فهرست مطالب

علوم و فنون مدیریت اطلاعات - سال ششم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1399)

نشریه علوم و فنون مدیریت اطلاعات
سال ششم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمد حسن زاده* صفحات 7-15

    شرایط اجتماعی همیشه در حال تغییر است و تحولات اجتماعی از طریق بازآرایی سازوکارها و تحمیل شرایط جدید، جایگاه و منزلت موجودیت‌های اجتماعی را نیز در معرض تغییر قرار می‌دهد. تنها موجودیت‌هایی می‌توانند از خطر حذف شدن رهایی یابند که قادر هستند خود را با تغییرات جدید سازگار کنند. سازگاری با موقعیت‌های جدید، نیازمند وجود امکان تغییر و چابکی در محیط عملکردی موجودیت‌ها است. تنها موجودیت‌هایی قادر به همگامی با تغییرات هستند که آمادگی برای تغییر را دارند. آمادگی برای تغییر تابعی است از نوع نگاه، نحوه رفتار و روند روبه جلو. شیوع گسترده بیماری کرونا، نظم جدیدی را به جهان تحمیل کرده و همه سازوکارهای اجتماعی، مدیریتی و تعاملات انسانی تحت تاثیر قرار گرفته است. بسیاری از کسب و کارها تعطیل شده، برخی از کسب و کارها به شکلی جدید و در فضای اینترنتی ارایه می‌شوند. برخی از کسب و کارها هم با بهره‌گیری از فضای جدید، رونق بیشتری یافته‌اند. مراکز اطلاعات از جمله نهادهایی هستند که از یک‌سو، دچار رکود شده‌اند و از سوی دیگر، با امکان رونق بیشتر خدمات و فعالیت‌ها روبرو هستند. نقطه قوت سیاستگذاری در مراکز اطلاعات، سوق دادن آنها از وضعیت رکود به وضعیت رونق است. در این یادداشت به صورت مختصر، سازوکارهای احتمالی برای ارتقای عملکرد مراکز اطلاعات در نظم جدید عصر کرونا تبیین شده است. استفاده از این سازوکارها برای فرمول‌بندی سیاست‌ها می‌تواند نتایج مثبت و اثربخشی را به ارمغان بیاورد.

    کلیدواژگان: بیماری کرونا، کتابخانه ها، مراکز اطلاعات، اطلاع گرایی مضاعف، نیاز اطلاعاتی
  • سوسن بهرامی*، رضا جعفری هرندی صفحات 17-36
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین رابطه چندگانه بین سواد اطلاعاتی، تسهیم دانش و قابلیت های کارآفرینیدانشجویان دانشگاه قم است.

    روش شناسی

    روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی چندمتغیری است. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری (3476 نفر) دانشگاه قم در سال تحصیلی 98-97 و روش نمونه گیری طبقه ای- تصادفی می باشد. حجم نمونه براساس فرمول کوکران تعداد 346 نفر تعیین شد. داده ها از طریق پرسشنامه های سواد اطلاعاتی سولمون، ویلیامسون و تایلر (2007)، تسهیم دانش واندن هوف و دی ریدر (2004) و قابلیت های کارآفرینی میرزاصفی، رجایی پور و جمشیدیان (1390) گردآوری گردید. روایی این پرسشنامه ها با استفاده از روایی محتوایی و پایایی آنها با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد.

    یافته ها

    بین سواد اطلاعاتی(تعریف نیاز اطلاعاتی، مکان یابی اطلاعات، ارزشیابی اطلاعات، سازمان دهی اطلاعات، تبادل اطلاعات) و تسهیم دانش (اهدای دانش و گردآوری دانش) با قابلیت های کارآفرینیدانشجویان رابطه چندگانه و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    دانشجویان برخوردار از سواد اطلاعاتی دارای قوه درک و قابلیت پرورش ایده های جدید بوده و نقش موثری در تولید دانش، انتقال و بهره برداری از آن را داشته و نقش موثری در توسعه قابلیت ها و فعالیت های کارآفرینی جهت اهداف توسعه جامعه و کشور خواهند داشت.

    کلیدواژگان: سواد اطلاعاتی، تسهیم دانش، کارآفرینی، دانشجویان، دانشگاه قم
  • رسول عباسی، فرشته سپهر*، زهره میرحسینی، علیرضا اسفندیاری مقدم صفحات 37-58
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارایه الگوی نظام یکپارچه مدیریت محتوا در کتابخانه‎های دیجیتال دانشگاه‏ آزاد اسلامی است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع ترکیبی می‎باشد که برای گردآوری مولفه‎های مدیریت محتوا از روش اسنادی و جهت انجام بخش کیفی در طراحی مولفه‏ها از روش دلفی طی سه دوره توسط 12 نفر از صاحب نظران و برای گردآوری داده ها از پرسشنامه‏ پژوهشگر ساخته استفاده ‎ شد. جامعه آماری شامل همه کارکنان بخش انفورماتیک دانشگاه های آزاد اسلامی به تعداد 150 نفر می‎باشند.

    یافته ‏ها

    گویه‎ها و مولفه‏ های سیستم مدیریت محتوا در کتابخانه‎های دیجیتال دانشگاه‏ آزاد اسلامی، در قالب 9 عامل شناسایی شد که به ترتیب ارزش ویژه عبارتند از: حفاظت و پشتیبانی 53/9، کنترل و نظارت 01/8، ذخیره و بازیابی اطلاعات 96/7، تدوین خط مشی 76/7، آموزش مدیریت 75/7، اداره محتوا 46/7، تعامل رابط- کاربر 16/5، تدوین محتوا 89/4 و خدمات تحویل محتوا 71/4.

    نتیجه گیری

    جهت پی ‎بردن به میزان اهمیت هر یک از مولفه‎های مدیریت محتوا پس از تجزیه و تحلیل مولفه‎ها و گویه ها به کمک تحلیل عامل اکتشافی و عامل تاییدی، اقدام به طراحی مدل عامل برازش شده‎ای جهت ارایه الگوی نظام یکپارچه مدیریت محتوا در کتابخانه‎های دیجیتال دانشگاه‏ آزاد اسلامی گردید.

    کلیدواژگان: مدیریت محتوا، کتابخانه‎های دیجیتال، محتوای دیجیتال، دانشگاه آزاد اسلامی
  • صدیقه محمد اسماعیل * صفحات 59-80
    هدف

    امروزه داده کاوی نقش مهمی در برنامه ریزی اطلاعات گرا دارد. از این رو پژوهش حاضر با هدف تعیین رفتار اطلاع یابی پژوهشگران گروه های پژوهشی قدرت نرم، جامعه و امنیت پژوهشگاه علوم انسانی، و مطالعات فرهنگی و راهبردی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با رویکرد داده کاوی به عنوان ابزاری جهت بدست آوردن الگوی نامشهود تراکنش ها و رفتارهای اطلاع یابی آنان در کار با منابع اطلاعاتی در این حوزه تخصصی انجام شد.

    روش شناسی پژوهش

    روش پژوهش حاضر به لحاظ هدف از نوع مطالعات کاربردی بوده و با روش پیمایشی- توصیفی و با استفاده از تکنیک شبکه عصبی انجام شده است. ابزار این پژوهش پرسشنامه محقق ساخته بوده و جامعه مورد مطالعه 100 نفر می باشد. پس از جمع آوری داده ها، شبکه عصبی به منظور خوشه بندی داده ها انتخاب و با استفاده از نرم افزار مطلب نسخه 14، پژوهشگران براساس مولفه های اصلی پژوهش خوشه بندی شدند. سپس با حذف هر یک از زیرمولفه های اصلی پژوهش، موثرترین و کم اثرترین گزینه در رفتار اطلاع یابی آنان در کار با منابع اطلاعاتی در این حوزه تخصصی تعیین شد.

    یافته ها

    با انجام خوشه بندی با استفاده از شبکه عصبی خودسازمان ده، مهم ترین مولفه در هدف و انگیزه اطلاع یابی پژوهشگران جامعه مورد مطالعه ارتقای کیفیت تدریس، مهم ترین عامل در استفاده از منابع اطلاعاتی دستیابی به مجلات تمام متن الکترونیک فارسی در محیط مجازی و ارایه خدمات اطلاعاتی در همین محیط در زمینه رشته تخصصی خود تعیین شد.

    نتیجه گیری

    از آنجا که امروزه ما با بحث حکمرانی داده ها مواجه هستیم و داده، عنصری استراتژیک و اساس هر کسب و کاری محسوب می شود، بنابراین، بررسی رفتار داده ها با رویکردهای مختلف از جمله تکنیک شبکه عصبی حایز اهمیت و ارزش بوده و از جایگاه ویژه ای برخوردار است. لذا، با توجه به هدف و یافته های پژوهش حاضر، بررسی و خوشه بندی رفتارهای اطلاعاتی منتج از نیازهای اطلاعاتی پژوهشگران جامعه مورد مطالعه با استفاده از این رویکرد، به کسب آگاهی و شناخت مناسب از نیازهای اطلاعاتی آنان، و به تهیه و تدارک منابع مورد نیاز آنان منتج می گردد، و این امر از جمله تمهیداتی است که زمینه انجام پژوهش های موثر، کسب یافته های مناسب و در نتیجه تصمیم گیری اطلاعات گرا را بر این اساس برای مدیران و دست اندرکاران این حوزه (فضای سایبر و قدرت نرم) فراهم می نماید.

    کلیدواژگان: داده کاوی، شبکه عصبی مصنوعی، رفتار اطلاع یابی، قدرت نرم، پژوهشگاه علوم انسانی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و راهبردی
  • افشین حمدی پور*، رسول زوارقی صفحات 81-105
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، شناسایی عوامل و موانع موثر بر پذیرش سامانه مدیریت اطلاعات پژوهش و فناوری (سیماپ) توسط اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز می باشد.

    روش شناسی پژوهش

    در مطالعه ی توصیفی-پیمایشی حاضر، نمونه ی آماری شامل 260 نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز بود که به صورت طبقه ای تصادفی انتخاب و پرسشنامه بین آنها توزیع شد و در نهایت 174 پرسشنامه (67 درصد) تکمیل و عودت داده شد. داده های به دست آمده با استفاده از شاخص های آمار استنباطی (تحلیل عاملی، ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس، t و کلموگروف - اسمیرونوف) تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر پنج بازدارنده شناختی، تجهیزاتی، آموزشی، دسترسی و پیگیری پذیرش سامانه سیماپ توسط اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز شناسایی شد. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نیز نشان داد بین درک بازدارنده های شناختی، تجهیزاتی، آموزشی، دسترسی و آهنگ پذیرش آنها رابطه معنی داری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها به نظر می رسد اعضای هیات علمی دانشگاه تبریز تمایل دارند از سامانه سیماپ استفاده نمایند، هرچند در این بین بازدارنده هایی هم وجود دارد که می تواند استفاده از این سامانه را تحت تاثیر قرار دهد. با برطرف شدن این بازدارنده ها می توان امیدوار بود که اکثریت اعضای هیات علمی این سامانه را پذیرش و استفاده نمایند.

    کلیدواژگان: سامانه پژوهش و فناوری، اعضای هیات علمی، سیماپ، دانشگاه تبریز
  • احمدرضا احمدی میرقائد*، عصمت مومنی صفحات 107-130
    هدف

    هدف پژوهش حاضر ارزیابی وب سایت های دانشگاه تهران، تربیت مدرس و علامه طباطبایی، براساس معیارهای مدیریت دانش، مدل کا- اکت است که پس از ارزیابی انجام گرفته، رتبه بندی جامعه مورد پژوهش نیز مشخص گردید.

    روش شناسی

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و با روش پیمایشی- ارزیابانه انجام شده است.

    نتایج

    وب سایت دانشگاه تهران در مولفه دسترس پذیری دانش با 8/72% در جایگاه اول و وب سایت های دانشگاه های تربیت مدرس و علامه طباطبایی هر کدام با 4/63% در این مولفه در جایگاه دوم قرار دارند. در مولفه خلق دانش، وب سایت دانشگاه تربیت مدرس با 3/83% در جایگاه نخست، وب سایت دانشگاه علامه طباطبایی با50% امتیاز در جایگاه دوم و وب سایت دانشگاه تهران با 3/33% در جایگاه سوم قرار دارند. در مولفه اشاعه اطلاعات دانش نیز وب سایت دانشگاه تربیت مدرس با 3/86% رتبه اول، وب سایت دانشگاه علامه طباطبایی با 5/54% در جایگاه دوم و وب سایت دانشگاه تهران با 50% امتیاز در جایگاه سوم قرار دارند. به طور کلی در این مدل (که خود شامل سه مولفه دسترس پذیری، خلق و اشاعه دانش است)، وب سایت دانشگاه تربیت مدرس با 76% امتیاز دارای رتبه نخست، وب سایت های دانشگاه تهران و علامه طباطبایی نیز هر کدام با 58% امتیاز دارای رتبه دوم می باشند.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر، مبین این مطلب است که هر چند وب سایت های جامعه مورد بررسی، در رعایت معیارهای مدیریت دانش بالاتر از حد متوسط ظاهر شدند، ولی تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و هنوز ضعف های بسیاری در استفاده از فناوری های نوین و مخصوصا وب سایت ها در ایران وجود دارد. هرچند گام هایی در این راستا برداشته شده، ولی نیازمند استفاده از تفکرات کارشناسان خبره از یک سو و نظرسنجی از کاربران وب سایت ها از سوی دیگر نیز می تواند در این راستا راهگشا و موثر باشد.

    کلیدواژگان: مدل K-ACT، وب سایت، دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علامه طباطبایی
  • محمدهادی یعقوب نژاد، لیلا آجرلو*، سید مهدی طاهری صفحات 131-157
    هدف

    تعیین و تبیین میزان همخوانی ساختار و ویژگی های اصطلاحنامه های علوم اسلامی با اصطلاحنامه های بازیابی بر اساس استاندارد ایزو 25964.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و روش پژوهش پیمایشی-تحلیلی است. ابزار گردآوری داده ها سیاهه وارسی پژوهشگر ساخته است. جامعه پژوهش شامل توصیفگرهای اصطلاحنامه های علوم اسلامی است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی نظیر میانگین و انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی نیز از آزمون t تک نمونه ای، فریدمن و آزمون کولموکروف-اسمیرنوف با کمک نرم افزار اس.پی.اس.اس استفاده شده است.

    یافته ها

    براساس داده ها بیشترین میزان همخوانی با استاندارد به شیوه نمایش با میانگین 87/80% و بعد از آن به ترتیب عمق روابط معنایی با میانگین کل 00/70% میزان نزدیکی اصطلاحات به زبان طبیعی با میانگین12/24% و بخش میزان همخوانی اصطلاحات نامرجح مربوط به هر اصطلاح مرجح و میانگین 25/22% بخش میزان کمی و محتوایی یادداشت دامنه با میانگین 87/19% و کمترین میزان همخوانی به بخش گویایی نشانه های بیانگر روابط با میانگین 37/19% مربوط می شد.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد اصطلاحنامه های علوم اسلامی از نظر میزان مطابقت با استاندارد اصطلاحنامه های بازیابی در سطح بالایی از همخوانی است. بر اساس یافته ها بین ساختار و ویژگیهای اصطلاحنامه های علوم اسلامی با اصطلاحنامه های بازیابی تفاوت معنا داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: اصطلاحنامه های علوم اسلامی، اصطلاحنامه، استاندارد ایزو 25964، یادداشت دامنه، روابط معنایی، زبان طبیعی، نشانه های بیانگر روابط
|
  • Mohammad Hassanzadeh* Pages 7-15

    Social conditions are always changing; furthermore social developments also change the status and dignity of social beings through the rearrangement of mechanisms and the imposition of new conditions. Only beings who are able to adapt to new changes can escape the danger of being eliminated. Adaptation to new situations requires the possibility of change and agility in the functional environment of entities. Only beings that are ready for change are able to keep up with change. Readiness for change is a function of the way we look, behave, and move forward. The widespread outbreak of COVID-19 has imposed a new order on the world and affected all social, managerial, and human interaction mechanisms. Many businesses are closed; some businesses are presented in a new way and on the Internet. Some businesses have also prospered by taking advantage of the new space. Information centers are among the institutions that, on the one hand, are in a recession and, on the other hand, face the possibility of more prosperity of services and activities. The strong point of policy-making in information centers is to move them from a state of recession to a state of prosperity. This memo outlines briefly the possible mechanisms for improving the performance of information centers in the new order of COVID-19. Using these mechanisms to formulate policies can yield positive and effective results.

    Keywords: Corona, Libraries, Information, Centers, Double Informatics, Information needs
  • Sosan Bahrami *, Reza Jafariharandi Pages 17-36
    Aim

    The aim of this paper is to determine the multiple relationship between Information literacy, Knowledge sharing, and Entrepreneurial Potential of Qom University students.

    Methodology

    The research method is a descriptive and multivariate correlation. The statistical population includes all undergraduate and doctoral students (3476 people) of Qom University in the academic year of 2019-2020 and the sampling method is stratified-random. The sample size was 346 people according to Cochran's formula. Data were collected through questionnaires of information literacy of Solomon, Wilson& Taylor (2007), Knowledge Sharing of Van den Hooff & de Ridder, and Entrepreneurial Potential of Mirza Safi, Rajaipour & Jamshidian (2011). The validity of these questionnaires was confirmed using content validity and their reliability was calculated by calculating Cronbach's alpha coefficient.

    Results

    There is a significant and multiple relationship between information literacy (Definition of information needs, information location, information evaluation, information organization, information exchange) and knowledge sharing (Knowledge donation and knowledge gathering) with students' entrepreneurial abilities.

    Conclusion

    Students with information literacy have the ability to understand and develop new ideas and play an effective role in knowledge production, transfer and exploitation and will play an effective role in developing entrepreneurial skills and activities for the development goals of society and the country.

    Keywords: Information literacy, Knowledge sharing, Entrepreneurial Potential, Students, Qom university
  • Rasul Abasi, Fereshteh Sepehr *, Zohreh Mirhosseini, Ali Reza Isfandyarimoghdam Pages 37-58
    Aim

    The aim of this study is to provide a model of an integrated content management system in the digital libraries of Islamic Azad University.

    Methodology

    The present study is a combination of which to collect content management components from the documentary method and to perform a qualitative part in the design of components from the Delphi method in three periods by 12 experts and to collect data from a questionnaire Researcher made use. The statistical population includes all employees of the informatics department of Islamic Azad universities with 150 people.

    Results

    9 factors as the components of the content management system in the digital libraries of Islamic Azad University were identified, Which in order of value are respectively: value and protection (9.53), control and monitoring (8), information storage and retrieval (7.96), policy development (7.76), management training (7.75), content management (7.46), User interface interaction (5.16), content development (4.89), and content delivery services (4.71).

    Conclusion

    to understand the importance of each of the components of content management after analyzing the components and items with the help of exploratory factor and confirmatory factor, a fitted operating model has been designed for presenting the model of integrated content management system in the digital libraries of Islamic Azad University

    Keywords: Content Management, Digital libraries, Digital Content, Islamic Azad University
  • Sedigheh Mohamadesmaeil * Pages 59-80
    Propose

    Nowadays, data mining plays an important role in information-oriented planning. Therefore, the present study aims to determine the information retrieval behavior of researchers in soft power, community and security research groups of the Institute of Humanities, and cultural and strategic studies of the Ministry of Science, Research and Technology, with a data mining approach as a tool to obtain intangible patterns of transactions and information retrieval behaviors while working with information resources in this area.

    Methodology

    The purpose of this research is applied studies and has been done by descriptive-survey method using neural network technique. The instrument of this research is a researcher-made questionnaire and the study population is 100 people. After collecting the data, the neural network was selected to cluster the data and using the software Matlab version 14, the researchers were clustered based on the main components of the research. The main sub-components of the research were identified as the most effective and least effective option in their information-seeking behavior in working with information resources in this specialized field.

    Findings

    Considering clustering using self-organizing neural networks, the most effective component in motivation and aim of the researchers for information seeking in was to improve the quality of teaching. The most effective component of the resources required was Persian full-text electronic journals. The most services in meeting their information needs were familiarity with a variety of resources in their special field.

    Conclusion

    Since today we are faced with a discussion of data governance and data, and the basis of the strategic element of any business. So, check the behavior of the data with different approaches, including significant importance and value of neural network techniques and special place. Therefore, according to the purpose of the present research findings, and reviews and information policy behaviors clustering information needs of researchers studied society (research groups, and Community power and Security Institute for Humanities and cultural studies, and strategic studies) with the use of this approach, to acquire knowledge and understanding of their information needs, and to prepare them for policy and provision of resources needed, and this would including the prolegomena is that effective research field, make the appropriate findings and results-oriented information to make a decision on this basis for managers and those involved in this field (and cyber space Soft power).

    Keywords: Data Mining, artificial neural networks, Information seeking behavior, Soft power, The Institute for Human Sciences, Cultural Studies, Strategic Research
  • Afshin Hamdipour *, Rasoul Zavaraqi Pages 81-105
    Aim

    The purpose of this study is to identify the factors and barriers affecting the acceptance of research and technology information management system (SIMAP) by faculty members of the University of Tabriz.

    Methodology

    In the present descriptive-survey study, the statistical sample consisted of 260 faculty members of Tabriz University who were selected randomly. a questionnaire was distributed among them and finally, 174 questionnaires (67%) were completed and returned. The data were analyzed using inferential statistical indicators such as factor analysis, Pearson correlation coefficient, analysis of variance, T-test, and Kolmogorov-Smirnov.

    Findings

    The finding showed five major barriers to SIMAP acceptance among faculty members (Cognitive, Equipment, Education, Accessibility, and follow-up). Also, there is a significant correlation between Adoption rate and Cognitive, Equipment, Education, and Accessibility barriers.

    Conclusion

    According to these findings, it seems that faculty members of the University of Tabriz are trying to use the SIMAP, although some barriers could affect the use of this system. With the removal of these barriers, it would be hoped that the majority of faculty members would accept and use the system.

    Keywords: Barriers to adoption, Research, and Technology Information System, Faculty Members, SIMAP, University of Tabriz
  • Ahmadreza Ahmadi Mirghaed *, Esmat Momeni Pages 107-130
    Aim

    The purpose of the present study was to evaluate the websites of three universities of Tehran, Tarbiat Modares and Allameh Tabataba'i based on knowledge management criteria, Cactect Model.

    Methodology

    The present study has been conducted in terms of applied purpose and survey-evaluation method.

    Findings

    The website of the University of Tehran is in the first place in the component of accessibility of knowledge with 72.8% of the score and the websites of Tarbiat Modares and Allameh Tabatabai universities are in the second place with 63.4% each in this component. In terms of knowledge creation, Tarbiat Modares University website is in the first place with 83.3%, Allameh Tabatabai University website is in the second place with 50% and Tehran University website is in the third place with 33.3%. In terms of knowledge dissemination, the website of Tarbiat Modares University is in the first place with 86.3%, the Website of Allameh Tabatabai University is in the second place with 54.5% and the website of the University of Tehran is in the third place with 50%. In general, in this model (which includes three components of accessibility, creation and dissemination of knowledge), the website of Tarbiat Modares University with 76% of points is ranked first, the websites of University of Tehran and Allameh Tabatabai are also ranked second with 58% of the score.

    Conclusion

    The results of the present study indicate that although the websites of the study population appeared above the average in terms of knowledge management criteria, there is still a gap to reach the desired point and there are still many weaknesses in using new technologies, and in particular website in Iran.. Although steps have been taken in this regard, the use of expert opinions on the one hand and the surveys of website users on the other hand can be helpful and effective in this regard.

    Keywords: K-ACT Model, Website Evaluation, University of Tehran Website, Tarbiat Modares University Website, Allameh Tabataba'i University Website
  • Muhammad Hadi Yaghoub Nezhad, Leila Ajerloo *, Seyyed Mehdi Taheri Pages 131-157
    Purpose

    To determine and explain the degree of compatibility of the structure and characteristics of Islamic sciences thesauri with the retrieval thesauri based on standard ISO 25964.

    Methodology

    The present study is applied in terms of purpose and survey-analytical research method. The data collection tool is a researcher-made checklist. The research population includes descriptors of Islamic science thesauri. To analyze the data, descriptive statistics such as mean and standard deviation and in inferential statistics section, one-sample t-test, Friedman test and Kolmokrov-Smirnov test with the help of SPSS software were used.

    Findings

    Based on the data, the highest rate of conformity with the standard was seen in the display manner with an average of 80.87%, followed by the depth of semantic relations with a total average of 70.00%, Proximity of terms in natural language with an average of 24.12%, the degree of concordance of non-preferred terms related to each preferred term (22.25%), Quantity and content of domain notes (19.87%), and The lowest level of conformity to the expressive part of the signs indicating relationships (19.37%).

    Conclusion

    The results showed that the Islamic Sciences thesauri were in high level of compliance with the standard of Retrieval thesauri. Based on the findings, there is a significant difference between the structure and characteristics of Islamic thesauri and retrieval thesauri.

    Keywords: Islamic sciences thesaurus, Thesaurus, ISO 25964, Display manner, Depth of semantic relations, Natural language, Scope of notes, non-preferred terms for each preferred term