فهرست مطالب

فصلنامه طب مکمل
سال دهم شماره 2 (پیاپی 35، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مریم مصطفویان، احمد عبدی *، جواد مهربانی، علیرضا براری صفحات 106-117
    هدف

     کاهش فعالیت بدنی همراه با رژیم های غذایی پرچرب (HFD) باعث چاقی می شود. تحقیقات اخیر نشان می دهد که تغییر بافت چربی سفید (WAT) به قهوه ای باعث افزایش هزینه انرژی برای مقابله با چاقی می شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین هوازی فزاینده و کپسایسین بر بیان ژن گیرنده فعال کننده تکثیر پراکسیزوم -آلفا (PGC-1α) و پروتئین جفت نشده-1 (UCP-1) در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب است.

    روش ها

     40 سر موش صحرایی نر ویستار 5 هفته ای به مدت 8 هفته با رژیم غذایی نرمال (ND) (n=8) و (HFD) (n=32) تغذیه شدند. بعد از هشت هفته موش ها به 5 گروه: ND، HFD، رژیم غذایی پرچرب-تمرین (HFDT)، رژیم غذایی پرچرب-کپسایسین (HFDCap) و رژیم غذایی پرچرب-تمرین-کپسایسین (HFDTCap) تقسیم شدند. گروه های تمرین به مدت هشت هفته برنامه دویدن هوازی فزاینده را روی تردمیل انجام دادند. کپسایسین (mg/kg/day 4) یک بار در روز به صورت محلول با سالین با گاواژ خورانده شد. سطوح بیان ژنی PGC-1α و UCP-1 در VAT به روش Real-time PCR اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده کاهش بیان PGC-1α و UCP-1 در گروه HFD نسبت به گروه ND بود. همچنین میزان بیان PGC-1α و  UCP-1در گروه های HFDT، HFDCap و HFDTCap نسبت به HFD افزایش معنی داری داشت. میزان بیان PGC-1α و UCP-1 در HFDTCap نیز نسبت به گروه های HFDT و HFDCap افزایش معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    احتمالا هشت هفته تمرین فزاینده همراه با مصرف کپسایسین با افزایش بیان PGC-1α و UCP-1 بر مسیر قهوه ای شدن بافت چربی احشایی موش های HFD موثر است.

    کلیدواژگان: فعالیت ورزشی، کپسایسین، رژیم غذایی، پر چرب، قهوه ای شدن بافت چربی
  • سعید حاجی هاشمی*، راضیه رجبی، عاطفه غیاث آبادی صفحات 118-133
    هدف

     سمیت کلیوی و سمیت شنوایی ازجمله عوارض جانبی آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزیدی مانند جنتامایسین است. در این مطالعه، اثرات درمان هم زمان عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش به صورت خوراکی روی سمیت کلیوی حاصل از جنتامایسین بررسی شد.

    روش ها

    موش های صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار(Wistar) در محدوده وزنی 250-200 گرم به صورت تصادفی  به 4 گروه تقسیم شدند. 1. گروه کنترل 2. گروه سمیت کلیوی، جنتامایسین (100 میلی گرم بر کیلوگرم)  به صورت داخل صفاقی و به صورت هم زمان  گاواژ آب مقطر برای 8 روز 3. گروه درمان هم زمان با حامل جنتامایسین و عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش، دریافت کننده نرمال سالین به صورت داخل صفاقی و گاواژ هم زمان عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش (40 میلی گرم بر کیلوگرم)برای 8 روز 4. گروه سمیت کلیوی و درمان هم زمان با عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش، جنتامایسین (100میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی و گاواژ هم زمان عصاره اتانولی گیاه مرزنجوش (40 میلی گرم بر کیلوگرم) برای 8 روز. با قرار دادن موش ها در قفس متابولیک در روز نهم، ادرار موش ها جمع آوری شد. با استفاده از دستگاه پاور لب  فشار خون سیستولی از شریان دمی موش ها اندازه گیری شد؛ سپس از شریان آیورت خون گیری و با جدا کردن پلاسما مقادیر اوره، کراتینین، سدیم، پتاسیم و اسمولالیته در نمونه های پلاسما و همچنین ادرار اندازه گیری شد. برای مطالعه بافتی کلیه چپ و برای اندازه گیری مالون دی آلدهید (Malondialdehyde ;MDA) و قدرت احیاءکنندگی آهن و توان آنتی اکسیدانی (FRAP ;Ferric Reducing Antioxidant Power) کلیه راست استفاده شد.

    یافته ها:

     در گروه سمیت کلیوی و درمان هم زمان با عصاره اتانولی مرزنجوش، کاهش معنی داری در غلظت خونی کراتینین، اوره و همچنین دفع مطلق سدیم، دفع نسبی سدیم و پتاسیم و MDA در مقایسه با گروه سمیت کلیوی مشاهده شد. درمان هم زمان با عصاره اتانولی مرزنجوش به صورت معنی داری کلیرنس کراتینین، اسمولالیته ادرار وFRAP در مقایسه با گروه سمیت کلیوی را افزایش داد. 

    نتیجه گیری

    درمان هم زمان با عصاره اتانولی مرزنجوش به صورت خوراکی، اثر حفاظتی بر  سمیت کلیوی ناشی از جنتامایسین دارد. این اثر می تواند با کاهش دادن  استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال های آزاد و کاهش میزان پراکسیداسیون لیپیدی ناشی از جنتامایسین  باشد.

    کلیدواژگان: درمان همزمان، جنتامایسین، سمیت کلیوی، مرزنجوش
  • رمضان کلوندی، محسن رجبی*، زهره کهرام فر، طاهر چاله چاله صفحات 134-147
    مقدمه

     چرب شدن کبد باعث پیشرفت در آسیب و تسریع فیبروز کبدی می شود. کبد چرب ممکن است آنزیم های AST و ALT را در خون افزایش دهد. نفوذ چربی در کبد با افزایش میزان اکوژنیک، بستگی به شدت نفوذ آن دارد. 

    مواد و روش ها

    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی کورنشده تصادفی به منظور بررسی تاثیر دمنوش گیاه آرتیشو است. برگ گیاه، روزانه دو نوبت (یک قاشق غذا خوری در یک لیوان آب جوش به مدت 20 دقیقه روی حرارت غیرمستقیم دم شد) و به مدت 45 روز مصرف شد. با استفاده از فرمول نمونه گیری تحلیلی پوکاک تعداد 70 بیمار (47 زن و 23 مرد) در سنین 25 تا 63 سال مورد آزمایش نهایی قرار گرفتند و اثر این گیاه بر سطوح اکوژن پارانشیمال کبد، AST و ALT کبد آن ها بررسی شد. آنزیم های کبد و سونوگرافی شکم در ابتدا و پس از درمان انجام شد و افراد موردمطالعه، پس از کسب رضایت آگاهانه، بر اساس معیار اولتراسوند برای بیماری کبد چرب گروه بندی شدند. مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون تی زوجی انجام شد و داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد، افراد مورد مطالعه برای بیماری کبد چرب به سه کروه خفیف (23 بیمار، 32/86 درصد) به عنوان درجه 1، متوسط (38 بیمار، 54/28 درصد) به عنوان درجه 2 و شدید (9 بیمار، 12/86 درصد) به عنوان درجه 3 تقسیم شدند. در پایان مطالعه، درجه کبد چرب 51 بیمار کاهش نشان داد (P≤ 0/05)، با این حال، 19 زن تغییری در میزان چربی کبد نشان ندادند. میانگین آنزیم های اندازه گیری شده در همه بیماران قبل و بعد از درمان به ترتیب 26/76±52/49  و 96/01±36/13 برای ALT ، 41/14±20/46 و 12/26±31/76 برای AST بود. تجزیه و تحلیل آماری نتایج توسط آزمون تی، کاهش معنی داری برای ALT و AST (P≤ 0/01) را نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد به نظر می رسد بتوان از این گیاه در بهبود علایم آزمایشگاهی کبد چرب استفاده کرد.

    کلیدواژگان: کبد چرب، Cynara scolymus، آنزیم های کبدی، کنگر فرنگی
  • فاطمه تحویلی، مژگان احمدی* صفحات 148-159
    مقدمه

     گزارش شده است که علایم پاتولوژیک بیماری آلزایمر و انحطاط سلول های عصبی موجب گسترش التهاب در این بیماران می شود. هدف از این پژوهش، بررسی اثر تمرین استقامتی به همراه مصرف عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 17 و 18 موش های آلزایمری با تری متیل تین کلرید بود. 

    مواد و روش ها

    در این تحقیق تجربی، 32 سر موش صحرایی نر نژاد اسپراگودوالی با وزن 180±20 گرم انتخاب و پس از القای آلزایمر (با استفاده از تزریق درون صفاقی k‏g/mg  80 میلی گرم تری متیل تین کلرید) به طور تصادفی در چهار گروه کنترل، تمرین، عصاره زعفران و عصاره زعفران + تمرین قرار گرفتند. عصاره زعفران با دز kg/mg 25 طی هشت هفته روزانه به صورت درون صفاقی تزریق شد. برنامه تمرین استقامتی شامل دویدن فزاینده روی دستگاه نوارگردان بدون شیب با سرعت 15 تا 20 متر در دقیقه و مدت 15 تا 30 دقیقه در هر جلسه و سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته اجرا شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس دو طرفه در سطح معنی داری P<0/05 تجزیه و تحلیل شد. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد تمرین (0/10=P)، مصرف زعفران (0/07=P) و تعامل تمرین و مصرف زعفران (0/06=P) اثر معنی داری بر اینترلوکین 17 موش های صحرایی ندارد. همچنین تمرین (0/68=P)، مصرف زعفران (0/84=P) و تعامل تمرین و زعفران (0/57=P) اثر معنی داری بر اینترلوکین 18 موش های صحرایی نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، به نظر می رسد تمرینات ورزشی و عصاره زعفران بر سطوح پلاسمایی اینترلوکین 17 و 18 در موش های صحرایی مبتلا به آلزایمر تاثیر ندارد.

    کلیدواژگان: آلزایمر، تمرین استقامتی، عصاره زعفران، اینترلوکین-17، اینترلوکین-18، موش صحرایی
  • وحیده رحیمی مهر* صفحات 160-173
    مقدمه

     عوامل محیطی می توانند بر مغز تاثیر بگذارند و از طریق مغز، اعضای دیگر را تحت تاثیر قرار دهند. در این میان رنگ و نور جزو عوامل محیطی و شاخصه های اصلی در معماری محسوب می شوند و بیشتر از همه در کنترل ما هستند. بر اساس نظریات طب سنتی مزاج افراد تحت تاثیر عوامل مختلفی دچار تغییر می شود و سلامتی فرد تحت تاثیر قرار می گیرد. رنگ یکی از این عوامل موثر بر سلامتی است، اما تاکنون ارتباط بین آن و مزاج افراد بررسی نشده است؛ بنابراین هدف این پژوهش بررسی رابطه بین مزاج رنگ های محیط به عنوان عاملی خارجی، و مزاج افراد است.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از لحاظ هدف، پژوهشی کاربردی است که به روش توصیفی پیمایشی انجام شده است. در این مقاله به بررسی روابط میان مزاج افراد و رنگ دیوار و سقف محیط می پردازیم. جهت بررسی فرضیه، پژوهش در واحدهای مسکونی یکی از شهرک های شهر کرمان روی 144 زن خانه دار انجام شد. در این بررسی، داده ها از طریق پرسش نامه پزشکی تعیین مزاج و مشاهده میدانی از واحدهای مسکونی و ثبت رنگ های دیوار و سقف 144 اتاق خواب و نشیمن منزل گردآوری شد. تحلیل فرضیه داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 22  و با آزمون کای دو صورت گرفت. 

    یافته ها

    نتایج نشان داد به طور کلی رابطه معنی داری بین مزاج افراد و مزاج عناصر محیطی وجود دارد، به گونه ای که بین مزاج رنگ دیوار اتاق خواب و نشیمن از نظر گرمی و سردی و خشکی و تری با مزاج انسان رابطه معنی داری وجود داشت (P<0/001). نتایج آزمون نشان دهنده بی معنی بودن ارتباط مزاج رنگ سقف های اتاق خواب و نشیمن با مزاج افراد از نظر گرمی سردی و خشکی تری بود (به ترتیب 0/137، 0/115، 0/124 & 0/517 =P)

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد بین مزاج فرد و رنگ هایی به کاررفته در محیط رابطه معنی داری برقرار است و مزاج افراد تحت تاثیر رنگ محیط پیرامون قرار دارد؛ بنابراین معماران به عنوان طراحان اصلی ساختمان با همکاری پزشکان طب سنتی و با آگاهی از مزاج رنگ در طراحی داخلی، می توانند محیطی را جهت ارتقای سلامت کاربران ایجاد کنند.

    کلیدواژگان: رنگ، معماری، طب سنتی ایران، مزاج
  • احمدرضا سیاسری، منصور زمانی افشار*، فاطمه سرگلزائی، نجمه صابری، صادق دهقانمهر صفحات 174-183
    مقدمه

    اضطراب و افسردگی از شایع ترین مشکلات روان شناختی است که بر روند درمان در بیماران همودیالیزی تاثیر می گذارد. طب فشاری روشی موثر، ارزان و در دسترس برای کاهش اضطراب و افسردگی است؛ بنابراین مطالعه حاضر با تعیین تاثیر طب فشاری بر اضطراب و افسردگی بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی است که روی 40 نفر از بیماران مراجعه کننده به مرکز درمانی امام خمینی زابل در سال 1396 انجام شد. بیماران به صورت در درسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی، اضطراب اشپیلبرگر و افسردگی بک و رضایت نامه کتبی بود. گروه آزمایش، طب فشاری در نقطه P6 را سه روز در هفته و به مدت چهار هفته دریافت کردند. برای گروه کنترل مداخلات روتین انجام شد. داده ها قبل از مداخله و یک ماه بعد از مداخله جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ورژن 16 و با آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی آنالیز شدند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمرات افسردگی، بعد از مداخله در گروه طب فشاری 5/67± 25/45 و در گروه کنترل 5/13± 37/15 بود. همچنین میانگین و انحراف معیار نمرات اضطراب در دو گروه آزمایش و کنترل، بعد از مداخله به ترتیب برابر با 4/26± 38/2 و 7/42± 50/6 بود. مقایسه نمرات افسردگی و اضطراب در دو گروه، بعد از مطالعه، اختلاف آماری معنی داری را نشان داد (P<0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد طب فشاری در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران تاثیر گذار است؛ بنابراین به عنوان روشی ساده، ارزان و قابل انجام توسط خود بیمار توصیه می شود؛ بنابراین روش انجام طب فشاری و کنترااندیکاسیون های آن و سایر آموزش های لازم به بیماران توصیه می شود.

    کلیدواژگان: همودیالیز، اضطراب، افسردگی، طب فشاری، نقطه P6
  • مریم مدرس، شکوفه ملکی*، شیما حقانی صفحات 184-195

    مقدمه:

     دوره پس از زایمان، مرحله ای بحرانی است که مادر را در معرض تجربیات ناخوشایند از جمله تغییرات انرژی قرار می دهد. استفاده از رفلکسولوژی در این دوره به عنوان شاخه ای از طب مکمل در ارتقای مراقبت های بهداشتی به ویژه حوزه بهداشت مادر و کودک ممکن است مفید واقع شود.

    مواد و روش ها:

     در این مطالعه نیمه تجربی هفتاد زن نخست زا مراجعه کننده به مراکز بهداشت و درمان جنوب تهران وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران که واجد شرایط بودند، پس از اخذ رضایت نامه کتبی وارد مطالعه شدند. مادران گروه کنترل مراقبت های روتین پس از زایمان وگروه رفلکسولوژی سه روز متوالی به مدت 30 دقیقه (15 دقیقه هر پا) ماساژ دریافت کردند. هر دو گروه آیتم های مرتبط به انرژی در پرسش نامه ارزیابی دیداری خستگی را قبل و بعد (بلافاصله و یک هفته پس از اتمام) از مداخله تکمیل کردند. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها :

    مشخصات جمعیت شناختی و انرژی قبل از مداخله در هر دو گروه یکسان بود. بلافاصله بعد از مداخله، میانگین نمرات انرژی در گروه کنترل 2/84±34/55 و در گروه رفلکسولوژی 4/33±33/57 بود که اختلاف معنادار آماری را نشان نداد (0/27= P). یک هفته پس از اتمام مداخله، میانگین نمرات انرژی در گروه رفلکسولوژی 2/71±35/87 و در گروه کنترل 3/43±35/52 بود و اختلاف معنادار آماری دیده نشد (0/64=P).

    نتیجه گیری:

     این ماساژ به عنوان یک روش غیرتهاجمی وکم هزینه در سطح انرژی پس از زایمان موثر واقع نشد.

    کلیدواژگان: طب مکمل، ماساژ، رفلکسولوژی پا، مراقبت های پس از زایمان
|
  • Maryam Mostafavian, Ahmad Abdi *, Javad Mehrabani, Alireza Barari Pages 106-117
    Objective

    Decreased physical activity coupled with increased High‐Fat Diet (HFD) intake prompts obesity. Current research suggests that changing White Adipose Tissue (WAT) to brown promotes energy expenditure to counter obesity. The purpose of this study was to investigate the effects of aerobic Progressive training and Capsaicin (Cap) on Peroxisome proliferator-activated receptor gamma coactivator 1-alpha (PGC-1α) and Uncoupling protein-1 (UPC-1) gene expression in rat fed a high-fat diet.

    Methods

     40 male Wistar rats aged 8-12 weeks, were fed a Normal Diet (ND) (n=8) or HFD (n=32) for 8 weeks. After 8 weeks, rats were divided into 5 groups: ND, HFD, High-Fat Diet-Training (HFDT), High-Fat Diet-Capsaicin (HFDCap), high-fat diet-training-capsaicin (HFDTCap). Training groups have performed a progressive aerobic running program on a motor-driven treadmill for eight weeks. Capsaicin (4 mg/kg/day) were administered orally, by gavage, once a day. PGC-1α and UCP-1 gene expression levels in the VAT were measured by Real-time PCR method.

    Results

     The results of this study showed that PGC-1α and UCP-expression was decreased in HFD group compared to ND group. Also, the expression of PGC-1α and UPC-1 in HFDT, HFDCap and HFDTCap groups was significantly increased compared to HFD. The expression of PGC-1α and UPC-1 in HFDTCap was also significantly increased compared to HFDT and HFDCap groups.

    Conclusion

     Possibly, eight weeks of progressive training combined with capsaicin administration has an effect on the browning of visceral adipose tissue in HFD rats by increasing expression of PGC-1α and UCP-1.

    Keywords: Exercise, Capsaicin, Diet, High-fat, Brown adipose tissue
  • Saeed Hajihashemi*, Razieh Rajabi, Atefeh Ghiasabadi Farahani Pages 118-133
    Objective

     Renal toxicity and ototoxicity are considered as the main side effects of aminoglycoside antibiotics, such as gentamicin. The present study aimed to investigate the effect of co-treatment by origanum vulgare extract on the gentamicin-induced renal toxicity.

    Methods

     Adult male Wistar rats in the weight range of 200 to 250 grams were randomly assigned into four groups (n = 8): control, renal toxicity (with the intraperitoneal injection of gentamicin [100 mg/kg/day], for eight days), co-treatment with OV extract and gentamicin vehicle (with the intraperitoneal injection of normal saline and OV extract gavage [40 mg/kg], for eight days), co-treatment with OV ethanolic extract (with the intraperitoneal injection of gentamicin [100 mg/kg/day] and OV extract gavage [40 mg/kg]), for eight days. The amount of urea, creatinine, sodium, potassium, and osmolality were measured in the plasma and urine samples. The left kidney was used for the histological study and the right kidney was used to measure MDA and FRAP.

    Results

     treatment with OV ethanolic extract significantly decreased the blood concentrations of creatinine, urea, the absolute excretion of sodium, the fractional excretion of sodium and potassium, and MDA, compared with the renal toxicity group. Besides, co-treatment with ethanolic extract of origanum Vulgare significantly increased creatinine clearance, urinary osmolality, and FRAP, compared with the renal toxicity group.

    Conclusion

     The oral co-treatment with ethanolic extract of origanum vulgare has a protective effect on gentamicin-induced renal toxicity. This effect can be induced by reducing the oxidative stress caused by free radicals and reducing the amount of lipid peroxidation caused by gentamicin.

    Keywords: Cotreatment, Gentamicin, Nephrotoxicity, Origanum vulgare
  • Ramazan Kalvandi, Mohsen Rajabi*, Zohreh Kahramfar, Tahereh Chaleh Cheleh Pages 134-147
    Objective

     Fatty liver causes progression in liver damage and accelerates liver fibrosis. Fatty liver may enhance AST and ALT enzymes in blood. Infiltration of lipid in liver is associated with an increasing in its echogenicity, depending on the severity of the lipid infiltration. 

    Methods

     This study is a randomized non-blind clinical trial in order to investigate the effect of Artichoke (Cynara Scolymus L.) herbal tea.  The leaves of the plant were consumed twice a day (one tablespoon in a glass of boiling water for 20 minutes on indirect heat) for 45 days. Using Pokak analytical sampling formula, 70 patients (47 females and 23 males) aged 25 to 63 years were finally tested and the effect of this plant on parenchymal echogenic levels of liver, AST, and ALT of their liver was investigated. Liver enzymes and abdominal ultrasound were performed at the beginning and after treatment and studied people were grouped according to the ultrasound criteria for fatty liver disease after obtaining informed consent. The means were compared using paired t-test and data were analyzed by SPSS  v.18 software.

    Results

     Results showed that studied people, for fatty liver disease were grouped as follows: mild (23 patients, %32.86) as grade 1, moderate (38 patients, %54.28) as grade 2, and severe (9 patients, %12.86) as grade 3. At the end of this study, fatty liver grade was decreased in 51 patients (P≤0.05). However, 19 women didn’t show expected change in the grade of fatty liver. The Mean±SD of the enzymes measured in all patients before and after treatment were 5.49±26.76 and 36.96±13.01 for ALT, and 3641.20±14.46 and 31.76±12.26 for AST. Statistical analysis of the results by t-test showed significant decreasing for ALT and AST levels (P≤0.01). 

    Conclusion

     The results of this study showed that it seems this plant can be used to improve the laboratory symptoms of fatty liver.

    Keywords: Fatty liver, Artichoke, Cynara scolymus, Liver enzymes
  • Fatemeh Tahvili, Mozhgan Ahmadi* Pages 148-159
    Objective

     The Pathological symptoms of Alzheimer’s disease and the degeneration of nerve cells cause inflammation in these patients. This study aimed to investigate the effect of endurance training and saffron extract on the plasma levels of interleukin 17 and 18 in Alzheimer’s rats by trimethyltin chloride. 

    Methods

     This experimental study was conducted on 32 male Sprague-Dawley rats weighing 180 ± 20 grams. After Alzheimer’s induction (by the intraperitoneal injection of 80 mg/kg trimethyltin chloride), the rats were randomly assigned into four groups: control, training, saffron extract, saffron extract + training. The saffron extract was injected intraperitoneally at the dose of 25 mg/kg, daily, for eight weeks. Also, the endurance training program consisted of incremental running on the treadmill at a speed of 15 to 20 m/min. The program was performed in 15 to 30 minutes sessions, three sessions per week, for eight weeks. Finally, the obtained data were analyzed using two-way ANOVA at the P < 0.05.

    Results

     The results showed that exercise (P=0.10), saffron consumption (P=0.07), and the interaction of exercise and saffron consumption (P=0.06) did not significantly affect interleukin 17, in rats. Also, exercise (P=0.68), saffron consumption (P=0.84), and the interaction of exercise and saffron consumption (P=0.57) had no significant effect on interleukin 18, in rats.

    Conclusion

     According to the results, it seems that exercise training and saffron extract do not affect the interleukin 17 and interleukin 18 in Alzheimer’s rats.

    Keywords: Alzheimer, Exercise training, Saffron extract, Interleukin 17, interleukin 18, Rats
  • Vahideh Rahimi Mehr* Pages 160-173
    Objective

     Environmental factors can affect the brain and affect other organs through the brain. Color and light are among the environmental factors that are considered the main features of architecture and they are more in our control. According to traditional medicine theories, the Temperament of a person and his health is affected by various factors. Color is one of the factors affecting health that has not been investigated by researchers so far, so the purpose of this study was to investigate the relationship between the color of the environment as an external factor and the Temperament of individuals.

    Methods

     This research is an applied study in term of aims and it has done by a descriptive-survey method. In this article, we examine the relationship between Temperament and color of environmental elements. To investigate the hypothesis, a survey was conducted on 144 housewives in one of the settlements of Kerman. In this study, data were collected through a medical questionnaire of Temperament and field observation of residential units and recording the colors of elements such as walls, ceilings. Data analyszed using the Chi-square test in SPSS v. 22 software.

    Results

     The results showed that there is a significant relationship between the Temperaments of individuals and the colors of walls, In terms of Warmth and coldness (P<0.001). Also, the results of the test show that there is no significant relationship between the ceilings color with the Temperament of the test subjects. (P=0.517, 0.124, 0.115 & 0.137, respectively)

    Conclusion

     It seems that there is a significant relationship between the Temperament and the colors used in the environment and the Temperaments of the individuals affected by the color of the surrounding environment. Therefore, architects as the main designers of the building, in collaboration with traditional medicine practitioners with color Temperament knowledge can design interior design and home decoration that enhance the health of users.

    Keywords: Color, Architecture, Traditional Persian Medicine, Temperament
  • Ahmadreza Siasari, Mansour Zamani Afshar*, Fatemeh Sargolzaie, Najmeh Saberi, Sadegh Dehghanmehr Pages 174-183
    Objective

     Anxiety and depression are the most common psychological problems and effective on treatment process in hemodialysis patients. Acupressure is inexpensive, effective, and available method for reducing anxiety and depression. Therefore, this study was conducted to determine the effect of acupressure on anxiety and depression in hemodialysis patients.

    Methods

     This study was a clinical trial, conducted on 40 patient’s referral to Imam Khomeini medical center in Zabul at 2017. Patient-based census method selected and randomly divided in two groups (intervention group: 20, control group: 20). For data collection we used demographic, Spielberger Anxiety and Beck Depression Questionnaire. The intervention group received acupressure in p6 point in three days a week for four weeks. Data were collected before and one month after the intervention then data analyzed by SPSS v. 16 with paired t-test and independent statistical test.  

    Results

     The Mean±SD depression and anxiety score after intervention were 25.41±5.67 and 37.15±5.13, respectively. Evaluation of depression and anxiety scores after intervention showed a significant difference (P<0.05).

    Conclusion

     The results of this study indicated that acupressure is effective in reducing anxiety and depression in patients. Therefore, it is recommended as a simple, inexpensive, and workable method by the patient himself.

    Keywords: Hemodialysis, Anxiety, Depression, Acupressure, p6 point
  • Maryam Moddares, Shekoufeh Maleki*, Shima Haghanni Pages 184-195
    Objective

     The postpartum period is a critical stage that exposes the mother to unpleasant experiences, including changes in energy level. Implementing reflexology during this period, as a branch of complementary medicine, may be helpful in promoting healthcare, especially in the areas of maternal and child health.

    Methods

     In total, 70 eligible women who referred to health centers in the south of Tehran City, Iran, affiliated to Tehran University of Medical Sciences participated in this quasi-experimental study. A written informed consent form was obtained from them before initiating the study. The mothers of the postpartum routine care control group and the reflexology group received a massage for 3 consecutive days for 30 minutes (15 minutes per leg). Both study groups completed energy-related items in the Visual Fatigue Questionnaire before as well as immediately and one week after the completion of the intervention. The collected data were analyzed by SPSS.

    Results

     Demographic characteristics and the energy level before intervention were homogenous in both research groups. Immediately after the intervention, the Mean±SD energy scores in the control and reflexology groups were 34.55±2.84 and 33.7±4.33, respectively; thus the obtained data revealed no statistically significant difference between the study groups (P=0.02). One week after the intervention, the Mean±SD energy scores in the reflexology and control groups were 35.87±2.71 and 35.5±3.43), respectively; thus, there was no significant difference between the study groups in this regard (P=0.64).

    Conclusion

     The presented massage intervention was not as effective as a non-invasive low-cost method on the postpartum energy level of the study participants.

    Keywords: Complementary therapies, Massage, Foot reflexology, Postpartum care