فهرست مطالب

آموزش علوم دریایی - سال هفتم شماره 3 (پیاپی 22، پاییز 1399)

نشریه آموزش علوم دریایی
سال هفتم شماره 3 (پیاپی 22، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/09/27
  • تعداد عناوین: 14
|
  • شهرام مهرآور گیگلو*، علی خورسندی طاسکوه، سعید غیاثی ندوشن، عباس عباسپور صفحات 1-23

    پژوهش حاضر باهدف سنتز ادبیات مربوط به همکاری های پژوهشی بین المللی در راستای شناسایی عوامل امتناع همکاری های پژوهشی بین المللی در آموزش عالی کشور صورت گرفته است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و با روش کیفی فراترکیب انجام شده است. جامعه آماری، کلیه مطالعات انجام شده در بازه زمانی 1380 الی 1398 می باشد. در این راستا 69 پژوهش در زمینه موضوع موردنظر ارزیابی و درنهایت 25 مقاله به صورت هدفمند انتخاب گردید و با تحلیل محتوا و ترکیب ادبیات مربوط، درمجموع 119 کد،15 مفهوم، 8 مقوله کلیدی طی فرایند جست وجو و ترکیب نظام مند متون شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفت و اعتبار آن از طریق آزمون کاپای کوهن تایید گردید. نتایج تحلیل نشان داد، که مهم ترین عوامل امتناع کلیدی شناسایی شده شامل: عوامل سیاسی؛ فرهنگی؛ ساختاری؛ سیاست گذاری؛ فناوری ارتباطات و اطلاعات؛ زیرساخت مالی، فضا و تجهیزات؛ فردی و عوامل مربوط به زبان خارجی می باشد. این پژوهش ازآن جهت که درک عمیقی از ادبیات موجود در مورد موضوع پژوهش با شناسایی عوامل امتناع همکاری های پژوهشی بین المللی ارایه می دهد، می تواند در سیاست گذاری های آموزش عالی در راستای گسترش همکاری های پژوهشی بین المللی در آموزش عالی مورداستفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: عوامل امتناع، همکاری های پژوهشی، بین المللی شدن، متاسنتز
  • مجید ملکی*، بهنام عبدی صفحات 24-42

    توسعه آموزش عالی به عنوان یکی از زیرساخت‏های اصلی توسعه هر کشور، از اهمیت فراوانی برخوردار است با وجود تمامی موفقیت ها و با در نظر گرفتن شرایط کشور، باید پذیرفت که آموزش عالی با چالش‏ها و تنگناهای متعددی روبرو است. در این امتداد، یکی از چالش های اساسی قابل توجه، ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور و از جمله آن، دانشگاه های آجا بر اساس آیین نامه ارتقای فعلی است. پژوهش حاضر با پیش فرض ضرورت بازطراحی سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه های آجا به روش دلفی و در سه مرحله انجام شده است و الزامات قابل توجه در این رابطه را بر اساس قانون تنوع ضروری ارایه نموده است. برای انتخاب اعضای پانل دلفی در پژوهش حاضر از روش نمونه گیری غیر احتمالی و برای تعیین میزان توافق جمعی خبرگان، از ضریب هماهنگی کندال استفاده شده است. یافته ها نشان می دهند شناسایی و کاربست رویکردها و روش های ارزشیابی عملکرد متناسب با ماموریت دانشگاه های آجا، ارزشیابی عملکرد بر اساس مراحل سه گانه چرخه عبرت و یادگیری (برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی)؛ طراحی سیستم ارزشیابی متوازن (قبل از اقدام، حین اقدام و پس از اقدام)؛ ارزشیابی جامع عملکرد در ابعاد مختلف آموزشی، تربیتی، پژوهشی، فرهنگی و اجرایی با اعمال ضرایب منطقی برای هر بعد، طراحی متفاوت و متنوع سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی دانشگاه ها با توجه به فعالیت در حوزه های مختلف علوم و رتبه علمی اعضاء؛ با رویکرد توجه به نیروی متبوع در آجا؛ و با توجه به آموزشی یا پژوهشی بودن عضویت هیات علمی در این رابطه مورد توجه خواهد بود.

    کلیدواژگان: آموزش عالی، سیستم ارزشیابی عملکرد اعضای هیات علمی، آیین نامه ارتقاء، قانون تنوع ضروری، دانشگاه های ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • جواد منظمی تبار* صفحات 43-54

    اجرای این تحقیق باهدف بررسی تاثیرآموزش آمیخته بر عملکرد تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی و میزان رضایتمندی ایشان از استاد و روش تدریس او در مقطع کارشناسی ارشد بوده است. تحقیق ما از نوع تحقیقات شبه آزمایشی بوده که در آن از طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه گواه استفاده شده است. گروه نمونه تحقیق 36 نفر ازدانشجویان کارشناسی ارشد مهندسی امنیت فضای سایبر پلیس فتا بودند که در سال 1398 در درس روش تحقیق ثبت نام کرده بودند. برای سنجش عملکرد تحصیلی دو گروه،آزمون محقق ساخته ای در دو نوبت آغاز و پایان ترم اجرا شد. پایایی این ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ83درصد و روایی آن با استفاده از روش روایی محتوایی86درصد محاسبه گردید.در زمینه رضایت دانشجویان از روش تدریس استاد،از فرم نظر سنجی اساتید استفاده شد و جهت تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید. با توجه به یافته های این پژوهش،اگرچه تاثیر مثبت رویکردآمیخته بر عملکرد تحصیلی معنی دار نبوده،اما این یافته نشان دهنده کارایی نداشتن سامانه مدیریت یادگیری و اجرای رویکرد آمیخته نیست، زیرا ویژگیهای خاص برخی از آزمودنیها در گروه آزمایش یا موثر بودن روش تدریس در گروه کنترل از عواملی هستند که نتایج به دست آمده را رقم زده اند،اما در میزان رضایتمندی دانشجویان تاثیر مثبت و معنی داری دیده شد.با توجه به اینکه رویکردآمیخته،انعطاف پذیری زیادی را در مواردی مانند دسترسی به منابع،ارتباطات میان استاد و دانشجو ،انجام و ارایه تکالیف برای دانشجویان به همراه داشته،رضایت بیشتر آنها از روش آموزش را هم باعث شده بود.

    کلیدواژگان: اثربخشی، آموزش آمیخته، عملکرد تحصیلی، رضایت دانشجویان
  • سید حسن علوی راد*، فرشته کردستانی، یلدا دلگشایی، اسد حجازی صفحات 55-74

    امروزه استخدام و به کارگیری سرمایه انسانی در سازمان ها به ویژه مراکز آموزش عالی و دانشگاه ها تاکید بر ارزیابی کیفی متقاضیان و جذب افراد شایسته و توانمند دارد. بنابراین ارایه الگویی مناسب برای جذب هییت علمی حایز اهمیت است. پژوهش حاضر بخشی از یک پژوهش آمیخته باهدف ارایه الگوی جذب هییت علمی در موسسات آموزش عالی می‎باشد. در این راستا پژوهش با رویکرد آمیخته به شیوه متوالی در دو بخش کیفی و کمی انجام شد؛ ابتدا در مرحله کیفی با استفاده از قانون اشباع نظری برای تعیین حجم نمونه مورد نظر در بخش کیفی، از طریق مصاحبه نیمه ساختار یافته با 16 نفر از اعضای هیات علمی که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، مولفه های جذب اعضای هیات علمی شناسایی شدند و داده‎های پژوهش با تکنیک تحلیل تم، تجزیه وتحلیل شد. در بخش کمی برای جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در مقیاس وسیع تر در بین نمونه هایی متشکل از خبرگان (صاحب نظران، متخصصان جذب، اعضای هییت علمی و متقاضیان درگیر در فرایند جذب هییت علمی) برنامه های جذب اعضای هییت علمی که درزمینه یاد شده مطلع محسوب می شدند، توزیع گردید. حجم نمونه انتخابی بر اساس یک قاعده به منظور انجام تحلیل عامل تاییدی، 300 نفر با بهره-گیری از روش طبقه ای متناسب تعیین شد. در راستای تحلیل های تکمیلی و به منظور اعتبارسنجی مدل ارایه شده، با نرم افزار Amos و با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، داده ها تجزیه وتحلیل شد. باتوجه یافته های حاصل از تحلیل تاییدی تمامی ابعاد، مولفه ها و شاخص های مدل از برازش مطلوبی برخوردار است. بنابراین الگوی حاضر می تواند مدل مناسبی برای جذب اعضای هییت علمی موسسات آموزش عالی باشد.

    کلیدواژگان: الگوی جذب هیئت علمی، دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پژوهش آمیخته
  • رضا سپهوند، سید نجم الدین موسوی، حسن کولیوند* صفحات 75-91

    عوامل موثر بر توسعه آموزش های پژوهش محور در دانشگاه های افسری آجا (مورد مطالعه: دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص))چکیده جنگ آوری در میدان های رزم آینده، نیازمند نظامیان ماهری است که نه تنها می بایست در رسته و تخصص نظامی خود از دانش تیوریک و نظری لازم برخوردار باشند بلکه باید از مهارت فنی، حرفه ای و کاردانی عملی لازم که از مشخصات نظام آموزشی پژوهش محوری است نیز برخوردار باشند. هدف اصلی این پژوهش، تبیین عوامل موثر بر توسعه آموزش-های پژوهش محور در دانشگاه های افسری آجا می باشد. این پژوهش آمیخته و از حیث هدف، اکتشافی است. جامعه آماری آن، اساتید و مدیران آموزشی عالی و میانی دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص) می باشد که با روش نمونه گیری هدفمند تعداد 45 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. پس از پژوهش اکتشافی و شناسایی عوامل، از طریق مصاحبه با خبرگان و با استفاده از رویکرد دلفی فازی، 18 عامل موثر بر توسعه آموزش های پژوهش محور در دانشگاه های افسری آجا اولویت بندی شدند. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عوامل دانشجومحوری، آموزش غیرمستقیم، آموزش های شنیداری و دیداری، شیوه آموزشی مساله ای و شیوه یادگیری اکتشافی و بهره گیری از کارگاه ها، آزمایشگاه و لابراتوارها از اهمیت و اولویت بالاتری در توسعه آموزش های پژوهش محور در دانشگاه های افسری آجا برخوردارند.

    کلیدواژگان: دانشگاه های افسری آجا، آموزش پژوهش محور، توسعه پژوهش محوری، دانشگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)
  • حمزه علی کاویانی، حسین خانزادی* صفحات 92-104

    امنیت دریایی مفهومی است که در ابتدا تمرکز ملی قوی در قانون دریا بوده که عمدتا بر حفاظت و یکپارچگی دولت، ملت و دفع کشور های متخاصم متمرکز شده بود، به طوری که تمامیت ارضی حفظ شده و تهدیدات دریایی قادر به خنثی شدن در دریا بوده باشند و شکل متمایز قانون مربوط به جنگ های دریایی در این زمینه توسعه یافته است. با گذشت زمان، با این حال امنیت دریایی ابعاد مختلف و گسترده تری را توسعه داده است. در این مقاله با توجه به حساسیت پدافند غیر عامل در حوزه دریا که وجود دارد، نقش نیروی دریایی در راستای شکل گیری و تقویت به منظور جهش امنیت پایدار دریایی مورد بررسی قرارگرفته و نتایج حاصله نشان میدهد که فرصت های به وجود آمده با بهره جستن از قوتها درصدد بهره برداری از فرصت ها ازجمله گسترش توانمندی در پیاده سازی اصول و ملاحظات پدافند غیرعامل در ماموریت های محوله در مناطق مختلف دریایی و آب های آزاد، بهره گیری از موقعیت ویژه دریایی، پتانسیل های ژیومورفولوژیکی سواحل، ظرفیت های تنگه هرمز، بنادر و جزایر ایران به منظور گسترش زیرساخت های پدافند غیرعامل در ماموریت های محوله به نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران است.قدرت دریایی توانایی های یک ملت را در حمایت از اهداف سیاسی، اقتصادی و نظامی از طریق کنترل دریاها بیان می نماید. پدافند غیرعامل جزء اصول اجتناب ناپذیر جنگ های امروزی و آینده است و باید در کلیه مراکز حیاتی، حساس و مهم نظامی و غیرنظامی در خشکی و دریا به آن توجه ویژه گردد.

    کلیدواژگان: پدافند غیر عامل، قدرت ملی، قدرت دریایی، امنیت پایدار، بازدارندگی
  • سیده مریم رئیس الاسلام زاده*، صمد ایزدی، اصغر شریفی، خدیجه ابوالمعالی صفحات 105-123

    پژوهش حاضر با هدف تعیین مقوله های اصلی و فرعی برنامه درسی معنوی به منظور ارایه مدل برنامه درسی معنوی با استفاده از نظریه داده بنیاد انجام شده است. داده های تحقیق از طریق مصاحبه با 14 نفر از خبرگان و صاحب نظران برنامه ریزی درسی شامل اعضای هیات علمی دانشگاه ها و دست اندرکاران برنامه ریزی درسی وزارت آموزش و پرورش که با روش نمونه گیری هدفمند و زنجیره ای (گلوله برفی) انتخاب شدند، جمع آوری و طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی تجزیه و تحلیل و بر اساس آن مدل کیفی پژوهش طراحی گردید. به منظور سنجش روایی ابزار مصاحبه از روش روایی پاسخگو و برای سنجش پایایی ابزار مصاحبه از روش دوکدگذار استفاده شد. نتایج پژوهش نشان می دهد که مدل برنامه درسی معنوی دارای 5 مقوله اصلی، 29 مقوله فرعی و 97 خرده مقوله است که در قالب مدل پارادایمی شامل شرایط علی (نظام اسلامی، انسان اشرف مخلوقات و زندگی هدفمند و معنادار)، عوامل زمینه ای (عوامل اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و فردی)، شرایط مداخله گر (موانع فرهنگی، آموزشی، نگرشی، اجتماعی، خانوادگی، ساختاری و فردی)، راهبردهای تعاملی (ایجاد شناخت، آموزش، راهبردهای ساختاری، تعقل و خردورزی، هنر و زیبایی شناسی و عوامل دینی و مذهبی) و پیامدهای (فرهنگی، فردی، اجتماعی، ساختاری، اخلاق، ایمان، زندگی هدفمند و معنادار، شناخت) ارایه شده است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، برنامه درسی معنوی، نظریه داده بنیاد
  • زینب خواجوند تسکاتک*، قربان علی آقا احمدی، بهزاد فرخ سرشت، سعید اسلامی صفحات 124-137
    سابقه و هدف

    "تفکر انتقادی" مفهومی با کارکردهای بسیار پیچیده است که نحوه تعامل فکری و اجتماعی میان افراد و حوزه های مختلف در محیط اداری را مورد توجه قرار می دهد. هدف کلی مقاله حاضر، ساخت و اعتبار سازی مقیاس تفکر انتقادی است که قابلیت پیاده سازی و عملیاتی شدن را در مطالعه های میدانی فراهم آورد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، و از نظر روش توصیفی از نوع پیمایشی است. در این راستا با استفاده از تکنیک تحلیل محتوای متون علمی و نظر صاحب نظران و مدیران، مباحث تفکر انتقادی مورد بررسی قرار گرفت، که در نهایت پرسش نامه محقق ساخته تفکر انتقادی به منظور کسب روایی و پایایی لازم توسط خبرگان تکمیل شد. ضریب پایایی آزمون با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ 838/0 محاسبه گردید.

    یافته ها

    تحلیل عاملی گویه های تفکر انتقادی بیانگر آن بود که 896/98 درصد واریانس مورد نظر توسط مولفه های این پرسش نامه تبیین شدو پس از یک بار چرخش عوامل از نوع واریمکس، همبستگی میان هر گویه با هر مولفه در بهترین حالت مشخص شد و بر اساس آن چهارده مولفه ی، آگاهی، استنباط، عقلانیت ارتباطی، گشوده ذهنی، پرسشگری، ارزیابی انتقادی، تجزیه و تحلیل، خود تنظیمی، انعطاف پذیری، نقد سازنده، استدلال، آزاد اندیشی، قضاوت و استنتاج به عنوان مولفه های تفکر انتقادی استخراج گردید.

    استنتاج

    با توجه به یافته های پژوهش، می توان نتیجه گرفت که تفکر انتقادی مفهومی چند وجهی و دارای ابعاد و مولفه های های بسیاری است. بنابراین نمی توان آن را با ابعاد و مولفه های خاص و محدود مورد مطالعه و بررسی قرار داد.

    کلیدواژگان: تفکر انتقادی، روایی، پایایی، تحلیل عاملی
  • مژگان کریمی، مجید کاشانی*، علی باصری صفحات 138-152

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل جایگاه ورزش همگانی در سبک زندگی سلامت محور کارکنان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران می باشد. پژوهش به روش آمیخته اجرا شد. نحوه جمع آوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، روش تحلیل محتوا و بررسی 73 پژوهش و مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. جامعه آماری در بخش کیفی خبرگان ورزش و سلامت نیروی دریایی بودند. ازآنجاکه این تحقیق به دنبال توصیف ویژگی های کیفی و مضامین کل نگر بود، لذا تحلیل مضمونی استفاده شد. نتایج نشان داد پس از بررسی مصاحبه ها و حذف کدهای مشابه در ابتدا 169 کد مضامین پایه، سپس به مضامین سازمان دهنده 1 و 2 طبقه بندی شدند. سازمان دهنده 1 شامل 40 مضمون و سازمان دهنده 2 شامل 12 مضمون طبقه بندی شدند و سپس پرسشنامه محقق ساخته طراحی گردید و در اختیار جامعه آماری کارکنان نیروی دریایی تهران که 450 نفر بودند و با محاسبه از طریق فرمول کوکران 207 نفر به عنوان نمونه آماری به شکل تصادفی انتخاب شدند و به پرسشنامه محقق ساخته جواب دادند. نتایج پس از رتبه بندی عوامل نشان داد که مدیریت رتبه اول، آموزش رتبه دوم ، امکانات رتبه سوم ، فیزیولوژیکی رتبه چهارم ، رسانه رتبه پنجم و بقیه مضامین در رتبه های بعدی قرار گرفتند و در نهایت مدل طراحی شد.

    کلیدواژگان: مدل، جایگاه ورزش همگانی، سبک زندگی سلامت محور، کارکنان نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • ابوالقاسم بریمانی* صفحات 153-166

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین نگرش مذهبی و هوش هیجانی با سلامت روانی کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بوده است. پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش شامل 290 نفر از کارکنان سازمان بنادر و دریانوردی بندر امیرآباد بوده است. تعداد 165 نفر با استفاده از جدول کرجسی و مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شده بودند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسش نامه نگرش مذهبی، هوش هیجانی و سلامت روانی استفاده شده است. پایایی آن ها با محاسبه فرمول آلفای کرونباخ برای هر یک به ترتیب برابر 84/0، 88/0 و 79/0 به دست آمد. به منظور تحلیل داده های حاصله، از روش های آمار توصیفی و استنباطی بهره گرفته شد. نتایج حاصل از داده ها نشان داد که بین نگرش مذهبی و مولفه های آن و هوش هیجانی و مولفه های آن با سلامت روانی کارکنان همبستگی مثبت و رابطه معناداری وجود دارد. هم چنین سهم هر یک از مولفه های نگرش مذهبی و هوش هیجانی در پیش بینی سلامت روانی کارکنان متفاوت است.

    کلیدواژگان: نگرش مذهبی، هوش هیجانی، سلامت روانی
  • سید جعفر سجادی پارسا*، مصطفی اعلای محرزی، مرتضی اعلای محرزی صفحات 167-175

    ، انتخاب (گزینش)، بکارگماری و ارتقا نیروی انسانی یکی از وظایف اصلی مدیریت محسوب می شود. انتخاب صحیح نیروی انسانی مورد نیاز، از اهمیت زیادی برخوردار است; زیرا انتخاب نامناسب، باعث تحمیل هزینه های سنگینی به سازمان می شود. انتخاب و استخدام افراد مسئله ای است که نیاز به شناسایی چندین معیار دارد و همچنین هریک از این معیارها دارای اولویتی می باشند که هم برای مدیران منابع انسانی و هم برای داوطلب استخدام و حتی پرسنل سازمان جهت ارتقا در سازمان مربوطه اهمیت دارند؛ لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر استخدام و ارتقا پست سازمانی در ارگان های دریایی انجام شده است. در این پژوهش زیر معیارها در سه بعد شناسایی شدند و با توزیع پرسشنامه به داده هایی دست یافتیم و از طریق آزمون آماری فریدمن به اولویت بندی بعدها و زیرمعیارها پرداخته ایم. 

    کلیدواژگان: استخدام، ارتقای پست سازمانی، منابع انسانی، آزمون فریدمن
  • سید حسین علوی*، محمد سنایی، فرناز فخری صفحات 176-188

    هدف از انجام این پژوهش، طراحی مدل توسعه ورزش های دریایی در جذب گردشگران استان ماندران است. روش پژوهش کیفی است و از نظریه داده بنیاد استفاده شد. جامعه آماری پژوهش؛ اساتید مدیریت ورزشی، مدیران ادارات کل ورزش و جوانان، مدیران اجرایی گردشگری و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران بودند؛ روش نمونه گیری به صورت هدفمند و گلوله برفی بود که 15 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جمع آوری داده ها نیز از طریق روش مصاحبه ی نیمه ساختاریافته انجام شد. براساس نتایج پژوهش، 96 مفهوم اولیه تعیین شد که با دسته بندی این مفاهیم 65 مقوله فرعی شکل گرفت. در بخش علی 4 مقوله اصلی شناسایی شد که شامل مولفه مشوق های مالی، سازوکار جذب گردشگر، آموزش مدیران و ارایه خدمات مناسب است. در بخش زمینه ای نیز 3 مفهوم اصلی و 12 مقوله شناسایی شد؛ همچنین در بخش مداخله گر نیز 3 مفهوم اصلی و 11 مقوله شناسایی شد و در بخش راهبردها 4 مفهوم اصلی که عبارتند از سرمایه گذاری غیردولتی، جذب گردشگر ورزشی، ایجاد ظرفیت ها و شاخص های اقتصادی و بازاریابی و در نهایت در بخش پیامدها، 3 مقوله اصلی شناسایی شد که عبارتند از: عمومی کردن ورزش دریایی، تعاملات فرهنگی و جذب گردشگر. براساس نتایج پژوهش، می توان با بکارگیری راهبردهای مناسب ارایه شده در بخش راهبردها و اقدامات، بر شرایط مداخله گر غلبه و به نحو مطلوب از شرایط زمینه ای استفاده کرد تا به پیامدهای یاد شده توسط متخصصان دست پیدا کرد.

    کلیدواژگان: توسعه، ورزش های دریایی، جذب گردشگران، استان مازندران، نظریه داده بنیاد
  • علیرضا محمدی، ابوالفضل دانایی*، سید محمد زرگر صفحات 189-203

    یکی از مولفه های مهم در عملیات روانی رسانه ای، پروپاگاندا یا تبلیغات است که علیرغم اینکه اوج استفاده از پروپاگاندا مربوط به دوره جنگ جهانی دوم است، اما هنوز هم مکرر در جنگ نرم مورداستفاده قرار می گیرد. در حال حاضر دولت ها، گروه ها و افراد مختلف با به کارگیری روش های نوین پروپاگاندا در عملیات روانی رسانه ای با یکدیگر در نزاع می باشند . ازاین رو، پژوهش حاضر از نوع توصیفی- کاربردی است و با استفاده از روش گراندد تیوری و با استفاده از نرم افزار Maxquda نسبت به شناسایی، طبقه بندی و استخراج مولفه ها و ابعاد پروپاگاندا در عملیات روانی رسانه ای پرداخته است. جامعه آماری شامل 25 نفر از اساتید دانشگاه علوم دریایی نوشهر و متخصص درزمینه جنگ نرم و عملیات روانی و رسانه بوده، که در فرآیندهای کدگذاری، طبقه بندی طبقات فرعی واصلی و شناسایی مولفه ها و ابعاد آن مشارکت داشته است. یافته های این تحقیق نشان داد که استفاده از پروپاگاندا یا تبلیغات در عملیات روانی رسانه ای شامل طیف متنوعی از مولفه ها و ابعاد تاثیرگذار است که از آن می توان به :راهبردها، تاکتیک ها، تکنیک ها، رسانه ها و تاثیرات آن اشاره کرد. ازآنجاکه چنین ابزاری به راحتی قابلیت و قدرت نفوذ به حریم افراد یک جامعه را دارد پژوهشگران این تحقیق را به این نتیجه رساند که تمامی افراد جامعه از تمامی اقشار باید نسبت به شناخت و روش مقابله با این تهدید به طور مستمر آموزش ببینند .

    کلیدواژگان: پروپاگاندا، عملیات روانی رسانه ای، تبلیغات، گراندد تئوری
  • مصطفی لطفی جلال آبادی*، مهدی خیراندیش، احسان نادری، علی فرهادی صفحات 204-218

    جنگ آینده و ترسیم تصویر روشنی از آن همواره دل نگرانی اصلی استراتژیست ها و تحلیلگران مسایل نظامی و استراتژیک بوده است. موفقیت در ترسیم تصویر نزدیک به آنچه رخ خواهد داد و آمادگی برای آن، مزیت فوق العاده ای به هر کشور خواهد بخشید و در طول تاریخ نیز عدم موفقیت در ترسیم صحیح جنگ آینده باعث بروز شکست های سنگینی برای کشورها شده است. از همین رو، هدف اصلی پژوهشگر شناسایی شایستگی های موردنیاز فرماندهان جنگ های دریایی آینده برای تعیین راهبردهای آموزش می باشد. نوع تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جزء پژوهش های اکتشافی است که با رویکرد آینده پژوهی و با استفاده از روش پایش محیطی و گراندد تیوری انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل؛ متون علمی مرتبط با موضوع موردپژوهش، مصاحبه ها و گزارش های منتشر شده در نشریات می باشد و روش نمونه گیری از نوع اقتضایی و در دسترس بوده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که عوامل علی شامل اسناد بالادستی و ویژگی های نبردهای دریایی آینده، شرایط مداخله گر شامل محدودکننده ها و تسهیل کننده ها، شرایط زمینه ای شامل ارکان سازمانی و مدیرتی، پدیده محوری شامل: شایستگی های فردی (با دو مولفه شایستگی های مکتبی انقلابی و شایستگی های شخصیتی) و شایستگی های سازمانی (با مولفه های شایستگی های فنی تخصصی و شایستگی های مدیریتی) است که بایستی راهبردهای توسعه و آموزش نیروی انسانی برمبنای شرایط سازمانی و محیطی فراهم گردد و پیامدهای آن به دو دسته سازمانی و فردی تقسیم بندی می شود.

    کلیدواژگان: فرماندهان، شایستگی، الگو، آینده نگاری، آموزش
|
  • Sh Mehravar *, Ali Khorsandi, Saeid Ghiasi, Abbas Abbaspur Pages 1-23

    The aim of this study was to synthesize the literature related to international research collaborations in order to identify the factors for refusing international research collaborations in higher education in the country. This research is applied in terms of purpose and has been done with a qualitative method beyond composition. The statistical population is all studies conducted between 2001 and 2017. In this regard, 69 researches on the subject were evaluated and finally 25 articles were selected purposefully and by analyzing the content and composition of the relevant literature, a total of 119 codes, 15 concepts, 8 key categories were identified and analyzed during the search process and systematic composition of texts. And its validity was confirmed through the Cope Cohen test. The results showed that the most important key refusal factors identified included: political factors; Cultural; Structural; policy; Communication and Information Technology; Financial infrastructure, space and equipment; Individuals and factors related to the foreign language. This study, because it provides an in-depth understanding of the existing literature on the subject of research by identifying the causes of refusal of international research collaborations, can be used in higher education policies to expand international research collaborations in higher education.

    Keywords: Rejection factors, research collaborations, Internationalization, metacentness
  • Majid Maleki *, Behnam Abdi Pages 24-42

    The development of higher education, as one of the main infrastructures for the development of any country, is of great importance and plays a significant role in laying the groundwork, capacity building, culture building and sustainable development. Despite all the successes and taking into account the conditions of the country, it must be acknowledged that higher education faces many challenges and problems. One of the major challenges is the evaluation of the performance of faculty members of the country's universities, including the Army Universities of the Islamic Republic of Iran, according to the current promotion regulations. The present study, with the premise of the need to redesign the performance evaluation system of faculty members of Army universities, has been done by Delphi method and has provided significant requirements in this regard according to the law of necessary diversity. Identify and apply approaches and methods of appropriate performance evaluation to the mission of Army universities, performance evaluation based on the three stages of the learning cycle (planning, implementation and evaluation); designing a balanced evaluation system; Comprehensive performance evaluation (educational, research, cultural and executive dimensions) by applying logical coefficients for each dimension, different and diverse design of performance evaluation system of university faculty members according to activities in various fields such as humanities, Technical and engineering and according to the scientific rank, with the approach of paying attention to the relevant force in Army, and considering the educational or research nature of the faculty membership in this regard, will be considered.

    Keywords: Higher Education, performance evaluation system for faculty members, promotion regulations, the law of essential diversity, Islamic Republic of Iran Army universities
  • Javad Monazami Tabar * Pages 43-54

    The purpose of this study was to investigate the effect of mixed learning on the academic performance of students of the University of Law Enforcement Sciences and their level of satisfaction with the professor and his teaching method in the master's degree. Our research was a quasi-experimental study using a pre-test-post-test design with a control group. The research sample group was 36 students of FATA Police Cyber ​​Security Master's Degree Engineering who had registered for the research method course in 1398. To measure the academic performance of the two groups, a researcher-made test was administered twice at the beginning and end of the semester. The reliability of this tool was calculated using Cronbach's alpha of 83% and its validity using 86% content validation method. According to the findings of this study, although the positive effect of the mixed approach on academic performance was not significant, but this finding does not show the inefficiency of the learning management system and implementation of the mixed approach, because certain characteristics of some subjects in the experimental group or effective teaching method in The control group is one of the factors that have achieved the obtained results, but a positive and significant effect was seen on the level of student satisfaction. Carrying out homework for students also made them more satisfied with the teaching method.

    Keywords: Effectiveness, Mixed Education, Academic performance, student satisfaction
  • Seyedhassan Alavirad *, Fereshteh Kordestani, Yalda Delgoshaei, Asad Hejazi Pages 55-74

    Today, the employment and use of human capital in organizations, especially higher education centers and universities, emphasizes the quality evaluation of applicants and attracting qualified and capable people. Therefore, it is important to provide a suitable model for attracting faculty. The present study is part of a mixed research with the aim of providing a model for faculty recruitment in higher education institutions. In this regard, the research was conducted with a mixed approach in a sequential manner in two parts: qualitative and quantitative; First, in the qualitative stage, using the theoretical saturation law to determine the desired sample size in the qualitative section, through semi-structured interviews with 16 faculty members who were selected by purposive sampling, the components of faculty recruitment were identified. The research data were analyzed using theme analysis technique. In the quantitative part to collect information using a researcher-made questionnaire on a larger scale among samples consisting of experts (experts, recruitment specialists, faculty members and applicants involved in the faculty recruitment process) faculty recruitment programs in the field Were considered informed, distributed. The sample size was determined based on a rule in order to perform a confirmatory factor analysis of 300 people using the proportional stratified method. In order to make additional analyzes and to validate the proposed model, the data were analyzed with Amos software and using confirmatory factor analysis. According to the findings of confirmatory analysis, all dimensions, components and indicators of the model have a good fit. Therefore, the current model can be a good model for attracting faculty members of higher education institutions.

    Keywords: Faculty Recruitment Pattern, universities, higher education institutions, Mixed-method Research
  • R Sepahvand, S. N Mousavi, Hasan Koolivand * Pages 75-91

    The factors influencing the development of research-oriented education at AJA Officers' Universities(Case study: Khatam al-Anbia Air Defense University)AbstractThe purpose of this research is explain the factors affecting the development of research-oriented education in AJA officers' universities. In this research, a combination of interview and questionnaire is used, so this research is mixed. The statistical population of this study is professors and senior and middle managers of Khatam al-Anbiya Air Defense University. According to the purpose of the research, purposeful sampling method was used and 45 people were selected as the sample. After interviewing with experts, 18 factors affecting the development of research-oriented education in AJA officers' universities were identified Which follows the research prioritized using a fuzzy Delphi approach. The results of this study showed that the components of student-centered, indirect education, Auditory and visual training, problem-based learning method and exploratory learning method, Utilization of workshops, laboratories and Educational Emphasis on Research, Strengthen students' insight, search, experiment and research insight, stimulate critical thinking in them and the existence of research space play a greater role in the development of research-oriented education at AJA officers' universities.

    Keywords: AJA Officers' Universities, Research-Oriented Education, development of research-oriented education, Khatam al-Anbia Air Defense University
  • Hamze Ali Kaveyani, Hosein Khanzadi * Pages 92-104

    Maritime security is a concept which at first was a strong national focus on the law of the sea that was mainly focused on the protection and integration of the state, the nation, and the repulsion of hostile states in the way that territorial integrity is preserved and naval threats are able to be neutralized at sea, and a distinct form of naval law is developed in this area. Over time, however, maritime security has developed into a wider variety of dimensions. In this paper, considering the sensitivity of passive defense in the sea area that exists, the role of the navy in shaping and strengthening the leap for sustainable maritime security has been investigated and The gained results show that the opportunities created by taking advantage of the strengths seek to take advantage of opportunities such as expanding the ability to implement the principles and considerations of passive defense in missions in different areas of the sea and open waters, taking advantage of special marine position, geomorphological potentials and the capacity of the Strait of Hormuz, ports and islands of Iran to expand passive defense infrastructure in missions which assigned to the Navy of the Islamic Republic of Iran.

    Keywords: : passive defense, National Power, Marine Power, Stable Security, deterrence
  • Seyedeh Maryam Raeesoleslamzadeh *, Samad Izadi, Asghar Sharifi, Khadijeh Aboalmaali Pages 105-123

    Spiritual Curriculum Model: An Exploratory Research Based on Grounded TheoryAbstractThe aim of this study is to determining the main and sub-categories of the spiritual curriculum in order to present a spiritual curriculum model using grounded theory. The research data were collected through interviews with 14 curriculum planning experts , including university faculty members and curriculum planning staff of the Ministry of Education, who were selected by purposive and snowball sampling and analyzed in three stages of open, axial and selective coding and based on that, a qualitative research model was designed. The results show that the spiritual curriculum model has 5 main categories, 29 sub-categories and 97 subsidiary in the form of a paradigm model including causal conditions (Islamic system, Human honorable of creatures and purposeful and meaningful life), contextual factors (social factors, Cultural factors, economic factors, educational factors and individual factors), intervening conditions (cultural barriers , educational barriers, attitudinal barriers, social barriers, family barriers, structural barriers and individual barriers), interactive strategies (cognition, education, structural strategies, reasoning, art and aesthetics and religious factors) and consequences (cultural consequences, individual consequences , social consequences, structural consequences, moral, faith, purposeful and meaningful life, cognition) are presented.

    Keywords: Curriculum, spiritual curriculum, grounded theory
  • Zeynab Khajvand Toskatok *, Ghorbanali Aghaahmadi, Behzad Farrokhseresht, Saeed Eslamee Pages 124-137
    Background and purpose

    "Critical thinking" is a concept with very complex functions that highlights the intellectual and social interaction between individuals and different areas in the office environments. The overall purpose of the present paper is to construct and validate the Critical Thinking Scale so as to be used and operationalized in field studies.

    Materials and Methods

    The present research was applied in terms of purpose and survey in terms of description. In this regard, critical thinking issues were investigated using content analysis of scientific texts, expert opinion and performance reports of managers, and the researcher-made critical thinking questionnaire was completed by experts in order to gain the required validity and reliability. The reliability coefficient of the test was calculated to be 0.838 using Cronbach's alpha test.

    Findings

    Factor analysis of critical thinking items showed that 98.896% of the desired variance was explained by the components of this questionnaire and after one Varimax rotation of factors, the correlation between each item with each component was determined in the optimal case. Based on this, fourteen components of awareness, presumption, communicative rationality, open-mindedness, questioning, critical evaluation, analysis, self-regulation, flexibility, constructive critique, reasoning, free thinking, judgment and inference were selected and extracted as components of critical thinking.

    Conclusion

    According to the research findings, it can be concluded that critical thinking is a multifaceted concept with various dimensions and components. Therefore, it cannot be studied with specified and limited dimensions and components.

    Keywords: Critical Thinking, Validity, Reliability, Factor analysis
  • Mojgan Karimi, Majid Kashani *, Ali Baseri Pages 138-152

    The purpose of this study is to design a model of the place of public sports in the health-oriented lifestyle of the Navy personnel of the Army of the Islamic Republic of Iran. The research was conducted by mixed method. Data collection methods included library studies, content analysis method and review of 73 semi-structured researches and interviews. The statistical population in the qualitative section were naval sports and health experts. Since this study sought to describe the qualitative characteristics and themes of Klinger, thematic analysis was used. The results showed that after reviewing the interviews and deleting similar codes, first 169 basic themes codes were classified, then they were classified into organizing themes 1 and 2. Organizer 1 with 40 themes and Organizer 2 with 12 themes were classified and then a researcher-made questionnaire was designed and provided to the statistical population of Tehran Navy personnel which was 450 people and calculated by Cochran's formula 207 people as a statistical sample in the form of They were randomly selected and answered a researcher-made questionnaire. The results after ranking the factors showed that management ranked first, education ranked second, facilities ranked third, physiology ranked fourth, media ranked fifth and other topics ranked next, and finally the model was designed.

    Keywords: model, position of public sports, Health-Oriented Lifestyle, Navy personnel of the Army of the Islamic Republic of Iran
  • Abolghasem Barimani * Pages 153-166

    The aim of this study was to investigate the relationship between religious attitude and emotional intelligence with mental health Staff of the Ports and Maritime Organization. The research applied in terms of purpose and method was descriptive, correlational one. The statistical population of this study included 290 Staff of Amirabad Ports and Maritime Organization.165 individuals were selected using the Krejcy and Morgan tables as statistical samples. Data were gathered by using three questionnaires: emotional intelligence, religious attitude and mental health standard questionnaires. Their reliability was calculated to 0.88, 0.84 and 0.79 respectively by the use of Cronbach Alpha. Descriptive statistics and inferential statistics including were used to analyze the data. The results indicated that there is a positive and significant correlation between emotional intelligence and its components and religious attitude and its components with mental health. Also, the contribution of each component of emotional intelligence and religious attitude in predicting mental health of Staff is different.

    Keywords: Religious Attitude, emotional intelligence, mental health
  • Jafar Sajjadi Parsa *, Mostafa Alamohrezi, Morteza Alamohrezi Pages 167-175

    Abstract Recruitment, selection, recruitment and promotion of human resources is one of the main tasks of management. The correct selection of the required manpower is very important; Because improper selection imposes heavy costs on the organization. The selection and recruitment of individuals is an issue that requires the identification of several criteria and also each of these criteria has a priority that is important for both human resource managers and for the recruitment volunteer and even the staff of the organization to be promoted in the organization; Therefore, the present study was conducted to identify the factors affecting the employment and promotion of organizational positions in maritime organizations. In this study, the sub-criteria were identified in three dimensions and by distributing a questionnaire, we obtained data and through Friedman statistical test, we prioritized the dimensions and sub-criteria.

    Keywords: Recruitment, Organizational Position Promotion, human resources, Friedman Test
  • Seyed Hossein Alavi *, Mohammad Sanaie, Farnaz Fakhri Pages 176-188

    The purpose of this research is to design marine sports development model in attracting tourists. The research method is qualitative and the grounded theory was used. The statistical population of this study consists of professors of sports management, managers of the general administration of sport and youth, tourism executives and experts of the general directorate of cultural heritage, handicrafts and tourism of Mazandaran province. The sampling method was purposive sampling and snowball and 15 people were selected as the sample. Data collection was also done through semi - structured interview method. Based on the results of the research, 96 basic concepts were determined. By categorizing these concepts, 65 sub-categories were formed. causality was identified in section 4, which includes the component of financial incentives, the mechanism of attracting tourists, managers training and providing appropriate services. In the context section 3 key concepts and 12 categories were identified; also, in the intervention section 3 core concepts and 11 categories were identified; in the strategies section 4 key concepts were identified: Non-governmental investment, attracting sports tourists, creating economic capacities and indicators and marketing and finally in the Outcome section, three key themes were identified: Generalize marine sport, cultural interactions and attracting tourists. Based on the results of the research, using appropriate strategies presented in the strategies and actions section, it is possible to overcome the confounding conditions and optimally use contextual conditions to achieve the aforementioned outcomes by experts.

    Keywords: development, Marine Sports, tourist attraction, Mazandaran province, grounded theory
  • Alireza Mohammadi, Abolfazl Danaei *, Seyyed Mohammad Zargar Pages 189-203

    One of the most important components of psychological media operations is propaganda, which, although the peak of the use of propaganda dates back to World War II, but is still frequently used in soft warfare. Currently, different governments, groups and individuals are in conflict with each other by using new methods of propaganda in psychological media operations. Therefore, the present study is a descriptive-applied study and using grounded theory method and using Maxquda software to identify, classify and extract the components and dimensions of propaganda in psychological media operations. The statistical population consisted of 25 professors of Nowshahr University of Marine Sciences and specializing in soft warfare and psychological operations and media, who participated in the processes of coding, classification of major and minor classes and identifying components and dimensions. The findings of this study showed that the use of propaganda or propaganda in psychological media operations includes a variety of components and effective dimensions, which can be: strategies, tactics, techniques, media and Its effects are pointed out. Since such a tool easily has the ability and power to infiltrate the most private privacy of individuals in a society, the researchers concluded that all individuals from all walks of life should be continuously educated on how to recognize and deal with this threat. To see.

    Keywords: Propaganda, Media Psychological Operations, Advertising, grounded theory
  • Mostafa Lotfi Jalalabadi *, Mehdi Kheirandish, Ehsan Naderi, Ali Farhadi Pages 204-218

    Future war and drawing a clear picture of it have always been the main concerns of strategists and analysts on military and strategic issues. Success in drawing a picture close to what will happen and being prepared for it will give each country a tremendous advantage, and throughout history, failure to properly map the Future war has caused heavy losses for countries. Therefore, the main goal of the researcher is to identify the competencies needed by future naval warfare commanders to determine training strategies. The type of research is applied in terms of purpose and in terms of method is part of exploratory research that has been done with a futures research approach and using environmental monitoring method and grounded theory. The statistical population of the study includes: Scientific texts related to the subject of research, interviews and reports published in journals and the sampling method has been contingent and available. The results indicate that causal factors include: upstream documents and characteristics of future naval battles, interventionist conditions including limiters and facilitators, underlying conditions including organizational and managerial elements, pivotal phenomena including: individual competencies (with two components of revolutionary school competencies). And personality competencies) and organizational competencies (with components of specialized technical competencies and managerial competencies) that should develop human resource development and training strategies based on organizational and environmental conditions and its consequences are divided into two categories: organizational and individual. 

    Keywords: Commanders, competencies, Models, fucher study, Training