فهرست مطالب

نشریه مطالعات هنر و رسانه
پیاپی 3 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/31
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسین پورسطانی زرندی، حسین کردلو*، روح الله تاری وردی صفحات 11-30

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش صدا و سیمای استان قزوین در افزایش مشارکت های مردمی در ورزش همگانی بود. روش پژوهش از نوع توصیفی- همبستگی که به شکل میدانی به اجرا در آمد. جامعه آماری را شهروندان قزوینی که حداقل هفته ای یک بار در ایستگاه های ورزش همگانی حضور می یافتند، تشکیل می دادند که تعداد آنها 5000 نفر بود. حجم نمونه آن نیز طبق جدول مورگان 250 نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه 24 سوالی با طیف 5 ارزشی لیکرت و 10 مولفه بود که روایی صوری و محتوایی آن توسط متخصصان مربوطه و اساتید دانشگاه مورد تایید قرار گرفت. پایایی آن نیز از طریق ضریب آلفای کرونباخ 0/72 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های t تک نمونه ای و tمستقل وآزمون یومن ویتنی و تحلیل واریانس یک طرفه (برای بررسی تفاوت بین میانگین ها) استفاده شد. نتایج نشان داد، صدا و سیمای استان قزوین بر افزایش مشارکت مردمی در ورزش همگانی کم و بی تاثیر است (t=-8.87, P≤0.01). لذا باید برنامه های تولیدی در رادیو و تلویزیون و حجم مطالب نشریات با محتوای ورزش همگانی افزایش یابد. همچنین از رسانه های محلی و بازی های محلی برای جذب بیشتر به ورزش همگانی و بازی های محلی استفاده گردد و برای جذب بیشتر و بهتر سرمایه گذاران به ورزش همگانی و کمک به این ورزش، برنامه های جذاب با موضوع ورزش همگانی تهیه گردد تا بدین طریق فرهنگ ورزش و فعالیت بدنی در اذهان عموم جاری گردد.

    کلیدواژگان: صدا و سیما، مشارکت مردمی، ورزش همگانی، قزوین
  • محمد دانش نهاد*، محمدحسن وکیلی صفحات 31-55

    فضای مجازی در عصر اخیر به قدری از اهمیت برخوردار است که بخش های گوناگون زندگی فردی و جمعی را تحت تاثیر خود قرار داده به گونه ای که بسیاری از آداب و فرهنگ ها را به ضد خود تبدیل نموده است. از آن جا که اخلاق اسلامی، مبتنی بر ادله قرآنی و روایی از عموم برخوردار است، در جهت نقد و بررسی و ارزیابی فضای مجازی نیز کارآمد است. این تحقیق با روش کتابخانه ای، تحلیل داده ها و تجمیع آرا، نگرش کلی در باب فضای مجازی (حرکت در مسیر توحید و بندگی) را تبیین و پس از آن راهبردها و راهکارهای اخلاق اسلامی برای مصونیت از خطرات فضای مجازی را بررسی می کند. راهبردهای اخلاق اسلامی عبارت است از: دوری از دنیا، اقبال به آخرت و آمادگی برای مرگ. همچنین راهکارهای تشخیص مصادیق این راهبردها در سه امر تبیین می شود: مراجعه به افراد خبره متعهد، تفکیک مطالب علمی از شهره های بی اساس و تفکیک نیازهای مبتنی بر عادت از نیازهای فطری. در بخش پایانی تاثیرات ناخودآگاه و خودآگاه فضای مجازی و عمده ترین قسمت های آن که عبارتند از سرگرمی ها، اخبار جزیی، اخبار علمی و خدمات فضای مجازی، مورد ارزیابی قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، اخلاق اسلامی، رسانه، اسلام
  • محبوبه علی محمدی* صفحات 57-85
    توان رسانه در پیشبرد زندگی انسانی از طریق دستکاری ذهنی و هدایت وی که می توان آن را «هدایت گری» نامید، از هنگام پیدایش رسانه های جمعی، مورد توجه اندیشمندان این حوزه قرار گرفت. پرسش در مورد توان هدایت گری یا تربیت مخاطب توسط رسانه هایی چون رادیو و تلویزیون به خلق دیدگاه های مختلفی انجامید. نحوه تعامل رسانه و مخاطب، از مولفه های اصلی گونه گون شدن این دیدگاه ها است. با وجود تنوع این آرا، امروزه آنچه توان رسانه را در تربیت فکر و عمل فردی، مورد تردید قرار می دهد «شناخت مخاطب» و تاثیر آن بر نحوه تعامل فرد با رسانه است. با این توضیح، مقاله ی حاضر به روش کتابخانه ای، دیدگاه هایی را که حوزه ی جهت دهی رسانه ها را مورد پرسش قرار داده اند، مطالعه می کند و با تاکید بر چگونگی تعامل «رسانه با مخاطب» نظریه های مشابه را دسته بندی نموده، روند تغییرات آنها را در گذر زمان توضیح داده، عوامل موثر بر این موازنه را مشخص می سازد. یافته های این مطالعه نشان می دهد «شناخت» مخاطب که تابعی از ویژگی های زیستی، محیطی و تجارب فردی است، بر قدرت وی افزوده و موازنه را به نفع او تعدیل نموده، به او اجازه می دهد با خوانش فردی در مقابل پیام های هدفمند رسانه ها به شیوه های گوناگون، مقاومت کند.
    کلیدواژگان: رسانه، مخاطب، تعامل رسانه و مخاطب، قدرت رسانه، شناخت مخاطب
  • گارینه کشیشیان سیرکی*، جواد مویزچی صفحات 87-115
    «زوتوپیا» یک پویانمایی جذاب است که در ورای پوسته ی کودکانه و سرگرم کننده اش سرشار از مضامین فلسفه سیاسی، خاصه تجسم برخی نظریات توماس هابز است. زوتوپیا روایت گر آرمان شهری حیوانی است که در آن حیوانات شکارچی، حیوانات شکار را نمی درند، بلکه تمامی پستانداران در صلح و آرامش و با شعار «هرکس می تواند آن چه می خواهد بشود»، کنار هم زندگی می کنند. در عین حال، این آرمان شهر به شدت منطبق بر محدودیت های عملی و نظری عالم واقع و شدیدا مستعد آشفتگی و وقوع بحران است. در این مقاله، ضمن حفظ چارچوب نظری اندیشه های هابز در سنجش و ارزیابی پدیده ها و مسایل سیاسی اجتماعی، کوشش شده برخی نشانه ها و مضامین این پویانمایی که در شباهت با آرای این اندیشمند است نسبت سنجی شود و بعضا عبورهایی که از اندیشه او، در چارچوب نظام مطلوب خالقان اثر صورت گرفته، رمزگشایی شود و توامان برخی مضامین این پویانمایی به ظاهر کودکانه، از ابعاد مختلف مورد تحلیل فرهنگی سیاسی قرار گیرد. برخی از مهم ترین محورهای مورد بحث، وضع طبیعی و ترس از بازگشت به دوره ماقبل مدنیت و جایگاه مقوله تفریح و سرگرمی در نظام آرمان شهری زوتوپیا است. این مقاله با بهره گیری از روش هرمنوتیک به خوانش متن پرداخته و واقع گرایی هابزی را از لابه لای پویانمایی زوتوپیا استخراج نموده است.
    کلیدواژگان: توماس هابز، رئالیسم، ترس، وضع طبیعی، زوتوپیا
  • اسماعیل معروفی اقدم*، کریم حاجی زاده صفحات 117-141
    در سنگ قبور دوران اسلامی ایران، حجم یا فرم های زیادی مورد استفاده قرار گرفته که از جمله مهم ترین آن ها، سنگ قبرهای گهواره ای شکل می باشند. شهرستان بوکان در جنوب استان آذربایجان غربی نیز، از نقاطی است که در آن علاوه بر فرم های دیگر سنگ قبور دوران اسلامی ایران، سنگ قبر فرم گهواره ای شکل نیز هر چند به صورت خیلی کم، در برخی از گورستان های آن یافت می گردد. این پژوهش به شیوه توصیفی تحلیلی و تاریخی و بر اساس مطالعات میدانی و کتابخانه ای به دنبال معرفی و تحلیل سنگ قبرهای نوع گهواره ای منطقه مذکور و تطبیق آن با نمونه های دیگر موجود در سایر گورستان های ایران و در نهایت تاریخ گذاری آن ها بوده است. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که سنگ قبرهای نوع گهواره ای در شهرستان بوکان، در دو گورستان گرد قبران و گورستان چاورچین (سنگ قبرهای موجود در مقبره سردار) شناسایی شده است. این سنگ قبور، از منظر حجم شناسی، ویژگی های ساختاری و همچنین نقوش تزیینی، قابل مقایسه با سنگ قبرها و تزیینات معماری بناهای متعلق به عصر ایلخانان در سایر نواحی، خصوصا در منطقه آذربایجان هستند و فرم کلی آن ها که بسان گهواره ای می ماند؛ معانی ای همچون عروج، صعود به آسمان، هدایت گر روح، آرامش، رهایی از دنیای فانی و رسیدن به کمال را می رساند.
    کلیدواژگان: دوران اسلامی، ایران، سنگ قبور گهواره ای، بوکان، تاریخ گذاری
  • سید محمد موسوی* صفحات 143-166
    هدف این مقاله، بررسی وضعیت آتی روابط عمومی، ویژگی ها و کاربردهای روابط عمومی آینده با نوعی نگرش تافلری است. نوشتار حاضر درصدد پاسخ به این سیوال اساسی است که ظهور فناوری های نوین ارتباطی، جهانی شدن و دگرگونی های اساسی در آینده چه تاثیراتی بر روابط عمومی خواهد گذاشت؟ فرضیه تحقیق حاضر این است که روابط عمومی در آینده در اثر توسعه ی کاربرد رسانه های اجتماعی و فناوری های جدید ارتباطی، دچار تحول اساسی خواهد شد. روش تحقیق توصیفی تحلیلی مبتنی بر فرآیند آینده پژوهی است. آینده پژوهی، تفکرات فلسفی و روش های علمی و مدل های مختلف بررسی و مطالعه آینده را مطرح و آینده های بدیل و احتمالی را ترسیم می کند. لذا، آینده پژوهی ابزاری برای معماری و مهندسی هوشمندانه آینده است. این مقاله می کوشد تا با توجه به تغییراتی که روابط عمومی تاکنون تجربه کرده است، تغییرات احتمالی آتی را کشف و آینده مطلوب را ترسیم کند. یافته های تحقیق حاکی از آنست که 112 سال حیات روابط عمومی پر از تحولات متنوع و متناوب است، تغییر مدل ها، دگرگونی راهبردها، تکامل نقش ها، تکنیک ها و ارتقای رویکردها، مدام عرصه های جدیدی به سوی این حرفه می گشاید. در این بین، شاید بتوان گفت مهم ترین تحول تکنیکی در روابط عمومی، به کارگیری فناوری ها و رسانه های جدید است که میدان عملکرد آن را گسترش داده است. از این رو، ضمن بررسی مهم ترین تحولات در روابط عمومی آینده با توجه به وضعیت فعلی آن، ویژگی های روابط عمومی آینده، مهارت هایی مورد نیاز در روابط عمومی 3 و تفاوت های آن با روابط عمومی 1 و 2 را مورد مطالعه قرار می دهیم.
    کلیدواژگان: روابط عمومی آینده، جهانی شدن، فضای مجازی، حوزه عمومی، فناوری های نوین ارتباطی
|
  • Hossein Poor Soltani Zarandi, Hossein Kordlu *, Rouholah Tariverdi Pages 11-30

    The purpose of this study was to investigate the role of the state Tv and radio in Qazvin province in increasing people participation in sport. The research method was a descriptive-correlative type that was implemented in the field and the statistical population consisted of the citizens of Qazvin, who attended at least one weekly at sports stations, which numbered 5,000 people. The sample size was 250 according to the Morgan table. The data gathering tool was a 24-item questionnaire with Likert scale of 5 and 10 components, whose content and content validity was confirmed by the relevant experts and professors of the university. The reliability was calculated through Cronbach's alpha coefficient of 0.72. To analyze data from a single sample t tests and independent t test, Mann-Whitney and ANOVA (for the difference between Mean) was used.The results showed that the effect of radio and television in Qazvin province on the increase of popular participation in sport is low and ineffective(t=-8.87, P≤ 0.01). Therefore, production plans in radio and television should be increased and the content of publications should increase with the content of public sport education. Also, local media and local games will be used more widely for community sports and local games, and for attracting more and better investors to the public sport and helping this sport, make attractive plans for the theme of sports, to this end. Through the culture of exercise and physical activity, go public.

    Keywords: State TV, radio, people's participation, Public Sports, Qazvin
  • Mohammad Daneshnahad *, Mohammadhasan Vakili Pages 31-55

    In recent times, cyberspace has become so important that it has affected various aspects of individual and collective life in such a way that it has turned many customs and cultures against itself. Since Islamic ethics is based on Qur’anic and narrative arguments, it can be used to critique and evaluate cyberspace. This research is based on the library method, data analysis, comparison and aggregation of votes in such a way that the general attitude about cyberspace, which is moving in the direction of monotheism and servitude, is explained, and then Islamic ethics strategies and strategies to protect against cyberspace risks. It is explained. The strategies of Islamic ethics are to stay away from the world, to be lucky in the hereafter, and to be ready for death, and the strategies for identifying examples of these strategies have been explained in three ways: Natural. In the final section, the subconscious and self-conscious effects of cyberspace and its major parts, which include entertainment, minor news, scientific news, and cyberspace services, are evaluated.

    Keywords: Cyberspace, Islamic ethics, media, Islam
  • Mahboobeh Alimohammadi * Pages 57-85
    The ability of the media to advance human life through mental manipulation and guidance, which can be called “guidance”, has been considered by thinkers since the advent of mass media. Questions about the ability to lead or educate the audience by media outlets such as radio and television have led to differing views. How the media and the audience interact is one of the main components of these views. Despite the diversity of these views, what casts doubt on the ability of the media to educate individual thought and action today is the “knowledge of the audience” and its impact on how one interacts with the media. e. Identifies the factors affecting this balance. The findings of this study show that the “knowledge” of the audience, which is a function of biological, environmental, and personal experiences, increases his power and moderates the balance in his favor, allowing him to resist individual reading in the face of targeted media messages in various ways.
    Keywords: media, audience, media-audience interaction, media power, audience recognition
  • Garineh Keshishyan Siraki *, Javad Mavizchi Pages 87-115
    Zootopia is a fascinating animation that, beyond its childish and entertaining theme, is full of themes of political philosophy, especially the embodiment of some of Thomas Hobbes’s theories. Zootopia tells the story of an animal utopia in which predators do not hunt animals, but all mammals live together in peace, with the slogan “Everyone can be what they want to be”. At the same time, this utopia is very much in line with the practical and theoretical limitations of the real world and is very prone to turmoil and crisis. In this article, while preserving the theoretical framework of Hobbes’ ideas in measuring and evaluating socio-political phenomena and issues, some of the signs and themes of this animation, which are similar to the views of this thinker, are tried to be measured. And sometimes the transitions from her thought, within the framework of the desired system of the creators of the work, are deciphered and at the same time, some of the themes of this seemingly childish animation are analyzed from different cultural-political dimensions. Some of the most important issues under discussion are the natural state and the fear of returning to the pre-civilization period and the place of the category of entertainment in the utopian system. This article uses hermeneutic methods to read the text and extracts Hobbesian realism from the side of Zootopia animation.
    Keywords: Thomas Hobbes, Realism, Fear, Natural State, Zootopia
  • Esmaiel Maroufi *, Karim Hajizadeh Pages 117-141
    In the tombstones of the Islamic period of Iran, many forms have been used, the most important of which are cradle tombstones. The name refers to a tombstone that looks like a cradle that consists of two parts, the lower body and the upper ridge. This type of tombstone is one of the most common types of tombstones in cemeteries of the Islamic period in Iran and neighboring areas, which can be found in many cemeteries, including in the northwest, west, central Iran and other areas. Boukan city in the south of West Azarbaijan province is one of the places where, in addition to other forms of tombstones of the Islamic period of Iran, cradle-shaped tombstones, although very rare, can be found in some of its cemeteries. This research, in a descriptive-analytical and historical manner and based on field and library studies, seeks to introduce and analyze the rocky graves of the cradle type of the mentioned region and its adaptation to other examples in other cemeteries of Iran and their dating. The authors are looking for the correct answer to the following questions: 1. What is the shape of the tombstone of the cradle type and in which of the cemeteries of the Islamic period of Iran are found? 2. The tombstones of Buokan Cradle are comparable to which of the tombstones in the cemeteries of the Islamic period of Iran and belong to which historical period? 3. What are the meanings of the rock tomb cradle study? Studies show that cradle tombstones have been identified in Grdi Qabran Cemetery and Chavarchin Cemetery (tombstones in Sardar’s tomb). These tombstones, in terms of structural features and decorative motifs, are comparable to tombstones and architectural decorations of Ilkhanid buildings in other areas, especially in the region of Azerbaijan And their general form, which is similar to a cradle; It conveys meanings such as ascension, ascension to heaven, guiding the soul, peace, liberation from the mortal world, and attaining perfection.
    Keywords: Islamic period, Iran, cradle tombstones, Boukan, dating
  • Seyed Mohammad Mosavi * Pages 143-166
    The purpose of this article is to investigate the future status of public relations, the characteristics and applications of future public relations with a focus on Toffler’s attitude. The present paper seeks to answer the fundamental question of how the emergence of modern communication technologies, globalization, and fundamental transformations in the future will affect public relations. The present research hypothesizes that public relations will undergo fundamental changes in the future due to the increase in the application of social media and new communication technologies. The research is conducted with a descriptive-analytic method based on the process of future studies. Future studies review philosophical thinking, scientific methods, and various models and proposes the study of the future and draw up alternative and probable futures. Therefore, future study is a tool for intelligent architecting and engineering of the future. This article tries to address the changes that public relations have experienced so far and it attempts to discover possible future changes and draws up the desired future. Findings of the research indicate that 112 years of public relations life is characterized by diverse and intermittent development, changing models, transforming strategies, evolving roles and techniques, and promoting approaches, which continuously open up new horizons for this profession. Among these, one can say that the most important tactical changes in public relations, is the application of new technologies and media that expanded the field of operation of public reactions. Hence, while studying the most important changes in future public relations with regards to its current status, the characteristics of future public relations, required skills in public relations 3 and its differences with public relations 1 and 2 are reviewed.
    Keywords: future public relations, globalization, virtual environments public sphere, modern communication