فهرست مطالب

پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی - پیاپی 34 (پاییز 1399)

مجله پژوهش های کاربردی در مدیریت ورزشی
پیاپی 34 (پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدعلی زبردست، محمد سلطان حسینی*، مهدی سلیمی صفحات 11-22

    اگرچه گردشگری ورزشی در کشور ما به عنوان یک صنعت در حال تکامل توجه بسیاری را به خود جلب کرده است، اما پژوهش ها در زمینه مدیریت و بازاریابی مقصد، همچنان محدود است. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتقای رقابت پذیری گردشگری ورزشی ایران از طریق کیفیت تجربه گردشگری اجرا شد. روش تحقیق از نوع توصیفی-همبستگی بود. بدین منظور، 245 گردشگر ورزشی که ایران را به عنوان مقصد گردشگری ورزشی انتخاب کرده بودند، پرسشنامه های رقابت پذیری ادراک شده مقصد هالمن و همکاران، (2014) و کیفیت تجربه گردشگری منگ، (2006) را تکمیل نمودند. روایی پرسشنامه ها با استفاده از نظر متخصصان (روایی محتوا) و مدل سازی معادلات ساختاری (روایی سازه) ارزیابی و تایید شد. نرم افزار اسمارت پی.ال.اس جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها حاکی از این بودند که کیفیت مرحله های مختلف تجربه گردشگری شامل برنامه ریزی پیش از سفر، مسیر سفر، در منطقه و واکنش پس از سفر می توانند ادراک گردشگران ورزشی از رقابت پذیری ایران به عنوان مقصد گردشگری ورزشی را ارتقا دهند. از این رو می توان چنین نتیجه گرفت که تجربه گردشگری صرفا به درون مرزهای مقصد گردشگری محدود نمی شود و از لحظه تصمیم به سفر تا بازگشت از آن را در بر می گیرد و با ارایه تجربیات با کیفیت بالای گردشگری در تمامی این مرحله ها، می توان ادراک گردشگران از رقابت پذیری گردشگری ورزشی ایران را ارتقا داد و یک برگ برنده در میان گزینه های جایگزین گردشگری ورزشی به دست آورد.

    کلیدواژگان: رقابت پذیری مقصد، کیفیت تجربه گردشگری، گردشگری ورزشی، رقابت پذیری ادراک شده
  • عزت الله جمشیدی، میرحسن سیدعامری*، همایون عباسی صفحات 23-40

    هدف از انجام این تحقیق، اثر حکمرانی سازمانی بر رفتار نوآورانه کارشناسان وزارت ورزش و جوانان ایران با نقش تعدیل کنندگی اعتماد سازمانی می باشد. روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و از نظر هدف کاربردی است. جامعه آماری شامل تمامی کارشناسان وزارت ورزش و جوانان (400 نفر) بودند که از طریق نمونه گیری تصادفی- طبقه ای متناسب، 230 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد رفتار نوآورانه (اسکات و بروس، 1994) ، حکمرانی سازمانی (حاتمله، 2017) و اعتماد سازمانی (پالیسز کیوسز، 2010) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها ، از مدل معادلات ساختاری و تحلیل مسیر به وسیله نرم افزار ایموس نسخه 24 استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد ، بین حکمرانی سازمانی با رفتار نوآورانه رابطه مثبتی وجود دارد. همچنین نقش متغیر تعدیل گر اعتماد سازمانی در رابطه بین ابعاد حکمرانی سازمانی و رفتار نوآورانه مورد تایید است. بنابراین مدیران سازمان های ورزشی در کنار اقدامات لازم برای بهبود شاخص های حکمرانی سازمانی، باید تلاش کنند با ایجاد تغییر در ساختارها، فرآیندها، فرهنگ، تکنولوژی و استراتژی های خود، اعتماد را در فضای سازمانی تقویت و زمینه اعتماد ذی نفعان به سازمان را فراهم سازند، تا باعث بروز رفتار نوآورانه کارکنان شوند.

    کلیدواژگان: اعتمادسازمانی، حکمرانی سازمانی، رفتارنوآورانه، وزارت ورزش و جوانان
  • امین خدابخش زاده، کوروش قهرمان تبریزی*، اسماعیل شریفیان صفحات 41-50
    برای هرگونه سنجش و ارزیابی، وجود شاخص ها و معیارهای قابل اعتماد لازم و ضروری است تا به وسیله آن شاخص ها، ارزیابی دقیق تری انجام شود. هدف از این مطالعه طراحی مدل شاخص های ارزیابی توسعه گردشگری ورزشی در ایران است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- پیمایشی بود، پژوهش در دو بخش زیر ارایه شده است؛ در بخش اول که بر اساس مصاحبه های صورت گرفته انجام شد، کدگذاری باز، محوری و انتخابی صورت گرفت .بر اساس پاسخ 15 نفر از خبرگان و بررسی ادبیات پیشینه، مجموعه 34 شاخصی از جنبه های توسعه گردشگری ورزشی ایجاد شد. بر اساس نظر گروه پانل متخصصان 28 شاخص اثربخش در توسعه گردشگری ورزشی مشخص شد. و بر اساس تایید گروه پانل مدل مفهومی شاخص های ارزیابی توسعه گردشگری ورزشی ایران حاصل شد. درنهایت 24 سوال جهت ارزیابی کمی مناسب شناخته شد و پرسشنامه در اختیار 210 نفر از جامعه دوم پژوهش قرار داده شد. بر اساس نوع کدگذاری محورهای مربوط به شاخص های ارزیابی توسعه گردشگری ورزشی ایران و با توجه به ادبیات پژوهش، محورهای اقتصادی، سیاسی، ارتباطی، زیرساختی و مدیریتی به عنوان شاخص های ارزیابی توسعه گردشگری ورزشی انتخاب شدند و علاوه بر آن، زیر محورهای شاخص های ارزیابی توسعه گردشگری ورزشی نیز مشخص شدند همچنین مدلی ارایه شد که بر اساس آن می توان توسعه گردشگری ورزشی را مورد ارزیابی قرار داد. بر طبق مدل به دست آمده از پژوهش، شاخص های اقتصادی، سیاسی، ارتباطی، زیرساختی و مدیریتی ، به عنوان معیارها و شاخص هایی برای ارزیابی میزان توسعه گردشگری ورزشی شناخته شدند.
    کلیدواژگان: ارزیابی، شاخص توسعه، گردشگری، گردشگری ورزشی
  • علی اصغر خلیلی*، علی محمد صفانیا، علی زارعی، حسن معصومی صفحات 51-64

    هدف این پژوهش تدوین چارچوب ارزیابی عملکرد سازمان لیگ حرفه ای فوتبال ایران و رتبه بندی آن به روش AHP بود. این تحقیق به لحاظ روش شناسی از نوع کیفی و از نظریه زمینه ای استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق را صاحب نظران (18 نفر) و نمونه آماری با روش نمونه گیری نظری و به صورت هدفمند انتخاب شد. برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختار یافته استفاده شد. داده های حاصل طی سه مرحله کدگذاری باز ، محوری و گزینشی و از طریق نرم افزار نرم افزار 12 MAXQDA تحلیل شد. تحلیل داده ها نشان داد که شرایط علی شامل (برنامه ریزی، سازماندهی، داوری و مربیگری و باشگاه ها)، شرایط زمینه ای (فناوری اطلاعات، نقل وانتقالات، امنیت و حراست و سلامت لیگ)، عوامل مداخله ای (روابط عمومی و فرهنگی)، راهبردها (فنی و توسعه، تجارت و بازاریابی ورزشی، مالی وپشتیبانی) و سرانجام پیامدها (رضایت مشتریان، بهبود وضعیت اقتصادی و رونق صنعت فوتبال، اجرای مسابقات حرفه ای، افزایش بهره وری منابع انسانی، پر کردن اوقات فراغت و بهبود عملکرد باشگاه ها) شناسایی و با یکدیگر مرتبط شده اند. در پایان نیز پارادایم و الگوی نظری کیفیت عملکرد سازمان لیگ حرفه ای فوتبال شکل گرفت. در اولویت بندی، باشگاه ها اولویت اول و فناوری اطلاعات، روابط عمومی و فرهنگی، داوری و مربیگری، سازماندهی، امنیت و حراست، فنی و توسعه، برنامه ریزی، مالی و پشتیبانی، سلامت لیگ، نقل و انتقالات و تجارت و بازاریابی اولویت های بعدی هستند. بنابراین بکارگیری برخی راهبردها می تواند تا حدودی پیامدهای مطلوبی را برای سازمان لیگ حرفه ای فوتبال ایران به ارمغان آورد .

    کلیدواژگان: ارزیابی، کیفیت عملکرد، سازمان لیگ حرفه ای، فوتبال، AHP
  • رضا حسن پور قادی*، معصومه کلاته سیفری، مژگان معمار مقدم صفحات 65-74

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین عوامل موثر بر انقطاع حمایت مالی حامیان باشگاه های لیگ برتر فوتبال کشور بود. جهت انجام این پژوهش، 10 شرکت که مجموعا از 8 باشگاه طی 6 سال گذشته (1390-1396) حمایت کرده بودند و پس از آن حمایت خود را قطع نموده اند، مورد بررسی قرار گرفته اند. برای جمع آوری داده های تحقیق از پرسشنامه پژوهشگر ساخته متشکل از 56 سوال استفاده شد که روایی آن به تایید 8 تن از متخصصان در این زمینه رسید و پایایی آن نیز با استفاده از آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی سنجیده شد ضرایب آلفای کرونباخ برای تمامی عوامل بیشتر از 7/0 و ضرایب پایایی ترکیبی برای تمامی عوامل بیشتر از 8/0 بدست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها و شناسایی اثر متغیرهای تحقیق از مدل یابی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی به وسیله ی نرم افزار Smart PLS 3 استفاده شده است. نتایج نشان داد که از بین 9 عامل بررسی شده، شرکت های حامی تنها 5 عامل را در قطع حمایت خود موثر می دانستند، این عوامل به ترتیب اهمیت شامل عوامل فنی (بازیکنان و کادر فنی)، مناسب نبودن مشوق های حمایتی، عوامل اقتصادی، عوامل قانونی و عوامل فرهنگی مذهبی می باشند. به طور کلی می توان گفت قریب به اتفاق شرکت هایی که به حمایت خود خاتمه داده اند به نوعی از حمایت خود ناراضی بوده اند یا حداقل حمایت از باشگاه مورد نظر نتوانسته است انتظارات آن ها را برآورده سازد.

    کلیدواژگان: حمایت مالی، انقطاع حمایت مالی، لیگ برتر فوتبال، جام خلیج فارس
  • رضا حسین وند، مرتضی دوستی*، سعید تابش، سید محمدحسین رضوی صفحات 75-98

    هدف پژوهش حاضر شناسایی چالش های کارآفرینی با رویکرد ورزشی و تفریحی استان لرستان بود. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش اکتشافی و از جمله تحقیقات آمیخته به حساب می آید. در این تحقیق از دو نوع جامعه دلفی برای شناسایی چالش های کارآفرینی ورزشی و جامعه برای اکتشاف و دسته بندی عوامل نهایی استفاده شد. در این پژوهش در گروه دلفی با استفاده از نمونه گیری گلوله برفی و هدفمند 15 نفر و در بخش کمی با تکیه بر فرمول حجم نمونه کوکران و روش نمونه گیری خوشه ای- تصادفی ساده با تخصیص متناسب 328 نفر به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شد. در ادامه پس از مرور ادبیات نظری مرتبط با تحقیق و مصاحبه های نیمه ساختار یافته، با استفاده از روش دلفی در دو دور، چالش های کارآفرینی با رویکرد ورزشی و تفریحی شناسایی شد و در نهایت با توزیع پرسشنامه دسته بندی این چالش ها در جامعه موردنظر صورت گرفت. نتایج نشان داد که چالش های کارآفرینی ورزشی استان لرستان از 10 عامل و 107 گویه تشکیل شده است. این عوامل به ترتیب اولویت شامل عوامل آموزشی (26 گویه)، عوامل مدیریتی (12 گویه)، عوامل زیرساختی (9 گویه)، عوامل عدم شایسته سالاری (5 گویه)، عوامل قانونی (7 گویه)، عوامل اقتصادی (9 گویه)، عوامل دولتی بودن (5 گویه)، عوامل سیاسی (4 گویه)، عوامل فرهنگی (5 گویه) و عوامل رسانه ای (2 گویه) بود.

    کلیدواژگان: چالش، کارآفرینی ورزشی و تفریحی، لرستان
  • غلامرضا اناری، حمید قاسمی* صفحات 97-114

    هدف این تحقیق بررسی نقش مصرف رسانه‌ای بر انجام فعالیت بدنی براساس الگوی سلامت و سواد بدنی ادراک شده در دانش آموزان ایران با ارایه الگوی کاربردی بود. در این تحقیق از روش پیمایش کمی و مدلیابی معادله ساختاری استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه دانش آموزان 11 تا 19 ساله کل کشور بود که با استفاده روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای تعداد 384 نفر به‌عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری دادهای تحقیق از سه پرسشنامه مصرف رسانه‌ای، سواد بدنی ادراک‌شده PPLI)) ریموند سان و همکاران (2018) و فعالیت بدنی براساس الگوی سلامت پندر استفاده شد. روایی صوری و محتوی پرسشنامه‌ها مورد تایید و پایایی آن‌ها با استفاده از روش آلفای کرونباخ به ترتیب 934/0 و 970/0 و 834/0 به دست آمد. برای تجزیه وتحلیل داده‌های تحقیق با استفاده از نرم‌افزار آماری Spss و نرم‌افزار Amos از آزمون کلمو گروف اسمیرنوف، ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادله ساختاری استفاده شد. نتایج نشان داد که مصرف رسانه‌ای بر دانش و درک، ارتباط با دیگران و اعتماد به نفس دانش آموزان تاثیر مثبت و معناداری دارد (P= 0.001). مصرف رسانه‌ای بر تغییر رفتار ، فواید درک شده،، خودکارآمدی دانش آموزان، موانع درک شده دانش آموزان، تاثیر معناداری دارد (P= 0.001). بنابراین می‌توان گفت مصرف رسانه‌ها سبب ارتقاء سطح فعالیت بدنی براساس الگوی سلامت دانش آموزان و توسعه سواد حرکتی می‌شود. لذا پیشنهاد می‌شود رسانه‌ها بخصوص رسانه‌های ورزشی در برنامه‌ها خود به برنامه های ورزشی مبتنی بر فعالیت های بدنی کودکان توجه ویژه‌ای داشته باشند..

    کلیدواژگان: مصرف رسانه، سواد بدنی، فعالیت بدنی براساس الگوی سلامت، دانش آموزان
  • حمیدرضا قزلسفلو* صفحات 99-110

    شناسایی مولفه های رفتاری شرط بندهای ورزشی، استراتژی کارا در جهت پیش بینی تمایل به شرط بندی مجدد آنها می باشد. لذا هدف از پژوهش حاضر طراحی الگوی ساختاری مولفه های ذاتی، رفتاری و انگیزشی شرط بندی کورس اسب دوانی می باشد. بدین منظور یک طرح آمیخته اکتشافی در دوفاز کیفی (30 نفر) به روش نمونه گیری قضاوتی و فاز کمی (250 نفر) با استفاده از نمونه برداری گلوله برفی انجام گرفت. به منظور جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته با سه خرده مقیاس عوامل ذاتی، رفتاری و انگیزشی به صورت مقیاس لیکرت 5 ارزشی استفاده گردید. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که در خرده مقیاس ذاتی مولفه های وفاداری (65/0=β) و توافق پذیری (57/0=β)، در خرده-مقیاس رفتاری سودآوری کمی (79/0=β) و ذات شرط گذار (68/0=β) و در خرده مقیاس انگیزشی، کسب پول (84/0=β) و تفنن و رهایی از فشارهای زندگی (62/0=β) مولفه های اصلی تبیین کننده الگوی مسیر بودند. همچنین رابطه معکوسی و معنادار بین سطح تحصیلات با شرط-بندی مشاهده گردید (004/0sig=و16/0r=). علاوه براین شرط بندهای متاهل و باسابقه دارای تمایل به شرط بندی بیشتری بودند (001/0sig=و 67/0r=). لذا تهیه پروفایل مناسب از ویژگی های رفتاری شرط بندها علاوه بر نقش بازداری از پیامدهای مخرب فرهنگی و اجتماعی، استراتژی ای کارا در بخش بازاریابی ورزشی بر مبنای نیازسنجی ویژگی های رفتاری افراد می باشد.

    کلیدواژگان: شرط بندی، اسب سواری، وفاداری، توافق پذیری، رقابت جویی
  • مهدی داوری، باقر مرسل*، علی فهیمی نژاد، سید مصطفی طیبی ثانی صفحات 111-120
    پژوهش حاضر در سال 1397 و ابتدای سال 1398 با هدف بررسی تاثیر بازاریابی عصبی بر رفتار خرید ناگهانی خریداران برندهای ورزشی با توجه به نقش میانجی اشتیاق به برند و ارایه مدل انجام شده است . جامعه آماری این پژوهش کلیه خریداران فروشگاه های برندهای ورزشی در استان خراسان رضوی، که تعداد آنها بسیار زیاد و نامشخص می باشند. می باشند، با شیوه شیوه نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای، تعداد 20 فروشگاه بزرگ در شهر مشهدخیابان امام خمینی و مرکز اصلی توزیع در مشهد و 10 فروشگاه در 10 شهر استان بطور تصادفی انتخاب انتخاب و 384 پرسشنامه بین خریداران توزیع شد. در این تحقیق محقق از سه پرسشنامه بازاریابی عصبی ایزر و همکارانش (2011)، رفتارخرید ناگهانی مصرف کنندگان بسوش (2016) و اشتیاق به برند زایچکوسکی (1985) استفاده گردید.. بازاریابی عصبی بر رفتارخرید ناگهانی خریداران برندهای ورزشی از طریق اشتیاق به برند تاثیر غیر مستقیم دارد. ارتباط بین ایجاد هویت برتر محصولات ورزشی در ذهن مشتریان نشان دهنده آن است که، شخصیت نام تجاری قدرتمند و معتبر برند محصولات می تواند مشتریان را به سمت مصرف سوق دهد زیرا مشتری این حس ذهنی را دارد که شخصیت نام تجاری بازتاب دهنده و تداعی کننده شخصیت خود اوست
    کلیدواژگان: بازاریابی عصبی، رفتار خرید ناگهانی خریداران، برندهای ورزشی، اشتیاق به برند، خرید ناگهانی
  • آرمان اسدی صفحات 115-126

    هدف این پژوهش طراحی الگوی پارادایمی توسعه‌ی میزبانی رویدادهای ورزشی بین‌المللی در مناطق آزاد تجاری با تاکید بر منطقه آزاد کیش است. این پژوهش از نوع پژوهش‌های کیفی است که با استفاده از رویکرد مبتنی بر نظریه داده بنیاد انجام شد. جامعه پژوهش شامل مدیران متخصص و اساتید مدیریت ورزشی صاحبنظر در زمینه برگزاری رویدادهای ورزشی در مناطق آزاد بود که با استفاده از روش نمونه‌گیری گلوله برفی انتخاب شدند. برای گردآوری داده-ها از مصاحبه نیمه‌ساختار‌یافته استفاده شد که بعد از یازدهمین مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت. برای به دست‌آوردن اعتبار و روایی داده‌ها از دو روش کدگذاری مجدد و همچنین بازبینی خبرگان شرکت‌کننده در پژوهش استفاده شد. پدیده محوری دیپلماسی توسعه‌ی میزبانی رویدادهای ورزشی بین‌المللی در مناطق آزاد تجاری بود. نتایج نشان داد که با استفاده از راهبردهایی همچون استفاده از ورزشکاران نخبه به عنوان سفیران دیپلماسی، اعمال تمهیدات فیزیکی و مدیریتی در ورزشگاه‌ها جهت حضور بانوان و تشکیل کارگروه فعال دیپلماسی در وزارت ورزش می‌توان در توسعه‌ی میزبانی رویدادهای ورزشی بین‌المللی موفق بود. در نهایت با توجه به شرایط علی، شرایط زمینه‌ای و شرایط مداخله‌گر و پس از تدوین راهبردها، الگوی پارادایمی نهایی ارایه شده است

    کلیدواژگان: الگوی پارادایمی، دیپلماسی توسعه میزبانی، رویدادهای ورزشی، مناطق آزاد تجاری، کیش
|
  • MohammadAli Zebardast, Mohammad Soltanhosseini *, Mehdi Salimi Pages 11-22

    Although sports tourism in our country has attracted a lot of attention as an evolving industry, researches in the field of destination management and marketing are still limited. The purpose of this study was to investigate the enhancing of sports tourism competitiveness of Iran through the tourism experience quality. The research method was descriptive-correlational. For this purpose, 245 sports tourists which travelled to Iran as a sports tourism destination, completed two questionnaires about the perceived destination competitiveness (Hallman et al., 2014), and the tourism experience quality (Meng, 2006). Questionnaires validity were evaluated and approved by experts (content validity), and structural equation modelling (construct validity). Smart-PLS software was used for data analysis. The findings indicated that the quality of different phases of tourism experience including pre-travel planning, en-route, on-site and post-travel reflection, can enhance the perception of sport tourists from Iran's competitiveness as a sports tourism destination. Hence, it can be concluded that tourism experience is not solely limited to the boundaries of a tourism destination and involves from the moment of decision to travel until returning from it; and providing high-quality tourism experiences in all phases, will enhance the tourists' perceptions from Iran's sports tourism competitiveness, and achieve a competitive edge among the alternative sports tourism destinations.

    Keywords: Destination competitiveness, tourism experience quality, Sports Tourism, perceived competitiveness
  • Ezatolla Jamshidi, Mirhassan Seyedameri *, Homayoun Abbasi Pages 23-40

    The purpose of this study was the effect of organizational governance on employees innovative behavior in ministry of sports and youth of iran with role modertor trust orgonazition. The research method was descriptive survey and it is one type of apply research. The statistical population included all employees the ministry of sports and youth that their number was 400 people through proportional stratified random sampling, and 230 people were selected as statistical sample. For data collection we used to three questionnaires of innovative behaviour scott and bruce (1994), organizational governance hatamleh (2017), and orgonazition trust paliszkiewicz (2010). For data analyze, we used to structural equation modeling (SEM) and path analysis by the amos24 software. The results of the research showed that there is a positive relationship between organizational governance and innovative behavior. Also, the role of organizational trust moderating variable in the relationship between the dimensions of organizational governance and innovative behavior is confirmed. Therefore, managers of sports organizations, along with the necessary steps to improve organizational governance indicators, should try to make changes in the structure, processes, culture, technology and their strategies, strengthen trust in the organizational space and provide stakeholders with trust in the organization, to cause the updated their employees' innovative behavior.

    Keywords: Orgonazition Trust, Organizational Governance, Innovative Behavior, Ministry of Sports, Youth
  • Amin Khodabakhshzade, Kourosh Ghahraman Tabrizi *, Esmaeil Sharifian Pages 41-50
    For any measurement and evaluation, the existence of reliable indicators and criteria is necessary to make a more accurate assessment. The aim of this study is to design a model for evaluating the development of sports tourism in Iran. The method of the present study was descriptive-survey, the research is presented in the following two sections; in the first section, which was based on interviews, open, central and selective coding was performed. Based on the response of 15 experts and background literature review , A set of 34 indicators of aspects of sports tourism development was created. According to the panel group of experts, 28 effective indicators in the development of sports tourism were identified. And based on the approval of the panel group, a conceptual model of Iran's sports tourism development evaluation indicators was obtained. Finally, 24 questions were identified as quantitatively appropriate and the questionnaire was given to 210 people from the second study population. Based on the type of coding, the axes related to Iran's sports tourism development evaluation indicators and according to the research literature, economic, political, communication, infrastructure and management axes were selected as sports tourism development evaluation indicators, and in addition, sub-axes of sports tourism development evaluation indicators. They also identified a model that could be used to assess the development of sports tourism. According to the research model, economic, political, communication, infrastructure and management indicators were identified as criteria and indicators for evaluating the development of sports tourism.
    Keywords: Evaluation, Development Indicator, Tourism, Sports Tourism
  • AliAsghar Khalili *, Ali Mohammad Safania, Ali Zarei, Hasan Masoumi Pages 51-64

    The purpose of this study was to The compiling of Performance evaluation framework of professional league organization of Iranian Football and Ranking by method of AHP. This research was qualitative in terms of methodology and Grounded theory was used. The statistical population of this study was experts (18 samples) and the statistical sample was selected using theoretical and objective sampling method. Semi-structured interview method was used to collect data. The data were analyzed in three stages of open, axial and selective coding and analyzed through MAXQDA 12software. Analysis of data showed that causative conditions include (planning, organizing, Refereeing and coaching, and clubs),the underlying conditions (Information Technology, Transfers, Security and protection and the health of the league, Influential factors (Public and cultural relations),Strategies (technical and development, sport Commerce and marketing, financial and support strategies and finally outcomes(customer satisfaction, improvement of the economic situation and the prosperity of the football industry, the implementation of professional competitions, increased productivity of human resources, Fill out leisure time and improvement of the performance of clubs) identified and linked to each other. Finally, the paradigm and theoretical model of the quality of the professional league organization of Football were formed. As a result, in prioritize the clubs have the first priority and Subsequently, information technology, public and culture relations, Referee and coaching, organization, security and protection, technical and development, planning, finance and support, league health, transfers, and trade and marketing and can somewhat bring about favorable outcomes for the Iranian professional football league organization

    Keywords: Evaluation, quality of performance, professional league organization, football, AHP
  • Reza Hassanpourghadi *, Masoumeh Kalateh Saifari, Mozhgan Memar Moghaddam Pages 65-74

    The purpose of this study was to determining the interruption factors of sponsor’s sponsorship from football club of premier league in iran .The statistical population of the study involved the sponsors of the Iranian Football League clubs. To carry out this research, 10 companies that have supported 8 clubs over the past six years and disassociated their support have been studied. A researcher-made questionnaire comprising 56 questions was used to collect the research data. its validity was confirmed by 8 experts in this field and its reliability was measured using cronbach's alpha and composite reliability, with Cronbach " s alpha coefficients for all factors higher than 0/7 and composite reliability coefficients were obtained for all factors more than 0/8. for analyzing the data and determining the effect of the variables, structural equation modeling with partial least squares approach was used by Smart PLS 3 software.The results indicated that among the nine factors considered, sponsoring companies only demonstrate five factors in discharging their support. These factors based on importance include technical factors (players and technical staff), the inadequacy of supportive incentives, economic factors, legal factors, and cultural-religious factors. Advertising factors, political factors, the inadequacy of infrastructure and management factors have also been studied, which shown not to be an effective factor, We conclude that the majority of firms that discharged their sponsorship have been dissatisfied , or at least the sponsorship of the club could not satisfy their expectations.

    Keywords: Sponsorship, Intrrrupt of Sponsorship, Premier league, Persian Gulf Cup
  • Reza Hosseinvand, Morteza Dosti *, Saeid Tabesh, Seyed MohammadHossein Razavi Pages 75-98

    The aim of this study was to identify the entrepreneurial challenges with sport and recreational approach in Lorestan Province, Iran. The present study is applied in terms of purpose and exploratory and mixed in terms of nature and method. In this research, two types of Delphi community were used to identify the challenges of sport entrepreneurship and the community to explore and categorize the final factors. In the Delphi group, 15 individuals were selected, using purposive snowball sampling and in the quantitative section based on Cochran sample size formula and simple cluster-random sampling method with proportional allocation, 328 individuals were selected as the sample of the study. After reviewing the literature related to the research and semi-structured interviews, the entrepreneurial challenges with sport and recreational approach were identified by the Delphi method in two rounds; finally, these challenges were categorized in the target population by distributing the questionnaire. The findings indicated that the challenges of sport entrepreneurship in Lorestan Province consisted of 10 factors and 107 items. These factors included educational factors (26 items), management factors (12 items), infrastructure factors (9 items), non-meritocratic factors (5 items), legal factors (7 items), economic factors (9 items), governmental factors (5 items), political factors (4 items), cultural factors (5 items), and media factors (2 items). The factors were listed in order of priority.

    Keywords: Challenge, Sport, Recreational Entrepreneurship, Lorestan
  • gholamreza anari, Hamid Ghasemi * Pages 97-114

    This study investigated the the role of media consumption on physical activity based on health pattern and perceived physical literacy in Iranian students. The method of this research was descriptive correlation with Structural Equation Method. The statistical population of this study consisted of all students aged 11-19 years in the whole country that 384 students were selected as statistical sample by cluster random sampling method. Three media consumption and Perceived Physical Literacy Questionnaires (PPLI) of Raymond Sun et al. (2018) and physical activity based on health pattern were used to collect the research data. The formal and content validity of the questionnaires were confirmed and their reliability was obtained using Cronbach's alpha method 0.934, 0.970 and 0.834. For data analyzing by SPSS software and Amos software of Kolmogorov-Smirnov test, Pearson correlation coefficient and structural equation modeling were used. The results showed that media consumption had a positive and significant effect (P=0.001) on knowledge and understanding, communication with others and students' self-confidence. The results showed that media consumption had a positive and significant effect on Physical Activity Staging وExercise and Exercise self efficacy and Exercise Barriers. Therefore, it can be said that media consumption improves the level of physical activity based on students' health patterns and physical literacy So, it is recommended that the media, especially sports media, pay special attention to children in their programs.

    Keywords: Media consumption, physical activity based on health pattern, Physical literacy Students
  • Hamidreza Ghezelsefloo * Pages 99-110

    Identifying the behavioral traits of Sport bettor is an effective strategy to predict the tendency to future betting. The purpose of this paper is designing structural model of elemental, behavioral and motivational traits in horse racing betting by mix method. For this purpose, an exploratory mix method in qualitative phase (30 people) by means of cognitive sampling and a quantitative phase (250 people) was employed by a snow fall sampling. To data collection, researcher-made questionnaire with three subscales of elemental, behavioral and motivational factors was used as five-point likert scales. Results of factor analysis showed that in elemental cub scale, Conscientiousness (β=0.65) and agreeableness (β=0.57), in behavioral sub-scales, numeric interest (β=0.79) and Impulsiveness (β=0.68) and in motivational sub-scales, money (β=0.84) and escape (β=0.62) were main components to explain the path mode. In addition, marring and experienced bettors were more likely to betting. Therefore, preparation of appropriate profiles of the behavioral traits of bettors, in addition to the role of deterring the destructive cultural and social consequences, is an effective strategy in sports marketing sector based on identifying the need assessment of personality traits

    Keywords: Gambling, Horse racing, conscientiousness, Agreeableness, Competitiveness
  • Mahdi Davari, Bagher Morsal *, Ali Fahiminezhad, Mostafa Tayebisani Pages 111-120
    The present study was conducted in 1397 and beginning of 1398 with the aim of investigating the effect of neural marketing on the purchasing behavior of sporty shoppers, considering the mediating role of brand enthusiasm and presenting the model. The statistical population of this research is all shoppers of sporting goods stores in Khorasan Razavi province, whose number is very high and uncertain. In this way, two-stage cluster sampling method was used to select 20 large stores in the city of Mashhad, Imam Khomeini and the main distribution center in Mashhad, and 10 stores in 10 provinces of the city. 384 questionnaires were distributed among the buyers. In this research, the researcher used three Iser et al. Marketing strategies (2011), a sudden consumer buying behavior (2016) and a passion for the brand Zyachevsky (1985). Nerve marketing has an indirect impact on the behavior of the buyers of sports brands through brand enthusiasm. The connection between the creation of a superior identity of sporting products in the minds of customers indicates that the brand name of a strong and credible brand of products can lead customers to use because the customer has this mental sense that the personality of the brand reflective and associate personality He is his own
    Keywords: Nervous marketing, Buyer's sudden buying behavior, Sports brands, Brand enthusiasm.Sudden purchase
  • Arman Asadi Pages 115-126

    The aim of this research is designing a paradigmatic Pattern for enhancement of hosting international sports events and the emphasis lies on the Kish Free Zone. As a qualitative study, this research is conducted using an approach based on the grounded theory. The statistical population is comprised of sport management specialists and experts in the area of holding sports events in free zone, who are selected as contributors using a Snowball sampling approach. In order to gather data semi-structured interviews are used and after 11th interview, theoretical saturation has been accomplished. In order to determine data reliability and validity, two methods of recoding and reviewing by expert contributors are implemented. The pivotal topic is the diplomacy of the enhancement of hosting international sports events in Free trade zone. The results revealed that using strategies like taking advantage of elite athletes as diplomacy ambassadors, applying physical and managerial measures in stadiums for the presence of women and establishing an active diplomacy working group in the Ministry of Sport, would lead to the successful hosting of international sports events. Finally, after strategy formulation, the final pattern is presented considering causality, contextual and intervening conditions.

    Keywords: Paradigmatic Pattern, Hosting Enhancement Diplomacy, sport events, free trade zone, Kish