فهرست مطالب

نشریه کاوش نامه زبان و ادبیات فارسی
پیاپی 45 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عطیه مشاهری فرد، حسین علی قبادی*، مریم حسینی، علیرضا نیکویی صفحات 9-42

    «بازی» که در معنای عام فعالیتی سرخوشانه محسوب می شود، از زمان اندیشمندان یونان باستان تا امروز، در معانی و کارکردهای گوناگون، به عنوان اصطلاحی برجسته در حوزه های مختلف کاربرد داشته است. میخاییل باختین، اصطلاح «بازی» را به عنوان امری جدی، هدفمند و ایدیولوژیک در پیوند با سیاست، اجتماع و متون ادبی مورد توجه قرار می دهد و آن را عامل برهم زدن سامان گفتمان تثبیت شده می داند. از دید او بازی از طرق مختلف به متن خاصیت مکالمه گری می بخشد. مصیبت نامه عطار یکی از متن هایی است که در عناصر و ساختار آن، می توان بازی مورد نظر باختین را ردیابی کرد. این منظومه از سامان مسلط و غالب اجتماعی، مذهبی و عرفانی زمانه خود عبور می کند و عناصری چون کارناوال، ژانرهای گفتگوی سقراطی و ساتیر منی په در شکل آیرونی و نیز نقیضه به عنوان وسایط بازی، در آن، حضوری برجسته دارند. این جستار با روش تحلیلی -  توصیفی، عناصر یاد شده را در مصیبت نامه عطار تحلیل می کند و روشن می سازد که عطار در مصیبت نامه، با تمرکز بر بخشی از متون عرفانی پیش از خود و گفتمان مسلط بر آنها، ساختاری آیرونیک و نقیضی پدید آورده و بدین ترتیب موفق شده است به بازی با عناصر مختلف این متون بپردازد و از این رهگذر، میان عناصر مختلف متن خود و متون پیشینو نیز آواهای گوناگون حوزه عرفان و تصوف مکالمه ایجاد کند.

    کلیدواژگان: نظریه بازی، باختین، عطار، مصیبت نامه، آیرونی، نقیضه
  • حکیمه دانشور، محمد تقوی*، مریم صالحی نیا صفحات 43-68

    طبقات الصوفیه خواجه عبدالله انصاری (قرن پنجم) و تذکرهالاولیاء عطار (قرن ششم) و نفحات الانس جامی (قرن نهم) از جمله تذکره های مدونی هستند که نویسندگان آنان در سه دوره متوالی، با هدفی مشترک که همانا تعلیم مبانی تصوف بود و البته مطابق با مشخصه های فکری متفاوت، به تبیین ابعاد شخصیت مشایخ و از جمله ابراهیم ادهم پرداختند. ابراهیم ادهم از صوفیان بزرگ قرن دوم بود که به دلیل نقش بسزای او در تحول مبانی زهد و گوشه گیری، مورد توجه تذکره نویسان قرارگرفته است. در این پژوهش، ضمن نگاهی به آثار تاریخی و آثار صوفیان تا روزگار جامی به بررسی تطبیقی شخصیت این صوفی بزرگ در این سه اثر پرداخته ایم. حاصل این بررسی نشان می دهد در طبقات الصوفیه بعد صوفی گری ابراهیم ادهم محوریت دارد و انصاری چه بسا به سبب مبانی اعتقادی خود، بعضی از صوفیان را بر ابراهیم ادهم ترجیح داده است و او را صوفی زاهد و متوکل می داند. در تذکرهالاولیاء، بعد انسانی ابراهیم ادهم برجسته شده و از او به عنوان فردی پوینده در مسیر انسانیت و آزاداندیش و مبارزی مردمی یاد شده است. در عین حال، جامی سعی می کند صرفا  ابراهیم ادهم را به صورت یک صوفی اخلاق مدار به تصویر بکشد . در این مقاله، به دلایل احتمالی این تصاویر متفاوت نیز اشاره شده است؛ از جمله اینکه خواجه عبدالله انصاری بیشتر تصوف و راه و رسم صوفیانه را مد نظر داشته و عطار نگاه هنری تر دارد و جامی روش استدلالی تر را می پسندد.

    کلیدواژگان: ابراهیم ادهم، طبقات الصوفیه، تذکرهالاولیاء، نفحات الانس، مشایخ صوفیه
  • مهدی اسمی، ناصر علیزاده*، آرش مشفقی صفحات 69-96

    در این مقاله، پژوهش های عطارشناسی در حوزه مقالات از سال 1370 تا پایان سال 1397 بررسی شده است. هدف پژوهش بررسی کمیتوکیفیتپژوهش هایعطارشناسی در مجلات علمی پژوهشی است، پژوهش ها در سه مولفه سیر تاریخی، رویکرد به آثار عطار و محورهای موضوعی به بحث گذاشته شده. در این زمینه، طی این سال ها تعداد 280 مقاله در 45 مجله علمی پژوهشی چاپ شده است، تعداد 452 نویسنده از 88 دانشگاه ملی، آزاد، پیام نور و غیر دانشگاهی در نگارش مقالات مشارکت داشته اند. حاصل پژوهش، بیانگر رشد عطارپژوهی در دهه هشتاد و نود است، از آثار عطار، منطق الطیر در صدر پژوهش ها قرار دارد، موضوع های «بررسی محتوایی آثار»، «تحلیل آثار عطار براساس نظریه های ادبی»، «تحلیل ساختاری و زبانی و بلاغی عطار»، «بررسی تطبیقی» و «نقد آثار و اندیشه» محورهای اصلی موضوع عطارپژوهی در این سال ها هستند. از نیمه دوم دهه هشتاد به بعد،  تحولات در تحلیل محتوایی ایجاد شده، نگرش ها به محتوای شعر عطار تغییر کرده و حتی اندیشه هایش نیز نقد شده است. تحول اساسی پژوهش ها، توجه به بررسی تطبیقی آثار عطار با آثار بین المللی و تحلیل آثار وی براساس نظریه های ادبی است که از دهه هشتاد تاکنون در حال افزایش است، ولی در زمینه بررسی زبان شناسی و بلاغت، پژوهش های اندکی دیده می شود.

    کلیدواژگان: عطار، مقاله شناسی، بررسی تاریخی، بررسی موضوعی
  • نسرین خانی، محمد ایرانی* صفحات 97-122

    زبان شناسی نقشگرای نظام مند یکی از نظریات زبان شناسی است که در تحلیل و مطالعه متون ادبی کاربرد دارد. در این نظریه به کارکرد زبان در متن و نقش اجتماعی زبان توجه ویژه ای می شود. در دستور نقشگرا، معنی اهمیت ویژه ای دارد و در سه فرانقش اندیشگانی، بینافردی و متنی، متجلی می شود. در نقش اندیشگانی زبان و کارکرد تجربی آن که نقش معرفی و بازنمایی تجربه های انسان در برخورد با دنیای بیرون و عبور این تجربه های مادی به ذهن و سپس بیان آنها را بر عهده دارد از فرایندهای گوناگون که در فعل رخ می دهد و در تبیین نگرش نویسنده به جهان، موثر و در ایجاد سبک، اثرگذار است، سخن به میان می آید. در پژوهش حاضر، پس از تبیین این فرایندها، کاربرد آنها در چهار کتاب تاریخی به زبان فارسی، یعنی نفثهالمصدور و سیرت جلال الدین منکبرنی، اثر شهاب الدین زیدری نسوی و تاریخ جهانگشای جوینی و تسلیهالاخوان، نوشته عطاملک جوینی بررسی شده است. نتایج بررسی نشان داد که هر یک از این دو نویسنده ترتیب خاصی از فرایندها را به کار برده که با دیگری متفاوت است؛ حال آنکه هر کدام از آنان در هر دو اثر خود ترتیب یکسانی را به کار برده اند. این امر نشان دهنده سبک ساز بودن فرایندها و تاثیر آنها در پیدایش سبک شخصی نویسندگان است. همچنین، بر پایه یافته های این پژوهش، بسامد بالای فرایندهای مادی در آثار زیدری، نشان می دهد که نویسنده آنچه را می بیند به مخاطب عرضه می کند (متناسب با حضور نویسنده در رویدادها)؛ برخلاف عطاملک جوینی که بالابودن بسامد رابطه ای در نوشته های او حاکی از آن است که وی با انتخاب این فرایند، ویژگی های موقعیت های گوناگون را به شرکت کنندگان در فرایند نسبت داده و به توصیف و بیان روابط موقعیتی پرداخته است- چراکه او خود در زمان رخدادها حضور نداشته و آنها را از دیگران شنیده یا در کتاب ها خوانده است.

    کلیدواژگان: فرایندهای فعلی، زبان شناسی نقشگرای نظام مند، شهاب الدین خرندزی زیدری، عطاملک جوینی
  • سید محمود ریحانی، محمود براتی* صفحات 123-162

    وحشی بافقی با آفرینش آثاری ماندگار به خصوص در طرز وقوع و واسوخت در شعر فارسی، از نظر فکری، زبانی و ادبی در ادبیات روزگار خود و پس از خود تاثیرات بسیار داشته است. شعر او از زمان شاعر شهرت داشته و در تذکره ها با صفت «سهل و ممتنع» خوانده شده که آسان می نماید ولی پیروی از آن مشکل است؛ شعری که ساده، بی پیرایه و خالی از هر گونه صنایع لفظی متکلفانه و اغراقهای شاعرانه است. این ویژگی ها به همراه عشق گرایی و با بسامد بیش تر واسوخت، درون گرایی، صراحت بیان و زبانی آتشین برخاسته از درونی ملتهب، مورد توجه بسیاری از شاعران و شعردوستان قرار گرفته و تلاش کرده اند از جنبه های گوناگون از آثار او پیروی کنند. در این نوشتار تلاش خواهد شد تا با مقایسه آثار او و شاعران هم عصر و پس از او و ارزیابی شباهت های لفظی و معنوی بین آنها، تا حد امکان، جایگاه وحشی در طرز واسوخت و میزان توجه به او را بسنجیم؛ جنبه های مورد توجه و پیروان این شاعر را ارزیابی کنیم و دلایل مقبولیت او را نزد عامه و شاعران، روشن تر سازیم.

    کلیدواژگان: ادبیات غنایی، غزل، وحشی بافقی، طرز واسوخت، تقلید و ابتکار، تاثیرپذیری
  • احمد زندوانیان*، فاطمه سادات میرحسینی نیری، مریم کیان صفحات 163-188

    هدف پژوهش حاضر شناسایی مضامین متناسب و مغایر با فرهنگ ایرانی اسلامی در ادبیات کودکان، با استفاده از روش پژوهش تحلیل محتوا (کمی و کیفی) است. جامعه آماری شامل تمامی دانش آموزان پایه های اول، دوم و سوم ابتدایی (گروه سنی ب) در سال تحصیلی 96-1395 بودند (12933 نفر) که از این تعداد، 1000 نفر به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شد. ابزارهای پژوهش پرسشنامه محقق ساخته (کمی) و پرسشنامه محقق ساخته درباره مضامین متناسب و مغایر با فرهنگ اصیل ایرانی- اسلامی (کیفی) بود. در مرحله نخست، با استفاده از پرسشنامه کمی، از نمونه هزارنفری دانش آموزان، درباره کتاب های موردعلاقه شان نظرخواهی شد. سپس با استفاده از نرم افزار Spss، بیست مورد از پر خواننده ترین کتاب های موردعلاقه آن ها شناسایی و فراوانی هر یک از کتاب ها مشخص گردید. در مرحله دوم، کتاب های پر خواننده، در قالب پرسشنامه محقق ساخته کیفی در اختیار 20 نفر از صاحب نظران (شامل اساتید فلسفه تعلیم و تربیت، زبان و ادبیات فارسی و کارشناسان کتاب کودک) قرار گرفت. بدین ترتیب از آن ها درباره مضامین مثبت و متناسب با فرهنگ ایرانی- اسلامی و مضامین منفی و مغایر با فرهنگ ایرانی- اسلامی نظرسنجی شد. درنهایت نتایج پرسشنامه کیفی نشان داد که در میان مضامین مثبت، «پیروزی نهایی خوبی بر بدی» و «ازدواج» و در میان مضامین منفی، «جادو» دارای بالاترین میزان توافق هستند. همچنین به نظر می رسد در این کتاب ها به آموزه های مذهبی، تغذیه خیال، کمک به زندگی واقعی کودک و آموزش چگونگی مواجهه با مشکلات توجه شده است. درمجموع، کتاب های بررسی شده از مضامین مثبت بیشتری در مقایسه با مضامین منفی برخوردار بودند.

    کلیدواژگان: فرهنگ ایرانی- اسلامی، ادبیات کودکان، گروه سنی «ب»، تحلیل محتوا
  • محمدرضا پاشایی*، هادی دهقانی، حجت کجانی حصاری صفحات 189-214

    اثیرالدین اومانی از شاعران قرن ششم وهفتم هجری است. تنها اثر برجای مانده از وی، دیوان اوست که شامل قصاید، غزلیات، قطعات، رباعیات و ترکیب بندها می شود.در شعر این شاعر پیوندی میان سبک های خراسانی و عراقی دیده می شود و به دلیل شمول آن بر الفاظ، اصطلاحات، کنایات و تعبیرات رایج عهد شاعر و نیز وجود اشارات تاریخی و ادبی فراوان، دقت بیشتر در نقل دیوان مذکور، ضروری به نظر می رسید. تصحیح دیواناثیرالدین اومانی در سال 1390 از سوی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی منتشرگردیده است و پژوهش حاضر بر اساس روش التقاطی، به بررسی و نقد اشکالات و سهوهای تصحیح نسخه مزبور می پردازد. با بررسی و تحلیل متن فوقبرمبنای رویکرد التقاطی، اشکالات و لغزش هایی در آن متن، آشکار می شود که بدین قرارند: عنوان ناقص دیوان چاپی، ترجیحات نادرست در نسخه بدل ها، اغلاط نگارشی و املایی و رسم الخطی، لغزش در ارجاع ها، اشتباهات علمی و لغزش هایی در فهرست منابع. از آنجا که هر نسخه خطی در حکم گنجینه ارزشمند فرهنگی و ادبی محسوب می شود بایسته است که برای حفظ اصالت این دیوان نیز اشکالات واردشده در تصحیح متن آن برطرف گردد.

    کلیدواژگان: نسخه خطی، نقد و بررسی، تصحیح متون، دیوان اثیرالدین اومانی
  • لیلا گلوی، احمد رضا کیخا فرزانه * صفحات 215-241

    ساقی‌نامه شعری است که در آن، شاعر با خطاب به ساقی و استفاده از اصطلاحات میخانه‌ای، ضمن بیان احساسات شاعرانه، نگرش خویش به جهان هستی و خصوصا انسان را مطرح می‌کند. نظامی گنجوی نخستین شاعری است که ساقی‌نامه‌ای مستقل را درون متن منظومه لیلی و مجنون و در قالب مثنوی و بحر متقارب سروده است. او در ساقی‌نامه‌های خود، نگرش خویش را به جهان هستی و خصوصا موضوع غنیمت شمردن فرصت، با کمک خطاب به ساقی، طرح تقاضا و بث‌الشکوی نزد وی مطرح کرده است. در این پژوهش که با روش کتابخانه‌ای و به ‌شیوه تحلیلی توصیفی انجام می‌شود، تلاش شده است تا ویژگی‌های کمی و کیفی خطاب، تقاضا و بث‌الشکوی در ساقی‌نامه‌های نظامی بررسی شود. موضوع بث‌الشکوی در ساقی‌نامه‌های نظامی سه محور اصلی دارد. در این اشعار، او گاهی از ساقی، گاهی از خویش و گاهی از روزگار و اهل زمانه شکایت می‌کند. نظامی همچنین، بخوبی بر کارکرد انواع مختلف خطاب و تقاضا و اغراض آنها تسلط داشته و از آنها برای تاثیر گذاشتن بر مخاطب شعر خود بهره گرفته است.

    کلیدواژگان: ساقی نامه، نظامی گنجوی، خطاب، تقاضا، بث الشکوی
|
  • Atie Mashaheri, Hosein Ali Ghobadi *, Maryam Hosseini, Alireza Nikooi Pages 9-42

    In Bakhtin’s opinion, the term ‘play’ is the suspense of everything in a hierarchical structure and addresses all the forms of terror, reverence, piety, and etiquette connected with that structure. Although the Attar's works are closed-off discourse in the form of monologues and his words expect no answer, by the use of play element, one may detect instances of polyphony in those works. With irony, Socratic dialogue, Menippean satire and parody, Attar trespasses the level of monologues and projects himself as a social and religious authority. The Mosibatnameh is fraught with such play features as free and familiar contacts, sublime and cheap as well as serious and comic utterances, carnivalistic mésalliances, naked posing of ultimate questions on life and death, profanation (playing with the symbols of higher authority), mock crowning and subsequent decrowning, inappropriate speeches and performances, and so on. Using a descriptive-analytical method and according to Bakhtins opinions, this study analyzes the various features of play in Mosibatnameh.

    Keywords: play Theory, Bakhtin, Attar, Irony, Parody
  • Hakimeh Daneshvar, Mohammad Taghavi *, Maryam Salehinia Pages 43-68

    Tabaghat Sufia of Ansari (fifth century) and Tazkirat al-Awliya Attar (sixth century), and the Nafahaat ol-Ons of Jami (ninth century) are among the biographies that for three consecutive periods with the sole purpose of teaching the basics of Sufism, and of course, according to the intellectual attributes, during his life, he has been exploring the dimensions of the elders' personality, including Abraham Adham. Abraham Adham is one of the great Sufis of the second century, which has attracted the attention of the biographers due to his significant role in the evolution of the principles of asceticism. In this study, with a look at the historical works and officials of the Sufis until the time of Jamie, we find that the focus is on the Sufi levels of Abraham, and Ansari, for some of his beliefs, The Sufis are preferred to Ibrahim, and they are merely Sufi, ascetic, and truster, but in Tazkirat al-Awliya, the later humanity of Abraham is superior to him, and he is considered to be the one who has become a man in the path of humanity, freethinking, popular warrior and ascetic. While Jami tries to merely portray Abrahim Adham as a moralist Sufi. In the paper, we also mention the possible reasons for these different visualizations. For example, Ansari is more concerned with Sufism and Sufi ways, Attar had more artistic looks and Jami preferred more reasoning approaches.

    Keywords: Ibrahim Adham, Tabaghat Sufia, Tazkirat al-Awliya, Nafahaat ol-Ons
  • Mehdi Asemi, Nasser Alizadeh *, Arash Moshfeghi Pages 69-96

    in this article, have been studied researches published about Attar  in the field of articles, from 1991 to the end of 2019 . The aim of this study is to investigate the quantity and quality of research about Attar in scientific research journals. The researches have been studied in three components of historical course, approach to Attar's works and thematic axes. During these years, 280 articles have been published in 45 scientific research journals. 452 authors from 88 national University, Azad University, Payame Noor University, and non-academic universities have contributed to the writing of articles. The result of the research shows the growth of researches published about Attar  in the eighties and nineties. Among Attar's works, Mantiq al-Tair is at the forefront of research. he topics of "Content study of works", "Analysis of Attar's works based on literary theories", "Structural and linguistic and rhetorical analysis of Attar", "Comparative study" and "Critique of works and thought" are the main topics of Attar's research in these years. Since the mid-eighties, there have been changes in content analysis, attitudes toward the content of Attar's poetry have changed, and even his thoughts have been criticized. The main evolution of research is to pay attention to the comparative study of Attar's works with international works and to analyze his works based on literary theories, which has been increasing since the eighties ut there is little research on linguistics and rhetoric.

    Keywords: Attar, Anthology, historical study, Thematic Study
  • Nasrin Khani, Mohammad Irani * Pages 97-122

    The systematized Functional linguistics is one of linguistics theory that applied in the analysis of literary texts. This theory especially considers the social role of language application. In the Functional grammar, meaning has been found specifically important, it manifests in three Metafunction  reflections, intra-individuality, and intertextuality. In the reflection Metafunction, language plays the experimental role in reflecting human experience of the external world, it passes from the secular experiences to the mental one, then it is expressed-it expresses the different process of the verb in assigning the writer's view to the world that is effective in creating style. After assigning theses processes, the present study examines four Persian, historical books, Nafthat Al Masdour, Sirat Jalal Al-Din Monkabarani by Shahab Al-Din Zaydari, Tarikh Jahangushay Juvayni, Tasliat Al Ekhvan by Atâ-Malek Juvayni. The results depict that every one of aforementioned writers has applied the specific process that is different with other, however, both of them have exerted the common arrangement, therefore, it emancipates the style-made process and their effects on creating the writer's specific style. Meanwhile, the findings depict the most frequent secularity in  Zidari's works, herewith the writer expresses what he sees( appropriately with the writer's presence in the events), though the most frequent connections in Atâ-Malek Juvayni emancipates this fact that he has assigned the different features to the participants of process, he has designed the situational connections, because he has been absent in those events, he has heard them or he has read them in the books.

    Keywords: The Organized, Functional Linguistics, Shahab Al-Din Khorandezi Zaydari, Atâ-Malek Juvayni
  • Seid Mahmoud Reihani, Mahmoud Barati * Pages 123-162

    Vahshi Bafghi with creation of constant effects, especially in the way of occurrence and learning in Persian poetry, in terms of intellectual and literary influences have been very influential in the literature of their time and after themselves. His poetry is known from the time of the poet and is read in biographies with easy and absent-minded traits, which is shown easy, but it’s difficult to follow; a simple, unobtrusive poem that is free of any articulation and poetic exaggeration. These features, along with love gravitation and with more effectionate, more intrusive, introverted, expressive and fiery language derived from the inflammatory interior have attracted the attention of many poets and poetry and have sought to follow various aspects of his work. In this paper, we try to compare the works of him and his contemporary poets and after him, and to evaluate the verbal and spiritual similarities, to measure his position in a manner and attentiveness to him as much as possible; to evaluate the aspects to be considered and the followers of the world, and the reasons brightening his appeal to the public and the poets.

    Keywords: Lyrical language, Persian poem, vahshi bafghea, imitation, ingenuity, impressiblity
  • Ahmad Zandvanian *, Fatemeh Sadat Mirhosseini Niri, Maryam Kian Pages 163-188

    The purpose of the present study was to identify the themes that are coordinate with and contrary to the Iranian- Islamic culture in children's literature, using content analysis (quantitative and qualitative). The statistical population consisted of all students, at second and third grade elementary school (age group B) in the academic year 2016-2017 (12933 students) out of which 1000 were selected by cluster random sampling. The research tools included a researcher-made questionnaire on the themes that were coordinate with and contrary to the Iranian-Islamic culture. In the first step, using a quantitative questionnaire, a sample of thousands of students was asked to rate their favorite books. Then, using SPSS23 software, twenty of the most popular books were identified and their frequency was determined. In the second phase, the most read books were provided to 20 literary experts in the form of a qualitative researcher-made questionnaire. They were then surveyed about the positive and appropriate themes as well as the negative and conflicting ones. Finally, the content analysis of the qualitative results showed that among the positive themes, the themes of "ultimate victory over evil" and "family and marriage" and among the negative themes, the theme of "magic" had the highest degree of agreement. The books also seem to focus on topics such as religious doctrines, fantasy nutrition, dealing with children's real-life needs, and teaching them how to deal with problems. Overall, the reviewed books had more positive themes than negative ones.

    Keywords: Iranian-Islamic Culture, Children's Literature, Age Group B, Content Analysis Research Method
  • Mohammad Reza Pashaei *, Hadi Dehghani, Hojjat Kajani Hesari Pages 189-214

    Athir-o-ddin Omani is a poet of the sixth and seventh century AH. His only remaining work is the Divan, which includes poems, sonnets, ballade, ode, quatrain and tarkibband (literally composite-tie). The poet's poem is a link between Khorasani and Iraqi styles and because of its inclusion on the words, idioms, verses and interpretations of the poet's covenant, as well as the presence of numerous historical and literary references, it was necessary to pay more attention to the correction of the abovementioned court. Correction of the Divan of the Islamic Republic of Iran by the library, museum and documentation center of the Islamic Consultative Assembly in 2011. The present study, based on the eclectic method, reviews and criticizes the errors and omissions of the revised version. By examining and analyzing the text corrected based on the eclectic approach, the bugs and errors in that text reveal that they are The imperfect title of the Supreme Divan, incorrect prefixes in duplicates, typos and spelling mistakes, incorrect and incomplete references, scientific errors, and errors in the writing of internal and external references and the list of references. Since every version is a valuable cultural and literary treasure, the bugs to correct the text must be resolved in order to preserve the authenticity of the legacy. It is hoped that the findings of this study will be taken into consideration and that these shortcomings will be addressed in the next edition.

    Keywords: Manuscript, Critique of Correction, Correction, Divide of Athir-o-ddin Omani
  • Leila Galavi, Ahmad Reza Keykhaye farzaneh * Pages 215-241

    Saghi-Nameh(tapster poems) is an important subjects in Persian literature. Saghi-Nameh is a kind of poetry in which the poet describes his/her ideas about life specially, human being, by using wine terms and addressing to the tapster (Saghi). Nezami Ganjavi is the first who composed an absolute Saghi-Nameh. Nezami has expressed his ideology about life and world, specially, Carpe Diem, by the means of addressing to the tapster, requesting from, and complaining to him/her. In this survey which is a library- analytical research, we will try to discuss quantitative and qualitative properties of addressing, requesting and complaining in Nezami’s Saghi-Namehs. Complaint has three different axes in Nezami’s Saghi-Namehs. In these poems he sometimes complains of the tapster, sometimes of himself/herself and sometimes of the life condition and the people of the time. Also, Nezami is well aware of the usages of different types of addressing, requesting and the intentions to convince his readers.

    Keywords: Saghi-Nameh(tapster poem), Nezami Ganjavi, Addressing, Requesting, Complaining