فهرست مطالب

روان شناسی مدرسه - سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1399)

فصلنامه روان شناسی مدرسه
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی پاکیزه*، محمدجابر جعفرنژاد صفحات 7-25

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بخشودگی با سبک های دلبستگی، جهت گیری زندگی و عزت نفس در دانش آموزان بود. پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی است. تحلیل بر روی 420 نفر از دانش آموزان دختر و پسر شهر اوز استان فارس انجام شد. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس بخشودگی بین فردی، مقیاس دلبستگی، مقیاس جهت گیری زندگی و مقیاس عزت نفس روزنبرگ بود. تحلیل رگرسیون چندگانه نشان داد که بین بخشودگی با عزت نفس و جهت گیری زندگی مثبت ارتباط مستقیم معنادار وجود دارد  و بین بخشودگی با سبک های دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی و جهت گیری زندگی منفی  ارتباط معکوس معنادار وجود دارد (05/0>P). مدل رگرسیون، 19/0 واریانس بخشودگی مربوط به پسران و 09/0 واریانس بخشودگی دختران را پیش بینی کرد. می توان نتیجه گرفت که افراد با سبک های دلبستگی ناایمن، کمتر تمایل به بخشنده بودن دارند و استفاده از راهبردهای ارتقای عزت نفس و توجه به بعد مثبت زندگی در افزایش بخشودگی دانش آموزان و افزایش سلامت روانی آنان موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: بخشودگی، سبک دلبستگی، جهت گیری زندگی، عزت نفس
  • نادر حاجلو، وحید فلاحی*، شیرین احمدی، پروین باقرزاده صفحات 26-42

    پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش حس عاملیت و ویژگی های انحرافی شخصیت در پیش بینی گرایش به اعتیاد در دانش آموزان مقطع متوسطه دوم انجام گرفت. پژوهش حاضر به روش توصیفی- همبستگی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر دوره دوم متوسطه مدارس دولتی شهرستان پارس آباد که در سال تحصیلی 96-1397 مشغول به تحصیل بودند تشکیل می دادند. از این جامعه نمونه ای به حجم 120 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند و به پرسشنامه آمادگی به اعتیاد زرگر و همکاران، حس عاملیت وودی و همکاران و انحراف شخصیتی بدفورد و همکاران پاسخ دادند. داده ها نیز توسط آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تحلیل شدند. نتایج نشان داد که گرایش به اعتیاد با مولفه های سادگی و بی اختیاری رابطه منفی و معنادار و با مولفه های ویژگی های انحرافی شخصیت، فقدان اعتماد، وابستگی و اعمال خصمانه رابطه مثبت و معنادار دارد (01/0>p). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز نشان داد که 37 درصد از کل واریانس گرایش به اعتیاد به وسیله حس عاملیت و ویژگی های انحرافی شخصیت تبیین می شود. نتایج این پژوهش نشان می دهد که حس عاملیت و ویژگی های انحرافی شخصیت توانایی پیش بینی گرایش نوجوانان به اعتیاد را به صورت معناداری دارند.

    کلیدواژگان: حس عاملیت، ویژگی های انحراف شخصیت، گرایش به اعتیاد
  • راضیه حسن زاده، فاطمه سمیعی* صفحات 43-62

    هدف از این پژوهش، بررسی مدل رابطه کیفیت زندگی مدرسه، آرزوهای شغلی و فرسودگی تحصیلی با واسطه گری بهزیستی ذهنی بود. روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه دانش آموزان دختر پایه دهم شهرستان شهرکرد تشکیل دادند که تعداد 357 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه های کیفیت زندگی مدرسه، بهزیستی ذهنی، آرزوهای شغلی و فرسودگی تحصیلی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین کیفیت زندگی مدرسه با بهزیستی ذهنی و آرزوهای شغلی رابطه مثبت معنادار  و با فرسودگی تحصیلی رابطه منفی معنادار وجود دارد (001/0p <). همچنین، نتایج نشان داد که بهزیستی ذهنی میانجی بین کیفیت زندگی مدرسه و فرسودگی تحصیلی و نیز آرزوهای شغلی و فرسودگی تحصیلی هستند؛ بنابراین، می توان نتیجه گرفت که افزایش کیفیت زندگی مدرسه، آرزوهای شغلی و بهزیستی ذهنی نقش مهمی در کاهش فرسودگی تحصیلی دارد.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی مدرسه، بهزیستی ذهنی، آرزوهای شغلی، فرسودگی تحصیلی
  • کریم سواری*، سارا مبینی صفحات 63-83

    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه علی هیجان های مثبت و خودکارآمدی با تخیل از طریق انگیزش درونی است. دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر رامهرمز جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل داده بودند که از بین آنها 310 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. برای سنجش متغیرهای مورد نظر از پرسشنامه هیجان های پیشرفت پکران، گویتز و پری، مقیاس خودکارآمدی نظامی شوآرتز و جروسلم، انگیزش درونی آمابیل و پرسشنامه  20 ماده ای تخیل ساخته سواری استفاده گردید. طرح تحقیق همبستگی است و جهت آزمون فرضیه های تحقیق، از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری و آزمون معادلات ساختاری استفاده شد. تحلیل داده ها، نشان داد که ضمن اصلاح مدل پیشنهادی، هیجان های مثبت با انگیزش درونی و تخیل، خودکارآمدی با تخیل و انگیزش درونی با تخیل رابطه علی مثبت داشتند. از آنجایی که عمل تخیل یک مهارت است، لذا برای ایجاد آن می توان هیجان های مثبت، خودکارآمدی و انگیزش درونی را تقویت و پرورش داد.

    کلیدواژگان: هیجان های مثبت، خودکارآمدی، تخیل، انگیزش درونی
  • خلیل غفاری*، حسین داودی، بهمن یاسبلاغی شراهی، براتعلی غضنفری نژاد، عصمت مهرابی صفحات 84-107

    هدف این پژوهش بررسی اثربخشی آموزش فرزنددرمانی مبتنی بر روان شناختی مثبت نگر بر خودتنظیمی انگیزشی، اشتیاق و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان دختر ابتدایی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر پایه ششم ابتدایی شهرستان خمین در سال تحصیلی 96-97 بود. به روش نمونه گیری در دسترس و هدفمند، از بین دانش آموزانی که نمره آن ها زیر میانگین همه پرسشنامه ها بود 30 شرکت کننده انتخاب گردید و به روش جایگزینی تصادفی در دو گروه تجربی و گواه، هر گروه 15 شرکت کننده، قرار گرفتند. مادران گروه آزمایش 8 جلسه 90 دقیقه ای تحت آموزش فرزنددرمانی مبتنی بر روان شناسی مثبت نگر قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه خودتنظیمی انگیزشی، اشتیاق تحصیلی و سرزندگی تحصیلی استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری استفاده گردید. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که بین گروه تجربی و گواه در متغیرهای اشتیاق و سرزندگی تحصیلی تفاوت معناداری وجود داشت، اما در متغیر خودتنظیمی انگیزشی تفاوت معناداری وجود نداشت. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که جهت افزایش اشتیاق و سرزندگی تحصیلی در بین دانش آموزان می توان از  الگوی فرزند درمانی مبتنی بر روان شناسی مثبت استفاده کرد.

    کلیدواژگان: فرزنددرمانی، خودتنظیمی انگیزشی، اشتیاق تحصیلی، سرزندگی تحصیلی
  • علی قره داغی، مهدی زمستانی*، زهره ولیئی صفحات 108-122

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین عملکرد خانواده و تنظیم شناختی هیجان با بهزیستی روان شناختی در دانش آموزان دختر مقطع متوسطه انجام شد. تحقیق حاضر یک پژوهش همبستگی بود. جامعه آماری تحقیق کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه شهر مرند بودند (480N=) که از بین آنها تعداد 215 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های عملکرد خانواده (اپشتاین، بالدوین و بیشاب)، تنظیم شناختی هیجان (گارنفسکی، کرایج و اسپینهوفن) و بهزیستی روان شناختی (ریف) بود. تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی ساده و رگرسیون انجام شد. نتایج نشان داد که که بین متغیر عملکرد خانواده با بهزیستی روان شناختی رابطه مثبت و معنادار  و بین متغیر تنظیم شناختی هیجان با بهزیستی روانشناختی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد (05>P). نتایج بیانگر این بود که متغیر عملکرد خانواده و متغیر تنظیم شناختی هیجان می توانند بهزیستی روان شناختی را در دانش آموزان دختر به طور مثبت و معناداری پیش بینی کنند. در نتیجه می توان گفت با افزایش عملکرد خانواده و  تنظیم شناختی هیجان در دانش آموزان دختر، بهزیستی روان شناختی آنان نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: عملکرد خانواده، تنظیم شناختی هیجان، بهزیستی روان شناختی، دانش آموزان دختر
  • ولی محمدی*، رضا عبدی، سحر رضایی صفحات 123-132

    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین خودکارآمدی و اضطراب تکلم در معلمان زبان انگلیسی ایرانی انجام شد. علاوه بر این، مدرسان زبان ایرانی را از نظر دو متغیر خودکارآمدی و اضطراب تکلم در مدارس و موسسات بررسی کرد. این پژوهش از نوع کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی و همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه معلمان زبان انگلیسی مدارس و موسسات استان های تهران، گیلان و اردبیل تشکیل دادند. نمونه آماری 109 نفر بودند که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها در این پژوهش از پرسشنامه های مقیاس خودکارآمدی معلم و مقیاس اضطراب تکلم استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS انجام شد. نتایج نشان داد که بین باور خودکارآمدی معلم با اضطراب تکلم رابطه معنادار معکوس وجود داشت. همچنین بین معلمان زبان انگلیسی مشغول به تحصیل در موسسات و مدارس، معلمان موسسات خودکارآمدی بالاتر و اضطراب تکلم کمتری داشتند.

    کلیدواژگان: خودکارآمدی، معلمان زبان انگلیسی، اضطراب تکلم
  • علیرضا مرادیان*، حسین قمری گیوی، پژمان هنرمند قوجه بگلو، اکبر عطادخت، سارا تقی زاده هیر صفحات 133-148

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان نقص توجه/ بیش فعالی، وندالیسم و اختلال خواب دانش آموزان استفاده کننده از اسکرین تایم در اتاقشان با دانش آموزان استفاده کننده از آن در بیرون از اتاقشان بود. روش انجام پژوهش حاضر از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری این پژوهش دانش آموزان مقطع ابتدایی شهر اردبیل در سال 95-1396 بودند که از میان آنها به طور در دسترس 60 مادر (30 نفر از آنهایی که فرزندانشان از اسکرین تایم در اتاقشان استفاده می کردند و 30 نفر از مادرانی که فرزندانشان در بیرون از اتاقشان از اسکرین تایم استفاده می کردند) به عنوان نمونه انتخاب شده و به پرسش نامه مشکلات رفتاری کودکان کانرز فرم والدین، پرسش نامه استاندارد محقق ساخته عوامل موثر بر تخریب گرایی و پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ پاسخ دادند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیری استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین میزان وندالیسم، رفتارتخریب گرایی و اختلال خواب بین دو گروه استفاده کننده از اسکرین تایم در داخل اتاق شخصی و بیرون از اتاق تفاوت معناداری وجود دارد (05/0>P). بدین صورت که میزان وندالیسم، رفتار تخریب گرایی و اختلال خواب در دانش آموزان استفاده کننده از اسکرین تایم در داخل اتاقشان نسبت به دانش آموزانی که از اسکرین تایم در بیرون از اتاق استفاده می کنند بیشتر است.

    کلیدواژگان: نقص توجه، بیش فعالی، وندالیسم، اختلال خواب، اسکرین تایم
  • نیلوفر میکائیلی، محمد نریمانی، جواد درودی* صفحات 149-168

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش سیستم های مغزی رفتاری و سرشت و منش در پیش بینی سایکوپاتی در دانش آموزان دارای نشانه های اختلال سلوک بود. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی بود. نمونه شامل 97 دانش آموز دبیرستانی دارای نشانه اختلال سلوک بود که از بین 640 دانش آموز که در سال تحصیلی 95- 96 در شهر اردبیل مشغول به تحصیل بودند و به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شده بودند، انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از پرسشنامه های اختلال سلوک شهریوری و همکاران، سایکوپاتی لینام و همکاران، سیستم های مغزی رفتاری کارور و وایت و سرشت و منش کلونینجر و شوارکیک استفاده شد. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه تحلیل شد. نتایج نشان داد که سایکوپاتی با نوجویی و سیستم فعال ساز رفتاری رابطه مثبت و با آسیب پرهیزی، خودراهبری، همکاری و سیستم بازداری رفتاری رابطه منفی دارد (01/0>P). نتایج نشان داد که نوجویی از سرشت و سایق از ابعاد سیستم فعال ساز رفتاری می توانند سایکوپاتی را در دانش آموزان دارای اختلال سلوک پیش بینی نمایند. به نظر می رسد در دانش آموزان دارای اختلال سلوک هرچه سیستم فعال سازی فعال تر باشد و این افراد به دنبال نوجویی و ریسک بیشتر باشند سایکوپاتی بالاتری از خود نشان می دهند.

    کلیدواژگان: سرشت، منش، سیستم های مغزی رفتاری، سایکوپاتی، اختلال سلوک
  • ابوالقاسم یعقوبی*، محمدرضا ذوقی پایدار، مهران فرهادی، بهنوش یوسفی صفحات 169-189

    هدف از پژوهش حاضر پیش بینی بهزیستی تحصیلی بر اساس احساس تعلق به مدرسه و نشاط ذهنی با میانجیگری جهت گیری هدف در دانش آموزان دبیرستانی شهرستان قهاوند بود. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه به تعداد 1126 نفر بودند که با روش نمونه گیری خوشه ای 285 نفر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد بهزیستی تحصیلی تومینین- سوینی، جهت گیری هدف الیوت و مک گریگور و همکاران، نشاط ذهنی رایان و فردریک و پرسشنامه احساس تعلق به مدرسه بری، بتی و وات  استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری استفاده گردید. یافته ها نشان داد که الگوی پیشنهادی واسطه مندی جهت گیری هدف در رابطه بین نشاط ذهنی و احساس تعلق به مدرسه با بهزیستی تحصیلی برازش مطلوبی دارد، به طوری که احساس تعلق به مدرسه و نشاط ذهنی با نقش میانجی جهت گیری هدف توانستند 54 درصد از واریانس بهزیستی تحصیلی دانش آموزان را تبیین نمایند. بخش دیگری از یافته ها حاکی از آن بود که احساس تعلق به مدرسه و نشاط ذهنی توانستند 8 درصد از واریانس جهت گیری هدف را پیش بینی کنند. به طور کلی نتایج این پژوهش حاکی از آن بود که نشاط ذهنی فقط به صورت غیر مستقیم توان پیش بینی بهزیستی تحصیلی را دارد، ولی متغیر احساس تعلق به مدرسه به صورت مستقیم و غیر مستقیم از توان پیش بینی بهزیستی تحصیلی دانش آموزان برخوردار است.

    کلیدواژگان: بهزیستی تحصیلی، احساس تعلق به مدرسه، نشاط ذهنی، جهت گیری هدف
|
  • A Pakizeh *, M.J Jafarnezhad Pages 7-25

    Forgiveness is a motivational and multi-dimensional structure that has long entered into the psychology literature but it is a relatively new topic and has received much attention of psychological approaches, especially positive psychology. We conducted the study on 420 male and female high school students in Evaz city. The data collection instruments included interpersonal forgiveness scale, attachment style inventory, life orientation and the Rosenberg self-esteem scale. Multiple regression analysis showed a direct connection between forgiveness and self-esteem and positive life orientation and there was a significant inverse relationship between forgiveness and ambivalent attachment style and avoidance and negative life orientation (p < .05). The model predicted 19% variance of male's forgiveness and 9% variance of female's forgiveness. Participants with insecure attachment style were less inclined to be forgiving. Using strategies to improve self-esteem and increase attention to the positive side of life in students will be effective to improve their psychological well-being and forgiveness.

    Keywords: Forgiveness, attachment style, life orientation, Self-esteem
  • N Hajloo, V Fallahi *, Sh Ahmadi, P Bagherzadeh Pages 26-42

    The aim of this study was to examine the role of the sense of agency and deviant personality traits in predicting addiction tendency in secondary high school students. The study is descriptive-correlational. The population of this study included all male students of a state high school in Pars Abad City during 2017 academic year. 120 people from this population selected by random-cluster sampling and filled out the Addiction Potential Questionnaire of Zargar and et al, Sense of Agency Scale of Woody et al., and Personality Deviant Scale of Bedford et al. The data was analyzed by Pearson’s correlation and multiple regression. The results of correlation coefficients showed that there was a negative and significant relationship between addiction tendency and the components of simplicity and incontinence. The components of deviant characteristics of personality were lack of trust, dependence, and hostile acts has a positive and significant relationship (p < 0.01). The results of multiple regression showed that 37 percent of the total variance of tendency to addiction is explained by the sense of agency and deviant personality traits. The results of this study revealed that the sense of agency and deviant personality traits have the ability to predict the tendency to addiction in teenagers in a meaningful way.

    Keywords: Sense of agency, deviant personality traits, tendency to addiction
  • R Hassanzadeh, F Samiee * Pages 43-62

    The study aimed to investigate the relationship between quality of school life, career aspirations, and academic burnout mediated by mental well-being. The research method was a descriptive correlational (hierarchical) method. The population consisted of all tenth grade female students in Shahrekord in the academic year 2016-2017, from whom 357 participants were selected as the sample according to Krejcie and Morgan's table, and through multi-stage cluster sampling method. Quality of school life (QSL), mental well-being, career aspirations and academic burnout were used in order to collect data. The results showed a significant positive relationship between quality of school life and mental well-being and career aspirations and a significant negative relationship between quality of school life and academic burnout (p < 0.001). Meanwhile, the results of the hierarchical multiple regression analysis showed that mental well-being is a mediator between the quality of school life and academic burnout as well as career aspirations and academic burnout. Therefore, it can be concluded that an increase in the quality of life of school, career aspirations, and mental well-being plays an important role in reducing academic burnout.

    Keywords: Quality of school life, mental well-being, career aspirations, academic burnout
  • K Sevari *, S Mombini Pages 63-83

    The purpose of the present study was to investigate the relationship between positive emotions and self-efficacy with imagination through intrinsic motivation. The population of the present study consisted of 310 high school female students in Ramhormoz city, among whom 310 were selected by multistage random sampling. To measure these variables, Pecker, Goetz, and Perry, Nezami, Schwarz and Jeroslom Self-efficacy Scale, Amabile Internal Motivation Scale and Sevariide Imagination Questionnaire were used. The research design is correlation and Pearson correlation coefficient and multivariate regression and structural equation techniques were used to test the research hypotheses. Data analysis showed that while modifying the proposed model, positive emotions were positively correlated with intrinsic motivation and imagination, self-efficacy with imagination, and intrinsic motivation with imagination. Since the act of imagination is a skill, it is possible to foster positive emotions, self-efficacy, and intrinsic motivation.

    Keywords: Positive emotions, self-efficacy, imagination, intrinsic motivation
  • Kh Ghaffari *, H Davoodi, B Yasbolaghi Sharahi, B.A Ghazanfari Nejad, E Mehrabi Pages 84-107

    The aim of this study was to investigate the effectiveness of positive psychology-based filial therapy on motivational self-regulation, academic engagement, and vivacity of female students. The population included all sixth grade female students in Khomein City during the academic year of 2017-2018. Thirty students were selected from among the students whose score was below the mean in all the questionnaires via purposive and convenient sampling. They were randomly assigned into experimental and control groups (15 subjects in each group). Mothers in the experimental group received eight 90-minute sessions of positive psychology-based filial therapy treatment. To collect data, motivational self-regulation questionnaire, academic engagement questionnaire, and academic vivacity questionnaire were used. Multivariate analysis of covariance was used to analyze the data. The results revealed that there was a significant difference between the experimental and control groups in terms of the variables of academic engagement and academic vivacity, but there was no significant difference between them in motivational self-regulation. It was concluded that positive psychology-based filial therapy education could be used to increase students' academic engagement and academic vivacity.

    Keywords: Filial therapy, motivational self-regulation, academic engagement, Academic vivacity
  • A Gharadaghi, M Zemestani *, Z Valiei Pages 108-122

    This study aimed to investigate the relationship between family function and cognitive regulation of emotion with psychological well-being in high school students in Marand City. The population of the study were all high school female students (N=480) from whom 215 students were randomly selected and participated in the study. The questionnaires used to collect the data included family function questionnaire (Epstein, Baldwin, and Bishop), cognitive emotion regulation questionnaire (Garnefsky, Craij, and Spinhophen) and psychological well-being (Reif). The present study was a correlational study and the data analysis was performed using simple correlation and regression. The correlation results showed that there was a positive and significant relationship between the family function variable and psychological well-being and a positive and significant relationship between the variable of cognitive emotion regulation and psychological well-being (p ˂ .05). The regression coefficient results also indicated that the family function variable and the cognitive adjustment variable can provide psychological well-being in female students with positive and meaningful prediction. Therefore, it can be said that with increasing family function and also with increasing cognitive emotion regulation in female students, their psychological well-being also increases.

    Keywords: Family function, cognitive emotion regulation, psychological well-being, female students
  • V Mohammadi *, R Abdi, S Rezaei Pages 123-132

    The principal aim of this study was to examine the possible relationship between Iranian EFL teachers’ self-efficacy beliefs and their level of anxiety in speaking English. It also investigated whether there is any significant difference between teachers in schools and those in language institutes in terms of their level of self-efficacy and anxiety in speaking English. The participants of the research consisted of 109 male and female Iranian teacher candidates teaching in different language institutes and public schools in provinces of Tehran, Gilan, and Ardabil. The Teacher Self-efficacy Scale and the Public Speaking Anxiety Scale were used in this research as the data collection instruments. The SPSS software was used for data analysis. The data were analyzed through Pearson correlation to examine the relationship between teachers’ self-efficacy beliefs and their attitudes toward their speaking anxiety. A one-way ANOVA was also run to compare teachers’ self-efficacy and speaking anxiety with their teaching affiliation. The findings revealed that as teachers’ self-efficacy increased, their speaking anxiety decreased. Furthermore, the results revealed that teachers in language institutes had higher self-efficacy and lower speaking anxiety than teachers in schools.

    Keywords: self-efficacy, EFL teachers, teachers’ sense of efficacy, speaking anxiety
  • A Moradian *, H Ghamariqivi, P Honarmand, A Atadokht, S Taghizadeh Pages 133-148

    The purpose of this study was to compare the attention deficit/hyperactivity disorder, vandalism, and sleep disorder of students using screen time in their room with students using it outside of their room. The method of this study was causal-comparative. The population of this study included elementary students of Ardabil City during the academic year of 2016-2017 with 60 accessible mothers (30 of whom had children having screens in their rooms and 30 others having the screens outside their room). Thet were randomly selected and filled the Conner Children's Behavioral Problem Questionnaire for Parents Form, a researcher-made questionnaire, developed by the factors affecting destructiveness  and  Pittersburgh  sleep quality questionnaire. For data analysis, multivariate analysis of variance was used. The results showed that there was a significant difference between the level of vandalism, behavioral degradation, and sleep disorder between the two groups of screen-time users inside and outside their rooms (p < .05). The extent of vandalism, degrading behavior, and sleep disorder in students using screen time in their room was higher than that of those using screen time outside the room.

    Keywords: Hyperactivity, attention deficit, vendalism, sleep disorder, screen time
  • N Mikaeili, M Narimani, J Drodi * Pages 149-168

    The aim of this study was to investigate the role of brain/behavioral systems and temperament and character in predicting psychopathy in students with conduct disorder. This study was correlational and the sample consisted of 600 high school students during the 2016-2017 academic year who were enrolled in high schools in Ardabil and were selected through cluster random sampling. Then, among these participants, 105 students who had a cut-off point on the conduct disorder scale of more than 70 were selected. Finally, the data of 97 participants who had completely answered the questionnaires were entered into SPSS, Ver. 21. To collect data, questionnaires of Conduct Disorder Questionnaire developed by Shahrivari et al., Psychopathy of Lynam et al., Brain/Behavioral Systems Inventory of White and Carver, and the Temperament and Character Inventory of Cloninger were used. The collected data were analyzed using Pearson correlation and multiple regression analysis. The results showed that the psychopathy has positive correlation with components of novelty seeking and BAS (p < .01) but it has negative correlation with components of harm avoidance, self-directiveness, cooperativeness and BIS (p < .01). The results of regression showed that novelty seeking, temperament, and BAS can predict the psychopathy in students with conduct disorder. It seems that in students with conduct disorder symptoms, the more active the activation system is, the more those cases are looking for innovation and risk.

    Keywords: temperament, character, behavioral, Brain systems, psychopathy, conduct disorder
  • A Yaghoobi *, M. R Zoghipaidar, M Farhadi, B Yousefi Pages 169-189

    The purpose of this study was to predict educational well-being and mental vitality of high school students based on their feelings of belonging to the school mediated by goal orientation in Ghahavand town. The research method was descriptive and correlational. The population of this study included all high school students (1126) who were selected by cluster sampling. The data were collected by Tuminnin-Sweeney, Elliot, and McGregor et al., Ryan and Frederick as well as Bry, Betty, and Watts’ Scales. The data were analyzed by the structural equation modeling. Findings showed that the hypothesized model, that is the mediating role of goal orientation in relation between mental vitality and feeling of belonging to school with educational well-being is fit, so that the feeling of belonging to school and subjective vitality with the mediating role of goal orientation can explain 54% of the variance of the student's educational well-being. Another part of the findings indicated that the feeling of belonging to the school and mental vitality could predict 8% of the goal orientation variance, respectively. In general, the results of this study indicated that mental vitality only can predict educational well-being indirectly; however, the sense of belonging to the school, indirectly and directly has the ability to predict students' academic well-being.

    Keywords: Educational well-being, feeling of belonging to school, mental vitality, Goal orientation