فهرست مطالب

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 70، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/12
  • تعداد عناوین: 5
|
  • مهران رضوی پور، سلمان غفاری، مسعود شایسته آذر*، ابوالفضل کاظمی، شایان امجدی صفحات 73-81
    مقدمه

    یکی از عوامل موثر در پیش بینی شکستگی انتهای رادیوس، اصلاحات آناتومیکی است. مطالعات مربوط به بازسازی آناتومیکی با پیامدهای عملکردی نتایج متعارضی داشته است. این مطالعه با هدف بررسی رابطه بین شاخص های رادیوگرافی (آناتومیکی) پس از در رفتگی شکستگی های انتهای رادیوس با عملکرد و نتایج بالینی انجام شده است.

    روش ها

    در یک مطالعه کوهورت گذشته نگر، شاخص های رادیوگرافی شامل رادیوس، کجی کف دست، زاویه پارگی، عمق حفره مفصلی و فاصله AP مورد بررسی قرار گرفت. قدرت نیشگون گرفتن و چنگ زدن مورد سنجش قرار گرفت و عملکرد به وسیله پرسشنامه کوییک- دش ارزیابی شد.

    یافته ها

    نمره درد با کوتاهی رادیال ارتباط معنی داری داشت (038/0 = P)، اما مستقل از روش درمانی نبود. میزان رضایت بیماران در بیماران با عمق مفصل غیرطبیعی، جدای از سن و روش درمانی، به طور قابل توجهی پایین تر بود (004/0 = P). نمره کوییک- دش به طور معنی داری با کوتاهی رادیال و عمق حفره مفصلی، مستقل از روش درمانی و سن، ارتباط دارد (006/0 = P). پین گذاری از طریق پوست به طور معنی داری با درد کمتر، معلولیت کمتر و رضایت بیشتر همراه بود (05/0 > P).

    نتایج

    کوتاهی رادیال و عمق حفره مفصلی با نتایج بالینی و عملکردی ارتباط دارد. در حالی که برخی مطالعات نشان می دهد که شاخص های رادیوگرافی در افراد مسن لزوما با پیامدهای عملکردی ارتباط ندارند، در این مطالعه ارتباط شاخص های رادیولوژی با نتایج بالینی و عملکردی مستقل از سن بود.

    کلیدواژگان: شکستگی انتهای رادیوس، شاخص رادیولوژیکی، نتایج بالینی، نتیجه عملکردی
  • محمد فکور، حنون سعدونی، پیام محمدحسینی*، سعید باستان صفحات 82-87
    مقدمه

    هدف از انجام این مطالعه یافتن ارتباط آماری میان یافته های بالینی و عملکردی براساس نمره معیار Lysholm در میزان موفقیت جراحی و رضایت بیماران از بازسازی آرتروسکوپیک رباط صلیبی قدامی (ACL) بود.

    روش کار

    مطالعه به صورت آینده نگر و cross-sectional انجام شد. 38 بیمار (42 زانو) با رده سنی 17 تا 45 سال که طی سال 98-97 به دلیل پارگی ACL تحت جراحی آرتروسکوپی بازسازی در بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز قرار گرفته بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. 6 و 12 ماه پس از جراحی، تست های کلینیکی "انتریور دراور" و "تست لاچمن" و پرسشنامه استاندارد Lysholm برای بیماران انجام و تکمیل شد و میزان همخوانی نتایج تست ها با نتایج حاصل از پرسشنامه Lysholm و در نهایت با MRI بررسی شد.

    نتایج

    در تشخیص پارگیACL ، 6 ماه پس از جراحی، بالاترین حساسیت مربوط به تست انتریور دراور و معیارLysholm، بالاترین اختصاصیت مربوط به تست لاچمن، بالاترین ارزش اخباری مثبت مربوط به تست لاچمن و بالاترین ارزش اخباری منفی مربوط به تست انتریور دراور و معیار Lysholm بود. 12 ماه پس از جراحی، بالاترین حساسیت مربوط به معیارLysholm، بالاترین اختصاصیت مربوط به تست لاچمن، بالاترین ارزش اخباری مثبت مربوط به تست لاچمن و بالاترین ارزش اخباری منفی مربوط به معیار Lysholm بود. در 6 ماه اول، در 16/13% از بیماران graft failure مشاهده شده بود اما درصد فراوانی بیماران قرار گرفته در دسته Fair و Poor معیار Lysholm، 95/28% بود. در 6 ماه دوم، در 14/7% از بیماران graft failure مشاهده شده بود اما درصد فراوانی بیماران قرار گرفته در دسته Fair و Poor معیار Lysholm، 05/19% بود.

    نتیجه گیری

    از آنجاییکه در برخی شرایط نظیر زیاد بودن قطر زانو به دلیل چاقی یا وجود تورم معاینه ممکن است محدود شود و استناد به نتایج تست های بالینی ممکن است با خطا مواجه شود، پیشنهاد می شود علاوه بر تست های مکانیکی نظیر تست لاچمن و انتریور دراور تست، از پرسشنامه های استاندارد مانند Lysholm جهت ارزیابی دقیق تر میزان موفقیت جراحی و درمان و نیز کمک به شناسایی دقیق تر آسیب های محتمل استفاده شود.

    کلیدواژگان: ACL، انتریور دراور، لاچمن، Lysholm
  • داود عسگری* صفحات 88-94
    زمینه و هدف

    آسیب بافت غضروفی یکی از چالش های جهانی بوده و درصد زیادی از مردم را درگیر می کند . عامل اصلی استیوآرتریت ضربه و یا بیماری دژنراتیو وابسته به سن است . هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تزریق داخل مفصلی سلولهای بنیادی مزانشیمی مغز استخوان و ترشحات حاصل از آن در ترمیم غضروف تخریب شده مفصل زانوی موش صحرایی می باشد.

    روش اجرا

    30 سر موش صحرایی نر با وزن تقریبی 200 تا 250 گرم به طور تصادفی به پنج گروه 6 تایی شامل گروه سالم (دریافت کننده سرم فیزیولوژی) ، گروه استیوآرتریت (تزریق منوسدیم یدو استات)،  گروه مزانشیمی، گروه مزانشیمی+ دریافت همان حجم ترشحات سلولی+ محیط کشت  و گروه تزریق محیط کشت تقسیم شدند. پس از گذشت چهار هفته، موشها کشته شده و مفصل ران با دو روش ماکروسکوپیک و میکروسکوپیک مورد مطالعه قرارگرفتند.

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان داد که تزریق105 ×5/2 سلول در میلی لیتر اثر خوبی در ترمیم ضایعات غضروفی ایجاد شده توسط تزریق منوسدیم یدو استات داشت. مطالعات هیستولوژیک نشان داد که میزان فیبریلاسیون، وجود شکافهای ریز و شکافهای عمیق (P<0.05) در گروه درمان مزانشیمی کاهش یافت. میزان پروتیوگلیکان در گروه درمانی مزانشیمی افزایش معنی دار (P<0.05) داشت. همچنین، در گروه درمانی با ترشحات مزانشیمی و محیط کشت تغییراتی در جهت ترمیم غضروف تخریب شده مشاهده شد که تفاوت با گروه استیوآرتریت معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    در این پژوهش اثر ترمیمی سلولهای بنیادی مزانشیمی مغز استخوان و ترشحات این سلولها در بهبود آسیب های هیستوپاتولوژیک غضروف مفصل موش صحرایی مورد تایید قرار گرفت.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت، غضروف مفصلی، سلول بنیادی مزانشیمی، مغز استخوان
  • صفحات 95-101
    پیش زمینه

    مطالعه ی رفتار خزشی یک سری از نانوکامپوزیت های زیست تخریب پذیر که به عنوان تجهیزات قابل کاشت در داخل بدن استفاده می شوند، همچون پیچ های زیستی یک فاکتور حیاتی است. در این مقاله به منظور بررسی بیشتر رفتارهای خزشی و خزشی-بازیابی این مواد زیستی، از چند مدل کلاسیک جهت مدل سازی این رفتارها استفاده شد.

    روش

    رفتار خزشی و بازیابی نانوکامپوزیت های متشکل از آمیخته پلیمری زیست تخریب پذیر پلی دال لاکتید (PDLLA) و پلی کاپرولاکترون (PCL) تقویت شده با مقادیر مختلف 1 و3 و6 درصد وزنی از نانوذرات شیشه زیست فعال (m-BGn) مدل شدند. چندین مدل تیوری همچون مدل توانی فایندلی، مدل برگر و مدل ویبول استفاده شدند تا ارتباط بین نحوه ی توزیع و پراکندگی فاز m-BGn بر رفتار خزشی و بازیابی نهایی نانوکامپوزیت دریافت شود.

    نتایج

    مدل فایندلی تایید کرد که کمترین مقدار پارامتر  Aو بیشترین مقدار پارامتر A) n دامنه کرنش خزشی گذرا و n  پارامتر توانی زمان است(.متعلق به نمونه با بیشترین مدول الاستیک است و نانو کامپوزیت ها در مقایسه با آمیخته PCL/PDLLA، دارای مقدار A کمتر و n بیشتر هستند که می توان به تاثیر بازدارندگی m-BGn در کرنش خزشی مرتبط دانست. علاوه بر این نتایج مدل برگر نشان داد که همه پارامترهای ویسکوالاستیک و ویسکوپلاستیک برای نانوکامپوزیت ها از مقادیر بیشتری نسبت به آمیخته های PDLLA/PCL خالص برخوردارند. این بدین معناست که افزودن نانوذرات شیشه زیست فعال که منجر به کاهش کرنش خزشی می شود، سبب افزایش مقادیر پیش بینی کننده مدل برگر شده که این مقادیر با   رابطه عکس دارد. علاوه براین مدل توزیع ویبول تصدیق می کند که افزودن m-BGn به داخل آمیخته های پلیمری PDLLA/PCL منجر به کاهش مقادیر بازیابی کرنشی ویسکوالاستیک می گردد. این اثر نیز می تواند ناشی از تاثیر بازدارندگی m-BGn بر رفتار بازیابی خزشی نانوکامپوزیت ها باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از مدل سازی رفتار خزش-بازیابی آمیخته های PDLLA/PCL و نانوکامپوزیت های آن ثابت کرد که نانوذرات استحکام بخش شیشه زیست فعال یک نقش ممانعت کنندگی مناسب در رفتارهای خزشی و بازیابی خزشی بازی می کند.

    کلیدواژگان: آمیخته PDLLA، PCL، نانوذرات شیشه زیست فعال، رفتارهای خزشی و خزشی- بازیابی، مدلسازی ریاضی
  • جواد مرتضوی*، محمدعلی قاسمی، علیرضا امین جواهری صفحات 102-109

    اختلاف طول اندام بعد از توتال هیپ ارتروپلاستی یک عارضه شایع میباشد که در میزان رضایت بیمار از عمل تعویض مفصل اثرگذار میباشد .  اختلاف طول اندام یکی از شایعترین دلیل شکایت بیمار از پزشک بعد از عمل تعویض مفصل میباشد . بیماران کوتاهی را خیلی راحتتر از بلندی اندام قبول میکنند . اختلاف طول اندام میتواند باعث درد ولنگش بیمار وشل شدن زودرس پروتز و کمردرد گردد . به همین علت جراح باید سعی کند که به کمک templating  قبل از عمل و روش های مختلف در سر عمل از این عارضه جلوگیری شود .در این مطالعه با بررسی مقالات مختلف بر ان شدیم که علت های اختلاف طول اندام و روش های جلوگیری از این عارضه قبل از عمل و در حین عمل را بررسی نماییم.

    کلیدواژگان: تعویض مفصل لگن، اختلاف طول اندام، آرتروپلاستی مفصل هیپ
|
  • Mehran Razavipour, Salman Ghaffari, Masoud Shayestehazar*, Abolfazl Kazemi, Shayan Amjadi Pages 73-81
    Introduction

    One of the factors affecting the prognosis of distal radius fracture is anatomical correction. Several studies conducted in connection with the reconstruction of anatomical and functional consequences, which have had conflicted results. This study has been designed and implemented aimed to investigate the relationship between radiological index (anatomical) after displaced distal radius fractures with function and clinical outcomes.

    Methods

    This is a retrospective cohort study to assess the association of radiological indices with clinical and functional outcomes of distal radius fractures. In this study, radiological indices, including the radius, volar tilt, tear drop angle, articular cavity depth and AP Distance were investigated. Pinch and grip strength were measured and Quick DASH questionnaire evaluated the performance.

    Results

    Pain score significantly correlated with radial shortening (P=0,038), but it was not independent of treatment method. Patients’ satisfaction rate was significantly lower in patients with abnormal articular depth, independent of age and treatment method (P=0.004). Quick-DASH score significantly correlated with radial shortening and articular cavity depth, independent of treatment method and age (P=0.006). Percutaneous pinning associated significantly with less pain, less disability and more satisfaction (P<0.05).

    Conclusion

    Radial shortening, articular cavity depth had a correlation with the clinical and functional outcomes. While Some studies suggested radiological indices in the elderly is not necessarily have a correlation with functional outcomes, in this study correlation of radiologic indices with clinical and functional outcome was independent of age.

    Keywords: Distal radius fracture, radiological index, clinical outcomes, functional outcome
  • M Fakoor, H Sadoni, P Mohammad Hosseini*, S Bastan Pages 82-87
    Introduction

    This study aimed to find a statistical relationship between clinical and functional findings based on the Lysholm scoring scale in the success rate of surgery and patient satisfaction with the arthroscopic reconstruction of the anterior cruciate ligament (ACL).

    Method

    This prospective and cross-sectional study was performed on 38 patients (42 knees) aged 17 to 45 years who underwent anterior cruciate ligament (ACL) reconstruction during 2018-2019 due to ACL rupture at Imam Khomeini Hospital in Ahvaz.6 and 12 months after surgery, clinical trials of "anterior drawer" and "Lachman test" were performed, and the standard Lysholm questionnaire for patients was completed. Then, the compatibility of the test results with the results of the Lysholm questionnaire and MRI was assessed.

    Results

    In the diagnosis of ACL rupture, 6 months after surgery, the highest sensitivity was related to the anterior drawer and Lysholm scale tests, and the highest specificity was related to the Lachman test. Also, the highest positive predictive value was related to the Lachman test and the highest negative predictive value was related to the anterior drawer and Lysholm scale tests. 12 months after surgery, the highest sensitivity was related to the Lysholm scale and the highest specificity was related to the Lachman test. The highest positive predictive value was for the Lachman test and the highest negative predictive value was for the Lysholm scale. In the first 6 months, graft failure was observed in 13.6% of patients, but the percentage of patients with“Fair” and “Poor”Lysholm scale was 28.95%. In the second 6 months, graft failure was observed in 7.14% of patients, but the percentage of patients with“Fair” and “Poor”Lysholm scale was 19.05%.

    Conclusion

    Since in some cases, such as excessive knee diameter due to obesity or swelling, the examination may be limited and citation of clinical test results may be erroneous, it is recommended that in addition to mechanical tests such as the Lachman test and the anterior drawer test, standard questionnaires such as Lysholm be used to more accurately assess the success of surgery and treatment, as well as to help identify more accurate lesions.

    Keywords: ACL, Anterior Drawer, Lachman, Lysholm
  • Davood Asgari* Pages 88-94
    background and aim

    cartilage tissue damage is one of the global challenges and causes a large percentage of people involved . the main factor is the stroke or degenerative disease of the age . the aim of this study was to investigate the effect of intra - articular injection of mesenchymal stem cells on bone marrow mesenchymal stem cells ( mscs ) .

    methods

    in this cross - sectional study , rats were divided into five groups including : healthy group ( normal saline ) . ~~~ rats were divided into five groups : healthy group ( normal saline ) , mesenchymal group , mesenchymal group + receive the same volume of cell secretions and culture media . after four weeks , the rats were euthanized and the hip joint was studied by macroscopic and microscopic methods .

    results

    the results of this study showed that intra - articular injection of prayed * 106 cells / ml had good effect on the repair of cartilage lesions induced by injection of acetate . histological studies showed that the incidence of atrial fibrillation ( af ) decreased in the mesenchymal stem group ( mscs ) . however , there was no significant difference between two groups . also , in treatment group with mesenchymal secretions and culture media , changes were observed in healing cartilage repair . ~~~ this difference was not significant with oa group .

    conclusion

    in this study , the effect of mesenchymal stem cells on bone marrow mesenchymal stem cells ( mscs ) was investigated .

    Keywords: osteoarthitis, Articular cartilage, MSCs, Bone marrow
  • Javad Esmaeilzadeh*, saeed hesaraki, mohammad, mehdi Hadavi, mohammad hosein Ebrahimzadeh Pages 95-101
    Background

    To study the creep behavior for a series of biodegradable nanocomposites, which are used as implantable devices in the body such as bioscrews, is a crucial factor. In the current paper, we are investigating these biomaterials -short-time creep and creep recover manners- in several classic models.

    Methods

    The creep and creep recovery behaviors of nanocomposites composed of biodegradable polymer blends, poly (D/L) lactic acid (PDLLA) and polycaprolactone (PCL) reinforced with three different contents of 1, 3 and 6 percent weight percentage (Full name?)% bioactive glass nanoparticles (m-BGn) were modeled. Several theoretical models including Findley power law, Burgers and Weibull models were used to establish the relations between m-BGn dispersion and final creep and creep-recovery behaviors of nanocomposites.

    Results

    The Findley power law model confirmed that the lowest ‘A’ and highest ‘n’ parameters ( A is the amplitude of the transient creep strain and n is the time exponent) belong to the sample with the highest young modulus and the nanocomposites compared to PDLLA/PCL  blends have the lower ‘A’ and higher ‘n’ which can be related to retardation effect of m-BGn on creep strains. Besides, the burgers model results illustrated that all viscoelastic and viscoplastic parameters for nanocomposites possess higher values than those of the neat PDLLA/PCL blend. It means that the addition of glass nanoparticles leads to decrease creep strain , increasing the Burgers model prediction values which have inverse trend with . Moreover, the weibull distribution model results acknowledge that the introduction of m-BGn into PDLLA/PCL polymeric blends cause decrease  in the viscoelastic strain recovery values. This is due to hindering effects of m-BGn on creep recovery behavior of nanocomposites.

    Conclusion

    The results obtained from modeling of creep-recovery manners of PDLLA/PCL blend and its nanocomposites approved that the bioactive glass reinforcement nanoparticles play  impeding role on creep and creep recovery behaviors..Level of evidence: I.

    Keywords: PDLLA, PCL blend, bioactive glass nanoparticles, creep, creep recovery behavior, modeling
  • Javad Mortazavi*, Mohammad Ali Ghasemi, Alireza Amin Javaheri Pages 102-109

    Limb length discrepancy (LLD) after total hip arthroplasty is common. This problem has effect on satisfaction of hip arthroplasty patients. Limb length discrepancy   remains one of the most common reasons for litigation against the orthopedic community. Patients accept limb shortening better than limb lengthening after THA . LLD can cause pain, limping back pain and early loosening of prosthesis. So, the surgeon should prevent this problem by preoperative templating and several methods intraoperatively. In this literature review, we evaluate causes of LLD after THA and methods preoperatively and intraoperatively to prevent LLD .

    Keywords: Total hip arthroplasty, Limb length discrepancy