فهرست مطالب

نشریه مدیریت بهره وری
پیاپی 54 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدتقی تقوی فرد*، محمدجواد جلیلی، میر علی سیدنقوی، ایمان رئیسی وانانی صفحات 24-44

    مهم ترین مزیت رقابتی سازمان ها در دنیای تغییرات سریع امروزی داشتن عامل انسانی شایسته است. لذا موفقیت سازمان ها وابسته به توسعه منابع انسانی است و توسعه منابع انسانی در هر سازمان و حتی در هر کشوری بدون درک و کشف قابلیت ها و شایستگی های سرمایه عظیم و بالقوه میسر نمی شود. مساله شایستگی متخصصان فناوری اطلاعات، نقش مهمی در عملکرد آن ها و همچنین موفقیت و کارآمدی آن ها ایفا می کند. بر همین اساس، هدف این پژوهش طراحی مدل سنجش میزان شایستگی متخصصآن فناوری اطلاعات با رویکرد سیستم خبره فازی است. این پژوهش، آمیخته اکتشافی محسوب می شود که در نخستین مرحله آن، مطالعه ای کیفی (بررسی ادبیات و مصاحبه با خبرگان) و مدل پژوهش جهت بررسی کمی در مرحله بعد قرار می گیرد. برای بررسی سوالات پژوهش از 15 تن از متخصصان فناوری اطلاعات به عنوان جامعه آماری تحقیق استفاده گردید. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی و ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه است؛ برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از نرم افزارهای Excel و SPSS و Matlab استفاده شده است. جهت پاسخ به سوال پژوهش، پس از انجام مصاحبه با خبرگان و در نهایت پس از تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، چهار شاخص اصلی مورد تایید خبرگان قرار گرفت. همچنین، اولویت و سهم هرکدام از شاخص ها در میزان شایستگی متخصصان، با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی به دست آمده است. پس از به دست آوردن این اطلاعات و بهره گرفتن از نظر خبرگان، پایگاه قوانین اگر-آنگاه تکمیل شد و برای تعیین میزان دقیق شایستگی متخصصان فناوری اطلاعات، از روش استنتاج فازی ممدانی استفاده گردید. پس از اجرای سیستم با نرم افزار متلب، سطح شایستگی متخصصان فناوری اطلاعات زیاد و به مقدار دقیق «712/0» برآورد شده است. اعتبارسنجی مدل، از انطباق بالای نتایج به دست آمده با نظر خبرگان این حوزه حکایت دارد.

    کلیدواژگان: مدل شایستگی، متخصصین فناوری اطلاعات، سیستم خبره فازی، متلب
  • مقصود امیری، معصومه تدریس حسنی، فرهاد هادی نژاد* صفحات 46-71

    شیوه های سنتی ارزیابی و انتخاب تامین کننده غالبا تعداد قابل ملاحظه ای از هزینه ها را نادیده می گیرند و درنتیجه ارایه رویکردی جامع که تمام هزینه های مربوط به یک خدمت یا تولید را در نظر بگیرد، در فرآیند ارزیابی و مدیریت زنجیره تامین ضروری به نظر می رسد. برای این منظور مفهوم "هزینه کل مالکیت" شاخصی مناسب برای ارزیابی عملکرد و درنتیجه راهکاری مطلوب برای بهبود بهره وری محسوب می شود. این شاخص ابزار خرید و فلسفه ای است که به دنبال درک هزینه های واقعی خرید یک کالا یا ارایه یک خدمت معین از تامین کننده ای خاص است. این مدل منجر به کاهش هزینه های احتمالی یک سرمایه گذاری یا خرید شده و درنتیجه در بهبود بهره وری تاثیرگذار خواهد بود. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر بررسی ابعاد چندگانه مفهوم هزینه کل مالکیت در انتخاب و ارزیابی عملکرد تامین کنندگان سازمان ها و نهایتا ارایه یک مدل ریاضی برای تبیین مناسب این مفهوم است. پس از ارایه مدل ریاضی نهایی، شاخصی جهت ارزیابی عملکرد تامین کنندگان بر اساس هر یک از ابعاد مفهوم هزینه کل مالکیت ارایه می شود، این شاخص برای تصمیم گیرندگان سازمانی این امکان را فراهم می آورد تا با مقایسه هر یک از تامین کنندگان آنها ازنظر ابعاد گوناگون مفهوم هزینه کل مالکیت، دست به انتخاب کاراترین و مناسب ترین تامین کننده، با حداقل هزینه کل زده و درنتیجه بهره وری سازمانی را افزایش دهند. در انتها نیز شاخص پیشنهادی با کمک نمونه مطالعاتی از یک شرکت خودروسازی تشریح گردیده است.

    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، انتخاب تامین کننده، بهبود بهره وری، مدل سازی ریاضی، هزینه کل مالکیت
  • جاوید رخشانی، حبیب ابراهیم پور*، فرزاد ستاری اردبیلی، اسحق رسولی، محمد حسن زاده صفحات 74-102

    امروزه بدلیل پیچیدگی شرایط محیطی و تنوع نیازهای اجتماعی، توسعه منابع انسانی درسازمان های دولتی از اهمیت بالاتری برخوردار است. هدف تحقیق، طراحی مدل توسعه منابع انسانی با رویکرد کارآفرینانه در سازمان های دولتی می باشد. این تحقیق از حیث مبانی فلسفی پژوهش در پارادایم تفسیرگرایی، از منظر هدف جزء تحقیقات اکتشافی و روش اجرای کار به صورت کیفی می باشد که از راهبرد پژوهشی نظریه پردازی داده بنیاد با رهیافت نظام مند و با انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته، داده های لازم جمع آوری و کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفته است.جامعه آماری تحقیق با توجه به اشباع نظری داده ها شامل 15نفر از استادان دانشگاهی حوزه منابع انسانی و مدیران و کارشناسان حوزه برنامه ریزی و مدیریت منابع انسانی دستگاه های دولتی استان اردبیل می باشد. برای ارزیابی اعتبار یافته های کیفی، راهبرد بررسی همکاران و راهبرد اعتبارسنجی توسط اعضای بکارگرفته شد و برای پایایی مصاحبه روش توافق درون موضوعی دو کدگذار با محاسبه درصد توافق، استفاده گردیده است. نتایج پژوهش نشان دهنده استخراج 33مقوله فرعی و 12مقوله اصلی است که در قالب مدل پارادیمی شامل فعالیت های توسعه منابع انسانی با رویکرد کارآفرینانه بعنوان پدیده محوری، شرایط علی (مسوولیت پذیری سازمان و مزیت رقابتی سازمان)، عوامل زمینه ای (توسعه جویی مدیران، فرهنگ سازمانی، مشوق های توسعه منابع انسانی)، عوامل مداخله گر (جو حاکم سازمانی، رویکرد سنتی نظام اداری)، راهبردها (توانمندسازی فردی، توانمند سازی سازمانی) و پیامدها (توسعه فردی، توسعه سازمانی) قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، رویکردکارآفرینانه، سازمان های دولتی
  • صیاد ندیمی داراب، محمدرضا مردانی*، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 104-119

    هدف این مقاله تعیین روابط علی بین پیشایندهای مدیریت منابع انسانی پایدار با استفاده از مدلسازی ساختاری- تفسیری می باشد. مطالعه حاضر از منظر هدف، کاربردی و بر اساس روش انجام کار توصیفی است. جامعه آماری این تحقیق دو بخش کارکنان وزارت بهداشت و آموزش پزشکی و خبرگان می باشد. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه را شامل می شود. پرسشنامه اول به منظور شناسایی و تایید چارچوب نظری در جامعه آماری مورد مطالعه استفاده شده که پس از تایید روایی و پایایی در بین اعضای نمونه آماری توزیع گردیده است. پرسشنامه دوم مخصوص روش مدل سازی ساختاری- تفسیری است. برای تحلیل داده ها از تحلیل عاملی تاییدی و مدل سازی ساختاری- تفسیری استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که ده عامل به عنوان پیشایندهای مدیریت منابع انسانی پایدار در جامعه آماری مورد نظر تلقی می شود. همچنین نتایج مدل سازی ساختاری- تفسیری نشان می دهد که حمایت سازمانی و نظارت به عنوان اساس پیشایندهای مدیریت منابع انسانی پایدار می باشد که به صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سایر پیشایندها اثرگذار است.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی پایدار، مدلسازی ساختاری- تفسیری، روابط علی
  • مهرداد غفاری زنوزی، سراج الدین محبی*، کرم الله دانش فرد صفحات 122-145

    هدف تحقیق حاضر، ارایه الگوی سیستمی ارتقای بهره وری منابع انسانی در دانشگاه با رویکرد دیماتل فازی بوده است. جامعه آماری شامل تمامی اعضای هیات علمی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد مستقر در استان آذربایجان شرقی در سال تحصیلی 1397-1398 بوده است. ابزار گردآوری داده ها دو نوع پرسش نامه محقق ساخته است که اولی در راستای شناسایی عوامل ارتقای بهره وری منابع در دانشگاه و بر مبنای طیف پنج گزینه ای لیکرت تهیه و تنظیم گردید. پرسش نامه نوع دوم بر مبنای انجام مقایسات زوجی مورد نیاز رویکرد سیستمی دیماتل فازی تهیه و تنظیم شده است. روایی پرسش نامه ها با رویکرد محتوایی و پایایی آن بر اساس رویکردهای سازگاری درونی و آزمون مجدد بررسی شده است. داده های حاصل از پرسش نامه نوع اول حاوی 17 شاخص تحت آزمون آماری تی استیودنت قرار گرفت و پنج عامل موثر بر ارتقای بهره وری منابع انسانی دانشگاهی شناسایی شد. در گام دوم پرسش نامه نوع دوم بر مبنای مقایسات زوجی مطابق با رویکرد سیستمی دیماتل تشکیل گردید. یافته ها نشان داد که زمینه سازی برای بروز خلاقیت و نوآوری، ارایه آموزش های هدفمند و بهره گیری از راهبردها و رویه های مناسب مدیریت دانشی به عنوان عواملی با برآیند اثرگذاری و اثرپذیری بالا در سیستم تحت مطالعه می باشند. همچنین ارایه آموزش های هدفمند به عنوان عاملی که دارای برآیند بالاتری از منظر اثرگذاری بر سایر عامل های سیستم شناسایی شد. به علاوه دو عامل توسعه روندهای شایستگی سالاری در ترفیع و ارتقا و زمینه سازی برای بروز و ظهور خلاقیت و نوآوری در سازمان به عنوان دو عامل با برآیند اثرپذیری از سایر عامل ها شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: ارتقای بهره وری اعضای هیئت علمی دانشگاهی، دانشگاه آزاد اسلامی، دیماتل فازی، رویکرد سیستمی
  • صمد رحیمی اقدم* صفحات 148-171

    بهره وری کارکنان خدماتی از موضوعاتی است که امروزه به موضوع مورد علاقه پژوهشگران و مدیران تبدیل شده است. پژوهش حاضر با هدف ارایه راهکارهای کاربردی برای بهبود بهره وری کارکنان هتل های استان آذربایجان شرقی مبتنی بر بازاریابی درونی و رفتار تسهیم دانش موردمطالعه قرار گرفت. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و بر اساس روش یک تحقیق توصیفی- همبستگی است. برای    جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد. روایی پرسشنامه توسط خبرگان و تحلیل عاملی تاییدی سوالات و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرون باخ تایید شد. جامعه آماری پژوهش، مدیران و کارکنان هتل های استان آذربایجان شرقی به تعداد 565 نفر بوده و در نهایت 232 پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی- طبقه ای جمع آوری و تحلیل شد. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری نشان داد، بازاریابی درونی به طور مستقیم با ضریب مسیر 60/0 و به طور غیرمستقیم با نقش میانجی رفتار تسهیم دانش با ضریب مسیر 21/0، بر بهره وری منابع انسانی و با ضریب مسیر 53/0 بر رفتار تسهیم دانش تاثیر مثبت دارد. همچنین سازه رفتار تسهیم دانش با ضریب مسیر 41/0 تاثیر مثبت بر بهره وری منابع انسانی دارد. نتیجه حاکی از نقش میانجی جزیی متغیر رفتار تسهیم دانش است. لذا به مدیران ارشد هتل ها پیشنهاد می شود رویه های بازاریابی درونی را در جهت تسهیم دانش بیشتر و بهره وری کارکنان تدوین و اجرا کنند.

    کلیدواژگان: بازاریابی درونی، بهره وری کارکنان، تسهیم دانش، صنعت هتل داری
  • مهرداد محمدزاده علمداری، منصور اسماعیل پور*، علیرضا اسلامبولچی، فرهاد سلیمانیان قره چیق صفحات 174-206

    فرآیند خدمات مددکاری و توانمندسازی در نهادهای حمایتی از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره) جامع و گسترده است و با تحقیق، پذیرش و ارایه خدمات مددکاری برای نیازمندان شروع و بعد از حمایت هدفمند و زماندار، با آموزش و توانمندسازی مددجویان و خروج آنان از چتر حمایتی به پایان می رسد. از این رو بهره گیری از تکنیک های نوین جهت بررسی میزان بهره وری مدل پیاده سازی شده رورت دارد تا اهداف سازمانی از جمله اصلاح فرآیندهای جاری برای رعایت عدالت اجتماعی در حمایت از نیازمندان واقعی و خروج از چرخه حمایت مددجویان توانمند، تامین شود. در این مطالعه پژوهشگران به دنبال پاسخ به این سوال هستند که آیا مدل فرایند خدمات مددکاری و توانمندسازی بهره وری لازم جهت نیل به اهداف سازمانی را دارا بوده یا نیاز به بازطراحی دارد؟ در این راستا داده های مربوط به میزان تحقق اهداف کاربردی بعد از پیاده سازی مدل فرآیند خدمات مددکاری و توانمندسازی از جنبه شناسایی، راهنمایی، پذیرش، نیازسنجی، اولویت بندی، میزان خدمات عمومی و تخصصی قابل ارایه به نیازمندان واجد شرایط با رویکرد توانمندسازی، با استفاده از پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از متدولوژی کریسپ-داده کاوی[1]مراحل مختلف مبتنی بر داده کاوی انجام گردید. در نهایت جمع بندی نتایج حاصل از داده کاوی با استفاده از رافست[2] 0.86، درخت تصمیم گیری[3] 0.80، تیوری بیز[4] 0.70، شبکه های عصبی مصنوعی[5]0.85 میزان دقت مدل را پیش بینی نمود. لذا مدل موجود بهره وری لازم جهت تحقق اهداف سازمانی را در حدمطلوب دارا بوده و با بازطراحی مجدد مدل موجود توسط پژوهشگران آتی با بهره گیری از نتایج پژوهش حاضر، امکان ارایه مدل بهینه جهت الگوبرداری سایر سازمان های مردم نهاد غیردولتی[6]در داخل و خارج از کشور فراهم خواهد شد.

    کلیدواژگان: کمیته امداد، خدمات مددکاری، توانمندسازی، سازمان های مردم نهادغیردولتی، داده کاوی
  • سحر شتابان، اسماعیل کاوسی*، عباسعلی قیومی قیومی صفحات 208-244

    این تحقیق در راستای بررسی نقش مدیریت فرهنگی محله محور در اثربخشی عملکرد فرهنگی در کلان شهر تهران انجام شده است. روش تحقیق به کار گرفته شده در این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر نوع داده ها کمی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق عبارت از کلیه شهروندان ساکن در کلان شهر تهران می باشند که تعداد آنها حدودا 14000000 نفر می باشد. روش نمونه گیری در این پژوهش روش نمونه گیری ساده می باشد. از جامعه آماری مذکور با توجه به ضوابط نمونه گیری (بر اساس شیوه نمونه گیری مندرج در جدول مورگان) تعداد 384 نفر به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده و سپس با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در چهار بعد و 28 گویه تنظیم براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت، و گویه های مستخرجه در نمونه آماری تحقیق مورد پرسش قرار گرفته است. در بخش آمار توصیفی نیز، توصیف داده ها در دو بخش متغیرهای زمینه ای و متغیر های اصلی ارایه گردیده و در بخش آمار استنباطی، جهت بررسی فرضیه ها از آزمون رگرسیون خطی استفاده شده است. با توجه به داده های تحقیق می توان گفت، مدیریت فرهنگی محله محور بر اثربخشی عملکرد فرهنگی در کلان شهر تهران اثر مثبت و معنی داری دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت فرهنگی، مدیریت فرهنگی محله محور، اثربخشی عملکرد فرهنگی اثربخشی عملکرد فرهنگی شهرداری در کلان شهر
|
  • Mohammad Taghi Taghavifard *, Mohammad Javad Jalili, Mirali Seyednaghavi, Iman Raeesi Vanani Pages 24-44

    Possessing appropriate human resources is undoubtedly the most important organizational competitive advantage in today's state of flux governing the world. That’s why organizational success is reliant on human resource development which is viable in various companies and countries merely through identifying and understanding the capabilities and competencies of the enormous potential of human resources. Competency plays a key role in IT professionals’ performance as well as their success and efficiency. Thus, the present study aimed at designing a model for assessing the IT professionals’ competency based on the fuzzy expert system approach. This exploratory two-phase mixed-methods (qualitative-quantitative) research commenced with a qualitative analysis by reviewing the literature and interviewing experts to design the assessment model which was further subject to quantitative scrutiny in the second phase. The research sample comprised 15 hospital IT professionals who completed the questionnaire that was employed as the data collection instrument to glean the research data that were further analyzed through Excel, SPSS and Matlab software programs. The results of the qualitative and quantitative analyses pointed out four main indicators that were next prioritized with regard to their role in the degree of professionals’ competency using the process of fuzzy hierarchical analysis. The if-then database was completed and Mamdani Fuzzy Inference System was used to determine the exact competency level of IT professionals which was found to be high with an accurately equal to 0.712. Validation of the model verified compatibility of the results with the views of experts in the field.

    Keywords: Competency Model, fuzzy expert system, Information Technology Professionals, MATLAB
  • Maghsoud Amiri, Masoumeh T. Hasani, Farhad Hadinejad * Pages 46-71

    A significant amount of costs in the process of supply chain assessment and management is often overlooked when applying traditional ways of evaluation and supplier choice, and it is essential to provide a comprehensive approach that can take into account all costs associated with a service or product. To this end, the concept of "Total Cost of Ownership" is considered as an appropriate criterion for performance assessment and an optimal method for productivity enhancement. It is a philosophy and a purchase device that seeks to delineate the actual purchase cost of a product or a particular service from a specific, and thereby, enhance productivity by reducing viable costs of an investment or purchase. Therefore, the current study sought to explore multiple dimensions of total cost of ownership in selection and evaluation of organizational suppliers. It further aimed to present a mathematical model that can offer an indicator to evaluate the supplier's performance based on each aspect of total cost of ownership making it possible for organizational decision makers to compare each of their suppliers from different perspectives and choose the most efficient and suitable supplier while keeping the cost to an absolute minimum. The proposed index was finally described based on a sample from an automobile manufacturing company.

    Keywords: Mathematical Modeling, Performance Evaluation, Productivity Enhancement, Supplier selection, Total Cost of Ownership
  • Javid Rakhshani, Habib Ebrahimpour *, Farzad Sattary Ardabili, Eshag Rasoli, Mohammad Hasanzadeh Pages 74-102

    Human resource development is currently of paramount importance in state organizations owing to the intricacy of environmental conditions and the diversity of social needs. The purpose of this exploratory descriptive quantitative study was, thus, to present an entrepreneurship-oriented human resource model for state organizations based on the foundation data theory. The research population included 15 professors working in human resource areas and managers and experts in human resource planning and management at state organizations in Ardabil province, Iran. The research data were systematically gleaned through administering a semi-structured interview and further coded selectively, openly and axially. The validity of the qualitative data was verified through expert views offered by research participants and the reliability of the interview was checked through interrater reliability. The results were indicative of 12 major and 33 minor factors in the form of a paradigmatic model comprising entrepreneurship-oriented human resource activities as the central scale, causal conditions (organizational accountability and competitiveness), contextual factors (the managers’ developmental tendencies, organizational culture, human resource development incentives), intervening variables (organizational atmosphere, dominant conventional executive approach), strategies (individual and organizational empowerment), and consequences (individual and organizational development).

    Keywords: Entrepreneurship-Oriented Approach, Human Resource Development, human resource management, State Organizations
  • Sayad Nadimidarab, Mohammadreza Mardani *, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 104-119

    The purpose of the current applied descriptive enquiry was to examine the causal relationships among sustainable human resource management (HRM) antecedents using structural-interpretive modeling. The research population consisted of staff at the Ministry of Health and Medical Education as well as the experts in the field. Two questionnaires were employed to glean the research data. The first researcher-made questionnaire was initially distributed among the research population to identify and validate the theoretical framework after its validity and reliability were statistically verified. The second questionnaire was employed for the sake of structural-interpretive modeling. The collected research data were analyzed through confirmatory factor analysis and structural-interpretive modeling the results of which revealed ten factors as antecedents of sustainable HRM in the target population. Likewise, the results of structural-interpretive modeling bore on organizational support and supervision as the basis of sustainable HRM practices that may directly and indirectly affect other antecedents.

    Keywords: causal relationships, Structural-Interpretive Modeling, Sustainable Human Resource Management
  • Mehrdad Ghaffari Zenuzi, Serajeddin Mohebbi *, Karamollah Daneshfard Pages 122-145

    The purpose of the present study was to present a systematic model of promoting human resource productivity through fuzzy dimensional approach applicable at various branches of Islamic Azad University in Azerbaijan in the time span of 2018-2019. The research population consisted of all faculty members at various branches of Islamic Azad University in East Azerbaijan province. The data collection instruments employed included two researcher-made questionnaires one initially designed as a five-point Likert scale to identify the factors affecting the promotion of human resource productivity in the university and the other desveloped subsequently based on paired comparisons required for fuzzy dimensional system approach. The questionnaires were validated in terms of their content and internal consistency and test-retest reliability estimates. Initially, the data obtained from the first questionnaire were statistically analysed through student t-test and the findings indicated five main factors that were perceived by the participating faculty members as effective in promoting the productivity of university human resources. Further, the second questionnaire was developed based on paired comparisons of the five identified factors and was distributed to the research sample. The findings emerging from DIMATEL systematic approach revealed creativity and innovation grounding, provision of targeted training and utilization of appropriate knowledge management strategies and practices as highly influential and influenceabl factors in the system under study. Targeted training was also identified as having a higher impact on other system factors. In addition, adherence to competency trends in personnel promotion as well as embracing creativity and innovation in the organization were identified as two factors highly influenced by others.

    Keywords: Dimital Fuzzy, Faculty Members Productivity Enhancement, Islamic Azad University, systematic approach
  • Samad Rahimiaghdam * Pages 148-171

    Service employee productivity has nowadays intrigued researchers and managers. The current applied correlational-descriptive enquiry aimed to offer practical resolutions for improving employee productivity in East Azerbaijan hotel industry based on internal marketing and knowledge sharing. The research data were collected based on a questionnaire the validity of which had been investigated via expert view and confirmatory factor analysis and the reliability of which had been explored through Cronbach alpha coefficient. The research population comprised 565 managers and employees at various hotels in East Azerbaijan province from whom a cluster sample of 232 was randomly selected to complete the questionnaire. The gleaned data were analyzed via Structural Equation Modeling. The results revealed that internal marketing directly impacted employee productivity with path coefficient of 0.6 and indirectly through mediating role of knowledge sharing with path coefficient of 0.21; internal marketing was also found to impact knowledge sharing with path coefficient of 0.53. Knowledge sharing was also found to have a positive effect on employee’s productivity with path coefficient of 0.41. The results underscore the partial mediating role of knowledge sharing and recommend that senior hotel managers employ internal marketing in order to improve knowledge sharing and enhance employee productivity.

    Keywords: Employee Productivity, internal marketing, Knowledge Sharing, Hotel Industry
  • Mehrdad Mohammadzadeh Alamdary, Mansour Esmaeilpour *, Alireza Slambolchi, Farhad Soleimanian Gharehchigh Pages 174-206

    The pervasive and comprehensive nature of social work and empowerment process in supportive institutions such as Imam Khomeini Relief Committee commences with the identification, acceptance and provision of supportive social work for the deprived destitute and, through purposeful timely training and empowering, helps the clients develop the ability to earn a living. Hence it is absolutely vital to explore the extent of process productivity by employing innovative techniques that can rectify and reform current processes and do more social justice to the impoverished helping the empowered ones withdraw the support cycle and stand on their own feet. The researchers in the present study were, thus, concerned with the question whether the process model of social work delivery and empowerment in Imam Khomeini Relief Committee was sufficiently productive to achieve the organizational goals or needed to be redesigned. To this end, a questionnaire was administered to collect the research data concerning the extent to which the goals of the model were achieved after its implementation with regard to identification, guidance, acceptance, needs analysis, prioritization, and provision of general and specific services for the needy clients in line with the overall empowerment approach. The data were further incrementally analyzed via the Crisp-Data mining at different stages of data mining. Finally, the compilation of data mining results could predict the accuracy of the model through Rough stood 0.86, Decision Tree 0.80, Bayes theory 0.70 and Artificial Neural Networks 0.85. The proposed model, hence, was proved to enjoy the desired productivity for achieving organizational goals. The findings might be employed by prospective researchers to redesign and optimize productivity models in other Non-Government organizations in line with organizational goals.

    Keywords: Data mining, empowerment, NGO, Relief Committee, Social work services
  • Sahar Shetaban, Esmaeil Kavousy *, Abbasali Ghaiyoomi Pages 208-244

    The aim of the current applied, descriptive and correlational study was to investigate neighborhood-oriented cultural management and the role it plays in urban managers’ cultural performance efficiency in the metropolitan city of Tehran. The research population comprised 14000000 citizens living in Tehran out of whom a sample of 384 was randomly selected, based on Morgan Table, to participate in the study. The research data were collected using a researcher-made five-point level Likert scale questionnaire comprising 4 factors and 28 items tapping the participants’ responses were. Therefore, 384 questionnaires were distributed among members of the target population. Having distributed and collected the questionnaires, we analyzed descriptively and inferentially. Descriptively, features like absolute and relative frequency, mean, standard deviation and variance of background and main variables were estimated. Inferentially, correlational tests, multiple regression and F-Test used indicated that neighborhood-oriented Cultural management had a significant effect on urban managers’ cultural performance efficiency in Tehran.

    Keywords: Cultural Management, Neighborhood-Oriented Cultural Management, Performance Efficiency, Tehran