فهرست مطالب

فرهنگ ایلام - پیاپی 66-67 (بهار و تابستان 1399)

نشریه فرهنگ ایلام
پیاپی 66-67 (بهار و تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حامد قاسم پور*، صیدمهدی ویسه صفحات 7-33

    فرهنگ جهادی زاییده تفکرات نوین دینی قرن بیستم در جامعه اسلامی ایران است که از بالندگی لازم برای تحقق آرمان های نشیت گرفته از سیاست های کلی و نوین نظام اداری کشور برخوردار است؛ از این رو، مقاله پیش رو، با علم به وضعیت نامطلوب بهره وری کارمندان در بخش دولتی و ضعف اخلاق کاری به عنوان زیربنای توسعه سازمانی و اجتماعی، اثراتی که فرهنگ جهادی بر بهره وری کارکنان غیر هییت علمی دانشگاه ایلام می تواند داشته باشد را با لحاظ نمودن نقش میانجی اخلاق کار اسلامی بررسی کرده است. این تحقیق، از نظر هدف، کاربردی، از نظر شیوه جمع آوری داده ها، پیمایشی - همبستگی و به طور مشخص بر مدل یابی معادلات ساختاری استوار است. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه های استاندارد بود. جامعه آماری پژوهش نیز کلیه کارکنان دانشگاه ایلام به تعداد 225 نفر را شامل می شد که با بهره گیری از فرمول کوکران تعداد 142 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. نتایج تحقیق ضمن تایید مدل مفهومی نشان داد که فرهنگ جهادی و ابعاد آن؛ یعنی فرهنگ تعهدمحور، دانش محور و راهبردمحور بر بهره وری نیروی انسانی، تاثیر معنادار و مثبتی دارد؛ همچنین تاثیر معنادار و مثبت فرهنگ جهادی بر اخلاق کار اسلامی و اخلاق کار اسلامی بر بهره وری نیروی انسانی تایید شد. در نهایت مشخص گردید اخلاق کار اسلامی در رابطه بین فرهنگ جهادی و بهره وری نیروی انسانی نقش میانجی دارد.

    کلیدواژگان: فرهنگ جهادی، بهره وری نیروی انسانی، اخلاق کار اسلامی، دانشگاه ایلام
  • ابراهیم یعقوبی*، خداکرم مظاهری صفحات 34-52
    والیان لرستان از سلسله های محلی ایران هستند که در عهد شاه عباس صفوی عهده دار قلمرو اتابکان لر کوچک شدند و والیگری آنان تا دوره رضاشاه پهلوی تداوم یافت. در دوره فتحعلی شاه قاجار، پیشکوه که مهمترین قسمت لرستان بود از قلمرو حکومت آنها جدا شد و به ناچار و علی رغم خواست خود به ناحیه پشتکوه که قسمتی دورافتاده و کم اهمیت در غرب لرستان بود، کوچ دایمی کردند. در این پژوهش علت این کوچ دایمی بررسی شد. روش انجام تحقیق، تاریخی، توصیفی و تحلیلی و مبنای کار، استخراج داده ها از منابع اصلی بود. نتایج پژوهش نشان داد که کوچ والیان لرستان به پشتکوه بعد از سپردن نیابت سلطنت نواحی غربی ایران به محمدعلی میرزا رخ داد. والیان نیز به ناچار جهت حفظ و تداوم والیگری خود و احتراز از کشمکش با شاهزادگان قاجاری به پشتکوه کوچ کردند و کوچ آنان، بازخورد سیاست قاجاری کردن ایران بود.
    کلیدواژگان: والیان لرستان فیلی، پشتکوه، قاجاری کردن ایران، کوچ
  • زینب طولابی*، مرجان اروانه، پری شجاعیان صفحات 53-76
    رفتار خرید آنی از مهمترین مباحث در حوزه رفتار مصرف کننده به شمار می رود و تنوع طلبی به طور خاص بر رفتار خرید مشتریان تمرکز دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر تنوع طلبی مشتریان بر خرید آنی در فروشگاه های خرده فروشی شهر ایلام صورت گرفت. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش اجرا، توصیفی - پیمایشی است. برای گردآوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع و پیشینه پژوهش از روش کتابخانه ای و جهت گردآوری اطلاعات برای تایید یا رد فرضیه های پژوهش از روش میدانی استفاده شد. مشتریان فروشگاه های خرده فروشی شهر ایلام به عنوان جامعه پژوهش انتخاب شدند. با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، 384 نفر به عنوان نمونه تعیین گردید. نمونه گیری در این پژوهش به روش تصادفی ساده انجام گرفت. ابزار گردآوری داده ها نیز پرسشنامه استاندارد 16سوالی بود که روایی آن با نظر خبرگان سنجیده شد. ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده هم حکایت از پایایی مناسب پرسشنامه دارد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق روش های آمار توصیفی و تحلیل رگرسیون با استفاده از نرم افزار spss21 انجام شد. نتایج به دست آمده روشن ساخت که تنوع طلبی مشتریان بر خرید آنی در فروشگاه های خرده فروشی شهر ایلام تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: تنوع طلبی مشتریان، خرید آنی، تنوع دوستی، جستجوی ایده ها، تجددگرایی
  • عطاالله یاری کیا، عبدالرحمن دیناروند*، بهزاد وثیق صفحات 77-104

    خودکشی پدیده ای پیچیده و وابسته به عوامل گوناگون روانشناختی، زیست شناختی و جامعه شناختی است. در دوره معاصر با افزایش جمعیت، گسترش صنعت و زندگی ماشینی و شیوع انواع بیماری های روحی و روانی، میزان خودکشی در جوامع افزایش محسوسی داشته است؛ در این بین استان ایلام به عنوان یکی از مناطق پرخطر شناخته شده و به گواهی پژوهش های انجام شده در چند دهه اخیر بیشترین میزان خودکشی را در مناطق مختلف کشور داشته است. یکی از راه های کاهش خودکشی در این منطقه و دیگر مناطق، تاسیس مراکز پیشگیری از خودکشی است تا در آنجا افراد آسیب دیده در درازمدت از خدمات بالینی، توان بخشی و سایر برنامه های حمایتی برخوردار شوند. این خدمات در جهت پیشگیری از عود مجدد اختلالات روحی و روانی و بهبود کامل آنان صورت می گیرد. هدف از این پژوهش برشمردن ریزفضاهای مرکز پیشگیری از خودکشی با توجه به علت های خودکشی در ایران است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی- تحلیلی و اسنادی و ابزار گردآوری داده ها مطالعات کتابخانه ای می باشد. نتایجی که از این پژوهش به دست آمده 10 حوز را شامل می شود که عبارتند از: حوزه های درمانی، روان درمانی، تلفنی، آموزشی، پژوهشی، توانبخشی، اداری، خدماتی، ورزشی- فرهنگی و حمایتی.

    کلیدواژگان: خودکشی، مراکز پیشگیری از خودکشی، معماری، ایلام
  • عزیز کلانتری*، همایون جمالی صفحات 105-131

    پژوهش حاضر با هدف شناخت اجمالی مولفه های فرهنگ بومی منطقه عمومی سیمره و قابلیت های کارکردی این فرهنگ و ارایه راهکار برای فعالسازی ظرفیت های محلی موجود در این زمینه بر اساس رویکردهای توسعه مشارکتی انجام شد. در این راستا برای گردآوری و تحلیل داده ها از شیوه توصیفی- تحلیلی به گونه مردم نگارانه استفاده گردید و به روایت راویان محلی عضو کانال تلگرامی «تاریخ و فرهنگ دره شهر» استناد شد که از کم و کیف مولفه های فرهنگی بومی و قابلیت های کارکردی آنها آگاهی داشتند. داده ها و اطلاعات به دست آمده مبین آن است که فرهنگ بومی سیمره در تمام زمینه های مورد بررسی، از جمله: ترانه ها و نغمه های شاد محلی، کارآواها، آیین ها و سنن ریشه دار و پیوندبخش، ضرب المثل های آموزنده و پرمحتوا، ادبیات شفاهی پندآموز، بازی های محلی مفرح و حکایت های تاریخی آموزنده از ظرفیت های کارکردی قابل توجهی برخوردار است که به انحاء مختلف، قابلیت احیا و انطباق با مقتضیات جدید را دارند و می توانند در راستای رونق بخشی به اقتصاد فرهنگ به بازار تولیدات فرهنگی وارد شوند. یافته های پژوهش نشان می دهند برخلاف دیدگاهی که به فرهنگ عامه نگاه تحقیرآمیزی دارد و فولکلور و مواد و داده های آن را در شمار مشتی خرافه، افسانه، اسطوره و گفتار مردم بی سواد قلمداد می کند، فرهنگ بومی منطقه سیمره از قابلیت های کارکردی و توان بالایی برای ورود به عرصه کسب و کارهای نوین فرهنگی - هنری و ایفای نقش در دوره جدید برخوردار است؛ بر این اساس، ضرورت دارد دولت در قالب راهبرد «فعال سازی ظرفیت های مردمی»، زمینه های گشایش و بالندگی ظرفیت های مذکور و گسترش کسب و کارهای فرهنگی را فراهم سازد.

    کلیدواژگان: فرهنگ بومی، مولفه های فرهنگ بومی، اقتصاد فرهنگ و هنر، سیمره
  • علی ابوالقاسمی*، مهدی وزینی افضل صفحات 132-147

    یکی از موضوعات مهم در تبارشناسی ایلات، بررسی جایگاه و سیر تطور تاریخی این ایلات تاثیرگذار در تحولات غرب ایران و در منطقه ایلام است. هدف از این پژوهش که با تکیه بر روش توصیفی تحلیلی تدوین شده است، پاسخ به این پرسش هاست که بیات ها چگونه در ایلام ساکن شدند؟ و در مناسبات منطقه ای، چه نقش سیاسی و اجتماعی ای ایفا کردند؟ با نگاهی جزیی نگر و با رویکردی تحلیلی - تطبیقی، یافته ها حاکی از آن است که در قرن پنجم هجری که ایران توسط سلجوقیان فتح شد، شاخه ای از ترکمانان اوغوز با نام بیات، در قسمت های غرب استان ایلام امروزی سکونت اختیار کردند. بیات ها بعد از سقوط اتابکان خوزستان، در تقابل با اتابکان لرستان موفق به تشکیل بیگ نشینی کوچک در محدوده سکونتگاهی خود گردیدند؛ اما بعد از چندی توسط اتابکان لرستان ساقط شدند و بعد از سقوط، قلمرو سکونتگاهی آنها به ولایت بیات معروف شد. در دوره صفویه، ایل بیات در تقابل و کشاکش های مرزی و نظامی ایران و عثمانی نقش عمده ای ایفا کردند اما به مرور به علت آسیب های جدی بر ساختار ایلی این طایفه، به حاشیه رانده شدند.

    کلیدواژگان: ایلام، سلجوقیان، ولایت بیات، بیگ نشین بیات، ترکمان
  • مرتضی اکبری* صفحات 148-169
    حوادث، رویدادها، جریان های سیاسی و نظامی زیادی در تاریخ ایلام وجود داشته است که نیاز به پژوهش مستقل دارند. یکی از این حوادث، شورش مردم ایلام در سال 1308 ه‍.ش. علیه دولت مرکزی است که تاکنون به صورت پراکنده در کتاب ها و اقوال شفاهی به آن پرداخته شده؛ اما هنوز پژوهشی مدون، مستقل و نظام مند در این زمینه انجام نگرفته است؛ از این رو، این حادثه تاریخی به یک بررسی و تجزیه و تحلیل خاص نیاز داشت تا آن را از ابعاد گوناگون بررسی کند و به تبیین دلایل، چگونگی و نتایج این رویداد بپردازد. تحقیق حاضر با روش توصیفی - تحلیلی انجام گرفت و با استفاده از کتاب ها، تاریخ شفاهی، سایت های معتبر اینترنتی و مقالات موجود، درصدد پاسخ به این پرسش ها برآمد که 1. شورش مردم ایلام چه دلایلی داشته است؟ و 2. علل شکست زودهنگام این شورش چه بوده است؟ نتایج این پژوهش نشان داد که عدم اطلاع مردم از اقتدار دولت مرکزی، تبعیت مردم این منطقه از شورش ایلات استان های همسایه، تحریک مردم توسط بازماندگان غلامرضاخان والی، افزایش مالیات گیری و چگونگی وصول آن و... از جمله دلایل شورش بوده و ورود نیروهای کمکی نظامی دولتی برای سرکوب شورشیان، سرد شدن هوا، عدم همراهی برخی از ایلات با شورشیان و مقاومت نیروهای محاصره شده در قلعه والی را می توان از دلایل شکست شورش برشمرد.
    کلیدواژگان: ایلام، ایلات، شورش، سرکوب
  • نجم الدین گیلانی* صفحات 170-185

    یکی از موضوعات مهم و قابل تاملی که ذهن پژوهشگران را به خود مشغول داشته، تداوم  فرهنگی ایرانیان است. بسیاری از مولفه های فرهنگی ایرانیان از پس هزاره ها گذشته و امروزه به همان شیوه در بین مردم ایران رایج هستند. یکی از این موارد، تقدس و جایگاه بالای عدد هفت است؛ گرچه این عدد در اکثر فرهنگ ها از جایگاه بالا و آیینی برخوردار بوده و هست؛ ولی تمرکز این مقاله بر هفت گانه های موجود در فرهنگ مردم کرد و لر و ریشه شناسی تاریخی آنها بود که بسیاری از آنها ریشه در تاریخ و اساطیر ایران دارد. جلوه های عدد هفت را در جشن ها، باورهای مذهبی، عزاداری ها، بازی ها، نام مناطق جغرافیایی و نام طوایف این اقوام  به وضوح می توان دید. در این تحقیق با استناد به منابع کتابخانه ای و تحقیقات میدانی و به روش توصیفی - تحلیلی، هفت گانه های رایج در فرهنگ مردم کرد و لر از نظر تاریخی بررسی شد؛ درواقع هدف از انجام این تحقیق یافتن پاسخ برای این سوالات بود که هفت گانه های موجود در فرهنگ مردم کرد و لر کدامند و تا چه میزان ریشه در تاریخ و فرهنگ ایران دارند؟ از جمله هفتگانه های رایج در فرهنگ مردم کرد و لر، هفت شبانه روز جشن عروسی، هفت ساز و هفت دهل، هفت رقم شام عروس، هفت کوه، هفت چشمه، هفت آسیاب، هفت لنگ، هفت سنگ، هفت کل و... را می توان نام برد.

    کلیدواژگان: هفت گانه، ریشه تاریخی، فرهنگ مردم، کرد، لر
  • وکیل احمدی*، معصومه چگل، جلیل کریمی صفحات 186-204

    در پژوهش حاضر شیوه های اجتماعی کردن فرزندان در میان والدین دارای فرزند 6 تا 12 سال شهر ایلام بررسی شده است. روش پژوهش کیفی بود. گردآوری داده ها نیز از طریق مصاحبه با 30 نفر از والدین و تحلیل اطلاعات از طریق نرم افزار Maxqda با استفاده از شیوه تماتیک انجام شد. با اجرای کدگذاری باز، 101 تم و 34 مفهوم استخراج شد که در 4 مقوله اصلی شامل تربیت عاطفی و احساسی، تربیت جسمانی، تربیت دینی و تربیت اخلاقی دسته بندی شدند. سوال پژوهش عبارت بود از: با توجه به تغییرات ساختاری جامعه و خانواده آیا شیوه های اجتماعی کردن فرزندان تغییر یافته است؟ یافته ها نشان داد که اجتماعی کردن فرزندان به شیوه های متفاوتی صورت می پذیرد که براساس وضعیت اقتصادی و اجتماعی والدین متفاوت است؛ والدینی که وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهتری دارند تربیت جسمانی را برای فرزندان خود در اولویت قرار می دهند و والدینی که وضعیت اقتصادی و اجتماعی پایینی دارند بیشتر بر تربیت عاطفی فرزندان تاکید می ورزند. این گونه خانواده ها دچار نوعی ناآگاهی در روش تربیتی و رفتار با فرزندان هستند. در خصوص شیوه تربیت دینی نیز والدینی که وضعیت اقتصادی و اجتماعی بهتری دارند نسبت به تربیت دینی حساس نیستند و خنثی عمل می کنند؛ اما والدین با وضعیت اقتصادی متوسط یا پایین در خصوص تربیت دینی نظر مثبتی دارند. نتیجه کلی این پژوهش نشان داد که تغییرات اقتصادی و اجتماعی، تربیت فرزندان را نیز دچار تغییراتی کرده است؛ اما والدین به دلیل عدم مهارت و فشارهای اقتصادی و اجتماعی، بیشتر شیوه سلبی را در تربیت فرزندان در پیش گرفته اند تا ایجابی.

    کلیدواژگان: اجتماعی کردن فرزندان، تربیت اخلاقی، تربیت جسمانی، تربیت دینی، تربیت عاطفی، ایلام
  • عبدالصباح قاسمی، رضا فاضل*، حمید انصاری صفحات 205-232

    سازمان های مردم نهاد نظام پنهان ارتقای سلامت جامعه به شمار می روند. این سازمان های داوطلب، مستقل از دولت و در عین غیرانتفاعی بودن در خدمت مردم هستند؛ به همین دلیل صدای مردم نامیده می شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتماد اجتماعی و مشارکت اجتماعی با رفتار دموکراتیک اعضای سازمان های مردم نهاد در خانواده در استان ایلام انجام شد. روش تحقیق، پیمایشی بود و جامعه آماری آن را اعضای متاهل سازمان های مردم نهاد استان ایلام با جمعیت 5250 نفر تشکیل می دادند. بر اساس فرمول کوکران 381 نفر از اعضای سازمان ها به عنوان نمونه تعیین شد و با توجه به مشخصات جامعه، روش نمونه گیری در این پژوهش، خوشه ای چند مرحله ای انتخاب گردید. به منظور تعیین پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که ضریب حاصل برای تمامی بخش های پرسشنامه بالای 80% محاسبه گردید. یافته های تحقیق حاکی از رابطه مثبت و معنادار بین متغیرهای تحقیق؛ یعنی اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، جنسیت، وضعیت شغلی، مدت عضویت در سازمان های مردم نهاد، سن، خاستگاه (محل سکونت) و رفتار دموکراتیک در خانواده است و تنها بین متغیر تحصیلات و رفتار دموکراتیک، به جهت داشتن بار معنایی منفی بعضی از گویه ها، ارتباط منفی و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سازمان های مردم نهاد، رفتار دموکراتیک، اعتماد، مشارکت
|
  • Hamed Ghasempour *, Seid Mehdi Veiseh Pages 7-33

    The jihadist culture is the birthplace of the modern twentieth-century Islamic thought in the Islamic society of Iran, which has the necessary vitality to fulfill the aspirations arising from the general and modern policies of the country's administrative system. The current article, with the knowledge of the unfavorable state of affairs of the public sector employees and the weakness of work ethics as the basis for organizational and social development, the possible effects of jihadi culture on the productivity of non-faculty staff of the University of Ilam has been studied, taking into account the mediating role of Islamic work ethic. Research is specifically based on the modeling of structural equations. The main tools for collecting data are standard questionnaires. The statistical population of this study was 225 employees of Ilam University. Using Cochran formula, 142 people were selected by simple random sampling method. The results of the research, while confirming the conceptual model of the research, showed that the jihadi culture and its dimensions have a significant and positive effect on the productivity of human resources, a commitment-oriented, knowledge-based, and focused strategy. The significant and positive effects of jihadi culture on Islamic work ethic and Islamic work ethic have been confirmed on human resource productivity. Finally, it was determined that Islamic work ethic has a mediating role in the relation between jihadi culture and human resource productivity.

    Keywords: Jihadist Culture, Human Resource Efficiency, Islamic Labor Ethics, University of Ilam
  • Ebrahim Yaghobi *, Khodakaram Mazaheri Pages 34-52
    The Lorestan Governors (Valies) are one of the local dynasties in Iran who take charge of Atabakan-e Small Lur territory, during the time of Safavid Shah Abbas and their governorate continued until the time of Pahlavi Reza Shah. Pish-i Kuh that was the most important part of Lorestan, separated from their territory at the time of Qajar Fath-Ali Shah and they were forever migrated to the Posht-i Kuh that was a distant and insignificant area at west of Lorestan. The cause of permanent migration of Lorestan Valies to Posht-i Kuh has been investigated in this research. This article is based on historical research method and using a descriptive – analytic method. The basis for work is the extraction of data from the main sources. The results of this research show that migration of Lorestan Valies to Posht-i Kuh occurred after entrust monarchy of the western regions of Iran to Mohammad Ali Mirza. Valies inevitably migrated to Posht-i Kuh to continue their rule and avoiding confrontation with Qajar princes and it can be said that leaving the Pish-i Kuh was reflection of the Iran's Qajarization policy.
    Keywords: The Valies of Feili Lorestan, Posht-i Kuh, Iran's Qajarization, migration
  • Zeinab Toolabi *, Marjan Arvaneh, Pari Shijaeian Pages 53-76
    Instant buying behavior is one of the most important issues in the field of consumer behavior and diversification particularly, focuses on customer buying behavior. The aim of this study was to investigate the effect of customer diversification on instant purchases in retail stores in Ilam.  This research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of implementation method. Regarding the collection of information related to the literature on the subject and research background, library methods have been used, and the field method has been used to collect information to confirm or reject the research hypotheses. Customers of retail stores in Ilam were selected as the research community. Due to the unlimited statistical population, 384 people were selected as the sample. The sampling method used in this study was simple random.  The data collection tool was a standard 16-item questionnaire whose validity was assessed by experts and the obtained Cronbach's alpha coefficient indicates the appropriate reliability of the questionnaire. Data analysis was performed by descriptive statistics and regression analysis using spss21 software. The results show that customers' demand for diversity has a significant effect on instant purchases in retail stores in Ilam.
    Keywords: : Customer Diversity, Instant Purchase, Friendship Diversity, Idea Search, modernism
  • Ataollah Yarikia, Abdolrahman Dinarvand *, Behzad Vasigh Pages 77-104

    Suicide is a complex phenomenon that depends on a variety of psychological, biological, and sociological factors. In the contemporary era, suicide rates have markedly increased in the society, by increasing the population, expanding the industry and machine life, as well as the prevalence of the various types of mental and emotional problems. In the meantime, Ilam has been identified as one of the high-risk areas for suicide. Studies conducted over the past few decades have shown that Ilam province has the highest suicide rate in different parts of the country; therefore, establishing the suicide prevention centers is one way to reduce the suicide in such areas. These centers provide the long-term clinical, rehabilitation services, and support programs to people affected by disorders. These services are aimed at preventing the re-recurrence of the disorder and their complete recovery. The purpose of the study is to explain the micro-spaces of the suicide prevention center regarding the causes of suicide in Iran. The study is a descriptive-analytical research and based on the documentary method. The data collection instrument is also based on library studies. The results of the study illustrate 10 fields including the fields of treatment, psychotherapy, communication, educational, research, rehabilitation, administrative, service, sport-cultural, and supportive domains.

    Keywords: Suicide, Suicide Prevention Centers, Architecture, Ilam
  • Aziz Kalantari *, Homayun Jamali Pages 105-131

    The aim of the present study is to briefly identify the components of indigenous culture of “Seimareʼs General Region" and its functional capabilities to provide solutions for activating local capacities based on the participatory development approaches. The study adopted a descriptive-analytical and ethnographic approach to collect and analyzedata. In this approach, the local informants' narratives in the Channel of History and Culture of Dareshahr who know the quality of components of indigenous culture and its functional capabilities have been cited.The data and information obtained demonstrate that the indigenous culture of Seimare has significant functional capabilities in all areas under investigation including happy local songs and chants, incentives for work and production, deep-rooted and connective rituals and traditions, informative and rich proverbs, instructive oral literature, fun local games, and informative historical anecdotes. In various ways, it is capable of reviving and adapting to new requirements and entering the market of cultural products to contribute the economy of culture to flourish. Contrary to the view which has a humiliating treatment toward the folk culture and regards folklore and its materials and data as superstitions, legends, myths and speeches of the illiterate people, based on the findings of the study it can be concluded that the indigenous culture of Seimare region has high functional capabilities and potential to enter the field of new cultural-artistic businesses and play a role in the new era. It is therefore essential that the government in the formwork of "Activating People's Capacity" strategy provides the grounds For the opening and growth of the people' capacities and develops the cultural businesses in this regard.

    Keywords: : Indigenous culture, Simare region, art, culture economy, descriptive ethnography, indigenous culture components
  • Ali Abolghasemi *, Mahdi Vaziniafzal Pages 132-147

    One of the most important issues in tribal genealogy is studying the position of Bayat tribe as an effective element in the developments of western Iran.  The purpose of this study, which is based on a descriptive-analytical method, is to answer the question of how Bayats settled in Ilam. And what social-political roles did they play in the region?  The findings suggest that in the fifth century AH when Iran was conquered by the Seljuks, a branch of the Oguz Turkmens named Bayat settled in the western parts of today’s Ilam province. After the fall of the Atabaks of khouzestan, Bayats managed to form a small settlement in their area, but were then overthrown by the Atabaks of Lorestan. In the Safavid era, the Bayat tribe played a major role in military confrontations of Iran and the Ottomans, but were finally marginalized due to serious damages to the tribal structure.

    Keywords: Ilam, Seljuks, Bayat state, Bayat tribe, bayat territory
  • Morteza Akbari * Pages 148-169
    There have been many political, military, economic, social and cultural developments and events, in Ilam that require independent research among which is the rebellion of Ilam people in 1308 against the central government, which has so far been mentioned in books and oral histories, but has not yet been independently and systematically researched. Such a historical event needs a special analysis to analyze the insurrection from a variety of dimensions, including the causes of the insurrection, how it happened and its consequences. This descriptive-analytical research has been conducted using books, oral history, reputable internet sites and articles, and aims to answer the question of what were the reasons for the Ilam uprising and what were the reasons for its early failure? The results of this study show that people are not aware of the authority of the central government, the people of this region adhere to the revolts of the neighboring provinces, the provocation of the people by Gholam Reza Wali's remnants, the increase in taxation and how it was collected and so on. Government military assistance to suppress insurgents, cold weather, disenchantment of some tribes with the rebels, and resistance to the besieged forces in Wali Castle can be cited as reasons for the insurgency's failure.
    Keywords: Ilam, Rebellion, tribes, Warriors, repression
  • Najmedin Gilani * Pages 170-185

    One of important issues that has engulfed the minds of scholars the continuation of Iranian cultural influences throughout history. Many of the cultural components of Iranians have passed since the millenniums, and today they are common in the same way among people. One of these is the sanctity and the top position of number seven. Although number seven in most cultures has a high status and rituals, the focus of this article is to study the septet in the culture of the Zagros people and the writer has touched upon their historical etymology. Many of the septet popular traditions in the Zagros culture are rooted in Iran's history and mythology, which were commonplace in ancient times. Manifestation of number seven in celebrations, religious beliefs, mourning, games, geographic names and tribal names can be clearly observed. In this research, based on library resources as well as a field research and a descriptive-analytical method, it has been tried to historically study the traditional septet in the culture of Zagros people. In fact, the purpose of this research is to find an answer to this question: What are the septet in the culture of the Zagros and what is the root of Iran's history and culture? Among the common septet in the culture of the Kurdish and Lor people are: Seven days and nights of the wedding celebration, seven musical instruments and seven drums, seven types of bridal dinners, seven mountains, seven springs, seven mills, seven Langs, seven stones.

    Keywords: septet, People's culture, Lori, Kurdish, seven Lang, seven stones
  • Vakil Ahmadi *, Masomeh Chogol, Jalil Karimi Pages 186-204

    Given the structural changes in society and the family, have the ways of socializing children changed? In this study, the methods of socializing children among parents with children aged 6 to 12 years of Ilam city have been studied. Qualitative research methods, data collection through interviews with 30 parents, and data analysis were performed through Maxqda software using a thematic method. Using the open coding step of 101 themes, 34 concepts were extracted that were categorized into four main categories including emotional, physical, religious, and moral education. Findings showed that children were socialized in different ways depending on the socioeconomic status of the parents. Parents with better socioeconomic status prioritized physical education for their children, and parents with lower socioeconomic status placed more emphasis on emotional upbringing. In this kind of families, there has been some kind of ignorance in the educational method and behavior of the children. Parents who had a better economic and social status were also less sensitive to neutrality, but parents with moderate or lower levels of social education had a positive attitude toward religious education. As a result of the research, it can be said that due to economic and social changes, child rearing has also undergone changes, but due to the lack of parental skills and the economic and social pressures of parents, they have adopted a more negative than positive approach to child rearing.

    Keywords: Child socialization, Moral education, Physical Education, religious education, emotional education, Ilam
  • Abdoulsabah Ghasemi, Reza Fazel *, Hamid Ansari Pages 205-232

    Non-governmental organizations are the hidden system of the advancement of the health of the society. These organizations are not dependent to the government and in spite of being nonprofit they are at the service of people. Because of this, they are known as the voice of people. The purpose of this study was to investigate the relationship between membership in NGOs and democratic family behavior in Ilam province. The theoretical framework for the research is based on Talcott Parsons' 'Agile Model' theory, which combines Parsons' functional assignments with Habermas' theory of action and social capital perspectives (empowerment and networks) as theoretical, combinatorial (complementary) support) were used to explain the underlying variables of gender, education, job status, membership duration, age and origin (residence). The main research method is survey (using Likert spectrum closed questionnaire). The statistical population of this study was married members of NGOs with a population of 5250. According to Cochran's formula, 381 members of the organization were selected as sample and answered the questions by random interview. Multi-stage cluster random sampling method was selected based on community characteristics. Confirmatory factor analysis was used to the test Cronbach’s alpha coefficient was used to determine the reliability. The coefficient was calculated above 80%. To test the hypotheses and to analyze the data in quantitative method using SPSS software, inferential statistics and Spearman, Kruskal Wallis, Chi-square and Friedman correlation coefficients were used. The findings indicate a positive and significant relationship between research variables namely, social trust, social participation, gender, occupational status, membership duration, age, origin (residence) and democratic behavior in the family, and only between education variables and democratic behavior to have a negative meaning of some items (Women cannot be judged, abusive, physically involved, etc.) There is a significant negative relationship. The results of this study confirm the relationship between the effects of the variables on democratic behavior with respect to the theoretical perspectives presented in this study.

    Keywords: : NGOs, Democratic behavior, Social Capital, Trust, Participation