فهرست مطالب

مجله سبک زندگی اسلامی با محوریت سلامت
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 15، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/12
  • تعداد عناوین: 24
|
  • علیرضا صمدی، ذوالفقار رشیدی*، حسن شهرکی صفحات 1-8
    هدف

    مقاله حاضر با هدف ارایه الگوی توانمندسازی معلمان استان آذربایجان غربی بر مبنای الگوی ایرانی اسلامی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق به لحاظ هدف توسعه ای و از نظرنوع داده ها جزء تحقیقات آمیخته اکتشافی متوالی  بود که هم کیفی و هم کمی بود که به روش داده بنیاد انجام شد و از حیث روش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل تعدادی از خبرگان و در بخش کمی شامل کلیه مدیران زن و مرد مدارس استان آذربایجان غربی که در سال تحصیلی1399مشغول به خدمت بودند، که تعداد آنها37000 نفربود.در بخش کیفی 12 نفر به روش هدفمند گلوله برفی و در بخش کمی تعداد 380 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان به روش خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی ظاهری پرسشنامه ها توسط خبرگان تایید و روایی محتوایی با کمک فرم های CVR مورد بررسی و تایید شد. روایی سازه نیز، در قالب روایی همگرا مقادیر تمام بارهای عاملی بالای 50/0 بود و پایایی نیز با ضریب 868/0 تایید شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد؛ در مدل تدوین شده 6 عامل اصلی و 20 مولفه شامل تحول خواهی شامل: (شناخت محیط، سلامت سازمانی، مسئولیت پذیری) بهسازی شامل (مهارت افزایی، توسعه مدیریت مشارکتی،نظارت و ارزیابی)فراهم آوردن زمینه یادگیری شامل (اشاعه فرهنگ یادگیری، تامین تجهیزات آموزشی، تامین امکانات مالی) عوامل فردی سازمانی شامل (شخصیتی، سازمانی، انگیزشی) متعالی سازی شامل (تقویت شان حاکمیتی نظام آموزشی، توسعه ارتباطات سازمانی، تربیت اعتقادی، تاکید بر علمی گرایی)توانمندسازی شامل (معناگرایی، موثر بودن، خودکارآمدی، احساس شایستگی) است.

    نتیجه گیری

    همچنین مدل بدست آمده دارای ساختار مناسبی است.

    کلیدواژگان: مدل توانمندسازی معلمان، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، تحول خواهی، متعالی سازی
  • آناهیتا نبیئی، سعیده السادات حسینی*، کیوان کاکابرایی، حسن امیری صفحات 9-17
    زمینه

     ازدواج از قدیمی ترین پیوندهای انسانی است که نمو دهنده شخصیت آدمی بوده و در جهت گیری زندگی انسان نقش برجسته ای دارد.

    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی معادلات ساختاری در رابطه بین گرایش به طلاق با مهارت های ارتباطی و سلامت خانواده اصلی با نقش واسطه ای صمیمیت زناشویی و تعارضات زوجین شهر کرمانشاه انجام شد.

     روش

    جامعه آماری این پژوهش، کلیه زوجین شهر کرمانشاه و روش نمونه گیری به صورت خوشه ای می باشد. از بین نواحی 8 گانه شهرداری، ناحیه 8 انتخاب و از بین زوجین 200 نفر به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده، مقیاس های تعارضات کنزاس (1985)، صمیمیت زناشویی واکر و تامپسون (193)، سلامت خانواده اصلی هاوستات و همکاران (1985)، مهارت های ارتباطی کویین دام (2001)، گرایش به طلاق روزولت و همکاران (1986) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار IBM AMOS 24 استفاده شد.

    یافته ها

     سلامت خانواده اصلی از طریق تعارضات زوجین و صمیمیت زناشویی با گرایش به طلاق رابطه دارد (05/0 > P). همچنین مهارت های ارتباطی از طریق تعارضات زوجین و صمیمیت زناشویی با گرایش به طلاق رابطه دارد (05/0 > P) و هر یک از متغیرهای تعارضات زوجین و صمیمیت زناشویی با گرایش به طلاق نیز به صورت مستقیم در ارتباط هستند (05/0 > P).

     نتیجه گیری

     رابطه صمیمی و نزدیک زناشویی مبتنی بر در نظر گرفتن همسر در هر شرایطی است. هنگامی که زوجین مهارت های ارتباطی بالا، صمیمیت بالا و سطح تعارض را پایین آورند، مسلما گرایش به طلاق پایین تری را تجربه خواهند کرد.

    کلیدواژگان: سلامت خانواده اصلی، مهارت های ارتباطی، تعارضات زناشویی، صمیمیت زناشویی، گرایش به طلاق
  • فاطمه شریفی، زینب امین، سیاوش شیخعلی زاده* صفحات 18-25

     با عنایت به اهمیت سبک زندگی اسلامی از منظر اسلام در تمام شیونات زندگی، پژوهش حاضر با هدف تبیین رابطه بین سرمایه‌های روان‌شناختی و رشد اعتقادی دانشجویان با نقش واسطه‌ای سبک زندگی اسلامی انجام شد. در یک طرح توصیفی - همبستگی و با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای، از بین دانشکده‌های مختلف دانشگاه علامه طباطبایی در سال تحصیلی 97-1396، 378 دانشجو (231 دختر و 147 پسر) انتخاب شدند و مقیاس «رشد اعتقادی»، پرسشنامه «سرمایه‌های روان‌شناختی» و پرسشنامه «سبک زندگی اسلامی» را تکمیل نمودند. داده‌های حاصل با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که ارتباط مثبتی بین خودکارآمدی، امیدواری، تاب‌آوری، خوش‌بینی و سبک زندگی اسلامی با رشد اعتقادی وجود دارد (01/0 >p). نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که براساس شاخص‌های GFI، AGFI، CFI، NFI، PNFI، TLI مدل اولیه پژوهش داری برازش مناسبی بود و سبک زندگی اسلامی در رابطه بین سرمایه‌های روان‌شناختی و رشد اعتقادی نقش واسطه‌ای داشت. با توجه به نتایج پژوهش حاضر می‌توان به اهمیت سرمایه‌های روان‌شناختی و سبک زندگی اسلامی در رشد اعتقادی پی برد؛ بنابراین باید با آموزش‌های مناسب به افزایش سبک زندگی اسلامی و سرمایه‌های روان‌شناختی در زندگی دانشجویان پرداخت.

    کلیدواژگان: رشد اعتقادی، سبک زندگی اسلامی، سرمایه های روان شناختی، دانشجویان
  • مهرناز نوش کیا*، محسن رسولی، مهدی زارع بهرام آبادی صفحات 26-34

    اختلال اضطراب فراگیر از شایعترین اختلالات اضطرابی مشاهده شده در مراکز بالینی و جمعیت عمومی است. هدف پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی دو روش درمانی (رفتار درمانی با تاکید بر باورهای معنوی اسلام محور  و  پذیرش و تعهد)  بر تنظیم شناختی هیجان و کاهش نشخوار فکری مبتنی بر سبک زندگی سالم در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر بود. برای این منظور طی یک پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون و گروه کنترل 45 بیمار مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر مراجعه کننده به مراکز مشاوره در شهر تهران در سال 1398 به صورت نمونه ی در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه 15 نفره (15نفر گروه تحت درمان تعهد و پذیرش؛ 15 نفر گروه تحت درمان رفتار درمانی دیالکتیکی؛ و 15 نفر گروه کنترل) جایگزین شدند. برنامه های آموزشی رفتار درمانی دیالکتیک (DBT) و  پذیرش و تعهد (ACT) در طی 14 جلسه بر روی گروه های آزمایش اجرا شد. گروه ها در ابتدا، انتها و دو ماه بعد از اتمام پژوهش از نظر تنظیم شناختی هیجان و نشخوار فکری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج کواریانس نشان داد که میانگین پس آزمون متغیر نشخوار در گروه درمان دیالکتیکی کمتر از گروه درمان تعهد و پذیرش می باشد. متغیر نشخوار در هر دو گروه درمان از گروه کنترل کمتر می باشد. میانگین مولفه های تنظیم هیجانی در گروه درمان دیالکتیکی کمتر از گروه  درمان تعهد و پذیرش می باشد. این پژوهش از لزوم کنترل تنظیم هیجانی و نشخوار فکری در افراد مبتلا به اضطراب فراگیر حمایت می کند.

    کلیدواژگان: درمان پذیرش و تعهد، رفتاردرمانی دیالکتیک، نشخوار فکری، تنظیم شناختی هیجان، اضطراب فراگیر
  • زهره بالاگبری، مختار عارفی*، کریم افشاری نیا، حسن امیری صفحات 35-40

    هدف پژوهش مقایسه اثربخشی آموزش خانواده با رویکرد واقعیت درمانی گلسر و رویکرد عقلانی- عاطفی- رفتاری الیس بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان دوره ابتدایی به واسطه ارتقای عملکرد خانواده بود. جامعه آماری شامل دانش آموزان مقطع ابتدایی پایه پنجم و ششم نواحی سه گانه شهر کرمانشاه بودند که از بین آن ها به شیوه نمونه گیری تصادفی مرحله ای 75 دانش آموز همراه با اولیاء آن ها انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه جایگزین گردیدند. گروه اول با روش مبتنی بر واقعیت درمانی گلسر و گروه دوم با روش مبتنی بر رویکرد عقلانی- عاطفی- رفتاری الیس به مدت دو ماه و نیم، آموزش های لازم را دریافت نموده و گروه سوم (گروه گواه) در این مدت مداخله ای دریافت ننمودند. داده ها با استفاده از روش های آماری تحلیل کوواریانس یک و چند متغیری و آزمون تعقیبی LSD مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد مداخلات بر عملکرد خانواده و سازگاری اجتماعی کودکان موثرند. اما، میانگین تفاوت نمره عملکرد خانواده و سازگاری اجتماعی کودکان بین گروه های اول و دوم معنادار نیست.

    کلیدواژگان: آموزش خانواده، درمان عقلانی عاطفی رفتاری، سازگاری اجتماعی کودکان، عملکرد خانواده، واقعیت-درمانی
  • زهره ریاضی*، سمیرا وکیلی، محمد همتی صفحات 41-47

    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی آموزش ذهن آگاهی بر رفتارهای سازشی و ناهماهنگی شناختی نوجوانان دختر دچار اختلال نافرمانی مقابله ای انجام شده است.  روش پژوهش حاضر از نوع شبه آزمایشی گروه های ناهمسان با پیش آزمون و پس آزمون می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره متوسطه اول است که به اختلال نافرمانی مقابله ای مبتلا می باشند. تعداد 40 نوجوان که بر اساس پرسشنامه علایم مرضی کودکان (CSI-4)، ابتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای در آنها تایید شده بود به روش در دسترس انتخاب شده و دو گروه آزمایش و کنترل جی گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس DARQ (برانگیختگی ناهماهنگی و کاهش ناهماهنگی شناختی) هارمون-جونز و  مقیاس رفتار سازشی لمبرت و همکاران استفاده شده است. گروه آزمایش به صورت گروهی و طی 10 جلسه 90 دقیقه ای در برنامه آموزشی شرکت کردند و برنامه آموزشی توسط محقق اجرا شد.  برای تحلیل داده ها از آزمون کوواریانس استفاده شده است. یافته های به دست مده نشان می دهد آموزش ذهن آگاهی موجب بهبود رفتارهای سازشی افراد نمونه شده و برانگیختگی آنها را کاهش می دهد. اما تاثیر معناداری بر ناهماهنگی شناختی نداشته است.

    کلیدواژگان: آموزش ذهن اگاهی، رفتار سازشی، ناهماهنگی شناختی
  • زهرا ناصری، رسول محمدجعفری* صفحات 48-57

    رشد فضایل اخلاقی و زدودن رذایل از مهمترین اهداف تربیت اخلاقی در آموزه های دینی است؛ از این روی آیات و روایات معصومان (ع) آکنده از اصول و روش های تربیت اخلاقی است و یکی از تفاسیر معاصر که به این مهم توجه شایانی داشته است، تفسیر نمونه می باشد.، لذا این پژوهش با روش توصیفی - تحلیلی در پی پاسخ به این سوال است که اصول و روش های تربیت اخلاقی درآیات و روایات با تکیه بر تفسیر نمونه کدام هستند؟ در این پژوهش، در مجموع 14 اصل و 33 روش به عنوان اصول و روش های تربیت اخلاقی از تفسیر نمونه استخراج شد؛ اصول تربیت اخلاقی عبارت اند از: تغییر ظاهر، تحول باطن، مداومت و محافظت بر عمل، اصلاح شرایط، مسئولیت، آراستگی، فضل، عدل، عزت، تعقل، تذکر، مسامحت، ابراز یا منع محبت و سبقت می باشد وبرای تحقق این اصول، روش های ذیل به دست آمد: تلقین به نفس، تحمیل به نفس، اعطای بینش، دعوت به ایمان، فریضه سازی، محاسبه نفس، زمینه سازی، تغییر موقعیت، اسوه سازی، مواجهه با نتایج اعمال، تحریک ایمان، ابتلا، آراستن ظاهر، تزیین کلام، مبالغه در عفو، توبه، تبشیر، مبالغه در پاداش، تکلیف به قدر وسع، انذار، مجازات به قدر خطا، ابراز توانایی، تغافل، تزکیه، تعلیم حکمت، موعظه حسنه، یادآوری نعمت ها، عبرت آموزی، مرحله ای کردن تکالیف، تجدید نظر در تکالیف، بیان مهر و قهر، عطا و حرمان و تکلیف در غایت وسع به عنوان روش های تربیت اخلاقی شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، تفسیر نمونه، آیات، روایات، اصول تربیتی، روش های تربیتی
  • سجاد یاریان*، زهرا دین پرور صفحات 58-65
    اهداف

    امنیت و هستی شناسی به عنوان دو مفهوم اساسی در اکثر ادیان به ویژه دین اسلام و نظریات علمی حوزه علوم انسانی محسوب می گردند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش امنیت هستی شناختی بر هویت دینی، امنیت روانی و امنیت شغلی معلمان بود.

    ابزار و روش ها: 

    در این پژوهش شبه آزمایشی که با طرح پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه همراه با گروه کنترل انجام شد، تعداد 30 نفر از معلمان زن مراجعه کننده به مرکز مشاوره شهر یاسوج به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و در دو گروه 15 نفری آزمایش و کنترل به صورت تصادفی جایگزین شدند و از طریق پرسشنامه های هویت دینی، امنیت روانشناختی و ناامنی شغلی ادراک شده مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش در 6 جلسه 75 دقیقه ای آموزش امنیت هستی شناختی شرکت کردند ولی گروه کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکرد. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها:

     میانگین نمرات هویت دینی و امنیت روانی گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مراحل پس آزمون و پیگیری افزایش نشان دادند و این افزایش در میانگین نمرات امنیت شغلی در مرحله پس آزمون نیز مشاهده شد اما در مرحله پیگیری، کاهش وجود داشت. در مرحله پس آزمون، میزان تاثیر آموزش امنیت هستی شناختی بر هویت دینی (P<0.05)، امنیت روانی (P<0.01) و امنیت شغلی (P<0.01) معنادار بود. در مرحله پیگیری نیز میزان تاثیر این روش بر هویت دینی (P<0.01) و امنیت روانی (P<0.01) تداوم داشت اما این تداوم اثربخشی بر امنیت شغلی مشاهده نشد (P>0.05).

    نتیجه گیری:

     آموزش امنیت هستی شناختی در بهبود هویت دینی، امنیت روانی و امنیت شغلی موثر است؛ لیکن تداوم اثربخشی آن بر امنیت شغلی به عوامل دیگری مانند مولفه های اجتماعی وابسته است.

    کلیدواژگان: امنیت هستی شناختی، امنیت هویت، هویت دینی، امنیت روانی، امنیت شغلی
  • محمدعلی اکبری کیا، زین العابدین امینی سابق*، احسان ساده صفحات 66-74

    این پژوهش با هدف طراحی و تبیین الگوی فرهنگ سازمانی اخلاق مدار در جهت ارتقاء سلامت اداری به انجام رسید. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی، از لحاظ رویکرد، اکتشافی، و از لحاظ نحوه تجزیه و تحلیل داده ها، آمیخته (کیفی-کمی) می باشد. در فاز کیفی تحقیق و به منظور طراحی مدل بر اساس متدولوژی تیوری داده بنیاد، گروهی از خبرگان حوزه منابع انسانی شامل اساتید دانشگاه و مدیران ارشد سازمانهای دولتی و مشاورین برجسته انتخاب شدند و مورد مصاحبه عمیق قرار گرفتند. در این فاز، از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شد و این فرایند تا رسیدن به اشباع نظری محقق ادامه یافت و مجموعا 9 مصاحبه صورت گرفت. در فاز کمی نیز، کلیه کارکنان دولتی شهرستان همدان به عنوان جامعه آماری در نظر گرفته و از این میان، 350 نفر از روش نمونه برداری طبقه ای تصادفی با تسهیم متناسب به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در فاز کیفی تحقیق، بدلیل اینکه از روش تیوری داده بنیاد استفاده گردید، ابزار اصلی جمع آوری داده ها مصاحبه های عمیق و غیرساختار یافته با خبرگان بود. در فاز کمی تحقیق نیز، ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای بسته و محقق ساز مشتمل بر 42 گویه بود که بر اساس مدل مفهومی اولیه طراحی گردید. در فاز کمی تحقیق، جهت انجام تجزیه و تحلیل های توصیفی و استنباطی، از نرم افزارهای SPSS، Lisrel و smartPLS استفاده شد. سرانجام، نتایج تحقیق منجر به طراحی الگوی فرایندی بازاریابی سبز در شرکت های دارویی (بر اساس ساختار مدل پارادایمی) شد و روابط فرضی مدل در یک جامعه وسیع مورد آزمون و تایید قرار گرفتند.

    کلیدواژگان: فرهنگ سازمانی اخلاق مدار، سلامت سازمانی، سازمان های دولتی، تئوری داده بنیاد
  • شراره رنجبر بهادری، سمیه تکلوی*، رضا کاظمی صفحات 75-84
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی درمان روانپویشی کوتاه مدت و درمان مبتنی بر شفقت خود بر سلامت و توانمندی های مثبت شخصیتی در زنان خیانت دیده انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش حاضر نیمه آزمایشی است و برای جمع آوری داده ها از طرح پیش آزمون-پس آزمون (سه گروهی) با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را کلیه زنان خیانت دیده مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناختی شهر تهران در سال 1399 تشکیل دادند که از بین آن ها، 60 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (هر گروه 20 نفر) و یک گروه کنترل (20 نفر) گمارده شدند. گروه آزمایش درمان روان پویشی فشرده و کوتاه مدت به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و گروه آزمایش درمان مبتنی بر شفقت نیز 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند و گروه کنترل در لیست انتظار ماندند. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر شامل توانمندی ها و ارزش ها در عمل (پترسون و سلیگمن، 2004) بود که در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون مورد استفاده قرار گرفتند. تجزیه وتحلیل اطلاعات به دست آمده از اجرای پرسشنامه از طریق نرم افزار spss-v23 در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کوواریانس و تحلیل کوواریانس چندمتغیره) انجام گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که هر دو مداخله به کار رفته در این پژوهش می توانند به طور معناداری توانمندی های مثبت شخصیتی زنان خیانت دیده را بهبود بخشند. همچنین درمان گروهی بر پایه روان پویشی کوتاه مدت و فشرده اثربخش تر از درمان گروهی مبتنی بر شفقت بر بهبود توانمندی های مثبت شخصیتی زنان خیانت دیده در پس آزمون است.

    نتیجه گیری:

     بنابراین، این پژوهش ضمن تایید اثربخشی درمان روان پویشی کوتاه مدت در افزایش توانمندی مثبت شخصیتی نشان داد که درمان روان پویشی فشرده و کوتاه مدت برای زنان خیانت دیده، قابلیت کاربرد داشته و می تواند به عنوان یک مداخله روانشناختی در کنار سایر مداخلات مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: توانمندی مثبت شخصیتی، درمان روان پویشی، درمان شفقت خود، خیانت
  • افسانه بهرامی، فریده دوکانه ای فرد*، مالک میرهاشمی صفحات 104-112
    هدف

    این پژوهش ، مقایسه اثربخشی مداخله آموزشی رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد و رویکرد تیوری انتخاب به شیوه گروهی بر نشانگان افسردگی، نوجوانان بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر مقایسه ای نیمه آزمایشی با پیش آزمون- پس آزمون و با گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پایه دوم دوره دوم متوسطه منطقه پنج آموزش و پرورش استان تهران در سال تحصیلی 98-99 بودند. نمونه پژوهش را 30 نفر از دانش آموزان تشکیل دادند که  به صورت روش نمونه گیری تلفیقی از نمونه گیری تصادفی ساده و غیرتصادفی در دسترس و دواطلبانه از بین 120 دانش آموزان پایه یازدهم انتخاب شدند و در دو گروه آزمایشی و یک گروه گواه جایگزین شدند. گروه های آزمایشی به صورت هفته ای دو جلسه و به مدت ده جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش قرار گرفتند. ابزار پژوهش، مقیاس افسردگی هامیلتون بود. داده های بدست آماده با استفاده از تحلیل کواریانس تک متغیره تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها: 

    نشان داد که بین تیوری انتخاب و رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد در اثربخشی بر افسردگی تفاوت معناداری وجود دارد و رویکرد تیوری انتخاب براین متغیر اثربخش تر بوده است.

    نتیجه گیری: 

    می توان نتیجه گرفت؛ روش تیوری انتخاب از رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد بر نشانگان افسردگی اثربخش تر است

    کلیدواژگان: رویکرد مبتنی بر پذیرش و تعهد، تئوری انتخاب، نشانگان افسردگی، نوجوانان
  • فاطمه سبحانی، شهره قربان شیرودی*، آناهیتا خدابخشی کولایی صفحات 104-112
    هدف

    بخشش و صمیمیت در میان زوجین، از عوامل مهم ایجاد ازدواج های پایدار است زیرا هر چه هر چه بخشش و صمیمیت در زوجین بیشتر شود، سطح تعارضات خانوادگی کاهش می یابد، بنابراین پژوهش حاضر با هدف اثر بخشی طرحواره درمانی بر بخشودگی  و ترس از صمیمیت زوجین متعارض انجام پذیرفت.

    مواد و روش ها

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود، از زوج های متعارض مراجعه کننده به مراکز مشاوره و خدمات روانشناسی مناطق 1 و 5 شهر تهران در سال 1398 که در پرسشنامه ترس از صمیمیت (FIS) دسکانتر و ثلن (1991)، نمره بالا و در مقیاس بخشودگی بین فردی IFI-25 احتشامزاده، احدی، عنایتی و حیدری (1389) نمره پایین دریافت کرده بودند تعداد 20 زوج (40 نفر) به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. سپس گروه آزمایش در 12جلسه ی 90 دقیقه ای طرحواره درمانی شرکت کردند. بعد از اتمام مداخلات، گروه ها پرسشنامه های مذکور را مجددا را تکمیل نمودند.

    یافته ها

     نتایج حاصل از تحلیل کواریانس نشان داد که زوج درمانی مبتنی بر طرحواره بر بخشودگی و ترس از  صمیمیت زوجین متعارض تاثیر معنادار داشت. به این صورت که طرحواره درمانی  باعث  افزایش بخشودگی   و کاهش ترس از صمیمیت زوجین متعارض شد (0/05 >p)

    نتیجه گیری

     زوج درمانی  مبتنی برطرحواره می تواند به عنوان یک رویکرد موثر در زمینه افزایش بخشودگی و کاهش ترس  از صمیمت زوجین  مورد استفاده روانشناسان و مشاران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، بخشودگی، ترس از صمیمیت
  • زینب امام دوست، نگین جباری*، کیومرث نیازآذری صفحات 113-123
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مدیران جامعه ی مدرن و رویارویی با چالش های اخلاق حرفه ای (مطالعه موردی: مدارس گرگان) انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از حیث هدف کاربردی، و از نظر روش توصیفی از نوع زمینه یابی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران مدارس متوسطه دوره اول ودوم شهر گرگان در سال تحصیلی 97-98  به تعداد 256 نفر بود که طبق فرمول کوکران، تعداد 153 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند.  ابزار اندازه گیری شامل پرسشنامه محقق ساخته بود، که روایی سازه آن، با استفاده از روش تحلیل عاملی و مقدار پایایی آن از طریق ضریب آزمون آلفای کرونباخ  مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون کلموگوروف- اسمیرنوف K-S جهت نرمال بودن متغیرهای پژوهش و جهت پاسخگویی به سوالات پژوهش از تحلیل رگرسیونی و  معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و LISREL  استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد مدیران توان پیش بینی مواجهه با چالش های اخلاق حرفه ای را دارا می باشد و 65.3% واریانس متغیر چالش های اخلاق حرفه ای به وسیله نقش مدیران تعیین می شود. همچنین 69 درصد ادراک مدیران از چالش های اخلاق حرفه ای در مدارس شامل نه بعد 1-قانون-مداری ، 2-اخلاق-مداری، 3-دانش-مداری، 4-منش-رهبرانه ، 5-مسئولیت پذیری متعهدانه ، 6-رقابت پذیری ، 7-توسعه محوری ، 8-اقتدارگرایی سازنده ، 9-آینده نگری ، می باشد.

    نتیجه گیری

      نتایج نشان داد بین  ادراک مدیران با تکوین اخلاق حرفه ای در مدارس تاثیر مثبت و معنی داری  وجود دارد.

    کلیدواژگان: ادراک مدیران، اخلاق حرفه ای، جامعه مدرن
  • بهناز قاسمی ورنیاب، محمدعلی رحمانی*، محمدرضا زربخش بحری، شهنام ابوالقاسمی صفحات 124-133
    هدف

    این پژوهش با هدف ارایه مدل ساختاری تعهد زناشویی بر اساس بلوغ عاطفی با میانجی گری صمیمیت و تحریف های شناختی بین فردی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش از نظر هدف، کاربردی، از نظر رویکرد کمی، و از نظر زمان گردآوری داده ها از نوع مقطعی و  از نظر روش پژوهش همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه زنان متاهل مراجعه کننده به سرای محلات شهر تهران در سال 1399 تشکیل دادند، که از میان آنها، تعداد 300 نفر با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. در این پژوهش از ابزارهای تعهد زناشویی (آدامز و جونز، 1997)، بلوغ عاطفی (سینگ و بهارگاوا، 1991)، صمیمیت زوجین (بروک و اومن، 1998) و تحریف های شناختی بین فردی (حمامچی و اوزتورک، 2004) استفاده شد که همگی از اعتبار و پایایی قابل قبولی برخوردار بودند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-V23 و Amos-V8.8 استفاده گردید. همچنین به منظور پاسخگویی به فرضیه های پژوهش از مدل یابی معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که متغیر بلوغ عاطفی بر متغیر تعهد زناشویی اثر غیرمستقیم و معنی داری دارد (p<0.05). صمیمیت بر تعهد زناشویی به طور مستقیم اثر می گذارد (p<0.05). تحریف های شناختی بین فردی نیز بر تعهد زناشویی به طور مستقیم اثر می گذارد (p<0.05).

    نتیجه گیری

    نتایج های پژوهش نشان داد که مدل از برازش مناسبی برخوردار است. لذا توجه به متغیرهای مذکور در پیشگیری و طراحی درمان های مناسب تر به پژوهشگران و درمانگران یاری می رساند

    کلیدواژگان: تعهد زناشویی، بلوغ عاطفی، صمیمیت، تحریف های شناختی بین فردی
  • سارا اتفاقی، محسن جدیدی*، صادق تقی لو صفحات 134-150
    هدف

    هدف از این پژوهش ساخت و اعتباریابی پرسشنامه عشق بر اساس دیدگاه دانشمندان ایرانی-اسلامی است.

    مواد و روش ها

    نخست با مطالعه عمیق و بررسی مستندات فرم اولیه پرسشنامه با 65 سوال ساخته شد. در این مرحله پرسشنامه 65 سوالی بر پایه یک نمونه تصادفی40 تایی از جامعه هدف، پایایی اولیه ابزار در هر حیطه با محاسبه آلفای کرونباخ ارزیابی گردید در این مرحله ضریب آلفای پرسشنامه 65 سوالی محاسبه شد و 9 سوال پایایی مناسبی نداشته و از تحلیل استخراج شدند اما باقی 56 سوالات پرسشنامه از همسانی درونی مناسبی برخوردار بودند. که در 7 عامل گمجانده شدند تعداد سوالات به تفکیک عامل ها عبارتند از: بینش 11، کمال 9، قوه محرکه5، صمیمیت 9، هوس 8، ایثار7 و بخشش 7 گویه تدوین شد.

    یافته ها

    با توجه به اینکه توافق کلی در مورد حجم نمونه  وجود ندارد، ولی به زعم بسیاری از پژوهشگران حداقل حجم نمونه لازم 250 میباشد. بنابراین پرسشنامه نهایی در نمونه آماری (281)  به صورت نمونه گیری تصادفی اجرا گردید. از تعداد کل نمونه آماری تعداد 21 پرسشنامه در مرحله غربالگری داده ها کنار گذاشته شد و 260 پرسشنامه وارد تجزیه وتحلیل آماری شد.در تحلیل عاملی تاییدی حیطه های پرسشنامه عشق گویه های دارای بارعاملی کمتر از 4/0 در هر حیطه حذف گردیدند. به طوری که 3 سوال از عامل بینش، 2 سوال از عامل کمال، 1 سوال از عامل قوه محرکه، 1 سوال از عامل هوس، 1 سوال از عامل ایثار و 1 سوال از عامل بخشش به دلیل داشت بار عاملی کمتر از 4/0 باید حذف شوند. در تحلیل های مربوط به نظریه کلاسیک 2 سوال از عامل بینش، یک سوال از عامل کمال، دو سوال از عامل صمیمیت و  یک سوال از عامل هوس نیز حذف شد. اما تحلیل های مربوط به نظریه سوال-پاسخ منجر به حذف هیچ سوالی نشد. در نهایت تعداد گویه های پرسشنامه عشق با 7 عامل در 41 گویه گنجانده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد ویژگی های روان سنجی پرسشنامه نهایی تدوین شده مطلوب بوده  و دارای هنجار است. می توان از این پرسشنامه جهت سنجش عشق طبق دیدگاه اندیشمندان ایرانی-اسلامی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: هنجاریابی، عشق، دانشمندان ایرانی-اسلامی
  • رضا علی پور، طهمورث شیری*، محمودرضا محمدطاهری صفحات 151-158
    هدف

    پژوهش حاضر تلاش دارد به ارایه نحوه آماده سازی اخبار و پرداختن سایت های خبری بی بی سی فارسی، صدای آمریکا و العالم نسبت به موضوع ازدواج سفید در یک بازه زمانی یکسان بپردازد تا ضمن بیان تفاوت ها و تشابهات خبری در قبال آن، مولفه های مرتبط را شناسایی و عرضه نماید. هدف از این پژوهش بازنمایی تطبیقی اخبار "ازدواج سفید" می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش شامل 3 هدف اصلی و 7 هدف فرعی و 12 فرضیه بوده و روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت تمام شماری است و شامل همه اخباری است که در سایت های مذکور ثبت شده اند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی نحوه گزینشگری، شناخت شیوه ها و شگردهای بازنمایی پدیده اجتماعی" ازدواج سفید" در سایت های خبری العالم، بی بی سی فارسی و صدای آمریکا بود. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش، تحلیل محتواست. در تحلیل محتوا پژوهشگر پیام هایی را که تولید کرده اند مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. در این پژوهش کلیه اخبار مرتبط با ازدواج سفید (در سال های 1396 و 1397) که در سایت های خبری "العالم"،"بی بی سی" و " صدای امریکا"درج شده است، به عنوان جامعه آماری محسوب می شود. روش نمونه گیری به صورت تمام شماری است و برای انجام این تحقیق تمام اخبار مرتبط با ازدواج سفید مندرج در سایت های خبری مزبور؛ جمع آوری، از طریق برگه های کد گذاری و منطبق با دستور العمل، کدها استخراج و داده ها از طریق نرم افزارSPSS  پردازش شد.

    یافته ها

      نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که در بازنمایی پدیده اجتماعی" ازدواج سفید" در رسانه ها، پوشش خبری با استفاده از شیوه ها و تکنیک های رسانه ای بازنشر شده بود. همچنین رابطه معناداری میان سایت ها از نظر میزان پوشش اخبار اختصاص داده شده به پدیده ازدواج سفید قابل مشاهده بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش بیشترین اخبار مرتبط با پدیده ازدواج سفید توسط سایت خبری بی بی سی فارسی و در قالب اخبار فرآیند مدار با تیترهای استنباطی و با بهره گیری از ارزش های خبری برخورد در حوزه های اجتماعی و قضایی پوشش داده شده بود.

    کلیدواژگان: ازدواج سفید، بی بی سی فارسی، العالم، صدای آمریکا، بازنمایی
  • فرهاد دلق پوش، صادق رضایی*، ابوطالب سعادتی شامیر صفحات 159-167
    هدف

    هدف این پژوهش طراحی مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق بود.

    مواد و روش‌ها: 

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش اجرا مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه پژوهش دانش‌آموزان پسر دوره متوسطه دوم استان گیلان در سال تحصیلی 400-1399 بودند که طبق جدول کرجسی و مورگان از میان آنها 400 نفر با روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق‌ساخته (34 گویه‌ای) بود که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان تایید و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 97/0 محاسبه شد. داده‌ها با روش تحلیل عاملی اکتشافی و مدل‌یابی معادلات ساختاری در نرم‌افزارهای SPSS-25 و LISREL-8.8 تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    یافته‌ها نشان داد که هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق در دانش‌آموزان دارای پنج عامل دانش، فهم، ترکیب، کاربرد و ارزشیابی بود که بار عاملی همه آنها بالاتر از 70/0 بود و این پنج عامل با هم توانستند 51/67 درصد از واریانس کل را تبیین کنند. همچنین، مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق در دانش‌آموزان برازش مناسبی داشت و دانش بر ترکیب و کاربرد، ارزشیابی بر فهم و کاربرد، ترکیب و فهم بر کاربرد اثر معنادار مستقیم و دانش با میانجی ترکیب بر کاربرد و ارزشیابی با میانجی فهم بر کاربرد اثر معنادار غیرمستقیم داشتند (05/0>P).

    نتیجه‌گیری: 

    با توجه به یافته‌ها، بکارگیری مدل هوش تجاری موفق بر مبنای فلسفه تربیتی اسلام و مولفه‌های هوش تجاری و هوش موفق توسط متخصصان و برنامه‌ریزان حوزه آموزش‌وپرورش ضروری است.

    کلیدواژگان: هوش تجاری موفق، فلسفه تربیتی اسلام، هوش تجاری، هوش موفق
  • روح الله رحمانی، ابوالقاسم مسیح آبادی*، محمدرضا شورورزی، علیرضا مهرآذین صفحات 168-178

    پژوهش حاضر با هدف مطالعه بررسی رابطه بین صفات معنوی با کیفیت سود در مدیران شرکت های عضو بورس اوراق بهادار تهران اجرا شد . نمونه پژوهش شامل 124 نفر از مدیران بودند. در این پژوهش از پرسشنامه صفات معنوی که توسط رجایی، کدکنی، دایی، 1394 ساخته شد و پایایی آن بر اساس ضریب آلفای کرنباخ %87 به دست آمده، استفاده شد.  در این پرسشنامه 9 مولفه از مجموع صفات معنوی (قناعت، توکل به خدا، صداقت و راستگویی، شاکر بودن، نوعدوستی، تواضع و فروتنی، عفو و بخشش، سخاوتمندی، صبور و بردباری) مورد سنجش و ارزیابی قرار گرفت. جهت اندازه گیری کیفیت سود از مدل تعدیل شده جونز استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی از نوع همبستگی و رگرسیون استفاده شد، که نتایج پژوهش نشان داد، بین صفات معنوی و کیفیت سود با ضریب همبستگی (199/0=r) در سطح 027/0≤p  رابطه معناداری وجود داشت. همچنین نتایج نشان داد که مولفه های صفات معنوی مدیران می تواند کیفیت سود شرکت ها را پیش بینی کند.

    کلیدواژگان: صفات معنوی، کیفیت سود، روانشناسی دین، مدیران، بورس اوراق بهادار تهران
  • محمدرضا احتشامی، زینب گلزاری*، لیلا فتحی ورنوسفادرانی صفحات 179-195
    هدف

    این پژوهش با هدف شناسایی و تعیین مولفه های دوره های توسعه حرفه ای با رویکرد یادگیری معکوس طراحی واجرا شده است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر به صورت کیفی و با روش تحلیل محتوا انجام شد و جامعه پژوهش، اعضای هیات علمی دانشگاه فرهنگیان و آشنا با دوره های توسعه حرفه ای بود که باروش نمونه گیری هدفمند و از نوع شبکه متخصصان انتخاب شدند. تعداد مشارکت کنندگان در پژوهش بر اساس منطق نمونه گیری در پژوهش های کیفی و اصل اشباع نظری تعیین و شامل 14 نفر از صاحبنظران و اعضای هییت علمی  دانشگاه فرهنگیان بودند. برای جمع آوری اطلاعات مورد نیاز در بخش کیفی از مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. دسته بندی داده ها در قالب کدگذاری باز، کدگذاری محوری و با استفاده از نرم افزار MAXQDA2020  صورت گرفت و 950 کد اولیه و 48 مقوله فرعی و 11 مقوله اصلی استخراج شد. روایی پژوهش مورد بررسی قرارگرفته و برای تعیین پایایی از روش پایایی بازآزمون (82%) و روش پایایی توافق بین دوکدگذار (78%) استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد مولفه های توسعه حرفه ای در 11 دسته عوامل نهادی، حمایت و پشتیبانی، توسعه آموزشی، توسعه پژوهشی، توسعه خدماتی، توسعه فردی، توسعه فرهنگی و توسعه سازمانی، اخلاق، پداگوژی، قالب های یادگیری می باشد.

    نتیجه گیری

    دانشگاه فرهنگیان در سال های اخیر بسترسازی مناسبی جهت توسعه حرفه ای کارکنان و اساتید این دانشگاه فراهم نموده است، ولی تا به حال نتوانسته است  دوره های توسعه حرفه ای اساتید دانشگاه را با استفاده از فناوری های جدید نهادینه کند

    کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، یادگیری معکوس، یادگیری ترکیبی، دانشگاه فرهنگیان
  • روناک شجاعیان، منصور صمدی*، علی نوروزی مبارکه صفحات 196-209
    هدف

    ظهور برند شخصی در اواخر دهه 1990 نتیجه ی یکسان سازی نیروهای اقتصادی بود که بعدها به یک روش برای جایگاه یابی خود در محیط کار رقابتی تبدیل شد. سوال اصلی این است که: چگونه میتوان با در نظر گرفتن عوامل اجتماعی و فرهنگی به تدوین استراتژی اصلاح برند شخصی پرداخت؟ بنابراین هدف از این پژوهش بررسی وضعیت الگو در ایران و شناسایی مولفه های اثرگذار در ارتقای آن بوده است. از روش های مصاحبه، مشاهده و فیش برداری جهت گردآوری اطلاعات استفاده شده است.

    مواد و روش ها

    مشارکت کنندگان به گونه ای انتخاب شدند که فعالیت آنها در رابطه با برند سازی و برند شخصی بوده؛ با توجه به روش نمونه گیری گلوله برفی، تعداد نمونه بین 10 تا 25 نفر و در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تجزیه و تحلیل تم استفاده شد.

    یافته ها

    پس از انجام مصاحبه ها و پیاده نمودن آن ها، با برش زدن متن مصاحبه، مفهوم پردازی، مقوله بندی و دسته بندی آن ها در مقوله های اصلی و فرعی، تحلیل داده ها با استفاده از روش کدگذاری باز و محوری و طبقه بندی واحدهای متنی موجود، طبقه های معنی دار و منطقی (تم)، انجام شد. نام تجاری شخصی تنها راه برای نجات از ناپایداری های اقتصادی است.

    نتیجه گیری

    این استراتژی موجب کاهش ریسک، کاهش هزینه و افزایش صرفهجویی در هزینه ها میگردد. این تحقیق می تواند به افزایش دانش در زمینه انتخاب و برند شخصی بپردازد، چرا که در این پژوهش تلاش می شود تا با ارایه الگویی به درک بهتری از استراتژی اصلاح برند شخصی با در نظر گرفتن عوامل اجتماعی و فرهنگی بپردازد.

    کلیدواژگان: برند شخصی، توسعه برند، مدیریت شهرت، استراتژی اصلاح برند شخصی، تصویر برند
  • مریم باقری، فریبا حنیفی*، محمدنقی ایمانی صفحات 210-225
    هدف

    مقاله حاضر با هدف بررسی وضعیت شاخصهای رهبری تحول آفرین مدیران ابتدایی شهر تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق به لحاظ هدف، توسعه ای و از نظرنوع داده ها جزء تحقیقات آمیخته اکتشافی متوالی بود که به روش داده بنیاد انجام شد و از حیث روش، توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل تعدادی از خبرگان و در بخش کمی شامل کلیه مدیران زن و مرد مدارس ابتدایی دولتی شهر تهران  شامل 907 نفر که در سال تحصیلی99-1398مشغول به خدمت بودند.در بخش کیفی 12 نفر به روش هدفمند گلوله برفی و در بخش کمی تعداد 270 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان به روش خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود.روایی ظاهری پرسشنامه ها توسط خبرگان تایید و روایی محتوایی با کمک فرم های CVR  تایید شد. روایی سازه نیز، در قالب روایی همگرا مقادیر تمام بارهای عاملی بالای 50/0 بود و پایایی نیز با ضریب 881/0 تایید و در نهایت داده ها به صورت توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد؛ عوامل و مولفه های رهبری تحول آفرین شامل6 عامل اصلی و 18 مولفه  است که عبارتند از: عامل هویت مدارس (پویایی مدارس، هم افزایی مدارس، عامل ساختار سازمانی مدارس شامل عدم شفافیت در تدوین مقررات و قوانین اداری، عدم انعطاف پذیری آموزش و پرورش، عامل انگیزش سازمانی حاکم در آموزش و پرورش (رفع نیازهای مادی و روحی معلمان، اشاعه رفتارهای ارزشی، اشاعه رفتارهای اخلاقی، عامل ارتباطات سازمانی حاکم در آموزش و پرورش شامل برخورداری مدیران از خصایص رهبری) تاکید بر مهارتهای رفتاری، تاکید برانسانگرایی، تاکید بر علمی گرایی،عامل توسعه آموزش و پرورش شامل خلق تفکر استراتژیک در آموزش و پرورش، اصلاح پذیری آموزش و پرورش، توسعه اخلاقی آموزش و پرورش، رشد عملکردی آموزش و پرورش شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    از نظر مدیران مولفه های هم افزایی مدارس، شفافیت در تدوین قوانین اداری، انعطاف پذیری آموزش و پرورش، رفع نیازهای مادی و روحی معلمان، مهارتهای رفتاری و انسان گرایی و رشد عملکردی آموزش و پرورش در وضعیت مطلوبی بسر نمی برد.

    کلیدواژگان: رهبری تحول آفرین، مدیران مدارس، هویت مدارس، ساختار سازمانی، انگیزش سازمانی
  • مریم ساسانی، اسدالله مهرآرا*، ذبیح الله غلامی رودی، سید جعفر موسوی صفحات 226-240
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر، مدل مدیریت بیوریتم مدیران آموزش عالی مبتنی بر رویکرد فازی است.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق ترکیبی و طرح تحقیق نیز از نوع آمیخته اکتشافی (کیفی - کمی) است. جامعه آماری در بخش کیفی مدیران ارشد و اساتید رشته مدیریت رفتار سازمانی در مراکز آموزش عالی و در بخش کمی، مدیران، معاونین و اعضاء هییت علمی مراکز آموزش عالی غرب استان مازندران در تابستان 1399، بتعداد 1044 نفر بوده، در بخش کیفی با استفاده از روش گلوله برفی 15 نفر از خبرگان، با پرسشنامه نیمهساختاریافته و ساختاریافته و در بخش کمی، برای سنجش مدل، پرسشنامه محقق ساختهای با روش نمونه گیری خوشهای نسبی  در بین 281 تن از نمونه ها توزیع گردید. روایی پرسشنامه با روش صوری و محتوایی و پایایی آن با روش آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. داده های کیفی با تکنیک دلفی فازی با نرم افزار SPSS و داده های کمی با مدلسازی معادلات ساختاری و بکارگیری تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با نرم افزار Smart PLS تحلیل گردید.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی حاکی از آن بوده که مدل مدیریت بیوریتم مدیران آموزش عالی دارای چهار سیکل و 28 بعد بشرح سیکل جسمی (تحرک و انرژی بالا، قدرت جسمی زیاد، صبر و پایداری فیزیکی، ضعف جسمانی، کاهش توانایی جسمی، کم تحرکی و بی حالی، انجام کارهای مفید و خستگی مفرط)، سیکل روحی (علاقهمندی به کار و زندگی، خوشرویی، بداخلاقی و تندمزاجی، زودرنجی، سردرگمی و ضعف روحی، عشق به اطرافیان، قدرت خلاقیت در امور و تحرکپذیری در مقابل رفتار دیگران)، سیکل فکری (ارتقاء قدرت هوش، درک مطلب و حافظه بالا، فراموشکاری، تنبلی فکری، قدرت تصمیم-گیری ضعیف، قدرت تفکر در امور، کسب ایده های جدید و عدم تمرکز بر امور شخصی و کاری) و سیکل شهودی (الهام درونی، حس ششم قوی، جذب انرژی منفی و جذب نیروهای معنوی و روحانی طبیعت) بودهاست.

    نتیجه گیری

    نتایج بخش کمی نشان داد که تمامی سیکلها و ابعاد مدل تدوینی پژوهش، مورد تایید واقع شدند.

    کلیدواژگان: مدیریت بیوریتم، آموزش عالی، دلفی فازی، معادلات ساختاری
  • احمد زمانی پهمدانی، بیت الله دیو سالار*، فخرالله ملائی کندلوس صفحات 241-252
    هدف

    امکان تغییر نحوه اجرای قصاص، یکی از مباحث مهم در حوزه فقه جزایی است.

    مواد و روش ها

    در مورد تغییر روش اجرای قصاص، دو موضوع قابل طرح است؛ استیفای قصاص با استفاده از روش ها و ابزارهای جدید و حکم استفاده از داروهای بیحس و بیهوش کننده به هنگام اجرای قصاص. درباره به کارگیری روش ها و ابزارهای جدید در قصاص، دو دیدگاه وجود دارد که به نظر می رسد دیدگاه راجح، قول آن دسته از فقیهانی است که می گویند به کارگیری ابزارها و روش های نوینی که آسانتر از شمشیر، ازهاق روح را حاصل می کنند شرعا واجب است و حکام اسلامی باید در جریان قصاص جانیان آن را به کار بگیرند. همچنین درباره جواز استفاده از داروهای بیهوش و بیحس کننده به هنگام استیفای قصاص به نظر می رسد بهترین دیدگاه، اناطه جواز به کارگیری این داروها به اذن و رضای مستحق قصاص (اعم از ولی دم یا مجنی علیه) است.

    یافته ها

    این دیدگاه همخوانی بیشتری با ادله شرعی و روح شریعت دارد و بیش از سایر دیدگاه ها با مقاصد تشریع قصاص سازگار است.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان از آن است که این مساله به صورت کلی، قابلیت طرح را دارد و فقها ابعاد مختلف آن را تبیین کردهاند. نکته بسیار مهم در مورد این مساله آنکه مصادیق آن مستحدث هستند و تنها در عصر اخیر و با تغییرات و پیشرفتهای علمی حاصلشده طرح شده اند.

    کلیدواژگان: قصاص، روش اجرا، تغییر، مجازات، استیفا
  • فرشته سلامی، سعید بهشتی*، معصومه صمدی صفحات 253-263
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی تحلیل و بررسی سیره حضرت زینب (س) جهت استخراج مبانی و اصول تربیت اخلاقی بود.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش با توجه به ماهیت آن، تحلیل محتوای کیفی از نوع قیاسی است و با توجه به موضوع این پژوهش، که به منظور بهره گیری در تعلیم و تربیت می پردازد، این پژوهش در زمره پژوهشهای کاربردی قرار می گیرد.

    یافته ها

    مهم ترین یافته های پژوهش شامل مبانی تربیت اخلاقی مستخرج از سیره و سخنان زینب (س) شامل بهره مندی انسان از فطرت توحیدی، کرامت انسانی، فطری بودن اخلاق، خردورزی و عقلانیت، شجاعت و تاثیر گذاری بر شرایط، جذبه حسن و فضیلت، اثرگذاری حجاب ظاهر بر باطن، ضعف نفس، توانمندی فهم حقایق، استدلال عقلی و اراده قوی، شاکر بودن انسان در پرتو احسان الهی، هدایت پذیری انسان، و هدف دار بودن انسان می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها نتایج نشان داد اصول تربیت اخلاقی شامل صداقت و درستکاری،  عفت پیشگی و پاکدامنی، اخلاق مداری، سعی محوری، آمادگی برای انجام نقش همسری و مادری، توکل و خدا محوری، محبت و احترام، سعه صدر، نظم و انضباط، تعقل و تفکر، تغییر و تحول باطن، عزت نفس، تکلیف و مسوولیت، ایثار و فداکاری، غفلت زدایی، و تقلید از الگوهای اخلاقی می باشد.

    کلیدواژگان: تربیت اخلاقی، سیره، زینب (س)، مبانی و اصول تربیت اخلاقی
|
  • Alireza Samadi, Zolfaghar Rashidi*, Hassan Shahraki Pages 1-8
    Purpose

    The present article was conducted with the aim of presenting the model of empowerment of teachers in West Azerbaijan province based on the Iranian-Islamic model of the document of fundamental transformation of education.

    Materials and Methods

    In terms of developmental purpose and data type, the research method was part of a series of consecutive exploratory research, which was both qualitative and quantitative, which was done by the foundation data method, and in terms of method, it was a survey description. The statistical population in the qualitative part includes a number of experts and in the quantitative part includes all male and female school principals of West Azerbaijan province who were employed in the academic year 1399, whose number was 37,000. In the qualitative part 12 people were targeted by snowballs and in the quantitative part 380 people were selected according to Krejcie and Morgan table by cluster and random sampling method. The research tool was a researcher-made questionnaire. The apparent validity of the questionnaires was verified by experts and the content validity was verified using CVR forms. The validity of the structure in the form of convergent validity was the values of all factor loads above 0.50 and the reliability was confirmed by a coefficient of 0.868.

    Findings

    The results showed; In the developed model, 6 main factors and 20 components, including transformation, including: (knowledge of the environment, organizational health, responsibility), improvement (skills development, development of participatory management, monitoring and evaluation), providing a learning environment, including (spreading learning culture, providing Educational equipment, financing) Individual organizational factors including (personality, organization, motivation) Transcendence including (strengthening the governance of the educational system, development of organizational communication, belief training, emphasis on scientific orientation) Empowerment including (semantics, effectiveness, self-efficacy, Sense of competence).

    Conclusion

    Also, the obtained model has a suitable structure.

    Keywords: Model empowerment, teachers, document of fundamental transformation of education, transformation, transcendence
  • Anahita Nabiei, Saeedeh Sadat Hosseini*, Keyvan Kakabaraie Pages 9-17
    Background

    Marriage is one of the oldest human relationships that reflects human personality and plays a prominent role in the direction of human life.

    Aims

    The present study aimed to provide a model of structural equations in relation to the tendency to divorce with communication skills and the health of the main family with the mediating role of marital intimacy and conflict between couples in Kermanshah.

     Method

    The statistical population of this study is all couples in Kermanshah and the sampling method is cluster. Among the eight municipal districts, District 8 was selected and 200 couples were selected as sample members. The tools used were the Kenzas Conflict Scale (1985), Walker and Thompsonchr('39')s Marital Intimacy (193), The Health of the Homeostat et al. (1985), Quinn Damchr('39')s Communication Skills (2001), Rosoltchr('39')s Divorce Tendency (1986). IBM AMOS 24 software was used to analyze the data.

    Results

    The health of the main family through marital conflicts and marital intimacy is related to the tendency to divorce (P <0.05). Communication skills through marital conflicts and marital intimacy are also associated with the tendency to divorce (P <0.05) and each of the variables of marital conflicts and marital intimacy is directly related to divorce (P <0.05).

    Conclusions

    Intimate and intimate marital relationship is based on considering the spouse in any situation. When couples reduce high communication skills, high intimacy, and low levels of conflict, they will certainly experience a lower tendency to divorce.

    Keywords: Original Family Health, Communication Skills, Marital Conflict, Marital Intimacy, Divorce Tendency
  • Fatemeh Sharifi, Zeinab Amin, Siavash Sheikhalizade* Pages 18-25

    Considering the importance of the Islamic lifestyle in all aspects of life from the point of view of the Islam, the purpose of this study was to explaining the mediating role of islamic life style in the relationship between of psychological capital and belief development in students. In this descriptive-correlational study, from among all students of various schools of Allameh Tabataba’i University in 2017-2018, 378 students (231 women and 147 men) were selected using multistage cluster sampling. The participants completed the scale of belief development (SBD), psychological capital questionnaire, and islamic life style test. Pearson correlation coefficient and path analysis method were used for data analysis. The results of Pearson correlation coefficient showed that there was a significant positive correlation between the self-efficacy, hope, resiliency, optimism and Islamic life style with Belief Development (P>0/01). Path analysis also showed that the basic research model was suitable for GFI، AGFI، CFI، NFI، PNFI، TLI indices, and Islamic Lifestyle had a mediatorial role in the relationship between Psychological Capital and Belief Development.  Regarding the results of this study, it can be concluded that the importance of Psychological Capital and Islamic Life style in increasing the Belief Development, therefore, should be improved the Psychological Capital and Islamic Life style with appropriate training in students.

    Keywords: Belief Development, Islamic Life style, Psychological Capital, Students
  • Mehrnaz Nooshkia*, Mohsen Rasooli, Mehdi Zare Bahram Abadi Pages 26-34

    Generalized anxiety disorder is one of the most common anxiety disorders observed in clinical centers and the general population. the purpose of this study was to compare the effectiveness of dialectical behavior therapy and acceptance and commitment on cognitive emotion regulation and reduction of intellectual anxiety in patients with generalized anxiety disorder. For this purpose, during a quasi-experimental study with pre-test and post-test design and control group, 45 patients with generalized anxiety disorder referred to counseling centers in Tehran were selected as available sample and randomly selected in three groups. The 15-person group (15 in the commitment and acceptance group; 15 in the dialectical behavior therapy group; and 15 in the control group) were replaced. Dialectical Behavior therapy (DBT) and Acceptance and Commitment (ACT) training programs were administered to the experimental groups during 14 sessions. the groups were assessed for cognitive emotion regulation and rumination at the beginning, end and two months after the study. the results of covariance showed that the mean of post-test rumination variable in the dialectic group was lower than that of the commitment and acceptance groups. Rumination variable in both treatment groups was less than control group.the mean of emotional adjustment components in dialectical treatment group is lower than that of commitment and acceptance group. this study supports the need for controlling emotional regulation and rumination in people with generalized anxiety.

    Keywords: : acceptance, Commitment Therapy, Dialectical Behavior Therapy, Intellectual Rumination, Cognitive Emotion Regulation, Generalized Anxiety
  • Zohreh Balagabri, Mokhtar Arefi*, Karim Afshari Nia, Hassan Amiri Pages 35-40

    The aim of this study was to Comparison of the Effectiveness of Family Education with Glasserchr('39')s Reality Therapy Approach and Ellischr('39')s Rational-Emotional-Behavioral Approach on Social Adjustment in Elementary Students by promoting Family Performance . The statistical population consisted of all parents and students of the fifth and sixth grades of the three regions of Kermanshah, which among them, 75 students with their parents were selected, based on multistage random sampling method and they were randomly assigned to three groups. The first group based on Glasserchr('39')s reality therapy, and the second group based on Ellischr('39')s rational-emotional-behavioral approach were received the necessary training for two and a half months, and the control group was received no intervention during this period. The data were analyzed according to one-variable and multi-variable Covariance analysis and LSD post hoc test. The results showed that family education based on reality therapy approach and rational-emotional-behavioral approach on family function (P<0.01) and social adjustment of children (P<0.01, F=30.14) are effective. However, the mean difference in the family function scores between the first and second groups was not significant (M=0.04, P>0.05). Also, the mean difference in the scores of social adjustment of children between the first and second groups was not significant (M=1. 56, P>0.05). As a result, it can be concluded that family education with Glasserchr('39')s reality therapy approach and Ellischr('39')s rational-emotional-behavioral approach on social adjustment of children by promoting family performance are effective but there is no significant difference between the effectiveness of them.

    Keywords: Family Education, Family Performance, Rational-Emotional-Behavioral Therapy, Reality Therapy, Social Adjustment of Children
  • Zohreh Riazi*, Samira Vakili, Mohammad Hemmati Pages 41-47

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of integrated mindfulness training  on adaptive behaviors and cognitive dissonance of adolescent girls with coping disorder. The present research method is quasi-experimental for groups that are incompatible with pre-test and post-test. The statistical population includes all first-year high school students with disability disorder. A total of 40 adolescents who were diagnosed with coping disorder (CSI-4) according to the Pediatric Symptomatic Questionnaire (CSI-4) were selected by available method and received two experimental and control groups. Harmon-Jones scales (DARQ scales) and Lambert et al.chr('39')s adaptive behavior scales were used to gather information. The experimental group participated in the training program in groups of 10 90-minute sessions, and the training program was implemented by the researcher. A covariance test was used to analyze the data. The findings show that mindfulness training improves the adaptive behaviors of exemplary people and reduces their arousal. But it has not had a significant effect on cognitive dissonance.

    Keywords: mindfulness education, adaptive behavior, cognitive dissonance
  • Zahra Naseri, Rasul Mohammadjafari* Pages 48-57

    The development of moral virtues and the elimination of vices are among the most important goals of moral education in religious teachings; therefore, the verses and narrations of the Infallibles are full of the principles and methods of moral education and one of the contemporary interpretations that has paid much attention to this important issue. It is an exemplary interpretation. Therefore, this descriptive-analytical research seeks to answer the question of what are the principles and methods of moral education in verses and hadiths based on interpretation of  Nemoneh? In this study, a total of 14 principles and 33 methods were extracted from the interpretation of the sample as the principles and methods of moral education; Grace, justice, dignity, reason, reminder, tolerance, expression or prohibition of love and precedence, and to achieve these principles, the following methods were obtained: self-indoctrination, self-imposed, insight, invitation to faith, duty-making, self-calculation , Contextualization, change of position, modeling, confrontation with the results of actions, stimulation of faith, infection, adornment of appearance, decoration of speech, exaggeration in forgiveness, repentance, evangelism, m Gift in reward, extensive assignment, warning, punishment to the extent of error, expression of ability, negligence, cultivation, teaching wisdom, good preaching, remembrance of blessings, instruction, step-by-step assignment, review of assignments, expression of love and anger, grant And prohibition and duty have been widely identified as methods of moral education.

    Keywords: Moral Education, interpretation of Nemoneh, Narrations, Religious Education, Educational Principles, Educational Method
  • Sajjad Yarian*, Zahra Dinparvar Pages 58-65

    Aims 

    Security and ontology are considered as two basic concepts in most religions, especially the religion of Islam and scientific theories in the field of humanities. The aim of this study was to investigate the effectiveness of ontological security training on religious identity, psychological safety, and job security among teachers.

    Instruments & Methods:

     In this quasi-experimental study was carried out using pre-test, post-test, and two-month follow-up design with control group, 30 female teachers referred to Farhangian Counseling Center of Yasuj were selected by purposive sampling method and were randomly classified into the experimental and control groups that each group included 15 subjects, and were assessed using religious identity, psychological safety, and perceived job insecurity questionnaires. The experimental group participated in 6 sessions-75 minutes of ontological security training, but the control group received no training session. Data were analyzed using repeated measures ANOVA in SPSS v. 24.

    Findings :

    The mean scores of religious identity and mental security in the experimental group showed an increase compared to the control group in the post-test and follow-up stages, and this increase was also observed in the mean scores of job security in the post-test stage, but there was a decrease in the follow-up stage. In the post-test phase, the effect of ontological security training on religious identity (P<0.05), psychological safety (P<0.01), and job security (P<0.01) was significant. Also, in the follow-up phase, the effectiveness of this method on religious identity (P<0.01) and psychological security (P<0.01) continued, but this continuum was not observed on job security (P>0.05).

    Conclusion :

    The ontological security training is effective in improving religious identity, psychological safety, and job security, but continuation of its effectiveness on job security depends on other factors such as social components.

    Keywords: Ontological Security, Identity Security, Religious Identity, Psychological Safety, Job Security
  • MohammadAli Akbari Kia, Zeinolabedin Amini Sabegh*, Ehsan Sadeh Pages 66-74

    The aim of this study was to design and explain the model of ethical-oriented organizational culture in order to promote office health. This research is mixed (qualitative-quantitative) in terms of applied purpose, in terms of approach, exploratory, and in terms of data analysis. In the qualitative phase of the research and in order to design a model based on the data theory methodology of the foundation, a group of experts in the field of human resources including university professors and senior managers of government organizations and prominent consultants were selected and interviewed in depth. In this phase, the snowball sampling method was used and this process continued until the researcher reached theoretical saturation and a total of 9 interviews were conducted. In the quantitative phase, all government employees of Hamedan city were considered as a statistical population and among them, 350 people were selected from the stratified random sampling method with proportional division as a statistical sample. In the qualitative phase of the research, because the foundation data theory method was used, the main tool for data collection was in-depth and unstructured interviews with experts. In the quantitative phase of the research, the main data collection tool was a closed and researcher-made questionnaire consisting of 42 items that was designed based on the initial conceptual model. In the quantitative phase of the research, SPSS, Lisrel and smartPLS software were used for descriptive and inferential analysis. Finally, the research results led to the design of a green marketing process model in pharmaceutical companies (based on the paradigm model structure) and the hypothetical relationships of the model in a large community were tested and confirmed.

    Keywords: Ethical Organizational Culture, Organizational Health, Government Organizations, Data Theory
  • Sharareh Ranjbar Bahadori, Somayyeh Taklavi*, Reza Kazemi Pages 75-84
    Purpose

    The aim of this study was to compare short-term psychotherapy and self-compassion therapy based on health and positive personality abilities in betrayed women.

    Materials and Methods

    This research method is quasi-experimental and for data collection, pre-test-post-test design (three groups) with two experimental groups and a control group has been used. The statistical population of the study consisted of all betrayed women referring to counseling centers and psychological services in Tehran in 2020, from which 60 people were selected by convenience sampling method and randomly divided into two experimental groups (20 people in each group). And a control group (20 people) was assigned. The experimental group underwent intensive and short-term psychodynamic therapy for 8 sessions of 90 minutes and the experimental group based on compassion therapy received 8 sessions of 90 minutes and the control group remained on the waiting list. The tools used in the present study included competencies and values ​​in practice (Patterson and Seligman, 2004) which were used in two stages of pre-test and post-test. Analysis of data obtained from the questionnaire was performed through spss-v23 software in two descriptive and inferential sections (analysis of covariance and multivariate analysis of covariance).

    Findings

    The results showed that both interventions used in this study can significantly improve the positive personality abilities of betrayed women. Also, group therapy based on short-term and intensive psychodynamics is more effective than group therapy based on compassion on improving the positive personality abilities of betrayed women in the post-test.

    Conclusion

    Therefore, this study, while confirming the effectiveness of short-term psychotherapy in increasing positive personality empowerment, showed that intensive and short-term psychotherapy for betrayed women can be used and can be used as a psychological intervention along with other interventions. To be placed.

    Keywords: Positive Character Strengths, Psychodynamic Therapy, Self-Compassion Therapy, Betrayal
  • Afsaneh Bahrami, Farided Dokaneifard*, Malek Mirhashemi Pages 104-112
    Purpose

    This study was to compare the effectiveness of educational intervention approach based on acceptance and commitment and group theory selection approach on depressive syndrome in adolescents.

    Materials and Methods

    The present study was a quasi-experimental comparison with pretest-posttest and control group. The statistical population was all the second grade students of the second year of high school in the fifth education district of Tehran province in the 98-99 academic year. The research sample consisted of 30 students who were selected by combined sampling method from simple and non-random random sampling available and voluntarily from 120 eleventh grade students and were replaced in two experimental groups and one control group. The experimental groups were trained twice a week for ten sessions of 90 minutes. The research instrument was the Hamilton Depression Scale. The obtained data were analyzed using univariate analysis of covariance.

    Findings

    It showed that there is a significant difference between the theory of choice and the approach based on acceptance and commitment in effectiveness on depression and the approach of the theory of choice has been more effective for this variable.

    Conclusion

    can be concluded; The theory selection method is more effective than the acceptance and commitment based approach on depressive symptoms.

    Keywords: Acceptance, Commitment Approach, Selection Theory, Depressive Syndrome, Adolescents
  • Fatemeh Sobhani, Shohreh Ghorban Shirodi*, Anahita Khodabakhshi Kolaei Pages 104-112
    Purpose

    Forgiveness and intimacy among couples is one of the important factors in creating lasting marriages because the more forgiveness and intimacy in couples, the lower the level of family conflicts, so the present study aims to establish the effectiveness of schema therapy on forgiveness and fear. It was done from the intimacy of a conflicting couple.

    Materials and Methods

    The quasi-experimental research design was a pre-test-post-test with a control group. One of the conflicting couples referred to counseling centers and psychological services in districts 1 and 5 of Tehran in 1398 in the Fear of Intimacy Questionnaire (FIS). Descanter and Thalen (1991) received high scores and on the IFI-25 interpersonal forgiveness scale Ehteshamzadeh, Ahadi, Enayati and Heidari (2010) received low scores. 20 couples (40 people) were randomly selected and randomly assigned to The experimental and control groups were replaced. The experimental group then participated in 12 90-minute schema therapy sessions. After the interventions, the groups completed the questionnaires again.

    Findings

    The results of analysis of covariance showed that schema-based couple therapy had a significant effect on forgiveness and fear of conflicting couples intimacy. In this way, schema therapy increased forgiveness and decreased fear of conflicting couples intimacy (p> 0.05.)

    Conclusion

    Plan-based couple therapy can be used by psychologists and counselors as an effective approach to increase forgiveness and reduce fear of couples intimacy.

    Keywords: Methods
  • Zeinab Emamdost, Negin Jabbari*, Qumarth Niazazari Pages 113-123
    Purpose

    The present study was conducted with the aim of managers of modern society and facing the challenges of professional ethics (Case study: Gorgan schools).

    Materials and Methods

    The research method was applied in terms of purpose and descriptive in terms of method. The statistical population of the study included all high school principals in the first and second years of Gorgan in the academic year of 1997-98 to 256 people, according to Cochranchr('39')s formula, 153 people were selected by multi-stage cluster sampling. The measurement tool included a researcher-made questionnaire, the construct validity of which was confirmed by factor analysis method and its reliability was confirmed by Cronbachchr('39')s alpha coefficient. In order to analyze the data, Kolmogorov-Smirnov K-S test was used to normalize the research variables and to answer the research questions, regression analysis and structural equations were used using SPSS22 and LISREL software.

    Findings

    The findings showed that managers have the ability to predict the challenges of professional ethics and 65.3% of the variance variance of professional ethics challenges is determined by the role of managers. Also, 69% of principalschr('39') perceptions of professional ethics challenges in schools include nine dimensions: 1- law-orientation, 2- ethics-orientation, 3- knowledge-orientation, 4- leadership-behavior, 5- committed responsibility, 6- competitiveness, 7 - Development is central - 8 - Constructivist authoritarianism, 9 - Foresight.

    Conclusion

    The results showed that there is a positive and significant effect between the perception of principals and the development of professional ethics in schools.

    Keywords: Perception of managers, Professional Ethics, Modern Society
  • Behnaz Ghasemi Varniab, MohammadAli Rahmani *, MohammadReza Zarbakhsh Bahri, Shahnam Abolghasemi Pages 124-133
    Purpose

    The aim of this study was to present a structural model of marital commitment based on emotional maturity mediated by intimacy and interpersonal cognitive distortions.

    Materials and Methods

    The research method is applied in terms of purpose, quantitative in terms of approach, cross-sectional in terms of data collection time and correlational in terms of research method. The statistical population of this study consisted of all married women who referred to Sarai Mahallat in Tehran in 1399, from which 300 people were selected by multi-stage cluster random sampling. In this study, the tools of marital commitment (Adams and Jones, 1997), emotional maturity (Singh and Bahargawa, 1991), couple intimacy (Brooke and Oman, 1998) and interpersonal cognitive distortions (Hammachi and Ozturk, 2004) were used. All had acceptable credibility and reliability. SPSS-V23 and Amos-V8.8 software were used to analyze the data. Structural equation modeling was also used to answer the research hypotheses.

    Findings

    The results showed that the variable of emotional maturity has an indirect and significant effect on the variable of marital commitment (p <0.05). Intimacy directly affects marital commitment (p <0.05). Interpersonal cognitive distortions also directly affect marital commitment (p <0.05).

    Conclusion

    The results showed that the model has a good fit. Therefore, paying attention to the mentioned variables in prevention and designing more appropriate treatments helps researchers and therapists.

    Keywords: Marital Commitment, Emotional Maturity, Intimacy, Interpersonal Cognitive Distortions
  • Sarah Etefaqi, Mohsen Jadidi *, Sadegh Taghilou Pages 134-150
    Purpose

    The purpose of this study is to construct and validate a love questionnaire based on the views of Iranian-Islamic scientists.

    Materials and Methods

    First, a questionnaire with 65 questions was created by in-depth study and reviewing the documents of the initial form. At this stage, a 65-item questionnaire based on a random sample of 40 from the target population, the initial reliability of the instrument in each area was assessed by calculating Cronbach's alpha. The remaining 56 questions of the questionnaire had good internal consistency. Which were lost in 7 factors, the number of questions according to the factors are: insight 11, perfection 9, motivation 5, intimacy 9, lust 8, selfsacrifice 7 and forgiveness 7 items were compiled.

    Findings

    Considering that there is no general agreement about the sample size, but according to many researchers, the minimum required sample size is 250. Therefore, the final questionnaire in the statistical sample (281) was administered by random sampling. Out of the total number of statistical samples, 21 questionnaires were excluded in the data screening stage and 260 questionnaires were included in statistical analysis. In confirmatory factor analysis of love questionnaire domains, items with a factor load of less than 0.4 in each domain were removed. So that 3 questions from the factor of insight, 2 questions from the factor of perfection, 1 question from the factor of motivation, 1 question from the factor of lust, 1 question from the factor of self-sacrifice and 1 question from the factor of forgiveness because the factor load is less than 0.4 should be removed. To be. In the analysis of classical theory, two questions from the factor of insight, one question from the factor of perfection, two questions from the factor of intimacy and one question from the factor of lust were also omitted. But the question-and-answer theory analysis did not eliminate any questions. Finally, the number of items in the love questionnaire with 7 factors was included in 41 items.

    Conclusion

    The results showed that the psychometric properties of the final questionnaire were desirable and had a norm. This questionnaire can be used to measure love according to the views of Iranian-Islamic thinkers.

    Keywords: Normativeization, Love, Iranian-Islamic Scientists
  • Reza Alipour, Tahmures Shiri*, MahmodReza Mohammad Taheri Pages 151-158

    purpose: 

    The present study tries to present the news preparation and coverage of BBC Persian, VOA and Al-Alam news sites on the subject of white marriage in the same period of time in order to identify differences and similarities in the news, identify the relevant components and Offer. The purpose of this study is a comparative representation of "white marriage" news.

    Materials and Methods

    This study includes 3 main objectives, 7 sub-objectives and 12 hypotheses. The sampling method in this study is a census and includes all the news that are recorded in the mentioned sites. The main purpose of this study was to investigate how selectivity, knowledge of methods and techniques of representing the social phenomenon of "white marriage" in the news sites of Al-Alam, Persian BBC and VOA. The research method used in this research is content analysis. In content analysis, the researcher analyzes the messages they have generated. In this study, all news related to white marriage (in 1396 and 1397) that have been published in the news sites "Al-Alam", "BBC" and "Voice of America", is considered as a statistical population. The sampling method is numerical and to conduct this research, all the news related to white marriage in the mentioned news sites; The collection was extracted through coding sheets and in accordance with the instructions, the codes were extracted and the data were processed using SPSS software.

    Findings

    The results of the study showed that in representing the social phenomenon of "white marriage" in the media, news coverage was republished using media methods and techniques. Also, a significant relationship was observed between the sites in terms of the amount of news coverage dedicated to the phenomenon of white marriage.

    Conclusion

    Based on the research findings, most of the news related to the phenomenon of white marriage was covered by the BBC Persian news site in the form of process-oriented news with inferential headlines and using the news values ​​of dealing in social and judicial spheres.

    Keywords: White Marriage, Persian BBC, Al-Alam, Voice of America, Representation
  • Farhad DalghPoush, Sadegh Rezaie *, Aboutaleb Saadatee Shamir Pages 159-167
    Purpose

    The aim of this research was designing a successful business intelligence model based on the educational philosophy of Islam and the components of business intelligence and successful intelligence.

    Materials and Methods

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was cross-sectional from type of quantitative. The study population was male high school students in Guilan province in the academic years of 2020-21, which according to Krejcie and Morgan table from them number of 400 people, were selected as a sample by multistep cluster sampling method. The research instrument was a researcher-made questionnaire (34 items) whose content validity was confirmed by experts' opinion and its reliability was calculated by Cronbach alpha method 0.97. Data were analyzed by exploratory factor analysis and structural equation modeling in SPSS-25 and LISREL-8.8 software.

    Findings

    The findings showed that successful business intelligence based on educational philosophy of Islam and the components of business intelligence and successful intelligence in students had five factors of knowledge, understanding, composition, application and evaluation, which factor load of all was higher than 0.70 and these five factors together explain 67.51% of the total variance. Also, the successful business intelligence model based on the educational philosophy of Islam and the components of business intelligence and successful intelligence in students had a good fit and knowledge on composition and application, evaluation on understanding and application, composition and understanding on the application had a direct significant effect and knowledge with mediated of composition on application and evaluation with mediated of understanding on application had an indirect significant effect (P <0.05).

    Conclusion

    According to the findings, the use of successful business intelligence model based on the educational philosophy of Islam and the components of business intelligence and successful intelligence by experts and planners is essential in the field of education.

    Keywords: Successful business intelligence, educational philosophy of Islam, business intelligence, successful intelligence
  • Ruhollah Rahmani, Abolghasem Masihabadi*, MohammadReza Shoorvarzi, AliReza Mehrazin Pages 168-178

    The aim of this study was to investigate the relationship between spiritual attributes and profit quality in managers of companies listed on the Tehran Stock Exchange. The research sample consisted of 124 managers. In this study, the Spiritual Traits Questionnaire, which was developed by Rajaei, Kadkani, Daei, 2015 and its reliability was obtained based on Cronbach's alpha coefficient of 87%. In this questionnaire, 9 components of the total of spiritual attributes (contentment, trust in God, honesty and truthfulness, gratitude, altruism, humility, forgiveness, generosity, patience and forbearance) were measured and evaluated. The modified Jones model was used to measure profit quality. Descriptive statistics and inferential statistics of correlation and regression were used to analyze the data. The results showed that there was a significant relationship between spiritual traits and profit quality with correlation coefficient (r = 0.199) at the level of p 00.027. There was. The results also showed that the components of the spiritual traits of managers can predict the quality of corporate profits.

    Keywords: spiritual attributes, profit quality, psychology of religion, managers, Tehran Stock Exchange
  • MohammadReza Ehteshami, Zeinab Golzari*, Leila Fathi Vernosfadrani Pages 179-195
    Purpose

    This study aims to identify and determine the components of professional development courses with a flipped learning approach designed and implemented.

    Materials and Methods

    The present study was conducted qualitatively with content analysis method and the research community was faculty members of Farhangian University and familiar with professional development courses that were selected by purposive sampling and a network of specialists. The number of participants in the research was determined based on the sampling logic in qualitative research and the principle of theoretical saturation and included 14 experts and faculty members of Farhangian University. Semi-structured interviews were used to collect the required information in the qualitative section. Data were categorized in the form of open coding, axial coding using MAXQDA2020 software and 950 primary codes, 48 ​​sub-categories and 11 main categories were extracted. The validity of the research was examined and to determine the reliability, the reliability method of retesting (82%) and the reliability method of agreement between the two coders (78%) were used.

    Findings

    The research findings showed that the components of professional development in 11 categories are institutional factors, support and support, educational development, research development, service development, personal development, cultural development and organizational development, ethics, pedagogy, learning forms.

    Conclusion

    In recent years, Farhangian University has provided a suitable platform for the professional development of the staff and professors of this university, but so far it has not been able to institutionalize the professional development courses of university professors using new technologies

    Keywords: Professional Development, Flipped Learning, Combined Learning, Farhangian University
  • Ronak Shojaeian, Mansour Samadi*, Ali Norouzi Mobarakeh Pages 196-209
    Purpose

    The emergence of the personal brand in the late 1990s was the result of the unification of economic forces, which later became a way of positioning oneself in a competitive workplace. The main question is: how can a personal brand reform strategy be formulated taking into account social and cultural factors? Therefore, the purpose of this study was to investigate the status of the model in Iran and identify the effective components in its promotion. Interview, observation and receipt methods were used to collect information.

    Materials and Methods

    Participants were selected in such a way that their activities were related to branding and personal branding; According to the snowball sampling method, the number of samples was between 10 and 25 people and was considered. Theme analysis method was used to analyze the information.

    Findings

    After conducting the interviews and conducting them, by cutting the text of the interview, conceptualizing, categorizing and categorizing them into main and sub-categories, analyzing the data using open and axial coding method and classifying the existing text units, category Significant and logical (themes) were performed. Personal branding is the only way to escape from economic instability.

    Conclusion

     this research can increase the knowledge in the field of personal selection and branding, because in this research, an attempt is made to provide a model to better understand the strategy of personal branding by considering social and cultural factors.

    Keywords: Personal Brand, Brand Development, Reputation Management, Personal Brand Modification Strategy, Brand Image
  • Maryam Bagheri, Fariba Hanifi*, MohammadNaghi Imani Pages 210-225
    Purpose

    The aim of this article was to investigate the status of transformational leadership indicators of primary managers in Tehran.

    Materials and Methods

    In terms of purpose, the research method was developmental and in terms of data type, it was a part of a series of mixed exploratory researches that was performed by the data foundation method and in terms of method, it was a descriptive survey type. The statistical population in the qualitative section includes a number of experts and in the quantitative section includes all male and female principals of public elementary schools in Tehran, including 907 people who were employed in the academic year 1399-99. In the qualitative section, 12 people were targeted by snowballs and in A small number of 270 people were selected by cluster and random sampling method according to Krejcie and Morgan table. The research tool was a researcher-made questionnaire. The apparent validity of the questionnaires was verified by experts and the content validity was verified using CVR forms. The validity of the structure in the form of convergent validity was the values ​​of all factor loads above 0.50 and the reliability was confirmed with a coefficient of 0.881 and finally the data were analyzed descriptively and inferentially.

    Findings

    The results showed; Factors and components of transformational leadership include 6 main factors and 18 components, which are: school identity factor (school dynamics, school synergy, school organizational structure factor including lack of transparency in the formulation of administrative rules and regulations, lack of flexibility in education, Factor of organizational motivation in education (meeting the material and spiritual needs of teachers, dissemination of value behaviors, dissemination of moral behaviors, agent of organizational communication in education, including managers having leadership characteristics) Emphasis on behavioral skills, emphasis on humanism, emphasis on science Orientation was identified as a factor in the development of education, including the creation of strategic thinking in education, the reformability of education, the ethical development of education, and the functional growth of education.

    Conclusion

    According to the principals of the synergistic components of schools, transparency in the formulation of administrative rules, flexibility of education, meeting the material and spiritual needs of teachers, behavioral and humanistic skills and functional growth of education are not in a favorable situation.

    Keywords: transformational leadership, school principals, school identity, organizational structure, organizational motivation
  • Maryam Sasani, Asadollah Mehrara*, Zabihullah Gholami Rudi, Seyed Jafar Moosavi Pages 226-240
    Purpose

    The purpose of this study is the biorhythm management model of higher education managers based on fuzzy approach.

    Materials and Methods

    The combined research method and research design are also of the exploratory mixed type (qualitative-quantitative). The statistical population in the qualitative part of senior managers and professors of organizational behavior management in higher education centers and in the quantitative part, managers, deputies and faculty members of higher education centers in the west of Mazandaran province in the summer of 1399, was 1044 people. Snowball method of 15 experts, with semi-structured and structured questionnaire and in the quantitative part, to measure the model, a researcher-made questionnaire with relative cluster sampling method was distributed among 281 samples. The validity of the questionnaire was confirmed by face and content method and its reliability was confirmed by Cronbach's alpha method. Qualitative data were analyzed by fuzzy Delphi technique with SPSS software and quantitative data were analyzed by structural equation modeling and exploratory and confirmatory factor analysis with Smart PLS software.

    Findings

    The results of the qualitative part indicate that the biorhythm management model of higher education managers has four cycles and 28 dimensions of physical cycle (high mobility and energy, high physical strength, patience and physical stability, physical weakness, decreased physical ability, inactivity). And lethargy, doing useful things and excessive fatigue), mental cycle (interest in work and life, good humor, bad temper and temper tantrums, confusion and confusion, love of others, creativity in affairs and mobility in the face Behavior of others), intellectual cycle (promoting intelligence, comprehension and memory, forgetfulness, mental laziness, poor decision-making power, thinking power, gaining new ideas and not focusing on personal and work affairs) and intuitive cycle (Inner inspiration, strong sixth sense, absorption of negative energy and absorption of spiritual forces of nature).

    Conclusion

    The results of the quantitative section showed that all cycles and dimensions of the research formulation model were approved.

    Keywords: Biorhythm Management, Higher Education, Fuzzy Delphi, Structural Equations
  • Ahmad Zamani Pahmadani, Baitullah Div Salar*, Fakhrullah Mollae Kandellus Pages 241-252
    Purpose

    The possibility of changing the manner of retribution is one of the important issues in the field of criminal jurisprudence.

    Materials and Methods

    There are two issues that can be raised regarding the change of the method of retribution; Execution of retribution using new methods and tools and the order to use anesthetics and anesthetics during retribution. Regarding the use of new methods and tools in retaliation, there are two views that seem to be the preferred view, according to those jurists who say that the use of new tools and methods that make the soul easier than the sword is legally obligatory, and Islamic rulers They should use it during the retribution of criminals. Also, it seems that the best view regarding the permission to use anesthetics and anesthetics when retribution is used is to allow the use of these drugs with the permission and consent of the person deserving of retribution (whether the guardian or the victim).

    Findings

    This view is more in line with the Shari'a arguments and the spirit of Shari'a and is more compatible with the purposes of retribution legislation than other views.

    Conclusion

    The results of this study show that this issue can be proposed in general and jurists have explained its various dimensions. A very important point about this issue is that its examples are new and have been proposed only in the recent era and with the changes and scientific advances that have been achieved.

    Keywords: Retribution, Method Of Execution, Change, Punishment, Resignation
  • Fereshteh Salami, Saeed Beheshti*, Masoumeh Samadi Pages 253-263
    Purpose

    The aim of this study was to analyze the biography of Hazrat Zeinab (PBUH) to extract the principles of moral education.

    Materials and Methods

    Due to its nature, the method of this research is qualitative content analysis of deductive type and according to the subject of this research, which is used for education, this research is among the applied researches. .

    Findings

    The most important findings of the study include the principles of moral education extracted from the biography and words of Zeinab (PBUH) including human benefit from monotheistic nature, human dignity, innate morality, rationality, courage and impact on conditions, good attraction and Virtue is the effect of the veil on the inside, weakness of the soul, ability to understand the facts, rational reasoning and strong will, human gratitude in the light of divine benevolence, human guidance, and human purposefulness.

    Conclusion

    According to the findings, the results showed that the principles of moral education including honesty and integrity, chastity, chastity, morality, effort-oriented, readiness to play the role of wife and mother, trust and God-centeredness, love and respect, Saad Sadr, Discipline, reasoning and thinking, inner change and transformation, self-esteem, duty and responsibility, self-sacrifice, neglect, and imitation of moral models.

    Keywords: Moral Education, Manners, Zainab (PBUH), Fundamentals, Principles of Moral Education