فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش
سال ششم شماره 1 (پیاپی 13، بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 27
|
  • فریبرز اصل مرز*، شیرین ایدی صفحات 1-12
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر بر استرس، اضطراب و افسردگی حاکم در بین معلمان مدارس ابتدایی ناحیه 2 شهر همدان و تاثیر آن بر سلامت روان دانش آموزان بود.

    روش

    روش این مطالعه از نوع علی، مقایسه ای و جامعه آماری آن، شامل کلیه معلمین زن و مرد شاغل در مدارس ابتدایی پسرانه ناحیه 2 شهر همدان در سال تحصیلی 98-1397 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، نمونه ای به حجم 100 نفر انتخاب شد. داده ها از طریق ابزار پرسشنامه استاندارد DASS (لویبوند و لویبوند، 1995)، به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها، با استفاده از ازمون t مستقل در سطح معناداری 0.005 و با استفاده از نرم افزار SPSS.22 انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد بین میزان افسردگی معلمین زن و مرد (61/0=sig) و میزان استرس و اضطراب آنها (70/0=sig) تفاوت معنی داری وجود ندارد. همچنین بین میزان سابقه تدریس و اضطراب معلمین (08/0=sig) و میزان افسردگی معلمین (09/0=sig) در گروه های سنی مختلف تفاوت معنی داری مشاهده نگردید.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش میتوان گفت، استرس و افسردگی از جمله عوامل مهم و اساسی هستند که رفتار، روش تدریس، سلامت روانی معلمان را تحت تاثیر قرار می دهد که خروجی آن دانش آموزانی مضطرب، دلسرد، کم سواد و منفعل را تحویل جامعه خواهد داد. تضمین آینده جامعه نیاز به معلمانی توانمند، سالم و با نشاط و دانش آموزانی فعال، پرکار و جدی دارد. این هم ایجاب می کند تا هر جامعه ای جهت پیشبرد اهداف خود برای سلامت روانی معلمان و دانش آموزان اهمیت ویژه ای قایل باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، افسردگی، سلامت روان، دانش آموزان
  • حسن مومنی*، بهروز سپیدنامه، زهرا حسن پور امنیه صفحات 13-27
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر در به کارگیری روش های نوین تدریس معلمان زن استان ایلام بود.

    روش

    روش تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی و از نظر نوع تحقیق نیز، کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل 4800 معلم در سال 98-1397 با حجم نمونه 320 نفر و روش نمونه گیری نیز خوشه ای چند مرحله بود. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که اعتبار آن مورد بررسی قرار گرفت و میزان پایایی (آلفای کرونباخ) آن برابر 84/0 حاصل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی، تحلیل واریانس یک طرفه و رگرسیون چندگانه استفاده شد.

    یافته ها

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان دادند سن (000/0=P و 55/0-R=)، سطح تحصیلات (000/0=P و 47/0-R=  و سنوات خدمت (000/0=P و 45/0-R=) با به کارگیری روش های نوین تدریس رابطه معنادار اما منفی دارند. همچنین متغیرهای مسئولیت اجتماعی (000/0=P و 48/0R=) و نگرش (000/0=P و 71/0R=) با به کارگیری روش های نوین تدریس رابطه معنادار و مثبت دارند. آزمون تحلیل واریانس یک طرفه نیز نشان داد بین دوره تدریس معلمان و به کارگیری روش های نوین تدریس رابطه معناداری وجود دارد. بدین شکل که معلمان ابتدایی نسبت به متوسطه بیشتر از روش های نوین تدریس استفاده کرده اند. تنها دوره های ضمن خدمت (133/0=P و 10/0R=) با متغیر وابسته فاقد رابطه بود. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از این بود چهار متغیر باقیمانده در مدل یعنی نگرش، سن، دوره تدریس و سطح تحصیلات توانستند (ضریب تعیین 60/0= R2) حدود 60/0 واریانس متغیر وابسته را تبیین کنند.

    نتیجه گیری

    با عنایت به اینکه مشخص شد نگرش معلمان بالاترین نقش در پیشی بینی به کارگیری روش های نوین تدریس دارد لذا متولیان نظام آموزش و پرورش باید در جهت تغییر نگرش معلمان نسبت به روش های نوین تدریس گام بردارند.

    کلیدواژگان: معلمان زن، روش های نوین تدریس، نگرش
  • امید مهدیه*، مریم قهرمانی صفحات 28-40
    هدف

    هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر اخلاق حرفه ای اساتید بر انگیزش دانشجویان بود.

    روش

    تحقیق حاضر بصورت کاربردی و به شیوه پیمایشی انجام شد. جامعه آماری شامل تمامی دانشجویان دانشگاه زنجان در سال تحصیلی 1398-99 بود که تعداد 140 نفر از آنها به عنوان نمونه پژوهش انتخاب  و  این پرسشنامه ها بصورت در دسترس، در بین آنها توزیع و جمع آوری گردید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه عباسی و دیگران (1396) برای سنجش اخلاق حرفه ای و از پرسشنامه مهدیه (1397) برای سنجش انگیزش استفاده شد که روایی محتوا و پایایی آن (به روش آلفا) مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل ها با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS (از طریق تحلیل مسیر) در سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد رابطه معنی داری بین مولفه های اخلاق حرفه ای و انگیزش وجود داشت. همچنین اخلاق حرفه ای تاثیر مثبت و معنی داری بر ایجاد انگیزش در دانشجویان داشت. ویژگی های فردی و تعاملی تاثیر مستقیمی بر انگیزش داشتند ولی تاثیر مستقیم کیفیت کار حرفه ای بر انگیزش معنی دار نبود. کیفیت کار حرفه ای نقش میانجی را در رابطه بین ویژگی های فردی و تعاملی و انگیزش ایفا کرد. همچنین ویژگی های تعاملی نقش میانجی را در رابطه بین کیفیت کار حرفه ای و انگیزش ایفا کرد (P<0.005).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، می توان نتیجه گرفت صرفا توجه به جنبه های فنی تدریس نمی تواند کافی باشد بلکه رعایت اخلاق حرفه ای مشتمل بر ویژگی هایی از قبیل عدالت محوری، مسئولیت پذیری و قانون مداری می تواند مکمل کیفیت کار حرفه ای یا همان تدریس خوب باشد.

    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، ویژگی های فردی، ویژگی های تعاملی، کیفیت کار حرفه ای، انگیزش
  • ثنا پناهی پور*، مهدی عرب زاده، سجاد الوندی صفحات 41-51
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس خودتفسیری، شامل بررسی ساختار عاملی، پایایی و روایی، به منظورآماده سازی آزمون برای پژوهش های روانشناختی و جامعه شناختی انجام شد.

    روش

     روش پژوهش حاضر از لحاظ نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع همبستگی و از لحاظ هدف کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش آموزان دختر و پسر در رشته های ریاضی- فیزیک و علوم تجربی در پایه های دوم و سوم متوسطه شهر کرج در سال تحصیلی 97-96 بود؛ نمونه پژوهش شامل 400 دانش آموز (148پسر و 252 دختر) دوره ی متوسطه در رشته های ریاضی - فیزیک و تجربی بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند و با مقیاس خودتفسیری (هاردین، لیونگ و باگوت، 2004) مورد آزمون قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار R، لیزرل (نسخه 80/8) و SPSS (نسخه 23) در سطح معناداری 0.05 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد در تحلیل عاملی تاییدی، ساختار مقیاس برازش قابل قبولی با داده ها دارد و شاخص های نیکویی برازش، مدل را تایید می کنند. پایایی مقیاس با استفاده از ضرایب آلفای کرونباخ و تتای ترتیبی در مورد گروه نمونه محاسبه و تایید شد. به گونه کلی یافته های تحلیل عاملی تقریبا مشابه تحقیقات انجام گرفته در فرهنگ اصلی و ضرایب روایی و پایایی نیز به نتایج تحقیقات پیشین نزدیک بود (P<0.005).

    نتیجه گیری

    طبق یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که این مقیاس در جامعه دانش آموزان ایرانی از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است و می توان جهت سنجش سطوح خودتفسیری از آن استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خودتفسیری، ساختار عاملی، تحلیل عاملی تاییدی، پایایی و روایی
  • محبوبه سلیمان پور عمران*، علی اسلامی، تکتم وثوقی مطلق صفحات 52-62
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه ادراکات ادراکات فعالیت های کلاسی و راهبردهای یادگیری خود تنظیمی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بود.

    روش

    پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. جامعه اماری شامل کلیه  دانش آموزان مقطع دبیرستان  شهرستان سبزوار در سال تحصیلی 1397-98 بود که با استفاده از فرمول کوکران و با روش خوشه ای، تعداد اد 322 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه راهبردهای یادگیری خودتنظیمی(MSLQ) پینتریچ و دی گروت (1990)،  پرسشنامه سنجش ادراکات فعالیت های کلاسی جنتری و همکاران (2002) و پرسشنامه پیشرفت تحصیلی  مک اینرنی  (ISM) (1992) بود. تجزیه و تحلیل داده ها بااستفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و مدل یابی معادله ی ساختاری برای بررسی برازش الگوی معادله ی ساختاری با داده های جمع آوری شده، وبا استفاده از نرم افزار Spss نسخه 21 و AMOS نسخه 18 در سظح معناداری 0.05 انجام شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر آن است که ادراکات فعالیت های مدرسه ای و راهبردهای یادگیری خود تنظیمی بر  عملکرد تحصیلی در بین دانش آموزان دبیرستان شهر سبزوار رابطه مثبت و معنی داری داشتند (P<0.005).

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها آموزش خودتنظیمی در افزایش راهبردهای یادگیری و عملکرد تاثیر داشته است و میزان استفاده از راهبردهای شناختی، راهبرد فراشناختی و راهبردهای مدیریت منابع را بیشتر گزارش کرده بودند و همچنین عملکرد تحصیلی بالایی داشتند.

    کلیدواژگان: ادراکات فعالیت های مدرسه ای، راهبردهای یادگیری خود تنظیمی، عملکرد تحصیلی
  • راضیه منصورنیا، محمود صفری*، معصومه اولادیان صفحات 63-74
    هدف

    هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر چابکی سازمانی در دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی بود.

    روش

    روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی؛ برحسب نوع داده، کیفی بود. جامعه آماری پژوهش شامل مسیولین و معاونین ارشد دانشگاه  و اعضای هییت علمی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند و اصل اشباع 17 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. گردآوری داده ها با روش کتابخانه ای، مصاحبه نیمه ساختار یافته انجام  شد که خبرگان روا بودن مصاحبه را تایید کردند ,محاسبه پایایی آن با روش پایایی بین دو کدگذار که پایا و روا بودن مصاحبه را نشان می داد، مشخص شد. دراین پژوهش به منظور تحلیل داده ها، از کدگذاری نتایج مصاحبه با استفاده از نرم افزار  MAX3DAاستفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از تحلیل محتوای کیفی مصاحبه ها نشان داد که عوامل اثر گذار بر چابکی در دانشگاه نیز شامل: عوامل سازمانی (ساختار، تفویض اختیار، فرهنگ سازمانی)؛ عوامل راهبردی (بهبود کیفیت، سیاست های آموزشی و پژوهشی، توسعه فناوری)؛ عوامل انسانی (مدیران، کارکنان، اعضا هییت علمی) بودند.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش به عوامل تاثیرگذار بر چابکی سازمانی، نیز اشاره شد. این عوامل شامل،  عوامل سازمانی، عوامل راهبردی و عوامل انسانی مطرح شدند. عوامل سازمانی بر ساختار سازمان، میزان تفویض اختیار و فرهنگ سازمانی تمرکز دارد  که  ساختار میزان رسمیت، پیچیدگی و تمرکز سازمان را در بر می گرفتند و مشخص می کردند که  دانشگاه فرهنگیان از چه ساختاری برخوردار است.

    کلیدواژگان: چابکی سازمانی، دانشگاه فرهنگیان، عوامل سازمانی، عوامل راهبردی، عوامل انسانی
  • سلاله گوران شورکچالی، بابک حسین زاده*، وحید فلاح صفحات 75-85
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، شناسایی ابعاد، مولفه ها، شاخص های فضیلت سازمانی دانشگاه و ارایه بود.

    روش شناسی

      این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی _ پیمایشی با راهبرد آمیخته بود. جامعه آماری در مرحله  کیفی خبرگان اعضای هیات علمی دانشگاه ها بودند. نمونه ی آماری در مرحله کیفی به تعداد 20 نفر از خبرگان؛ نحوه ی و روش نمونه گیری به  صورت گلوله برفی و بر اساس نگارش مقالات کیفی در حوزه مربوطه بوده. جامعه آماری در مرحله کمی، اعضای هیات علمی دانشگاه های استان مازندران بودند این تعداد  براساس مستندات دبیرخانه هر دانشگاه درسال 1397-1398 مجموعا 2940 نفر بود. برآورد حجم نمونه دراین مرحله براساس فرمول کوکران 334 نفر و شیوه ی نمونه گیری تصادفی طبقه ای براساس تعداد اعضای هیات علمی در هر واحد دانشگاهی بود. داده های جمع آوری شده  از طریق نرم افزارهای آماری اس پی اس اس و ایموس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

     نتایج نشان داد که در تبیین پیش بینی کنندگی فضیلت سازمانی، متغیر توسعه فناورانه در تبیین فضیلت سازمانی، برابر با 58/0، متغیر تجاری سازی فناورانه در تبیین فضیلت سازمانی، برابر با 63/0و تمامی شاخص های برازندگی در حد قابل قبول و مناسب قرار داشتند.

    نتیجه گیری

    عوامل رهبری، فرهنگ ، ساختارسازمانی، منابع انسانی، توسعه فناورانه، تجاری سازی فناورانه از ابعاد فضیلت سازمانی در دانشگاه ها می باشند و در تبیین فضیلت سازمانی موثرند.

    کلیدواژگان: فضیلت سازمانی، رهبری، توسعه فناورانه، تجاری سازی فناورانه، ساختار سازمانی
  • نیره شاه محمدی* صفحات 86-97
    هدف

    هدف این مطالعه بررسی نقش مجله های رشد دانش آموزی بر ارتقای مهارت های برنامه ریزی و مطالعه درسی در بین دانش آموزان بود.

    روش

    این مطالعه از نوع پس رویدادی بود. جامعه آماری دانش آموزان دوره دوم ابتدایی و دوره اول و دوم  متوسطه  استان های تهران و البرز در سال تحصیل 97-96 به تعداد 683989 نفر بودند. با استفاده از  فرمول کوکران 1890 نفر حجم نمونه تعیین  و با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه ای تلفیقی از دو پرسشنامه مهارت برنامه ریزی و مطالعه دکتر سیف و و مجله های رشد سوال استفاده شد .روایی صوری پرسشنامه با نظر 10 نفر از افراد متخصص بررسی و تعیین  شد. پایایی پرسشنامه با آلفای کرانباخ   7/0 به دست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از درصد فراوانی ، میانگین و انحراف معیار ، آزمون t  تک متغیره، خی دو و تحلیل واریانس و با استفاده از نرم افزارSPSS انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از اجرای آزمون تحلیل واریانس دوراهه (تعامل جنسیت و دوره تحصیلی) نشان داد که  بین میزان تاثیر مطالعه مجله های رشد بر مهارت های عمومی مطالعه، در بین دانش آموزان دختر و پسر و در دوره های تحصیلی تفاوت معنی داری وجود داشت .به عبارت دیگر میزان تاثیر این مجله ها بر مهارت های عمومی مطالعه در دختران بیشتر از پسران است (907/3=f ، 048/0P<،02/0=θ).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد مطالعه مجله های رشد مهارت های  برنامه ریزی و  مطالعه درسی  شامل : برنامه ریزی و زمانبندی مطالعه درسی و ایجاد آمادگی برای امتحان  در دانش آموزان را ارتقاء داده است. میزان این تاثیر در بین دانش آموزان دختربیشتر از دانش آموزان پسر بوده است.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی و زمانبندی مطالعه، مهارت های عمومی مطالعه، مهارت های مطالعه درسی
  • گلاره محقق دقیق، محمد صالحی*، مجید فتاحی صفحات 98-111
    هدف

    هدف پژوهش حاضر شناسایی سبک یادگیری ترجیحی و الگوهای رفتاری غالب دانشجویان و بررسی رابطه بین این دو با مولفه های کارآفرینانه بود.

    روش

    پژوهش حاضر، از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ نوع پژوهش توصیفی- پیمایشی بود. روش مطالعه حاضر مبتنی بر روش تحقیق کیفی گراندد تیوری بود که از طریق مصاحبه با تعداد 12 نفر از خبرگان شامل اعضای هیات علمی دانشگاه ها و اعضای شاغل در حرفه شامل رده های مختلف حرفه ای به روش نمونه گیری هدفمند از نوع گلوله برفی انتخاب گردید. طبقه بندی داده ها، مصاحبه ها، بر اساس دو مرحله اول از نظام سه مرحله ای استراوس و کوربین یعنی کدگذاری باز و محوری مورد تحلیل قرار گرفت و خرده مقولات به دست آمد. جامعه آماری این تحقیق دانشجویان کارشناسی فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد  در سال تحصیلی 1397-98 بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 245 نفر تعیین و پاسخگویان به شیوه نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند داده ها از طریق دو پرسشنامه استاندارد سبک های یادگیری کلب ساخته شده توسط کلب در سال  میلادی1984 و الگوی رفتاری دیسک ساخته شده توسط دکتر ویلیام مولتون مارستون در سال 1928 میلادی  و پرسش نامه محقق ساخته مولفه های کارآفرینانه فردی ،گردآوری و با نرم افزارهای SPSS 23 و Lisrel تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش بیانگر آن است که بیشتر دانشجویان مورد مطالعه الگوی رفتاری نتیجه محور را دارا بودند و در رشته فنی و مهندسی بیشتر دانشجویان دارای مدل رفتاری برونگرا و وظیفه محور با سبک یادگیری غالب همگرا؛ در رشته علوم پایه بیشتر دانشجویان دارای مدل رفتاری درونگرا و وظیفه محور با سبک یادگیری ترجیحی انطباق یابنده و در رشته علوم انسانی بیشتر دانشجویان دارای مدل رفتاری برونگرا و مردم محور با سبک یادگیری ترجیحی واگرا را دارا بودند.

    نتیجه گیری

    براساس یافته ها یک رابطه معناداری بین سبک یادگیری با الگوی رفتاری دانشجویان رابطه معنی دار وجود داشت. یافته ها می تواند امور شناخت فردی و تحصیلی و شغلی هر چه موثرتر و کاراتر در مسیر فراشناخت افراد را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: الگوی رفتاری، تفاوت های فردی، سبک های یادگیری، مولفه های کارآفرینانه، گراندد تئوری
  • محمد طرزی، کوروش پارسا معین*، صغری افکانه صفحات 112-120
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تاثیر متغیرهای ویژگی جمعیت شناختی، برنامه آموزشی و حمایت مدیران بر اثربخشی دوره های آموزش ضمن خدمت انجام شد.

    روش

    روش پژوهش برحسب هدف، بنیادی- کاربردی؛ برحسب نوع داده، کمی بود. جامعه آماری پژوهش شامل شامل کلیه کارکنان بانک رفاه ایران به تعداد 9794 نفر بود. در این پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای و طبقه ای و محاسبه حجم نمونه در پژوهش هایی با تحلیل عاملی 491 نفر به عنوان آزمودنی انتخاب شدند. روش گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود. به منظور تعیین روایی پرسشنامه از روایی ظاهری، محتوایی و سازه استفاده شد و برای سنجش پایایی از ضریب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. در بخش استنباطی برای پاسخ به سوال های پژوهش از آزمون هایی نظیر همبستگی پیرسون، آزمون تی تک نمونه ای و مدل سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) با استفاده از نرم افزارهای SPSS-v21، Smart Pls-v2 و Lisrel-v8 نیز بهره گرفته شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از پژوهش نشان دادند که متغیرهای ویژگی جمعیت شناختی، برنامه آموزشی و حمایت مدیران بر اثربخشی دوره های آموزش ضمن خدمت کارکنان تاثیر معناداری دارند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش، نتایج پژوهش حاکی از آن است که به منظور اثربخشی بیشتر دوره های ضمن خدمت  باید به مولفه های مختلف فردی، آموزشی و حمایتی توجه ویژه داشت.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، آموزش ضمن خدمت، مدیران
  • زهرا حدیدچی، فائزه ناطقی*، محمد سیفی صفحات 121-131
    هدف

    هدف این پژوهش شناس بررسی وضعیت موجود آموزش بهداشت روانی در برنامه های درسی دوره متوسطه اول بود.

    روش شناسی

    روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی؛ برحسب نوع داده، کیفی از نوع اکتشافی و برحسب زمان گرداوری داده، توصیفی بود. در این پژوهش گردآوری داده ها با روش کتابخانه ای و از روش تحلیل محتوا برای بررسی وضعیت موجود محتوای کتب درسی هدیه های آسمانی، علوم تجربی و تفکر و سبک زندگی در چهار بعد بهداشت روان یعنی سلامت جسمی و رفتاری، اضطراب و روحیات فردی، کنش ورزی اجتماعی، افسردگی و ناامیدی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که برنامه درسی دوره متوسطه اول از نظر آموزش بهداشت روان در دروس مورد بررسی وضعیت مناسبی نداشت.

    نتیجه گیری

    بهداشت روانی برابر با سلامت بدنی، روانی، اجتماعی، خشنودی و شاد زیستن می باشد که در آن دانش آموزان قادرند توانایی های خود را شکوفا ساخته، با فشار های روانی روزمره مواجه شده و بر آنها فایق شوند.

    کلیدواژگان: بهداشت روان، برنامه درسی، دوره اول متوسطه
  • راضیه فیروزی سوره، سید محمود نجاتی حسینی*، یعقوب موسوی، مسعود امیر مظاهری صفحات 132-143
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی عوامل موثر بر تمایل به برون کوچی دانشجویان شاغل در سطح تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران انجام گرفت.

    روش

    روش این پژوهش پیمایشی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل دانشجویان تحصیلات تکمیلی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1398 بودند. جمعیت نمونه نیز  300 آزمودنی بود که با استفاده از فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی ساده  انتخاب شدند .داده های این پژوهش با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته با 4 متغیر  و 26 پرسش گرداوری شده اند. تحلیل اماری داده ها نیز از  تحلیل رگرسیونی،آزمون  فریدمن و  با استفاده از نرم افزار SPSS22  انجام شد.

    یافته ها

    برمبنای تجزیه و تحلیل داده ها پژوهش 5/47درصد دانشجویان در سطح خیلی زیاد عنوان کردند که تمایل به مهاجرت(برون کوچی) دارند. در همین خصوص برمبنای یافته های تحلیل رگرسیونی به ترتیب عوامل دافعه(داخلی) با ضریب بتای329/ درصد، عوامل جاذبه(خارجی) با ضریب بتای 271/درصد و عوامل فردی با ضریب249/ درصد دارای بیشترین قدرت پیش بینی پذیری دانشجویان برای مهاجرت بودند. همچنین برمبنای نتایج آزمون فریدمن عوامل سیاسی با میانگین رنبه ای 64/3 و عوامل اجتماعی با میانگین رتبه ای 39/3 بیشترین نقش و تاثیرگذاری را بر تمایل مهاجرت نخبگان به خارج از کشور داشتند.

    نتیجه گیری

    بر مبنای یافته های پژوهش، نخبگان علمی ارزیابی منفی از شرایط داخلی کشور در ابعاد سیاسی، اجتماعی اقتصادی و فرهنگی داشته و نسبت به شرایط کشورهای پیشرفته نگرش مثبت دارند. لذا می توان گفت که چند بعدی بودن و حتی انباشت مسایل مختلف باعث می شود که فرد  نخبه علی رغم همه وابستگی های داخلی تصمیم به مهاجرت بگیرد. به نظر می رسد که حاکمیت رسمی می تواند با شناسایی درک مشکلات دانشجویان مانع خروج این سرمایه شود.

    کلیدواژگان: مهاجرت نخبگان دانشگاهی، فرارمغزها، تحصیل کردگان، دانشگاه ازاد اسلامی
  • معصومه حسن پور، نگین جباری*، کامبیز اسماعیل نیا شیروانی صفحات 144-155
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی بهداشت روان بر اساس مولفه های هوش هنری در دانش آموزان متوسطه اول استان مازندران، انجام شد.

    روش شناسی

      این پژوهش، کاربردی، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری، کلیه دانش آموزان متوسطه اول استان مازندران در سال تحصیلی 99-1398 به تعداد 124796 نفر بود که طبق جدول کرجسی و مورگان، تعداد 375 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته هوش هنری با 55 گویه و بهداشت روان امیدیان و علوی لنگرودی با 46 گویه بود که روایی سازه آن، با استفاده از روش تحلیل عاملی و مقدار پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر 94/0 و 92/0 محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیونی و با استفاده از نرم افزار SPSS23 انجام شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که رابطه معناداری بین هوش هنری و مولفه های آن (استعداد هنری، نگرش هنری، ذوق هنری، فعالیت هنری، مهارت هنری و اقتصاد هنر) با بهداشت روان دانش آموزان وجود دارد. مولفه های هوش هنری، 61 درصد از بهداشت روان دانش آموزان را تبیین (پیش بینی) می نمایند. هم چنین، مولفه ذوق هنری بیشترین سهم را در پیش بینی بهداشت روان دانش آموزان دارد.

    نتیجه گیری

    هوش هنری و هنر درمانی به عنوان یکی از ابزارهای تقویت و تخلیه هیجانات روانی و عاملی مهم در پیشگیری از بیماری های روانی و سلامت دانش آموزان می باشد.

    کلیدواژگان: هوش، هوش هنری، بهداشت روان، دانش آموزان متوسطه اول
  • سید محمد شبیری*، مهدیه رضایی، راضیه رنجبری صفحات 156-168
    هدف

    این پژوهش باهدف مطالعه میزان آگاهی های بوم شناختی دانش آموزان پایه ششم دوره ابتدایی در شهر تبریز و مطالعه نقش جنسیت و میزان تحصیلات والدین در آن انجام شد.

    روش

    این پژوهش ازنظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری، دانش آموزان پایه ششم دوره ابتدایی شهر تبریز در سال تحصیلی 1398 - 1397 بود که حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان، 392 نفر به دست آمد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته بود که روایی صوری و محتوایی آن با نظرخواهی از اساتید و صاحب نظران و پایایی آن با روش دونیمه کردن مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون t، تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی با استفاده از  نرم افزار SPSS25 در سطح معناداری 05/0 انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آزمون t تک گروهی در سطح معنی داری کمتر از 05/0، میزان آگاهی های بوم شناختی و ابعاد آن در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهر تبریز به طور معنی داری پایین تر از حد متوسط بود. میزان آگاهی دانش آموزان به جز در بعد آلودگی در باقی ابعاد آگاهی بوم شناختی پایین تر از حد متوسط بوده و در سطح غیرقابل قبولی ارزیابی گردید. هم چنین نتایج آزمون t مستقل نشان داد که دختران در مقایسه با پسران از میزان آگاهی های بوم شناختی بیشتری برخوردارند و تنها میزان آگاهی از چرخه مواد در دانش آموزان دختر و پسر تفاوت معنی داری نداشت (05/0<p). نتایج تحلیل واریانس یک طرفه  نیز نشان داد که میزان آگاهی های بوم شناختی و ابعاد آن برحسب تحصیلات پدر و مادر تفاوت معنی داری دارد (05/0>p). نتایج آزمون تعقیبی دانکن  حاکی از این بود که میزان آگاهی های بوم شناختی دانش آموزان و ابعادش با افزایش سطح تحصیلات پدر و مادر افزایش می یابد.

    نتیجه گیری

    فرآیند سواد بوم شاختی، ترسیم کننده و بیانگر پیشرفت دانش آموزان می باشد؛ به عبارت دیگر دانش آموزان می توانند موضوعات و مواردی مختلف را در آموزش بوم شناسی بیاموزند تا بتوانند به سطح تعریف شده ای از درک بوم شناسی و وقایع بوم شناختی دست یابند.

    کلیدواژگان: آگاهی های بوم شناختی، چرخه آب، چرخه مواد، تنوع زیستی، آلودگی ها
  • ناصر کمالپورخوب، سید ضیاء هاشمی*، سید محمود نجاتی حسینی صفحات 169-179
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی و اولویت بندی مولفه های شهروندی مطلوب از نظر نظام رسمی جمهوری اسلامی و میان دانش آموزان انجام گرفت.

    روش

    روش مطالعه این پژوهش کمی-کیفی بود که برمبنای آن نخست با مرور اسناد رسمی(قانون اساسی و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش) با منطق روش تحلیل محتوای کیفی، مولفه های تربیت شهروندی مطلوب مدنظر نظام جمهوری اسلامی ایران به صورت نظری، فیش برداری شد. سپس فرایند کدگذاری کیفی روی آنها انجام گرفت. در ادامه برای شناسایی جایگاه مولفه های شهروندی و نمود آنها در بین دانش آموزان(واحد تحلیل)، از میان معلمان متوسطه پسرانه شهر تهران به عنوان واحد مشاهده به روش پیمایش و با استفاده از نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای، نمونه ی 210 نفری انتخاب شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه خودساخته جمع آوری گردید که مقدار الفای آن 82/. در سطح قابل قبولی بدست آمد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از  نرم افزارspss و با استفاده تحلیل عامل اکتشافی و در سطح معناداری 0.05 انجام شد.

    یافته ها

    در این پژوهش با واکاوی مفهومی اسناد مورد مطالعه، مشخص شد که تمامی مولفه های تربیت شهروندی در جمهوری اسلامی ایران با محوریت دین و رسیدن به قرب الهی مفهوم سازی شد. براین اساس شهروند در حوزه دینی با شاخص های اعتقادی، عبادی، شناختی و در حوزه اجتماعی با شاخص های منفعت اجتماعی، مشارکت و نقش آفرینی مجزای اجتماعی مطلوب به شمار می آید. با بررسی محورهای شهروندی در بین دانش آموزان مولفه ی اعتماد و مسئولیت پذیری با (مقدارویژه 012/6  و تعهد دینی و سازمانی با مقدار ویژه 073/2 بیشترین نمود را در بین دان آموزان داشتند.

    نتیجه گیری

    با بررسی نسبت داه های دو بخش کمی و کیفی می توان نتیجه گرفت لزوم توجه به اولویت های تربیت دانش آموزان به عنوان شهروندان آینده می تواند به هم گرایی دورنی نظام رسمی و واقعیت جامعه کمک کند.

    کلیدواژگان: شهروند مطلوب، سندتحول بنیادین آموزش و پرورش، دانش آموز، معلم، روش سه بعدی تک مرحله ای
  • مریم باقی مرقی، سعید علیزاده*، رضا سورانی یانچشمه صفحات 180-189
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، واکاوی ، رتبه بندی و ارزیابی مولفه های شایستگی مدیران گروه های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی بود.

    روش

     پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی  و به لحاظ نحوه گردآوری داده ها ، از نوع آمیخته (اکتشافی) بود. جامعه پژوهش حاضر عبارت بودند از کلیه مدیران گروه های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در سال تحصیلی 98-97 بودند که 201 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شدند . برای تدوین مولفه ها از بررسی اسناد و مدارک و همچنین مصاحبه نیمه ساختارمند به عنوان ابزار گردآوری اطلاعات استفاده شده است. جهت تحلیل یافته ها از روش تحلیل محتوا به شیوه مقوله بندی استفاده گردید. همچنین جهت شناسایی جامع مولفه های اصلی و فرعی شایستگی مدیران گروه های آموزشی، 48 واحد مطالعاتی در زمینه مولفه های شایستگی مدیران به صورت تصادفی در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفت و همچنین مصاحبه به صورت نیمه ساختارمند با 10 نفر از خبرگان حوزه شایستگی و مدیران گروه های آموزشی صورت گرفت که به صورت هدفمند انتخاب شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شایستگی های مدیران گروه های آموزشی شامل سه بخش اصلی شایستگی های مدیریتی، اجتماعی و فردی و 9 مولفه اصلی ادراکی، رهبری، تصمیم گیری، اجرایی، ارتباطی، کار تیمی، مدیریت افراد، ویژگی های شخصیتی و ویژگی های اخلاقی می باشند. رتبه بندی و تعیین میزان اهمیت هر مولفه و زیر مولفه  از روش AHP استفاده شد. ضرایب رتبه ی مولفه ها به ترتیب رتبه به صورت: شایستگی های مدیریتی (رهبری، 388/0؛ ادراکی، 268/0؛ اجرایی، 210/0 و تصمیم گیری، 134/0)، شایستگی های اجتماعی (مدیریت افراد، 445/0؛ ارتباطی، 294/0 و کار تیمی، 261/0)، و شایستگی های فردی (ویژگی های شخصیتی، 703/0 و ویژگی های اخلاقی، 297/0) مشخص شد. همچنین با روش دیمتل معیارهای شایستگی مدیریتی و شایستگی اجتماعی مولفه های تاثیرگذار و شایستگی فردی معیار تاثیرپذیر است.

    نتیجه گیری

    تلاش برای انجام کار با همکاری دیگران به جای انجام کار به صورت رقابت گونه؛ ایجاد انسجام بین اعضای گروه آموزشی  پذیرش مسئولیت رشد و تعالی افراد گروه و حمایت همه جانبه از آن ها؛ ایجاد محیطی امن و قابل قبول برای همکاری با اعضای گروه آموزشی؛ در دسترس بودن برای اعضای گروه آموزشی نمونه ای از شایستگی های لازم مدیران هستند.

    کلیدواژگان: مولفه، شایستگی، مدیران گروه های آموزشی، ارزیابی، دانشگاه آزاد اسلامی
  • مهرنوش خداداد حسینی، ساناز اشکان* صفحات 190-199
    هدف

    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی آموزش برنامه دانش افزایی فراشناختی معلمان بر عملکرد تحصیلی و پرورش خلاقیت دانش آموزان ابتدایی بود.

    روش

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش همه دانش آموزان پایه های سوم تا پنجم ابتدایی منطقه یک شهر تهران در سال تحصیلی 96-1395 بودند. نمونه پژوهش 120 دانش آموز بود که با روش تصادفی خوشه ای انتخاب و با روش تصادفی ساده در دو گروه مساوی (60 نفر گروه آزمایش و 60 نفر گروه کنترل) جایگزین شدند. گروه آزمایش 8 جلسه 2 ساعته تحت آموزش برنامه دانش افزایی فراشناختی قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی ندید. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های خلاقیت (تورنس، 1974) و عملکرد تحصیلی (فام و تیلور، 1999) بودند. داده ها با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS-22 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین گروه های آزمایش و کنترل در هر دو متغیر عملکرد تحصیلی و پرورش خلاقیت تفاوت معناداری وجود داشت. به عبارت دیگر، آموزش برنامه دانش افزایی فراشناختی معلمان باعث افزایش عملکرد تحصیلی (همه مولفه های آن شامل خودکارآمدی، برنامه ریزی، تاثیرات هیجانی، فقدان کنترل پیامد و انگیزش) و پرورش خلاقیت (همه مولفه های آن شامل انعطاف پذیری، سیالی، بسط و ابتکار) دانش آموزان ابتدایی شد (05/0P<).

     نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، معلمان می توانند از روش آموزش برنامه دانش افزایی فراشناختی معلمان در کنار سایر روش های آموزشی برای بهبود عملکرد تحصیلی و پرورش خلاقیت دانش آموزان ابتدایی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: برنامه دانش افزایی فراشناختی، عملکرد تحصیلی، پرورش خلاقیت، دانش آموزان
  • شیما ارشادی چهارده، رزیتا ذبیحی*، فیروز کیومرثی صفحات 200-208
    هدف

    این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش مسئولیت پذیری بر مدیریت زمان و هدف گذاری نوجوانان دختر انجام شد.

    روش شناسی

    این مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش همه نوجوانان دختر مقطع متوسطه اول منطقه نه شهر تهران در سال تحصیلی 99-1398 بودند. از میان اعضای جامعه 30 نفر پس از بررسی ملاک های ورود به مطالعه با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با روش تصادفی در دو گروه مساوی شامل گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. گروه آزمایش به مدت 9 جلسه 90 دقیقه ای (هفته ای یک جلسه) تحت آموزش مسئولیت پذیری قرار گرفت و گروه کنترل آموزشی ندید. داده ها با پرسشنامه های مدیریت زمان (کویین و همکاران،1990) و هدف گذاری (بوفارد و همکاران، 1998) جمع آوری و با روش تحلیل کوواریانس چندمتغیری در نرم افزار SPSS نسخه 19 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که گروه های آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون از نظر متغیرهای مدیریت زمان و هدف گذاری تفاوت معناداری داشت. به عبارت دیگر، آموزش مسئولیت پذیری باعث بهبود مدیریت زمان و هدف گذاری (تسلطی، عملکرد گرایشی و عملکرد اجتنابی) نوجوانان دختر شد (05/0P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، برنامه آموزش مسئولیت پذیری یکی از روش های موثر برای بهبود مدیریت زمان و هدف گذاری نوجوانان دختر می باشد و مشاوران و روانشناسان می توانند از این روش برای مداخلات خود استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: مسئولیت پذیری، مدیریت زمان، هدف گذاری، نوجوانان دختر
  • طاهره ندایی*، سکینه حسن پور بهزادی، ندا قصابی صفحات 209-220
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، تحلیل راهبردی و مقایسه ورزش همگانی بانوان شاغل و غیرشاغل شهر قم با استفاده از مدلSWOT  بود.

    روش شناسی

    نوع پژوهش، توصیفی و جامعه آماری آن را کلیه بانوان بالای 15 سال شهر قم تشکیل می دادند و حجم نمونه براساس جدول مورگان برابر با 384 نفر بود. روش نمونه گیری تصادفی و از نوع طبقه ای بود. ابزار اندازه گیری، پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر 20 سوال در زمینه بررسی قوت ها و ضعف های ورزش همگانی بانوان شهر قم بود که روایی آن به روش ضریب هماهنگی کندال (w) با توجه به نظر 10 تن از کارشناسان این حوزه و پایایی آن با استفاده از روش آلفای کرونباخ برابر با 93/0 مورد تایید قرار گرفت. داده های پژوهش با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون فریدمن،T مستقل) برروی نرم افزار SPSS-22 و در سطح معناداری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که از دیدگاه زنان مورد مطالعه "کم هزینه بودن ورزش همگانی نسبت به ورزش قهرمانی" مهمترین نقطه قوت و "توجه کمتر به ورزش همگانی بانوان نسبت به آقایان"، مهم ترین نقطه ضعف بود. همچنین نتایج پژوهش نشان داد بین اولویت بندی نقاط قوت و ضعف، شهر قم در بین بانوان شاغل و غیرشاغل تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0< P).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که بانوان شاغل و غیرشاغل در مورد نقاط قوت و ضعف ورزش همگانی شهر قم نظرات یکسانی دارند و این امر نشان دهنده اهمیت ورزش همگانی در زنان است.

    کلیدواژگان: تحلیل راهبردی، ورزش همگانی، بانوان، قم
  • زینب امام دوست، نگین جباری*، کیومرث نیازآذری صفحات 221-231
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل ادراک مدیران مدارس از چالش های اخلاق حرفه ای در جامعه مدرن انجام شد.
    روش
    این مطالعه ازنظرهدف کاربردی و ازنظر شیوه اجرا آمیخته بود. جامعه پژوهش دربخش کیفی خبرگان آموزش وپرورش شهرگرگان باسابقه مدیریت و سیاست گذاری بودند که طبق اصل اشباع نظری 20 نفر از آنها با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در بخش کمی مدیران و معاونان مدارس متوسطه دوره اول و دوم شهر گرگان درسال تحصیلی 98-1397 به تعداد 256 نفر بودندکه طبق فرمول کوکران تعداد 153 نفر آنها با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه محقق ساخته ادراک مدیران و چالش های اخلاق حرفه ای استفاده شدکه روایی پرسشنامه ادراک مدیران با روش میانگین واریانس استخراج شده 61/0 و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ و مرکب به ترتیب 94/0 و 87/0 و روایی پرسشنامه چالش های اخلاق حرفه ای با روش تحلیل عاملی اکتشافی و میانگین واریانس استخراج شده تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ و مرکب برای کل و همه عوامل آن به ترتیب بالاتر از 60/0 و 70/0 بدست آمد.داده ها با روش های کدگذاری باز،محوری وانتخابی و مدل یابی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS-22 و LISREL-8.8 تحلیل شدند.
    یافته ها
    یافته های بخش کیفی نشان داد که چالش های اخلاق حرفه ای دارای 164مفهوم اولیه، 38کد باز، 19کد محوری و 9 کد انتخابی بود که کدهای انتخابی و محوری شامل قانون مداری (شامل دو کد قانون پذیری وآگاهی قانونی)، اخلاق مداری (شامل دو کد عدالت محوری و نگاه معنوی)، دانش مداری (شامل سه کد به روز بودن، مطالعات تطبیقی و نشر دانش)، منش رهبرانه (شامل دو کد نگاه پدرانه و منبع انگیزشی)، مسیولیت پذیری متعهدانه (شامل دو کد تعهد کاری و کارآیی)، رقابت پذیری (شامل دو کد قانون رقابت و مزیت رقابتی)، توسعه محوری (شامل دو کد قوانین کارآمد وزیرساخت اجتماعی- فرهنگی)،اقتدارگرایی سازنده (شامل دو کد قاطعیت اجرایی وتعامل سازنده) و آینده نگری (شامل دو کد برنامه محوری و نیازسنجی) بودند. یافته های بخش کمی نشان دادادراک مدیران بر چالش های اخلاق حرفه ای و چالش های اخلاق حرفه ای بر هر نه عامل اثر مستقیم و معنادار داشت (05/0>P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج، برنامه ریزان و مسیولان برای مقابله با چالش های اخلاق حرفه ای می توانندزمینه راجهت بهبودقانون مداری،اخلاق مداری،دانش مداری، منش رهبرانه،مسیولیت پذیری متعهدانه، رقابت پذیری،توسعه محوری،اقتدارگرایی سازنده وآینده نگری فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: مدیران مدارس، چالش ها، اخلاق حرفه ای، جامعه مدرن
  • سید رضا حسینی زارعی، عباس طلوعی اشلقی*، محمدرضا معتدل، رضا رادفر صفحات 232-244

    بسیاری از صاحب نظران معتقدند که نیروی انسانی مهم ت رین رکن برای ایجاد تحول در سازمان می باشد لذا در اغلب سازمان ها، مدیران به دنبال شناسایی نیروهای خبره در بخش های مختلف می باشند تا بتوانند با آموزش به سایرکارکنان، در ارتقا کیفیت، کارایی و بهره وری سازمان نقش بسزایی را ایفا نمایند. جهت شناسایی نیروهای خبره، می بایست ارزیابی نحوه ی انجام کار را از بعد کمی و کیفی عملیاتی نمود تا بتوان بینش، دانش و توانایی کارکنان در رابطه با انجام وظایف محوله بدست آورد. بنابراین در تعیین ظرفیت و توانایی های کارکنان تنها به ارزیابی کمی وظایف محوله اکتفا نمی شود بلکه باید به ارزیابی کیفی از طریق اخذ نظر مسیول مربوطه مطابق با چگونگی انجام امور محوله (دانش تجربی و ضمنی) نیز استناد نمود. در اغلب سازمان های دولتی و عمومی، امور محوله به کارکنان با شناسنامه شغلی مرتبط نمی باشد و همچنین بدلیل چند وظیفه ای بودن (Multi Task) آن ها، امکان شناسایی مهارت هر شخص در هر حوزه وجود ندارد. برای نیل به تعیین ظرفیت و توانایی های کارکنان، می بایست تعریف مشخصی از حوزه های مختلف کاری پیدا کرد و ارتباط آن ها را با داده های ثبت شده کارکنان در سامانه های عملیاتی سازمان بدست آورد. سپس با ارایه ی مدل عملیاتی مبتنی بر داده کاوی از قبیل: ترکیب امتیازات کمی و کیفی، حذف داده های اضافی، آماده سازی داده ها و شناسایی ارتباط بین داده ها، به نتایج قابل قبولی دست یافت. در این تحقیق ابتدا با استفاده از روش دلفی، حوزه های مختلف کاری کارکنان بر اساس فعالیت های آن ها مشخص شده (دسته بندی در 6 گروه)، سپس با جمع آوری داده ها از سامانه های: کنترل تردد، سامانه ارزشیابی عملکرد، سامانه عملیات بانکی و با تحلیل آنها، نیروهای خبره سازمان شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: دستهبندی کارکنان، دادهکاوی، ارزیابی عملکرد، شناسایی نیروهای خبره
  • مینا زمانی، نعمت ستوده اصل*، شاهرخ مکوند حسینی، پرویز صباحی صفحات 245-255
    هدف

    هدف این پژوهش تعیین اثربخشی طرحواره درمانی با سه روش فنون شناختی ، تجربی و رفتاری بر کاهش نشانگان بالینی نوجوانان دختر دارای اختلال شخصیت مرزی بود.

    روش

    پژوهش از نوع طرح عاملی آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با مرحله پیگیری 2 ماهه بود. جامعه آماری شامل تمامی بیماران نوجوان دختر در بازه سنی 15 تا 17 سال و مبتلا به اختلال نشانگان مرزی کلینیک درمانی پیوند بخش عمومی شهر بجنورد در سال 1400-1399 بودند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی ساده تعداد 40 نفر از آنان انتخاب و در 3 گروه آزمایش (هر گروه 10 نفر) و یک گروه کنترل (10 نفر) جایگزین شدند. گروه های آزمایش تحت 20 جلسه 90 دقیقه ای طرحواره درمانی با فنون شناختی، تجربی و رفتاری قرار گرفتند؛ گروه کنترل هیچ گونه مداخله‏ای دریافت نکرد و در لیست انتظار باقی ماند. از مقیاس ویژگی های شخصیت مرزی برای کودکان (BPFS-C) کریگ و همکاران (2005) به منظور گردآوری اطلاعات استفاده شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از طریق نرم‏افزار SPSS نسخه 24 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس با اندازه‏گیری مکرر و آزمون تعقیبی بن فرونی) انجام پذیرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد طرحواره درمانی با فنون سه گانه ی شناختی ، تجربی و رفتاری در کاهش بی ثباتی عاطفی (F=30/635;P=0/001) ، مشکلات هویتی0/001) (F=35/302 ; P=، روابط منفی (F=19/359 ; P=0.001) و خود جرحی (F=9/723 ; P=0.001) موثر است و این تاثیر در مرحله پیگیری پایدار بود (P<0.05).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش حاضر، می توان گفت که طرحواره درمانی می تواند به عنوان یک شیوه ی درمانی برای کاهش نشانگان بالینی شخصیت مرزی دختران نوجوانان مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در مراکز درمانی به کار برده شود.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، نشانگان بالینی، اختلال شخصیت مرزی، دختراننوجوان
  • نجیب زنگی، محمودرضا مستقیمی*، سامره شجاعی، فریدون آزما صفحات 256-277
    هدف

    تحقیق حاضر با هدف توسعه مدل نگرش کارآفرینانه در بخش دولتی می باشد.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف بنیادی و رویکرد کاربردی دارد و روش تحقیق آمیخته است و برای شناسایی شاخص های نگرش کارآفرینانه از الگوی تحلیل محتوا (کیفی) استفاده شد، و روابط بین متغییرهای تحقیق و ارزش آنرا از روش معادلات ساختاری بدست آمد. جامعه آماری بخش کیفی شامل خبرگان و اساتید دانشگاه در حوزه کارآفرینی دولتی در ایران می باشند و روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع روش نمونه گیری گلوله برفی می باشد، بدین صورت که جمع آوری داده تا رسیدن به نقطه اشباع ادامه پیدا کرد که تعداد آن 18 نفر می باشند و همچنین جامعه آماری در بخش کمی شامل مدیران و کارکنان سازمان های آموزش و پرورش کشور می باشند و روش نمونه گیری در این بخش از نوع تصادفی ساده می باشد که تعداد حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 313 نفر می باشد. روش و ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی بصورت مصاحبه نیمه ساختار و در بخش کمی بصورت پرسشنامه محقق ساخته می باشد. با استفاده از نرم افزار لیزرل مدل تحقیق سنجش و برازش شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مدل تحقیق برای ضرایب تی بالای 96/1± تا 58/2± در سطح 05/0 معنی دار می باشند و ضرایب تی بالاتر از 58/2± در سطح 01/0 معنی دار هستند. ضرایب مسیر و واریانس تبیین شده متغیرهای تحقیق و شاخص های برازش بدست آمده برای مدل آزمون شده نشان می دهد که شاخص RMSEA در مدل برآورد شده با میزان 064/0 از سطح قابل قبولی برخوردار بوده و دیگر شاخص برازش مانند CFI، GFI، NFI، و AGFI به ترتیب برابر با 97/0، 94/0، 95/0 و 92/0 همگی در سطح مناسبی هستند.

    نتیجه گیری

    بنابراین مشخصه های نکویی برازش نشان می دهد داده های این پژوهش با ساختار عاملی این مدل برازش مناسبی دارد.

    کلیدواژگان: توسعه مدل، نگرش کارآفرینانه، بخش دولتی، روش معادلات ساختاری
  • سمیه تفقدی زارع، محمد صادقی*، علیرضا مظلوم رهنی صفحات 278-288
    از آغاز آفرینش و ایجاد اجتماعات بشری تا به امروز، خطرات بسیاری زندگی افراد را در معرض تهدید قرار داده است. برخی از این خطرات، چنان تاثیر اقتصادی به جا می گذارد و سطح معاش را به پایین ترین حد خود می کشاند که سبب می شود دولت ها در برابر قربانیان، احساس مسیولیت کرده و تلاش خود را در جهت مدیریت این خطرات، ساماندهی کنند. اعلام چنین مسیولیتی از سوی دولت ها و ایجاد بیمه های اجتماعی سبب می شود این گونه خطرها، رنگ اجتماعی به خود گیرد. اگرچه مصادیق خطرهای اجتماعی که می توان آن ها را در سه دسته خطرهای ناشی از زندگی حرفه ای، خطرهای جسمانی و خطرهای برآمده از تشکیل خانواده  قرار داد، در بسیاری از نظام های حقوقی شناسایی شده اند اما مفهوم خطر اجتماعی همچنان مهجور مانده است. پذیرش تقابل خطر این ایده را مطرح   می کند که هرگاه شخص به طور ضمنی یا صریح، خطر آسیب وارده از جانب دیگری را بپذیرد، به علت زیان وارده نمی تواند از فاعل زیان مطالبه خسارت کند. تقابل خطر یک عمل حقوقی یک جانبه است که بر قابلیت انتساب تقصیر به خوانده اثر می گذارد و رافع تقصیر یا مانع ضمان است. در حقوق ایران نظریه تقابل خطر پذیرفته نشده است ولی در اجتماع این نظریه بسیار کاربرد دارد.
    کلیدواژگان: تقابل خطر، حقوق، جامعه شناسی، تامین اجتماعی
  • مسعود جورابلو، فرشاد تجاری*، بهزاد دیوکان صفحات 289-299
    هدف

    تجربه برند نقش مهمی در ایجاد مزیت رقابتی برای سازمان دارد. بنابراین، هدف این مطالعه ارایه مدل توسعه یافته عوامل علی تجربه برند تیمی و تجربه برند حامی بود.

    روش

    مطالعه حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش کارشناسان حوزه بازاریابی ورزشی به ویژه فوتبال، مسیولان و اعضای هیات رییسه فدراسیون فوتبال و باشگاه های لیگ برتر و بازیکنان و مربیان شاغل در سطوح حرفه ای فوتبال بودند که 400 نفر از آنها با روش نمونه گیری هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش پرسشنامه های محقق ساخته تجربه برند تیمی و تجربه برند حامی بودند که به صورت آنلاین توسط نمونه ها تکمیل و روایی صوری و محتوایی آن با نظر خبرگان تایید و پایایی آنها با روش های آلفای کرونباخ و ترکیبی مناسب ارزیابی شد. داده های با روش های تحلیل عاملی اکتشافی و مدل سازی معادلات ساختاری در نرم افزارهای SPSS26 و Smart PLS3 در سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که پرسشنامه 16 نفر از نمونه ها به دلیل ناقص بودن از تحلیل ها حذف شد و تحلیل ها برای 384 نفر انجام شد. همچنین، نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که تجربه برند تیمی دارای 10 مولفه در 4 بعد نقش باشگاه (با 4 مولفه عملکرد باشگاه، عملکرد تیم، عملکرد بازیکن و تلاش و پیگیری مدیریت)، تصویرسازی برند تیم (با 2 مولفه توسعه وجهه مثبت باشگاه و تداعی برند باشگاه)، نقش مسیولین ورزشی (با 2 مولفه برگزاری بهتر لیگ و کیفیت ارایه خدمات) و حفظ برند تیم (با 2 مولفه وفاداری هواداران به باشگاه و توقعات هواداران) و تجربه برند حامی دارای 12 مولفه در 4 بعد معرفی برند حامی (با 2 مولفه مفهوم سازی برند حامی و فرهنگ سازی حمایت از برند)، سازماندهی برند حامی (با 3 مولفه تدوین برنامه های حمایتی، توسعه ارتباطات حامی و تطابق حامی و جامعه هدف)، ارتقای برند حامی (با 5 مولفه بازاریابی تخصصی، تبلیغات برند حامی، نقش رسانه های اجتماعی، بهره وری از فناوری اطلاعات و توسعه درآمدزایی و سهم بازار) و نهادینه سازی برند حامی (با 2 مولفه ایجاد رضایت و وفاداری و خلق ارزش برند) بود. بار عاملی همه سوال ها بالاتر از 40/0، میانگین واریانس استخراج شده همه ابعاد بالاتر از 40/0 و پایایی کرونباخ و ترکیبی همه ابعاد بالاتر از 80/0 به دست آمد. علاوه بر آن، نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد که مدل توسعه یافته عوامل علی تجربه برند تیمی و تجربه برند حامی برازش مناسبی داشت و هر دو متغیر تجربه برند تیمی و تجربه برند حامی بر مدل کلی و مولفه های مربوط به خود اثر مستقیم و معنادار داشتند (05/0<p).

    نتیجه گیری

    مدل توسعه یافته عوامل علی تجربه برند تیمی و تجربه برند حامی پژوهش حاضر می تواند برای متخصصان و برنامه ریزان حوزه ورزشی مورد استفاده قرار بگیرد و با استفاده از ابعاد و مولفه های آن می توان زمینه را برای ایجاد مزیت رقابتی فراهم کرد.

    کلیدواژگان: تجربه برند تیمی، تجربه برند حامی، رسانه های اجتماعی، بهره وری از فناوری اطلاعات
  • سعید سیدی نسب، نسیم اصغری*، زهرا قاسم پور صفحات 300-318
    هدف
    مطالعه حاضر بکارگیری مدل طراحی آموزشی عمومی در توسعه توانایی طرح مساله ریاضی دانشجو معلمان را مورد بررسی قرار می دهد.
    روش
    بدین منظور پژوهشی شبه آزمایشی با طرح یک گروهی صورت گرفت و داده های پیش آزمون وپس آزمون، از طریق آزمون های محقق ساخته بدست آمد. یک دوره آموزشی بر اساس مدل طراحی آموزشی عمومی طراحی شد و 15 دانشجو معلم رشته آموزش ابتدایی پردیس دانشگاه فرهنگیان استان البرز در آن شرکت کردند و طرح مساله ریاضی بر اساس چارچوب استویانوا و الرتن  آموزش داده شد. نتایج نشان داد 14 دانشجومعلم، حداقل در دو مولفه طرح مساله، تعداد بیشتری مساله طرح کردند. علاوه براین ، میانگین نمرات گروه در هر یک از مولفه های طرح مساله مذکور در پیش آزمون و پس آزمون محاسبه شد و به منظور انجام مقایسه، از آزمون تی وابسته استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج حاکی از این بود که در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معناداری در میانگین نمرات گروه وجود دارد؛ بطوریکه میانگین نمرات مسیله های طرح نشده و مسیله های طرح شده با داده ناکافی در پس آزمون کاهش پیدا کرده و این میانگین در مسیله های طرح شده صحیح افزایش پیدا کرده است.
    نتیجه گیری
    بنابراین، نتایج این پژوهش نشان داد که بکارگیری مدل طراحی آموزش عمومی در آموزش طرح مساله ریاضی دانشجو معلمان، موجب تغییرات مطلوبی در توسعه توانایی طرح مساله ریاضی آنان گردیده است
    کلیدواژگان: مدل طراحی آموزشی عمومی، دانشجو معلمان، طرح مساله ی ریاضی
  • سید رحیم ابوالحسنی صفحات 316-335
    هدف
    توسعه ی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در دوران مدرن بدون ابتنای سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها بر دانش و آگاهی میسر نبوده و در این میان علوم اجتماعی روز آمد و کارآمد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. علوم اجتماعی نیز هنگامی کارآمد و مفید خواهد بود که توانایی درک مسایل و ارایه ی راه حل های موثر برای جامعه ی هدف را داشته باشد. این امر به علت نسبی بودن علوم اجتماعی و وابستگی آن ها به بسترها و فرهنگ ها و زمینه های اجتماعی جامعه ی هدف، بدون بومی نگری علوم اجتماعی محقق نخواهد شد. علی-رغم پنج دهه تلاش و تبلیغات برای بومی کردن علوم اجتماعی در ایران، مع الاسف شاهد شکل گیری و یا نهادینه شدن فرایند تولید علم بومی نیستیم و این امر نشان دهنده ی عدم درک و شناخت ریشه های مشکل عدم تولید علم در کشور می باشد. بنابراین لازم است قبل از هرچیز درصدد درک این موانع و سپس رفع آن-ها برآییم. 
    روش
    در این پژوهش سعی شده است نظریه ای دارای عناصر مرتبط و منسجم براساس تبیین علی طراحی گردد که در صورت موفقیت می تواند بخشی از مجهولات را در این مسیر تبدیل به معلومات نماید.
    یافته ها
    در این پژوهش نقش متغیرهایی چون استعداد و روانشناسی، نظام آموزش و یادگیری، نظام کار و اشتغال و در پایان سیاست و نظام سیاسی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرند. در پاسخ به چرایی عدم توفیق تولید علم بومی، نظریات و استدلال های مختلفی مطرح شده است؛ بعضی علت ها را ذهنی می دانند و معتقدند مشکل ناشی از نخبگان ذهنی و یا ذهنیات جامعه ی علمی است؛ اما برخی دیگر ریشه ها را در ویژگی های جامعه ی علمی و یا جامعه ی کل محیط بر جامعه ی علمی جست و جو می کنند. عده ای دیگر نیز براساس الگوی پارسونزی به یکی از عناصر و خرده سیستم نظام کل (اقتصاد، سیاست، اجتماع، و یا جامعه پذیری) اشاره دارند.
    نتیجه گیری
    ظاهرا نمی توان هیچ یک از رویکردهای مذکور را در خصوص ایران قانع کننده دانست؛ لذا مساله ی این پژوهش  این است که؛ با چه الگویی می توان به تحلیل عوامل موثر در فقدان تولید علم بومی در ایران پرداخت؟ آیا نمی توان به یک الگوی تلفیقی معنادار و دارای عناصر فردی و اجتماعی و نیز ذهنی و ساختاری رسید؟
    کلیدواژگان: الگوی تحلیلی، علم بومی، تولید علم، ساختار اجتماعی، نظام آموزشی، نظام سیاسی، نظام فرهنگی
|
  • Fariborz Aslmarz*, Shirin Aidi Pages 1-12
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the factors affecting stress, anxiety and Ruling depression between elementary schools teachers in district 2 of city Hamadan and its effect on student’s mental health.

    Methodology

    The method of this study was causal, comparative and statistical, including all male and female teachers working in boyschr('39') primary schools in District 2 of Hamadan city in the academic year of 2018-19, which using multi-stage cluster sampling method, A sample of 100 people was selected. Data were obtained using the DASS standard questionnaire tool (Leibund and Leibund, 1995). Data analysis was performed using independent t-test at a significance level of 0.005 using SPSS.22 software.

    Results

    Research results showed that: there was no significant difference between depression rate of male and female teachers (sig=0/61) and their stress and anxiety (sig=0/70). Also, there was no significant difference between the level of teachers teaching and anxiety (sig=0/08) and teachers depression (sig=0/09) in different age groups.

    Conclusion

    According to the research findings, stress and depression are among the important and fundamental factors that affect the behavior, teaching method, and mental health of teachers, the output of which will deliver anxious, discouraged, illiterate and passive students to society, the future guarantee of the society needs capable, healthy and lively teachers and active, hard-working and serious students. This requires that each community pay special attention to the mental health of teachers and students in order to advance its goals.

    Keywords: teacher’s elementary, stress, anxiety, depression, mental health, students
  • Hassan Momeni*, Behrooz Sepidnameh, Zahra Hassanpour Amnieh Pages 13-27
    Purpose

    The purpose of the present paper was to study factors affecting the application of modern teaching methods by female teachers of Ilam Province.

    Methodology

    The research is being conducted descriptively and is of a correlational type and an applied one. The statistical population includes about 4800 teachers, out of which 320 (sample size) were selected through cluster sampling. The main tool for collecting data was questionnaire which was validated and its reliability (Cronbach’s alpha) was 0.84. The statistical tests including correlation test, one-way analysis of variance, and multiple regression were used to analyze the data.

    Findings

    The results indicated that age (P= 0.000, R= - 0.55), level of education (P= 0.000, R= - 0.47), and length of service (P= 0.000, R= - 0.45) have significant, negative relationship with application of modern teaching methods. Variables of social responsibility (P= 0.000, R= 0.48) and attitude (P= 0.000, R= 0.71) have significant, positive relationship with application of modern teaching methods. One-way analysis of variance showed that there is a significant relationship between teachers’ teaching level and the application of modern teaching methods, such that elementary-school teachers used modern teaching methods more than high-school teachers. In-service training course (P= 0.133, R= 0.10) was the only variable having no relationship with the dependent variable. The results of regression analysis showed that the four remaining variables of the model, i.e. attitude, age, teaching level, and level of education, could explain about 0.60 of variance of the dependent variable.

    Conclusion

    Considering the fact that teachers’ attitude plays the greatest part in prediction of application of modern teaching methods, the Education System authorities should take measures to change teachers’ attitude towards modern teaching methods.

    Keywords: female teachers, modern teaching methods, personal factors, attitudes
  • Omid Mahdieh*, Maryam Ghahremani Pages 28-40
    Purpose

    The aim of this research is to investigate the effect of professor’s professional ethics on student’s motivation

    Methodology

    Current applied research is conducted in survey method. Statistical population is consisting of University of Zanjan’s students and 140 questionnaires were collected by using convenience sampling method. The validity and reliability of research tool (questionnaire) was validated. SPSS and AMOS software were used for data analysis.

    Findings

    Findings show that there are positive relationships between professional ethics and motivation.  Professional ethics has a positive and significant effect on motivation. The effect of personal and interactional characteristics has also a significant of motivation, but the effect of professional work quality was not significant. Professional work quality mediated the relationship between personal and interactional characteristics and motivation. In addition, interactional characteristics mediated the relationship between professional work quality and motivation (P<0.005)

    Conclusion

    According to findings, we can conclude that pay attention merely to technical aspects of teaching is not sufficient, but also considering professional ethics including traits such as justice, responsibility, and rule-orientation, can complete the quality of the professional works or good teaching.

    Keywords: Professional ethics, Personal characteristics, Interactional characteristics, Professional work quality, Motivation
  • Sana Panahipour*, Mehdi Arabzadeh, Sajad Arabzadh Pages 41-51
    Purpose

    The present study aimed to investigate the psychometric properties of the self-interpretation scale, including the study of factor, reliability and narrative structure, in order to prepare the test for psychological and sociological research.

    Methodology

    The present research method was correlational in terms of how to collect descriptive information and applied in terms of purpose. The statistical population of the study included all male and female students in mathematics-physics and experimental sciences in the second and third grades of high school in Karaj in the academic year of 1996-97; The research sample consisted of 400 students (148 boys and 252 girls) in high school in mathematics, physics, and experimental sciences, who were selected by multistage cluster sampling and self-interpretation scale (Hardin, Leung, & Bagot, 2004). They were tested.

    Results

    The results of this study showed that in the confirmatory factor analysis, the structure of the fit scale is acceptable with the data and the good fitness indicators confirm the model. The reliability of the scale was calculated and confirmed using Cronbachchr('39')s alpha coefficients and sequential theta for the sample group. In general, the findings of factor analysis were almost similar to the research conducted in the main culture and the reliability and reliability coefficients were close to the results of previous research.

    Conclusion

    According to the findings of the study, it can be concluded that this scale has a good validity and reliability in the Iranian student community and can be used to measure self-interpretation levels.

    Keywords: : Self-construable, factor structure, Confirmatory factor analysis, reliability, validity
  • Mahboubeh Soleimanpour Omran*, Ali eslami, toktam vosoughi motlagh Pages 52-62
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the relationship between perceptions of classroom perceptions and self-regulated learning strategies on studentschr('39') academic achievement.

    Methodology

    The present study was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of type of research. The statistical population included all high school students in Sabzevar city in the academic year of 2018-19. Using the Cochranchr('39')s formula and clustering method, the number of 322 people was selected as a sample. Data collection tools included the Pinterich and DeGrout Self-Regulation Learning Strategy Questionnaire (MSLQ) (1990), the Center for Perceptual Assessment of Gentry Classmates et al. (2002), and the McMinner Academic Progress Questionnaire (ISM) (1992). Data analysis was performed using Pearson correlation coefficient test and regression and structural equation modeling to investigate the fit of structural equation model with the collected data, using SPSS software version 21 and AMOS version 18 in a significant 0.05 system.

    Results

    The research findings indicate that perceptions of school activities and self-regulated learning strategies on academic performance were positive and significant among high school students in Sabzevar (P <0.005).

    Conclusion

    According to the findings, self-regulatory education has been effective in increasing learning and performance strategies and they have reported higher use of cognitive strategies, metacognitive strategy and resource management strategies and also had high academic performance.

    Keywords: Perceptions of School Activities, Self-Regulatory Learning Strategies, Academic Performance
  • Razieh Mansournia, Mahmoud Safari*, Masoumeh Oladian Pages 63-74
    Purpose

    The aim of this study was to identify the factors affecting organizational agility in Farhangian University.

    Methodology

    Research method in terms of purpose, applied; It was qualitative in terms of data type. The statistical population of the study included university officials and senior deputies and faculty members who were selected as the sample size by purposive sampling method and saturation principle of 17 people. Data collection was performed by library method, semi-structured interview in which the experts confirmed the validity of the interview, the reliability of which was determined by the reliability method between the two coders which showed the reliability and validity of the interview. In this study, in order to analyze the data, the results of the interview were encoded using MAX3DA software

    Findings

    The results of qualitative content analysis of interviews showed that the factors affecting agility in the university also include: organizational factors (structure, delegation, organizational culture); Strategic factors (quality improvement, educational and research policies, technology development); There were human factors (managers, staff, faculty members.

    Conclusion

    In this study, the factors affecting organizational agility were also mentioned. These factors included organizational factors, strategic factors and human factors. Organizational factors focus on the structure of the organization, the degree of delegation and organizational culture, which included the structure of the degree of formality, complexity and focus of the organization and determined the structure of Farhangian University.

    Keywords: Organizational Agility, Farhangian University, Organizational Factors, Strategic Factors, Human Factors
  • Salaleh Goran Shurkchali, Babak Hosseinzadeh*, Vahid Fallah Pages 75-85
    Purpose

    The purpose of this study was to identify the dimensions, components, indicators of university organizational virtue and presentation.

    Methodology

    This research was a descriptive-survey research mixed with strategy. The statistical population in the qualitative stage of the experts was the faculty members of the universities. Statistical sample in the qualitative stage to 20 experts; the method of sampling was in the form of snowballs and based on the writing of quality articles in the relevant field. The statistical population was a small number of faculty members of universities in Mazandaran province. This number was a total of 2940 people according to the documents of the secretariat of each university in 2018-19. The estimated sample size at this stage was based on the Cochranchr('39')s formula of 334 people and the stratified random sampling method was based on the number of faculty members in each university unit. The collected data were analyzed by SPSS and Emus statistical software.

    Results

    The results showed that in explaining the predictability of organizational virtue, the variable of technological development in explaining organizational virtue, equal to 0.58, the variable of technological commercialization in explaining organizational virtue, equal to 0.63 and all indicators of fitness to the extent They were acceptable and appropriate.

    Conclusion

    Factors of leadership, culture, organizational structure, human resources, technological development, and technological commercialization are dimensions of organizational virtue in universities and are effective in explaining organizational virtue.

    Keywords: Organizational Virtue, Leadership, Technological Development, Technological Commercialization, Organizational Structure
  • Nayereh shahmohammadi* Pages 86-97
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the role of student growth journals on the development of planning skills and study among students.

    Methodology

    This study was a post-event study. The statistical population of the second year elementary and first and second year high school students in Tehran and Alborz provinces in the 2017-18 academic year was 683989. Using Cochranchr('39')s formula of 1890 people, the sample size was determined and selected by multi-stage random sampling method. A combined questionnaire consisting of two questionnaires of Dr. Seifchr('39')s planning and study skills and question growth journals was used. The face validity of the questionnaire was assessed and determined by 10 experts. The reliability of the questionnaire with Cronbachchr('39')s alpha was 0.7. Data were analyzed using frequency percentage, mean and standard deviation, univariate t-test, chi-square and analysis of variance using SPSS software.

    Results

    The results of two-way analysis of variance test (gender interaction and course) showed that there was a significant difference between the effect of reading growth journals on general study skills, between male and female students and in study courses. In other words. The effect of these journals on general reading skills in girls is more than boys (f = 3.907, P <0.048, θ = 0.02).

    Conclusion

    The results showed that the study of journals has improved the development of planning skills and course study, including: planning and scheduling of course study and preparation for exams in students. The extent of this effect was higher among female students than male students.

    Keywords: planning, scheduling studying, general reading skills, studying skills
  • Golare Mohaghegh Daghigh, Mohammad Salehi*, Majid Fatahi Pages 98-111
    Purpose

    This study aimed to identify the preferred learning style and dominant behavioral patterns of students and to investigate the relationship between the two with entrepreneurial components.

    Methodology

    The present study was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of the type of research. The current study method was based on the grounded theory qualitative research method, which was selected through interviews with 12 experts, including faculty members of universities and members working in the profession, including various professional categories, by purposeful snowball sampling. Took. The classification of data, interviews, was analyzed based on the first two stages of the three-stage system of Strauss and Corbin, i.e., open and axial coding, and subcategories were obtained. This studychr('39')s statistical population was undergraduate students of technical and engineering, basic sciences, and humanities of the Ferdowsi University of Mashhad in the academic year 1397-98. The sample size was determined using Cochranchr('39')s formula of 245 people, and the respondents were selected by stratified sampling method. The researcher-made questionnaire of individual entrepreneurial components was collected and analyzed with SPSS 23 and Lisrel software.

    Results

    The findings of the study indicate that most of the students had a result-oriented behavioral pattern and in the technical and engineering field most students had an extroverted and task-oriented behavioral model with a convergent dominant learning style; In the field of basic sciences, most students had an introverted and task-oriented behavioral model adapted to the preferred learning style, and in the humanities, most students had an extroverted and people-centered behavioral model with a divergent preferential learning style.

    Conclusion

    there was a significant relationship between learning style and studentschr('39') behavioral patterns. Findings can improve personal, academic, and occupational cognition as effectively and efficiently as possible in the path of metacognition.

    Keywords: Behavioral pattern, Individual differences, Learning styles, Entrepreneurial components, Grounded theory
  • Mohammad Tarzi, Kourosh Parsa Moein*, Soghra Afkaneh Pages 112-120
    Purpose

    The purpose of this study was to identify the effects of demographic characteristics, educational program. support of managers on effectiveness of in-service training courses for employees of Welfare Workers Bank.

    Method

    The research method was, fundamental-applied in terms of purpose; Depending on the type of data, it was quantitative study. The statistical population of the study included all employees of the Welfare Bank of Iran, (9794 people). In this study, using cluster and stratified sampling method and calculating the sample size in studies with factor analysis, 491 people were selected as subjects. The data collection method was a researcher-made questionnaire. In order to determine the validity of the questionnaire, face, content and structural validity were used and Cronbachchr('39')s alpha coefficient and combined reliability were used to assess the reliability, all of which were confirmed.

    Results

    The findings of the study showed that demographic characteristics, educational program. support of managers has significant effects on effectiveness of in-service training courses for employees of Welfare Workers Bank.

    Conclusion

    According to the findings of the study, the results of the study indicate that in order to evaluate the effectiveness of in-service staff at Refah Bank, special attention should be paid to various individual, ducational and supportive components.

    Keywords: Effectiveness, In-Service Training Courses, Workers Welfare Bank Staff
  • Zahra Hadidchi, Faezeh Nateghi*, Mohammad Seifi Pages 121-131
    Purpose

    The aim of this researcher was to investigate the current status of mental health education in the curricula of the first secondary school.

    Methodology

    Research method in terms of purpose, applied; In terms of data type, the quality was exploratory and in terms of data collection time was descriptive. In this study, data collection by library method and content analysis method to examine the current status of textbook content in heavenly gifts, experimental sciences and thinking and lifestyle in four dimensions of mental health, namely physical and behavioral health, anxiety and personal mood, action Social exercise, depression and despair were used.

    Results

    The results showed that the curriculum of the first secondary school was not in a good condition in terms of mental health education in the studied subjects.

    Conclusion

    Mental health is equal to physical, mental, social, contentment and happy living in which students are able to develop their abilities, face daily psychological pressures and overcome them.

    Keywords: Mental Health, Curriculum, First High School
  • Razieh Firozysoreh, Mahmoud Nejatihosein*, Yagub Mousavi, Masoud Amirmazaheri Pages 132-143
    Purpose

    The aim of the present study was to investigate the factors affecting the tendency of emigrant students working at the graduate level of Islamic Azad University, Research Sciences Branch, Tehran.

    Methodology

    The method of this research is predictive and its statistical population (N) is also a graduate student of the Science and Research Branch of the Islamic Azad University in 1398. The sample population (n) was also 300 subjects selected using Cochranchr('39')s formula. The data of this study were collected using the researcher-made questionnaire with 4 variables and 26 questions. Data analysis, regression analysis, Friedman test, and other related inferential statistics were used to analyze the statistics.

    Results

    Based on data analysis, a survey of 47.5% of students at a very high level stated that they tend to emigrate.  In this regard, based on the findings of regression analysis, repulsive (internal) factors with beta coefficient of 0.329%, attraction (external) factors with beta coefficient of 0.271 % and individual factors with 0.249 % coefficient have the highest predictive power of students that they were emigrants.  Also, based on the results of the Friedman test, political factors with an average score of 3.64 and social factors with an average rating of 3.39 had the most role and influence on the tendency of elite emigration.

    Conclusion

    Based on the research findings, scientific elites have a negative assessment of the internal conditions of the country in political, social, economic and cultural dimensions and have a positive attitude towards the conditions of developed countries.  Therefore, it can be said that multidimensionality and even the accumulation of various issues cause the elite to decide to emigrate despite all the internal dependencies. It seems that formal governance can prevent students from exiting this capital by identifying and prioritizing their problems.

    Keywords: Immigration of academic elites, Brain drain, educated, Islamic Azad University
  • Masoume hassanpour, Negin Jabbari*, Kambiz Ismail Nia Shirvani Pages 144-155
    Purpose

    The aim of this study was to predict mental health based on the components of artistic intelligence in junior high school students in Mazandaran province.

    Methodology

    This research was applied and descriptive-correlational. The statistical population was all 124796 students in the first secondary school of Mazandaran province in the academic year 2019-20, which according to Krejcie and Morgan table, 375 people were selected by multi-stage cluster sampling. The measurement tool was a researcher-made questionnaire of art intelligence with 55 items and mental health of Omidian and Alavi Langroudi with 46 items whose construct validity, using factor analysis and reliability through Cronbachchr('39')s alpha coefficient, respectively, were equal. 0.94 and 0.92 were calculated. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and regression analysis using SPSS23 software.

    Result

    The findings showed that there is a significant relationship between artistic intelligence and its components (artistic talent, artistic attitude, artistic taste, artistic activity, artistic skills and art economics) with studentschr('39') mental health. Artistic intelligence components explain (predict) 61% of studentschr('39') mental health. Also, the artistic taste component has the largest share in predicting studentschr('39') mental health.

    Conclusion

    Artistic intelligence and art therapy as one of the tools to strengthen and discharge psychological emotions and an important factor in preventing mental illness and studentschr('39') health.

    Keywords: Intelligence, Artistic Intelligence, Mental Health, First High School Students
  • Seyed Mohammad Shobeiri*, Mahdieh Rezaei, Razieh Ranjbari Pages 156-168
    Purpose

    This study was conducted to study the level of ecological knowledge of sixth grade elementary school students in Tabriz and to study the role of gender and the level of education of parents in it.

    Methodology

    This research was applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection method. The statistical population was the sixth grade elementary school students in Tabriz in the academic year 1397-1397 that the sample size using Morgan table was 392 people. Data collection tool was a researcher-made questionnaire whose face and content validity was confirmed by consulting professors and experts and its reliability was confirmed by halving method. Data were analyzed using t-test, one-way analysis of variance and post hoc test using SPSS25 software at a significance level of 0.05.

    Results

    Based on the results of one-group t-test at a significance level of less than 0.05, the amount of ecological knowledge and its dimensions in sixth grade elementary school students in Tabriz were significantly lower than average. The level of studentschr('39') knowledge, except for the pollution dimension, was lower than average in other dimensions of ecological knowledge and was assessed at an unacceptable level. Also, the results of independent t-test showed that girls have more ecological knowledge than boys and only the knowledge of the material cycle in male and female students was not significantly different (p <0.05). The results of one-way analysis of variance also showed that the level of ecological knowledge and its dimensions are significantly different according to the education of parents (p <0.05). The results of Duncanchr('39')s post hoc test showed that studentschr('39') level of ecological awareness and its dimensions increase with increasing level of parental education.

    Conclusion

    The process of ecological literacy is drawing and expressing studentschr('39') progress; In other words, students can learn different subjects and subjects in ecology education in order to reach a defined level of understanding of ecology and ecological events.

    Keywords: Ecological Awareness, Water Cycle, Material Cycle, Biodiversity, Pollution
  • Naser Kemalpourkhob, sayed Zeya Hashemi*, sayed Mahmoud Nejati Hosseini Pages 169-179
    Purpose

    This study was conducted with the aim of identifying and prioritizing the components of desirable citizenship in terms of the official system of the Islamic Republic and among students.

    Methodology

    The study method of this study was quantitative-qualitative, based on which, first by reviewing official documents (Constitution and the document of fundamental transformation of education) with the logic of qualitative content analysis method, the components of desirable citizenship education considered by the Islamic Republic of Iran theoretically, Fish Removed. Then the quality coding process was performed on them. In order to identify the position of citizenship components and their manifestation among students (analysis unit), among boyschr('39') high school teachers in Tehran as a unit of observation by survey method and using multi-stage cluster sampling, A sample of 210 people was selected. Data were collected using a self-made questionnaire with an alpha value of 0.82, Achieved at an acceptable level. Data analysis was performed using SPSS software and exploratory factor analysis at a significance level of 0.05.

    Findings

    In this study, by analyzing the document of the constitution and the document of fundamental change in education, it was determined that the components of citizenship education are regulated and implemented with the focus on religion and reaching the nearness of God. Accordingly, a religious citizen with desirable religious, devotional, and cognitive characteristics and in the field of social action with the characteristics of social benefit, participation and role-playing is considered a desirable social. By examining the axes of citizenship among the students, the component of trust and social responsibility with (especially the value of 0.612 and strategic educational awareness with the special value (1.226) had the least manifestation among the students.

    Conclusion

    By examining the ratio of quantitative and qualitative parts, it can be concluded that the need to pay attention to the priorities of educating students as future citizens can help the internal convergence of the formal system and the reality of society.

    Keywords: desirable Citizen, Basic Education Transformation Document, Student, Teacher, One-Step Three-Dimensional Method
  • Maryam Baghi Maraghi, Saeed Alizadeh*, Reza Sourani Yancheshmeh Pages 180-189
    Purposes

    The purpose of this study was to analyze, rank and evaluate the competency components of the departments of Islamic Azad University.

    Methodology

    The present study was applied in terms of purpose and mixed (exploratory) in terms of data collection. The present study population consisted of all department heads of Islamic Azad University, Science and Research Branch in the academic year of 1997-98, and 201 people were selected using stepwise cluster sampling. To compile the components, review of documents as well as semi-structured interviews have been used as data collection tools. To analyze the findings, content analysis method was used by categorization method. Also, in order to comprehensively identify the main and sub-components of competency of managers of educational groups, 48 ​​study units in the field of competence components of managers were randomly selected and studied, and also semi-structured interviews with 10 people. Competency experts and department heads were selected and purposefully selected.

    Result

    The results showed that the competencies of department heads include three main parts of managerial, social and personal competencies and 9 main components of perceptual, leadership, decision making, executive, communication, teamwork, people management, characteristics are personality and moral characteristics. Ranking and determining the importance of each component and subcomponent using AHP method. The ranking coefficients of the components are ranked in order of: managerial competencies (leadership, 0.388; perceptual, 0.268; executive, 0.210 and decision-making, 0.134), social competencies (management) Individuals, 0.445; communication, 0.294 and teamwork, 0.261), and individual competencies (personality traits, 0.703 and moral characteristics, 0.297) were identified. Also, with Demetel method, the criteria of managerial competence and social competence are the effective components and individual competence of the criterion is effective.

    Discussion

    Trying to work with the inside of others to replace them with a different competition; Creating cohesion among the members of the educational group, accepting the responsibility of growth and excellence of activities in the group and supporting all of them; Creating a safe and acceptable environment for information with faculty members; Availability for faculty members There are examples of necessary rumors.

    Keywords: component, competency, department heads, evaluation, Islamic Azad University
  • Mehrnosh Khodadad Hosseini, Sanaz Ashkan* Pages 190-199
    Purpose

    The aim of this research was determining the effectiveness of teacherschr('39') metacognitive knowledge enhancement program instruction on academic performance and fostering creativity of elementary students.

    Methodology

    This study was semi-experimental with pretest and posttest design with control group. The research population was all third to fifth grades of elementary students of district one of Tehran city in 2016-17 academic years. The research sample was 120 students who were selected by cluster random sampling method and with method of simple random replaced into two equal groups (60 people in experimental group and 60 people in control group). The experimental group trained in metacognitive knowledge enhancement program instruction for 8 sessions of 2 hours and the control group did not received any training. The research instruments were the questionnaires of academic performance (Torrance, 1974) and fostering creativity (Pham and Taylor, 1999). Data were analyzed by multivariate analysis of covariance method in SPSS-22 software.

    Findings

    The findings showed that there was a significant difference between the experimental and control groups in both variables of academic performance and fostering creativity. In the other words, teacherschr('39') metacognitive knowledge enhancement program instruction led to increased academic performance (all its components including self-efficacy, planning, emotional effect, lack of outcome control and motivation) and fostering creativity (all its components including flexibility, fluency, elaboration and originality) of elementary students (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the results, teachers can use the teacherschr('39') metacognitive knowledge enhancement program instruction along with other educational methods to improve academic performance and fostering creativity of elementary students.

    Keywords: Metacognitive knowledge enhancement program, academic performance, fostering creativity, students
  • Shima Ershadi Chahardeh, Rozita Zabihi*, Firooz kiyoumarsi Pages 200-208
    Purpose

    This research aimed to determine the effectiveness of responsibility training on time management and goal setting of female adolescents.

    Methodology

    This study was semi-experimental with pretest-posttest design with control group. The research population was all female adolescents of first grade high school of district 9 of Tehran city in academic years of 2019-2020. Among members of population after reviewing the inclusion criteria, 30 people were selected by purposive sampling method and randomly replaced into two equal groups, including experimental and control groups. The experimental group received responsibility training for 9 sessions of 90-minute (one session per week) and the control group did not receive any training. Data were collected with questionnaires of time management (Quinn & et all, 1990) and goal setting (Bouffard & et all, 1998) and analyzed by multivariate analysis of covariance method in SPSS software version 19.

    Findings

    The findings showed that the experimental and control groups in the posttest stage were significantly different in terms of time management and goal setting variables. In other words, responsibility training led to improve the time management and goal setting (mastery, approach performance and avoidance performance) of female adolescents (P<0.05).

    Conclusion

    According to the results of the present study, the responsibility training program is one of the effective methods to improve time management and goal setting of female adolescents and counselors and psychologists can use this method for their interventions.

    Keywords: Responsibility training, time management, goal setting, female adolescents
  • Tahereh Nedaei*, Sekine Hasanpour Behzadi, Neda Ghassabi Pages 209-220
    Purpose

    The purpose of this study was to strategic non-employed women in Qom by using SWOT analyze and Comparison Sport for all of employed and model.

    Methodology

    The research was descriptive and statistical population of the study was all women elder than 15 years old in Qom and the sample size was 384 according to Morganchr('39')s table. The sampling method was random and classified. A researcher-made questionnaire consisting of 20 questions based on Kendal Coordinate Coefficient Method and they consider the strength and weakness of Sport for all women.  The validity and reliability was confirmed by ten experts. The stability was 93% approved by Cronbachchr('39')s alpha Method. Data were analyzed using descriptive and inferential statistics (Friedman test, independent T) on SPSS-22 software at a significance level of 0.05.

    Results

    The findings of this research showed that the most important point of view of women studying "low cost of sports in general than sporting championship" is the main point of strength and "less attention to general sport of women than men" is the most important weakness. Also, the results showed that there was no significant difference between employed and non-employed women in determining the priority points of strength and weakness in Qom city (P< 0/05).

    Conclusion

    The results showed that employed and non-employed women have the same views on the strength and weakness of public sports in Qom and this shows the importance of public sports in women.

    Keywords: Strategic Analysis, Sport for all, Women, Qom
  • Zeinab Emamdost, Negin Jabbari *, Kiumars Niazazari Pages 221-231
    Purpose
    The present research aimed to provide a model of school managers' perception from the challenges of professional ethics in modern society.
    Methodology
    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was mixed (qualitative and quantitative). The research population was in the qualitative part was education experts of Gorgan city with history of management and policy making which according to the principle of theoretical saturation number of 20 people were selected by purposive sampling method and in the quantitative part was the managers and deputies of the first and second period of high school of Gorgan city in the academic years of 2018-19 with number of 256 people which according to the Cochran's formula, 153 people were selected by multi-stage cluster sampling method. To collect data were used from semi-structured interview and researcher-made questionnaire of managers' perception from the challenges of professional ethics that the validity of the managers' perception questionnaire with the method of average variance extracted 0.61 and its reliability obtained by Cronbach's alpha method and combination 0.94 and 0.87 respectively and validity of the challenges of professional ethics questionnaire was confirmed by exploratory factor analysis and average variance extracted and its reliability obtained by Cronbach's alpha method and combination of total and all factors higher than 0.60 and 0.70 respectively. Data were analyzed by methods of open, axial and selective coding and structural equation modeling in SPSS-22 and LISREL-8.8 software.
    Findings
    The findings of the qualitative section showed that the challenges of professional ethics had 164 basic concepts, 38 open codes, 19 central codes and 9 elective codes. Knowledge (including three codes of up-to-dateness, comparative studies and knowledge dissemination), leadership (including two codes of paternalistic view and source of motivation), committed responsibility (including two codes of work commitment and efficiency), competitiveness (including two codes of competition law and advantage Competitive), development-oriented (including two codes of efficient rules of the Minister of Socio-Cultural Construction), constructive authoritarianism (including two codes of executive determination and constructive interaction) and futurism (including two codes of program-oriented and needs assessment). Quantitative findings showed that managers' perceptions had a direct and significant effect on professional ethics challenges and professional ethics challenges on all nine factors (P <0.05).
    Conclusion
    According to the results, planners and officials to coping the challenges of professional ethics can provide the ground to improve the orbital legitimacy, orbital ethics, orbital scientism, leadership nature, commitment responsibility, competitiveness, development-oriented, constructive authoritarianism and foresight.
    Keywords: School managers, Challenges, Professional Ethics, modern society
  • Seyed Reza Hosseini Zarei, Abbas Tolouei Ashlaghi *, Mohammad Reza Motadel, Reza Radfar Pages 232-244

    Some experts believe that employees are the most important element to create Evolution in the organization, so in most organizations, managers look for to identify the expert staff in different parts of the organization so that they can play a significant role in improving the quality, efficiency and productivity of the organization by teaching) transferring the knowledge and experiences of these people (to other employees. In order to identify qualified employees, it is necessary to evaluate how the work is done in terms of quantity and quality to gain the understanding, knowledge and ability of employees in relation to the performance of tasks. Therefore, in determining the capacity and abilities of employees, it is not enough just to quantitatively evaluate the assigned tasks, it is necessary to refer to the qualitative evaluation by obtaining the opinion of the relevant official in accordance with how to perform the assigned tasks (experimental and tacit knowledge). In most government and public organizations, the tasks assigned to employees are not related to the job description, and also due to their multi-task, it is not possible to identify the skills of each person in each field. In order to determine the capacity and capabilities of employees, it is necessary to obtain a clear definition of the different parts of the work of the data recorded by employees in the operating systems of the organization. Then, by defining the operational model based on data mining, such as: combining quantitative and qualitative scores, eliminating additional data, preparing data and identifying the relationship between data, acceptable results were achieved. In this study (Case study: Bank of Industry and Mines) first using Delphi method, different sections of employees' work based on their activities are identified (categorized into 6 groups), then by collecting data from the system: Traffic control, performance evaluation system (completion of quality performance score of employees by branch heads), banking operations system) BANCO (and by analyzing them, the expert forces of the organization were identified. By reviewing the results and feedback on the identified qualified staff, the level of performance satisfaction in this method was also assessed, which has been highly acceptable.

    Keywords: Employee Categorization, Data Mining, performance evaluation, Identification Of Qualified Employees
  • Mina Zamani, Nemat Sotode Asl *, Shahrokh Makvand Hoseini, Parviz Sabahi Pages 245-255
    Purpose

    This study was conducted to determine the effectiveness of schema therapy with cognitive ,experimental , and behavioral techniques on the clinical syndrome with borderline personality disorder (BPD).

    Methods

    This was a full factorial designed experiment with a pre-test and post-test design with control group and follow-up two month. The statistical population was all female adolescent in the age range of 15 to 17 and with borderline personality disorder symptoms referred to public-affiliated Peyvand clinic of Bojnourd city in year 2020-2021. In this study, 40 adolescent with borderline personality disorder symptoms by random sampling were considered as the sample size in three experimental group (10 people in each group) and one control group (10 people). The experimental groups underwent schema therapy (20 sessions 90 minutes), but the control group received no training and remained in the waiting list. To collect data borderline personality features scale for children (BPFS-C) of Crick and et al (2005). Data analysis was performed using SPSS-24 software in two sections: descriptive and inferential (analysis of variance with repeated measures and Bonferroni).

    Results

    The results indicated that schema therapy with cognitive , experimental ,and behavioral techniques in post-test and follow up had a significant effect on decrease clinical syndrome of adolescent the dimentions of pseudobulbar affect (F=30/653;P=0/001),identity problems (F=35/302 ;P=0/001) ,negative relationships (F=19.359 ; p=0/001) ,self cutting (F=9/723 ; P=0/001) and that this effect was stable in the follow_up phase (p<0.05).

    Conclusions

    According to the results of the present study, it can be said that the schema therapy can be used as a treatment method to decrease clinical syndrome adolescent girls with borderline personality disorder symptoms in clinical centers.

    Keywords: Schema therapy, clinical syndrome, Borderline personality disorder, Adolescent girls
  • Najib Zangi, MahmoodReza Mostaghimi *, Samere Shojai, Fereydon Azma Pages 256-277
    Purpose

    The purpose of this research is to develop an entrepreneurial attitude model in the public sector.

    Methodology

    The current research has a fundamental purpose and a practical approach, and the research method is mixed, and to identify the indicators of entrepreneurial attitude, the content analysis model (qualitative) was used, and the relationships between the research variables and their value were obtained from the structural equation method. The statistical population of the qualitative section includes experts and university professors in the field of government entrepreneurship in Iran, and the sampling method in this research is a snowball sampling method, so that the data collection continued until reaching the saturation point, where the number There are 18 people and also the statistical population in the quantitative part includes managers of government entrepreneurship in Iran and the sampling method in this part is of simple random type, the number of sample size is 313 people according to Morgan's table. The method and tools of data collection in the qualitative part are semi-structured interviews and in the quantitative part are researcher-made questionnaires. The research model was measured and fitted using Lisrel software.

    Findings

    The results showed that the research model for t-coefficients above ±1.96 to ±2.58 are significant at the 0.05 level and t-coefficients above ±2.58 are significant at the 0.01 level. The path coefficients and the explained variance of the research variables and the fit indices obtained for the tested model show that the RMSEA index in the estimated model has an acceptable level with a rate of 0.064 and other fit indices such as CFI, GFI, NFI, and AGFI are respectively equal to 0.97, 0.94, 0.95 and 0.92, they are all at a suitable level.

    Conclusion

    Therefore, the characteristics of the goodness of fit show that the data of this research has a good fit with the factor structure of this model..

    Keywords: model development, Entrepreneurial Attitude, Public Sector, Structural Equation Method
  • Somayeh Tafaghodi Zare, Mohammad Sadeghi *, Alireza Mazlum Rahni Pages 278-288
    From the beginning of creation and creation of human communities until today, many dangers have threatened people's lives. Some of these risks leave such an economic impact and bring the level of livelihood to its lowest level that causes governments to feel responsible towards the victims and organize their efforts to manage these risks. The declaration of such responsibility by governments and the creation of social insurance cause such risks to take on a social color. Although examples of social risks, which can be classified into three categories of risks arising from professional life, physical risks and risks arising from family formation, have been identified in many legal systems, but the concept of social risk is still neglected. Acceptance of the opposite of risk raises the idea that when a person implicitly or explicitly accepts the risk of harm caused by another party, he cannot demand damages from the causer of the harm due to the harm caused. Countering the risk is a one-sided legal act that affects the ability to assign fault to the defendant, and is an absolver of fault or an obstacle to guarantee. In Iranian law, the theory of conflict of risk is not accepted, but this theory is widely used in society.
    Keywords: Risk Confrontation, Rights, Sociology, Social Security
  • Masoud Joorablou, Farshad Tojari *, Behzad Divkan Pages 289-299
    Purpose

    Brand experience plays an important role in creating a competitive advantage for the organization. Therefore, the aim of this study was to presenting a developed model of the causal factors of team brand experience and sponsor brand experience.

    Methodology

    The current study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was descriptive from type of correlation. The research population was experts in the field of sports marketing, especially football, officials and board members of the Football Federation and Premier League clubs, and players and coaches working at the professional levels of football, which 400 people of them were selected as a sample with using a purposive sampling method. The research tools were researcher-made questionnaires of team brand experience and sponsor brand experience, which were completed online by samples, and its formal and content validity was confirmed by the opinion of experts, and their reliability was evaluated appropriate with Cronbach's alpha and combined methods. Data were analyzed with exploratory factor analysis and structural equation modeling methods in SPSS26 and Smart PLS3 software at a significance level of 0.05.

    Findings

    The findings showed that the questionnaires of 16 people from the samples were removed from the analysis due to being incomplete, and the analyzes were performed for 384 people. Also, the results of the exploratory factor analysis showed that the team brand experience has 10 components in the 4 dimensions of the club's role (with 4 components of club performance, team performance, player performance and management effort and follow-up), team brand imagery (with 2 components of developing the club's positive image and association of the club brand), role of sports officials (with 2 components of better holding of league and quality of service delivery) and maintaining the team brand (with 2 components of fans' loyalty to the club and fans' expectations) and the sponsor brand experience has 12 components in the 4 dimensions of the introducing the sponsor brand (with 2 components of conceptualization of the sponsor brand and cultivation of brand support), organization of sponsor brand (with 3 components of development of sponsorship programs, development of sponsor communication and matching of the sponsor and the target community), promotion of the sponsor brand (with 5 components of specialized marketing, advertising of the sponsor brand, role of social media, efficiency of information technology and the development of revenue generation and market share) and institutionalization of the sponsor brand (with 2 components of creating satisfaction and loyalty and creating brand value). The factor load of all questions was higher than 0.40, the average variance extracted of all dimensions was higher than 0.40, and the Cronbach and combined reliability of all dimensions was higher than 0.80. In addition, the results of structural equation modeling showed that the developed model of the causal factors of team brand experience and sponsor brand experience had a good fit, and both variables of team brand experience and sponsor brand experience had a direct and significant effect on the overall model and its related components (P<0.05).

    Conclusion

    The developed model of the causal factors of team brand experience and sponsor brand experience of the present research can be used for experts and planners in the field of sports, and by using its dimensions and components can be used to create a competitive advantage.

    Keywords: Team brand experience, sponsor brand experience, Social Media, efficiency of information technology
  • Saeed Seyedinasab, Nasim Asghary *, Zahra Ghasempor Pages 300-318
    Purpose
    this study done to investigate the Using the General Educational Design Model (ADDIE) in ability development of prospective teachers’ mathematics problem posing.
    Methodology
    For this purpose, a course designed based on the general educational design model and 15 female prospective teachers of primary education in the campus of Farhangian University of Alborz Province participated .In this course, the mathematics problem posing was taught based on Stoyanova and Ellerton. This study was a quasi-experimental study and pre-test and post-test data were obtained through the tests designed by the researcher. From 15 participants, the percentage of the problem posing components number, 14 students-at least in the two components-increased. In addition, the average scores group were compared in the pre-test and post-test. To compare this mean the Dependent t-test was used.
    Findings
    The results showed that, there is a significant difference in the average scores of the  group in pre-test and post-test; As the average scores of unposed and problems posed with insufficient data in the post-test decreased and this average increased in correctly posed problems.
    Conclusion
    Therefore, the results of this study showed that Using ADDIE in teaching prospective teachers’ mathematics problem posing has caused favorable changes in their ability development’ mathematics problem posing.
    Keywords: ADDIE Model, Mathematics Prospective Teachers, Problem Posing
  • Seyed Rahim Abolhassani Pages 316-335
    Purpose
    Social, economic and political development in the modern era is not possible without the emphasis of policies and planning on knowledge and awareness, and modern and efficient social sciences have a special place in this. Social science will also be efficient and useful when it has the ability to understand problems and provide effective solutions for the target society. Due to the relativity of social sciences and their dependence on the contexts, cultures, and social contexts of the target society, this will not be achieved without indigenization of social sciences. Despite five decades of efforts and propaganda to localize social sciences in Iran, unfortunately, we do not see the formation or institutionalization of the process of local science production, and this shows the lack of understanding and recognition of the roots of the problem of non-production of science in the country. . Therefore, it is necessary first of all to try to understand these obstacles and then solve them.
    Methodology
    In this research, an attempt has been made to design a theory with related and coherent elements based on causal explanation, which, if successful, can turn part of the unknowns into information.
    Findings
    In this research, the role of variables such as talent and psychology, education and learning system, work and employment system and finally politics and political system are examined and evaluated. In response to the failure to produce indigenous science, various theories and arguments have been proposed; Some consider the causes subjective and believe that the problem is caused by the mental elites or the mentalities of the scientific community; But some others look for the roots in the characteristics of the scientific community or the entire environment of the scientific community. Others refer to one of the elements and sub-systems of the whole system (economy, politics, society, or sociability) based on the Parsonsian model.
    Conclusion
    Apparently, none of the mentioned approaches regarding Iran can be considered convincing; Therefore, the problem of this research is that; What model can be used to analyze the effective factors in the lack of indigenous science production in Iran? Is it not possible to reach a meaningful integrated model with individual and social elements as well as mental and structural elements?
    Keywords: Analytical Model, Native science, Science production, Social Structure, Educational system, political system, cultural system