فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش در نظام های آموزشی
پیاپی 50 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/07/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • زهرا بهاری، علیرضا کیامنش*، محمدحسین عبداللهی صفحات 7-20

    توانایی خودتنظیمی یکی از عامل‏های مهم در رابطه با بسیاری از پیامدهای مثبت روان‏شناختی است ازاین‏رو ارتقا و آموزش آن به دانش‏آموزان یک ضرورت است. هدف اصلی پژوهش حاضر آزمون اثربخشی آموزش ارتقای کارکردهای اجرایی بر خودتنظیمی بر اساس نقش واسطه ‏ای برنامه ‏ریزی بود. طرح پژوهش از نوع شبه آزمایشی با پیش ‏آزمون- پس ‏آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش ‏آموزان مقطع 2 شهر تهران می‏شد و شرکت ‏کنندگان در پژوهش شامل 40 دانش ‏آموز می‏شد که در سال تحصیلی 98-1397 در مدارس دولتی ثبت‏نام کرده بودند. شرکت‏کنندگان از طریق نمونه‏ گیری در دسترس انتخاب شدند. در گروه آزمایش 20 دانش‏آموز 8 جلسه 90 دقیقه‏ای آموزش دریافت کردند. درحالی‏که اعضای گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. ابزار پژوهش پرسش‏نامه کارکردهای اجرایی (BRIEF) است. برای تحلیل داده ‏ها از مدل‏های ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی در قالب الگوی MIMIC استفاده شد. از یافته‏ های قابل ‏توجه این پژوهش می‏توان به برازش مدل مفهومی و نیز تاثیر مستقیم و غیرمستقیم آموزش مبتنی بر ذهن آگاهی بر خودتنظیمی اشاره کرد. درمجموع برازش مدل نشان‏ دهنده آموزش پذیری خودتنظیمی و نقش متغیر واسطه ‏ای است.

    کلیدواژگان: الگوی MIMIC، برنامه ریزی، خودتنظیمی، کارکردهای اجرایی
  • لیلا شمس نژاد، داود حسینی نسب*، شعله لیوارجانی صفحات 21-35

    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین اضطراب امتحان و انگیزه پیشرفت با خودناتوان‏سازی و اهمال‏کاری تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی تهران بود. روش پژوهش پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی شرق تهران بود که از این جامعه آماری 340 نفر با روش نمونه ‏گیری تصادفی طبقه‏ای نسبی انتخاب شدند و به پرسشنامه ‏های اضطراب امتحان ساراسون (1977)، پرسشنامه انگیزه پیشرفت هرمنس (1970)، پرسشنامه اهمال‏کاری سولومون و راثبلوم (1384) و مقیاس خودناتوان‏سازی جونز و رودوالت (1979) پاسخ دادند. نتایج همبستگی پیرسون نشان داد که بین اضطراب امتحان با خودناتوان‏سازی و اهمال‏کاری تحصیلی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد و بین انگیزه پیشرفت و خودناتوان‏سازی و اهمال‏کاری تحصیلی وجود رابطه منفی و معناداری وجود دارد. نتایج همبستگی کانونی نیز نشان داد که انگیزه پیشرفت به‏ طور منفی و اضطراب امتحان به ‏طور مثبت اهمال‏کاری و خودناتوان‏ سازی دانشجویان را پیش‏بینی می‏کند. نتایج پژوهش حاکی از این است که با افزایش انگیزه پیشرفت و کاهش اضطراب امتحان می‏توان خودناتوان‏سازی و اهمال‏کاری تحصیلی دانشجویان را کاهش داد.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، انگیزه پیشرفت، اهمال‏کاری تحصیلی، خودناتوان‏سازی
  • زهرا سهرابی، فریبرز درتاج*، افسانه لطفی عظیمی صفحات 37-55

    پژوهش حاضر با هدف آموزش خود دلگرم‏ سازی مبتنی بر نظریه آدلر بر خودکارآمدی تصوری و بهزیستی روان‏شناختی دانش‏آموزان دختر مقطع متوسطه انجام شد. روش پژوهش نیمه آزمایشی و طرح پیش‏آزمون-پس‏آزمون و پیگیری 6 ماهه با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش متشکل از کلیه دانش‏آموزان دختر مقطع متوسطه‏ دوم مدارس دولتی شهر تهران بود که در سال 98-1397 مشغول به تحصیل بودند. نمونه‏ی این پژوهش شامل 60 نفر (30 نفر گروه آزمایش و 30 نفر گروه کنترل) بود که با استفاده از روش نمونه‏ گیری تصادفی خوشه‏ای انتخاب شدند و سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه‏ی 90 دقیقه‏ای (هفته‏ای یک جلسه) تحت آموزش خود ‏دلگرم ‏سازی قرار گرفتند و گروه کنترل نیز هیچ آموزشی دریافت نکرد. ابزار استفاده ‏شده در این پژوهش شامل مقیاس خودکارآمدی تصوری دانش‏آموزان جینک و مورگان (1999) و مقیاس بهزیستی روان‏شناختی ریف (1989) بود. برای تجزیه‏ و تحلیل داده ‏ها از روش تحلیل اندازه‏ گیری مکرر استفاده شد. نتایج تجزیه‏ و تحلیل داده ‏ها نشان داد که آموزش خود دلگرم‏ سازی باعث افزایش خودکارآمدی تصوری (01/0 >P) و بهزیستی روان‏شناختی (01/0 >P) دانش‏آموزان شده است و این تاثیر در بهزیستی روان‏شناختی پس از مرحله پیگیری پایدار مانده است. با توجه به اثربخش بودن این آموزش‏ بر افزایش خودکارآمدی تصوری و بهزیستی روان‏شناختی ارایه‏ی این آموزش‏ برای دانش‏آموزان مفید ارزیابی می‏شود.

    کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، خود دلگرم سازی، خودکارآمدی تصوری
  • آرزو ملک نیا، کیانوش هاشمیان*، خدیجه ابوالمعالی الحسینی صفحات 57-78

    هدف این پژوهش تبیین روابط ساختاری بین کیفیت روابط والد-فرزند و جو عاطفی مدرسه با قلدری در مدرسه با ارزیابی نقش میانجی‏گر خودپنداره بود. جامعه آماری دانش‏آموزان متوسطه سال تحصیلی 97-96 تهران بودند که با روش نمونه ‏برداری خوشه‏ای چندمرحله‏ای 205 دانش‏ آموز دختر و 205 دانش‏آموز پسر انتخاب شدند. گردآوری داده‏ها از طریق پرسشنامه قلدری ایلی نویز (2001)، پرسشنامه ارزیابی رابطه والد-فرزند فاین و همکاران (1983)، پرسشنامه خود‏پنداره ساراسوت (1957) و جو اجتماعی- عاطفی مدرسه پاشا امیری (1388) استفاده شد. برایتحلیل از مدل‏یابی معادلات‏ ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که کیفیت رابطه پدر-فرزند ‏با مولفه‏های قلدری و زدوخورد قلدری به‏صورت منفی و با مولفه قربانی آن به‏ صورت منفی همبسته است. کیفیت رابطه مادر-فرزند و مولفه استقلال جو عاطفی مدرسه با هر سه مولفه قلدری به‏صورت منفی همبسته بود. مولفه ساختار جو عاطفی مدرسه تنها با مولفه قربانی قلدری به‏ صورت منفی همبسته بود. مولفه حمایت جو عاطفی مدرسه تنها با مولفه زدوخورد قلدری به ‏صورت منفی همبسته بود. درنهایت همه مولفه‏ های خودپنداره با همه مولفه‏ های قلدری به‏ صورت منفی همبسته بود. ضریب مسیر غیرمستقیم بین آن دو منفی و معنادار است. خودپنداره رابطه بین جو عاطفی مدرسه و قلدری را میانجیگری می‏کند. ضرایب مسیر کل، مستقیم و غیرمستقیم بین کیفیت رابطه والد-فرزند و قلدری منفی معنادار بود. خودپنداره به‏صورت منفی و معنادار رابطه بین کیفیت رابطه والد-فرزند و قلدری را میانجیگری می‏کند. ضریب مسیر بین خودپنداره و قلدری نیز منفی و معنادار بود.

    کلیدواژگان: جو عاطفی مدرسه، خودپنداره، قلدری، کیفیت ارتباط والد-فرزند
  • امین طاهری، عبدالزهرا نعامی*، آزیتا امیر فخرایی، عسکر آتش افروز صفحات 79-96

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر توانمندی منش (شامل خرد، شجاعت، انسانیت، عدالت، میانه‏ روی و تعالی) بر اشتیاق و بهزیستی تحصیلی دانش‏آموزان با میانجیگری استفاده از توانمندی‏ های منش انجام گردید. بدین منظور 354 دانش‏ آموز پایه دوازدهم از مدارس شهرستان قلعه گنج به ‏صورت تصادفی چندمرحله‏ای انتخاب شدند. شرکت‏کنندگان پرسشنامه ‏های ارزش‏ها در عمل (پترسون و سلیگمن، 2004)، بهزیستی مدرسه (تیان و همکاران، 2014)، اشتیاق تحصیلی (منگ و جین، 2016) و پرسشنامه استفاده از توانمندی‏ های منش (گاوینجی و لاینلی، 2007) را تکمیل کردند. برای آزمودن برازش الگوی پیشنهادی و بررسی روابط مستقیم و غیرمستقیم مسیرها، از الگویابی معادلات ساختاری و بوت استراپ استفاده شد. نتایج نشان داد که برخی مسیرهای مستقیم توانمندی‏ های منش به بهزیستی و اشتیاق تحصیلی معنادار بودند اما همه مسیرهای توانمندهای منش بر بهزیستی و اشتیاق تحصیلی از طریق استفاده از توانمندی‏های منش معنادار شدند. بر این اساس مدارس باید فرصت استفاده از توانمندی‏های منش را برای دانش ‏آموزان فراهم کنند. تلویحات کاربردی یافته ‏ها موردبحث قرار گرفت. 

    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، بهزیستی تحصیلی، توانمندی منش
  • طیبه موسوی امیری، عبدالرحیم نوه ابراهیم*، حمیدرضا آراسته، بیژن عبدالهی صفحات 97-126

    هدف از مطالعه حاضر، تدوین الگوی راهبردهای سه‏گانه بین ‏المللی ‏شدن دانشگاه‏ های منتخب دولتی ایران بوده است. این مطالعه از نوع پژوهش‏های کیفی بوده که با استفاده از رویکرد نظریه‏ پردازی داده ‏بنیاد انجام شده است. در این راستا، پدیده محوری مطالعه فوق، عبارت از بین‏ المللی‏ شدن در راستای ماموریت ‏گرایی دانشگاه‏ های دولتی کشور، تعریف شده است. جامعه آماری این پژوهش مشتمل بر مدیران و صاحب‏نظران 16 دانشگاه دولتی منتخب کشور بوده، بنابراین تعداد مشارکت‏ کنندگان با بهره‏ گیری از روش نمونه ‏گیری هدفمند، شامل 82 نفر بوده است که با استفاده از روش مصاحبه نیمه ‏ساختمند در پژوهش مشارکت داشته ‏اند. اعتبار و روایی داده ‏های این پژوهش، با بهره ‏گیری از دو روش بازبینی مشارکت ‏کنندگان و مرور خبرگان، موردبررسی قرار گرفته است. راهبردهای پژوهش متناسب با کارکردهای سه‏ گانه دانشگاه در حوزه ‏های آموزش، پژوهش و خدمات هرکدام با ده مولفه فرعی، به ترتیب با 140، 75 و 120 کد‏باز شناسایی و تحلیل شده است. نتیجه نهایی آن‏که تحقق فرایند بین ‏المللی شدن در دانشگاه‏ های دولتی کشور، نیازمند برنامه‏ ریزی و اقدامات مقتضی و هم‏زمان در هر سه حوزه آموزش، پژوهش و خدمات، از طریق بذل‏توجه کافی نسبت به آن، در مسیر ماموریت‏ گرایی دانشگاه‏ های فوق است.

    کلیدواژگان: دانشگاه، بین ‏المللی شدن، راهبرد، کارکردهای سه ‏گانه دانشگاه
  • احسان طوفانی نژاد*، هاشم فردانش صفحات 127-142

    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر طراحی آموزشی مبتنی بر نظریه حداقلی بر یادگیری و یادداری در درس‏ فناوری اطلاعات بود. روش پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش ‏آزمون و پس‏ آزمون با گروه کنترل و جامعه آماری دانشجویان مقطع کارشناسی در رشته روان‏شناسی که در دانشکده روان‏شناسی و علوم تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی در سال تحصیلی 97-1396 مشغول به تحصیل بود که با روش نمونه ‏گیری در دسترس دو گروه 20 نفری آزمایش و کنترل انتخاب شدند. گروه آزمایش، به مدت 6 جلسه 2 ساعته آموزش را بر اساس طرح درس مبتنی بر نظریه حداقلی گذراندند و گروه کنترل آموزش را به روش رایج دیدند. ابزار اندازه‏ گیری یادگیری و یادداری دو آزمون محقق‏ ساخته بود. به‏ منظور تحلیل داده ‏ها از آزمون آماری تی گروه‏های مستقل به همراه آزمون لوین برای همسانی و ناهمسانی واریانس‏ها استفاده شد. نتایج نشان داد که روش‏های طراحی ‏شده مبتنی بر رویکرد حداقلی بر کیزان یادگیری و یادداری دانشجویان تاثیر مثبت و معناداری دارد (05/0< p).

    کلیدواژگان: آموزش فناوری اطلاعات، آموزش عالی، رویکرد عمل‏گرا، طراحی آموزشی، نظریه حداقلی
  • ریحانه پورحسن، حبیب الله سالارزهی*، سید علیقلی روشن، نور محمد یعقوبی، مسعود دهقانی صفحات 143-162

    هدف کلی پژوهش، ارایه الگوی چهارلایه ‏‏ای امکان‏‏ سنجی و استقرار حکمرانی خوب در آموزش عالی بود. روش پژوهش مطالعه حاضر، فراترکیب و بازنگری در موضوع بود. الگوی حاضر با ترکیب یافته ‏‏های پژوهش‏های کیفی و کمی مرتبط، طراحی شد. درمجموع، 298 مقاله در حوزه حکمرانی خوب در آموزش مورد ارزیابی قرار گرفت و در پایان، 60 پژوهش انتخاب و ابعاد و کدهای مربوط، با تحلیل محتوای پژوهش ‏ها استخراج شد و میزان اهمیت و اولویت هریک با استفاده از آنتروپی شانون تعیین شد. یافته ‏‏ها نشان داد که کدهای ارایه گزارش‏‏های مالی مستمر، مدیریت روند تغییرات در حوزه آموزش و پژوهش بر اساس تغییرات محیط، انعطاف ‏‏پذیری در اجرای قوانین، قانونی‏‏بودن قدرت، تسلط بر مطالب درسی، تجربه تدریس، دارا بودن نیروی انسانی متخصص، از ‏میان ‏برداشتن موانع دسترسی به آموزش، تلاش در جهت ایجاد زمینه مناسب برای بالابردن آگاهی‏‏های عمومی و هماهنگی بین ذی‏‏نفعان در بین ابعاد سه‏‏گانه حکمرانی خوب، دارای بیشترین ضریب اهمیت هستند. الگوی ارایه ‏‏شده در پژوهش حاضر با روش چهار مرحله‏‏ای، گذار از وضعیت موجود به مطلوب در جهت استقرار حکمرانی خوب را به ‏‏صورت اثربخش میسر می‏‏کند.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، حکمرانی خوب، رویکرد فراترکیب
  • فاطمه شعبانی زنگنه، سید رسول حسینی*، محمود صفری صفحات 163-189

    هدف این پژوهش طراحی الگویی جهت ارزیابی کیفیت مبتنی بر توسعه‏ ی کارآفرینی دانشگاهی بود. برای انجام این پژوهش از روش آمیخته (کیفی/نظریه برخاسته از داده ‏ها «داده بنیاد» و کمی/توصیفی- همبستگی) استفاده شد. جامعه آماری بخش کیفی شامل 12 نفر از خبرگان حوزه‏ کارآفرینی بودند که با روش گلوله برفی انتخاب و با ابزار مصاحبه ‏ی عمیق تا رسیدن به حد اشباع نظری در گردآوری داده ‏ها مشارکت داشتند. جامعه ‏ی آماری بخش کمی شامل اساتید و صاحب‏نظران حوزه کارآفرینی در دانشگاه‏های دولتی شهر تهران در سال تحصیلی 97-1396 بودند که با استفاده از فرمول کوکران نمونه آماری مشخص و 113 پرسشنامه‏ ی محقق‏ ساخته جهت گردآوری داده ‏ها، توزیع گردید. روایی و پایایی پژوهش در بخش کمی و کیفی مورد تایید قرار گرفت. برای تحلیل داده ‏های بخش کیفی از روش کدگذاری (کدگذاری باز، محوری و گزینشی)؛ و در بخش کمی از روش معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد؛ ارزیابی کیفیت در دانشگاه ‏ها می‏تواند در دودسته عوامل درونی شامل (محتوای آموزشی، رهبری کارآفرینانه، منابع انسانی، عدالت آموزشی، کیفیت ارزشیابی، بازخورد از عملکرد، کیفیت فناوری اطلاعات، کیفیت فضای کالبدی) و عوامل بیرونی شامل (عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی، عوامل فرهنگی، عوامل جغرافیایی) موردبررسی قرار گرفته و تاثیرگذار باشد. همچنین ارزیابی کیفیت دانشگاه ‏ها در راستای توسعه ‏ی کارآفرینی دانشگاهی پیامدهایی چون (تجاری‏ سازی، پاسخگویی، توسعه‏ ی مهارت‏ های کارآفرینانه، خلق ارزش و توسعه ‏ی اقتصادی) به همراه دارد.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، ارزیابی کیفیت، طراحی، کارآفرینی دانشگاهی
  • سید جلال الدین حسینی ایرج، حسین مهدیان*، محمود جاجرمی صفحات 191-204

    پژوهش حاضر با هدف بررسی روابط نیازهای بنیادین روان‏شناختی و احساس تعلق به مدرسه با نقش واسطه‏ای خودکارآمدی اجتماعی در دانش‏ آموزان دوره متوسطه دوم انجام گرفت. روش پژوهش مطالعه حاضر توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانش ‏آموزان دوره متوسطه دوم شهر مشهد در سال تحصیلی 98-1397 بود. نمونه موردبررسی 369 دانش‏ آموز (پسر و دختر) بودند که به روش خوشه‏ای چندمرحله ‏ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس ارضای نیازهای بنیادین در روابط (لاگواردیا و همکاران، 2000)، پرسشنامه خودکارآمدی اجتماعی نوجوانان (کنلی، 1989) و پرسشنامه احساس تعلق به مدرسه (بری و همکاران، 2005) بود. تحلیل داده‏ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل‏سازی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج حاصل از تحلیل مسیر نشان دادند اثر مستقیم و معناداری میان نیازهای بنیادین روان‏شناختی در ارتباط با معلمان با خودکارآمدی اجتماعی و احساس تعلق به مدرسه وجود دارد. به ‏طوری ‏که نیازهای بنیادین روان‏شناختی و خودکارآمدی اجتماعی 55 درصد از تغییرات احساس تعلق به مدرسه را تبیین می‏کردند. به نظر می‏رسد خودکارآمدی اجتماعی دانش ‏آموزان در رابطه‏ ی نیازهای بنیادین روان‏شناختی و احساس تعلق به مدرسه نقش واسطه‏ ای داشته باشد.

    کلیدواژگان: احساس تعلق به مدرسه، خودکارآمدی اجتماعی، نیازهای بنیادین روان‏ شناختی
|
  • Zahra Bahari, Alireza Kiamanesh *, MohammadHossein Abdolahi Pages 7-20

    The ability to self-regulate is one of the most important factors in relation with many positive psychological outcomes and should be fostered especially in students. The aim of the present study was to test the effectiveness of executive functions education on self regulation base on mediator role of planning. The research design was semi-experimental design with pretest-posttest with control group. The statistical population of this study was all students in the fifth, sixth and seventh grade in the 2nd district of Tehran. The participants were 40 students who were enrolled in schools in academic year of 2018-19. These participants selected through convenience sampling. In the experimental group, 20 students received 8 sessions of 90 minutes of training, while the members of the control group received no training. The research tool was The Behavior Rating Inventory of Executive Function. For analysis of data, structural models with partial least squares approach were used in the form of MIMIC model. From significant findings of this study, we can mention the fitting of the conceptual model as well as the direct and indirect effect of executive functions education on self regulation. In sum the fitting model showed the importance of training and mediator variable.

    Keywords: Executive Functions, Planing, Self Regulation, Mimic Model
  • Leyla Shamsnezhad, Davoud Hosseini Nasab *, Sholeh Livarjani Pages 21-35

    The aim of this study was to investigate the relationship between test anxiety and motivation to progress with self-disability and academic procrastination in students of Tehran University of Applied Sciences. The research method of the present study is descriptive-correlational. The statistical population of this study includes all students of East Tehran University of Applied Sciences. 340 people were selected from this statistical population by multi-stage random sampling method. The negligence of Solomon and Rothblum (2005) and Edward E. Jones's (1979) self-restraint scale were answered. The results of Pearson correlation showed that there is a positive and significant relationship between test anxiety and academic self-efficacy and there is a negative and significant relationship between achievement motivation and self-efficacy and academic achievement. Negativity and test anxiety positively predict students' procrastination and self-empowerment. The results of the study indicate that by increasing the motivation to progress and reduce the anxiety of the exam, it is possible to reduce the students' self-disability and academic procrastination.

    Keywords: Exam Anxiety, motivation for progress, Self-Disability, academic procrastination
  • Zahra Sohrabi, Fariborz Dortaj *, Afsaneh Lotfi Azimi Pages 37-55

    The purpose of the present study is to investigate the training of self-encouragement based on the Adler's theory of percieved self-efficacy and Psychological well-Being of female high school students. This study method was quasi-experimental design with pretest, posttest, control group and follow-up after 6 months. The population of this study was all high school girl students in Tehran during the academic year 2018-19. The sample consisted of 60 students (30 participants for each group) who were selected by cluster random sampling method, then the experimental group received training self-encouragement for eight 90-minute sessions once a week in group form, meanwhile the control group did not receive any training. The instrument used in this study was Morgan-jinks's percieved self-efficacy scale (1999) and Ryff's Psychological well-Being scale (1989). Data were analyzed using repeated measurements design. The results indicated that self-encouragement training on perceived Self-efficacy (p < 0/01) and Psychological well-Being (p < 0/01) caused to increase their amount. And that this effect in Psychological well-Being remained stable after the follow-up phase. Regarding the effectiveness of this training on increasing the perceived Self-efficacy and Psychological well-Being, this training is evaluated useful for students.

    Keywords: perceived Self-efficacy, Psychological Well-Being, Self-encouragement
  • Arezoo Malaknia, Kianoosh Hashemian *, Khadijeh Abolmaali Alhoseini Pages 57-78

    Abstract The purpose of this study was to explain the structural relationships between the quality of parent-child relationships and the emotional atmosphere of the school with bullying in the school by assessing the role of mediator of the self-concept. The statistical population consisted of high school students in Tehran from 97 to 96 years old. A multi-stage cluster sampling method was used to select 205 female students and 205 boys students. Data collection was done through the Illinois bullying inventory questionnaire (2001), Fayn's parent-child relationship assessment questionnaire, Moreland and Schwalbel (1983), Saraswot's self-concept questionnaire (1957), and socio-emotional atmosphere of Pasha Amiri school (2009). . For analysis, structural equation modeling was used. The results showed that the quality of father-child relationship with the components of bullying and bullying was negatively correlated with the victim's component. The quality of maternal-child relationship and the component of emotional atmosphere's independence were correlated negatively with all three components of bullying. The component of the emotional atmosphere of the school was correlated negatively with the victim's component of the bullying. The component of the school's emotional atmosphere was negatively correlated with the components of bullying. Finally, all components of self-concept correlated negatively with all components of bullying. Keyword:bullying, self-concept, parent-child relationship quality, emotional atmosphere of school

    Keywords: bullying, self-concept, parent-child relationship quality, emotional atmosphere of school
  • Amin Taheri, AbdoAlzahra Naami *, Azita Amir Fakhraei, Askar Atash Afrooz Pages 79-96

    The aim of this study was to investigate the effect of character strengths on academic well-being and academic engagement with mediating of use of character strengths. For this purpose, 354 students were selected by multistage random sampling from twelve schools of Ghale Ganj city, that filled out the Values in Practice Questionnaire (Patterson & Seligman, 2004), School Well-being Questionnaire (Tian, Wang, and Hanbury, 2014), Academic engagement Questionnaire (Meng & Jin, 2016), and the use of Character Strength Questionnaire (Gavinji and Linley ,2007). The structural equation modeling and bootstrapping method was used to test the proposed model and relationship between paths. The results showed that some of direct paths of character strengths to academic engagement and well-being academic were significant but all of indirect paths of character strengths to academic well-being and academic engagement through the use of the character strength were positive and significant. Accordingly, schools should be creating opportunity that students can used of their strengths.

    Keywords: of character strength, academic engagement, academic well-being
  • Tayebeh Musavi, Abdolrahim Navehebrahim *, Hamidreza Araste, Bijan Abdollahi Pages 97-126

    The purpose of the present study was to develop a model of the three strategies of internationalization of selected public universities in Iran. This study is a qualitative research that has been carried out using data base theory theory. In this regard, the central phenomenon of the above study is defined as internationalization in line with the mission of state universities in the country. The statistical population of this study consisted of managers and experts of 16 selected public universities of the country including: Tehran, Shahid Beheshti, Tarbiat Modarres, Kharazmi, Amir Kabir, Sharif Sanat, Science and Technology, Allameh Tabatabai, Khajeh Nasir, Al-Zahra, Ferdowsi Mashhad, Shiraz, Isfahan, Tabriz, Isfahan Industrial and Zanjan basic sciences, and the number of participants using purposeful sampling method was 82 people. The validity and reliability of the data were investigated using two methods of participant review and expert review. Research strategies have been identified and analyzed in accordance with the three functions of the university in the fields of education, research and services, each with ten components, with 140, 75 and 120 open codes, respectively. The end result is that internationalization of public universities in the country requires proper planning and simultaneous actions in all three areas of education, research and services through sufficient attention given to the mission orientation of the above universities.

    Keywords: university, Internationalization, strategy, University Triple Keys
  • Ehsan Toofaninejad *, Hashem Fardanesh Pages 127-142

    The purpose of this study was to investigate the effect of the minimalism theory on learning and retention of learners in IT courses. Minimalist Theory consists of a basic framework that combines self-directed learning activities with technology, which emphasizes the importance of the real activities and experiences of learning. This theory supports the rapid achievement of real and practical goals at the beginning of education and emphasizes the importance of designing for identifying and correcting learning errors as a training principle. The research method was quasi-experimental with the control group. The participants included 40 undergraduate students in psychology who studied at the Allameh Tabataba'i University School of Psychology and Education in the academic year of 2017-18. Experimental and control group was selected from among the students in psychology. The experimental group trained on the basis of the minimalism theory, and the control group was trained in a traditional way. The pre-test and post-test was designed by the researcher. The reliability of each test was 0.90 and 0.88 respectively, which is greater than 0.05. The results showed that the scores of the experimental group, which were trained by the method based on the minimalism theory, were higher than the scores in the control group that were trained in the traditional way. Therefore, a method based on a minimalism theory in computer software training leads to increased learning and retention of learners.

    Keywords: minimalism theory, Instructional Design, Higher education, pragmatic approach, teaching IT
  • Reyhaneh Pourhassan, Habibollah Salarzehi *, Seyyed Aligholi Roshan, NoorMohammad Yaghoubi, Masood Dehghani Pages 143-162

    The overall goal of the study was to provide a four-tier model of feasibility and effective deployment of good governance in higher education. The research method of the present study is meta-synthesis and revision of the subject. The findings of relevent qualitative and quantitative research were combined and the present model was designed. A total of 298 articles in the field of good governance in education were evaluated, and at the end, 60 studies were selected and by analyzing their content, the relevant dimensions and codes were extracted and the importance and priority of each was determined using Shannon entropy. The findings showed that the codes for continuous financial reporting, managing the process of change in education and research based on environmental changes, flexibility in law enforcement, the legitimacy of authority, mastery of curriculum, teaching experience, having skilled staff, removing barriers Access to education, efforts to create the right environment for raising public awareness, and coordination among stakeholders among the three dimensions of good governance are most important. The four-step model presented in the present study enables the transition from the current situation to the optimal one for establishing good governance effectively.

    Keywords: higher education, Good Governance, Meta-Synthesis Approach
  • Fatemeh Shabani Zangeneh, Rasul Hosseini *, Mahmoud Safari Pages 163-189

    This study aims at designing a quality assessment model with academic entrepreneurship development approach.The mixed method (qualitative/descriptive Grounded Theory and quantitative / descriptive-correlational) is used to do this research. Its statistical population in qualitative section included 12 experts in entrepreneurship field selected by snowball method and they participated in data collection by deep interviewing tool until reaching the theoretical saturation level. The statistical society in its quantitative part includes professors and experts in entrepreneurship field at public universities of Tehran in academic year of 2017-18. The statistical sample is determined using Cochran formula, and 113 researcher-made questionnaires are distributed to collect data. The research validity and reliability in quantitative and qualitative sections are confirmed. To analyze data, coding method (open, axial, and selective coders) is used in qualitative, and the structural equation method in quantitative section. The research results reveal that quality assessment in universities may be investigated in two categories of internal factors(educational content, entrepreneurial leadership, human resources, educational justice, quality of evaluation, performance feedback, quality of information technology, quality of physical space) and external factors(Economic factors, social factors, cultural factors, geographical factors) to be examined and influenced.Furthermore, the quality assessment of universities for the academic entrepreneurship development have implications (commercialization, accountability, entrepreneurial skills development, value creation, and economic development).

    Keywords: Higher education, quality evaluation, Designing, academic entrepreneurship
  • Seyyed Jalal Hosseini Iraj, Hossein Mahdian *, Mahmoud Jajarmi Pages 191-204

    The purpose of this study was to investigate the relationship between basic psychological needs and the sense of connectedness with School with the role of social self-efficacy mediators in secondary high school students. The research method was descriptive- correlational. The statistical population of the study consisted of all secondary high school students in mashhad in the academic year of 1397-98. The sample consisted of 369 students (boys and girls) selected by multistage cluster sampling. the tools of this study included the satisfaction psychological needs scale in relationship (La Guardia, Ryan, Couchman, & Deci, 2000), the Adolescents' Social Self-efficacy Questionnaire (Connolly,1989), and the sense of connectedness with School questionnaire (Brew, Beatty, and Watt , 2005). Data were analyzed using pearson correlation coefficient and structural equation modeling. The results of the path analysis showed that there is a direct and significant effect between satisfying the basic psychological needs of teachers with social self-efficacy and the sense of connectedness with School. So that the basic Psychological needs and social self-efficacy account for 55 percent of the change in the sense of connectedness with School. Students social self-efficacy seems to play a mediating role in relation to basic Psychological needs and the sense of connectedness with School.

    Keywords: Sense of connectedness with School, social self-efficacy, basic psychological needs