برای هر دو جنس مثبت و معنی دار (01/0p <) و متوسط به بالا (82/0< r < 30/0) به دست آمد. با توجه به تفاوت الگوی رشد قطعات بدنی برای نرها و ماده ها توصیه می شود که در هنگام پرورش به این مورد توجه شود.

    کلیدواژگان: الگوی رشد، اندازه های بدنی، جوجه های بومی اصفهان، مدلهای غیر خطی
  • سجاد شهدادی ساردو، مهدی وفای واله*، غلامرضا داشاب، محمد رکوعی صفحات 73-82
    نشان داده شده است که بروز هر گونه تغییر در عملکرد ژنهای DNMTs اثرات شگرفی بر فرآیند تکوین جنین و نیز وزن تولد در پستانداران دارد، لذا هدف از انجام این تحقیق بررسی چندشکلی ژن های خانواده DNA متیل ترانسفراز و ارتباط آن ها با وزن تولد در گاو سیستانی بود. خون گیری به طور تصادفی از 60 راس گاو سیستانی به عمل آمد. استخراج DNA با استفاده از روش فنول کلروفرم انجام شد. نواحی کاندیدا برای وجود جهش شامل قطعه های 114 جفت بازی واقع در اگزون 33 ژن DNMT1، قطعه 176 جفت بازی واقع در اینترون 4 ژن DNMT3a و قطعه 207 جفت بازی واقع در اینترون 3 ژن DNMT3b توسط واکنش زنجیره ای پلی مراز تکثیر شدند. به منظور بررسی وجود چند شکلی در ژن های هدف از روش PCR-SSCP به وسیله ی ژل پلی آکریل آمید و رنگ آمیزی نیترات نقره استفاده گردید. ارزیابی نتایج دلالت بر عدم وجود تنوع الگوهای باندی در تمام نمونه های مورد بررسی داشت. بر اساس نتایج این مطالعه به نظر می رسد که عدم مشاهده تنوع ژنتیکی در نواحی مورد بررسی احتمالا دلالت بر انتخاب بر علیه وقوع جهش های خاص در جمعیت مورد نظر دارد. در مجموع براساس نتایج این مطالعه ارزیابی تنوع ژنتیکی در نواحی مورد بررسی، جهت شناسایی مارکرهای موثر در برنامه های اصلاحی صفات تولیدی در گاو سیستانی فاقد کارایی می باشد
    کلیدواژگان: ژن های DNA متیل ترانسفراز، چند شکلی، گاو سیستانی، PCR-SSCP
  • سمیه فروزان، تقی قورچی*، عبدالحکیم توغدری، بهرام پارسا صفحات 83-94
    استفاده از بقایای محصولات زراعی در خوراک بره های پرواری در کشورهای مختلف بعنوان موضوعی مهم مطرح می باشد. با توجه به وسعت بالای کشت بالای گوجه فرنگی ،هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر سطوح مختلف علوفه گوجه فرنگی بر عملکرد بره های دالاق می باشد از این رو از 16 بره نژاد دالاق با متوسط وزن اولیه 2/4 ± 5/26 در 4 تیمار در قالب طرح کاملا تصادفی استفاده شد. بوته گوجه-فرنگی در سه سطح 7، 14 و 21 درصد جایگزین یونجه به همراه گروه شاهد تیمارهای آزمایشی را تشکیل دادند. جیره روزانه طی دو وعده در ساعات 8 و 16 در اختیار بره ها قرار گرفته و در پایان بقایای خوراک جمع و وزن کشی شدند. برای اندازه گیری روند رشد،هر 14 روز یکبار بره ها وزن کشی شدند. و در پایان دوره آنالیز مدفوع به منظور اندازه گیری قابلیت هضم و نمونه گیری از خون جهت متابولیت های خونی انجام شد. عملکرد بره ها تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت(05/0>P).تیمار 21درصد با 181 گرم کمترین افزایش وزن روزانه و بیشترین ضریب تبدیل خوراک را داشتند ولی بین دو تیمار 7 و 14 درصد با تیمار شاهد تفاوت معنی داری مشاهده نشد. استفاده از بوته گوجه فرنگی به جای یونجه(بیش از 20 درصد) به ترتیب سبب افزایش 12 میلیگرم بر دسی لیتر ازت اوره ای خون و 6 میلی گرم کاهش کلسترول خون گردید ولی بین تیمارهای آزمایشی به لحاظ قابلیت هضم تفاوت معنی داری مشاهده نشد. استفاده علوفه گوجه-فرنگی در سطح 14 درصد در عملکرد نهایی بره پروار به لحاظ اقتصادی مفیدبوده و میتواند از این طریق ضمن کاهش هزینه های پرورش وکاهش مشکلات زیستی به منابع مفید خوراکی تبدیل شود.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    کلیدواژگان: عملکرد، علوفه گوجه فرنگی، فراسنجه های خونی، قابلیت هضم
  • حمیدرضا همتی متین، نواب قبادی*، محمدامین شهبازی، حامد محمدی صفحات 95-104
    هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تزریق درون تخم مرغی سطوح مختلف منابع عنصر روی (آلی و معدنی) بر برخی از پارامترهای تفریخ، خصوصیات اسکلتی و عملکرد جوجه های گوشتی است. درمطالعه حاضر 480 عدد تخم مرغ در 6 تیمار 20 عددی با 4 تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل 1) بدون تزریق، 2) تزریق نیم سی سی سرم فیزیولوژی، 3) تزریق 80 میکروگرم سولفات روی محلول در نیم سی سی سرم فیزیولوژی، 4) تزریق 100 میکروگرم سولفات روی محلول در نیم سی سی سرم فیزیولوژی، 5) تزریق 80 میکروگرم کیلات روی محلول در نیم سی سی سرم فیزیولوژی و 6) تزریق 100 میکروگرم روی-متیونین محلول در نیم سی سی سرم فیزیولوژی در روز 17 انکوباسون بود. بعد از تفریخ، از هر تکرار 2 جوجه انتخاب و استخوان ران پای راست برای سنجش عنصر روی برداشته شد.نتایج نشان داد وزن جوجه های تفریخ شده تفاوت آماری معنی داری ندارند و بالاترین درصد تفریخ مربوط به تیمارهای تزریق 100 میکروگرم روی- متیونین و تزریق 80 میکروگرم سولفات روی است (p <0.05). همچنین تزریق منبع آلی و معدنی روی سبب افزایش وزن و مقدار روی استخوان درشت نی می شود(p <0.05).تزریق درون تخم مرغی 80 و 100 میکروگرم روی- متیونین به افزایش مقدار روی درشت نی در سن 21 روزگی منتهی شد (p <0.05). طول درشت نی نیز با تزریق درون تخم مرغی تزریق 100 میکروگرم سولفات روی و تزریق 80 میکروگرم روی- متیونین نسبت به دیگر تیمارها افزایش نشان داد (p <0.05). تفاوت آماری معنی داری در قابلیت هضم ایلیومی(خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی)با تزریق درون تخم مرغی سطوح مختلف منابع آلی و معدنی عنصر روی دیده نشد.
    کلیدواژگان: استخوان، تزریق درون تخم مرغی، جوجه گوشتی، روی- متیونین
  • مهری محمدی زاده، قاسم جلیلوند*، کمال شجاعیان صفحات 105-116
  • سید بابک اسدی*، جعفر فخرائی، عبدالله حسینی، حسین منصوری یاراحمدی، علیرضا آقاشاهی صفحات 117-128

    هدف پژوهش حاضر، بررسی کارایی افزودن توکسین بایندرهای ®ASRI1 و ®ASRI2 و پروبیوتیک به جیره بر عملکرد، غلظت آفلاتوکسین کبد و ماهیچه و جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره های آلوده شده با آفلاتوکسین بود. تعداد 420 قطعه جوجه راس 308 یکروزه در قالب طرح کاملا تصادفی به 7 تیمار، 5 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار اختصاص داده شدند. تیمارهای آزمایشی 1) جیره های غیرآلوده به آفلاتوکسین یا شاهد منفی، 2) جیره-های آلوده با آفلاتوکسین یا شاهد مثبت، 3) جیره های شاهد مثبت حاوی توکسین بایندر ®ASRI1، 4) جیره های شاهد مثبت حاوی توکسین بایندر®ASRI2، 5) جیره های شاهد مثبت حاوی پروبیوتیک، 6) جیره های شاهد مثبت حاوی پروبیوتیک و توکسین بایندر ®ASRI1 و 7) جیره های شاهد مثبت حاوی پروبیوتیک و توکسین بایندر®ASRI2، بودند. عملکرد بصورت دوره ای، غلظت آفلاتوکسین کبد و ماهیچه در سنین 28 و 42 روزگی و جمعیت میکروبی روده در سن 42 روزگی، ارزیابی شدند. نتایج نشان دادند وزن بدن در دوره های رشد و پایانی در گروه شاهد منفی در مقایسه با شاهد مثبت بطور معنی داری (05/0p <) بیشتر و ضریب تبدیل غذایی بطور معنی داری (05/0p <) پایینتر بود. جمعیت باکتریهای مضر و غلظت آفلاتوکسین کبد و ماهیچه گروه شاهد مثبت مقایسه با شاهد منفی بطور معنی داری بیشتر بود (01/0p <). افزودن توکسین بایندرهای تجاری و پروبیوتیک به ویژه ترکیب هر دو اثرات آفلاتوکسین بر عملکرد، غلظت آفلاتوکسین کبد و ماهیچه و جمعیت میکروبی روده را به صورت معنی داری (05/0p <) کاهش داد.

    کلیدواژگان: آفلاتوکسین، پروبیوتیک، توکسین بایندر، جمعیت میکروبی، جوجه های گوشتی
  • سید روح الله ابراهیمی محمودآباد*، علی نیکخواه، علی اصغر صادقی صفحات 129-146

    در این آزمایش، تاثیر عمل آوری کنجاله منداب بومی با میکروویو بر ترکیب شیمیایی، گلوکوسینولات ها، اسید فایتیک، تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام، قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام، پروتئین قایل متابولیسم و روند تجزیه پذیری پروتئین حقیقی در زمان های مختلف انکوباسیون در شکمبه با روش الکتروفورز بررسی شد. ابتدا میزان رطوبت نمونه ها (سه نمونه 500 گرمی) به 250 گرم در کیلوگرم رسانده شد و سپس با پرتو میکروویو به مدت2، 4 یا 6 دقیقه و با قدرت 800 وات عمل آوری شدند.ترکیب شیمیایی، اسید فایتیک و گلوکوسینولات با روش های استاندارد و تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام با روش کیسه های نایلونی اندازه گیری شد. قابلیت هضم برون تنی پروتئین خام با روش آنزیمی سه مرحله ای و روند تجزیه پذیری پروتئین حقیقی در شکمبه و نگاری با روش الکتروفورز ژل پلی آکریلامید (SDS-PAGE) اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که عمل آوری با میکروویو سبب کاهش اسید فایتیک و گلوکوسینولات ها شد (01/0p <). با افزایش زمان عمل آوری با میکروویو ناپدید شدن شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام کنجاله منداب در زمان های مختلف انکوباسیون کاهش یافت (05/0p <). بر پایه نتایج این آزمایش، عمل آوری با میکروویو بیش از 2 دقیقه در بهبود ارزش غذایی آن جهت استفاده در جیره نشخوارکنندگان موثر بود.

    کلیدواژگان: الکتروفورز، پرتو میکروویو، پروتئین قابل متابولیسم، تجزیه پذیری شکمبه ای، کنجاله منداب بومی
  • معصومه عبدالخانی، صالح طباطبائی وکیلی*، طاهره محمدآبادی، حسین جوینده صفحات 147-156
    هدف از این مطالعه، بررسی اثر مرحله شیردهی و تعداد شکم های زایش بر ترکیبات شیر در میش عربی بود. تعداد 30 راس میش عربی (10 راس به ازای هر شکم زایش اول، دوم و سوم) در قالب طرح کاملا تصادفی با میانگین وزن اولیه 47 کیلوگرم استفاده شد. پس از زایش میش های هر گروه، هر دو هفته یکبار و به مدت دو ماه جمع آوری نمونه های شیر برای ارزیابی میزان ترکیبات شیر انجام شد. درصد پروتئین شیر در زایش دوم روندی نوسانی داشت. در میش های شکم سوم، بیشترین درصد پروتئین شیر مربوط به ماه دوم شیردهی بود (05/0>P). در زایش های اول، دوم و سوم، درصد چربی شیر با پیشرفت دوره شیردهی افزایش یافت (05/0>P). در میش-های شکم سوم، بیشترین میزان ماده جامد شیر مربوط به هفته هشتم شیردهی بود (05/0>P). در میش های شکم اول، درصد ماده جامد شیر در کل دوره شیردهی در نوسان بود (05/0>P). میزان لاکتوز شیر در هفته هشتم شیردهی میش های شکم اول و سوم بیشتر از شیر هفته دوم تا ششم دوره شیردهی بود. pH شیر در میش های یکبار زایش با ادامه شیردهی افزایش یافت (05/0>P). بطور کلی، خصوصیات فیزیکوشیمیایی شیر میش های عربی بجز میزان خاکستر و چگالی تحت تاثیر دوره های شیردهی قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: دوره شیردهی، شکم زایش، خصوصیات فیزیکوشیمیایی شیر، میش عربی
  • شیوا مفاخری، عبدالاحد شادپرور*، نوید قوی حسین زاده، رستم عبداللهی آرپناهی صفحات 157-174

    اطلاعات ژنومی قابلیت بالقوه ای برای کنترل همخونی فرزندان ایجاد کرده است. در روش معمول برای این منظور، طرح های آمیزش برای محدود ساختن سطح همخونی مورد پیش بینی نتاج از طریق ماتریس روابط خویشاوندی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مطالعه با هدف بهبود پیشرفت ژنتیکی و محدودکردن سطح همخونی نتاج، با استفاده از نرم افزار QMSim، جمعیتی با اندازه ثابت 1000 فرد و 26 کروموزوم و در مجموع 60000 نشانگر و 1930 QTL به عنوان جمعیت پایه شبیه سازی شد و اندازه این جمعیت بعد از 1000 نسل به 2000 فرد رسید. از بسط جمعیت تاریخی به تعداد 10 نسل، جمعیت ثانویه متشکل از 500 نر و 500 ماده ایجاد شد و صفتی با وراثت پذیری 3/0 شبیه سازی گردید. هشت استراتژی شامل دو طرح آمیزشی: حداقل همخونی(minf) و تصادفی(rnd) و چهار معیار محاسبه خویشاوندی شامل ماتریس های A، GRM، IBS و Weighted برای 10 نسل دیگر مورد ارزیابی قرار گرفتند. هر استراتژی 10 بار تکرارگردید. مقایسه استراتژی ها نشان داد، نوع طرح آمیزشی و معیارهای مختلف خویشاوندی در میزان رشد ژنتیکی، همخونی و هموزیگوسیتی جمعیت تاثیر معنی داری داشتند (p <0.05). نوع ماتریس خویشاوندی صحت ارزیابی ها را تحت تاثیر قرار داد. در استراتژی های با ماتریس وزن داده شده (Gweighted)، میانگین رشد ژنتیکی در طی10 نسل پایین تر از استراتژی های با ماتریسA، GRM و IBS بود. در استراتژی های با طرح آمیزش rnd نرخ همخونی در طی 10 نسل روندی افزایشی داشت.

    کلیدواژگان: همخونی، رشد ژنتیکی، ماتریس خویشاوندی، طرح آمیزش
  • سعید نیسی*، جمال فیاضی، هدایت الله روشنفکر صفحات 175-190
    در این پژوهش اثر عوامل محیطی تاثیرگذار و روندهای ژنتیکی و فنوتیپی برای صفات وزن بدن در سنین مختلف گوسفندان عربی برآورد گردید. بدین منظور از تعداد 11365 رکورد وزن تولد، 6930 رکورد وزن شیرگیری، 3275 رکورد وزن 6ماهگی، 2043 رکورد ورن نه ماهگی و 1750 رکورد وزن یکسالگی استفاده شد. داده های مورد استفاده در این مطالعه طی سال های 1373 تا 1394 در استان خوزستان جمع آوری شدند. ارزش اصلاحی حیوانات بوسیله روش حداکثر درست نمایی محدود شده برآورد شد. نرم افزار آماری SAS جهت تعیین عوامل محیطی موثر بر این صفات و نرم افزار Wombat جهت برآورد ارزش اصلاحی دام ها مورد استفاده قرار گرفت. برای برآورد روندها از روش رگرسیون وزنی نرم افزار SPSS استفاده شد. عوامل محیطی سال تولد، جنسیت بره، تیپ تولد و سن مادر، معنی دار بودند و به عنوان اثرات ثابت در مدل قرار گرفتند. سن دام هنگام وزن کشی به عنوان متغیر کمکی وارد مدل شد. روندها به صورت تابعیت میانگین وزنی فنوتیپی و ژنتیکی بر اساس سال تولد محاسبه شدند. روند ژنتیکی مستقیم برای صفات اوزان تولد، شیرگیری، شش ماهگی، نه ماهگی و یکسالگی به ترتیب 07/0، 17-، 2، 1 و 1 گرم در سال برآورد شد. روند فنوتیپی برای صفات مذکور به ترتیب 5، 256، 76، 83 و 194 گرم در سال بود. می توان نتیجه گرفت که افت میانگین ارزش ارثی در روندهای ژنتیکی و ایجاد نوسان در روند فنوتیپی به دلیل کاهش دقت رکورد گیری و ورود دام هایی با ارزش اصلاحی پایین به گله و یا تاثیر منفی عوامل محیطی در بروز پتانسیل تولیدی دام ها باشد.
    کلیدواژگان: گوسفند عربی، روند ژنتیکی، صفات رشد، عوامل محیطی
  • مرتضی مهدوی، غلامرضا داشاب*، مهدی وفای واله، محمد رکوعی، مهدی سرگلزئی صفحات 191-204
    بهینه سازی جمعیت مرجع در ارزیابی های ژنومیک به دلیل تاثیر آن بر صحت برآورد اثرات نشانگرها و ارزش-های ارثی ژنومیک نقش کلیدی در اصلاح حیوانات اهلی دارد. در مطالعه حاضر هفت روش متفاوت انتخاب جمعیت مرجع شامل انتخاب همه، انتخاب بیشترین و کمترین عملکردها، انتخاب تصادفی، انتخاب افراد با بیشترین و کمترین شباهت نشانگر و ژنگاه مورد ارزیابی قرار گرفت. در مطالعات پویش ژنومی روش انتخاب همه به عنوان جمعبت مرجع، نشانگرهای با فراوانی متوسط و بالا با اثر بزرگ بر روی صفت را تعیین نمود، اما استفاده از روش بیشترین و کمترین عملکردها، نشانگرهای با فراوانی نادر با اثر بزرگ بر روی صفت را گزارش نمود. استفاده هم زمان از تراکم بالای نشانگری و مرجع انتخابی در مقایسه با تراکم پایین و مرجع کامل، موجب کاهش صحت ارزیابی ها گردید، ولی رتبه بندی حیوانات را تغییر نداد. بین روش های انتخاب جمعیت مرجع با نسل (P≤0.0134) و همچنین با عدم تعادل لینکاژ (P≤ 2e-16) اثر متقابل وجود داشت. به طور کلی انتخاب همه حیوانات به عنوان جمعیت مرجع منتج به صحت های بالاتری در مقایسه با شش روش مرجع انتخابی گردید. بین روش های انتخاب، در جمعیت های با اندازه موثر کم (255/0r2 = ، 100=Ne) اختلافی وجود نداشت ، اما در جمعیت های با اندازه موثر زیاد (086/0r2= ،400=Ne) روش های انتخاب جمعیت مرجع با صحت های متفاوتی ارزش های اصلاحی ژنومی را پیش بینی کردند. بیشترین و کمترین صحت پیش بینی ارزش اصلاحی ژنومی به ترتیب متعلق به روش های انتخاب دام ها بر اساس حداکثر شباهت ژنگاه و نشانگری بود(0231/0≥P)
    کلیدواژگان: نشانگر، ژنتیک، انتخاب، ژنوتایپ، ژنگاه
|
  • Masume Nazari, A. Rashidi *, M. Razm Kabir, Mazdak Kazemy Pages 3-16

    The aim of the present study was to investigate the effect of imported semen under different selection indices on phenotypic changes of production traits in Holstein cattle population in various climates of Iran. In the present research, records of first lactation on milk yield, fat and protein percentage of 269786, 216850 and 270566 Holstein cattle derived from imported semen under different selection indices in cold, semi-cold, moderate and warm climates, were used. The data were collected by the Center of Breeding and Improvement of Livestock Production during 1993 to 2017. The data were analyzed using the General Linear Model (GLM) software SAS 9.2. In cold, semi-cold, moderate and warm climates, the means of milk yield (kg) in the progenies of imported semen were estimated, 9597.92, 9654.46, 9718.34 and 8985.37, the means of fat percentage were estimated, 3.13, 3.07, 3.08 and 3.15 percent, and the means of protein percentage were estimated 3.10, 3.25, 3.14, and 3.16 percent, respectively. In the present study, the highest least square means of the phenotypic value of Holstein cattle derived from imported semen based on different selection indices in cold, semi-cold, moderate and warm climates were according to countries of France 2001-2011, Italy 1993- 2001, Netherlands 2001-2006, France 2001-2011 for milk yield, Netherlands 1999-2000, United States 1987-1988, United States 1992-1993, and Canada 1998-2000 for fat percentage and Canada 1991-1992, France 2012-2013, Sweden 2008-2012 and Germany 2002 -2007 for protein percentage, respectively.

    Keywords: Selection index, Climate, phenotypic value, production traits
  • Ehsan Mahjoubi, Amir Armakan, Mehdi Hossein Yazdi, Davood Zahmatkesh * Pages 17-30
    In order to evaluate the effect of adding butyric acid to whole milk on growth performance and blood parameters of Holstein calves, 36 calves were used in a completely randomized design. The experimental treatments were: 1) control group without any additive (B0); 2) B0 + 4 grams per day of added butyric acid in milk (B4); and 3) B0 + 8 grams per day of added butyric acid in milk (B8). The calves had free access to feed and water during the experiment. Body weight at weaning and end of experiment tended to increase in B4 and B8 compared to B0 (P = 0.08). Average daily gain was significantly (P < 0.01) affected by treatment during the pre-weaning, so that B0 had the lowest daily gain, but no difference was observed between B4 and B8. The starter intake was less in B0 compared to the other two groups during pre-weaning period (P < 0.01), post-weaning, (P = 0.04) and throughout study (P < 0.01), but there was no difference between B4 and B8. The serum concentrations of glucose, total protein and albumin within pre-weaning were not significantly different among treatments, but BHBA concentration was lower in B0 group than in other groups (P < 0.01). There was no difference among treatments in terms of average fecal score. In general, for the first time, the results of this study showed that adding butyric acid to the whole milk can have positive effects on improving performance.
    Keywords: Butyric acid, whole milk, calf, productive performance
  • Ahmad Ebrahimzadeh-Alahabad, Khadijeh Nasiri, Zahra Roudbari * Pages 31-40

    Today, genes in the mitochondrial genome are widely used as a strong genetic marker.The purpose of this study was to determine sequence of ND6 gene of the mitochondrial genome of Khazak chicken and investigate the phylogenetic relationship of this region of the genome with other chicken breeds and some fowls of around the world. 20 blood samples of wing vein were collected from Khazak chicken of Research Center of specific livestock of Sistan and Baluchestan province. DNA was extracted from whole blood. Then, the ND6 gene along with a portion of upstream and downstream tRNA (854 bp) was amplified from mitochondrial genome by specific primers in Polymerase Chain Reaction. Samples were sequenced after purification and genetic diversity was investigated within the population. After Download similar sequences of the other mitochondrial genome from the chicken breeds and some fowls of the NCBI, phylogenetic analysis was carried out. The results showed that there was no nucleotide difference between ND6 sequences of native Khazak chicken. The results of the phylogenetic tree from native Khazak chicken with other breeds showed that the highest genetic similarity was observed from this region of the mitochondrial genome of native Khazak chicken with HuangLang, Zhuxiang, Fiji, Philippines, Hengshan Yellow, Jinhu Wufeng and Red jungle fowl breeds which indicates that there are a high genetic relationship between the native Khazak chicken with the Japanese and Chinese (southeastern Asia) chicken breeds. The least genetic similarity of ND6 sequence from native Khazak chicken was observed with the Grus japonesis.

    Keywords: Khazak Chicken, Phylogenetic tree, Genetic diversity, ND6 gene
  • Javad Paymard, Javad Bayat Kouhsar *, Farzad Ghanbari, Shahriar Maghsoudlou Pages 41-58
    In order to evaluate the effects of using mixture of probiotic bacteria applied as a freeze dried or fresh culture on feed intake, weight gain, structural growth measurement and health, and blood metabolites, twenty four female Holstein calves were used in a completely randomized design. Calves after birth were randomly assigned into one of three treatments as follow: 1) control (without any additive), 2) calves received probiotic as a fresh culture and 3) calves received probiotic as freeze dried. Determination of starter intake and fecal scoring were done daily, and weighing and Structural growth measurements were recorded weekly. Blood samples were taken at the age of 25, 50 and 70 days old. Rumen fluid was collected 4 hours after morning feeding on 30, 60 and 70 days. The results showed that there were no differences among treatments on average weaning age and structural growth indices (p>0.05). Neither fresh culture probiotic nor freeze dried probiotic had effect on initial, final and weaning weight (p>0.05). There was no significant difference between treatments in terms of pH and ammoniacal nitrogen concentration (p>0.05). Freeze dried or fresh culture of probiotic had no significant effect (p>0.05) on blod metabolites (glucose, triglyserid, total protein, β_Hydroxybutyrate and albumin). Totally, the loss of predictable response resulted using of powder and liquid probioticson weaning calves performance can be attributed to good managerial and sanitary condition in weaning calves.
    Keywords: calf, probitic, performance, Blood metabolites, Structural Growth Measurement
  • Samira Abbaszadeh, Nasrollah Pirany *, Behnam Ahmadipour Gounaghani Pages 59-72

    The objective of the present study was to characterize the growth pattern of morphometric traits of Isfahan native chickens. For conducting this research, 200 (112 males and 88 females) of Isfahan native chickens were reared for 12 weeks. At day 1, each chicken was weighed and marked with color plastic tags attached on the one leg and then weighed weekly. At weeks 3, 6, 9 and 12 morphometric traits such as breast width and length, thigh diameter and length, shank diameter and its length were measured. Flexible growth and fixed point of inflection functions were evaluated for their ability to describe the relationship between morphometric traits and age. Three non-linear growth functions (Gompertz, Logestic and Richards), were used for this purpose. Based on models fitting criteria and statistical parameters, all three models gave a good fit to the data (r2adj≤ 0.90), but the Gompertz function gave the best fit to the data. The results indicated that male broilers had a higher final body size than the females. In general, males had higher asymptotic body size and lower growth rate than females. Females reached to maximum growth rate faster than males and had a lower body size in the inflection point. The correlation between body weight and morphometric traits at week 12 for both sexes were positive and significant (p < 0.05) and the correlation values were moderate to high (0.03<r<0.82). In conclusion, based on the differences in the growth pattern of chicken sexes it advised that in the rearing of

    Keywords: Growth pattern, Morphometric traits, Isfahan native chickens, Nonlinear models
  • Sajjad Shahdadi Sardo, Mehdi Vafaye Valleh *, Gholam Reza Dashab, Mohammad Rokouei Pages 73-82
    It has been shown that the occurrence of any changes in the function of DNMTs genes has a significant effect on both the embryo development and birth weight in mammals; therefore, the aim of the present study was to investigate the presence of DNA polymorphisms in the members of DNA methyl transferase superfamily and its relationship with birth weight in Sistani cattle’s. Blood sampling was done randomly from 60 Sistani cows. DNA extraction was performed using phenol chloroform method. Candidate region for the presence of functional polymorphism within the DNMTs gene including the 114-bp fragment of the exon 33 of the DNMT1 gene, the 176-bp fragment of the intron 4 of the DNMT3a gene, and the 207-bp fragment in intron 3 of the DNMT3b gene were amplified by polymerase chain reaction. PCR-SSCP followed by polyacrylamide gels silver stain analysis was done to evaluate the presence of candidate mutations in target gens. The result analysis of all analyzed region did not show any mutations in the investigated DNMTs genes. Based on the results of this study, it seems that the lack of observation of genetic diversity in the studied regions could be related to the evolutionary selection against occurrence of specific mutations in the analyzed population. In general, based on the results of this study, analysis of genetic diversity in the studied genomic region may not be effective in identifying effective markers for breeding programs in Sistani cows.
    Keywords: DNA Methyltransferases Genes, Polymorphism, Sistani cattle, PCR-SSCP
  • Somayeh Forouzan, Taghi Ghoorchi *, Abdolhakim Toghdory, Bahram Parsa Pages 83-94
    Considering high tomato cultivation in Iran, the aim of this study was to investigate the replacement of different levels of tomato forage with alfalfa on the performance of Dalagh lambs. Therefore, it was carried out by using 16 lambs with a mean initial weight of 26.5 ± 4.2 with 4 treatments in completely randomized design. Tomato forage in three levels of 7, 14 and 21 percent replaced with alfalfa that with of control group formed experimental treatments. Daily feed was provided to lambs twice at, 8 and 16 hours and the feed residues were weighed in the end period. The lamb weight was measured every 14 days to measure growth. At the end of the course, stool and blood were performed to measure apparent digestion and blood metabolites. Lambs performance was affected by treatments (P <0.05). Treatment 4 had the lowest daily gain at 187 gr and it has highest feed conversion ratio but no was significant difference between treatments 2, 3 with control. The use of tomato plants instead of alfalfa (more than 20%) resulted in an increase of 12 mg / dl of blood urea and 6 mg of cholesterol. There was no significant difference between experimental treatments in digestibility. Replacing tomato forage in a level of 14% with alfalfa in the final performance of lamb is economically beneficial, and trough this, by reducing the cost of breeding and reducing biological problems can be a beneficial nutritional resource.
    Keywords: performance, Tomato Forage, Blood metabolites, Digestibility
  • Hamidreza Hematti Matiin, Navab Ghobadi *, Mohammadamin Shahbaz, Hamed Mohammadi Pages 95-104
    An experiment was conducted to determine the effect of in ovo injection (IOI) of different sources of organic and inorganic of zinc on post-hatch parameters, bone characteristics, and broiler chickens performance. Fertile eggs (n=480) were weighted, distributed into 6 groups of 80 eggs in force-draft incubator. On 17th days of incubation, 2 groups were injected with 0.5 ml of 80 or 100 µg zincsulfate dissolved in physiology serum. Other 2 groups were injected with 0.5 ml of 80 or 100 µg methionine-zinc dissolved in physiology serum. Rests two groups were used as sham control (injected with 0.5 ml physiology serum) and un-injected control. After hatching, hatched chickens (2 chickens per each replicate) were randomly selected and parameters were measured. The results showed no significant differences were in the hatched chick’s weight. The highest percentage of hatching was related to IOI 100 µg methionine-zinc and 80 µg mg zincsulfate (p < 0.05). In addition, the IOI of organic and inorganic source of zinc increased tibia zinc (p < 0.05).The IOI 80 µg of zinc-methionine increased tibia weight (P <0.05) The IOI 80 or 100 µg zinc-methionine increase the tibia zinc content at 21 days of age (P <0.05). Also, tibia length increased with IOI 100 µg zincsulfate and IOI 80 µg zinc-methionine compared to other treatments (P <0.05). There was no difference in the apparent ileal digestibility of zinc and performance (feed intake, weight gain, and feed conversion ratio) in response to IOI different levels of organic and inorganic sources of zinc.
    Keywords: Bone, Broiler Chickens, In ovo injection, Zinc-Methionine
  • Mehri Mohamadizade, Ghasem Jalilvand *, Kamal Shojaiyan Pages 105-116

    This experiment was conducted to evaluate the effect of electron irradiation (EI) and fibrolytic enzyme (FE) on chemical composition and rumen degradation of palm leaves (PL) in a completely randomized design with factorial (2×2) arrangement include 2 levels of irradiation ( 150 and 300 KGy) and enzyme (1.5 and 3 gr/kg dry matter of samples). For this purpose, at first 5 g of milled sample was incubated for 2, 4, 8, 12, 24, 48, 72 and 96 hours in the rumen of two Sistani bull with rumen fistula and degradability parameters estimated using nylon bags method. Based on the results, The EI and FE had no significant effect on dry matter, ether extract and crude protein. Treatment separately and together caused a significantly decreased (p < 0.01) NDF and ADF. Also, the rapid and slowly degraded fraction and effective degradability of dry matter significantly increased with increasing irradiation dose and enzyme levels (p < 0.01). EI along or with the FE had an effective role in improving the nutritional value and degradability of palm leaf. Considering that the best results were obtained in the simultaneous use of EI of 300 KGy and 3 g/kg of FE, the simultaneous use of these two levels were effective in order to improve the digestibility and degradability of palm leaves.

    Keywords: fibrolytic enzyme, irradiation, nylon bag method, palm leaves
  • Seyyed Babak Asadi *, Jafar Fakhraei, Abdollah Hosseini, Hossein Mansoory Yarahmadi, ALIREZA AGHASHAHI Pages 117-128

    The aim of current research was to investigate the efficiency of dietary addition of ASRI1® and ASRI2® toxin binders and probiotic on performance, Aflatoxin concentrations of liver and muscle and intestinal microbial population of broiler chicks fed Aflatoxin-contaminated diets. A total of 420 one-day old Ross 308 broiler chicks were assigned in a completely randomized design to 7 treatments with 5 replications of 12 birds in each. The experimental treatments 1) non Aflatoxin contaminated diets or negative control (NC), 2) Aflatoxin-contaminated diets or positive control (PC), 3) PC diets containing ASRI1® toxin binder, 4) PC diet containing ASRI2® toxin binder, 5) PC diet containing probiotic, 6) PC diet containing probiotic+ ASRI1® toxin binder and 7) PC diet containing probiotic+ ASRI2® toxin binder. Performance was evaluated in periodical, Aflatoxin concentrations of liver and muscle at 28 and 42 days of age and intestinal microbial population at 42 days. The results showed body weight was significantly lower (p < 0.05) and feed conversion ratio was significantly higher (p < 0.05) in NC group when compared with PC group in grower and finisher periods. The harmful microbial population and Aflatoxin concentrations of liver and muscle were significantly higher (p < 0.01) in PC group in comparison to NC group. However, the dietary addition of commercial toxin binders and probiotic especially their combination, significantly alleviated (p < 0.05) Aflatoxin effects on performance, Aflatoxin concentrations of liver and muscle and intestinal microbial population.

    Keywords: aflatoxin, Probiotic, toxin binder, Microbial population, broilers
  • Sayyedroohollah Ebrahimimahmoudabad *, Ali Nikkhah, Ali Asghar Sadeghi Pages 129-146

    In this research, effect of treating native rapeseed meal (NRSM) with microwave irradiation on chemical composition, glucosinolate, phytic acid, ruminal dry matter (DM) and crude protein (CP) degradability, metabolizable protein (MP) and in vitro CP digestibility of before and after irradiation were investigated. At first, moisture content of samples (three sample of 500 g) were increased to 250 g/kg. Then, were subjected to microwave irradiation at a power of 800 W for 2, 4 or 6 min. Chemical composition, phytic acid and glucosinolate contents of untreated and irradiated samples were determined by standard methods. Degradation kinetics of CP were determined according to in situ procedure. Sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) was used to monitor protein subfractions and the fate of true proteins of untreated and irradiated feed samples in the rumen. The results of experience showed that irradiation decreased the total glucosinolate and phytic acid content of NRSM (p < 0.001). Ruminal disappearance of DM and CP in different incubation times linearly increased (p < 0.05) as irradiation time increased. Based on results of this study, microwave irradiation more than 2 min decreased glucosinolate and phytic acid content and ruminal degradability of CP and increased by pass protein, in vitro CP digestibility and MP of NRSM and eventually, microwave irradiation was effective in improving nutritional value of NRSM for using in ruminant diet.

    Keywords: electrophoresis, Microwave Irradiation, metabolizable protein, Rapeseed meal, ruminal degradability
  • Masoumeh Abdolkhani, Saleh Tabatabaei Vakili *, Tahereh Mohammadabadi, Hossein Joyande Pages 147-156
    The aim of this study was to investigate the effect of lactation stage and numbers of parities on milk composition in Arabi ewe. Thirty Arabi ewes (10 ewe per each group from first, second and third parity) with average weight of 47 Kg in randomized design were used. After the parturition of ewes from each group, milk samples were collected every two weeks for two months to evaluate the milk composition. In the third parity ewes, the highest milk protein percent was related to the second month of lactation (p < 0.05). In the first, second and third parity, milk fat percent was increased with lactation progress (p < 0.05). The highest amount of total solid was belonged to ewes in their third parity in the 8th week of lactation (p < 0.05). In the first parity ewes, the amount of total solid was fluctuating with lactation (p < 0.05). In first and third parity of ewes, the percentage of milk lactose in the 8th week of lactation was higher than the previous stages of lactation. In the first parity ewes, pH increased with progress the lactation period (p < 0.05). In general, physicochemical characteristics of Arabi ewe milk, except ash and density, were affected by parity and lactation stage.
    Keywords: lactation, Parity, milk composition, Arabi ewe
  • Shiva Mafakheri, A. A. Shadparvar *, N. Ghavihoseinzadeh, R. Abdollahi Arpanah Pages 157-174

    Genomic information offers new possibilities to control the level of progeny inbreeding. Traditionally, mating plans constrain the inbreeding of predicted progeny by using a matrix of relationships among individuals. In this study aims to improve genetic gain and restrict the inbreeding level of progeny, a founder population, with effective population size 1000 and 1000 generations, was simulated using the QMSim program to generate linkage disequilibrium. Thereafter, 500 males and 500 females were used to generate a secondary 10-generation population, with 1000 individuals per generation and its corresponding phenotype and genotype in SNP terms. Five hundred sires and 500 dams from generation 1010 were randomly selected to create generation G0 and a trait with heritability of 0.3 was simulated. The eight strategies consisting of two mating designs: minimum_inbreeding (minf) and random (rnd) and four relationship matrices as matrices of A, GRM, IBS and Weighted were used to estimate breeding value for ten generations. Comparison of strategies showed that type of mating designs and different relationship matrices had significant effect on amount of genetic gain, homozygosity and inbreeding (p < 0.05). The type of relationship matrix affected the accuracy of predictions. In strategies with weighted matrix (Gweighted), average of genetic gain during 10 generations was less than strategies using A, GRM and IBS matrices. In strategies with random mating, inbreeding rate had increasing trend. Accuracy of selection (0.63) in strategies with A matrix was lower than other strategies. In general,

    Keywords: Inbreeding, Genetic gain, relationship matrix, mating design
  • Saeid Neysi *, Jamal Fayazi, Hedayatollah Roshanfekr Pages 175-190
    In this study environmental effects, genetic and phenotypic trends for body weight traits in different age in Arabi Sheep estimated. In this study used a total of 11365 records on birth weight, 6930 records of weaning weight, 3275 records of 6 month weight, 2043 records of 9 month weight and 1750 records of 12 month weight. The data used in this study, collected during 1994-2015 in Khuzestan province. The breeding value of the animal were estimated by restricted maximum likelihood method. The SAS statistical software was used to evaluate the effect of environmental factors and Wombat software was employed to estimate animals breeding value. The SPSS software was used for estimation of the trends. Environmental factors such as birth year, Sex, birth type and age of Mather were significant on all traits and were fixed effects in model. Animal’s age was introduced to the model as covariate. Estimation of direct genetic trend for birth weight, weaning weight, 6 month weight, 9 month weight and 12 month weight were as -0.07, -17, 2, 1 and 1 gr per year respectively. The phenotypic trend for considered traits was respectively 5, 256, 76, 83 and 194 gr per year. It can be concluded that reduction of the average breeding value in the genetic trends and the oscillation in the phenotypic trend are due to reduction of recording accuracy and entering livestock with low breeding value to the herd or negative impact of environmental factors on the production potential of livestock.
    Keywords: Arabi Sheep, genetic trend, growth traits, Environmental Effects
  • Morteza Mahdavi, Gholam Reza Dashab *, Mehdi Vafaye Valleh, Mohammad Rokouei, Mehdi Sargolzaei Pages 191-204
    The optimization of the reference population in genomic evaluation plays an important role in livestock breeding, because of its potential impact on the accuracy of estimating the marker effects and genomic breeding values. In the present study, seven different train set selection methods including selection of all, selection of the highest and lowest performances, random selection, selection of individuals with the most and least marker and QTL similarity were evaluated. In genome wide association study selection of all as train set detected common SNPs which make a high variation on the trait. However selective train set was just reported rare SNPs with a major effect on the trait. In genomic selection simultaneous use of high-density markers and selective train set in comparison with low-density and selection of all as train set reduced accuracy, but did not change the ranking of animals. There was also an interaction between train set selection method and generation (P≤0.0134) as well as the linkage disequilibrium (P≤ 2e-16). In general, selection of all animals as a train set resulted in higher accuracy compared to six selective train set methods. There were no differences between the methods of selecting train set in populations with a low effective size (r2 = 0.255, Ne =100), but in populations with a high effective size (r2 = 0.086, Ne =400) methods, with different accuracy predicted genomic breeding values. The highest and lowest accuracy were respectively belonged to most QTL and marker similarity methods.
    Keywords: Marker, Genetic, Selection, Genotyping, QTL