فهرست مطالب
نشریه مطالعات کاربردی علوم زیستی در ورزش
پیاپی 16 (پاییز و زمستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/08/07
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 8-19زمینه و هدف
فعالیت ورزشی بسته به شدت و مدت تمرین، در اختلال یا بهبود سیستم ایمنی موثر است و استفاده از مکمل های گیاهی در کنار تمرین ورزشی، ترشح سایتوکاین های پیش و ضد التهابی را تنظیم کرده و بر سیستم ایمنی تاثیر مثبت دارد. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر 10 هفته تمرین هوازی تداومی و مکمل سزامین بر سطوح سرمی اینتر لوکین-6 (IL-6) و اینتر لوکین-1 بتا (IL-1β) در مردان تمرین کرده بود.
روش تحقیق:
چهل آزمودنی مرد تمرین کرده (25 - 20 سال) به طور تصادفی در چهار گروه (هر گروه 10 نفر) شامل گروه دارونما، تمرین هوازی، تمرین هوازی + سزامین و سزامین قرار گرفتند. پروتکل تمرین هوازی هر جلسه 35-30 دقیقه، 4 روز در هفته و به مدت 10 هفته اجرا شد. مکمل سزامین به مقدار 50 میلی گرم در هر هفته به صورت کپسول ژلاتینی به گروه های دریافت کننده مکمل سزامین داده شد. همچنین، گروه دارونما کپسول حاوی نشاسته مصرف نمود. اندازه گیری IL-6 و IL-1β با روش الایزا انجام شد. برای تحلیل داده ها از آزمون آماری تحلیل کوواریانس (ANCOVA) استفاده شد و سطح معنی داری 0/05>p در نظر گرفته شد.
یافته ها:
نتایج آزمون تحلیل کوواریانس نشان داد که پس از کنترل اثر پیش آزمون، تنها تمرین هوازی سبب کاهش معنی دار IL-6 (p=0/008، F=7/98) وIL-1β (p=0/04، F=4/23) شد، اما اثر مکمل و اثر توام تمرین هوازی و مکمل بر این متغیرها، معنی دار نبود (0/05<p).
نتیجه گیریبه نظر می رسد، در افراد تمرین کرده مصرف مکمل سزامین تاثیرات قابل توجهی بر سیستم ایمنی نداشته باشد. در مقابل، سازگاری ناشی از تمرین بهتر از مکمل سزامین در کنترل عوامل پیش التهابی نظیر IL-6 و IL-1β موثر است. با وجود این، به تحقیقات گسترده تر با بررسی سایر عوامل نیاز است تا به نتایج قطعی برسیم.
کلیدواژگان: اینترلوکین-6، اینترلوکین-1 بتا، تمرین هوازی تداومی، سزامین، مردان تمرین کرده -
صفحات 20-32زمینه و هدف
به تازگی ال-سیترولین به عنوان یک مکمل کارآمدتر نسبت به ال- آرژنین، برای تولید نیتریک اکساید (NO) و عملکرد ارایه شده است. هدف تحقیق حاضر مقایسه تاثیر یک هفته مکمل سازی سیترولین- مالات، ال- آرژنین و ترکیب آن ها بر شاخص های فشار سوخت وسازی، فشار خون و عملکرد مردان کشتی گیر بود.
روش تحقیق:
در این مطالعه نیمه تجربی، 40 کشتی گیر (25-19ساله با میانگین وزنی 90-60 کیلوگرم و میزان چربی20-12 درصد) انتخاب و به صورت تصادفی و دوسویه کور، در چهار گروه همگن شامل مکمل سازی یک هفته ای ال- آرژنین (چهار گرم در روز)، سیترولین-مالات (چهار گرم در روز)، ترکیبی (دو گرم از هر کدام در روز) و دارونما قرار گرفتند. در ابتدا و پس از نمونه گیری اولیه خونی، کشتی گیرانی آزمون شبیه سازی شده کشتی را اجرا کردند و سپس نمونه خونی ثانویه پنج دقیقه بعد از آزمون، اخذ گردید. بعد از یک هفته مکمل سازی، مجددا پروتکل تمرینی و اخذ نمونه های خونی تکرار شد و غلظت لاکتات، اوره و توان بی هوازی و هوازی شرکت کنندگان اندازه گیری گردید. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی، درسطح معنی داری 0/05 >p تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها:
یک هفته مکمل سازی ستیرولین-مالات و مکمل ترکیبی باعث افزایش معنی دار اوره و کاهش معنی دار لاکتات خون متعاقب آزمون شبیه سازی شده کشتی گردید (0/01=p). توان بی هوازی تنها در گروه مکمل سازی ترکیبی به طور معنی داری بهبود یافت (0/001=p). از طرف دیگر، هر سه نوع مداخله باعث افزایش توان هوازی، نیتریک اکساید (NO) استراحتی و پاسخ NO به آزمون شبیه سازی شده گردیدند (0/001=p). با این حال، هیچ یک از مداخلات فوق الذکر تاثیری بر فشار خون شرکت کنندگان نداشت (0/05<p).
نتیجه گیری:
به نظر می رسد مکمل سازی ترکیبی سیترولین-مالات با ال-آرژنین، باکاهش شاخص های استرس سوخت و سازی و خستگی (تولید لاکتات) ناشی از رقابت کشتی، باعث بهبود عملکرد این ورزشکاران می شود.
کلیدواژگان: سیترولین- مالات، ال- آرژنین، لاکتات، اوره، توان بی هوازی، ورزش کشتی -
صفحات 34-46زمینه و هدف
با وجود بررسی اثرات ضدالتهابی تمرینات ورزشی، تاثیر همزمان تمرینات ورزشی و مصرف مکمل آویشن بر عوامل التهابی مشخص نیست. از این رو، هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر تمرینات ورزشی ترکیبی همراه با مصرف مکمل آویشن بر سطوح سرمی پروتئین -1 جاذب شیمیایی مونوسیتی (MCP-1) و مقاومت به انسولین مردان دارای اضافه وزن بود.
روش تحقیق:
تعداد 40 مرد دارای اضافه وزن با میانگین سنی 2/99±29/35 سال و شاخص توده بدن 1/20±27/66 کیلوگرم/متر مربع به صورت تصادفی در چهار گروه مساوی شامل گروه های دارونما، آویشن، تمرین، و تمرین+آویشن قرار گرفتند. برنامه تمرین ترکیبی (مقاومتی - هوازی) به مدت 8 هفته و با تکرار 3 جلسه در هفته اجرا شد. برنامه تمرین مقاومتی مشتمل بر 6 حرکت با شدت 80-75 درصد یک تکرار بیشینه (1RM) بود. برنامه تمرین هوازی نیز به صورت 20-10 دقیقه دویدن با شدت 75-70 درصد حداکثر ضربان قلب به اجرا درآمد. دو گروه آویشن و تمرین+آویشن روزانه یک کپسول 500 میلی گرمی آویشن مصرف کردند. سطوح MCP-1 و انسولین به روش الایزا اندازه گیری شد و داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی داری 0/05>p تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها:
دو شاخصMCP-1 و مقاومت به انسولین در گروه تمرین (0/001>p) و تمرین+آویشن (0/001>p) به صورت معنی دار کاهش یافتند، به گونه ای که این تغییر در گروه تمرین+آویشن بزرگ تر بود (0/05>p). به علاوه، در گروه آویشن در مقایسه با گروه دارونما، فقط مقاومت به انسولین به صورت معنی داری کاهش یافت (0/001>p).
نتیجه گیری:
به نظر می رسد که تمرینات ورزشی (مرکب از تمرینات مقاومتی و هوازی) در ترکیب با آویشن، دارای تاثیرات مثبت سینرژیکی برای افراد دارای اضافه وزن هستند که بواسطه تعدیل عامل التهابی MCP-1 و کاهش مقاومت به انسولین ایجاد می شود.
کلیدواژگان: التهاب، تمرینات ورزشی مقاومتی، تمرینات ورزشی هوازی، آویشن -
صفحات 48-58زمینه و هدف
موسسه ملی بهداشت (NIH) اصطلاح بیماری قلبی- دیابتی را به عنوان بیماری قلبی خاص در بیماران دیابتی تعریف کرده است که هایپرتروفی پاتولوژیک بطن چپ را هم شامل می شود؛ با این وجود فعالیت بدنی در بیماران دیابتی می تواند ساختار و عملکرد میوکارد را تحت تاثیر قرار دهد. با این حال، تنظیم مولکولی رشد فیزیولوژیکی قلب به عنوان یک پروتکل مکمل درمانی در مقابله با هایپرتروفی پاتولوژیک، کمتر درک شده است. از این رو در تحقیق حاضر اثر 8 هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر بیان ژن فسفاتیدیل اینوزیتول کیناز-3 (PI3K)، مقاومت به انسولین، گلوکز و انسولین سرمی در رت های نر ویستار مبتلا به دیابت نوع 2 بررسی گردید.
روش تحقیق:
بیست سر رت نر نژاد ویستار با سن 10 هفته، در دامنه وزنی20±220 گرم به طور تصادفی به دو گروه شامل گروه تمرینات تناوبی با شدت بالا (HIIT) و گروه کنترل تقسیم شدند. پس از آشناسازی، گروه تمرینی در یک پروتکل ورزشی 8 هفته ای، 5 جلسه در هفته، به مدت 30 دقیقه در هر جلسه شرکت داده شدند. برای بررسی بیان ژن PI3K از روش RT-PCR، مقاومت انسولین روش ارزیابی مدل هموستازیHOMA -IR و سطوح سرمی گلوکز و انسولین از روش الایزا استفاده گردید. داده با آزمون t برای گروه های مستقل در سطح معنی داری 0/05>p مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته هادر گروه HIIT افزایش معنی دار بیان ژن PI3K نسبت به گروه کنترل دیابتی تایید شد (0/003>p). همچنین تمرین باعث کاهش معنی دار مقاومت به انسولین (0/0001>p) و گلوکز سرم (0/0001>p) گردید؛ در حالی که انسولین سرمی همگام با این کاهش، افزایش معنی داری داشت (0/04 >p). به علاوه، وزن قلب نیز افزایش معنی داری در گروه تمرینی پیدا کرد (0/0001 >p).
نتیجه گیریتمرین HIIT با افزایش بیان ژن PI3K، مسیر مولکولی هایپرتروفی فیزیولوژیک را تحریک کرده و به عنوان یک درمان مکمل، در جلوگیری از هایپرتروفی پاتولوژیک بطن چپ نقش دارد.
کلیدواژگان: تمرین تناوبی با شدت بالا، بیان ژن فسفاتیدیل اینوزیتول کیناز-3، دیابت نوع 2 -
صفحات 60-70زمینه و هدف
سایتوکاین ها و عوامل رشدی در افزایش توان تکثیر و مهاجرت سلول های بنیادی نقش مهمی ایفا می کنند و به تازگی نیز به نقش فعالیت های ورزشی در این خصوص توجه شده است. هدف این مطالعه بررسی تاثیر دو نوع فعالیت ورزشی حاد هوازی تناوبی و تداومی بر سطوح سرمی سلول های بنیادی خون ساز CD34 و کموکاین SDF-1 در زنان دارای اضافه وزن بود.
روش تحقیق:
سی نفر از دانشجویان دختر دارای اضافه وزن به صورت هدفمند برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند و سپس به روش تصادفی به سه گروه مساوی (دو گروه تجربی و یک گروه کنترل) تقسیم شدند. گروه های تجربی به مدت 60 دقیقه فعالیت حاد هوازی تناوبی (دو دقیقه با 50 درصد و یک دقیقه با 80 درصد VO2max) و تداومی (60 درصد VO2max) را روی نوارگردان به اجرا درآوردند. شاخص های CD34 و SDF-1 با روش الایزا اندازه گیری شدند و نتایج با استفاده از آزمون آنالیز کوواریانس تک متغیره (ANCOVA) و آزمون تعقیبی LSD در سطح معنی داری 0/05>p استخراج گردید.
یافته ها:
فعالیت های ورزشی حاد هوازی تناوبی و تداومی، هر دو موجب افزایش سلول های CD34 (به ترتیب با 0/005=pو 0/002=p) و کموکاین) SDF-1p=0/0001) شدند؛ اما بین تاثیر دو نوع فعالیت ورزشی بر متغیرهای یاد شده تفاوت معنی داری مشاهده نشد (0/05>p) .
نتیجه گیری:
افزایش این دو شاخص به دنبال فعالیت حاد تناوبی و تداومی، دال بر آن است که نه تنها اجرای این گونه فعالیت ها نگرانی از حیث تاثیر منفی بر سیستم ایمنی شرکت کنندگان ندارد، بلکه نشانه فعال شدن مکانیزم های ترمیمی فیزیولوژیکی به دنبال التهاب های احتمالی پس از فعالیت می باشد.
کلیدواژگان: تمرینات ورزشی، فعالیت حاد تداومی، سلول های بنیادی خون ساز CD34، کموکاین SDF-1 -
صفحات 72-84زمینه و هدف
یکی از بیماری های متابولیکی در جوامع گوناگون، بیماری دیابت نوع یک می باشد. نتایج تحقیقات نشان داده که فعالیت ورزشی و مصرف مکمل ها می توانند اثرات مثبتی بر بهبود بیماری های مختلف داشته باشند. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر تعاملی تمرینات ورزشی و مصرف گزنه بر میزان آپلین به عنوان یکی از آدیپوکاین های مترشحه از بافت چربی موش های مبتلا به دیابت نوع یک بود.
روش تحقیق:
برای این منظور، تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به 4 گروه شامل گروه کنترل، گروه مصرف گزنه، گروه تمرین مقاومتی+گزنه و گروه تمرین استقامتی+گزنه تقسیم شدند. با استفاده از استرپتوزوتوسین، دیابت نوع یک به همه حیوانات القاء شد. به جز گروه کنترل، سایر گروه ها روزانه عصاره گزنه به میزان 1 میلی گرم/ کیلوگرم وزن بدن دریافت کردند. گروه تمرین مقاومتی+گزنه بالا رفتن از نردبان همراه با وزنه های متصل به دم را که به طور تدریجی افزایش می یافت، به اجرا درآوردند. گروه تمرین استقامتی+گزنه نیز به فعالیت شنا پرداختند. پروتکل های تمرین به مدت 8 هفته به اجرا درآمدند و در پایان هفته هشتم، از بطن چپ قلب حیوانات به صورت مستقیم نمونه خون تهیه گردید. اندازه گیری آپلین پلاسما با استفاده از کیت آزمایشگاهی آپلین و به روش الایزا انجام شد. برای بررسی تغییرات وزن آزمون t وابسته، به منظور مقایسه میانگین ها در گروه های مختلف، آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی و برای بررسی رابطه بین متغیرها از ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید و سطح معنی داری 0/05>p در نظر گرفته شد.
یافته ها:
آپلین در گروه های گزنه (0/04=p)، تمرین مقاومتی+گزنه (0/04=p) و گروه تمرین استقامتی+گزنه (0/0001=p) نسبت به کنترل افزایش معنی داری داشت؛ تغییرات این شاخص در گروه تمرین استقامتی+گزنه نسبت به گروه گزنه (0/02=p) و گروه تمرین مقاومتی+گزنه (0/04=p)؛ با افزایش معنی داری بیشتری همراه بود. در مقایسه میانگین وزن پیش آزمون و پس آزمون آزمودنی ها، در گروه های کنترل، گزنه و تمرین مقاومتی+گزنه؛ کاهش معنی داری (0/0001=p)، مشاهده شد؛ اما این تغییرات در گروه تمرین استقامتی+ گزنه (0/89=p) معنی دار نبود.
نتیجه گیری:
بهبود سطح پلاسمایی آپلین در گروه تمرین استقامتی+گزنه در موش های مبتلا به دیابت نوع یک، احتمالا ناشی از اثر تعاملی تمرینات استقامتی و مصرف هم زمان گزنه می باشد.
کلیدواژگان: تمرینات مقاومتی، تمرینات استقامتی، عصاره گزنه، آپلین، دیابت نوع یک -
صفحات 86-100زمینه و هدف
ورزش یک محرک فیزیولوژیک قوی است که می تواند با تاثیر بر روی تعدادی از مسیرهای پیام دهی خارج سلولی و داخل سلولی به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر روند آپوپتوزیس ریه اثرگذار باشد. هدف تحقیق حاضر، بررسی تاثیر تمرین هوازی و ویتامینD بر بیان ژن های آپوپتوزیس کاسپاز-3، BCL2،BAX و نسبت BCL2/BAX در ریه رت های نر مسموم شده با آب اکسیژنه بود.
روش تحقیق:
در این مطالعه 48 سر موش نر بالغ ویستار به روش تصادفی به 6 گروه (هر گروه 8 موش) شامل آب اکسیژنه دو برابر (2H)؛ 2H2O2 + ویتامین D3 (2HD)؛2H2O2 + تمرین ورزشی (2HE)؛ 2H2O2 + D3+ E (2HDE)؛ دی متیل سولفوکساید (DMSO)، و کنترل (C) تقسیم شدند. جهت القای آپوپتوزیس تزریق درون صفاقیH2O2 با دوز 2 میلی مول/کیلوگرم به صورت 3 بار در هفته و یک ساعت قبل از تمرین انجام شد. همچنین 24 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، رت ها قربانی و نمونه های بافتی آن ها جدا شده و در دمای C°75- نگهداری شدند. سپس با استفاده از روشRT-PCR ، بیان ژن های کاسپاز-3، BAX ،BCL2 و نسبتBAX/BCL2 بافت ریه مورد سنجش قرار گرفت. با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک راهه و دو راهه و آزمون توکی در سطح معنی داری 0/05p <؛ داده ها تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هابیان ژنBCL2 درگروه 2HE (0/004=p) و 2HD (0/006=p) نسبت به گروه کنترل افزایش معنیداری پیدا کرد؛ در حالی که بیان ژنBAX ،BCL2/BAX و کاسپاز-3 در گروه 2HE و 2HD به طور معنی داری (0/05>p) کمتر از گروه کنترل بود. از طرف دیگر،2HDE اثر کاهنده بر بیان ژن BAX (0/03=p) و نسبتBCL2/BAX (0/04=p) داشت؛ در حالی که بر بیان ژنBCL2 و کاسپاز 3 اثر معنی داری نداشت (0/05<p).
نتیجه گیریبه نظر می رسد که یک دوره تمرین هوازی همراه با مکمل یاری ویتامین D با تغییرات معنی دار در بیان ژن های دخیل در آپوپتوزیس ناشی از H2O2 می توانند به عنوان یک روش درمانی مکمل در کنار سایر روش ها، برای تعدیل در آپوپتوزیس بافت ریه کار گرفته شوند.
کلیدواژگان: آپوپتوزیس، ویتامینD، استرس اکسیداتیو، فعالیت هوازی -
صفحات 102-115زمینه و هدف
بیماری کبد چرب غیر الکلی شایع ترین بیماری مزمن کبدی است که صورت عدم کنترل، ممکن است سبب فیبروز، سیروز و تخریب سلولی کبد گردد. تغییرات سبک زندگی و افزایش فعالیت بدنی، اساس مدیریت این بیماری اند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر تمرینات هوازی - پیلاتس بر سطوح سرمی آنزیم های کبدی و سونوگرافی بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی بود.
روش تحقیق:
در این مطالعه نیمه تجربی، 20 مرد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند. دوره تمرینی 6 هفته بود و طی این مدت، گروه تجربی 4 روز در هفته به مدت 60 تا 90 دقیقه به اجرای تمرینات هوازی و پیلاتس به ترتیب با شدت 60 تا 90 و 40 تا 70 درصد حداکثر ضربان قلب پرداختند. 24 ساعت قبل و 48 ساعت پس از پایان مداخله، جمع آوری نمونه های خونی برای تعیین فعالیت آنزیم های کبدی و سونوگرافی به منظور تعیین درجه کبد چرب انجام شد. از روش های آماری t وابسته و مستقل، و آزمون های ناپارامتریک ویلکاکسون و یو من - ویتنی به منظور تجزیه و تحلیل داده ها بهره برداری شد و سطح معنی داری 0/05>p در نظر گرفته شد.
یافته هادر گروه تجربی، سطوح سرمی آنزیم های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) کاهش معنی داری یافتند (به ترتیب با 0/02=p، 0/001=p). به علاوه، درجه بندی کبد در گروه تجربی در مقایسه با گروه کنترل کاهش معنی داری (0/003=p) را نشان داد.
نتیجه گیریاجرای ترکیبی از تمرینات هوازی - پیلاتس در طول 6 هفته و با تکرار 4 جلسه در هفته، اثر معنی دار بر بهبود بیماری کبد چرب و شدت آن دارد و می تواند به عنوان یک روش غیر دارویی بکار گرفته شود.
کلیدواژگان: کبد چرب غیرالکلی، آنزیم های کبدی، تمرین ورزشی -
صفحات 116-130زمینه و هدف
نتایج مطالعات نشان می دهد که شدت و حجم فعالیت ورزشی هوازی بر سیستم ایمنی پاسخ های متفاوتی دارد. هدف تحقیق حاضر، بررسی اثر حاد و مزمن تمرینات هوازی با شدت متوسط و بالا بر مسیر پیام رسان اینفالامازوم NLRP3، گیرنده شبه گذرگاهی 4 (TLR4) و سطوح سایتوکاین های التهابی در مردان جوان بود.
روش تحقیق:
تعداد 60 نفر به طور تصادفی (بر اساس پیشینه تحقیق) به دو گروه تمرین (هر گروه 20 نفر) و در گروه کنترل (20 نفر) تقسیم شدند. پروتکل های تمرینی برای گروه تمرین متوسط از شدت 50 درصد ضربان قلب بیشینه شروع و با افزایش تدریجی با شدت 70 درصد ضربان قلب بیشینه به اتمام رسید. برای گروه با شدت بالا نیز تمرین با شدت 70 درصد شروع و با شدت 90 درصد ضربان قلب بیشینه به اتمام رسید. با استفاده از روش Real time-Pcr بیان ژن های NLRP3 وTLR4 و با روش الایزا سطوح سرمیIL-1β و IL-18 اندازه گیری شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی LSD استفاده شد و سطح معنی داری آزمون ها 0/05>p در نظر گرفته شد.
یافته هانتایج نشان داد که تمرین حاد تک جلسه ای هوازی با شدت متوسط تاثیر معنی داری بر بیان ژن های TLR4 (p=0/80) و NLRP3 (p=0/20) و سطوح سرمی IL-1β (p=0/15) و IL-18 (p=0/25) ندارد؛ در حالی که تمرین حاد با شدت بالا با افزایش معنی دار سطوح IL-1β و IL-18 و بیان ژن های NLRP3 وTLR4 همراه است (0/01<p). همچنین تمرینات مزمن هوازی با شدت متوسط باعث کاهش معنی دار بیان ژن های NLRP3 وTLR4 و سطوح IL-1β و IL-18 شد (0/001<p) و بر عکس، تمرین مزمن با شدت بالا، افزایش معنی دار در بیان ژن های TLR4 و NLRP3 و سطوح IL-1β و IL-18 را به همراه داشت (0/0001<p).
نتیجه گیریاحتمالا فعالیت مزمن هوازی با شدت متوسط می تواند در تنظیم کاهشی مسیر اینفالامازوم و التهاب موثر باشد، در صورتی که فعالیت حاد هوازی با شدت های مختلف، تاثیری بر کاهش مسیرهای التهابی ندارد.
کلیدواژگان: فعالیت هوازی، اینفالامازوم، التهاب، ژن TLR4 -
صفحات 132-142زمینه و هدف
چاقی با بسیاری از مشکلات سلامتی از جمله دیابت، فشارخون، بیماری های شریان کرونری و استیوآرتریت مرتبط است. هدف این تحقیق بررسی اثر مکمل سازی تمرین مقاومتی با دارچین بر سطح لپتین و آدیپونکیتن در زنان دارای اضافه وزن بود.
روش تحقیق:
چهل زن دارای اضافه وزن در چهار گروه 10 نفری شامل گروه تمرین مقاومتی+مصرف دارچین، گروه تمرین مقاومتی، گروه مکمل دارچین و گروه کنترل قرار گرفتند. سپس گروه های تجربی به مدت 8 هفته، 3 جلسه در هفته به اجرای تمرین مقاومتی با شدت 60 تا 80 درصد یک تکرار بیشینه پرداختند. آزمودنی ها در گروه تمرین و مکمل در سه وعده اصلی غذایی روزانه، مقدار 7 میلی گرم پودر دارچین (به صورت کپسول) به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن خود دریافت کردند. نمونه خونی قبل از اجرای پروتکل و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین به منظور اندازه گیری میزان لپتین و آدیپونکتین پلاسمای گرفته شد. به منظور استخراج نتایج از آزمون t زوجی و آزمون کوواریانس در سطح معنی داری 0/05≤p استفاده گردید.
یافته هادر گروه های تمرین مقاومتی+ مصرف دارچین (به ترتیب با 0/001>p و 0/01>p)، تمرین مقاومتی (0/01>p) و مکمل دارچین (به ترتیب با 0/01>p و 0/02>p) به طور معنی داری میزان لپتین کاهش و میزان آدیپونکتین افزایش یافت. هر چند، بین تاثیرتمرین مقاومتی و مکمل دارچین بر لپتین (0/07>p) و آدیپونکتین (0/24>p) تفاوت معنی دار مشاهده نگردید؛ اما تمرین مقاومتی + مصرف دارچین در مقایسه با تمرین مقاومتی و مصرف مکمل دارچین به تنهایی، موجب کاهش بیشتر لپتین (0/01>p) و افزایش بیشتر آدیپونکتین (0/01>p) گردید.
نتیجه گیریتمرینات منظم مقاومتی همزمان با مصرف مکمل دارچین، به واسطه بهبود مقادیر لپتین و آدیپونکتین خطر بالقوه ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی را کاهش می دهد و می توان از آن به عنوان درمان غیردارویی موثر به منظور پیشگیری از این بیماری ها استفاده نمود.
کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، مکمل دارچین، آدیپوسایتوکاین ها، چربی بدن -
صفحات 144-153زمینه و هدف
مطالعات نشان از آن دارند که اختلال در متابولیسم سوبسترا که در نتیجه چاقی رخ می دهد، با افزایش سن بیشتر می شود. بنابراین هدف از تحقیق حاضر مقایسه متابولیسم سوبسترا و هزینه انرژی در زنان چاق جوان و میانسال حین دویدن بر روی نوار گردان بود.
روش تحقیق:
تعداد 10 زن چاق جوان با دامنه سنی 20 تا 25 سال و 10 زن چاق میانسال با دامنه سنی 40 تا 45 سال برای شرکت در این طرح داوطلب شدند. برنامه ورزشی شامل دویدن روی نوارگردان با شدت 75 درصد حداکثر ضربان قلب به مدت 30 دقیقه بود. گازهای تنفسی آزمودنی ها با استفاده از دستگاه تحلیل کننده گازهای تنفسی به مدت 30 دقیقه در حالت پایه و 30 دقیقه حین فعالیت برای اندازه گیری میزان اکسیداسیون چربی، کربوهیدرات و هزینه انرژی افراد جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره تحلیل شدند و سطح معنی داری 0/05 است.
یافته ها:
هزینه انرژی، اکسیداسیون کربوهیدرات و اکسیداسیون چربی در حالت پایه بین دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (0/05>p)؛ اما این شاخص ها حین فعالیت در زنان چاق میانسال، به طور معنی داری کمتر از زنان چاق جوان بود (به ترتیب با 0/03=p، 0/002=p و 0/02=p).
نتیجه گیری:
با توجه به نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر می توان گفت که احتمالا در زنان چاق میانسال میزان متابولیسم سوبسترا و هزینه انرژی کمتر بوده و این افراد باید مدت زمان بیشتری را نسبت به زنان چاق جوان صرف انجام یک فعالیت با شدت متوسط کنند تا هزینه انرژی خود را افزایش داده و وزن بدنشان کاهش یابد.
کلیدواژگان: متابولیسم سوبسترا، هزینه انرژی، چاقی، سن -
صفحات 154-167زمینه و هدف
افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن همواره در معرض ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی قرار دارند. هدف از تحقیق حاضر بررسی اثر 8 هفته تمرین تداومی کم شدت و تناوبی شدید بر بیان ژن سیرتویین -1 (SIRT1) و آنزیم آسیل کوآ دهیدروژناز زنجیره بلند (LCAD) بافت قلب موش های صحرایی چاق بود.
روش تحقیق:
تعداد 21 سر موش صحرایی نژاد اسپراگو- داولی چاق انتخاب شدند و به طور تصادفی در سه گروه 7 تایی شامل گروه (1) تمرین تناوبی شدید، (2) تمرین تداومی کم شدت، و (3) کنترل تقسیم شدند. گروه های تمرین تناوبی و تداومی به مدت 8 هفته، سه جلسه در هفته به ترتیب با شدت 80 تا 85 و 50 تا 55 درصد حداکثر سرعت دویدن روی نوار گردان دویدند. پس از استخراج RNA از بافت قلب و سنتز cDNA، با استفاده از روش Real time-PC، بیان ژن های SIRT1 و LCAD به صورت کمی سنجش گردید. جهت تجزیه و تحلیل یافته ها از آزمون شاپیرو - ویلک، تحلیل کوواریانس، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده گردید و سطح معنی داری 0/05≥p در نظر گرفته شد.
یافته ها:
بیان ژن SIRT1 در گروه تناوبی شدید (0/001=p) و تداومی کم شدت (0/001=p) به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل بود. بیان ژن LCAD در گروه تناوبی شدید به طور معنی داری بالاتر از گروه کنترل (0/001=p) و تمرین تداومی کم شدت (0/001=p) بود. از طرف دیگر، وزن موش های صحرایی پس از تمرین در گروه تناوبی شدید به طور معنی داری پایین تر از گروه های کنترل (0/001=p) و تمرین تداومی کم شدت (0/001=p) بود.
نتیجه گیری:
به نظر می رسد تمرین تناوبی شدید نسبت به تمرین تداومی کم شدت، اثرات مثبت بیشتری بر بهبود بیان ژن SIRT1 و LCAD بافت قلب موش های صحرایی چاق دارد.
کلیدواژگان: تمرین ورزشی، ژن سیرتوئین -1 (SIRT1)، ژن استیل کوآ دهیدروژناز با زنجیره بلند (LCAD)، بافت قلبی، چاقی
-
Pages 8-19Background and Aim
Physical activity depending on its intensity and duration could have an effective impact on disrupting or improving the immune system. Moreover, using the herbal supplement along with exercise, regulates the secretion of anti and pro-inflammatory cytokines, and has a positive impact on the immune system. The purpose of this study was to investigate the effect of 10 weeks of aerobic training and Sesamin supplementation on serum levels of Interleukin-6 (IL-6) and Interleukin-1 Beta (IL-1β) in trained men.
Materials and Methods40 male subjects (20-25 years old) were randomly divided into 4 groups as placebo, aerobic training, aerobic training + Sesamin and Sesamin (n=10). The aerobic training protocol was performed as 30-35 minutes, 4 days a week for 10 weeks. Sesamin supplement in form of gelatin capsule was used by supplemented sesamin groups at dose of 50 mg per week. The placebo group also consumed capsules containing starch. Measurement of IL-6 and IL-1β were done using Elisa method. Data were analyzed using analysis of covariance (ANCOVA) at P
ResultsThe results of ANCOVA test showed that after removing the effect of pre-test, only aerobic exercise showed significantly reduced the IL-6 (p=0.008, F=7.99) and IL-1β (p=0.04, F= 4.23). However, the effects of supplements and the interaction between exercise and supplementation did not indicate any significant change (P>0.05).
ConclusionIt seems that taking Sesamin supplements does not have any significant effects on the immune system in trained men; while exercise-induced adaptations could modulate inflammatory factors (such as IL-6 and IL-1β) as compared to Sesamin supplementation. Totally, more extensive research with considering more factors are needed to clear results.
Keywords: Interleukin-6, Interleukin-1 Beta, Continouos aerobic training, Sesamin, Trained men -
Pages 20-32Background and Aim
L-citrulline has recently reported as a more effective supplement for promoting intracellular nitric oxide (NO) production and also performance as compared to L-arginine. The aim of present research was to evaluate the effect of one-week of Citrulline-Malate, L-arginine supplementation and their combination on metabolic stress, blood pressure and exercise performance in male wrestlers.
Materials and MethodsIn this semi-experimental study, 40 male wrestlers (aged 19-25 years; weight 60-90 kg; body fat percent 12-20) in a randomized and double-blind design were divided into four equal as citrulline-malate (Cit; 4g/days), L-arginine (L-Arg; 4g/days), their combination (2g/days L-Arg + 2g/days Cit) and placebo (P) groups. Before and after supplementation period, all subjects were participated in a competition like wrestling. After the initial blood sampling, the wrestlers performed the wrestling-like competitive test, and then the secondary blood sample was taken five minutes after the test. After one week of supplementation, exercise protocols and blood sampling are performed in the same way. Plasma lactate, urea and both aerobic and anaerobic power were analyzed. Change any of the parameters (mean and standard deviation) during four stages and also between groups were determined by repeated measure analysis of variance and Bonferoni post hoc tests, at the significance level of .
ResultsUrea and lactate concentration after one week supplementation of Citrulline-Malate and combination of Citrulline-Malate with L-arginine were significantly increased and decreased, respectively (p < 0.05). Moreover, anaerobic power was significantly increased following the combined supplementation (p < 0.05). Also, all three types of intervention could increase aerobic capacity, resting NO levels and NO response to competition like wrestling (p < 0.05). In addition, none of the above interventions had no effect on blood pressure(p>0.05).
ConclusionIt seems that combination of Citrulline-Malate and L-arginine supplementation improve performance via reduce exercise-induced metabolic stress and fatigue index (lactate).
Keywords: Citrulline-Malate, L-Arginine, Lactate, Urea, Anaerobic power, Wrestling -
Pages 34-46Background and Aim
Despite the investigation on anti-inflammatory effects of exercise training, the simultaneous effect of exercise training and Zataria Multiflora supplement on inflammatory factors is unclear. Therefore, the aim of this study was to identify the effects of 8 weeks of combined exercise training along with Zataria Multiflora supplement ingestion on serum levels of monocyte chmoattractant Protein-1 (MCP-1) and insulin resistance in overweight men.
Materials and MethodsForty overweight men with average age of 29.35±2.99 years and body mass index 27.66±1.2 kg/m2 assigned into 4 equal groups including placebo, Zataria Multiflora, training and training+Zataria Multiflora groups. Combined training program (resistance-aerobic) performed for 8 weeks/ in 3 sessions per week. Resistance training program consist of 6 exercises up to 75-80 percent of one-repetition maximum. Moreover, aerobic training program consists of 10-20 minutes running up to 70-75 percent of maximum heart rate. Moreover, Zataria Multiflora and training+Zataria Multiflora groups ingested daily 500 mg Zataria Multiflora capsule. MCP-1 and insulin levels measured by Elisa method and data were analyzed by repeated measures analysis of variance test and Bonferroni post hoc test at significance level of p
ResultsBoth MCP-1 and insulin resistance variables significantly decreased in both training (p < 0.001) and training+ Zataria Multiflora (p < 0.001) groups, while this variation was greater in training+Zataria Multiflora group (p < 0.05). In addition, only insulin resistance significantly decreased in Zataria Multiflora group compared to placebo group (p < 0.001).
ConclusionIt seems that exercise training (consist of resistance and aerobic training) with combination of Zataria Multiflora have a positive synergic effect for overweight subjects that it caused by modulating of the inflammatory markers such as MCP-1 and reduction of insulin resistance.
Keywords: Inflammation, Resistance exercise training, Aerobic exercise training, Zataria Multiflora -
Pages 48-58Background and Aim
The term of diabetic heart disease has veen defined as the term of diabetic heart disease in the presence of a heart problem by the institute of National Health, particularly in some diabetic patient which pathologic left ventricular hypertrophy. However, physical activity can be affect structurally and functionally the myocardium in diabetic patients. Nevertheless; the molecular regulation of physiological heart growth has not been studied well as a supplement therapy protocol against pathologic hypertrophy. Therefore, the present study investigated the effect of 8 weeks of high intensity interval training (HIIT) on phosphatidylinositol kinase 3 (PI3K) gene expression, insulin resistance, heart weight, glucose and serum insulin in male Wistar rats with type 2 diabetes.
Materials and MethodsTwenty male Wistar rats, 10 weeks old, weight 120±20gr were randomly divided into two groups including HIIT and control groups. After familiarization, the training group was participated in an 8-week of training protocol, 5 sessions per week, for 30 minutes per session. The gene expression of PI3K, insulin resistance, serum glucose and insulin levels were measured by the RT-PCR, HOMA -IR hemostasis, and ELISA methods respectively. The data were analyzed by the t-test for independent groups at p
ResultsThe result indicated that in the HIIT group, PI3K expression was significantly higher than control group (p < 0.003). The insulin resistance (p < 0.0001) and serum glucose index (p < 0.0001) were significantly decreased, while serum insulin increased significantly (p < 0.04). In addition, heart weight significantly increased in the exercise group (p < 0.0001).
ConclusionHIIT exercise increases the expression of PI3K gene, stimulates the physiological molecular pathway of hypertrophy and could plays a role in preventing left ventricular hypertrophy as a complementary treatment.
Keywords: High intensity interval training, PI3K gene expression, Type 2 diabetes -
Pages 60-70Background and Aim
Cytokines and growth factors plays an important role in increasing the capacity of stem cell proliferation and migration, and recently, attention has also been paid to the role of Physical activity in this regard. The aim of this study was to determine the effect of two types of acute interval and continuous aerobic exercises on serum hematopoietic stem cell CD34 and chemokine SDF-1 in overweight women.
Materials and MethodThirty female overweight students volunteered to participate in the study and then were randomly divided into three equal groups (two experimental and one control group). Experimental groups performed an acute interval (2 minutes 50% and 1 minutes 80% VO2max) and a continuous (60% VO2max) aerobic exercise for 60 minutes on treadmill. The CD34 and SDF-1 indices were measured by ELISA method and the results were extracted using one-way covariance analysis, and LSD post hoc test on statistical significance as p
ResultsThe acute interval and continuous aerobic exercise increased significantly the stem cells CD34 (p=0.005 & p=0.002, respectively) and the chemokine SDF-1 (p=0.0001) and there is no differences between the effect of two types of exercise on these variables (p>0.05).
ConclusionThe increase in these two indicators following interval and continuous aerobic exercises indicates that not only the implementation of these activities does not have a negative effect on the immune system of the participants, but also could be indication of the activation of the physiological regenerative mechanisms following exercise- induced inflammation.
Keywords: exercise training, Acute continuous exercise, hematopoietic stem cells CD34, chemokine SDF-1 -
Pages 72-84Background and Aim
Type 1 diabetes has been considered among of the metabolic diseases in various societies. Some research indicated that exercise and supplementation could have positive effects on the treatment of various diseases. The purpose of this study was to investigate the interactive effect of exercises and nettle consumption on the amount of apelin as an adipokine secreted from adipose tissue in rats with type1 diabetes mellitus.
Materials and MethodsFor this purpose, 40 male Wistar rats were randomly divided into four groups: control, nettle, resistance training+nettle, and endurance training+nettle groups. Using streptozotocin, type 1 diabetes was induced in all animals. All groups-except control group- received 1 mg/kg body weight daily of nettle extract. The "resistance training+nettle" group climbed a ladder with weights attached to the tail that gradually increased. Also, "endurance training+nettle" group practiced swimming. Training protocols were performed for eight weeks, and at the end of the eighth weeks, blood samples were taken directly from the left ventricle of the heart. Plasma apelin measurement was performed using the apelin laboratory kit by ELISA. Dependent t-test for determine weight changes; one-way ANOVA and Tukey's test for compare averages and Pearson correlation coefficient for the relationship between variables were used for statistical analysis and the significance level was set as p
ResultsApelin showed significant increase in "nettle" (p=0.04), "resistance training+nettle" (p=0.04), and "endurance training+nettle" groups compared to the control group (p=0.0001). Changes in this index in "endurance training+nettle" group were more significant than "nettle" (p=0.02) and "resistance training+nettle" (p=0.04) groups. A significant decrease was observed in "control," "nettle," and "resistance training+nettle" groups (p=0.0001) for the weight of animals between pre and post-test, but it was not significant in "endurance training+nettle" group (p=0.89).
ConclusionLack of weight losing and improvement in plasma apelin levels in "endurance training+nettle" group in rats with type1 diabetes is probably due to the interactive effect of endurance training with the simultaneous of the nettle consumption.
Keywords: resistance training, Endurance training, Nettle extract, Apelin, Type1 diabetes -
Pages 86-100Background and Aim
Exercise is a strong physiological stimulus that can affect the lung apoptosis by in fluencing a number of extracellular and intracellular signaling pathways, directly or indirectly. This study was designed to determine the effects of aerobic exercise training alongside vitamin D supplementation on the expression of apoptosis genes BCL2, BAX, Caspase3 and BCL2/BAX ratio on lung cell apoptosis in male rats exposed to hydrogen peroxide (H2O2).
Materials and MethodsFourty eight male rats were randomly assigned into 6 groups (n=8) including control, hydrogen peroxide (2H), hydrogen peroxide + vitamin D(2HD), hydrogen peroxide + aerobic exercise (2HE), hydrogen peroxide + vitamin D + aerobic exercise (2HDE), and dimethyl sulfoxide (DMSO) groups. For the purpose of inducing apoptosis, 2 mmol/kg of H2O2 was injected three times per week one hour prior to the exercise session. The rats were slaughtered 24 hours following the termination of the exercise sessions and the lung tissue was exposed and stored at -75°C. Then, the RT-PCR method was employed to examine the gene expressions of BAX, BCL2, Caspase3 and BCL2/BAX ratios. It is applied one and two- way analysis of variance and Thuky tests for analysis of data at the significant level of p < 0.05.
ResultsBCL2 expression in the 2HE group (p=0.004) and 2HD (p=0.006) increased significantly compared to the control group. While the expression of BAX, BCL2/BAX ratio, Caspase3 in the 2HE and 2HD significantly (p < 0.05) was lower than the control group. On the other hand, 2HDE had a decline effect on BAX gene expression (p=0.03) and BCL2/BAX ratio (p=0.04), but did not show significant effect on expression of BCL2 and Caspase3 gene ( p>0.05).
ConclusionIt seems that that one course of regular aerobic exercise in addition to consuming vitamin D might is likely to cause significant alteration on the expression of genes involved in apoptosis caused by H2O2 presence can be used as a complementary therapy along with other treatments for apoptosis in lung tissue.
Keywords: apoptosis, Vitamin D, Oxidative stress, Aerobic exercise -
Pages 102-115Background and Aim
Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is the most common chronic liver disease that in case of lack of control can cause fibrosis, cirrhosis, and also damage the cells. Lifestyle changes and increasing of physical activity are the basis of managing this disease. The present study aimed to study the effect of aerobic-pilates exercise training on the serum levels of liver enzymes and the sonography of patients with non-alcoholic fatty liver disease.
Materials and MethodsIn this quasi-experimental study, 20 men with non-alcoholic fatty liver disease were selected by targeted sampling and randomly divided into experimental and control groups. The training period was 6 weeks, during this period the experimental group performed aerobic and pilates exercises, 60 to 90 minutes/4 days a week with 60 to 90 and 40 to 70 percent of maximal heart rate, respectively. Blood samples and sonography were collected 24 hours before and 48 hours after the end of the intervention, to determine the activity of liver enzymes and also the degree of fatty liver respectivley. For statistical analysis the dependent and independent t-test and Wilcoxon or Man Whitney U were used. All statistical calculations were performed with SPSS software version 21 and a significant level was set as p≤0.05.
ResultsThe serum levels of Alanin aminotransferase (ALT) and Aspartate aminotransferase (AST) enzymes significantly decreased (p=0.02, p=0.001, respectively) in the experimental group. Moreover, the disease severity also showed a significant decrease as compared with the control group (p=0.003).
ConclusionPerforming a combination of aerobic-pilates exercise for 6 weeks and repeating 4 sessions per week has a significant effect on improving fatty liver disease and can be used as a non-pharmacological method.
Keywords: Non-alcoholic fatty liver, Liver enzymes, exercise training -
Pages 116-130Background and Aim
The results of the studies showed that the intensity and volume of aerobic exercise activities can make different responses to the immune system. The purpose of this study was to investigate the acute and chronic effects of moderate and high intensity aerobic exercises on the signaling pathway of the inflammatory NLRP3 complex or TLR4 and some inflammatory cytokines in young men.
Materials and MethodsA randomized sampling method was used in which 60 subjects were selected based on their research. They were randomly divided into two groups (40 subjects) with a mean age of 24.4 ± 0.4 years and a BMI of 23.3 ± 3.5 kg/m2 and in the control group (20 persons) with a mean age of 22.8 ± 0.55 years and BMI of 23.0 ± 4.91 kg/m2. The training protocol for the moderate group performed up to 50 - 70 and for the high group up to 70 – 90 percent of maximum heart rate respectively. Using real time-PCR method, the expression of NLRP3, TLR4 genes and using the Elisa method IL-1β and IL-18 were measured. Also repeated measure ANOVA and the LSD post hoc- test were used to analyzing data at the significant level of p < 0.05.
ResultsThe results showed that acute aerobic exercise with moderate intensity had no significant effect on the expression of NLRP3 (p=0.20), TLR4 (p=0.80) genes and serum levels of IL-1β (p=0.15) and IL-18 (p=0.25) cytokines. While acute exercise with severity initiation of the activity of the inflammatory complex, with a significant increase in serum levels of IL-1β, IL-18 and, and expression of NLRP3 and TLR4 genes (p=0.01). Also moderate chronic aerobic exercise also significantly reduced the expression of NLRP3, TLR4 genes and serum levels of IL-1β, IL-18 cytokines (p=0.001). In the case of high chronic training, significant increases in expression of genes NLRP3, TLR4 and serum levels of IL-1β, IL-18 cytokines were observed (p=0.0001).
ConclusionIt can be concluded that endurance chronic aerobic activity with moderate intensity is effective in decreasing the expression of the inflammasome and inflammation while acute aerobic activity with some intensities had no effect.
Keywords: Aerobic exercise, Infalammasome, Inflammation, TLR4 gene expression -
Pages 132-142Background and Aim
Obesity is associated with many health problems, including diabetes, hypertension, coronary artery disease, and osteoarthritis. The purpose of this study was to investigate the effect of cinnamon supplementation with resistance training on plasma levels of leptin, adiponectin in overweight women.
Materials and MethodsForty overweight women were divided into 4 groups (n=10) including resistance training +cinnamon supplementation, resistance training, cinnamon supplementation and control groups. Experimental group performed resistance exercises for 8 weeks, 3 sessions per week up to 60-80 percent of one repetition maximum. The subjects in the resistance training +cinnamon supplementation and cinnamon supplementation groups, received 7 mg of cinnamon powder per kg of body weight three times a day. Blood samples as serum leptin and adiponectin levels were taken before and also 48 hours after the last exercise session of the protocol. For statistical analysis, the paired t-test and covariance test were used to examine the difference between groups at the significant level of p≤0.05.
ResultsThe result indicated significant decreases in leptin levels and increases of the adiponectin level in resistance training groups + cinnamon intake (p < 0.001 and p < 0.01 respectively), resistance training group (p < 0.01) and cinnamon supplement (p < 0.01 and p < 0.02 respectively). Moreover, there was no significant differences between the effect of cinnamon supplementation on leptin (p < 0.07) and adiponectin (p < 0.24); but resistance training + cinnamon supplementation showed higher decreasing in leptin (p < 0.01) and more increasing in adiponectin levels (p < 0.01) compared to resistance training and cinnamon supplementation alone.
ConclusionRegular resistance training along with supplementation of cinnamon can reduces the risk of cardiovascular disease by improving the levels of leptin and adiponectin and it can be used as an effective non-pharmacological treatment to prevent these diseases.
Keywords: resistance training, Cinnamon supplement, Adipocytokines, Body fat -
Pages 144-153Background and Aim
Studies showed that impairment in substrate metabolism due to obesity could increase with aging. Therefore, the aim of the present study was to compare the substrate metabolism and energy expenditure in obese young and middle-aged women during running on a treadmill.
Materials and MethodsTen young obese women aged 20 to 25 years and 10 middle-aged obese women aged 40 to 45 years volunteered for this study. The exercise program included running on a treadmill with an intensity of 75% of maximum heart rate for 30 minutes. The fat oxidation, carbohydrates oxidation, and energy expenditure were measured by respiratory gas analyzer for 30 minuates at baseline and 30 minutes during activity in every subject. Data were analyzed using multivariate analysis of variance at significant level of p˂0.05 was considered.
ResultsThe results indicated that energy expenditure, carbohydrate oxidation and fat oxidation were not significantly differ between the two groups at baseline (p>0.05); however, these indicators were significantly lower in middle aged obese women than obese young women during activity (p=0.03, p=0.002, and p=0.02, respectively).
ConclusionBased on the results of the present study, it can be said that for increasing energy expenditure and reduction of body weight, middle-aged obese women should spend more time than obese young women because of their lower substrate metabolism and energy expenditure.
Keywords: substrate metabolism, energy expenditure, Obesity, Age -
Pages 154-167Background and Aim
Obese and overweight people are always at risk of cardiovascular diseases. The purpose of this study was to study the effect of 8 weeks of low intensity continuous and high intensity interval training on sirtuin-1 (SIRT1) and long-chain Acyl-CoA dehydrogenase (LCAD) gene in the heart tissue of the obese rats.
Materials and MethodsTwenty one Sprague - Dawley obese rats were selected and randomly divided into three groups (n=7) including (1) high intensity interval training (HIIT), (2) low intensity continuous training, and (3) control groups. Interval and continuous training groups were trained three sessions per week with intensity of 80 to 85 and 50 to 55 percent of the maximum running speed on a treadmill for 8 weeks. After RNA extraction from cardiac tissue and cDNA synthesis, the expression of SIRT1 and LCAD genes was quantitatively calculated using real time-PCR. For statistical analysis the Shapiro-Wilk, covariance analysis, one-way ANOVA, and Benferoni post hoc tests were used to analyze data at a significant level of p≤0.05.
ResultsThe expression of SIRT1 gene in HIIT group (p=0.001) and low intensity continuous training (p=0.001) was significantly higher than control group; Moreover, the expression of LCAD gene in the HIIT group was significantly higher than control group (p=0.001) and low intensity continuous training (p=0.001). On the other hand, the weight of the rats in the HIIT group in the post-test was significantly lower than control group (p=0.001) and low intensity continuous training (p=0.001).
ConclusionIt seems that HIIT as compare to low intensity continuous training has more positive effect on improvement of SIRT1 and LCAD genes expression in the heart tissue of the obese rats.
Keywords: exercise training, Sirtuin-1 (SIRT1), Long-chain Acyl-CoA dehydrogenase gene (LCAD), Heart tissue, Obesity