فهرست مطالب
نشریه علوم دامی (پژوهش و سازندگی)
پیاپی 127 (تابستان 1399)
- تاریخ انتشار: 1399/05/14
- تعداد عناوین: 16
-
-
صفحات 3-12
این آزمایش با200 قطعه جوجه نر گوشتی سویه (راس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی به 5گروه آزمایشی با 4 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار تقسیم بندی شدند. گروه ها شامل : 1) شاهد (جیره پایه)، 2) جیره پایه + 600 میلی گرم در کیلوگرم آنتی-بیوتیک فلاووفسفولیپول، 3) جیره پایه + 5 گرم ژل آلویه ورا در هر لیتر آب آشامیدنی، 4) جیره پایه + 10 گرم ژل آلویه ورا در هر لیتر آب آشامیدنی، و 5) جیره پایه + 15 گرم ژل آلویه ورا در هر لیتر آب آشامیدنی بودند. درکل دوره آزمایش، استفاده از گروه های آزمایشی تاثیر معنی داری بر افزایش وزن بدن، خوراک مصرفی، ضریب تبدیل خوراک و شاخص تولید جوجه های گوشتی نداشت (05/0< p). نتایج مربوط به میانگین جمعیت میکروبی ایلیوم (باکتری های اشرشیا کلی و لاکتو باسیل) نیز تحت تاثیر گروه های آزمایشی قرار نگرفت (05/0< p). فراسنجه های خونی شامل کلسترول، تری گلیسرید، لیپو پروتئین با چگالی زیاد، لیپو پروتئین با چگالی کم، آلبومین و آلکالین فسفاتاز نیز تحت تاثیرگروه های آزمایشی قرار نگرفت (05/0< p)، فقط گلوکز سرم خون در جوجه هایی که از سطح 15 گرم در لیترآلویه ورا مصرف کرده بودند، به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش نشان داد (05/0>P). در مورد گلبول های سفید، میزان هتروفیل و نسبت هتروفیل به لنفوسیت در گروه های حاوی آلویه ورا افزایش یافت (01/0< p). به طور کلی، به نظر می رسد استفاده از ژل آلویه ورا تاثیر قابل توجه بر شاخص های عملکردی نداشته باشد و برای استفاده از آن در جیره جوجه های گوشتی، آزمایش های بیشتری باید انجام شود.
کلیدواژگان: آلوئه ورا، تیتر آنتی بادی، جوجه گوشتی، فراسنجه های خون -
صفحات 13-30
مطالعه حاضر به منظور برآورد سطح هم خونی ژنومی با استفاده از تجزیه (FROH) ROH در دو توده گاو بومی ایران شامل سرابی و نجدی و همچنین مقایسه برآوردهای FROH با دیگر برآوردهای ضریب هم خونی بر اساس ماتریس رابطه ژنوم (FGRM)، درصد SNPs هموزیگوت (FHOM) و اطلاعات شجره نامه (FPed) انجام شد. برای انجام این کار، به ترتیب تعداد 213 و 211 نمونه به طور تصادفی از جمعیت سرابی و نجدی انتخاب شدند. نمونه ها با استفاده از ریز تراشه Illumina BeadChip 40K v2 تعیین ژنوتیپ شدند. علاوه بر این، تعداد 30 نمونه از گاوهای شیری هلشتاین ایران از مرکز اصلاح نژاد ایران، مورد بررسی قرارگرفتند. آنالیز ژنومی با استفاده از برنامه های CFC ، Excel، Plink، SNeP انجام شد. در مجموع 2030 بلوک هاپلوتیپی در جمعیت شناسایی شدند. بیشترین و کمترین تعداد قطعات (ROHs) ROH در بین جمعیت نجدی و سرابی مشاهده شد. علاوه بر این، طول ROH در بین نژادهای مختلف متفاوت بود (05/0p <). جمعیت نجدی بیشترین تعداد ROH را در دسته های با طول متفاوت Mb) ROH8-4، Mb16-8 وMb 16<) داشتند. حداکثر ضریب همبستگی بین ضرایب هم خونی برآورد شده بین FPed و FROH> 4Mb (592/0) در جمعیت سرابی بدست آمد (001/0p <). نتایج این مطالعه وجود هم خونی، حداقل در پنج نسل اخیر جمعیت بومی مورد مطالعه را نشان می دهد و برنامه های حفاظتی باید به منظور مدیریت سطوح هم خونی در هر دو جمعیت صورت گیرد.
کلیدواژگان: توده های گاو بومی، هم خونی ژنومی، هموزیگوسیتی ایجاد شده -
صفحات 31-42
در این مطالعه چندشکلی چهار جایگاه ریزماهوارهای BMS1915، BMS1350، LGB وILSTS45 در کروموزوم 3 و ارتباط آنها با صفت وزن پشم در گوسفندان بلوچی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور استخراج DNA از نمونههای خون جمعآوری شده از 185 راس گوسفند نژاد بلوچی ایستگاه عباس آباد مشهد انجام شد. قطعات ژنی مربوط به جایگاه های ریزماهواره ای توسط واکنش زنجیره ای پلی مراز و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی تکثیر شدند. نتایج نشان داد آلل E در جایگاه BMS1915 با 40/0، آللD در جایگاه BMS1350 با 30/0، آلل B در جایگاه LGB با 48/0 و آلل A در جایگاه ILSTS45 با 46/0 دارای بیشترین فراوانی بودند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد جایگاه ریزماهواره LGB دارای بیشترین میزان تولید پشم و جایگاه ریزماهواره ILSTS45 دارای کمترین میزان تولید پشم می باشد. همچنین درجایگاه LGB ژنوتیپ AC دارای بیشترین (7/95± 1308 گرم) و ژنوتیپ BC دارای کمترین (7/54±875 گرم) میزان تولید پشم است. با مقایسه ضریب تغییرات 4 جایگاه مشخص شد که بیشترین تنوع و پراکندگی مربوط به جایگاه ریزماهوارهILSTS45 و کمترین میزان تنوع مربوط به جایگاه BMS1350 می باشد. از طریق آزمون کای مربع مشخص شد همه جایگاهها در تعادل هاردی-واینبرگ قرار دارند (05/0(P>. ارزیابی نتایج آنالیزهای آماری نشان داد چند شکلی جایگاه های مورد مطالعه با تولید پشم در گوسفندان بلوچی ارتباط معنیداری ندارند (05/0(P> . بنابراین نتیجه گیری می شود که با انجام تحقیقات بعدی در زمینه مطالعات مبتنی بر انتخاب بر اساس نشانگرهای مولکولی، می توان ارتباط این جایگاه ها را با سایر صفات در گوسفند بلوچی مورد بررسی قرار داد.
کلیدواژگان: ریز ماهواره، چندشکلی، PCR-RFLP، گوسفند بلوچی، صفت پشم -
صفحات 43-56
به منظور بررسی اثر نسبت های متفاوت چربی غیر اشباع (روغن سویا) به چربی اشباع (چربی پالم) و اسانس الکلی آویشن شیرازی (ZMEO) بر عملکرد، میکروفلورای روده و ثبات اکسیداتیو گوشت بلدرچین های ژاپنی، تعداد 600 قطعه جوجه بلدرچین ژاپنی یک روزه به صورت مخلوطی از دو جنس نر و ماده در یک طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3×2 به 6 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 20 قطعه بلدرچین در هر تکرار در یک دوره آزمایشی 42 روزه اختصاص یافتند. فاکتورها شامل نسبت های متفاوت چربی غیر اشباع به اشباع 100 به 0، 75 به 25 و50 به 50 و دو سطح ZMEO (صفر و 03/0 درصد از جیره) بودند. جوجه های تغذیه شده با جیره حاوی ZMEO، مصرف خوراک کمتر، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری نسبت به گروه شاهد داشتند (05/0 <p). علی رغم کاهش معنی دار (05/0 <p) در چربی شکمی، تاثیر ZMEO بر وزن نسبی سایر اجزای لاشه و اندام های درونی معنی دار نبود (05/0p>). کمترین و بیشترین شمار اشریشیاکلای و لاکتوباسیلوس متعلق به گروه مکمل شده با ZMEO بود (05/0 <p). استفاده از ZMEO منجر به کاهش معنی داری در غلظتTBARS گوشت سینه شد (05/0 <p). نسبت های متفاوت چربی غیر اشباع به چربی اشباع تاثیر معنی داری بر عملکرد، جمعیت میکروبی روده و همچنین کیفیت گوشت سینه نداشت (05/0>p). استفاده از نسبت های متفاوت چربی غیر اشباع به اشباع به همراه 03/0 درصد ZMEO منجر به افزایش وزن بدن و جمعیت لاکتوباسیلوس و همچنین کاهش چربی حفره بطنی و غلظت TBARS گوشت سینه شد (05/0 <p).
کلیدواژگان: آویشن شیرازی، بلدرچین ژاپنی، جمعیت میکروبی، چربی، کیفیت لاشه -
صفحات 57-70
در این تحقیق اثر آنزیم گریندازیم-پی بر عملکرد و قابلیت هضم مواد مغذی مختلف در جیره های حاوی جو در شترمرغهای اهلی آفریقایی در سنین 10 و 12 ماهگی مورد مطالعه قرار گرفت. تیمار آزمایشی عبارت بودند از: جیره پایه ، جیره پایه همراه با آنزیم به مقدار 5/0 گرم در کیلوگرم. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به مدت 4ماه انجام شد. مقایسه میانگینها، با کمک آزمون مقایسه میانگینهای دانکن صورت پذیرفت. در مجموع 16 جوجه شتر مرغ در این آزمایش مورد استفاده قرار گرفت (8 پرنده برای هر تیمار). پرنده ها بر اساس وزن بدن در 8 ماهگی به واحدهای آزمایشی تخصیص یافتند بطوریکه وزن اولیه بین تیمارهای آزمایشی تفاوت معنی داری نداشت(05/0>P). اثرآنزیم بر صفات رشد مثل افزایش وزن روزانه، افزایش وزن کل دوره، وزن پایانی و ضریب تبدیل معنی دار بود(05/0>P). تفاوت معنی داری در میانگین مصرف خوراک بین تیمارهای با آنزیم و تیمار بدون آنزیم وجود دارد(05/0>P). آنزیم بطور معنی داری منجر به افزایش مصرف ماده خشک گردیده است(05/0>P). اثر سن پرنده در مصرف خوراک و ماده خشک مصرفی معنی دار بود(05/0>P). باستفاده از آنزیم گریندازیم-پی به میزان 5/0 گرم در کیلوگرم جیره منجر به افزایش عملکرد رشد مثل افزایش وزن، وزن پایانی و بهبود قابلیت هضم ظاهری در اکثر فراسنجه ها مثل ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام گردید.
کلیدواژگان: آنزیم گریندازیم پی، شتر مرغ، عملکرد، قابلیت هضم، مواد مغذی -
صفحات 71-80
هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی شایستگی ژنتیکی- اقتصادی دختران حاصل از اسپرم های وارداتی گاوهای نر هلشتاین در اقلیم های مختلف ایران می باشد. نتاج مورد مطالعه براساس شاخص های مختلف انتخاب کشورهای صادرکننده اسپرم پدرانشان دسته بندی شدند. در این پژوهش از رکوردهای صفات تولید شیر، چربی و پروتئین، سن زایش و فاصله گوساله زایی دوره اول شیردهی 270566 راس گاو هلشتاین استفاده شد که توسط مرکز اصلاح نژاد دام و بهبود تولیدات دامی ایران طی سال های 1371 تا 1396 جمع آوری شده بودند. برای پیش بینی ارزش اصلاحی صفات مورد مطالعه، از مدل حیوانی چند صفتی و نرم افزار DMU استفاده شد. شایستگی ژنتیکی- اقتصادی دختران با استفاده از شاخص درآمد خالص طول عمر (LNI) برآورد شد. تفاوت میانگین های حداقل مربعات شاخص LNI برآورد شده برای دختران حاصل از اسپرم های واردشده تحت شاخص های مختلف انتخاب در اقلیم های مختلف معنی دار بود(01/0p <). در ایران، بیشترین میانگین حداقل مربعات شاخص LNI مربوط به دخترانی بود که اسپرم پدرانشان از کشور فرانسه (سال 2011- 2001) وارد شده بود. نتایج حاصل نشان داد، بیشترین میانگین حداقل مربعات شاخص LNI برآورد شده در اقلیم های سرد، نیمه سرد، معتدل و گرم به ترتیب مربوط به دخترانی بود که به ترتیب اسپرم پدرانشان از کشورهای آلمان (سال 2013-2008)، فرانسه (سال 2011-2001)، فرانسه (سال 2013- 2012) و هلند (سال 2013- 2012) وارد شده بودند. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که شایستگی ژنتیکی- اقتصادی دختران حاصل از اسپرم های وارداتی در هر اقلیم تابع شاخص انتخاب گاو نر در کشور صادر کننده اسپرم است.
کلیدواژگان: ارزش اصلاحی، اقلیم، شاخص انتخاب، شاخص درآمد خالص طول عمر -
صفحات 81-92
برای انجام این پژوهش، از تعداد 6841 رکورد وزن بدن در سنین مختلف 1877 راس گوسفند ماکویی که طی سال های 1369 تا 1393 در ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند ماکویی شهرستان ماکو استان آذربایجان غربی جمع آوری شده بودند، استفاده شد. پارامترهای منحنی رشد، بر اساس وزن بدن در سنین مختلف و با مقادیر مختلف آغازین با استفاده از رویه NLIN نرم افزار SAS برآورد شدند. چهار مدل غیرخطی برودی، ون برتالانفی، لجستیک و گومپرتز بر داده ها برازش داده شدند. پس از تعیین مناسب ترین مدل غیرخطی توصیف کننده منحنی رشد، این مدل با استفاده از روش تکرار گوس- نیوتن به نحوی برازش داده شد تا پارامترهای منحنی رشد برای همه افراد به صورت جداگانه بدست آیند. با استفاده از رویه GLM نرم افزار SAS اثرات ثابت تاثیرگذار بر این پارامترها شناسایی شدند. مدل برودی با داشتن بالاترین دقت (955432/0R2= (و کمترین خطا (78/37MSE=) بهترین مدل جهت توصیف الگوی رشد گوسفند ماکویی شناخته شد. این مدل وزن بلوغ، نرخ رشد و نرخ بلوغ را به ترتیب 09/46، 88/0 و 007/0 برآورد کرد. سال و فصل تولد، جنس و تیپ تولد بره بر وزن بلوغ و نرخ رشد اثر معنی داری داشتند (01/0p <)، اما جنس بره بر نرخ بلوغ معنی دار نبود (01/0p <). نتایج نشان داد که مدل برودی نسبت به سایر مدل های ارزیابی شده جهت برازش منحنی رشد گوسفند ماکویی مناسب تر بود.
کلیدواژگان: توابع غیرخطی، گوسفند ماکویی، منحنی رشد -
صفحات 93-108
این پژوهش، با هدف بررسی اثرات افزودن بتایین به جیره جوجه های سویه های راس و آرین که آب آشامیدنی با غلظت کل جامدات محلول (TDS) مختلف دریافت نموده بودند، انجام شد. 720 جوجه گوشتی یک روزه، سویه های راس 308 و آرین برای مدت شش هفته در 12 واحد آزمایشی توزیع گردیدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل (2 × 2 × 3) حاوی دو سطح بتایین افزودنی (صفر و 2/0 درصد جیره) و سه سطح TDS (mg/l 400، 2000 و 3500) با چهار تکرار و 15 جوجه در هر تکرار در روز هفتم انجام شد. . با افزایش غلطت TDS آب وزن بدن جوجه ها کاهش و ضریب تبدیل غذایی و آب مصرفی آن ها افزایش داشت. بتایین افزودنی تاثیر معنی داری برافزایش وزن و مصرف آب در طی دوره پایایی داشت. درصد تلفات و رطوبت فضولات در تیمارهایی که آب با TDS بالاتر دریافت کرده بودند بیشتر بود. مقدار رطوبت فضولات با افزودن بتایین کاهش پیدا کرد. اثر افزودن بتایین و افزایش TDS بر روی میزان غلظت سدیم خون جوجه ها در 28 روزگی معنی دار بود (05/0 < p). با افزایش TDS در آب آشامیدنی همچنین در سویه آرین نسبت به سویه راس بیان ژن آنزیم BHMT در کبد جوجه ها کاهش داشت. با افزودن بتایین به جیره جوجه ها بیان ژن افزایش پیدا کرد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت مواد محلول در آب عملکرد جوجه ها کاهش می یابد و اضافه کردن بتایین می تواند راه حلی برای این مشکل باشد.
کلیدواژگان: کل جامدات محلول، سویه، بتائین، جوجه گوشتی، بیان ژن آنزیم BHMT -
صفحات 109-120
تعداد 80 راس گاو شیری چند بار زایش کرده با میانگین روزهای شیردهی 35 روز در قالب دو تیمار قرار گرفتند که تیمار اول حاوی منبع نشاسته (غله) بالاتر بود و تیمار دوم حاوی منبع چربی بیشتر بود. گاوهای شیری در قالب طرح چرخشی و در دو دوره 22 روزه با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند که 17 روز اول به عنوان دوره سازش پذیری و 5 روز آخر هر دوره برای نمونه گیری در نظر گرفته شد. نتایج پژوهش حاضر نشان داد که ماده خشک مصرفی و همچنین تولید شیر در بین دو تیمار تفاوتی نداشته است. شیر تصحیح شده برای چربی در گاوهای تیمار لیپوژنیک، تمایل به افزایش داشت (06/0=P) و همچنین غلظت گلوکز خون در گاوهای تیمار گلوکوژنیک تمایل به افزایش داشت (08/0=P). غلظت تریگلیسرید و اوره خون تفاوتی در بین دو تیمار نداشتند. سطح بتاهیدروکسی بوتیرات (04/0=P) و کلسترول (05/0=P) در گاوهایی تیمار لیپوژنیک افزایش نشان داد. سطح انسولین خون در گاوهای تیمار لیپوژنیک نسبت به گاوهای تیمار گلوکوژنیک افزایش داشت (02/0=P). نتایج پژوهش حاضر نشان داد علیرغم اینکه سطح گلوکز خون و بتاهیدروکسی بوتیرات خون گاوهای تیمار گلوکوژنیک نشاندهنده بهبود وضعیت انرژی دامها میباشد اما افزایش شیر تصحیح شده برای چربی در دامهای تیمار لیپوژنیک مشاهده شد. همچنین به نظر میرسد افزایش سطح کلسترول و انسولین در گاوهای تیمار لیپوژنیک ممکن است شاخصی به منظور باروری بهتر نسبت به تیمار گلوکوژنیک باشد. به طور کلی به نظر میرسد در زمان مصرف سطح بالای پروتئین عبوری جیرههای لیپوژنیک نسبت به جیرههای گلوکوژنیک بیشتر قابل توصیه باشد.
کلیدواژگان: انسولین، گلوکوژنیک، لیپوژنیک، فراسنجه های خون، گاوهای تازه زا -
صفحات 121-134
این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار، به منظور ارزیابی نسبت های مختلف ید آلی به غیر آلی (100:0، 75:25، 50:50، 25:75، 0:100) بر عملکرد، فراسنجه های خونی و هورمون های تیروییدی سرم خون جوجه های گوشتی انجام گردید. نتایج نشان داد تیمارهای آزمایشی بر افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی تاثیر نداشت. بالاترین غلظت هورمون T3 و هورمون های TSH و TRH در گروه حاوی 75 درصد ید آلی مشاهده شد (05/0p <). تیمار حاوی 100 درصد ید آلی دارای بیشترین غلظت هورمون تترایدوتیرونین (T4) در بین تیمارهای آزمایشی بود (05/0p <). همچنین در سرم خون جوجه های تغذیه شده با تیمار حاوی 75 درصد ید آلی بالاترین سطح گلوکز، پروتئین کل، نیتروژن اوره ای خون و آنزیم های سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز مشاهده شد (05/0p <)، اما در غلظت کراتینین و اسید اوریک خون تفاوت معنی داری مشاهده نشد. بطور کلی جایگزینی مکمل معدنی با مکمل آلی ید بدون اثرات منفی، تاثیر موثری بر فراسنجه های خونی و غلظت هورمون های تیروییدی داشته است، بطوری که بالاترین غلظت در تیمار 75 درصد ید آلی + 25 درصد ید معدنی مشاهده شد.
کلیدواژگان: فراسنجه های خونی، ید آلی، هورمون های تیروئیدی، ضریب تبدیل غذایی -
صفحات 135-150
چکیده این پژوهش با هدف بررسی اثر افزودن پودر برگ زیتون و دانه گشنیز در جیره بر عملکرد، ریخت شناسی روده و قابلیت هضم مواد مغذی در جوجه های گوشتی انجام شد. برای این منظور 720 قطعه جوجه گوشتی سویه کاب 500 (مخلوط دو جنس) در 36 واحد آزمایشی با 12 گروه آزمایشی در 3 تکرار 20 قطعه ای توزیع شدند. این آزمایش به صورت فاکتوریل 3×4 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار سطح پودر برگ زیتون (صفر، 2، 5/2 و 3 درصد) و سه سطح پودر دانه گشنیز (صفر، 3/0 و 6/0 درصد) انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که مصرف همزمان برگ زیتون و دانه گشنیز تاثیر معنی داری بر عملکرد جوجه ها نداشت. جوجه هایی که برگ زیتون همراه با دانه گشنیز دریافت کردند به طور معنی داری طول، عرض، عمق کریپت و سطح پرز روده بزرگتری نسبت به گروه های کنترل داشتند. گروه هایی که همزمان از برگ زیتون و دانه گشنیز استفاده کرده بودند، قابلیت هضم پروتئین و چربی بالاتری نشان دادند. بر اساس نتایج این پژوهش، هرچند که استفاده از دانه گشنیز و برگ زیتون به صورت توام اثر معنی داری بر افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی نداشت، اما با توجه به بهبود شاخص های ریخت شناسی روده کوچک و افزایش قابلیت هضم چربی و پروتئین استفاده توام این دو گیاه دارویی قابل توصیه می باشد.
کلیدواژگان: برگ زیتون، جوجه گوشتی، دانه گشنیز، ریخت شناسی روده، قابلیت هضم -
صفحات 151-164
به منظور بررسی اثرات هم افزایی جیره های حاوی کنجاله سویای تخمیری و پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های فیریولوژیکی جوجه های گوشتی، آزمایشی با استفاده از 480 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1) جیره پایه (بر اساس ذرت و کنجاله سویای معمولی)، 2) جیره پایه بعلاوه پری بیوتیک، 3) جیره حاوی ذرت و کنجاله سویای تخمیری (جایگزینی کامل کنجاله سویای معمولی با کنجاله سویای تخمیری) و 4) جیره حاوی ذرت و کنجاله سویای تخمیری به علاوه پری بیوتیک بودند. نتایج این مطالعه نشان دادند که در کل دوره پرورش (سن 1 تا 42 روزگی) پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی کنجاله سویای تخمیری بعلاوه پری بیوتیک از افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل خوراک بهتری نسبت به سایر جیره های آزمایشی برخوردار بودند (05/0>P). افزایش ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت در دوازدهه و تهی روده و جمعیت باکتری های مولد اسید لاکتیک و همچنین کاهش جمعیت گونه های کلی فرم و کلستریدیوم در ایلیوم و روده کور جوجه های تغذیه شده با جیره های حاوی پری بیوتیک، کنجاله سویای تخمیری و کنجاله سویای تخمیری بعلاوه پری بیوتیک نسبت به پرندگان گروه شاهد معنی دار بود (05/0>P). فعالیت آنزیم پروتیاز روده ای در پرندگان دریافت کننده جیره های حاوی کنجاله سویای تخمیری و کنجاله سویای تخمیری بعلاوه پری بیوتیک به طور معنی داری بیشتر از سایر پرندگان بود (05/0>P).
کلیدواژگان: جوجه های گوشتی، عملکرد، فعالیت آنزیم های گوارشی، کنجاله سویای تخمیری -
صفحات 165-176
در این مطالعه، نتایج منتشر شده آمیخته گری نژادهای گوسفند در ایران طی سال های گذشته و پروژه های در حال اجرا در خصوص سنتز نژادهای ترکیبی مرور و تحلیل شد. نتایج نشان داد که بسیاری از آمیخته گری های انجام شده در گوسفند به دلیل انتخاب نادرست نژادهای آمیزش داده شده، موفقیت آمیز نبوده است. مهمترین نقاط ضعف گوسفندان ایرانی به ترتیب، عملکرد پایین تولیدمثل، عمر اقتصادی کم تا متوسط، ناکافی بودن سرعت رشد و نامناسب بودن ترکیب لاشه و ضریب تبدیل می باشد. در حالی که اغلب طرح های آمیخته گری انجام شده بین گوسفندان ایرانی بر روی بهبود صفات رشد و کاهش وزن دنبه متمرکز شده اند، و بعلت ایجاد تغییرات کم و غیر معنی داری در این صفات، منجر به کاهش بازدهی اقتصادی و ناپایداری پرورش گوسفند در سیستم های نیمه بسته یا روستایی طی سال های گذشته شده است. پایداری تولیدی و اقتصادی در پرورش گوسفند به صورت صنعتی و تجاری می تواند با ترکیب ویژگی های مطلوب نژادهای بومی (سازگاری و بازار پسندی) با صفات اقتصادی از نژادهای اصلاح شده که ظرفیت ژنتیکی آن ها برای صفات اقتصادی به اثبات رسیده است، حاصل شود. با این حال، یافته های پژوهش نشان می دهد که برنامه هایی برای ایجاد نژادهای ترکیبی (با حداقل 50٪ بومی) با استفاده از نژادهای چند قلوزا با توانایی بالای مادری، سن بلوغ پایین، ترکیب لاشه مناسب و وزن متوسط بدن میش تدوین و تا حدودی اگرچه ناقص اجرا شده است که می تواند بهره وری گوسفند در سیستم روستایی در ایران را افزایش دهد.
کلیدواژگان: تحلیل، آمیخته گری، گوسفندان ایرانی -
صفحات 177-188
به منظور بررسی تاثیر استفاده از سطوح مختلف سبوس ذرت بر جمعیت میکروبی، فراسنجه های شکمبه ای و خونی و ابقای نیتروژن در میش های دالاق از 20 راس میش 3 شکم زایش با میانگین وزن 7/3±36 کیلوگرم استفاده شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: تیمار اول (بدون سبوس ذرت)، تیمار دوم (حاوی 7 درصد سبوس ذرت)، تیمار سوم (حاوی 14درصد سبوس ذرت) و تیمار چهارم (حاوی 21 درصد سبوس ذرت) بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد استفاده از سطوح مختلف سبوس ذرت در میش ها اثر معنی داری بر جمعیت پروتوزوا و جمعیت میکروبی شکمبه نداشت (05/0< p). تیمارهای آزمایشی تاثیری برpH شکمبه در زمان ناشتا، سه و شش ساعت بعداز خوراک دهی وعده صبح نداشت (05/0< p). غلظت آمونیاک مایع شکمبه در جیره حاوی 14 درصد سبوس ذرت به طور معنی داری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0p <). در بین میش های مصرف کننده سطوح مختلف سبوس ذرت، اختلاف معنی داری از نظر فراسنجه های خونی گلوگز، کلسترول ، تری گلیسیرید، اوره، پروتئین کل، آلبومین وگلوبولین مشاهده نشد (05/0< p)، همچنین، تفاوت معنی داری در بین تیمارهای مختلف از نظر نیتروژن مصرفی، نیتروژن دفعی ادرار، نیتروژن دفعی مدفوع و ابقا ظاهری نیتروژن وجود نداشت (05/0< p). به طور کلی سبوس ذرت را می توان تا 21 درصد جیره گوسفند بدون هیچگونه اثر منفی استفاده کرد
کلیدواژگان: سبوس ذرت، فراسنجه های تخمیر شکمبه ای، فراسنجه های خونی، میش دالاق -
صفحات 189-198
در این آزمایش اثر تزریق ویتامین C و مس در گاوهای دوره انتقال بر ترکیب آغوز و متابولیت های سرم گوساله های تازه متولد شده مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 20 راس گاو شکم دوم و 20 راس شکم سوم و بالاتر با میانگین وزن بدن به ترتیب 51 ± 2/603 و 53 ± 1/669 کیلوگرم انتخاب و بر اساس شکم زایش و وزن بدن به چهار گروه متعادل تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل گروه شاهد (تزریق 7 میلی لیتر سرم فیزیولوژیک 9/0 درصد)، ویتامین C (تزریق 25 میلی گرم محلول ویتامین C به ازای هرکیلو وزن بدن)، مس (تزریق 75 میلی گرم مس در روز) و مس- ویتامین C (تزریق همزمان 25 میلی گرم ویتامین C به ازای هر کیلو وزن بدن و75 میلی گرم مس در روز) بودند. تزریق ها در روزهای 40 و 20 قبل از زمان مورد انتظار زایش انجام شد. تزریق مس در مقایسه با عدم تزریق آن باعث افزایش تعداد گلبول های قرمز و غلظت مس سرم گوساله ها شد (05/0 > P). درصد چربی، پروتئین، لاکتوز، مواد جامد بدون چربی و غلظت ایمیونوگلوبولین G در آغوز، وزن تولد گوساله، غلظت ویتامین C، آنزیم سوپراکسید دسموتاز، کلسیم، فسفر و متابولیت های سرم گوساله ها تحت تاثیر تزریق همزمان ویتامین C و مس قرار نگرفت. تعداد نوتروفیل های خون گوساله-های متولد شده از گاوهای دریافت کننده همزمان مس و ویتامین C در مقایسه با سایر گروه ها تمایل به افزایش داشت (06/0 = P). بنابراین، تزریق همزمان ویتامین C و مس در گاوهای دوره انتقال با افزایش تعداد نوتروفیل ها احتمالا بهبود سیستم ایمنی گوساله ها را در پی خواهد داشت.
کلیدواژگان: ایمونوگلوبولین، سیستم ایمنی، فراسنجه های خونی، گاوهای پیرامون زایش، مواد معدنی -
صفحات 199-210
این مطالعه به منظور تعیین تریونین مورد نیاز جوجه های گوشتی سویه آرین 386 در دوره پایانی (22 تا 42 روزگی) با استفاده از پاسخ های عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی در قالب طرح کاملا تصادفی با 6 سطح تریونین (66/0، 76/0، 86/0، 96/0، 06/1 و16/1 درصد)، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه گوشتی در هر تکرار انجام شد. تعیین نیاز با استفاده از روش خط شکسته صورت گرفت. میانگین خوراک مصرفی روزانه در دوره 22 تا 42 روزگی تحت تاثیر سطح تریونین جیره قرار نگرفت. میانگین افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل خوراکی در گروه 66/0 درصد تریونین نسبت به سایر گروه ها به ترتیب کمتر و بیشتر بود. غلظت گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، کلسیم، فسفر، آلبومین، پروتئین کل، LDL وگلوبولین سرم تحت تاثیر سطوح مختلف تریونین قرار نگرفت. غلظت اسید اوریک سرم در پرندگان دریافت کننده 96/0 درصد تریونین نسبت به سایر گروه ها کاهش و سطح HDL سرم در پرندگان مصرف کننده 66/0 و 76/0 درصد ترویونین افزایش یافت. تعداد گلبول های سفید و قرمز خون، درصد هماتوکریت، هتروفیل ، لنفوسیت ، نسبت هتروفیل به لنفوسیت، تیتر آنتی بادی شامل ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M و آنتی بادی کل در پاسخ به تزریق SRBC تحت تاثیر سطوح مختلف تریونین قرار نگرفت. با در نظرگرفتن اسید اوریک و HDL سرم، مقدار تریونین مورد نیاز در دوره پایانی به ترتیب 058/1 و 995/0 درصد برآورد شد. به طور کلی، دامنه بین 9/0 تا 1 درصد به عنوان مقدار مورد نیاز تریونین در جوجه های گوشتی آرین 386 در دوره پایانی (22 تا 42 روزگی) توصیه می شود.
کلیدواژگان: پاسخ ایمنی، ترئونین مورد نیاز، جوجه گوشتی آرین، عملکرد، فراسنجه های خونی
-
Pages 3-12
This experiment was conducted in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 10 Ross 308 broiler chicks per replicate. The treatments consisted of: 1) control (basal diet) 2) basal diet + supplemented with 600 mg/kg antibiotic flavophospholipol 3, 4 and 5) chicks fed basal diet but 5, 10, and 15 gram/ liter Aloe vera gel added to their drinking water, respectively. In the whole of the experimental period, the treatments did not have any significant effect on body weight gain, feed intake, feed conversion ratio, and European efficiency factor in broilers (P>0.05). Intestinal microbial population (Escherichia coli, Lactobacillus) was not affected by the experimental treatments (P>0.05). Blood metabolites included cholesterol, triglyceride, high-density lipoprotein, low-density lipoprotein, albumen and alkaline phosphatase were not affected by the experimental treatments (P>0.05), except serum glucose level which significantly reduced in birds received 15 gr /liter Aloe vera jel compared to the control (p < 0.05). Effect of the experimental treatments on the antibody titers against sheep red blood cells at 28 and 42 days of age were not significant (P>0.05). Also, in the case of white blood cells, the heterophile and heterophile to lymphocyte ratio were increased in the bird received different levels of Aloe vera (p < 0.01). In general, the use of the Aloe vera gel could improve immune response.
Keywords: Aloe vera gel, Antibody titers, Broiler chicken, Blood metabolites -
Pages 13-30
The present study was carried out to estimate levels of genomic inbreeding based on ROH (FROH) analysis in the two Iranian native cattle populations including Sarabi and Najdi, as well as comparing the FROH estimates with other inbreeding estimates obtained based on the genomic relationship matrix (FGRM), percentage of homozygous SNPs (FHOM) and pedigree information (FPed). To do this, 213 and 211 samples were randomly selected from Sarabi and Najdi populations, respectively. The samples were genotyped using the Illumina BeadChip40K v2 microchip. In addition, 30 samples of Holstein dairy cattle of Iran provided by Animal Breeding Center of Iran, were included in the analysis . Genomic analysis was performed using CFC, Excel, Plink, SNeP programs. A total of 2030 haplo-blocks were identified in the populations. The highest and lowest number of ROH segments (ROHs) was observed within Najdi and Sarabi Population, respectively. Furthermore, ROH length were found to be significantly different among breeds (p < 0.05). Najdi population had the highest number of ROH across different categories of ROH length (4-8Mb, 8-16Mb and >16Mb). Maximum correlation coefficient among the estimated inbreeding coefficients was obtained between FPed and FROH>4Mb (0.592) in the Sarabi population (p < 0.001). The results of this study indicate that presence of inbreeding at least in the five early generations of the studied native populations and the conservation programs must be taken to manage the inbreeding levels in both populations.
Keywords: Genomic Inbreeding, Local cattle breeds, Runs of homozygosity -
Pages 31-42
In this study, the polymorphism of four microsatellite loci BMS1350, LGB, ILSTS45, and BMS1915 in chromosome 3 and their association with wool trait were investigated in Baluchi sheep. DNA extraction was performed from blood samples of 185 Baluchi sheep from Abbas Abad Breeding Station. Gene fragments of microsatellites were amplified by polymerase chain reaction with specific primers. The result shown allele E in BMS1915 locus with 0.40, Allele D in BMS1350 locus with 0.30, Allele B in LGB locus with 0.48 and Allele A in ILSTS4 locus with 0.46, had the highest frequency. The results of the Comparison of mean shown the LGB locus has the highest and ILSTS45 locus has the lowest production. Also, genotype AC in the LGB locus highest (1308 ±95.7) and genotype BC had the lowest (875 ± 54.7) of production. By comparing the coefficient of variation 4 loci founded that the greatest diversity and dispersion associated with the ILSTS45 and the lowest diversity associated with BMS1350 locus. Chi-square test (χ2) shown all of the microsatellite loci were in the Hardy-Weinberg equilibrium (P>0.05). Association analysis of polymorphism these loci shown there is no significant association between polymorphism of these loci and wool trait in Baluchi sheep (P>0.05). Statistical analysis showed there was no significant difference between loci polymorphisms and wool traits. Therefore, concluded in further research on selected studies based on molecular markers, the relationship between these loci and other traits in the Balochi sheep can be examined.
Keywords: microsatellite, Polymorphism, Baluchi sheep, Wool trait -
Pages 43-56
This experiment was conducted in order to evaluate the effect of dietary unsaturated (soybean oil) to saturated (palm fat) fat ratio and Zataria multiflora essential oil (ZMEO) on performance, gut microbial and carcass oxidative stability of Japanese quails. A total number of 600 one-day-old male and female Japanese quails were allocated to 6 dietary treatments in a completely randomized design with a 2 × 3 factorial arrangement during the experimental period (1 to 42 days). Dietary factors were three different ratios of unsaturated to saturated fat (US/SF( of 100 to 0, 75 to 25 and 50 to 50 and two levels of ZMEO (0 and 0.03% of diet). Each treatment was replicated five times with 20 birds per replicate. Chicks fed diets supplemented with ZMEO had higher body weight gain, lower feed intake and better feed conversion ratio compared to the control group (p < 0.05). In spite of a significant reduction in abdominal fat pat, the effect of ZMEO addition on the relative weight of other carcass parts was not significant (p>0.05). The lowest and highest count for Escherichia coli and Lactobacillus were belong to ZMEO supplementation group (p < 0.05). Use of ZMEO led to significant reduction in TBARS concentration in breast meet (p < 0.05). Different ratios of US/SF were not affected the performance, gut microbial populations and breast meat quality. Dietary utilization of different ratios of US/SF with ZMEO led to significant increase in body weight gain, Lactobacillus population and significant reduction in abdominal fat and TBARS concentrations in the breast meat.
Keywords: Carcass quality, fat, Intestinal microflora, Japanese quails, Zataria multiflora (Thyme) -
Pages 57-70
The effects of enzyme and age of ostrich were evaluated on performance and nutrient digestibility in African ostrich chicks. There were two treatments as follows; common or control diet without enzyme (Treatment 1), control diet plus multi enzyme (0.5 gkg -1) (Treatment 2). The experiment conducted with 16 male ostrich chicks (8 birds per treatment) and completely randomized design was used in this experiment. Performance traits were initial weight, average daily gain and final body weight. The diets and feces composition such as dry matter, crude protein, ether extract, crude fiber, neutral detergent fiber and acid detergent fiber was determined based on AOAC methods in 10 and 12 month age of ostrich. Acid insoluble ash (AIA) and acid detergent lignin (ADL) were measured in feed and feces as internal marker. There was significant effect of enzyme was detected on performance traits, feed intake, dry matter intake parameters (P>0.05). With increasing age of ostrich from 10 to 12 month, digestibility of DM, CF, NDF and NFC were increased. Enzyme in diet could not significantly increased the digestibility of Crude fat (EE) and NFE (69.79 % vs. 74.31 % for CP and 67.25% vs. 71.55 % for NFE. Generally, the use of Enzyme (0.5 g/kg) in diet was particularly effective to improve performance traits and nutrient digestibility, especially DM, OM, CP, CF, NDF, ADF and NFC in growing ostrich chicks.
Keywords: Digestibility, Enzyme, Nutrient, Ostrich, performance -
Pages 71-80
The aim of the present study was evaluation of genetic- economic merit for imported Holstein bull semen daughters in different climates of Iran. These progenies were categorized based on different selection indices of their sire semen exporter countries. In this study, data were milk, fat and protein yield, calving age and calving interval in the first lactation of 270566 Holstein cattle that were collected during 1993-2017 at Animal Breeding Center of Iran. The daughters breeding values were predicted under multi-trait animal model by DMU software. The genetic-economic merit of progeny was estimated using the Lifetime Net Income (LNI) index. Estimated least square means of the LNI index for daughters of imported semen under different selection indices were statistically significant in the various climates (p < 0.01). The highest estimated least square mean of LNI index in Iran was related to daughters whose sire semen came from France bulls (2001- 2011). The results obtained in this study showed that the highest estimated least square means of LNI index in cold, semi-cold, moderate and warm climates were related to daughters whose sires were imported from Germany (2008- 2013), France (2001- 2011), France (2012- 2013) and the Netherlands (2012- 2013), respectively. Thus, it could be concluded that the genetic-economic merit of daughters from imported semen in each climate depends on the selection index of bulls in the semen exporter country.
Keywords: Breeding value, Climate, Selection index, Lifetime Net Income index -
Pages 81-92
For doing this study 6841 body weight records at different ages of 1877 Makooei sheep which were collected at Makooei sheep breeding station in Maku city of West Azarbaijan province was used. Parameters of growth curve based on body weight at different ages and different initial amounts using NLIN procedure of SAS software were estimated. Four non-linear models including Brody, Von-Bertalanffy, logistic and Gompertz, were fitted on data. After setting the most appropriate describing non-linear growth curve, using by Gauss-Newton repeat method fitted in way that growth curve parameters obtained separately for all individuals. Using GLM procedure of SAS software, effective fixed effects on these parameters were identified. The Brody model with having the highest accuracy (R2 = 0.955432) and lowest error (MSE = 37.78) was recognized as the best model for describing growth pattern of Makooei sheep. The year and season of birth, lamb sex and birth type had significant effect on mature weight and growth rate (P < 0.01) but lamb sex on mature rate was not significant (P < 0.01). The results showed that, compared with the other evaluated models, for fitting growth curve of Makooei sheep was more suitable.
Keywords: Non-linear functions, Makooei sheep, Growth curve -
Pages 93-108
The aim of this study was to investigate the effects of adding betaine to diets of Ross and Arian strains that received drinking water with total concentration of TDS. 720 single-day broiler chicks, Ross and Arian strains were distributed in 12 experimental units for six weeks. The experiment was conducted in a completely randomized design with factorial arrangement (2 × 2 × 3) containing two levels of additive betaine (0 and 0.2% diet) and three levels of TDS (400, 2000 and 3500 mg / l) with four replicates and 15 chicks in Every repetition was done on the seventh day. . With the increase in TDS water content, the body weight of the chicks decreased, and the conversion factor of food and water consumption increased. Additive betaine had a significant effect on the increase in weight and water consumption during the durability period. The percent mortality and moisture content of the waste was higher in treated water with higher TDS. The amount of moisture was reduced by the addition of betaine. The effect of adding betaine and increasing TDS on the concentration of sodium chloride in chicks was significant at 28 days of age (P <0.05). By increasing TDS in drinking water, the BHMT enzyme gene expression in the liver of the chicks also decreased in the Arian strain relative to the Ross strain. The gene expression increased with the addition of betaine to the ration of chicks.
Keywords: TDS, betaine, Broiler Chickens, BHMT gene expression -
Pages 109-120
Eighty multiparous lactating dairy cows averaging days in milk 35-d were allocated in two separate experimental diet (Glucogenic vs. Lipogenic) in a changeover design. The performance, blood metabolites, liver enzymes and insulin were evaluated. The study lasted 44 days in two 22 days periods with the first 17 d as adaptation period and the last 5 days as sample collection period. The results show that neither dry matter intake nor milk yield were affected with treatments (P > 0.05). However, the cows received the lipogenic diet showed to have greater milk fat content, and cows received glucogenic diet showed to have greater milk protein content. Regarding the blood metabolites results show that blood glucose was tended to be greater in glucogenic diet (P = 0.08). Howevere triglyceride and blood urea concentrations were constant between two treatments. The concentrations for BHB (P = 0.04) as well as cholesterol (P= 0.05) were increased in lipogenic diet fed dairy cows. The insulin concentration was increased significantly in lipogenic diet fed cows (P = 0.02). The results show that regardless the improvement in glucose as well as BHB concentration in blood of dairy cows fed with glucogenic diet, howevere fat corrected milk as well as milk energy output were improved for lipogenic diet. In addition increased insulin and cholesterol in dairy cows fed higher fat content has potential to improve dairy cow’s fertility. In conclusion based on our results the lipogenic diet may be recommendable for dairy cows fed high RUP level.
Keywords: lipogenic, glucogenic, dairy cows, Blood metabolites -
Pages 121-134
This experiment was performed to evaluate the different ratios of organic and inorganic Iodine (0:100, 25:100, 50:50, 75:25, 100:0) on the performance, blood parameters and serum thyroid hormones in broiler chickens in a completely randomized design with 5 treatments were tested in 5 replicate pens. The results showed that there was no significant difference between treatments in weight gain, feed intake and feed conversion ratio. The highest concentrations of T3, TSH and TRH were detected in 75% organic Iodine treatment (p < 0.05). The diet contained 100% organic Iodine was highest concentrations of tetraiodothyronine (T4) among treatments (p < 0.05). In blood serum, chicks fed with a diet containing 75% organic Iodine treatment were found to have the highest levels of glucose, total protein, nitrogen urea and superoxide dismutase, glutathione peroxidase enzymes (p < 0.05). However, there was no significant difference in the concentration of creatinine and uric acid blood. Generally, according to the results of this experiment, the replacement of mineral supplement with organic supplementation of iodine without negative effects, affected on blood parameters and concentration of thyroid hormones, so that the highest concentration in treatment of 75%organic iodine + 25% inorganic iodide was observed.
Keywords: Blood metabolites, organic Iodine, Thyroid hormones, Feed Conversion Ratio -
Pages 135-150
Abstract This study was conducted to investigate the effect of adding olive leaf (OL) and coriander seeds (CS) powder to the diet on performance, jejunum morphology and nutrient digestibility of broiler chickens. Seven hundred and twenty Cobb 500 broilers (mixed sex) were randomly distributed to 36 experimental units and 12 dietary treatments (3 replicates with 20 birds in each). The completely randomized design with factorial arrangement 4×3 with 4 levels of OL (0, 2, 2.5 and 3 percent of diet) and 3 levels of CS (0, 0.3 and 0.6 percent of diet) were used. The results showed that the simultaneous consumption of olive leaf and coriander seeds did not have a significant effect on the performance of broilers.. Broilers that received OL with CS had significantly higher crypt depth, villus length, width and surface area than control treatments. Broilers that used OL and CS simultaneously showed higher digestibility of protein and fat. According to the results of this study, although the use of OL and CS did not have a significant effect on weight gain, feed intake and FCR, may be recommended for improvement of small intestinal morphology indices and increased digestibility of lipid and protein.
Keywords: Broiler, Coriander seed, Digestibility, Intestinal morphology, olive leaf -
Pages 151-164
In order to investigate the synergistic effects of diets containing fermented soybean meal and mannan-oligosaccharide prebiotic on growth performance and some physiological parameters of broiler chicks, an experiment was performed using 480 one- day old Ross 308 broilers in a completely randomized design with 4 treatments and 6 replicates. The experimental treatments included: 1) basal diet (based on corn and common soybean meal), 2) basal diet plus prebiotic, 3) diet containing corn and fermented soybean meal (total replacement of common soybean meal with fermented soybean meal) and 4) diet containing corn and fermented soybean meal plus prebiotic. The results of this study indicated that during the entire production period (1 to 42 days of age), birds fed diet containing fermented soybean meal plus prebiotic had higher body weight gain and better feed conversion ration than other experimental diets (p < 0.05). The increase in villus height and villus height to crypt depth ratio in duodenum and jejunum and increase in population of lactic acid producing bacteria, as well as the reduction in population of coliforms and Clostridium species in the ileum and cecum of chicks fed diets containing prebiotic, fermented soybean meal and fermented soybean meal plus prebiotic were significant when compared with control group (p < 0.05). The intestinal protease activity in birds receiving diets containing fermented soybean meal and fermented soybean meal plus prebiotic was significantly higher than those of other birds (p < 0.05).
Keywords: broilers, performance, digestive enzyme activities, fermented soybean meal -
Pages 165-176
Crossbreeding is used in order to take advantage of the different and complementary strong points of two or more breeds and to utilize hybrid vigor. In this study the results of sheep crossbreeding have been reviewed from published over the last years in Iran. The results showed that much of the crossbreeding in the sheep industry in Iran due to incorrect selection of breeds was not suitable. The main disadvantages points of Iranian sheep are low reproduction performance, low longevity, insufficient growth rate, unsuitable carcasses composition and feed efficiency, respectively. While, in the most crossbreeding schemes have been done between Iranian breeds of sheep, focused on improve growth traits and reduced fat-tail weight, which created low and no significant changes in crossbreds for these traits, leading to reducing economical efficiency and unsustainable of rearing sheep in semi-intensive or village system over last years. Sustainability could been achieved by combining desirable characteristics from the indigenous breeds to keep fitness and marketability with those of specialist exotic breeds that had already demonstrated genetic potential for traits of economical importance for commercial production. However, research findings suggested that in well-planned efforts to create composite breeds (with minimum 50% native) using the prolific breeds (such as Romanov), with high mothering ability, low maturity age, suitable carcass composition and medium ewe body weight could increased productivity of sheep in village system in Iran.
Keywords: review, Crossbreeding, Iranian sheep breeds -
Pages 177-188
In order to investigate the effect of using different levels of maize bran on microbial population, rumen and blood parameters and nitrogen retention in Dalagh ewes, 20 ewes in Third parturition with a mean weight of 36.3 ± 3.7 kg were used. This experiment was conducted in a completely randomized design with four treatments and five replications. The treatments consisted of: first treatment (without maize bran), second treatment (containing 7 percent maize bran), third treatment (containing 14 percent maize bran) and fourth treatment (containing 21 percent maize bran). The results of this experiment showed that using different levels of maize bran in ewes had no significant effect on ruminal protozoan and microbial population (P >0.05). The experimental treatments did not affect ruminal pH in fasting, three and six hours after morning feeding (P>0.05). Ammonia concentration in rumen fluid in third treatment were significantly higher than other treatments (p < 0.05). There were no significant difference in blood glucose, cholesterol, triglyceride, urea, total protein, albumin and globulin levels between treatments (P >0.05), Also, there were no significant difference between treatments in nitrogen intake, urine excretion nitrogen, excretion of nitrogen in faeces and apparent restoration of nitrogen (P>0.05). In general, this study showed that there is no significant difference between treatments receiving maize bran with different levels and control treatment in terms of rumen parameters, blood parameters and nitrogen retention. In conclusion, corn bran up to 21% can be used in sheep ration without any negative effect
Keywords: Maize bran, Ruminal fermentation parameters, Blood parameters, Dalagh ewe -
Pages 189-198
In the present study the effect of vitamin C and copper injection in transition dairy cows on colostrum composition and serum metabolites of neonatal dairy calves was examined. Twenty multiparous (second parity, with 603.2 ± 53 kg average BW) and twenty multiparous (third and fourth parity, 669.1± 51 kg average BW) selected and divided to four balanced groups based on BW abd parity. Experimental treatments consisted of control (injection of 7 ml of NaCl % 0.9), Vitamin C (injection of 25 mg vitamin C solution/kg BW), Copper (injection of 75 mg copper solution/day) and Vitamin C-Copper (simultaneous injection of 25 mg vitamin C solution/ kg BW and 75 mg copper solution/day). Solutions were injected on d 20 and 40 before of expected calving. Copper injection increased red blood cells counts and serum concentration of copper (P < 0.05) compared with not injected groups. Colostrum fat, protein, lactose, solid not fat and immunoglobulin G concentrations, calf birth weight, serum concentration of vitamin C, superoxide dismutase, calcium, phosphorus and metabolites did not affected by simultaneous injections of vitamin C and copper solutions. Blood neutrophil count in calves of cows receiving simultaneous injection of vitamin C and copper solutions tended to increase (P = 0.06) compared with other groups. In general, simultaneous injection of vitamin C and copper during the dry period had no effect on colostrum composition and blood parameters in postpartum dairy cows, but may improve immunity system of their calves by increasing blood neutrophil concentration.
Keywords: Blood parameters, Immunity system, Immunoglobulin G, Minerals, Periparturient cows -
Pages 199-210
This study was conducted to determine threonine requirement of Arian 386 broiler chickens at finisher period (days 22 to 42), using performance, immunity and blood parameters responses in a completely randomized design with six levels of threonine (0.66, 0.76, 0.86, 0.96, 1.06 and 1.16%), five replicates and 20 birds per each replicate. Requirement was determined by broken line method. Average daily feed intake was not affected by dietary level of threonine during days 22 to 42. Average daily weight gain and feed conversion ratio in broiler chickens fed the level of 0.66% threonine were respectively lower and higher compared to the other groups. The serum concentrations of glucose, cholesterol, triglyceride, calcium, phosphorus, albumin, total protein, LDL and globulin were not affected by different levels of threonine. The serum concentration of uric acid was reduced in birds received 0.96% threonine comparing the other groups and serum HDL level was increased in birds fed with 0.66 and 0.76% threonine. Number of white and red blood cells, percentage of hematocrit, heterophil, lymphocyte, heterophil to lymphocyte ratio, titer of antibody including IgG, IgM and total antibody in response to SRBC injection were not affected by different levels of threonine. Considering serum uric acid and HDL, threonine requirement during finisher period were estimated 1.058 and 0.995%, respectively. Totally, range of 0.9-1.0% can be suggested for threonine requirement of Arian 386 broiler chickens in finisher period (days 22 to 42).
Keywords: Arian broiler strain, Blood parameters, Immune responses, performance, Threonine requirement