فهرست مطالب

نشریه تحقیقات مالی
پیاپی 59 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/24
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا تهرانی، مصطفی سراج*، علی فروش باستانی، سعید فلاح پور صفحات 297-319
    هدف

    ریسک سیستمی، عامل بسیاری از بحران های مالی است و بر عملکرد اقتصاد در سطح کلان، آثار نامطلوبی می گذارد. برای سیاست گذاری اثربخش در خصوص مدیریت ریسک سیستمی، اندازه گیری و پایش مداوم ریسک سیستمی و بررسی سازوکار اثرگذاری آن بر اقتصاد کلان ضرورت دارد. هدف این مقاله، مطالعه اثر ریسک سیستمی بخش بانکی بر عملکرد  شاخص های کلان اقتصادی اعم از رشد اقتصادی با نفت و بدون احتساب نفت، اجزای تولید ناخالص داخلی و ارزش افزوده بخش های اقتصادی مختلف ایران است.

    روش

    یکی از بهترین سنجه های ریسک سیستمی، شاخص SRISK است که در این مقاله از آن استفاده شده است. رابطه بین تغییرات شاخص های کلان اقتصادی با تغییرات شاخص SRISK بخش بانکی ایران با استفاده از مدل خودرگرسیو روی وقفه های توزیعی ارزیابی شده است.

    یافته ها

    بین ریسک سیستمی بخش بانکی و تولید ناخالص داخلی (با و بدون احتساب نفت) تا افق زمانی 12 ماه، به طور معناداری رابطه منفی وجود دارد. ارزش افزوده بخش ساختمان، بخش مالی و بخش صنعت، بیشترین تاثیر را از تغییرات ریسک سیستمی بخش بانکی می پذیرند. همچنین، کلیه اجزای تولید ناخالص داخلی تحت تاثیر تغییرات ریسک سیستمی قرار دارند؛ اما در خصوص جزء سرمایه گذاری ثابت این رابطه قوی تر و ماندگارتر است.

    نتیجه گیری

    افزایش ریسک سیستمی، علاوه بر وقوع احتمال بحران مالی، آثار نامطلوب بلندمدتی بر عملکرد اقتصاد کلان و سرمایه گذاری می گذارد. سیاست گذار باید به منظور انجام اقدام های به موقع برای کاهش آثار نامطلوب ریسک سیستمی، شاخص SRISK را پایش کند.

    کلیدواژگان: ریسک سیستمی، رشد تولید ناخالص داخلی، سنجه SRISK، مدل GARH-DCC
  • مریم دولو، بهاره طبرسا* صفحات 320-342
    هدف

    فعالان بازار سرمایه، همواره برای شناسایی خلاف قاعده های بازار و طراحی راهبردهای معاملاتی سودآور مبتنی بر آن کوشیده اند. از جمله معروف ترین خلاف قاعده های بازار، می توان به مومنتوم اشاره کرد. خلاف قاعده ای که جگادیش و تیتمن (1993) در بدو شناسایی آن را در سطح سهام انفرادی بررسی کردند و اخیرا در سطح پرتفوی های سبکی بررسی می شود. هدف پژوهش حاضر، آزمون سودآوری استراتژی مومنتوم سبکی مبتنی بر سبک های اندازه و نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار و منشا ایجاد آن از طریق تجزیه سود استراتژی مذکور در بورس اوراق بهادار تهران است.

    روش

    به منظور آزمون سودآوری مومنتوم سبکی، از روش تحلیل پرتفوی برای استراتژی های دوره تشکیل و نگهداری 3، 6 و 12ماهه استفاده شده است. در پژوهش حاضر، سودآوری مومنتوم سبکی به سه عامل ریسک، تداوم بازده و تغییرات مشترک توجیه ناپذیر با عوامل کلان اقتصادی نسبت داده می شود.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد که سودآوری مومنتوم سبکی، تقریبا برای دوره های کوتاه مدت و میان مدت مثبت و معنادار است؛ اما برای دوره های بلندمدت، علی رغم مثبت بودن سودآوری، از نظر آماری معنادار نبوده یا به استراتژی معکوس تبدیل شده است. بر اساس نتایج به دست آمده، برای استراتژی های 3 و 6 ماهه، عمده سود مومنتوم سبکی از طریق تیوری تداوم بازده توضیح داده می شود و برای استراتژی 12 ماهه، ریسک، مولفه اصلی سودآوری مومنتوم سبکی محسوب می شود.

    نتیجه گیری

    برای استراتژی های 3 و 6 ماهه، «ریسک» و «تداوم بازده» مولفه های اصلی ایجاد مومنتوم سبکی است؛ اما برای استراتژی 12 ماهه، «ریسک» تنها عامل ایجاد مومنتوم سبکی معرفی می شود.

    کلیدواژگان: استراتژی مومنتوم سبکی، تداوم بازده، کوواریانس مقطعی
  • مهدی آسیما*، رضا عیوض لو صفحات 343-365
    هدف

    در علم مالی، رابطه میان ریسک غیرسیستماتیک و بازده مورد انتظار به معمایی تبدیل شده است. در حالی که بر اساس تیوری مدرن پرتفوی، رابطه میان ریسک و بازده مورد انتظار مثبت است، نتایج بسیاری از پژوهش ها، بر رابطه منفی میان متغیرهای یادشده دلالت دارد. علاوه بر این، بسیاری از مطالعات انجام شده به بررسی عوامل اثرگذار بر این رابطه پرداخته اند. در این پژوهش نیز تلاش شده است که رابطه میان ریسک غیرسیستماتیک و بازده مورد انتظار، از طریق تبیین ریسک آربیتراژ به عنوان عامل اثرگذار بر رابطه یاد شده، در بازه زمانی فروردین 1386 تا اسفند 1396 به بحث و بررسی گذاشته شود.

    روش

    در این پژوهش برای برآورد ریسک غیرسیستماتیک، مدل پنج عاملی فاما و فرنچ به کار گرفته شده است. همچنین، با استفاده از روش‎های تحلیل پرتفوی و رگرسیون مقطعی فاما مکبث، به سوال پژوهش پاسخ داده و فرضیه ها آزمون می شوند.

    یافته ها

    با استفاده از مدل پنج عاملی فاما و فرنچ که بر اساس رگرسیون کرنل چندجمله‎ای موضعی پیاده سازی شده، ریسک غیرسیستماتیک برآورد شده است. همچنین، برای برآورد شاخص ریسک آربیتراژ نیز، از یک محدودیت معاملاتی موجود در بورس ایران و سایر متغیرهای متداول اندازه گیری ریسک آربیتراژ استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان ‎می دهد علاوه بر اینکه ریسک غیرسیستماتیک دارای قیمت است، رابطه میان ریسک غیرسیستماتیک و بازده مورد انتظار نیز منفی است. همچنین، ریسک آربیتراژ، متغیر اثرگذار بر شدت و معنا‎داری رابطه میان ریسک غیرسیستماتیک و بازده مورد انتظار معرفی می شود.

    کلیدواژگان: رگرسیون کرنل موضعی، ریسک آربیتراژ، قیمت گذاری ریسک غیرسیستماتیک، مدل پنج عاملی فاما و فرنچ، مدل نیمه پارامتریک
  • احمد نبی زاده، فرشید سپهوند* صفحات 366-387
    هدف

    صندوق های سرمایه گذاری مشترک سهامی با دارایی حدود 102,771هزار میلیارد ریال در انتهای سال 1398، در بازار سرمایه ایران نقش مهمی ایفا می کنند. یکی از عواملی که بر عملکرد این صندوق ها موثر است، میزان فعال بودن سبد سهام آنها نسبت به شاخص است. مدیریت این صندوق ها، همواره با خود می اندیشد که با وجود هزینه های موجود، توانسته اند عملکردی بهتر از بازار داشته باشند یا خیر. در این پژوهش، تاثیر مدیریت فعال، نسبت هزینه، نسبت فعالیت، اندازه، نسبت گردش وجوه و نسبت سهام داران حقیقی بر عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مشترک فعال بررسی شده است.

    روش

    به کمک مدل پنج عاملی فاما فرنچ و با استفاده از بازده ماهانه صندوق ها، مقادیر آلفا و مجموع مجذور انحرافات (R2) که به ترتیب، معرف عملکرد و میزان منفعل بودن صندوق هاست، محاسبه شده است. مقدار R2 همیشه بین 0 و 1 قرار دارد. اگر مقدار R2 نزدیک 1 باشد، یعنی عملکرد صندوق مشابه شاخص بازار است و پرتفوی به صورت غیرفعال مدیریت می شود و هرچه مقدار آن از 1 فاصله بگیرد، پرتفوی فعال تر است. از این رو، مقدار فعال بودن مدیریت با مقدار R2-1 متناسب است. در نهایت، با استفاده از معادله رگرسیونی، تاثیر هر یک از عوامل بر عملکرد صندوق ها سنجیده شده است.

    یافته ها

    بر مبنای یافته های پژوهش، بین میزان فعال بودن مدیریت و عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مشترک، رابطه معکوس و معناداری وجود دارد. صندوق های با اندازه بزرگ تر و نسبت هزینه بالاتر، عملکرد بهتری دارند و افزایش جریان وجوه باعث تضعیف عملکرد این صندوق ها می شود. در صندوق هایی که عملکرد ضعیفی داشته اند، رابطه نسبت فعالیت و عملکرد معکوس است. همچنین، بین نسبت سهام داران حقیقی و عملکرد صندوق ها، رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    مدیریت فعال، عملکرد صندوق های سرمایه گذاری مشترک سهامی در بورس اوراق بهادار تهران را بهبود نداده است.

    کلیدواژگان: صندوق های سرمایه گذاری مشترک، عملکرد، مدیریت فعال، نسبت هزینه
  • حامد وارث، حمیدرضا آرین، بنیامین آریانایکتا*، محمدجواد بناءزاده صفحات 388-407
    هدف

    در سطح کلان، مالی رفتاری دغدغه های بسیاری در تقابل با نظریه های مالی کلاسیک و کارایی بازار ایجاد کرده است. زمانی که سرمایه گذاران به جای رفتار و تصمیم گیری منطقی بر مبنای تحلیل های خود، از سایر سرمایه گذاران پیروی می کنند و نظر دیگران، تصمیم سرمایه گذاری آنها را تغییر می دهد، رفتار توده ای پدید می آید. گاهی رفتار توده ای برای سرمایه گذارانی که دانش و تجربه کمتری دارند تا حدی عقلایی است؛ اما وجود رفتار توده ای گسترده در بازار، ممکن است به نوسان های بازده و بی ثباتی بازار سرمایه منجر شود که به نوعی، منبع ریسک شناخته می شود. هدف این مطالعه، بررسی وجود رفتار توده ای بین سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران، در بازه زمانی 4 ساله، یعنی از 02/03/1394 تا 31/02/1398 است.

    روش

    پژوهش حاضر با استفاده از مدل چیانگ و ژنگ، به بررسی رفتار توده ای گسترده در بازار می پردازد. این مدل اقتصادسنجی با تکیه بر بازده روزانه صنایع، بازده روزانه پرتفولیو انتخاب شده و انحراف مطلق مقطعی بازده است. همچنین یکی از برتری های مهم این مدل در مقایسه با مدل های قبلی، توانایی بررسی رفتار توده ای در دوره های صعودی و نزولی بازار به صورت مجزا است.

    یافته ها

    فرض وجود رفتار توده ای سرمایه گذاران در بازار تایید شد و در کل این بازه زمانی 4 ساله با در نظر گرفتن دوره های ریزش و صعود بازار به صورت جداگانه، رفتار توده ای در هر دو وضعیت مشاهده شد؛ ولی شدت آن در دوره ای صعودی بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به ضرایب به دست آمده از معادلات رگرسیونی و نوع رفتار توده ای، به لحاظ بروز در زمان های صعود یا افول بازار، می توان نتیجه گرفت که به طور کلی، سرمایه گذاران در بورس تهران رفتار توده ای داشته اند؛ اما در دوره های ریزش بازار تا حدی منطقی تر عمل کرده اند و شدت رفتار توده ای خود را در سرمایه گذاری ها کاهش داده اند.

    کلیدواژگان: مالی رفتاری، رفتار توده ای، انحراف مطلق مقطعی، پراکندگی بازده سهام، بازار بورس تهران
  • جواد ولیدی، امیرعباس نجفی*، علیرضا ولیدی صفحات 408-427
    هدف

    امروزه در بازارهای مالی، حجم و سرعت معاملات افزایش چشمگیری یافته است و با تحلیل های سنتی، به سختی می توان هم گام با تغییرات بازار پیش رفت. در کنار کارایی روش های سنتی، سرعت کم این رویکردها را می توان مهم ترین کاستی آنها دانست؛ چرا که نمی توانند سرعت در معامله را برآورده کنند. برای رفع این کاستی، تکنیک های دادوستد الگوریتمی ارایه شده اند که در این میان، انتخاب برخط سبد سرمایه گذاری، بسیار با اهمیت است. هدف این پژوهش، ارایه الگوریتمی برای انتخاب سبد سرمایه گذاری است که به کسب بیشترین بازدهی تعدیل شده به ریسک منجر شود و سرعت را در انتخاب سبد سرمایه گذاری افزایش دهد.

    روش

    در پژوهش پیش رو، الگوریتمی ارایه شده است که از اصل بازگشت به میانگین چند دوره ای که مبنای الگوریتم های تبعیت از بازنده است، استفاده می کند. در این الگوریتم، خبرگان (خبره‎) مختلف، بردار نسبت قیمتی دوره آتی را پیش بینی می کنند، سپس، به کمک یکی از الگوریتم های نظریه پیش بینی با نظر خبرگان، وزن های تخصیصی به هریک از خبرگان تعیین می شود. سپس از یک تکنیک یادگیری برای بهینه سازی پرتفو استفاده می شود تا پرتفو دوره آتی مشخص شود.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، الگوریتم های ارایه شده، در مقایسه با سایر الگوریتم های موجود در ادبیات، بر اساس سنجه های بازدهی و بازدهی تعدیل شده به ریسک عملکرد برتری دارند.

    نتیجه گیری

    استفاده از بازگشت به میانگین چند دوره ای، بهتر می تواند مفهوم بازگشت به میانگین را منعکس کند. علاوه بر این، بهره مندی از خبرگان مختلف، دقت پیش بینی ها را افزایش داده و در نتیجه پرتفوهای بهتری پیشنهاد می شود. از سوی دیگر، بهره گیری از سیستم وزن دهی خبرگان، سبب استوار شدن مدل می شود؛ زیرا از وزن خبرگان با پیش بینی های ضعیف می کاهد و در مقابل، به وزن سایر خبرگان می افزاید.

    کلیدواژگان: انتخاب برخط سبد سرمایه گذاری، اصل بازگشت به میانگین، نظر خبرگان، الگوریتم تبعیت از بازنده
  • محسن رشیدی* صفحات 428-450
    هدف

    رویکرد فرصت طلبی مدیران، به تصمیم گیری در راستای منافع شخصی و تحمیل هزینه به سهام داران به واسطه افزایش هزینه های نمایندگی منجر می شود. در این مقاله، هدف بررسی تاثیر متنوع سازی عملیاتی و فرصت های سرمایه گذاری بر ارتباط بین هزینه سرمایه و تغییر مدیرعامل در شرکت های بورسی است.

    روش

    به منظور بررسی موضوع، داده های مربوط به شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1388 تا 1396 استخراج شده و برای آزمون و بررسی فرضیه های پژوهش، از مدل رگرسیونی لجستیک استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج پژوهش نشان می دهد که هزینه سرمایه و فرصت های سرمایه گذاری، بر تغییر مدیرعامل شرکت تاثیر معناداری دارد. از طرفی، تاثیر سرمایه گذاری کمتر از حد و متنوع سازی عملیاتی بر احتمال تغییر مدیرعامل شرکت رد شده است. فرضیه سوم پژوهش، مبنی بر اثر تعاملی فرصت های سرمایه گذاری و هزینه سرمایه بر تغییر مدیرعامل نیز رد نشده است. در نهایت، بر اساس نتایج پژوهش، تغییر مدیرعامل تابعی از اثر تعاملی متنوع سازی عملیاتی و هزینه سرمایه است.

    نتیجه گیری

    فرصت طلبی مدیران و ناکارآمدی سرمایه گذاری، هزینه سرمایه شرکت را افزایش می دهد، زیرا تصمیم گیری نامناسب مدیر به افزایش ریسک گزینش نادرست برای سرمایه گذاران منجر می شود. تغییر رویکرد تصمیم گیری مدیر، سبب مخابره اطلاعات به سهام داران در راستای حفظ یا تغییر مدیریت می شود.

    کلیدواژگان: هزینه سرمایه، تغییر مدیرعامل، متنوع سازی عملیاتی، فرصت های سرمایه گذاری
|
  • Reza Tehrani, Mostafa Seraj *, Ali Foroush Bastani, Saeed Fallahpour Pages 297-319
    Objective

    Systemic risk is the cause of many financial crises and has adverse effects on economic performance at the macro level. For effective policy-making of systemic risk management, it is necessary to measure and monitor systemic risk and to study the mechanism of its effect on macro-economy. This paper aims at investigating the relationship between banking sector systemic risk and the performance of macroeconomic indexes including Gross Domestic Production (GDP), GDP without oil, the components of GDP and the value added of the sectors.

    Methods

    One of the best systemic risk measures is SRISK index which is used in this article, and the relationship between the changes of macroeconomic indexes and the changes of SRISK is evaluated using autoregressive distributed lags model.

    Results

    There is a significant negative relationship between the banking sector systemic risk of Iran and GDP (with and without oil) for horizon of 12 months. Value added of construction, financial sector and industry sector is influenced more than other sectors from the changes of systemic risk of banking system. Furthermore, all of the components of GDP are influenced by the changes of systemic risk but this influence is stronger and more durable for the fixed investment component.

    Conclusion

    In addition to the increase of the probability of financial crisis, the increasing of systemic risk has long-term adverse effects on macroeconomic performance and investments. In order to take a timely measure for decreasing the adverse effects of systemic risks, Policy-makers should monitor SRISK index continuously.

    Keywords: Systemic Risk, GDP growth, SRISK Index, GARCH-DCC Model
  • Maryam Davallou, Bahareh Tabarsa * Pages 320-342
    Objective

    Capital market investors have always sought to identify anomalies market and plan profitable trading strategies based on them. Momentum is one the most famous anomalies market. Momentum initially identified by Jagadeesh and Titman (1993) at the level of individual stocks, and recently has been examined at the level of style portfolios. The purpose of this study is to test the profitability of the style momentum strategy based on the size and book value to market value ratio style and its origin through decomposing the profit of strategy in Tehran Stock Exchange.

    Methods

    To examine the profitability of style momentum used portfolio study method for 3, 6 and 12 ranking and holding period strategies. In this study the profitability of style momentum was attributed to risk factor, return continuation and excessive co-movement that unexplained the macroeconomic factors.

    Results

    The results show that the style momentum strategy profitability is almost positive and significant for the short-terms and mid-terms periods, but for the long-terms period despite the positive profitability it has not been statically significant or become a reversal strategy. The results show that for 3 and 6 month strategies, the main benefits of style momentum are explained by return continuation theory and for 12 month strategy risk identified as a major component of style momentum.

    Conclusion

    For 3 and 6 month strategies "risk" and "return continuation theory" are the main components of style momentum, but for the 12 month strategy "risk" is introduced as the sole cause of style momentum.

    Keywords: Style momentum strategy, Return Continuation, cross section covariance
  • Mehdi Asima *, Reza Eyvazlu Pages 343-365
    Objective

    The relationship between idiosyncratic volatility and expected return in finance has become a puzzle. While, based on modern portfolio theory, the relationship between risk and expected return is positive, many studies find a negative relationship between these variables. In addition, many studies have examined the factors affecting this relationship. In this paper, we have examined the relationship between idiosyncratic volatility and the expected return through explanation of the arbitrage risk as a factor affecting the relationship in the period from 2007-2017.

    Methods

    In this study, a five-factor Fama-French model has been used to estimate idiosyncratic volatility. In order to answer the research question and hypothesis testing, portfolio analysis and Fama-Macbeth regression methods have been used.

    Results

    The idiosyncratic volatility was estimated using the Fama-French five-factor model, which was implemented based on the local polynomial kernel regression. Also, for estimating the arbitrage risk index, a trading limit on the Iran stock exchange and other common variables of arbitrage risk measurement are also used.

    Conclusion

    The results show that in addition to idiosyncratic volatility pricing, the relationship between idiosyncratic volatility and expected return is negative. Also, the arbitrage risk is confirmed as an effective variable on the severity and significance of the relationship between idiosyncratic volatility and expected return.

    Keywords: Arbitrage risk, Five Factor Fama-French Model, Idiosyncratic Volatility Pricing, Local Kernel Regression, Semi-Paremetric Model
  • Ahmad Nabizade, Farshid Sepahvand * Pages 366-387
    Objective

    Mutual funds, by having a net asset value near to 102,771 thousands billiard Rial by the end of 2019 plays an important role in Iran's capital market. One of the factors affecting performance of these funds is the activity level of its portfolio compare to index. The fund managers, despite the mutual funds expenses, have been always questioned if they had been able to outscore the market or not? In this research, the impacts of active management, expenses ratio, turnover ratio, size, fund flow ratio and individual investor share ratio on mutual fund performance are studied.

    Methods

    By using Fama – French five factors model and mutual funds monthly return, the value of alpha and R-Squared (R2) indicating the performance and passiveness of fund respectively, will be calculated. R2 value is always between zero and one. When R2 is close to one, it is indicating that fund’s performance is like market index and the portfolio is managed passively or the fund’s portfolio is a closet indexer. In other hand, when the value of R2 is near to zero, it shows that the fund’s portfolio is managed actively. Thus, the active management is proportional to (1 - R2) value. Finally by utilizing regression equation, the impact of mutual fund’s active management, expenses ratio, turnover ratio, size, fund flow ratio and individual investor share ratio on fund performance is investigated.

    Results

    According to the results, there is a significant inverse relation between active management and mutual fund performance. Funds with larger size and higher expense ratio show improvement in performance, and increment of fund’s flow reduces its performance. In funds with weak performance, there is a reverse relation between turnover ratio and performance. Also, there is a significant direct relation between individual investor share and fund’s performance.

    Conclusion

    Active management did not result in performance improvement in Tehran Stock Exchange Market.

    Keywords: Mutual Funds, Performance, Active Management, Expense ratio
  • Hamed Vares, Hamidreza Arian, Benyamin Aryanayekta *, Mohammad Javad Bannazadeh Pages 388-407
    Objective

    Behavioral finance, as a sub-field of behavioral economics, has posed many challenges to classic financial theories and market efficiency. In general, herd behavior emerges when investors decide to follow other investors rather than relying on their own analysis and knowledge and change their decisions based on other investors’ opinions. Even though this behavior may be rational for less sophisticated investors, the existence of wide herding may result in volatility in returns and instability of the capital market, which is known as a source of financial risk. The purpose of this study is to investigate the herd behavior among investors in Tehran Stock Exchange during the 4-year period from 23/05/2015 to 21/05/2019.

    Methods

    This study examines the existence of wide herding among investors in Tehran Stock Exchange by using the Chiang and Zheng model which is an econometric model based on the daily return of sectors, the daily return of the selected portfolio and cross-sectional absolute deviation. Besides, Chiang and Zheng model is the only econometric based model which can detect herd behavior in up-markets and down-markets separately.

    Results

    The findings of the study clearly illustrate that the assumption of investors herd behavior in the market has been confirmed. In addition, herd behavior is stronger in the up-markets than the down-markets during the mentioned 4-year period. It should be noted that herd behavior was detected in both up- markets and down- markets, but the intensity was higher in up-markets.

    Conclusion

    With respect to the obtained coefficients in the regression equations and the type of herd behavior in terms of occurring in down markets or up markets, it can be concluded that investors in Tehran Stock Exchange are generally affected by herd behavior, but in periods of market decline, investors decide and act somewhat more rational, and they show lower intensity of herd behavior in their investments.

    Keywords: Behavioral finance, Herd behavior, Cross-sectional absolute deviation, stock return volatility, Tehran Stock Exchange
  • Javad Validi, Amir Abbas Najafi *, Alireza Validi Pages 408-427
    Objective

    Nowadays, the volume and speed of transactions in financial markets have grown dramatically and it is hard to track market changes by using traditional methods. Besides the efficiency of traditional methods, the low speed of these approaches is one of the most important deficiencies of them because they cannot adapt to high speed of transactions. To overcome this shortcoming, algorithmic trading techniques have been proposed which online portfolio selection is one of the most important of these techniques. So, the purpose of this research is to propose a new algorithm for online portfolio selection which leads to high risk-adjusted return and speeds up the process of portfolio selection.

    Methods

    In this research, two algorithms have been proposed using multi-period mean reversion which is the basis of follow-the-loser algorithms. In these algorithms, a set of various experts predict the price relative vector of next period. Then, one of existing algorithms in prediction theory with expert advice is used to assign weights to experts. Then, a learning technique is used for portfolio optimization which leads to portfolio of next period.

    Results

    The results show the superiority of the proposed algorithms to other algorithms existing in literature based on return and risk-adjusted return criteria.

    Conclusion

    The concept of mean reversion can be better expressed by using multi-period mean reversion. In addition, using different experts’ advices make predictions more accurate and therefore better portfolios are suggested. Also, the use of weighting system indirectly brings robustness in the algorithms because it reduces the weights assigned to experts with poor predictions and transforms it to other experts with proper predictions.

    Keywords: Online portfolio selection, Mean reversion principle, Expert advice, Follow-the-Loser algorithm
  • Mohsen Rashidi * Pages 428-450
    Objective

    The opportunistic approach of managers leads to decisions on personal interests and the imposition of costs on the part of shareholders through increased agency costs. This paper, aims to examine the interaction between cost of capital and manager change based on operational diversification and investment opportunities.

    Methods

    To empirically examine this effect, data on companies listed on the Tehran Stock Exchange for the period of 2009 to 2018 were collected and a hybrid data regression model was used to test the research hypotheses.

    Results

    The results of the research show that cost of capital (expected returns) and investment opportunities have a significant effect on management turnover. On the other hand, we do not find evidence on the impact of under-investment and operational diversification on the possibility of CEO change. Furthermore, the interactive effect of investment opportunities and cost of capital on management turnover is also confirmed. Finally, our results Indicate that the change of CEO is a function of the interactive effect of operational diversification and cost of capital.

    Conclusion

    Managerial opportunism and inefficiency of investment increase the cost of corporate capital because the manager's inappropriate decision leads to an increase in the risk of wrong choices for investors. Changing the managerial decision approach leads to the transmission of information to shareholders in order to maintain or change management.

    Keywords: Cost of capital, Manager change, Operational diversification, Investment opportunity