فهرست مطالب

پژوهش نامه نظم و امنیت انتظامی
سال سیزدهم شماره 4 (پیاپی 52، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا محمدی*، حجت ارژنگی مستعلی بیگلو صفحات 1-32
    مقدمه

    فضاهای بیدفاع شهری، تهدیدی برای امنیت شهروندان به شمار میروند. از اینرو، ساماندهی آنها برای ارتقای امنیت اجتماعی، ضروری است. هدف پژوهش حاضر کشف و تحلیل ارتباط بین فضاهای بیدفاع شهری و متغیرهای محیطی است.

    روش

    قلمرو پژوهش منطقه 3 شهرداری اردبیل است. فضاهای بیدفاع (مستقل) شهری شامل 172 مکان متغیر مستقل این پژوهش است که از طریق برداشت میدانی شناسایی شده اند. متغیرهای اکتشافی پژوهش شامل تراکم جمعیت و ساختمان، گروه های درآمدی، کیفیت شبکه معابر، کیفیتکالبدی بافت های شهری، انسجام اجتماعی محلات، قیمت زمین و ساختمان و کاربری اراضی است. از فنون GIS هم چون روش مرکز متوسط، بیضی انحراف معیار، خودهمبستگی فضایی برای تحلیلهای فضایی و از روش رگرسیون وزنی جغرافیایی برای تبیین همبستگی بین متغیرها استفاده شده است.

    یافته ها

    فضاهای جرم خیز در مکان هایی با گستردگی کمتری به وقوع می پیوندند و گرایش به تمرکز در محدوده های خاصی از منطقه 3 دارند. به طوری که به سمت شمالی و جنوبی از تعداد این فضاها کاسته می شود. همچنین این فضاهای بی دفاع دارای خودهمبستگی فضایی هستند و به صورت خوشه ای و نامتوازن در سطح منطقه توزیع یافته اند. در نتیجه محدوده های خاصی محل تمرکز فضاهای بی دفاع مورد بررسی است و از الگوی متمرکز پیروی می کند. همچنین بین 8 متغیر محیطی مورد بررسی پژوهش با فضاهای بی دفاع شهری رابطه معنادرای در سطح منطقه 3 شهر اردبیل وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بین فضاهای بی دفاع و متغیرهای محیطی رابطه معناداری وجود دارد. متغیرهای محیطی بر شکلگیری، رشد و یا نابودی و حذف فضاهای بیدفاع تاثیر مستقیم دارد.

    کلیدواژگان: فضاهای بی دفاع، امنیت، تحلیل فضایی، GIS، شهر اردبیل
  • امیدعلی باپیری*، خلیل کمربیگی، نورمحمد رضایی صفحات 33-56
    مقدمه
    یکی از مولفه های کیفیت زندگی، احساس امنیت است. از پیامدهای احساس نا امنی مشکلات روانی از جمله افسردگی می باشد. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه ی ابعاد احساس امنیت با افسردگی در بین دانشجویان دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان ایلام بوده است.
    روش ها
    این پژوهش به روش پیمایشی و با استفاده از تکنیک پرسشنامه انجام شده است. جامعه ی آماری پژوهش  را دانشجویان دختر و پسر شاغل به تحصیل در دانشگاه های استان ایلام به تعداد 43252 نفر تشکیل داده که از میان آن ها و بر اساس فرمول کوکران تعداد 384 نفر به عنوان حجم نمونه به روش چند مرحله ای انتخاب گردید. برای جمع آوری اطلاعات از دو پرسش نامه استفاده شد. داده های مربوط به احساس امنیت از طریق پرسش نامه ای محقق ساخته جمع آوری شده و برای گردآوری اطلاعات مربوط به افسردگی از فرم بلند پرسش نامه 21سوالی بک(BDI)  و برای تجزیه وتحلیل داده های آماری از جداول توصیفی و رگرسیون چند متغیره استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که  48درصد از دانشجویان دارای افسردگی خفیف تا شدید بوده و 2/43 درصد از آنها احساس امنیت به میزان کم و خیلی کم داشتند. همچنین بین احساس امنیت جانی، مالی و روانی با افسردگی رابطه ی معنادار و معکوسی دیده شده است (P<0/05). نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که 326/. از تغییرات متغیر افسردگی وابسته به احساس امنیت روانی و جانی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که احساس امنیت در ابعاد جانی، مالی و روانی توان پیش بینی و تبیین بخشی از تغییرات افسردگی را به طور معناداری در میان دانشجویان دارد.
    کلیدواژگان: افسردگی، احساس امنیت، ابعاد احساس امنیت، دانشجویان
  • نادر نادری* صفحات 57-82
    مقدمه

    شبکه های اجتماعی نقش پررنگی در دنیای امروز دارند و نمی توان آن ها را نادیده گرفت. این مکان ها علاوه بر تاثیرات مثبتی که دارند، دارای تاثیرات منفی بر تمام ابعاد زندگی فردی و اجتماعی افراد می باشد که این تاثیرات نه‎تنها در سطح خانواده، بلکه در سطح جامعه نیز نمود پیدا خواهد کرد و موجب اختلال در نظم و امنیت جامعه خواهد شد؛ بنابراین نتایج پژوهش از طریق شناسایی تهدیدات این شبکه ها بر روابط خانوادگی مردم شهرستان کرمانشاه می تواند راهگشای مشاوران و کارشناسان در راستای برنامه ریزی بهتر برای نظم و امنیت جامعه باشد.

    روش

    این پژوهش با رویکرد کیفی و با روش نظریه بنیانی انجام شد. جامعه موردمطالعه در پژوهش حاضر، کلیه مطلعان کلیدی در زمینه موضوع مورد پژوهش بودند که با استفاده از روش های نمونه گیری هدفمند با تعداد 12 نفر، اشباع نظری حاصل شد. ابزار گردآوری داده ها، فن های مشاهده، یادادشت برداری میدانی، مصاحبه های نیمه‎ساختارمند بود. به منظور تعیین پایایی و روایی، از فن های مثلث سازی و کنترل اعضا استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج مطالعه نشان دادند که عضویت در شبکه های اجتماعی از طریق عوامل نقص در الگوی نقش اعضای خانواده، از بین رفتن اعتماد متقابل بین اعضا، افزایش استرس زوجین، پنهان کاری، طلاق عاطفی و نارضایتی خانوادگی و الگوی نامناسب برای فرزندان بر روابط خانوادگی مردم کرمانشاه تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری: 

    به‎طور‎کلی، یافته ها حاکی از آن است که فعالیت بیش‎از‎حد و بدون فرهنگ سازی شده در شبکه های اجتماعی سبب تاثیرات منفی در روابط خانوادگی می شود. از آنجا که افراد در خانواده پرورش می یابند، این تاثیرات منفی نظم و امنیت جامعه را نیز به خطر می اندازد. یافته های این مطالعه دستاوردهای مناسبی برای کمک به سیاست گذاران و برنامه ریزان به منظور اصلاح و فرهنگ سازی مناسب در راستای استفاده صحیح از شبکه های مجازی در جهت ارتقای کمیت و کیفیت روابط خانوادگی و در نهایت بهبود نظم و امنیت اجتماعی به همراه دارد.

    کلیدواژگان: ارتباطات، روابط خانوادگی، شبکه های اجتماعی، شهرستان کرمانشاه، نظریه بنیانی
  • علی جوکار*، عبدالله وثوقی نیری صفحات 83-108
    مقدمه

    پاسخگویی اجتماعی از الزامات مدیریتی جدید در اداره کشورها، به‎خصوص جوامع دموکراتیک است. پاسخگویی اجتماعی درون سازمان‎های انتظامی به‎عنوان سازمان‎های خدمتگزار، نه یک گزینه، بلکه یک ضرورت راهبردی است. این پژوهش با هدف تبیین الگوی پاسخگویی اجتماعی پلیس انجام شده است. سوال اصلی تحقیق این است که الگوی پاسخگویی اجتماعی پلیس کدام است؟

    روش

    این پژوهش یک تحقیق پیمایشی و از نظر روش گردآوری داده‎ها، یک پژوهش میدانی است.  جامعه آماری، شامل فرماندهان و کارکنان نیروی انتظامی بوده که تعداد 260 نفر به روش نمونه‎گیری ساده به‎عنوان حجم‎نمونه انتخاب شده‎اند.

    یافته‎ ها:

     نتایج پژوهش نشان داد، وضعیت پاسخگویی اجتماعی در سازمان‎های پلیسی مطلوب نیست. در ضمن، الگوی پاسخگویی اجتماعی پلیس شامل متغیرهای نوع ماموریت، فرهنگ سازمانی و وجهه‎سازمانی به‎عنوان عامل علی، سبک رهبری خدمتگزار  و سازمان مبتنی بر فناوری و تمایل کارکنان به‎عنوان عوامل میانجی و پیچیدگی محیطی و ناپایداری محیطی به‎عنوان عوامل تعدیل‎کننده می‎باشد.

    نتیجه گیری:

     در نهایت، الگوی پاسخگویی اجتماعی پلیس تدوین شده است. تدوین منشور شهروندی سازمانی، تصمیم‎گیری‎های مشارکتی با حضور مردم، و توجه به نقش رسانه‎ها و سبک رهبری خدمتگزار و فرهنگ سازمانی مشوق پاسخگویی اجتماعی از راهکارهای تقویت پاسخگویی اجتماعی در سازمان‎های پلیسی است.

    کلیدواژگان: پاسخگویی، مسئولیت اجتماعی، پاسخگویی سازمانی، تعهد اخلاقی
  • سید مهدی تقوی، طلیعه خادمیان*، ابراهیم متقی، هادی شیرزاد صفحات 109-131
    مقدمه

    جامعه ایران متناسب با تحولات ساختاری در مناسبات اجتماعی و باورهای فرهنگی (به‎ویژه در کلان‎شهرها) در شرایط مدرنیته قرار گرفته است و این شرایط، مطالعه در خصوص علل بروز جنبش‎های اجتماعی در ایران را ناگزیر می کند. هرچند ظهور و بروز این جنبش ها، امری جدید در کشور نبوده، اما کوتاه شدن دوره های زمانی وقوع این حوادث و از سوی دیگر، خشن تر شدن آنها همراه با دامنه دربرگیری گسترده تر، به چالشی جدی برای مدیران و سیاست گزاران تبدیل شده است. ازاین‎رو، پژوهش حاضر با هدف تبیین جامعه شناختی اثر موفقیت در ناآرامی و کنترل ناآرامی ها بر گرایش به خشونت سیاسی، سعی دارد به بخشی از متغیرهای اثرگذار بر این حوادث با نگاه علمی بنگرد.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش آن، تبیینی- پیمایشی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. جامعه موردمطالعه این تحقیق نیز کلیه افراد 18 سال به بالای ساکن شهر تهران در سال 1399 هستند که حجم نمونه با استفاده از نرم افزار spss sample power، 1009 نفر تعیین شد. نمونه های این تحقیق به روش خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند. پس از جمع آوری اطلاعات و ورود داده ها در نرم‎افزار spss، ضریب آلفای کرونباخ برای متغیر خشونت سیاسی 78/0، موفقیت در کنترل ناآرامی ها توسط پلیس 62/0 و موفقیت در ناآرامی های جمعی توسط کنشگران 67/0 محاسبه شد. همچنین، از روش های آماری نظیر تحلیل تک متغیره (شاخص‎های گرایش به مرکز و پراکندگی) و تحلیل معادلات ساختاری استفاده شده است. 

    یافته ها :

     مهم ترین یافته های این پژوهش حاکی از آن است که سن با ضریب (14/0-)، تحصیلات با ضریب (125/0-)، موفقیت در ناآرامی های جمعی با ضریب (451/0) و موفقیت در کنترل ناآرامی ها توسط پلیس با ضریب (639/0) با خشونت سیاسی ارتباط داشته اند. نتایج معادلات ساختاری نیز نشان می دهند که متغیرهای موفقیت در کنترل ناآرامی ها توسط پلیس، موفقیت در ناآرامی های جمعی کنشگران و سن (به صورت غیر مستقیم)، در مجموع 11 درصد از واریانس متغیر وابسته پژوهش (گرایش به خشونت سیاسی) را تبیین می کنند.

    نتیجه‎ گیری: 

    این پژوهش نشان داد با افزایش احساس توانمند بودن نظام و پلیس در کنترل ناآرامی ها، احساس موفقیت در ناآرامی های جمعی کنشگران کاهش می یابد.

    کلیدواژگان: خشونت سیاسی، موفقیت در ناآرامی، کنترل ناآرامی ها، شهر تهران
  • محسن غلامی رزینی*، مسیب داوری، علیرضا میلانی صفحات 133-156
    مقدمه

    نظر به اینکه ناامنی، تهدیدات بالقوه و عدم احساس امنیت می‎تواند به نارضایتی و عدم‎اطمینان‎خاطر شهروندان تهران بزرگ منجر شود، سازمان‎های مردم‎نهاد می‎توانند با مشارکت خود ضمن حمایت از قشرهای آسیب‎پذیر، موجباب خدمات‎رسانی و ایجاد امنیت پایدار را فراهم کنند. بر این اساس، در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر مشارکت سمن‎ها در ارتقاء امنیت کلان‎شهر تهران پرداخته شد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش انجام آن توصیفی-تحلیلی است. داده‎های حاصله به صورت تلفیقی از مطالعات اسنادی و پیمایشی (میدانی) گردآوری شد. جامعه آماری شامل صاحب‎نظران حوزه امنیتی و انتظامی و شهروندان تهران بزرگ است که با استفاده از روش نمونه‎گیری خوشه‎ای چندمرحله‎ای و بهره‎گیری از جدول مورگان تعداد 1618 نفر به‎عنوان حجم نمونه تعیین شد. ابزار جمع‎آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق‎ساخته است که روایی آن با استفاده از روایی صوری و پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ تایید شد. همچنین، رابطه متغیرهای مستقل و وابسته با بهره‎گیری از تحلیل رگرسیون چندمتغیره بررسی شد و جهت ارزیابی میزان همبستگی میان این دو متغیر، از آزمون رگرسیون استفاده شد.

    یافته‎ ها:

     برابر یافته‎های این پژوهش بیش از 60% پاسخگویان معتقدند که مشارکت سمن‎ها در ارتقاء امنیت کلان‎شهر تهران تاثیر مثبت دارد. تحلیل رگرسیونی چندمتغیره نیز نشان داد که بین مشارکت سمن‎ها و امنیت تهران رابطه معنادار وجود دارد. همچنین، این تحلیل نشان داد که مشارکت سمن‎ها بیشترین تاثیر را (با ضریب بتا برابر 561/0) بر امنیت انتظامی دارد و امنیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی- فرهنگی به ترتیب، در رتبه‎های بعدی قرار دارد.

    نتیجه ‎گیری: 

    سمن‎ها با هر نوع جهت‎گیری که دارند می‎توانند با دو نقش «زمینه‎سازی (نقش زمینه‎سازی)» و یا «فعالیت‎های اجرایی (نقش عامل)» در گسترش امنیت تهران بزرگ نقش‎آفرینی کنند.

    کلیدواژگان: سازمان‎های مردم ‎نهاد، امنیت، احساس امنیت، مشارکت، کلان‎شهر تهران
  • ناصر ابراهیم نژاد* صفحات 157-181
    مقدمه

    تضعیف رضایت شغلی، عاملی برای تشدید تخلفات اداری است. در این تحقیق باهدف شناخت تاثیر رضایت شغلی با پنج بعد رضایت از نوع کار، مافوق، همکار، نحوه ارتقا و حقوق اندازه_گیری شده و تاثیر تعهد سازمانی در سه بعد تعهد عاطفی، مستمر و هنجاری در کاهش تخلفات شغلی پلیس از منظر اسلام بررسی شده است.

    روش

    این تحقیق از منظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه اجرا کمی از نوع توصیفی تحلیلی است.جامعه آماری تحقیق، متخصصان و خبرگان حوزه مدیریت اسلامی در ناجا (به تعداد 178 نفر) است که طبق جدول مورگان تعداد 123 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب و نمونه ها از طریق شیوه نمونه گیری احتمالی ساده انتخاب شده اند. درنهایت داده ها پس از جمع آوری و کدگذاری از طریق نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان می دهد که به کارگیری کارکنان در شغل های گوناگون بر پایه توانایی و رضایت، تلاش آن ها را در کار افزایش می دهد و نیز با ایجاد فرصت و امکان لازم برای ترفیع کارکنان بر اساس تشویق و تنبیه بجا، شرکت کارکنان در تصمیم گیری های سازمانی، تفویض اختیار و عدم تمرکز تا حد امکان، تقسیم کار مطلوب، انتصاب مدیران شایسته بر اساس تخصص، تجربه، وجدان کاری و علاقه بجای روابط و اجرای برنامه های آموزشی بر اساس نیازهای شغلی می تواند ضمن ارتقاء رضایت شغلی و تعهد سازمانی در کاهش تخلفات شغلی پلیس از منظر اسلام تاثیرگذار باشد.

    نتیجه گیری: 

    با پرداخت منصفانه و رعایت عدالت در توزیع پاداش ها و تغییر در شرایط کاری و خدمتی که همواره رابطه تعاملی با فشار روانی در میان کارکنان داشته است و درنهایت تلاش و دلسوزی مدیران و ایجاد تقویت و تشویق روحیه همکاری در بین کارکنان می تواند در کاهش تخلفات شغلی پلیس از منظر اسلام موثر باشد.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، تعهد سازمانی، تخلفات شغلی، اسلام، پلیس
  • محمد قنبری*، سامان عبدالهی، غلامرضا وطن دوست صفحات 183-201
    مقدمه

    یکی از تحولات جدید در سیاست جنایی تقنینی کشورمان، تیوری مسئولیت کیفری کاهش یافته و با پیش بینی مسئولیت کیفری تدریجی، پاسخ های کیفری مختلفی را لحاظ کرده است. به‎طوری‎که، هر اندازه سن اطفال بالاتر رود (از سن بلوغ تا 18 سال)، میزان مسئولیت کیفری آنان بیشتر شده و نوع مجازات ها و یا میزان آن ها شدیدتر می شود و در مجموع، نظام عدالت کیفری ایران سازوکارهای تعدیل‎یافته ای را در قبال اطفال و نوجوانان پیش بینی کرده است.

    روش

    در این مقاله، نگارندگان با روش تحلیلی - توصیفی به راهبردهای اجتماعی و انتظامی در قبال بزهکاری اطفال و نوجوانان پرداخته اند.   

      یافته ‎ها:

     با تصویب قوانین جدید کیفری مساله بزهکاری اطفال و نوجوانان، پاسخ های اجتماعی و انتظامی برخورد مناسب ‎تری با بزهکاری و انحراف این گروه اجتماعی نشان داده و در فرآیندهای مختلف، رویکردی افتراقی و حمایتی را در پاسخ به جرایم و انحرافات کودکان و نوجوانان برگزیده است.

      نتیجه ‎گیری:

     هرچه راهبردهای انتظامی  و اجتماعی از الگوهای تهاجمی و سخت‎گیری کیفری در قبال اطفال و نوجوانان استفاده کنند، منجر به بزهکاری دوباره آنان خواهند شد؛ ولی از طرفی، هرچه راهبردهای انتظامی  و اجتماعی از  الگوهای اعتدالی و بازپروانه استفاده کنند، منجر به این خواهد شد که اطفال بزهکار به آغوش خانواده و جامعه بازگردند.

     

    کلیدواژگان: واکنش‎ های تنبیهی، راهبردهای اجتماعی، راهبردهای انتظامی، بزهکاری اطفال و نوجوانان
  • امیر مرادی*، محمد آشوری، محمدعلی مهدوی ثابت، نسرین مهرا صفحات 205-227
    مقدمه

    پژوهش حاضر به بررسی اخلاق عدالت ترمیمی و نقش آن در امنیت اجتماعی پرداخته است. امروزه، صرفا با شناسایی اصول و قواعد انتزاعی الگوی عدالت ترمیمی نمی‎توان به آرمان‎های مدنظر آن دست یافت، بلکه نیازمند راهکار و ابزار مقتضی هستیم.

    روش

    در این پژوهش از روش توصیفی - تحلیلی و ابزار فیش‎برداری استفاده شده است؛ مسئله ما، چندتباری و رهیافت ما، میان‎رشته‎ای است.

    یافته ‎ها: 

    نخست، تبیین ارزش‎ها و اصول اخلاق عدالت ترمیمی؛ دوم، تبیین مدیریت اخلاق عدالت ترمیمی و ارکان سند جامع اخلاقی در راستای ترویج هرچه بیشتر مسئولیت اخلاقی متصدیان عدالت مذکور؛ سوم، تصنیف ادبیات اخلاق عدالت ترمیمی، و نقش ارزش‎ها و اصول آن بر امنیت اجتماعی.

    نتیجه ‎گیری: 

    برنامه‎های عدالت ترمیمی تحت الگویی مبتنی بر اخلاق، تنظیم نشده است. ضرورت دارد که حقوق در قید اخلاق برده شود؛ کنشگران عدالت ترمیمی شایسته است برای تحقق اخلاق، مدیریت اخلاق را به‎عنوان بخشی راهبردی و راهکار مقتضی در سازمان تعریف کرده و با شناخت کامل از عناصر محیط، حقوق هر یک از آنها و طبقه‎ بندی آنها، به تدوین بیانیه اخلاقی عدالت ترمیمی به ‎عنوان ابزار مقتضی، دست یافته و زمینه و فرهنگ التزام به اخلاق عدالت ترمیمی را ایجاد کنند. التزام به اخلاق مذکور، انجام وظایف و نحوه رفتار کنشگران عدالت مذکور با رعایت اصول اخلاقی را عملی، و کیفیت خدمات ارایه شده را تضمین و میان مردم اعتماد و امنیت ایجاد می‎کند.

    کلیدواژگان: اخلاق عدالت ترمیمی، مدیریت اخلاق، سند جامع اخلاقی، امنیت اجتماعی
|
  • Alireza Mohammadi *, Hojjat Arzhangi Pages 1-32
    Introduction

    Unprotected urban spaces are a threat to the security of citizens. Therefore, their organization is essential for the promotion of social security. The purpose of the present study is to explore and analyze the relationship between urban defensible spaces and environmental variables.

    Methodology

    The research area is Ardebil Municipality District 3. Urban independent spaces include 172 independent variable locations of this study identified through field surveys. Exploratory variables included population and building density, income groups, passage network quality, physical texture of urban textures, social cohesion of neighborhoods, land and building prices, and land use. GIS techniques such as mean center method, standard deviation ellipse, spatial autocorrelation for spatial analysis and geographic regression method were used to explain the correlation between variables.

    Findings

    Crime spaces occur in less extensive areas and tend to focus within certain areas of Region 3. The number of these spaces decreases to the north and south. Also, these defenseless spaces have spatial self-correlation and are distributed as clusters and imbalances at the regional level. As a result, certain ranges are the focus of the defenseless spaces studied and follow the centralized pattern. Also, there is a significant relationship between 8 environmental variables studied in the study of defenseless urban spaces in the 3rd district of Ardabil city.

    Results

    Research findings show that there is a significant relationship between defensible spaces and environmental variables. The result is that environmental variables have a direct impact on the formation and growth or destruction and elimination of defenseless spaces.

    Keywords: defenseless spaces, Security, Spatial Analysis, GIS, Ardabil city
  • Omidali Bapiri *, Khalil Kamarbeigi, Noormohammad Rezaee Pages 33-56
    Introduction
    One of the components of quality of life is feeling of security. One of the consequences of feeling insecure is psychological problems including depression. The main purpose of this study was to investigate the relationship between the dimension of feeling of security and depression in the students of universities and higher education centers of Ilam province. Mankind needs security and feeling of social security to reach, after his physiological needs are met, success in life and achieve noble goals. The main goal of the current study is to study the relationship between social security and depression among Ilam’s university students.
    Materials and methods
    This research was a survey conducted by using questionnaires. The population of the study comprised all students studying in the universities of Ilam. The samples were selected according to Cochran formula as 43252 students. To gather the data, two questionnaires were put to service. The data related to social security were obtained through a researcher-made questionnaire and those related to depression through Beck(BDI) Depression Inventory.
    Findings
    The findings of the study showed that 48 percent of the students suffered mild to severe depression and 43.2 percent had low and very low feeling of security. The findings of two-variable regression analysis of general social security and depression reflected the fact that the independent variable, i.e. general security, could explain 19.6 percent of changes in dependent variable, i.e. depression. Besides, there was a reverse and meaningful relationship between feeling of life, financial, and mental security with depression (P<0.05).
    Conclusion
    According to the research findings, it can be concluded that the feeling of security in physical, financial, and psychological dimensions could significantly predict and explain a part of depression changes among the students. Given the reverse and meaningful relationship between feeling of social security and depression, the authorities in charge in the universities should take measurements to lower the feeling of depression and increase the amount of security among students.
    Keywords: depression, feeling of security, Dimension feeling of social security, students
  • Nader Naderi * Pages 57-82
    Introduction

    Social networks have a significant role in today's world and cannot be ignored. In addition to their positive effects, these places have negative effects on all aspects of individual and social life, which will be reflected not only in the family but also in society and will disrupt the order and security of society. Therefore, the results of the research by identifying the threats of these networks on family relationships of the people of Kermanshah can be a way for counselors and experts to better plan for public order and security.

    Method

    This research was conducted with a qualitative approach and with the grounded theory method. The study population in the present study was all key informants in the field of the research subject that theoretical saturation was achieved using purposive sampling with 12 people. Data collection tools were techniques of observation, not-taking, and semi-structured interviews. In order to determine the reliability and validity, triangulation and member check techniques were used.

    Finding

    The results of the study showed that membership in social networks through the factors of defects in the role model of family members, loss of mutual trust between members, increased couple stress, secrecy, emotional divorce and family dissatisfaction and inappropriate role model for children on people's family relationships is affected in Kermanshah.

    Conclusion

    In general, the findings indicate that excessive and uncultured activity in social networks causes negative effects on family relationships. As individuals grow up in families, these negative effects also jeopardize the order and security of society. The findings of this study bring good results to help policy makers and planners to reform and create a proper culture in order to properly use virtual networks to improve the quantity and quality of family relationships and ultimately improve social order and security.

    Keywords: relationships, family relationships, Social Networks, Kermanshah Township, Grounded Theory
  • Ali Jokar *, Abdolah Vosoghi Nieri Pages 83-108
    Introduction

    Social accountability is one of the new managerial requirements in governing countries, especially democratic societies. Social accountability within law enforcement agencies as service organizations is not an option but a strategic necessity. This study aims to explain the pattern of social accountability of the police. The main question of the research is: what is the pattern of social accountability of the police?

    Method

    This research is a survey research and in terms of data collection method is a field research. The statistical population included commanders and law enforcement personnel, of whom 260 people were selected by simple sampling method as the sample size.

    Finding

    The results showed that the situation of social accountability in police organizations is not favorable. In addition, the model of police social accountability includes variables of mission type, organizational culture and organizational reputation as a causal factor, servant leadership style and technology-based organization and employee willingness as mediating factors and environmental complexity and environmental instability as moderating factors.

    Conclusion

    Finally, the model of social accountability of the police has been developed. Developing an organizational citizenship charter, participatory decision-making with the presence of the public, and paying attention to the role of the media and service leadership style and organizational culture encourage social accountability as strategies to strengthen social accountability in police organizations. Keywords: Accountability, Social Responsibility, Organizational Accountability

    Keywords: Accountability, social responsibility, Organizational Accountability
  • Mahdi Taghavi, Talieh Khademian *, Ebrahim Mottaghi, Hadi Shirzad Pages 109-131
    Introduction

    Iranian society is in the context of modernity in accordance with structural changes in social relations and cultural beliefs (especially in metropolitan areas) and these conditions make it necessary to study the causes of social movements in Iran. The present study aimed to explain the sociological effect of success in unrest and control of unrest on the tendency to political violence.

    Method

     The present study is explanatory-survey in terms of the practical purpose of its method. A researcher-made questionnaire was used to collect data. The study population of this study is all persons aged 18 and over living in Tehran in 1399. The sample size was determined to be 1009 persons using SPSS sample power software. The samples of this research were selected by multi-stage cluster method. After collecting information and entering data in SPSS software, Cronbach's alpha coefficient for the variable of political violence was 0.78, success in controlling riots by police was 0.62 and success in mass riots by activists was calculated to be 0.67. Statistical methods such as univariate analysis (indicators of center orientation and dispersion) and structural equation analysis have been used.

    Findings

    The most important findings of this study indicate that age with coefficient (-0.14), education with coefficient (-0.125), success in collective unrest with coefficient (0.451) and success in control riots by the police with coefficient (0/639) have been associated with political violence. The results of structural equations also show that the variables of success in controlling riots by the police, success in collective riots of actors, and age (indirectly) explain a total of 11% of the variance of the research-dependent variable (tendency to political violence).

    Conclusion

    By this study we could say that by increasing the sense of empowerment of the system and the police in controlling unrest, the sense of success in collective unrest of actors’ decreases.

    Keywords: Political violence, Success in Unrest, Control of Unrest, Tehran
  • Mohsen Gholami Razini *, Mosaieb Davari, Alireza Milani Pages 133-156
    Introduction

    Insecurity, potential threats and lack of security can lead to dissatisfaction and insecurity of the citizens of Greater Tehran. By participating, NGOs can provide services and sustainable security by supporting vulnerable groups. Accordingly, in the present study, the effect of Saman participation in promoting the security of Tehran metropolis was investigated.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and method is descriptive-analytical. The data were collected as a combination of documentary and survey (field) studies; The statistical population includes: experts in the field of security and law enforcement; And the citizens of Tehran is large, using the multi-stage cluster sampling method and Morgan table, 1618 people were determined as the sample size. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed using face validity and the reliability of the tool was confirmed by Cronbach's alpha. Also, the relationship between independent and dependent variables was investigated using multivariate regression analysis and regression test was used to evaluate the correlation between these two variables.

    Findings

    According to the findings of this study, more than 60% of the respondents believe that the participation of Samnahs has a positive effect on improving the security of Tehran metropolis. Multivariate regression analysis also showed that there is a significant relationship between the participation of Samans and Tehran security. Also, this analysis showed that the participation of semen has the greatest impact (with a beta coefficient of 0.561) on law enforcement security; And economic, political and socio-cultural security come next.

    Conclusion

    Semans with any kind of orientation can play a role in expanding the security of Greater Tehran with two roles: "grounding (role of grounding)" or "executive activities (role of agent)".

    Keywords: NGOs, Security, sense of security, Participation, metropolis of Tehran
  • Naser Ebrahimnejad * Pages 157-181
    Introduction

    Weakening job satisfaction is a factor in aggravating administrative violations. In this study, the effect of job satisfaction with five dimensions of job satisfaction, superior, colleague, promotion and salary was measured and the effect of organizational commitment in three dimensions of emotional commitment, continuous and normative in reducing police work violations from the perspective of Islam has been investigated.

    Method

    This research is applied in terms of purpose and quantitatively descriptive-analytical in terms of implementation method. The statistical population of the research is experts and experts in the field of Islamic management in NAJA (178 people). Samples were selected through a simple probabilistic sampling method. Finally, the data were collected and analyzed by SPSS software.

    Findings

    The research findings show that employing employees in various jobs based on ability and satisfaction increases their efforts at work and also by creating the necessary opportunity for promotion based on appropriate encouragement and punishment, employee participation in Organizational decision-making, delegation and decentralization as much as possible, favorable division of labor, appointment of qualified managers based on expertise, experience, work conscience and interest instead of relationships and implementation of training programs based on job needs can improve job satisfaction and reduce organizational commitment Police misconduct is effective from the perspective of Islam.

    Conclusion

    By paying fairly and observing justice in the distribution of rewards and changes in work and service conditions that have always had an interactive relationship with psychological pressure among employees, and finally the efforts and compassion of managers and strengthening and encouraging the spirit of cooperation among employees can Reducing police misconduct is effective from an Islamic perspective.

    Keywords: Job satisfaction, organizational commitment, job violations, Islam, Police
  • Mohammad Ghanbari *, Saman Abdollahi, Gholamreza Vatandoost Pages 183-201
    Introduction

    One of the new developments in our country's legislative criminal policy is a theory of diminished criminal responsibility and it has considered different criminal responses by predicting gradual criminal responsibility. So that as the age of children increases (from the age of puberty to 18 years), the level of criminal responsibility increases and the type of punishment or the amount of them becomes more severe, and in general, the Iranian criminal justice system has envisioned adjusted mechanisms for children and adolescents.

    Method

    In this article, the authors have conducted research on social and disciplinary strategies against juvenile delinquency through analytical-descriptive methods.

    Findings

    With the enactment of the new criminal law, children and adolescent delinquency, the anticipated responses to their criminal acts and the proceeding in which this group's crimes are handled have been legislatively aligned with the process of globalization of the children delinquent’s criminal law.

    Conclusion

    It is necessary to change the criminal justice policy of Iran in relation to the legislative criminal policy and at the same time with the changes in the substantive and formal criminal laws, judges to issue verdicts, globalization of juvenile criminal rights in accordance with international documents and Consider the teachings of criminology in order to see the adjustment of the fight against children and adolescent’s delinquency in the judiciary.

    Keywords: Punitive reactions, social, law enforcement strategies, Children, Adolescent delinquency
  • Amir Moradi *, Mohammad Ashouri, Mohammadali Mahdavisabet, Nasrin Mehra Pages 205-227
    Introduction

    the present study examines the ethics of restorative justice and its role in social security. It seems that, by recognizing the abstract principles and rules of restorative justice, its intended ideals cannot be achieved, rater, we need the right solution and tools.

    Method

    in this research, descriptive-analytical method and fish taking tools have been used, our problem is multilingualism and our approach is interdisciplinary.

    Findings

    explaining the values and principles of restorative justice ethics, explaining restorative justice ethics management and the elements s of a comprehensive ethical document in order to promote the moral responsibility of the restorative justice administrators as much as possible.

    Conclusion

    restorative justice programs are not regulated under an ethical model. It is necessary to take the rights in the context of ethics, restorative justice activists, it is appropriate to define ethics, ethics management as a strategic part and appropriate solution in the organization and with full knowledge of the elements of the environment, the rights of each of them and their classification, to formulate the ethical statement of restorative justice as an appropriate tool, and to create the context and culture of adherence to the ethics of restorative justice. Adherence to the above ethics, performing the duties and behavior of the above-mentioned justice activists in compliance with the necessary ethical principles, and ensuring the quality of services provided, and ultimate, creates trust and security among the people.

    Keywords: Restorative Justice Ethics, Ethics Management, Comprehensive Ethical Document, social security