فهرست مطالب

مطالعات کاربردی در علوم مدیریت و توسعه - سال پنجم شماره 7 (پیاپی 27، آذر 1399)

نشریه مطالعات کاربردی در علوم مدیریت و توسعه
سال پنجم شماره 7 (پیاپی 27، آذر 1399)

  • جلد اول
  • تاریخ انتشار: 1399/10/14
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حسین وظیفه دوست*، سپهر اصغرزاده صفحات 1-9

    هدف از این پژوهش بررسی نقش عشق به برند بر رفتار مصرف کننده در هتل استقلال تهران میباشد. پژوهش حاضر ازلحاظ هدف کاربردی بوده زیرا هدف تحقیقات کاربردی توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص میباشد و ازنظر شیوه گردآوری و تحلیل اطالعات، توصیفی- همبستگی است چراکه به توصیف وضعیت متغیرها و نیز روابط میان آنها میپردازد. مشتریان هتل استقلال تهران در تابستان 98 که با توجه به نامحدود بودنشان با کمک فرمول کوکران تعدادشان 384 نفر شد. داده ها با کمک پرسشنامه محقق ساخته تایید شده گردآوری شدند و با استفاده از نرم افزار SPSS و لیزرل تحلیل شدند. و نتایج زیر حاصل شدند. عالقه برند بر رفتار مصرف کننده، لذت بردن از برند بر رفتار مصرفکننده، شیفتگی برند بر رفتار مصرف کننده ، پیوندهای احساسی بر رفتار مصرفکننده و وابستگی به برند بر رفتار مصرفکننده تاثیرگذار میباشند. در ادامه پیشنهادهایی برای بهبود پژوهش ارایه شدند.

    کلیدواژگان: عشق به برند، رفتار مصرف کننده، هتل استقالل، تهران
  • آزاده محمدی، محمد ستاری، علی اکبری، سید فرزان فخرایی صفحات 11-16

    گردشگری سالمت یکی از حوزه هایی است که میتواند نقش بسزایی در توسعه گردشگری ایفا کند. در این نوع از گردشگری، هدف از سفر، امور درمانی، پیشگیری یا بهبود سلامت میباشد. وجود پزشکان زبده و منابع طبیعی درمانی مختلف در کشور ایران، این کشور را به یکی از کشورهای مهم و تاثیرگذار ازلحاظ گردشگری سلامت تبدیل کرده است. مشکل فعلی در این حوزه، عدم وجود بستری مناسب جهت به اشتراک گذاری تجربیات گردشگران سلامت و راهنمایی آنها میباشد. ازاین رو، با ایجاد یک شبکه اجتماعی مختص به حوزه سلامت میتوان بستری برای ارتباط کاربران این حوزه فراهم کرد. خیل عظیم کاربران در شبکه های اجتماعی و داده های فراوانی که در این شبکه ها مبادله میشوند، این شبکه ها را به بستر مناسبی برای توسعه گردشگری سالمت تبدیل کرده است. شبکه گردشگری سالمت پیشنهادشده، میتواند برای به اشتراک گذاری اطالعات، انتقال تجربیات، ارایه پیشنهادهای مناسب به کاربران و کمک به گردشگران دریافتن مقصد سفر مناسب، مورداستفاده قرار گیرد. درواقع تجربیاتی که کاربران از مکانهای مختلف در این شبکه ها به اشتراک میگذارند، میتواند به یک منبع اطالعاتی مهم برای توسعه گردشگری سالمت تبدیل شود.

    کلیدواژگان: اشتراک اطالعات، شبکه های اجتماعی، گردشگری سلامت
  • سید مهدی میرغفوری، بهروز قاسمی صفحات 17-30

    در مقاله حاضر، سعی شده است ضمن بررسی مبانی فکری و فلسفی نظریه عمومی سیستم ها و نحوه پیدایش و تعمیم آن به مباحث سازمان و مدیریت، به شرح و نقد فلسفی این نظریه از منظر هستی شناسی، معرفت شناسی، انسان شناسی و روش شناسی پرداخته شود. البته بدیهی است که تشریح کامل این نظریه و نقد فلسفی و چرایی آن در قالب یک مقاله نخواهد گنجید؛ بنابراین تالش شده است که به موارد مهم مربوط به این نظریه از جمله منشاء و پیشینه شکل گیری، اصول حاکم بر آن، تقسیم بندی سیستمها از نظر صاحب نظران و اندیشمندان مختلف و نقاط ضعف و قوت این نظریه از دیدگاه تحلیل گران پرداخته شود.

    کلیدواژگان: نظریه عمومی سیستم ها، سیستم، تقسیم بندی سیستم ها، هستی شناسی، معرفت شناسی، انسانشناسی، روش شناسی
  • امیر بهبودی، پرستو صلواتی*، فاطمه سهرابی صفحات 31-38
  • ناصر میقانی صفحات 49-58

    این مقاله موضوع مدیریت منابع انسانی را معرفی میکند و به برخی از تعاریف و همچنین برخی مفاهیم مربوط شامل تاریخچه، فلسفه، اهداف، وظایف، رویکرد و فعالیتها اشاره میکند.منابع انسانی مهمترین دارایی یک سازمان است و مدیریت اثربخش آنها کلید موفقیت سازمان است. سازمانهای امروزی، برای دستیابی به سهم قابل قبولی از بازار، نیاز دارند تا از سیستمهای اطلاعاتی که قادرند همه فعالیتها و وظایف موجود در یک سازمان را تحت پوشش دهند، به نحو مطلوبی استفاده کنند. یکی از ابزارهای مهم فناوری اطالعات و ارتباطات که نقش مهمی در یکپارچگی اطالعات در سازمان دارد و میتواند بازوی مهمی برای سازمانها در پیوستن به بازارهای جهانی باشد، سیستمهای برنامه ریزی منابع 1 سازمانی میباشد. این سیستم هم اکنون به عنوان یکی از موثرترین ابزار برنامه ریزی منابع سازمان مطرح بوده و شامل یک نظام به هم پیوسته اطلاعاتی، مهندسی و مدیریتی است که همه نیازهای یک سازمان را بانگرشی فرآیندی در جهت نیل به اهداف سازمان و یکپارچه سازی تمام عملیات برآورده می کند. در این سیستم، به اشتراک گذاری داده ها بین کاربران این امکان را ایجاد می کند تا به سادگی و به سرعت داده های مورد نیازواحدهای دیگر را در اختیارشان قرار دهند و همچنین مدیران بخش های دیگر نیز قادر خواهند بود تا به صورت یک سیستم جامع و یکپارچه با یکدیگر در ارتباط باشند و گزارشات مورد نیاز خود را از یک سیستم واحد استخراج نماینددر ابتدا برای اینکه بتوانیم فهم دقیق تری از کارکرد سیستمهای اطالعاتی که در زمینه مدیریت منابع انسانی به ما کمک میکنند داشته باشیم، بهتر است نگاهی به تعریف مدیریت منابع انسانی به معنی عام آن داشته باشیم. طبق یک تعریف، دیریت منابع انسانی شامل شناسایی، انتخاب، استخدام، تربیت و پرورش نیروی انسانی به منظور نیل به اهداف سازمان میباشد.

    کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی، مدیریت کارکنان، امور کارکنان، مدیریت منابع انسانی سبز