فهرست مطالب

فصلنامه زیست شناسی جانوری تجربی
سال نهم شماره 2 (پیاپی 34، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • خالیده آذری، عبدالغفار اونق*، کریم مردانی صفحات 11-21
    مطالعه حاضر با هدف شناسایی ژن های فیمبریایی، ژن های مقاومت به فلوروکینولون ها و بتالاکتامازهای وسیع الطیف  انجام شد. از تعداد 384 گاومیش از مناطق مختلف استان آذربایجان غربی و در فصول مختلف به صورت تصادفی نمونه های مدفوع جمع آوری گردید. شناسایی باکتری اشریشیا کلی در نمونه های مدفوع با استفاده از روش های کشت و بیوشیمیایی انجام گرفت. روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) و با استفاده از جفت پرایمرهای اختصاصی، حضور ژن های فیمبریایی (fimA، crl، csgA)، ژن tsh، ژن های مقاومت به فلورکینولون ها (qnrA، qnrB، qnrS) و ژن های مقاومت به بتالاکتامازهای وسیع الطیف (blaSHV،blaTEM ، blaCTX-M-9) مشخص گردید. از 384 نمونه مدفوع جمع آوری شده از تعداد 115 (9/29 %) نمونه باکتری اشریشیا کلی شناسایی و جداسازی گردید. آلودگی به اشریشیا کلی در شمال استان به طور معنی داری کمتر از جنوب و مرکز استان بود و اختلاف معنی داری از نظر الودگی گاومیش ها به اشریشیا کلی در فصول مختلف وجود نداشت (05/0P<). فراوانی ژن های فیمبریایی fimA، crl و csgA به ترتیب 1/79%، 1/72%، 7/74% بود و ژن tsh دارای کمترین فراوانی (2/18%) در جدایه های اشریشیا کلی بودند. در بین ژن های مقاومت به فلورکینولون ها و بتالاکتامازهای وسیع الطیف ژن qnrS دارای کمترین فراوانی (0/6%) و ژن blaTEM دارای بیشترین فراوانی (9/13%) بود. نتایج به دست آمده در این مطالعه حضور باکتری اشریشیا کلی را در نمونه های مدفوع کمتر از یک سوم گاومیش های نمونه برداری شده نشان داد. ژن های فیمبریایی تقریبا دارای فراوانی مشابهی بودند و ژن های مقامت آنتی بیوتیکی در کمتر از 14% جدایه های اشریشیا کلی در گاومیش حضور داشتند. ارزیابی حضور ژن های مقاومت آنتی بیوتیکی در جدایه های باکتریایی با منشا حیوانی می تواند از نظر اپیدمیولوژیک و بهداشت عمومی اهمیت زیادی داشته باشد.
    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، ژن های فیمبریایی، ژن های مقاومت به فلورکینولون-‏ها، ژن های مقاومت به بتالاکتامازهای وسیع الطیف، گاومیش
  • سمیه بهرام*، محمد خضری، سید روح الله جوادیان صفحات 23-35

    امروزه با آشکار شدن سمیت و عوارض جانبی نگهدارنده های سنتزی مصرف کنندگان به دنبال ترکیبات طبیعی با اثرات آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی هستند. در پژوهش حاضر عضله ماهی حسون به کمک آنزیم آلکالاز در دو غلظت 2 و 4 درصد و در زمان های 90 و 180 دقیقه هیدرولیز شد. فعالیت آنتی اکسیدانی پروتئین های هیدرولیزه توسط فعالیت حذف کنندگی رادیکال های آزاد DPPH، ABTS و هیدروکسیل، فعالیت شلاته کنندگی فروس و کاهندگی فریک بررسی شد. فعالیت ضدمکیروبی با روش انتشار دیسک و MIC تعیین شد. پروتئین های هیدرولیز شده توسط آنزیم آلکالاز فعالیت قابل ملاحظه ای در حذف رادیکال های DPPH (92/37درصد)، ABTS (34/77 درصد)، و هیدروکسیل (79/21درصد) و شلاته کنندگی یون فروس (95/26 درصد) و فعالیت ضعیفی در کاهندگی یون فریک (جذب نوری 00/0±/13/0 در طول موج 700) نشان دادند. در مطالعه حاضر بیشترین فعالیت مهار رادیکال های DPPH (8/2ic50=) و هیدروکسیل (59/8I=C50) توسط نمونه هیدرولیزشده با 4 درصد آنزیم به مدت 180 دقیقه مشاهده شد. بیشترین بازیافت پروتئینی نیز توسط نمونه فوق مشاهده شد. نمونه های پروتئین هیدرولیز ماهی حسون فاقد فعالیت ضدباکتریایی بر علیه 5 سویه باکتری بودند. پروتئین هیدرولیزشده ماهی حسون دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالقوه بوده و می تواند به عنوان آنتی اکسیدان ارزان قیمت جهت استفاده در صنایع غذایی، غذاهای فراسودمند و خوراک دام توصیه شود.

    کلیدواژگان: آلکالاز، رادیکال های آزاد، ماهی حسون، ویژگی زیست فعال
  • سمیه فرهمند، فائزه فاطمی*، مرضیه دهقان شاسلطنه، رضا حاجی حسینی بغدادی، شهریار سعیدیان صفحات 37-47
    در باکتری اسیدیتیوباسیلوس فرواکسیدانس، پروتئین های موجود در مسیر زنجیره انتقال الکترون از جمله پروتئین سیتوکروم C اکسیداز (CoxB)، پروتئین CoxB حاوی دو اتم مس (CuA, CuB) در ساختار خود می باشد.  CuAنقش مهمی در انتقال الکترون دارد. طبق مطالعات قبلی، تبدیل هیستیدین به متیونین در پروتئین مشابه، منجر به افزایش پایداری پروتئین و بهبود عملکرد آن می شود. همچنین، اتصال متیونین به CuB در ساختار پروتئین وحشی یکی دیگر از دلایل انتخاب جهش H230M در جایگاه CuA است. پروتئین وحشی و جهش یافته در حضور غشاء دو لایه POPC با استفاده از  gromacs نسخه 5.1.4 شبیه سازی می شود. تغییرات ساختاری پروتئین جهش یافته توسط RMSD، RMSF، SASA،Rg ، DSSP،density ،thickness ، PCA، ED، DCCM وFEL  بررسی شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل پروتئین های وحشی و جهش یافته نشان می دهد که باکتری پایداری خود را بعد از جهش حفظ می کند. به نظر می رسد جهش منجر به افزایش میزان دریافت الکترون می شود که نیاز به مطالعات بیشتر در این زمینه دارد. شبیه سازی دینامیکی مولکولی و نتایج آنالیزها نشان می دهد که جهش به افزایش پایداری پروتئین کمک می کند. بنابراین، این یافته رویکردهای جدیدی را از نظر خصوصیات ساختاری و احتمال انتقال الکترون ارایه می دهد.
    کلیدواژگان: باکتری، بیولیچینگ، جهش، شبیه‎ ‎سازی دینامیک مولکولی، ‏POPC
  • جلیل سرهنگ زاده*، محمدحسین مختاری صفحات 49-61

    کل و بز (Capra aegagrus) یکی از پستانداران شاخص مناطق کوهستانی و صخره ای است که جمعیت آن به دلیل تخریب زیستگاه در سطح ملی و بین ا لمللی کاهش یافته، به نحوی که از سوی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی در فهرست حیوانات آسیب پذیر قرار گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین زیستگاه های بالقوه کل و بز با استفاده از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه (MLP) در منطقه حفاظت شده کوه بافق انجام شد. 196 نقطه (111 نقطه حضور و 85 نقطه عدم حضور گونه)، با بازدید های میدانی در طول پژوهش ثبت شد. لایه های اطلاعاتی انتخاب شده به عنوان متغیرهای موثر بر حضور و عدم حضور گونه شامل 18 متغیر از جمله درصد شیب، طبقات جهت جغرافیایی، ارتفاع از سطح دریا، تیپ های پوشش گیاهی، منابع آبی و متغیرهای توسعه انسانی (روستاها و جاده ها) هستند. نتایج نشان داد که متغیرهای محیطی تیپ گیاهی ارس- بادام کوهی (Juniperus excelsa - Amygdalus scoparia) (23/11 درصد)، درصد شیب (42/10 درصد)، فاصله از جهت جنوبی (15/10 درصد)، فاصله از تیپ گیاهیهزارخار- درمنه- قیچ (Cousinia desertii- Artemisia sieberi -Zygophyllum eurypterum) (9/9 درصد)، ارتفاع از سطح دریا (63/9 درصد) و منابع آب (09/9 درصد) به عنوان مهم ترین متغیرهای موثر بر مطلوبیت زیستگاه کل و بز در کوه بافق تعیین شدند. میزان موفقیت کلی مدل در حدود 97/0 محاسبه شد. براساس یافته ها، 36 درصد وسعت منطقه حفاظت شده به عنوان زیستگاه مطلوب ارزیابی شد. نتایج نشان داد که با کاهش فاصله از جاده مطلوبیت زیستگاه کاهش می یابد. لذا پیشنهاد می شود از توسعه فعالیت های انسانی در محدوده زیستگاه های مطلوب پرهیز شود.

    کلیدواژگان: پرسپترون، کل و بز، مطلوبیت زیستگاه، منطقه حفاظت شده
  • بهمن چپرلی، رحمان پاتیمار*، رسول قربانی، کیاوش گلزاریان پور صفحات 63-72
    جهت مطالعه ویژگی های تولیدمثلی گونه گاوماهی قفقازی (K. caucasica) تعداد 149 نمونه از خلیج گرگان و تعداد 192 نمونه از تالاب گمیشان به صورت ماهانه از بهمن ماه 92 تا اردیبهشت ماه 93 با استفاده از تور پره صید شد. در این تحقیق فاکتورهای مرتبط با تولید مثل از قبیل نسبت جنسی، شاخص نمو گنادی، هم آوری مطلق، هم آوری نسبی محاسبه شد. نسبت جنسی ماهیان مورد مطالعه در خلیج گرگان 01:1/1 و در تالاب گمیشان 26:1 /1 بود. بالاترین میانگین شاخص گنادوسوماتیک در خلیج گرگان و تالاب گمیشان برای جنس نر در فروردین و برای جنس ماده در اسفند مشاهده گردید. کمینه، بیشینه و میانگین هم آوری مطلق در منطقه خلیج گرگان به ترتیب برابر با 80/79، 888 و 37/387 و برای هم آوری نسبی (تخم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به ترتیب برابر با 58/152، 54/2733 و 11/797 و در منطقه تالاب گمیشان به ترتیب برابر با 96/136، 22/1002 و 94/482 و برای هم آوری نسبی (تخم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به ترتیب برابر با 70/243، 53/2326 و 32/870 محاسبه شد. در منطقه خلیج گرگان میانگین قطر تخمک 52/0 میلی متر و از 24/0 تا 84/0 میلی متر و در منطقه تالاب گمیشان میانگین قطر تخمک 50/0 میلی متر و از 26/0 تا 85/0 میلی متر متغیر بود. آنالیز شاخص نمو گنادی نشان داد که دوره تولیدمثلی این گونه یک دوره کوتاه در سال است که در همین دوره کوتاه تولیدمثلی تخمک های متنوعی در مولدین ماده دیده می شود.
    کلیدواژگان: استان گلستان، تولیدمثل، ‏K. caucasica
  • نعیمه دهقانی، مهدی دیانت پور*، سید ابراهیم حسینی، زهرا خدابنده، حامد دانش پژوه صفحات 73-81

    دوستاکسل به عنوان یک عامل پایدارکننده می تواند به طور بالقوه آسیب وارد شده به اسکلت سلولی تخمک را در طول انجماد شیشه ای کاهش دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر داروی دوستاکسل بر روی درصد بقا و لقاح آزمایشگاهی تخمک ها پس از انجماد شیشه ای می باشد. موش های ماده نژاد NMRI با سن 8 تا 10 هفته با تزریق هورمون های PMSG و HCGتحریک تخمک گذاری شدند. با استفاده از آنزیم هیالورونیداز 1/0% توده سلولی کومولوس اطراف تخمک برداشته شد. سپس تخمک ها به 5 گروه آزمایشی شامل گروه های کنترل، دوستاکسل، دوستاکسل+ محلول انجمادی، دوستاکسل+ انجماد شیشه ای و انجماد شیشه ای تقسیم شدند. تخمک های بالغ در محلول های انجمادی اتیلن گلیکول و دی متیل سولفوکساید با غلظت 15 درصد و ساکارز 5/0 مولار منجمد شدند. پس از ذوب، درصد بقا و لقاح آنها تا مرحله دو سلولی بررسی گردید. رنگ آمیزی میکروتوبول ها در تخمک ها با آنتی بادی آلفاتوبولین انجام شد. میزان لقاح هر گروه در مقایسه با گروه کنترل کاهش قابل توجهی نشان داد (001/0=P). میزان تشکیل جنین های دو سلولی در هر دو گروه انجمادی (دوستاکسل+ انجماد شیشه ای و انجماد شیشه ای) به طور قابل توجهی نسبت به غیرانجمادی کنترل (001/0=P) و دوستاکسل (004/0=P) پایین تر بود. نتایج نشان داد درصد بقا و لقاح در گروه های پیش انکوبه شده با دوستاکسل بیشتر از گروه های انکوبه نشده بود، بنابراین دوستاکسل با کاهش آسیب های وارده به اسکلت سلولی تخمک می تواند در بهبود تکنیکهای تولید مثلی موثر باشد.

    کلیدواژگان: انجماد شیشه ای، تخمک، دوستاکسل، کرایوتاپ‏
  • ماریا مددی، باقر نظامی*، محمد کابلی، حمیدرضا رضایی صفحات 83-95

    امروزه تقابل انسان و حیات وحش از چالش های مهم در حفاظت از تنوع زیستی قلمداد می شود. افزایش این تعارض ها موجب افزایش نگرش منفی توسط مردم محلی نسبت به حیات وحش شده که پی آمد آن افزایش قابل توجه شکار غیرقانونی این دسته از گونه ها به ویژه در مناطقی که تراکم بالای جمعیت انسانی و حیات وحش دارد، شده است. این مطالعه با هدف تعیین مهم ترین محدوده های تعارض های خرس قهوه ای با انسان و دارایی های انسان در استان مازندران و همچنین شناسایی توزیع مناطق با خطر بالقوه بالای حملات این گونه جهت مدیریت تعارض ها و تقابل این گونه و مردم محلی مناطق کوهستانی در این استان به انجام رسید. داده های تعارض از طریق پرسشنامه و بررسی های میدانی جمع آوری شد. متغیرهای مورد استفاده در مدل سازی شامل ترکیبی از متغیرهای زیستگاهی و انسانی بوده است. در این مطالعه 150حمله از خرس های قهوه ای به انسان و دارایی های انسان ثبت شد که شامل 16 حمله به انسان، 67 حمله به باغ های میوه، 19 حمله به دام های اهلی و 48 مورد تخریب کندوهای زنبور عسل بوده است. نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین تعارض ها در فصل بهار و پاییز صورت گرفته است. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که مهم ترین عوامل در بروز تعارض ها متغیرهای ارتفاع از سطح دریا، فاصله تا روستا و وجود باغ های میوه بوده است. بیشترین تعارض ها با انسان و سرمایه های انسانی در گستره 150 تا 3000 متر بروز می کند. از سوی دیگر وجود باغات میوه در اطراف روستاها عامل معناداری در جذب خرس ها شناسایی شد.

    کلیدواژگان: ارتفاع از سطح دریا، باغ های میوه، تعارض انسان و خرس قهوه ای، ‏دام های اهلی، مدل سازی‏
  • سمرقند جعفری، سید محمدباقر نبوی، بابک دوست شناس*، نسرین سخایی، شریف رنجبر صفحات 97-106

    مطالعه حاضر به منظور بررسی تنوع و پراکنش گونه ای پرتاران در جزیره قشم و تاثیر آب شیرین کن ها برآنها صورت پذیرفت. نمونه برداری از بستر 9 ایستگاه در فصول تابستان و زمستان 1393 انجام گردید. تاسیسات آب شیرین کن قسمت عمده ای از آب شرب جزیره قشم را تامین می کند. ایستگاه 1 (محل تخلیه پساب کارخانه آب شیرین کن) دارای بیشترین دما و شوری در هر دو فصل تابستان و زمستان بود که نشان دهنده اثرات تخلیه پساب آب شیرین کن در ایجاد آلودگی حرارتی در ایستگاه 1 بود. جنس بستر ایستگاه های مورد مطالعه سیلت- رسی بوده، همبستگی مثبت بین مواد آلی و دانه بندی رسوبات نشان داده شد. در ایستگاه های 4 و 5 که رسوبات بیشتر از نوع سیلت و رس بود، درصد مواد آلی و کل کربن آلی نیز بیشتر بود. در این مطالعه 49 جنس و گونه پرتار که متعلق به 26 خانواده، 7 راسته و 3 زیر رده بودند، شناسایی شد. بین فراوانی پرتاران و درصد رسوبات سیلت و رس ارتباط معکوس معنی داری مشاهده شد. از خانواده Cossuridae گونه Cossura sp. به عنوان گونه غالب و از خانواده Orbiniidae گونه Scoloplos simplex بیشترین میزان فراوانی را در میان افراد این خانواده به خود اختصاص داد. نتایج نشان داد که کمترین میزان تنوع در ایستگاه 1 (محل خروج پساب آب شیرین کن) بودکه بین ایستگاه 1 و سایر ایستگاه ها در هر دو فصل، اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0˂P). به نظر می رسد آب شیرین کن ها با افزایش دما و شوری تاثیرات نامطلوبی روی تنوع گونه ای پرتاران گذاشته است.

    کلیدواژگان: آب شیرین کن، پرتاران، تنوع گونه ای، جزیره قشم، خلیج فارس
  • پریسا علی دوست سلیمی، پرگل قوام مصطفوی*، الن چن، سید محمدرضا فاطمی صفحات 107-111

    خزه شکلان از انواع فون های مخفی زی شناخته شده در اجتماعات مرجانی هستند که در تثبیت اولیه رسوبات و همچنین استحکام اسکلت کربنات کلسیمی مرجان ها نقش دارند. اگرچه آنها پراکنش وسیعی در محیط های آبی دارند، اما در ارتباط با گونه های حاضر در اجتماعات مرجانی خلیج فارس (به ویژه آب های ایران) اطلاعات محدودی موجود است. طی بررسی و شناسایی گونه های مرجان در دو جزیره ابوموسی و سیری، خزه شکلCelleporaria pigmentaria در بخش های مرده گونه Porites harrisoniو جلبک قرمز کورالین در عمق 3 تا 8 متری مشاهده شد. این گونه متعلق به راسته Cheilostomatida بوده و از متداول ترین گونه های شناخته شده در اجتماعات مرجانی می باشد. از ویژگی های بارز این گونه می توان حضور لکه های سفید- سیاه در سطح کلنی و همچنین وجود زوییشیا نامنظم را نام برد، که در شناسایی میدانی قابل استفاده است. مقاله حاضر اولین گزارش حضور این گونه در اجتماعات مرجانی ایران می باشد.

    کلیدواژگان: اجتماعات مرجانی، جزایر ابوموسی و سیری خزه شکلان، خلیج ‏فارس، ‏Celleporaria pigmentaria
  • اشرف السادات قاسمی*، زهرا بابایی افراپلی صفحات 113-124
    آبیراترون (Abiraterone) به عنوان یک داروی مهم در کاهش اثرات سرطان پروستات پیشرفته در دنیا شناخته می شود.یافتن روشی برای انتقال هدفمند آبیراترون به بافت هدف آن یعنی پروستات توسط نانوذره ها می تواند یک موضوع مهم در بحث درمان هدفمند به وسیله آبیراترون باشد. در این تحقیق، اثرات جذب آبیراترون بر خواص ساختاری و الکترونی نانوقفس بورن نیترید (BNNT) خالص در محیط های گازی و حلال (آب) با استفاده از محاسبات نظریه تابعی چگالی (DFT) به منظور یافتن سنجش کارایی BNNT به عنوان حمل کننده آبیراترون استفاده شده است. برای تحقق این هدف، پارامترهای ساختاری، انرژی جذب، ممان دوقطبی، نمودار چگالی حالت، انرژی اوربیتال های مولکولی، ویژگی های ترمودینامیکی و اسپکتروسکوپی آن مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان می دهند که انرژی جذب داروی آبیراترون بر روی نانو قفسه بور-نیترید (Abiraterone-BNNT) در فاز گازی با مقدار قابل توجه 7/25- الکترون ولت بوده است ولی در حلال آب 3/2+ الکترون ولت بوده است. همچنین داده های ممان دوقطبی نشان می دهند که برای کمپلکس در فاز گازی و برابر با 3428/8 دبای است و بیشترین مقدار است. همچنین شاخص سختی و پتانسیل شیمیایی برای نانوقفسه حداکثر و شاخص الکتروفیلیسیتی برای دارو حداکثر بوده است. داده های اسپکتورسکوپی IR نیز اتصال دارو به نانوقفس را در فاز گازی تایید می کند.
    کلیدواژگان: آبیراترون، تابع توزیع چگالی، حامل دارویی، درمان هدفمند، ‏نانوقفس بورن نیترید
|
  • Khalideh Azari, Abdolghaffar Ownagh *, Karim Mardani Pages 11-21
    The present study aimed to identify fimbria, fluroquinolone and extended-spectrum beta-lactamase (ESBLs) resistant genes in Escherichia coli isolated from buffalo feces. In this study, a number of 384 buffalo feces from different regions of west Azerbaijan and in different seasons were randomly collected. Fecal samples were cultured and E. coli were investigated using biochemical method. Polymerase chain reaction was employed to identify fimbria genes (fimA, crl and csgA), tsh gene, floroqinulone (qnrA, qnrB, qnrS) and extended-spectrum beta-lactamase (blaSHV, blaTEM, blaCTX-M) resistance genes. A number of 115 (29.9%) fecal samples were positive for E. coli. The frequency of the positive fecal for E. coli from northern region were significantly lower than central and southern regions (P<0.05). The frequency of positive fecal samples for E. coli did not differ between seasons.  The frequency of fimbria genes fimA, crl and csgA were 79.1%, 72.1% and 74.7% respectively. tsh gene had the lowest frequency in E. coil isolates. Among fluroquinolone and extended-spectrum beta-lactamase resistance genes, qnrS gene had the lowest (6.0%) and blaTEM had the highest (13.9%) frequencies. The results revealed that E. coli was isolated from less than one third of fecal samples. Fimbria genes had almost similar frequencies among E. coli isolates and antibiotic resistance genes were exist in less than 14% of E. coli isolates from buffalo feces. The investigation of antibiotic resistance genes in E. coli originated from animals is of great epidemiological and public health importance.
    Keywords: Buffalo, E. coli, Extended-spectrum beta-‎lactamase, fimbria genes, fluroquinolone ‎resistance genes‎
  • Somayeh Bahram *, Mohammad Khezri, Seyed Rohollah Javadian Pages 23-35

    Todays, with the clarifying of the toxicity and side effects of synthetic preservatives, consumers are looking for natural compounds with anti-oxidant and antimicrobial effects. In the present study, lizardfish (Saurida tumbil) muscle was hydrolyzed by Alcalase at two concentrations of 2 and 4% and two times of 90 and 180 min. Then the antioxidant activity of fish protein hydrolysates (FPH) was evaluated by measuring DPPH, ABTS and OH free radical scavenging activity, and reducing power and ferrous ion-chelating assays. Antimicrobial activity was determined by disc diffusion and mic test. Alcalase enzymes hydrolyzed proteins showed remarkable activity in removing DPPH (37.92%), ABTS (77.34%) and hydroxyl (21.79%), as well as ferrous ion (26.95%) and poor activity in ion ferric degradation (Optical absorption of 0.001 ± 0.00 at a wavelength of 700). In the present study, the most inhibitory activity of DPPH and OH radicals was observed by hydrolyzed samples with 4% enzyme for 180 minutes. The most protein recovery yield was observed by the above sample. FPH showed no antibacterial activity against the studied bacterial strains. FPH of lizard fish with potential antioxidant activity can be recommended as an inexpensive antioxidant for use in the food industry, functional foods and animal feed.

    Keywords: Alcalase, Bioactive properties, Free radical, ‎Lizardfish
  • Somayeh Farahmand, Faezeh Fatemi *, Marzieh Dehghan Shasaltaneh, Reza Haji Hosseini, Shahriar Saeedyan Pages 37-47
    In Acidithiobacillus ferrooxidans, proteins, like CoxB, present in the electron transmission pathway. The structure of CoxB has two copper atoms (CuA, CuB). CuA plays an important role in electron transport. According to previous studies, the conversion of histidine to methionine in a similar protein leads to an increase the stability of protein and to improve its function. Also, the binding of methionine to CuB in the wild protein structure is another reason for the selection of the H230M mutation in CuA site. Wild-type and H230M mutants are simulated in the presence of a bilayer membrane POPC using the gromacs version 5.1.4. The conformational changes of mutated protein were investigated by RMSD, RMSF, SASA, Rg, DSSP, density, MSD, thickness, PCA, ED, DCCM and FEL analysis. The results of the wild protein and H230M mutant analysis show that the bacteria still preserves its sustainability after mutation. It seems that the H230M mutation leads to the increase of the amount of electron reception that requires further studies in this regard. Molecular dynamic simulation and principal component analysis provide compelling evidence that this H230M mutation contributes to increase the stability of protein. Thus, this finding defines new approaches in structural properties, accurate survey, and probability improves the electron transfer.
    Keywords: bacteria, Bioleaching, ‎‏ ‏Molecular dynamic ‎simulation, Mutation, POPC‎
  • Jalil Sarhangzadeh *, MohammadHossein Mokhtari Pages 49-61

    Wild goat (Capra aegagrus) as the most vulnerable species is one of the mountainous mammals whose population has declined due to the destruction of the habitat at the national and international levels. This study was aimed to determine the suitably potential habitat area for wild goat in Bafgh protected area using multi-layer perceptron neural network. A total of 196 points including presence (111 points) and absence (85 point) of the species were collected in fieldwork. 18 variables such as slope, geographical aspect, elevation above sea level, rocky regions, mean temperatures, vegetation types, water resources, inhabited and uninhabited villages, and roads (dirt and asphalt) were used to determine the suitability of habitats. Results showed that Juniperus excelsa -Amygdalus scoparia vegetation type (11.23%), slope steepness (10.42%), distance to south direction (10.15%), distance to Cousinia desertii-Artemisia sieberi-Zygophyllum eurypterum vegetation type (9.9 %), elevation above sea level (9.63%), and distance to water source (9.09%) are the most effective variables in habitat suitability evaluation in the Kouh-e-Bafgh protected area. The model output efficiency of 0.97 was achieved in this study. Based on the results, 36% of the protected area was evaluated as the suitable for wild goat habitat. Results also reveald that by reducing the distance to the roads the suitability of habitats is reduced. Therefore, this study suggests that human activities close to the potentially suitable area is suggested to be avoided.

    Keywords: Habitat suitability, Perceptron, Protected area, ‎Wild goat
  • Bahman Cheperli, Rahman Patimar *, Rasoul Ghorbani, Kiavash Golzarianpour Pages 63-72
    To study reproductive characteristics of Caucasian dwarf goby (K. caucasica), a total of 149 samples were caught in the Gorgan bay and 192 inthe Gomishanwetlandusing beach seine during a period from February 2014 to May 2016.Thereproductive characteristics including sex ratio, gonadal development index, and absolute fecundity, relative fecundity were calculated.Samples of Gorgan bay ranged from 8.07 to 39.41 mm TL and 0.01 to 0.84 g total weight, while the samples caught in Gomishan wetland had total lengthlength between 15.48 to 44.78 mm and in the total weight between 0.05 to 1.10g.The highest condition factor in the Gorgan bay for both sexes was observed in February and March, and in the Gomishan wetland for in January and April. In the both study areas, the highest average GSIof females was observed in March and of malesin April. Minimum, maximum and average ofabsolute fecundity were 79.80, 888 and 387,37in the Gorgan bay respectively, and the relative fecundity were 152.58, 2733.54 and 797.11 respectively. While absolute fecundities’ minimum, maximum and averagewere 136.96,1002.22 and 482.94 and those of relative fecundity 243.70,2326.53 and 870.32. Ova diameter ranged between 0.24 to 0.84 mm with a mean value of 0.52 mm, and in the Gomishan wetland mean of the diameter was 0.50 mm ranging from 0.26 to 0.85 mm. Analysis of GSI revealed that the species spawns once per year in a short period, and has different eggs during this period.
    Keywords: Golestan Provience, K. Caucasica, ‎Reproduction, Reproduction
  • Naeimeh Dehghani, Mehdi Dianatpour *, Seyed Ebrahim Hosseini, Zahra Khodabandeh, Hamed Daneshpazhouh Pages 73-81

    As a stabilizing agent, docetaxel can potentially reduce the damage to the oocyte cytoskeleton during vitrification. The aim of the present study was to investigate the effect of docetaxel on the survival rate and in vitro fertilization of oocytes after vitrification. NMRI mice (8-10 weeks old) were superovulated by injecting PMSG and HCG. Oocytes are surrounded by cumulus and corona cells and must be denuded by 0.1% hyaluronidase enzyme. The oocytes were then divided into 5 experimental groups including control, docetaxel, docetaxel+vitrification solution; docetaxel+ vitrification and vitrification. Mature oocytes were vitrified in ethylene glycol and dimethyl sulfoxide solutions at 15% concentration and 0.5 M sucrose. After thawing, their survival and fertilization rates were assessed up to the two-cell stage. Staining of the microtubules in the oocytes was performed with alpha-tubulin antibody. The fertilization rate of each group showed a significant decrease compared to the control group (P=0.001). The rate of formation of 2-cell embryos in both vitrified groups (docetaxel+ vitrified and vitrified vitrified) was significantly lower than non-vitrified (control (P=0.001) and docetaxel ((P=0.004)). The results showed that survival and fertilization rates in pre-incubated groups with docetaxel were higher than non-incubated groups, so docetaxel could improve reproductive techniques by reducing the damage to the oocyte cytoskeleton.

    Keywords: Cryotop, docetaxel, oocytes, vitrification
  • Marya Madadi, Bagher Nezami *, Mohammad Kaboli, HamidReza Rezaei Pages 83-95

    Today, human and wildlife conflict, especially big carnivores such as brown bear, is one of the most challenges and difficulties in biodiversity conservation. Increasing the conflicts have resulted in increasing the negative attitude of local people toward the wildlife and as a result of that leads to increasing poaching of carnivores, especially in an area such as Mazandaran Province which has a high density of human and wildlife. We conducted this study by identifying the area with a high conflicts between the bear and human and human assets in Mazandaran Province. Moreover, we used field observation data to diagnose the distribution of mountainous areas which are potentially exposed to bear attacks in the Province. We collected the bear damages data by questionnaire form and field surveys. Biogeoclimatic variables which were used in the analyses are elevation, distance to the village, the density of beehives, human footprint, the density of domestic animals and land use. We recorded 150 bear attacks to human and human properties which include 16 to human, 19 to domestic animals, 67 and 48 destruction of fruit gardens and beehives, respectively. According to the results, most conflicts are in the spring and autumn. The most important variables are elevation, distance to village and fruit gardens. According to the results, human-bear conflicts in the Mazandaran Province are in the elevation range between 150 to 3000 m. On the other hand, fruit gardens around the villages have a key role in attracting bears to human settlements.

    Keywords: Domestic animals, Elevation, Fruit gardens, ‎Human-brown bear conflict, Modeling‎
  • Samarghand Gafari, Seyed MohammadBagher Nabavi, Babak Doustshenas *, Nasrin Sakhaei, Sharif Ranjbar Pages 97-106

    The present study was carried out to investigate the diversity and distribution of the Polychaeta species in the Qeshm Island and the effect of desalination plants on their communities. The desalination plants provide a large portion of Qeshm Island drinking water. So, their waste waters could effect on environment especially benthic animals near the coastline. Substrate sampling was carried out in summer and winter 2014 from 9 stations. Station 1 was situated near (desalination site) with the highest temperature and salinity in both summer and winter season, which shows the effects of drainage waste water on environment condition. The substrates of the most stations were silt-clay. At the stations 4 and 5, which sediments included more silt and clay, organic matters were higher than other stations. In this study 49 genera and species were identified. There was a significant negative correlation between the polychaetes abundances and sediment content of silt and clay observed. The higher abundances of polychaetes were found in the stations with lower content of organic matters and greater grain size sediments. The genera Cossura sp. and Scoloplos simplex which related to Cossuridae and Orbiniidae families respectively were dominant specimens. The lowest level of diversity was estimated in station 1. Diversity and dominance indices at stations near the wastewater outlet showed significant differ in both seasons (P<0.05). Finally, it seems that desalination plant may affects adversely on species diversity by increasing of temperature and salinity in short distances.

    Keywords: Polychaeta, Persian Gulf, Qeshm Island, Species ‎Diversity
  • Parisa Alidoost Salimi, Pargol Ghavam Mostafavi *, Allen Chen, Seyed MohammadReza Fatemi Pages 107-111

    Bryozoans are known as one of the coral-associated and cryptic fauna that plays an important role in sediment stabilization and contributes to framework-building species same as corals. However, little is known about bryozoan species occurring in the coral communities of Iranian islands. During a coral survey in Abu-Musa and Sirri Islands, Celleporaria pigmentaria was observed on some dead parts of Porites harrisoni and coralline red algae at depth of 3-8m. After sampling, specimens were bleached and were examined under a stereomicroscope and SEM. Specimens were identified to the species level based on skeleton and morphological traits according to available taxonomic guide. This species is one of the common and successful coral-associated bryozoan that belongs to Cheilostomatida. The C. pigmentaria easily recognized with black encrusting colonies, white blotches scattered over the colony surface as well as the non-uniform arrangement of its zooecia. This case study is the first report of C. pigmentaria in coral communities of Iran.

    Keywords: Abu-Musa, Sirri Islands, Bryozoan, ‎Celleporaria pigmentaria, Coral-associated ‎bryozoans, Persian Gulf‎
  • Ashraf Sadat Ghasemi *, Zahra Babai Afrapol Pages 113-124
    Abiratreone is known as the most important drug in reducing prostate cancer symptoms. Finding a way to transport the drug to targeted tissue by nanoparticles can be a crucial method in targeted therapy. At this survey adsorption of Abiraterone on structural and electronic properties of Boron-Nitrite at gas phase and in water solvent was studied using Density Functional Theory. It was aimed to investigate the applicability of BNNT as carrier for this drug. Different structural parameters, adsorption energy, dipole moment, density of state, molecular orbitals, thermodynamic and spectroscopy were considered to explore. The results indicate that adsorption energy of Abiraterone to the Nanocage in gas phase is -25/7 ev while for this complex in water it is 2/3 ev. Furthermore, a dipole moment value for complex in gas phase was the highest value and was 8/3428 deby. Chemical hardness and chemical potential showed the highest amount for nanocage while the electrophilicity highest values were for Abiraterone. Besides, spectroscopic results also confirmed the adsorption of Abiraterone on BNNT nanocgae
    Keywords: Abiraterone, BNNT, DFT, Drug carriers, targeted ‎therapy