فهرست مطالب

پژوهش های راهبردی سیاست - پیاپی 33 (تابستان 1399)

فصلنامه پژوهش های راهبردی سیاست
پیاپی 33 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/10/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • آرش بیدالله خانی* صفحات 9-38

    تایوان دیرزمانی یکی از ببرهای توسعه یافته شرق آسیا و مدل اقتصادی و سیاسی توسعه بوده است و امروزه نیز در جرگه کشورها- مناطق توسعه یافته صنعتی، اقتصادی وسیاسی دنیا است. مبنا و هدف اصلی این پژوهش، تجزیه و تحلیل نقش دولت تایوان در مدیریت و کنترل بحران بیماری همه گیر کرونا یا کووید 19 است. تایوان از زمان شروع اپیدمی از جمله کشورهایی بوده که مدیریت موفقی در زمینه کنترل این بیماری داشته و تحسین بین المللی را بر انگیخته است. با وجود نزدیکی به سرزمین اصلی چین، تایوان با مدیریت مدبرانه و سیاستگذاری صحیح توانسته است بدون قرنطینه همگانی، بحران را بخوبی مدیریت کند. بر همین مبنا پرسش اساسی پژوهش این است که مهمترین عامل موفقیت تجربه تایوان در کنترل و مدیریت بیماری همه گیر کووید 19 چه بوده است؟ در پاسخ به پرسش پژوهش، مقاله بر مبنای روش واکاوی توصیفی بر این فرض تاکید می کند که حکمرانی دموکراتیک و شفاف سیاسی در تایوان از طریق جدایی حوزه سیاسی (پولیتیک) از حوزه سیاستگذاری تخصصی (پالیسی)، باعث کنترل و مدیریت بحران پاندمی کرونا بدون قرنطینه عمومی شده است.

    کلیدواژگان: تایوان، سیاست، حکمرانی، تخصص، بیماری کرونا
  • سمیه خداخواه آذر*، سید مسعود موسوی شفائی، سهیل گودرزی صفحات 39-62

    در ماه های اخیر شیوع جهانی ویروس کرونا ما را با امری نابهنگام و غیر منتظره مواجه کرد. رخدادی در قالب یک ویروس رقم خورد که در ردای تجربه زیسته انسان امروز دور از انتظار بود. به واسطه یک ویروس، ناکارآمدی ها و نارسایی های سازوکارهای حاکم بر جوامع انسانی بار دیگر مجال بروز یافتند. آنچه در مختصات تاریخ اکنون روابط بین الملل ناممکن به نظر می آمد، نابهنگام و ناخوانده در قامت رخدادی از راه رسید و ممکن گشت. در شرایط فوق، دولت- ملت‏ها در مواجهه با رخدادهای نوظهور نظیر کرونا گرفتار نوعی واماندگی، درماندگی و عدم آمادگی شده‏اند. از این رو و با توجه به این بستر موضوعی، این پرسش ها مطرح می شوند که ریشه درماندگی دولت- ملت‏ها در قبال چالش‏های نوظهور چیست؟ پیامد مواجهه دولت- ملت‏ها با رخدادهای نابهنگام چون کرونا، به شیوه سنتی مبتنی بر حفظ بقا و امنیت دولت چه خواهد بود؟ در این راستا این استدلال مطرح می شود که ماهیت و نوع چالش‏های نوظهور نظیر کرونا به گونه‏ای است که از یک سو، دولت- ملت و نظم بین‏المللی مبتنی بر آن در مواجهه با این نوع از رخدادها گویا دچار نقص مادرزادی است؛ از سوی دیگر، فرایند یادگیری و سازگاری دولت- ملت سال هاست که متوقف شده است. در این نوشتار برای تحلیل اطلاعات بر روش تبیینی تاکید می شود.

    کلیدواژگان: کرونا، پساکرونا، رخداد، دولت- ملت، نظم وستفالیایی
  • فرشاد رومی، احسان کاظمی* صفحات 63-89
    بشر با یکی از بزرگ ترین رویدادهای تاریخ معاصر روبرو است. شیوع بیماری عالم گیر کرونا پیامدهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شگرفی داشته و در حال تغییر فرهنگ و رفتار فردی و جمعی انسان هاست. در پاسخ به این پرسش که شیوع ویروس کرونا بر سیاست داخلی و مناسبات بین المللی چه تاثیری خواهد گذاشت؟ نگارندگان معتقدند که در دوره پساکرونا، جهان شاهد التهاب ملی گرایی و تقویت نقش دولت در اداره جامعه و تبدیل شدن حوزه سلامت و بهداشت عمومی به یک موضوع امنیت ملی خواهد بود. در عرصه خارجی، دولت ها برای حفظ جان شهروندان شان با محدود کردن گردش آزاد افراد و کالاها و سخت تر کردن سیاست های مهاجرتی و محافظت از مرزها از روند جهانی شدن عقب نشینی خواهند کرد. یافته های پژوهش حاکی از تغییر ماهیت تهدیدات در قرن 21 است. نابرابری در ساختارهای اقتصادی و اجتماعی و فقدان مراقبت های بهداشتی می تواند امنیت داخلی دولت ها را با چالش روبرو سازد. همچنین، ویروس کرونا ضربه جدی بر جهانی سازی اقتصادی که شیوع تهدیدات را تسریع می کند وارد ساخته و به ما یادآور می شود که سیاست های جهانی برخلاف آموزه های نیولیبرالیسم و دولت حداقلی باید اصلاح شود. چارچوب نظری پژوهش، «واقعگرایی» و روش پژوهش تحلیلی - توصیفی و جمع آوری داده ها از طریق مطالعات کتابخانه ای و اسنادی است.
    کلیدواژگان: کرونا ویروس، سیاست داخلی، ملی گرایی، جهانی شدن، نئولیبرالیسم
  • علیرضا کوهکن*، مصطفی مالکی صفحات 91-123
    جهان پساکرونا تحت تاثیر ملی گرایی سیاسی و اقتصادی، رقابت در تولید و توزیع واکسن و تقویت گفتمان جدید نظم جهانی با تحولات جدیدی روبرو است. مطالعه تاثیر متقابل این تحولات بر برنامه آلمان در ریاست دوره ای بر شورای اتحادیه اروپا در نیمه دوم 2020، به عنوان نخستین سیاست برنامه ریزی شده اروپایی پس از کرونا، در فهم اثرات این پدیده ضروری است. بررسی محتوایی اظهارات مقامات آلمان و برنامه های آنها در حوزه های مختلف بویژه اقتصادی و سیاست خارجی، نگارندگان این مقاله را در پاسخ به این پرسش اصلی یاری می کند که «بحران کرونا چگونه و چه تاثیراتی بر ریاست دوره ای آلمان بر شورای اروپا گذاشته است؟» این پژوهش از نوع کیفی و با استراتژی قیاسی است و با بررسی تغییرات صورت گرفته در برنامه مدیریت اروپایی آلمان به این نتیجه رسیده که این کشور درصدد است از «مدیریت بحران کرونا» در دوره ریاست به عنوان فرصتی برای ترمیم و تقویت رهبری اقتصادی و اخلاقی خود و تقویت جایگاه سیاسی خود در صحنه بین الملل در دوران پساکرونا استفاده کند. جمهوری اسلامی می تواند از این فرصت برای مدیریت سیاست های ضدایرانی قدرت های اروپایی و شکل دادن به همکاری موثر چندجانبه و کاهش انتقاد از نقش منطقه ای ایران استفاده کند.
    کلیدواژگان: ریاست شورای اتحادیه اروپا، آلمان، بحران کرونا، چین، آمریکا
  • علی صباغیان* صفحات 125-156

    با توجه به اینکه همبستگی روح فرآیند همگرایی اروپا در دوران بعد از جنگ جهانی دوم محسوب می شود. این مقاله در صدد پاسخگویی به این پرسش است که بحران کروناویروس سال2020 چه تاثیری بر همبستگی اروپا داشته و ضعف یا فقدان این همبستگی چگونه فرایند همگرایی اروپا را تحت تاثیر قرار داده است؟ فرضیه این است که ضعف همبستگی اروپایی در مقابله با بحران کرونا موجب تشدید رویکردهای ملی گرایانه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا شده است و تشدید شکاف ها در اروپا و نیز بی توجهی به دستاوردهای فراملی، این اتحادیه در پی داشته است. یافته های مقاله نشان می دهد مواردی همچون ناامید شدن شهروندان اروپایی از وجود همبستگی، تشدید گرایش به سمت سیاست های ملی گرایانه، تشدید شکاف های شمال و جنوب و مرکز- پیرامون در اروپا و خدشه دار کردن ایده اروپای بدون مرز از مهمترین تاثیرات بحران کرونا بر همبستگی اتحادیه اروپا است. اتحادیه اروپا در واکنش به این بحران با استفاده از تجربیات بدست آمده از مدیریت بحران های قبلی، تقویت حکمرانی را مورد توجه قرار داده تا با توسل به آن بتواند تاب آوری خود را هر چند با هزینه سیاسی بالا افزیش دهد.

    کلیدواژگان: بحران کرونا، اتحادیه اروپا، همبستگی، همگرایی، اروپای بدون مرز
  • محسن خلیلی* صفحات 157-190

    کروناویروس، دستاورد زیست فاجعه بار انسان مدرن است. هدف نوشتار، پیشنهادی هنجارین است برای رهایی بخشی انسان گرفتار شده در دام کرونا؛ ویروسی که انسان اجتماعی را منزوی ساخته است. کرونا به شتاب، تاج دار گیتی شده و جهان را بر لبه آشوب قرارداده است. پرسمان نوشتار این است که کروناویروس، پیوند کمابیش نظم یافته جامعه سیاسی مدرن (دولت/جامعه مدنی/مردم) را که یادگار مدرنیته اروپایی بود، به لرزه درآورده است؛ از یک سو به دولت ها قدرت فراوان بخشیده، از دیگرسو، فرد را ضعیف تر ساخته است. دشواره برآمده از بیماری همه جهان گیر این است که کروناویروس، فرد ضعیف شده را دعوت به جدازیستی نموده و انسان «باهم زیسته» را «گوشه گیر به کنج رفته» می خواهد. از دیدگاه روش شناختی، نگارنده با پذیرش پیش انگاره «بنیان سه پایه دولت/جامعه مدنی/فرد» در همراهی با رویکرد انتقادی و با بهره گیری همزمان از دو روش «چگونه- ممکن است»/ «چگونه- باید»، کوشش کرده است تا این انگاره تجویزی را مستدل سازد که واژه نادرست فاصله گذاری اجتماعی[1]، چرخش گاهی[2]است که نیازمندی بشر را به یک «اجتماع مدنی مجازی»، بایسته نموده است. یافته هنجارین نوشتار این است که یکی از راه های کاهش دشواری های (جسمی/روانی) گوناگون برآمده از قرنطینه/خانه نشینی اجباری/دوری گزینی/باهم نبودن های اجتماعی، از راهرو برساختن گمینشافت مجازی ممکن است؛ جماعت مدنی مجازی ای که جداگری فیزیکی و به هم نزدیک سازی اجتماعی را دسترس پذیر می سازد.

    کلیدواژگان: کرونا، جداگری فیزیکی، به هم نزدیک سازی اجتماعی، اجتماع مدنی
  • عبدالرضا عالیشاهی*، حسین مسعودنیا، یونس فروزان صفحات 191-221
    یکی از بحران های بزرگی که جهان را در سال 2020 با چالش مواجه نمود، شیوع ویروس کرونا می باشد. ایالات متحده که در ابتدای این بحران، از مصون ترین کشورها به شمار می رفت، اندک زمانی بعد در صدر بیشترین مبتلایان قرار گرفت به نحوی که کرونا در حال حاضر به معضلی لاینحل در امریکا مبدل گردیده است. در این مقاله، هدف نویسندگان ارایه پاسخ به این پرسش است که مهمترین دلایل ناتوانی ترامپ در کنترل ویروس کرونا در آمریکا چیست؟ و محتمل ترین پیامدهای این مسئله کدامند؟ فرضیه نویسندگان با تاکید بر شخصیت مبتنی بر خودشیفتگی ترامپ نشان می دهد که به زعم وی، شیوع کرونا درآمریکا مبتنی بر دسیسه های چین، سازمان جهانی بهداشت و کارکردهای ضعیف دولت قبلی در آمریکا بوده است. یافته های مقاله که با بهره گیری از تیوری توطیه، منابع مکتوب و مجازی و روش تحلیلی - توصیفی می باشد نشان می دهند که دلایل اصلی این مسئله را می توان به ناکارآمدی سیاست های اقتصادی ترامپ در قبال چین، سیاست های ناکارآمد مرتبط با سازمان جهانی بهداشت و ضعف قوانین اتخاذ شده از سوی ترامپ در قبال قوانین بهداشتی جامعه آمریکا دانست. پیامدهای این مسئله را می توان وقوع یک بحران عظیم اقتصادی در آمریکا، تشدید تنش ها با چین و شکست در انتخابات ریاست جمهوری آینده دانست.
    کلیدواژگان: ترامپ، نارسیسم، تئوری توطئه، آمریکا، کرونا
  • محسن شفیعی سیف آبادی*، علی باقری دولت ابادی صفحات 223-262

    پرسش اصلی مقاله عبارت است از اینکه «در شرایط بحرانی کنونی، کووید-19 چگونه بر گفتمان جهانی شدن تاثیر گذاشته و  چه سناریوهایی پیش روی گفتمان جهانی شدن خواهند بود؟» نتایج حاصل از تحقیق که با روش آینده پژوهی (سناریوپردازی) حاصل شده است، نشان می دهد که گفتمان جهانی شدن با دال مرکزی لیبرالیسم و با دال های شناوری چون بازار آزاد و تجارت جهانی پیش از بحران کرونا دچار آسیب های اساسی شده بود؛ در این میان، همه گیری کرونا به این امر شدت بخشید و در ادامه تشدید سیاست های ضربتی دولت ها از قبیل انسداد مرزها، کنترل و محدودسازی اطلاعات و اخبار، عدم رعایت عدالت اجتماعی و حقوق بشر، شیوع ناسیونالیسم، اقتدارگرایی و سانسور شدید به تدریج مابقی دال های شناور را نیز با چالشی عمیق روبرو ساخت. به نظر می رسد در باب آینده پیش روی گفتمان جهانی شدن نیز چهار سناریو قابل طرح است که در سه دسته بندی عبارتند از: الف- آینده مطلوب: بازگشت جهانی شدن به روال گذشته و همبستگی مجدد میان دولت ها؛ ب- آینده محتمل: 1- کاهش سرعت فرایند جهانی شدن و روی آوری دولت ها به منفعت طلبی؛ 2-کاهش سرعت فرایند جهانی شدن و انقباض موقت محیط بین الملل؛  پ- آینده ممکن: توقف گفتمان جهانی شدن، شکست ایدیولوژی سرمایه داری و ظهور ایدیولوژی های جدید.

    کلیدواژگان: جهانی شدن، کووئید-19، آینده پژوهی، دولتها، تجارت
  • محمدرضا دهشیری*، محمدرضا قائدی، سید مهدی حبیبی صفحات 263-293
    برخی از تحلیلگران روابط بین الملل معتقدند روابط حسنه آمریکا و چین که از اوایل دهه 1970 آغاز شده بود، اکنون در حال واگرایی فزاینده می باشد. پیرو چنین نظری، در این پژوهش مسئله طرح شده این است که آیا در جهان پساکرونا، شاهد واگرایی هر چه بیشتر روابط چین و آمریکا خواهیم بود؟ دلایل اصلی این واگرایی کدم اند؟ و نهایتا این واگرایی، چه بایسته هایی برای جمهوری اسلامی ایران به دنبال خواهد داشت؟ نگارندگان ضمن بررسی دیدگاه های موجود، با کاربست نظریه آشوب این فرضیه را مورد راستی آزمایی قرار می دهند که واگرایی روابط طرفین پدیده ای پیچیده و چندعلتی است که شیوع جهانی ویروس کرونا به مثابه اثر پروانه ای، موجب آشکار شدن و تشدید رقابت های ژیوپلیتیک میان آنها شده است. این واگرایی دلالت هایی برای جمهوری اسلامی ایران خواهد داشت که بدان می شود. روش این پژوهش تحلیلی- توصیفی بوده و ابزار تحقیق نیز بر مبنای منابع کتابخانه ای و اینترنتی است.
    کلیدواژگان: پسا کرونا، سیاست خارجی ایران، روابط چین- آمریکا، نظریه آشوب، واگرایی
  • ریحانه صالح آبادی*، محسن جان پرور، ساجد بهرامی جاف صفحات 295-325
    شیوع ویروس کرونا تاثیرات مختلفی را بر وضعیت ژیوپلیتیکی جهان بر جای گذاشته است. از این رو با توجه به تاثیرات منفی ویروس کرونا، جهت هرگونه برنامه ریزی برای روبه رو شدن با مسایل آن ضروری است که حالات مختلف پیش روی ساختار ژیوپلیتیکی جهان بررسی و استراتژی های مرتبط با حالات مختلف در دستور کار واقع شود. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و روش آن توصیفی - تحلیلی است. تجزیه و تحلیل داده ها مبتنی بر تکنیک های آینده پژوهی از جمله تحلیل تاثیرات متقابل است. در این تحقیق برای 8 عامل کلیدی مجموعا 40 حالت(عدم قطعیت) در نظر گرفته شده است، یافته های تحقیق نشان می دهد از بین سناریوهای تدوین شده، 11 سناریوی قوی و محتمل، پیش روی آینده وضعیت ژیوپلیتیکی ناشی از شیوع ویروس کرونا وجود دارد. از 11 سناریوی قوی و محتمل، 4 سناریو وضعیت نامطلوب، 2 سناریو وضعیت مطلوب، 5 سناریو نیز دارای وضعیت ایستا و بینابینی است. نتایج نشان می دهد که احتمال وقوع حالت های منفی ساختار ژیوپلیتیکی جهان در مواجهه با ویروس کرونا دو برابر احتمال رخ دادن حالت های مطلوب است. بنابراین باتوجه به هدف اصلی دانش ژیوپلیتیک که طراحی بهترین استراتژی در مناسبات بین بازیگران است، باید مناسب ترین استراتژی ها در ارتباط با پیامدهای منفی این ویروس در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، کرونا، تهدیدات پاندومیک، آینده پژوهی، سناریو
  • مهدیه حیدری*، مرتضی نورمحمدی صفحات 327-356
    پرسش اصلی مطرح شده این است که چرا همزمان با شیوع کووید - 19 در خاورمیانه، منازعات و درگیری های نظامی از تداوم و شدت بیشتری برخوردار شده است؟ فرضیه تحقیق این است که شیوع کووید -19 و درگیری دولت های منطقه با ویروس کرونا و تلاش برای مهار و مقابله با آن، منجر به ایجاد اختلال در عملکردشان و یک خلا امنیتی شده است، به گونه ای که گروه های درگیر، مصمم شدند تا از این فرصت استفاده کرده و در صدد پر کردن این خلا امنیتی به نفع خود برآیند. نتیجه پژوهش این است که ادراک تهدید دولت ها از امنیت و نوع تهدیدات در خاورمیانه، همچنان مبتنی بر تهدیدات نظامی بوده و گسترش ویروس کرونا منجر به تغییری در این برداشت نشده است. از این رو، برداشت تهدید مشترکی از کووید-19 که نیازمند همکاری و تشریک مساعی دولت ها و طرف های درگیر برای مهار و مقابله با آن است؛ در خاورمیانه وجود ندارد. شیوه گردآوری مطالب و داده ها در این تحقیق مبتنی بر شیوه کتابخانه ای و اسنادی و نیز روش تحقیق بر مبنای روش تحقیقی توصیفی تحلیلی است.
    کلیدواژگان: کوید-19، منازعه، خاورمیانه، واقع گرای تدافعی، موازنه تهدید
  • سید احمد فاطمی نژاد* صفحات 357-386

    شیوع کرونا حوزه های مختلف زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده است. روابط بین الملل و سیاست جهانی نیز از این تاثیرات مبرا نیست. هدف اصلی مقاله بررسی پیامدهای شیوع کرونا برای سیاست جهانی با توجه به ارتباط بین امر پزشکی و امر بین المللی است. بنابراین، پرسش اصلی مقاله این است که چه ارتباطی میان امر پزشکی و امر بین المللی در جریان شیوع کرونا ویروس کووید-19 وجود دارد؟ در مقام فرضیه می توان گفت که طی دوران شیوع کووید-19، امور مذکور به هم پیوند خورده و باعث وضعیت های متناقض نما در حوزه های کنشکران، فرایندها و پیامدها شده است. با توجه به گستردگی موضوع و دشواری کاربرد نظریه های سنتی، از نظریه التقاط گرایی برای تبیین بحث استفاده شده است. بنابراین، با تکیه بر این نظریه و با استفاده توامان از روش های تبیینی و تمثیلی، فرضیه به آزمون کشیده می شود. به این منظور، ابتدا برای هر یک از حوزه های سه گانه بالا دو نمونه انتخاب شده و در قالب آنها، ارتباط میان امر پزشکی و امر بین المللی مورد بررسی قرار می گیرد. یافته های پژوهش نشان می دهد که علی رغم تحلیل های موجود، کروناویروس باعث تحول اساسی در سیاست جهانی نشده است.

    کلیدواژگان: امر پزشکی، امر بین المللی، کرونا کووید-19، سیاست جهانی، بازیگران بین المللی
|
  • Arash Beidollahkhani * Pages 9-38

    Taiwan has long been one of the most developed tigers in East of Asia and an economic and political model of development, and today it is one of the most developed industrial, economic and political regions in the Asia. The main purpose of the present study is to analyze the role of the Taiwanese government in managing and controlling the Coronavirus disease. Since the start of the epidemic, Taiwan has been one of the countries that have successfully managed to control the disease and it is admired by international audiences. Despite its proximity to mainland China and the city of Wuhan as the center of the virus outbreak, Taiwan, with its prudent management and transparent policy, has managed the crisis well without public quarantine. Accordingly, the main question of this research is what has been the most important factor in the success of Taiwan's experience in controlling and managing epidemic disease? In response to the research question, the paper, based on a descriptive method of analysis, emphasizes that democratic and transparent political governance in Taiwan, through the separation of the Politic sphere from the Policy area, controls and manages the Corona Pandemic Crisis without public quarantine.

    Keywords: Taiwan, Policy, Governance, expertise, Coronavirus pandemic
  • Somayeh Khodakhah Azr *, Seyed Masoud Mousavi Shafaee, Soheil Goodarzi Pages 39-62

    In recent months, the spread of Coronavirus encountered us with a contretemps situation. An event occurred in the guise of a virus that was beyond modern life imagination. Due to a virus, the defects and inadequacies of the mechanisms that govern human societies have once again found the opportunity to outbreak. What seems impossible in coordinates of the history of present of international relations, was realized in the disguise of a contretemps event. In these circumstances, nation-states, in confrontation with new-found events like Coronavirus, entangled in some kind of distress, insolvency, and lack of preparation. Considering these circumstances, we would face different questions; what are the roots of the insolvency of nation-states in the confrontation of these new-found challenges? What are the consequences of handling the contretemps events such as Coronavirus in a traditional method based on survival and security of state? In this regard, we argue that the nature of new-found challenges like Coronavirus is as if the nation-state and the international order based on it, has birth defects in face of these kinds of events; On the other hand, it seems that the learning process and adaptation of nation-states has been frozen decades ago. In this paper, The way of information analysis is the explanatory method of research.

    Keywords: Coronavirus, post-corona, event, Nation-State, Westphalian order
  • Farshad Roomi, Ehsan Kazemi * Pages 63-89
    Mankind is facing one of the greatest events in contemporary history. The prevalence of corona disease has dramatic economic, political and social consequences and is changing the individual and collective culture and behavior of human beings. The research question is that “How the coronavirus pandemic will impact on the domestic politics and international relations?” The authors believe that in the post-Corona period, we will see the rise of nationalism and the Strengthening the state role in governing the community and the transformation of public health into a matter of national security. In the foreign field, Governments will withdraw from the globalization process to save the lives of their citizens by restricting the free movement of people and goods and by tightening immigration policies and protecting borders. The research findings indicate that has changed the nature of threats in the 21st century and inequality in economic and social structures and a lack of health care can challenge the internal security of governments. Also, corona reminds us that global politics must be reformed, contrary to the principles of neoliberalism and minimal government.
    Keywords: Corona virus, Domestic Policy, Nationalism, Globalization, Neoliberalism
  • Mostafa Maleki Pages 91-123
    Under the influence of political and economic nationalism, competition in the production and distribution of vaccines, and the strengthening of the new discourse of world order, the post-Coronation world is undergoing new developments. In the meantime, it is necessary to study the interaction of these developments on the German program in the presidency of the Council of the European Union in the second half of 2020, as the first planned European policy after Corona, to understand the effects of this phenomenon. At the same time as chairing the Security Council as a non-permanent member, the presidency has provided a unique opportunity for the country to strengthen its role in Europe and the international arena. Content review of the statements of German officials and their plans in various fields, especially economic and foreign policy, helps the authors of this article to answer the main question: "How and what effects has the Corona crisis had on the Council of Europe?"  This descriptive and analytical study concludes that Germany seeks to use "Corona Crisis Management" as an opportunity to repair and strengthen its economic and moral leadership and to strengthen its political position in line with "more responsibility" policies.
    Keywords: EU Council Presidency, Germany, Corona Crisis, China, USA
  • Ali Sabbaghian * Pages 125-156

    Given that solidarity is at the heart of the European integration process in the post-World War II era, this article seeks to answer the question of how the Coronavirus crisis of 2020 affected European solidarity and how the weakness or lack of solidarity in the European integration process Affected? The paper based on this assumption examines the fact that the weakness of the European solidarity in the face of the Coronavirus crisis has exacerbated nationalist approaches in EU member states, thus exacerbating divisions in Europe and neglecting the EU's transnational achievements. Findings from the article show that European citizens are frustrated by the existence of solidarity, the intensification of nationalist policies, the widening of the gaps between the north and the south are the most important effects of the Corona Crisis on the solidarity of the European Union.In response to the consequences of this crisis, the European Union is using the experience gained from the management of previous crises to strengthen governance and increase its resilience, albeit at a high political cost.

    Keywords: Coronavirus crisis, European Union, solidarity, Integration, Europe Without Borders
  • Pages 157-190

    Coronavirus is the catastrophic achievement of modern mankind. The purpose of the present article is a normative proposal for the release of human being that is trapped in a corona; a virus that has isolated social man. The problematic of the article is that the coronavirus has shaken the more or less orderly linkage of modern political society (government / civil society / people) that was a relic of European modernity; on the one hand, it has given government’s greater power, on the other hand, it has made the individual weaker. The difficulty with the pandemic disease is that the coronavirus invites the weakened person to segregation and wants the cohabiting person to be the perverted isolator. From a methodological point of view, the author has tried to achieve this reasoning idea by accepting the presupposition of the "three-pronged foundation of the state / civil society / individual in conjunction with a critical approach and by simultaneously using the two "how-is possible" / "how-should" methods; argue that the misnomer of social distancing is a turning point that has necessitated human need for a "virtual civil society". The normative finding of the paper is that one of the ways to reduce the various (physical / psychological) difficulties arising from quarantine / forced housing / displacement / social cohesion is through the corridor of virtual virtualization; A virtual civic community that makes physical segregation and social rapprochement accessible.

    Keywords: Corona
  • Abdolreza Alishahi *, Hossein Masoudnia, Younes Forouzan Pages 191-221
    The Corona virus was one of the major challenges outbreak of facing the global community in early 2020. At the beginning of the crisis, the US was one of the safest countries but this country was at the top of the list of most infected people a little later. Corona Virus is an unresolved issue in the US system now. In this article the authors aim to answer this question: What are the main reasons for Trump's inability to control the coronavirus in the United States? And what are the most likely consequences of this Virus? The hypothesis, emphasizing Trump's narcissistic personality shows in his view, Corona's prevalence in the US was based on the conspiracies of China, WHO and the poor functioning of Obama administration. The findings of paper which are based on conspiracy theories, written and virtual sources and descriptive analytical methods, show that the inefficiency of Trump's economic policies towards China, ineffective policies again WHO and the weakness of American people laws passed by Trump are the most important reasons for this issue. The consequences of this could be a major economic crisis in US, escalating tensions with China and defeat in the upcoming presidential election.
    Keywords: Trump, Narcissism, Conspiracy Theory, America, Corona
  • Mohsen Shafiee Seifabadi *, Ali Bagheri Dolatabadi Pages 223-262

    The main question of the present article is "How has Covid-19 affected the globalization discourse in the current crisis? And what will be the scenarios facing Corona and the globalization discourse?" The results of a future research method show that the discourse of globalization is hurting by the central sign of liberalism and by floating signs such as the free market and global trade before the Corona crisis. Corona's oversight has intensified, with states continuing to tighten their policies, such as blocking borders, controlling and restricting information and news, disregarding social justice and human rights, the spread of nationalism, authoritarianism and severe censorship. This practice gradually challenged the rest of the floating signs. Seems that there are five scenarios for the future of the globalization discourse, which are as follows: A) Favorable future: the return of globalization to the past and reunification between states. B) Probable future: 1. Reducing the speed of the globalization process and turning states to utilitarianism. 2. Reducing the speed of the globalization process, and temporarily shrink the international environment. C) Possible future: stopping the discourse of globalization, the failure of capitalist ideology and the emergence of new ideologies.

    Keywords: Globalization, COVID-19, future research method, States, Trade
  • Mohammad Reza Dehshiri *, Mohammadreza Ghaedi, Seyed Mehdi Habibi Pages 263-293
    The main question of the present article is "How has Covid-19 affected the globalization discourse in the current crisis? And what will be the scenarios facing Corona and the globalization discourse?" The results of a future research method show that the discourse of globalization is hurting by the central sign of liberalism and by floating signs such as the free market and global trade before the Corona crisis. Corona's oversight has intensified, with states continuing to tighten their policies, such as blocking borders, controlling and restricting information and news, disregarding social justice and human rights, the spread of nationalism, authoritarianism and severe censorship. This practice gradually challenged the rest of the floating signs. Seems that there are five scenarios for the future of the globalization discourse, which are as follows: A) Favorable future: the return of globalization to the past and reunification between states. B) Probable future: 1. Reducing the speed of the globalization process and turning states to utilitarianism. 2. Reducing the speed of the globalization process, and temporarily shrink the international environment. C) Possible future: stopping the discourse of globalization, the failure of capitalist ideology and the emergence of new ideologies.
    Keywords: post-corona, Iran's Foreign Policy, China-US Relations, Chaos theory, divergence
  • Reyhane Salehabadi *, Mohsen Janparvar, Sajed Bahrami Jaf Pages 295-325
    The outbreak of coronavirus has had various effects on the geopolitical situation of the world. Therefore, given the negative effects of the coronavirus, planning to deal with its problems, it is necessary to examine the various scenarios of the advancement of the geopolitical structure of the world and strategies related to the various scenarios to be on the agenda. This research is applied in terms of purpose and its method is descriptive-analytical. Data analysis is based on futures research techniques, including interaction analysis. In this study, a total of 40 cases (uncertainties) have been considered for 8 key factors. The research findings show that among the developed scenarios, 11 strong and probable scenarios are the future progress of the geopolitical situation caused by the outbreak of Corona virus. Of 11 strong and probable scenarios, 4 scenarios are unfavorable, 2 scenarios are favorable, and 5 scenarios are static and intermediate. The results show that the probability of occurrence of negative states of the geopolitical structure of the world in the face of the Corona virus is twice as likely as the occurrence of favorable states. Therefore, according to the main goal of geopolitical knowledge, which is to design the best strategy in the relationship between actors, the most appropriate strategies should be considered in relation to the negative consequences of this virus.
    Keywords: geopolitics, Corona, Pandemic threats, Future Research, scenario
  • Mahdieh Heydari *, Morteza Noormohammadi Pages 327-356
    The main question is why, at the same time as the outbreak of Covid-19 in the Middle East, military conflicts have become more persistent and intense? The research hypothesis is that the outbreak of Covid-19, and the involvement of regional governments in the Corona virus and efforts to contain and combat it, have led to disruptions and a security vacuum, so that the groups involved decided to take this opportunity to take advantage of this security vacuum. The study concludes that governments' perceptions of security threats and the type of threats in the Middle East are still based on military threats, and the spread of the Corona virus has not changed that perception. Hence, the perception of a common threat from Covid-19, which requires the cooperation and joint efforts of governments and stakeholders to contain and counter it; which does not exist in the Middle East. The method of collecting materials and data in this research is based on the library and documentary method and also the research method is based on descriptive-analytical research method.
    Keywords: Qovid-19, conflict, Middle East, Defensive Realism, Threat Balance
  • Seyed Ahmad Fatemi Nejad * Pages 357-386

    The spread of the corona virus covid-19 has affected on different aspects of human life. International relations and world politics has been subjected to these effects, too. Regarding the linkage between the medical and the international affair, the article aims to study the results of the corona outbreak for world politics. Hence, the main question here is how the medical and the international have related during the spread of corona virus covid-19. My hypothesis is that during the period, their linkage has led to paradoxical situations on different issues including actors, processes, and results. Given the breadth of the subject and the difficulty of applying traditional theories, eclecticism has been used to explain the argument. Therefore, based on this theory and using both explanatory and allegorical methods, the hypothesis is tested. In this regard, I’ll, first, select two instances for each of above-mentioned issues and, then, study the linkage between the medical and the international. Theoretically, I will use an eclecticism. Findings show that covid-19 has not left any critical change in world politics.

    Keywords: the medical, the international, corona covid-19, world politics, international actors