فهرست مطالب

راهبرد مدیریت مالی - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 31، زمستان 1399)

مجله راهبرد مدیریت مالی
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 31، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • تیمور محمدی*، عباس شاکری، مهدی تقوی، حسن سامانی پور صفحات 1-22

    عملکرد بانک های حاضر در بورس اوراق بهادار تهران نشان می دهد زیان انباشته بانک ها از مرز خطر فراتر رفته است که این امر ثبات شبکه بانکی را تهدید می کند. برخلاف تصور عامیانه، افزایش نرخ ارز وضعیت بانکها را بهبود نمی دهد و مقاله فعلی در جهت پاسخگویی به این پرسش تهیه شده است که آیا با افزایش نرخ ارز، بانکها در شرایط باثبات مالی قرار خواهند گرفت یا اینکه برای این امر آستانه مشخصی وجود دارد، هدف مقاله کنونی بررسی ثبات مالی بانکی و برآورد سطح آستانه نرخ ارز اثرگذار بر آن می باشد. لذا با به کار گیری مجموعه ای از متغیرهای اقتصاد کلان از قبیل تورم، نرخ ارز، رشد تولید ناخالص داخلی و همچنین متغیرهای ترازنامه ای بانک ها منجمله سود، حقوق صاحبان سهام، مطالبات غیر جاری و وام (تسهیلات) به بررسی ثبات مالی بانکی می پردازیم. بدلیل نقش کلیدی و لنگر بودن نرخ ارز در مطالعه صورت گرفته با تمرکز بر این متغیر از منظر جهت و اندازه تاثیر، سطح آستانه نرخ ارز اثرگذار بر ثبات مالی بانکها برآورد می شود. الزاما افزایش بی حد و مرز نرخ ارز، وضعیت بانکها را بهبود نمی دهد و با صعود نرخ ارز از 12.260 ریال در سال 1391 میزان ثبات مالی بانکها روند نسبتا ثابتی را طی می کند و با افزایش نرخ ارز تا سطح آستانه 45.627 ریال این روند ادامه می یابد لیکن پس از آستانه مورد اشاره، ثبات مالی بانکی تغییر جهت می دهد بدین معنا که عبور نرخ ارز پس از سطح آستانه 45.627 ریال منجر به کاهش ثبات گردیده است. در این پژوهش برای برآورد پارامترهای مدل، روش گشتاورهای تعمیم یافته درقالب مدل پنل پویا مورد استفاده واقع شده و 31 بانک کشور در دوره زمانی سالهای 1385 تا 1395مورد مطالعه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: نرخ ارز، آستانه، ثبات مالی، بانک، شاخص
  • عبدالله خانی*، محمود بت شکن، بابک اطهری صفحات 23-50

    راهبرد مومنتوم، علی رغم عملکرد فوق العاده خود اما بدلیل کشیدگی مازاد و چولگی منفی، نیمه تاریکی نیز در زمان سقوط بازار اوراق بهادار (بحران های مالی) به همراه دارد که قادر خواهد بود بازده مازاد چندین سال حاصل از راهبرد مومنتوم را به یکباره از بین ببرد. هدف این پژوهش توضیح سقوط ریسک مومنتم می باشد که برای این منظور از الگوی نوسان بالای ریسک راهبرد مومنتم در طول زمان و از طریق تخمین واریانس تحقق یافته بازده روزانه استفاده گردید. اجرای اتورگرسیون مرتبه اول (AR1) مشخص نمود ریسک مومنتوم، علی رغم نوسانات شدید در طول زمان، به میزان قابل توجهی از قابلیت پیش بینی برخوردار بوده و با مقیاس گذاری بر مبنای انحراف معیار هدف می توان ریسک مومنتوم را مدیریت نمود. نتایج پژوهش نشان داد می توان با مدیریت ریسک مومنتم و از طریق مقیاس گذاری آن، شاهد کاهش انحراف معیار از 45 درصد به 31درصد، چولگی منفی از 2.5- درصد به نزدیک صفر، مازاد کشیدگی از 7 درصد به 1.5 درصد، و نسبت شارپ 0.36 قبل از مقیاس گذاری به 0.53 پس از مقیاس گذاری بود. در نتیجه، براساس نتایج پژوهش، مدیریت ریسک مومنتوم به میزان قابل توجهی قادر به حذف ریسک سقوط مومنتوم می گردد.

    کلیدواژگان: ناهنجاری بازار سرمایه، راهبرد مومنتوم، سقوط مومنتوم، راهبرد مومنتوم مدیریت شده
  • محمدحسن ابراهیمی سروعلیا، میثم امیری، محمدرضا معراجی* صفحات 51-82

    سوال اصلی این پژوهش نقش ویژگی های شخصیتی و منابع اطلاعاتی بر رفتار معاملاتی سرمایه گذاران حقیقی است. جامعه آماری پژوهش کلیه سرمایه گذاران حقیقی بالای 18 سال هستند که خود به معاملات سهام مبادرت می ورزند. تعداد نمونه برگزیده، 384 نفر می باشد. جهت تحلیل داده های به دست آمده از پرسشنامه، از نرم افزارهای SPSS و Smart PLS استفاده شده است. جهت نشان دادن اعتبار یافته های مدل تحقیق از شاخص های برازش مدل های معادلات ساختاری به روش حداقل مربعات جزیی استفاده شد. نتایج به دست آمده از تحلیل عاملی نشان می دهد بین روان رنجوری، برونگرایی و تعداد معاملات رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. از طرف دیگر بین گشودگی، سازگاری و تعداد معاملات رابطه منفی و معناداری وجود دارد. استفاده از خدمات مشاوره مالی از متخصصان، رابطه میان تعداد معاملات سرمایه گذاران با ویژگی شخصیتی گشودگی و وظیفه شناسی را به صورت منفی و روان رنجور را به صورت مثبت تعدیل می کند. از سوی دیگر ارتباطات کلامی به عنوان منبع اطلاعاتی دیگر، رابطه میان تعداد معاملات سرمایه گذاران با ویژگی شخصیتی سازگاری را به صورت مثبت و سرمایه گذاران روان رنجور را به صورت منفی تعدیل می کند.

    کلیدواژگان: وظیفه شناسی، برونگرایی، سازگاری، روان رنجوری، مشاوره مالی از متخصصان
  • علی شیرزاد، محمدجواد ساعی*، فرزانه نصیرزاده صفحات 83-110

    این پژوهش نگرشی جدید در خصوص ارزیابی رفتار هزینه ها ارایه خوهد داد و با تکمیل مدلهای گذشته که تنها چسبندگی هزینه را در زمان کاهش فروش بررسی می کردند، رفتار هزینه ها را در هنگام کاهش فروش (چسبندگی هزینه) و افزایش فروش (سیگنال مثبت هزینه) بررسی می کند. علاوه بر آن در این پژوهش رفتار هزینه ها بر حسب کارکرد (بهای تمام شده و هزینه عملیاتی) و ماهیت(هزینه حقوق ودستمزد، خدمات و استهلاک) طبقه بندی شده و تاثیر هر یک بر دقت برآورد سود هر سهم بررسی می شود. جامعه ی آماری پژوهش کلیه ی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد که از میان آن ها 95 شرکت در بازه ی زمانی 1397-1392 انتخاب و بررسی گردیده است. جهت آزمون فرضیه های پژوهش از الگوی اثرات ثابت با روش OLS استفاده شده است. نتایج پژوهش در زمان کاهش فروش حاکی از وجود ارتباط منفی و معنادار بین چسبندگی مجموع هزینه ها، بهای تمام شده و هزینه خدمات با دقت برآورد سود هر سهم و ارتباط مثبت و معنادار بین چسبندگی هزینه حقوق و دستمزد با دقت برآورد سود هر سهم است اما رابطه ی معناداری بین چسبندگی هزینه های عملیاتی و استهلاک با دقت برآورد سود هر سهم یافت نشد. همچنین یافته ها در زمان افزایش فروش نشان می دهد که بین سیگنال مثبت بهای تمام شده با دقت برآورد سود هر سهم رابطه ی مثبت و معنادار وجود دارد اما بین سیگنال مثبت مجموع هزینه ها، هزینه های عملیاتی، حقوق و دستمزد، خدمات و استهلاک با دقت برآورد سود هر سهم رابطه ی معناداری یافت نشد. از این رو ضروری است مدیران و تحلیلگران مالی برای برآورد دقیق تر سود هر سهم به رفتار این هزینه ها دقت نموده و چسبندگی و سیگنال مثبت آن ها را در برآوردهای خود لحاظ کنند.

    کلیدواژگان: رفتار هزینه، چسبندگی هزینه، سیگنال هزینه، عناصر هزینه، سود هر سهم
  • احمد خدامی پور*، علیرضا رحیمی، عارف فروغی صفحات 111-134

    توان و اختیار بالای مدیریت می تواند به کارایی بیشتر یا رفتار فرصت طلبانه منجر شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر توانایی مدیریتی بر رابطه بین اجتناب مالیاتی و کارایی سرمایه گذاری است. به منظور اندازه گیری توانایی مدیریتی از مدل دمرجیان و همکاران (2012) با استفاده از روش تحلیل پوششی داده ها (DEA)و برای اندازه گیری کارایی سرمایه گذاری از مدل ریچاردسون (2006) و همچنین برای اندازه گیری اجتناب مالیاتی از شاخص نرخ موثر مالیاتی نقدی (CETR) استفاده شده است. برای آزمون فرضیه های پژوهش از مدل رگرسیون چند متغیره بهره گرفته‎ شده است. نمونه مورد مطالعه متشکل از 152 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران برای دوره زمانی 1387 تا 1396 است. یافته های حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش نشان می دهد که بر خلاف انتظار با افزایش اجتناب مالیاتی، در سطح توانایی مدیریتی پایین، کارایی سرمایه گذاری کاهش نمی یابد، در حالی که در سطح توانایی مدیریتی بالا انتظار موجود مبنی بر تاثیرپذیری مثبت کارایی سرمایه گذاری از افزایش اجتناب مالیاتی تایید می شود.

    کلیدواژگان: توانایی مدیریتی، اجتناب مالیاتی، کارایی سرمایه گذاری
  • منیژه رامشه*، عاطفه جنتی صفحات 135-156

    بر اساس نظریه توازن، شرکت ها اهرم بهینه دارند و انحراف از آن منجر به تضعیف عملکرد شرکت و متعاقبا کاهش ارزش آن خواهد شد. پژوهش حاضر با هدف مطالعه آثار انحراف از اهرم بهینه بر مشارکت کنندگان بازار به بررسی رابطه انحراف از اهرم بهینه و بازده غیرعادی انباشته سهام می پردازد. به همین منظور از داده های 96 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سالهای 1388 تا 1396 و رویکرد کنترل اثرات سالها و صنایع استفاده شد. نتایج نشان می دهد بازار اطلاعات انحراف اهرم از اهرم بهینه را در قیمت سهام لحاظ کرده و عوامل وضعیت اهرم نسبت به اهرم بهینه (بالاتر و پایین تر از بهینه) و ارزش گذاری نادرست سهام (بیش ارزش گذاری و کم ارزش گذاری)، تاثیرپذیری قیمت را تعدیل می کنند. به این معنی که بازار به افزایش فاصله اهرم از اهرم بهینه در شرکت هایی که اهرم پایین تر از بهینه دارند و سهام آنها بیش از واقع ارزش گذاری شده، واکنش مثبت نشان داده و انحراف از اهرم بهینه در این شرکت ها منجر به افزایش بازده غیرعادی سهام می شود. برای اینکه نتایج تحت تاثیر نحوه اندازه گیری اهرم بهینه قرار نگیرد، از چهار سنجه برای آن استفاده شد که از بین آنها نتایج حاصل از بکارگیری سنجه میانگین متحرک اهرم سازگاری بیشتری با ادبیات پژوهش دارد.

    کلیدواژگان: انحراف از اهرم بهینه، بازده غیرعادی انباشته، نظریه علامت دهی، نظریه توازن، نظریه موقعیت سنجی بازار
  • محمد مشهدی زاده، محسن دستگیر*، سهیل سلحشور صفحات 157-186

    اارزیابی اقتصادی پروژه های سرمایه گذاری با توجه به عدم اطمینان حاکم بر شرایط مالی آنها نیازمند تفکر جدیدی تحت عنوان نظریه اختیار سرمایه گذاری است تا نقایص روش های سنتی بودجه بندی سرمایه ای، از جمله ایستا بودن و در نظر نگرفتن عدم اطمینان را پوشش دهد. بر اساس نظریه مذکور، در این پژوهش الگویی جهت شناسایی و رتبه بندی عدم اطمینان های محیطی و انعطاف ها یا اختیارات مدیریتی موثر بر تصمیمات سرمایه گذاری، در یک نیروگاه برق فتوولتاییک در اصفهان، ارایه گردید. برای این منظور ابتدا به روش پیمایشی عوامل عدم اطمینان این نیروگاه از دیدگاه یک نمونه 36 نفره از خبرگان، به روش تحلیل عاملی اکتشافی شناسایی و ضریب اهمیت هر یک بر منافع و مخارج نیروگاه با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی مشخص شد. سپس نقش این اختیارات بر ارزش پروژه به روش رگرسیون خطی مورد آزمون قرار گرفت. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش دو پرسشنامه محقق ساز بود که روایی و پایایی هر کدام با استفاده از شاخص لاوشه و ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید. نتایج حاکی از تاثیر عوامل عدم-اطمینان بر محیط سرمایه گذاری و وجود رابطه معنی دار بین بکارگیری انعطاف ها و اختیارات سرمایه گذاری با افزایش ارزش سرمایه گذاری در این نیروگاه است. ضمن آنکه خبرگان، تاثیر بکارگیری اختیارات گسترش، صبر و واگذاری را جهت افزایش انعطاف پذیری تصمیمات سرمایه گذاری در این نیروگاه مثبت ارزیابی نمودند.

    کلیدواژگان: بودجه بندی سرمایه ای، اختیار سرمایه گذاری، عدم اطمینان، منطق فازی
  • راهبه برومند، منصور گرکز*، پرویز سعیدی، علیرضا معطوفی صفحات 187-212

    هدف این مقاله بررسی ارتباط بین حساسیت جریان های نقدی سرمایه گذاری با اشتیاق سرمایه گذاری با کنترل محدودیت مالی می باشد،که محدودیت مالی با استفاده از دو شاخص WW و SA اندازه گیری می شود ، این مقاله با توسعه مدل دنگ و همکاران در سال 2017 و با استفاده از مفهوم محدودیت ملایم بودجه به بررسی ارتباط حساسیت جریان های نقدی سرمایه گذاری با اشتیاق سرمایه گذاری پرداخته است . این تحقیق اطلاعات مالی 107 شرکت پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی10 ساله از سال 1386تا 1395 مورد بررسی قرار داده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که حساسیت جریان نقد سرمایه گذاری در طبقات مختلف شرکت های با محدودیت مالی و بدون محدودیت مالی ارتباط مثبت معنی داری با اشتیاق سرمایه گذاری دارد، بنابراین تحقیق حاضر حساسیت جریان نقد سرمایه گذاری را به عنوان معیار مناسبی برای اندازه گیری اشتیاق سرمایه گذاری معرفی می کند، این نتیجه می تواند مورد توجه سیاست گذاران حوزه مسایل سرمایه گذاری قرار بگیرد طبقه بندی موضوعی: C12, C33, D40, G11, G17,G31

    کلیدواژگان: اشتیاق سرمایه گذاری، محدودیت ملایم بودجه، بیش سرمایه گذاری، حساسیت جریان نقد سرمایه گذاری، محدودیت در تامین مالی
  • محمد قدمیاری* صفحات 213-234

    همواره شکنندگی مالی بانک ها یکی از دغدغه های اصلی ناظران و تصمیم گیران در نظام بانکی بوده است. و همچنین در دهه های اخیر ثبات مالی به عنوان هدف سیستم اقتصادی، بیش از پیش در سیاست گذاری ها مورد توجه قرار گرفته است. تحقیقات زیادی به بررسی نقش تامین مالی دولت در نظام پولی کشور پرداخته اند. اما تا کنون در مورد تاثیرات بدهی دولت به بانک های تجاری بر شکنندگی مالی تحقیقی انجام نشده است. هدف این تحقیق بررسی تاثیر بدهی های دولت به بانک های تجاری بر شاخص شکنندگی مالی در کشور ایران است. بدین منظور از داده های سالانه سال های 1357 تا 1397 و روش خودرگرسیون با وقفه گسترده استفاده شده است. نتایج نشان داد که فرضیه تحقیق مبنی بر اینکه بدهی بانک تاثیر معنی داری بر شکنندگی سیستم مالی دارند مورد تایید قرار گرفت. همچنین نتایج نشان دهنده ی رابطه مثبت و معنی دار متغیر تورم با شکنندگی سیستم مالی است. ضرایب الگور رگرسیونی نشان داد که که توسعه بازار مالی و بطور دقیق تر افزایش ارزش معاملات در بازار بورس و متغیر سهم مالیات از تولید، رابطه منفی و معنی داری با شاخص شکنندگی مالی دارد.

    کلیدواژگان: شکنندگی مالی، بدهی دولت، ثبات مالی، الگوی خودرگرسیونی با وقفه های گسترده
  • عبدالرضا شاکری، نگار خسروی پور*، سیده محبوبه جعفری صفحات 235-256

    هدف این مقاله برآورد ریسک سیستمی نظام بانکی کشور، ارزیابی تاثیر بحران بانکی بر کل اقتصاد و استخراج سهم نظام بانکی در ریسک سیستمی با استفاده از سنجه های مختلف در قالب یک تحلیل مقایسه ای است. بدین منظور سنجه های ΔCoVaR وMES بکار گرفته شده است و با استفاده از داده های روزانه در فاصله زمانی دی ماه 1387 تا تیرماه 1398 ریسک سیستمی نظام بانکی کشور برآورد می گردد. عموما استدلال می شود که اختلاف سنجه های ریسک سیستمی ΔCoVaR وMES ذاتی نیست؛ بلکه ناشی از کاربردهای آنها است. ننتایج تحقیق نشان می دهد سنجه ریسک سیستمی ΔCoVaR برآورد شده، با استفاده از روش های حداقل مربعات معمولی (OLS) و رگرسیون چندک، کمتر از سنجه ΔCoVaR بر آورد شده با استفاده از مدل DCC-GARCH است. علت این امر را می توان در لحاظ نمودن اثرات سرریز در مدل DCC-GARCH دانست. همچنین نتایج نشان می دهد سنجه ΔCoVaR به طور متوسط ریسک سیستمی نظام بانکی را کمتر از سنجه MES برآورد می کند.

    کلیدواژگان: ریسک سیستمی، نظام بانکی، ارزش در معرض خطر(VaR)، سنجه ریسک سیستمی ریزش مورد انتظار حاشیه ای (MES) و تغییر ارزش در معرض خطر شرطی (∆CoVaR)
|
  • Teimour Mohammadi *, Abbas Shakeri, Mahdi Taghavi, Hassan Samanipour Pages 1-22

    The performance of Iranian banking network listed in the Tehran Stock Exchange indicates that the accumulated losses have exceeded the risk limits, which may threatens the stability of the banking system. However, Contrary to the conventional belief, the augmentation of exchange rates could not improve the financial position of banking network. Hence, in this paper an attempt is made to investigate the impact of the estimated threshold level of the exchange rate on the financial stability of banking system. The explanatory variables of the model comprising the certain macroeconomic variables such as the rate of inflation, exchange rate, GDP growth rate, as well as the banks’ balance sheet variables including the profit, equity, Non-Performing Loans(NPL) and also the amount of loans extended to the customers. Due to key role assigned to the exchange rate as an anchor in the economy, we may envisage that the indefinite appreciation in the value of exchange rate does not necessarily enhance the financial position of banking system as we were witness in the Iranian economy in the past, but when the exchange rate rose from Rials 12260 in the 1391, the financial stability of banking system experienced the relative stable trend and subsequently with increasing the foreign exchange rate to the threshold level of Rials 45627, this trend continued to some extent. None the less, after reaching the designated threshold level, the financial stability of banks could change the direction showing that any movement of exchange rate beyond the threshold level of Rials 45627 could lead to reduction of banking stability in the Iranian economy. For this purpose, we applied the Generalized Method of Moment Method to estimate the model Viz-a-Viz employing the Dynamic Panel Data of 31 banks for the study period of 1385-1395 in the Iranian calendar.

    Keywords: Interest Rate, Threshold, Financial Stability, Bank, Indicator
  • Abdullah Khani *, Mahmoud Botshekan, Babak Athari Pages 23-50

    Momentum factor is known as a one of the pervasive factor that can explain the returns of stock. This Strategy challenge efficient Market hypothesis by creating opportunity to earn excess returns as a anomaly in the level of national Market. It has a dark side too. It is shown that in the time of the market crashes (financial crises) it may be several years' returns of the strategy of momentum can be eliminated. In this research for explaining of the momentum crashes, we use high volatility of momentum risk by estimating of realized volatility of daily momentum returns in Tehran Stock Exchange. The results show that when we scale on the base of the target standard deviation, we can manage the momentum risk. Therefore we can see decreasing in standard deviation from 45% to 31% and negative skew from -2.5% to 1.5%. Before the scaling, we saw that the Sharp ratio was 36% and after the scaling it increased and received to 53%. So the results of research show that managed momentum risk can eliminate the risk of momentum crashes in Tehran Stock Exchange.

    Keywords: Anomalies, Momentum Strategy, Momentum Crashes, Risk-Managed Momentum
  • Mohamadhasan Ebrahimi Sarv Oulia, Meysam Amiry, Mohamadreza Meraji * Pages 51-82

    The main question of this research is the role of personality characteristics and information sources on the behavior of personal investors. The statistical population of the study is all real investors over 18 years old who engage in stock trading. The sample size is 384. SPSS and Smart PLS softwares were used to analyze the data obtained from the questionnaire. Structural equation modeling indices using partial least squares method were used to demonstrate the validity of the findings of the research model. The results of the factor analysis shows positive relationship between Neuroticisms, extraversion and number of investor trades and there is a significant positive relationship. On the other hand, there is a significant negative relationship between openness, consistency and number of transactions. The use of financial advisory services by professionals moderates the relationship between the number of investor transactions with openeness personality and conscientiousness negatively and psychologically. On the other hand, word of mouth communication, as another source of information, moderates the relationship between the number of investor trades with the adjustment personality trait positively and the negative investor tempered ones.

    Keywords: Conscientiousness, Extraversion, agreeableness, Neuroticisms, Financial advice
  • ALI SHIRZAD, Mohammadjavad Saei *, Farzaneh Nasirzadeh Pages 83-110

    This study will provide a new approach to cost behavior analysis. Also, by completing past models, examine the behavior of costs when sales decrease (cost stickiness) and sales increase (cost positive signal). In addition, in this study, costs are categorized in terms of function (COGS and SG&A) and nature (payroll, service and depreciation expenses), and examined the impact of them on the earnings forecast accuracy. Fixed effect data model and OLS regression were applied to test the research hypotheses. The sample of the research is 95 companies listed in Tehran Stock Exchange, during 2014-2019. The results show when sales decrease there is a negative and significant relationship between the stickiness of the total cost, COGS and services costs with earnings forecast accuracy. However, no significant relationship was found between the stickiness of operating and depreciation costs and earnings forecast accuracy. Additionally, the results show when sales increase there is a positive and significant relationship between the positive signal of COGS with earnings forecast accuracy. On the other hand, there is no significant relationship between the positive signal of total costs, SG&A, payrolls, services and depreciation costs with earnings forecast accuracy. When sales decrease, the behavior of total costs, COGS and services cause to reduce earnings forecast accuracy and when sales increase, the positive signal of COGS cause to reduce earnings forecast accuracy. Therefore managers and financial analysts need to carefully consider the behavior of them and apply cost stickiness and positive signals in their forecast in order to improve earnings forecast accuracy.

    Keywords: Cost Behavior, Cost Stickiness, Cost signal, Cost elements, Earnings per Share
  • Ahmad Khodamipour *, Alireza Rahimi, Aref Forughi Pages 111-134

    Higher managerial ability and authority could lead to both higher efficiency for the firm and/or opportunistic behavior by manager. We are supposed to investigate the effect the managerial ability might have on tax avoidance and investment efficiency relationship. To do so we applied Demerjian et al (2012) and Richardson (2006) models to respectively proxy for manageria ability and investment efficiency. Tax avoidance is measured using cash effective tax rate (CETR). We sampled out 152 firms listed with Tehran Stock Exchange from 2009 to 2018. Contrary to our expectation, increased tax avoidance does not lead to less investment efficiency at lower levels of managerial ability. However, Benefiting from high ability managers, firms would enjoy higher investment efficiency when tax avoidance increases. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    Keywords: managerial ability, Tax avoidance, Investment Efficiency
  • Manijeh Ramsheh *, Atefe Janati Pages 135-156

    According to Trade off theory, the firms have an optimal leverage and any deviation can weaken corporate performance and subsequently decrease the firms value. In this research, the relation between deviations from optimal leverage and accumulated abnormal returns of stocks was considered in order to study the effect of deviation from optimal leverage on market participants. To this end, this paper uses data from 96 firms listed in Tehran Stock Exchange during 2009-2017 and also applies the approach to control the industry and year effects. Results show that the market impounds the information about deviation from optimal leverage in stock prices and the above or below optimal leverage, equity overvalued or undervalued are main factors modify price impact. It means that market has positive reaction to increase the distance from optimal leverage in firms that their leverage are lower than optimal and their stock overvalued. Deviation from optimal leverage in these firms is leading to an increase in abnormal returns of stocks. Because the optimal leverage measurement don't affect on the results, in this paper four measures was used that among them, the results of moving average leverage measures had more compatibility with research literature.

    Keywords: Deviation from optimal leverage, Accumulated abnormal return, Signalling Theory, Trade off theory, Market timing theory
  • Mohammad Mashhadizadeh, Mohsen Dastgir *, Soheil Salahshour Pages 157-186

    Economic appraisal of investment projects requires a new thought referred to as real option theory given the governing uncertainty over their financial conditions which can cover deficiencies of traditional methods of capital budgeting such as stationary and not considering uncertainty factors. According to this theory, a model was proposed in the present study to identify and rank environmental uncertainties and effective managerial flexibilities or options on investment decisions in a photovoltaic plant in the south of Isfahan. To this end, uncertainty factors of this plant were identified via field study from the viewpoint of a sample consisted of 36 experts through confirmatory factor analysis. Then, impact factor of each factor on advantages and expenses of the above plant was evaluated using the fuzzy hierarchical analysis. In the next step, the effect of these options on the project value was tested by means of linear regression method. Tools of data collection were two researcher self-made questionnaires. Validity and reliability of each questionnaire were confirmed through Lawshe's content validity index and Cronbach's alpha coefficient. The results indicated the effect of uncertainty factors on investment environment of the plant and a significant relationship between the use of real option and flexibilities with increased effect of investment in this plant. Meanwhile, the experts positively evaluated the effect of expansion, wait and abandonment options to increase the flexibility of investment decisions in this plant.

    Keywords: Capital Budgeting, Real Option, Uncertainty, Fuzzy Logic
  • Rahebeh Boroumand, Mansour Garkaz *, Parviz Saeedi, Alireza Matoufi Pages 187-212

    The purpose of this paper is to investigate the relationship between the sensitivity of investment cash flows with investment thirst by controlling financial constraints, which the financial constraint using WW and SA indicators. This paper, by developing the Deng et al. Model in 2017, with the use of the concept of soft budget constraint has examined the relationship between the sensitivity of cash flow to investment and investment thirst. This research examines the financial information of 107 companies listed in the Tehran Stock Exchange during the period from 2006 to 2016. The results of the research indicate that the sensitivity of investment inflow flow in different classes of companies with financial constraints and without financial constraints has a significant positive relationship with investment thirst. Therefore, the present study considers the sensitivity of investment cash flow as a suitable measure for measuring Investment thirst. This result could be of interest to policy makers in the field of investment.

    Keywords: Investment thirst, Soft budget constraint, Overinvestment, Investment cash flow sensitivity, Financial Constraintss
  • Mohamad Ghadamyari * Pages 213-234

    The financial fragility of banks has always been one of the main concerns of supervisors and decision makers in the banking system. In recent decades, financial stability as a goal of the economic system has been increasingly taken into account in policy making. Many of researches has focused on the role of government financing in the monetary system. But so far, the impact of government debt on commercial banks has not been investigated on financial frailty. The purpose of this study is to investigate the effect of government debt on commercial banks on the financial fragility index in Iran. For this purpose, data from 1979 to 2018 and ARDL method have been used. Results shows that the research hypothesis that the bank debt had a significant effect on the financial system's fragility was confirmed. The results also show a positive and significant relationship between inflation and financial system fragility. The regression coefficients shows that the development of the financial market and, more precisely, the increase in value of the stock market and the tax share of production, have a negative and significant relation with the financial fragility index.

    Keywords: financial frailty, government debt, Financial Stability, widespread autoregressive model
  • Abdorreza Shakeri, Negar Khosravipour *, Seyedeh Mahboobeh Jafari Pages 235-256

    This paper estimates the systemic risk of the Iranian banking system applying two systemic risk measures namely ; ΔCoVaR and MES to estimate the systemic risk of the Iranian banking system using daily data between January 2008 and July 2019 to assess the impact of the banking system crisis on the entire economy, and showing the role of the banking system in systemic risk. The results show that ΔCoVaR measure of systemic risk estimated using ordinary least squares (OLS) and quantile regression are less than of that estimated by the DCC-GARCH model. The reason for this can be seen in spillover effects considered in DCC-GARCH model. The results also show that ΔCoVaR measure estimates the systemic risk of the banking system less that MES on average.According to the findings of the study, it is suggested that the Monetary Observatory, based on estimated results, enforce stricter rules and regulations on the operations of banks in the country.

    Keywords: System risk, Banking System, Value at Risk (VaR), Marginal Expected Shortfall(MES), Change in Conditional Value at Risk (ΔCoVaR)