فهرست مطالب
Journal of Ornamental Plants
Volume:10 Issue: 3, Summer 2020
- تاریخ انتشار: 1399/08/12
- تعداد عناوین: 6
-
-
صفحات 135-143
یک آزمایش در مزرعه تحقیقات گیاهان زینتی در مرکز تحقیقات باغبانی (HRC) – انستیتو تحقیقات کشاورزی بنگلادش در شهر قاضی پور از آوریل تا فوریه 2017 با هدف دستیابی به بهترین مواد کاشت برای رشد، گلدهی و تولید پیاز در دو واریته گل مریم به اجرا در آمد. هر دو واریته در پارامترهای خاصی برتری نشان دادند و پیازهای بزرگ بهترین نتایج را نسبت به بقیه مواد کاشت ارایه کردند. ژنوتیپ TR-001 (واریته سینگل) گیاه و خوشه طویل تر (به ترتیب 37/49 و 04/85 سانتی متر) و گل آذین سنگین تری (14/72 گرم) تولید کرد. همچنین رقم TR-004 که یک واریته نیمه دوبل است، ساقه گل طویل تر (12/32 سانتی متر) و بیشترین نسبت گلچه در خوشه (38/44) را در برداشت. در مورد تولید پیاز و پیازچه، رقم TR-001 سنگین ترین و بزرگترین پیاز (به ترتیب 9/19 گرم و 89/2 سانتی متر) را تولید کرد، در حالی که رقم TR-004 بیشترین پیازچه در هر گیاه و بالاترین وزن پیازچه در هر گیاه (به ترتیب 39/18 و 88/33) را تولید کرد. با توجه به نوع و سایز پیاز مریم، سایز بزرگ، طویل ترین ساقه گل (34/33 سانتی متر)، حداکثر گلچه در خوشه (54/45)، سنگین ترین سنبله گل (25/76 گرم)، بیشترین تعداد پیاز در گیاه (7/6)، سنگین ترین و بزرگترین پیازها (55/22 گرم و 12/3 سانتی متر) و بیشترین تعداد و بالاترین وزن پیازچه در هر بوته (55/22 گرم و 53/38 سانتی متر) را تولید کرد. اختلاف معنی داری در اثرات متقابل روی هیچ یک از صفات مشاهده نشد. همچنین از نظر آماری تفاوت معنی داری بین پیازهای سایز مادری (مسن) و سایز متوسط در صفات طول ساقه گل، تعداد گلچه در خوشه، تعداد پیاز در گیاه، وزن و قطر پیاز و تعداد پیازچه در بوته مشاهده نشد. بنابراین پیاز مادری / مسن نیز می تواند برای تولید تجاری گل مریم با سایزهای بزرگ و متوسط مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: تولید پیاز، گلدهی، مواد گیاهی، گل مریم، واریته -
صفحات 145-154
گل کاغذی (Bougainvilleaspectabilis) بهدلیل داشتند گلهای زیبا و رنگارنگ برای کاشت در فضای سبز مورد استفاده قرار میگیرد. راحتترین و ارزانترین روش تکثیر این گیاه از طریق قلمه است. ولی قلمههای این گیاه بهراحتی ریشهدار نشده و نیاز به تیمارهای خاصی از جمله استفاده از اکسین دارند. بدینمنظور آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 15 تیمار و چهار تکرار انجام و صفاتی از قبیل طول ریشه و شاخه، تعداد ریشه و شاخه، وزن تر و خشک ریشه و درصد قلمههای ریشهدار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اختلاف آماری معنیداری بین تیمارها وجود دارد. استفاده از 400 میلیگرم در لیتر IBA با فروبری 24 ساعت، منجر به بهبود پارامترهای ریشهزایی بهویژه درصد قلمههای ریشهدار شد. با این حال، استفاده از 1000 میلیگرم در لیتر IBA با فروبری سریع 20 ثانیه نیز نتایج رضایت بخشی داشت که میتواند بهعنوان یک تیمار مناسب جهت کاهش زمان کاربرد و هزینههای کارگری معرفی شود. افزودن موادی نظیر آسکوربیکاسید و پراکسید هیدروژن (آباکسیژنه) نیز برخی از صفات نظیر طول ریشه، وزن تر ریشه و تعداد شاخه را افزایش داد. بهطور کلی، استفاده از غلظتهای زیاد IBA (2000 میلیگرم در لیتر) بهصورت فروبری سریع همراه با پیش تیمار قلمه با اسکوربیکاسید و پراکسید هیدروژن میتواند منجر به بهبود صفات ریشهزایی در قلمههای گل کاغذی شود. زمانی که هزینه تنظیمکنندههای رشد گیاهی اهمیت داشته باشد، استفاده از غلظتهای کم IBA (400 میلیگرم در لیتر) با زمان فروبری طولانی (24 ساعت) میتواند برای قلمههای گل کاغذی موثر باشد.
کلیدواژگان: آب اکسیژنه، IBA، فروبری طولانی و سریع، ریشه زایی، ویتامین ث -
صفحات 155-166
کنه شکارگر Amblyseius swirskii یکی از رایج ترین عوامل کنترل بیولوژیک روی کنه های مختلف، حشرات آفت از جمله کنه تارتن دونقطه ای و سفید بالک می باشد. برای ارزیابی نقش بالقوه این عامل کنترل بیولوژیک، در این مطالعه جدول زیستی کنه A. swirskii روی تخم های کنه T. urticae ، کنه C. lactisو سفید بالک گلخانه T. vaporariorum در شرایط آزمایشگاهی (25 ± 1°C, 70 ± 5% RH and 16 L: 8D) بررسی شد. نتایج نشان داد این کنه شکارگر قادر به تغذیه و تکمیل کردن رشد و نمو خود روی سه گونه یاد شده می باشد. این شکارگر دارای ظرفیت بالای رشد جمعیت خود هنگام تغذیه از کنه تارتن و کنه میوه خشک می باشد. بنابراین اثر کنترلی روی این آفات در باغ و گلخانه وجود دارد. در تغذیه از سفید بالک T. vaporariorum از آن دو گونه دیگر دارای رشد و نموضعیف تری است و به طور معنی داری زمان قبل از تخم گذاری و مدت زمان طول یک نسل آن افزایش و دوره تخم گذاری و زادآوری آن کاهش یافت. به علاوه پارامترهای جدول زندگیاین شکارگرازجمله r، λ وR0 هنگام تغذیه از تخم سفید بالک به طور معنی داری کاهش یافت. نتایج این مطالعه نشان داد که کنه شکارگر دارای توانایی بالایی به عنوان یک عامل کنترل بیولوژیکی موثر برای T. urticae ، C. lactis و تاثیر قابل توجهی در کنترل بیولوژیک T. vaporariorum نیز دارا می باشد.
کلیدواژگان: کنه شکارگر، کنه میوه خشک، سفید بالک گلخانه، کنه دونقطه ای -
صفحات 167-178
روشهای کنونی ارزیابی چمن اغلب بر پایه روش های مبتنی بر ارزیابی انسانی هستند. با این حال، حذف خطاهای ذهنی (شخصی) از چنین ارزیابی اغلب غیرممکن است. این تحقیق صحت روشهای مبتنی بر ارزیابی انسان را در مقایسه با روشهای مبتنی بر پردازش تصویر بررسی میکند. چهار کرت چمن با استفاده از دو روش ذکر شده مورد بررسی قرار گرفت. در روش مبتنی بر ارزیابی انسان، 20 ارزیاب (10 زن و 10 مرد) و در روش مبتنی بر تصویر، یک دوربین دیجیتال با منبع نور مصنوعی و کنترل شده استفاده شد. این آزمایش برای اولین بار دو فاکتورکیفی بافت چمن و تحمل به رشد علفهای هرز را با استفاده از یک تکنیک مبتنی بر پردازش تصویر و روش رایج مبتنی بر ارزیابی انسانی بررسی کرد. علاوه بر این، پوششدهی کل چمن، و رنگ و پوشش زنده چمنها در دو روش اندازهگیری مقایسه شدند. نتایج روش ارزیابی مبتنی بر انسان نشاندهنده دامنه وسیعتر و انحرافات استاندارد بالاتر نسبت به روش پردازش تصویر بود که به نظر میرسد به دلیل تفاوت های بین ارزیابیکنندگان انسانی و خطاهای ناشی از ذهن انسان است. نتایج همچنین بر دقت و سهولت استفاده از روش مبتنی بر پردازش تصویر تاکید کرد. این نتیجه میتواند کاربردهایی برای توسعه یک سیستم مکانیزه برای ارزیابی کیفیت چمن در سراسر جهان داشته باشد.
کلیدواژگان: ارزیابی تصویریدیجیتال، مدیریت فضای سبز، ارزیابی انسانی، چمن، فاکتورهای کیفی -
صفحات 179-189
پاکلوبوترازول یکی از مهمترین ترکیبات تریازولی می باشد. این ماده تحمل گیاه را در برابر تنش های محیطی افزایش میدهد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر پاکلووبوترازول بر صفات مورفولوژیکی و بیوشیمیایی شمشاد (Euonymus japonicas) تحت تنش شوری انجام گرفت. گیاهان ابتدا با پاکلوبوترازول (0، 500 و 1000 میلی گرم در لیتر) تیمار شدند و سپس تحت تنش شوری (0 ، 50 ، 100 ، 150 میلی مولار) قرار گرفتند. خصوصیات مورفولوژیکی، نشت الکترولیت، محتوای کلروفیل و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی با تیمار پاکلوبوترازول و تحت تنش نمک تغییر یافت. در مقایسه با گیاهان شاهد، در 1000 و 500 میلی گرم پاکلوبوترازول، به ترتیب کاهش ارتفاع 8/22 و 44/10 درصد مشاهده شد. بیشترین تعداد شاخساره جانبی در 1000 میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول بدون تنش شوری ثبت شد. اثر متقابل شوری و پاکلوبوترازول بر وزن تر اندام هوایی معنی دار بود. در غلظت 150 میلی مولار نمک + 1000 میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول ، وزن تر اندام هوایی 30٪ در مقایسه با 150 میلی مولار نمک (بدون تیمار پاکلوبوترازول) افزایش نشان داد. در گیاهان تیمار شده با پاکلوبوترازول فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز نسبت به گیاهان بدون تیمار با پاکلوبوترازول بیشتر بود. در مقایسه با 150 میلی مولار کلرید سدیم) بدون پاکلوبوترازول)، هدایت الکتریکی 4/24 درصد، در 1000 میلی گرم در لیتر پاکلوبوترازول + 150 میلی مولار کلید سدیم کاهش یافت. با توجه به نتایج این مطالعه می توان بیان کرد که تیمار پاکلوبوترازول می تواند تنش شوری (150 میلی مولار) را در گیاهان کاهش دهد
کلیدواژگان: ارتفاع، فعالیت آنزیمی، هدایت الکتریکی، وزن تر، شاخساره -
صفحات 191-203
به منظور بررسی تاثیر کودهای بیولوژیک و شیمیایی بر عملکرد کمی و کیفی سرخارگل، یک آزمایش در تحقیقات مزرعه کشاورزی در مزرعه تحقیقات پارس آباد اردبیل انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل کود نیتروژن (N0 = 0، N1 = 75 و N2 = 150 کیلوگرم در هکتار از منبع اوره) و باکتری ازوتوباکتر (B1 = تلقیح با Azotobacter chroococcum سویه SW22 و B0 = عدم تلفیح) بود. صفات مورفولوژیکی مانند ارتفاع گیاه، تعداد شاخههای جانبی، وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن خشک و خشک ریشه، تعداد گل در گیاه، و فیزیواوژیک مانند فنل، نیتروژن (N) و غلظت فسفر (P) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمارها اثر معنیدار بر پارامترهای رشد داشتند. تلقیح با آزوتوباکتر + 75 کیلوگرم نیتروژن در هکتار در مقایسه با شاهد بیشترین وزن خشک شاخساره (42/40 درصد)، وزن خشک ریشه (60.02 درصد) و تعداد گل (65.68 درصد) را نشان داد. علاوه بر این، در گیاهان تیمار شده با ازوتوباکتر + 75 کیلوگرم نیتروژن در هکتار، غلظت فنل، N و P به ترتیب 11/25 درصد، 6/34 درصد و 8/39 درصد نسبت به شاهد افزایش دادند نتایج حاکی از آن است که استفاده از کودهای بیولوژیکی گزینه خوبی برای کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و ابزاری مهم برای کمک به کشاورزی پایدار است.
کلیدواژگان: عملکرد بیولوژیکی، کودهای شیمیایی، گیاه زینتی، نیتروژن
-
Pages 135-143
An experiment was conducted at the Floriculture Research Field of Horticulture Research Centre (HRC), Bangladesh Agricultural Research Institute, Gazipur, Bangladesh during April, 2015 to February, 2017 to find out the suitable planting materials for specific tuberose genotype for growth, flowering and bulb production of tuberose. Individually both genotypes showed better performances for some specific parameters and large bulb showed best results among different planting materials. The genotype TR-001, single variety produced the longer plant and spike (49.37 and 85.04 cm, respectively) and also the heavier stick (72.14 g). Alternatively, TR-004 which is semi-double variety obtained the longer rachis (32.12 cm) and the maximum florets/spike (44.38). In case of bulb and bulblet production, TR-001 produced the heaviest and the largest bulb (19.9 g and 2.89 cm, respectively) while TR-004 produced the maximum bulblets/plant and also the highest bulblet weight/plant (18.39 and 33.88 g, respectively). Considering the nature and size of tuberose bulb, the large bulb demonstrated the longest rachis (33.34 cm), the maximum florets/spike (45.54), the heaviest flower sticks (76.25 g), the maximum number of bulbs/plant (6.70), the heaviest and the largest bulb (22.55 g and 3.12 cm, respectively) and also the maximum number and weight of bulblets/plant (22.55 and 38.53 g, respectively). There were no significant variations among the various combination of tuberose varieties and planting materials on growth, flowering, bulb and bulblet production of tuberose. Besides, mother/old and medium sized bulb showed also statistically similar performances in respect of rachis length, florets/spike, bulbs/plant, weight and diameter of bulb and bulblets/plant. So, mother/old bulb of any tuberose variety can also be used for the commercial production with the large and medium sized bulbs.
Keywords: Bulb production, Flowering, Planting materials, Tuberose, Variety -
Pages 145-154
Bougainvillea (Bougainvilleaspectabilis) is used for planting in the landscape because of their beautiful and colorful flowers. The easiest and cheapest technique to propagate this plant is by cuttings; however the cuttings of this plant are not easily rooted and require the special treatments, including the use of auxin. For this purpose, an experiment was performed in Completely Randomized Design with 15 treatments and four replications and the characteristics such as root and shoot length, root and shoot number, root fresh and dry weight, and the rooted cuttings percent were evaluated. The results showed a statistically significant difference among the used treatments. The use of 400 mg/L indolic-3-butyric acid (IBA) for 24 hrs dipping led to improve rooting parameters particularly the rooted cuttings percent. However, the use of 1000 mg/L IBA for 20 s quick dipping also had satisfactory results, which can be introduced as a suitable treatment due to the reduction of application time and labor costs. Adding substances similar to ascorbic acid (AsAc) and hydrogen peroxide (H2O2) also improved some traits such as the root length, root fresh weight and the number of shoots. In general, the use of high concentrations of IBA (2000 mg/L), which are used by quick dipping with the use of pre-treatment with AsAc and H2O2 can lead to improve rooting traits in bougainvillea cuttings. When the cost of the plant growth regulators is important, the use of the low-concentration of IBA (400 mg/L) by long-term dipping (24 hrs) can be effective for Bougainvillea cuttings.
Keywords: H2O2, IBA, Long-term, quick dipping, Rooting, vitamin C -
Pages 155-166
The predatory mite Amblyseius swirskii Athias-Henriot is one of the most common biological-control agent of different mites and insect pests, such as two-spotted spider mite and greenhouse whitefly. To evaluate A. swirskii potential role in controlling three pest species, the present survey investigated the life history of this predatory mitewhen fed on eggs of Tetranychus urticae, Trialeurodes vaporariorum and Carpoglyphus lactis under laboratory conditions (25 ± 1°C, 70 ± 5% RH and 16L: 8D). Results showed that the predator mite is able to feed and complete its development on the above mentioned pest species. The predator displays particularly high capacity for population growth when fed on T. urticae and C. lactis, therefore it be able to provide an effective control of these pests in the gardens and the greenhouses. When T. vaporariorum was fed, significantly, increase in development and pre-oviposition times, and a reduction in oviposition period and fecundity were observed. In addition, the estimated life table parameters of A. swirskii including r, λ and R0 significantly descended when the predator fed on the whitefly. Our results showed that this predatory mite has an effective ability as an effective biological control agent for T. urticae, C. lactis and T. vaporariorum in greenhouse.
Keywords: Predatory mite, The dried fruit mite, The greenhouse whitefly, Tow-spotted spider mite -
Pages 167-178
The current methods of turfgrass evaluations are often based on human-based assessment methods. However, eliminating subjective errors from such evaluations is often impossible. This research compared the accuracy of human-based and digital image processing-based methods for quality assessment of turfgrasses. Four turfgrass plots were evaluated using the two mentioned methods. In the human-based method, 20 evaluators (10 women and 10 men) and in the image-based method, a digital camera with an artificial and controlled light source were used. This experiment for the first time evaluated the two qualitative characteristics of turfgrass texture and weed growth tolerance using a specific image processing-based technique and the common human-based evaluation method. Further, total coverage, color, and living coverage of the turfgrasses were compared with the two methods. The results of the human-based assessment method showed a wider range and higher standard deviations than that in the image processing method, which seems to be due to the differences between the human's evaluators and errors caused by the human mind. The results also emphasized the accuracy and ease of application of the image-processing-based method. This outcome can have applications for developing a mechanized system for turfgrass quality evaluation across the world.
Keywords: Digital photo assessment, Greenspace management, Human evaluation, Lawn, Quality factors -
Pages 179-189
Paclobutrazol (PBZ) is one of the most important triazole compounds. This compound increases plant tolerance to environmental stresses. A study aimed to investigate the effects of PBZ on morphological and biochemical traits of euonymus (Euonymus japonicas) exposed to NaCl stress. Plants were treated with three levels of PBZ (0, 500 and 1000 mg L-1) and four levels of NaCl (0, 50, 100, 150 mM). Morphological characteristics, electrolyte leakage (EL), chlorophyll content and antioxidant enzyme activity were changed by treatment with PBZ and NaCl stress. As compared to control plants, at 1000 and 500 mg L-1 PBZ, a decrease in height of 22.8% and 10.44% was observed, respectively. The highest number of lateral shoots was recorded in 1000 mg L-1 PBZ (non-salt-treated). The interaction of salinity and PBZ on shoot fresh weight was significant. At 150 mM NaCl + 1000 mg L-1 PBZ, shoot fresh weight increased by 30% compared to 150 mM NaCl. PBZ treated plants had highersuperoxide dismutase (SOD) activity than non- PBZ-treated plants. 1000 mg L-1 paclobutrazol was the best treatment for increasing the activity of this enzyme. PBZ mitigated the salinity stress and reduced EL of euonymus. Compared with 150 mM NaCl alone, the EL decreased by 24.4% in 1000 mg L-1 PBZ + 150 mM NaCl. According to the results of this study, it can be concluded that PBZ can be effective in tolerating euonymus to 150 mM NaCl.
Keywords: Electrolyte leakage, Enzyme activity, Height, Shoot fresh weight -
Pages 191-203
In order to study the effects of biological and chemical fertilizers on quantitative and qualitative yields of coneflower, an experiment was carried out in agricultural farm research on Parsabad in Ardebil. The experiment was as factorial based on a randomized complete block design with four replications. Experimental factors included N fertilizer (N0 = 0, N1 = 75 and N2 = 150 kg ha-1) and Azotobacter (inoculation with A. chroococcum bacteria SW22 strain = B1and non–inoculation = B0).The morphological traits such as plant height, number of lateral shoots, shoot fresh and dry weight, root fresh and dry weight, number of flowers per plant and phenol, nitrogen (N) and phosphorus (P) concentration were measured. The results showed significant effects of the treatments on the growth parameters. Inoculum with Azotobacter + 75 kg N ha-1 improved important parameters such as shoot dry weight (40.42%), root dry weight (60.02%), and number of flower plant-1 (65.68%). Additionally, phenol, N and P concentration in plants treated with the Azotobacter + 75 kg N ha-1 were 25.11%, 34.6% and 39.8% higher than the control plants. The results indicate that using biological fertilizers is a good choice to reduce the use of chemical fertilizers as an important tool to contribute to a sustainable agriculture.
Keywords: Biofertilizer, Biological yield, chemical fertilizers, nitrogen, Ornamental plant