فهرست مطالب

باغ نظر - سال هفدهم شماره 91 (دی 1399)

نشریه باغ نظر
سال هفدهم شماره 91 (دی 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا پورزرگر*، حامد عابدینی، سید علی اعتمادی صفحات 5-16

    بیان مسئله: 

    خیابان یکی از مهم ترین اجزای شکل شهر د ر د وران مد رن به شمار می رود . با اضافه شد ن عنصر خیابان به نظام شهرسازی تحول به سزایی د ر شکل گیری معماری و شهرسازی قرن حاضر ایران صورت پذیرفت. این تحول نه تنها در کالبد ، بلکه د ر ساختار فرهنگ و هویت شهرنشینی د ر ایران تاثیر شگرف نهاد . خیابان لاله زار یکی از مهم ترین نماد های تجد د گرایی د ر معماری و شهرسازی کشور است که د ر اوایل قرن حاضر منظر عمومی شهر تهران را متحول کرد .

    هدف پژوهش:

     این پژوهش به دنبال واکاوی تاثیر خیابان کشی و تحولات کالبد ی بر روند تجد د گرایی و توسعه شهر تهران است، که د ر این مسیر خیابان لاله زار به عنوان نمونه مورد ی انتخاب شد ه است. از این رو چگونگی د گرگون شدن شهر متاثر از خیابان کشی و تاثیر فرهنگی خیابان لاله زار بر تعاملات انسانی از وجوه مختلف مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

    روش پژوهش:

     در ابتدا خیابان لاله زار به دلیل اهمیت و تاثیر آن د ر نوگرایی شهر انتخاب شده و به کمک مطالعات کتابخانه ای و اسناد ی با استفاد ه از روش تفسیری-تاریخی به بررسی تحولات شهر تهران و نمونه مورد ی خیابان لاله زار از نیمه د وم حکومت قاجار به بعد پرد اخته و با روش تحلیلی-توصیفی نقش خیابان بر روند تجد د گرایی و توسعه شهر تهران مورد تحلیل قرار می گیرد .

    نتیجه گیری

    تحولات سیاسی و اجتماعی ایران از نیمه دوم سلطنت قاجار متاثر از تجدد گرایی صورت گرفته است، که بسیاری از نمود های آن به اشکال مختلف د ر شهر تهران بازنمایی شد ه است. یکی از مهم ترین مظاهر این روند پید ایی خیابان با الگوی فرنگی آن است که در گستره زمان از قاجار به پهلوی بر وجوه مختلف نظیر ساختار شهر، مبا لات تجاری و تعاملات شهروند ان اثرگذار بوده و جلوه ای متجدد و نوین به شهر د اد ه است.

    کلیدواژگان: تجد د گرایی، خیابان کشی، زند گی مد رن، حیات شبانه، خیابان لاله زار
  • مینو قره بگلو*، قاسم مطلبی، سامان صبا صفحات 17-28

    بیان مسئله: 

    تحولات کالبدی شتابان در سده اخیر به بلاتکلیفی و بی معنایی فضاهای باز مسکونی معاصر در شهر تبریز انجامیده است، در حالی که در قلمرو فرهنگ ایرانی به ویژه تبریز، تعامل انسان و محیط در فضاهای باز مسکونی درطی زمان الگوهای مختص به خود را شکل داده بوده اند. مطالعه کیفی چنین گذاری در قالب الگوها می تواند ظرفیت های باقیمانده را برای چاره جویی و حل چالش های پیش رو نمایان کند.

    هدف پژوهش

    این پژوهش به دنبال بررسی چگونگی تحول الگوهای فضاهای باز خانه های تبریز در یک سیر زمانی، با هدف تعمیق فهم معماران از تغییرات شتابان اخیر و در جهت شناخت ارتباطی معنادار بین آنهاست. ضمن آنکه سعی دارد روشی متناسب برای پژوهش هایی از این نوع نیز ارایه دهد.

    روش پژوهش

    این پژوهش از نوع کیفی با رهیافت تفسیری و به روش داده نگر است. ابتدا با مرور نسبت مفهوم الگو با دیگر مولفه های تاثیرگذار، یک پیکربندی نظری برای تحلیل یکپارچه به روش QCA تبیین شده و سپس داده های برداشت شده از نمونه ها، سازماندهی و در قالب این پیکربندی قرار داده شده و در نهایت یافته ها مورد بحث قرار گرفته اند.

    نتیجه گیری: 

    در تحلیل کیفی دسته های متوالی از خانه های تبریز (تاریخی، میانه و معاصر)، سه حالت برای گذار الگوهای مفهومی شناسایی شده است: پایستگی (ظهور همانند گذشته)، تغییر موقعیت (استمرار ظهور اما در قالبی متفاوت) و تغییر کلی (حذف یا جایگزینی در رابطه انسان و محیط). بنابر تحلیل صورت گرفته، تغییر در ترکیب محدودکننده ها در برایند با مفاهیم محیطی، به تحول در چگونگی ظهور و در نتیجه گذار الگو ها انجامیده است. از ارزیابی کلی این گذار نیز دریافته می شود که مفاهیم محیطی برگرفته از الگوهای مفهومی از آنچه در ظاهر به نظر می رسد (الگو های خرد) تغییرات کمتری داشته اند و شکل گیری مکان در فضاهای باز خانه های تبریز علی رغم تغییرات بیرونی شتابان، از درونمایه ای نسبتا پایدار برخوردار است و به آرامی تحول می پذیرد.

    کلیدواژگان: الگوی مفهومی، گذار الگو ها، فضای باز، روش QCA، خانه های تبریز
  • جواد گودینی* صفحات 29-40

    بیان مسیله: 

    نوشتار حاضر حاکی از آن است که با وجود تاریخ چند دهه ای طراحی پژوهی، غالب الگوهای ارایه شد ه برای فرایند طراحی رویکرد ی جزءگرایانه د اشته و نتوانسته اند تعریفی کل گرایانه از آن ارایه کنند . این وضعیت علاوه بر تقلیل کلیت فرایند ، مانع درک جامع آن است.

    هدف پژوهش: 

    نوشتار حاضر د رصد د است براساس نگرش سیستمی (به مثابه نگرش کل گرا)، توصیفی جامع از فرایند طراحی ارایه کند .

    روش پژوهش

    این نوشتار برای بررسی ویژگی های سیستمی فرایند از روش های نظری و تجربی به صورت توامان استفاد ه کرد ه است و د ر حقیقت، تعامل فرایند با محیط، اجزای آن و قابلیت کنترل ازطریق بازخورد ها به صورت نظری و با کمک استد لال های منطقی و استنتاج از آرای صاحب نظران به دست آمده است. د ر بخش تجربی نیز برای بررسی روابط (جزء/ کل)، کلیت و ساختار به فرایند طراحی موضوعات صنعتی (نیروگاهی) رجوع شده است. در این بخش از تکنیک های «مصاحبه ساختاریافته باز»، «تهیه بیانیه طراحی» و «مستند سازی تولید ات طراحی» برای جمع آوری داده های اولیه و از تحلیل محتوای کمی/ کیفی برای ارزیابی داده ها استفاد ه شد ه است. آزمود نی های تحقیق شامل 10 نفر از متخصصان و مجربان د ر طراحی مجموعه های نیروگاهی است.

    نتیجه گیری

    نتایج موید آن است که فرایند طراحی به مثابه سیستم باز د ارای ساختاری منعطف است و ازطریق بازخورد ها کنترل می شود . کنش، د انش، شیوه، عامل و ابزار به انضمام مولفه های فرعی آنها د ر حکم اجزاست و د ر تعامل با کلیت فرایند عمل می کنند .

    کلیدواژگان: فرایند طراحی معماری، موضوعات صنعتی، نگرش سیستمی، سیستم باز
  • سید عبد الله میرصفا*، مصطفی پورعلی صفحات 41-56

    بیان مسئله: 

    مجموعه باغ های ایرانی که د ر فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید ه است از خصوصیات مشترکی برخورد ارند که الگویی از طراحی باغ را موسوم به باغ ایرانی معرفی می کنند . خصوصیات برشمرده باغ های ایرانی عموما عبارت است از هند سه مند ی، انتظام های محوری، مرکزی و چهاربخشی، سازمان های فضایی خاص کوشک و باغ و نظام های آب و کاشت که پد ید آورند ه ساختار باغ هستند . از د یگر ویژگی های برشمرد ه برای کاربست الگوی باغ ایرانی، که آن را تمثیلی از بهشت نیز د انسته اند ، ضرورت استقرار د ر سرزمین هایی به لحاظ اقلیمی گرم و خشک قلمد اد می شود و با توجه به منظر طبیعی و سرسبز مناطق معتد ل و مرطوب، کارکرد و ضرورتی برای اعمال این اصول طراحی خاص در آن قایل نیستند .

    هدف پژوهش:

     این نوشتار با رد این فرضیه تاکید د ارد کاربست الگوی باغ ایرانی منحصر به معماری منطقه فلات مرکزی ایران نیست و می توان سوابقی از کاربست الگوی باغ ایرانی د ر د یگر سرزمین های ایران فرهنگی با د رنظرگیری خصوصیات اقلیمی متفاوت از فلات مرکزی مشاهد ه کرد .

    روش پژوهش:

     اینکه آیا الگوی باغ ایرانی مختص به سرزمین های گرم و خشک د ر فلات مرکزی ایران است؟ کاربست این الگو در سرزمین های معتدل و مرطوب چگونه بود ه است؟ نمونه هایی از کاربست الگوی باغ ایرانی د ر گیلان زمین کدام اند ؟ پرسش های تحقیق پیش رو را د ر بر می گیرند . این پژوهش با استفاد ه از روش کیفی و تحقیق زمینه ای به ابعاد مشترک و متفاوت باغ های شمال ایران د ر مقایسه با باغ های فلات مرکزی ایران می پردازد .

    نتیجه گیری:

     این پژوهش با بررسی نمونه هایی از کاربست این الگو د ر اقلیم معتد ل و مرطوب شمال ایران به ویژه در منطقه گیلان نتیجه می گیرد «د ارالحکومه»، «باغ صفا» و «باغ ناصریه» د ر رشت و خانه باغی در املش از استان گیلان نمونه هایی از کاربست الگوی باغ ایرانی همچون «باغ عباس آباد » بهشهر هستند که در سرزمین هایی با اقلیم معتدل و مرطوب شکل گرفته اند .

    کلیدواژگان: باغ ایرانی، اقلیم گرم و خشک، اقلیم معتد ل و مرطوب، باغ و خانه باغ د ر گیلان
  • ابولقاسم دادور، راضیه مهدیه نجف آبادی* صفحات 57-64

    بیان مسیله:

     تلفیق د ر متون مربوط به جهانی شد ن و مطالعات پسااستعماری فرایند ی را توصیف می کند که طی آن عناصری از فرهنگ های مختلف د ر ارتباط با یکد یگر هویتی تلفیقی می یابند . بسیاری این پدیده را با جهانی شد ن و افزایش ارتباطات بین فرهنگی مرتبط می د انند . موضوع د یگری که د ر این زمینه باید به آن توجه کرد این است که اسطوره ها د ر زمان حاضر به زند گی خود اد امه می د هند و می توان رد پایشان را د ر فرهنگ معاصر به شکل واضحی د نبال کرد . اسطوره د ر د نیای معاصر به زند گی خود ادامه می د هد و تاثیرات روانشناختی و جامعه شناختی بر رفتار افراد د ارد . بد ین ترتیب آشکارسازی نقش اسطوره ها د ر جامعه معاصر امری ضروری است.

    هدف پژوهش: 

    با توجه به این د و نکته می توان این گونه ادعا کرد اسطوره به شکل تلفیقی، پد ید ه ای است که امروزه نیز د ر فضای سیاسی اجتماعی نقش پررنگی دارد . هد ف این مقاله بررسی یکی از این اساطیر د ر فضای سیاسی معاصر به واسطه تحلیل نشانه شناختی برند باراک اوباما است. این مقاله د ر پی پاسخ به این پرسش است که چه الگوی نشانه شناختی در پس برند اوباما آن را به اسطورهای تلفیقی تبد یل می کند ؟ این اسطوره چه واقعیاتی را د ر سطح تاریخی و سیاسی تحریف می کند ؟

    روش پژوهش: 

    روش تحقیق د ر این نوشتار بر مبنای الگویی است که «رولان بارت» از تحلیل نشانه شناختی اسطوره د ر نظام زبان شناسی ارایه می د هد . براساس روش رمزگشایی بارت از اسطوره، برند باراک اوباما د ر انتخابات سال 2008 تحلیل شد .

    نتیجه گیری:

     در نتیجه این تحلیل می توان گفت برند اوباما اسطوره ای تلفیقی متشکل از نشانگان مختلف نژاد ی و فرهنگی است که از سویی تاریخ استعمار و برده داری در امریکا را تحریف می کند و از سوی د یگر با جلوه د اد ن امریکا به عنوان کشوری آزادی خواه با حکومتی د موکراتیک بر نارضایتی های جهانی از سیاست های جنگ طلبانه امریکا سرپوش می گذارد .

    کلیدواژگان: اسطوره های معاصر، اسطوره های تلفیقی، تلفیق، برند اوباما، د یاسپورا، برند سازی سیاسی
  • ساویز طیاح، فاطمه مهدیزاده سراج*، مهناز محمودی زرندی صفحات 69-80

    بیان مسئله: 

    استفاد ه از نقشه های ذهنی نوآموزان معماری منجر به آشنایی با تفکرات ذهنی آنها می شود . این امر، برون سازی د انش ذهنی آنان را د ر پی خواهد د اشت و د ر نهایت زمینه را جهت ساختارد هی و سازماند هی ایده های نوآموزان فراهم می کند .

    هدف پژوهش: 

    هدف از این پژوهش آگاهی از تد اعیات ذهنی نوآموزان معماری د ر فرآیند طراحی، مبتنی بر الگوگیری از طبیعت با ارایه نقشه اجماعی از خوانش ذهنی آنان د ر جهت بهبود تفکر طراحی نوآموزان است.

    روش پژوهش

    این پژوهش از نوع کیفی است. از منظر هد ف، کاربرد ی و از پژوهش های مید انی محسوب می شود که پس از بررسی اسناد و آرای صاحب نظران به بررسی روش د ست یابی به نقشه ذهنی نوآموزان معماری با استفاد ه از تکنیکZMET (تکنیک پیشنهاد ی زالتمن برای دستیابی به ساختار ناخود آگاه ذهنی افراد) می پرد ازد .

    نتیجه گیری: 

    نقشه ذهنی نوآموزان بیانگر آن است که طبیعت می تواند د ر فرآیند طراحی معماری موثر واقع شود . نتایج نشان می د هند که د ر روند الهام گیری نوآموزان از طبیعت د ر ویژگی های طرح معماری، 26% در تحلیل معنایی بهره جسته اند . مطابق نتایج مستخرج از مصاحبه با آنان الگوهای فرمی و هند سی، با 21% انتخاب، بیشترین گزینش را در بین الگوها داشته است. نوآموزان از این الگوها 36% د ر مراحل خلق ایده و ایده یابی استفاد ه کرد ه اند که بیش از سایر مراحل فرآیند طراحی است. لذا توجه به سایر مراحل فرآیند طراحی در الهام گیری از طبیعت باید د ر آتلیه های معماری و مطالعات آتی مورد توجه قرارگیرد .

    کلیدواژگان: نقشه ذهنی، نوآموزان طراحی، طراحی معماری، طبیعت، زیمت (ZMET)
  • علی یاران، هانی ارجمندی* صفحات 81-94

    بیان مسئله: 

    امروزه فراهم آوردن یک فضای مطلوب برای افراد، فارغ از زن یا مرد بودن کاربران، نیازمند شناخت کامل معمار از ابعاد فیزیکی، روحی و روانی و اجتماعی مخاطب است. در این میان، گاهی نیازهای زنان، به عنوان نیمی از کاربران فضا، نادیده گرفته می شود، زیرا بسیاری از نیازهای زنان، که از ویژگی های روحی، روانی و حتی اجتماعی آن ها منتج می شود، ناشناخته مانده است. نبود شناخت کافی نسبت به نیازهای زنان موجب کاهش میزان رضایتمندی آن ها از محیط ساخته شده اطراف خود خواهد شد. فرضیه پژوهش حاضر این است که در برخی از آثار معماری مولفه هایی وجود دارند که مصداقی از زنانگی طراحان آن ها هستند. شناخت این مصادیق که غالبا برگرفته از مفاهیم اندیشه پست مدرنیستی بوده و یا توسط خود زنان خلق شده اند، بر کیفیت فضا، مخصوصا مطلوبیت آن برای زنان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

    هدف پژوهش: 

    با توجه به فرضیه مطرح شده، هدف این پژوهش معرفی مولفه های زنانگی در معماری است که بتوان از آن ها برای خلق فضاهایی مطلوب زنان بهره برد.

    روش پژوهش:

     در بخش های مبانی و مفاهیم و مرور تجارب، که درنهایت تولیدکننده مدل پژوهشی پژوهش است، از روش استقرایی و سپس به منظور دستیابی به نتیجه هایی از روش دلفی و مصاحبه با خبرگان (228 نفر از معماران زن فعال ایرانی) استفاده می شود.

    نتیجه گیری: 

    درنتیجه این پژوهش مولفه های مادرانگی، آب گونگی، بنیادی بودن و ساختاری بودن، به همراه ریزمعیارهایشان، به عنوان مولفه های زنانگی در معماری امروز زنان معرفی شده اند.

    کلیدواژگان: جنسیت، زنانگی، پست مدرنیسم، مولفه های زنانه، معماری زنان
  • مسعود شفیعی دستجردی*، نگین صادقی، مریم رفیعی صفحات 95-110

    بیان مسئله: 

    وسعت زیاد بافت های فرسوده  در کشور و درصد بالای هدررفت انرژی از پوسته و جداره خارجی ساختمان از مهمترین موضوعات مطروحه شهرهاست. از این رو بهینه سازی مصرف انرژی در مقیاس یک بلوک شهری به واسطه بهینه یابی مصالح پوسته خارجی با استفاده از الگوی حیاط مرکزی ضروری به نظرمی رسد .

    هدف پژوهش: 

    مقایسه سه گزینه ارایه شد ه د ر راستای کاربست اصول طراحی همگام با اقلیم است که د ر مقیاس محد ود یک بلوک شهری و با ثابت نگهد اشتن تناسبات تود ه و فضای طرح مصوب (مد اخلات حد اقلی)، با راهکارهایی مانند حیاط مرکزی می تواند به کاهش مصرف انرژی بیانجامد .

    روش پژوهش

    رویکرد روش شناختی این پژوهش کمی و راهبرد آن شبیه سازی و مد ل سازی با استفاد ه از نرم افزار «د یزاین بیلد ر» است. همچنین از روش بررسی مقایسه ای برای مقایسه مصرف انرژی سه گزینه (وضع موجود ، طرح مصوب و طرح پیشنهاد ی) برای طرح بلوک شهری واقع د ر بافت فرسود ه همت آباد استفاد ه شد ه است.

    نتیجه گیری:

     در بررسی مقایسه ای سه گزینه شامل وضع موجود ، طرح مصوب و وضعیت بهینه (الگوی جایگزین) مشاهد ه می شود که د ر یک بلوک شهری حتی با پایبند ی حد اکثری به تود ه و فضا و جهت گیری طرح مصوب، امکان صرفه جویی بیشتر د ر مصرف انرژی با تامین کیفیات طراحی از جمله تامین عرصه های خصوصی مانند حیاط های مرکزی وجود د ارد و گزینه پیشنهاد ی با الگوی حیاط مرکزی با پوسته خارجی متشکل از بلوک های هبلکس کمترین میزان مصرف انرژی را د ارد .

    کلیدواژگان: بهینه سازی مصرف انرژی، طراحی اقلیمی، پوسته خارجی، بافت فرسوده شهری، اصفهان
|
  • Mohamadreza Pourzargar *, Hamed Abedini, Ali Etemadi Pages 5-16

    Problem statement: 

    The street is one of the most important constituting components of urban appearance in modern times; by adding the street elements to the ‘urban planning system’, a great change has happened in the formation of architecture and urban planning in the present century in Iran. This development besides affecting the physical construction have had a great influence on the cultural and identity structure of urbanization in Iran. “Lalehzar Street” is one of the most important landmarks of modernism in the architecture and urban planning in Iran , which has had a great influence on the evolution of general landscape of Tehran city at the earlier this century.

    Research objective

    This research study is trying to examine the influence of ‘street-linings’ and physical evolution on the process of modernization and development of Tehran, in which “Lalehzar Street” has been selected as a case study. Therefore, the urban development under the influence of ‘street element’ and the cultural impact of “Lalehzar Street” on human interactions will be examined here from various aspects.

    Research method

    At first step, “Lalehzar Street” is selected due to its importance and effect on the modernization of Tehran city, and later based on the library and documentary studies, using interpretive-historical method the urban developments in Tehran is discussed by choosing the case study of “Lalehzar Street”, from the second half of the Qajar rule onward; and at the final step, the role of the street in the process of modernization and development of Tehran is analyzed by using analytical-descriptive method.

    Conclusion

    The Iran’s political and social developments have been influenced by modernism since the second half of the Qajar rule, that many of its manifestation have been represented in various forms in Tehran. One of the most important appearance of this proceeding is the emergence of the street with its European pattern, which has influenced various aspects such as the city structure, commercialization and citizen interactions in a course of time from Qajar to Pahlavi that has given a new and modern appearance to the city.

    Keywords: modernism, Street-Lining, Modern Life, Night-Life, Lalehzar Street
  • Minou Gharebaglou *, Ghasem Motalebi, Saman Saba Pages 17-28

    Problem statement: 

    Accelerated physical developments in the last century have led to the inefficiency of contemporary residential open spaces in Tabriz. However, in the realm of Iranian culture, especially in Tabriz, residential open spaces, have formed their patterns over time. The qualitative study of such embodiments can reveal the remaining capacities to address and resolve the challenges.

    Research objective

    This study investigates the patterns of open spaces in Tabriz houses over the times, intending to deepen the architects’ understanding of recent accelerated changes and to identify a meaningful relationship between them. Besides, the study tries to present an appropriate method for this kind of researches.

    Research method

    This research is qualitative with an interpretive approach and data-driven method. First, by reviewing the relationship between the concept of pattern and other influential components, a theoretical configuration for integrated analysis is explained by the QCA method. Then the data collected from the samples are organized and put into this configuration and finally, the findings are discussed.

    Conclusion

    In the qualitative analysis of consecutive categories of Tabriz houses (historical, middle and contemporary), there are three modes for the transition of identified conceptual patterns: Continuous (emergence as before), change of position (continuity of emergence but in different forms) and total change (elimination or replacement in the relationship between man and the environment). According to the analysis, the change in the combination of constraints in the outcome with environmental concepts has led to a change in how the patterns emerge and thus, transition. An overall assessment of this transition also reveals that environmental concepts derived from conceptual patterns have undergone fewer changes than they appear to be (sub-patterns) and making the place in the open spaces of houses in Tabriz, despite the precipitous external changes, has a relatively stable essence and is slowly evolving.

    Keywords: conceptual pattern, Pattern Transition, Open Space, QCA method, Tabriz Houses
  • Javad Goudini * Pages 29-40

    Problem statement:

    The present paper suggests that despite several decades of design research, most of the models presented for the design process have a partialist approach and have not been able to provide a holistic definition of it. In addition to reducing the overall process, this situation has hindered its comprehensive understanding.

    Research objective

    This study seeks to provide a comprehensive description of the design process based on a systemic approach (as one of the holistic approaches).

    Research method

    For this objective, both theoretical and experimental methods have been used to examine the systemic features of the process. The interaction of the process with the environment, identification of its components, and the ability to be controlled through feedbacks have been achieved theoretically and with the help of logical reasoning and inference from the opinions of experts. In the experimental section, to study the relationships (component/ total), totality, and structure, it has been referred to the design process of industrial subjects (in a power plant). In this section, the techniques of “open structured interview”, “preparation of design protocols,” and “documentation of design products” have been used to collect primary data, and quantitative/ qualitative content analysis has been used to evaluate the data. The research participants include ten experts in the design of power plant complexes.

    Conclusion

    The results confirm that the design process, as an open system, has a flexible structure and is controlled by feedbacks. Their action, knowledge, manner, agent, and tool, together with their sub-components, are in the form of components and interact with the whole process.

    Keywords: architecture design process, Industrial subjects, Systemic Approach, open system
  • Seyed Abdollah Mirsafa *, Mostafa Pourali Pages 41-56

    Problem statement: 

    Persian gardens which are registered on UNESCO heritage list share similar patterns and design characteristics. Enjoying a geometrical design, enclosure, order, visual symmetry, axial order and centrality are among the main characteristics of every Persian garden. The Persian gardens are always divided into four sectors, with water playing an important role for both irrigation and ornamentation. The Persian garden, as a metaphor of paradise, is usually known as the tradition of arid zones and hot and dry climates; while due to the greenery and rich natural environment of mild and humid climate, this kind of design is not considered a necessity in such areas.

    Research objective

    This paper, however, rejects such inclusivity and discusses that the Persian garden design principles have also been employed in other climatic regions of Iran as well. Accordingly, the current paper introduces a number of historical gardens in mild and humid climatic zone of Iran, which have applied the same design principles as Persian gardens.

    Research method

    The paper seeks to clarify if Persian gardens can be exclusively found in hot and arid parts of Iran; and if not, what are the ways in which one can design a Persian garden in the mild and humid parts of Iran. The paper uses a qualitative method to explore the understanding and interpretation of users about the notion of garden in the studied area, and to identify the mutual characteristics of designing garden in central and northern parts of Iran.

    Conclusion

    The paper further discusses if application of Persian garden design principles is responsive in northern Iran. “Dar Al-Hokoumah of Guilan”, “Safa Garden” and “Nasseriye Gardens” in Rasht, “Abbasabad Garden” in Behshar as well as several historical houses in Amlash are among the cases to approve the adaptability of Persian garden design principles in a different climate than hot arid central part of Iran.

    Keywords: Persian gardens, Hot arid climate, mild, humid climate, historical Gardens, houses of Guilan
  • Abolghasem Dadvar, Razaieh Mahdieh Najafabadi * Pages 57-64

    Problem Statement:

     In globalization and post-colonialism literature, hybridity describes a process of composing elements from different cultures to reach a hybrid identity. This process is rooted in ancient mythology and dates back to Egypt and Mesopotamia. However, the confrontation between globalization and civilization has accelerated this process due to communication speed and information accumulation. In addition, myths continue to live in the contemporary world, and we can follow their trace in contemporary culture. Therefore, it is necessary for cultural studies to demythize contemporary myths.

    Research Objective

    Accordingly, we can claim that hybrid myth plays a significant role in contemporary socio-political sphere. The present study’s objective was to analyze the mythological patterns in the present political sphere regarding one of the contemporary myths, brand of Barak Obama. This paper aimed to answer two questions: What semiological pattern under brand Obama makes it a hybrid myth? Which historical and political realities are distorted by this myth?

    Research Method

    The methodology of mythological analysis was derived from Roland Barthes’s pattern of myth in the language system. Accordingly, the brand of Barack Obama in the 2008 presidential election campaign was analyzed based on Barthes’s model.

    Conclusion

    The brand of Barak Obama is a hybrid myth constituted of various racial and cultural signs. From one hand, this hybrid sign deviates the history of slavery in the United States and on the other hand, by depicting America as a liberal country with a democratic government, this myth conceals global dissatisfactions with this country’s belligerent policies.

    Keywords: Contemporary Myths, Hybrid Myths, hybridity, Barak Obama brand, Diaspora, Political Branding
  • Saviz Tayyah, Fatemeh Mehdizadeh Saradj *, Mahnaz Mahmoodi Zarandi Pages 69-80

    Statement of the problem:

     Understanding how mental maps are used by new learners of architecture can help us gain familiarity with their mental thinking and externalize their mental knowledge. This ultimately paves the way for structuring and organizing the ideas of new learners.

    Research Objective

    The purpose of this study is to raise awareness about the mental representations of new learners of architecture during nature-inspired design processes and to develop a consensus map of mental models and to improve the design thinking of new learners.

    Research method

    This field study is qualitative in nature, and with respect to its purpose, it is applied. In this study, first, the documents and opinions of experts were scrutinized then architecture learners’ mental maps were elicited using the ZMET technique (Zaltman’s proposed technique to get to the unconscious structure of individuals).

    Conclusion

    Analyzing the mental maps of new learners shows that nature has been able to influence their architectural design process. The results revealed that learners were inspired by nature in their architectural designs, 26% used it for semantic analysis. The results of interviews with the new learners showed that 21% of them mostly used nature in structural and geometric patterns. The patterns were used by 36% for finding and creating ideas, which account for a big share of the design process.These results highlight the necessity of promoting nature-inspired design in architectural studios and future studies.

    Keywords: Mind map, New Learners of Architecture, Architectural Design, nature, ZMET
  • Ali Yaran, Honey Arjomandi * Pages 81-94

    Problem statement:

     Today, providing the desired environment for the human being, whether it is a male or female user, requires the architect to have full knowledge of the physical, mental, intrinsic, and social dimensions of the audience. As half of the space users, women are often ignored since their needs are derived from their mental, psychosocial, and even social bases, so they have remained disregarded. Lack of such knowledge about women’s requirements may decrease their environmental satisfaction. The hypothesis of the research is that architecture consists of multiple components manifesting the designer femininity. These examples, mainly derived from postmodernist concepts or created by women, influence the quality of space, especially women.

     Research objective

    The purpose of the present research is to introduce elements of femininity in architecture to create desirable and utilizable contexts for women. 

     Research method

    It is inductive research in terms of theoretical background and literature review to approach the research model. Then, the research also applied the Delphi method and interview among 28 active female Iranian architects. 

    Conclusion

    The research conveys that components of motherhood/mother-ness, liquescence, fundamental and structural elements, besides their sub-components are introduced as femininity in contemporary female architecture.

    Keywords: Gender, Feminine (womanhood), postmodernism, Elements of femininity, Women’s architecture
  • Masoud Shafiei Dastjerdi *, Negin Sadeghi, Maryam Rafiee Pages 95-110

    Problem statement: 

    considering the extent of deteriorated urban areas and ignorance of energy/ climate problems in regeneration of this areas, make this subject, one of the main priorities of studies.

    Research objective

    comparison between alternatives, it can be observed that considering the principles of climate-friendly design in a small block of urban scale, even with maximum adherence to mass and space principle and the features of approved plan, make it possible to save energy by providing design qualities such as central courtyards.

    Research Methodology

    The methodological approach of this research is quantitative and its strategy is simulation and modeling using Builder Design software. Also, a comparative study method has been used to compare the energy consumption of three options (current situation, approved plan and proposed plan) for the urban block plan located in the deteriorated area of Hemmatabad.

    Conclusion

    In a comparative study, it is observed that in an urban block, even with maximum adherence to the mass and space and the orientation of the approved design, it is possible to save more energy consumption by providing design qualities, including private areas (central courtyards). The central courtyard with the outer skin consisting of Heblex blocks has the lowest energy consumption.

    Keywords: Energy Consumption Optimization, Climate Compatible Design, Exterior Skin, Deteriorated Urban Area, Isfahan