فهرست مطالب

پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی - پیاپی 19 (بهار و تابستان 1398)

نشریه پاسداری فرهنگی انقلاب اسلامی
پیاپی 19 (بهار و تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا وصفی، یاسر فیض اللهی* صفحات 1-21

    قدرت نرم توانایی تاثیرگذاری بر دیگران برای کسب نتایج مطلوب از طریق جذابیت به جای اجبار یا تطمیع است. بررسی وضعیت پژوهش های انجام شده توسط پژوهشگران حوزه قدرت نرم، علاوه بر اینکه سطح توانمندی علمی و میزان تاثیر آنان را در توسعه علمی نشان می دهد، می تواند به عنوان معیار مناسبی با هدف ارزیابی علمی این جامعه، برای ارتقای علمی موردتوجه مسیولان قرار گیرد. هدف پژوهش حاضر بررسی شبکه هم تالیفی نویسندگان حوزه قدرت نرم در ایران است. این پژوهش از نوع علم سنجی بوده و با رویکرد تحلیل شبکه اجتماعی و با استفاده از نرم افزار نود ایکس ال انجام گرفته است. جامعه مورد بررسی تمامی مقالات حوزه قدرت نرم بوده که در پایگاه مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (sid) و پایگاه سیولیکا نمایه شده اند. یافته های پژوهش نشان داد که در طول دوره مورد بررسی، 174 مقاله با موضوع قدرت نرم در این پایگاه ها نمایه شده اند. این مقالات توسط 348 نویسنده نوشته شده اند. بررسی ها نشان می دهد که میزان همکاری علمی در بین نویسندگان حوزه قدرت نرم پایین است. در ادامه فعال ترین نویسندگان حوزه قدرت نرم بر حسب تعداد گره، بیشترین مرکزیت بینابینی و بیشترین مرکزیت بردار ویژه مشخص شده اند.

    کلیدواژگان: قدرت نرم، هم تالیفی، تحلیل شبکه اجتماعی، ترسیم نقشه علمی، نرم افزار Nodexl
  • مجید رضائیان، یوسف خجیر* صفحات 23-48

    این مقاله حاصل پژوهش میدانی درباره میزان مصرف رسانه ای جوانان و رابطه آن با انقلابی گری است. جامعه آماری در این پژوهش جوانان 15 تا 29 سال شهر تهران و حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران، 384 نفر محاسبه شد که برای کاهش خطا، حجم نمونه به 392 نفر افزایش یافت. برای نمونه گیری از روش تصادفی طبقه ای توزیع به نسبت، استفاده شد. گردآوری داده ها با استفاده از شیوه پیمایش و ابزار پرسشنامه انجام گرفت. یافته های تحقیق حاکی از آن است که 5/0 درصد پاسخگویان از نظر انقلابی گری در سطح کم، 3/27 درصد در سطح متوسط، 2/48 درصد در سطح زیاد و 24 درصد در سطح بسیار زیاد قرار دارند. در این میان مولفه هدف گیری آرمان های انقلاب (با میانگین[1] 36/4) از بیشترین امتیاز برخوردار بوده و پس ازآن به ترتیب مولفه های تقوای دینی و سیاسی (31/4)، دشمن شناسی (14/4)، پایبندی به مبانی و ارزش های اساسی (89/3) و پایبندی به استقلال کشور (85/3) قرار دارد. همچنین یافته ها نشان می دهد، مصرف رادیو و تلویزیون داخلی با انقلابی گری دارای همبستگی مثبت و مصرف رسانه هایی از قبیل شبکه های ماهواره ای فارسی زبان خارجی، شبکه های رادیویی خارجی، اینترنت، شبکه های اجتماعی، نرم افزارهای پیام رسان و سینما دارای همبستگی منفی با این متغیر است. همچنین بین مصرف روزنامه، نشریات و مجلات و انقلابی گری رابطه همبستگی وجود ندارد. [1]. میانگین در طیف پنج درجه ای لیکرت از گزینه خیلی کم (1) تا خیلی زیاد (5) سنجیده شده است.

    کلیدواژگان: آرمان خواهی، ارزش ها، استقلال طلبی، انقلابی گری، مصرف رسانه ای
  • سید محمدرضا رشیدی آل هاشم*، علی باقی صفحات 49-86
    مکان های مذهبی می توانند با پویا کردن محیط و گسترش فعالیت های خود در حوزه های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در پیشرفت گردشگری مذهبی کشور نقش مهمی ایفا کنند. هدف این پژوهش، مطالعه ی نقش گردشگری مذهبی و توانمندی های حسینیه ی اعظم زنجان است. پژوهش حاضر از نوع کاربردی و با روش پیمایشی انجام شده است. اطلاعات موردنیاز با ابزارهای مصاحبه، پرسشنامه جمع آوری شده اند. جامعه آماری پژوهش به اندازه گستردگی شرکت کنندگان در مراسم های حسینیه اعظم در سال 1396 است که به دلیل ناشناخته بودن شمار شرکت کنندگان با فرمول ویژه ی چنین وضعیتی در کوکران 385 نفر، نمونه تصادفی انتخاب شده است. روایی ابزار صوری بوده و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ برای متغیرهای مطالعه بین 70/. تا 85/. به دست آمده است. در فرآیند پژوهش به کمک نرم افزار آماری spss ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و برای بررسی مطالعه نقش حسینیه ی اعظم زنجان در پیشرفت گردشگری مذهبی زنجان، بکار گرفته شد. برابر یافته های پژوهش با بررسی توانمندی ها و ظرفیت های این مکان مقدس، چنین نقشی تایید شده است. ضریب تاثیر حسینیه اعظم در «ایجاد مشاغل تخصصی» 091/0% در «رشد بهبود درآمدها و نذورات» بیش از 063/%، «افزایش خدمات رفاهی استان» 469/0% و «بهبود فرهنگ دینی» از 338 /0% می باشد. از یافته های پژوهش می توان به نقش جذابیت های مراسم ها و مکان های مذهبی برای جذب گردشگران درونی و بیرونی، اثرهای ورود گردشگران به این منطقه و بسترسازی مناسب گردشگری مذهبی در باورها و اعتقادات اشاره کرد.
    کلیدواژگان: مکان های مذهبی، گردشگری مذهبی، پیشرفت، حسینیه ی اعظم زنجان
  • فریدون یزدانی، فرامرز محمدی پویا*، زهرا بیجنوند صفحات 87-111
    پژوهش حاضر در پی آن است که مصادیق ساحت های شش گانه ی تربیتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش را در قرآن کریم به روش تحلیل محتوای کیفی از نوع قیاس عملی احصاء نماید. بدین منظور ابتدا به تحلیل مولفه های ساحت های شش گانه ی تربیتی بر اساس اهداف مندرج در مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی جمهوری اسلامی ایران پرداخته شده و سپس مولفه های استخراج شده توسط تعدادی از صاحب نظران علوم تربیتی و دینی مورد اعتبار بخشی قرار گرفتند. برای ساحت تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی 43 مولفه، ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی 15 مولفه، ساحت تربیت زیستی و بدنی 4 مولفه، ساحت تربیت زیبایی شناختی و هنری 4 مولفه، ساحت تربیت اقتصادی و حرفه ای 2 مولفه و برای ساحت تربیت علمی و فناوری 5 مولفه استخراج شده است. سپس با استفاده از روش تحلیل محتوا، متن کامل قرآن کریم بر اساس مولفه های هر یک از ساحت های شش گانه تربیتی مورد تحلیل کیفی قرار گرفت و مصادیق مرتبط با هر یک از مولفه ها احصاء گردید. یافته ها حاکی از آن است که اولا گزاره های تربیتی سند تحول بنیادین با آموزه های قرآن کریم همسویی داشته و ثانیا چنانچه این مصادیق و آموزه ها در فرایند تعلیم و تربیت به کار گرفته و سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به درستی عملیاتی شود، می توان انتظار تربیت متربیانی در راستای آموزه های قرآنی را داشت.
    کلیدواژگان: قرآن کریم، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، ساحت های شش گانه ی تربیتی، تحلیل محتوا
  • علیرضا قاسمی زاد* صفحات 113-135
    هدف این پژوهش، شناسایی مشکلات ارتباط حوزه و دانشگاه و ارایه راهکارهای مناسب است. در این تحقیق از روش پژوهش ترکیبی متوالی اکتشافی استفاده شده است. در بخش کمی از نظریه برخاسته از داده ها و در بخش کیفی از روش توصیفی پیمایشی استفاده شده است. ابزار تحقیق، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کیفی پرسشنامه محقق ساخته است. در بخش کیفی از روش نمونه گیری هدفمند، استفاده شد. تعداد نمونه ها در مطالعه حاضر بر اساس اصل اشباع نظری 20 نفر بود ولی برای اطمینان بیشتر از نتایج مصاحبه تا نفر بیست و پنجم ادامه پیدا کرد و اعتبار یابی از روش قابلیت باورپذیری، قابلیت انتقال پذیری، قابلیت اطمینان پذیری و قابلیت تایید پذیری انجام شد. در بخش کمی از روش تصادفی طبقه ای استفاده و برای روایی پرسشنامه نیز از روش محتوایی استفاده شده است و آلفای کرانباخ کلی پرسشنامه 91/0 محاسبه شد. یافته ها نشان می دهد که مولفه های اساسی مشکل ارتباط بین حوزه و دانشگاه شامل تعارض، معرفت شناختی و شناخت و نگرش می باشد. همچنین یافته ها در بخش کمی نشان می دهد که از دید حوزویان و دانشگاه، مولفه تعارض مهم ترین عامل مشکلات تعامل بین حوزه و دانشگاه می باشد. مهم ترین عامل ایجاد مشکلات بین حوزه و دانشگاه از نظر حوزویان، نفوذ دشمن در دانشگاه و حوزه و تلاش بر ایجاد تفرقه بین دو قشر و از دید دانشگاه، کمبود فضای هم اندیشی و عدم آشنایی با بینش ها و نگرش های یکدیگر بیان شده است.
    کلیدواژگان: ارتباط، حوزه، دانشگاه، تعامل حوزه و دانشگاه
  • زیبا دمادم*، فاطمه گراوند صفحات 137-168
    هدف تحقیق حاضر، بررسی عوامل اجتماعی موثر بر وقوع وندالیسم در بین دانش آموزان مقطع دبیرستان (مورد مطالعه، شهرستان شوش) می باشد. به لحاظ نظری از تیوری ارتباط نسبی ساترلند، نظریه کلوارد واوهلین، نظریه آنومی دورکیم، فشار ساختاری مرتن و پیوند اجتماعی هیراشی و ساختار خانواده گود جهت بررسی فرضیه ها استفاده شده است. روش تحقیق این مقاله کمی و پیمایشی می باشد. حجم نمونه 400 نفر بوده است. بر اساس جدول مورگان برای جامعه آماری 2400 نفری حجم نمونه باید 331 نفر در نظر گرفته شود، اما به منظور دقت بیشتر حجم نمونه در پژوهش حاضر 400 نفر در نظر گرفته شده است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار Spss نسخه 22 استفاده شده است. برای تحلیل داده ها، در سطح توصیفی از شاخص های گرایش مرکزی، پراکندگی و در سطح استنباطی از روش همبستگی و رگرسیون استفاده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که متغیرهای عزت نفس، فشار مالی، برچسب خوردن، کنترل و نظارت خانوادگی، پایبندی به ارزش های مذهبی و هنجارها و قوانین اجتماعی، فقر عاطفی، میزان استفاده از رسانه های جمعی و نوع محتوای منتقل شده از رسانه ها با وندالیسم رابطه معناداری دارند. نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که از میان این متغیرهای مستقل هفت گانه، متغیرهای برچسب خوردن، کنترل و نظارت خانوادگی، پایبندی به ارزش ها و هنجارهای مذهبی و قانونی، میزان استفاده از رسانه ها و فقر عاطفی تاثیر معناداری بر رفتارهای وندالیسمی نوجوانان پسر داشته اند و توانسته اند 54 درصد از واریانس رفتارهای وندالیستی را تبیین کنند. همچنین از میان این متغیرها، متغیر فقر عاطفی بیشترین تاثیر را بر ارتکاب رفتارهای وندالیستی نوجوانان داشته است.
    کلیدواژگان: وندالیسم، فقر عاطفی، پایبندی به ارزش های و هنجارها، کنترل و نظارت خانوادگی، نوجوانان
  • محسن رادمهر*، سید محمدرضا رشیدی آل هاشم، محسن هادی طحان، غلامعلی رنجبر صفحات 169-209

    در اندیشه ی مقام معظم رهبری، «نیروی انسانی جوان و کارآمد با زیربنای ژرف و اصیل ایمانی و دینی» مهم ترین گنجایش امیدبخش کشور برای ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (ارواحنافداه) به شمار می آید. ایجاد «تمدن نوین اسلامی» به عنوان «هدف»، «آرمان» و «خط کلی نظام اسلامی» همواره مورد پافشاری مقام معظم رهبری بوده است. مسئله ی «نیروی انسانی جوان و پویا» در تراز این تمدن یکی از مهم ترین بخش های این نظریه ی متعالی است. چه جوانانی می توانند شانه های خود را زیر بار این مسئولیت سنگین قرار داده و سرافرازانه از آن بیرون بیایند؟! یا به عبارت دیگر شاخص ها، ویژگی ها و بایسته های جوانان تمدن ساز در تراز نظام انقلابی چیست؟!ازآنجاکه گفتمان انقلاب اسلامی متاثر از اندیشه های حضرت آیت الله خامنه ای بوده و اندیشه های معظم له یکی از منابع اصلی و بالادستی برای روشن نمودن مسیر انقلاب به شمار می آید، این پژوهش کوشیده است که این شاخصه ها، ویژگی ها و الزامات را از نگاه ایشان مورد واکاوی و بررسی قرار دهد. در این مقاله با استفاده از روش تحلیل مضمون، به بررسی بیانات، سخنرانی ها، پیام ها و مکتوبات معظم له در طول زعامت ایشان پرداخته شده و از این رهگذار، شاخص ها و بایسته هایی استخراج شده است. برابر یافته های این پژوهش، مولفه ها و شاخص هایی چون «معنویت»، «عدالت خواهی»، «بصیرت»، «انقلابی گری»، «علم»، «خودباوری»، «اثرگذاری» و «اخلاق مداری» در نوجوانان و جوانان این مرز و بوم باید نهادینه شود، تا تمدن نوین اسلامی که برآیند انقلاب اسلامی و جبهه مبارزه با تمدن مادی است شکل بگیرد.

    کلیدواژگان: جوانان تمدن ساز، تراز نظام انقلابی، تمدن نوین اسلامی
  • محمدحسن مسلمی* صفحات 211-245

    معاندان و دشمنان معاصر بر این عقیده اند که تهدید نرم در حوزه فرهنگی، می تواند باورها و نگرش مردم در جوامع دینی به ویژه جمهوری اسلامی ایران را دستخوش تغییر کرده و سپس زمینه رویارویی آن ها با نظام سیاسی حاکم را فراهم و در نتیجه امنیت کشور را با چالش مواجه نماید. در این پژوهش، بحث «انحراف جوامع بشری از دین و فطرت الهی» بدوا یکی از ابعاد مفروض تهدید نرم فرهنگی انگاشته شده و تلاش گردیده است که با مطالعه منابع اسلامی و به طور خاص، قرآن کریم و سیره نبوی، مولفه های آن شناسایی و احصاء شود. نوع تحقیق؛ نظری و کاربردی- توسعه ای و روش تحقیق آن، داده بنیاد (گراندد تیوری) به شیوه کیفی می باشد. داده های آن به صورت کتابخانه ای و میدانی، با استفاده از ابزار فیش برداری و مصاحبه با مراجعه به جامعه آماری تحقیق شامل آیات و تفاسیر قرآن کریم با رویکرد فرهنگی- تربیتی و کتب سیره نبوی گردآوری و اعتبار و پایایی آن نیز از طریق کشف و بازرسی در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی به تایید 44 نفر افراد خبره و صاحب نظر رسیده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که بحث «انحراف جوامع بشری از دین و فطرت الهی» از جمله ابعاد تهدید نرم فرهنگی است که علیه مرجع امنیت اسلامی کاربرد دارد و مولفه های آن شامل «اشاعه فحشا و منکر در جامعه»، «زمینه سازی برای انحرافات مردم»، «ترویج برنامه های هنری و سرگرمی های مخرب»، «تهاجم فرهنگی و تبلیغاتی علیه دین و مذهب»، «بدعت و نوآوری در دین»، «ممانعت از رشد آگاهی و بصیرت دینی جامعه»، «دورویی در گفتار و کردار»، «اشرافی گری و دنیاگرایی»، «تطمیع و اغوا»، «اضلال و انحراف در جامعه»، «اختلاف و تفرقه افکنی» و «دامن زدن به اختلافات دینی و مذهبی» می باشد.

    کلیدواژگان: تهدید نرم فرهنگی، قرآن کریم، سیره نبوی، امنیت، انحراف جامعه
|
  • Mohammadreza Vasfi, Yaser Feizollahi * Pages 1-21

    Soft power is the ability to influence others to achieve optimal results through attractive rather than compulsory or despised. The study of the researches conducted by researchers in the field of soft power, in addition to showing their level of scientific capability and their impact on scientific development, can be considered as an appropriate criterion for scientific evaluation of this society for scientific promotion of the authorities. The aim of this study was to investigate the co-authoring network of soft power writers in Iran. This study is a scientometrics study and was conducted using social network analysis approach using 90XL software. The study population consisted of all articles in the field of soft power indexed in scientific information center of Jihad University (sid) and Siolika database. The findings showed that during the period of study, 174 articles with soft power were indexed in these databases. These articles are written by 348 authors. The survey shows that the amount of scientific cooperation among authors in the soft power field is low. The most active authors of soft power field were identified according to the number of nodes, the highest interstitial centrality and the highest specific vector centrality.

    Keywords: Soft Power, Co-Authorship, Social Network Analysis, Scientific Mapping, Nodexl Software
  • Majid Rezaeean, Yusef Khajir * Pages 23-48

    This article is the result of a field study on the amount of media consumption of young people and its relationship with revolutionism. The statistical population of this study was young people 15-29 years old in Tehran and the sample size was calculated 384 people using Cochran formula which to reduce error, the sample size increased to 392 people. Stratified random method was used to sampling. Data were collected using survey method and questionnaire. The findings indicated that 0.5% of respondents were at low, 27.3% at moderate level, 48.2% at high level and 24% at very high level. The targeting component of revolutionary ideals (with an average of 4.36) had the highest score and then the components of religious and political pietry (4.31), animosity (4.14), adherence to basic principles and values (3.89) and adherence to the independence of the country (3.85) were respectively. The findings also show that domestic radio and television consumption has a positive correlation with revolutionism and media consumption such as foreign Persian satellite networks, foreign radio networks, internet, social networks, messaging software and cinema has negative correlation with this variable. There is no correlation between newspaper consumption, journals and journals and revolutionism.

    Keywords: Idealism, Values, Independence, Revolutionaryism, Media Consumption
  • Seyed Mohammad Reza Rashidi Al Hashem *, Ali Baghi Pages 49-86
    Religious places can play an important role in the development of religious tourism by dynamicing the environment and expanding their activities in various cultural, social, political and economic fields. The aim of this study was to investigate the role of religious tourism and Hosseiniyeh Azam capabilities in Zanjan. This study was an applied survey. Data were collected using interview selected questionnaires. The statistical population of the study is as large as the participants in Hosseiniyeh Azam ceremonies in 2017, which due to unknown number of participants with special formula of this situation in Cochran 385 people, a random sample was selected. Validity of the instrument was face and its reliability was between 70 and 70 using Cronbach's alpha for study variables. Up to 85/. Obtained. Pearson correlation coefficient, regression and hosseiniyeh azam role in religious tourism development in Zanjan were used in the research process using SPSS software. Equal to the findings of this study, this role has been confirmed by investigating the capabilities and capacities of this holy place. The impact coefficient of Hosseiniyeh Azam in creating specialized jobs was 0.091% in "growth of income and income improvement" more than 0.063%, "increase of welfare services in the province" 0.469% and "improvement of religious culture" from 0.338%. The findings of the study include the role of attractions of religious ceremonies and places to attract inner and outer tourists, the effects of tourists' entry into this region and appropriate bedside of religious tourism in beliefs and beliefs.
    Keywords: Religious Places, Religious Tourism, Progress, Great Hosseinia of Zanjan
  • Fereidoun Yazdani, Faramarz Muhammdi Pouya *, Zahra Bijnvand Pages 87-111
    The present study seeks to determine the instances of the six educational areas of the document of fundamental transformation of education in the Holy Quran by qualitative content analysis of practical analogy. For this purpose, first, the components of the six educational areas were analyzed based on the objectives set forth in the theoretical foundations of fundamental change in the formal and general education system of the Islamic Republic of Iran and then the extracted components were validated by a number of educational and religious scholars. For the field of doctrinal, religious and moral education, 43 components, social and political education, 15 components, 4 components of physical and physical education, 4 components of aesthetic and artistic education, 2 components in economic and professional education, and 5 components for scientific and technological education. Then, using content analysis method, the full text of the Holy Quran was qualitatively analyzed based on the components of each of the six educational areas and the instances related to each component were calculated. The findings indicate that firstly, the educational propositions of the document of fundamental transformation are in line with the teachings of the Holy Quran, and secondly, if these examples and teachings are applied in the process of education and the document of fundamental transformation of education is properly operational, we can expect a metered training in line with Quranic teachings.
    Keywords: Holy Quran, Document of Fundamental Transformation of Education, Six Educational Areas, Content Analysis
  • Alireza Ghasemizad * Pages 113-135
    The aim of this study was to identify the problems of seminary and university communication and provide appropriate solutions. In this research, sequential exploratory combined research method has been used. In a quantitative part of the theory derived from the data and in the qualitative part, descriptive survey method has been used. The research instrument was semi-structured interview and a researcher-made questionnaire was made in the qualitative section. Purposive sampling method was used in the qualitative section. The number of samples in this study was 20 based on the principle of theoretical saturation, but to ensure more than the results of the interview, up to 25 people continued and validation was done through believability, transferability, reliability and verifiability. In a quantitative part, stratified random sampling was used and content method was used for validity of the questionnaire and Cronbach's alpha was calculated to be 0.91. The findings show that the main components of the problem are the relationship between the seminary and the university including conflict, epistemology, cognition and attitude. Also, the findings in the quantitative section show that from the perspective of the seminarians and the university, conflict is the most important cause of the problems of interaction between the seminary and the university. The most important factor in creating problems between the seminary and the university has been expressed from the perspective of the seminarians, the influence of the enemy in the university and the seminary, and the attempt to create divisions between the two groups and from the university's point of view, the lack of an atmosphere of convergence and lack of familiarity with each other's insights and attitudes.
    Keywords: Communication, Domain, University, Interaction of Seminary, University
  • Ziba Damadam *, Fatemeh Garavand Pages 137-168
    The aim of this study was to investigate the social factors affecting the occurrence of vandalism among high school students (case study, Shush county). Theoretically, Sutherland's relative relationship theory, Howard-Weehlin's theory, Durkim's anomie theory, Merton's structural pressure and Hirashi's social bond and The Good Family structure have been used to investigate the hypotheses. The research method of this paper is quantitative and survey. The sample size was 400. According to Morgan table for the statistical population of 2400 people, the sample size should be considered 331 people, but in order to be more accurate, the sample size in this study is 400 people. SPSS software version 22 was used to analyze the data. To analyze the data, central tendency, dispersion and regression indices were used at the descriptive level and correlation and regression methods were used at the inferential level. The results of this study showed that variables such as self-esteem, financial pressure, labeling, family control and supervision, adherence to religious values and social norms and laws, emotional poverty, the use of mass media and the type of content transmitted from the media have a significant relationship with vandalism. The results of regression analysis also showed that among these seven independent variables, variables of labeling, family control and supervision, adherence to religious and legal values and norms, media use and emotional poverty had a significant effect on the vandalism behaviors of male adolescents and were able to explain 54% of the variance of vendalistic behaviors. Also, among these variables, emotional poverty variable had the greatest effect on adolescents' social behaviors.
    Keywords: Vandalism, Emotional Poverty, Adherence to Values, Norms, Family Control, Supervision, Adolescents
  • Mohsen Radmehr *, Seyed Mohammad Reza Rashidi Al Hashem, Mohsen Hadi Tahan, Gholamali Ranjbar Pages 169-209

    In the thought of the Supreme Leader, "young and efficient manpower with a deep and genuine foundation of faith and religion" is the country's most promising capacity for the creation of a new Islamic civilization and preparation for the rising of the sun of the supreme province (undead spirits). The creation of a "new Islamic civilization" as a "goal," "aspiration" and a "general line of the Islamic system" has always been insisted by the Supreme Leader. The problem of "young and dynamic human resources" at the level of this civilization is one of the most important parts of this transcendent theory. What young people can put their shoulders under the burden of this heavy responsibility and come out of it proudly?! In other words, what are the characteristics and necessities of the civilization-building youth in the balance of the revolutionary system?! Since the discourse of the Islamic Revolution is influenced by the thoughts of Ayatollah Khamenei and the thoughts of the Supreme Leader are one of the main and upstream sources for clarifying the path of the revolution, this research has tried to examine these characteristics, characteristics and requirements from his point of view. In this paper, using the method of content analysis, the statements, speeches, messages and writings of the Supreme Leader during his visit have been investigated and from this guide, indicators and necessities have been extracted. According to the findings of this research, components and indicators such as "spirituality", "justice seeking", "insight", "revolutionaryism", "science", "self-confidence", "influence" and "morality" in adolescents and young people of this land should be institutionalized so that a new Islamic civilization which is the outcome of the Islamic Revolution and the front against material civilization should be formed.

    Keywords: Young Civilization Builder, Revolutionary System Level, Modern Islamic Civilization
  • Mohammad Hassan Moslemi * Pages 211-245

    Contemporary dissidents and enemies believe that the soft threat in the cultural sphere can change people's beliefs and attitudes in religious societies, especially the Islamic Republic of Iran, and then pave the way for their confrontation with the ruling political system and thus challenge the security of the country. In this research, the discussion of "deviation of human societies from religion and divine nature" is first considered as one of the assumed dimensions of soft cultural threat and it has been attempted to identify and identify its components by studying Islamic sources and specifically, the Holy Quran and prophetic traditions. The type of research, theoretical and applied-development and its research methodology is the foundation data (grounded theory) qualitatively. Its data were collected in a library and field form, using fishing tools and interviews by referring to the statistical population of the research including verses and interpretations of the Holy Quran with a cultural-educational approach and prophetic books, and its validity and reliability have been confirmed by 44 experts and experts through discovery and inspection in three stages of open, pivotal and selective coding. The findings show that the discussion of "deviation of human societies from religion and divine nature" is one of the dimensions of the soft cultural threat that is used against the Islamic security authority, and its components include "spreading prostitution and denial in society", "conditions for people's deviations", "promoting artistic programs and destructive entertainments", "cultural and propaganda invasion against religion", "heresy and innovation in religion", "preventing the growth of religious awareness and insight" "Hypocrisy in speech and actions", "aristocracy and worldlism", "seduction", "deviation in society", "division and division" and "fueling religious and religious differences".

    Keywords: Soft Cultural Threat, Holy Quran, Prophetic Tradition, Security, Deviation of Society