فهرست مطالب

پژوهش در پزشکی - سال چهل و چهارم شماره 4 (پیاپی 176، زمستان 1399)

نشریه پژوهش در پزشکی
سال چهل و چهارم شماره 4 (پیاپی 176، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • سمیه حسین پور نیازی، سعید هادی، پروین میرمیران* صفحات 521-525
    هدف

    اثرات داروهای گیاهی در کنترل بیماری های مزمن مانند دیابت در دست بررسی است. یکی از داروهای گیاهی که اخیرا در کنترل دیابت مورد توجه قرار گرفته است سیاه دانه است. مکانیسم اثر سیاه دانه در کنترل دیابت چندان مشخص نیست. یکی از مکانیسم های مرتبط با دیابت نوع 2 که منجر به بهبود مقاومت به انسولین می شود افزایش غلظت آدیپونکتین و کاهش غلظت لپتین سرم است، ولی مطالعات محدودی اثر روغنی سیاه دانه را بر روی غلظت لپتین و آدیپونکتین مورد بررسی قرار داده اند. هدف از این مطالعه کارآزمایی بالینی کنترل دار دو سوکور تصادفی بررسی اثر عصاره روغنی سیاه دانه بر غلظت لپتین و آدیپونکتین سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، چهل و سه بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 با سن 30 تا 55 سال (20 زن، سن 3/6±7/53 سال) به طور تصادفی به دو گروه مداخله (23 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 2 کپسول (500 میلی گرم عصاره روغنی سیاه دانه) و گروه کنترل روزانه دو کپسول (500 میلی گرم دارونما) را به مدت 8 هفته مصرف کردند. غلظت لپتین و آدیپونکتین در ابتدای مطالعه و پس از 8 هفته اندازه گیری شد. برای محاسبه تغییرات غلظت لپتین و آدیپونکتین سرم، از مقادیر پایان مطالعه و ابتدای مطالعه استفاده شد و مقادیر ابتدای و پایان مطالعه با استفاده از آزمون زوجی t آنالیز شد.

    نتایج

    عصاره روغنی سیاه دانه به طور معنی داری در گروه مداخله (مقادیر پایه 6/0±3/7، پس از مداخله 3/0±2/5، 055/0>P) در مقایسه با گروه کنترل (مقادیر پایه 9/0±6/7، پس از مداخله 9/0± 8/7، 41/0>P)  کاهش یافت. هیچ تغییری در غلظت آدیپونکتین پس از مصرف دارونما یا عصاره روغنی سیاه دانه مشاهده نشد.

    بحث و نتیجه گیری

    به نظر می رسد که عصاره روغنی سیاه دانه سبب کاهش غلظت لپتین سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 می شود ولی تاثیر معنی داری بر غلظت آدیپونکتین سرم بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ندارد. 

    کلیدواژگان: عصاره روغنی سیاه دانه، لپتین، آدیپونکتین، دیابت نوع 2
  • بابک امام علیزاده، مینا اوحدی، اچ درویش، ا رخشان، ابوالفضل موفق*، مرجان شیخ پور صفحات 526-531
    مقدمه

    تنظیم بیان ژن، توسط قطعه ای بنام پروموتر انجام می گردد که در بالادست ژن ها قرار گرفته است. گروهی از پروموترهای ژنهای کلاس II فاقد هر گونه توالی حفاظت شده در توالی خود هستند و بررسی های بیوانفورماتیک نشان داده اند که فراوانی توالی های تکراری بلند، در این پروموتر ها بطور معنا داری بیشتر از پروموتر های دیگر می باشد. با توجه به شواهد عملکردی بودن و نیز ارتباط ژن RIT2 با بیماری پارکینسون، در این مطالعه چند شکلی تکرار پروموتری این ژن در بیماری پارکینسون و نیز افراد نرمال، و همچنین اثر این تکرار بر بیان ژن مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    این مطالعه شاهد موردی است. همچنین این مطالعه، یک مطالعه کاربردی می باشد. مطالعه پلی مورفیسم قطعه تکرار GA ژن RIT2 در 500 نمونه نرمال و 500 بیمار پارکینسونی، و در مرحله دوم، عملکرد قطعه تکرار پروموتری و تاثیر آن بر بیان ژن توسط تکنیک و روش کلونینگ بررسی گردید.

    یافته ها

    در بررسی پلی مورفیسم قطعه تکرار، هیچ تغییری در توالی تکرار مشاهده نشد و نشان داده شد که توالی مذکور در جمعیت انسانی تک شکل می باشد. در بررسی اثرتعیین قطعه تکرار بر بیان ژن، مشاهده شد که میزان بیان ژن لوسیفراز در حضور قطعه تکرار در پروموتر، 2 برابر میزان بیان در حالت فقدان قطعه تکرار در پروموتر ژن می باشد. p-value محاسبه ی Fisher exact test استفاده از روش با RIT2 ناحیه پروموتری ژن GA ی تکرارهای P- val محاسبه شد. (P value= 0.007)

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش عمده تکرار پروموتری GA ژن RIT2 و از طرفی با توجه به نقش مهم این ژن در تکوین سلول های نورونی، احتمالا هر گونه تغییری در این تکرار برای سلول قابل تحمل نبوده و باعث حفاظت قوی برای این قطعه تکرار گردیده است.

    کلیدواژگان: RIT2RIT2، پروموتر، پارکینسون
  • سارا درخشان، علی بیدمشکی پور، رضا کوثری اصفهان، مسعود وثوق، لیلا منتظری، محمدحسین قانیان، عباس پیریایی* صفحات 532-539
    سابقه و هدف

    امروزه نیاز روزافزونی به مدل های آزمایشگاهی کبدی به‏منظور بررسی مکانیسم بیماری های انسان، اثربخشی داروهای جدید و سم شناسی وجود دارد. مطالعات پیشین نشان داده‏اند که هم کشتی هپاتوسیت ها با سلول های غیرپارانشیمی و حضور ماتریکس برون سلولی، به‏ویژه در شرایط کشت سه بعدی، می تواند موجب بهبود عملکرد هپاتوسیت ها شود. لذا هدف این مطالعه ایجاد یک روش تکرارپذیر و مقرون به صرفه برای تولید انبوه ریزبافت های کبدی در شرایط آزمایشگاهی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی، ریزبافت های کبدی (با قطر 500 میکرومتر) با هم کشتی سلول های بنیادی مزانشیمی انسان، سلول های اندوتلیالی ورید بندناف انسان و سلول های رده ی کبدیHuh-7، در یک بستر هیدروژلی حاصل از ماتریکس برون‏سلولی کبد و آلژینات، تولید شدند. سپس زنده مانی سلول‏ها، قابلیت ذخیره گلیکوژن و فعالیت آنزیم سیتوکروم P450 آن‏ها در روز 28 ارزیابی شد. بیان ژن‏های اختصاصی کبدی (ALB, SULT1A1) در روز های 1 و 14، و میزان ترشح آلبومین و اوره در روزهای 1، 7، 14، 21 و 28 بررسی گردید. علاوه‏برآن، حساسیت ریزبافت‏ها به سمیت حاد دارویی ناشی از متفورمین و دیکلوفناک، و همچنین اتانول مورد ارزیابی قرار گرفت. کشت دوبعدی سلول های Huh-7 نیز به عنوان گروه کنترل لحاظ گردید.

    یافته ها

    اکثر سلول‏های ریزبافت‏ها تا روز 28 زنده بوده و ضمن ذخیره سازی گلیکوژن، قابلیت القاء‏پذیری سیتوکروم را تا 7 برابر فعالیت پایه داشتند. بیان ژن‏های ALB و SULT1A1 در ریزبافت‏ها، در روز 14 نسبت به گروه کنترل افزایش معنی‏داری (p<0.05) یافته بود. ترشح آلبومین و اوره نیز در همه زمان‏های نمونه‏برداری، در ریزبافت‏های کبدی بطور معنی‏داری (p<0.05) بالاتر از گروه کنترل بود. علاوه‏برآن، ریزبافت‏های کبدی نسبت به گروه کنترل، به سمیت دارویی و الکل (در برخی غلظت‏ها) حساسیت بیشتری (p<0.05) را نشان می‏دادند.

    نتیجه گیری

    به‏نظر می‏رسد که ریزبافت‏های کبدی حاصله می توانند به عنوان مدل آزمایشگاهی مناسب و دارای عملکرد برای کبد درنظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: مدل برون تنی کبد، سمیت دارویی، ماتریکس برون سلولی، مهندسی بافت، سلول بنیادی مزانشیمی
  • لیلا یوسفی، مریم طهرانی پور*، سعیده ظفربالانژاد صفحات 540-548
    سابقه و هدف

    اهمیت باروری و مسایل مربوط به آن، به عنوان مهمترین عامل موثر تغییر دهنده اندازه جمعیت، باعث شده تا مطالعات در مورد باروری و مسایل ضمیمه آن روز به روز افزایش یابد. ناباروری، ناتوانی جنسی فعال است.  گندم با نام علمی Triticum Sativum Lam متعلق به خانواده Poaceae است. تیره گندم از بزرگ ترین تیره های گیاهان گلدار است. با توجه به مصرف زیاد گندم توسط ایرانیان و نظر به اینکه، نازایی یکی از مسایلی است که بنیان خانواده را در هم می ریزد،هدف از این مطالعه بررسی اثر تجویز عصاره هیدروالکلی گندم (Triticum sativum) بر میزان هورمون های استروژن، پروژسترون، لوتیینی کننده (LH) و محرک فولیکول (FSH) در موش های صحرایی ماده بالغ می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه تجربی بر روی 30 سر موش ماده در محدوده وزنیmg  250-200 و سن تقریبی سه ماه در 5 گروه 6 تایی شامل گروه های شاهد، کنترل مثبت و دریافت کننده دوزهای mg/kg 50، 100 و 150 عصاره هیدروالکلی گندم انجام گرفت. تجویزها به صورت گاواژ به مدت 21 روز انجام شد.در پایان تیمار، پس از خونگیری از نمونه ها، میزان هورمون های استروژن، پروژسترون، LH و  FSHاندازه گیری و داده ها با استفاده از نرم افزار Minitab6 و با آزمون های ANOVA و t-test مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که در مقایسه با گروه کنترل، گندم باعث افزایش معنی دار در میزان هورمون های پروژسترون(0.03p=)، استروژن(0.04p=)، LH (0.03p=) وFSH  (0p=) در تمام گروه های تجربی گردید.
     

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد که استفاده از عصاره هیدروالکلی گندم موجب افزایش سطح هورمون پروژسترون، استروژن، LH و FSH گردید. احتمالا ترشح زیاد هورمون LH، باعث افزایش سطح هورمون FSH ، فعال شدن آپلن و به دنبال آن زنجیره تولید پروژسترون از سلول های گرانولوزای جسم زرد گردیده است

    کلیدواژگان: عصاره هیدروالکلی، گندم، استروژن، پروژسترون
  • رضا سلطانی، فخرالدین آقاجان پور، آذر افشار، ابوالفضل ترابی، ابراهیم محمدزاده، رضا ماستری فراهانی، محسن نوروزیان* صفحات 549-553
    سابقه و هدف

    استخوان اولنا  یکی از مهم ترین استخوان های اندام فوقانی می  باشد.  شکستگی های ناحیه اولکرانون این استخوان بسیار شایع می باشد. زاویه پشتی پروگسیمال اولنا   Pudaبخشی از آناتومی نرمال پروگسیمال اولنا می باشد که در صورت  عدم ترمیم puda  سبب مشکلات عملکردی ناحیه آرنج در آینده می شود. بنابراین هدف از مطالعه ما بررسی شیوع  و اندازه زاویه پشتی پروگسیمال اولنا  Puda و tip to apex distance  با توجه به سن و جنس می باشد که می تواند در مداخله های جراحی مفید بوده ودر طراحی های پلاتین های ناحیه پروگسیمال اولنا مورد استفاده قرار گیرد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی بوده که برروی   109 گرافی دوطرفه لترال آرنج  انجام شده است  و دو متغیر Puda (زاویه پشتی پروگسیمال اولنا) و Tip to apex distance   مورد ارزیابی قرار گرفته اند  . همچنین آزمون  t-test در سطح معنی داری 0.05 انجام گردید.که با استفاده از نرم افزار 26spss   آنالیز گردید.

    نتایج

    تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که  اندازهpuda دو طرفه بین جنسیت ها و بصورت مستقل در هر جنس اختلاف معنی داری ندارد. فاصله tip to apex در دوجنس و میان مردان  اختلاف معنی داری را نشان داد.

     نتیجه گیری

     نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که  tip to apex distance  ممکن است بنا به دلایل مختلفی  در میان جوامع و جنسیت ها  متفاوت بوده و دلیلی بر تنوع پلاتین های آناتومیکی که در شکستگی های استخوان اولنا مورد استفاده قرار میگیرد باشد.

    کلیدواژگان: اولنا، اولکرانون، زاویه پشتی پروگسیمال اولنا، شکستگی، پلاتین
  • ژاله پاشایی*، افشار جعفری، مجمدرضا علیوند صفحات 554-561
    زمینه

    چاقی به عنوان یک چالش جهانی، ناشی از تعادل مثبت انرژی است و به کارگیری پروتکل های تمرین بدنی یکی از روش های مدیریت وضعیت چاقی و اختلالات مرتبط می باشد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر دو نوع تمرین تناوبی با شدت بالا (HIIT) به تنهایی و همراه با تمرین مقاومتی (ترکیبی CHRT) بر عوامل نیم رخ لیپیدی، گلوکز، انسولین و مقاومت انسولین در زنان میان سال مبتلا به اضافه وزن/چاق انجام شد.

    روش کار

    24 زن میان سال اضافه وزن/چاق به مدت 8 هفته (5 روز/هفته) در دو گروه همگن (12 نفری) تمرین HIIT به تنهایی و ترکیبی CHRT (3 روز HIIT و 2 روز تمرین مقاومتی) شرکت کردند؛ تمرین HIIT شامل وهله های دویدن به صورت پنج تکرار چهار دقیقه ای با 80 تا 85٪ Vo2max و دو دقیقه استراحت فعال با 60% Vo2max بین تکرارها بود و برنامه تمرین مقاومتی نیز به صورت دایره ای و با %80-75 1-RM انجام شد. نمونه های خونی طی 48 ساعت قبل و بعد از دوره تمرین، جمع آوری شد، سپس داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه تحلیل شد.

    یافته ها

    کاهش توده بدنی و WHR متعاقب پروتکل های تمرینی در گروه HIIT معنی دار نبود (0/05> p)، درصورتی که هر دو نوع تمرین منجر به کاهش معنا دار درصد چربی بدنی، کلسترول، TG، HDL، LDL، گلوکز، انسولین و مقاومت به انسولین شدند که مقادیر فاکتورهای WHR و نیم رخ لیپیدی میان دو گروه تفاوت معنا داری داشتند (0/05 p<) و میزان تغییرات در گروه CHRT بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    انجام تمرین CHRT، به دلیل اعمال تاثیرات مضاعف ناشی از سازوکارهای جبرانی هر دو روش تمرینی، به نحو مطلوب تری می تواند منجر به کاهش وزن و تعدیل عوامل متابولیکی در زنان میان سال اضافه وزن/چاق شود.

    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، تمرین تناوبی شدید، تمرین ترکیبی، نیم رخ لیپیدی و مقاومت انسولین
  • عصمت باروتی*، سارا نعمتی صفحات 562-566
    مقدمه

    دیابت بارداری (Gestational Diabetes Mellitus) از اختلالاترایج در بارداری  می باشد که بهبود وضعیت متابولیک وکاهش عوارض بارداری  در آن اهمیت بسزایی دارد . در این زمینه پروبیوتیک ها به  تازگی مورد توجه قرار گرفته اند ولی یافته های کمی وجود دارد، لذا ما به بررسیاثر پروبیوتیک بر روی کنترل قند، بهبود پروفایل لیپید و نتایج بارداری در بیماران  مبتلابه دیابت بارداری پرداختیم.

    مواد وروش ها

    در این مطالعه ی کار آزمایی بالینی ، 120 بیمار مبتلا به دیابت بارداری تحت رژیم درمانی، بررسی شدند.. بیماران به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 60 نفر)پروبیوتیک و کنترل تقسیم شدند ،مشاوره تغذیه انجام شد و به مدت 6 هفته تحت درمان قرار گرفتند. ویژگی های بیوگرافیک(سن، سن بارداری، تعداد بارداری،BMI) بررسی و سطح سرمی  FBS، TG، Total cholesterol ، LDL و HDL قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.همچنین وزن موقع تولد، نمره ی آپگار ، نیاز بهشروع انسولین و عوارض بارداری در کلیه بیماران بررسی شد. نتایج با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. 

    نتایج

     بیماران دو گروه از نظر معیار های بیوگرافیک همسان بودند، و تمامی بیماران در ابتدای سه ماه ی دوم بارداری قرار داشتند. در گروه تحت پروبیوتیک FBS کاهش معنا داری داشت((P=0/01، و نسبت به گروه کنترل نیاز به شروع انسولین به طور معنا داری کمتر بود (P=0/026). در هر دو گروه افزایش لیپید ها را داشتیم که در گروه کنترل افزایش LDL(P=0/01) و در گروه پروبیوتیک افزایش HDL(P=0/01) معنی دار بود.وزن موقع تولد(P=0/001) و عوارض باداری P=0/028)) در گروه تحت پروبیوتیک به طور معنی داری کمتر بود.

    نتیجه گیری

    استفاده از پروبیوتیک ها در GDM منجر به کنترل بهتر قند،کاهش نیازبه انسولین و کنترل بهتر سطح لیپید می شود. همچنین عوارض بارداری در مصرف پروبیوتیک کاهش می یابد. برای تایید نتایج این مطالعه و به دست آوردن الگوی مصرفی مناسب پروبیوتیک ها انجام مطالعات وسیعتر پیشنهاد می شود. 

    کلیدواژگان: لاکتوفم، دیابت بارداری، پروفایل لیپید
  • زهرا درگاهی، علی رضا پرتوآذر، شیما ندافی، محمد مهدی سلطان دلال* صفحات 567-572
    سابقه و هدف

    به طور کلی، پیدایش بیماری های عفونی در سرتاسر جهان یک تهدید برای عموم به شمار می رود به خصوص با پیدایش گونه های باکتری گرم مثبت و گرم منفی که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند یک مشکل کلی در سلامت عموم به چشم می خورد. طی سالیان متمادی از آنتی بیوتیک ها برای کنترل انواع عفونت های ناشی از محیط های بیمارستان و اجتماع استفاده می شد.  پیشرفت های فعلی در زمینه نانو بیوتکنولوژی و توانایی تهیه نانو ذره اکسید روی در اندازه ها و شکل های مختلف منجر به رشد و توسعه عوامل جدید ضد میکروبی شده است. در این تحقیق، اثرات ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر دو باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش، نانو ذره اکسید روی از زیولیت تهیه گردید و مقدار آن با استفاده از XRF تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانو ذره اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا 4 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه انتروکوک فکالیس 64 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این پژوهش، در مورد باکتری گرم منفی یرسینیا انتروکلی تیکا کاهش شدیدتری در مقایسه با باکتری گرم مثبت انتروکوک فکالیس مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده، می توان به استفاده از این نانو ذرات در بخش های مختلف صنایع غذایی از جمله بسته بندی مواد غذایی جهت مهار یا کاهش رشد میکروارگانیسم های موجود در غذا در آینده امیدوار بود.

    کلیدواژگان: نانو ذره اکسید روی، یرسینیا انتروکلی تیکا، انتروکوک فکالیس، فعالیت ضد باکتریایی
  • مریم دلفان*، مقصود پیری، شهلا قوچی اصل صفحات 573-579
    سابقه و هدف

    بافت چربی بواسطه ترشح آدیپوکاین های مختلف مانند IL-6 و CRP نقش مهمی در پاتوژنز و توسعه دیابت نوع2 ایفا می کند. با توجه به نقش فعالیت بدنی بر کاهش عوامل التهابی و عدم قطیعت در مورد موثرترین مدل تمرینی، هدف از اجرای پژوهش حاضر، مقایسه تاثیر هشت هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) و تداومی بر میزان بیان ژن IL-6 و CRP در بافت چربی رت های دیابتی بود.

    روش کار

    21 سر رت نر نژاد ویستار پس از القا دیابت نوع 2 (با مصرف هفت ماه غذای پرچرب و شیرین حاوی30 درصد چربی حیوانی و 25 درصد فروکتوز) در سه گروه هفت تایی شامل گروه کنترل، تمرین تداومی و HIIT تقسیم شدند. برنامه تمرین تداومی و HIIT به مدت هشت هفته و پنج جلسه در هفته اجرا شد. بیان IL-6 و CRP در بافت چربی احشایی به روش Real Time PCR بررسی شد. داده ها با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0≥p آنالیز شد.

    یافته ها

    کاهش معنادار بیان ژن IL-6 در گروه های HIIT و تداومی نسبت به گروه کنترل مشاهده شد (001/0>p) و میزان کاهش بیان IL-6 در گروه HIIT نسبت به گروه تداومی معنادار بود (022/0=p)، به طوری که این میزان در گروه تداومی و تناوبی به ترتیب 06/0 ±62/0و 09/0 ± 38/0بود؛ کاهش معنادار بیان CRP نیز در هر دو گروه تمرین کرده در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد (001/0>p)، به طوری که این میزان در گروه تداومی و تناوبی به ترتیب 1/0 ± 66/0و 06/0 ± 59/0بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد که HIIT در مقایسه با تمرین تداومی در کاهش التهاب بافت چربی موثرتر است.

    کلیدواژگان: دیابت نوع2، تمرین تداومی، تمرین تناوبی شدید، التهاب
  • حسام جمشیدی، پیمان رحیمی*، علی اصغر مقدم صفحات 580-586
    سابقه و هدف

    سلول های بنیادی اسپرماتوگونی (SSCs) مدلی عالی برای کمک به درک بیشتر روند تمایز، رشد و عملکرد بیضه ها می باشد و در نتیجه امکان استفاده بیشتر از این سلول ها در درمان نازایی، تولید حیوانات تراریخته و داروهای نوترکیب را فراهم می کنند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات غلظت های مختلف ملاتونین بر القاء کلونی زایی SSCs است.

    مواد و روش ها

    سلول های اسپرماتوگونی از بیضه  بره های نابالغ با استفاده از هضم آنزیمی دو مرحله ای استخراج گردید و سپس به مدت 10 روز در 3 گروه شامل گروه شاهد (کشت ساده در محیط پایه DMEM حاوی 1٪ آنتی بیوتیک و 5٪ سرم گوساله جنینی(FBS)) و تیمارهای  1 و 2 (به ترتیب کشت در محیط کشت پایه مذکور توام با اضافه کردن 1 میکرومول و 1 نانومول ملاتونین) کشت شدند. تعویض محیط کشت هر 72 ساعت یکبار انجام شد و همزمان تعداد و قطر کلونی ها با استفاده از میکروسکوپ معکوس ارزیابی شد.

    نتایج

    ماهیت بنیادینگی سلول های اسپرماتوگونی با استفاده از رنگ آمیزی ایمنوسیتوشیمی علیه آنتی ژن PGP9.5 تایید گردید. تعداد و مساحت کلونی های اسپرماتوگونی در روز هفتم کشت در تیمار 1 به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود (05/0<P) .

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن ملاتونین با دوز 1 میکرومول تاثیر مثبتی بر القاء کلونی زایی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در محیط آزمایشگاه دارد.

    کلیدواژگان: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی، کلونی زایی، ملاتونین
  • ملیحه محمدی دهج، فاطمه امیری، محمدرضا دیهیم*، مهین نیکوگفتار ظریف صفحات 587-593
    سابقه و هدف

    پلاکت ها در طی مدت ذخیره سازی دچار یکسری تغییرات بیوشیمیایی، عملکردی و مرفولوژیک می شوند که به مجموع انها آسیب ذخیره پلاکت  گفته میشود که میتواند سبب کاهش عملکرد و کاهش بقاء پلاکت ها گردد.آسیب اکسیداتیو یکی از دلایل اصلی آسیب ذخیره پلاکت می باشد. به همین دلیل در این مطالعه سعی شده به  تعیین تاثیر استرس اکسیداتیو در  پلاکت ها در طول مدت نگهداری پرداخته شود. این تحقیق در سال 1396 در مرکز تحقیقات سازمان انتقال خون ایران انجام شده است.

    مواد و روش ها

    دراین مطالعه که از نوع تجربی بود، 10کیسه کنسانتره پلاکت تهیه شده به روش پلاکت غنی از پلاسما (PRP)، مورد بررسی قرار گرفت. پارامترهای تحقیق شامل، اندازه گیری گونه های فعال اکسیژن  میتوکندریایی(ROS) ، غلظت مالون دآلدیید(MDA) ، غلظت متابولیت های نیتریک اکسید (نیترات/نیتریت) ، فعالیت آنزیم لاکتات دهیدروژناز(LDH)  و شمارش پلاکت ها در روزهای 1، 3، 5 و 7 نگهداری بود. در این مطالعه برای توصیف داده های بدست آمده از آنالیز آماری واریانس استفاده گردید.

    یافته ها

    میزان ROS میتوکندریایی(16.22±37) ، غلظتMDA (11.6±22.2) و فعالیت آنزیم LDH(7.4±3680)  نگهداری پلاکت ها نگهداری بصورت معنی داری افزایش یافته بود (P<0.001). از طرف دیگر ، شمارش پلاکت ها نیز، بصورت معنی داری نگهداری کاهش یافته بود  غلظت متابولیت های نیتریک اکسید (نیترات و نیتریت) در طی روزهای نگهداری پلاکت تغییر چندانی را نشان نمی داد (P>0.05).

    نتیجه گیری

     به نظر می رسد که استرس اکسیداتیو در طول مدت نگهداری پلاکت ها به وقوع پیوسته که می تواند باعث کاهش تعداد پلاکت ها و کاهش بقاء آنها در طول مدت نگهداری شود. شاید استفاده از مواد افزودنی آنتی اکسیدان در پلاکت ها بتواند سبب کاهش آسیب اکسیداتیو و در نتیجه افزایش بقاء این فرآورده خونی مهم گردد.

    کلیدواژگان: آسیب ذخیره پلاکت، استرس اکسیداتیو، پلاکت کنسانتره، مدت زمان نگهداری پلاکت
  • پروشا مرادی*، غزل داودی بروجردی، مهدی جعفری، مجید احمدی صفحات 594-599
    مقدمه و هدف

    سلامت انسان با کمیت و کیفیت خواب ارتباط دارد. هدف مطالعه حاضر تعیین کیفیت خواب در سالمندان با مشکل قلبی-عروقی می باشد.

    روش

    این مطالعه توصیفی- مقطعی روی 147 بیمار مبتلاء به بیماری عروق کرونر قلب مراجعه کننده به بیمارستان امام علی کرمانشاه انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ، پرسشنامه افسردگی و اضطراب بک استفاده شده است. داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS نگارش 25 و روش های آمار توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها 

    131 نفر(1/89%) کیفیت خواب ضعیف داشتند. که از این تعداد 84 نفر(1.57 درصد) نمره در بازه 5-9 داشتند که نشان دهنده مشکلات خواب خفیف می باشد. 41 نفر (9/34 درصد) نمره در بازه 10-14 داشتند که حکایت از شدت مشکلات متوسط دارد و 6 نفر (1.4درصد) نمره در بازه 15-21 داشتند که نشان دهنده مشکلات خواب شدید است . میانگین نمره کل کیفیت خواب در بیماران 36/3±29/8 بود که نشان دهنده کیفیت خواب ضعیف بیماران عروق کرونر قلب می باشد. همچنین نتایج نشان داد که از سن ، تحصیلات با کیفیت خواب ارتباط نداشت ولی متغیرهای جنسیت ، شاخص توده بدنی و متغیرهای  روانشناختی مانند افسردگی، اضطراب و نشخوار فکری با کیفیت خواب این بیماران مرتبط بود(p<0.05).

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که بیماران عروق کرونر قلب کیفت خواب پایینی دارند. همچنین با توجه به رابطه ای که بین متغیرهای روانشناختی مانند افسردگی و اضطراب و کیفیت خواب آن ها وجود دارد انجام اقداماتی جهت کاهش این مولفه ها نیز لازم به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: عروق کرونری، کیفیت خواب، اضطراب، افسردگی
  • ابراهیم زرین کلام، بیان فیاضی، کمال رنجبر* صفحات 600-606
    سابقه و هدف

    از تمرینات ورزشی به عنوان مهمترین استراتژی غیر دارویی برای ایجاد اثرات حفاظتی پیش شرطی سازی میوکارد نام برده می شود، اما به طور کامل مکانیسم دقیق چنین فرایندی هنوز مشخص نیست. بنابراین، در این پژوهش به ارزیابی آثار حفاظتی پیش شرطی سازی تمرینات شنا بر آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن میوکارد در موش های نر ویستار پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    بدین منظور، 20 راس موش ویستار به طور تصادفی در دو گروه کنترل و گروه تمرینی توزیع شدند. گروه تمرینی به مدت 10 هفته (5 روز در هفته، هر جلسه 60 دقیقه) به فعالیت شنا پرداختند. پس از اتمام دروه تمرینی کلیه آزمودنی ها تحت جراحی ایسکمی (30 دقیقه) ریپرفیوژن (120 دقیقه) میوکارد قرار گرفتند. سپس اندازه ناحیه انفارکتوس و شاخص های فشار اکسیداتیو مورد اندازه گیری قرار گرفت.   

    یافته ها

    نتایج آنالیز آماری نشان داد که  شاخص های آنتی اکسیدانیGSH ، GPx و کاتالاز  پس از آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن میوکارد بین دو گروه تفاوتی نداشت، اما میزان MDA و MPO در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کمتر بود. همچنین اندازه ناحیه انفارکتوس متعاقب آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن میوکارد در گروه تمرینی (4/6± 32/34) نسبت به گروه کنترل (7/9±  17/42) به میزان 8 درصد کمتر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که ده هفته تمرینات شنا از طریق کاهش تولید رادیکال های آزاد موجب کاهش اندازه ناحیه انفارکتوس پس از آسیب ناشی از ایسکمی ریپرفیوژن میوکارد می گردد. این تغییرات حاکی از ایجاد اثرات حفاظتی پیش شرطی سازی تمرینات شنا می باشد.

    کلیدواژگان: تمرین شنا، ایسکمی-ریپرفیوژن، پیش شرطی سازی
  • شادی پایدارفر*، علی هاشمی، امین عباسی، مژگان بنده پور، علی بختیاری، فاطمه تاجیک، نریمان مصفا صفحات 607-612
    سابقه و هدف

    کارکنان شاغل در بخش ای سی یو یکی از مهم ترین راه های انتقال اسینتوباکتر بومانی با وسایل مختلف ازجمله کاتتر به بیماران می باشند. هدف از این مطالعه بررسی حضور آنتی بادی علیه پپتید های ایمونوژنیک پروتئین ompA (Outer Membrane Protein A) طراحی شده از اسینتوباکتر بومانی به عنوان پپتید های کاندید واکسن علیه این پاتوژن است.

    روش بررسی

    در اینمطالعه تجربی، 62 نمونه خون شامل پرستاران بخش ICU بیمارستان گنجویان دزفول و بیمارستان فیروز آبادی تهران و همچنین افراد سالم غیر مرتبط با عفونت های بیمارستانی و بیماران مبتلا به لوپوس جمع آوری گشت. سرم افراد به منظور کاهش آنتی بادی های غیر اختصاصی، در مواجه با لیزات باکتری اشرشیاکلی قرار گرفت. جهت تعیین نمونه های مثبت از نظر وجود آنتی بادی علیه اسینتوباکتر بومانی تست الایزا با لیزات اسینتوباکتر بومانی برای تمام نمونه ها انجام شد. نمونه های مثبت جدا شده و حضور آنتی بادی علیه پپتید های ایمونوژنیک طراحی شده، توسط الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    از 33 نمونه پرستاران بخش ICU، ٪75 دارای آنتی بادی علیه اسینتوباکتر بومانی (مثبت) و از 22 نمونه نرمال غیر شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی 27% مثبت بودند و اختلاف میانگین عدد جذب (OD) گروه پرستاران و افراد غیر در معرض با P=0/0002 محاسبه شد. همچنین نتایج الیزا با پپتید های ایمونوژنیک طراحی شده از پروتئین ompA اسینتوباکتر بومانی نشان داد پپتید شماره 5 بیشترین توانایی را برای واکنش با آنتی بادی موجود در سرم دارا می باشد. و سرم افراد مبتلا به لوپوس در مواجهه با این پپتید نیز دارای تیتر آنتی بادی بودند.

    نتیجه گیری

    پرسنل شاغل در بخش های آی سی یو به دلیل در معرض قرارگرفتن مکرر و فراوان با اسینتو باکتر بومانی، واجد سطوح بالایی از آنتی بادی سرمی هستند، همچنین افراد غیر در معرض قرار گرفته نیز واجد سطوحی از آنتی بادی البته پایین تر از جمعیت در معرض می باشند. این یافته با سابقه قبلی این پژوهش که در افراد غیر در معرض، علیه این پاتوژن آنتی بادی سرمی مشاهده نشده بود (1)، متفاوت بود که دلیل آن علاوه بر سپری شدن زمانی حدود 5 سال، نشان دهنده گسترش رو به افزایش کلونیزاسیون باکتری در سطوح بیوتیکی انسان ها می باشد. هرچند اثبات این نظریه و نیز استفاده از این روش به عنوان یک روش تشخیصی نیاز به تعداد بسیار بیشتری از نمونه های در معرض و غیر در معرض می باشد.

    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، اسینتوباکتر بومانی، پپتید ایمونوژنیک، الایزا
  • بهلول قربانیان*، رقیه فخرپور، یوسف صابری، ماندانا دهباشی صفحات 613-620
    سابقه و هدف

    فعالیت بدنی شدید باعث رهایش رادیکال های آزاد اکسیژن و موجب آسیب های اکسایشی در ماکرو مولکول های زیستی می شوند. یکی از راه های مقابله با اثرات نامطلوب فشار اکسایشی ناشی از فعالیت های ورزشی استفاده از مکمل های ضد اکسایشی خوراکی است. هدف مطالعه حاضر تعیین اثر ده هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل سزامین بر عوامل استرس اکسایشی غیرآنزیمی در مردان ورزشکار بود.

    مواد و روش ها

    40 آزمودنی پسر ورزشکار با حداقل 4 سال سابقه فعالیت ورزشی مستمر به صورت داوطلبانه در این مطالعه تجربی شرکت کردند. آزمودنی ها بطور تصادفی در چهار گروه دارونما (10 نفر)، تمرین (10 نفر)، تمرین + مکمل (10 نفر) و مکمل (10 نفر) قرار گرفتند. مداخله بمدت ده هفته شامل پروتکل تمرین هوازی (چهار روز در هفته/ 35-30 دقیقه) و مصرف مکمل سزامین (3 قرص 17 میلیگرمی در هفته) بود. نمونه های خونی در شش مرحله شامل پیش آزمون (شرایط پایه بلافاصله و 24 ساعت بعد از یک وهله تمرین شدید) و پس ازمون (بعد ده هفته تمرین هوازی و 24 ساعت یعد از یک وهله تمرین شدید) گرفته شد. داده ها بوسیله آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در سطح معنی داری 05/0> p-value تحلیل شد.
     

    یافته ها

    پس از ده هفته تمرین هوازی و مصرف مکمل سزامین، مقادیر پلاسمایی ظرفیت آنتی اکسیدانی تام و اسیداوریک افزایش معنی دار (001/0P=) و بیلی روبین (007/0P=) و پروتئین تام پلاسمایی (001/0P=) کاهش معنی دار نسبت به حالت پایه  داشتند.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد استفاده از مکمل سزامین توام با فعالیت هوازی با حجم مناسب برای بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی غیرآنزیمی افراد ورزشکار می تواند مفید و باعث تقویت سیستم آنتی اکسیدانی آنها شود.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، اسیداوریک، بیلی روبین، ورزشکاران
|
  • Somayeh Hosseinpour-Niazi, Saeed Hadi, Parvin Mirmiran* Pages 521-525
    Introduction

    The effects of herbal medicine in management of chronic diseases such as diabetes are under investigation. One of the most recent herbal medicine to management of diabetes is nigella Sativa. The mechanism of the effect of nigella Sativa on diabetes is not clear. One of the mechanisms that improves insulin resistance among type 2 diabetes is an increase in adiponectin concentration and a decrease in serum leptin concentration, but few studies have examined the effect of nigella Sativa on leptin and adiponectin concentrations. The aim of this double-blind randomized controlled clinical trial was to investigate the effect of nigella Sativa oil extract on serum leptin and adiponectin concentrations in patients with type 2 diabetes mellitus.

    Materials and methods

    Forty-three type 2 diabetic patients, aged 30-55 years (20 women, age: 53.7±6.3 years) were randomly assigned to groups designated to the intervention (n=23) and the control (n=20) groups. Intervention group consumed 2 capsules daily, (500 mg extract of black seed oil), while control group consumed 2 capsules (500 mg, placebo), both for 8 weeks. Leptin and adiponectin concentrations were measured at baseline and again after the 8-week intervention. To calculate changes in leptin and adiponectin, baseline and end-of-intervention values were used to compare baseline and end-of-intervention values in each group, using the paired t-test.

    Results

    Extract of black seed oil significantly decreased leptin concentrations in the intervention group (baseline 7.3±0.6; after intervention 5.2 ± 0.3, p < 0.005) compared to the control group (baseline 7.6 ± 0.9, after intervention 7.8 ± 0.9, p=0.41). There was no significant change in adiponectin concentrations after both Nigella Sativa Oil Extract and placebo consumption.

    Conclusion

    It seems that Nigella Sativa Oil Extract reduces serum leptin concentrations in type 2 diabetic patients, however no significant effect on adiponectin concentrations was found. 

    Keywords: nigella sativa oil extract, leptin, adiponectin, type 2 diabetes
  • Babak Emamalizadeh, Mina Ohadi, H Darvish, Azade Rakhshan, Abolfazl Movafagh*, Sheikhpour Mojgan Pages 526-531
    Background

    Regulation of gene expression is performed by the promoter sequence resided upstream of genes. There are a group of class II gene promoters which lack any consensus sequences and bioinformatics studies have revealed that the frequency of exceptionally long repeats in these promoters are significantly more than other promoters. One of such promoters is the RIT2 gene promoter which includes an 11 GA repeat and its role in neurologic disorders such as Parkinson’s disease is the aim of this investigation. 

    Materials and Methods

    In this case control study we investigated the polymorphism of the GA repeat in 500 PD samples and 500 healthy controls, and also the role of the repeat sequence on gene expression using cloning technique.

    Results

    We found that the GA repeat of the RIT2 gene shows monomorphism in human population. In expression study, we observed two fold expression level of luciferase in the presence of the GA repeat compared to its absence. 

    Conclusion

    Due to the important effect of the GA repeat in the RIT2 gene promoter and the important role of RIT2 gene in neuronal development, any alterations in repeat sequence is intolerable for cells and there is a strong conservation for this repeat.

    Keywords: RIT2, promoter, Parkinson’s disease
  • Sara Derakhshan, Ali Bidmeshki Pour, Reza Kowsari-Esfahan, Masoud Vosough, Leila Montazeri, Mohammad Hossein Ghanian, Abbas Piryaei* Pages 532-539
    Background and Aim

    There is an urgent need for reliable in vitro liver models to assess the mechanisms of human diseases, and impact of newly developed drugs or toxins. Previously showed that co-culture of hepatocytes with non-parenchymal cells and presence of extracellular matrix (ECM) improve the in vitro functionality of hepatocytes. Aim of this study was to develop a reproducible method for scalable generation of liver microtissues.

    Materials and Methods

    In this experimental study, liver microtissues with 500um diameter generated through co-culturing of Huh-7, human mesenchymal stem cells and human umbilical vein endothelial cells in a composite hydrogel of liver-ECM and alginate. Cell viability, capability for glycogen storage and cytochrome P450 enzyme activity were evaluated on day 28. Hepatic-specific genes (ALB and SULT1A1) on days 1 and 14, and albumin and urea secretion on days 1, 7, 14, 21 and 28 were assessed. Furthermore, the microtissue sensitivity to acute toxicity of Metformin, Diclofenac and ethanol were investigated. Two-dimensional cultured Huh-7 was considered as control group.

    Results

    Most cells in the microtissues were alive up to day 28, accumulated glycogen and have cytochrome inducibility 7-fold more than the basic activity. In comparison to control, ALB and SULT1A1 genes upregulated (p<0.05) on day 14, also albumin and urea secretion increased (p<0.05), in all sampling time, in microtissues. Furthermore, microtissues have more sensitivity (p<0.05) to some concentrations of the drugs and ethanol, compared to control.

    Conclusion

    It seems that the liver microtissues may considered as an appropriate and functional in vitro model for liver.

    Keywords: In vitro liver model, drug toxicity, extracellular matrix, Tissue engineering, mesenchymal stem cells
  • Leila Yousefi, Maryam Tehranipour*, Saeedeh Zafar Balanezhad Pages 540-548
    Background and Objective

    The importance of fertility and its issues, as the most important factor in changing population size, has led to an increase in fertility studies and related issues. Infertility is an active impotence. Wheat is the scientific name Triticum Sativum Lam belongs to the family Poaceae. Wheat germ is one of the largest germ of flowering plants. Considering the high consumption of wheat by Iranians and the fact that infertility is one of the problems that affects the family, the aim of this study was to evaluate the effect of administration of Triticum sativum hydroalcoholic extract on estrogen, progesterone, luteinizing (LH) and follicle stimulating hormones (FSH) in adult female rats.

    Materials and Methods

    This experimental study was performed on 30 female rats in the range of 200-250 mg and approximately 3 months in 5 groups of 6, including control, positive control and 50, 100 and 150 mg / kg doses of wheat hydro-alcoholic extract. Prescriptions were taken as gavage for 21 days. At the end of treatment, after taking blood samples, the levels of estrogen, progesterone, LH and FSH were measured and Data were analyzed using Minitab6 software and ANOVA and t-test.

    Results

    Results showed that wheat had a significant increase in the levels of progesterone (p = 0.03), estrogen (p = 0.04), LH (p = 0.03) and FSH (p = 0.0) compared to the control group.

    Conclusion

    It seems that the use of wheat hydroalcoholic extract increased the levels of progesterone, estrogen, LH and FSH.Probably high levels of LH secretion increase the level of FSH, activation of the apple and subsequent production of progesterone from granulosa cells in the corpus luteum.

    Keywords: Hydroalcoholic Extract, Triticum Sativum, progesterone, estrogen
  • Reza Soltani, Fakhroddin Aghajanpour, Azar Afshar, Abolfazl Torabi, Ebrahim Mohammadzadeh, Reza Mastery Farahani, Mohsen Norouzian* Pages 549-553
     Aim and Background

    The ulna bone is one of the most important bones of the upper limb. Ulceranon fractures of this bone are very common. The proximal ulna dorsal angulation is part of the normal proximal anatomy of ulna that may cause functional elbow problems in the future if the puda is not reconstructed. Therefore, the aim of our study was to investigate the prevalence and size of proximal ulna dorsal angulation (Puda) and tip to apex distances with respect to age and sex, which can be used in surgical interventions and can be used in proximal ulna platinum designs.

    Materials and Methods

    This study is descriptive - sectional which has been performed on the 109 bilateral elbow graphy and two variables puda and Tip to apex distance were evaluated. furthermore, the test of t - test was done at 0.05 level. spss software was analyzed using spss 26.

    Results

    data analysis showed that there is no significant difference between the sexes and between the sexes  independent in each gender. the tip to apex distance   between the two sexes and among men showed a significant difference.

    Conclusion

    The results of this study showed that tip to apex distance may be different for different reasons for different societies and genders and may be due to the variety of anatomical platinum used in ulna bone fractures.

    Keywords: ulna, olecranon, proximal ulna dorsal angulation, fracture, platinum
  • Zhaleh Pashaei*, Afshar Jafari, Mohammadreza Alivand Pages 554-561
    Background

    Obesity is a global challenge due to the positive energy balance. Exercise training is one of the best methods for managing obesity and related disorders. The present study was conducted to determine the effect of eight-week high- intensity interval training (HIIT) alone and combined with resistance training (CHRT) on lipid profiles and glucose, insulin and insulin resistance in overweight/ obese middle-aged women.

    Methods

    Twenty-four middle-aged overweight/obese women participated in two homogeneous HIIT (5 days/week, n=12) and CHRT (3 days/week HIIT with 2 days/week resistance training, n=12) groups for eight-week. The HIIT protocol consisted of alternating bouts of high-intensity exercise at 80%–85% of VO2max with active breaks at 60% of VO2max and resistance training protocol conducted to a circuit-weight training with 75-80% of 1-RM. Blood samples were collected 48 hours before and after the training period, and then the data were analyzed using SPSS.

    Results

    The findings showed that the reduction of BMI and WHR was not significant in the HIIT group (p>0/05), but body fat%, cholesterol, TG, HDL, LDL, glucose, insulin and insulin resistance significantly decreased in both group (p<0/05). WHR and lipid profiles were significantly different between the two groups (p<0/05), change levels was greater in CHRT group.

    Conclusion

    Results of this study showed that CHRT, through the dual effects of the compensatory mechanisms of both training methods, can better lead to weight loss and adjusted metabolic status in middle-aged overweight/obese women than HIIT.

    Keywords: Overweight, obesity, High-intensity interval training, combined training, lipid profiles, insulin resistance
  • Esmat Barouti*, Sara Nemati Pages 562-566
    Background

    gestational diabetes mellitus (GDM) is one of the common metabolic diseases among pregnants that needs delicate monitoring and control to improve the metabolic condition and reduce pregnancy complications. Despite scarce data on the effect of probiotic supplementation on glycemic control and serum lipids concentrations in women with GDM, probioticsupplements and their effect on pregnancy outcome has become the center of focus in research. We aim to determine the impact of probiotic supplementation on glycemic control, lipid profiles, pregnancy, and infancy outcomes in GDM patients. 

    Method

    in this clinical trial study, 120 GDM patients underwent a specific diet. Patients are divided into two separate groups to receive either probiotic supplements (N=60) or a matching placebo (n=60). Through the study group, nutrition counseling performed and the patients received treatment for 6 weeks. Demographic characteristics (age of participants, gestational age, gravidity, and BMI) evaluated and serum levels of fasting blood sugar (FBS), Triglyceride, Total cholesterol, LDL cholesterol, HDL cholesterol examined before and after the intervention, respectively. Besides, Weight of newborn infants, Apgar scores, the requirement of using insulin among pregnants, and pregnancy outcomes examined carefully. SPSS version 20 (SPSS Inc., Chicago, IL, USA) software was used for statistical analysis. 

    Results

    there were no significant differences in demographic characteristics criteria between the two groups. All the participants were in the early second trimester period. After 6 weeks of intervention, probiotic supplementation resulted in a significant decrease in FBS (p=0.01) and the requirement for insulin administration was significantly lower in comparison with the control group (P=0.026). In addition, we observed elevated lipid profiles in both groups. A significant rise in serum HDL (P=0.01) was seen following supplementation with the probiotics and a significantly elevated serum level of LDL was seen in the control group (P=0.01). In the group with the probiotic supplementation diet, the weight of newborn infants (P=0.001) and pregnancy complications (P=0.028) were also significantly lower in comparison with the control group.

    Conclusion

    the result of our study demonstrated that using probiotic supplements in women with GDM had beneficial effects on glycemic control, reduce the requirement of insulin treatment, serum LDL cholesterol concentration, serum HDL cholesterol concentration, and less adverse pregnancy and infancy outcomes

    Keywords: .Keywords: Lactofem, Gestational diabetes mellitus, probiotics, pregnancy complications, infant outcome
  • Zahra Dargahi, Alireza Partoazar, Shima Naddafi, Mohammad Mehdi Sopltan Dallal* Pages 567-572
    Background

    In general, the emergence of infectious diseases around the world is a public threat, especially with the emergence of gram-positive and gram-negative bacteria resistant to antibiotics, a general health problem. Over the years, antibiotics have been used to control a variety of infections caused by hospital and community environments. Current developments in nanobiotechnology and the ability to make nanoparticles of zinc oxide in different sizes and shapes have led to the development of new antimicrobial agents. In this study, the antibacterial effects of ZnO nanoparticles on two bacteria Yersinia enterocolitica and Enterococcus faecalis were investigated.

    Materials and Methods

    In this research, zinc oxide nanoparticles were prepared from zeolite and its amount was determined using XRF. The minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) were determined using disc diffusion method.

    Results

    According to the results of this study, the MIC value of nanoparticles of zinc oxide for all tested bacteria was 4 mg/ml, and the MBC values of this material for standard strain and Yersinia Enterocolitica isolate were 4 mg/ml and for standard strain and Enterococcus faecalis isolate 64 mg/ml were calculated.

    Conclusion

    According to the results of this study, the Gram-negative bacterium Yersinia enterocolitica was more pronounced compared to the enterococcal faecalis bacteria. According to the results, nanoparticles could be used in various parts of the food industry, including food packaging, to control or reduce the growth of existing microorganisms in the future.

    Keywords: Zinc oxide nanoparticles, Yersinia enterocolitica, Enterococcus faecalis, Antibacterial activity
  • Maryam Delfan*, Maghsoud Peeri, Shahla Ghouchi Asl Pages 573-579
    Background

    Adipose tissue plays an important role in type 2 diabetes pathogenesis by secreting different adipokines such as IL-6 and CRP. Regarding the role of physical activity in reducing inflammatory factors and uncertainty about the most effective models of training, the aim of the present study was to compare the effects of eight weeks continuous and high-intensity interval training (HIIT) on the IL-6 and CRP gene expression in adipose tissue of type 2 diabetic Rats.

    Methods

    21 male Wistar rats after induction of type 2 diabetes (with seven months of high-fat diet containing 30% fat and 25% fructose) divided into three groups including control, continuous training and HIIT. Continuous and HIIT training program performed at eight weeks and five sessions per week. IL-6 and CRP expression determined by Real Time PCR assay. Data were analyzed by one-way analysis of variance and Tukey post-hock test and significance was p≤0. 05.

    Results

    Significant decrease of IL-6 expression in HIIT and continuous training groups were observed compared to the control group (p<0.001), and decrease in IL-6 expression was significant in HIIT than continuous training group (p=0.022), the decrease in the continuous and HIIT group were 0.38±0.09, and 0.62±0.06 respectively. In addition, CRP expression decrease in both trained groups was significant compared to control group (p<0.001), the decrease in the continuous and HIIT group were 0.66±0.10, and 0.59±0.06 respectively.

    Conclusion

    HIIT seems to be more effective in reducing adipose tissue inflammation than continuous training.

    Keywords: Type 2 Diabetes, Continuous Training, High Intensity Interval Training, Inflammation
  • Hesam Jamshidi, Peyman Rahimi*, Aliasghar Moghaddam Pages 580-586
    Background

    Spermatogonial stem cells (SSCs) use as an excellent model system for differentiation, development and functioning of testes and provide a source of cells for infertility treatment and production of transgenic animals and recombinant drugs. The aim of present study was to determine the effects of different concentration of melatonin on prepubertal lamb’s spermatogonial colony formation.                                                                                                                                               

    Methods

     An experimental study was conducted. Each treatment was replicated 5 times. Testicular cells were isolated from testes of prepubertal lambs by two-step enzymatic digestion then cultured for 10 days. Control cells (C) were grown in basic DMEM media with 1% antibiotic and 5% FBS. Treated cells were grown in basic media with 1 µmol/ml (T1) or 1 nmol/ml (T2) melatonin. Culture media was changed every 72h and SSCs colony formation was monitored by inverted microscope. The data were analyzed by one way ANOVA. P value less than 5% was considered statistically signifent.

    Results

    SSCs were identified by immunocytochemistry assay against PGP9.5.  Number and Surface area of colonies were greater in T1 group than C and T2 groups at day 7 (P=0.04587).

    Conclusion

    The findings suggest that simultaneous addition of 1 µmol/ml melatonin to culture media may increase In vitro colony formation of prepubertal sheep SSCs. So addition of above dose of melatonin to SSCs culture media are suggested by authors.

    Keywords: Spermatogonial Stem cell, Colony formation, Melatonin
  • Malihe Mohammadi Dahj, Fatemeh Amiri, Mohammad Reza Deyhim*, Mahin Nikoogftar Zarif Pages 587-593
    Background

    Platelets undergo a series of biochemical, functional, and morphological changes during storage that are collectively called platelet storage damage, which can reduce platelet function and survival. Oxidative damage is one of the leading causes of platelet storage damage. Therefore, in the present study, an attempt has been made to determine the effect of oxidative stress on platelets during storage. This research was conducted in 2017 at the Research Center of the Iranian Blood Transfusion Organization.

    Materials and Methods

    In the current experimental study, 10 platelet concentrate bags prepared by platelet-rich plasma (PRP) were examined. Research parameters include measurement of mitochondrail reactive oxygen species (ROS), concentration of malondialdehyde (MDA), concentration of nitric oxide metabolites (nitrate / nitrite), activity of lactate dehydrogenase enzyme (LDH) and platelet count on days 1 ,3 ,5 and 7 of platelet storage. Statistical analysis of variance was used to describe the obtained data

    Results

    According to the results, ROS (16.22±37), MDA (11.6±22.2) concentration and LDH enzyme activity (310±3680) increased significantly (P<0.001) while PLT count was significantly decreased (P<0.001).

    Conclusion

    It seems that oxidative damage occurred in platelet with increasing radical oxygen species and lipid peroxidation which can reduce platelet count and platelet viability during platelet storage. Using antioxidant as an additive in platelet concentrate may decrease oxidative damage and increase platelet viability and quality during storage.

    Keywords: Platelet storage lesion, oxidative stress, platelet concentrate, platelet storage
  • Prosha Moradi*, Qazal Davodi Boroujerdi, Mahdi Jafari, Majid Ahmadi Pages 594-599
    Introduction and aim

    Human health has a close relationship with sleep quality and quantity. The aim of the present study is to determine sleep quality in the elderly population suffering from cardiovascular disorders.

    Method

    This is a descriptive-cross sectional study which has been conducted on 147 subjects who visited Imam Ali hospital in Kermanshah city that suffered from coronary artery disease. Data collection was performed by Pittsburgh sleep inventory and Beck’s depression and anxiety inventory. Descriptive statistics and Pearson’s correlation test was used to analyze the data. Data analysis was performed by SPSS software version 25.

    Results

    131 subjects (89.1%) had poor sleep quality. 84 ( ) subjects had a score between 5-9 which indicates mild sleep problems. 41 subjects (34.9%) had a score between 10-14 which indicates moderate sleep problems and 6 subjects (1.4) had a score between 15-21 which shows severe sleep problems. Average score for all test subjects was 8.29±3.36 which indicates that patients suffering from coronary artery disease have poor sleep quality. Our results also showed that age and education had no significant effect on sleep quality, while parameters such as gender, body mass index and psychological variables including depression, anxiety and rumination were correlated with sleep quality (P<0.05).
    Discussion and

    conclusion

    Our results demonstrate that coronary disease patiets suffer from poor sleep quality. Also, since psychological variables such as depression and anxiety had a correlation with sleep quality, preventive actions are required to mitigate these psychological issues.

    Keywords: coronary artery disease, sleep quality, depression, anxiety
  • Ebrahim Zarrinkalam, Bayan Fayazi, Kamal Ranjbar* Pages 600-606
    Background and Aim

    Exercise training cited as the most important non-pharmacological strategy to cardio-protective effects of preconditioning, but the molecular mechanism of this process is not yet clear. Therefore, in this study, we evaluated the cardio-protective effects of swimming training Preconditioning on Ischemia Reperfusion-Injury in male Wistar rats.

    Material and Methods

    For this purpose, 20 male Wistar rats were randomly divided into control and training groups. The training group performed swimming training for 10 weeks (5 days per week, each session 60 min). All subjects underwent myocardial ischemia (30 min) reperfusion (120 min) surgery after intervention. Then, infarction size and oxidative stress indices were measured.

    Results

    Statistical analyses showed that antioxidant indices GSH, GPx and Catalase induced-myocardial ischemia reperfusion were not different between groups, but MDA and MPO were significantly lower in the training group than in the control group. Also, infarction size area following ischemia reperfusion in the training group (34.32±6.4) was 8% less than the control group (42.17±9.7). 

    Conclusion

    The results of this study showed that ten weeks of swimming training reduced the size of the infarcted area after myocardial ischemia-reperfusion injury by reducing free radical production. These changes suggest protective preconditioning effects of swimming exercises.

    Keywords: swimming training, Ischemia-Reperfusion, Preconditioning
  • Shadi Paydarfar*, Ali Hashemi, Amin Abbsi, Mojgan Bandehpor, Ali Bahtiari, Fatemeh Tajik, Nariman Mosaffa Pages 607-612
    Purpose

    The staff members in ICU are the major carrier with different devices such as catheters. The aim of this study was to investigate the antibody reaction against immunogenic peptides of ompA designed as a candidate vaccine Against acinetobacter baumannii.
    Material

    method

    62 serum samples obtained from exposed ICU staffs in Tehran Firoozabadi and Dezful Ganjavian hospitals and non-exposed individuals and individuals suffering with SLE. In the order to increase specificity and decrease non-specific anti body, All the serums were pre-adsorped with E-coli Lysate. In order to determine positive reaction of samples with Acinetobacter baumannii lysate due to detection of existence of antibodies against Acinetobacter baumannii.ELISA technique helps us to all tests.

    Results

    obtained results showed that  from 33 samples of exposed serum, %75 of it was positive. Also from 22 samples of non-exposed individuals, %27 were positive. Strongly positive serum with lysate were reacted with only peptide 5 of ompA Acinetobacter baumannii.

    Conclusion

    obtained results shows that not only exposed samples had a lot more Ab titre in comparison to non-exposed. But also these groups had significant high tire of Abs against peptide 5.  In shows that the colonization of Acinetobacter baumannii in population is growing year to year. To demonstrate the exact role of antibody against Acinetobacter baumannii and immunologic peptides, there’s a need for further researches.

    Keywords: nosocomial infection, Acinetobacter baumannii, outer membrane protein A, ELISA, immunogenic peptid
  • Bahloul Gorbanian*, Rogayeh Fakhrpour, Yousef Saberi, Mandana Dehbashi Pages 613-620
    Background

    Intense physical activity releases oxygen free radicals and causes oxidative damage in biological macromolecules. One of the ways to counter the adverse effects of oxidative stress from exercise is to use oral antioxidant supplements. The purpose of this study was to investigate the effect of 10- weeks’ aerobic training with sesamin supplementation on non-enzymatic stress oxidative markers in male athletes.

    Materials and Methods

    40 male athletes with at least 4 years of continuous exercise experience participated voluntarily in this quasi-experimental study. Subjects were randomly divided into four groups: placebo (n=10), exercise (n=10), exercise + supplement (n=10) and supplement (n=10). The intervention was for ten weeks included an aerobic exercise (four days per week / 35-30 minutes) and supplementation of sesamine (3 tablets 17 mg per week). Blood samples were taken at six stages including pre-test (baseline immediately after and 24 hours after a heavy training session) and post-test (after ten weeks of aerobic training and 24 hours after an intensive training session). Data were analyzed by repeated measure ANOVA at the significant level p <0.05.

    Results

    After 10 weeks of aerobic training and supplementation of sesamine, plasma levels of TAC and uric acid significantly increased  (P = 0.001) and bilirubin (P = 0.007) and total plasma protein (P = 0.001) were decreased significantly.

    Conclusion

    It seems that supplementation of sesamine with aerobic activity with proper volume to improve non-enzymatic antioxidant status of athletes may be useful And strengthen their antioxidant system.

    Keywords: Aerobic Exercise, Uric acid, bilirubin, Athletes