فهرست مطالب

نشریه پژوهش های بالینی دامپزشکی
سال سوم شماره 2 (بهار و تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/04/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمود مرتضوی*، شهاب الدین صافی، سید حامد شیرازی بهشتی ها، وحید ربانی صفحات 63-73

    پروتیینهای مرحله حاد دسته ای از پروتیینهای سرم هستند که غلظت آنها در پاسخ به عفونت،التهاب،تروما و نیوپلازی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.هاپتوگلوبین و سرم آمیلویید A به عوان دو پروتیین اصلی مرحله حاد مثبت در اسب شناخته شده است.از آنجایی که در اسب داریها،شناسایی دام سالم از بیمار حایز اهمیت فراوان است،ایم مطالعه جهت تعیین ارزش تشخیصی پروتیینهای مرحله حاد به عنوان بیومارکرهای حساس و مقایسه ان با برخی پارامترهای هماتولوژیک در تفکیک اسبهای بیمار از سالم با هدف استفاده از فاکتورهای با حساسیت و ویژگی بالا در بررسی های فارمی طرح ریزی شد.ب اساس نتایج مطالعه حاضر،سطح سرمی هاپتوگلوبین و آمیلویید A در گروه بیمار نسبت به گروه سالم افزایش کاملا معنا داری به لحاظ آماری نشان داد.با در نظر گرفتن منحنی راک،نقطه برش هاپتوگلوبین و آمیلویدد A به ترتیب 0.829% و 0.6 نانو گرم در دس سی لیتر و حساسیت و ویژگیهای آن در نقطه برش مذکور به ترتیب،برای هاپتوگلوبین86% و 87% و آمیلوییدA 84% و 73% به دست آمد. به علاوه درستی بالینی هاپتوگلوبین و آمیلویدد A سرم براساس سطح زیر منحنی راک به ترتیب 0.907، 0.891 به دست آمد. از طرفی تفاوت معنی  داری بین درستی بالینی هاپتوگلوبین و آمیلویید A سرم خون مشاهده نشد.نتایج این بررسی نشان می دهد، که از هاپتوگلوبین و آمیلوییدA می توان به عنوان یک آزمون غربالگر جهت جداسازی اسبهای بیمار از سالم در سطح فارم بهره جست.

    کلیدواژگان: پروتئین های فاز حاد، بیومارکر، آمیلوئید A، هاپتوگلوبین، اسب
  • سید شاپور رضا شجاع*، نیما عیسی کاکرودی، نیما بختیاری صفحات 75-82

    کوکسیدیوزیس یکی ار بیماریهای مهم انگلی در پرندگان و سایر دامهای اهلی است که توسط تک یاخته ای از جنس آیمریا ایجاد می شود.بیماری انتشار جهانی  داشته و بسیاری از گونه های پرندگان و به خصوص پرندگان صنعتی را آلوده می کند.بیماری به دو شکل یالینی و تحت بالینی ایجاد می شود.علاوه بر ضررهای مستقیم بیماری همچون افزایش تلفات ،کاهش رشد،افت کیفیت لاشه و از بین رفتگی یک دستی گله،هزینه های ناشی از تولید و تهیه دارو و واکسنهای ضد کوکسیدیوز سالیانه مبالغ هنگفتی را به صنعت مرغداری تحمیل می کند. هدف از این تحقیق مقایسه بین دو سویه می پردازد.در این مطالعه تعداد 100 قطعه جوجه گوشتی از دو سویه راس و کاب (از هر نژاد 50 قطعه) به 4 گروه 25 تایی تقسیم شدند و در شرایط مشابه در قفس با کف پوشیده شده،نگهداری شدند.در 21 روز پرورش،دو گروه با دوز 50000 از مخلوط 4 گونه رایج آیمریا چالش انگلی شدندو دو گروه به عنوان کنترل منفی آلوده نشدند. سپس 7 روز بعد از چالش از هر 4 گروه که شامل چالش راس،کنترل راس،چالش کاب و کنترل کاب بود، خونگیری صورت گرفت و میزان کاروتنوییدهای پلاسما اندازه گیری و مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده، در هر دو سویه میزان کاروتنوییدهای پلاسمای گروه چالش نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری پایین تر بود (p<0.01).مقایسه میزان کاروتنوییدهای پلاسمای گروه چالش راس و کاب نشان داد که در روز 7 پس از چالش میانگین میزان کاروتنوییدهای پلاسمای سویه راس به طور معنی  اری پایین تر از سویه کاب وبد (p<0.01) که می تواند حاکی از آسیب پذیری کمتر سویه کاب نسبت به سویه راس در مواجهه با کوکسیدیوز باشد.

    کلیدواژگان: کوکسیدیوز، کاب، راس، کاروتنوئیدهای پلاسما
  • سروش محیط مافی*، عادل خدایی شربیانی صفحات 83-93

    هدف از انجام این تحقیق، ارزیابی خصوصیت بالینی اضافه کردن داروی فتتانیل در پروتوکل ترکیبی کتامین-اسپرومازین در ایجاد یک ترکیب دارویی برای بیهوشی عمومی سگ و ارزیابی بالینی حیوان حین بیهوشی می باشد.در این تحقیق از 12 قلاده سگ بالغ نژاد مخلوط که در دو گروه 6 تایی،آزمایش و کنترل تقسیم شدند استفاده گردید.در گروه آزمایش،القا بیهوشی با تزریق عضلانی اسپرومازین مالتات به میزان 0.2 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم و بعد از 10 دقیقه تزریق وریدی فتتانیل سیترات به میزان 0.1 میلیگرم به ازای هر کیلو گرم و بلافاصله تزریق عضلانی کتامین هیدروکلراید به میزان 20 میلی گرم در هر کیلوگرم انجام شد.در گروه کنترل القا بیهوشی با تزریق عضلانی اسپرومازین مالتات به میزان 0.2 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم و 10 دقیقه بعد تزریق عضلانی کتامین هیدروکلراید به میزان 20 میلی گرن به ازای هر کیلوگرم انجام شد.طی یک ساعت بعد از القای بیهوشی در هر دو گروه آزمایش و کنترل ،در فواصل 10 دقیقه ای، تعداد ضربان قلب،تعداد تنفس، درجه حرارت مقعدی و همچنین طول دوره بی دردی و طول دوره بیهوشی مورد بررسی قرار گرفت.جهت تجزیه و تحلیل آماری نتایج از آزمونT ،آنالیز واریانس (ANOVA) و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و مقادیر P کمتر از 0.05 از نظر آماری معنی  داری قلمداد گردید. نتایج حاکی از افزایش تعداد ضربان قلب و کاهش درجه حرارت مقعدی در هر دو گروه، افزایش معنی دار طول مدت بیهوشی و طول مدت بیدردی در گروه آزمایش و کاهش معنی دار تعداد تنفس در گروه آزمایش بود.به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که اضافه کردن فتتانیل با دور 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم به پروتوکل ترکیبی کتامین-اسپرومازین در سگ باعث افزایش طول مدت بیدردی و طول مدت بیهوشی می شود ولی باید ظهور عوارضی نظیر تعاداد کاهش تنفس و احتمال ایجاد آپنه در مراحل ایلیه تزریق را و هاپتوترمی در بیهوشی های طولانی مدت در نظر داشت.

    کلیدواژگان: فتتانیل، بیهوشی عمومی، کتامین، اسپرومازین، سگ
  • عبدالله نراقی سوره*، وحید حسن پور صفحات 94-101

    هدف از تحقیق حاضر شناسایی فلور قارچی کیسه ملتحمه گوسفندان سالم نژاد قزل در شهرستان ارومیه و تعیین اثر جنس،سن و ویژگیهای چشم گوسفندان بر روی این فلور می باشد. تعداد 50 راس گوسفند قزل سالم از هر دو جنس (26 نر و 24 ماده) انتخاب و به سه گروه سنی (16 راس یکساله و 18 راس دو ساله و 16 راس سه ساله و بالاتر) تقسیم شدند. سواب ها از کیسه ملتحمه هر دو چشم گرفته شده و بر روی محیط های سابرودکستروز آگار و عصاره مالت کشت شده و در دمای 25 درجه سانتیگراد به مدت 21 روز انکویه شدند.تعداد 13 راس گوسفند (26%) واجد کشت مثبت بودند و از این تعداد 5 راس (10%)  برای هر دو چشم مثبت بودند.جدایه ها شامل جنس های کلادوسپوریوم از 7 چشم (38.88%)، آسپرژیلوس از 3 چشم (16.66%) وپنی سیلیوم از 3 چشم (16.66%)، رودوتورلا از 3 چشم (16.66%) و کورولا از 2 چشم (11.11%) بودند.طبق آنالیز آماری،جدایه کلادوسپوریوم فراوانی معنی داری در چشم چپ،جنس ماده و گوسفندان بالای 3 سال سن داشت (P>0.05) . با توجه به مرور مقالات مطالعه حاضر اولین تعیین فلور قارچی کیسه ملتحمه در گوسفندان سالم از نژاد قزل می باشد.

    کلیدواژگان: فلور قارچی، ملتحمه، گوسفند قزل، ارومیه
  • محمدرضا رحیم نژاد*، وهاب باباپور صفحات 103-108

    نگهداری انفرادی به عنوان یک عامل پرقدرت ایجاد استرس مزمن شناخته می شود که تحقیقات متعدد ارتباط آن را با افزایش میزان مرگ و میر و اثرات منفی بر سلامت در انسان و سایر گونه های دارای زندگی اجتماعی از طریق ایجاد عواملی چون افزایش وزن،دیابت و ناهنجاریهای هورمونی به خوبی نشان داده اند. در این پژوهش 28 موش(14 ماده و 14 نر) به دو گروه نگهداری گروهی و انفرادی تقسیم شده و اثر استرس ناشی از 4 هفته نگهداری انفرادی بر رفتار اخذ غذا در موشها از طریق توزین غذای مصرفی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده میزان غذای مصرف شده در گروه موشهای نر و ماده انفرادی به طور معنی داری نسبت به موشهای گروهی کمتر بوده است. موشهای نر گروه زندگی انفرادی در هفته اول و چهارم به طور معنی داری نسبت به گروه زندگی دسته جمعی میزان کمتری غذا مصرف نموده اند.در مورد میزان اخذ غذا در موشهای ماده گروه زندگی انفرادی بین هفته های اول و چهارم نتایج مشابه موش های نر انفرادی بود و میزان اخذ و میزان اخذ غذای انها بطور معنی داری کمتر از موشهای ماده گروهی بود. میزان غذای مصرفی در گروه موشهای نر انفرادی به صورت معنی داری نسبت به گروه موشهای ماده انفرادی کمتر است که نشان دهنده تاثیر گذاری بیشتر زندگی انفرادی بر موشهای نر می باشد.بر اساس نتایج به دست امده،جداسازی اجتماعی موجب کاهش مصرف غذا در هر 2 گروه موشهای نر و ماده می شود.مطالعات بیشتر به منظور شناخت مکانیسم ها و همچنین روش های پیشگیری و درمان دارویی و غیر دارویی عوارض ناشی از نگهداری انفرادی و انزوای اجتماعی توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: اخذ غذا، تنهایی، نگهداری انفرادی
  • مجید خانمحمدی* صفحات 109-116

    دیروفیلاریا ایمیتیس یکی از انگلهای مهم سیستم گردش خون سگها بوده که عوارض قلبی ریوی شدیدی را در حیوان سبب می شود.با توجه به زیونوز بودن این انگل و به منظور بررسی اولیه وجود آلودگی دیروفیلاریا ایمیتیس در منطقه سراب،یک مطالعه توصیفی مقطعی روی 384 قلاده از سگ های گله و نگهبان به عمل آمد.سرم ها با استفاده از روش الیزا تست شدند.شیوع سرمی دیروفیلاریا 13.5% (52.384) گزارش شد. بیشترین میزان شیوع سرمی دیروفیلاریا ایمیتیس در سگهای سنین 4-6 سال 21.7% (37.170) و کمترین میزان در سگهای سنین 0-2 5.5%(7.126) گزارش شد.شیوع سرمی در سگهای نر 14.3%(44.306) و در ماده ها 10.2% (8.78) بود . بیشترین میزان آلودگی سگها در روستای جلده باغان با 48.14% (13.27) و کمترین میزان آلودگی سگها در روستای اسبفروشان با 2.8%(2.70) بود.در بررسی های آماری رابطه معنی داری بین آلودگی،جنس و نژاد و نحوه نگهداری سگ مشاهده نشد ولی با افزایش سن میزان آلودگی نیز افزایش داشت.بررسی حاضر نشان داد که با توجه به 3 گزارش از استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل این مناطق جز آلوده ترین نواحی ایران به دیروفیلاریا ایمیتیس می باشند و حضور میکروفیلر دیروفیلاریا ایمیتیس در خون سگها می تواند یکی از عوامل مهم در اپیدمیولوژی انگل باشد.چنانچه سگهای کسن تر از دو سال به ویژه سگ هایی که تحت عنوان نگهبان در این بررسی آزمایش شدند،با داروی مناسب بالغ و میکروفیلر کش تحت درمان قرار گیرند،موجب کاهش آلودگی با این فیلر خواهد شد. با توجه به دو گزارش در مورد احتمال آلودگی انسان به انگل در ایران،باید جنبه مشترک بودن آلودگی و اهمیت بهداشتی آن بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: شیوع سرمی، دیروفیلارای ایمیتیس، سگ، سراب
  • حمیدرضا فتاحیان*، روزبه مرید پور، حمید محی الدین، علیرضا حسین زاده، سید حمیدرضا موسویان صفحات 117-121

    یک قلاده سگ نر از نژاد تریر 12 ماهه با وزن 6 کیلوگرم با علایم لنگش نمره 2 (درجه3) اندامهای خلفی به همراه آتروفی ماهیچه ای دو اندام خلفی ،اختلال در قدم برداشتن به درمانگاه خصوصی دامهای کوچک ارجاع داده شد. پس از اخذ تاریخچه مشخص گردید بیمار تحت ضربه قرار نگرفته و از نقطه نظر معاینات درمانگاهی دچار بیماریهای عفونی نبوده است.در مطالعه تصویر برداری در نمای قدامی-خلفی و جانبی در رفتگی دو طرفه ناقص مفصل ران، کمانی شدن جانبی انتهای استخوان ران،ضخیم شدن گردن ران،بدشکلی سر استخوان ران و چرخش داخلی استخوان ساق مشاهده و عارضه زانو مستقیم دو طرفه مادرزادی تایید گردید.با توجه به عدم تمایل صاحب بیمار به درمان و مداخله جراحی،مکملهای دارویی جهت تاخیر در روند تخریب مفصلی تجویز کردید.بررسی این بیمار نشان داد بدشکلی ها و اختلالات نادر مادرزادی اسکلتی در حیوانات کوچک بالاخص در سگها علاوه بر ایجاد تغییر در وضعیت راه رفتن،اسیب های اتی شدید مفاصل را به همراه خواهد داشت که امکان درمان آن به پذیرش صاحب بیمار ارتباط دارد.هدف از گزارش درمانگاهی حاضر ارایه مورد نادری از احتلال مادر زادی زانو در یک قلاده سگ در ایران می باشد.

    کلیدواژگان: زانو مستقیم مادرزادی دو طرفه، لنگش، مفصل ران، در رفتگی ناقص، سگ
  • محمدرضا پریانی*، سید مهدی رجایی، رضا سجادی صفحات 123-127

    یک قلاده گربه نر 12 ماهه با علایم ظاهری درد در ناحیه کمر و لنگش مورد مطالعه قرار گرفت.پس از بررسی عمومی به منظور تشخیص دقیق تر اقدام بهرادیو گرافی از ستون مهره و اندام حرکتی لنگی گردید.در رادیوگرافهای تهیه شده از ناحیه خاجی،نقص در جوش خوردن کامل مهره های S1, S2 به یکدیگر مشاهده گردید.بررسی فاکتورهای خونی،پارامترهای بیوشیمیایی و سایر معاینات عمومی و ارتوپدی هیپ گونه اختلالی را نشان نداد.با توجه به در دسترس نبودن گزارشی از این مورد در گوشتخواران،به نظر می رسد گزارش این مورد در گربه باارزش می باشد.

    کلیدواژگان: لومباریزاسیون، ناحیه خاجی، گربه
|
  • S.M .Mortazavi *, SH. Safi, S.H .Shirazi Beheshtiha, V. Rabani Pages 63-73

    Acute phase proteins (APPs) are a class of serum proteins whose their concentration increase remarkably in response to infection,inflammation,trauma,neoplasia and etc.haptoglobin(HPt) and serum Amyloid (SAA) are to major APPs in horse.since,in farms, differentiation between healthy and sick horse is so important,the persent study was designed to determine the diagnostic value of APPs as sensitive biomarkers,and compare it with hematologic parameters for differentiation of healthy and sick horses in farm.according to the results of the present study, increase in the median of HPt and SAA was significant.with regard to the ROC curve,cutoff point of HPt and SAA was 0.829 and 0.6 ng/dl respectively and sensitivity and specificity in their cut off point was 86%, 87% for HPt and 84% , 73% for SAA. in addition, clinical accuracy of HPt and SAA,base of area under the curve,was 0907, 0.891 respectively. in other hand, significant difference between the clinical accuracy of HPt and SAA has not be seen.results of the present study show that HPt and SAA measurement can be used as a screening test to determine health status in horse.

    Keywords: serum Amyloid A, haptoglobin, horse, Health
  • S.SH. Reza Shojae *, N.E. Kakrodi, N. Bakhtiyari Pages 75-82

    Coccidiosis is one of the important parasitic disease in birds and animal farms which is caused by eimeria species protozoans.it has worldwide spread and infects a lot of bird species especially commercial birds.disease has clinical and sub-clinical form.moreover than direct losses like increasing of mortality,poor growth rate,decrease of carcass  quality and losses of flock uniformity,the costs of producing new anticoccidiosis vaccines and drugs,make numerous charges on poultry industry annually.comparison between two breeds of Cobb and Ross in the face of parasitical challenge by quantitation of plasma carotenoids is aim of this study.in this study 100 one day broiler chickens of two breeds of Ross and Cobb (each breed 50 chicks) divided into four groups of 25 chickens randomly and kept the same conditions.in the 21 th day of breeding.one group of each breed was callenged by 50000 spourulated eimeria oocysts of 4 main species.after challenging ,blood sample were taken from all groups.after separation of plasma from all samples,plasma carotenoids were measured by spectrophotometric method.according to the results,plasma carotenoids of challenge chickens were decreased comparing with control group significantly(p<0.01).in comparison between Cobb and Ross groups,we had a lower level of plasma carotenoids in Ross chickens that this difference was significantly(p<0.01).it seems that chickens of Cobb strain have lower intestinal damages in same condition of coccidial infection in comparison with strain.

    Keywords: Coccidiosis, Cobb, Ross, plasma carotenoids
  • S .Mohit Mafi *, A .Khodaei Sharbyani Pages 83-93

    The purpose of the present study is the clinical assessment of anesthesia by adding fentanyl to ketamine and acepromazine in dogs and the clinical assessment of dogs during this anesthesia.in this study, 12 mixed-breed dogs, that weight 20-30kg and are 2-3 years old, were selected and divided into two test and control groups.anesthetizing of the test group is done by intramuscular injection of 0.2 mg of kg aceprpmazine:and intravenous injection of 0.1 mg kg of fentanyl and intramuscular injection of 20 mg kg of ketamine after 10 minutes.anesthetizing of the control group is done by intramuscular injection of 0.2 mg kg of acepromazine:and intramuscular injection of 20 mg kg of ketamine after 10 minutes.one hour after anesthetizing both test and control groups, parameters such as:heart rate, respiratory rate,rectal temperatureand and clinical symptoms such as duration of analgesia and duration of anesthesia were assessed in 10-minute-interval periods.T independent test, ANOVA, and Tukey post Hoc were used for the statistical analysis of the data.as the results show, the dogs, heart rate was increased in both groups without any significant difference (p>0.05):however, the respiration rate in the experimental group was reduced significantly(p<0.05).it has to be mentioned that two dogs suffered apnea during the injection of fentanyl, and were returned to normal respiration after 2-3 minutes by CPR.A significant different (p<0.05) was observed in rectal temperature of the experiment group between first 10-minte-interval-period and last 10-minte-interval-period: moreover, a significant increase (p<0.05) was observed in the duration of analgesia and anesthesia.in this study,it was demonstrated that adding 0.1 mg kg of fentanyl to acepromazine and ketamine has a significant influence on the reduction of respiratory rate and the increase in the duration of analgesia and anesthesia:however, this addition does not have any significant influence on clinical symptoms of the dogs,based on the results of this study,it can be suggested that this combination can be used as beneficial in the reduction of respiratory rate and the increase in the duration of anagesia anesthsia.

    Keywords: acepromazine, Dog, fentanyl, general anesthesia, Ketamine
  • A .Narighi Soreh *, V. Hasanpour Pages 94-101

    The objective of this study was to identify the fungal flora of conjunctival sac in clinically normal Ghezel sheep and determine the effect of host eye,age and sex on this flora.the animals(n=50) were selected from both sexes and divided into three age groups according to age.swabs were taken from the inferior conjunctival sac of both eyes(n=100) and cultured onto saboroud dextrose agar and malt extract agar,incubated at 25C and examined for 21 days.thirteen sheep out of 50 (26%) were positive for fungi:5/50(10%) had positive cultures from both eyes.the isolated fungal genera were cladosporium spp.-7 eyes (38.88%) , Aspergillus spp.-3 eyes(16.66%) penicillium spp. -3 eyes (16.66%) rhodoteurella spp. -3 eyes(16.66%) and curvularia spp. -2 eyes(11.11%). the isolation of cladosporium spp. was significantly frequent among the left eyes,females and sheep above three years of age (p<0.05).this study is first report of funhal flora of normal ovine conjunctiva.

    Keywords: Fungal flora, Conjunctiva, Ghezel sheep, Iran
  • M.R. Rahim Nejhad *, V .Babapour Pages 103-108

    Individual housing is known as powerful factor in making chronic stress and many researches have shown its relation with  high risk of mortality and negative health consequences on human and other spices with social life from some complications like weight increasing diabetes,harmonic disorders.in this research,mice(14 male,14 female) divided into group and individually housed and the effects of 4 week individual housing on food intake in mice was considered by utilized food weighting.based on results,the received food in individual male and female mouse was less than group mouse as meaningful.individually housed male mice,in the 1 st &4th week have received less food in relation to group housed.but about food intake,individually housed female mice in the 1st &4th weeks,the result was similar to individual male mice and their taking rate food was less than group female mice as meaningful.received food rate of individually housed male mice was less than individually huosed female miceas meaningful that shows more effect of individual life on male mice.more researches are suggested to recognize mechanisms and also prevented methods,phamaceutical & non-pharmaceutical treatments,complications from individual houseing and social isolation.

    Keywords: food intake, individual houseing, loneliness
  • M. Kanmohammadi * Pages 109-116

    dirofilaria immitis is one of the important parasites in blood circulation which results in severe cardiopulmonary symptoms in dogs.as this parasite is a zoonotic one,a cross-sectional descriptive study was conducted on 384 sheep dogs and watchdogs in order to have a promary study on existence of dirofilaria immitis and its prevalence is sarab regoin.serums were tested using Elisa method.serologic out break of dirofilaria immitis was determined 13.5%(52.384).the highesr selorogic outbreak of dirofilaria immitis in dogs with the age of 4-6 was 21.7%(37.170),and the lowest prevalence in dogs with the age of 0-2 was 5.5%(7.126).seroprevalence in male dogs was 14.3%(44.306)and in female dogs was 10.2%(8.78).the highest rate of prevalence was 48.14%(13.27) in Jaldeh baghan village and the lowest prevalence was 2.8%(2.70) in Asbforoushan village.statistical results showed no significant relationship between prevalence,gender,race and housing of dogs in,but the rate of prevalence increases by the age.this study showed that according to three reports from East Azerbaijan and Ardabil provences,these regoins are among the most contaminated regions with dirofilaria immitis in Iran and presence of microfiller dirofilaria immitis in the blood of digs can be one of the important factors in epidemiology of this parasite.dogs with the age of 2 years and above,especially watchdogs tested in this study,must treat with proper medicines and microfiller-killers to reduce the prevalence of this filler.considering the two reports regarding the probability of prevalence of human with parasite in Iran,the aspect of zoonotic prevalence and the hygienic importance,should be considered.

    Keywords: food intake, individual houseing, loneliness
  • H.R. Fatahian *, R. Moridpour, H .Mohyodin, A.R. Hoseinzadeh, S.H.R. Mosavian Pages 117-121

    A12 months male mixed Terrier,6 kg body weight with signs of score 2 lameness(grade 3) and muscle atrophy of both hind limbs has been referred to private small animal clinic.history taking showed that dog did not undergo with any trauma and aslo did not suffer from any systemic disease.craniocuadal and lateral radiographs were shown bilateral hip subluxation,thickening of the femoral neck and deformity of head and a tibial inward rotation(varus deformity).based on clinical and radiological  evaluation,bilateral congenital genu recurvatum(BCGR) was diagnosed.in order to unwillingness of the owner,surgical intervention was not performed and mineral and vitam supplement prescriped to post pone the futher pathological changes.patient assessment has been showed congenital skeletal anomalies in dogs cause changes in gate with severe injuries to affected joints in futhur.the aim of submitting this clinical case is to report the rare incident of such canine congenital stifle anomalies in Iran.

    Keywords: :bilateral congenital genu recurvatum, lameness, hip, subluxation, Dog
  • M.R. Paryani *, S.M. Rajaei, R. Sajadi Pages 123-127

    A 12 months old,intact male domesticated short hair cat presentad with pain in lumbosacral region.clinical examination was done and radiographs of pelvic girdle obtained.radiographs of sacral region in lateral view showed that saparation between S1 and S2 vertebrae.Acomplete blood count,serum biochemistry,and other parameters associated with orthopedic diseases have not revealed abnomalities.it seems that,this is the first case of lumbarization of sacrum in a cat.

    Keywords: Lumbarization, sacral region, Cat