فهرست مطالب

نشریه جامعه شناسی آموزش و پرورش
سال ششم شماره 2 (پیاپی 14، پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/12/01
  • تعداد عناوین: 25
|
  • زینت سلطانی، قدسی احقر*، وحیده باباخانی صفحات 1-11
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش راهبردهای هیجان مدار بر یادگیری مشارکتی دانش آموزان دوره متوسطه اول انجام شد.

    روش

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. برای انجام پژوهش، از بین تمامی دانش آموزان دختر پایه دوم دوره متوسطه اول منطقه 1 شهر تهران که در سال تحصیلی 98-1397 در مدارس دولتی این شهر مشغول به تحصیل بودند؛ 50 نفر به روش نمونه گیری در دسترس از مدرسه نرگس به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. سپس دانش آموزان گروه آزمایش طی 12 جلسه تحت آموزش راهبردهای هیجان مدار قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه یادگیری مشارکتی استیفان (2007) بود که در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری (یک ماهه) در هر دو گروه آزمایش و کنترل اجرا و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس مختلط با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرنی در نزم افزار SPSS24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه آزمایش و کنترل تفاوت معناداری وجود دارد (05/0 P <). به این معنا که آموزش راهبردهای هیجان مدار موجب افزایش یادگیری مشارکتی در دانش آموزان گروه آزمایش شده است. همچنین یافته های به دست آمده از آزمون بونفرنی نشان داد میزان اثربخشی آموزش راهبردهای هیجان مدار در طی زمان دارای ماندگاری اثر است.

    نتیجه گیری:

     با توجه به تاثیر معنادار راهبردهای هیجان مدار بر یادگیری مشارکتی دانش آموزان، می توان از این روش در موفقیت تحصیلی آن ها استفاده نمود.

    کلیدواژگان: راهبردهای هیجان مدار، یادگیری مشارکتی، دانش آموزان
  • کلثوم برزگر، سعید صفاریان همدانی*، رضا یوسفی سعید آبادی صفحات 12-24
    هدف

    از پژوهش حاضر شناسایی ابعاد و مولفه های توانمند سازی مهارت های مدیریتی مدیران زن مدارس در پارادایم نظریه داده بنیاد بود.

    روش

     پژوهش حاضر به روش آمیخته کیفی و کمی، از لحاظ هدف کاربردی و از حیث ماهیت و روش توصیفی بود. جامعه آماری کیفی  با توجه به حد اشباع مشتمل بر 12 نفر از مدیران زن که تحصیلات تکمیلی و سابقه اجرایی در استان مازندران داشتند، بود. که برای جمع آوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. جامعه آماری در مرحله کمی شامل مدیران زن  مدارس تمامی مقاطع تحصیلی و کارشناسان زن  و مدیران زن حرفه ای شهرستان و مناطق سازمان آموزش و پرورش استان مازندران بود که با روش نمونه گیری خوشه ای نمونه آماری به تعداد 307 زن انتخاب شدند. که ابزارجمع آوری داده هادر مرحله کمی پرسشنامه محقق ساخته بود که ابعاد و مولفه های آن در مرحله کیفی پژوهش بدست آمده بود.روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از روایی صوری و روایی سازه و پایایی، بر اساس ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. برای ارایه مدل توانمند سازی مهارت مدیریتی مدیران زن مدارس آموزش و پرورش استان مازندران از آزمون مدل معادلات ساختاری استفاده شد  نرم افزار های مورد استفاده نرمافزارهای  Lisrel و Pls   بودند.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که برای توانمند سازی 5 بعد و 13 مولفه با عناوین : توانمند سازی فردی با دو زیر مقوله (توانمند سازی ذهنی و رفتاری)، توانمند سازی فرهنگی با دو زیر مقوله (باور مندی به مدیریت زنان و تعاملات فرهنگ ساز)، توانمندسازی مهارتهای نوین فناوری با سه زیر مقوله(ایجاد زمینه برای نو آوری،احساس شایستگی و توسعه فرصت شغلی)، توانمند سازی آموشی  با سه زیر مقوله (آموزش قبل کار با رویکرد دانش تخصصی) و (آموزش کوتاه مدت حین کار با رویکرد مهارت عملی) و (آموزش بلند مدت با رویکرد مهارتهای نرم) و توانمند سازی کار در محیط مردانه با مقوله های  (توانمندی در جلسات و توانمندی در ارتباطات) و 58 شاخص شناسایی گردید.

    نتیجه گیری

    انتایج نشان داد بکارگیری ابعاد و مولفه های توانمند سازی مهارت های مدیریتی مدیران زن در مدارس  میتواندبهره وری مدارس را در راستای عمل به ماموریت ها و وظایف محوله ارتقاء دهد.

    کلیدواژگان: توانمند سازی، نظریه داده بنیاد، مدیران زن، مهارتهای مدیریتی
  • پری اعلائی، زینب السادات اطهری* صفحات 25-42
    هدف

     هدف پژوهش حاضر، بررسی میزان مطالعه درسی و غیردرسی دانشجویان دانشگاه کاشان و واکاوی عوامل فزاینده و کاهنده آن بود.

    روش

     این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر نوع پژوهش، توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش را دانشجویان کارشناسی دانشگاه کاشان در سال تحصیلی 96- 1395 تشکیل دادند که تعداد آن‌ها 4892  نفر بود. طبق فرمول کوکران، حجم نمونه  357  نفر برآورد شد. نمونه آماری مذکور با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی طبقه‌ای انتخاب شد. ابزار جمع‌آوری اطلاعات دو پرسشنامه محقق ساخته بود. پایایی پرسشنامه‌ عوامل فزاینده و کاهنده مطالعه درسی 843/0 – 864/0 و پایایی عوامل فزاینده و کاهنده مطالعه غیردرسی 894/0 - 921/0 از طریق آلفای کرونباخ به دست آمد. برای تجزیه ‌و تحلیل داده‌های حاصل از پژوهش، از برنامه‌های نرم‌افزاری  AMOS22 و SPSS22 در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.

    یافته‌ها: 

    با توجه به نتایج از بین عوامل فزاینده مطالعه درسی و عوامل کاهنده مطالعه درسی «کیفیت برتر کتاب های درسی» و «از بین رفتن انگیزه به خاطر بیکار بودن در آینده» و از بین عوامل فزاینده مطالعه غیردرسی و عوامل کاهنده مطالعه غیردرسی «طرح تخفیف قیمت کتاب‌های غیردرسی» و «کم بودن درآمد خانواده و مشکلات اقتصادی» به عنوان مهم‌ترین عوامل انتخاب شده است.

    نتیجه‌گیری:

     با توجه به این‌که میزان مطالعه در هر جامعه نشانگر میزان رشد و بالندگی آن جامعه و ابزار اصلی  افزایش سطح آگاهی و دانش تک تک افراد جامعه از جمله دانشجویان است، لازم است نظام آموزش عالی با عنایت به نتایج حاصل از میزان مطالعه و دلایل آن در این زمینه برنامه‌‌ریزی دقیق را جهت افزایش میزان مطالعه درسی و غیردرسی دانشجویان انجام دهد.

    کلیدواژگان: مطالعه درسی، مطالعه غیردرسی، عوامل فزاینده مطالعه، عوامل کاهنده مطالعه، دانشجو
  • زینب اباذری، مهدی شریعتمداری*، فاطمه حمیدی فر، بهزاد شوقی صفحات 43-55
    هدف

    پژوهش حاضر با شناسایی و ارزیابی مولفه ای صلاحیت حرفه ای اعضای هییت علمی انجام شد.

    روش

    روش پژوهش برحسب هدف، کاربردی برحسب نوع داده، ترکیبی بود. جامعه آماری در بخش کیفی پژوهش، شامل خبرگان آموزش عالی است که شرط انتخاب آنها، داشتن حداقل مدرک دکتری و داشتن شغل اجرایی و آموزشی در زمینه منابع انسانی در دانشگاه های مختلف در طول خدمت آنها بود. برای تعیین نمونه ها از روش نمونه گیری غیر تصادفی هدفمند  استفاده شد که 20 نفر به عنوان حجم نمونه، در نظر گرفته شد.. جامعه آماری بخش کمی،  شامل  تمام اعضای هییت علمی دانشگاه های آزاد شهر تهران به تعداد  2953 نفر بودند که بر اساس فرمول کوکران و نوع نمونه گیری طبقه ای و خوشه ای، 360 نفر انتخاب شدند. از تکنیک دلفی و پرسشنامه سنجش برازش مدل استفاده شد. روایی و پایایی در بخش کیفی، با استفاده از معیارهای کیفیت (موثق بودن) سنجیده شد و مورد تایید قرار گرفت. در بخش کمی نیز از روایی صوری، محتوی و سازه برای سنجش روایی استفاده شد و برای پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد که همگی مورد تایید قرار گرفتند. روش تجزیه و تحلیل داده در پژوهش حاضر و در بخش کیفی، تکنیک دلفی بود. در بخش کمی نیز، از مدل سازی معادلات ساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) و تی تک نمونه ای با استفاده از نرم افزار Lisrel-V8.8 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پژوهش نشان دادند که مولفه های صلاحیت های حرفه ای اعضای هییت علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شهر تهران شامل، صلاحیت علمی خبرگی آموزشی، صلاحیت عمومی، صلاحیت رفتاری-اخلاقی، صلاحیت مدیریتی، صلاحیت اندیشه ورزی و صلاحیت  اجتماعی- عاطفی بود. همچنین نتایج نشان دادند که سطح معناداری در همه مولفه ها (بغیر از پیوند نظر و عمل و ارزش اخلاقی) (P≤0/05) می باشد. بنابراین با توجه به اختلاف میانگین ها که مقادیری مثبت هستند، چنین استنباط می شود که وضعیت مولفه ها کلا در حالت مطلوب اما کمی بالاتر از میانگین می باشد.

    نتیجه گیری

    در پژوهش حاضر علاوه بر شناسایی و اولویت بندی مولفه های، ابعاد و شاخصها، وضعیت موجود نیز مورد بررسی قرار گرفت و عنوان شد که تمام مولفه های در وضعیت مطلوبی به سر می برند. این بدان معنی است که اساتید دانشگاه آزاد در حالت کلی از صلحیت حرفه ای مناسبی برخوردارند.

    کلیدواژگان: صلاحیت های حرفه ای، اعضای هیئت علمی، ارزش اخلاقی
  • زینت هادیان، مریم تقوایی یزدی*، کیومرث خطیر پاشا صفحات 56-70
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل دانش پژوهی به منظور توسعه منابع انسانی آموزش و پرورش استان مازندران بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر روش در گروه پژوهش های توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه مدیران متخصص(شامل روسا، معاونین، کارشناسان و کارشناسان مسیول) اداره ی کل آموزش و پرورش استان مازندران بود  و براساس جدول کرجسی و مورگان  تعداد 119 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شد. به منظور گردآوری اطلاعات از دو روش اسنادی(کتابخانه ها و پایان نامه، سایت های اینترنتی) و میدانی(توزیع و تکمیل پرسشنامه محقق ساخته) و با مراجعه به منطقه مورد مطالعه و توسط افراد نمونه، اقدام شد.  تجزیه و تحلیل داده های پژوهش شامل دو بخش؛ تحلیل آمار توصیفی(میانگین، انحراف معیار، جداول توزیع فراوانی و نمودار) که با کمک نرم افزار SPSS و تحلیل آمار استنباطی (روش های تحلیل عاملی تاییدی و مدل یابی معادلات ساختاری)بود که از نرم افزار LISREL استفاده گردید. در نهایت در  ارایه مدل دانش آینده پژوهی مبتنی بر ابعاد و عوامل شناسایی شده از فرایند تحقیق و برازش مدل معادلات ساختاری از روش حداقل مربعات جزیی و نرم افزار PLS استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های حاصل از تحلیل داده ها نشان می دهد؛ کلیه مولفه ها دارای اثر مثبت و معناداری بر توسعه منابع انسانی آموزش و پرورش برای آینده می باشند. در این میان، بالاترین ضریب مربوط به توانمندی سازمانی بوده و پس از آن به ترتیب عوامل فرهنگی و اجتماعی، معنوی و جسمانی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده در بررسی وضعیت مطلوب موجود ابعاد آینده پژوهشی در سازمان نشان داد که وضعیت بسیاری از مولفه های در نظر گرفته شده در پژوهش حاضر در حد مطلوبی نمی باشد.

    کلیدواژگان: دانش پژوهی، توسعه منابع انسانی، آموزش و پرورش
  • سجاد مظفری زاده، جعفر کوشا*، محمدحسین حجاریان صفحات 68-78
    هدف

    هدف اصلی پژوهش حاضر این بود که یکی از ریشه های احتمالی وقوع رفتارهای معارض با قانون اطفال و نوجوانان که می تواند آثار سینمایی باشد مورد بررسی واقع شود

    روش

    روش تحقیق در پژوهش انجام شده « توصیفی تحلیلی» بود که از طریق مطالعات کتابخانه ای و با بررسی متون مربوطه و محتوای مطالب گردآوری شده به توصیف و تشریح موضوع اصلی پرداخته شد ؛ جامعه آماری و حجم نمونه در پژوهش حاضر سه گروه از افراد بودند؛ گروه نخست تعداد 100 نفر از متخصصین حوزه های گوناگون علوم انسانی از جمله روانشناسان، قضات محاکم کیفری، وکلای دادگستری، ضابطان قضایی، جامعه شناسان و...؛ گروه دوم تعداد 50 نفر از مددجویان پسر مقیم در کانون اصلاح و تربیت؛ گروه سوم تعداد 50 نفر از اطفال و نوجوانان شاغل به تحصیل در خارج از کانون اصلاح و تربیت به عنوان نمونه عادی (بدون سابقه حضور در کانون اصلاح و تربیت). شیوه انتخاب نمونه به طور تصادفی و با روش نمونه گیری تصادفی ساده به گونه ای که همه افراد جامعه آماری شانس مساوی داشتند، صورت پذیرفت. ابزار مورد استفاده در پژوهش حاضر پرسشنامه محقق ساخته بود. پرسشنامه های تکمیلی با نرم افزار SPSS تحلیل و با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون (Pearson Correlation Coefficient) میزان همبستگی بین جرایم اطفال و نوجوانان با برخی متغیرها نشان داده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از پیوهش نشان داد اطفال و نوجوانان از آثار سینمایی الگوبرداری نموده و از طریق یادگیری مشاهده ای (Observational Learning)، یعنی یادگیری از راه مشاهده رفتار افراد دیگر و ملاحظه پیامدهای آن رفتار به رفتارهای معارض قانون مبادرت می ورزند. همچنین رابطه معناداری بین تماشای آثار سینمایی و رفتارهای معارض قانون قابل مشاهده است.

    نتیجه گیری

    ژانرهای جنایی بیشترین تاثیرگذاری بر اطفال و نوجوان در بروز رفتارهای مجرمانه علیه اشخاص و اموال را دارد.

    کلیدواژگان: جرم، آثار سینمایی، معارض با قانون، اطفال و نوجوانان
  • عارفه روشنی، اعظم رحیمی نیک*، احمد ودادی، داریوش غلامزاده صفحات 79-91
    هدف

    این مطالعه با هدف تدوین الگوی موفقیت استارتاپ های فینتک ایران با رویکرد داده بنیاد[1] انجام شد.

    روش

    روش تحقیق پژوهش حاضر از نظر هدف توسعه ای، از نظر روش آمیخته اکتشافی بود. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان نظری (اساتید دانشگاه) و خبرگان تجربی (بنیانگذاران، مدیران، سرمایه گذاران و مشاوران استارتاپ های فینتک) بودند که به صورت هدفمند به انتخاب نمونه پرداخته شد. نمونه گیری تا دستیابی به اشباع نظری ادامه یافت و بر این اساس 10 نفر از افراد واجد شرایط در این مطالعه شرکت کردند. در بخش کمی نیز جامعه آماری شامل بنیانگذاران، مدیران، سرمایه گذاران و مشاوران استارتاپ های فینتک بود و نمونه گیری به صورت تصادفی ساده انجام شد، تعداد 124 پرسشنامه کامل از این نمونه به دست آمد.. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه نیم ساخت یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته (1399) با طیف لیکرت 5 گزینه ای بود. تحلیل داده های پژوهش در فاز کیفی با نرم افزار MaxQDA و در فاز کمی با روش حداقل مربعات جزیی با نرم افزار Smart PLS انجام شده

    یافته

    نتایج بخش کیفی نشان می دهد عوامل علی موثر بر موفقیت استارتاپهای فینتک ایران عبارتند از تفکر راهبردی، توسعه ارتباطات درون سازمانی و تعاملات برون سازمانی، تمرکز بر طراحی و پیاده سازی درست عناصر آمیخته بازاریابی و ویژگیهای بنیانگذاران و اعضای تیم.  در بخش کمی، مدل مفهومی ارایه شده مورد آزمون قرار گرفته و 13 فرضیه مورد تایید و 4 فرضیه رد شده اند.

    نتیجه گیری:

     رویکردها در استارتاپ های فینتک موجب همگامی با تغییرات جهانی و محیط داخلی شده و علاوه بر اینکه کسب و کار نوپا را به کسب مزیت رقابتی هدایت می کند، می تواند منجر به ارزش آفرینی برای جامعه و کسب وکارهای کوچک و نوپا شود.

    کلیدواژگان: موفقیت، فینتک، استارتاپ، ارزش آفرینی برای جامعه، رویکرد آمیخته، رویکرد داده بنیاد
  • سکینه رضایی سیروس، محمدتقی ایمانی*، اصغر شریفی صفحات 92-102
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل پیش بینی بازگشت سرمایه در آموزش و بهسازی منابع انسانی مبتنی بر مولفه های فرهنگ سازمانی و صلاحیت حرفه ای انجام پذیرفت.

    روش

    روش تحقیق ازنظر هدف کاربردی و از نظر نوع داده (کمی) بود. جامعه آماری شامل، مدیران شهرداری شهر تهران بودند که با استفاده از فرمول کوکران و نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 315 نفر انتخاب شدند. گردآوری داده ها به دو روش اسنادی و میدانی (پرسشنامه استاندارد و محقق ساخته) انجام پذیرفت. در تحقیق کنونی، به منظور تعیین روایی پرسشنامه از روایی ظاهری، محتوایی و سازه استفاده شد و برای تعیین پایایی، از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شده که همگی مورد تایید قرارگرفتند. برای تحلیل داده ها، از آزمون های الگو یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار SMAR PLS و آزمون تی تک گروهی استفاده شد .

    یافته ها

    بنابر یافته های پزوهش فرهنگ سازمانی و صلاحیت حرفه ای  بر بازگشت سرمایه در آموزش و بهسازی منابع انسانی شهرداری تهران تاثیر دارد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که مولفه های فرهنگ سازمانی، صلاحیت حرفه ای، به عنوان عوامل پیش بینی کننده بازگشت سرمایه در آموزش و بهسازی می باشند

    کلیدواژگان: باز گشت سرمایه، فرهنگ سازمانی، صلاحیت حرفه ای
  • محمدرضا اردلان*، نسرین حیدری سورشجانی، جمال عبدالملکی صفحات 103-113
    هدف

    پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش سرمایه اجتماعی در رفتار شهروند سازمانی با میانجی گری جامعه پذیری سازمانی در معلمان انجام شد.

    روش

     روش پژوهش کمی، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی و مدل‌یابی معادلات ساختاری بود. جامعه پژوهش کلیه معلمان مدارس متوسطه دومدر سال تحصیلی 99-1398 شهرستان کرمانشاه بود، جامعه آماری 3053 نفر بود که با استفاده از جدول کرجسی مورگان و به تعداد 341 نفر برآورد شد. روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. ابزار پژوهش پرسشنامه رفتار شهروند سازمانی مدل ارگان (1988)، پرسشنامه سرمایه اجتماعی مدل ناهاپیت و گوشال (1998) و جامعه پذیری سازمانی مدل تایورمینا (1997) استفاده شد. برای تعیین پایایی و روایی ابزار، از آزمون آلفای کرانباخ و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد. داده‌های پژوهش پس از جمع‌‌آوری با روش ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی تاییدی و تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار SPSS v. 25 وLISREL 8.8  تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته‌ها: 

    نتایج نشان داد متغیر سرمایه اجتماعی دارای اثر مستقیم و مثبت (49/0) بر رفتارشهروندی سازمانی و همچنین متغیر جامعه پذیری سازمانی دارای اثر مستقیم مثبت (45/0) و معنادار بر متغیر رفتار شهروند سازمانی در سطح 01/0 بود. با توجه به اثرات کل می توان گفت متغیر سرمایه اجتماعی (80/0) دارای بیشترین اثر و متغیر جامعه پذیری سازمانی (45/0) دارای کمترین اثر بر متغیر رفتار شهروند سازمانی بود.

    نتیجه‌گیری:

     بر اساس یافته های  پژوهش سرمایه اجتماعی و جامعه پذیری سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر دارد

    کلیدواژگان: رفتار شهروند سازمانی، سرمایه اجتماعی، جامعه پذیری سازمانی، معلمان
  • کوروش پارسا، زهرا نیک منش*، حسین جناآبادی صفحات 114-124
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تاثیر فراهیجان بر تمایز یافتگی خود با واسطه گری خود شفقتی دانش آموزان انجام شد.

    روش

    روش پژوهش مقطعی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش را کلیه دانش آموزان مقطع متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی 99 - 1398 تشکیل دادند، که از میان آن‌ها، تعداد 420 نفر با روش نمونه‌گیری خوشه ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه فراهیجان (میتمنسگرابر و همکاران، 2009)، تمایزیافتگی خود (اسکورن و فریدلندر، 1998) و پرسشنامه شفقت خود (نف، 2003). به منظور تجزیه ‌و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS-V23 و Lisrel-V8.8 استفاده گردید. همچنین داده ها با استفاده از روش تحلیل معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد فراهیجان بر تمایزیافتگی خود دانش آموزان تاثیر مثبت و معناداری داشت. همچنین نتایج نشان داد که تمایزیافتگی بر خودشفقتی دانش آموزان تاثیر مثبت داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش فراهیجان بر تمایزیافتگی خود دانش آموزان با واسطه گری خودشفقتی تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: فراهیجان، تمایزیافتگی خود، خودشفقتی، نوجوانان
  • شیوا شعبانی، علی بدیع زاده*، حمیدرضا سعیدنیا، کامبیز حیدرزاده هنزائی صفحات 125-137
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه مدل برند سازی کارآفرینانه با رویکرد اخلاق اجتماعی در شرکت های آموزشی دانش بنیان انجام شد.

    روش

    با توجه به هدف پژوهش، پژوهش حاضر با استفاده از روش دلفی فازی و در سه مرحله انجام شد.  جامعه پژوهش حاضر را خبرگان صنعت بازاریابی و برند سازی تشکیل دادند. در این پژوهش از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شده و 20 نفر از خبرگان صنعت بازاریابی و برند سازی  به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. برای گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای (کتاب ها و مقاله های مرتبط) و پرسشنامه برای سنجش و اندازه گیری متغیرهای این پژوهش استفاده شد

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاصل از پاسخ های 20 نفر از خبرگان بازاریابی و برند سازی این صنعت، نشان داد که اخلاق از  مولفه های تاثیرگذار دربرند سازی کارآفرینانه در شرکت های آموزشی دانش بنیان می باشد و شامل پروفایل مدیریت استراتژیک، پیش نیازهای فنی- اجرایی، پیش نیازهای کارآفرینانه سازمان، پیش نیازهای ذینفعان، محتوای ارزش برند، القایات برند، جنبه های فنی برند، مشارکت برند، ماهیت ذهنی برند، مدیریت برند، راهبردهای رقابتی، راهبردهای مدیریت اجرایی، رعایت اخلاق حرفه ای، راهبردهای تبلیغات و پیشبرد فروش، زمینه حکمرانی عمومی، زمینه حکمرانی شرکتی، زمینه اجتماعی، زمینه فناورانه، زمینه اقتصادی، زمینه طبیعی، زمینه اخلاقی، پیامدهای مالی، پیامدهای رقابتی، پیامدهای مشتری، پیامدهای عملیاتی می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش اخلاق اجتماعی و رعایت آن دربرند سازی کارآفرینانه شرکت های آموزشی دانش بنیان تاثیرگذار است و به رشد کسب وکار، ایجاد اطمینان در مشتری، توسعه مشتریان وفادار، خلق تصویر ذهنی ارزشمند و اخلاقی از برند، حفظ مسایل زیست محیطی و توسعه پایدار کمک می نماید.

    کلیدواژگان: برند سازی کارآفرینانه، اخلاق اجتماعی، شرکت های آموزشی دانش بنیان، دانشگاه
  • مهرداد بنداری، سهیل سرمد سعیدی*، بهروز قاسمی صفحات 138-151
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه بندی عوامل نگرشی مرتبط با آموزش تجارت الکترونیکی در خرید انجام شد.

    روش

    روش پژوهش ازنظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی - پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق تمامی  دانشجویان واحد الکترونیک دانشگاه خوارزمی بودند. در این پژوهش از بین دانشجویان واحد الکترونیک دانشگاه خوارزمی به شیوه خوشه ای در دسترس نمونه گیری به عمل آمد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه AHP < /span> بود که پایایی آن با استفاده از نرخ ناسازگاری IR=0/02 که کمتر از 1/0 بود تایید شد. برای تحلیل داده ها از تکنیک AHP < /span> و نرم افزارهای اکسپرت چویس و اکسل استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه به پاسخ کارشناسان و نتایج تحلیل سلسله مراتبی: کیفیت خدمات الکترونیکی با درجه وزنی 095/0 در اولویت اول و هنجارهای ذهنی با درجه وزنی 089/0 در اولویت دوم و سودمندی درک شده با درجه وزنی 082/0 در اولویت سوم، ریسک درک شده با درجه وزنی 075/0 در اولویت چهارم، نوآور پذیری با درجه وزنی 071/0 در اولویت پنجم، شرایط تسهیل تکنولوژی با درجه وزنی 070/0 در اولویت ششم، نگرش خرید آنلاین با درجه وزنی 066/0 در اولویت هفتم، انگیزه خرید کردن با درجه وزنی 063/0 در اولویت هشتم، تاثیرات گذشته خرید بر رفتار مصرف کننده با درجه وزنی 060/0 در اولویت نهم، کیفیت محصول با درجه وزنی 057/0 در اولویت دهم، سهولت استفاده درک شده با درجه وزنی 051/0 در اولویت یازدهم، مزیت نسبی با درجه وزنی 050/0 در اولویت دوازدهم، سهولت دسترسی به منابع با درجه وزنی 048/0 در اولویت سیزدهم و ارزش درک شده با درجه وزنی 047/0 در اولویت چهاردهم، سازگاری محصول با رفتار خرید مصرف کننده با درجه وزنی 046/0 در اولویت پانزدهم و اعتماد با درجه وزنی 029/0 در اولویت شانزدهم شناسایی و رتبه بندی عوامل نگرشی مرتبط با آموزش تجارت الکترونیکی در خرید (مطالعه موردی : دانشجویان واحد الکترونیک دانشگاه خوارزمی) قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش استفاده از آموزش تجارت الکترونیک در خرید در یک کشور به طرز قابل توجهی به سطح آمادگی فنی، شامل عواملی نظیر سطح نفوذ فناوری، هزینه وسایل دسترسی، هزینه و کیفیت دسترسی به اینترنت بستگی دارد.

    کلیدواژگان: تجارت الکترونیکی، هنجار ذهنی، سودمندی درک شده، دانشجویان
  • مهسا میرزالو، زهره موسوی کاشی* صفحات 152-161
    هدف

    هدف از پژوهش حاضر تعیین تاثیر تدریس بر مبنای رویکرد کارکردگرایی و ساختگرایی بر عملکرد دانش آموزان بود.

    روش

    روش پژوهش بر حسب هدف کاربردی، از نظر روش گردآوری داده ها علی - مقایسه ای و همین طور از نظر نوع داده کمی بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دوره متوسطه دوم مناطق 14 و 15 شهر تهران بودندکه با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای، 327 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری داده ها، از سه پرسشنامه روش تدریس بر اساس ساختگرایی لبو (1993) برای سنجش روش تدریس ساختگرا، پرسشنامه محقق ساخته ترکاشوند (1391) برای روش تدریس کارکردگرا و پرسشنامه فام و تیلور (1999) برای عملکرد تحصیلی، استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده های پژوهش در بخش توصیفی از میانگین، انحراف معیار، جداول و... و در بخش استنباطی از آزمون تی تک گروهی با استفاده از نرم افزار SPSS-21 در سطح معناداری 05/0 و مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart Pls استفاده شد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان دادند که تدریس بر مبنای رویکرد کارکردگرایی و ساختگرایی تاثیر مثبت و معنی داری بر عملکرد دانش آموزان داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های حاصل از پژوهش، روش های تدریس، جزء عوامل موثر بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان می باشند. از جمله روش های تدریس، روش هایی بر مبنای رویکرد کارکردگرایی و ساخت گرایی است.

    کلیدواژگان: روش تدریس، رویکرد کارکردگرایی، ساختگرایی، دانش آموزان
  • آمنه سلیمان زاده، علی اصغر شجاعی*، سیده زهرا حسینی درونکلا صفحات 162-173
    هدف
    هدف از این پژوهش ارایه مدل تاثیرگذاری مدیریت مدرسه محور بر خلاقیت معلمان در مدارس ابتدایی شهرستان بابل بود.
    روش
    این پژوهش در حالت کلی از نظر هدف کاربردی، از نظر میزان کنترل متغیرها میدانی و از نظر جمع آوری داده ها توصیفی از نوع زمینه یابی بود و از سوی دیگر پژوهش حاضر را می توان نوعی پژوهش اکتشافی تلقی کرد. جامعه آماری مرحله کیفی 15 نفر از مدیران و معلمان برگزیده مدارس ابتدایی شهرستان بابل بود که با روش نمونه گیری هدفمند با استفاده از شاخص اشباع نظری نسبت به نمونه گیری از جامعه آماری انتخاب شدند و جامعه آماری مرحله کمی شامل کلیه مدیران و معلمان مدارس ابتدایی دولتی شهرستان بابل بود که تعداد آنها 1318 نفر بود با توجه به جدول مورگان 302 نفر با روش نمونه گیری تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بود. روش تجزیه تحلیل در مرحله کیفی کد گذاری و در مرحله کمی از آزمون مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار smart-pls و spss استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مرحله کیفی پژوهش نشان داد ابعاد مدیریت مدرسه محور در مدارس ابتدایی شهرستان بابل شامل ابعاد مشارکت ذینفعان، سرمایه اجتماعی، استراتژی مدرسه، عوامل پشتیبانی، عملکرد سازمانی، امکان تحقق مدیریت مدرسه محور و عوامل ساختاری و ابعاد خلاقیت معلمان در مدیران و معلمان مدارس بابل شامل ابعاد سلامت سازمانی، سرمایه روانشناختی، عوامل محیطی، عوامل فرهنگی، عوامل فردی و ساختار عملیاتی مدرسه بود و نتایج مرحله کمی پژوهش نشان داد تاثیر مدیریت مدرسه محور بر خلاقیت معلمان مقدار t-value آن برابر با (6.707) و ضریب مسیر (0.547) بود؛ در واقع نتایج نشان داد مدیریت مدرسه محور بر خلاقیت معلمان در مدیران و معلمان مدارس بابل به میزان 0.547 تاثیر داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش مدل تاثیرگذاری مدیریت مدرسه محور بر خلاقیت معلمان در مدارس ابتدایی شهرستان بابل از برازش مطلوبی برخوردار می باشد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، مدیریت، مدرسه محور، معلمان
  • علی کریمی، جواد جهان* صفحات 174-183
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ارتباطی بین هوش اخلاقی با سرمایه اجتماعی سازمانی در اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل 140 نفر از مدیران و کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان کرمانشاه بود که از بین آن ها 110 نفر به عنوان نمونه با استفاده از فرمول کوکران و روش نمویه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش استفاده از دو پرسشنامه استاندارد هوش اخلاقی لنیک وکیل (2005) و پرسشنامه سرمایه اجتماعی (پاتنام، 2000) بود. در این پژوهش روایی صوری و محتوایی پرسش نامه ها مورد تایید 10 نفر از متخصصان مدیریت ورزشی قرار گرفت و به منظور تعیین پایایی پرسش نامه‏‏ ها، سازگاری درونی آن با کمک نرم افزار ایموس، ضریب آلفای کرونباخ برای عوامل مختلف پرسش نامه به ترتیب 87/0 و 84/. محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از مدل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار ایموس انجام شد.

    یافته ها

    نتایج تجزیه و تحلیل نشان داد که هوش اخلاقی با ضریب تاثیر 44/0 بر سرمایه اجتماعی اثرگذار بود. همچنین متغیرهای هوش اخلاقی شامل درستکاری، مسئولیت، گذشت و دلسوزی به ترتیب بر سرمایه اجتماعی با میزان ضریب مسیر 64/0، 12/0، 17/0 و 23/0 اثرگذار بودند که متغیر درستکاری با ضریب مسیر 64/0 دارای بیشترین تاثیر و متغیر مسئولیت پذیری با ضریب مسیر 12/0 کمترین میزان اثرگذاری را داشتند. بر اساس یافته ها کلیه فرضیه های پژوهش مورد تایید واقع شدند. از سوی دیگر از طریق آزمون رگرسیون مشخص گردید که هوش اخلاقی توان پیش بینی سرمایه اجتماعی را در سطح معناداری 0.000 داشت.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش بین مولفه مسئولیت پذیری مدیران و کارکنان با سرمایه اجتماعی سازمانی در ادارات ورزش و جوانان استان کرمانشاه ارتباط معنی دار و مستقیمی وجود دارد.

    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، سرمایه اجتماعی سازمانی، اداره کل ورزش و جوانان
  • سکینه خاتون غضنفری، رضا یوسفی سعیدآبادی*، وحید فلاح صفحات 184-193
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر، مدل یابی روابط سیستم مدیریت منابع انسانی با انتصاب مبتنی بر شایستگی مدیران در نظام آموزش عالی بود.
    روش
    روش پژوهش ترکیبی از نوع آمیخته (کمی-کیفی) اکتشافی بود. در بخش کیفی، جامعه آماری شامل معاونین دانشگاه در بخش معاونت توسعه مدیریت و منابع (معاونت پشتیبانی) مراکز آموزش عالی استان مازندران بود که با استفاده از روش نمونه گیری «نمونه های حاوی اطلاعات غنی» با 20 نفر از معاونین با روش دلفی و استفاده از پرسشنامه های نیمه ساختاریافته؛ مصاحبه به عمل آمد. جامعه آماری پژوهش، در بخش کمی شامل اعضاء هییت علمی (مربی، استادیار، دانشیار و استاد تمام) مراکز آموزش عالی استان مازندران در سال تحصیلی 98-1397 بودندکه با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی چندمرحله ای با فرمول کوکران تعداد 338 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها در بخش کمی پرسشنامه های مدیریت منابع انسانی و انتصاب مطلوب مدیران بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط خبرگان مورد تایید قرار گرفت و پایایی پرسشنامه ها از طریق ضریب آلفای کرونباخ محاسبه و پذیرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی با نرم افزارهای Spss و Amos انجام شد.
    یافته ها
    نتایج بخش کیفی حاکی از آن بود که سیستم مدیریت منابع انسانی دارای هشت بعد و انتصاب مدیران مبتنی بر شایستگی دارای دوازده بعد بود. نتایج بخش کمی نشان داد که تمامی ابعاد سیستم مدیریت منابع انسانی و انتصاب مدیران مبتنی بر شایستگی مورد تایید واقع شدند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش انتصاب مطلوب مدیران در مراکز آموزشی منجر به تقویت و عملکرد درست منابع انسانی و متعاقبا راندمان بالای نظام آموزشی می شود.
    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، انتصاب مدیران، شایستگی، نظام آموزش عالی
  • سعید بخشی زاده، حیدر تورانی*، علی خلخالی صفحات 194-203
    هدف
    مقاله حاضر با هدف بررسی وضعیت شاخص های خط مشی گذاری آموزشی در موسسات مالی غیر دولتی انجام شد.
    روش
    روش پژوهش به لحاظ هدف توسعه ای و از نظرنوع داده ها آمیخته اکتشافی متوالی بود. در بخش کیفی به روش داده بنیاد و در بخش کمی به روش توصیفی از نوع پیمایشی انجام شد. جامعه آماری در بخش کیفی تعدادی از خبرگان و در بخش کمی کلیه مدیران و معاونین و کارکنان ستادی موسسات شامل 3850 نفر بود. در بخش کیفی 12 نفر به روش گلوله برفی و در بخش کمی تعداد 384 نفر طبق جدول کرجسی و مورگان به روش خوشه ای و تصادفی انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود که در بعد کمی از روایی ظاهری، محتوایی و سازه برخوردار بود. همچنین CVR با ضریب 846/0 تایید و پایایی آن با ضریب 871/0 تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار MAXQDA انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که ابعاد و مولفه های خط مشی گذاری آموزشی عبارت بودند از 1-تاکید بر عوامل راهبردی (توانایی های علمی و مهارتی سیاستگذاران آموزشی، تاکید بر واقع گرایی در تدوین خط مشی آموزشی، تاثیر احزاب سیاسی بر تدوین خط مشی آموزشی، تاثیر فرهنگ و جامعه در تدوین خط مشی آموزشی) 2- تاکید بر عوامل حمایتی (استفاده از حمایتهای کشوری، استفاده از جامعه علمی، استفاده از حمایت نهاد و ارگان ها دولتی) 3-توجه بر کیفیت آموزشی (تاکید بر ارزیابی در تدوین خط مشی آموزشی، توجه بر رشد کارکنان، تاکید بر عوامل آموزشی و پژوهشی) 4-توجه به زیرساختها و امکانات آموزشی (فراهم آوردن امکانات آموزشی، اصلاح ساختار سازمانی، توزیع عادلانه بودجه در نظر گرفته شده) 5-توجه بر توسعه چندگانه (توسعه اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و علمی)6-توجه برآثار اجرای خط مشی آموزشی (رشد آموزشی، رشد ارزشهای انسانی و اخلاقی، ایجاد زمینه توزیع عدالت). با توجه به مقدار جذر برآورد واریانس خطای تقریب برای هر بعد که به ترتیب برابر با 063/0، 075/0، 063/0، 099/0، 093/0 و 081/0 بود، مدل حاصل دارای ساختار مناسبی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش برای دستیابی به نظام یکپارچه آموزشی در موسسات آموزشی نیاز به مدیریت کارآمد و یکپارچه اطلاعاتی به ویژه در راستای تصمیم گیری ضروری است.
    کلیدواژگان: خط مشی گذاری آموزشی، موسسات مالی غیر دولتی، توسعه علمی، توسعه فرهنگی
  • آرزو وظیفه، ابوطالب سعادتی شامیر*، هادی بهرامی صفحات 204-214
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ساخت و استانداردسازی پرسشنامه ذهن خلاق در دانشجویان ایران انجام شد.

    روش

    روش پژوهش حاضر توصیفی بود. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان کارشناسی رشته روان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات بود که از میان آن ها 500 نفر به عنوان نمونه به روش نمونه گیری طبقه ای مرحله ای انتخاب شدند. پرسشنامه حاضر بر مبنای چارچوب نظری گاردنر و با استفاده از روش دلفی ساخته شد و دارای 44 عبارت بود. به منظور بررسی ساختار عاملی و روایی سازه از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. پس از جمع آوری پرسش نامه ها و ارسال آن ها برای پژوهشگر، داده ها وارد رایانه شد و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و LISREL انجام شد

    یافته ها: 

    بر اساس نتایج 2 عبارت دارای بار عاملی غیر معنی دار حذف شد و 44 گویه باقی ماند. برای تعیین برازش گویه های باقیمانده از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد که مدل 7 عاملی را تایید کرد و شامل هفت خرده مقیاس انعطاف پذیری، اولویت بندی، تمرکز، ایده زدگی، ریسک پذیری، پشتکار، امید بود. ضریب آلفای کرونباخ که برای سنجش پایایی گویه های باقیمانده به کار رفت، نشان داد که این عوامل دارای پایایی مناسب بودند.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته های پژوهش با آموزش ذهن خلاق می توان زمینه بهزیستی عاطفی، بهبود روابط بین فردی و سازگاری اجتماعی را فراهم نمود و به افراد کمک کرد تا در زمینه های مختلف زندگی موفق تر عمل نمایند.

    کلیدواژگان: ساخت، هنجاریابی، ذهن خلاق، دانشجویان
  • لیدا عزیزپور، حسن اسماعیل پور*، سید عباس حیدری صفحات 215-223
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر ارایه مدل بهینه برندسازی فروشگاه های زنجیره ای در ایران با تمرکز بر ایجاد مبانی آموزشی برای مدیران و کارکنان بود.
    روش
     تحقیق حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری کلیه مشتریان فروشگاه های خرده فروشی در سطح کشور بود. روش نمونه گیری این پژوهش، روش نمونه گیری تصادفی ساده بود. حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 385 نفر در نظرگرفته شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه محقق ساخته بود. روایی سازه پرسشنامه از روش تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد که طبق نتایج، ابزار تحقیق دارای روایی مناسب بود. پایایی پرسشنامه نیز با محاسبه ضریب پایایی (آلفای کرونباخ) بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کمی از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و نزم افزار اسمارت پی ال اس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد عوامل مهمی همچون کیفیت خدمات پرسنل درون فروشگاه، کیفیت چینش محصولات در فروشگاه، آگاهی از برند فروشگاهی و تبلیغات تاثیر بالایی بر تجربه خرید از فروشگاه و نیز لذت خرید از فروشگاه را دارا بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش ویژگی های مثبت مربوط به برند خرده فروشی بر تجربه و لذتی که مشتری از خرید خود در فروشگاه به دست می اورد تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: تجربه خرید، برند فروشگاهی، برندسازی، کیفیت خدمات
  • حمیدرضا طهماسبی، نگین جباری*، کیومرث نیازآذری صفحات 224-233
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف ارایه الگوی هوش کارآفرینی در دانش آموزان دوره متوسطه منطقه غرب استان گلستان انجام شد.

    روش شناسی: 

    این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه اجرا کیفی بود. جامعه پژوهش اسناد و متون هوش کارآفرینی و متخصصان و اساتید هوش کارآفرینی غرب استان گلستان در سال 1398 بودند. نمونه پژوهش اسناد و متون هوش کارآفرینی و طبق اصل اشباع نظری 25 نفر از متخصصان و اساتید هوش کارآفرینی بودند که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از روش های فیش برداری و مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد و داده ها با روش تحلیل محتوا تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که عوامل موثر بر هوش کارآفرینی در دانش آموزان دوره متوسطه شامل مولفه های عوامل فردی (شامل دو زیرمولفه ویژگی های ذاتی و ویژگی های اکتسابی)، آموزشی و خانواده (شامل دو زیرمولفه معلمان و مربیان آموزشی و فضای رشدی- آموزشی) و نهادهای اجتماعی (شامل سه زیرمولفه اقتدار و توزیع قدرت، نظام ارتباطی و هنجارهای فرهنگی) بودند که شاخص های هر یک از آنها تدوین شد. در نهایت، بر اساس مولفه ها، زیرمولفه ها و شاخص های هوش کارآفرینی، الگوی هوش کارآفرینی در دانش آموزان دوره متوسطه طراحی شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس الگوی هوش کارآفرینی طراحی شده در این پژوهش، متخصصان و برنامه ریزان دوره متوسطه می توانند با استفاده از این الگو گام های موثری جهت ارتقای هوش کارآفرینی در دانش آموزان دوره متوسطه بردارند.

    کلیدواژگان: هوش کارآفرینی، دانش آموزان، عوامل فردی، آموزشی و خانواده، نهادهای اجتماعی
  • سید کمال علایی موسوی، سید احمد هاشمی*، مهدی باقری صفحات 234-246
    هدف

    این پژوهش با هدف شایستگی حرفه ای مدیران آموزش متوسطه کشور براساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می باشد.

    روش شناسی: 

    روش پژوهش برحسب هدف بنیادی - کاربردی، و برحسب  نحوه گردآوری داده ها از نوع داده ها آمیخته (کیفی کمی) از نوع اکتشافی  برحسب روش گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی بود. جامعه آماری در بخش کیفی شامل اعضای هیات علمی و خبرگان و صاحبنظران مدیران آموزشی بود که با استفاده از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند و اصل اشباع 15 نفر به عنوان مصاحبه شونده انتخاب شدند و در بخش کمی جامعه آماری شامل مدیران و معاونین آموزش و پرورش تهران که به تعداد 335 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوریداده ها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساخته و در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته محیط یادگیری برگرفته از مصاحبه و بر پایه مبانی نظری به صورت محقق ساخته بود . جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، از  تحلیل عاملی اکتشافی برای شناسایی و تحلیل عاملی تاییدی برای ارایه مدل تحقیق و همچنین تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری (SEM) با نرم افزار AMOSاستفاده شد.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان داد که مولفه های  حرفه ای  شایستگی به ترتیب اولویت متغیر شایستگی فردی، شایستگی اخلاقی، شایستگیفنی، شایستگی اداری، شایستگی سازمانی، شایستگی ارتباطی و شایستگی عملکردی بوده که در الگو از اعتبار مناسب برخوردار بود.

    بحث و نتیجه گیری

    در نتیجه می توان به رفع ابهام عملکردی مدیران آموزش و پرورش همت گذاشت و چشم انداز شفاف و بهینه ای را برای تامین،تربیت و نگهداشت منابع انسانی آموزش و پرورش فراهم آورد.

    کلیدواژگان: شایستگی حرفه ای، شایستگی ارتباطی، شایستگیعملکردی، شایستگی سازمانی، مدل سازی معادلات ساختاری
  • زینب خاتون افراسیابی، نعمت الله موسی پور، مریم صفرنواده صفحات 247-264
    هدف

    هدف تحقیق حاضر طراحی الگویی برای بهبود عملکرد دبیران ریاضی به منظور پیشرفت دانش آموزان پایه هشتم در آزمونهای بین المللی تیمز بود.

    روش

    این تحقیق از حیث هدف، یک تحقیق اکتشافی بوده و از نظر نتیجه، تحقیق توسعه ای محسوب می شود. جامعه مورد مطالعه پژوهش شامل تمامی اعضای هییت علمی (تمام وقت) برنامه درسی، در دانشگاه های دولتی و آزاد شهر تهران و برنامه ریزان درسی سازمان تالیف کتب درسی آموزش و پرورش و دبیران ریاضی پایه هشتم شهر شیراز در سال 1396 بود که با روش غیر تصادفی 20 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و به صورت حضوری به آنها مراجعه شد.جهت گرداوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد که روایی با نظرات خبرگان و پایایی با روش دلفی مورد بررسی قرار گرفت.به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد کیفی و معادلات ساختاری و نرم افزار PLS2 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مدل ارایه شده شامل مولفه های آموزش (تدریس) ،برنامه ریزی آموزش ،راهنمایی و مشاوره ،مدیریت و رهبری آموزشی و ارزیابی فراگیران است که بر بهبود عملکرد دبیران ریاضی به منظور پیشرفت دانش آموزان پایه هشتم در آزمونهای بین المللی تیمز تاثیر دارند.

    نتیجه گیری

    نتایج برازش مدل حاکی از مناسب بودن مدل می باشد.کلمات کلیدی: عملکرد دبیران، پیشرفت دانش آموزان، آزمون های

    کلیدواژگان: عملکرد دبیران، پیشرفت دانش آموزان، آزمون های تیمز
  • شهرام شهبازی، جهانبخش رحمانی*، مصطفی قادری، رضا اسماعیلی صفحات 256-277
    هدف
    هدف این تحقیق طراحی و اعتبار سنجی برنامه درسی صلاحیت های بین فرهنگی دانشجو معلمان در دانشگاه فرهنگیان بود. روش پژوهش از نوع پژوهش های کیفی و برای انجام آن از تحلیل داده بنیاد استفاده شد.
    روش
    جامعه آماری شامل افراد متخصص و صاحبنظر در زمینه صلاحیت های بین فرهنگی بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند در مجموع تعداد ده نفر به عنوان مشارکت کنندگان در پژوهش انتخاب شدند. داده های مورد نیاز با استفاده از مصاحبه های نیمه سازمان یافته به دست آمد . برای به دست آوردن اعتبار و روایی داده ها از دو روش بازبینی مشارکت کنندگان و همچنین مرور خبرگان غیر شرکت کننده در پژوهش استفاده شد. پایایی مدل با استفاده از شاخص کاپا مورد بررسی قرار گرفت. مقدار شاخص کاپا برابر با 629/0 محاسبه  و  در سطح توافق معتبر قرار گرفته است.  با استفاده از نرم افزار Maxqda  به بررسی مصاحبه ها و کدگذاری پرداخته شده است.
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که  167 کد اولیه در قالب 19 مقوله اثر روانی بین فرهنگی در تعلیم و تربیت، ایجاد نگرش مثبت به فرهنگ های دیگر، توجه آموزش و پرورش به بین فرهنگی، توجه به خرده فرهنگ ها در بین فرهنگی، شناخت تفاوت فرهنگ ها، شناخت معلمان نسبت به موضوع بین فرهنگی، مهارت در ایجاد ارتباط، مهارت های ذهنی در ایجاد ارتباط، مهارت های رفتاری در ایجاد ارتباط، نقش ارتباط و تعامل در بین فرهنگی، نقش اسناد بالادستی در بین فرهنگی، نقش بین فرهنگی در تنش های کلاسی، نقش حاکمیت در خصوص بین فرهنگی، نقش دین در بین فرهنگی، نقش مدرسه به عنوان رابط فرهنگی، نقش معلم در بین فرهنگی، نقش نظام تعلیم و تربیت در بین فرهنگی، نگاه  جامعه به بین فرهنگی، هماهنگی در مهارت های ذهنی و رفتاری، دسته بندی شده اند.
    نتیجه گیری
    بدین جهت سازوکاری مناسب به منظور نزدیکی فرهنگها و ایجاد تفاهم و تعامل میان آنها در جهت هم زیستی نیاز است. یکی از راه های مناسب برای رویارویی با دنیای تحولگرای امروز آموزش فرهنگی است.
    کلیدواژگان: صلاحیت های بین فرهنگی، برنامه درسی، دانشگاه فرهنگیان
  • محمود مهاجروطن، احمد شاهورانی سمنانی*، داود ابراهیمی بقا صفحات 278-287
    هدف

    معلم از کلیدی ترین اجزای نظام آموزش وپرورش است و کارآمدی وی بر نظام آموزشی و تربیتی بسیار موثر است. لذا برنامه ریزی برای توسعه صلاحیت های حرفه ای معلمان یک ضرورت است. هدف از پژوهش حاضر، تدوین الگوی هرم چهاروجهی QMPTS4  به منظور ارتقاء صلاحیت های نگرشی دبیران ریاضی متوسطه دوم بود. وجه های این الگو شامل چهار حوزه آموزش ریاضی، اساتید دانشگاه و مدرسین ریاضی در آموزش عالی، دبیران ریاضی متوسطه دوم در حال خدمت و دانشجو معلمان آموزش ریاضی است. مرکز ثقل این چندوجهی،یک معلم اثربخش است که صلاحیت های نگرشی وی توسعه یافته است.

    روش

    روش پژوهش حاضر توصیفی (علی-مقایسه ای) و ازنظر هدف کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش دبیران ریاضی دوره متوسطه دوم استان گلستان سال تحصیلی 98-97 حدودا 330 نفر بودند که تعداد40 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای نسبی انتخاب شده اند. روش گردآوری اطلاعات، میدانی و به کمک پرسشنامه محقق ساخته بود. سوالات پرسشنامه دارای 9 آیتم مربوط به صلاحیت های نگرشی بود. 3 جلسه تشکیل و الگوی ارایه شده اجرا گردید. برای مقایسه ی نتایج قبل و بعد از اجرای مدل، از آزمونt  وابسته با استفاده از نرم افزار19 SPSS استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج به دست آمده حاکی از این است که الگوی توانمندسازی QMPTS بر توسعه و ارتقاء صلاحیت های نگرشی دبیران ریاضی متوسطه دوم تاثیر دارد. مقدار t برابر  853/10- با درجه آزادی 39  به دست آمد و مقدار sig از 05/0 کوچک تر بود؛ لذا با 95 درصد اطمینان می توان نتیجه گرفت که دو نمونه موردنظر ازنظر آماری با یکدیگر اختلاف معنی داری دارند و الگوی پیشنهادی QMPTSبر صلاحیت های نگرشی دبیران ریاضی متوسطه2 موثر بوده است.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج می توان نتیجه گرفت که آموزش و توسعه صلاحیت های نگرشی دبیران ریاضی متوسطه موجب افزایش میانگین کارایی انحا می شود.

    کلیدواژگان: آموزش، صلاحیت های نگرشی، دبیران ریاضی متوسطه دوم، الگوی چندوجهی
  • خدانظر شهنوازی، سیمین اصغری نژاد صفحات 288-304
    هدف

    پژوهش حاضر به منظور اثر آموزش مهارت جرات مندی بر افسردگی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان چابهار انجام پذیرفت.

    روش

    روش پژوهش حاضر با توجه به ماهیت، هدف و فرضیه های آن، نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان چابهار  بودند که نمونه مورد مطالعه 30 نفر از معلمان مدارس ابتدایی شهرستان چابهار بودند که بصورت نمونه گیری تصادفی انتخاب و در 10 جلسه آموزش در دو ماه مورد آموزش مهارت های جرات مندی قرار گرفتند و به منظور گردآوری داده ها در این پژوهش از دوره های آموزشی و پرسشنامه افسردگی استفاده شد. پایایی پرسشنامه ها به روش آلفای کرونباخ 77/0 محاسبه شد. برای تحلیل آماری داده ها از روش آزمون T برای مقایسه میانگین های گروه های آزمایش و گواه استفاده شد. فرضیه تحقیق به اثربخشی آموزش مهارت جرات مندی بر افسردگی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان چابهار متمرکز می باشد.

    یافته ها

     بنابر نتایج پژوهش مشخص شد که اجرای برنامه آموزشی مهارت های جرات مندی می تواند میزان افسردگی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان چابهار را تحت تاثیر قرار دهد.

    نتیجه گیری

    در نتیجه میتوانند موجب کنترل افسردگی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان چابهار شده و سطح سلامت عمومی آنها را ارتقاء دهد.

    کلیدواژگان: مهارت جرات مندی، افسردگی، معلمان ابتدایی
|
  • Zinat Soltani, Ghodsi Ahghar*, Vahideh Babakhani Pages 1-11
    Purpose

    The purpose of this study was to determine the effectiveness of teaching emotion-focused strategies on cooperative learning in first high school students.

    Method

    This study employed a semi-experimental research method using pretest-posttest design with a control group. Among all the female high school students in the first district of Tehran, who were attending public schools in the city of Tehran in the 2017-18 school year, fifty students were chosen from Narges School through purposive sampling, and randomly divided into experimental and control groups. Then, students in the experimental group were subjected to the independent variable (emotion-focused strategies) during 12 sessions. The tool used in the study was Stephenchr('39')s Cooperative Learning Questionnaire (2007), which was administered in three stages of pre-test, post-test and (one month) follow-up in both experimental and control groups, the results were analyzed using mixed variance analysis test and Bonferroni post-hoc test in the SPSS24 software.

    Results

    Results showed that there were significant differences between pre-test and post-test scores between experimental and control groups (P < 0.05). In other words, the teaching of emotion-focused strategies increased cooperative learning in the experimental group. Bonferroni test results showed that the emotion-focused strategy training has a lasting effect.

    Conclusion

    Considering the significant effect of emotion-focused strategies on studentschr('39') cooperative learning, this method can be used to improve their educational success.

    Keywords: emotion-focused strategies, cooperative learning, students
  • Qolsom barzegar, Saeed safarian hamedani*, reza yousefi saeed abadi Pages 12-24
    Purpose

    The aim of this study was to identify the dimensions and components of empowerment of managerial skills of female school principals in the data theory paradigm of the foundation..

    Methodology

    The present study was a qualitatively and quantitatively mixed method, applied in terms of purpose and descriptive in nature and method. The qualitative statistical population according to the saturation limit consisted of 12 female managers who had postgraduate education and executive experience in Mazandaran province. Semi-structured interviews were used to collect data. The statistical population included a small number of female school principals of all levels of education and female experts and female professional principals of the city and regions of the Education Organization of Mazandaran Province. 307 women were selected by cluster sampling method. The data collection tool was developed in a quantitative stage of the questionnaire whose dimensions and components were obtained in the qualitative stage of the research. The validity and reliability of the questionnaire was confirmed based on Cronbachchr('39')s alpha coefficient using face validity and construct validity. Data analysis was performed using structural equation model test and software used by Lisrel and Pls software.

    Result

     The results showed that to empower 5 dimensions and 13 components with the titles: individual empowerment with two subcategories (mental and behavioral empowerment), cultural empowerment with two subcategories (belief in womenchr('39')s management and culture-building interactions) Empowerment of new technology skills with three sub-categories (creating the ground for innovation, sense of competence and job development), empowerment of education with three sub-categories (pre-work training with specialized knowledge approach) and (short-term in-service training with skill approach Practical) and (long-term training with soft skills approach) and empowerment of work in a male environment with the categories (ability in meetings and ability in communication) and 58 indicators were identified.

    Conclusion

    The results showed that applying the dimensions and components of empowerment of managerial skills of female principals in schools can improve school productivity in order to fulfill the assigned missions and tasks.

    Keywords: Empowerment, Data Foundation Theory, Female Managers, anagement kills
  • Pari Aalaei, Zinab Sadat AtharI* Pages 25-42
    Purpose

    The objective of the present study has been investigating the degree of academic and non- academic study of the university of Kashan students and analyze its increasing and decreasing aspects.

    Methodology

    This study is applied in terms of objective and in terms of type of study, is descriptive - survey. The statistical population of the study included 4892 BA students at the University of Kashan in academic year 2016-17. The sample size was estimated 357 via Cochran formula. The above-mentioned statistical sample was selected through stratified random sampling method. The data collection instrument included two researcher - made questionnaires. The questionnaire reliability of increasing and decreasing factors of academic study are 0/843 - 0/864 and of increasing and decreasing factors of non- academic was achieved 0/894 - 0/921، through Cronbach alpha.

    Findings

    from encouraging factors of academic study and preventing factors of academic study, the “higher quality of academic books, the manner of formatting,” and “losing motivation due to unemployment in the future” and From encouraging factors of non-academic study and preventing factors of non-academic factor, the “discount plan in non-academic books” and “lowness of family income and economic problems” have respectively been selected as the most important factors. In order to analyze the data of the study, AMOS22 and SPSS22 software programs were used at two descriptive and inferential statistics.

    Conclusion

    Taking the fact that in every society, the degree of the study indicates the degree of its growth and the main tool to decrease awareness and knowledge level of each society member like the students, it is necessary for the higher education system to measure regarding meticulous programming in this regard considering the results of the degree of study and its reasons to decrease the degree of academic and non-academic study of the students.

    Keywords: Academic study, Non-academic study, Study increasing factors, Study decreasing factors, students
  • mehdi shariatmadarI* Pages 43-55
    Purpose

    The present study was conducted by identifying and evaluating components of the professional competence of faculty members.

    Methodology

    The research method was purposive in terms of purpose and applied in terms of data type. The statistical population in the qualitative part of the research includes higher education experts whose selection criteria were to have at least a doctorate degree and to have executive and educational jobs in the field of human resources in different universities during their service. To determine the samples, purposive non-random sampling method was used, in which 20 people were considered as the sample size. Quantitative statistical population, including all faculty members of Tehran Azad Universities, 2953 people According to Cochranchr('39')s formula and the type of stratified and cluster sampling, 360 people were selected. Delphi technique and model fit questionnaire were used. Validity and reliability in the qualitative part were measured and approved using quality criteria (reliability). In the quantitative part, face, content and structural validity were used to measure validity and Cronbachchr('39')s alpha was used for reliability, all of which were confirmed. The method of data analysis in the present study and in the qualitative part was the Delphi technique. In the quantitative part, structural equation modeling (confirmatory factor analysis) and one-sample t-test were performed using Lisrel-V8.8 software.

    Results

    The results showed that the components of professional competencies of faculty members of Islamic Azad University of Tehran included: scientific competence of educational expertise, general competence, behavioral-ethical competence, managerial competence, thinking competence and social-emotional competence. . The results also showed that the level of significance in all components (except the link between opinion and practice and moral value) is less than five percent. Therefore, considering the difference between the means which are positive values, it is inferred that the condition of the components is generally in the desired state but slightly higher than the average.

    Conclusion

    In the present study, in addition to identifying and prioritizing components, dimensions and indicators, the current situation was also examined and it was stated that all components are in good condition. This means that Azad University professors generally have good professional qualifications.

    Keywords: Professional Qualifications, Faculty Members, Ethical Value
  • Zinat Hadiyan, Maryam Taghveei Yazdi*, Kiumars Khatir Pasha Pages 56-70
    Purpose

    The aim of this study was to present a scholarly model for the development of human resources in education in Mazandaran province.

    Methodology

    The present study was applied in terms of purpose and in terms of method in the group of descriptive-survey research. The statistical population of the study included all expert managers (including heads, deputies, experts and responsible experts) of the General Department of Education of Mazandaran Province and based on Krejcie and Morgan table, 119 people were selected as the sample size. In order to collect information from two documentary methods (libraries and dissertations, Internet sites) and field (distribution and completion of a researcher-made questionnaire) and referring to the study area and by sample people, was done. Research data analysis consists of two parts; Descriptive statistics analysis (mean, standard deviation, frequency distribution tables and graphs) with the help of SPSS software and inferential statistics analysis (confirmatory factor analysis and structural equation modeling methods) using LISREL software. Finally, in presenting the futures research knowledge model based on the dimensions and identified factors of the research process and fitting the structural equation model, the partial least squares method and PLS software were used.

    Findings

    Findings from data analysis show; all components have a positive and significant effect on the development of human resources in education for the future. Among them, the highest coefficient is related to organizational capability, followed by cultural and social, spiritual and physical factors, respectively.

    Conclusion

    The results obtained in the study of the current situation of the current dimensions of future research in the organization showed that the situation of many components considered in the present study is not satisfactory.

    Keywords: Scholarship, Human Resources Development, Education
  • Sajad Mozafarizade, Jafar Koosha*, Mohamadhosin Hajarian Pages 68-78
    Purpose

    The main purpose of the present study was to investigate one of the possible roots of the occurrence of behaviors contrary to the law of children and adolescents, which could be cinematic works.

    Methodology

    The research method in the research was "descriptive-analytical" which through library studies and by reviewing the relevant texts and the content of the collected materials to describe and explain the main subject; The statistical population and sample size in the present study were three groups of individuals; The first group consists of 100 specialists in various fields of humanities, including psychologists, judges of criminal courts, lawyers, judicial officers, sociologists, etc .; The second group consisted of 50 male clients residing in the correctional center; The third group consists of 50 children and adolescents working outside the correctional center as a normal sample (without a history of attending the correctional center). The sampling method was randomly and with simple random sampling method so that all members of the statistical community had equal chances. The instrument used in the present study was a researcher-made questionnaire. Supplementary questionnaires were analyzed using SPSS software and the degree of correlation between juvenile delinquency with some variables was shown using Pearson Correlation Coefficient.

    Result

    The results of the study showed that children and adolescents imitate cinematic works and engage in behaviors that are contrary to the law through observational learning, ie learning by observing the behavior of other people and considering the consequences of that behavior. There is also a significant relationship between watching movies and anti-law behaviors.

    Conclusion

    Criminal genres have the greatest impact on children and adolescents in the occurrence of criminal behaviors against persons and property.

    Keywords: Crime, Cinematic, Conflict with the Law, Children, Adolescents
  • Arefe Roshani, Azam Rahimi Nik*, Ahmad Vedadi, Dariush Gholamzade Pages 79-91
    Purpose

    This study was conducted with the aim of developing a success model for Iranian Fintech startups with a data-based approach.

    Methodology

    The research method of the present study was exploratory mixed in terms of development goal. The statistical population of this research in the qualitative part included theoretical experts (university professors) and experimental experts (founders, managers, investors and consultants of Fintech startups) who were purposefully selected. Sampling was continued until theoretical saturation was achieved and 10 eligible individuals participated in this study. In the quantitative part, the statistical population included the founders, managers, investors and consultants of Fintech startups and sampling was done by simple random sampling, 124 complete questionnaires were obtained from this sample. Data collection tools were semi-structured in the qualitative part of the interview and in the part. The researcher-made questionnaire (2020) with a Likert scale was 5 options. Analysis of research data was performed in qualitative phase with MaxQDA software and in quantitative phase with partial least squares method with Smart PLS software.

    Findings

    The results of the qualitative section show that the causal factors affecting the success of FinTech Iran startups are strategic thinking, development of intra-organizational communications and external interactions, focus on design and proper implementation of marketing mix elements and characteristics of founders and team members. In the quantitative part, the proposed conceptual model is tested and 13 hypotheses are approved and 4 hypotheses are rejected.

    Conclusion

    The approaches in FinTech startups are in line with global changes and the internal environment, and in addition to leading start-ups to gain a competitive advantage, can lead to value creation for the community and small and start-up businesses.

    Keywords: Success, Fintech, Startup, Community Value Creation, Blended Approach, Data Foundation Approach
  • Sakine Rezaie Siroos, MohammadTaghi Imani*, Asghar Sharifi Pages 92-102
    Purpose

    The present study aimed to provide a model for predicting return on investment in training and improvement of human resources based on the components of organizational culture and professional competence.

    Methodology

    The research method was applied in terms of purpose and (quantitative) in terms of data type. The statistical population included the mayors of Tehran, who were selected using Cochranchr(chr('39')39chr('39'))s formula and stratified random sampling, 315 people. Data collection was done by two

    methods

    documentary and field (standard and researcher-made questionnaire). In the present study, in order to determine the validity of the questionnaire, apparent, content and structural validity were used, and to determine the reliability, Cronbachchr(chr('39')39chr('39'))s alpha and combined reliability were used, which were all confirmed. To analyze the data, structural equation modeling tests using SMAR PLS software and one-group t-test were used.

    Findings

    According to the findings of organizational culture, research and professional competence for return on investment in education and human resource creation of Tehran Municipality is effective.

    Conclusion

    The results showed that the components of organizational culture, professional competence, as predictors of return on investment in education and improvement

    Keywords: return on investment, organizational culture, professional competence
  • Mohamadreza Ardalan *, Nasrin Heidari sorshjani, Jamal Abdolmaleki Pages 103-113
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the role of social capital in organizational citizenship behavior by mediating Organizational Socialization.

    Methodology

    The research method was quantitative, descriptive and correlational studies and structural equation modeling. The study population was all secondary school teachers in the academic year 2019-20 in Kermanshah. Statistical population was 3053 person that estimated to 341 people by using of Kerjesy Morgan table. Sampling method was simple random. Research tool was about organizational citizenship behavior of Morgan model (1988); social capital questionnaire of Nahapite and gushal (1998) and organizational socialization of Taurmina model (1997). To determine the reliability and validity of the tool, Cronbachchr('39')s alpha techniques and confirmatory factor analysis were used. Data were analyzed with Pearson correlation coefficient and confirmatory path analysis using SPSS and LISREL statistical software.

    Results

    The results indicate that: the social capital has a direct positive effect (0.49) on the organizational citizenship behavior variable at the level of 0.01. Considering the total effects, it can be said that the social capital variable had the most effect (0.80) and the organizational socialization variable had the least effect (0.45) on the organizational citizen behavior variable.

    Conclusion

    According to the research findings, social capital and organizational socialization affect organizational citizenship behavior

    Keywords: Organizational Citizen Behavior, social capital, organizational socialization, teachers
  • Kourosh Parsa, Zahra Nickmanesh *, Hosein Janaabadi Pages 114-124
    Purpose

    The aim of this study was to investigate the effect of Meta-Emotion on self-differentiation through studentschr('39') self-compassion mediation.

    Methodology

    The cross-sectional research method was correlational. The statistical population of this study consisted of all high school students in Tehran in the academic year 2019- 20, from which 420 people were selected by multi-stage cluster sampling. The research instruments were: meta-emotion Questionnaire (Mittmansgraber et al., 2009), Self-Differentiation (Skorn and Friedlander, 1998) and Self-Compassion Questionnaire (Nef, 2003). SPSS-V23 and Lisrel-V8.8 software were used to analyze the data. The data were also analyzed using structural equation analysis.

    Results

    The results showed that meta-emotion had a positive and significant effect on students chr('39')own differentiation. Also, the results showed that differentiation has a positive effect on studentschr('39') self-efficacy.

    Conclusion

    Based on the results of meta-emotion research, it has an effect on studentschr('39') self-differentiation through self-help mediation.

    Keywords: Meta-Emotion, Self-Differentiation, Self-Compassion, Students
  • Shiva Shaabani, Ali Badizadeh*, Hamidreza Saeidnia, Kambiz Heidarzadeh Hanzaei Pages 125-137
    Purpose

    The present study aimed to provide an entrepreneurial branding model with a social ethics approach in knowledge-based educational companies.

    Methodology

    According to the purpose of the study, the present study was performed using the fuzzy Delphi method in three stages. The present study population consisted of experts in marketing and branding industry. In this study, purposive sampling method was used and 20 experts in marketing and branding industry were selected as a sample. To collect information, library studies (related books and articles) and a questionnaire were used to measure the variables of this research.

    Results

    The results of the research obtained from the responses of 20 marketing and branding experts in this industry, showed that ethics is one of the effective components in entrepreneurial branding in knowledge-based training companies and includes strategic management profiles, technical-executive prerequisites, entrepreneurial prerequisites, prerequisites Stakeholders, Brand Value Content, Brand Inductions, Brand Technical Aspects, Brand Participation, Brand Mental Nature, Brand Management, Competitive Strategies, Executive Management Strategies, Professional Ethics, Advertising and Sales Promotion Strategies, Public Governance, Corporate Governance, Social Background , Technological context, economic context, natural context, ethical context, financial implications, competitive implications, customer implications, operational implications.

    Conclusion

    According to the findings of social ethics research and its observance is effective in entrepreneurial branding of knowledge-based educational companies and to business growth, customer confidence, loyal customer development, creating a valuable and ethical mental image of the brand, preserving environmental issues and Sustainable development helps.

    Keywords: Entrepreneurial Branding, Social Ethics, Knowledge-Based Educational Companies, University
  • Mehrdad Bandari, Soheil Sarmad Saeedi *, Behrooz Ghasemi Pages 138-151
    Purpose

    The aim of this study was to identify and rank the attitudinal factors related to e-commerce education in shopping.

    Methodology

    The research method was applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of data collection method. The statistical population of the study consisted of all students in the electronic department of Kharazmi University. In this study, sampling was done among the students of Kharazmi University electronic department in an available cluster method. Data collection tool was AHP questionnaire whose reliability was confirmed using an incompatibility rate of IR = 0.02 which was less than 0.1. AHP technique and Expert Choice and Excel software were used to analyze the data.

    Results

    According to the experts' answers and the results of hierarchical analysis: quality of electronic services with a weight of 0.095 in the first priority and mental norms with a weight of 0.089 in the second priority and perceived usefulness with a weight of 0.082 in the third priority Perceived risk with a weight of 0.075 in the fourth priority, Innovation with a weight of 0.017 in the fifth priority, Technology facilitation conditions with a weight of 0.070 in the sixth priority, Online shopping attitude with a weight of 0.066 in the priority Seventh, motivation to buy with a weight of 0.063 in the eighth priority, past effects of shopping on consumer behavior with a weight of 0.060 in the ninth priority, product quality with a weight of 0.057 in the tenth priority, ease of use perceived with a weight of 0.051 in the eleventh priority, comparative advantage with a weight of 0.050 in the twelfth priority, ease of access to resources with a weight of 0.048 in the thirteenth priority and perceived value with a weight of 0.047 in the fourteenth priority, product compatibility with behavior Consumer purchases with a weight of 0.046 in the 15th priority and trust with a weight of 0.029 in the 16th priority Identify and rank the attitudinal factors related to e-commerce education (Case study: Students of Kharazmi University Electronic Unit) were included in the purchase.

    Conclusion

    According to the experts and the results of hierarchical analysis: quality of electronic services with a weight of 0.095 in the first priority and mental norms with a weight of 0.089 in the second priority and perceived usefulness with a weight of 0.082 in the third priority Perceived risk with a weight of 0.075 were in the fourth priority, innovation with a weight of 0.017 were in the fifth priority.

    Keywords: E-commerce, Mental Norm, Perceived Utility, students
  • Mahsa Mirzaloo, Zohre Mousavi Kashi * Pages 152-161
    Purpose

    The purpose of this study was to to determine the effect of teaching based on functionalist and constructivist approaches on students' performance.

    Methodology

    According to the applied purpose, the research method was causal-comparative in terms of data collection method and also quantitative in terms of data type. The statistical population included all secondary school students in 14th and 15th districts of Tehran. Using Morgan table and multi-stage cluster random sampling method, 327 people were selected as the sample size. In order to collect data, three questionnaires based on Labu (1993) teaching method were used to measure the constructive teaching method, Torkashvand (2012) researcher-made questionnaire for functionalist teaching method and Pham and Taylor (1999) questionnaire for academic performance. To analyze the research data in the descriptive part, mean, standard deviation, tables, etc., and in the inferential part, one-group t-test using SPSS-21 software and structural equation modeling using Smart Pls software were used.

    Findings

    Findings showed that teaching based on functionalist and constructivist approaches have a positive and significant effect on students' performance

    Results

    Based on the findings of the study, teaching methods are among the factors affecting students' academic performance. Among the teaching methods are methods based on functionalist and constructivist approaches.

    Keywords: teaching method, Functionalist Approach, Constructivism, students
  • Ameneh Soleimanzadeh, Ali Asghar Shojaei *, Seyedeh Zahra Hosseini Dronkola Pages 162-173
    Purpose
    The purpose of this study was to present an effective model of school-based management on Teacher's creativity in primary schools in Babol.
    Methodology
    In general, this research was a descriptive field in terms of applied purpose, field control in terms of control and data collection in terms of data collection, and on the other hand, the present study can be considered as an exploratory research. The statistical population of the qualitative stage was 15 selected principals and teachers of primary schools in Babol city who were selected by purposive sampling method using theoretical saturation index compared to sampling from the statistical population. Babol, whose number was 1318 people, according to Morgan table, 302 people were selected as a sample by random sampling method. The research tool was a researcher-made questionnaire. The analysis method was coded in the qualitative stage and in the quantitative stage the structural equation model test was used using smart-pls and spss software.
    Finding
    The results of the qualitative phase of the research showed that the dimensions of school-based management in primary schools in Babol include stakeholder participation, social capital, school strategy, support factors, organizational performance, the possibility of school-based management and structural factors and dimensions of Teacher's creativity in principals and Teacher's of Babylon schools include the dimensions of organizational health, psychological capital, environmental factors, cultural factors, individual factors and the operational structure of the school. The results of the quantitative phase of the research showed that the effect of school-based management on Teacher's creativity was equal to (6.707) and path coefficient (0.547). The rate was 0.547.
    Conclusion
    According to the research findings, the effective model of school-based management on Teacher's creativity in primary schools in Babol city has a favorable fit.
    Keywords: creativity, Management, school-oriented, Teacher's
  • Ali Karimi, Javad Jahan * Pages 174-183
    Purpose

    The aim of this study was to design a relationship model between moral intelligence and organizational social capital in the General Department of Sports and Youth of Kermanshah province.

    Methodology

    The present study was a descriptive correlational study. The statistical population of the study included 140 managers and employees of sports and youth departments of Kermanshah province, from which 110 people were selected as a sample using Cochran's formula and simple random sampling method. The research tool was the use of two standard questionnaires of moral intelligence Lenik Vakil (2005) and the Social Capital Questionnaire (Putnam, 2000). In this study, the face and content validity of the questionnaires were confirmed by 10 sports management specialists and in order to determine the reliability of the questionnaires, its internal consistency with the help of Amos software, Cronbach's alpha coefficient for different questionnaire factors were 0.87 and 0.84, respectively. Data analysis was performed using structural equation modeling and Amos software.

    Results

    The results of the analysis showed that moral intelligence with an impact factor of 0.44 had an effect on social capital. Also, the variables of moral intelligence including honesty, responsibility, forgiveness and compassion had an effect on social capital with a path coefficient of 0.64, 0.12, 0.17 and 0.23, respectively, which the variable of honesty with a path coefficient of 0.64 had the greatest effect. And the responsibility variable with a path coefficient of 0.12 had the least impact. Based on the findings, all research hypotheses were confirmed. On the other hand, through regression test, it was found that moral intelligence was able to predict social capital at a significant level of 0.000.

    Conclusion

    Based on the research findings, there is a significant and direct relationship between the component of responsibility of managers and employees with organizational social capital in sports and youth departments of Kermanshah province.

    Keywords: Moral intelligence, Organizational Social Capital, General Directorate of Sports, Youth
  • Sakine Khatoon Ghazanfari, Reza Yoosefi Saeedabadi *, Vahid Fallah Pages 184-193
    Purpose
    The purpose of this study was to model the relationship between human resource management system and appointment based on the competence of managers in the higher education system.
    Methodology
    The research method was a combination of mixed (quantitative-qualitative) exploratory type. In the qualitative section, the statistical population included university deputies in the department of management and resources development (support) of higher education centers in Mazandaran province. Using the "rich information samples" sampling method with 20 deputies by Delphi method and using semi-structured questionnaires; an interview was conducted. The statistical population of the study, in a small part, included the faculty members (instructor, assistant professor, associate professor and full professor) of higher education centers in Mazandaran province in the academic year 2018- 19. People were selected as the research sample. The data collection tools in the quantitative part were human resource management questionnaires and the desired appointment of managers. The face and content validity of the questionnaire was confirmed by experts and the reliability of the questionnaires was calculated and accepted through Cronbach’s alpha coefficient. Data analysis was performed using exploratory and confirmatory factor analysis with Spss and Amos software.
    Results
    The results of the qualitative section indicated that the human resource management system had eight dimensions and the appointment of competency-based managers had twelve dimensions. The results of the quantitative section showed that all aspects of the human resource management system and the appointment of managers based on competence were approved.
    Conclusion
    Based on the research findings, the optimal appointment of managers in educational centers leads to the strengthening and proper functioning of human resources and consequently the high efficiency of the educational system.
    Keywords: human resource management, Appointment of Managers, competency, higher education system
  • Saeed Bahkshizadeh, Heidar Toorani *, Ali Khalkhali Pages 194-203
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the status of educational policy-making in non-governmental financial institutions.
    Methodology
    The research method was based on the development goal and in terms of the type of data, successive exploratory mix, in the qualitative part was based on the data method and in the quantitative part was done by the descriptive survey method. The statistical population included 3850 people in the qualitative part of a number of experts and in the quantitative part of all managers, deputies and staff members of institutions. In the qualitative part, 12 people were selected by snowball method and in the quantitative part, 384 people were selected according to Krejcie and Morgan table by cluster and random method. The research tool was a researcher-made questionnaire that had a slight appearance, content and structure validity. Also, CVR was confirmed with a coefficient of 0.846 and its reliability was confirmed with a coefficient of 0.871 and the data were analyzed with Amos software.
    Findings
    Findings showed that the dimensions and components of educational policy-making are: 1- Emphasis on strategic factors (scientific and skill abilities of educational policymakers, emphasis on realism in educational policy-making, the impact of political parties on educational policy-making, impact Culture and society in formulating educational policy) 2- Emphasis on supportive factors (use of national support, use of scientific community, use of support of government institutions and bodies) 3- Attention to educational quality (emphasis on evaluation in formulating educational policy), Paying attention to staff growth, emphasizing on educational and research factors) 4- Paying attention to educational infrastructures and facilities (providing educational facilities, reforming organizational structure, fair distribution of budget) 5- Paying attention to multiple development (economic, political development), Social, cultural and scientific) 6- Paying attention to the effects of the implementation of educational policy (educational growth, growth of human and moral values, creating the ground for the distribution of justice). According to the root value of the estimated variance of the approximation error for each dimension, which is equal to 0.063, 0.075, 0.063, 0.099, 0.093 and 0.081, respectively, the resulting model has a suitable structure.
    Conclusion
    The results showed that in order to achieve an integrated educational system in educational institutions, the need for efficient and integrated information management, especially in order to make decisions, is essential.
    Keywords: Educational Policy Making, Non-Governmental Financial Institutions, Economic Development, Scientific Development, cultural development
  • Arezoo Vazifeh, Abotaleb Saadati Shamir *, Hadi Bahrami Pages 204-214
    Purpose

    The aim of this study was to construct and standardize a creative mind questionnaire in Iranian students.

    Methodology

    The method of the present study was descriptive. The statistical population of the study was all undergraduate students in the field of psychology of Islamic Azad University, Science and Research Branch, from which 500 people were selected as a sample by stratified sampling. The present questionnaire was based on Gardner’s theoretical framework using the Delphi method and had 44 items. In order to investigate the factor structure and validity of the structure, exploratory factor analysis method was used. After collecting the questionnaires and sending them to the researcher, the data were entered into the computer and data analysis was performed using SPSS and LISREL software.

    Results

    The results showed that 2 expressions with non-significant factor load were removed and 44 items remained. Confirmatory factor analysis method was used to determine the fit of the remaining items, which confirmed the 7-factor model and included seven subscales of flexibility, prioritization, focus, ideation, risk-taking, perseverance, and hope. Cronbach’s alpha coefficient, which was used to measure the reliability of the remaining items, showed that these factors had good reliability.

    Conclusion

    Based on the research findings, by training the creative mind, it is possible to provide emotional well-being, improve interpersonal relationships and social adjustment, and help people to be more successful in various areas of life

    Keywords: Construction, standardization, Creative Mind, students
  • Lida Azizpour, Hassan Esmailpour *, Seyed Abbas Heydari Pages 215-223
    Purpose
    The purpose of this study was to provide an optimal model of chain store branding in Iran with a focus on creating educational foundations for managers and employees.
    Methodology
    The present study was descriptive-correlational in terms of applied purpose and in terms of data collection. The statistical population was all customers of retail stores in the country. Sampling method of this research was simple random sampling method. The sample size was 385 based on Morgan table. The data collection tool in this study was a self-made questionnaire. The construct validity of the questionnaire was used by confirmatory factor analysis, which according to the results; the research tool had appropriate validity. The reliability of the questionnaire was assessed by calculating the reliability coefficient (Cronbach’s alpha). Structural equation modeling technique with partial least squares approach and Smart PLS software was used to analyze the data in a quantitative part.
    Findings
    The results showed that important factors such as the quality of in-store staff services, the quality of product layout in the store, store brand awareness and advertising had a high impact on the store shopping experience and the pleasure of shopping in the store.
    Conclusion
    The results showed that the positive characteristics of the retail brand affect the experience and enjoyment that the customer gets from their purchase in the store.
    Keywords: Shopping experience, Store brand, Branding, Service Quality
  • Hamidreza Tahmasebi, Negin Jabari *, Kiumars Niazazari Pages 224-233
    Purpose

    The present research was performed with the aim of presenting a pattern of entrepreneurial intelligence in high school students in the west region of Golestan province.

    Methodology

    This study in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was qualitative. The research population was the documents and texts of entrepreneurial intelligence and specialists and professors of entrepreneurial intelligence in the west of Golestan province in 2019 year. The research sample was documents and texts of entrepreneurial intelligence and based on principle of theoretical saturation 25 entrepreneurial intelligence specialists and professors who were selected by purposive sampling method. To collect data were used from noting and semi-structured interview methods and data were analyzed by content analysis method.

    Findings

    The findings showed that the factors effecting on entrepreneurial intelligence in high school students were included individual factors (including two sub-components of intrinsic characteristics and acquired characteristics), educational and family (including two sub-components of teachers and educators and developmental-educational atmosphere) and social institutions (including three sub-components of authority and distribution of power, communication system and cultural norms) which were developed the indicators of each of them. Finally, based on the components, sub-components and indicators of entrepreneurial intelligence, the pattern of entrepreneurial intelligence was designed in high school students.

    Conclusion

    Based on the pattern of entrepreneurial intelligence designed in this study, high school professionals and planners can use this pattern to take effective steps to promote entrepreneurial intelligence in high school students.

    Keywords: Entrepreneurial intelligence, students, Individual Factors, educational, family, social institutions
  • Seyed Kamal Alayi, Seyed Ahmad Hashemi *, Mahdi Bagheri Pages 234-246
    Purpose

    This research was conducted with the aim of comparison the academic performance and mental health of gifted and normal female students.

    Methodology

    This research in terms of purpose was applied and in terms of implementation method was causal-comparative. The research population was gifted and normal female students of Talesh Township in the academic years of 2018-19. The population of gifted female students was 104 people, which according to Krejcie and Morgan table number of 82 people were selected as a sample by simple random sampling method and accordingly, 82 normal female students who were matched with them were selected as a sample by purposive sampling method. The research tools were included the academic performance questionnaire (Pham & Taylor, 1999) and symptom checklist revised of mental disorders (Drogatis, Lipman & Covi, 1973). Data were analyzed by dependent t-test in SPSS-20 software.

    Findings

    The findings showed that gifted and normal female students were significantly different in terms of academic performance and all five components including self-efficacy, emotional effects, planning, lack of outcome control and motivation (P<0.05). In the other words, gifted female students were better off in terms of academic performance and its components. Other findings showed that gifted and normal female students were significantly different only in terms of two components of mental health including somatization and obsessive-compulsive (P<0.05), but in terms of overall mental health and other components including interpersonal sensitivity, depression, anxiety, aggression, phobia, paranoid ideation and psychoticism were not significantly different (P>0.05). In the other words, gifted female students were worse off only in terms of the two components of somatization and obsessive-compulsive, but there was no significant difference in terms of overall mental health and other components.

    Conclusion

    According to the results of the present study, planning is necessary to improve the academic performance of normal female students and reduce somatization and obsessive-compulsive of gifted female students.

    Keywords: Professional competence, Communication competence, Performance Competence, Organizational Competence, structural equation modeling
  • Zeinab Khaton Afrasyabi, Nematollah Mosa Pour, Maryam Safarnavade Pages 247-264
    Purpose

    The aim of the present study was to design a model to improve the performance of math teachers in order to improve the performance of eighth grade students in the Thames International Examinations.

    Method

    This research is an exploratory research in terms of purpose and in terms of result, it is a developmental research. The study population included all faculty members (full time) of the curriculum in public and private universities in Tehran and curriculum planners of the eighth grade education textbooks and mathematics teachers of Shiraz in 1396, which by nonmethod 20 people were randomly selected as the sample size and referred to them in person. A questionnaire was used to collect data, which validity was examined by experts and reliability by Delphi method. In order to analyze the data from the approach Qualitative and structural equations and PLS2 software were used.

    Findings

    The findings showed that the proposed model includes components of teaching (teaching), teaching planning, guidance and counseling, management and educational leadership and assessment of learners, which improves the performance of math teachers in order to improve eighth grade students in exams. International Thames have an impact.

    Conclusion

    The results of model fit indicate the suitability of the model.

    Keywords: teachers' performance, student progress, Thames tests
  • Shahram Shahbazi, Jahanbakhsh Rahmani *, Mostafa Ghaderi, Reza Esmaili Pages 256-277
    Purpose
    The purpose of this research was to design and validate the curriculum of intercultural competencies of student teachers at Farhangian University. The research method was a qualitative research type, and the foundation data analysis was used to conduct it.Methodolgy: The statistical population included experts and experts in the field of intercultural competences, who were selected as participants in the research using the purposeful sampling method. The required data was obtained using semi-structured interviews. In order to obtain the reliability and validity of the data, two methods of reviewing the participants and also reviewing the experts who were not participating in the research were used. The reliability of the model was evaluated using the Kappa index. The value of Kappa index equal to 0.629 was calculated and it was placed at the level of valid agreement. Interviews and coding were analyzed using Maxqda software.
    Findings
    The results showed that 167 primary codes in the form of 19 categories of intercultural psychological effect in education and training, creating a positive attitude towards other cultures, paying attention to intercultural education and training, paying attention to subcultures in intercultural , recognition of differences between cultures, teachers' knowledge of intercultural issues, skills in creating communication, mental skills in creating communication, behavioral skills in creating communication, the role of communication and interaction in intercultural, the role of upstream documents in intercultural, the role of Culture in class tensions, the role of governance regarding interculturality, the role of religion in interculturality, the role of the school as a cultural link, the role of the teacher in interculturality, the role of the education system in interculturality, society's view of interculturality, coordination in skills Mental and behavioral are categorized.
    Conclusion
    For this reason, a suitable mechanism is needed in order to bring cultures closer and create understanding and interaction between them in the direction of coexistence. Cultural education is one of the right ways to face today's changing world.
    Keywords: intercultural competences, Curriculum, Farhangian University
  • Mahmoud Mohajervatan, Ahmad Shahvarani Semnani *, Davood Ebrahimi Bagha Pages 278-287
    Purpose

    The teacher is one of the most key components of the education system and his efficiency is very effective on the education system. Therefore, planning for the development of teachers' professional skills is a necessity. The aim of the current research was to compile the Qmpts4 tetrahedral pyramid model in order to improve the attitudinal skills of secondary school mathematics teachers. The aspects of this model include four areas of mathematics education, university professors and mathematics teachers in higher education, secondary school mathematics teachers in service and student mathematics education teachers. The center of gravity of this multifaceted is an effective teacher whose attitude skills are developed.

    Methodology

    The method of the current research was descriptive (causal-comparative) and practical in terms of purpose. The statistical population of this research was about 330 secondary school mathematics teachers in Golestan province in the academic year 1997-1998, of which 40 were selected using stratified random sampling. The method of data collection was field and with the help of a researcher-made questionnaire. The questionnaire questions had 9 items related to attitudinal qualifications. 3 meetings were held and the presented model was implemented. To compare the results before and after the implementation of the model, the t-test was used using SPSS 19 software.

    Findings

    The obtained results indicate that the QMPTS empowerment model has an effect on the development and improvement of the attitudinal skills of secondary mathematics teachers. The value of t was equal to -10.853 with a degree of freedom of 39 and the value of sig was smaller than 0.05; Therefore, it can be concluded with 95% confidence that the two samples are statistically significantly different from each other and the QMPTS proposed model has been effective on the attitudinal qualifications of high school mathematics teachers.

    Conclusion

    Based on the results, it can be concluded that training and developing the attitudinal skills of high school mathematics teachers increases their average efficiency.

    Keywords: education, Attitudinal Competencies, Secondary School Mathematics Teachers, Multifaceted Model
  • Khodanazar Shahnavazi, Simin Asgharinejad Pages 288-304
    Purpose

    The present study was conducted to investigate the effect of courage skill training on depression among elementary school teachers in Chabahar city.

    Methodology

    The method of this research was semi-experimental according to its nature, purpose and hypotheses. The statistical population of the present study was all the teachers of primary schools in Chabahar city, and the sample of study was 30 teachers of primary schools in Chabahar city, who were selected by random sampling and were taught boldness skills in 10 training sessions in two months, and in order to collect In this research, data from training courses and depression questionnaire were used. The reliability of the questionnaires was calculated using Cronbach's alpha method of 0.77. For the statistical analysis of the data, the T test method was used to compare the averages of the test and control groups. The research hypothesis is focused on the effectiveness of courage skill training on the depression of primary school teachers in Chabahar city.

    Findings

    According to the results of the research, it was found that the implementation of the courage skills training program can affect the level of depression of primary school teachers in Chabahar city.

    Conclusion

    As a result, they can control the depression of primary school teachers in Chabahar city and improve their general health level.

    Keywords: Courage Skill, Depression, elementary teachers