فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 96، فروردین و اردیبهشت 1399)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و دوم شماره 3 (پیاپی 96، فروردین و اردیبهشت 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/02/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمد علیپور، حدیث غفاری خلیق، مهدی یزدان ثابت، مریم زمانی، مهدیه صراف رضوی صفحات 182-189
    مقدمه

    این پژوهش به منظور بررسی اثربخشی تحریک نوری کورتکس مغز بر کاهش علایم افسردگی انجام شده است.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی 6 نفر مبتلا به اختلال افسردگی با نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد تقسیم شدند. آزمون بک و QEEG به عنوان پیش آزمون گرفته شده است. همچنین شرکت کنندگان از نظر وضعیت خواب، روابط اجتماعی، خلق، امیدواری، خطاهای شناختی مورد بررسی قرار گرفتند. درمان به صورت جلسات 3 الی 4 دقیقه ای، دو روز در هفته و برای 10 جلسه صورت گرفته است. ناحیه تحریک پیشانی و نقاط F3 و F4 بود. داده ها با تستهای آماری مانند یو من-ویتنی و نرم افزار SPSS تحلیل شدند. 

    یافته ها

    بین دو گروه آزمون و شاهد از نظر تغییر در موج دلتا در کانال FP2 تفاوت معنی داری وجود دارد (3=50/147، 5=N1، 5=N2، 016/0=P). نتایج حاصل از پرسشنامه افسردگی بک کاهش معنی دار نمرات در گروه آزمون را نشان می دهد (t=3.4, df=2, p=0.03) در حالی که تفاوت نمرات در گروه شاهد معنی دار نمی باشد (t=2.3, df=2, p=0.07).

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این پژوهش با توجه به پرسشنامه افسردگی بک کاهش در علایم افسردگی را نشان می دهد. همچنین ثبت QEEG تغییر معنادار در سطح امواج دلتا در ناحیه F2 را نشان می دهد. این ناحیه با قدرت قضاوت و مهار تحریک ها ارتباط دارد که می تواند در بهبود علایم افسردگی موثر باشد.

    کلیدواژگان: افسردگی، الکتروانسفالوگرافی کمی، تحریک نوری کورتکس مغز، نور مادون قرمز
  • شیما عراقیان، حمید نجات*، حسن توزنده جانی، زهرا باقرزاده گلمکانی صفحات 190-201
    مقدمه

    این پژوهش با هدف  مقایسه  اثربخشی درمان مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی و درمان مبتنی بر شفقت  برکیفیت روابط بین فردی و تحمل آشفتگی زنان دارای تعارض زناشویی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این کارآزمایی بالینی شامل کلیه دانشجویان  زن متاهل دارای تعارض های زناشویی بود که در نیم سال اول سال تحصیلی 98 به مرکز مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد مراجعه کردند.  نمونه ی آماری شامل 45 نفر بود که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه (15 نفره)، جایگزین شدند. گروه اول درمان  مهارتهای مبتنی بربهبود کیفیت زندگی، گروه دوم درمان مبتنی برشفقت  وگروه سوم به عنوان گروه شاهد در لیست انتظار قرار گرفتند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه تحمل آشفتگی سیمونز و گاهر  و پرسشنامه کیفیت روابط پیرز، ساراسون و ساراسون، استفاده شد. تحلیل داده ها با نرم افزار اس پی اس اس و آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر انجام گردید.

    یافته ها

    با توجه بهF محاسبه شده (27/286F=)که  نسبت به F  معیار در سطح 05/0، کوچک تر است، هر دو نوع درمان در شاخص تحمل آشفتگی و کیفیت روابط بین فردی اثربخش بوده است.  در متغیر کیفیت روابط بین فردی مهارتهای مبتنی بر کیفیت زندگی نتایج مطلوب تری نسبت به شفقت درمانی داشته است و  در متغیر تحمل آشفتگی شفقت درمانی نتایج مطلوب تری نسبت به مهارتهای مبتنی بر کیفیت زندگی داشته است ولی اختلاف گروه ها معنادار نیست (05/0<P).

    نتیجه گیری

    نتایج حاکی از این است که درمان  مهارتهای مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی و درمان مبتنی بر شفقت در حوزه سلامت روانی خانواده مانند کیفیت روابط بین فردی و تحمل آشفتگی اثربخشی معناداری دارند.

    کلیدواژگان: آشفتگی، تحمل، روابط بین فردی، شفقت، کیفیت زندگی
  • مژگان بدیعی اول، مهدی نیری*، میترا رفیعی شفیق صفحات 202-210
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی روان درمانی پویشی-حمایتی و شناختی- رفتاری بر افسردگی بیماران همودیالیزی انجام شد. این کارآزمایی بالینی بر روی بیماران همودیالیزی پذیرش شده در یک مرکز درمانی خصوصی دیالیز در سال 1393 انجام شده است. از بین این بیماران، 45 بیمار انتخاب و به طور تصادفی در 2 گروه آزمون و یک گروه شاهد قرار گرفتند. گروه های آزمون تحت روان درمانی پویشی-حمایتی یا شناختی- رفتاری قرار گرفتند (ده جلسه 45 دقیقه ای ، یک بار در هفته). اما گروه شاهد هیچ درمانی را دریافت نکردند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه افسردگی بک دوم استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی (تحلیل کواریانس) با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد.

    یافته ها

    تحلیل کوواریانس نشان داد که روان درمانی پویشی-حمایتی و شناختی- رفتاری باعث کاهش افسردگی در بیماران همودیالیزی می شود (P <0.01). تاثیر درمان پویشی-حمایتی در کوتاه مدت (پیش آزمون-پس آزمون) به ترتیب 15.73 و.07.07 نمره و تاثیر درمان شناختی-رفتاری در کوتاه مدت 93/9 و در دراز مدت 67/10 بود. در نهایت  مقایسه پروفایل ها نشان داد که میانگین اثرات کوتاه مدت و بلند مدت در درمان پویشی-حمایتی بیشتر از درمان شناختی-رفتاری است.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های پژوهش، به نظر می رسد که روان درمانی پویشی-حمایتی بیشتر از درمان شناختی رفتاری در بهبود علایم افسردگی در بیماران همودیالیزی، موثر است.

    کلیدواژگان: افسردگی، درمان شناختی-رفتاری، روان درمانی پویشی-حمایتی، همودیالیز
  • فرناز ابهر زنجانی، حسن توزنده جانی*، پریسا امانی صفحات 211-218
    مقدمه

    با عنایت به این مهم که از مهمترین سازه های روانشناختی تاثیرگذار بر کیفیت عملکرد ورزشکاران حرفه ای، انگیزش پیشرفت و همچنین ترس از ارزیابی منفی می باشد، تحقیق جاری، با هدف بررسی نقش میانجی گرایانه ترس از ارزیابی منفی در رابطه الگوهای ارتباطی با انگیزش پیشرفت ورزشکاران حرفه ای انجام شد. این پژوهش از نوع پژوهش های توصیفی- همبستگی بود.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی-همبستگی شامل کلیه ورزشکاران حرفه ای مشغول به فعالیت در باشگاه های ورزشی شهر مشهد در سال 1397 بود که نمونه ای به حجم 400 نفر از میان آنان به صورت در دسترس انتخاب گردید. برای سنجش الگوهای ارتباطی آزمودنی ها از مقیاس تجدید نظر شده الگوهای ارتباطی ریچی وفیتز پاتریک (1990)، برای سنجش ترس از ارزیابی منفی در آن ها از پرسشنامه ترس از ارزیابی منفی لری (1983) و جهت سنجش انگیزش پیشرفت آن ها از پرسشنامه انگیزش پیشرفت هرمنس (1970) استفاده گردید. داده های این تحقیق با استفاده از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که الگوهای ارتباطی، 59 درصد از واریانس ترس از ارزیابی منفی و همچنین، 62 درصد از واریانس انگیزش پیشرفت نیز به وسیله ترس از ارزیابی منفی تبیین می شود. اما الگوهای ارتباطی به صورت مستقیم می توانند 55 درصد از واریانس انگیزش پیشرفت را تبیین کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از بررسی داده های پژوهش حاضر، نشان داد که ترس از ارزیابی منفی در رابطه الگوهای ارتباطی با انگیزش پیشرفت ورزشکاران حرفه ای نقش میانجی دارد. همچنین اینکه بین ترس از ارزیابی منفی و الگوهای ارتباطی با انگیزش پیشرفت رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: ترس، ارتباط، انگیزه، ورزشکاران
  • صفحات 219-228
    مقدمه

    طلاق از جمله عوامل تاثیرگذار بر سلامت جسمی و روانی افراد است. در این میان زنان قشر آسیب پذیرتری نسبت به مردان هستند و کیفیت زندگی آنان پس از طلاق تا حد بیشتری تحت تاثیر قرار می گیرد. بنابراین، پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان اثربخشی آموزش برنامه بازسازی زندگی بر کیفیت زندگی زنان مطلقه شهر اصفهان انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش بالینی شامل کلیه زنان مطلقه مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر اصفهان در سال 1397 بودند که 30 نفر از آنان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و در دو گروه شاهد (15 نفر) و آزمون (15 نفر) جایگزین شدند. به منظور ارزیابی کیفیت زندگی، از پرسشنامه کیفیت زندگینجات و همکاران (2006) استفاده شد. مداخله شامل آموزش برنامه بازسازی زندگی در 8 جلسه ی 90 دقیقه ای  بوده و گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکردند. داده ها با روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و نرم افزار SPSS24 تحلیل شدند.

    یافته ها

    آموزش برنامه بازسازی زندگی بر کیفیت زندگی و مولفه های کیفیت زندگی (سلامت روانشناختی و مفهوم کیفیت زندگی) در مرحله پس آزمون و پیگیری تاثیر معناداری داشته است (05/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج، آموزش برنامه بازسازی زندگی می تواند منجر به بهبود کیفیت زندگی کلی، سلامت روانشناختی، درک مفهوم کیفیت زندگی و در نهایت ارتقاء بهداشت روانی و پیشگیری از آسیب های پس از طلاق در زنان مطلقه گردد.

    کلیدواژگان: برنامه بازسازی زندگی، زنان مطلقه، کیفیت زندگی
  • صفحات 229-235
    مقدمه

    هدف از انجام پژوهش حاضر پیش بینی خیانت زناشویی بر اساس عوامل خانوادگی زوجین مراجعه کننده به مراکز اورژانس اجتماعی شهرستان ساری است. 

    روش کار

    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیه شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به اورژانس اجتماعی شهرستان ساری است. حجم نمونه ، 200 نفر تعیین شده که با روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شده اند.

    یافته ها

    رابطه بین شرایط اقتصادی- گرایش به خیانت زناشویی زوجین در سطح خطای کوچک تر از 05/0 و اطمینان 95/0 معنی دار و معکوس است. هم چنین، بین دو متغیر شرایط اجتماعی- گرایش به خیانت زناشویی زوجین نشان داد که رابطه بین این دو متغیر در سطح خطای کوچک تر از 01/0 و اطمینان 99/0 معنی دار و معکوس است. نتیجه آزمون همبستگی بین دو متغیر شرایط فرهنگی- گرایش به خیانت زناشویی زوجین نشان داد که رابطه بین این دو متغیر در سطح خطای کوچک تر از 01/0 و اطمینان 99/0 معنی دار و معکوس است. رابطه بین شرایط مذهبی- گرایش به خیانت زناشویی زوجین در سطح خطای کوچک تر از 05/0 و اطمینان 95/0 معنی دار و معکوس است. نهایتا نتیجه آزمون همبستگی پیرسون بین دو متغیر شرایط تحصیلی- گرایش به خیانت زناشویی زوجین نشان داد که رابطه بین این دو متغیر در سطح خطای کوچک تر از 05/0 و اطمینان 95/0 معنی دار و معکوس است.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که شرایط خانوادگی زناشویی در افزایش گرایش افراد به روابط فرا زناشویی تاثیر به سزایی دارد.

    کلیدواژگان: خیانت زناشویی، شرایط خانوادگی، زوجین
  • مهدی ابراهیمی توکلیان، بهزاد محمدی اورنگی*، فرهاد قدیری، مجتبی محمدنژاد صفحات 240-250
    مقدمه

    چاقی و بیش فعالی با بیماری های گوناگونی مرتبط هستند و تلاش برای کاهش مشکلات ناشی از آنها اهمیت دارد. هدف این پژوهش تاثیر مداخلات مهارت های حرکتی بنیادی به روش غیرخطی بر تبحر حرکتی و عزت نفس دختران چاق بیش فعال شهر تهران بود.
     

    روش کار

    در این پژوهش بیست دختر چاق بیش فعال از شهر تهران در تابستان 1397 به روش در دسترس انتخاب و به صورت هدفمند و براساس نمرات پیش آزمون به گروه های شاهد و آزمایش تقسیم شدند. برای تعیین چاقی از نمودارهای سازمان بهداشت جهانی، برای تعیین بیش فعالی از مقیاس کاپویل و پرونده سلامت کودک با نظر پزشک متخصص، برای سنجش عزت نفس از آزمون عزت نفس کوپر اسمیت و برای ارزیابی تبحر حرکتی از آزمون برونینکس اوزرتسکی-دو استفاده گردید. گروه آزمون به مدت نه هفته هر هفته دو جلسه به مدت یک ساعت تمرین کردند. مداخلات حرکتی شامل پرش با توپ، جهیدن، گام بلند، پرش درجا، ضربه با پا، لی لی، گرفتن، دویدن و پرتاب از بالای شانه بود؛ که به روش غیرخطی انجام می شد. گروه شاهد در این مدت فعالیت های معمول خود را انجام داد. داده ها با آزمونهای آماری توصیفی، تحلیل کوواریانس و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، مداخلات منتخب حرکتی در مقایسه با گروه شاهد تاثیر معناداری بر عزت نفس (00/0P=،300/52F=) و تبحر حرکتی (008/0P=، 021/9F=) داشته اند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد مداخلات به روش غیرخطی بر کاهش مشکلات کودکان چاق بیش فعال موثر است. این موضوع تاییدی بر نقش فعالیت بدنی به روش اکتشافی بر کاهش مشکلات افراد چاق و بیش فعال می باشد.

    کلیدواژگان: بیش فعالی، چاقی، عزت نفس، مهارت حرکتی
  • یاسر حیدری، کاظم برزگر بفرویی* صفحات 251-258
    مقدمه

    در دنیای امروز، مطالعه عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی از جمله دغدغه های اصلی و یکی از شاخص های مهم در ارزیابی آموزش و پرورش است و تمام کوشش های این نظام، در واقع برای جامعه عمل پوشاندن به این امر است. لذا هدف از انجام این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش خود- دلسوزی شناختی بر بهزیستی تحصیلی دانش آموزان پسر پایه نهم بود.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه، شامل تمامی دانش آموزان پایه نهم شهر یزد در سال تحصیلی 1398-1397 بوده است. ابزار های مورد استفاده پرسشنامه بهزیستی تحصیلی تومینین- سوینی و همکاران (2012) و بسته آموزشی گیلبرت (2009) و نمونه گیری به صورت روش تصادفی خوشه ای مرحله ای بود. به این صورت که ابتدا ناحیه 2 آموزش و پرورش شهر یزد تعیین و از بین مدارس متوسطه اول آن یک مدرسه انتخاب شد، سپس یک پایه (نهم) به عنوان نمونه انتخاب و دانش آموزان به صورت تصادفی به دو گروه آزمون (دریافت 8 جلسه 90 دقیقه ای آموزش) و شاهد جایگزین شدند. داده ها با استفاده از تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    نتایج

    تحلیل داده ها نشان داد که آموزش خود- دلسوزی شناختی بر کاهش فرسودگی تحصیلی و افزایش درگیری در تکالیف مدرسه، ارزش مدرسه و رضایت تحصیلی تاثیر معناداری دارد (P<0.001 و F=20/10).

    نتیجه گیری

    بنابراین آموزش خود- دلسوزی شناختی بر افزایش بهزیستی تحصیلی دانش آموزان تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: بهزیستی تحصیلی، خود- دلسوزی شناختی، دانش آموزان
|
  • Ahmad Alipour, Hadis Ghaffari Khaligh, Mahdi Yazdan Sabet, Maryam Zamani, Mahdiyeh Sarraf-Razavi Pages 182-189
    Introduction

    The present study evaluated the effect of Transcranial Light Therapy on depression symptoms.

    Materials and Methods

    In this clinical trial, six cases with depression disorder participated in this research. They selected through convenient method and randomly into experimental and control groups. Beck Depression Inventory and QEEG test were performed as pretest. The treatment performed in 10 sessions (twice a week for 3 or 4 minutes). The forehead and F3 and F4 sites selected for stimulation. Data analyzed through Mann-Whitney U test and SPSS software.

    Results

    Delta wave amplitudes showed a significant difference between two groups in FP2 channel (P= 0.016). The results of Beck Depression Inventory showed a significant decrease in experimental group (P=0.03).

    Conclusion

    According to Beck Depression Inventory, the results of this study showed a decrease in depression symptoms. The QEEG also showed a significant change for delta waves amplitudes in the FP2 region. This area is associated with the power of judgment and inhibition of stimuli, which can be effective in improving the symptoms of depression.

    Keywords: Depression, Infrared Light, Quantitative electro-encephalography Transcranial light therapy
  • Shima Araghian, Hamid Nejat *, Hassan Touzandehjani, Zahra Bagherzadeh Golmakani Pages 190-201
    Introduction

    The present study aimed to compare the effectiveness of quality of life therapy and compassion-focused therapy on the quality of interpersonal relationships and distress tolerance in women with marital conflicts.

    Materials and Methods

     The statistical population of this clinical trial concluded all married female students with marital conflicts, who referred to counseling center of Islamic Azad University of Mashhad in the first half of the academic year (2019-2020). Amongst them 45 students were selected by convenience sampling and assigned into two experimental groups and one control group randomly (n=15). For data collection, Simmons and Gahers Distress Tolerance ‎Questionnaire and Pierce, Sarason, and Sarason Quality of Relationships Inventory (QRI) were used. For data analysis, SPSS software and repeated measures analysis of variance were applied. 

    Results

    According to the calculated F (F=286.27) which is lower than the F criterion at the 0.05 level, both types of treatment have been effective in distress tolerance index and the quality of interpersonal relationships. In the variable of the quality of interpersonal relationships, the quality of life skills have had better results compared to the compassion-focused therapy and in the variable of distress tolerance, the compassion-focused therapy has had better results than the quality of life skills; but the difference between the groups is not significant (P>0.05).

    Conclusion

    Based on the results, quality of life therapy and compassion-focused therapy have significant effects on family mental health, such as the quality of interpersonal relationships and distress tolerance.

    Keywords: Compassion, Distress, interpersonal relationships, Quality of life, Tolerance
  • Mozhgan Badiee Aval, Mahdi Nayyeri *, Mitra Rafiee Shafigh Pages 202-210
    Introduction

    The present study aimed to compare the effectiveness of supportive-expressive and cognitive-behavioral psychotherapy on depression in hemodialysis patients.

    Materials and Methods

    This clinical trial conducted on hemodialysis patients who attended a private dialysis treatment center in 2014-2015. Among them, 45 patients selected and randomly assigned into 2 experimental groups and a control group. The experimental groups underwent supportive-expressive or cognitive-behavioral psychotherapy (Ten 45-minute sessions, once a week); but the control group did not receive any treatment. Beck depression II questionnaire was used to collect information. Data analysis was performed in two descriptive and inferential sections (analysis of covariance) using SPSS software.

    Results

    The results of covariance analysis showed that supportive-expressive and cognitive-behavioral psychotherapy are reducing depression in hemodialysis patients significantly (P<0.01). The effects of supportive-expressive treatment in short-term (pretest-posttest) and long-term were 15.73 and 19.07 points respectively. The effects of cognitive-behavioral therapy were 9.93 in the short term and 10.67 in the long term. Finally, comparing the profiles showed that the average of short-term and long-term effects in supportive-expressive treatment is higher than cognitive-behavioral therapy.

    Conclusion

    Based on the results, it seems that supportive-expressive therapy is more effective than cognitive-behavioral therapy to improve depressive symptoms in hemodialysis patients.

    Keywords: Cognitive-behavioral therapy, Depression, hemodialysis, Supportive-expressive therapy
  • Farnaz Abhar Zanjani, Hassan Touzadeh Jani *, Parisa Amani Pages 211-218
    Introduction

    Given that one of the most important psychological structures that affect the quality of performance of professional athletes, the motivation for progress and also the fear of negative evaluation. The current study was conducted to investigate the mediating role of fear of negative evaluation in relation to communication patterns with the motivation for progress of professional athletes.

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlational study included all professional athletes exercising in sports clubs in Mashhad in 2018, and 400 cases selected among them. For measurement of the subjects' communication patterns used  the revised scale of Richie and Fitz Patrick's (1990) communication patterns, for assessment of their fear of negative evaluation took advantage of the Lori Negative Assessment Fear Questionnaire (1983), and the Hermans Progress Motivation Questionnaire (1970) was used in order to assessing  their motivation for progress. Data from this study was analyzed using Pearson correlation coefficient test and structural equation modeling.

    Results

    Communication patterns, 59% of the variance of the fear of negative evaluation and also 62% of the variance of the motivation for progress are explained by the fear of negative evaluation but communication patterns can directly explain 55% of the variance in the intention of progressing.

    Conclusion

    The results of the present study showed that the fear of negative evaluation has a mediating role in the relationship between communication patterns and motivation of professional athletes. Also, there is a significant relationship between fear of negative evaluation and communication patterns with motivation to progress.

    Keywords: Athletes, Communication, fear, Motivation
  • Pages 219-228
    Introduction

    Divorce is among the influential factors on the people’s mental and physical health. By the way, women are more vulnerable than men and their life quality is affected to a greater extent after divorce. Therefore, the present study was conducted to determine the effectiveness of Life rebuilding program training on the life quality of divorced women in the city of Isfahan.

    Materials and Methods

    The statistical population of this clinical trial included all the divorced women who referred to counseling centers in Isfahan in 2019, 30 of whom were selected through convenient sampling method and accommodated into two experimental (15 people) and control (15 people) groups. Nejat et al.'s (2006) quality of life questionnaire was used in order to assess the quality of life. The intervention consisted of eight ninety-minute sessions of life rebuilding program training for the experimental group; however, the control group did not receive any intervention. The data were analyzed through repeated measurement ANOVA via SPSS24 software.

    Results

    The findings showed that life rebuilding program training had significant effect on the life quality and its components (psychological health and concept of life quality) in the posttest and follow-up stages (p <0.05).

    Conclusion

    According to the results, life rebuilding program training can lead to the improved overall life quality, psychological health, understanding the concept of life quality, and ultimately promoting mental health and preventing post-divorce trauma in the divorced women.

    Keywords: Divorced women, Life rebuilding program, Quality of life
  • Pages 229-235
    Introduction

    The aim of this study is predicting marital infidelity based on marital status of couples referred to social emergency in Sari. 

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive correlational study consisted of all couples who refer to the social emergency center of Sari. The sample size is 200 people that is selected by random cluster sampling.

    Results

    The results showed that the relationship between economic condition and the couples’ tendency to marital betrayal is significant and reverse, it is indicated the relationship between the two variables of social condition and the couples’ tendency to marital betrayal is significant level of 99%. The result of the correlation test between two variables of cultural condition and the couples’ tendency to marital betrayal showed that the relationship between these two variables, is significant and reverse at the error level of less than 0.1 and significant level of 99%. The relationship between religious condition and the couples’ tendency to marital betrayal is significant and reverse at the error level of less than 0.5 and significant level of 95%. Finally, the result of Pearson correlation test between the two variables of academic condition and the couples’ tendency to marital betrayal showed that the relationship between these two variables, is significant and reverse at the error level of less than 0.5 and significant level of 95%.

    Conclusion

    It seems that family conditions have significant impacts on tendency to marital infidelity.

    Keywords: Couples, Family conditions, Marital Infidelity
  • Mehdi Ebrahimi Tavakolian, Behzad Mohammadi Orangi *, Farhad Ghadiri, Mojtaba Mohammad Nejad Pages 240-250
    Introduction

    Obesity and hyperactivity have links with various diseases and trying to eliminate the related problems is of importance. The purpose of the study was to investigate the effects of fundamental motor skills interventions wit non-linear pedagogy on motor proficiency and self-esteem in obese hyperactive girls in Tehran, Iran.

    Materials and Methods

    In this study, twenty obese hyperactive girls were selected through convenience sampling in Tehran during summer-2018, and were assigned to control and experimental groups based on the scores in pre-test. In order to determine the obesity, charts from World Health Organizations were used. Capouell Scale and child’s health document, which usually is validated by a medical doctor’s comment, were utilized to evaluate hyperactivity. For measuring self-esteem, Cooper-Smith Self-Esteem Inventory was used, and motor proficiency was measured using Bruininks-Oseretsky Test of Motor Proficiency-2. The experimental group fulfilled exercises for nine weeks (twice one-hour sessions). Motor interventions included bouncing with ball, jumping, long step, jump-up, kicking with foot, hopping, catching, running, and overarm throwing, all done through non-linear method. The control group did the usual activities during the study. The data analyzed through descriptive statistics, covariance analysis and SPSS software.

    Results

    The results indicated that the selected motor interventions in experimental group compared to control group had significant effect on self-esteem (F= 52.3, P=0.00), and motor proficiency (F=9.021, P= 0.008).

    Conclusion

    It seems that interventions with non-linear method affect the elimination of problems of obese hyperactive children. This issue confirms the role of physical activity based on exploratory methods in eliminating the problems of obese and hyperactive people.

    Keywords: hyperactivity, Motor skill, Obesity, Self-Esteem
  • Yaser Haydari, Kazem Barzegar Bafrooei * Pages 251-258
    Introduction

    Nowadays, the study of the factors affecting the academic achievement is considered as one of the main concerns in evaluating education since this system mainly tries to accomplish the academic achievement. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of the cognitive self-compassion training on the academic well-being among nine grade male students.

    Materials and Methods

    The population of this study included all ninth grade male students in Yazd city during 2018-2019. The academic well-being questionnaire of Tominin-Sweeney et al. (2012) and the educational package of Gilbert (2009) were used for collecting the data. The samples were selected by cluster random sampling method. In this regard, district 2 in Office of Education and Training in Yazd was first determined, and then, one school was selected for each. In the next step, the students were randomly assigned to the experimental (eight 90 minute sessions) and control groups. The data were analyzed using ANOVA.

    Results

    The results indicated that cognitive self-compassion training plays a significant role on reducing the academic burnout and increasing the engagement with school assignments, school value, and academic satisfaction (P <0.001, F = 20.10).

    Conclusion

    Cognitive self-compassion training can play a role in increasing the academic well-being of students.

    Keywords: Academic well-being, Cognitive self-compassion, Students