فهرست مطالب

نشریه تفکر و کودک
سال یازدهم شماره 1 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سعید انصاری، فرهاد سراجی*، محمدرضا یوسف زاده صفحات 3-26

    هدف اصلی این پژوهش، تبیین الگوی آموزش سواد رسانه ای برای دانش آموزان دوره ی دوم ابتدایی بر اساس اصول فبک است. رویکرد پژوهش از نوع ترکیبی (کیفی و کمی) و با استفاده از روش های تحلیل مفهومی، استنتاجی پیش رونده و توصیفی-پیمایشی انجام شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که ارتباط قابل ملاحظه ای بین مولفه های فبک و شاخص های سطوح سواد رسانه ای (مصرف کارکردی، مصرف انتقادی، تولید-مصرف کارکردی و تولید-مصرف انتقادی) وجود دارد. از سوی دیگر اصول فبک شامل عقلانیت چون عامل سازمان دهنده، تعلیم و تربیت چون فرایند پژوهش، کلاس درس چون اجتماع پژوهشی و تفکر خودآگاهانه است که متناظر با آن ها ارتقای خود رهبری از طریق پرورش تفکر مراقبتی، انتقادی و خلاقانه، محتوای چالش انگیز با قابلیت پژوهشی، روش اجتماع پژوهشی مبتنی بر گفت وگو و شیوه ی خودارزیابی به عنوان عناصر ضروری الگوی سواد رسانه ای بر اساس فبک در دوره ی دوم ابتدایی استنتاج می گردد.

    کلیدواژگان: سواد رسانه ای، فلسفه برای کودکان (فبک)، دوره ی دوم ابتدایی
  • رامین حبیبی کلیبر*، جعفر بهادری خسروشاهی صفحات 29-46

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی (تفکر انتقادی) بر تسط بر خود و نگرش به مصرف مواد مخدر در دانش آموزان دوره متوسطه بود. طرح پژوهش نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری دانش آموزان دختر دوره متوسطه ناحیه 4 شهرستان تبریز در سال تحصیلی 99-1398 بودند که از میان آن ها تعداد 30 نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه کنترل (15 نفر) جایگزین شدند. به این ترتیب که آزمودنی های گروه آزمایش، تحت آموزش مهارت های زندگی (تفکر انتقادی)، به مدت 10 جلسه قرار گرفتند و در مقابل گروه کنترل هیچ آموزشی را دریافت نکرد. برای جمع آوری داده ها از مقیاس پذیرش اعتیاد وید و تسلط بر خود تانجی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط آزمون آماری تحلیل کواریانس انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های زندگی (تفکر انتقادی) بر تسلط بر خود و نگرش به مصرف مواد مخدر در دانش آموزان تاثیر دارد. در واقع آموزش مهارت های زندگی باعث افزایش تسلط بر خود و کاهش نگرش مثبت به مصرف مواد مخدر در دانش آموزان می شود. بنابراین فراگیری آموزش مهارت های زندگی نقش مهمی در تسط بر خود و نگرش به مصرف مواد دانش آموزان دارد.

    کلیدواژگان: تسط بر خود، نگرش به مصرف مواد مخدر، مهارت های زندگی، تفکر انتقادی
  • معصومه رسولی، نیلوفر شادمهری* صفحات 49-69

    درک از بعد سوم، مهارت مورد نیاز حرفه هایی در زمینه علوم، فناوری، مهندسی، ریاضیات و هنر است. هوش فضایی که مبین تجسم سه بعدی اشیا است، مهارتیست که می توان در کودکی آن را افزایش داد. پژوهش کاربردی حاضر با هدف بررسی نحوه درک کودکان 7 تا 11 سال نسبت به بعد سوم احجام و چگونگی آگاه سازی آنان نسبت به ویژگی های یک حجم انجام گرفت.نمونه آماری شامل 600 کودک 7 تا 11 ساله، به صورت  تصادفی انتخاب شده و از ابزار پیمایشی پرسشنامه متناسب با فهم کودکان در آن بهره برده شد. داده های جمع آوری شده با نرم افزار spss22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. براساس نتایج حاصله (05/0<p) کودکان به سوالات احجامی که پیش از این در قالب وسایل روزمره و اسباب بازی با آن ها مواجهه شده بودند پاسخ درست دادند. درک شخصیت پردازی صورت گرفته در محصول از درک حجم محصول و نحوه شکل گیری آن برایشان آسان تر بود و در مواجهه با یک حجم آن را با اشکال دو بعدی توصیف میکردند. الزام لمس احجام، عدم استفاده از احجام ناآشنا برای ایجاددرک از بعد سوم و طراحی فضای آموزشی به نحوی که کودک بتواند درون احجام قرار بگیرد از ضروریات طراحی ابزارها یا محیط های پرورش درک از بعد سوم در کودکان است.

    کلیدواژگان: آموزش، بعد سوم، درک از حجم، هوش تجسمی- فضایی، خلاقیت
  • امیرحسین زنجانبر*، حسین زارع صفحات 73-94

    «تحلیل گفتمان» شیوه ای برای بررسی شکل گیری معنا در واحدهای زبانی بزرگتر از «جمله» است که علاوه بر زبان، سازه های فرازبانی را نیز ملحوظ می دارد. خلاف تحلیل گفتمان های زبان محور، شیوه تحلیل این پژوهش بر روان شناسی شناختی، به عنوان وجه فرازبانی گفتمان، تمرکز دارد. در قصه «خاله سوسکه» درونمایه «ازدواج» هر یک از شخصیت ها را دچار چالش های شناختاری قضاوت، تصمیم گیری، و حل مسئله می کند، از همین رو رویکردی بر پایه روان شناسی شناختی برای تحلیل قصه مذکور گزینش شده است. پژوهش حاضر بر آن است که در موقعیت های اجتماعی داخل قصه، رابطه پنهان گفته ها و کنش های شخصیت ها را با فرایندهای شناختی شان (نه با فرایندهای شناختی خواننده) آشکار سازد. در همین راستا، با روش تحلیلی توصیفی به این پرسش پاسخ می دهد که: در قصه مذکور چگونه فرایندهای شناختی، گفتمان های دوجانبه بینافردی را هدایت می کنند؟ کودک به خاطر همذات پنداری با قصه، چگونگی به کارگیری شناختارهای مورد استفاده شخصیت ها را ناآگاهانه در شبکه شناختی خود نهادینه می کند، ازهمین رو، آشنایی با کارکرد شناختی خرده گفتمان های درونی قصه به آشنایی با کارکرد قصه های فبک و نقش آنها در شکل گیری تفکر شناختی کودک یاری می رساند. به بیانی دیگر، دستاورد پژوهش پیش رو این است که: بازنمایی تکالیفی که با نتایج تفسیری همراهند (مانند بازنمایی قصه خاله سوسکه)، ژرف پردازی و گسترش فرآیندهای شناختی کودک را تقویت می کند.

    کلیدواژگان: ادبیات عامه، تحلیل گفتمان، قصه، ادبیات کودک، رشد شناختی، فلسفه برای کودکان
  • نیره شاه محمدی* صفحات 97-116

    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش فلسفه به کودکان بر تفکرانتقادی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرری است. این پژوهش از نوع کاربردی و تجربی و به روش نیمه آزمایشی با استفاده از طرح پیش آزمون - پس آزمون همراه با گروه کنترل صورت گرفت. از میان جامعه آماری دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهرری، 60 نفر به عنوان نمونه انتخاب شد. آن ها در دو گروه 30 نفری کنترل و آزمایش به صورت تصادفی گمارده شدند. آموزش برای گروه آزمایش طی 10 جلسه یک ساعته انجام شد اما گروه کنترل بدون دریافت آموزش به فعالیت معمول خود ادامه دادند. آموزش با استفاده از برنامه آموزش فلسفه برای کودکان لیپمن صورت گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه تفکرانتقادی ریکتس بود که پایایی آن پس از اجرای اولیه بر 30 دانش آموز با استفاده از آلفای کرونباخ 82/0 به دست آمد. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تحلیل گردید. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که آموزش فلسفه برای کودکان بر تفکرانتقادی و مولفه های آن (خلاقیت، تعهد، بالندگی) تاثیر معناداری داشته است و موجب افزایش آن در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی شهرری شده است.

    کلیدواژگان: فلسفه برای کودکان، تفکرانتقادی، خلاقیت، تعهد، بالندگی
  • حسین عابددوست* صفحات 119-148

    تحلیل حاضر به بررسی نشانه های تصویری و نوشتاری در آرم های مربوط به کودکان در فرایند ارتباطی آرم با مخاطب به لحاظ بصری می پردازد. پرسش اصلی تحقیق چگونگی ویژگی های فرم و رنگ در آرم های مربوط به کودکان و چیستی کارکرد نشانه های ارجاعی و شکل گردانی شده در فرآیند طراحی و ارتباطی آرم است. چگونگی مواجه کودک با آرم های مذکور از موارد مورد توجه پژوهش حاضر است. روش تحقیق توصیفی تحلیلی است. روش گردآوری مطالب ترکیبی از روش کتابخانه ای از طریق فیش برداری و تصویرخوانی و مشاهدات میدانی از طریق ارایه پرسش نامه باز و مصاحبه با کودکان است. تجزیه تحلیل یافته ها کیفی است. بر اساس نتایج تحقیق، نشانه های به کار رفته در آرم های مربوط به کودکان، بیشتر وجه شمایلی دارند و نشانه هایی شکل گردانی شده هستند. این نشانه ها در عین حال که ذهن مخاطب را به جهان بیرونی ارجاع می دهند، فرم های خلاقانه و جدیدی را به مخاطب معرفی می کنند و نسبت به نشانه های صددرصد ارجاعی در ذهن مخاطب ماندگارترند. تعامل نشانه های شکل گردان و ارجاعی وجه کلی آرم ها را می سازد. رنگ های شاد و تضاد رنگ ها، جذابیت بصری آرم را می افزاید. ایجاز و چکیده نگاری مشخصه ویژه این آرم هاست که مورد توجه کودکان است.

    کلیدواژگان: فرم و رنگ، آرم های مربوط به کودکان، نشانه های ارجاعی، نشانه های شکل گردانی
  • فاطمه کاسی*، صدیقه علیپور صفحات 151-169

    واژه پسامدرن در رشته های گوناگون علوم انسانی چون جامعه شناسی، روان شناسی و فلسفه وارد شد. یکی از نظریه پردازان پسامدرن ژان بودریار است که نظریه وانموده به جای واقعیت و بی مرزی را مطرح کرد که از طریق تخیل فلسفی قابل دریافت است. کودکان داستانهای کودکانه احمدرضا احمدی با تجربه انسان معاصر برای زیستن در جهانی که قطعیت ها را مورد تردید قرار می دهد و او را وارد حیطه بی مرزی می سازد، آشنا می شوند. آنان با خوانش آثار کودکانه احمدی همواره در دنیای خیال و واقعیت، کودکی و بلوغ، مرزها و بی مرزی ها نوسانی تعلیق گونه را تجربه می کنند. هدف پژوهش حاضر بررسی شگردهای وانمودگی و بی مرزی در آثار احمدی بر مبنای دیدگاه بودریار، از دیدگاه تفکر کودکان و به روش توصیفی تحلیلی است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که نویسنده می خواهد با وانموده هایی مانند وارد کردن اتفاقات دنیای خواب به دنیای واقعی، استفاده از نوشتار جادویی و شگردهای سوریالیستی و... تفکر کودکان را به سمت فلسفیدن درباره زندگی در دوران آشفتگی ها و سرگردانی های حاصل از بحران مدرنیته هدایت کند تا بدین طریق ذهن آنها را برای دست یافتن به دنیایی که امید را القا می کند و تلخی زیستن را کاهش می دهد، مهیا سازد.

    کلیدواژگان: داستان های کودکانه، تفکر کودک، بودریار، وانموده، بی مرزی، آثار کودکانه احمدرضا احمدی
  • مریم کمالی، حسین نوین*، عسگر صلاحی صفحات 173-195

    شعر کودک و نوجوان از جمله شعرهای مفهومی است که جهت آموزش و آگاهی مخاطبان در آن مضامین متنوع گنجانده شده است. از جمله این مضامین، عناصر فرهنگ عامه است. در این مقاله سعی بر آن است تا به روش توصیفی تحلیلی، عناصر فرهنگ عامه، که شاعران حوزه کودک و نوجوان آن را به عنوان ابزاری برای اهداف تربیتی و اخلاقی و روشنگری آحاد جامعه به کار برده اند، مورد بررسی و تبیین قرار گیرد. به همین منظور اشعار سه دهه اخیر بررسی و عناصر مطرح فرهنگی در این اشعار استخراج شده و اهداف مربوطه مورد تحلیل قرار گرفت. داده های پژوهش نشان می دهد که شاعران حوزه کودک و نوجوان با کاربرد عناصر فرهنگ مردم علاوه بر ارایه تصویری از فرهنگ جامعه خود و آموزش مسایل فرهنگی، موجبات حفظ و صیانت فرهنگ و هویت ملی خویش را فراهم آورده اند. آن ها نقش هر دو عنصر فرهنگ عامه (مادی و غیر مادی) را در شناخت و تداوم فرهنگ جامعه ضروری دانسته و با مولفه های فرهنگی، بسیاری از مبانی تربیتی، اخلاقی، روانشناسی و... را خاطر نشان شده اند. در واقع کاربرد عناصر فرهنگی توسط شاعران این حوزه رویکرد معرفتی و تربیتی دارد.

    کلیدواژگان: آموزش، تربیت، معرفت، اشعار کودک و نوجوان، عناصر فرهنگ عامه
  • ایوب مرادی*، سارا چالاک صفحات 199-227

    ژیلبر دوران فیلسوف و متفکر فرانسوی، ریشه بسیاری از خیال پردازی های بشر را کهن الگوهایی می داند که خاستگاه اصلی آن ها ترس از گذر زمان و تلاش برای کنترل آن است. برهمین اساس نمادهای خیالی را به دو منظومه اصلی روزانه و شبانه تقسیم می کند. منظومه روزانه بازنمایی کننده ترس از مرگ و منظومه شبانه تعدیل کننده این هراس است. این رویکرد نقش شایانی در تشخیص انگیزه های پنهانی داشت که به شکل ناخودآگاه خود را بر ذهن هنرمند تحمیل می کنند. رمان «آن سوی دریای مردگان» از معصومه میرابوطالبی اثری است که دغدغه اصلی خود را مسئله مرگ و نحوه ارایه آن برای مخاطب نوجوان قرار داده است. نویسنده در این اثر با بهره گیری از تصاویری خیالی تلاش کرده است تا مخاطب خود را با جلوه ای متناسب از مرگ مواجه سازد. مقاله حاضر که به روش توصیفی - تحلیلی انجام شده است در پی بررسی شیوه اثرگذاری تصاویر رمان یادشده در تعدیل ترس مخاطب نوجوان از مرگ است. نتایج نشان گر آن است که نویسنده بیشترین استفاده را از منظومه روزانه تخیلات داشته است و در این میان ریخت های حیوانی، تاریکی و سقوطی به ترتیب بیشترین انعکاس را دارند. تقابل های موجود در این تصاویر بازنمایی کننده مرگ و زندگی و هراس از مرگ و مواجهه مطلوب با این هراس است.

    کلیدواژگان: تخیل، منظومه روزانه تخیلات، منظومه شبانه تخیلات، ژیلبر دوران، رمان نوجوان، آن سوی دریای مردگان
  • اسماعیل نبیئی، اسماعیل کاظم پور*، زهره شکیبایی صفحات 231-247

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد و مولفه های توسعه تفکر پژوهشی دانش آموزان در دوره های تحصیلی و با رویکرد کیفی و استفاده از راهبرد پدیدارشناسی انجام شد. بر اساس نمونه گیری هدفمند و تا حصول اشباع نظری، 13 نفر از متخصصان حوزه ی تعلیم و تربیت به مشارکت دعوت شدند. داده ها به کمک مصاحبه ی نیمه ساختار یافته گردآوری و با روش تحلیل محتوا تجزیه و تحلیل شدند. برای بدست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و مرور خبرگان  غیرشرکت کننده در پژوهش استفاده شد. ابعاد و مولفه های شناسایی شده در قالب 36 کد باز و 5 کد محوری: نگرش معلم، فضای آموزشی مناسب، تشریک مساعی، قابلیت های محیطی و خودراهبری دانش آموزان تبیین شدند. مطالعات ما نشان داد که توسعه تفکر پژوهشی دانش آموزان در دوره های تحصیلی، نیاز به داشتن معلمانی فکور و پژوهشگر، امکانات آموزشی مناسب، گسترش فرهنگ تفکر، پژوهش و همکاری، برقراری ارتباطات موثر با امکانات محیطی خارج از محیط مدارس و دانش آموزانی فعال و با انگیزه دارد.

    کلیدواژگان: پدیدار شناسی، توسعه تفکر پژوهشی، دوره های تحصیلی
  • سیده اسماء نجات، ثریا رازقی*، هنگامه آشوری صفحات 251-281

    هدف ا ز این پژوهش، دستیابی به تفکر انتقادی در داستان های مثنوی  به منظور تبیین تفکر انتقادی در تعلیم و تربیت کودک است. پژوهش پیش روابتدا جایگاه اهمیت پرورش تفکر انتقادی در کودکان را بررسی کرده، سپس به تحلیل داستان های موجود در مثنوی ازجهت مهارت های تفکر انتقادی براساس دیدگاه  لیپمن پرداخته است. روش پژوهش، توصیفی-تحلیلی است. این پژوهش درصدد پاسخ به این پرسش است که آیا داستان های مثنوی به لحاظ موضوع و ساختار به نیازهای کودکان در جهت پرورش فلسفی آن ها پاسخ می دهد؟ یافته های پژوهش نشان می دهد که بیش از 211 داستان مثنوی علاوه براین که در زمینه عاطفی نیرومندند، چالش های بالقوه ای را نیز برای پردازش شناختی در کودک فراهم می کنند. ویژگی ساختاری داستان ها به شیوه غیرمستقیم و تنوع موضوعات، می تواند تفکر کودکان را تحت تاثیر قراردهد و منجر به شکل گیری مهارت هایی درتفکر انتقادی ؛ مانندپرسش، استنباط و...در کودکان شود وآن ها به کمک این مهارت ها قادر خواهند بود مسایل پیرامون خویش را به روشنی درک و ارزیابی کنند

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، کودک، داستان، مثنوی مولوی، متیو لیپمن
  • شهروز نعمتی *، محمد باردل صفحات 285-308

    هدف مطالعه حاضر بررسی مروری نظامند مداخلات به هنگام آموزش مهارت‌های اجتماعی هیجانی در کودکان دبستانی بود. در پژوهش حاضر از طریق پژوهش مروری نظامند و جستجوی کلیدواژه های تخصصی در ارتباط با آموزش مهارت‌های هیجانی-اجتماعی در کودکان دبستانی در پایگاه های اطلاعاتی تخصصی ایران و جهان‌بین شامل) Pupmed, Springer, ProQuest, Scopus, Elsevier, Science direct, Google Scholar, Magiran)سال‌های 2019-2007 و سال‌های 1395-1390یافته ها و داده های موردنظر برای دستیابی به هدف پژوهش حاضر مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده از روش پریسما مورد تحلیل قرار گرفت. از 18 پژوهش انجام‌شده، بیشتر پژوهش‌ها (14 پژوهش) بر روی آزمودنی‌های دارای کودکان عادی دبستانی از سن 10 تا 11 و در پایه 5-4 انجام‌شده است. اغلب پژوهش‌های انجام‌شده از نوع مطالعات آزمایشی می‌باشند (با فراوانی 16 پژوهش). نتایج مداخلات به هنگام آموزش مهارت‌های اجتماعی-هیجانی در کودکان دبستانی در مولفه‌های کنترل خود، خودآگاهی، آگاهی اجتماعی، روابط اجتماعی، تصمیم‌گیری مسیولانه و خودتنظیمی برابر با 6،10،15،13،13،17 مطالعه مورد ارزیابی قرارگرفته است. نتایج این پژوهش‌ها نشان می دهد در بهبود شایستگی‌های آموزش اجتماعی-هیجانی (کنترل خود، خودآگاهی و خودتنظیمی) و عدم تاثیرگذاری در مولفه‌های شایستگی‌های اجتماعی(آگاهی اجتماعی، روابط اجتماعی و تصمیم‌گیری مسیولانه پذیر) نمایان است.

    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی-هیجانی، کودکان دبستان، مطالعه مروری نظامند، الگوی پریسما
|
  • Saeid Ansari, Farhad Seraji *, Mohammarreza Yousefzadeh Pages 3-26

    The main purpose of this Research is to explanation of media literacy model for Second primary schools students  based on P4C principles. The research approach is of combined type (qualitative and quantitative) and has been performed using concept analysis, progressive inductive and descriptive-survey methods. The findings show that there is a significant relationship between the components of P4C and the indicators of media literacy levels (functional consuming, critical consuming, functional presuming, and critical presuming). On the other hand, the principles P4C include rationality as organisor factor, education as inquiry process, classroom as community of inquiry, reflective thinking that correspond to promoting self-leadership through training caring, critical and creative thinking,  research-challenging content, method of conversation-based community of inquiry and Self-evaluation technique are deduced as essential elements of the model of media literacy education based on the philosophy for children in the Second Primary.

    Keywords: Media Literacy, philosophy for children(P4C), Second primary
  • Ramin Habibi Kaleybar *, Jafar Bahadorikhosroshahi Pages 29-46

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of life skills training (critical thinking) on ​​self-mastery and attitudes toward drug use in high school students. The quasi-experimental research design is a pre-test-post-test design with a control group. The statistical population was female high school students in District 4 of Tabriz in the academic year 2019-2020, from which 30 people were selected by purposive sampling and randomly divided into two experimental groups (15 people) and control group (15 people) Were replaced. Thus, the subjects in the experimental group were trained in life skills (critical thinking) for 10 sessions and the control group did not receive any training. Wade Addiction Acceptance Scale and Tangier Self-Mastery were used to collect data. Data were analyzed by analysis of covariance. The results showed that life skills training (critical thinking) have an effect on self-mastery and attitudes toward drug use in students. In fact, life skills training increases self-mastery and reduces students' positive attitude towards drug use. Therefore, learning life skills training has an important role in self-mastery and students' attitudes toward substance use.

    Keywords: Self-development, Attitude toward substance use, life skills, critical thinking
  • Masoomeh Rasouli, Niloofar Shadmehri * Pages 49-69

    Understanding the third dimension is a skill required by many professions. Space intelligence, which illustrates the three-dimensional visualization of objects, can be enhanced in childhood. The purpose of this study was to determine the level of understanding of children aged 7 to 11 years about the third dimension and how to inform them about the features of a volume. The present study is an applied research, and in terms of collecting information in the category of qualitative research. A sample of 600 children was selected using a combination sampling method and a survey tool was used to collect the children's perception questionnaire. The collected data were analyzed using SPSS version 22. The reliability of the questionnaire was equal to 0.872 in the two-half-way method, which showed high validity. Based on the results (P <0.05), children responded poorly in answering questions based on perception of the third dimension, while responding to the questions that were previously encountered in the gadgets and toys. Also, the results showed that understanding the characterization of the product is easier than understanding the volume of the product and how it is formed, and describing it in two-dimensional forms when facing a volume. (96.33%)

    Keywords: Education, third dimension, understanding the volume, visual-spatial intelligence, creativity
  • Amirhossein Zanjanbar *, Hussein Zare’ Pages 73-94

    "Discourse analysis" is a way to study the formation of meaning in linguistic units larger than "sentence", which in addition to language, also takes into account metalingual factors. The subject of this research is not the story itself, but the sub-discourses within the story, which are formed between the subjects (i.e. between the characters of the story). Unlike language-based analysis-discourses, the method of analysis of this research focuses on cognitive psychology as metalingual aspect of discourse. Because the theme of "marriage" creates cognitive challenges to judgment, decision-making, and problem-solving for the parties involved in the sub-discourses of Aunt Beetle, the "cognitive processes" approach has been adopted for analysis. The present study seeks to reveal, in the social situations within the story, the hidden relationship of the characters' words and actions with their cognitive processes. In this regard, in a descriptive analytical method, it answers the question: how does the sub-discourse that is formed, in a social situation between characters, represent the hidden cognitive processes behind that discourse? The result shows that discourses are representations of hidden cognitions, which are cognitions constructed by the imposed process of subjectivity. The use of discourse analysis as a way to represent cognitions is unprecedented.

    Keywords: discourse analysis, children's literature, literature parables, cognitive development, tale, P4C
  • Nayereh Shahmohammadi * Pages 97-116

    This study aimed to examine the impact of philosophy education on critical thinking of primary girl school students in Rey. The research method was applied and quasi-experimental using pre-test-post test design with a control group. From the statistical population of six-grade girl students of Shahre-Rei, 60 people were selected as a sample. Thirty students were assigned randomly into experimental and control groups. The Training for the experimental group was done during 10 sessions, one hour each session, but the control group continued its activities without training. The training was conducted using Lippmann's Philosophy Education Program for children. The research instrument was the Ritex Critical Thinking Questionnaire, the reliability of which was obtained after being administered to 30 students using Cronbach's alpha (0.82). The data were analyzed using analysis of covariance. The results of data analysis showed that the impact of teaching philosophy to children on critical thinking and its components (creativity, commitment, maturity) is significant and the Critical thinking level of six grade students increased.

    Keywords: Philosophy education, critical thinking, creativity, Commitment, Maturity
  • Hossein Abeddoust * Pages 119-148

    The present study seeks to examine the role of visual and written signs in children's logos in the process of conveying meaning to the audience. The main research question is how the process of conveying the meaning of children’s logos. Identification of Referential and Nonreferential signs and their impact on the transfer of meaning of child logos is one of the main goals of the present study. The research method is descriptive - analytical and collecting data is Combined research method via library studies and through note taking and reading image and field studies via Interview method and Open Questionnaire. Data analysis is qualitative. According to the results of the research, most of the symbols used in Childish logos are Nonreferential Signs. While referring to the outside world, these signs introduce new and innovative forms to the child that, by virtue of being visual and distinct from the natural world, signify the signs. They are more enduring than the totally referral signs in the child's mind and challenge the mind. The interaction of the shaped and referential signs forms the general face of the logos. Happy and distinctive colors affect the acceptance of Childish logos. The abstract form the logo,  Improves communication with the child.

    Keywords: form, color, Childish logos, Referential signs, Nonreferential signs
  • Fatemeh Casi *, Seddigheh Alipoor Pages 151-169

    The term of postmodernism has been introduced in the different field of humanities like sociology, psychology and philosophy. One of the theorician of postmodernism is jean Baudrillard. He has been introduced simulacrum in place of reality and hyper reality that can be percieved from philosophic imagery. children of Ahmadi 's works are acquainted with the experiences of human in the modern era which deny the certanties and enter them into  simulacrum .By interpreting Ahmadi's childish works, readers float between imagery and reality, childhood and manhood and hyper reality. This research is investigating techniques of simulacrum in the works of Ahmasi based on Baudrillard's theory and also from childern thought point of view with descriptive analytic .The results show that the writer wants to reduce the bitterness of life in the world  of modernity and persuade them to do philosophy about life in the disturbance and perplexity of it in that era  by entering the events of the dream world into real world, uses magical writing and techniques of surrealism etc and provides a sweet experience for the children and vanishes their disappiontment intheir life.

    Keywords: children story, children thoutht, Baudrillard, simulacrum, hyper reality, Ahmadreza ahmadi's works
  • Maryam Kamali, Hossein Novin *, Asghar Salahi Pages 173-195

    Child and adolescent poetry is a conceptual poem that includes various themes for educating and informing the audience. One of these themse is the elements of folklore .In this article, an attempt is made to study And be explained the important elements of folklore in a descriptive-analytical manner which poets in the field of children and adolescents have used it as a tool for educational and moral purposes and enlightenment of individuals in society.For this purpose, the poems of the last three decades were studied and prominent cultural elements in these poems were extracted and the relevant goals were analyzed. Research data show that the poets of the field of children and adolescents by consciously applying the elements of folklore (material and immaterial) in addition to presenting a clear picture of the culture of their community and teaching cultural issues, protect of their own culture and national identity. They considered the role of both constituent elements of folklore in recognizing and continuing the culture of society necessary And with cultural components, many educational, moral, social, psychological, etc. principles have been mentioned. In fact, the use of cultural elements by the poets of this field has an epistemological and educational approach

    Keywords: Education, upbringing, Knowledge, poems of child, adolescent, elements of folklore
  • Ayoob Moradi *, Sara Chalak Pages 199-227

    Gilbert Durand French thinker considers the roots of human fantasies to be archetypes, the main origin of which is man's fear of the passing of time and his attempt to control it. Accordingly, he divides imaginary symbols into two main regimes, day and night. The daily regime represents the people's fear of death and the night's regime moderator of this fear. This approach played an important role in identifying hidden motives that subconsciously impose themselves on the artist's mind. The novel "Beyond the Sea of the Dead" by Mirabutalebi is a work whose concern is the issue of death and how it is presented to the adolescent audience. In this work, an attempt has been made to confront the audience with appropriate faces of death by using imaginary images. The present article, seeks to examine the effect of the images of the mentioned novel in modulating the adolescent audience's fear of death. The results show that the author has made the most of the daily regime of fantasies, with Animal symbol, darkness and falling being the most reflected, respectively. The contrasts in these images represent death and life and the fear of death and the proper confrontation with this fear.

    Keywords: IMAGINATION, Didactic literature, Gilbert Doran, Teen Novel, Beyond the Dead Sea
  • Esmaeil Nabiei, Esmaeil Kazempour *, Zohreh Shakibaei Pages 231-247

    The aim of this study is to identify the dimensions and components of the development of students' research thinking in educational courses and with a qualitative approach and the use of phenomenological strategy. Based on purposive sampling and to reach the theoretical saturation, 13 specialists in the field of education were invited to participate. We collect data through the semi structured interviews and analyzed it by content analysis method. To obtain the validity and reliability of the data, two methods of reviewing participants and reviewing non- participating experts in the research were used. Dimensions and the identified components were explained in the form of 36 open cods and 5 central cods: teacher attitude, appropriate educational environment, collaboration, environmental capabilities and students self- direction. We show that development of students research thinking in courses, needs to thoughtful and research teachers, appropriate educational facilities, development of a culture of thinking, research and cooperation, effective communication with facilities outside of the school environment and active and motivated students

    Keywords: Phenomenology, development of research thinking, educational courses
  • Seydh Asma Nejat, Soraya Razeghy *, Hengamh Ashouri Pages 251-281

    Objective of this study is to teach critical thinking through the stories of Rumi's Masnavi in order to  acquire life skills and the explanation of critical thinking in the education of the child., current research, first, it examines the importance of fostering critical thinking in children, then analyzes the stories in Rumi's Masnavi based on the skills of critical thinking and the importance of this thinking from the point of view of Lipman for the child. The research method is descriptive-analytical. This study seeks to answer the question whether the stories of Rumi's Masnavi meet the needs of children in terms of subject and structure in order to develop them philosophically?Findings show that more than 211 stories from Masnavi stories, in addition to being emotionally powerful, and potential challenges for cognitive processing in children.The structural feature of stories in an indirect way, the variety of appropriate topics of thinking, can affect children's thinking and lead to the formation of critical thinking skills such as: questioning, inference, etc and with the help of these skills, they will be able to clearly understand and evaluate the issues around them.

    Keywords: critical thinking, child, Story, Rumi's Masnavi, Matthew Lipman
  • Shahrooz Nemati *, Mohammad Bardel Pages 285-308

    The aim of current research was to study the early interventions Social - Emotional Learning in elementary school children. In the same vein, a systematic review study method with use of the Social - Emotional Learning and elementary school children and early interventions key words from web the Data (Pupmed, Springer, ProQuest, Scopus, Elsevier, Science direct, Google Scholar, Magiran), between 2007-2019 was conducted in accordance with research objectives to executed current study. Results revealed that from 18 research was published most of them (14 studies) have been performed on 10 to 11 years old with 4-5 grade subjects with math disorder. Experimental studies (16 studies) are the most frequent among different types of studies. The early interventions Social - Emotional Learning in elementary school children revealed that in self-control, self-awareness, social-awareness, Social relationship, responsible dictions-making and self-monitoring. The results of these studies are associated with deficiencies in self-control, self-awareness and self-monitoring and nit deficiencies in social-awareness, Social relationship, responsible dictions-making in in elementary school children

    Keywords: Early Interventions, Social - Emotional Learning, Elementary School Children, systematic review, PRISMA Model