فهرست مطالب

علوم به زراعی گیاهی - سال نهم شماره 1 (بهار و تابستان 1398)

نشریه علوم به زراعی گیاهی
سال نهم شماره 1 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/05/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهیار فلاح*، علیرضا نبی پور، عبدالرضا رنجبر صفحات 1-14

    طی سال های اخیر، سیستم دوبارکشت برنج در سال، یا اصطلاحا کشت مجدد، در حوضه آبریز هراز گسترش یافته است. جهت تعیین اثر برهمکنش رقم و تاریخ کاشت بر شاخص‎های رشد، عملکرد، اجزای عملکرد و درصد بیماری بلاست در ارقام برنج طارم محلی، بینام و کوهسار در کشت مجدد، یک آزمایش مزرعه‎ای در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در مازندران (آمل) در سال‎های زراعی 1394 و 1396 اجرا شد. در این آزمایش که به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد، تاریخ نشاکاری در سه سطح دو، 12 و 22 مرداد ماه به عنوان پلات اصلی و ارقام طارم محلی، بینام و کوهسار به عنوان پلات فرعی بودند. ابعاد کرت ها سه×چهار متر، فاصله کاشت 20×20 سانتی‎متر و در هر کپه دو الی سه گیاهچه نشا گردید. صفات زراعی در سه مرحله رشدی حداکثر پنجه زنی، گلدهی و رسیدن فیزیولوژیکی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته متاثر از تاریخ کاشت نبود، ولی تعداد خوشه در کپه در تاریخ کاشت سوم بیشتر بود. قرایت کلروفیل‎متر متاثر از رقم بود و رقم کوهسار بیشترین مقدار را در هر سه تاریخ کاشت داشت. بیشترین سرعت رشد محصول و جذب خالص در تاریخ کاشت سوم برای رقم کوهسار در مرحله گلدهی حاصل شد. بیشترین عملکرد در تاریخ کاشت دوم و برای ارقام بینام و کوهسار حاصل شد. افزایش عملکرد رقم کوهسار ناشی از وزن هزار دانه بالاتر و شاخص برداشت بیشتر نسبت به رقم طارم محلی بود. بنابراین بهترین تاریخ کاشت برای کشت مجدد برنج در حوضه آبریز هراز، دو تا 12 مرداد ماه پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: شاخص برداشت، سرعت جذب خالص، عملکرد برنج
  • امین الله پودینه، حسن مکاریان*، حمید عباس دخت، مهدی برادران فیروزآبادی، عباس نصیری دهسرخی صفحات 15-26

    به منظور بررسی تاثیر مدیریت تلفیقی کنترل علف های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت (سینگل کراس 704)، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی شاهرود در سال زراعی 92-1391 اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل: وجین در کل فصل رشد، عدم وجین در کل فصل رشد، علف کش نیکوسولفورون با مقدار توصیه شده (80 گرم ماده موثره در هکتار)، هیدروپرایم+علف کش نیکوسولفورون با مقدار کاهش یافته (40 گرم ماده موثره در هکتار)، هیدروپرایم+یکبار وجین شش هفته پس از سبز شدن، هیدروپرایم، هیدروپرایم+پرایم با اسید سالیسیلیک+علف کش کاهش یافته، پرایم با اسید سالیسیلیک، پرایم با اسید سالیسیلیک+یکبار وجین، پرایم با اسید سالیسیلیک+علف کش کاهش یافته، هیدروپرایم+پرایم با اسید سالیسیلیک+یکبار وجین بودند. نتایج نشان داد که تراکم و زیست توده خشک علف های هرز در تیمارهای پرایم با اسید سالیسیلیک+علف کش کاهش یافته و نیز هیدروپرایم+پرایم با اسید سالیسیلیک+یکبار وجین شش هفته پس از سبز شدن، تفاوت معنی داری با کاربرد مقدار توصیه شده علف کش نیکوسولفورون نداشتند. همچنین، تیمار هیدروپرایم+علف کش کاهش یافته باعث افزایش معنی دار عملکرد بیولوژیک به میزان 25 و 45 درصد به ترتیب نسبت به تیمارهای مقدار توصیه شده علف کش و شاهد آلوده به علف هرز گردید. عملکرد دانه نیز به میزان 3/45 درصد در تیمارهای هیدروپرایم+مقدار کاهش یافته علف کش و پرایم با اسید سالیسیلیک+مقدار کاهش یافته علف کش نسبت به تیمار عدم وجین افزایش یافت. بر اساس نتایج این آزمایش تلفیق پرایمینگ بذر با مقدار کاهش یافته نیکوسولفورون و یا پرایمینگ با یکبار وجین، می تواند درکنترل مطلوب علف های هرز و افزایش عملکرد ذرت موثر بوده و سبب کاهش مصرف علف کش گردد.

    کلیدواژگان: مقدار کاهش یافته علف کش، سالیسیلیک اسید، هیدروپرایمینگ
  • لیلا کعیان حسینی، مانی مجدم*، تیمور بابایی نژاد صفحات 27-36

    به منظور بررسی مقایسه کود شیمیایی اوره با کود اوره پوشش دار گوگردی بر عملکرد کمی و کیفی برنج رقم عنبر نجفی تحت تاثیر مقادیر مختلف سیلیس، آزمایشی در سال زراعی 1396 در شهرستان شادگان به صورت کرت‏های یک بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجراء گردید. تیمارهای آزمایش شامل دو منبع کود اوره ساده (250 کیلوگرم نیتروژن خالص) و کود اوره با پوشش گوگردی (250 کیلوگرم نیتروژن خالص) در کرت های اصلی و مقادیر سیلیسدر چهار سطح یک در هزار، دو در هزار، سه در هزار و چهار در هزاردر کرت های فرعی بودند. نتایج نشان داد که کود اوره و سیلیس به طور معنی داری عملکرد دانه، تعداد خوشه در مترمربع، وزن هزار دانه و میزان پروتئین را تحت تاثیر قرار دادند. کود اوره با پوشش گوگردی به طور موثری عملکرد دانه را نسبت به کود اوره معمولی به میزان 22/23 درصد افزایش داد. همچنین برهمکنش کود اوره و سیلیس بر تمامی صفات اندازه گیری شده معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه (41/290 گرم در مترمربع) از تیمار کود اوره با پوشش گوگردی و محلول‏پاشی دو در هزار سیلیسبدست آمد. بیشترین میزان پروتئین دانه (4/10 درصد) از تیمار کود اوره با پوشش گوگردی به همراه محلول پاشی دو در هزار سیلیس حاصل شد. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده مقادیر دو در هزار سیلیس و کود اوره با پوشش گوگرددار به علت افزایش پروتئینو عملکرد دانه به عنوان تیمار مناسب در منطقه مورد مطالعه معرفی می گردند.

    کلیدواژگان: پروتئین دانه، رقم عنبر نجفی، عملکرد دانه
  • محمدصادق آزادی، علیرضا شکوه فر*، مانی مجدم، شهرام لک، مجتبی علوی فاضل صفحات 37-55

    این پژوهش به منظور بررسی اثر کاربرد کود های شیمیایی و زیستی پتاسیم بر ویژگی های بیوشیمیایی و عملکرد دانه هیبرید های ذرت در شرایط تنش خشکی، طی سال های زراعی 1394 و 1395 در شهرستان دهلران انجام شد. آزمایش به صورت کرت های دو بار خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. عامل اصلی شامل تنش در سه سطح، آبیاری مطلوب، قطع یک دوره آبیاری در مرحله 12 برگی و قطع آبیاری در مرحله ظهور گل تاجی، عامل فرعی شامل کود پتاسیم در سه سطح، 100 درصد کود سولفات پتاسیم، 70 درصد سولفات پتاسیم + 30 درصد پتابارور دو، 50 درصد سولفات پتاسیم + 50 درصد پتابارور دو و عامل فرعی فرعی شامل سه هیبرید ذرت، AS71، NS640 و CORDONA بودند. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که برهمکنش سال، تنش خشکی، مصرف کود و هیبرید ذرت بر محتوای کلروفیل، میزان پرولین و پروتین دانه در سطح یک درصد معنی دار بود. همچنین برهمکنش تنش خشکی، کود و هیبرید ذرت بر آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، پتاسیم دانه و عملکرد دانه نیز معنی دار شد. مصرف تلفیقی کود شیمیایی و زیستی پتاسیم با تعدیل اثرات تنش خشکی تاثیر مثبتی بر ویژگی های بیوشیمایی و عملکرد دانه ذرت داشتند. بر اساس نتایج برهمکنش تیمارها، بیشترین عملکرد دانه (12230 کیلوگرم در هکتار) در تیمار 50 درصد کود پتاسیم + 50 درصد کود پتا بارور دو در هیبرید AS71و تحت شرایط مطلوب آبیاری یافت شد و کمترین عملکرد دانه (4616 کیلوگرم در هکتار) در هیبرید NS640و مصرف 100 درصد کود شیمیایی و تنش در مرحله ظهور گل تاجی مشاهده شد.

    کلیدواژگان: تنش، پتاسیم، پرولین، عملکرد، ذرت
  • مرضیه شاکریان، مجتبی علوی فاضل*، مانی مجدم صفحات 55-66

    به منظور بررسی اثر زمان برداشت بر جوانه زنی و برخی ویژگی های آنتی اکسیدانی ارقام مختلف گندم، این تحقیق در سال زراعی 95-1394 در شهرستان ایذه به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل زمان برداشت در دو سطح برداشت در مرحله خمیری سخت دانه و برداشت در مرحله رسیدگی دانه و ارقام گندم نان و دوروم در شش سطح ناتاشا، افلاک، چمران، دهدشت، بهرنگ و کرخه بود. نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات آنتی اکسیدان دانه از قبیل پلی فنول و فلاونویید و ظرفیت آنتی اکسیدانی به رقم چمران و برداشت در مرحله رسیدگی دانه تعلق داشت. کمترین ترکیبات آنتی اکسیدان نیز از ارقام افلاک و کرخه در مرحله خمیری سخت دانه بدست آمد.هم چنین زمان برداشت به طور معنی داری درصد جوانه زنی و طول گیاهچه ارقام مختلف گندم را تحت تاثیر قرار داد.درصد جوانه زنی با تسریع در برداشت دانه به طور معنی داری کاهش یافت. در برهمکنش زمان برداشت و رقم بیشترین درصد جوانه زنی بذر با میانگین 99 درصد به رقم چمران و دهدشت و برداشت در مرحله رسیدگی دانه مربوط بود. کاهش درصد جوانه زنی و به دنبال آن کاهش طول گیاهچه با تسریع در برداشت دانه در مرحله خمیری سخت شدن دانه منجر به کاهش بنیه بذر شد. به طور کلی حداکثر ویژگی های جوانه زنی و برداشت آنتی اکسیدان از برداشت در مرحله رسیدگی کامل دانه بدست آمد. رقم چمران نیز در مقایسه با سایر ارقام برتری معنی داری از لحاظ صفات مورد بررسی نشان داد.

    کلیدواژگان: پلی فنول، طول گیاهچه، رسیدگی دانه، بنیه بذر
  • زهرا شادکام، فرهاد مهاجری* صفحات 67-82

    برای مطالعه برهمکنش دور آبیاری با کودهای دامی و ورمی‏ کمپوست و اثر آن بر ویژگی‏های رویشی و عملکرد به‏لیمو، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه‏ی کاملا تصادفی با سه تکرار در سال 1396-1395 انجام گردید. فاکتور اول شامل دور آبیاری در چهار سطح (آبیاری پس ازدو روز، چهار روز، شش روز و هشت روز) و فاکتور دوم استفاده از ترکیبات کود دامی و ورمی‏کمپوست در چهار سطح (پنج درصد وزنی خاک گلدان کود دامی، دو و نیم درصد وزنی خاک گلدان کود دامی + دو و نیم درصد وزنی خاک گلدان کود ورمی‏کمپوست، پنج درصد وزنی خاک گلدان کود ورمی‏کمپوست و شاهد) بودند. نتایج نشان دادند کهبیشترین ارتفاع، تعداد برگ، وزن تر و خشک به‏لیمو در تلفیق کود دامی + کود ورمی‏کمپوست بود، هرچند که بین سطوح مختلف ترکیبات کود آلی اختلاف معنی‏داری مشاهده نگردید.افزایش دور آبیاری سبب کاهش محتوای نسبی آب برگ و شاخص کلروفیل در گیاه به‏لیمو گردید.کمترین نشت یونی برگ در تیمار کود ورمی‏کمپوست و دامی وبیشترین میزان مالون دی آلدهید در تیمار شاهد به‏دست آمد.نتایج این پژوهش نشان داد که با افزایش دور آبیاری، بر گیاه به‏لیمو تاثیر منفی وارد می‏شود که در نهایت باعث کاهش تولید عملکرد بیولوژیک گردید. هم‏چنین استفاده از کود ورمی‏کمپوست و کود دامی چه به‏صورت تلفیقی و چه به‏صورت تکی سبب افزایش رشد و بهبود خصوصیات رویشی گردید.

    کلیدواژگان: شاخص کلروفیل، عملکرد بیولوژیک، مالون دی آلدهید
  • عین الله حسامی* صفحات 83-96

    علف های هرزپنیرک، سوروف و قیاق  ازگونه هایعلف هرزمسیله سازوسمجدرمزارع گندم،نیشکر، برنج، ذرت،صیفی جاتوباغات شمالخوزستانهستند. به منظور تعیین اثرات تنش شوری و تنش رطوبتی در شرایط فرسودگی و بدون فرسودگی بر قابلیت جوانه زنی بذر و سبز شدن این علف های هرز، آزمایشی در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر در سال 1392 بهصورتفاکتوریلدرقالبطرحکاملاتصادفی در چهار تکرار انجام گرفت. در شرایط آزمایشگاهی عامل اول شامل بذور علف های هرز پنیرک، سوروف و قیاق،  عامل دوم تیمارهای فرسودگی شامل: شاهد (بدون فرسودگی) و روزهای فرسودگی (سه، پنج و هفت روز) و عامل سوم تیمارهای شوری (چهار، هشت  و 12 دسی زیمنس بر متر و شاهد شوری 7/0دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایجحاصلازتجزیهواریانسداده هایآزمایشنشاندادکه بینتیمارهایموردمطالعهازنظرکلیهصفاتارزیابیشده(درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، شاخص یکنواختی جوانه زنی، وزن خشک گیاهچه، شاخص ویگور) تفاوتبسیارمعنی داریدرسطحاحتمالیکدرصدوجودداشت.بذور علف هرز پنیرک در صفات مربوط به جوانه زنی موفق تر از دو علف هرز دیگر عمل کرده  و بذور علف هرز سوروف نیز در صفات مربوط به استقرار واکنش بهتری نسبت به فرسودگی داشته است. بذور علف هرز قیاق نسبت به دو علف هرز دیگر بیش ترین حساسیت را نسبت به تیمار آزمون پیری تسریع شده نشان داد. بنابراین فرسودگی و تنش شوری، باعث کاهش کلیه صفات مورد بررسی در علف های هرز مذکور شدند. به طور کلی می توان نتیجه‏گیری کرد که فرسودگی بذور تحت شرایط تنش های شوری باعث کاهش خصوصیات جوانه زنی و استقرار گیاهچه علف های هرز مورد آزمایش می شود.

    کلیدواژگان: فرسودگی، جوانه زنی، تنش شوری
|
  • Allahyar Fallah* *, Alireza Nabipour, Abdulreaza Ranjber Pages 1-14

    In recent years, two times cultiviation in year, or rice replanting, has gained popularity in Haraz watershed basin. In order to determine the interactive effect of planting date and variety on growth index, yield, yield components, and percent of blast desease in Tarom Mahali, Binam and Koohsar varieties in replanting cultivation, a field experiment was carried out at the Deputy of the Rice Research Institute of Iran, Mazadaran branch (Amol), in 2015 and 2017.Experiment was laid out as a split plot base complety random block design with three replications, where planting dates, as main plot, included 24 July, 2 and 12 AugustandTarom Mahali, Binam and Koohsar varietieswere put in sub-plots.Plot size was 3×4 m2 with a plant spacing of 20×20 cm2, and 2-3 seedlings per hill.Agronomical characterestics were measured at three growth stages, namely maximum tillering, flowering and physiological maturity. Results showed that tiller and panicle number per hill was higher in third planting date. SPAD value was affected by variety and Koohsar had highest SPAD value in all planting dates. Highest crop growth and net assimilation rate was obtained in Koohsar variety at flowering satge. The Highest yield was obtained in the second planting date for Koohsar and Binam varieties, though percent of blast disease incidence was higher as well. The higher yield of Koohsar variety could be attributed to having higher grain weight and harvest index compared to Tarom Mahali variety. Based on the results, best planting date would be from 2 to 12 August of in Haraz watershed basin.

    Keywords: Harvest index, Net assimilation rate, Rice yield
  • Amin Allah Poudineh, Hassan Makarian*, Hamid Abbasdokht, Mehdi Baradaran Firouz Abadi, Abbas Nasiri Dehsorkhi Pages 15-26

    In order to investigate the effect of integrated weed management on yield and yield components of maize (SC704) an experiment was conducted at the research field of Shahrood University of Technology as randomized complete blocks design with four replications. The treatments were; weed free, weedy, recommended herbicide dose (nicosulfuron 80 g.a.i. ha-1), hydro priming + reduced herbicide dose (nicosulfuron 40 g.a.i. ha-1), hydro priming + weeding 6 weeks after crop emergence, hydro-priming, hydro-priming + priming with salicylic acid + reduced herbicide dose, priming with salicylic acid, priming with salicylic acid + weeding, priming with salicylic acid + reduced herbicide dose, hydro-priming + priming with salicylic acid + weeding. The results indicated that no significant difference was observed in density and biomass of weeds between the combinations treatments (priming with salicylic acid + reduced herbicide dose and hydro-priming + priming with salicylic acid + weeding 6 weeks after emergence) and herbicide recommended dose treatment. Hydro-priming + reduced herbicide dose increased the biological yield by 25 and 45 percent in comparison to herbicide recommended dose and weed free treatments, respectively. The results indicated that hydro priming + reduced herbicide dose and priming with salicylic acid + reduced herbicide dose of nicosulfuron increased grain yield by 45.3% in comparison to weedy treatment. Based on the results of this experiment, seed priming in combination with reduced dose of herbicide and or with weeding, can effectively control weeds and increase crop yield and also reduce herbicide consumption.

    Keywords: Hydro-priming, reduced herbicide dose, Salicylic acid
  • Leila Kayan Hosseini, Mani Mojaddam*, Timoor Babaei Nejad Pages 27-36

    In order to investigate the comparison of urea and sulfur cotaed urea fertlizer on quantitative and qualitative yield of rice, Anbar Najafi cultivar under different silica, this research was conducted in Shadegan in 2017 carried out as split-plot based on randomized complete blocks design with three replications. Treatments consisted of urea fertilizer sources in two levels: simple urea fertilizer (250 kg net nitrogen) and sulfur coated urea fertilizer in main plots and silica at four levels: one in a thousand, two in thousand, three in thousand and four in thousand were in sub plots. The results showed that urea fertilizer and silica fertilizer significantly affected on grain yield, number of spikes per square meter, 1000 grain weight and protein content. Sulfur coated urea effectively yield compared to conventional urea fertilizer at a rate of 23.22 percent. Also, the interaction of urea and silica fertilizers on all measured traits was significant. The highest grain yield (290.41 g/m2) was obtained from urea fertilizer treatment with sulfur coating and spraying two in 1000 of silica. The highest protein content (10.04%) obtained in  sulfur coted urea fertilizer with two per thousand spray of silicon , respectively. Therefore, according to the results, values of two per thousand silica and urea fertilizer with sulfur coating due to increased protein and grain yield as a suitable treatment in the study area are introduced.

    Keywords: Anbar Najafi cultivar, Grain yield, Seed protein
  • Mohamad Sadegh Azadi, Alireza Shokoohfar*, Mani Mojadam, Shahram Lak, Mojtaba Alavifazel Pages 37-55

    This study was carried out to evatuate the effects of combined application of chemical and biological Potassium fertilizer, on biochemical characteristics and grain yield of corn hybrids under drought stress conditions in 2015 and 2016 years in Dehloran city. The experiment was conducted as split-split plots in a randomized completely block design (RCBD) with three replications. The main factor consists of three levels of stress,optimum irrigation, irrigation cut in 12 leaf stage and irrigation cut at the corn flower emergence stage, Sub-factor contains of three levels of potassium: application of 100% fertilizer requirements as Potassium sulfate fertilizer, application of 70% Potassium sulfate fertilizer along with 30% Pta-Barvar-2 bio-fertilizer, 50% Potassium sulfate fertilizer along with 50% Pta-Barvar-2 bio-fertilizer and sub-sub- factor contains of three corn hybrids: AS71, NS640 and CORDONA. The results of compound analysis showed that the interaction between year, drought stress, fertilizer and hybrid were significant on chlorophyll content, proline and grain protein at 1% probability level. Also, the interaction of drought stress, fertilizer, hybrid had significant effects on the enzyme superoxide dismutase, potassium grain and grain yield. Also, Application of biological and chemical potassium fertilizers under drought stress had a positive effect on biochemical characteristics and grain yield. Based on the interaction between treatments, the highest grain yield (12230 kg.ha-1) was found in 50% potassium fertilizer + 50% fertilizer Peta Fertilizer in hybrid AS71 under favorable irrigation conditions and the lowest grain yield (4616 kg.ha-1) obtained by NS640 hybrid and 100% chemical fertilizer application and by the irrigation cut at the corn flower emergence stage.

    Keywords: Keywords Corn, Potassium, Proline, Stress, Yield
  • Marzieh Shakerian, Mojtaba Alavifazel*, Mani Mojaddam Pages 55-66

    In order to study the effect of harvesting time on germination characteristics and some antioxidant properties of different wheat varieties, this study was carried out in a factorial in a completely randomized design with three replications in Izeh city. The experiment factors consisted of harvesting time at two levels of harvesting in hard-paste and harvesting stage at maturity stage and bread and durum wheat cultivars in six levels of Natasha, Aflak, Chamran, Dehdasht, Behrang and Karkheh. The results showed that the highest antioxidant content of the seeds, such as polyphenol, flavonoids and antioxidant capacity, belonged to Chamran cultivar and harvest at maturity stage. The least of these cultivars was Aflak and Karkheh cultivars in the stage of hardening. Also, harvest time significantly affected germination percentage and seedling length of different wheat cultivars. The percentage of germination with accelerated grain harvest decreased significantly. In interaction, harvest time and cultivar had the highest percentage of seed germination (99%) to Chamran and Dehdasht cultivars and harvest at seedling stage. Reducing the percentage of germination and consequently reducing seedling length with accelerated seed harvesting in the dough step of hardening of the seeds resulted in reduced seed yield. In general, maximum germination and antioxidant content was obtained from harvesting stage at maturity stage. Chamran cultivar compared to other cultivars showed significant superiority in terms of traits.

    Keywords: Polyphenol, Seedlings length, maturity stage, seed vigor
  • Zahra Shadkam, Farhad Mohajeri * Pages 67-82

    This experiment was carried out to study the interaction between irrigation intervals with manures and vermicompost on vegetative characteristics and yield of Lemon Verbena a factorial experiment based on completely randomized design in Fasa, Iran during 2017. The first factor involved irrigation intervals at four levels including two, four, six and eight days. The second factor was the utilization of vermicompost and/or livestock manure in four levels consisted of a control test, five percent manure (by weight), five percent vermicompost and 2.5% manure + 2.5% vermicompost which were added to the studied soil in pots. Water stress caused a significant decrease in the leaf relative water content and chlorophyll index of lemon verbena. The lowest ion leakage was obtained in vermicompost and manure and the highest amount of malondialdehyde in control test. In general, the results of this study showed that with increasing in drought stress a negative effect was observed on growth of Lemon Verbena which finally led to the reduction of biological yield. Also, the utilization of vermicompost and/or manure fertilizer have a  positive effect on plant growth and improved plant's growth characteristics.

    Keywords: Biological yield, Chlorophyll index, Malondialdehyde
  • Einollah Hesami * Pages 83-96

    Weeds Malva neglecta, Echinochloa crus-galli and Sorghum halepense are weaned and weedy species in wheat, cane, rice, corn, sifiyat and gardens of northern Khuzestan. In order to determine the effects of salinity stress and moisture stress in conditions of burnout and exhaustion on germination ability of seeds and emergence of these weeds, a test was conducted in a Seed Technology Laboratory of Shushtar Islamic Azad University in a completely randomized factorial design with four replications Took In the first laboratory conditions, the first factor was seeds of weeds of canola, spruce and grass, and the second factor was burning treatments including: control (without burnout) and burnout days (three, five and seven days) and the third factor of salinity treatments (four, eight and 12 ds) Siemens / m and a salinity of 0.7 dS / m). The results of analysis of variance showed that among all studied traits (germination percentage, germination rate, germination uniformity index, seedling dry weight, Vigor index), there was a significant difference at probability level there was a percentage. Weed seeds of Malva neglecta were more successful in germination traits than other two weeds, and Echinochloa crus-galli weed seeds also had better reaction to burnout in the depositional traits. Weed seeds of Sorghum halepense showed the highest sensitivity to the other two weeds compared to the accelerated aging test. Therefore, burnout and salinity stress reduced all studied traits in these weeds. In general, it can be concluded that the burnout of seeds under conditions of salinity stress reduces the germination characteristics and weed deployment of weeds tested.

    Keywords: Burnout, germination, Moisture stress, salinity stress