فهرست مطالب

نشریه سنجش و ایمنی پرتو
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 32، بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عفت عصار نوقابی*، حسن الله داغی، بهنام آزادگان، علی اصغر مولوی، جواد باعدی صفحات 1-8

    در این پژوهش برای اولین بار خواص نوری نقاط کوانتومیCdS  با غلظت های مختلف تحت تابش پرتوهای گامای کبالت-60 مورد بررسی قرار گرفت. نقاط کوانتومی CdS به روشی سریع، ساده و محلول در آب با استفاده از تابش ریزموج خانگی سنتز شدند. نقاط کوانتومی با سه غلظت مختلف mg/cc  4/0، 2 و 20 در بازه دزkGy  20-0 در معرض چشمه گاما قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که با افزایش غلظت نقاط کوانتومی CdS، حساسیت ماده نسبت به تابش کم و آسیب نوری نقاط کوانتومی کاهش می یابد. به طوری که برای کمترین مقدار غلظ  در دزkGy  20 ماده کاملا نورتابی خود را از دست داد و شدت فوتولومینسانس صفر گردید، در حالی که برای بیشترین غلظت در دزkGy  20 ماده نورتابی قابل توجهی داشت. شدت فوتولومینسانس نقاط کوانتومی برای غلظت های mg/cc 4/0 و 2 با افزایش دز تا kGy 1، افزایش یافت. با تحلیل طیف های نوری مشخص شد که تابش گاما فقط باعث رشد نقاط کوانتومی می شود. با توجه به سنجش دز مورد نظر می توان از غلظت مناسب برای این روش دزیمتری جدید استفاده کرد.

    کلیدواژگان: نقاط کوانتومی، CdS، خواص نوری، تابش گاما، دزیمتر
  • پرویز قربانی، داریوش سرداری، روح الله عظیمی راد*، محمدحسن طلب صفحات 9-16

    استفاده از آشکارسازهای سوسوزن پلاستیک با ابعاد بزرگ به دلیل مزیت های فنی و اقتصادی، در حوزه های مختلف صنعت، پزشکی و امنیت روز به روز در حال گسترش می باشد. با این وجود و با وجود توسعه استفاده از این سوسوزن ها در سیستم های کنترل نفر و خودرو در گمرکات داخل کشور، مباحث دانشی خاصی در این خصوص صورت نگرفته است. در این تحقیق با استفاده از نرم افزار GEANT4/GATE، با ترابرد فوتون های اپتیکی ناشی از اندرکنش تابش گاما با ماده سوسوزن، طیف شبیه سازی مشابه با طیف تجربی در 6 سوسوزن پلاستیک مکعب مستطیلی بزرگ با ابعاد متفاوت بدون پوشش بازتابنده استخراج شده است. نتایج نشان داده است که، موقعیت لبه کامپتون نسبت به بیشینه موضعی و میزان بهره نور جمع آوری شده در محل PMT واقع در وجه (Width×Thickness)، در طیف پیوستار کامپتون کاملا با حجم هندسی سوسوزن ارتباط دارد. بعد پهنا (Width) تاثیرگذارترین پارامتر در این خصوص است. نتایج مطالعات انجام شده نشان داده است که، کاهش پهنای سوسوزن باعث افزایش قدرت تفکیک انرژی و بهره جمع آوری نور در سوسوزن شده است. در پایان نتایج حاصل از شبیه سازی با تطبیق طیف شبیه سازی با طیف تجربی مورد تایید واقع شده است.

    کلیدواژگان: سوسوزن پلاستیک بزرگ، جمع آوری نور، کالیبراسیون انرژی
  • لیلا تیموری خندان، صدیقه کاشیان*، پیمان رضائیان، محبوبه علم الهدی صفحات 17-24

    پرتودرمانی خارجی به عنوان بخشی از درمان بسیاری از سرطان ها می باشد. با توجه به اینکه امکان اندازه گیری دز جذبی در حین پرتودهی در بدن بیمار وجود ندارد، همواره بررسی صحت و دقت الگوریتم های درمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف از این پژوهش بررسی صحت محاسبات طراحی درمان مبتنی بر الگوریتم پیچش مخروط های فروریخته Collapsed Cone Convolution (CCC) در بافت ریه می باشد. در این پژوهش میزان بار تولید شده در حجم حساس اتاقک یونش PTW-30013 در حالی که اتاقک در فانتوم آب و ماده معادل ریه قرار داشته باشد و تحت تابش فوتون MV 6 شتاب دهنده Primus قرار گیرد با استفاده از کد MCNP محاسبه و در هر دو حالت نیز اندازه گیری شد و به این ترتیب صحت محاسبات تایید گردید. در ادامه میزان دز جذبی در فانتوم ماده معادل ریه به ازای MU 200 پرتودهی محاسبه شد که برابر با cGy 99/154 به دست آمد. این در حالی است که محاسبات طراحی درمان مبتنی بر الگوریتم CCC میزان دز جذبی را به ازای همین میزان پرتودهی cGy 98/163 برآورد می کند که اختلافی بیش از %5/5 بین محاسبات و برنامه طراحی درمان وجود دارد. همچنین اندازه گیری هایی با استفاده از دزیمترهای ترمولومینسانس GR-200 در عمق های مختلف از فانتوم انجام شد که در این حالت نیز اختلاف بین اندازه گیری ها و محاسبات طراحی درمان در حدود %14 برآورد گردید. لذا با توجه به مقدار توصیه شده توسط ICRU می توان نتیجه گیری کرد که این الگوریتم جهت طراحی درمان در بافت هایی از بدن که چگالی کمتر از آب داشته باشند از دقت کافی برخوردار نیست.

    کلیدواژگان: دز جذبی، اتاقک یونش، فانتوم، ماده معادل ریه، سیستم طراحی درمان، الگوریتم CCC
  • سید مصطفی ساداتی*، سید امیرحسین فقهی، خیرالله محمدی صفحات 25-34

    در این مقاله سنتز و مشخصه یابی ترمولومینسانس زیرکونیوم (Zr) پایدار شده با تیتانیوم (Ti) گزارش شده است. برای سنتز مواد از روش احتراقی استفاده شده که روشی مناسب برای تولید مواد لومینسانس می باشد. در ساخت نمونه ها از ناخالصی تیتانیوم با غلظت mol% 2-1/0 استفاده شده است و برای تست های ترمولومینسانس قرص های استوانه ای در ابعاد 5 در 1 میلی متر تهیه شد. تاثیر غلطت تیتانیوم و دمای عملیات حرارتی بر روی مشخصات ساختاری مواد به روش آنالیز پراش پرتو ایکس (XRD)، FTIR و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شده است. آنالیزها نشان دادند که با افزایش ناخالصی تغییری در ساختار ماده اصلی به وجود نیامده است. نمونه های تولید شده دارای فاز مونوکلینیک و تتراگونال بودند که با عملیات حرارتی و افزایش دمای آنیل فاز تتراگونال از بین رفته و تنها فاز مونوکلینیک شکل گرفت. برای بررسی مشخصات ترمولومینسانس (TL)، نمونه ها با چشمه بتای 90Sr در زمان های مختلف تحت تابش قرار گرفته اند. منحنی های درخشندگی به دست آمده نشان دادند که میزان غلظت تیتانیوم و همچنین دمای عملیات حرارتی تاثیر برجسته ای بر حساسیت TL زیرکونیا دارد. نتایج نشان داد بیشترین حساسیت TL مربوط به میزان mol% 1 تیتانیوم می باشد. همچنین بهترین دمای عملیات حرارتی 1100 درجه سانتی گراد به دست آمده و بهترین پاسخ ترمولومینسانس را نشان داده است. همچنین اندازه گیری ها نشان دادند که این ماده برای 1/0 الی 1000 گری دز پرتو بتا پاسخ خطی از خود نشان می دهد. منحنی های درخشندگی به دست آمده دارای 3 قله در دماهای حدودا 114، 175 و 222 درجه سانتی گراد می باشند و قله اصلی دمای 175 درجه می باشد.

    کلیدواژگان: دزیمتری ترمولومینسانس، منحنی درخشندگی، ZrO2:Ti، سنتز احتراقی
  • مطهره شهبازیان، حسینعلی رفیعی پور*، صدیقه فلاحی صفحات 35-46

    در این پژوهش، برای آشکارسازی چشمه های ساطع کننده پرتوهای یون ساز در مجاورت محیط های آبی، حسگر الکتروشیمیایی مبتنی بر الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با نانوکامپوزیت حاوی نانولوله های کربنی کربوکسیل دار- نانوذرات نقره طراحی شده است. این حسگر می تواند آنیون سوپراکسید تولید شده طی فرآیند رادیولیز محیط آبی تحت تابش این پرتوها را شناسایی کند. به این منظور، سطح الکترود کربن شیشه ای ابتدا با نانولوله های کربنی کربوکسیل دار شده و سپس با ترسیب الکتروشیمیایی نانوذرات نقره اصلاح شد. از طیف سنجی های مریی- فرابنفش (UV-Vis) و فروسرخ تبدیل فوریه (FTIR) و همچنین تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) برای مشخصه یابی نانولوله های کربنی کربوکسیل دار، نانوذرات نقره و بررسی روند اصلاح سطح الکترود کربن شیشه ای با این نانوساختارها استفاده شد. در ادامه با استفاده از روش ولتامتری چرخه ای فرآیند کاهش سوپراکسید تولید شده از محلول دی متیل سولفوکسید حاوی پتاسیم سوپراکسید، در سطح الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با نانوکامپوزیت، مورد بررسی قرار گرفت. همچنین با انجام مطالعات کرونوآمپرومتری دو محدوده پاسخ خطی برای سوپراکسید در غلظت های پایین (5/1 تا 43 میکرومولار) و غلظت های بالا (136 تا 323 میکرومولار) و حد تشخیص 39/0 میکرومولار به دست آمد. در پایان، از الکترود کربن شیشه ای اصلاح شده با نانوکامپوزیت حاوی نانولوله های کربنی کربوکسیل دار- نانوذرات نقره برای آشکارسازی پرتوهای یون ساز چشمه های سزیم-137و کبالت-60 استفاده شد. تفاوت مشاهده شده در پاسخ الکتروشیمیایی الکترود مذکور در محیط آبی، قبل و بعد از تابش چشمه ها، نشان دهنده عملکرد مطلوب حسگر طراحی شده در شناسایی سوپراکسید ناشی از تابش چشمه های رادیواکتیو است.

    کلیدواژگان: پرتوهای یون ساز، آنیون سوپراکسید، نانولوله های کربنی، نانوذرات نقره، حسگر الکتروشیمیایی
  • فاطمه الماسی فرد*، مصطفی زاهدی فر، احسان صادقی، مریم کاشفی بیرون صفحات 47-52

    فسفر منیزیم سولفات آلاییده با ناخالصی مس به روش حالت جامد ساخته شد. بیشترین حساسیت ترمولومینسانس در 1/0 مول درصد ناخالصی مس در این نمونه مشاهده شد. خواص ترمولومینسانس این نمونه در پرتودهی گاما مورد بررسی قرار گرفت. محدوده پاسخ خطی دز ترمولومینسانس برای MgSO4:Cu در محدوده Gy1 تا Gy500 تعیین شد. همچنین تکرارپذیری مطلوبی برای این نمونه پس از 10 بار پرتودهی گاما مشاهده شد. پارامترهای گیراندازی برای فسفر منیزیم سولفات آلاییده با مس با استفاده از روش برازش منحنی، به دست آمد. این پارامترها شامل مرتبه سینتیک و انرژی فعال سازی بودند.

    کلیدواژگان: منیزیم سولفات آلاییده با مس، ترمولومینسانس، پاسخ خطی دز، پارامترهای سینتیک، برازش منحنی
  • نیلوفر رفعت متولی، سید هاشم میری حکیم آباد*، علییه حسینیان ازغدی صفحات 53-64

    برآورد دز در فرآیندهای تشخیصی و درمانی پزشکی هسته ای مورد توجه فراوان جامعه بین المللی حفاظت در برابر پرتو است. محاسباتی که تا کنون در پزشکی هسته ای مورد استفاده قرار گرفته است، بر پایه فانتوم های ریاضی است که به دلیل هندسه بسیار ساده و دور از واقعیت خود مورد انتقاد هستند. با توجه به این که فانتوم های بزرگسال مرجع جهانی که توسط ICRP معرفی شده است، مربوط به مشخصات نژاد سفید پوست قفقازی می باشند، انجام محاسبات برای سایر نژادها توسط ICRP توصیه شده است. در این پژوهش به ساخت مدل مرجع ایرانی زن بزرگسال پرداخته شده است و محاسبات دزسنجی داخلی برای چندین رادیوداروی بتازا، گسیلنده گاما و پوزیترون زا در فانتوم های مرجع زن بزرگسال ایرانی و ICRP انجام شده است. برای اندام های اصلی چشمه و هدف، نسبت مقدار S رادیوایزوتوپ های ید-131، تکنسیم-m99 و فلویور-18 در فانتوم مرجع ICRP به ایرانی به ترتیب در بازه 23/1-54/0، 15/1-54/0، و 79/1-77/0 می باشد. بنابراین، ساخت فانتوم مرجع متناسب با قومیت ایرانی برای هر دو جنسیت در تمامی گروه های سنی به منظور تهیه کتابخانه دز برای بیماران ایرانی به نظر ضروری است.

    کلیدواژگان: دزسنجی، مونت کارلو، فانتوم، پزشکی هسته ای
  • مجتبی مکاری*، حسین معینی، محمد اقبالی صفحات 65-71

    پرتوهای یون ساز به واسطه فرآیند های فیزیکی و شیمیایی منجر به شکست های تک رشته ای و دو رشته ای اده و پیچیده و همچنین آسیب بازها در DNA سلول ها می شوند. در این پژوهش، با در نظر گرفتن کلیه فرآیندهای فیزیکی و شیمیایی پرتوهای یون ساز با ماده، آسیب های اولیه DNA به وسیله پرتوهای آلفا MeV 7/5 ناشی از ایزوتوپ رادون 223 محاسبه شده است. احتمال انواع شکست ها بر حسب نوع شکست و میزان انرژی انباشت محاسبه شده و احتمال آسیب های مستقیم و غیرمستقیم به صورت تابعی از تعداد شکست ها بررسی شده است. هم چنین کمیت بازده شکست های دو رشته ای در DNA که در پرتودرمانی بسیار کاربرد دارد، در مولکول های DNA به روش توزیع انرژی انباشت در نمونه ها، محاسبه و با کارهای قبلی مقایسه شده است. مشاهده شد که احتمال شکست های تک رشته ای در انرژی های انباشت کم، بیشتر از گونه های دو رشته ای است و با افزایش انرژی انباشت سهم گونه های دو رشته ای بسیار بیشتر از تک رشته ای می شود. در انرژی های انباشت بالاتر از eV 950، شکست های دو رشته ای پیچیده بسیار افزایش می یابد که این اتفاق می تواند به دلیل انباشت انرژی بیشتر در نوکلیوتیدهای نزدیک به هم در DNA هدف و رسیدن انرژی انباشت کل به آستانه شکست و هم چنین سهم آسیب های غیر مستقیم رادیکال هیدروکسیل، به دلیل بالارفتن تعداد الکترون های ثانویه و افزایش واکنش آن ها با آب پس از حرارتی شدن باشد. با مقایسه با کارهای قبلی مشاهده شد، نتیجه این پژوهش از نزدیکی خوبی به نتایج آزمایش های تجربی برخوردار است.

    کلیدواژگان: رادون 223، پرتوهای آلفا، Geant4، آسیب DNA، آسیب دو رشته ای، شبیه سازی فیزیکی- شیمیایی
|
  • Effat Assar*, Hasan Alehdaghi, Behnam Azadegan, Ali Asghar Mowlavi, Javad Baedi Pages 1-8

    In this work, for the first time, effect of gamma irradiation on the optical properties of CdS (quantum dots) QDs in various concentrations was studied. The aqueous CdS QDs were synthesized in a facile and fast method by using domestic microwave oven.  Three concentration of QDs; 20, 2, 0.4 mg/cc after different administrated dose of gamma irradiation (0-20 kGy) were studied. The results showed increased sensitivity of QDs after gamma irradiation with decreasing of concentration, so that the PL emission was completely vanished for concentration of 0.4 mg/cc after 20 kGy dose of irradiation. The optical results showed QDs were grown under gamma irradiation. Therefore, desired dose measurement can be carried out by choosing appropriate concentration for  gamma dosimetry.

    Keywords: Quantum dots, CdS, Optical properties, Gamma irradiation, Dosimeter
  • Parviz Ghorbani, Daryosh Sardari, Rouhollah Azimirad*, Mohammad Hosntalab Pages 9-16

    The application of large plastic scintillators is widely increasing in the different areas of industry, medicine and security due to technical and economic advantages. One of the main disadvantages of these detectors is the unknown position of Compton edge at gamma ray spectrum. In this research, GEANT4/GATE code has been used to simulate the gamma ray spectrum for different volumes of large plastic scintillator. According to these simulations, the dependence of the Compton edge position, energy resolution at Compton edge and efficiency of the optical photon collection to the scintillator dimensions has been investigated. The simulations showed that the Compton edge position with respect to local maximum at Compton continues strongly depends on the scintillator dimensions. These results were verified by experimental spectrometry.

    Keywords: Large plastic scintillator, Photon collection, Energy calibration
  • Leila Teimoori Khandan, Sedigheh Kashian*, Peiman Rezaeian, Mahboobeh Alamolhoda Pages 17-24

    External radiotherapy is used for treatment of various types of cancers. Due to the impossibility of measuring the absorbed dose delivered to different organs during irradiation, treatment planning systems (TPSs) have been utilized for calculation of absorbed dose before a radiotherapy procedure. Thus, the accuracy and precession of the TPS is essential.The aim of this study is investigation of accuracy the TPS based on Collapse Cone Convolution (CCC) algorithm in a lung tissue equivalent material. The charge generated in the sensitive volume of PTW-30013 ionization chamber in water and lung tissue equivalent phantoms placed in the radiation fields of Primus 6MV linac was calculated using MCNP.4C code and in the ratio of generated charge in this phantom was determined. To validate the simulations, the ratio of generated charge in sensitive volume of ionization chamber in mentioned phantoms was determined experimentally. The agreement between the calculations and measurement confirm the simulation method. The calculated absorbed dose delivered in the lung tissue equivalent material for 200 MU radiation was 154.99 cGy using simulations. The CCC algorithms predicted this value as 163.98 cG. As well as, the absorbed dose in different depths was measured using GR-200 Dosimeters. The relative differences between the values obtained by simulation and CCC algorithm and between the results of TLD measurements and CCC algorithms are more than 5.5% and 14%, respectively. So, by considering the acceptable uncertainties suggested by ICRU for TPS algorithms and the results of this work, it can be concluded that, the CCC algorithm is not sufficiently accurate to determine of absorbed dose delivered to tissues with density lower than water.

    Keywords: Absorbed dose, Ionization Chamber, Phantom, Lung tissue equivalent, Treatment Planning System, CCC Algorithm
  • Seyed Mostafa Sadati*, Seyed Amir Hosein Feghhi, Khirollah Mohammadi Pages 25-34

    Titanium-stabilized Zirconia (ZrO2:Ti) nanoparticles were synthesized by the solution combustion synthesis method. This functional method is used for production of luminescent materials. Ti concentration was between 0.1 to 2 mol %. Nano crystalline tablets of 5 mm diameter and 1 mm thickness were prepared from synthesized powder. The effects of Ti concentration and annealing temperature on the structural properties of the produced sample were analyzed by X-ray diffraction (XRD) patterns, Fourier transformation infrared spectroscopy (FTIR) and scanning electron microscopy (SEM). We reported the thermoluminescent (TL) properties of the ZrO2 doped with Ti exposed to beta radiation from 90Sr. The characterization results showed an appreciable influence of the Ti-dopant on zirconia crystalline phases and the particle sizes. Although the obtained samples contained tetragonal and monoclinic phases, the phase structure of the material changes to monoclinic with heat treatment. Results of FTIR analysis showed that Ti was completely placed in base materialchr('39')s structure. TL glow curves of samples showed that intensities were affected by different amounts of Ti and heat treatment. It was concluded that ZrO2:Ti with 1 mol % and the annealed samples at 1100 ℃ had the highest peak intensity and the best thermoluminescence response. In addition, this sample showed a linear response for beta doses in the range of 0.1 to 1000 Gy. Three peaks were observed in glow curves at 114, 175 and 222 ℃ and the main peak, is at 175 ℃.

    Keywords: Thermoluminescence dosimetry, Glow Curve, ZrO2:Ti, Combustion synthesis
  • Motahareh Shahbazian, Hossain-Ali Rafiee-Pour*, Sedigheh Falahi Pages 35-46

    Widespread use of ionizing radiation in medicine, industry, agriculture, education and research, the increasing production of nuclear waste and nuclear incidents, has exposed humans and organisms to this radiation. Despite the benefits of ionizing radiation, these beams can cause serious damage to living systems. Hence, the need for radiation protection actions requires accurate, fast, inexpensive, and comprehensive detection and dosimetry systems. In this regard, in this paper, an electrochemical sensor based on the carboxylated multi walled carbon nanotubes-silver nano particles (MWCNTs-COOH/AgNPs) nanocomposite modified glassy carbon electrode is designed for superoxide anion detection and measurement. Also, the possibility of ionizing radiation sources detection, by measurement of superoxide which is produced during the radiolysis of aqueous environment under these radiations, is discussed. For this purpose; firstly, the surface of glassy carbon electrode modified with MWCNTs-COOH and AgNPs respectively. Ultraviolet-visible spectroscopy (UV-Vis), fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), and scanning electron microscopy (SEM) images used to characterize the MWCNTs-COOH, AgNPs and study of the glassy carbon electrode modification with MWCNTs-COOH/AgNPs nanocomposite. Then the reduction process of superoxide produced from a solution of dimethyl sulfoxide containing potassium superoxide, on the surface of modified glassy carbon electrode studied, using cyclic voltammetry method. Also, by performing chronoamperometric studies, two linear response limits for superoxide for low concentrations (1.5 to 43 mM) and high concentrations (136 to 323 mM) and detection limit of 0.39 mM was obtained. At the end, the MWCNTs-COOH/AgNPs nanocomposite modified glassy carbon electrode was used for the detection of ionizing radiation emitted from cesium-137 and cobalt-60. The difference between electrochemical responses of the electrode, in the aqueous medium before and after the sources irradiation, attributed to the presence of superoxide and confirmed the successful performance of the sensor.

    Keywords: Ionizing radiation, Superoxide anion, Carbon nanotubes, Silver nanoparticles, Electrochemical sensor
  • Fatemeh Almasifard*, Mostafa Zahedifar, Ehsan Sadeghi, Maryam Kashefi Biroon Pages 47-52

    MgSO4:Cu phosphor was synthesized by solid state method. Optimum concentration of copper was determined at 0.1 mol%. Thermoluminescence characteristics of MgSO4:Cu was studied following gamma irradiation. A linear dose response was observed in dose range of 1Gy to 500Gy. Reusability of this sample was tested after 10 cycles of gamma irradiation and it revealed that the intensity remains approximately unchanged. Kinetic parameters of MgSO4:Cu phosphor including kinetic order and activation energy was calculated by computerized glow curve deconvolution method.

    Keywords: Magnesium sulfate doped with copper, Thermoluminescence, Linear dose response, Kinetics parameters, Deconvolution
  • Niloofar N.Rafat Motevalli, Hashem Miri Hakim Abad*, Elieh Hoseinian Azghadi Pages 53-64

    Estimation of organ doses in diagnostic and therapeutic nuclear medicine procedures is an area of particular concern for radiation protection, in all over the world. The stylized computational phantoms have contributed significantly to radiation dosimetry in nuclear medicine; however, their simplified treatment of human anatomy is being criticized. Due to the fact that the ICRP adult reference phantoms are representative of Caucasian population, dose estimation within other ethnic/racial groups was recommended. In this study, an Iranian adult female reference phantom has been developed and internal dosimetry calculations have been performed for several radiopharmaceutical labelled with beta-, gamma- and positron-emitting radionuclides incorporated into Iranian and ICRP adult female reference phantoms. For main source and target organs, the ratios of S values between ICRP reference phantom to Iranian reference phantom for I-131, Tc-99m and F-18 are 0.54-1.23, 0.54-1.15 and 0.77-1.79, respectively. Therefore, construction of a reference phantom proportional to Iranian ethnicity for both gender in all age groups and performing internal dosimetry calculations to create a library of internal dosimetric data for Iranian patients were confirmed clearly.

    Keywords: Dosimetry, Phantom, Nuclear medicine
  • Mojtaba Mokari*, Hossein Moeini, Mohammad Eghbali Pages 65-71

    The ionizing radiations, through physical and chemical processes, lead to simple and complex single- and double- strand breaks, as well as base lesions to the DNA. In this study, taking into account all the physical and chemical processes involved in the interaction of ionizing radiation with matter, the initial damage induced to DNA was evaluated for 5.7 MeV alpha-rays from Radon 223 isotope. The probability of damage types was calculated in terms of the energy deposition and the probability of direct and indirect damage was investigated as a function of the number of breaks. The results show that, for low deposited energies, the probability of single-strand breaks is more than double-strand breaks. As the amount of the deposited energy increases, this pattern is reversed and the probability of various types of double-strand breaks dominates. The yield of double-strand breaks in the DNA segments, as a main target in radiotherapy, was calculated by the method of energy deposition in DNA samples and compared with previous works. Our results are in good agreement with experimental results.

    Keywords: Radon 223, Alpha particles, Geant4, DNA damage, double strand breaks, Physical, Chemical simulations