فهرست مطالب

نشریه بهره برداری و پرورش آبزیان
سال نهم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/06
  • تعداد عناوین: 9
|
  • الناز عرفانی فر*، زهرا امینی خوئی صفحات 1-11

    یکی از مهم ترین آلاینده های غیرآلی یون فسفات است که با مقادیر متفاوتی در فاضلا ب های شهری، صنعتی و کشاورزی یافت می شود و امکان ورود به منابع آب های سطحی و زیرزمینی را دارند. امروزه جاذب های متنوعی برای حذف و یا برداشت مازاد این عناصر از محیط های آبی مورد استفاده قرار می گیرد. در مطالعه حاضر توان جلبک دریایی Sargassum ilicifolium به عنوان یک جاذب زیستی برای حذف یون فسفات مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش دامنه متنوعی از تغییرات pH شامل (2، 3، 4، 5، 6، 7 و 8)، مقدار بیومس ابتدایی جلبک S.ilicifolium (01/0، 03/0، 05/0، 1/0، 15/0، 2/0، 3/0 و 4/0 گرم) و غلظت ابتدایی یون فسفات (50، 100، 150، 200، 250، 300 و 350 میلی گرم در لیتر) در زمان تماس (0-60دقیقه) بر روند حذف و برداشت یون فسفات از محیط آب شور مورد بررسی قرار گرفت. سنجش غلظت فسفات با روش اسپکتروفتومتری به ترتیب در طول موج nm 890 صورت گرفت . نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بیش ترین ظرفیت جذب فسفات توسط S. ilicifolium mg g−1 33/653 و همچنین بیش ترین درصد حذف فسفات توسط S. ilicifolium 79/71% به دست آمد. این نتایج در مقادیر pH 2، مقدار بیوماس جلبک g L-101/0 و غلظت اولیه فسفاتmg L-1 350 به دست آمدند. به طور کلی نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که پودرخشک جلبک S. ilicifolium قابلیت مناسبی برای حذف یون فسفات از محیط های آبی داشته و جاذب زیستی مناسبی برای استفاده در تصفیه فاضلاب های شهری و کشاورزی می باشد.

    کلیدواژگان: Sargassum ilicifolium، جلبک دریایی، فسفات، جاذب زیستی
  • مینا احمدی*، علی اصغر خانی پور صفحات 13-20

    اردک ماهی (Esox lucius) یکی از گونه های بومی تالاب انزلی است و به علت گوشت مطبوعی که دارد از دیرباز مورد توجه مردم قرار گرفته است. تحقیق حاضر به منظور تعیین غلظت مواد آلاینده فلزات سنگین مس و کبالت دربافت خوراکی عضله اردک ماهی در سه ایستگاه (غرب، مرکزی, شرق) از تالاب انزلی در سال 1394 انجام شد. دراین تحقیق بصورت تصادفی از هر ایستگاه 10 نمونه ماهی در اوزان استاندارد به روش صید با تور گوشگیر صید شد . اندازه گیری غلظت عناصر سنگین با کمک دستگاه جذب اتمی شعله انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد میانگین غلظت فلز مس در اردک ماهی تالاب غرب، مرکزی ، شرق به ترتیب 45/4 ،09/5 ،2/1 میکروگرم برگرم وزن خشک، غلظت فلز کبالت در اردک ماهی تالاب غرب در حد تشخیص دستگاه نبوده و میانگین غلظت آن در تالاب مرکزی و تالاب شرق به ترتیب 02/0 ، 04/ 0 میکروگرم بر گرم وزن خشک مشاهده شد.. در این مطالعه غلظت مس و کبالت در بافت عضله اردک ماهی بین ایستگاه های مورد مطالعه اختلاف معنی داری نداشت (05/ 0>p). در حال حاضر هیچ منبعی برای مقایسه غلظت فلز کبالت در بافت خوراکی ماهیان با استانداردها یافت نشده است. میانگین غلظت مس با استاندارد سازمان بهداشت جهانی (WHO) مقایسه شدو مشخص گردید که غلظت فلز مس در بافت عضله اردک ماهی تالاب اتزلی پایین تر از حد مجاز می باشد.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، اردک ماهی، تالاب انزلی، بافت خوراکی
  • فاطمه سادات تهامی* صفحات 21-31
    این مطالعه نتیجه تحقیقی در سال 1391 است. در این تحقیق زیوپلانکتون از چهار استخر گرمآبی واقع در استان مازندران ، با موقعیت جغرافیایی "12'68 36 شمالی و "76 '41 53 شرقی مورد مطالعه قرار گرفتند. هر یک از استخرها به مساحت 3 هکتار و مستطیل شکل بودند که هر یک جداگانه از آب چاه آبگیری میشدند و تحت یک مدیریت قرار داشتند. نمونه برداری توسط تور با چشمه 55 میکرون طی ماه های تیر ، مرداد و شهریور ، هر 15 روز نمونه برداری شد و سپس در آزمایشگاه، شناسایی و شمارش انجام و سپس اطلاعات به دست آمده داده پردازی گردیدند. در تحقیق حاضر 6 گروه زیوپلانکتونی شامل 1 جنس Copepoda (پاروپایان)، 9 جنس Rotifera (گردان تنان) و 5 جنس Protozoa (آغازیان)، 1 جنس Cladocera (آنتن منشعبان)، 1 جنس Mollusca (نرمتنان) و 2 جنس Cirripedia (مژه پایان) شناسایی شد. بیشترین درصد گروه های مختلف زیوپلانکتون در استخر های ماهیان گرمابی مربوط به Protozoa (44%) بود که مربوط به دو جنس Ciliata با میانگین تراکم 7±7/8544 (تعداد در متر مکعب) و Vorticella با میانگین تراکم 05±05/5128 (تعداد در متر مکعب) بود ولی از آنجایی که این گروه از نظر سایز و اندازه کوچکند لذا روتیفرها بیشترین زی توده را داشتند که Brachionus sp.غالب بود که 65% کل زی توده به این جنس اختصاص داشت که نشان دهنده شرایط نسبتا مناسب تغذیه ماهیان در استخر ها می باشد.
    کلیدواژگان: زئوپلانکتون، استخرهای گرمآبی، تنوع زیستی، تراکم، زی توده
  • محمد قلی زاده*، راحله معتمدی صفحات 33-44

    طبیعت در هر لحظه، تحت تاثیر فعالیت انسانی و تخریب طبیعی است. سیل از جمله این بلایای طبیعی است که خرابی های فراوانی را در طبیعت به جای می گذارد. این تحقیق در حوضه رودخانه زرین گل موقعیت جغرافیایی 40 43 °54 تا 36 11 °55 شرقی و عرض جغرافیایی 30 43 °36 تا 44 8 °37 شمالی با استفاده از آمار ایستگاه های دبی سنجی و سیلاب های مخرب ثبت شده در فصل تابستان 1396 به منظور دستیابی به روند تغییرات (طی عملیات میدانی) و علت وقوع سیلاب انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که بیش ترین سیلاب مخرب حوضه رودخانه زرین گل در شهرستان علی آباد کتول در مرداد ماه و در فصل تابستان گزارش شده است. بیش ترین عرض 76 متر در محدوده بالادست رودخانه و با بستر غالب تخته سنگ ثبت شده است. همچنین درصد پوشش حاشیه ای رودخانه بعد از سیل به طور قابل چشمگیری کاهش داشته است. کاهش مجموع بارش سالانه و وقوع خشک سالی های طولانی مدت، افزایش حداکثر بارش سالانه و وقوع آن در فصل غیرمعمول در مرداد ماه، وجود سر شاخه ها با شیب تند، تبدیل مناطق جنگلی و مرتعی شیب دار به اراضی دیم، چرای بی رویه دام و مسدود شدن دهانه پل ها به دلیل کوچک بودن از عوامل طبیعی و انسانی موثر در وقوع سیل در این منطقه می باشد. به طور کلی این عوامل باعث تخریب زیستگاه طبیعی موجودات بومی ساکن این رودخانه شده و باعث کاهش تنوع زیستی یا نابودی آن ها می شود.

    کلیدواژگان: سیلاب، تخریب زیستگاه، بهسازی بوم شناسی، حوضه رودخانه زرین گل
  • غلامعلی بندانی*، محمد لاریجانی، حسن فضلی، غلامرضا دریانبرد صفحات 45-56
    صید ماهی کپور (Cprinus. carpio) و کلمه (Rutilus. caspicus) درآبهای جنوبی دریای خزر بویژه استان گلستان از جایگاه خاصی برخوردار بوده است زیرا عمده صید این دوگونه در دریای خزر به سواحل شرقی استان گلستان مربوط می شود. این مطالعه جهت بررسی تاثیر اندازه و تعداد بچه ماهیان رهاسازی شده در رودخانه گرگانرود, کاهش سطح آب دریای خزر و دبی رودخانه بر میزان صید در واحد تلاش صیادی آنها صورت گرفته است. در این رابطه آمار صید و رهاسازی دو گونه کپور و کلمه استان گلستان درطی سال های 78 تا 96 بصورت سالانه از معاونت صید اداره کل شیلات، و اطلاعات تغییرات سطح آب دریای خزر از مرکز تحقیقات دریای خزر و اطلاعات دبی آب رودخانه ها از اداره هواشناسی گلستان تهیه گردید. میزان صید ماهی و تعداد رهاسازی کپور و کلمه در طول این دوره زمانی نوسان داشته و در چهار سال اخیر سهم صید ماهی کپور (C. carpio) و کلمه (R. caspicus) دراستان گلستان نسبت به صید کل این گونه در آب های ایرانی سواحل جنوبی کاهش یافته است در حالیکه تعداد رهاسازی در این چهارسال افزایش داشته است. ننایج مطالعه حاضر نشان داد که عوامل مختلفی (سطح آب دریا، وزن رهاسازی و تعدادرهاسازی) بطور همزمان بر میزان صید در واحد تلاش صیادی دوگونه ماهی کپور و کلمه تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: دریای خزر، کپور، کلمه، بازسازی ذخایر
  • رضوان قره خان تقر تپه، معظمه کردجزی*، بهاره شعبانپور، افشین عادلی صفحات 57-79

    پهنه های آبی منبع غنی از مواد زیست فعال برای صنایع آرایشی و بهداشتی هستند. ماکروجلبک ها و میکروجلبک ها غنی از پروتئین، اسیدهای آمینه، کربوهیدرات، ویتامین ها، رنگدانه ها، پلی فنل ها و عناصری مانند مس، آهن و روی هستند که همگی این مواد نقش فعالی در فراهم کردن مواد مورد نیاز بدن و تعدیل رژیم غذایی و همچنین آب رسانی، تغذیه، سفیدکنندگی و محافظت از پوست را دارا می باشند. ماکروجلبک ها و میکروجلبک ها دارای ترکیبات زیست فعال متعددی در ساختار خود هستند و در صنایع مختلفی مانند غذایی، آرایشی و بهداشتی و دارویی استفاده می شوند. سیاری از متابولیت های ثانویه مشتق شده از جلبک ها دارای کاربرد های موضعی شامل حفاظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش، جلوگیری از خشکی پوست و کاهش چین و چروک می باشند، همچنین با توجه به وجود ترکیبات آنتی اکسیدانی به عنوان ترکیبات ضد پیری استفاده می شوند. تهیه انواع مواد آرایشی با استفاده از ترکیبات زیستی موجود در عصاره جلبک ها به دلیل آن که از منابع طبیعی تهیه می شوند، رو به افزایش است. در این مطالعه، اگرچه اثرات برخی از این ترکیبات توضیح داده شده است، اما هنوز اثر جلبک ها در صنایع آرایشی از نظر نوع ترکیبات زیستی و مکانیسم های دخیل در عملکرد آن ها به روشنی مشخص نشده است، به همین دلیل بیشتر مولکول های زیستی موجود در انواع گونه های جلبکی هنوز مورد مطالعه قرار نگرفته اند و برای مصارف آرایشی و بهداشتی استفاده نمی شوند.

    کلیدواژگان: جلبک ها، آرایشی-بهداشتی، ترکیبات زیست فعال، مولکول های زیستی
  • بهروز محمدزاده* صفحات 81-93

    با هدف کاهش سطح نمک و بررسی اثر جایگزین کردن کلرید سدیم با کلرید پتاسیم بر کیفیت فرآورده نهایی، سس ماهی کیلکای معمولی با غلظت 20درصد نمک (وزنی/ وزنی) و در سه سطح جایگزینی 0، 25 و 50 درصد کلرید پتاسیم با کلرید سدیم طی 45 روز تخمیر در دمای 2±37 درجه سانتی گراد تهیه گردید. شاخص های کیفیت در روزهای 15، 30 و 45 دوره تخمیر در نمونه ها تعیین و تغییرات آنها بررسی شد. بر اساس نتایج، دامنه مقادیر شاخص های کیفی در سطوح مختلف جایگزینی در انتهای دوره تخمیر بدین قرار بود : pH 23/5 تا 47/6، نیتروژن کل 30/7 تا 25/8 گرم در لیتر، نیتروژن فرمالینی 93/6 تا 40/8 گرم در لیتر، نیتروژن آمینو 4 تا 60/5 گرم در لیتر، نسبت نیتروژن آمینو به نیتروژن کل 79/54 تا 88/67 درصد، مجموع بازهای نیتروژنی فرار 65/16 تا 90/26 میلی گرم درصدگرم و درجه هیدرولیز 88/54 تا 99/67 درصد. در مجموع دو سطح جایگزینی 25 و 50 درصد کلرید پتاسیم موجب افت کیفیت سس ماهی نسبت به نمونه های حاوی 100 درصد کلرید سدیم در شاخص های نیتروژن آمینو، نسبت نیتروژن آمینو به نیتروژن کل، مجموع بازهای نیتروژنی فرار و درجه هیدرلیز گردیدند. در بین دو سطح جایگزینی کلریدپتاسیم، نمونه های حاوی 50 درصد کلرید پتاسیم کیفیت بهتری را در شاخص های نیتروژن کل، نیتروژن فرمالینی و نیتروژن آمینو نسبت به نمونه های حاوی 25 درصد کلرید پتاسیم نشان دادند. بنابراین توصیه می گردد، جهت کاهش سطح نمک در سس ماهی از سطح 50 درصد کلرید پتاسیم استفاده شود.

    کلیدواژگان: کلرید سدیم، کلرید پتاسیم، کیفیت، سس ماهی
  • سجاد نظری*، حامد پاک نژاد صفحات 95-104
    جهت اجرای این تحقیق از 30 مولد نر و ماده قزل آلای رنگین کمان استفاده شد. پس از پرورش به مدت شش ماه، استخراج ژنوم از بچه ماهیان صورت پذیرفت. تعداد 4 جفت لوکوس صفت کمی (QTL) در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. آنالیزهای مولکولی نشانگرهای QTL نظیر پیوستگی صفت-نشانگر (آماره LD) به کمک نرم افزار MapChart 2.1 انجام پذیرفت. آنالیز ارتباط بین ژنوتیپ ها و صفت رشد با استفاده از مدل خطی GLMبه کمک نرم افزار SPSS 21.0 انجام شد. با توجه به نتایج این بررسی هتروزیگوسیتی مشاهده شده (Ho) و مورد انتظار (He) در جایگاه های QTL به ترتیب بین 699/0 - 354/0 مربوط به جایگاه OMM5140 و 836/0 - 568/0 مربوط به جایگاه OMM1268 بدست آمدند. میزان درصد واریانس (PV) نیز برای صفت وزن بدن در سن 30 و 180 روزگی به ترتیب 48/18 و 24/31 محاسبه شد. همچنین در بررسی حاضر اثر اپیستازی معنی داری بین جایگاه های QTL مورد مطالعه، مشاهده نگردید. در بررسی تعادل هاردی- واینبرگ نیز در بیشتر جایگاه های مورد بررسی انحراف از تعادل هاردی- واینبرگ را مشاهده شد (p <0.05). با توجه به تنوع جایگاه ژنی کنترل کننده صفات کمی نمونه های قزل آلای رنگین کمان و از طرفی اهمیت شناسایی لوکوس های صفات کمی مرتبط با رشد، لوکوس های صفات کمی مرتبط با صفت مزبور در خانواده های ماهی قزل آلای رنگین کمان را می توان در برنامه های آینده و یا مزارع پرورشی مختلف مورد استفاده قرار داد.
    کلیدواژگان: قزل آلای رنگین کمان، تنوع ژنتیکی، لوکوس های صفات کمی، بهگزینی
  • رعنا دشت بین*، نعمت الله محمودی، حسین بشارتی صفحات 105-115
    چرخه گوگرد در اکوسیستم‎های آبی یک فرایند بیوژیوشیمی پیچیده است که شامل چهار مرحله معدنی‎شدن، آلی‎شدن، احیا‎شدن و اکسید‎شدن می‎شود. در اکوسیستم‎های آبی غنی از مواد آلی به ویژه استخر های پرورش آبزیان نیمی از مواد آلی تحت شرایط بی‎هوازی توسط باکتری‎های احیا‎کننده سولفات تجزیه می‎شوند و گاز سولفید هیدروژن به عنوان محصول جانبی در طی این فرایند تولید می‎شود. غلظت بسیار کم سولفید هیدروژن برای موجودات آبزی بسیار سمی است و لذا باید از تولید آن جلوگیری شود. از طرف دیگر، تجزیه مواد آلی مقدار مواد مغذی (به عنوان مثال نیتروژن و فسفر) در آب افزایش می‎دهد در نتیجه سبب یوتروفی شدن اکوسیستم‎ها می‎شود. بنابراین، چرخه گوگرد در اکوسیستم‎های آبی هم دارای اثرات مثبت و هم اثرات منفی است.
    کلیدواژگان: چرخه گوگرد، باکتری احیا‎کننده سولفات، سولفید هیدروژن، اکوسیستم‎های آبی، آبزی‎پروری
|
  • Elnaz Erfani *, Zahra Aminikhoei Pages 1-11

    One of the most important inorganic pollutants is ion phosphate, which is found in different amounts in urban, industrial and agricultural water, and it is possible to enter the surface water resources and underground water resources. Today, various adsorbents are used to remove or remove excess elements from aquatic environments. In this study, marine algae, Sargassum ilicifolium was studied as a bioabsorbent for removal of phosphor ion. In this experiment, various range of pH including (pH 2, 3, 4, 5, 6, 7 and 8), the amount of algae biomass S. ilicifolium (0.01, 0.3, 0.05, 0.1, 0.15, 0.2, 0.3 and 0.4 g) and the initial concentration of ion phosphate (50, 100, 150, 200, 250, 300 and 350 mg L -1) at contact time (0-60 minutes) on removal of phosphate ions from aqueous solution was investigated. Phosphate concentration was measured by spectrophotometric method at 890 nm wavelength. The results of this experiment showed that marine macro algae, S. ilicifolium had the best phosphate absorption capacity of 653.33 mg g-1 in the most suitable conditions, and the phosphate removal efficiency was 71.79%. The most suitable conditions for phosphate absorption were obtained at 0.01 gL -1 algae biomass, pH: 2 and 350 mg L-1 of initial phosphate concentration. The results of this study showed that the dry powder of algae, S. ilicifolium is suitable for removal of phosphate ions from aqueous solution and is an appropriate bioactive agent for urban and agricultural wastewater treatment.

    Keywords: Sargassum ilicifolium, Seaweed Phosphate, Absorption bio, organic absorbent
  • Mina Ahmadi *, AliAsghar Khanipour Pages 13-20

    Pike (Esox lucius) is a native species in Anzali wetland and because of its flesh it has been interested to people for a long time. This study was done to compare the rate of accumulation and concentration of pollutants, heavy metals such as copper and cobalt in edible muscle tissue of pike at three stations (West, Central, and East) of Anzali wetland in 2015. In this study, fishes were randomly caught in the number of 10 from each station in standard weights by gill nets. . Heavy metal concentrations were measured using flame atomic absorption spectrophotometer. The results showed that the average concentration of copper metal in the in pike in western, central and eastern wetland were 4.45, 5.09 and 1.2 μg/g dry weight, respectively and the average concentration of cobalt metal 0.02 and 0.04 μg/g dry weight were observed for Center and East of Wetland, respectively, this was not distinguishable in the east wetland by set. In this study, concentrations of lead and chromium in edible muscle tissue pike did not show significant difference between stations (P>0.05). Currently no source has been found for comparing cobalt metal concentration in fish edible tissues with standards. The average concentration of copper with standard World Health Organization (WHO) compared and determined that the concentration of copper in muscle tissue is lower than the limit.

    Keywords: Heavy metals, pike, Anzali Wetland, edible tissue
  • Fatemeh Sadat Tahami * Pages 21-31
    Knowing the zooplankton of any aquatic ecosystem is very effective in managing this ecosystem and since zooplankton plays an important role in the transfer of the photosynthetic material transmitted by phytoplankton to other organisms at higher levels. In this study, zooplankton from three Warm Fishes pools in Mazandaran province, each with a 3 hectare and rectangular area, each separately separated from the well water was sampled by a sampler with mesh size 55-micron, and data was collected at the Laboratory for identification, counting and data. . In the present study, six groups of zooplankton including 1 genus Copepoda, 9 genera Rotifera and 5 genera Protozoa, 1 Cladocera, 1 Mollusca and 2 Cirripedia genuses were identified. The highest percentage of zooplankton groups in hydrothermal pools was related to Protozoa (44%), which belonged to two genera Ciliata with a mean density of 8544.7 ± 7 (number per cubic meter) and Vorticella with a mean density of 5128.05 ± 05 Number in m 3), and since this group of zooplankton was not suitable for feeding, they were not fed to infants, resulting in better conditions for growth, and the rotifers had the most masses, of which Brachionus sp dominated that 65% of this genus is devoted to the relatively good conditions for feeding fish in these pools.
    Keywords: Zooplankton, Warm Fishes, biodiversity, density, Biomass
  • Mohammad Gholizadeh *, Raheleh Motamedi Pages 33-44

    Nature is always at the risk of human activity and natural injury and damages. Flooding is one of those natural disasters that causes damage in nature. This research in the Zarin-Gol River basin has a geographic position of 40 ° 43 ° 54 'to 36 ° 11'55' E and the latitude '30 43 ° 36 'to 44 ° 8'37 " using the statistics of flood discharging stations and stations registered in the summer of 2017 in order to achieve the process of change (during field operations) and the cause of the flood. The results of this study showed that the highest destructive flood in the Zarin-Gol basin in Aliabad-Katoul city was reported in August, summer. The maximum width is 80 meters in the upper area of the river and is dominated by bedrock. Also, the percentage of river marginal vegetation cover after the flood has decreased dramatically. Reduction of total annual rainfall and the occurrence of long-term droughts, increase in maximum annual precipitation and its occurrence in unusual season in August, the presence of tributary with a steep slope, conversion forest and rangeland area to dry land, excessive livestock and blockage bridges are due to being small of natural and human factors that are effective in flood events in this area. In general, these factors causing the destruction of the natural habitat of natives living in the river and reduce biodiversity or destroy them.

    Keywords: flood, Habitat degradation, Ecological rehabilitation, Zarin-Gol River Basin
  • Gholamali Bandani *, Mohhamad Larijani, Hassan Frazil, Gholamreza Daryanabard Pages 45-56
    Summary: The catch of Carp (Cpinus carpio) and Roach (Rutilus caspicus) in the southern waters of the Caspian Sea, especially in Golestan province, have been a special status because the major catch of these two species in the Caspian Sea are related to the eastern coast of the Golestan province. This study was conducted to investigate the effect of the size and numbers of fingerling released into the Gorganroud River, decline of the water level in the Caspian Sea and discharge of the river on cpue (catch per unit effort) of these two species. For this purpose, the data on catch and release of two species carp and roach yearly during 1999-2017 from fisheries organization, the data of changes in the Caspian Sea level from the Caspian Sea Research Center and information related to discharge of river water from the Golestan Meteorological Office were prepared. The catch rate and the number of released fingerling of two species carp and roach were fluctuated during this period. During the last four years, the catch share of C. carpio and R. caspicus in Golestan province was decreased in comparison to the total catch rate of these species in the Iranian waters of the southern coast, while the number of release in these four years was increased. The results of this study showed that different factors (sea level, released weight, and released number) simultaneously affect the rate of catch per unite effort (cpue) of two species of carp and roach.
    Keywords: Caspian Sea, Carp, Roach, reconstruction, stocks
  • Rezvan Gharekhan Taghar Tapeh, Moazameh Kordjazi *, Bahareh Shabanpour, Afshin Adeli Pages 57-79

    Water expanses are rich sources of bioactive materials for the cosmetics industry. Macro and Microalgae are rich in proteins, amino acids, carbohydrates, vitamins, pigments, polyphenols and minerals such as copper, iron and zinc which play an important role in providing body with the nutrients it needs, modifying its diet and they also have hydration, nutrition, whitening and skin protection. Macro and Microalgae have numerous bioactive compounds in their structure and they are used in various industries such as food prossesing, cosmetics, and pharmaceuticals. Many algae-derived secondary metabolites have topical applications, including protecting the skin from UV, preventing dry skin and reducing wrinkles. Also, due to the presence of antioxidant compounds, they used as anti-aging ingredients. The production of a variety of cosmetics using the bioactive compounds in the algae extract, because they come from natural sources, is increasing. In this study, although the effects of some of these compounds are described, but the effect of algae in the cosmetics industry in terms of biological compounds and mechanisms involved in their functions are still unclear. For this reason, most biomolecules in a variety of algae species have not yet been studied and are not used for cosmetic purposes.

    Keywords: Algae, Cosmetics, Bioactive compounds, Biomolecules
  • Behrooz Mohammadzadeh * Pages 81-93

    To aim salt reduction and investigation the effect of sodium chloride (NaCl) replacement by potassium chloride (KCl) on the final product, fish sauce containing 20% (w/w) NaCl was produced from Caspian Sea sprat (Clupeonella cultriventris .(Then, the effect of substituting NaCl by KCl at 0%, 25% and 50% on the some quality characteristics of prepared fish sauce was evaluated during 45 days' of fermentation at 37±2 Co. Quality indices were determined at 15, 30 and 45 days of fermentation period. According to results, the range of quality indices in various replacement levels were as following: pH :5.23 to 6.47, total nitrogen: 7.30 to 8.25 g/L, formaldehyde nitrogen 6.93 to 8.40 g/L, amino nitrogen: 4 to 5.60 g/L, rate of amino nitrogen/total nitrogen: 54.79% to 67.88%, total volatile basic nitrogen (TVB-N): 16.65 to 26.90 mg/100g and degree of hydrolysis: 54.88% to 67.99%. In conclusion, 25% and 50% KCl replacement caused that quality of fish sauce decreased in comparison to control treatment (100% NaCl) in terms of quality indices including amino nitrogen, amino nitrogen/total nitrogen, TVB-N and degree of hydrolysis. Between two replacements concentrations of KCl, 50% has better quality than 25% in terms of total nitrogen, formaldehyde nitrogen and amino nitrogen. Therefore, in order to the reduction of salt in fish sauce, replacing NaCl with KCl at 50% can be suggested.

    Keywords: Sodium chloride, Potassium chloride, quality, Fish sauce
  • Sajad Nazari *, Hamed Paknejad Pages 95-104
    In this study thirty male and female broodstock of rainbow trout (n=30) for generating full sibling collected in Cold-water Fishes Genetic and Breeding Research Center. We generated 13 different families using factorial mating design. Then juveniles were raised at the ponds until 6 months post-hatching. Genome extracted based on standard method and these individuals randomly selected for molecular analysis. Fin clips were cut and specimens were kept at -20̊ C until use. Four specific primers were used for rainbow trout and all the four QTL loci screened in this study were successfully amplified in all families. Statistical analyses including linkage disequilibrium (LD), association between genotypes and two quantitative traits including body weight (BW) and total length (TL) were performed using MapChart 2.1, GDA 1.1. General Linear Model (GLM) was performed with software SPSS 21.0. The results demonstrated the mean observed heterozygosity (Ho) and expected heterozygosity (HE) varied between 0.354 to 0.699 for locus OMM5140 and 0.568 to 0.836 for locus OMM1268, respectively. No significant epistatic interactions were identified between QTL markers. Proportion of phenotypic variation explained by each QTL (PV) for body weight at age 30 and 180 were 18.48 and 31.24, respectively. Hardy-Weinberg departure was observed for most loci from all farms and were disequilibrium (p < 0.05). The four QTL loci variation in rainbow trout is important to gain a better understanding of the genetics of production traits and for transferring genetic information and improved selective breeding program to farms in Iran
    Keywords: rainbow trout, QTL, marker assisted selection, Selection
  • Rana Dashtbin *, Nematollah Mahmoudi, Hosein Besharati Pages 105-115
    The sulfur cycle is a complex biogeochemical process in aquatic ecosystems that involved four stages of mineralization, immobilization, reduction and oxidation. In organic matter-rich aquatic ecosystems especially aquaculture ponds, half of organic matter deposited under anaerobic condition by sulfate reducing bacteria and hydrogen sulfide gas produced as by product during this process. Small concentrations of hydrogen sulfides are highly toxic to aquatic organisms and therefore its production must be avoided. On the other hand, degrade of organic matter increases the amount of nutrients (e.g., nitrogen and phosphorus) in water, thus cause eutrophication of the ecosystems. Therefore, sulfur cycle has both positive and negative effect in aquatic ecosystems.
    Keywords: Sulfur cycle, Sulfate reducing bacteria, Hydrogen sulfide, Aquatic ecosystems, aquaculture