فهرست مطالب

جامعه شناسی ورزش - پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1398)

نشریه جامعه شناسی ورزش
پیاپی 14 (پاییز و زمستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/11/15
  • تعداد عناوین: 13
|
  • یعقوب احمدی*، محمد گنجی، محمدسعید محمدی صفحات 1-37

    سبک زندگی به تنوع در انتخاب رفتار، اعمال و تاکید بر سایق و تمایلات متفاوت از سوی افراد و گروه ها اشاره دارد. پژوهش های مختلف داخلی با استفاده از رویکردهای نظری گوناگون و با مقاصد تحلیلی متفاوت، مفهوم سبک زندگی را به کاربرده و گونه های متفاوتی از سبک های زندگی را مورد اشاره و استفاده قرار داده اند. این مقاله با هدف ارزیابی سنجش سبک زندگی در پژوهش های ایرانی به مطالعه و فراتحلیل این پژوهش ها پرداخته است. مبانی نظری این مطالعه مبتنی بر ایده های تورشتاین وبلن، آنتونی گیدنز و به ویژه پیر بوردیو مدون شده است. روش تحقیق از نوع اسنادی و مبتنی بر به کارگیری روش فراتحلیل به منظور تحلیل و ترکیب نتایج مطالعات صورت گرفته پیرامون سبک زندگی است. بدین منظور 31 پژوهش صورت گرفته در بین مهر و موم های 85-1395 درزمینه سبک زندگی که در فصلنامه های معتبر علمی به چاپ رسیده اند، جهت بررسی انتخاب شدند. پژوهش های منتخب به روش پیمایشی و با به کارگیری ابزار پیمایش در جوامع آماری متفاوت و برحسب سنجه های پایا به انجام رسیده اند. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که نظریات بوردیو، گیدنز، وبلن و زیمل بیشترین کاربرد را در تحقیقات ایرانی مرتبط با سبک زندگی داشته اند. در 31 مقاله مورد بررسی تعداد 31 گونه سبک زندگی یافت شده است؛ اما در این میان سبک زندگی مدرن تظاهری-مصرفی بیشترین کاربرد را در مقالات داشته است و در تقابل با سبک زندگی سنتی، شبه سنتی و سبک زندگی دینی به کاربرده شده است. از دیگرگونه های پرکاربرد باید به سبک زندگی جهانی در مقابل سبک زندگی محلی اشاره نمود. مفهوم سبک زندگی در تحقیقات داخلی تا حدی از مبنای نظری خود کنده شده و به عنوان مفهومی خنثی، کاربردی و عام تر مورد بهره برداری قرارگرفته است. از طرفی پرکاربردترین شاخص های سنجش مفهوم سبک زندگی در مقالات مورد مطالعه، شامل نحوه گذران اوقات فراغت، ترجیحات در انتخاب پوشاک، مدیریت بدن، گرایش به اعمال مذهبی، ترجیحات غذایی، مصرف فرهنگی، میزان و شکل روابط اجتماعی، ترجیحات موسیقیایی و گرایش به ورزش بوده اند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، گونه شناسی مدرن، گونه شناسی سنتی، تظاهر، مصرف
  • یعقوب بدری آذرین، حسین خلیل نژاد*، فاطمه عبدوی، معصومه دلشاد صفحات 39-61
    هدف پژوهش

    تعیین موانع مشارکت ورزشی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه .

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری، کلیه دختران مقطع دبیرستان شهرستان های جنوب استان آذربایجان شرقی (4782 نفر) می باشد. حجم نمونه آماری با استفاده از فرمول کوکران برابر 381 نفر برآورد شد. ابزار گردآوری داده ها، مطالعات کتابخانه ای و پرسشنامه است. پرسشنامه مورد استفاده شامل دو بخش می باشد. بخش اول، اطلاعات جمعیت شناختی و بخش دوم، پرسشنامه استاندارد مشارکت ورزشی دانش آموزان دیهیم (1390)،می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Spss21 برای آمار توصیفی و استنباطی به عمل آمد. در بخش آمار توصیفی به تجزیه و تحلیل داده های جمعیت شناختی، در بخش آمار استنباطی از آزمون کلموگروف-اسمیرنوف جهت مشخص کردن نرمال بودن جامعه آماری و از آزمون تی تک نمونه ای برای آزمون فرضیه ها و نیز آزمون فریدمن جهت اولویت بندی عوامل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آمار استنباطی نشان داد، عوامل اقتصادی، عوامل اجتماعی- فرهنگی، عوامل جسمانی و عوامل روانی در مشارکت دانش آموزان دختر در فعالیت های ورزشی تاثیر دارد و عوامل اقتصادی از بیشترین اهمیت برخوردار است.

    نتیجه گیری

    دختران با عوامل بازدارنده متعددی برای مشارکت در ورزش روبه رو هستند. ازاین رو، لازم است، برنامه ریزی و سازماندهی دقیق در زمینه ترویج و گسترش تربیت بدنی و ورزش در جامعه، بخصوص در بین دختران انجام پذیرد و اتخاذ راهکارهای موثر، انگیزه شرکت در فعالیت های ورزشی در دختران افزایش یابد.

    کلیدواژگان: عوامل بازدارنده، عوامل جسمانی، عوامل روانی، عوامل فرهنگی، مشارکت ورزشی
  • کریم رضادوست*، پویا طوافی صفحات 63-106

    سبک زندگی زیست محیطی به سبک زندگی گفته می شود که با اجتناب از آسیب زدن به محیط زیست و جلوگیری از مشکلات زیست محیطی، تضمین کننده حد بالای سلامت محیط زیست باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه میان دو متغیر شهروندی فرهنگی و فرهنگ شهروندی با سبک زندگی سلامت زیست محیطی در بین شهروندان 18- 70 سال ساکن در شهرهای ملایر، همدان و نهاوند (574477 نفر) انجام شده است. چارچوب نظری این پژوهش از رهیافت ترکیبی از حوزه ها و مبانی نظری مرتبط با نظریات جامعه شناسانی مانند بک، هابرماس، گیدنز، تومه و کاستلز، بوردیو است. تحقیق به روش کمی و با استفاده از راهبرد پیمایش از نوع توصیفی و همبستگی و از ابزار پرسشنامه استاندارد شده (سبک زندگی زیست محیطی) و خود محقق ساخته (فرهنگ شهروندی و شهروندی فرهنگی) به اجرا درآمدهاست. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران برابر با 660 نفر و نمونه ها به شیوه نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای و تصادفی ساده انتخاب شده اند. نتایج توصیفی نشان می دهد که شهروندان در سطح متوسط (50/115) برخوردار از سبک زندگی سلامت زیست محیطی، در سطح متوسط از فرهنگ شهروندی (34/70) و متوسط روبه بالا از شهروندی فرهنگی (66/34) برخوردارند.نتایج آزمون همبستگی نشان از معنادار بودن رابطه بین فرهنگ شهروندی (26/0) و شهروندی فرهنگی (31/0) با سبک زندگی سلامت زیست محیطی دارد. نتایج رگرسیونی حاکی از آن است که از بین متغیرهای مستقل ابعاد فرهنگ شهروندی (تمایل به انجام تعهدات شهروندی و آگاهی از حقوق شهروندی) و ابعاد شهروندی فرهنگی (پذیرش تنوعات فرهنگی و گرایش ها فرهنگی)، متغیرهای پذیرش تنوعات فرهنگی با مقدار بتای (39/0)، انجام تعهدات شهروندی (36/0)، بیش ترین سهم را در تبیین متغیر وابسته داشته اند. معادله پیش بینی سبک زندگی زیست محیطی می تواند 3/30 درصد از واریانس متغیر وابسته را تبیین کند.بر اساس نتایج، ارتقاء و تقویت فرهنگ شهروندی و شهروندی فرهنگی به گسترش سبک زندگی سلامت زیست محیطی در جامعه منجر می شود.

    کلیدواژگان: توسعه پایدار، سبک زندگی زیست محیطی، شهروندی فرهنگی، فرهنگ شهروندی، همدان
  • نیما زنگنه*، داود رضی، اکبر علیوردی نیا صفحات 107-154

    برای فهمیدن اینکه جامعه ای خاص چون جامعه کارگری،چگونه زندگی می کنند،چگونه به دنی انگاه می کنند،چگونه در میان فرصتهایی که اطرافشان وجود دارد دست به انتخاب می زنند، بایدبه مطالعه در حوزه سبک زندگی دست زد.هدف پژوهش حاضر مطالعه عوامل موثر بر سبک زندگی کارگران بوده است. جهت چارچوب نظری از نظریات سبک زندگی و نظریات نسلی مانهایم و بوردیو استفاده شده است. جامعه آماری کارگران شاغل در اتوبوسرانی تهران در سال 1396 می باشندتعداد نمونه جامعه آماری 366 نفراست. اعتبار پرسشنامه حاضر از نوع محتوایی و اعتبار سازه آن توسط معادلات ساختاری انجام شده است، پایایی ابزار پژوهش دارای آلفای کرونباخ بالای 7/0 باشد. جهت تجزیه تحلیل پژوهش از آماره های توصیفی و آزمون های استنباطی استفاده شده است. یافته های این تحقیق نشان می دهد که نمرات عوامل مصرف فرهنگی، مدیریت بدن و مصرف مادی با جنسیت کارگران دارای تفاوت معنادارمی باشد، بالاترین میانگین نمرات عوامل موثر در سبک زندگی مربوط به مولفه رفتار سیاسی در مردان و مولفه مدیریت بدن در زنان به دست آمده است. بیشترین اثر عوامل سبک زندگی با توجه به نسل های مختلف سبک زندگی کارگران، اثر مصرف مادی (5/18%) است و به ترتیب عامل مدیریت بدن (6/12%)، رفتار سیاسی (6%)، فعالیت اوقات فراغت (8/0%) و مصرف فرهنگی (6/0%) است. بیشترین تغییر واریانس نمرات در بین کارگران با دهه سنی 30 تا 40 ساله در مولفه رفتار سیاسی است و کمترین میانگین نمرات مربوط به کارگران در دهه سنی 51-60 ساله در مولفه مصرف مادی است. درنتیجه با توجه به تغییرات محیطی در نوع زندگی امروزی نتیجه می شود که کارگران جوان تر را بیشتر با مسایل فراغتی و مصارف مادی آشنا نموده و کارگران مسن تر را به رفتارهای سیاسی آگاه نماییم.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، کارگر، نسل، نظریات تضادگرا
  • محمدحسن شربتیان*، زهرا رجایی صفحات 155-200

    بسترسازی سلامت اجتماعی در سازمان، انرژی مضاعفی را  فراتر از انجام وظایف شغلی از طریق فعالیت های داوطلبانه به وجود می آورد که باعث شکل گیری رفتار شهروندی سازمانی می شود. هدف این نوشتار شناخت رابطه سلامت اجتماعی با مولفه های رفتار شهروندی سازمانی معلمان مقطع ابتدایی در شهر بیرجند است. مبانی نظری با تاکید بر نظریه کییز (سلامت اجتماعی) و نظریه  باتمن و ارگان (رفتار شهروندی سازمانی) شکل گرفته است. روش شناسی این تحقیق پیمایشی و از نوع همبستگی توصیفی بوده است، جامعه مورد مطالعه معلمان شهر بیرجند در سال تحصیلی 97-96 برابر با 1150 نفر بوده که با استفاده از تعیین حجم نمونه کوکران برابر 285 نفر به صورت نمونه گیری خوشه ای و تصادفی اطلاعات پاسخگویان بر اساس پرسشنامه مصاحبه ای استانداردشده اطلاعات جمع آوری شده است. میزان آلفای کرونباخ گویه های سلامت اجتماعی برابر با (4/75) و گویه های رفتار شهروندی سازمانی برابر (6/78) به دست آمده است. از نرم افزارهای AMOS, PLS و SPSS برای تجزیه وتحلیل یافته ها استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که در بین مولفه های متغیر مستقل (سلامت اجتماعی) انسجام اجتماعی پذیرش اجتماعی، سهم داشت اجتماعی همچنین در بین مولفه های متغیر وابسته (رفتار شهروندی سازمانی) احترام و تکریم، نوع دوستی و جوانمردی به ترتیب بالاترین میانگین را داشته اند. بیشترین افراد حاضر در این پژوهش یعنی 155 نفر (4/54%) را زنان بوده اند. نتایج بیانگر این است که در سطح 05/0 سلامت اجتماعی بیشترین تاثیر را بر مولفه های رفتار جوانمردی (74/0) دارد، همچنین کمترین شدت تاثیر بین میزان سلامت اجتماعی بر رفتار مشارکتی (47/0) مشاهده شده است. آزمون فرضیه ها نشان می دهد سلامت اجتماعی بر مولفه های رفتار شهروند سازمانی یعنی بر: جوانمردی (74/0) وظیفه شناسی (70/0) احترام تکریم (66/0) نوع دوستی (60/0) و مشارکت (47/0)، تاثیر معنادار و مستقیم داشته است، همچنین تمام شاخص های مدل اندازه گیری و مسیر های متناظر فرضیه ها نیز مورد تایید قرار می گیرد.

    کلیدواژگان: بیرجند، رفتار شهروندی سازمانی، سلامت اجتماعی، معلمان
  • ملیحه شهبازی، علی مرادی* صفحات 201-240

    تصویر ذهنی مطلوب مولفه هایی ذهنی است که مصرف کنندگان با توجه به خواست ها و نیازهای خاص و منحصربه فرد خود (قیمت کالاها، میزان دسترسی به خرید، احساس امنیت مشتریان، تفریح و سرگرمی، کاربردی بودن و مد و برند بودن کالاها)، در یک کالا می بینند. هدف این پژوهش مطالعه جامعه شناختی تصویر ذهنی مطلوب و عوامل مرتبط با آن در بین مشتریان شهر کرمانشاه است. مبانی نظری این مطالعه برگرفته از دیدگاه های نظری اندیشمندانی مانند زیمل، بوردیو، وبلن و بودریار است که بر مباحث مرتبط با بازار و حوزه خرید توجه دارند. تحقیق حاضر از لحاظ روشی؛ کمی و از نظر راهبردی و گردآوری داده ها، همبستگی و توصیف از نوع پیمایشی است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته، جامعه آماری شهروندان بالای 18 سال شهر کرمانشاه به تعداد 1952434 نفر در سال 96 بوده است. حجم نمونه با فرمول کوکران 384 نفر به دست آمد و با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. برای پردازش داده ها، از نرم افزار SPSS استفاده گردید. مقدار آلفای کرونباخ برای متغیر تصویر ذهنی مطلوب برابر 923/0 است. تحلیل داده ها نشان می دهد که بین دو سازه طبقه اجتماعی افراد و تبلیغات رسانه ای در قالب دو بعد رسانه های جمعی و شبکه های اجتماعی با تصویر ذهنی مطلوب برای مشتریان رابطه وجود دارد. بین تصویر ذهنی مطلوب و متغیرهای تبلیغات رسانه ای (239/0=r)، رسانه های جمعی (256/0=r)، شبکه های اجتماعی (217/0=r) و طبقه اجتماعی (491/0=r) وجود دارد. نتایج ضریب رگرسیونی نشان می دهد که دو متغیر طبقه اجتماعی (473/0Beta=) و تبلیغات رسانه ای (205/0Beta=) وارد معادله شده و درمجموع 326/0 از واریانس متغیر وابسته را تبیین و توضیح کرده اند (326/0=R²). می توان استدلال کرد که ایجاد تصویر ذهنی مطلوب برای مشتریان مشتمل بر مواردی مانند قیمت کالاها، میزان دسترسی به خرید، احساس امنیت مشتریان، تفریح و سرگرمی، کاربردی بودن و مد و برند بودن کالاها است. این تصویر ذهنی می تواند از تبلیغات رسانه ای و طبقه اجتماعی افراد در جامعه مورد مطالعه نشیت گیرد.

    کلیدواژگان: تصویر ذهنی مطلوب، برند بودن کالا، مد بودن، تبلیغات، تفریح و سرگرمی
  • رقیه علیزاده* صفحات 241-260

    با توجه به ماهیت تناوبی و فعالیت های پر شدت و سریع بدمینتون علاوه بر توجه به مهارت های تکنیکی و تاکتیکی باید نسبت به مهارت های روانی که نقش قابل ملاحظه ای در بدمینتون دارد توجه شود.

    هدف

    پژوهش حاضر سعی دارد نقش پیش بینی کنندگی ویژگیهای آمادگی جسمانی بر اضطراب اجتماعی و آمادگی روانی بدمینتون بازان ماهر را مورد بررسی قرار دهد.

    روش شناسی

    روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی است. شرکت کنندگان پژوهش حاضر به دلیل محدودیت های موجود (کم بودن ورزشکاران ماهر)، 20 ورزشکار زن و مرد استان آذربایجان شرقی (عضو تیم ملی و شرکت کنندگان لیگ کشوری) با محدوده سنی 15 تا 20 سال انتخاب شدند و از آزمون رست و پرش سارجنت جهت اندازه گیری توان بی هوازی، تعادل باس جهت اندازه گیری تعادل پویا، پرسش نامه آمادگی روانی (جهت سنجش آمادگی روانی) و پرسشنامه اضطراب اجتماعی واتسون و فرند جهت تحلیل اضطراب اجتماعی استفاده شده است. جهت تحلیل داده ها از روش آماری همبستگی پییرسون و رگرسیون به روش اینتر استفاده شده است.

    یافته ها

    پس از بررسی داده ها نتایج نشان داد که بین آمادگی روانی و متغیرهای آمادگی جسمانی همبستگی خوبی برقرار بود و با توجه به بالا بودن مقادیر بتا و تی و پایین بودن سطح معنی داری آمادگی جسمانی نقش پیش بینی کنندگی بالایی در آمادگی روانی دارد، اما بین فاکتورهای آمادگی جسمانی و اضطراب اجتماعی ارتباط ضعیف و غیر معنی داری وجود دارد: اضطراب اجتماعی و پرش سارجنت (081/0=p)، اضطراب و تعادل باس (095/0=p)، اضطراب اجتماعی و رست (762/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به مقادیر به دست آمده می توان نتیجه گرفت آمادگی جسمانی تاثیر بسیاری بر حالتهای روانی ورزشکاران دارد و این ویژگیها را تحت تاثیر خود قرار می دهد و هر چه آمادگی جسمانی ورزشکاران بالا باشد از نظر روانی دارای آمادگی بالایی می باشند، درنتیجه مواردی مانند اعتمادبه نفس، تمرکز، تصویرسازی ذهنی و بسیاری از موارد دیگر که زیرمجموعه آمادگی روانی است تحت تاثیر قرار می گیرد و باعث تقویت این متغیرها در ورزشکاران حرفه ای می گردد، همچنین ورزشکاران حرفه ای به دلیل حضور طولانی مدت در میادین ورزشی و تجربیات بالا درزمینه موقعیت های اجتماعی از اضطراب اجتماعی پایینی برخوردار هستند و فاکتورهای آمادگی جسمانی نقش پیش بینی کنندگی بر اضطراب اجتماعی ورزشکاران حرفه ای ندارند.

    کلیدواژگان: ویژگی های روانی-حرکتی، آمادگی جسمانی، بدمینتون بازان ماهر، خستگی
  • بهنام لطفی*، علی اصغر قادری صفحات 261-310

    مصرف قلیان ازجمله رفتارهای پرخطر محسوب می شود که به ویژه در میان جوانان در حال افزایش است و علاوه بر اینکه مضرات زیادی برای سلامتی دارد، زمینه را برای روی آوردن افراد به سایر مواد دخانی فراهم می سازد. در این تحقیق عوامل اجتماعی گرایش جوانان به مصرف قلیان با استفاده از نظریاتی چون نظریه انحرافات مرتون، نظریه پیوند افتراقی ساترلند و نظریه رفتار مشکل جسور مورد تبیین قرار گرفته است. جامعه آماری این تحقیق که با روش پیمایشی و طراحی پرسشنامه محقق ساخته به گردآوری داده ها پرداخته است، کلیه نوجوانان و جوانان 15 تا 35 ساله ساکن شهر تهران در سال 1397 هستند. پژوهش حاضر با روش نمونه گیری خوشه ای متناسب با حجم و با کمک فرمول کوکران 200 نفر از افراد مصرف کننده قلیان را در مراکز عرضه قلیان به صورت تصادفی انتخاب نموده است. شایان ذکر است نمونه مورد نظر به دلیل تراکم زیاد قهوه خانه ها و قلیان سراها در منطقه 11 تهران، از این بخش انتخاب شده است. همچنین میزان آلفای کرونباخ پرسشنامه برابر با 0.756 و این میزان برای شاخص «معاشرت با همسالان» 0.640، «پایبندی دینی» 0.846، «گذران اوقات فراغت» 0.688 و برای شاخص «مصرف قلیان» 0.765 است. یافته ها نشان می دهد سن و وضعیت اشتغال با گرایش به مصرف قلیان رابطه دارد. همچنین ضمن تایید سه فرضیه تحقیق، دو متغیر «پایبندی دینی» (با میانگین 63.4 و 0.26r=) و «گذران اوقات فراغت» (با میانگین 50.8 و 0.39r=) رابطه معکوس با مصرف قلیان دارند؛ درحالی که «معاشرت با همالان» (با میانگین 65 و 0.41r=) رابطه مستقیمی با «مصرف قلیان» (با میانگین 72.8) دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد مهم ترین عامل گرایش جوانان به مصرف قلیان ارتباط با دوستان قلیانی با میزان 0.391 است. همچنین با کاهش پایبندی عملی به هنجارها و اعمال دینی، گرایش جوانان به مصرف قلیان بیشتر می شود که میزان اثرگذاری آن 0.272 است. درنهایت با کاهش تفریحات سالم و دسترسی اندک جوانان به امکانات فراغتی مناسب، مصرف قلیان به نوعی جایگزین این موارد شده و گرایش جوانان به این رفتار پرخطر به میزان 0.308 افزایش می یابد. میزان تبیین کل متغیر وابسته نیز 0.461 است. درنهایت باید گفت گسترش مصرف قلیان حاصل عوامل اجتماعی مختلفی است و این موضوع ضرورت آگاه سازی خانواده ها و نقش نظارتی آنها و نیز اتخاذ سیاست های بلندمدت از سوی نهادها و دستگاه های ذی ربط را دوچندان می سازد.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، پایبندی دینی، جوانان، رفتارهای پرخطر، معاشرت با همالان، مصرف قلیان، تهران
  • ابراهیم محمدپور*، توکل آقایاری هیر، محمد عباس زاده صفحات 311-348

    تحقیق حاضر با هدف تاثیر استفاده از تبلیغات غذایی رسانه ای بر میزان مصرف غذاهای غیر خانگی و با استفاده از روش پیمایش (توصیفی- همبستگی) انجام شده است. از نظریه های رابرت مرتون، پل لازار سفیلد و گربنر نظریه تولید خانوار و نظریه بوردیو و دلورمیر استفاده گردید. جامعه آماری شامل تمامی شهروندان بالای 15 سال شهر تبریز بوده که 409 نفر به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی براساس مناطق ده گانه شهر تبریز انتخاب شده اند. داده ها نیز با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته گردآوری گردید. اعتبار پرسشنامه به روش اعتبار صوری و پایایی آن نیز با استفاده از آماره آلفای کرونباخ، مورد تایید قرار گرفت. مطابق نتایج میانگین مصرف غذاهای غیر خانگی برابر با 48/1 بار در یک ماه اخیر بود و میزان تبلیغات غذایی رسانه ای برابر با 8/47 درصد و مشغله کاری آنان نیز برابر با 4/47 درصد بود. براساس نتایج آزمون همبستگی پیرسون، ارتباط معنادار بین میزان مصرف غذاهای غیر خانگی با متغیرهای؛ استفاده از تبلیغات غذایی رسانه ای (به صورت مثبت) و مشغله کاری (به صورت مثبت) تایید شده است (در سطح معناداری زیر 05/0 و شدت رابطه نیز به صورت ضعیف). همچنین طبق آزمون t-test میانگین مصرف غذاهای غیر خانگی براساس منطقه سکونت (به نفع مناطق برخوردار) به شکل معناداری متفاوت بوده است. براساس نتایج حاصل از برازش مدل مسیر، در بین سه متغیر دارای تاثیرات معنادار، منطقه سکونت (به صورت مستقیم و غیرمستقیم) به عنوان موثرترین شناسایی شده و استفاده از تبلیغات غذایی رسانه ای و مشغله کاری به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفته‏اند. متغیرهای مستقل تحقیق حدود 13 درصد از تغییرات متغیر وابسته را تبیین کرده ‏اند.

    کلیدواژگان: غذاهای غیرخانگی، تبلیغات غذایی رسانه ای، مشغله کاری، منطقه سکونت
  • فرشته محمدی*، جواد کریمی، همایون عباسی صفحات 349-372
    این پژوهش با هدف تبیین الگوی کاهش فساد اداری از طریق فناوری اطلاعات و ارتباطات، شفافیت و سلامت سازمانی انجام شد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل تمامی کارشناسان ادارات تربیت بدنی دانشگاه های دولتی ایران بودند که از طریق نمونه گیری کل شمار، 240 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود. روایی و پایایی پرسشنامه ها مورد تایید قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل به وسیله آزمون تحلیل مسیر مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته اند. نتایج نشان داد که فناوری اطلاعات و ارتباطات موجب کاهش فساد اداری می گردد. همچنین شفافیت سازی و سلامت سازمانی به عنوان متغیر میانجی بر رابطه بین فناوری اطلاعات و کاهش فساد اداری موثر بودند. لذا وجود این عوامل نه فقط به لحاظ بهبود شرایط کار و پویایی سازمان، بلکه از جهت افزایش مسئولیت پذیری و نیز اعتماد اعضای سازمان به یکدیگر و مدیریت سازمان اهمیت دارد.
    کلیدواژگان: ادارات تربیت بدنی، دانشگاه، سلامت سازمانی، شفافیت سازمانی، فساد اداری، فناوری اطلاعات و ارتباطات
  • حامد احمد محمودی بناب* صفحات 373-399

    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر اوقات فراغت جدی و رفتارهای تفریحی تخصصی شده بر دلبستگی مکانی با نقش میانجیگری سبک زندگی در بین (دانش آموزان ورزشکار شهرستان مراغه) است، ماهیت تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی و از نوع همبستگی است. حجم نمونه مشتمل بر 384 نفر از دانش آموزان ورزشکار پسر و دختر شهرستان مراغه بوده که به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب و طبقه ای شد. جهت جمع آوری داده ها از زار جمع آوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه های اوقات فراغت جدی گولد و همکاران (2011)، پرسشنامه دلبستگی مکانی کایل و همکاران (2005)، پرسشنامه تخصصی سازی تفریح مک فارلین (1994) و پرسشنامه سبک زندگی خنفیر، 1398، روایی پرسشنامه ها تایید شد و پایایی پرسشنامه ها (95/ 0 79/0، 874/0 و 832/0) به دست آمد که جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و smartpls3 استفاده شده است و همچنین جهت بررسی مدل، از تحلیل معادلات ساختاری استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ‏ها نشان داد که اوقات فراغت جدی بر دلبستگی مکانی با میانجیگری سبک زندگی به میزان 597/0 و در جهت مثبت، رفتارهای تفریحی تخصصی شده بر دلبستگی مکانی با میانجی گری سبک زندگی به میزان 688/0 و در جهت مثبت و معنادار و اوقات فراغت جدی و رفتارهای تفریحی تخصصی شده بر دلبستگی مکانی با نقش میانجی گری سبک زندگی به میزان 697/0 در بین (دانش آموزان ورزشکار شهرستان مراغه) تاثیر مثبت و معناداری دارد.

    کلیدواژگان: فراغت جدی، رفتارهای تفریحی تخصصی شده، دلبستگی مکانی
  • حسین ملتفت*، عبدالرضا نواح، سارا رشیدی صفحات 401-439

    این پژوهش با هدف بررسی رابطه سبک زندگی و کاهش باروری خانواده های شهر اهواز انجام شده است. حجم نمونه طبق فرمول کوکران 384 نفر است که به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده و متناسب با حجم جامعه آماری انتخاب شده است. نوع روش مورد استفاده در این پژوهش پیمایشی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. روایی آن توسط اساتید مجرب در حوزه مربوطه بوده و پایانی آن نیز بر مبنای آزمون آلفای کرونباخ بود که میزان آن بالای 70/0 به دست آمده است و  نشان از پایایی مناسب پرسشنامه دارد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل واریانس یک طرفه، آزمون تی و تحلیل رگرسیون چندمتغیره استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین متغیرهای سبک زندگی مدرن (شدت رابطه 7/0) و سبک زندگی سنتی (شدت رابطه 8/0) با باروری زنان رابطه معناداری وجود دارد؛ همچنین بین متغیر چگونگی گذران اوقات فراغت، سبک های مختلف زندگی (مدرن، سنتی، نه سنتی و نه مدرن) و وضعیت اشتغال پاسخگویان با باروری زنان تفاوت معناداری وجود دارد. اطلاعات حاصل از رگرسیون نشان می دهد که این متغیرها 102/0 درصد از واریانس مربوط به باروری زنان را تبیین کرده اند و همچنین بیشترین میزان اثر متغیرها بر باروری، مربوط به متغیر سبک زندگی مدرن (108/1-) است که اثر مستقیم بر متغیر مستقل دارد و کمترین میزان اثر مربوط به بعد ورزشی اوقات فراغت (079/0-) است که تاثیر مستقیمی بر باروری دارد؛ بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که سبک زندگی بر میزان باروری زنان تاثیرگذار بوده است.

    کلیدواژگان: اوقات فراغت، سبک های زندگی، فرزند آوری، وضعیت اشتغال، باروری
  • سعیده نصرتی * صفحات 439-454

    هدف از پژوهش حاضر بررسی «تاثیر بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت‌بدنی شهر تبریز» است. این پژوهش به‌لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به‌لحاظ روش تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نوع تحقیقات توصیفی تحلیلی است. روش جمع‌آوری آمار و اطلاعات به‌صورت پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه استاندارد بود. جامعه آماری این تحقیق، دبیران تربیت‌بدنی شهر تبریز بود که تعداد آن با استعلام از اداره کل آموزش و پرورش استان 499 نفر به‌دست آمد. بر اساس فرمول کوکران تعداد 217 نفر، به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسش‌نامه استانداردی است که از دو بخش مربوط به اطلاعات دموگرافیک پاسخ‌دهندگان و مقوله‌های تبیین‌کننده سازه های تحقیق عینی شامل، بهزیستی اجتماعی و فرسودگی شغلی گردآوری شد. برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به سازه بهزیستی اجتماعی از پرسشنامه استاندارد بهزیستی اجتماعی کیز (1998) که دارای 33 گویه می‌باشد و برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به سازه فرسودگی شغلی از پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ (1985) که دارای 22 گویه است استفاده و در قالب یک پرسش‌نامه، و بر اساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت امتیازدهی شد و تجزیه‌وتحلیل با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معنی‌داری 05/0 استفاده شد. نتایج نشان داد که بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت‌بدنی تاثیر معناداری دارد. با توجه به نتیجه تحقیق که نشان داد بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت ‌بدنی تاثیر منفی و معناداری دارد، برنامه‌ریزی صحیح و جامع در تامین بهزیستی اجتماعی کارکنان و دبیران کاملا ضروری می‌باشد.

    مقدمه

    با توجه به نقش بسیار مهم و کلیدی معلمان در تعلیم و تربیت دانش‌آموزان که سرمایه‌هایی با ارزش و آینده‌ساز کشور هستند و قرار گرفتن آنها در معرض خطر فرسودگی شغلی و عوارض ناخوشایند فردی، سازمانی و کشوری آن، انجام پژوهش‌هایی که ممکن است به ارتقا سلامت روانی و جلوگیری از فرسودگی شغلی معلمان کمک کند ضروری به نظر می‌رسد. بنابراین تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت‌بدنی شهرتبریز انجام گرفت.

    روش پژوهش

    این پژوهش به‌لحاظ هدف از نوع تحقیقات کاربردی و به‌لحاظ روش تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از نوع تحقیقات توصیفی تحلیلی است. روش جمع‌آوری آمار و اطلاعات به‌صورت پیمایشی و با استفاده از پرسشنامه استاندارد بود. جامعه آماری این تحقیق، دبیران تربیت‌بدنی شهر تبریز بود که تعداد آن با استعلام از اداره کل آموزش و پرورش استان 499 نفر به‌دست آمد. بر اساس فرمول کوکران تعداد 217 نفر، به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسش‌نامه استانداردی است که از دو بخش مربوط به اطلاعات دموگرافیک پاسخ‌دهندگان و مقوله‌های تبیین‌کننده سازه های تحقیق عینی شامل، بهزیستی اجتماعی و فرسودگی شغلی گردآوری شد. برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به سازه بهزیستی اجتماعی از پرسشنامه استاندارد بهزیستی اجتماعی کیز (1998) که دارای 33 گویه می‌باشد و برای جمع‌آوری داده‌های مربوط به سازه فرسودگی شغلی از پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ (1985) که دارای 22 گویه است استفاده و در قالب یک پرسش‌نامه، و بر اساس مقیاس پنج ارزشی لیکرت امتیازدهی شد و تجزیه‌وتحلیل با استفاده از نرم‌افزار SPSS در سطح معنی‌داری 05/0 استفاده شد.

    یافته های پژوهش

    نتایج نشان داد که بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت‌بدنی تاثیر معناداری دارد. با توجه به نتیجه تحقیق که نشان داد بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت ‌بدنی تاثیر منفی و معناداری دارد، برنامه‌ریزی صحیح و جامع در تامین بهزیستی اجتماعی کارکنان و دبیران کاملا ضروری می‌باشد.

    بحث و نتیجه‌گیری

    با توجه به نتیجه تحقیق که نشان داد بهزیستی اجتماعی بر فرسایش شغلی دبیران تربیت‌بدنی تاثیر منفی و معناداری دارد؛ بنابراین می‌توان گفت بهزیستی اجتماعی نقش مهمی در تضمین پویایی و کارآمدی هر جامعه ایفا می‌کند و ازآنجاکه سلامت اجتماعی نقش عمده‌ای در کارکرد افراد در تمامی زمینه‌های فردی، اجتماعی، خانوادگی و تحصیلی دارد ازاین‌جهت، برنامه‌ریزی صحیح و جامع در تامین بهزیستی اجتماعی کارکنان و دبیران کاملا ضروری است تا در جهت افزایش اشتیاق شغلی و کاهش فرسایش شغلی در افراد حرکت نمود بنابراین پیشنهاد می‌شود جهت آموزش و تامین نیازهای اجتماعی معلمان در صدر اولویت‌های تغییر و تحول‌های درون‌سازمانی آموزش و پرورش قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بهزیستی اجتماعی، فرسایش شغلی، دبیران تربیت بدنی
|
  • Yaqoub Ahmadi *, Mohamad Ganji, Mohammad Saeed Mohamadi Pages 1-37

    Different domestic researches have used the concept of lifestyle by using different theoretical approaches and with different analytical purposes and have pointed out and used different types of lifestyles. This article aims to evaluate the lifestyle assessment in Iranian research and study the meta-analysis of this research. The research method is documentary and based on the use of meta-analysis method in order to analyze and combine the results of studies conducted on lifestyle. For this purpose, 31 studies conducted between the years of 2016-2017 in the field of lifestyle, which have been published in prestigious scientific journals, were selected for review. The selected research was conducted by survey method and using survey tools in different statistical communities according to stable criteria.  The results of this study suggest that the theories of Bourdieu, Giddens, Weblen, and Simmel were most used in Iranian research on lifestyle. In 31 articles reviewed, 31 species of lifestyles were found. However, modern demonstrative-consumer lifestyle has been used in most articles and has been used in contrast to traditional, quasi-traditional and religious lifestyle. Other widely used species include the global lifestyle versus the local lifestyle. The concept of lifestyle in domestic research has been removed to some extent from its theoretical basis and has been exploited as a neutral, practical and more general concept. On the other hand, the most widely used indicators for measuring the concept of lifestyle in the articles studied, including how to spend leisure time, preferences in choosing clothes, body management, orientation to religious practices, food preferences, cultural consumption, amount and form of social relations, musical preferences and tendency to They have been sports.

    Keywords: Lifestyle, Modern Typology, Traditional Typology, Pretension, Consumption
  • Yaqoub Badriazarin, Hesein Khalilnezhad *, Fatemeh Abdavi, Masoumeh Delshad Pages 39-61

    The aim of this study is to determine the barriers to sports participation of high school girls. The present study is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of nature. The statistical population is all high school girls in the southern cities of East Azarbaijan province (4782 people). The statistical sample size was estimated to be 381 using the Cochran's formula. Data collection tools are library studies and questionnaires. The questionnaire used consists of two parts. The first part is the information of the population population and the second part is the standard questionnaire of the sports participation of the students of Dehim (2011). Data analysis was performed using Spss21 software for descriptive and inferential statistics. In the descriptive statistics section, demographic and analytical data were used, in the inferential statistics section, the Kolmogorov-Smirnov test was used to determine the normality of the statistical population and the T-test was used to test the hypotheses and Friedmann test was used to prioritize the factors. The results of inferential statistics showed that economic factors, socio-cultural factors, physical factors and psychological factors affect the participation of female students in sports activities; And economic factors are most important. As a result, girls face a number of deterrents to participating in sports. Therefore, it is necessary to plan and organize carefully in the field of promoting and expanding physical education and sports in society, especially among girls, and to adopt effective strategies to increase the motivation to participate in sports activities for girls.

    Keywords: Preventive Factors, Physical Factors, Psychological Factors, Cultural Factors, Sports Participation
  • Karim Rezadost *, Pouya Tavafi Pages 63-106

    Environmental lifestyle is a lifestyle that ensures a high level of environmental health by avoiding damage to the environment and preventing environmental problems. The aim of this study was to investigate the relationship between the two variables of cultural citizenship and citizenship culture with environmental health lifestyle among citizens aged 18-70 years living in Malayer, Hamedan and Nahavand (574477 people). The theoretical framework of this research is a combination of theoretical domains and foundations related to the theories of sociologists such as Beck, Habermas, Giddens, Tome and Castells, Bourdieu. The research was conducted quantitatively using a descriptive and correlational survey strategy and standardized questionnaire (environmental lifestyle) and self-made questionnaire (citizenship culture and cultural citizenship). The sample size was selected using Cochran's formula equal to 660 people and the samples were selected by simple multi-stage cluster sampling. Descriptive results show that citizens at the average level (115.50) have a healthy environmental lifestyle, at the average level have a culture of citizenship (70.34) and an upward average have cultural citizenship (34.66). The results of correlation test show that the relationship between citizenship culture (0.26) and cultural citizenship (0.31) with environmental health lifestyle is significant. Regression results indicate that among the independent variables of dimensions of citizenship culture (willingness to fulfill citizenship obligations and awareness of citizenship rights) and dimensions of cultural citizenship (acceptance of cultural diversity and cultural tendencies), variables of acceptance of cultural diversity with beta value (0.39 ), Fulfillment of citizenship obligations (0.36), had the largest share in explaining the dependent variable. The environmental lifestyle prediction equation can explain 30.3% of the variance of the dependent variable. According to the results, promoting and strengthening the culture of citizenship and cultural citizenship leads to the expansion of environmental health lifestyle in society.

    Keywords: Cultural Citizenship, Citizenship Culture, Sustainable development, Environmental Lifestyle, Hamedan
  • Nima Zangeneh *, Davood Razi, Akbar Aliverdinia Pages 107-154

    To understand how a particular society, such as the working class, lives, how they look at the world, how they choose among the opportunities around them, one must study the field of lifestyle. The purpose of this study was to study the effective factors in the life style of workers. For the theoretical framework, the theories of lifestyle and the theories of Mannheim and Bourdieu have been used. The statistical population is the workers working in Tehran bus companies in 2017. The sample size of the statistical population is 366 people. The validity of the present questionnaire is of the content type and its structural validity is done by structural equations, the reliability of the research tool has Cronbach's alpha above 0.7.Descriptive statistics and inferential tests have been used to analyze the research. Findings of this study show that the scores of cultural consumption factors, body management and material consumption are significantly different from the sex of workers. The highest mean scores of influential factors in lifestyle are related to the component of political behavior in men and the component of body management in women. The order of management is body (12.6%), political behavior (6%), leisure activity (0.8%) and cultural consumption (0.6%).The highest change in the variance of scores among workers with the age of 30 to 40 years is in the component of political behavior and the lowest mean score of workers in the decade of 51-60 years is in the component of material consumption. To make younger workers more familiar with leisure and material issues, and to make older workers aware of political behaviors.

    Keywords: Lifestyle, worker, generation, contradictory theories
  • Mohammad Hasan Sharbatian *, Zahra Rajaei Pages 155-200

    Incorporating social health into the organization generates additional energy beyond the job duties through voluntary activities, which shapes organizational citizenship behavior. The purpose of this article is to identify the relationship between social health and organizational behavioral components of elementary school teachers in Birjand. Theoretical foundations are formed by emphasizing the theory of Keyes (social health) and the theory of Bateman and Ergan (organizational citizenship behavior). The methodology of this research was descriptive correlational survey, the study population of Birjand teachers in the academic year 2017-2018 equals 1150 students. Using Cochran sample size of 285 people by cluster random sampling of respondents was collected based on standardized interview questionnaire. Cronbach's alpha for social health items was equal to (75.4) and organizational citizenship behaviors were equal (78.6). AMOS, PLS and SPSS softwares were used for data analysis. The results show that among the independent variables (social health) of social cohesion social acceptance, social contribution also had the highest average among the dependent variables (organizational citizenship behavior) on respect & honor, altruism and magnanimity. Most of the participants in this study, 155 (54.4%) were women. The results indicate that at the 0.05 level of social health has the most influence on the components of magnanimity behavior (0.74), Also, the lowest intensity of the effect of social health on participatory behavior was observed (0.47). Hypotheses test show that social health affects the components of organizational citizenship behavior such as: magnanimity (0.74) deontology (0.70) respect & honor (0.66) altruism (0.60) and participation (47.47). 0) has had a significant and direct impact, also, all the parameters of the measurement model and the corresponding paths of the hypotheses are confirmed.

    Keywords: Birjand, Organizational citizenship behavior, Social Health, Teachers
  • Maliheh Shahbaxzi, Ali Moradi * Pages 201-240

    A desirable mental image is a general blend of all the mental components (items such as the price of goods, the amount of access to purchase, the feeling of customer safety, fun and entertainment, the functionality and fashion of the goods.) They see in a commodity. The purpose of this study was to study the sociological desirable mental image and its related factors among Kermanshah customers. The theoretical foundations of this study are derived from the theoretical views of thinkers such as Simmel, Bourdieu, Weblen, and Baudrillard, who focus on market-related and purchasing issues. The present study is a quantitative approach and in terms of strategy and data collection, correlation and descriptive survey method. The data gathering tool is a researcher-made questionnaire. The statistical population of the population is 1824 people in Kermanshah city in the year 1952434. The sample size was 384 people with Cochran formula and were selected by multistage cluster sampling. SPSS software was used for data processing. Data analysis shows that there is a relationship between the two social class structures of media and media advertising in the form of two dimensions of mass media and social networks with a favorable mental image for customers. The amount of Cronbach's alpha for the desired mental image is 0.923 and in its various dimensions (reasonable price equal to 0.653, purchase access 0.055, security feeling 0.719, entertainment and recreation 0.742, service quality 0.734, functional 03.633 and fashion and brand 0.750, for social media is equal to 0.852 and social networks are equal to 0.826. Descriptive results show that the average score of the desired mental image is equal to 98.339 and in its various dimensions (reasonable price equal to 138.02, purchase access 102.622, feeling of security 13.303, recreation and entertainment 10.940, service quality 20.119, applicability of 10.187 and fashion and brand 13.82), for social media is equal to 25.99 and social networks is equal to 28.02.There were significant differences between favorable subjective image and media advertising variables (r = 0.223), mass media (r = 0.225), social networks (r = 0.221) and social class (r = 0.491). The results of regression coefficient show that two variables of social class (Beta = 0.473) and media advertising (Beta = 0.205) entered into the equation and explained and explained 0.326 of the dependent variable variance (0.326). It can be argued that creating a favorable mental image for customers includes items such as the price of goods, the amount of access to purchase, the feeling of customer safety, fun and entertainment, the functionality and fashion of the goods. This mental picture can be derived from media advertising and the social class of individuals in the study community.

    Keywords: Desirable mental image, Goods’ brand, Being According to fashion, Advertising, Recreation, Entertainment
  • Rogayeh Alezadeh * Pages 241-260

    Due to the periodic nature and intense and rapid activities of badminton, in addition to technical and tactical skills, attention should be paid to psychological skills that play a significant role in badminton.

    Objective

    The present study attempts to investigate the predictive role of physical fitness characteristics on social anxiety and mental fitness of skilled badminton players.

    Methodology

    The method of the present study is descriptive-correlational. Participants of the present study were selected due to the existing limitations (lack of skilled athletes), 20 male and female athletes (East Azerbaijan province who are members of the national team and participants of the national league) with an age range of 15 to 20 years. Sargent springs and jumps were used to measure anaerobic power, bass balance to measure dynamic balance, mental fitness questionnaire (to measure mental fitness) and social anxiety questionnaire (SAQ) were used to analyze anxiety. For data analysis, Pearson correlation and regression by Inter method were used.

    Results

    After reviewing the data, the results showed that there was a good correlation between mental fitness and physical fitness variables and due to the high levels of beta and t and low levels of physical fitness, a high predictive role. In mental fitness, but there is a weak and insignificant relationship between physical fitness and social anxiety factors: social anxiety and sergeant jump (p = 0.081), bass anxiety and balance (p = 0.095), social anxiety And rast (p = 0.762).

    Conclusion

    According to the obtained values, it can be concluded that physical fitness has a great impact on the mental states of athletes and affects these characteristics, and the higher the physical fitness of athletes, the higher their mental fitness. As a result, things like self-confidence, concentration, mental imagery, and many other things that are part of mental fitness are affected and reinforce these variables in professional athletes, as well as Professional athletes have low social anxiety due to long-term presence in sports fields and high experience in social situations, and physical fitness factors do not have a predictive role on social anxiety of professional athletes.

    Keywords: psychomotor characteristics, physical fitness, skilled badminton players, Fatigue
  • Behnam Lotfi Khachaki *, Ali Asghar Gaderi Pages 261-310

    "hookah use" is one of the forms of tobacco use that is currently spreading rapidly in society, especially among young people. The hookah is a very challenging topic for the health of the community due to its inherent disadvantages and the fact that it facilitates people to bring other tobacco products, such as cigarettes and even opiates and drugs. In this research, the Social factors of young tendency towards hookah use were investigated with Merton's theory of deviations, Sutherland's differential association theory and risky behavior theory. To test the hypothesis of the research, descriptive and explanatory survey method with Researcher-made questionnaire has been used in which about 200 17 to 35 year old youth who use hookah are selected as the statistical population In the year 2018. The sample was selected from District 11 of Tehran due to the high density of hookahs shops in this section. Also Cronbach's Alpha for questionnaire is 0.756 and This amount for “contact with friends” indicator 0.640, “Religious Commitment” 0.846, “leisure time spend” 0.608 and for “hookah use” is 0.765. The findings indicate there is significant relationship between age and Employment with hookah use. Also there is indirect relationship between “religious affiliation” (mean= 63.4 & r=0.26) and “spending leisure time” (mean= 50.8 & r=0.39) with “hookah use” (mean= 72.8); but direct relationship between “contact with friends” (mean= 65 & r=0.41) with hookah use. In other words base on the regression analysis resaults most important factor for youth Tendency to hookah use is relationship with hookah users friends (0.391). Also weakness of practical adherence to religious norms (0.272) increase youth tendency to hookah use. Also decrease of leisure time and appropriate hobbies (0.308) will increase youth tendency to hookah use. The total explanation of the dependent variable is 0.461. Finally should be said that the prevalence of hookah use is a result of various social factors and this need to inform families and their supervisory role as well as the long-term policies of the relevant institutions.

    Keywords: Leisure Time, Religious Commitment, Risky Behaviors, Contact with Friends, youth, Hookah Use, Tehran
  • Ebrahim Mohammadpour *, Tavakol Aghayari Hir, Mohammad Abbaszadeh Pages 311-348

    Present study aimed at investigating the impact of food-related media advertising on food consumed away from home, taking the moderating effects of time-intensive working condition and residence place as background variables, by the use of survey (Descriptive correlation) method the theories of Robert Merton, Paul Lazar Sefild and Grebner, the theory of household production and Bourdieu and Delourmir were used. Study population includes all 15 years and over population of Tabriz city, whom 409 of them are selected as the sample by the use of stratified sampling technique according to 10 urban zones of the Tabriz city. Data were collected using a researcher-made questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed by Cronbach's alpha statistic, which was acceptable. According to the results, the average Food Consumed Away from Home was 1.48 times in the last month and respondents' use of media food advertising was 47.8% and their occupation was 47.4%. Based on Pearson correlation test results, Findings are indicative of significant relationship between foods consumed away from home and food-related media advertising (positively) and time-intensive working condition (positively and Significantly lower than 0.05 and relationship severity weak). Furthermore T-test, foods consumed away from home was significantly higher in affluent parts of the city, comparing to disadvantaged parts. According to fitted path model, among three independent variables which shown significant effects, residence place identified (Directly and indirectly) as the most important factor, and food-related media advertising and time-intensive working condition come next in this regard. Independent variables could explain around 13 percent of variations in foods consumed away from home.

    Keywords: Food away from home, food-related media advertising, time-intensive working condition, residence place
  • Fereshteh Mohammadi *, Javad Karimi, Homayon Abasi Pages 349-372
    This research was aimed at explaining the pattern of corruption reduction through ICT, transparency and organizational health. The research method is descriptive-survey and is a practical purpose. The statistical population consisted of all experts in the educational institutions of Iran's public universities. By sampling the total number, 240 individuals were selected as samples. The data collection tool was a questionnaire. Validity and reliability of questionnaires were confirmed. Data were analyzed using LaserLes software using path analysis analysis. The results showed that ICT would reduce corruption. Transparency and organizational health as an intermediary variable also influenced the relationship between information technology and corruption reduction. Therefore, these factors are not only important in terms of improving organizational working conditions and dynamism, but also in terms of increasing accountability, as well as the trust of members of the organization to each other and management of the organization.
    Keywords: Educational Institutions, University, Organizational Health, Organizational Transparency, Corruption, Information, Communication Technology
  • Hamed Ahmad Mahmodi Bonab * Pages 373-399

    The aim of this study was to investigate the effect of serious leisure and specialized recreational behaviors on spatial attachment with the role of lifestyle mediation among (student-athletes in Maragheh). The nature of the present study is descriptive-survey and correlational. The sample size included 384 male and female student-athletes of Maragheh city who were randomly selected and classified into clusters. The sample size consisted of 384 male and female student-athletes of Maragheh city who were randomly selected and categorized. To collect data from the field of data collection in this study, Gold et al.'s (2011) Serious Leisure Questionnaire, Kyle et al.'s (2005) Spatial Attachment Questionnaire, McFarlane (1994) Recreation Specialization Questionnaire, and Lifestyle Questionnaire Khanfir, 1398, the validity of the questionnaires was confirmed and the reliability of the questionnaires (0.95, 0.79, 0.874 and 0.832) was obtained to analyze the data from SPSS software and smartpls3 Used. Also, structural equation analysis has been used to study the model. The results of data analysis showed that serious leisure time on spatial attachment with lifestyle mediation of 0.597 and in a positive direction, specialized recreational behaviors on spatial attachment with lifestyle mediation of 0.688 and in Positive and significant direction and serious leisure and specialized recreational behaviors have a positive and significant effect on spatial attachment with the role of lifestyle mediator at the rate of 0.697 among (student-athletes of Maragheh city).

    Keywords: serious leisure, specialized recreational behaviors, spatial attachment
  • Hossein Moltafet *, Abdul Reza Navah, Sara Rashidi Pages 401-439

    The aim of this study was to investigate the relationship between lifestyle and fertility reduction of families in Ahvaz. The sample size according to Cochran's formula is 384 people, which is classified by random sampling method and selected according to the size of the statistical population. The type of method used in this research is survey and a questionnaire was used to collect data. Its validity has been obtained by experienced professors in the relevant and final field based on the Cronbach's alpha test, which was above 0.70, which indicates the appropriate reliability of the questionnaire. Pearson correlation coefficient, one-way analysis of variance, t-test and multivariate regression analysis were used to analyze and analyze the data. The results show that there is a significant relationship between modern lifestyle variables (relationship intensity 0.7) and traditional lifestyle (relationship intensity 0.8) with female fertility; There is also a significant difference between the variable of leisure time, different lifestyles (modern, traditional, neither traditional nor modern) and the employment status of respondents with female fertility. Regression data show that these variables have explained 0.102% of the variance related to female fertility and also the highest effect of variables on fertility is related to the modern lifestyle variable (-1.108) which has a direct effect on the variable. It is independent and has the least effect on the leisure sports dimension (-0.079), which has a direct effect on fertility. Therefore, according to the obtained results, it can be said that lifestyle has affected the fertility rate of women.

    Keywords: Leisure Time, Lifestyle, childbearing, employment status, fertility
  • Saeideh Nosrati * Pages 439-454

    The purpose of this study was to investigate “The purpose of this study is to investigate the "effect of social welfare on job erosion of physical education teachers in Tabriz." This research is applied research in terms of purpose and descriptive-analytical research in terms of data analysis method. The method of collecting statistics and information in this study was a survey using a standard questionnaire. The statistical population of this study was the physical education teachers of Tabriz, whose number was obtained by inquiring from the General Department of Education of the province 499 people. Based on Cochran's formula, 217 of them were selected as a statistical sample by cluster random sampling. The research tool included a standard questionnaire that was collected from two sections related to the graphic information of the respondents and the categories explaining the objective research variables including social welfare, communication skills and burnout. Keys Social Welfare Standard Questionnaire (1998) with 33 items was used to collect data related to social welfare variable. Data collection on burnout variable The Maslach (1985) burnout questionnaire with 22 items was used and in the form of a questionnaire, based on a five-point Likert scale and analyzed using SPSS and PLS software at the level Significance of 0.05 was used. The results showed that social welfare has a significant effect on job erosion of physical education teachers. According to the results of the research which showed that social welfare has a negative and significant effect on the job erosion of physical education teachers, correct and comprehensive planning is absolutely necessary in providing social welfare for employees and teachers.

    Introduction

    Due to the very important and key role of teachers in educating students, which are valuable and future-making assets of the country, and exposing them to the risk of burnout causes unpleasant individual, organizational, and national consequences. Research that may help promote teachers' mental health and burnout seems necessary. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of social welfare on job erosion of physical education teachers in Tabriz.

    Research Method 

    This research is applied research in terms of purpose and descriptive-analytical research in terms of data analysis method. The method of collecting statistics and information was a survey using a standard questionnaire. The statistical population of this study was the physical education teachers of Tabriz, whose number was obtained by inquiring from the General Department of Education of the province, 499 people. According to Cochran's formula, 217 people were selected as a statistical sample by cluster random sampling. The research tool included a standard questionnaire that was collected from two sections related to respondents' demographic information and categories explaining objective research structures, including social welfare and burnout. The Keys Social Welfare Standard Questionnaire (1998), which has 33 items, was used to collect data on the structure of social welfare. The Maslach (1985) burnout questionnaire, which has 22 items, was used to collect data related to the burnout structure and was scored in the form of a questionnaire, based on a five-point Likert scale. SPSS software was used for analysis at the significance level of 0.05.

    Research Findings

    The results showed that social welfare has a significant effect on job erosion of physical education teachers. According to the results of the study which showed that social welfare has a negative and significant effect on the job erosion of physical education teachers, proper and comprehensive planning in providing social welfare of staff and teachers is absolutely necessary.

    Conclusion

    According to the results of the research which showed that social welfare has a negative and significant effect on job erosion of physical education teachers; it can be said that social welfare plays an important role in ensuring the dynamism and efficiency of any society, and since social health plays a major role in the functioning of individuals in all personal, social, family and educational fields, proper and comprehensive planning in ensuring the social well-being of employees and teachers is absolutely essential, in order to increase job motivation and reduce job burnout in individuals. Therefore, it is suggested that training and meeting the social needs of teachers should be at the top of the priorities of internal organization change and transformation of the education organization.

    Keywords: social welfare, job erosion, teachers